Verslag. 5 e Week van de Toegankelijkheid Albrandswaard. September 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag. 5 e Week van de Toegankelijkheid Albrandswaard. September 2012"

Transcriptie

1 . Verslag 5 e Week van de Toegankelijkheid Albrandswaard September 2012

2 8 september: : Infomarkt Om aandacht te vragen voor de 5 e Week van de Toegankelijkheid Albrandswaard werd op 8 september op het Strawinskyplein in Rhoon een infomarkt gehouden. Allerlei organisaties die iets te bieden hadden voor mensen met een beperking werden benaderd om hun organisatie te promoten. De animo was groot, in de laatste week meldden zich zelfs spontaan nog organisaties aan. High five: Samen sterker Activiteit in het kader van de Week van de Toegankelijkheid Rijbewijs halen rij met autisme of ADHD? Voor al deze zaken en nog veel meer: Sporten met een beperking? Albrandswaard 2012 Rollator of ander hulpmiddel toe aan reparatie of vervanging? Kom op 8 september tussen uur en uur naar het Strawinskiplein voor de infomarkt voor mensen met een beperking! Kramen met informatie, muziek en demonstraties. Wonen of logeren met een beperking of herstellen na een ziekenhuisopname? Op zoek Op zoek naar naar de juiste zorg zorg? En Bus 1202 was weer aanwezig Van te voren was er overleg geweest met de Lions om op dezelfde dag hun jaarlijkse boekenmarkt op het Strawinskiplein te houden om zo meer publiek te trekken. Het gevolg was dat we in totaal zoveel kramen hadden dat het maar net paste. We hadden gelukkig alle medewerking van de winkeliers. Ook de Wereldwinkel deed mee door hun jubileum die dag te vieren.

3 . De muziek werd verzorgd door de band Spots en drumband Hoogvliet, beiden bestaande uit muzikanten met een beperking. Zelfs het weer werkte mee en de sfeer was dan ook voortreffelijk. Er werd gekorfbald, er waren rolstoelbasketballers, trapliften werden gedemonstreerd en scootmobiels en rollators nagekeken. Kunstexpress verkocht zaken die op de dagbesteding waren gemaakt. Helaas viel ondanks de aandacht die van te voren aan het evenement was besteed de opkomst van publiek toch wat tegen. Het winkelend publiek keek wel even rond en een aantal mensen zocht gericht informatie, maar over het algemeen hadden de meeste standhouders te weinig gerichte aanloop. De mensen die er rondliepen vonden het wel gezellig en vroegen ook regelmatig waarvoor de markt was en wat een Week van de Toegankelijkheid inhield. Vooral op de momenten dat de bands speelden bleven er veel mensen staan en er was veel waardering voor de muziek.

4 Na afloop is er nog een enquête naar deelnemers verzonden om hun ervaringen te peilen. Ondanks de tegenvallende opkomst waren de meeste deelnemers wel positief over de dag op zich, ze hadden in ieder geval ook volop gelegenheid gehad om onderling informatie uit te wisselen en contacten te leggen. Ook over de organisatie op zich waren de meeste organisaties tevreden. Grootste tegenvaller was de belangstelling van de doelgroep. De bus, sportverenigingen, knutselclub en rijschoolhouder hadden niet tot nauwelijks klanten gehad. MEE, Aafje, het Zorghotel en Stichting Welzijn Albrandswaard hadden wel wat aanloop. Kunstexpress had tot tevredenheid verkocht. Het blijft altijd moeilijk om precies te peilen wat de waarde van een dergelijke markt precies is omdat je lange termijneffecten niet kan meten (mensen die op de markt kennis maken met een organisatie en er daardoor op een later tijdstip toch de weg naar vinden).

