KlimtorenNieuws. Van harte wensen we u en jullie een heel gelukkig en gezond 2015! Personele zaken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KlimtorenNieuws. Van harte wensen we u en jullie een heel gelukkig en gezond 2015! Personele zaken"

Transcriptie

1 KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt Nr Het nieuwe jaar.. In dit nummer: Het nieuwe jaar Personele zaken Kerstfeest Voorlichtingsavond VO-scholen Inloop voor ouders Luizencontrole Spreekuur verpleegkundige Jaar-/maandopening Nieuwe leerlingen Nationale voorleesdagen Bericht van de MR Agenda team Agenda Bijlage: Gebruikers van het Dorpshuis Van harte wensen we u en jullie een heel gelukkig en gezond 2015! We hopen dat u fijne dagen hebt gehad en dat jullie genoten hebben van de vakantie. De planning voor dit semester is als volgt: Volgende week hebt u weer de mogelijkheid om een kijkje in de klassen te nemen, terwijl de kinderen en de leerkrachten gewoon aan het werk zijn. U leest er meer over in dit KlimtorenNieuws. Eind van deze maand zitten we al weer op de helft van het schooljaar. Dan zijn in alle groepen de CITO-toetsen afgenomen en begin februari komt het eerste rapport en dan na de voorjaarsvakantie de voortgangsgesprekken. Wat betreft groep 8 is het nieuw dat de Eindtoets van het basisonderwijs niet meer in februari wordt afgenomen, maar eind april. Naast hard werken zijn er natuurlijk weer een heleboel leuke activiteiten voor de kinderen. In dit semester is dat de meesters-en juffendag en de carnaval. U leest er binnenkort meer over. We hopen er samen met de kinderen en met u een goede tweede helft van het schooljaar van te maken! In het volgende KlimtorenNieuws komen we terug op de oudertevredenheidspeiling en de enqûete van de MR en vertellen we u meer over de studiedag van gisteren. Personele zaken Esmeralda heeft deze week haar bestralingen er op zitten. Komende week hoort ze wanneer haar chemo-therapie start. Eva zit midden in haar chemo-kuren. Met beide collega s gaat het, uiteraard naar omstandigeheden, redelijk. Wanneer het hen lukt, komen ze steeds even op school kijken en indien mogelijk kinderen extra hulp geven. Jacqueline mag en kan nog niet haar lesgevende taken op nemen. De gevolgen van de therapie, met name de vermoeidheid, zijn nog teveel aanwezig. Wel zal ze een aantal taken weer oppakken. De komende weken zal meester Marco Arnoldus (die juf Esmeralda vervangt op de maandag en de dinsdag) op woensdag en donderdag in groep 4 zijn. Juf Esther werkt dan op maandag, dinsdag en vrijdag. We zijn heel blij dat we een, inmiddels, vertrouwd gezicht voor de kinderen als vervanger hebben. Dank aan Esther voor haar flexibiliteit in de werkdagen en dank aan Marco dat hij deze vervanging ook wil doen! Dan nog twee leuke berichten: Het is al even geleden, maar Edith Raven was onlangs 12,5 jaar juf. Dat hebben we in de maandopening van december gevierd. Ook vanaf deze plaats nog van harte proficiat! Selma Bultink heeft na jarenlange payrollcontracten nu voor twee dagen een vaste aanstelling bij Stichting IJsselgraaf. Van harte gefeliciteerd!

2 Terugblik kerstfeest Het lijkt al weer lang geleden, maar toch willen we even terugblikken op het kerstfeest. De kinderen hebben een heel leuke dag gehad. Na het gewone werk hebben ze overdag prachtige kerststukjes gemaakt. s Avonds was het kerstdiner en een samenzijn in de grote zaal. De hapjes die gemaakt waren, smaakten geweldig. De kinderen zijn zó trots op hun (uw) bijdrage aan het kerstdiner, heel leuk om te zien! Mede dankzij de hulp van ouders bij de verschillende activiteiten was het een geslaagde kerstdag. Jammer genoeg werkte het weer niet mee, waardoor de ontvangst van u allen buiten niet door kon gaan. Gelukkig hebben we samen met de ouderraad een alternatief gevonden. Dank aan iedereen die z n bijdrage heeft geleverd aan het vrolijke kerstfeest voor de kinderen! Mist u nog een bord, bakje, stroop of iets anders? Bij de keuken staat een kratje met spullen die zijn overgebleven. Meer foto s op de website Morgen voorlichtingsavond Voorgezet Onderwijs De ouders en kinderen van groep 7 en 8 hebben voor de kerstvakantie een uitnodiging gehad voor de informatieavond over het Voortgezet Onderwijs in de regio. Die avond is morgen 7 januari voor de scholen uit Hummelo, