GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/32 e jaargang Juni 2014 nummer 6 Supervakantie? Op het speelplein natuurlijk!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/32 e jaargang Juni 2014 nummer 6 www.nevele.be. Supervakantie? Op het speelplein natuurlijk!"

Transcriptie

1 GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/32 e jaargang Juni 2014 nummer Supervakantie? Op het speelplein natuurlijk!

2 Algemeen nieuws Milieu Jeugd & onderwijs Cultuur UiTagenda juni 2014 De infokrant wordt gedrukt op Cirkle Gloss wit gerecycleerd papier met FSC-label Vakantieregeling Op zondag 8 juni 2014 (Pinksteren) is de bibliotheek gesloten en op maandag 9 juni 2014 (Pinkstermaandag) zijn alle gemeentelijke diensten gesloten. De infokrant is een uitgave van het gemeentebestuur Nevele. Ze verschijnt maandelijks (behalve in augustus) op exemplaren. Redactie en vormgeving Informatieambtenaar, regina.demeyer@nevele.be Verantwoordelijke uitgever Burgemeester Johan Cornelis Druk Drukkerij Perka nv, Maldegem, Cover Buitenspeeldag op 2 april Algemeen nieuws Gemeentesecretaris Patrick Depraet met pensioen Op 1 juni 2014 gaat gemeentesecretaris Patrick Depraet met pensioen. Hij kwam in november 1978 in dienst van het gemeentebestuur Nevele. Eerst nam hij de functie waar van landmeter-expert onroerende goederen, dan diensthoofd Technische dienst en vervolgens bestuurssecretaris. Sinds 1 september 2009 stond hij aan het hoofd van de 130 gemeentepersoneelsleden. Wij danken de gemeentesecretaris voor zijn jarenlange inzet en verantwoordelijkheid en wensen hem nog vele mooie jaren! Joke Mertens volgt Patrick Depraet op. Zij is sinds 1 januari 1993 secretaris bij het OCMW Nevele (Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn) waar ze de leiding heeft over een 150-tal personeelsleden. Vanaf 1 juni 2014 zal zij beide ambten combineren. Wij feliciteren haar van harte en wensen haar veel succes! Diamanten bruiloften Julianus Loontjens en Julienne Van den Bosche, Vosselare, 22 april 1954 Patrick Depraet Joke Mertens Rogerius Malfait en Juliette Kneuvels, Nevele, 30 april 1954 foto s: fotoclub Klik

3 Gezond ontbijt voor personeelsleden OCMW en gemeente 3 Op dinsdag 6 mei 2014 schoven de personeelsleden van het OCMW en de gemeente Nevele aan voor een gezond ontbijt. Dat is niet alleen een gezellige manier om de werkdag te beginnen, maar is vooral een middel om de eigen personeelsleden wat nauwer te betrekken bij het project Gezonde Gemeente. Dit jaar werd het drinken van meer water, en dan vooral kraantjeswater aangemoedigd. Dit project, dat als titel Drinkbink en Watergriet meekreeg, is een samenwerking tussen Logo Gezond + vzw en de Jeugddienst Meetjesman en wordt de komende maanden verder uitgewerkt. Om het project in de kijker te Schepen van gezondheidszorg Marleen Vanlerberghe feliciteert Stefan De Vlieger, één van de twee winnaars van de waterproef plaatsen, dienden de personeelsleden tijdens de waterproef het kraantjeswater te onderscheiden van drie soorten flessenwater. Slechts drie op tien deelnemers slaagden hierin, een bewijs dat kraantjeswater minstens even lekker is als flessenwater! Voetbalwedstrijden Hulp bij invullen belastingaangifte Belastingambtenaren staan klaar om u te helpen: op dinsdag 3 juni 2014 van 9.00 tot uur en van tot uur in het gemeentehuis, in de raadzaal (eerste verdieping), Cyriel Buyssestraat 15 in Nevele; op vrijdag 6 juni 2014 van 9.00 tot uur en van tot uur in de sportzaal (cafetaria), Stationsstraat 19 in Landegem. Vergeet volgende documenten niet: uw identiteitskaart (ook van gezinsleden + pincode), loonfiches; aanslagbiljet van vorig jaar, bedrag van het kadastraal inkomen, attesten van leningen, pensioensparen en aftrekbare giften... U kunt ook elke werkdag in de maand juni van 9.00 tot uur terecht in het belastingkantoor zelf: FOD Financiën, Zuiderpoort Blok B, Gaston Crommenlaan 6, 9050 Gent. U kunt ook uw belastingaangifte online indienen op Wie het WK voetbal op groot scherm wil vertonen, heeft hiervoor de toestemming nodig van de VRT, de FIFA en de auteursvennootschappen. De toestemming van de VRT vraagt u aan via contact/klantendienst. Geef aan waar en wanneer het evenement plaatsheeft, hoeveel mensen het evenement kunnen bijwonen, of het om een gratis toegankelijk dan wel betalend evenement gaat, en welke partners of sponsors zijn. Ook van de andere rechthebbenden is toestemming vereist. De aanvraagprocedure bij de FIFA vindt u op com/worldcup/organisation/publicviewing/index.htlm. Voor muziek verwerkt in de uitzending moet de toestemming verkregen worden van de beheersvennootschappen van auteurs en platenproducenten. Meer info:

4 4 WOONWIJZER MEETJESLAND Hebt u twijfels over nodige herstellingswerken of de kwaliteit van een woning die u huurt of verhuurt? Woonwijzer Meetjesland geeft u deskundig advies en helpt u op weg in het vermijden of oplossen van probleemsituaties. Vragen over de kwaliteit van een huurwoning? Woonwijzer Meetjesland geeft antwoorden! Discussies tussen huurder en verhuurder over de kwaliteit van de woning slepen soms onnodig lang aan. De spanning tussen beide partijen groeit, de onzekerheid neemt toe en op een bepaald moment blijven alleen nog ingrijpende stappen over. Het gemeentebestuur ziet toe op het naleven van de minimale Vlaamse kwaliteitsnormen voor huurwoningen, maar biedt huurders én verhuurders ook al in een vroeg stadium gespecialiseerd advies aan. Daarvoor werkt de gemeente samen met Woonwijzer Meetjesland. Huurders Als huurder kunt u met elke vraag en klacht rond woningkwaliteit bij een adviseur van Woonwijzer terecht. Om de situatie te kunnen inschatten, wordt altijd een afspraak voor een huisbezoek gemaakt. Op basis van de vaststellingen ter plaatse, stelt de adviseur u een geschikte aanpak voor. Daarbij wordt rekening gehouden met de huurwetgeving, de minimale kwaliteitsnormen en de gezinssituatie. Voorrang wordt gegeven aan de minst ingrijpende stappen, zoals bijvoorbeeld contact met de verhuurder. Woonwijzer helpt ook als formele procedures moeten worden opgestart, zoals bij een ongeschikt- of onbewoonbaarverklaring. Dat laatste geeft echter slechts zelden recht op voorrang bij toewijzing van een sociale woning. Verhuurders Ook verhuurders kunnen bij elke vraag over de kwaliteitsnormen, de huurwetgeving, de praktische uitvoering van werkzaamheden, de gevolgen van een ongeschiktof onbewoonbaarverklaring, bij Woonwijzer terecht voor gratis en onafhankelijk advies. Desgewenst kunnen verhuurders bij de burgemeester een conformiteitsattest aanvragen om de goede staat van een woning te bevestigen. Die vraag wordt best via aangetekend schrijven of bij ontvangstbevestiging gesteld. i Samenaankoop en infovergadering over dakisolatie Het gemeentebestuur organiseert in samenwerking met Woonwijzer Meetjesland en een aantal andere gemeenten een samenaankoop van dakisolatiemateriaal. Hiervoor is er op donderdag 5 juni 2014 om uur een infovergadering in zaal De Klaproos, Stationsstraat 20 in Landegem. Inwoners die zelf dakisolatie willen plaatsen of die dat via een aannemer willen doen kunnen deelnemen aan deze samenaankoop. Inschrijven kan uiterlijk op 30 september 2014 via of rechtstreeks bij Woonwijzer. Woonwijzer Meetjesland, Moeie 16 a, 9900 Eeklo, tel , info@woonwijzermeetjesland.be, Een adviseur van Woonwijzer komt elke dinsdag van tot uur naar het gemeentehuis, Cyriel Buyssestraat 15-17, 9850 Nevele, tel om u gratis advies te geven bij al uw vragen over wonen.

5 Milieu 5 Terugblik zwerfvuilopruimactie Taxusinzameling voor het goede doel Ook dit jaar werkt Nevele mee aan de inzameling van taxussnoeisel in de strijd tegen kanker. Breng het snoeisel tussen 30 mei en 13 september 2014 naar het containerpark/recyclagepark. Taxussnoeisel levert immers grondstof voor kankerremmende medicijnen. Let wel, het taxussnoeisel moet droog, jong en zuiver zijn, zo niet is het onbruikbaar voor verwerking. Droog: snoei op momenten waarop het niet regent en de haag droog is. Zorg dat het snoeisel nadien ook droog wordt verpakt. Jong: alleen het éénjarig snoeisel (takken tot 30 cm) van taxus baccata bevat de waardevolle stof baccatine die gebruikt wordt in medicijnen tegen kanker. Het is dan ook belangrijk dat het verzamelde snoeigroen afkomstig is van hagen die jaarlijks gesnoeid worden. Zuiver: zorg ervoor dat er géén aarde, gras of ander groen in het snoeisel terechtkomen. Gebruik daarom bijvoorbeeld een laken of zeil om het snoeisel op te vangen. De zwerfvuilopruimactie die het ACW-Nevele organiseerde op zaterdag 5 april 2014 in samenwerking met het gemeentebestuur was een succes. Een succes wat betreft het aantal deelnemers en het weer. Twintig enthousiaste ACW-leden, schepen van gezondheidszorg Marleen Vanlerberghe, schepen van milieu Mia Pynaert en drie gemeentepersoneelsleden ruimden het zwerfvuil op langsheen de gemeentewegen in Nevele, Poesele en een deel van Vosselare. Jammer genoeg werden terug aanzienlijke hoeveelheden zwerfvuil gevonden in de bermen. Meter- en peterschap Drie deelnemers zijn naar aanleiding van deze actie bereid gevonden om het peterschap op zich te nemen van bepaalde straten. Op regelmatige tijdstippen zullen zij het zwerfvuil in deze straten opruimen. Ondertussen is de groep van meters en peters aangegroeid tot 28 personen. Bent u geïnteresseerd om het meterof peterschap op te nemen voor een bepaalde straat door regelmatig het zwerfvuil in die straat op te ruimen of wenst u meer inlichtingen over dit initiatief, neem dan gerust contact op met de Milieudienst, Cyriel Buyssestraat 15-17, 9850 Nevele, tel /46, milieudienst@nevele.be IVM werkt voor de inzameling samen met de firma Stolk. De inzameling vindt in het werkingsgebied van IVM plaats.

6 6 Jeugd & onderwijs Terug naar school! Beste ouder Misschien gaat uw kind in september voor het eerst naar de kleuterschool of zet het al de stap naar het eerste leerjaar, uw bekommernis blijft een goede basisschool te kiezen! Een school die naar uw mening uw kind inzake onderwijs optimale ontplooiingskansen biedt en naast een goede opvoeding ook degelijk onderwijs verschaft. U verwacht evenzeer dat uw kind gelukkig is op school, dat het kan openbloeien. U kiest een school die een moderne dynamische geest uitstraalt en die ingaat op de noden van de gezinnen. Kortom uw verwachtingen liggen vrij hoog en dat is best. In onze gemeente hebt u keuze tussen verschillende basisscholen. Een overzicht. Gemeenteschool De gemeenteschool Nevele, met een afdeling in Landegem, is een gemengde basisschool (kleuter en lager) die behoort tot het officieel gesubsidieerd onderwijs. Het gemeentebestuur is de inrichtende macht. U kunt uw zoon of dochter als nieuwe leerling inschrijven voor het schooljaar na afspraak via gemeenteschool@nevele. be of secretariaat@gbsnevele.be of via tel Inschrijven tijdens de zomervakantie kan van dinsdag 1 juli tot en met vrijdag 4 juli 2014 en van maandag 25 augustus tot en met vrijdag 29 augustus Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot uur en op woensdag van 9.00 tot uur. De inschrijvingen hebben plaats in het Secretariaat van de school, Vaart Links 23 in Nevele. Meer info: Gemeenteschool afdeling Nevele, gemengde basisschool (kleuter en lager), Directeur: de heer Tom Haerens, Vaart Links 23, 9850 Nevele, tel , gemeenteschool@nevele.be, secretariaat@gbsnevele.be, Gemeenteschool afdeling Landegem, gemengde lagere school, Directeur: de heer Tom Haerens, Vosselarestraat 20, 9850 Landegem, tel , secretariaat@gbsnevele.be, klavertje 4 Leefschool Klavertje 4 Onze visie: Wat ik hoor, vergeet ik Wat ik zie, herinner ik me Wat ik doe, ken ik De school is tijdens de zomervakantie open van maandag 30 juni tot en met vrijdag 4 juli en van maandag 18 augustus tot en met vrijdag 29 augustus van 9 tot 12 uur. Het team verwelkomt u graag op de kijkdag op zondag 31 augustus 2014 van 10 tot 12 uur. Dan geven ouders en directie rondleidingen. U ontdekt de prachtige tuin en de gezellige klassen. Ter gelegenheid van de rommelmarkt in Nevele centrum opent de school een terrasje. Iedereen is van harte welkom! Voor info en inschrijvingen: Leefschool Klavertje 4, directrice: mevrouw Katie Bekaert, Biebuyckstraat 1, 9850 Nevele, tel , info@leefschoolklavertje4.be,

7 7 Vrije Basisschool Sint-Vincentius Vrije Basisschool Sint-Gerolf Vrije Basisschool Sint-Paulus Contactgegevens Camille Van der Cruyssenstraat 1 A 9850 Nevele Tel Gsm directie@vincentius.op-weg.be Directie Mevrouw Sylvia Vander Cleyen. Activiteiten Het schoolfeest met sneukeltoer had plaats op 25 mei Op maandag 2 juni 2014 van tot uur: openklasavond voor de nieuwe peuters. Inschrijvingen We maken graag tijd voor een persoonlijke ontmoeting na afspraak (via mail of telefoon). Inschrijvingsdagen augustus: zie website Contactgegevens Merendreedorp Merendree Tel Gsm directie@gerolf.op-weg.be Directie Mevrouw Petra Van Vooren. Activiteiten Op zaterdag 21 juni 2014 van tot uur: tweedehandsbeurs met baby- en kinderspullen in de feesttent op het kerkplein. Zelf spullen verkopen? Mail naar: schoolfeestmerendree2014@gmail. com Op zondag 22 juni 2014: schoolfeest met barbecue, animatie, vrij podium, tombola en nog veel meer Inschrijvingen Voor meer info: zie website Contactgegevens Hansbekedorp Hansbeke Tel Gsm jan.sierens@paulus.op-weg.be Directie De heer Jan Sierens. Activiteiten Op donderdag 19 juni 2014 van tot uur: opendeurmoment nieuwe peuters. Op zaterdag 21 juni 2014: zomerfeest met activiteiten voor de kinderen en aansluitend barbecue. Inschrijvingen We maken graag tijd voor een persoonlijke ontmoeting na afspraak (via mail of telefoon). Voor meer info: zie website

8 8 Kleuterschool De Berenboot Op zoek naar een toffe kleuterschool? Kom dan zeker eens een kijkje nemen in De Berenboot in Landegem. De school is landelijk gelegen met heel veel buitenspeelmogelijkheden door een groot aanbod aan speelkoffers en speelmateriaal en dat op kleuterniveau. De leerkrachten hebben oog voor elke kleuter opdat elk kind zich goed zou voelen en zich op zijn niveau zou kunnen ontplooien. Het team en de directie nodigen u alvast uit op de opendeurdag op zaterdag 14 juni 2014 vanaf uur! Iedereen is van harte welkom! Tussenkomsten schoolzwemmen Meer info: Kleuterschool De Berenboot Directrice: mevrouw Katrien Goeman Kerkstraat 43, 9850 Landegem, tel of , berenbootlandegemalgemeen. blogspot.be De gemeenteraad besliste onlangs om in het kader van het flankerend onderwijsbeleid een financiële bijdrage te leveren in de vervoerskosten naar het zwembad voor de kinderen van het eerste tot het vijfde leerjaar van de lagere scholen op het grondgebied van de gemeente. Per schooljaar ontvangen de scholen van de verschillende netten een tussenkomst van 17,5 euro per kind dat op 1 september 2014 is ingeschreven. Op jaarbasis voorziet de gemeente hiervoor euro. Van het departement Onderwijs ontvangen de scholen een bijdrage in de werkingskosten waarmee zij het zwemmen kunnen bekostigen van de kinderen van één leerjaar. Op het scholenoverleg werd geopteerd om deze extra werkingstoelage te gebruiken voor het zwemmen van de leerlingen van het zesde leerjaar. Vzw Buitengewoon Onderwijs Ten Dries BuBaO Ten Dries is een gesubsidieerde vrije school voor buitengewoon basisonderwijs voor kinderen met een motorische en meervoudige beperking (type 4), van 2,5 tot 14 jaar. BuBaO Ten Dries verzorgt ook geïntegreerd onderwijs (GON) voor leerlingen met een motorische beperking in het gewoon basisonderwijs. Meer info: BuBaO Ten Dries Directeur: Patrick van Damme Dennendreef 62, 9850 Landegem tel , fax bubao@tendries.be, BuSO Ten Dries is een gesubsidieerde vrije school voor buitengewoon secundair onderwijs van het type 4, dit wil zeggen voor motorisch en meervoudig gehandicapte meisjes en jongens van 13 tot 21 jaar. BuSO Ten Dries verzorgt ook geïntegreerd onderwijs (GON) voor leerlingen met een motorische beperking in het gewoon secundair onderwijs. Meer info: BuSO Ten Dries Directeur: mevrouw Viviane Lootens Dennendreef 60, 9850 Landegem tel , fax buso@tendries.be

9 9 werking zomervakantie 2014 praktische informatie Het gemeentebestuur organiseert tijdens de zomermaanden juli en augustus speelpleinwerking. Een groep enthousiaste monitoren zorgt voor een programma vol actieve, creatieve en educatieve activiteiten. Het aanbod omvat begeleide activiteiten per leeftijdsgroep, afgewisseld met vrij spel. De speelpleinwerking wordt georganiseerd voor alle kinderen van vier (of die in 2014 nog vier jaar worden) tot twaalf jaar die in Nevele wonen of er naar school gaan of die tijdens de vakantie verblijven bij een Nevels huisgezin. Locaties De speelpleinwerking wordt op twee locaties georganiseerd: gemeenteschool Nevele, Vaart Links 23, 9850 Nevele; gemeenteschool Landegem, Vosselarestraat 20, 9850 Nevele. Dagschema De kinderen dienen aanwezig te zijn voor 9.00 uur of voor uur. Zij mogen de werking niet verlaten tussen 9.00 en uur en tussen en uur, tenzij na voorafgaande schriftelijke aanvraag bij de hoofdmonitor. Uitstappen Het speelplein gaat deze zomer twee keer op uitstap: op vrijdag 1 augustus naar de Blaarmeersen en op donderdag 14 augustus naar S&R Rozebroeken. Als het speelplein op uitstap gaat, is er geen normale speelpleinwerking. Voor de uitstappen dient er uitzonderlijk wel ingeschreven te worden, dit kan op het speelplein zelf. De speelpleinkaart hoeft niet afgestempeld te worden op dagen wanneer het speelplein op uitstap gaat, maar er dient wel een inschrijvingsbedrag betaald te worden waarin toezicht, vervoer en eventueel toegangsgeld zijn inbegrepen. Prijs Deelnemen aan de speelpleinwerking kost 2,50 euro per halve dag voor wie een tienbeurtenkaart koopt. Er zijn ook halvedagkaarten beschikbaar voor de prijs van 3 euro. U hoeft uw kinderen niet op voorhand in te schrijven. Als u beslist uw kind naar het speelplein te brengen, dient u alleen vooraf een halvedagkaart of een tienbeurtenkaart te kopen bij de dienst Burgerzaken of aan de infobalie van de Jeugddienst, Cyriel Buyssestraat 15-17, 9850 Nevele. De speelpleinkaarten kunnen aangekocht worden vanaf maandag 2 juni TIP: de dienst Burgerzaken is op dinsdagavond geopend tot uur. Kaarten van 2013 hoeven niet ingeruild te worden, maar kunnen gewoon verder worden gebruikt op het speelplein. Opvang voor en na Kinderen die aan de speelpleinwerking deel wensen te nemen en die voor aanvang van de speelpleinwerking in IBO Bolleboos of gemeenteschool Landegem aanwezig zijn (dit kan vanaf 7.00 uur), worden naar het speelplein gebracht. Kinderen die na uur nog op het speelplein zijn, zullen naar de respectieve kinderopvanglocaties gebracht worden door de monitoren. Zij kunnen daar tot uur blijven. Lees verder op blz. 10 en 11 voor de data.

10 10 Zomervakantie 2014: aanbod voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar Week 1: maandag 30 juni tot en met vrijdag 4 juli 2014 IBO Harlekijn Hansbeke Nevele Landegem Vakantiekampen 7.00 tot uur Geen speelplein Geen speelplein Beide sportkampen volzet Week 2: maandag 7 juli tot en met donderdag 10 juli 2014 IBO Harlekijn Hansbeke Nevele Landegem Vakantiekampen 7.00 tot uur Gesloten op vrijdag 11 juli 2014 (feestdag) Voor en na is er opvang in IBO Bolleboos Geen speelplein en opvang op vrijdag 11 juli 2014 (feestdag) Voor en na is er opvang in gemeenteschool Landegem Geen speelplein en opvang op vrijdag 11 juli 2014 (feestdag) Geen kampen Week 3: maandag 14 juli tot en met vrijdag 18 juli 2014 IBO Harlekijn Hansbeke Nevele Landegem Vakantiekampen 7.00 tot uur Voor en na is er opvang in IBO Bolleboos Geen speelplein Geen kampen Week 4: dinsdag 22 juli tot en met vrijdag 25 juli 2014 IBO Harlekijn Hansbeke Nevele Landegem Vakantiekampen 7.00 tot uur behalve op maandag 21 juli 2014 (feestdag) Geen speelplein Geen speelplein Geen kampen Week 5: maandag 28 juli tot en met vrijdag 1 augustus 2014 IBO Harlekijn Hansbeke Nevele Landegem Vakantiekampen 7.00 tot uur Voor en na is er opvang in IBO Bolleboos Uitstap op vrijdag 1 augustus 2014 naar de Blaarmeersen Voor en na is er opvang in gemeenteschool Landegem Uitstap op vrijdag 1 augustus 2014 naar de Blaarmeersen Geen kampen

11 Week 6: maandag 4 augustus tot en met vrijdag 8 augustus IBO Harlekijn Hansbeke Nevele Landegem Vakantiekampen 7.00 tot uur Uitstap op donderdag 7 augustus 2014 naar circus in MFC Ten Dries Voor en na is er opvang in IBO Bolleboos Voor en na is er opvang in gemeenteschool Landegem Geen sportkampen Week 7: maandag 11 augustus tot en met donderdag 14 augustus 2014 IBO Harlekijn Hansbeke Nevele Landegem Vakantiekampen 7.00 tot uur, behalve op vrijdag 15 augustus 2014 (feestdag) Voor en na is er opvang in IBO Bolleboos Uitstap op donderdag 14 augustus 2014 naar Rozebroeken Geen speelplein en opvang op vrijdag 15 augustus 2014 (feestdag) Voor en na is er opvang in gemeenteschool Landegem Uitstap op donderdag 14 augustus 2014 naar Rozebroeken Geen speelplein en opvang op vrijdag 15 augustus 2014 (feestdag) Geen kampen Week 8: maandag 18 augustus tot en met vrijdag 22 augustus 2014 IBO Harlekijn Hansbeke Nevele Landegem Vakantiekampen 7.00 tot uur Uitstap op donderdag 21 augustus 2014 naar toneelvoorstelling in MFC Ten Dries Voor en na is er opvang in IBO Bolleboos Geen speelplein Creakamp (volzet) Week 9: maandag 25 augustus tot en met donderdag 28 augustus 2014 IBO Harlekijn Hansbeke Nevele Landegem Vakantiekampen 7.00 tot uur Gesloten op vrijdag 29 augustus 2014 Geen speelplein Geen speelplein Sportkamp (kleuters) PRAKTISCHE INFO VAKANTIEKAMPEN Alle beschikbare plaatsen voor het Christoffer Columbuskamp (lagere school, 30 juni tot en met 4 juli), het Bouwkamp (kleuters, 30 juni tot en met 4 juli) en het Creakamp (lagere school,18 tot en met 22 augustus) zijn inmiddels ingenomen. Alleen voor het laatste sportkamp Kleurenkriebels voor kleuters van maandag 25 tot en met donderdag 28 augustus 2014 in de sporthal Landegem zijn er nog vrije plaatsen. Inschrijven kan nog via nevele.be/sport. Meer info: Sportdienst, Cyriel Buyssestraat 15-17, 9850 Nevele, tel , sportdienst@nevele.be

12 12 Cultuur Herdenking 100 jaar Eerste Wereldoorlog ( ) In 1914 brak de Eerste Wereldoorlog uit. Honderd jaar later wordt dit eerste conflict op wereldschaal overal herdacht. Ook in het Meetjesland en in het bijzonder in Nevele. Strijd bij het oprukken en terugtrekken van de Duitsers, de doodendraad en een hard dagelijks leven onder aanwezigheid van de bezetter, dat was de Eerste Wereldoorlog in het Meetjesland. En dat liet zijn sporen na in de regio. Onder impuls van COMEET (Cultuur Overleg Meetjesland) werkten de Meetjeslandse gemeenten en talrijke verenigingen een breed en gevarieerd aanbod aan activiteiten uit. Educatieve tentoonstelling De Doodendraad Vaak wordt bij de Eerste Wereldoorlog spontaan gedacht aan de afschuwelijke gebeurtenissen rond de IJzer, maar ook in de rest van Vlaanderen voerde de bevolking een bittere overlevingsstrijd. Zo ook in Oost-Vlaanderen, dat voor het overgrote deel gelegen was in Etappengebiet, een zone met een streng regime. Vele oorlogsgebeurtenissen zijn ondertussen uit het collectief geheugen verdwenen, maar waren daarom niet minder ingrijpend voor de bevolking. Eén daarvan is de installatie van de Doodendraad, een elektrische draadversperring die de grens afsloot tussen Nederland en België. Dit is het thema van een reizende tentoonstelling die tot eind 2014 afwisselend de Meetjeslandse bibliotheken aandoet. Van 3 juni tot en met 29 juni 2014 staat de tentoonstelling opgesteld in foyer De Klaproos, Stationsstraat 20, Landegem. Ze is te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De tentoonstelling geeft in een tiental panelen het hoe en waarom van de elektrische draadversperring weer. Den draad, soms tot twee meter hoog en geladen met 2000 volt, moest het smokkelen van mensen, goederen en informatie een halt toeroepen. De tentoonstelling kwam tot stand in een plattelandsontwikkelingsproject met volgende partners: Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling, Vlaamse overheid, Provincie Oost-Vlaanderen, Leadergebied Leie-Schelde, COMEET en Erfgoedcel Meetjesland. Brigadier Donny en zijn monument in Landegem waar hij sneuvelde op 13 oktober OORLOG IN GROOT NEVELE De heemkundige kring Het Land van Nevele organiseert een tentoonstelling over de oorlog in GROOT NEVELE in 1914 en de eerste maanden van de Duitse bezetting. Striptekenaar en Nevelaar Gilbert Declercq verleent zijn medewerking aan deze expo. Speciale aandacht wordt besteed aan de Slag van Overbroek in Merendree op 13 oktober Praktisch Op zondag 8 juni 2014 van tot uur en maandag 9 juni 2014 van tot uur in De Cichorei (voormalige cichoreifabriek Buysse-Loveling, Cyriel Buyssestraat in Nevele (toegang via parking Carrefour). De toegang is gratis. Meer info: André Bollaert, tel

