Schoolbericht nr. 5 schooljaar maart

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl"

Transcriptie

1 Schoolbericht nr. 5 schooljaar maart Beste ouders/verzorgers, Hier volgt het vijfde schoolbericht in het schooljaar Schoolbibliotheek / biebouders gevraagd Een aantal maanden terug bent u op de hoogte gesteld dat we een schoolbibliotheek gaan opzetten met uitleensysteem en bibliotheekpas. Onze schoolbibliotheek gaat werken met een nieuw catalogus- en uitleensysteem Alle leerlingen kunnen boeken lenen in de schoolbibliotheek voor gebruik op school. Het nieuwe systeem is gekoppeld aan de catalogus van de Zeeuwse openbare bibliotheken. Sommige kinderen zijn lid van de openbare bibliotheek. De leerlingen die nog geen lid zijn, worden met de ingebruikname van automatisch ingeschreven als lid van de openbare bibliotheek en krijgen een bibliotheekpas via de school uitgereikt. Aan deze inschrijving zijn geen abonnementskosten verbonden!! De school vindt het erg belangrijk dat kinderen veel leeskilometers maken zowel op school als in de openbare bibliotheek. Wie meer leest wordt beter in taal. Meer lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven. Zonder tegenbericht van uw kant gaat de school ervan uit dat u geen bezwaar heeft tegen een lidmaatschap van de openbare bibliotheek. Heeft u bezwaar laat het ons weten voor maandag 23 maart. Binnenkort komen de kasten en collecties. Ook vindt een voorlichting plaats voor de teamleden en ouders die zich aanmelden als biebouders. We zoeken nog mensen die 1 of 2 keer in de week willen helpen met het uitlenen van de boeken ( scannen van de boeken in het registratiesysteem en terugplaatsen uitgeleende boeken ). Indien u belangstelling heeft om te helpen in onze toekomstige schoolbieb, graag doorgeven op school ( teamleden ).

2 activiteiten - Trek aan de bel ( zie ouderbrief afgelopen maandag ). Vandaag hebben de kinderen één minuut lawaai gemaakt voor gehandicapte kinderen in arme landen die niet naar school kunnen. - KinderKunstWeek: van 8 t/m 19 april is het kinderkunstweek. Onze school doet hier aan mee. Het thema dit jaar is Kunst Natuurlijk. Kent u nog kunstenaars die op school iets willen vertellen over hun werk dan horen we het graag. Ook zou het leuk zijn om met een klas een kunstenaar/atelier in de buurt te bezoeken. Als u iets of iemand weet horen we dat ook graag. - Wandelen voor water 18 maart: op woensdagochtend 18 maart doet groep 7-8 mee aan wandelen voor water. Zie info bij het nieuws van groep Supporter van schoon 26 maart: op donderdag 26 maart hebben we ons aangemeld voor het project supporter van schoon. Hiermee proberen we de leerlingen bewust te maken om netjes om te gaan met hun leefomgeving. We maken dan het schoolterrein en de straat schoon. We wachten nog op de groen/blauwe afvalbak van supporter van schoon. - Koningsspelen: op vrijdagochtend 24 april doet onze school mee aan de Koningsspelen. Eerst vindt een gezamenlijk Koningsontbijt plaats, ook wordt het speciaal voor deze dag gemaakte Koningslied gezongen en verder vinden er nog activiteiten plaats. - Familiedag: op vrijdag 19 juni vindt de familiefietspuzzeltocht plaats. Nadere info volgt kort voor de meivakantie. Facebook Ter herinnering: U kunt onze Facebook pagina vinden op Dus kom naar de pagina en Like ons om op de hoogte te blijven van alle gebeurtenissen. Paastocht Op woensdag 1 april ( groep 1 en 2 ) en donderdagochtend 2 april ( groepen 3 t/m 8 ) vinden de paastochten plaats. We zijn nog op zoek naar begeleiding voor de verschillende groepen. Indien u kunt helpen horen we het graag. Vakantierooster schooljaar Het vakantierooster voor a.s. cursusjaar vindt u hieronder. In bijlage wordt deze ook als jaarkalender meegezonden. Vakantierooster 2015/2016 Herfstvakantie 26 okt t/m 30 okt 15 Kerstvakantie 21 dec t/m 1 jan 16 Voorjaarsvakantie 8 febr. t/m 12 febr. 16 Goede vrijdag + Pasen 25 mrt t/m 28 mrt 16 Koningsdag 27 april Meivakantie ( incl. Hemelvaart + Pinksteren ) 2 mei t/m 17 mei 16 Zomervakantie 25 juli t/m 2 september 16

3 Klusochtend In de vorige nieuwsbrief hebben we een klusochtend aangekondigd op 14 maart. Omdat de dakbedekkers nog niet zijn geweest gaan we deze verplaatsen. U hoort nog van ons wanneer deze plaatsvindt. Zie ook mail van Schoolvoetbal Woensdag 1 april is het weer zover. Dan vindt het jaarlijks schoolvoetbaltoernooi weer plaats op de velden van de plaatselijke voetbalvereniging in Oostburg. Onze school doet mee met één jongens- en een meisjesteam. U bent van harte welkom om te komen kijken en supporteren. Verder zoeken we nog ouders die willen begeleiden, vooraf een training willen verzorgen en die willen fluiten/scheidsrechter zijn die middag. Wij hopen er met zijn allen een mooie en sportieve middag van te maken. Indien u kunt helpen graag doorgeven aan juf Caroline of meester Wim. Wijziging jaaractiviteitenkalender 5 juni pers. dag en 3-4 vrijdag 20 maart vrij Op onze eerste jaaractiviteitenkalender stond dat de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 op vrijdagmiddag 5 juni vrij zijn i.v.m. de personeelsuitstap. Deze gaat echter op desbetreffende datum niet door, zodoende is het gewoon les!! Indien er ouders zijn die nu al voor deze middag een andere bestemming hadden in de wetenschap dat kinderen s middags vrij waren hebben we daar begrip voor en kunt u er gebruik van maken. De kinderen van de groepen 3 en 4 hebben de ochtend na hun Bonte Avond op vrijdag 20 maart vrij. Dit is reeds per mail naar de groepen 3-4 verzonden. Kandidaten OR/Activiteitencommissie Aan het eind van het jaar ( na de rommelmarkt ) nemen 3 or leden afscheid van de ouderraad. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe leden. We willen in de toekomst overgaan tot een activiteitencommissie en bij bepaalde activiteiten ( rommelmarkt, kerstviering, paasviering enz.. ) vanuit die commissie een beroep doen op hulpouders die zich hebben aangemeld. Dus als u zegt Ik wil geen zitting in een schoolorgaan/commissie, maar ben wel beschikbaar als hulpouder bij activiteiten geef dit dan door via We plaatsen u dan op de hulpouderlijst. Als u belangstelling heeft om zitting te nemen in de or/activiteitencommissie kunt u dit ook doen via Oranjecomité IJzendijke vraagt leden en vrijwilligers Zie bijgevoegde oproep ( bijlage ) vanuit het Oranjecomité IJzendijke. Zij vragen leden en vrijwilligers die willen helpen bij de Koningsdag Bonte Avonden in Emmaus Volgende week vinden de Bonte Avonden plaats. Aangezien we de laatste jaren met wat ruimtegebrek kampen om de vele belangstellenden een plaatsje te geven houden we de Bonte avonden 2015 bij de buren in Emmaus. De aanvangstijd blijft ongewijzigd. We starten beide avonden om 19.00uur. Op 19 maart voor de groepen 1 t/m 4 en op vrijdagavond voor de groepen 5 t/m 8. We kunnen nu iets meer publiek een plaatsje geven, dus ook andere familieleden buiten het eigen gezin zijn welkom ( opa s, oma s, ooms, tantes enz. ).

4 We wensen iedereen alvast prettige paasdagen toe. Met vriendelijke groet, Het schoolteam van OBS De Schuttershoek. Nieuws uit groep 1 / 2 Opa en oma ochtend Vorige week was het weer zover. De jaarlijkse opa en oma ochtend. De kinderen waren van te voren erg zenuwachtig. Toen de eerste opa s en oma s binnendruppelden nam de spanning alleen maar toe. Gelukkig mochten de kinderen even later hun opa en of oma ophalen uit de hal om ze mee te nemen naar de klas of gymzaal. Hier hebben ze met z n allen hard gewerkt. Eerst werd er gekozen van het planbord en daarna was het heerlijk samen puzzelen of met bijvoorbeeld de lego bouwen. Ook in de gymzaal werd er hard gewerkt. Hier mocht ook weer iedereen mee doen of helpen. Lekker klimmen in het wandrek of ballen gooien door de hoepel. Springen over stokken en nog dansen met linten. Algauw was het tijd voor pauze. Even rusten en tijd voor wat te drinken en eten. Maar daarna moest er gewisseld worden en gingen we weer aan de slag. De ochtend was helaas veel te snel voorbij. De kinderen mochten iedereen nog een bloemetje geven als bedankje voor deze geweldig leuke ochtend, waar iedereen ontzettend van heeft genoten. Bedankt opa s en oma s!! Spelletjesmiddag. Wat was het gezellig donderdagmiddag 26 februari. We hebben erg genoten van de gezelschapsspelletjes en de activiteiten uit het ontdekkasteel. Van alles kwam aanbod : de evenwichts toren, de doos met magneten, de brug, kwartet, memory, kleurenspel met de clown, enz.. Na afloop hadden we rode wangen van de spanning en de inspanning. Dank je wel voor jullie hulp! Kijk voor foto s op de site. Jarigen Jonna en Lucas zijn 4 geworden. Van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag en heel veel plezier bij ons op school gewenst! Daarnaast is Nikki 5 jaar en Valentijn 6 jaar geworden. Dus allebei van harte gefeliciteerd!

5 Nieuws uit groep 3 / 4 Nieuws uit groep 3-4 In de vorige nieuwsbrief stond al vermeld dat er een dramadocente was geweest in de klas. Er stonden echter geen foto s op de website omdat de kwaliteit van de foto s niet zo goed was. Toch willen we jullie een paar sfeerplaatjes laten zien. De opdracht was: Er komen mensen eten in een restaurant. Maar er is geen kok en geen personeel. Alles moet nog worden geregeld. Wie komen er eten? Wie is de kok? Wie kan bedienen? Kunnen de kinderen helpen bij het dekken van de tafel? Het mooie van theater is dat je iedereen kunt spelen die je maar wilt spelen. Je kunt het verhaal dat je wilt vertellen overal laten afspelen. Bij toneel doe je net alsof. Nu we het toch over toneel hebben. We zijn druk aan het oefenen voor de bonte avond van 19 maart.

6 9 februari vierden we de verjaardag van Sofie. De kinderen van groep 3 hebben ondertussen alle letters geleerd. De woorden worden steeds moeilijker en de zinnetjes langer. Het is heel belangrijk dat de kinderen veel leeskilometers maken. Vindt u het moeilijk om geschikte boeken te kiezen dan kunt u bij de leerkrachten terecht. De kinderen mogen ook boekjes van school lenen om te oefenen. We verheugen ons op de uitbreiding van de schoolbibliotheek, maar we moeten nog eventjes geduld hebben. 13 februari hadden we een verkleedfeestje. Juf Charlotte was ook van de partij. Na een modeshow, stoelendans en lekker hossen was het tijd voor spelletjes. Tijd te kort! Hebben jullie de foto s gezien op Nieuws uit groep 5 / 6 Op zaterdag 7 februari werd het jubileumjaar 200 jaar Zeeuws- Vlaanderen in stijl afgesloten in het Scheldetheater in Terneuzen. Er werd terug gekeken op alle activiteiten van het afgelopen jaar. O.a. de schrijfwedstrijd die op poten was gezet door Soan Lan Ie, die kinderen bij de viering van 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen wilde betrekken. Aangezien wij toen de winnaar waren, mochten Pien en Jur, samen met juf Karin hierover vertellen! Op 26 februari zijn we naar het Ledeltheater geweest voor een theatervoorstelling. Samen met de leerlingen van groep 5/6 van Het Molenbolwerk werden we op de markt opgehaald door een bus en naar Oostburg gereden. De voorstelling Het been van de koning werd gespeeld door 1 acteur, hij was de koning, de koningin, de prins, de theeschenker, en nog veel meer rollen nam hij voor zijn rekening. Onvermoeibaar rende hij steeds de zaal weer in om met de kinderen te praten en ze zo mee te nemen in zijn toneelspel. Het werd afgesloten met een stuk pannenkoek voor elk kind. We hebben genoten. Afgelopen vrijdag hadden we visite in de klas. Kinderboekenschrijfster Mirjam Mous kwam voorlezen uit haar boeken en vertelde aan de hand van voorbeelden hoe zij aan de onderwerpen voor haar boeken komt en hoe zij daar een boek van maakt. Ook speelden een aantal kinderen een schimmenspel achter een wit doek, eenvoudig en erg grappig. Tot slot mochten er vragen gesteld worden en daar maakten de kinderen goed gebruik van, er waren heel veel vragen! Naar de antwoorden werd belangstellend geluisterd! Leerzaam en leuk! Van beide activiteiten zijn foto s te vinden op Facebook en op de website van school: Nieuws uit groep 7/8 Wandelen voor water De Verenigde Naties heeft 22 maart benoemd tot Wereldwaterdag. Rondom deze dag organiseert Stichting Aqua for All samen met ZOA en een aantal

