Venmail. Algemeen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Venmail. Algemeen 13-03-2015"

Transcriptie

1 Algemeen Inschrijven nieuwe leerlingen Heeft u nog kinderen die het komende schooljaar vier jaar worden? Snel inschrijven hoor, dan reserveren wij een plekje voor uw kind. Vervanging Lisa ter Veen Lisa, onze intern begeleider bovenbouw, zal miv 9 april met zwangerschapsverlof gaan. Zij wordt vervangen door Willemijn Heemskerk, die nu ook de interne begeleiding in de onderbouw verzorgt. Thema avond: Mijn kind in de digitale wereld Op woensdagavond 8 april is er voor alle ouders van onze leerlingen uit de groepen 6,7,8 een thema avond over kinderen en sociale media. Veel kinderen (en volwassenen) hebben een mobiele telefoon of een smartphone. Sociale media als Facebook, Whatsapp, Snapchat, Instagram en vele spelletjes zijn via de smartphone constant beschikbaar. Hoe gaan wij als volwassenen, ouders en opvoeders, hier mee om? Hoe kunnen wij kinderen helpen om op een verantwoorde manier om te gaan met sociale media? U kunt zich aanmelden bij de leerkracht op via De avond start om 20:00 uur en zal om ongeveer 21:30 uur afgelopen zijn. Kleuters Strijkkralen In de kleutergroepen zijn we op zoek naar veel strijkkralen een hartjesvormen voor de strijkkralen. We verklappen nog niet waarvoor. Wie heeft er thuis nog wat over?? Heel graag! Paastakken Wie heeft er voor ons Paastakken? Loop even langs bij juf Mariëlle of juf Joyce of mail naar:

2 Week van de lentekriebels maart In deze week volgen de kinderen op school een aantal lessen over relationele en seksuele vorming, passend bij de leeftijd van het kind. Meer informatie over de Week van de lentekriebels en over de relationele en seksuele ontwikkeling staan in de bijlages van de Venmail. MR vergadering 9 maart Maandag is er weer een MR vergadering geweest. Met het collega van bestuur van Stichting de la Salle hebben we gesproken over de laatste ontwikkelingen van de fusie tussen De la Salle en De Basis. Hierbij zijn zowel de kritische geluiden als de positieve geluiden op tafel gekomen en hebben we gehoord welke stappen er nog genomen moeten worden om tot een uiteindelijke fusie te komen. Ook zijn de laatste ontwikkelingen rondom passend onderwijs besproken. Een belangrijk standpunt van het college van bestuur is dat zij altijd het kind voor ogen hebben vanuit daar kijken wat er nodig is met directeuren. Ook is er gesproken over het ziekteverzuim van leerkrachten. Door middel van de nieuwe CAO wil het ministerie de werkdruk van leerkrachten verlagen. Dit houdt in dat leerkrachten hun werktijden beter moeten gaan verdelen en in bepaalde vakanties zullen doorwerken. De MR spreekt uit dat het prettig is dat overige (ziekte)vervangingen vaak met leerkrachten die al binnen de school werkzaam zijn worden opgevangen. Het vakantierooster voor schooljaar 2015/2016 is besproken. Hier zijn op- en aanmerkingen over die besproken worden met de directie. De notulen van deze en alle andere vergaderingen zijn te vinden op Agenda maart: week van de lentekriebels 25 maart: De grote rekendag 2015 groep 1 t/m 8 8 april: 20:00 uur thema-avond mijn kind in de digitale wereld

3 Groep 1/2A Afgelopen week was het al écht lente, wat een mooi weer!! We hebben dan ook heerlijk genoten van het buitenspelen. Het liefst wilden de kinderen gelijk zonder jas. In de klas wordt het steeds fleuriger en gezelliger met al die bloemen en lente werkjes. Er worden bloemen gekocht, verkocht, ingepakt en verzorgd in de bloemenwinkel. We zingen leuke lente liedjes zoals: Er liggen bolletjes in de grond te slapen, te slapen Er liggen bolletjes in de grond overal in het rond. Wakker worden, wakker worden alle vogeltjes zingen, alle vogeltjes fluiten, zet de bloemetjes buiten. Op 26 maart gaan we ook echt naar de bollenvelden. En op vrijdag 10 april naar de geitenboerderij. We zoeken nog wat ouders die kunnen rijden. U kunt zich op geven op een lijst die op de deur hangt. Ook Pasen komt al snel. We gaan dit jaar weer schoenendozen versieren met daarin een paasontbijtje. Hiervoor trekken we lootjes die op vrijdag mee naar huis zijn gegaan. Wilt u de ingevulde lootjes uiterlijk woensdag 18 maart inleveren want vrijdag 20 maart gaan we echt lootjes trekken. Groep 1/2B We zitten volop in de Lente sferen. Er zijn heel veel bloemen al uitgekomen in de klas en ook de takken hebben al bloemen. In de bloemenwinkel worden er elke dag veel bloemen verkocht. Deze week zijn we alvast begonnen met Pasen. Het komt dichterbij en de oudste kleuters hebben hiervoor alvast een Paashaas gevouwen die met 7 vliegers nog best moeilijk was. De jongste kleuters hebben een heel lief lammetje geknutseld. Vandaag krijgen jullie ook de lootjes voor het Paasontbijt mee naar huis. We gaan dit jaar weer schoenendozen maken. Willen jullie het lootje woensdag 18 maart weer inleveren. Want vrijdag 20 maart gaan we de lootjes trekken. Bedankt voor alle aanmeldingen die ik gehad heb op de uitje nu kunnen we op 26 maart bloemenkransen gaan rijgen en op 15 april naar de geitenboerderij. Erg leuk! Hierbij ook meteen een oproep. Wie heeft er thuis nog strijkkralen en hartjesvormen voor de kralen liggen die we mogen gebruiken??? Ik mag nog niet verklappen waarvoor. En willen jullie met de 10-minuten gesprekken de rapporten meenemen van de kinderen??

4 Groep 1/2C Vanaf maandag hangen er op de deur 2 inschrijflijsten voor onze uitjes. Maandag 30 maart gaan we bloemenkransen maken en vrijdag 10 april gaan we naar geitenboerderij t Geertje in Zoeterwoude. Vindt u, opa of oma het leuk om mee te gaan, dan kan u zich opgeven. Afgelopen week hebben we weer mooie knutsels gemaakt, groep 2 heeft een paashaas gevouwen en groep 1 heeft een mooi lammetje geknutseld. Deze week hebben jullie ook de lootjes voor het Paasontbijt mee naar huis gekregen. We gaan dit jaar weer schoenendozen maken. Willen jullie het lootje woensdag 18 maart weer inleveren. Want vrijdag 20 maart gaan we de lootjes trekken. Hierbij ook meteen een oproep. Wie heeft er thuis nog strijkkralen en hartjesvormen voor de kralen liggen die we mogen gebruiken??? We mogen nog niet verklappen waarvoor. Tenslotte nog wat leuke foto s van de activiteiten buiten in het heerlijke lente zonnetje. Groep 0/1D Fijn dat alle ouders zich hebben ingeschreven bij het 10 min. gesprek en we even de tijd hadden(hebben) om de nodige informatie uit te wisselen. In de klas zijn we al druk bezig geweest met het maken van een bloementuintje met in het midden een echt plantje, een viooltje.

5 Ook zijn de plantjes gepot, die de ouders hebben meegegeven, we zullen er goed voor zorgen, zodat we misschien wel uit eigen tuin een heerlijk recept op tafel kunnen zetten ( wel een beetje voorbarig).donderdag 26 Maart gaan we een kijkje nemen in Vogelenzang bij een bollenboer en gaan daar een mooie bloemenslinger maken. Hier hebben we nog ouders voor nodig om te rijden. Deze 2 weken gaan we nog over de bollen, knollen bloemen en de bijen werken, dus we gaan nog heel veel leuke dingen knutselen, die bij dit project horen. We creëren dus een echt lentegevoel in de klas. Het ruikt er ook al helemaal naar als je de klas binnenkomt, heerlijk die Hyacinten en erg gezellig staat het op de tafels. Groep 3A Tijdens de rapportgesprekken krijg ik vaak te horen dat kinderen niet zo veel over school vertellen. Als je als ouder vraagt hoe het op school was, dan krijg je een antwoord als: goed of normaal. Daar zit je dan gezellig met je thee en koekjes, gezellig even bijpraten.? Dat is natuurlijk niet het antwoord wat je wilde horen. Als je als ouder de vraag wat specifieker en leuker maakt, is het voor kinderen gemakkelijker om hierop te antwoorden. Hieronder geef ik wat zinnetjes, misschien kan je er vanmiddag al één gebruiken?! En, als je kind antwoordt, vraag daar dan weer op door, met vragen als; zo...?, en toen...? wat vond jij ervan...? Zou je het anders willen,...hoe dan...? 1. Waar speel je het meeste mee tijdens de pauze? 2. Met wie speel je het meeste tijdens de pauze? 3. Hoe heeft iemand jou vandaag geholpen? 4. Hebben jullie vandaag nog gelachen? 5. Heb je vandaag iets gehoord, dat je nog nooit hebt gehoord?