13 HANSBEKE tijdens de EERSTE WERELDOORLOG 13 Tijdens de Sint-Pieterskermis op 28 en 29 juni 2014 organiseert Oud-Hansbeke haar jaarlijkse tentoonstelling. Thema dit jaar is Hansbeke tijdens de eerste wereldoorlog met talrijke foto s en authentieke voorwerpen en militaria uit de groote oorlog en opgeluisterd met passende muzikale randanimatie. Ook foto s van de Hansbeekse 80- en 90- jarigen worden tentoongesteld. Oud Hansbeke verkoopt ook haar nieuw boek Hansbeke tijdens de eerste wereldoorlog, een dorp in etappengebied (300 blz., kleurendruk). Praktisch Op zaterdag 28 juni 2014 van tot uur en op zondag 29 juni 2014 van tot uur in de gemeentezaal, Hansbekedorp 35. De toegang is gratis. Meer info: oud-hansbeke@skynet.be Fotoboek Toeristische kaart Meetjesland De nieuwe toeristische kaart van het Meetjesland vermeldt twintig toeristische kleppers (zoals de Oude Kalevallei wandelroute in Merendree en de Nevellandroute). Ze bevat ook tien WO I -activiteiten en WO I-bezienswaardigheden in het Meetjesland. De kaart is een realisatie van Toerisme Meetjesland, COMEET en Plattelandscentrum Meetjesland. U vindt de gratis kaart in het gemeentehuis, inkomhal, Cyriel Buyssestraat 15-17, 9850 Nevele. COMEET bracht ook een fotoboek uit De Oorlog Verslaan. Fotograaf Grégoire de Poorter ging op pad door het Meetjesland op zoek naar de plaatsen waar historische foto s van genomen werden. Die confrontatie van historische en nieuwe beelden wordt aangevuld met prachtige gedichten van poëet Herman Leenders. Het fotoboek is te koop voor 9 euro via en in het kantoor van COMEET, Van Hoorebekeplein 1 b4, 9900 Eeklo. Blijf op de hoogte van alle WO I - activiteiten tijdens de herdenking via: de programmabrochure met het WO I-aanbod voor de periode maart tot en met juli U vindt de gratis brochure in de inkomhal van het gemeentehuis en in de bibliotheek. Nieuwe foyer De bibliotheek en zaal De Klaproos in Landegem beschikken over een nieuwe multifunctionele foyer. Burgemeester Johan Cornelis en schepen van cultuur Mia Pynaert huldigden op 18 april 2014 de zaal officieel in. Het gebouw is een ontwerp van Tarch Architectenbureau bvba uit Merendree en aannemer Vandenbussche nv uit Aalter realiseerde het. De werken startten op 1 juli 2013 en kosten ruim euro. De zaal kan dienst doen als ontvangstruimte bij voorstellingen in zaal De Klaproos, als ruimte voor lezingen, vergaderingen of tentoonstellingen. Verenigingen die gebruik willen maken van de foyer kunnen hiervoor contact opnemen met de Uitleendienst, tel , uitleendienst@ nevele.be. Het aanvraagformulier en het retributiereglement kunnen ook teruggevonden worden op Net zoals de andere gemeentelijke zalen, kan ook de foyer maximaal één jaar op voorhand gereserveerd worden. Om praktische redenen besliste het college van burgemeester en schepenen om voorlopig geen vast meubilair aan te kopen voor deze nieuwe zaal. De gebruikers - verenigingen worden verzocht om de gewenste tafels en stoelen aan te vragen en te reserveren bij de Uitleendienst, Cyriel Buyssestraat 15-17, Nevele, tel , uitleendienst@nevele.be

14 14 In deze agenda worden alleen de activiteiten vermeld die zijn ingevoerd in de Uitdatabank ( be). Hou bij het invoeren wel rekening met de deadlines van de infokranten, als u wilt dat uw activiteit wordt vermeld: infokrant juli: deadline 2 juni 2014; er is geen infokrant in augustus 2014; infokrant september: deadline 4 augustus Door in te voeren in de UiTdatabank verschijnt uw activiteit niet alleen in deze UiTagenda, maar ook in diverse agenda s zoals de UiTinNevele op Zone 09, UiTinVlaanderen, uitinhetmeetjesland.be UiTagenda juni 2014 Tot en met 13 september Taxusinzamelactie ten voordele van kankeronderzoek, zie blz. 5 Breng uw taxussnoeisel naar het recyclagepark Info: Milieudienst, tel Tot en met zondag 28 september Expo Tuin & Beeld met werk van belangrijke Belgische en internationale beeldhouwers Tuin galerie Lieve Lambrecht, Oostergemstraat 7 a, Merendree, open op vrij., zater- en zondag van tot uur, open op 29 mei, andere dagen na afspraak, gratis toegang Wandelvoordracht op zondag 8 juni om uur Info: Galerie Lieve Lambrecht, tel , info@lievelambrecht.be, Zondag 1 juni 32 ste Soete Beese Tochten (6, 12, 18, 24 en 32 km) wandeling door Landegem, Nevele en Vosselare Start: sportzaal, Stationsstraat 19, Landegem tussen 7.00 en uur. Info: WSV Buitenbeentjes Landegem, tel , be/wsvbuitenbeentjes Zondag 1 juni Schieting staande wip Dopershoek 8, Merendree, uur Info: Kon. Handbooggilde Sint-Sebastiaan, tel Van maandag 2 tot en met zondag 29 juni Tentoonstelling De Doodendraad een elektrische draadversperring langs de grens, zie blz. 12 Bibliotheek, Stationsstraat 20, Landegem, tijdens de openingsuren van de bib Info: bibliotheek, tel Dinsdag 3 juni Zitdag invullen belastingaangifte Gemeentehuis, Cyriel Buysestraat 15-17, Nevele, uur en uur Info: Informatiedienst, tel Woensdag 4 juni Fietstocht naar Hof van Beke in Waarschoot Vertrek Berkenlaan, Nevele, uur Info: Okra Nevele, tel Woensdag 4 juni Fietstocht Vertrek: sportzaal Landegem, uur Info: De lustige fietsers, tel Donderdag 5 juni Familiefietstocht (ca. 25 km) Vertrek: Markt, Nevele, uur Info: De Vrolijke Trappers Nevele, tel Donderdag 5 juni Infovergadering over dakisolatie Zaal De Klaproos, Stationsstraat 20, Landegem, uur, gratis, zie blz. 4 Info: gemeentebestuur i.s.m. Woonwijzer Meetjesland, tel Vrijdag 6 juni Zitdag invullen belastingaangifte Sportzaal (cafetaria), Stationsstraat 19, Landegem, uur en uur Info: Infodienst, tel Vrijdag 6 juni Oefen- en initiatieschietingen Ook voor nieuwkomers Terrein Biezestraat, Merendree, uur Info: KHM Willem Tell, tel Zaterdag 7 juni Koningsvissing (viswedstrijd) Visvijver De IJsput, Meirstraat, Vosselare, uur Info: De IJsputvissers, tel

15 Zaterdag 7 juni Kermis in Nevele uur: kinderanimatie: Markt: ballonwedstrijd + gratis foorattractiebonnen voor kinderen uur: kroegentocht: met dixieband de Toapegeraapte bij de Nevelse horecazaken Info: Feestcomité Nevele, tel Zondag 8 juni Kermis in Nevele uur: kermismenu (stoverij met frietjes en groenten): volw.: 15, kind: 8, gemeenteschool Nevele Kaarten te verkrijgen bij de bestuursleden of tel (Eric) of (Filip) uur: tentoonstelling 1914: Oorlog in groot Nevele in de voormalige cichoreifabriek Buysse-Loveling in Cyriel Buyssestraat 38, gratis, zie blz uur: reclamestoet doorheen de centrumstraten van Nevele uur: sinksenstoet: Jubileumvieringen doorheen de straten van Nevele uur: kermisfeest: speelplein gemeenteschool: met optreden van live-groep Strawberry Jam. Info: Feestcomité Nevele, tel Maandag 9 juni Gewestelijke gezinsfietstocht (20 km) of gezinswandeling (10 km) in Landegem en Nevele Vertrek om uur op kerkplein Sint-Maria-Aalter of om uur in OC Ter Kale, Brouwerijstraat 4, Landegem. Ontvangst met koffie en gebak, tussendoortje en drankje, 8, gratis voor kind. tot 3 jaar en 4 voor kind. tot 12 j. Info: Gezinsbond Sint-Maria-Aalter, cecile.vanneste@pandora.be Maandag 9 juni Kermis in Nevele uur: tentoonstelling: 1914: Oorlog in groot Nevele (zie 8 juni 2014) uur: wielerwedstrijd voor juniores Info: Feestcomité Nevele, tel Dinsdag 10 juni Kermis in Nevele uur: kinderuurtje op de kermis op de Markt Info: Feestcomité Nevele, tel Dinsdag 10 juni Viswedstrijd 50+ Visvijver De IJsput, Meirstraat, Vosselare, uur Info: De IJsputvissers, tel Woensdag 11 juni Fietstocht De lustige fietsers Zie 4 juni 2014 Donderdag 12 juni Familiefietstocht Zie 5 juni 2014 Vrijdag 13 juni Oefen- en initiatieschietingen Zie 6 juni 2014 Vrijdag 13 juni Dagfietstocht Vertrek voetbalkantine Poesele, uur Info: Okra Nevele, tel Zaterdag 14 juni Opendeurdag woonzorgcentrum (rusthuis) Balade Lostraat 6, Merendree, uur, gratis toegang Info: Balade, tel Zaterdag 14 juni Openluchtconcert uur: Happy Hour uur: Stella & Starlette uur: Partie party Parking sporthal Landegem, gratis toegang Info: Feestcomité Landegem, tel Zaterdag 14 juni Concert Martine De Kok Zaal Arscene, Reibroekstraat 37 a, Hansbeke, uur, 10 Info: vzw Arscene, tel , Zondag 15 juni Familiebarbecue Open Vld Nevele 15 Met kinderanimatie, kameel, springkasteel, ijskar Meirebeekhoeve, Wildekouter 18, Landegem vanaf uur Info en kaarten: Open Vld Nevele, tel of mark.chatel@ telenet.be Zondag 15 juni Spelnamiddag (KUBB, petanque) Westhoek 42, Landegem, uur Info: KVLV Landegem, tel , kvlv.landegem@telenet.be Maandag 16 juni Petanquetornooi Petanqueterrein, Paepestraat 7, Poesele, uur, 1 Niet-leden en supporters ook welkom Info: Okra, tel Dinsdag 17 juni Rode Duivels op groot scherm (België Algerije) Feestzaal Het verdronken eiland, Merendreedorp 20, uur Info: Het verdronken eiland i.s.m. LS Merendree, tel Dinsdag 17 juni Zomer mini-sneukeltoer met hapjes en drankje voor leden van Markant OC Ter Kale, Brouwerijstraat 4, Landegem, uur Info: Markant, tel , markantlandegem@skynet.be Dinsdag 17 juni Workshop digitale fotografie t Vlietje, C. Van der Cruyssenstraat 13, uur Info: KVLV Nevele, tel , els.baart@telenet.be Woensdag 18 juni Bloedinzameling Rode Kruis OC Ter Kale, Brouwerijstraat 4, Landegem, uur Info: Dirk Heynssens, tel Woensdag 18 juni Fietstocht De lustige fietsers Zie 4 juni 2014 Donderdag 19 juni Familiefietstocht Zie 5 juni 2014

16 16 Vrijdag 20 juni Zondag Oefen- en initiatieschietingen Zie 6 juni 2014 Zaterdag 21 juni Tweedehandsbeurs baby- en kinderspullen Kerkplein Merendree, uur Info: Ouderraad Sint-Gerolfschool, schoolfeestmerendree2014@gmail.com Zondag 22 juni Rode Duivels op groot scherm (België Rusland) Zie 17 juni 2014 Zondag 22 juni Beschrijfschieting Terrein Biezestraat, Merendree, uur Info: KHM Willem Tell, tel Dinsdag 24 juni Bloedinzameling Rode Kruis Refter gemeenteschool, Vaart Links 23, Nevele, uur Info: Dirk Heynssens, tel Woensdag 25 juni Fietstocht De lustige fietsers Zie 4 juni 2014 Donderdag 26 juni Familiefietstocht Zie 5 juni 2014 Donderdag 26 juni Rode Duivels op groot scherm (Zuid-Korea - België) Zie 17 juni 2014 Vrijdag 27 juni Oefen- en initiatieschietingen Zie 6 juni 2014 Vrijdag 27 juni Kermis in Hansbeke uur: kinderjogging tot 12 jaar: 800 m; uur: jogging: km Inschrijven op speelplaats, Hansbekedorp 35 Prijs: 5; iedereen prijs + tombola Info: Feestcomité i.s.m. Atletiekclub Blauw-Wit, yves.dedapper@skynet.be Zaterdag 28 juni Kermis in Hansbeke uur: kunst- en hobbymarkt in schoolrefter. Info: vzw Art of Tiest, tel uur: rommel- en speelgoedmarkt in Hansbekedorp en Begijnhoflaan. Info en inschrijven: Eveline Van de Woestijne, tel (na uur) of evelinevdw@telenet.be uur: schattenjacht voor de kinderen ingericht door De Landelijke Gilde. Start aan de schoolspeelplaats. Doorlopend guinness- en trappistenbar op de schoolspeelplaats uur: fototentoonstelling Hansbeke tijdens de Eerste Wereldoorlog door Oud-Hansbeke in de gemeentezaal, zie blz uur: schietspoelenworp voor kleuters en lagere schoolkinderen vanuit de kerktoren uur: kinderen tot 8 jaar gratis op de kermismolen uur: optreden van coverband The Craft met Hansbekenaar Dirk De Wulf op de speelplaats uur: optreden van coverband Subliminall op de schoolspeelplaats Info: Feestcomité, tel Zaterdag 28 juni Garageverkoop Inwoners uit de Prosper Cocquytstraat, Landegem, organiseren in hun garage een verkoop van oude spullen, uur Info: De Prospervliegers, tel Zaterdag 28 juni Kermis in Vosselare uur: 11 de Eligius Jumping op de weide, Kouter Elk paard en ruiter kan deelnemen uur: gratis kinderanimatie op de weide, Kouter Info: Feestcomité, tel Zaterdag 28 juni Viswedstrijd Visvijver De IJsput, Meirstraat, Vosselare, uur Info: De IJsputvissers, tel juni Kermis in Vosselare 9.30 uur: koetsentocht en paardenwandeling. Rondrit oldtimer tractoren. Vertrek op de weide, Kouter uur: 28 ste rommelmarkt in Kerchhove- en Pretlaan uur: barbecue in de tent op de weide, Kouter, volw. 14; kind -12 j. 9; kind -6 j. gratis uur: ijs- en pannenkoekenfuif door KVLV in de gemeentezaal uur: aloude paarden- en tractorenzegening Info: Feestcomité, tel Zondag 29 juni Kermis in Hansbeke uur: fototentoonstelling Hansbeke tijdens de Eerste Wereldoorlog door Oud-Hansbeke in de gemeentezaal, zie blz uur: kermisbarbecue Op de schoolspeelplaats, volw. 15, kind -12 j. 8, gratis kind - 6 j. Inschrijven: Eveline Van De Woestyne, tel (na uur) of evelinevdw@telenet.be of bij ander bestuurslid uur: kunst- en hobbymarkt in de schoolrefter. Info: vzw Art of Tiest, tel uur: gratis kindereiland (kindergrime, krijttekenwedstrijd, clown, springkasteel, ) en ballonwedstrijd voor kinderen tot 12 jaar in de tuin van de gemeentezaal. Doorlopend guinness- en trappistenbar op de schoolspeelplaats uur: wielerkoers voor elite zonder contract/u23 met Hansbekenaar Bram Van Renterghem uur: schietspoelenworp voor volwassenen uur: prijsuitreiking schietspoelenworp op de schoolspeelplaats uur: optreden van Doppler met Hansbekenaars Willy Baeyens en Yves Matthys. Op de schoolspeelplaats uur: optreden van Smashdance. Op de schoolspeelplaats Info: Feestcomité, tel

GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/31 e jaargang Juni 2013 nummer 6 www.nevele.be. Supervakantie? Op het speelplein natuurlijk!

GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/31 e jaargang Juni 2013 nummer 6 www.nevele.be. Supervakantie? Op het speelplein natuurlijk! GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/31 e jaargang Juni 2013 nummer 6 www.nevele.be 9 Supervakantie? Op het speelplein natuurlijk! 2 7 7 8 8 10 Algemeen nieuws Milieu Sociaal nieuws Cultuur

Nadere informatie

Gaat je kind voor het eerst naar school? Maak kennis met de verschillende basisscholen!

Gaat je kind voor het eerst naar school? Maak kennis met de verschillende basisscholen! GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/33 e jaargang Juni 2015 nummer 6 www.nevele.be 10 Gaat je kind voor het eerst naar school? Maak kennis met de verschillende basisscholen! 2 6 7 8 9

Nadere informatie

Kunstwerk Stroom opwaarts op 1 mei 2012 officieel ingehuldigd aan Poekebeek in Nevele

Kunstwerk Stroom opwaarts op 1 mei 2012 officieel ingehuldigd aan Poekebeek in Nevele GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/30 e jaargang Juni 2012 nummer 6 www.nevele.be 6 Kunstwerk Stroom opwaarts op 1 mei 2012 officieel ingehuldigd aan Poekebeek in Nevele 2 5 6 7 10 11

Nadere informatie

Supervakantie? Op het speelplein natuurlijk!

Supervakantie? Op het speelplein natuurlijk! GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/33 e jaargang Mei 2015 nummer 5 www.nevele.be 9 Supervakantie? Op het natuurlijk! 2 6 8 9 13 13 2 Algemeen nieuws Milieu Cultuur Jeugd & onderwijs Sport

Nadere informatie

GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/32 e jaargang Mei 2014 nummer 5 www.nevele.be. welkom op de infomarkt.

GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/32 e jaargang Mei 2014 nummer 5 www.nevele.be. welkom op de infomarkt. GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/32 e jaargang Mei 2014 nummer 5 www.nevele.be welkom op de infomarkt Windakker do 8 mei Hansbeke Doorlopend van 16.30u tot 20.30u. Kom alles te weten

Nadere informatie

KINDEROPVANG IN HERSELT

KINDEROPVANG IN HERSELT INFOBROCHURE Versie juni 2013 KINDEROPVANG IN HERSELT WOORD VOORAF Beste ouder, De zoektocht naar geschikte opvang voor kinderen is soms niet makkelijk. Vanuit het Lokaal Overleg Kinderopvang of LOK (gemeentelijke

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT 1 Dries BOSMANS jeugddienst Dirk SMITS schepen van jeugd Ann SCHRIJVERS schepen van sport Gudrun NIJS sportdienst Wim GORISSEN jeugd- en sportdienst Zet je

Nadere informatie

Grote boeken- en cd-verkoop in de bibliotheek van 20 tot en met 25 september 2014

Grote boeken- en cd-verkoop in de bibliotheek van 20 tot en met 25 september 2014 GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/32 e jaargang September 2014 nummer 8 www.nevele.be 9 Grote boeken- en cd-verkoop in de bibliotheek van 20 tot en met 25 september 2014 2 6 7 8 10 11

Nadere informatie

http://kampenhout.ticketgang.eu/

http://kampenhout.ticketgang.eu/ Beste ouders, De zomerperiode komt dichterbij. U bent waarschijnlijk volop aan het denken welke zinvolle invulling u kan aanbieden aan uw kinderen. Met deze brochure wil uw gemeente Kampenhout heel graag

Nadere informatie

EDITIE ZOMER 2019

EDITIE ZOMER 2019 EDITIE ZOMER 2019 KIDS @KOEKELARE Activiteiten georganiseerd door de gemeentelijke jeugddienst tijdens de zomervakantie (speelpleinwerking en tienerwerking) SPEELPLEINWERKING OPZET Ben je op zoek naar

Nadere informatie

Erkende Nevelse Sportverenigingen

Erkende Nevelse Sportverenigingen Versie 30 maart 2016 Erkende Nevelse Sportverenigingen Vereniging Contactpersoon Adres Telefoon/fax/e-mail/website Sectie A1: voetbal FC Poesele De heer Geert Blancke Bredeweg 12 Tel. 09 371 82 25 GSM

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Juni 2019

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Juni 2019 DE BLOKKENDOOS GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Juni 2019 Op de kalender 17/06 L5 schoolreis Bobbejaanland 20/06 L6 schoolreis De Schorre 23/06 Schoolfeest van 13u tot 17 u 24/06 L3 L4 schoolreis

Nadere informatie

KINDEROPVANG TE LEDE. v.u. Dienst Kinderopvang Gemeente Lede, Markt 1, 9340 Lede

KINDEROPVANG TE LEDE. v.u. Dienst Kinderopvang Gemeente Lede, Markt 1, 9340 Lede KINDEROPVANG TE LEDE v.u. Dienst Kinderopvang Gemeente Lede, Markt 1, Augustus 2012 9. Thuisoppas voor zieke kinderen VOORWOORD Beste ouders en toekomstige ouders, Deskundig gevormde medewerkers komen

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/34 e jaargang Juni 2016 nummer 6 Inschrijvingen schooljaar

GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/34 e jaargang Juni 2016 nummer 6  Inschrijvingen schooljaar GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/34 e jaargang Juni 2016 nummer 6 www.nevele.be 12 Inschrijvingen schooljaar 2016-2017 2 4 5 7 10 16 17 18 2 Algemeen nieuws De gemeente werkt voor je

Nadere informatie

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016)

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016) Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be 1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016)

Nadere informatie

Vrijetijdskrant WVA. juni k w a l i t i j d. Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 6 - P Afgiftekantoor: Ieper 1

Vrijetijdskrant WVA. juni k w a l i t i j d. Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 6 - P Afgiftekantoor: Ieper 1 Vrijetijdskrant WVA juni 2016 k w a l i t i j d Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 6 - P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De Vrijetijdskrant is een maandelijkse uitgave van Westhoek Vrijetijd

Nadere informatie

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

Vakantiefolder Krokusvakantie 2016

Vakantiefolder Krokusvakantie 2016 Vakantiefolder Krokusvakantie 2016 De Kikker Buitenschoolse Kinderopvang WIE? De Kikker is er voor kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs. In De Kikker worden deze kinderen opgevangen door professionele

Nadere informatie

De Doodendraad De elektrische draadversperring aan de Oost- en Zeeuws-Vlaamse grens tijdens de Eerste Wereldoorlog

De Doodendraad De elektrische draadversperring aan de Oost- en Zeeuws-Vlaamse grens tijdens de Eerste Wereldoorlog De Doodendraad De elektrische draadversperring aan de Oost- en Zeeuws-Vlaamse grens tijdens de Eerste Wereldoorlog Handleiding bij de reizende tentoonstelling Educatieve reizende tentoonstelling De kernachtige

Nadere informatie

VAKANTIEGIDS. 2,5 18 jaar 2015. Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout!

VAKANTIEGIDS. 2,5 18 jaar 2015. Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout! VAKANTIEGIDS VAKANTIEGIDS 2,5 18 jaar 2015 Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout! V.U.: College van Burgemeester en Schepenen, Gemeentehuisstraat 16, 1910 Kampenhout 1/8 Gelieve mij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Vakantie-aanbod Zomer 2016

Vakantie-aanbod Zomer 2016 Vakantie-aanbod Zomer 2016 Voor kinderen VANAF 4 jaar! (uitgezonderd kleutersportkamp) TEENS @ Kluisbergen (voor tieners van 10 15 jaar) Beste mama s en papa s, zonen en dochters! Zijn jullie op zoek naar

Nadere informatie

Speelfijne zomer. Wereld. Met superhelden en een romantisch sprookjesliefde, het Vliegend Varken zet de wereld op zijn kop!

Speelfijne zomer. Wereld. Met superhelden en een romantisch sprookjesliefde, het Vliegend Varken zet de wereld op zijn kop! Speelfijne zomer Hey hallo! het centrale thema van het speelplein. Als ruimteschip maakt het verschillende tijdreizen, maar ook als cruiseschip ter land ter zee en in de lucht beleeft het zotte avonturen.

Nadere informatie

GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/33 e jaargang April 2015 nummer 4 www.nevele.be

GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/33 e jaargang April 2015 nummer 4 www.nevele.be GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/33 e jaargang April 2015 nummer 4 www.nevele.be 4 Buitenschoolse kinderopvang viert 15-jarig bestaan op 25 april 2015 2 9 9 10 12 13 14 2 Algemeen nieuws

Nadere informatie

Een organisatie van het gemeentebestuur Sint-Gillis-Waas Ondersteund door de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk

Een organisatie van het gemeentebestuur Sint-Gillis-Waas Ondersteund door de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk Een organisatie van het gemeentebestuur Sint-Gillis-Waas Ondersteund door de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk TERUGBLIK ZOMER 2014 TIJDELIJKE VERHUIS JEUGDDIENST Deze zomer (vanaf juni) verhuist de jeugddienst

Nadere informatie

... WAT: Bezinning in t Gelove WIE: KVLV Ruiselede WAAR: 14u - Kerk Ruiselede INFO: DI. 5 MAART

... WAT: Bezinning in t Gelove WIE: KVLV Ruiselede WAAR: 14u - Kerk Ruiselede INFO:   DI. 5 MAART Verant. Uitg.: Gemeentebestuur Ruiselede Markt 1, 8755 Ruiselede 051/70-84-20 cultuur@ruiselede.be Deadline invoeren in UiTdatabank: 15 e van de maand............................... ACTIVITEITEN Maart

Nadere informatie

leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug Brugstraat 1

leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug Brugstraat 1 maandblad kwb heusdencentrum leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be organiseert haar kermisbarbecue IEDEREEN IS WELKOM zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug

Nadere informatie

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen NIEUWSBRIEF Juni 2019 Agenda Do 30/05 Vr 31/05 Zo 02/06 Wo 05/06 Do 06/06 Zo 09/06 Ma 10/06 Di 11/06 Vrijaf O.L.Hemelvaart Vrijaf Brugdag Eerste communie 09.30 uur St.-Lambertuskerk Neerharen Eersteklassers

Nadere informatie

Sportkampen. & kinderopvang. this holiday is a good holiday! Pasen - Zomer 2016

Sportkampen. & kinderopvang. this holiday is a good holiday! Pasen - Zomer 2016 Sportkampen & kinderopvang Pasen - Zomer 2016 this holiday is a good holiday! voorwoord Landen is een stad met heel wat jonge gezinnen met kinderen. Als stadsbestuur willen we er dan ook voor zorgen dat

Nadere informatie

Kalender maart april 2012

Kalender maart april 2012 schooljaar : 2011 2012 (jaargang 11) editie : maart 2012 Deze Colomascoop is voor : Kalender maart april 2012 Donderdag 1 maart Maandag 5 maart Donderdag 8 maart Zaterdag 10 maart Donderdag 15 maart Maandag

Nadere informatie

Lolands 2015. Sponsordossier. zaterdag 19 september 2015. 4 de Editie

Lolands 2015. Sponsordossier. zaterdag 19 september 2015. 4 de Editie Gratis benefiet festival ter ondersteuning van het wetenschappelijk onderzoek naar Amyotrofe Laterale Sclerose (A.L.S.) Lolands 2015 zaterdag 19 september 2015 4 de Editie Sponsordossier Beste, Op zaterdag

Nadere informatie

Voorwoord Kinderen, tieners, jongeren en ouders,

Voorwoord Kinderen, tieners, jongeren en ouders, 2017 1 Voorwoord Kinderen, tieners, jongeren en ouders, De buitenschoolse kinderopvang, sportdienst en jeugddienst bieden tijdens de verschillende vakanties opvang, grabbelpas, speelpleinwerking, sportkampen

Nadere informatie

Sportnamiddag voor 55-plussers op maandag 21 mei 2012

Sportnamiddag voor 55-plussers op maandag 21 mei 2012 GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/30 e jaargang Mei 2012 nummer 5 www.nevele.be 9 Sportnamiddag voor 55plussers op maandag 21 mei 2012 2 6 8 9 10 10 2 Algemeen nieuws Milieu Cultuur

Nadere informatie

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar Zomervakantie 2013 Een organisatie van gemeentebestuur Sint-Gillis-Waas TIJDELIJKE VERHUIS JEUGDDIENST Deze zomer verhuist de jeugddienst tijdelijk naar

Nadere informatie

Inschrijvingen opvang van schoolkinderen - grote vakantie 2019 TEN GELEIDE

Inschrijvingen opvang van schoolkinderen - grote vakantie 2019 TEN GELEIDE Inschrijvingen opvang van schoolkinderen - grote vakantie 2019 TEN GELEIDE Beste ouders, De inschrijvingen van de gemeentelijke buitenschoolse opvang voor de grote vakantie vinden plaats in het OCMW, Grote

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

Affichewedstrijd en like en deel actie! Helpende handen gezocht!

Affichewedstrijd en like en deel actie! Helpende handen gezocht! TUINFEESTEDITIE! Affichewedstrijd en like en deel actie! Wil je graag een drankkaart ter waarde van 15 euro winnen? Hang dan zeker de affiche uit op een goed zichtbare plaats! We verloten een drankkaart

Nadere informatie

Jeugdaanbod. Terugblik op 2018

Jeugdaanbod. Terugblik op 2018 Jeugdaanbod Terugblik op 2018 Speelpleinwerking Speelpleinwerking Krokusvakantie 2018: Afdeling Bavikhove: 202 daginschrijvingen; gemiddeld 40 kinderen per dag. Afdeling Harelbeke: 387 daginschrijvingen;

Nadere informatie

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 BUURTVERENIGING NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 Voorzitter Johan Janssen. Bergbeemden 27. Tel: 014/ 42.62.38 joannes.janssen2@telenet.be Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Bestuurslid

Nadere informatie

HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor!

HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor! Ekeren, 3 juni 2018 Beste ouders, kleuters en leerlingen, HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor! We richten onze aandacht extra op RESPECT. RESPECT voor de natuur RESPECT voor het speelgoed RESPECT

Nadere informatie

OUD GENTBRUGGE EN GENTBRUGGE

OUD GENTBRUGGE EN GENTBRUGGE OUD GENTBRUGGE EN GENTBRUGGE Beste bewoner Wijk van de Maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Niet langer één

Nadere informatie

Jongerenprogramma zomer 2019

Jongerenprogramma zomer 2019 JobiN is de jongerenwerking van WVA vzw. De activiteiten die in dit boekje staan zijn voor jongeren van 15 tot 30 jaar met een (vermoeden van) beperking. Inschrijven doe je zo: Mailen naar inschrijvingen@wvavzw.be

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen. Ga jij ook mee?

Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen. Ga jij ook mee? Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen Voor het vierde jaar op rij organiseert Jeugd & Vrede vzw weer kampen voor talloze lieve kindjes Jeugd & Vrede is misschien

Nadere informatie

QR-codes geven meer info over Nevelse monumenten

QR-codes geven meer info over Nevelse monumenten GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/33 e jaargang Oktober 2015 nummer 9 www.nevele.be 10 QR-codes geven meer info over Nevelse monumenten 2 6 7 9 10 12 2 Algemeen nieuws Sociaal nieuws

Nadere informatie

WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN

WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN 1 WAT EEN OUDER VAN EEN SPEELPLEINKIND HOORT TE WETEN WERKINGSDAGEN Week 1 : 1/07 5/07 Week 2: 8/07 12/07 Week 3: 15/07 19/07 Week 4: 22/07 26/07 uitstap op 26/07 Het speelplein is gesloten van 29/07 t.e.m.

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

Inschrijvingen buitenschoolse opvang - grote vakantie 2014 TEN GELEIDE

Inschrijvingen buitenschoolse opvang - grote vakantie 2014 TEN GELEIDE Inschrijvingen buitenschoolse opvang - grote vakantie 2014 TEN GELEIDE De inschrijvingen van de gemeentelijke buitenschoolse opvang voor de grote vakantie zijn gepland op onderstaande data in het gemeentehuis.

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

Een organisatie van het Gemeentebestuur Sint-Gillis-Waas

Een organisatie van het Gemeentebestuur Sint-Gillis-Waas Een vakantie-initiatief voor kinderen van 6 tot 12 jaar Een organisatie van het Gemeentebestuur Sint-Gillis-Waas TERUGBLIK ZOMER 2012 TIJDELIJKE VERHUIS JEUGDDIENST Deze zomer verhuist de jeugddienst tijdelijk

Nadere informatie

Dag allemaal, NR 2-2015 April-mei-juni

Dag allemaal, NR 2-2015 April-mei-juni Dag allemaal, Ik hoop dat jullie net zoals de mensen van OnderOns genieten van het mooie weer. Net zoals zovele organisaties gaan we het de maanden juli en augustus iets kalmer aan doen bij OnderOns. De

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Wat is een indicatorleerling?

Wat is een indicatorleerling? INSCHRIJVINGEN IN HET EERSTE JAAR VAN HET SINT-ROMBOUTSCOLLEGE (schooljaar 2014 2015) Sinds vorig schooljaar legt de overheid de scholen op om een evenwichtige sociale mix na te streven in hun leerlingenpopulatie.

Nadere informatie

UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT

UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT Zomerkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 3 juli 4 juli 5 juli 6 juli 7 juli 10 juli 11 juli 12 juli 13 juli

Nadere informatie

Firma Baert en zonen maakte drie koppelputten in Bijlkenstraat in Nevele ter hoogte van de nieuwe cabine 6268 van 23 januari tot en met 5 februari

Firma Baert en zonen maakte drie koppelputten in Bijlkenstraat in Nevele ter hoogte van de nieuwe cabine 6268 van 23 januari tot en met 5 februari Firma Baert en zonen maakte drie koppelputten in Bijlkenstraat in Nevele ter hoogte van de nieuwe cabine 6268 van 23 januari tot en met 5 februari Firma Visser en Smit Hanab legde in opdracht van TMVW

Nadere informatie

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes,

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes, Fladderkrant oktober 2018 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Nieuw op school Zoals voor veel kinderen was het ook voor mij een spannende eerste dag van het nieuwe schooljaar. Na 20 jaar in vrije basisschool

Nadere informatie

Activiteiten voor kinderen en ouders voorjaar 2016

Activiteiten voor kinderen en ouders voorjaar 2016 Activiteiten voor kinderen en ouders voorjaar 2016 Huis van het Kind regio Zottegem Kloosterstraat 40, Zottegem 09 360 53 72 huisvanhetkind@ocmw.zottegem.be www.facebook.com/huisvanhetkindzottegem Beste

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

Hoe Nevele ontdekken? Alle fiets- en wandelroutes op een rijtje!

Hoe Nevele ontdekken? Alle fiets- en wandelroutes op een rijtje! GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/31 e jaargang Mei 2013 nummer 5 www.nevele.be 8 Hoe Nevele ontdekken? Alle fiets en wandelroutes op een rijtje! 2 6 7 8 10 11 13 Algemeen nieuws Veiligheid

Nadere informatie

Zomervakantie 2013. DIKO en Basisscholen Mariakerke

Zomervakantie 2013. DIKO en Basisscholen Mariakerke Zomervakantie 2013 DIKO en Basisscholen Mariakerke De basisscholen van de deelgemeente Mariakerke organiseren in samenwerking met de Dienst Kinderopvang van de Stad Gent een netoverschrijdende vakantieopvang.

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum De Symfonie

Lokaal dienstencentrum De Symfonie Lokaal dienstencentrum De Symfonie VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert Lokaal dienstencentrum De Symfonie Januari 2016 Tel: (056)64 44 01 Fax: (056)64 86

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. juni 2015

Uitvliegerskrant. juni 2015 De Uitvliegerskrant juni 2015 Maandelijks tijdschrift - jaargang 16, nr. 6 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De

Nadere informatie

Nieuwsbrief tweede trimester schooljaar

Nieuwsbrief tweede trimester schooljaar Stad Brugge Stedelijk Onderwijs Brugge-Noord Aan de ouder(s) van onze leerlingen Nieuwsbrief tweede trimester schooljaar 2017-2018 Dag mama s en papa s Voor jullie allemaal, een heel fijn 2018! In deze

Nadere informatie

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd.