5 Zaterdag 15 september: Sportdag. 15 september 10.00uur officiële opening 5e Week van de Toegankelijkheid Albrandswaard in de grote sporthal stationsstraat 1a te Rhoon daarna: Sportdag Gehandicaptensport Kom onze toekomstige paralympicsatleten en G-sporters aanmoedigen, tussen uur en uur Of kom zelf eens uitproberen hoe het is om met een beperking te sporten o.a. atletiek dans, powerkids+, fietsen, zumba aikido Informatie: Van te voren hadden we veel zin in dit evenement. Nadat we vorig jaar de sportdag hadden overgeslagen hadden we diverse reacties gehad van verenigingen en deelnemers aan vorige edities wanneer we weer een sportdag hielden, dus dat leek wel goed te zitten. Ook sportverenigingen die we in de zomer benaderden om mee te doen reageerden enthousiast en positief. Jammer genoeg liep het anders. Toen we na de vakantie de verenigingen benaderden om de definitieve datum en tijd door te geven haakte de ene na de andere af, vaak omdat ze zelf met een begeleidingsprobleem zaten. Het blijkt steeds moeilijker te worden om voldoende vrijwilligers te vinden om te begeleiden op zaterdag. Uiteindelijk konden we na lang zoeken toch een leuk programma aanbieden met dans, fitness, fietsen, atletiek en aikido. De voorzitter van de sportstichting, Han van Toornburg, was bereid om de dag en daarmee de Week te openen Helaas bleek de opkomst bedroevend. In de ochtend waren slechts 2 deelnemers aanwezig. In de middag waren er ongeveer 7 deelnemers (de meeste van Profila ) en dat was het. De mensen die er wel waren deden enthousiast mee maar voor de sportaanbieders en voor het Platform was het een hele teleurstellende dag.

6 Maandag 17 september: Filmvoorstelling De maandag stond er een filmavond in het teken van de Week van de Toegankelijkheid op het programma voor de jeugd van Albrandswaard. De jongerenwerkers wilden er in het jongerencentrum een gezellige avond van maken met de film: Knetter. Helaas was de opkomst nog slechter dan de zaterdag: er kwam niemand THEMA: MANISCH-DEPRESSIEF Het thema van de film is de manisch-depressieve stoornis of beter bipolaire stoornis. Deze stoornis wordt gekenmerkt door wisselende stemmingen, dan weer manisch of hypomaan, dan weer depressief. De stemmingswisselingen kunnen af en toe optreden, met periodes van een normale stemming tussendoor, maar ook snel achter elkaar. In de film heeft Lis, de moeder van Bonnie, een bipolaire stoornis. Hoewel de film de stoornis niet nadrukkelijk zo noemt, is dit wel af te leiden uit het gedrag van Lis. Soms ligt ze weken in bed met een deken over haar hoofd en dan plots heeft ze weer energie voor honderd en dan maakt ze iedereen aan het lachen. De film laat zien dat Bonnie beter voor haar moeder kan zorgen, dan Lis zelf. Zo heeft Lis pillen om haar stoornis te bezweren, maar die slikt ze niet graag. Bonnie regelt dat. Het manische van Lis maakt dat als ze zich goed voelt ze de leukste moeder van de wereld is. Ze is overal voor in en beleeft met haar dochter de geweldigste avonturen. Maar ze kan geen maat houden en weet niet van stoppen. Soms is ze zo enthousiast dat ze Bonnie vergeet, ook al houdt ze oprecht van haar. Ook het impulsieve gedrag van het in huis halen van een olifant komt hier uit voort. Lis weet dat ze geen perfecte moeder is en dat Bonnie beter voor haar zorgt dan andersom. Lis voelt zich er schuldig over, maar zonder hulp lukt het haar niet te veranderen.

7 Dinsdag 18 september: KNGF-geleidehonden Net als vorige jaren kwamen er 3 ambassadeurs van het KNGF om de scholen te bezoeken. En ook nu was dit onderdeel weer een groot succes. De ambassadeurs werden bij hun stations opgehaald door begeleiders van het Platform en jongerenwerker Nanouk die had aangeboden om te rijden en zo ook eens mee te maken wat de kinderen te horen en te zien kregen. Petra met geleidehond Pepper, Ariëtte met Chester en Ellis met Afke wisten de kinderen volop te boeien met hun verhalen over hoe de honden worden opgeleid en wat ze allemaal kunnen. En ze hadden ook de DVD meegebracht om te laten zien wat er op zo n training gebeurd. De kinderen kregen de gelegenheid om vragen te stellen en er zo achter te komen dat mensen met een visuele beperking sommige dingen niet kunnen maar ook heel veel dingen wel... En natuurlijk moest er ook met de honden geknuffeld worden, want als ze niet aan het werk zijn vinden ze dat net zo fijn als alle andere honden Na afloop werd er in het jongerencentrum door de ambassadeurs en hun begeleiders een lunch gebruikt zodat de ambassadeurs even bij konden komen (ze hadden allemaal 2 tot 3 presentaties gedaan in de ochtend) en ervaringen uit konden wisselen en de honden even konden uitrennen.

8 Woensdag 19 september: Buytenhof kindermiddag De woensdagmiddag in de Week van de Toegankelijkheid wordt altijd gereserveerd voor kinderen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. De kinderen van de knutselclub worden daarvoor uitgenodigd en er worden uitnodigingen verspreid bij het voetballen, zwemmen, de korfbal en via de bij het platform bekende adressen.. De afgelopen jaren waren we steeds in de bibliotheek en het wijkcentrum in Portland geweest, dit jaar hadden we afgesproken op zorgboerderij de Buytenhof Na opening met het traditionele verhaaltje, dit keer over een varkentje dat op de boerderij op verkenning ging, werden we ontvangen door een medewerker van de Buytenhof die mandjes uitdeelde aan de kinderen en ze meenam naar de boomgaard om daar appels te gaan plukken en rapen. Dat vonden de kinderen echt geweldig om te doen, Zelfs vanuit de rolstoel bleek het mogelijk om appels van de onderste takken van de lage boompjes te plukken. Er werd dan ook doorgeplukt tot er geen appel meer bij kon in de mandjes. Maar daarmee was het nog niet klaar. Voor de winkel stonden een paar tafels klaar met daarop bordjes, schilmesjes en een echte appelpers. Alle kinderen mochten met hun begeleider een paar appels schillen en daarna van de appels in de pers echt vers appelsap maken. Natuurlijk moest dat sap daarna meteen geproefd worden, heel erg lekker vond iedereen. Na een bezoekje aan de stal met de varkens en de stier mochten de kinderen in de pluktuin nog een mooi boeket plukken om mee naar huis te nemen. Ook de rest van de geplukte appels werd verdeeld en in zakjes mee naar huis gegeven. De kinderen hadden een fantastische middag gehad.

9 Donderdag 20 september: Brinkhoeve ouderendag Op deze dag waren cliënten van de Zonnebloem, de verzorgingshuizen en ouderen uit de dorpen uitgenodigd om te komen kijken naar optredens van scholieren en gezamenlijk te lunchen. Via de Zonnebloem hadden zich ongeveer 50 mensen aangemeld. Villa Maja kwam met een groot deel van de bewoners en er waren nog wat mensen die op eigen gelegenheid kwamen. In totaal zaten ongeveer 60 mensen in de zaal. Ze werden ontvangen met koffie en cake en daarna kwamen twee groepen van OBS Valckesteyn die voor de mensen een paar liedjes zongen. De mensen zaten vol aandacht voor de kinderen te luisteren en er werd dan ook met luid applaus gereageerd. Gezamenlijk met het publiek werden de liedjes daarom nogmaals gezongen. Daarna volgde de lunch. Broodjes met vleeswaren en kaas en als toetje echt ouderwetse poffertjes. Daarvan werd dan ook volop gesmuld, er waren mensen die zeiden dat ze dat sinds hun kinderjaren niet meer gegeten hadden, je zag ze echt genieten. De wethouder kwam ook even langs om van de gezelligheid te genieten en hielp nog even mee met uitserveren van de lunch.

10 . Na de lunch volgde het optreden van de Julianaschool. Die hadden echt alle talent dat ze in huis hadden gebundeld tot een fantastisch programma. Gezamenlijke zang werd afgewisseld met dans, goocheltrucs en kinderen die een individueel instrument bespeelden. Ademloos werd geluisterd en gekeken hoe de kinderen dit deden en er werd ook volop gelachen om de leuke goochelact. Het daverende applaus was dan ook meer dan terecht De middag werd afgesloten met een kopje thee met wat lekkers. De mensen gingen heel tevreden naar huis. Ze gaven aan een hele leuke dag gehad te hebben.

11 Vrijdag 21 september: Feest in JCA. De Week werd afgesloten met een feest in het jongerencentrum voor mensen met en zonder beperking.. Zoals gewoonlijk werd hiervan vooral gebruik gemaakt door de bewoners van de diverse woongroepen uit de gemeente. De opkomst was iets lager dan vorige jaren o.a. doordat 2 groepen van de Witburch die altijd komen die avond een eigen feest bleken te hebben. Wel was leuk dat dit keer de Pottenbakkerij (een woongroep van de Zuidwester uit Carnisselande, net over de grens van de gemeente bij Portland) met een flinke groep bewoners aanwezig was De muziek werd weer verzorgd door de band Spots die er met hun enthousiasme en goede muziek altijd een fantastisch feest van weten te maken. Er werd dan ook volop gedanst en het was supergezellig. Om half tien moesten de meeste bewoners weer terug naar hun groepen maar echt zin hadden ze daar nog niet in, voor iedereen had het feest nog best wel langer mogen duren..

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

Nieuws. jaargang 7 nr 6 juli 2013 Informatief Magazine Nieuws is een uitgave van De Twentse Zorgcentra

Nieuws. jaargang 7 nr 6 juli 2013 Informatief Magazine Nieuws is een uitgave van De Twentse Zorgcentra Nieuws jaargang 7 nr 6 juli 2013 Informatief Magazine Nieuws is een uitgave van De Twentse Zorgcentra VB Raad van Bestuur De werkelijkheid te maken met forse overschrijdingen en er moet soms hard worden

Nadere informatie

Cliënten in beeld - deel 2. Dilemma s van burgers met een hulpvraag

Cliënten in beeld - deel 2. Dilemma s van burgers met een hulpvraag Cliënten in beeld - deel 2 Dilemma s van burgers met een hulpvraag COLOFON Cliënten in beeld - deel 2 Dilemma s van burgers met een hulpvraag Voorwoord Toen vorig jaar het boekje Cliënten in beeld - Portretten

Nadere informatie

Uitnodiging. Familiemaand bij Mediant. herfst 2011. In deze uitgave:

Uitnodiging. Familiemaand bij Mediant. herfst 2011. In deze uitgave: herfst 2011 De Mediant FamilieKrant is een speciale uitgave van Mediant Geestelijke Gezondheidszorg en geeft een beeld wat Mediant voor de familie doet. Familiemaand bij Mediant Van 10 oktober (landelijke

Nadere informatie

Beleidsidealen in de praktijk

Beleidsidealen in de praktijk Beleidsidealen in de praktijk Kansen en risico s vanuit het perspectief van cliënten bij de decentralisatie zorg en ondersteuning Auteur(s) Datum MOVISIE Marjet van Houten, Wilco Kruijswijk en Anita Peters

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Er blijft veel te doen

Er blijft veel te doen April 2015 Er blijft veel te doen Soms verzucht je echt wel eens: houdt het dan nooit op? We zitten in een prachtig huis, maar denk niet dat er nu niks meer te doen valt. We zijn hard doende om de inrichting

Nadere informatie

Grassroots. Over talentontwikkeling en cultuurparticipatie in de Schilderswijk (2009 2012)

Grassroots. Over talentontwikkeling en cultuurparticipatie in de Schilderswijk (2009 2012) Grassroots Over talentontwikkeling en cultuurparticipatie in de Schilderswijk (2009 2012) inhoud Voorwoord 3 Duurzaam maken van wijkcontacten 4 De culturele rijkdom van de Schilderswijk op de catwalk 5

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Op een Bruisend Brusjesjaar 2014. Stichting Thuiszorg Gehandicapten. nr. 1- januari 2014. Retouradres: Jan Stuytstraat 44 2014 XK Haarlem