7 andere organisaties al enkele jaren de actie Wandelen voor Water. Groep 7/8 zal dit jaar weer meedoen aan deze actie. Op woensdag 18 maart zullen de kinderen van onze groep zes kilometer lopen en hierbij zes liter water dragen. Op deze manier ervaren ze op een leuke manier hoe het is om voor je water te moeten lopen, zoals leeftijdsgenootjes dat in zoveel landen dagelijks moeten doen. Voorafgaand aan de wandeling hebben de kinderen een gastles gekregen van Bart Corbijn. Tijdens deze les stond het thema water centraal en werden de kinderen uitgedaagd om mee te denken over waarom water noodzakelijk is. Ook werd nagedacht over de consequenties van te weinig of vervuild water. Door de gastles weten de kinderen goed wat het doel van deze actie is, namelijk geld inzamelen voor een project voor schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen in Jemen. Na afloop van de gastles kunnen de kinderen aan de slag met het zoeken van mensen die hen willen sponseren. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar het werk van ZOA in Jemen. ZOA is een organisatie die mensen ondersteunt die lijden als gevolg van een gewapend conflict of natuurramp door hen te helpen hun bestaan opnieuw op te bouwen. Jemen is het armste en droogste land van het Midden-Oosten. Al jaren zijn er conflicten in het land waardoor duizenden mensen gevlucht en ontheemd zijn. Miljoenen mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Met de opbrengst van Wandelen voor Water wil ZOA komend jaar in acht dorpen 240 families helpen aan schoon drinkwater. Dit doet men door de aanleg van waterbassins en de verzameling van regenwater, onder andere van de daken van huizen. Daarnaast krijgen de families voorlichting en training over het filteren van drinkwater. De kinderen en de juffen hebben er zin in! We hopen met deze actie een mooi bedrag op te halen om de mensen en kinderen in Jemen mee te steunen!

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

Aeresteijn mededelingen

Aeresteijn mededelingen Aeresteijn mededelingen 2014-2015 nr. 14 2 april 2015 Ouders. Tijdens de pizzasessie op 19 maart jongstleden heb ik onze gasten kort wat mogen vertellen over onze mooie school. Zoals verwacht waren veel

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f 1 6

N i e u w s b r i e f 1 6 N i e u w s b r i e f 1 6 Deltaweg 109, 2134XS Hoofddorp Tel: 023 561 91 87 e-mail: directie@obsoptimist.nl website: www.obsoptimist.nl Nieuw op school Kyan Abdelaziz is gestart in groep 12a en Mitch de

Nadere informatie

W E E K B R I E F nr. 31 01-05-2015

W E E K B R I E F nr. 31 01-05-2015 Openbare Basisschool Het Overbos Polderslaan 1 3233 VL OOSTVOORNE Telefoon: 0181-487094 Website: http://www.hetoverbos.nl E-mail: info@hetoverbos.nl W E E K B R I E F nr. 31 01-05-2015 VERJAARDAGEN 015222014

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. V Biebhouders. V Pasen V. In dit nummer: Interessante Informatie: DE DIRECTEUR AAN HET WOORD

NIEUWSBRIEF. V Biebhouders. V Pasen V. In dit nummer: Interessante Informatie: DE DIRECTEUR AAN HET WOORD NIEUWSBRIEF Jaargang 6, nr. 17 Donderdag 21 februari 2008 DE DIRECTEUR AAN HET WOORD Beste ouders/verzorgers, In dit nummer: V De directeur aan het woord V Biebhouders gezocht V Een trefwoordje Interessante

Nadere informatie

Schoolvoetbaltoernooi Actie voor het gehandicapte kind tijdens het schoolvoetbaltoernooi 3010,- Beleid mobiele telefoons

Schoolvoetbaltoernooi Actie voor het gehandicapte kind tijdens het schoolvoetbaltoernooi 3010,- Beleid mobiele telefoons Jaargang 2, nummer 5 2014 Juliana van Stolbergschool De maand juni is begonnen. Op school een drukke tijd met voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Zo wordt er o.a. gewerkt aan de afronding van een

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

MARIMBAZUIN April 2015

MARIMBAZUIN April 2015 MARIMBAZUIN April 2015 De van Nicole Afgelopen maandag hadden we hoog bezoek op Marimba. Niemand minder dan koning Willen Alexander (in het dagelijks leven beter bekend als meester Bart) opende in het

Nadere informatie

NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE!

NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE! De Witte Vogel Digitale nieuwsbrief maart/april 2014 Snel naar: algemeen nieuws nieuws kdc nieuws so & vso overig nieuws bijzondere dagen NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE! Bij het schrijven van deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Agenda 16-29 mei 2009 schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij. Jarigen

Agenda 16-29 mei 2009 schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij. Jarigen Jaargang 17 nummer 17 Vrijdag 15 mei 2009 Agenda 16-29 mei 2009 maandag 18 mei schoolkamp groep 8, groep 3 & 4 vrij dinsdag 19 mei schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij woensdag 20 mei schoolkamp groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers,

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers, 8 juni 2015 14 Beste ouders en verzorgers, Vertrek In dit Schoolnieuws wil ik maar meteen met de deur in huisvallen met het volgende bericht: Afgelopen week heb ik het bestuur gevraagd mij ontslag te verlenen,

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015 Kalender: 25 mei Tweede Pinksterdag 26 mei Waardendag studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen vrij 28 mei Verjaardag juf Mascha 28 mei Hercontrole hoofdluis

Nadere informatie

Tafels oefenen. Rapportavonden 16 en 17 februari. Agenda. 13 februari 2015

Tafels oefenen. Rapportavonden 16 en 17 februari. Agenda. 13 februari 2015 Tafels oefenen 13 februari 2015 Via Twitter ontvingen wij een leuke foto van een ouder met daarop een wel heel originele manier om de tafels te oefenen: iedere keer als je bij het toilet komt, kun je de

Nadere informatie

23 maart 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 14

23 maart 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 14 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 23 maart 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 14 Van de directie Een Lijstereens boordevol nieuws. Verder in deze nieuwsbrief 10 minuten

Nadere informatie

Nieuwsbrief week 13 Dinsdag 24 maart 2015

Nieuwsbrief week 13 Dinsdag 24 maart 2015 Nieuwsbrief week 13 Dinsdag 24 maart 2015 Formatie Zoals ieder jaar zijn we in deze periode druk met de formatie voor volgend schooljaar. Dit houdt in dat we eerst bespreken hoe we de groepen voor volgend

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 30 april 2015

Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Agenda. 2 t/m 17 mei Meivakantie 4 mei Dodenherdenking

Nadere informatie

Heerlijk: We hebben weer een school met telefoon en internet!!

Heerlijk: We hebben weer een school met telefoon en internet!! Heerlijk: We hebben weer een school met telefoon en internet!! Problemen met telefoon en internet opgelost! De school heeft, zoals u wellicht weet, enkele dagen zonder telefoon- en internetverbinding gezeten.

Nadere informatie

Beste Ouders, Verzorgers

Beste Ouders, Verzorgers 22 januari 2015 Nieuwsbrief: 7 Belangrijke data: 23-01 Gr. 1/2 Alle kinderen vrij 03-02 Kunst Centraal,gr.1/2 05-02 Kunst Centraal gr. 6 05-02 Oud Papier 11-02 Catechese viering Alle groepen 12-02 Kunst

Nadere informatie

Nieuwsbrief basisschool Marcoen april 2013

Nieuwsbrief basisschool Marcoen april 2013 Nieuwsbrief basisschool Marcoen april 2013 Deze keer leest u onder andere: Woord van Roger Basisschool Marcoen, Dennenlaan 71 Dorst www.marcoen.nl 0161-411376 Eindelijk lente! Juf Miranda Van de wijkagent

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen hebben, stelt u deze dan gerust. Met vriendelijke groet, Team OBS Waterrijk

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen hebben, stelt u deze dan gerust. Met vriendelijke groet, Team OBS Waterrijk Beste ouders, verzorgers, De laatste nieuwsbrief is alweer even geleden. In deze nieuwsbrief kunt u volop de belevenissen van de kinderen van de afgelopen periode lezen. Zo kijken we terug naar een succesvolle

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 5 maart 2015

Nieuwsbrief 14 5 maart 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 14 5 maart 2015 Agenda. 9 maart Oudergesprekken groep 1 t/m 7 11 maart

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie