Toelage voor aanplant en onderhoud van kleine landschapselementen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toelage voor aanplant en onderhoud van kleine landschapselementen"

Transcriptie

1 Toelage voor aanplant en onderhoud van kleine landschapselementen Artikel 1 Een toelage wordt uitgekeerd, binnen de perken van de daartoe op de begroting voorziene middelen, voor de aanplant en het onderhoud van landschappelijk waardevolle punt- en lijnvormige landschapselementen, bepaald in artikel 2, om zo de aantrekkelijkheid van de landelijke omgeving te verhogen. Randbeplantingen en onderdelen van siertuinen alsook aanplantingen gelegen in een straal van 50 meter rond de woning komen niet in aanmerking voor betoelaging. Beplantingen of heraanplantingen die deel uitmaken van de voorwaarden begrepen in een kapvergunning komen niet in aanmerking voor een toelage voor aanplant. Groenschermen die opgelegd worden in het kader van bouw- of milieuvergunning komen niet in aanmerking noch voor onderhoud noch voor aanplant. Artikel 2 Definitie. 1. lijnvormig landschapselement : een langwerpig, niet perceelvormend landschapselement dat een landschapsstructurerende invloed heeft en voor een groot deel bestaat uit houtige gewassen. 2. puntvormig landschapselement : solitaire (alleenstaande) knot- en hoogstambomen, amfibieënpoelen. 3. haag: een lijnvormige aanplanting van houtige gewassen die onderaan zodanig aaneensluiten dat visuele en fysieke penetratie moeilijk is. Er zijn in de Vlaamse Ardennen drie enkelvoudige types hagen : geschoren hagen, kaphagen en houtkanten. 1. geschoren haag : haag die in vorm wordt gehouden met een snoeischaar, de haag wordt geschoren en/of geknipt. Hagen kunnen enerzijds erg strak in vorm gehouden worden, of anderzijds al of niet door verwaarlozing breder en/of hoger uitgroeien. 2. kaphaag is kenmerkend voor de Vlaamse Ardennen en wordt gebruikt als afsluiting van erven, tuinen, boomgaarden, weiden in de onmiddellijke buurt van erven... Het is een haag die bestaat uit lage, dicht op elkaar staande knotbomen van vooral Gewone es of Haagbeuk. De kaphoogte bedraagt 150 à 200 cm. 3. houtkant : haag die bestaat uit hakhout (houtige gewassen die periodiek bij de grond worden gekapt en terug uitschieten). Houtkanten komen vooral in de volgende situaties voor : gelijkgrondse houtkanten langs beken of grachten en houtkanten op taluds. 4. knotbomen : bomen waarvan de top en/of de zijscheuten periodiek worden afgehakt. Volgende boomsoorten komen ervoor in aanmerking : wilg, populier, abeel, eik, es, olm, els. De knothoogte bedraagt 150 à 200 cm. 5. bomenrij : lijnvormig landschapselement bestaande uit opgaande bomen en/of knotbomen, die zo ver uit elkaar staan dat visuele en/of fysieke penetratie amper wordt gehinderd. Er zijn twee enkelvoudige types van bomenrijen : opgaande bomenrijen en knotbomenrijen. 6. boomgaard : groepering van minstens 10 hoogstammige fruitbomen met een stamhoogte van minstens 2 meter en met een stamomtrek van 6 tot 8 cm.

2 7. mengvorm : lijnvormig landschapselement dat een mengvorm is tussen verschillende hierboven gedefinieerde types. Als gevolg van de drievoudige gelaagdheid zijn geschoren hagen en houtkanten, ingeplant met opgaande bomen en knotbomen, vanuit ecologische standpunt de interessantste. 8. landelijk gebied : gebieden die op het gewestplan of in een ruimtelijk uitvoeringsplan staan aangeduid als agrarisch gebied (met inbegrip van het ecologisch en het landschappelijk waardevol agrarisch gebied), bosgebied, natuurgebieden, natuurreservaten, parkgebieden en het gebied gelegen tussen het dijktracé (Dijkstraat/Speelstraat/Leebeekstraat/Weistraat) en de Schelde. 9. vellen of rooien : vellen is het omhakken of omzagen; rooien is vellen met verwijdering van het wortelgestel. Hieronder wordt ook verstaan het schade toebrengen of verminken of vernietigen door ondermeer ringen, ontschorsen, verschroeien, gebruik van chemische middelen, inkervingen en benagelen; rooien of vellen is niet het langs weiden of akkers bevestigen van afsluitdraden aan lijnvormige landschapselementen door middel van krammen en dergelijke, om percelen af te bakenen, voor zover deze landschapselementen effectief deel uitmaken van de afsluiting. 10. amfibieënpoel : o grootte : 20 m 2 à 100 m 2 wateroppervlakte o maximum diepte : 0,7 à 1,50 m o bezonde oever : een ondiepe waterzone NO/NW gelegen met een wateroppervlakte van minstens 20 % van de totale oppervlakte o bescherming tegen vee : een degelijke afsluiting op 1,5 m afstand van de poel ; 25 % van de poel mag vrij blijven als drinkplaats voor het vee o watervoorziening : bestaat uit kwel- en bronwater met inachtname van natuurlijke moerasvegetaties ; contact met de sloot is mogelijk en toegestaan o bodem : moet bestaan uit een ondoordringbare kleilaag ; folies zijn niet toegestaan o verboden zijn : uitzetten van vissen en eenden, gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tot op 3 m van de rand 11. Lijst van streekeigen beplantingen waarvoor een toelage kan bekomen worden : A. Voor hagen en haagkanten : meidoorn sleedoorn hondsroos rode cornoelje gelderse roos vlier kardinaalsmuts lijsterbes haagbeuk veldolm hulst Spaanse aak Crataegus caevigata of C. monogyna Prunus spinosa Rosa canina Cornus sanguinea Viburnum opulus Sambucus nigra Euonymus europaeus Sorbus aucuparia Carpinus betulus Ulmus species Ilex aquifolium Acer campestre

3 B. Voor houtwallen, houtkanten en bomenrijen : es hazelaar esdoorn Spaanse aak hulst Fraxinus excelsior Corylus avellana Acer pseudoplatanus Acer campestre Ilex aqujolium gelderse roos Viburnum opulus zomereik zwarte els wilg veldolm zoete kers lijsterbes sporkehout Quercus robur Alnus glutinosa Salix species Ulmus species Prunus avium Sorbus aucuparia Frangula alnus Artikel 3 De toelage heeft betrekking op punt- en lijnvormige landschapselementen binnen de grenzen van de gemeente Zingem en die gelegen zijn binnen of grenzend aan het landelijk gebied of grenzend aan percelen met een agrarisch bodemgebruik (akkers, weiland, boomgaarden). Artikel 4 Voor aanplant of aanleg van : Een haag, haagkant, houtkant of houtwal: De aanplanting dient een lengte van minimaal 50 m te hebben. De plantafstanden zijn 0,3 tot 0,5 m in hagen en 1 m in haagkanten, houtkanten of houtwallen. Het plantgoed heeft een minimumformaat van cm. Een bomenrij: Aanplant van hoogstammig beworteld plantgoed : het plantgoed heeft een stamomtrek van minstens 8 tot 10 cm. Aanplant van niet bewortelde poten : de poten hebben ter hoogte van maaiveld een stamomtrek van minstens 25 cm. De plantafstand in de rij bedraagt 7 tot 10 m voor hoogstammige bomen en 5 tot 7 m voor knotbomen. De aanplanting betreft minstens 10 bomen of poten.

4 Artikel 5 De betoelaagde aanplanting dient minimum gedurende 10 jaar integraal en intact op dezelfde plaats te blijven staan. Het verplaatsen, vellen, rooien of definitief verwijderen van het betoelaagde plantsoen is niet toegestaan. Artikel 6 De aanplanting/aanleg dient uitgevoerd te worden conform alle bestaande wetten, reglementen en gebruiken op dergelijke aanplantingen (bouwvergunning, vaste en erkende gebruiken, veldwetboek, pachtwet, reglement op de buurtwegen). Artikel 7 De toelage kan enkel worden gebruikt voor het plantsoen. Steunpalen, meststoffen, uurlonen,... komen niet in aanmerking. Enkel het aangeslagen plantsoen kan worden betoelaagd ; het afgestorven plantsoen komt niet in aanmerking. Artikel 8 Op basis van het verslag van de bevoegde gemeentelijke ambtenaar zal het schepencollege al dan niet zijn goedkeuring verlenen tot uitbetaling van de beplantingstoelage. Artikel 9 Na toekenning dient de aanvrager zijn plantgoed of zijn amfibieënpoel goed te onderhouden en in stand te houden ; hij zal daartoe zorg dragen bij eventuele stoornissen in het groeipatroon, op straffe van terugvordering van de toelage. Artikel 10 Het is de aanvrager niet toegestaan handelingen te verrichten of door derden te laten verrichten die kunnen leiden tot de aantasting van het karakter en de structuur van de landschapselementen. Als schadelijke handelingen worden in ieder geval aangemerkt : het opslaan, storten of bergen van voorwerpen, stoffen of producten in het landschapselement het geheel of gedeeltelijk afgraven van het landschapselement het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen langsheen het landschapselement het verbranden van bermen langs de hagen en de houtkanten in de nabijheid van landschapselementen Bij inbreuk dient alle in de loop der jaren uitgekeerde subsidie terugbetaald te worden.

5 Artikel 11 De uitbetalingsmodaliteiten voor de aanplant/aanleg zijn : de uitbetaling is slechts éénmalig. Er wordt enkel uitbetaald met een geldig aankoopbewijs of een verklaring op eer. de toelage bedraagt voor bosplantsoen 0,5/stuk, als de aanplant gebeurt op 1 perceel binnen de wettelijke afstanden, als de aanplant gebeurt op de scheiding van twee percelen bekomt elke perceeleigenaar 0,25/stuk de toelage bedraagt voor hoogstammig plantsoen 6,00/stuk de toelage bedraagt 2,50/wilgenpoot de toelage voor de aanleg van een amfibieënpoel bedraagt 1,25 per m 2 wateroppervlakte ter hoogte van het maaiveld de toelage bedraagt maximaal 250 per aanvrager/dienstjaar Artikel 12 De toelagen voor de aanplant kunnen jaarlijks bekomen worden. Artikel 13 De landschapselementen komen slechts in aanmerking voor een onderhoudssubsidie als ze aan de volgende voorwaarden voldoen : hagen en haagkanten : o minimale lengte van 50 m o minimale hoogte van 1,25 m o minimale breedte van 50 cm o minstens 3 jaar oud knotbomen : minstens 5 jaar oud zijn houtkanten en bomenrijen : minstens 10 jaar oud zijn amfibieënpoelen : minstens 5 jaar oud zijn Artikel 14 Het onderhoud zal bestaan uit : wat hagen en haagkanten betreft : tweejaarlijks in de periode tussen oktober en maart de hagen snoeien, scheren of knippen. Er zal bij het ontstaan van gaten in de hagen zorg gedragen worden dat deze gaten opgevuld worden met soorten waaruit de haag is opgebouwd. wat houtkanten en knotbomen betreft : in de periode tussen 1 november en 1 maart hakhoutbeheer toepassen en het afkomende hakhout afvoeren. Voor knotbomen is de hakcyclus 5 jaar of meer. wat poelen betreft : om dichtgroeiing en verlanding van de poel te vermijden, dient het overtollige slib te worden geruimd in de maand oktober, tenzij de weersomstandigheden het niet toelaten. Een periodieke herhaalde maar beperkte ruiming (bv. jaarlijks) is te verkiezen boven een éénmalige drastische ingreep om de 5 jaar.

6 Artikel 15 De toelagen voor onderhoud bedragen: voor hagen 0,50 per lopende meter voor kaphagen en houtkanten 2,00 per lopende meter voor knotbomen : 12,5 per boom (1e knot 5,00) voor mengvormen : cumulatie van de twee voor amfibieënpoelen : 1 per m 2 wateroppervlakte ter hoogte van het maaiveld de toelage bedraagt maximaal 250 euro per aanvrager/dienstjaar. Artikel 16 De toelagen voor het onderhoud kunnen als volgt worden uitgekeerd : voor hagen : om de 2 jaar voor knotbomen : om de 5 jaar voor poelen : om de 5 jaar voor houtkanten : om de 5 jaar Artikel 17 De aanvraag moet minimaal 1 maand voor de aanvang van de uitvoering van de werken ingediend worden. Aanplantingen moeten uitgevoerd worden voor 31 maart. Bij slechte weersomstandigheden, met name bij strenge vorst, kan de termijn met een maand verlengd worden. Artikel 18 Het schepencollege beslist of de aanvrager voor de betreffende toelage in aanmerking kan komen. Artikel 19 De aanvrager dient dadelijk na de aanplant/aanleg schriftelijk aan de gemeente te verklaren dat voldaan is aan de genoemde voorwaarden. Daartoe ontvangt de aanvrager een formulier van controle-aanvraag dat volledig moet ingevuld en teruggezonden worden het College van Burgemeester en Schepenen, A. Amelotstraat 53 te 9750 Zingem. Artikel 20 De gemeentelijke overheid zal, na het indienen van de controle-aanvraag, tijdens de maanden juni, juli, augustus, september en oktober nagaan of de werken goed zijn uitgevoerd.

7 Artikel 21 Cumulatie van subsidies wordt niet toegestaan: aanleg en onderhoud van KLE's wordt niet betoelaagd door dit gemeentelijk subsidiereglement als een hoger bestuursorgaan een subsidie toekent voor een gelijkaardige daad. (vb. subsidiereglement provincie Oost-Vlaanderen rond erfbeplanting, aanleg en onderhoud KLE's in Scheldevallei, beheersovereenkomsten VLM,...).

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANPLANT, AANLEG EN ONDERHOUD VAN PUNT- EN LIJNVORMIGE KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN Gemeenteraad 19/12/2007

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANPLANT, AANLEG EN ONDERHOUD VAN PUNT- EN LIJNVORMIGE KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN Gemeenteraad 19/12/2007 SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANPLANT, AANLEG EN ONDERHOUD VAN PUNT- EN LIJNVORMIGE KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN Gemeenteraad 19/12/2007 Artikel 1 - Het gemeentebestuur van Oosterzele keert een toelage uit,

Nadere informatie

Milieu. Subsidiereglement voor de aanplant en het onderhoud van punt- en lijnvormige landschapselementen. BESLUIT: Art. 1. Het gemeentebestuur van

Milieu. Subsidiereglement voor de aanplant en het onderhoud van punt- en lijnvormige landschapselementen. BESLUIT: Art. 1. Het gemeentebestuur van Milieu. Subsidiereglement voor de aanplant en het onderhoud van punt- en lijnvormige landschapselementen. BESLUIT: Art. 1. Het gemeentebestuur van Zottegem wenst een toelage uit te keren, binnen de perken

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT AANPLANT/ONDERHOUD LANDSCHAPSELEMENTEN DOOR PARTICULIEREN

SUBSIDIEREGLEMENT AANPLANT/ONDERHOUD LANDSCHAPSELEMENTEN DOOR PARTICULIEREN SUBSIDIEREGLEMENT AANPLANT/ONDERHOUD LANDSCHAPSELEMENTEN DOOR PARTICULIEREN Art.1: Het gemeentebestuur van Brakel beslist om een toelage uit te keren, binnen de perken van de daartoe op de begroting voorziene

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde Gemeente Zingem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD zitting van 28 april 2005 Aanwezig: Jean Pierre CNUDDE Burgemeester-Voorzitter, Etienne

Nadere informatie

Dagorde: Subsidiereglement voor de aanplant en onderhoud van punt-en lijnvormige landschapselementen door particulieren. Goedkeuring.

Dagorde: Subsidiereglement voor de aanplant en onderhoud van punt-en lijnvormige landschapselementen door particulieren. Goedkeuring. Gemeente BRAKEL UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Arrondissement Oudenaarde Provincie Oost-Vlaanderen Zitting van 26 mei 2003 Aanwezig : H. DECROO, Burgemeester, J. THOMAS, M. GYSELINCK, M.

Nadere informatie

Het aanplanten van lijnvormige groenelementen

Het aanplanten van lijnvormige groenelementen Aanmoedigingspremie - Aanplanten en onderhouden van groenelementen. Artikel 1.- Het besluit van de gemeenteraad van 29 november 2001 betreffende de aanmoediging van het aanplanten en onderhouden van groenelementen

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement voor aanleg en onderhoud van KLE s (Kleine LandschapsElementen door particulieren

Gemeentelijk subsidiereglement voor aanleg en onderhoud van KLE s (Kleine LandschapsElementen door particulieren Gemeentelijk subsidiereglement voor aanleg en onderhoud van KLE s (Kleine LandschapsElementen door particulieren Art. 1- Het stadsbestuur van Oudenaarde wenst een toelage uit te keren, binnen de perken

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement Kleine Landschapselementen (KLE) en Fauna- en Floraontwikkeling (FFO)

Gemeentelijk subsidiereglement Kleine Landschapselementen (KLE) en Fauna- en Floraontwikkeling (FFO) Gemeentelijk subsidiereglement Kleine Landschapselementen (KLE) en Fauna- en Floraontwikkeling (FFO) Hoofdstuk 1 Definities en Voorwerp Artikel 1 Definities - Kleine landschapselementen (verder KLE s genoemd)

Nadere informatie

DEEL 1: BETOELAGING VOOR AANLEG EN ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN DIE NIET ONDER DE BEPALINGEN VAN DE BEHEERSOVEREENKOMSTEN VALLEN

DEEL 1: BETOELAGING VOOR AANLEG EN ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN DIE NIET ONDER DE BEPALINGEN VAN DE BEHEERSOVEREENKOMSTEN VALLEN DEEL 1: BETOELAGING VOOR AANLEG EN ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN DIE NIET ONDER DE BEPALINGEN VAN DE BEHEERSOVEREENKOMSTEN VALLEN HOOFDSTUK 1: ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 - Binnen de perken

Nadere informatie

Subsidiedossier KLE. Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65

Subsidiedossier KLE. Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier KLE Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document

Nadere informatie

Toelagereglement ter bevordering van aanplantingen van landschapselementen. Hoofdstuk I : Het aanplanten van lijnvormige groenelementen.

Toelagereglement ter bevordering van aanplantingen van landschapselementen. Hoofdstuk I : Het aanplanten van lijnvormige groenelementen. Toelagereglement ter bevordering van aanplantingen van landschapselementen. Het gemeentebestuur van Grimbergen keert een toelage uit voor het aanplanten van lijnvormige groenelementen en hoogstammige fruitbomen,

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement op de aanleg van kleine landschapselementen in Gemeente Wellen (versie 25/02/2015)

Gemeentelijk subsidiereglement op de aanleg van kleine landschapselementen in Gemeente Wellen (versie 25/02/2015) Gemeentelijk subsidiereglement op de aanleg van kleine landschapselementen in Gemeente Wellen (versie 25/02/2015) Art. 1 Binnen de perken van de jaarlijks op de begroting goedgekeurde kredieten, verleent

Nadere informatie

L ANDSCHAPSEL E M E N T E N ( h a g e n, h a a g k a n t e n, h o u t k a n t e n e n b o m e n r i je n )

L ANDSCHAPSEL E M E N T E N ( h a g e n, h a a g k a n t e n, h o u t k a n t e n e n b o m e n r i je n ) S UBSIDIERING VOOR AANPLANTING EN ONDERHOUD VAN LI J N V O RMIGE L ANDSCHAPSEL E M E N T E N ( h a g e n, h a a g k a n t e n, h o u t k a n t e n e n b o m e n r i je n ) S UBSIDIERING VOOR AANPLANTING

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANPLANTING EN HET ONDERHOUD VAN LIJNVORMIGE LANDSCHAPSELEMENTEN EN DE AANLEG EN HET ONDERHOUD VAN POELEN

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANPLANTING EN HET ONDERHOUD VAN LIJNVORMIGE LANDSCHAPSELEMENTEN EN DE AANLEG EN HET ONDERHOUD VAN POELEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANPLANTING EN HET ONDERHOUD VAN LIJNVORMIGE LANDSCHAPSELEMENTEN EN DE AANLEG EN HET ONDERHOUD VAN POELEN Hoofdstuk 1 : definities Artikel 1 - Voor de toepassing

Nadere informatie

Artikel 3: De toelage staat open voor de beplantingen binnen de grenzen van de gemeente.

Artikel 3: De toelage staat open voor de beplantingen binnen de grenzen van de gemeente. Subsidie voor kleine landschapselementen (KLE) 10 e punt GR 18/10/2002 Afdeling 1 Artikel 1: Het gemeentebestuur van Ternat wenst een subsidie uit te keren voor de aanplanting en het onderhoud van lineaire

Nadere informatie

AANMOEDIGINGSREGLEMENT VOOR DE AANPLANTING VAN LIJNVORMIGE GROENELEMENTEN (HAAG, HEG, HOUTKANT, BOMENRIJ)

AANMOEDIGINGSREGLEMENT VOOR DE AANPLANTING VAN LIJNVORMIGE GROENELEMENTEN (HAAG, HEG, HOUTKANT, BOMENRIJ) AANMOEDIGINGSREGLEMENT VOOR DE AANPLANTING VAN LIJNVORMIGE GROENELEMENTEN (HAAG, HEG, HOUTKANT, BOMENRIJ) Artikel 1:. Hagen, heggen, houtkanten en bomenrijen hebben een zeer belangrijke landschappelijke

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement op de aanleg van kleine landschapselementen in Gemeente Wellen (versie 28/12/2016)

Gemeentelijk subsidiereglement op de aanleg van kleine landschapselementen in Gemeente Wellen (versie 28/12/2016) Gemeentelijk subsidiereglement op de aanleg van kleine landschapselementen in Gemeente Wellen (versie 28/12/2016) Art. 1 Binnen de perken van de jaarlijks op de begroting goedgekeurde kredieten, verleent

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANLEG EN HET ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANLEG EN HET ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANLEG EN HET ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN Hoofdstuk 1: definities en afbakening Artikel 1. Het gemeentebestuur van Wielsbeke wenst een toelage uit te keren, binnen

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement op de aanleg en onderhoud van kleine landschapselementen

Gemeentelijk subsidiereglement op de aanleg en onderhoud van kleine landschapselementen Gemeentelijk subsidiereglement op de aanleg en onderhoud van kleine landschapselementen Artikel 1 Binnen de perken van de jaarlijks op de begroting goedgekeurde kredieten, verleent het College van Burgemeester

Nadere informatie

AANVRAAG SUBSIDIE KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN Bijlage 1: afbakening prioritaire zones

AANVRAAG SUBSIDIE KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN Bijlage 1: afbakening prioritaire zones Bijlage 1: afbakening prioritaire zones Leievallei De omschrijving van de Leievallei beperkt zich tot de grenzen van het Bijzonder Plan van Aanleg nr. 32 Leiemeers. Beekvalleien Alle beekvalleien die in

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANLEG EN HET ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANLEG EN HET ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANLEG EN HET ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN AFDELING 1. VOORWERP VAN HET SUBSIDIEREGLEMENT Artikel 1. DOEL EN DOELGROEP Binnen de perken van het jaarlijks

Nadere informatie

9 AANPASSING SUBSIDIEREGLEMENT KLE S.

9 AANPASSING SUBSIDIEREGLEMENT KLE S. Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 17 december 2013 om 19 uur Aanwezig: DE TOLLENAERE Ann, schepen (vanaf punt 2) VANDE CATSYNE

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement betreffende de betoelaging aanplanting en onderhoud van kleinschalige landschapselementen

Gemeentelijk reglement betreffende de betoelaging aanplanting en onderhoud van kleinschalige landschapselementen 1 Gemeentelijk reglement betreffende de betoelaging aanplanting en onderhoud van kleinschalige landschapselementen De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet, de artikelen 42 3 en 43 2, 2 in het bijzonder;

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement voor aanleg en onderhoud van kleine landschapselementen (KLE s) Art. 1 - Het gemeentebestuur van Zwalm zal een toelage

Gemeentelijk subsidiereglement voor aanleg en onderhoud van kleine landschapselementen (KLE s) Art. 1 - Het gemeentebestuur van Zwalm zal een toelage Gemeentelijk subsidiereglement voor aanleg en onderhoud van kleine landschapselementen (KLE s) Art. 1 - Het gemeentebestuur van Zwalm zal een toelage uitkeren, binnen de perken van de daartoe voorziene

Nadere informatie

Subsidiereglement voor aanplanten en onderhouden van kleine landschapselementen (KLE) gemeenteraad 9 november 2009

Subsidiereglement voor aanplanten en onderhouden van kleine landschapselementen (KLE) gemeenteraad 9 november 2009 Subsidiereglement voor aanplanten en onderhouden van kleine landschapselementen (KLE) gemeenteraad 9 november 2009 DE GEMEENTERAAD, Overwegend dat de stad Ronse deel uitmaakt van vzw Regionaal Landschap

Nadere informatie

SUBSIDIERING VAN DE AANPLANTING VAN LIJNVORMIGE ELEMENTEN

SUBSIDIERING VAN DE AANPLANTING VAN LIJNVORMIGE ELEMENTEN SUBSIDIERING VAN DE AANPLANTING VAN LIJNVORMIGE ELEMENTEN Artikel 1 Het aanbrengen van lijnvormige beplantingen, zijnde hagen, houtkanten, bomenrijen, kan door het gemeentebestuur gesubsidieerd worden

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de aanplant, aanleg en/of onderhoud van punt- en lijnvormige landschapselementen door particulieren

Subsidiereglement voor de aanplant, aanleg en/of onderhoud van punt- en lijnvormige landschapselementen door particulieren Subsidiereglement voor de aanplant, aanleg en/of onderhoud van punt- en lijnvormige landschapselementen door particulieren UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VA 25 MAART 2004 Goedkeuren subsidiereglement

Nadere informatie

Subsidiereglement ter bevordering van het herstel van het half-open landschap

Subsidiereglement ter bevordering van het herstel van het half-open landschap 1 Subsidiereglement ter bevordering van het herstel van het half-open landschap Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 3 oktober 2005 Artikel 1 - Definities Artikel 2 kleine landschapselementen

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement houdende de betoelaging van aanleg van kleine landschapselementen.

Gemeentelijk reglement houdende de betoelaging van aanleg van kleine landschapselementen. Provincie Antwerpen Gemeente L I N T Uittreksel uit de beraadslagingen van de gemeenteraad Zitting van 30 december 2002 Agenda: Gemeentelijk reglement houdende de betoelaging van aanleg van kleine landschapselementen.

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement kleine landschapselementen

Gemeentelijk subsidiereglement kleine landschapselementen Gemeentelijk subsidiereglement kleine landschapselementen Hoofdstuk 1 definities en afbakening Artikel 1 Het gemeentebestuur van de gemeente Pittem verbindt er zich toe dat de aanvrager een toelage bekomt

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANPLANTING EN ONDERHOUD VAN KNOTBOMEN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANPLANTING EN ONDERHOUD VAN KNOTBOMEN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE AANPLANTING EN ONDERHOUD VAN KNOTBOMEN HOOFDSTUK 1: DEFINITIES EN AFBAKENINGEN In de betekenis van dit reglement worden verstaan onder : knotbomenrij : lijnvormige aanplant van

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement voor de aanleg en het onderhoud van kleine landschapselementen

Gemeentelijk subsidiereglement voor de aanleg en het onderhoud van kleine landschapselementen Gemeentelijk subsidiereglement voor de aanleg en het onderhoud van kleine landschapselementen Vanaf 1 juni 2007 Artikel 1 Binnen de perken van de jaarlijks op de begroting goedgekeurde kredieten, verleent

Nadere informatie

Bouwverordening betreffende beplanting

Bouwverordening betreffende beplanting Bouwverordening betreffende beplanting Gemeenteraadsbesluit van 7 juli 1998 Goedgekeurd door de Vlaamse Minister van Openbare Werken, Vervoer en Ruimtelijke Ordening op 16 november 1998 Toepassingsgebied

Nadere informatie

Subsidiereglement ter bevordering van het herstel van het half-open landschap

Subsidiereglement ter bevordering van het herstel van het half-open landschap Subsidiereglement ter bevordering van het herstel van het half-open landschap Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 3 oktober 2005, aangepast in zitting van 6 december 2010 en aangepast in zitting

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR AANLEG EN ONDERHOUD VAN KLEINE

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR AANLEG EN ONDERHOUD VAN KLEINE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR AANLEG EN ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN Artikel 1 begrippen en definities Kleine landschapselementen: lijn- of puntvormige elementen met inbegrip van de bijhorende vegetaties

Nadere informatie

Stedelijk subsidiereglement op de aanleg en onderhoud van kleine landschapselementen

Stedelijk subsidiereglement op de aanleg en onderhoud van kleine landschapselementen Stedelijk subsidiereglement op de aanleg en onderhoud van kleine landschapselementen Hagen, houtwallen, houtsingels, bomenrijen, veedrinkpoelen zijn van oudsher belangrijke landschapselementen, welke bovendien

Nadere informatie

s ta a l k a a rt e n b e p l a n t i n g s p l a n r e g g e da l E n t e r 22 maart 2017, definitief

s ta a l k a a rt e n b e p l a n t i n g s p l a n r e g g e da l E n t e r 22 maart 2017, definitief reggedal Enter s ta a l k a a rt e n b e p l a n t i n g s p l a n r e g g e da l E n t e r 22 maart 2017, definitief o v e r z i c h t Bos: Vogelkers - Essenbos (VE) 3 Eiken - Essenbos (EE) 4 Singels

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement kleine landschapselementen

Gemeentelijk subsidiereglement kleine landschapselementen Gemeentelijk subsidiereglement kleine landschapselementen Hoofdstuk 1 definities en afbakening Artikel 1 Het gemeentebestuur van de gemeente Pittem verbindt er zich toe dat de aanvrager een toelage bekomt

Nadere informatie

Definities. In de betekenis van dit reglement wordt verstaan onder:

Definities. In de betekenis van dit reglement wordt verstaan onder: Subsidiereglement aanplanting/aanleg/onderhoud van kleine landschapselementen (hagen, heggen, houtkanten, houtwallen, hoogstambomen, knotbomen, hoogstammige en halfstammige fruitbomen en waterpartijen):

Nadere informatie

Subsidiereglement. GEMEENTEBESTUUR OPPERSTRAAT LIEDEKERKE TEL FAX

Subsidiereglement. GEMEENTEBESTUUR OPPERSTRAAT LIEDEKERKE TEL FAX GEMEENTEBESTUUR OPPERSTRAAT 31 1770 LIEDEKERKE TEL. 053 64 55 11 FAX 053 64 55 09 www.liedekerke.be LIEDEKERKE Subsidiereglement NDC 637.06 Kleine Landschapselementen (KLE s) Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Nadere informatie

Milieu SUBSIDIEREGLEMENT GROENVOORZIENING. Versiebeheer Vorige versie: gemeenteraad van 09 mei 2012

Milieu SUBSIDIEREGLEMENT GROENVOORZIENING. Versiebeheer Vorige versie: gemeenteraad van 09 mei 2012 Milieu SUBSIDIEREGLEMENT GROENVOORZIENING Versiebeheer Vorige versie: gemeenteraad van 09 mei 2012 Huidige versie: Gunstig geadviseerd door het college van burgemeester en schepenen op 29 maart 2017 Goedgekeurd

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement voor de aanleg en het onderhoud van kleine landschapselementen met gebiedsgerichte stimuli

Gemeentelijk subsidiereglement voor de aanleg en het onderhoud van kleine landschapselementen met gebiedsgerichte stimuli Gemeentelijk subsidiereglement voor de aanleg en het onderhoud van kleine landschapselementen met gebiedsgerichte stimuli Art.1 - Het gemeentebestuur van Waarschoot wenst binnen de perken van de jaarlijks

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 26 januari 2012

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 26 januari 2012 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 26 januari 2012 Aanwezig: Benny Bamps - Voorzitter-Burgemeester L. Vaes, M. Secretin, D. Deferm, B. Germeys - Schepenen T. Herbots, J. Beutjens,

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 11.12.2008 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Jo TIJTGAT,

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 24.10.2013 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANLEGGEN VAN HAGEN, HOUTKANTEN, BOMEN EN POELEN Gemeenteraadsbesluit 19 december 2002

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANLEGGEN VAN HAGEN, HOUTKANTEN, BOMEN EN POELEN Gemeenteraadsbesluit 19 december 2002 Artikel 1: terminologie gemeentebestuur Oud-Turnhout SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANLEGGEN VAN HAGEN, HOUTKANTEN, BOMEN EN POELEN Gemeenteraadsbesluit 19 december 2002 Onder lijnvormig element wordt verstaan:

Nadere informatie

GEMEENTE DE HAAN GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE BETOELAGING VAN AANLEG EN ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN

GEMEENTE DE HAAN GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE BETOELAGING VAN AANLEG EN ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN GEMEENTE DE HAAN GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE BETOELAGING VAN AANLEG EN ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN HOOFDSTUK 1: BEGRIPPEN - Haag: hagen zijn rijen struiken of houtige gewassen die

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Karreveld Karreveld 10, Roggel - PNR 6089NC /031213

Landschappelijke inpassing Karreveld Karreveld 10, Roggel - PNR 6089NC /031213 INLEIDING Het plangebied is gelegen in een jong ontginningslandschap ten noordwesten van de kern Roggel. plangebied plangebied in het veld BEPLANTINGSPLAN 051113-1:1250 H1 Beukenhagen B1 Platanen S1 infiltratie

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 19 december 2017 Beleidsdomein Woon- en Leefomgeving - Dienst Woon- en Leefomgeving

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 19 december 2017 Beleidsdomein Woon- en Leefomgeving - Dienst Woon- en Leefomgeving Stad Borgloon Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 19 december 2017 Beleidsdomein Woon- en Leefomgeving - Dienst Woon- en Leefomgeving 30 2017_GR_00156 Goedkeuring aanpassing gemeentelijk subsidiereglement

Nadere informatie

AANMOEDIGINGSREGLEMENT VOOR HET ONDERHOUD VAN LIJNVORMIGE GROENELEMENTEN (HAAG, HEG, HOUTKANT OF KNOTBOMEN)

AANMOEDIGINGSREGLEMENT VOOR HET ONDERHOUD VAN LIJNVORMIGE GROENELEMENTEN (HAAG, HEG, HOUTKANT OF KNOTBOMEN) AANMOEDIGINGSREGLEMENT VOOR HET ONDERHOUD VAN LIJNVORMIGE GROENELEMENTEN (HAAG, HEG, HOUTKANT OF KNOTBOMEN) Artikel 1: Het voortbestaan van sommige oude hagen, heggen, houtkanten en / of knotbomen hangt

Nadere informatie

GEMEENTE KOEKELARE GEMEENTELIJK PREMIEREGLEMENT VOOR DE AANLEG EN HET ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN

GEMEENTE KOEKELARE GEMEENTELIJK PREMIEREGLEMENT VOOR DE AANLEG EN HET ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN MILIEUDIENST Sint - Maartensplein 19 8680 Koekelare Tel. : 051 / 58 92 01 Fax : 051 / 58 84 96 GEMEENTE KOEKELARE GEMEENTELIJK PREMIEREGLEMENT VOOR DE AANLEG EN HET ONDERHOUD VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN

Nadere informatie

Naam : Van Werven Holding B.V. t.a.v. : Dhr. T. van der Giessen Straat : Verlengde Looweg 7 Postcode : 8096 RR Plaats : Oldebroek - 1 -

Naam : Van Werven Holding B.V. t.a.v. : Dhr. T. van der Giessen Straat : Verlengde Looweg 7 Postcode : 8096 RR Plaats : Oldebroek - 1 - Inrichtingsplan Verlengde Looweg 7 Naam : Van Werven Holding B.V. t.a.v. : Dhr. T. van der Giessen Straat : Verlengde Looweg 7 Postcode : 8096 RR Plaats : Oldebroek Rosendael 2a 6891 DA Rozendaal Contactpersoon:

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde GEMEENTE LONDERZEEL ZITTING van 22 oktober 2002 Aanwezigen : DE BORGER Jozef, Burgemeester-Voorzitter ; LANGBEEN Veerle, VRANCKAERT Eddy, VAN ASSCHE

Nadere informatie

DEFINITIEVE AANNEMING VAN EEN STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING TOT INTEGRATIE VAN BEDRIJFSGEBOUWEN IN HET LANDSCHAP

DEFINITIEVE AANNEMING VAN EEN STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING TOT INTEGRATIE VAN BEDRIJFSGEBOUWEN IN HET LANDSCHAP DEFINITIEVE AANNEMING VAN EEN STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING TOT INTEGRATIE VAN BEDRIJFSGEBOUWEN IN HET LANDSCHAP Artikel 1 Onderhavig reglement definitief vast te stellen als stedenbouwkundige verordening

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Hoogstraat Hoogstraat , Uden - PNR 5406TH

Landschappelijke inpassing Hoogstraat Hoogstraat , Uden - PNR 5406TH 8 KADASTRAAL Het plangebied omvat een deel van perceel 1282 in de sectie Q van de kadastrale gemeente Uden. Zie de markering in het kadastraal uittreksel hieronder en de luchtfoto rechts. plangebied kadastraal

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE BETOELAGING VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN AANPASSING EURO-STRUCTUUR - BESLISSING

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE BETOELAGING VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN AANPASSING EURO-STRUCTUUR - BESLISSING Gemeente Zedelgem - Milieu SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE BETOELAGING VAN KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN AANPASSING EURO-STRUCTUUR - BESLISSING De gemeenteraad, Overwegende dat het belangrijk is om de eigenheid

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Ruimte voor Ruimteplan A. Vastenburg Bommerigerweg 21, 6281 BR Mechelen - PNR 6281BR

Landschappelijke inpassing Ruimte voor Ruimteplan A. Vastenburg Bommerigerweg 21, 6281 BR Mechelen - PNR 6281BR LIGGING Het plangebied is gesitueerd in het gehucht Bommerig, ten noordoosten van de kern Epen. Bommerig bevindt zich op een matig steile helling aan de oostkant van het Geuldal. hagen en bomen op ten

Nadere informatie

Subsidiereglement kleine landschapselementen

Subsidiereglement kleine landschapselementen GEMEENTERAAD: 29 januari 2016 Subsidiereglement kleine landschapselementen Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas het aanleggen, aanplanten en/of onderhouden van kleine landschapselementen

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN ZELZATE D.D.

UITTREKSEL UIT DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN ZELZATE D.D. PROVINCIE OOST-VLAANDEREN GEMEENTE Z E L Z A T E ------------------------- ---------------------- UITTREKSEL UIT DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN ZELZATE D.D. 24 SEPTEMBER 2009 -----------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Landschappelijke inpassingen en tegenprestatie paardenfokkerij Flitige Lise Breestraat ongenummerd, 5993 BH Maasbree PNR 5802DC / agp

Landschappelijke inpassingen en tegenprestatie paardenfokkerij Flitige Lise Breestraat ongenummerd, 5993 BH Maasbree PNR 5802DC / agp LIGGING Het plangebied is gesitueerd in een ouder ontginningslandschap, ten noorden van de oude nederzetting Rinkesfort en ten zuiden van de kern Maasbree. beplanting en bebouwing op omliggende erven bomenrij

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement voor de aanleg en onderhoud van kleine landschapselementen

Gemeentelijk subsidiereglement voor de aanleg en onderhoud van kleine landschapselementen Grondgebiedzaken Milieu Heuvelstraat 91 2530 Boechout Telefoon 03 460 06 11 Fax 03 460 06 97 info@boechout.be Gemeentelijk subsidiereglement voor de aanleg en onderhoud van kleine landschapselementen artikel

Nadere informatie

Nederweert en Eind tekenen de horizon

Nederweert en Eind tekenen de horizon LIGGING afscherming door bebouwing en groen van buurerven Nederweert en Eind tekenen de horizon Het plangebied is gesitueerd in een van oudsher door een sterke verdichting gekenmerkt gebied. Rond 1850

Nadere informatie

A. HAAG. A.1 Type laag geschoren

A. HAAG. A.1 Type laag geschoren 1 Bijlage 1.a Lijst van struiken A. HAAG Algemeen : - een haag wordt op minimim 50 cm van de perceelsgrens geplant - een haag op de scheidingslijn valt onder de verantwoordelijkheid van beide eigenaars.

Nadere informatie

ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Kootwijkerdijk 12, Kootwijkerbroek Beplantingsplan

ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Kootwijkerdijk 12, Kootwijkerbroek Beplantingsplan ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Beplantingsplan 2 Te behouden beplanting Kootwijkerdijk 12 te behouden zomereiken te behouden gewone esdoorn te

Nadere informatie

Wervik behaagt zijn landschap. Actie Plant &Goed. Een samenwerking van het Stadsbestuur Wervik Proclam v.z.w.

Wervik behaagt zijn landschap. Actie Plant &Goed. Een samenwerking van het Stadsbestuur Wervik Proclam v.z.w. Wervik behaagt zijn landschap Actie Plant &Goed Een samenwerking van het Stadsbestuur Wervik Proclam v.z.w. WERVIK BEHAAGT ZIJN LANDSCHAP PLANT GOED Het subsidiereglement is van toepassing in het landelijk

Nadere informatie

Beplantingslijst EVZ Vossenbergse Vaart

Beplantingslijst EVZ Vossenbergse Vaart Beplantingslijst EVZ Vossenbergse Vaart Project: Deelgebied: Projectnr.: Opdrachtgever: Datum: Cluster EVZ's EVZ Vossenbergse Vaart 9X5187 Waterschap Brabantse Delta 23 januari 2013 Nr. Wetenschappelijke

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement betoelaging aanleg en onderhoud van kleine landschapselementen

Gemeentelijk reglement betoelaging aanleg en onderhoud van kleine landschapselementen Gemeentelijk reglement betoelaging aanleg en onderhoud van kleine landschapselementen Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2003 Artikel 1 1: De gemeente kent binnen de perken van de jaarlijks

Nadere informatie

Beatrixpark visie, beheer- en onderhoudsplan

Beatrixpark visie, beheer- en onderhoudsplan Beatrixpark visie, beheer- en onderhoudsplan november 2017 Inhoudsopgave Interventies fase 1 Interventies fase 2 van analyse tot visie 2 uitwerkingen karakteristieke zones Beheer en onderhoudsplan Interventies

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement kleine landschapselementen

Gemeentelijk subsidiereglement kleine landschapselementen Gemeentelijk subsidiereglement kleine landschapselementen SUBSIDIE VOOR AANPLANT Aangezien het provinciebestuur West-Vlaanderen, vertegenwoordigd door het Stad-Land-Schap t West- Vlaamse-hart, en de gemeente

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE AANLEG EN/OF ONDERHOUD KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN 1 AANLEG EN/OF ONDERHOUD KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN

REGLEMENT INZAKE AANLEG EN/OF ONDERHOUD KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN 1 AANLEG EN/OF ONDERHOUD KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement St.-Niklaas STADSBESTUUR LOKEREN REGLEMENT INZAKE AANLEG EN/OF ONDERHOUD KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN 1 AANLEG EN/OF ONDERHOUD KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN 1.1 Situering

Nadere informatie

Bosjes plangebied Kassen Jonge Singel + buurerf UITGANGSSITUATIE

Bosjes plangebied Kassen Jonge Singel + buurerf UITGANGSSITUATIE UITGANGSSITUATIE Bosjes plangebied Kassen Jonge Singel + buurerf Het plangebied is gelegen aan de Molenweg, ten zuidoosten van de kern Stramproy. Aan de zuid- en noordkant wordt het plangebied ruimtelijk

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2013 Sint-Niklaas Gemeente Beveren

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2013 Sint-Niklaas Gemeente Beveren Provincie UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2013 Sint-Niklaas Gemeente Beveren ALGEMEEN PREMIEREGLEMENT KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente LIMBURG TONGEREN HOESELT

Provincie Arrondissement Gemeente LIMBURG TONGEREN HOESELT Provincie Arrondissement Gemeente LIMBURG TONGEREN HOESELT Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad vergadering van 30 augustus 2007 Aanwezig : Mevrouw Annette Stulens, burgemeester-voorzitter; Werner

Nadere informatie

Cursus herkennen bomen en struiken. i.o.v.

Cursus herkennen bomen en struiken. i.o.v. Cursus herkennen bomen en struiken i.o.v. Wat moet je meenemen? Bomen staan soms verder van de openbare weg. Twijgen, knoppen en bladeren zitten soms vrij hoog om details te zien. Zorg dat je een verrekijker

Nadere informatie

- rooien: het verwijderen van bomen of houtachtige gewassen, met inbegrip van hun wortelstelsel

- rooien: het verwijderen van bomen of houtachtige gewassen, met inbegrip van hun wortelstelsel Gelet op de bevoegdheden van de gemeenten zoals bepaald in de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid de artikelen 117, 119, 135; Gelet op de wet van 29 maart 1962 houdende organisatie van de Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

GEMEENTE TERNAT. Gemeenteraadsbeslissing d.d Addendum gemeenteraad d.d Addendum gemeenteraad d.d

GEMEENTE TERNAT. Gemeenteraadsbeslissing d.d Addendum gemeenteraad d.d Addendum gemeenteraad d.d GEMEENTE TERNAT Gemeenteraadsbeslissing d.d. 18.10.2002 Addendum gemeenteraad d.d. 17.10.2007 Addendum gemeenteraad d.d. 18.02.2011 Goedkeuring van het reglement voor de toekenning van subsidie tot aanplanting

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Zorgmanege The Horse Valley Heide 1a, 6088 PC Roggel - PNR 6088PC / / /

Landschappelijke inpassing Zorgmanege The Horse Valley Heide 1a, 6088 PC Roggel - PNR 6088PC / / / LIGGING ten oosten gelegen bos Het plangebied is gesitueerd ten noorden van de kern Roggel. Ten oosten van het plangebied bevindt zich een uitgestrekt bosgebied, plaatselijk bekend als de Ophovense Zandberg.

Nadere informatie

Overwegende dat een merkbare achteruitgang van het aantal bomenrijen, hagen, houtwallen en hoogstammen in onze regio een feit is;

Overwegende dat een merkbare achteruitgang van het aantal bomenrijen, hagen, houtwallen en hoogstammen in onze regio een feit is; Gemeentelijk reglement betreffende de betoelaging aanleg kleine landschapselementen met de actie Plant goed aanpassing soortenlijst goedkeuring. De Raad, Overwegende dat een merkbare achteruitgang van

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing teeltveld Mts Heuts 2 e Heiweg ongenummerd, PNR 6051JC / agp

Landschappelijke inpassing teeltveld Mts Heuts 2 e Heiweg ongenummerd, PNR 6051JC / agp LIGGING bebouwing van Maasbracht bosjes struweel bomenrij langs de 1 e Heiweg Het plangebied is gesitueerd in de gemeente Echt. Het bevindt zich in de zone tussen het Julianakanaal en de A2, ten zuiden

Nadere informatie

Plant Goed aanbevelingslijst

Plant Goed aanbevelingslijst Plant Goed aanbevelingslijst Lijst streekeigen groen voor houtelementen De soorten in onderstaande tabellen die rood gemarkeerd staan mogen enkel gebruikt worden als gecertificeerd autochtoon plantmateriaal.

Nadere informatie

Reglement subsidie kleine landschapselementen

Reglement subsidie kleine landschapselementen Reglement subsidie kleine landschapselementen HOOFDSTUK 1: DEFINITIES EN AFBAKENING Artikel 1.1.: Binnen de perken van de jaarlijks op de begroting voorziene en goedgekeurde kredieten kan het college van

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie Van Lier Agro BV' Katsberg 8, 5768 RH Meijel - PNR 5768RH aangepast op

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie Van Lier Agro BV' Katsberg 8, 5768 RH Meijel - PNR 5768RH aangepast op LIGGING Het plangebied is gelegen ten zuidoosten van de kern Meijel. In zuidelijke richting verloopt de Noordervaart met begeleidende bosjes en opgaande beplanting. Aan de oostkant bevindt zich een laagte

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de aanplant en het onderhoud van kleine landschapselementen

Subsidiereglement voor de aanplant en het onderhoud van kleine landschapselementen BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet GOEDKEUREN SUBSIDIEREGLEMENT KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN DATUM BESLISSING: 25 januari 2018 DATUM BEKENDMAKING: 1 februari

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing BERGHEMSEWEG 15 Berghemseweg 15, 5373 KG Herpen - PNR 5373KG / (print op A3)

Landschappelijke inpassing BERGHEMSEWEG 15 Berghemseweg 15, 5373 KG Herpen - PNR 5373KG / (print op A3) LIGGING Het plangebied is gesitueerd in de gemeente Oss, ten westen van de kern Herpen. Zie de markeringen in de uitsnede van de topografische kaart hieronder en de luchtfoto rechts. plangebied het plangebied

Nadere informatie

we werken eraan Een frisse beek in een natuurlijke omgeving

we werken eraan Een frisse beek in een natuurlijke omgeving De Hollebeek we werken eraan Een frisse beek in een natuurlijke omgeving De Hollebeek is een van de zes open beken in de stad Antwerpen. De beek en haar landschap worden in 2012 opgefrist. Via het Hollebeekproject

Nadere informatie

Meer info over de werken natuur- en landschapszorg

Meer info over de werken natuur- en landschapszorg Meer info over de werken natuur- en landschapszorg De inrichtingsmaatregelen liggen op het grondgebied van de gemeente Oosterzele (O), Sint- Lievens-Houtem (SLH) en Erpe-Mere (EM). In dit dossier wordt

Nadere informatie

Algemeen subsidiereglement voor de aanleg en het onderhoud van kleine landschapselementen (KLE.) te Zwevegem

Algemeen subsidiereglement voor de aanleg en het onderhoud van kleine landschapselementen (KLE.) te Zwevegem Gemeentebestuur Zwevegem arrondissement Kortrijk ATD/DVD/00-206 Gemeenteraad d.d. 22.01.2001 Algemeen subsidiereglement voor de aanleg en het onderhoud van kleine landschapselementen (KLE.) te Zwevegem

Nadere informatie

MASTERPLAN LANDGOED LUZENKAMP ROERMOND Heide 4, 6042 LN Roermond

MASTERPLAN LANDGOED LUZENKAMP ROERMOND Heide 4, 6042 LN Roermond LIGGING - TOPOGRAFISCHE KAART Het plangebied omvat het erf en opstallen, weidegronden en bos van het Hippisch Centrum Roermond. Het plangebied is gelegen in de gemeente Roermond, nabij de Duitse grens

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Bex BV Baarloseweg 42, Kessel - PNR 5995BL / /

Landschappelijke inpassing Bex BV Baarloseweg 42, Kessel - PNR 5995BL / / LIGGING Het plangebied is gesitueerd aan de oostkant van de kern Kessel. Het grenst aan de Schijfweg Noord en vormt een deel van de bedrijfslocatie van Bex BV. Ruimtelijk kader De bebouwing en beplanting

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van 30 december 2013

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van 30 december 2013 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 30 december 2013 Aanwezig: Hermans Luc - schepen-voorzitter Vos Eric - burgemeester Stijnen Francis, Segers Peter, Wittebolle Astrid, Anaf Hannes,

Nadere informatie

REGLEMENT KAPVERGUNNING MET BETREKKING TOT BEPLANTINGEN

REGLEMENT KAPVERGUNNING MET BETREKKING TOT BEPLANTINGEN REGLEMENT KAPVERGUNNING MET BETREKKING TOT BEPLANTINGEN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen

Nadere informatie

landschapsplan Udenseweg 45, Zeeland

landschapsplan Udenseweg 45, Zeeland landschapsplan Udenseweg 45, Zeeland 1 colofon titel landschapsplan Udenseweg 45, Zeeland inhoudsopgave 1 context 3 datum concept 28.01.2016 gewijzigd 29.12.2016 2 voorzijde 4 3 achterzijde 5 4 plan 6

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van ATD/DVD/00-205 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN Arrondissement Kortrijk Gemeente ZWEVEGEM UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 2001-01-22 Aanwezig : Burgemeester P. DEPREZ F. DEWILDE, G.

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van subsidie tot aanplanting en onderhoud van lineaire elementen met streekeigen groen

Reglement voor de toekenning van subsidie tot aanplanting en onderhoud van lineaire elementen met streekeigen groen BIJLAGE A BIJ HET BESLUIT VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 SEPTEMBER 2009 HOUDENDE MILIEU - REGLEMENT VOOR DE TOEKENNING VAN SUBSIDIE TOT AANPLANTING EN ONDERHOUD VAN LINEAIRE ELEMENTEN MET STREEKEIGEN GROEN.

Nadere informatie

Landschapsplan in het kader van Bouw RvR woning aan de Melatenweg

Landschapsplan in het kader van Bouw RvR woning aan de Melatenweg Landschapsplan in het kader van Bouw RvR woning aan de Melatenweg Dhr. Maarten Vullings 06-52179341 maartenvullings@outlook.com Locatie woning: Melatenweg 12 Horst aan de Maas Plattelandscoöperatie Peel

Nadere informatie

Landschapsbeheer Gelderland. Rosendael 2a 6891 DA Rozendaal Contactpersoon: Eward Timmerman Datum: maart

Landschapsbeheer Gelderland. Rosendael 2a 6891 DA Rozendaal Contactpersoon: Eward Timmerman Datum: maart Erftransformatie Revelingsweg 4, Wapenveld Na Fam. Boekelder Straat Revelingsweg : 4 Kruistraat 5 Postcode 8191 KR Wapenveld : 8167 NB Plaats : Oene Erf inrichtingsplan Rosendael 2a 6891 DA Rozendaal Contactpersoon:

Nadere informatie

De in deze bijlage genoemde landschappelijke deelgebieden zijn weergegeven op de bij deze bijlage behorende

De in deze bijlage genoemde landschappelijke deelgebieden zijn weergegeven op de bij deze bijlage behorende Landschapskenmerken De in deze bijlage genoemde landschappelijke deelgebieden zijn weergegeven op de bij deze bijlage behorende landschapskaart. 1. B e s c h r i j v i n g l a n d s c h a p s w a a r d

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en compensatie Schreurs, Lochtstraat 3, 6039 RV, Stramproy

Landschappelijke inpassing en compensatie Schreurs, Lochtstraat 3, 6039 RV, Stramproy Landschappelijke inpassing en compensatie Schreurs, Ligging Het voorstel omvat een perceel dat gelegen is aan de Lochtstraat, ten westen van Stramproy, bijna op de grens met België. De Lochtstraat is voorzien

Nadere informatie

Landschappelijke en stedenbouwkundige inpassing Bouwplan Vermeer Roothweg 1, 5964 NS Meterik PNR 5964NS1-240112

Landschappelijke en stedenbouwkundige inpassing Bouwplan Vermeer Roothweg 1, 5964 NS Meterik PNR 5964NS1-240112 LIGGING kleinschalige ontginningslinten met een veelzijdige ontwikkeling van (neven)bedrijvigheid en wonen Het plangebied is gelegen aan de Roothweg 1, ten zuiden van de kern Meterik. Zie de markeringen

Nadere informatie

Subsidieerbare projecten via het faunabeheerplan in het kader van de projectsubsidie voor erkende WBE s

Subsidieerbare projecten via het faunabeheerplan in het kader van de projectsubsidie voor erkende WBE s Subsidieerbare projecten via het faunabeheerplan in het kader van de projectsubsidie voor erkende WBE s Een WBE kan via het faunabeheerplan een aanvraag indienen tot het verkrijgen van een projectsubsidie.

Nadere informatie