6 6. Als je met iemand in de klas van plaats zou wisselen, met wie zou je dan ruilen, waarom? 7. Wat denk je dat je meer zou moeten doen of leren op school? 8. Wat zou je minder willen doen op school? 9. Wanneer heb je je vandaag verveeld? 10.Vertel me eens iets raars of grappigs wat iemand vandaag heeft gezegd? 11.Naast wie zou je eigenlijk willen zitten in de klas? 12.Vertel me iets goeds wat er vandaag is gebeurd. 13.Hoe heb je vandaag iemand geholpen? 14.Wanneer was je vandaag gelukkig, blij? De moestuintjes gaan ontzettend goed. We hebben inmiddels al bijna alle bakjes vol, super hoor! En de moeder van Amy heeft via tuincentrum Suidgeest tuinspullen geregeld voor ons minituinproject, fijn! Bedankt namens de hele groep. Voor de Grote Rekendag hebben we inmiddels 1 aanmelding gehad voor hulp in de klas. Er zijn nog wat plaatsen vrij. U kunt het beste even een mailtje sturen. Mijn nieuwe adres is: Groep 3B Deze week geen nieuws Groep 4A De afgelopen week hebben we een rekentoets gedaan. Komende week gaan we weer verder. In blok 5 van rekenen gaan we o.a. wegen in kilogrammen, meten in centimeters, spiegelen, patronen voortzetten, prijzen vergelijken en oefenen in geldcontexten. Het optellen en aftrekken tot 100, mondeling hoofdrekenen en schattend rekenen wordt verder geoefend en verrijkt. En natuurlijk oefenen we thuis en op school flink aan de tafels! Dinsdag doen we het dictee van thema 6 van spelling. De regels heeft u via de gekregen. Ook hebben we geleerd waar cacaobomen groeien en hoe het kan dat deze in Nederland niet zo goed kunnen groeien. We zijn bijna chocolade experts! Groep 4B Afgelopen week was een week waarin weer een rekenblok en een thema van taal en spelling werd afgesloten. We maakten de rekentoets, taaltoets en een dictee en hebben daarna herhaald en extra geoefend.

7 Komende week gaan we weer verder. In blok 5 van rekenen gaan we o.a. wegen in kilogrammen, meten in centimeters, spiegelen, patronen voortzetten, prijzen vergelijken en oefenen in geldcontexten. Het optellen en aftrekken tot 100, mondeling hoofdrekenen en schattend rekenen wordt verder geoefend en verrijkt. En natuurlijk oefenen we thuis en op school flink aan de tafels! Bij spelling komt wederom de eind d en midden d, die klinkt als t, aan bod. Maar ook woorden met een gesloten lettergreep (kas-teel) en open lettergreep (ja-ger). In de taallessen gaan we themawoorden leren die passen bij het thema Film en theater. Ook leren we hoe we een zin verdelen in zinsdelen, hoe we zinnen langer kunnen maken en hoe we de volgorde daarvan kunnen veranderen. We herhalen de lidwoorden, bijvoeglijk naamwoorden en zelfstandige naamwoorden en leren wat voorzetsels zijn. Groepen 5 De school is vandaag weer in paassfeer gebracht. In de vorige Venmail hebt u veel informatie over het paasfeest kunnen lezen. We maken een paasontbijt voor elkaar. De kinderen hebben op een lootje opgeschreven wat zij wel/niet lusten en volgende week vrijdag worden deze lootjes getrokken. Het lentekriebelproject staat volgende week op het programma. De dictees van thema 6 worden a.s. maandag en vrijdag gemaakt. De papieren voor de 4 e Nauttoets zijn vandaag meegegeven. De toets is op maandag 23 maart a.s. Met rekenen zijn we gestart met blok 5. Aan bod komen het metriek stelsel (km, m, cm, mm), geldsommen (ongeveer uitrekenen hoeveel iets kost, maar ook het teruggeven van geld), het spiegelen van figuren, tijdsommen (hoeveel tijd zit er tussen 2 digitale tijdstippen?), tafelsommen (4 x 40, maar ook 4 x 45), plussommen tussen 100 en 1000 en aftreksommen tussen 1000 en 100. Vanaf les 11 werken we met de zgn. tekorten. Wij verwijzen u hiervoor naar het overzicht dat vandaag aan de kinderen is meegegeven. Daarop staat hoe we deze sommen aanleren. Omdat we in groep 5 nog niet cijferend rekenen (d.w.z. onder elkaar), is het belangrijk dat u deze didactiek aanhoudt als u uw kind thuis eens helpt met rekenen. Groep 5B Het vierde thema van Brandaan is van start gegaan. De kinderen leren over de Middeleeuwse stad: de tijd van de steden en de staten (de periode van 1000 tot 1500). Op dinsdag 17 maart beginnen we met de spreekbeurten. Cathelijne bijt de spits af!

8 Groepen 6 De toets van Brandaan over de WO2 is geweest en wat is de toets goed gemaakt! Deze week en volgende week vinden de 10-minuten gesprekken plaats. Ook was er afgelopen week het eet het beter project in de groepen 6. De kinderen hebben veel geleerd over gezond eten Op woensdag 25 maart is de Grote Rekendag- we zijn dan de hele ochtend met allerlei rekenlessen bezig. Ook hebben de kinderen afgelopen week lootjes getrokken voor het Paasontbijt, dat op donderdag 2 april gaat plaatsvinden. Het is de bedoeling dat je voor het kind dat op het lootje staat een lekker ontbijtje verzorgt. Maandag as. gaan we beginnen met de uitleg voor de werkstukken; het is dus belangrijk dat elk kind dan een onderwerp hiervoor heeft, zoals al eerder aangegeven in de venmail. Wellicht in het weekend nog even naar de bieb toegaan om informatie te zoeken als uw zoon/dochter het nog niet weet.. Groep 6A Vorige week is de overgrootoma van Marijn bij ons in de klas geweest om te vertellen over haar eigen ervaringen als kind tijdens de Tweede Wereldoorlog. De kinderen vonden het erg interessant en hebben haar heel veel vragen gesteld. Heel erg bedankt voor het langskomen! Groep 6B Deze week geen nieuws Groep 7A We zijn alweer een tijdje druk met het thema voeding en je lichaam. We hebben al diverse lessen gehad en de kinderen weten al een hoop over organen, spijsvertering en zintuigen. Afgelopen week hadden we een gastles over hoe het voelt als je lichaam niet helemaal doet wat het zou moeten doen. Hieronder een kleine impressie. Deze week hebben we nog een les over voeding met proefjes (Ik eet het beter) en volgende week staat in het teken van de lentekriebels (de bloemetjes en de bijtjes, u kent het wel). Vrijdag ontvangt uw kind een pakketje met informatie over het verkeersexamen. Lees het goed door!

9 Groep 7B We zijn alweer een tijdje druk met het thema voeding en je lichaam. We hebben al diverse lessen gehad en de kinderen weten al een hoop over organen, spijsvertering en zintuigen. Afgelopen week hadden we een gastles over hoe het voelt als je lichaam niet helemaal doet wat het zou moeten doen. Deze week hebben we nog een les over voeding met proefjes (Ik eet het beter) en volgende week staat in het teken van de lentekriebels (de bloemetjes en de bijtjes, u kent het wel). Vrijdag ontvangt uw kind een pakketje met informatie over het verkeersexamen. Lees het goed door! Groepen 8: Deze week geen nieuws

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Beste Ouders, Verzorgers

Beste Ouders, Verzorgers 22 januari 2015 Nieuwsbrief: 7 Belangrijke data: 23-01 Gr. 1/2 Alle kinderen vrij 03-02 Kunst Centraal,gr.1/2 05-02 Kunst Centraal gr. 6 05-02 Oud Papier 11-02 Catechese viering Alle groepen 12-02 Kunst

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Blauwe Druiven Voor de vakantie heb ik op de dinsdagmiddag samen met de andere directeuren een studiemiddag gehad over Integraal. Heel kort gezegd komt het erop neer

Nadere informatie

Voordeldonk Info december 14 januari 15

Voordeldonk Info december 14 januari 15 Voordeldonk Info december 14 januari 15 Nieuws van de directie Agenda Laatste Voordeldonk Info van het jaar Wat gaat de tijd toch snel. Zo begint het nieuwe schooljaar en zo zijn we alweer bijna bij de

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 15 maart 2013

BRONNIEUWS. 15 maart 2013 BRONNIEUWS 15 maart 2013 *Trefwoord Week 12 t/m 14 (18 maart t/m 5 april): Het verhalen waard! Inhoud: Over verhalen die het waard zijn om bewaard en doorverteld te worden. Verhalen over naastenliefde,

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest Informatieboekje Vlaaienactie 2011 Inhoud Voorwoord 1. Waarom een vlaaienactie?...7 1.1. Geld verdienen voor de groep... 7 1.2. Geld verdienen voor je speltak... 7 1.3. Bekendheid voor de groep... 7 1.4.

Nadere informatie

Basisschool Op De Groene Alm Derde Oosterparklaan 21 3541SC Utrecht 030-6701996

Basisschool Op De Groene Alm Derde Oosterparklaan 21 3541SC Utrecht 030-6701996 Nieuwsbrief 7 - jr. 4 -april 2015 School nieuws Agenda 13 april start English week 22 april showtime 13.30-14.10u 24 april sportdag/koningsspelen 27 april Koningsdag- alle kinderen vrij! 30 april Schoolfotograaf

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

Tafels oefenen. Rapportavonden 16 en 17 februari. Agenda. 13 februari 2015

Tafels oefenen. Rapportavonden 16 en 17 februari. Agenda. 13 februari 2015 Tafels oefenen 13 februari 2015 Via Twitter ontvingen wij een leuke foto van een ouder met daarop een wel heel originele manier om de tafels te oefenen: iedere keer als je bij het toilet komt, kun je de

Nadere informatie

MARIMBAZUIN April 2015

MARIMBAZUIN April 2015 MARIMBAZUIN April 2015 De van Nicole Afgelopen maandag hadden we hoog bezoek op Marimba. Niemand minder dan koning Willen Alexander (in het dagelijks leven beter bekend als meester Bart) opende in het

Nadere informatie

PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015

PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015 Verschil ligt voor de hand PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015 Deze PeP-info is ook terug te vinden op onze website! Beste ouders/ verzorgers, In deze PeP-info Van de directeur Website Leerlingenpanel

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f 1 6

N i e u w s b r i e f 1 6 N i e u w s b r i e f 1 6 Deltaweg 109, 2134XS Hoofddorp Tel: 023 561 91 87 e-mail: directie@obsoptimist.nl website: www.obsoptimist.nl Nieuw op school Kyan Abdelaziz is gestart in groep 12a en Mitch de

Nadere informatie

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 Nieuwsbrief O.B.S. Elckerlyc Rembrandt van Rijnsingel 19 2371 RE Roelofarendsveen telefoon: 0713312735 de.elckerlyc@ssba.net www.obselckerlyc.nl Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 1 Algemene

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

HOOFT-ZAKEN Nieuwsbrief nr. 7 februari 2015

HOOFT-ZAKEN Nieuwsbrief nr. 7 februari 2015 HOOFT-ZAKEN Nieuwsbrief nr. 7 februari 2015 Agenda Woensdag 4 februari 19:30 uur > MR-vergadering Vrijdag 6 februari Rapport 1 wordt uitgereikt 9 en 10 februari Meester Fred afwezig i.v.m. studie2daagse

Nadere informatie

Aeresteijn mededelingen

Aeresteijn mededelingen Aeresteijn mededelingen 2014-2015 nr. 14 2 april 2015 Ouders. Tijdens de pizzasessie op 19 maart jongstleden heb ik onze gasten kort wat mogen vertellen over onze mooie school. Zoals verwacht waren veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief basisschool Marcoen april 2013

Nieuwsbrief basisschool Marcoen april 2013 Nieuwsbrief basisschool Marcoen april 2013 Deze keer leest u onder andere: Woord van Roger Basisschool Marcoen, Dennenlaan 71 Dorst www.marcoen.nl 0161-411376 Eindelijk lente! Juf Miranda Van de wijkagent

Nadere informatie

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Beroepsproduct 1 De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Gemaakt door : Tristan van Leeuwen Stageschool : Altena College Sleeuwijk Begeleider : Peggy Winkelaar HU begeleider : Martin van

Nadere informatie