Nieuwsbrief. Op een Bruisend Brusjesjaar 2014. Stichting Thuiszorg Gehandicapten. nr. 1- januari 2014. Retouradres: Jan Stuytstraat 44 2014 XK Haarlem Stichting Thuiszorg Gehandicapten Nieuwsbrief nr. 1- januari 2014 Retouradres: Jan Stuytstraat 44 2014 XK Haarlem Op een Bruisend Brusjesjaar 2014 Nieuwsbrief STG - 1 STG Nieuwsbrief 01.2014.v3.indd 1

Nadere informatie

Jaarverslag 2010 Stichting Aandachtscentrum Het Open Venster. 1. Voorwoord 2. 2. Visie 3. 3. De activiteiten 4. 4. Coördinator en groepswerkers 8

Jaarverslag 2010 Stichting Aandachtscentrum Het Open Venster. 1. Voorwoord 2. 2. Visie 3. 3. De activiteiten 4. 4. Coördinator en groepswerkers 8 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 2 2. Visie 3 3. De activiteiten 4 4. Coördinator en groepswerkers 8 5. Vrijwilligers 9 6. Bestuur 12 7. Contacten in de samenleving 13 8. Publiciteit 14 9. Toekomst 15

Nadere informatie

Van zorgen voor naar zorgen dat

Van zorgen voor naar zorgen dat edereen e e n b i j z o n d e r e u i t g a v e v a n I p s e d e B r u g g e n n r. 1 - f e b r u a r i 2 0 14 Van zorgen voor naar zorgen dat Het kan ècht en cliënten voelen zich er goed bij Redactioneel

Nadere informatie

Ze zijn geweldig! Maar waarom eigenlijk?

Ze zijn geweldig! Maar waarom eigenlijk? Ze zijn geweldig! Maar waarom eigenlijk? Inhoudsopgave Wat beweegt jongeren? 2 1. Pleziergerichte motieven 5 2. Carrièregerichte motieven 9 3. Normatieve motieven 13 4. Sociale motieven 17 5. Leermotieven

Nadere informatie

Cliënten in beeld. Portretten van burgers met een hulpvraag

Cliënten in beeld. Portretten van burgers met een hulpvraag Cliënten in beeld Portretten van burgers met een hulpvraag COLOFON Cliënten in beeld Portretten van burgers met een hulpvraag Cliënten in beeld 2 Uitgave Gemeente Leiden Afdeling Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Nieuwsbrief HERAUT. Nummer 29 / juli 2015

Nieuwsbrief HERAUT. Nummer 29 / juli 2015 Nieuwsbrief HERAUT Nummer 29 / juli 2015 Inhoudsopgave Voorwoord Nieuws vanuit het bestuur Verslag Algemene Ledenvergadering OOG voor verborgen talent Oproepjes Autikamp SGK Verslag Chill Auti Café Theaterlessen

Nadere informatie

#3. Startbijeenkomst en het Goede doel. Tijdens de startbijeenkomst van Ondersteboven werd het Goede Doelen spel gespeeld. P. 4

#3. Startbijeenkomst en het Goede doel. Tijdens de startbijeenkomst van Ondersteboven werd het Goede Doelen spel gespeeld. P. 4 MEI 2012 NIEUWSBRIEF ONDERSTEBOVEN Naar een klantgerichte organisatie met kleinschalige teams #1. Ondersteboven gaan is: weten van elkaars werk! Pas geleden vertelde een medewerker mij, dat het werken

Nadere informatie

info Mag PSW doorgroeien? ECI Cultuurfabriek Project Kunst in t Groen Vakantieverhalen Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg

info Mag PSW doorgroeien? ECI Cultuurfabriek Project Kunst in t Groen Vakantieverhalen Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg Wie en wat binnen onze organisatie Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg info Zorg en ondersteuning bij een eigen leven PSW (Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-en Noord-Limburg)

Nadere informatie

De Parel. Ik wil mijn licht niet onder de korenluk, zetten, maar in alle beschei- en weet me gesterkt door uw zo

De Parel. Ik wil mijn licht niet onder de korenluk, zetten, maar in alle beschei- en weet me gesterkt door uw zo Gemeenschapskrant Almere Jaargang 7, nummer 1 8 januari 2006 De Parel Hartelijk geliefde broeders, zusters en jonge mensen, M.S. Barendregt eel graag voldoe ik aan het verzoek om het voorwoord te H schrijven

Nadere informatie

Aandacht voor mantelzorgers werkt! Onderzoek naar de ervaringen van werkende mantelzorgers, hun leidinggevenden en hrmadviseurs.

Aandacht voor mantelzorgers werkt! Onderzoek naar de ervaringen van werkende mantelzorgers, hun leidinggevenden en hrmadviseurs. Aandacht voor mantelzorgers werkt! Onderzoek naar de ervaringen van werkende mantelzorgers, hun leidinggevenden en hrmadviseurs. Colofon Auteur(s): Annie Oude Avenhuis en Wilco Kruijswijk Datum: augustus

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

We moeten af van het woord cliënt

We moeten af van het woord cliënt blad vier:layout 1 14-12-2011 11:57 Pagina 2 JAARGANG 6 NUMMER 4 DECEMBER 2011 ZIJLNIEUWS... VOOR VERWANTEN EN RELATIES Dit is heldere taal van Willem Kwakkel, sinds een kleine tien jaar medewerker van

Nadere informatie

Doen! op het platteland? Jongeren in actie op het platteland. 4 Erik Stevens 6 Esther Brandsma 7 Henri Heetland 8 Jantine van den Top

Doen! op het platteland? Jongeren in actie op het platteland. 4 Erik Stevens 6 Esther Brandsma 7 Henri Heetland 8 Jantine van den Top Dromen op het platteland? Doen! 4 Erik Stevens 6 Esther Brandsma 7 Henri Heetland 8 Jantine van den Top Jongeren in actie op het platteland 10 Suzan Koop 11 Chris Swaanen 12 Karen Schenk 14 Frank Smits

Nadere informatie

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige Wat betekent het om dyscalculie te hebben? Hoe uit zich dat in de praktijk? Waar loop je zoal tegenaan? Welke dingen zijn voor jou moeilijk waar andere mensen niet eens bij stil staan? Laura Schermer,

Nadere informatie

amerpoort jaarbeeld 2011 Werelden die bij elkaar komen

amerpoort jaarbeeld 2011 Werelden die bij elkaar komen amerpoort jaarbeeld 2011 Werelden die bij elkaar komen Amerpoort in 2011: Werelden die bij elkaar komen Als ik nu terugblik, is het eigenlijk wonderlijk dat we nog nooit een Jaarbeeld hebben gemaakt rond

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

e ondersteuning voor elkaar

e ondersteuning voor elkaar e ondersteuning voor elkaar Informatiekrant over de verandering in de zorg 17 december 2014 Wat kun je zelf, wat heb je nodig Vanaf 1 januari 2015 krijgt de gemeente er nieuwe taken bij om inwoners te

Nadere informatie

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Beroepsproduct 1 De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Gemaakt door : Tristan van Leeuwen Stageschool : Altena College Sleeuwijk Begeleider : Peggy Winkelaar HU begeleider : Martin van

Nadere informatie

januari 2015 Adviesrapport het beweegplein De Nije Veste Averil Verberkmoes 1634852 Averil.verberkmoes@student.hu.nl Stage docent: Boudewijn Visscher

januari 2015 Adviesrapport het beweegplein De Nije Veste Averil Verberkmoes 1634852 Averil.verberkmoes@student.hu.nl Stage docent: Boudewijn Visscher januari 2015 Adviesrapport het beweegplein De Nije Veste Averil Verberkmoes 1634852 Averil.verberkmoes@student.hu.nl Stage docent: Boudewijn Visscher Stage Begeleider: Diek Scholten en Carl Verheijen Stage

Nadere informatie

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest Informatieboekje Vlaaienactie 2011 Inhoud Voorwoord 1. Waarom een vlaaienactie?...7 1.1. Geld verdienen voor de groep... 7 1.2. Geld verdienen voor je speltak... 7 1.3. Bekendheid voor de groep... 7 1.4.

Nadere informatie