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd. GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be 1. De eindtoetsen zijn in zicht STUDEREN - Herhalen Dit is wellicht de eenvoudigste

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

GRABBELPAS & SPORTKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2015

GRABBELPAS & SPORTKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2015 GRABBELPAS & SPORTKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2015 GRABBELPAS Hutselknutselstraat Grabbelpas kan je vergelijken met een uitgebreide menukaart. Met een grabbelpasje kan je kiezen uit verschillende gerechtjes:

Nadere informatie

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de speelpleinwerking

Huishoudelijk reglement voor de speelpleinwerking Huishoudelijk reglement voor de speelpleinwerking Artikel 1. Het algemeen bestuur van de gemeentelijke speelpleinwerking gebeurt door een bestuursorgaan dat aangesteld wordt door de gemeenteraad. Artikel

Nadere informatie

VAKANTIEFOLDER KERSTVAKANTIE

VAKANTIEFOLDER KERSTVAKANTIE VAKANTIEFOLDER KERSTVAKANTIE 2018-2019 DE KIKKER BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG Een kabouter in je hoofd! in Buitenschoolse Kinderopvang De Kikker Tijdens de kerstvakantie gebeuren er wat vreemde dingen in

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Krokusvakantie De Kinderclub, minisportkamp, maxisportkamp, wintersportdag, BIBquiz, buitenspeeldag en grabbel- en swappas. Van 2,5 tot 16 jaar

Krokusvakantie De Kinderclub, minisportkamp, maxisportkamp, wintersportdag, BIBquiz, buitenspeeldag en grabbel- en swappas. Van 2,5 tot 16 jaar Krokusvakantie 2010 De Kinderclub, minisportkamp, maxisportkamp, wintersportdag, BIBquiz, buitenspeeldag en grabbel- en swappas Van 2,5 tot 16 jaar 1 2 De Kinderclub, minisportkamp, maxisportkamp, wintersportdag,

Nadere informatie

En toen kwam er een varken met een lange snuit en

En toen kwam er een varken met een lange snuit en Beste ouders, En toen kwam er een varken met een lange snuit en Zo eindigen heel wat verhalen en ook dat van het schooljaar 2014-2015. Een heel jaar hebben we hard gewerkt en vooral veel gelezen. Het zou

Nadere informatie

Jeugdlokalen Ravels-Eel

Jeugdlokalen Ravels-Eel 1/7 Jeugdlokalen Ravels-Eel Eelstraat 4 2380 Ravels-Eel De jeugdlokalen van Ravels-Eel zijn nieuwbouwlokalen, volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, voorzien van een volledig ingerichte keuken,

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen mei nummer 13 Inhoudstafel: 1. Inhoudstafel 2. Nieuws uit De kring 3. Kinderen in beeld 4. Wist-je-weetjes 5. Ouderparticipatie 6. Niet te missen 7. Kinderpagina Nieuws uit de kring: Noteer het alvast

Nadere informatie

Vrijetijdsaanbod tijdens de krokusvakantie

Vrijetijdsaanbod tijdens de krokusvakantie Vrijetijdsaanbod tijdens de krokusvakantie 2 0 1 2 Narrenparade op het ijs Doe eens zot! Het Middeleeuwse avontuur Kleutercarnaval Vliegen en duikelen Allemaal beestjes Run & fun Circuskunsten Waag je

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

Kom op woensdag 2 april 2014 naar de Buitenspeeldag van 13.00 tot 17.00 uur!

Kom op woensdag 2 april 2014 naar de Buitenspeeldag van 13.00 tot 17.00 uur! GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/32 e jaargang April 2014 nummer 4 www.nevele.be 9 Kom op woensdag 2 april 2014 naar de Buitenspeeldag van 13.00 tot 17.00 uur! 2 9 10 12 14 15 2 Algemeen

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

Hoe ziet een avond eruit? een woordje uitleg Over het IBO

Hoe ziet een avond eruit? een woordje uitleg Over het IBO een woordje uitleg Over het IBO IBO De Verliefde Wolk is meer dan zomaar een opvang. Voor ons is de buitenschoolse opvang gelijk aan vrije tijd. Het is dus geen verlengde van de schooltijd. Het aanbod

Nadere informatie

Cultuur 21 27 Parochie Lutselus PROGRAMMA D I E P E N B E E K ZATERDAG 11 JULI 18:30 Bende Gek 20:30 BRAHIM 21:45 THE TWINSBAND 24:00 Averechts ZATERDAG 30 MEI 2009 VAN 9 u. tot 18 u. de kleine kunstenaars

Nadere informatie

GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/33 e jaargang Juli 2015 nummer 7 www.nevele.be. 11-juliviering 2015: lezing en optreden

GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/33 e jaargang Juli 2015 nummer 7 www.nevele.be. 11-juliviering 2015: lezing en optreden GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/33 e jaargang Juli 2015 nummer 7 www.nevele.be 10 11-juliviering 2015: lezing en optreden 2 8 9 9 10 13 2 Algemeen nieuws Milieu Sport & recreatie Jeugd

Nadere informatie

EERSTE WERELDOORLOG: EDUCATIEF AANBOD VOOR LAGERE SCHOLEN

EERSTE WERELDOORLOG: EDUCATIEF AANBOD VOOR LAGERE SCHOLEN EERSTE WERELDOORLOG: EDUCATIEF AANBOD VOOR LAGERE SCHOLEN Gemeente Evergem ontwikkelde een aanbod rond de Eerste Wereldoorlog in de eigen gemeente voor scholen van het lager onderwijs. Het aanbod is meest

Nadere informatie

Sportsessies vanaf 2014

Sportsessies vanaf 2014 Voorwoord Beste sportvriend We laten stilaan de feestdagen van 2013 achter ons en we blikken voluit naar wat 2014 ons brengt. Wij willen u en uw familie dan ook een goede gezondheid wensen en veel succes

Nadere informatie

GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/32 e jaargang December 2014 nummer 11 www.nevele.be. is kandidaat sportlaureaat 2014?

GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/32 e jaargang December 2014 nummer 11 www.nevele.be. is kandidaat sportlaureaat 2014? GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/32 e jaargang December 2014 nummer 11 www.nevele.be 0 Wie is kandidaat sportlaureaat 2014? 2 6 7 9 10 11 2 Algemeen nieuws Sociaal nieuws Milieu Cultuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie mei juni 2015

Nieuwsbrief Editie mei juni 2015 Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging, Roosdaal en Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Tel. 053 64 55 17 wonen@liedekerke.be Nieuwsbrief Editie mei juni 2015 ILV Regionaal

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 31 maart 2017 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

Oproep kandidaten voor de gemeentelijke adviesraden

Oproep kandidaten voor de gemeentelijke adviesraden GEMEENTELIJK INFORMATIEMAGAZINE Maandelijkse uitgave/31 e jaargang Maart 2013 nummer 3 www.nevele.be 7 Oproep kandidaten voor de gemeentelijke adviesraden 2 6 7 11 12 14 Algemeen nieuws Jeugd & onderwijs

Nadere informatie

Jeugdcentrum Vleugel F staat te trappelen om de zomer aan te vangen.

Jeugdcentrum Vleugel F staat te trappelen om de zomer aan te vangen. Jeugdcentrum Vleugel F staat te trappelen om de zomer aan te vangen. We hebben in de aanbieding: skate-, blade- en BMXkampen. speelpleinen in Heverlee, centrum Leuven, Kessel-Lo en Wilsele. JEUGDCENTRUM

Nadere informatie

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Jarigen! 30-01 Edith goep 1-2B 30-01 Loïs groep 8A 31-01 Eva groep 4A 01-02 Jens groep 4B 01-02 Noor groep 6B 01-02 Zazou groep 1-2C 02-02 Tara groep 4A

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

KERSTVAKANTIE. voor kleuters en lagere schoolkinderen

KERSTVAKANTIE. voor kleuters en lagere schoolkinderen KERSTVAKANTIE 2017 voor kleuters en lagere schoolkinderen KINDERCLUB GESLOTEN IN DE KERSTVAKANTIE Zowel het secretariaat alsook de opvanglocaties van de Kinderclub zijn gesloten van zaterdag 23 december

Nadere informatie

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2018-2019 Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming Inhoud Beste ouder Welke mogelijkheden hebt u om uw kind in te schrijven

Nadere informatie

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax.

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax. Sint- Martens- Latem, 10 juni 2015 Geachte ouders, De laatste maand van het schooljaar is gestart. We kijken allen uit naar een welverdiende vakantie. Maar graag uw aandacht voor volgende praktische zaken.!

Nadere informatie

HERFST 2016 VRIJETIJDSBROCHURE

HERFST 2016 VRIJETIJDSBROCHURE HERFST 2016 VRIJETIJDSBROCHURE Sportkampen Grabbelpopups Kinderopvang 2016 1 OVERZICHT SCHOOLVAKANTIES 2016-2017 HERFSTVAKANTIE maandag 31 november tot vrijdag 4 november 2016 DAGEN SPORTDIENST JEUGDDIENST

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie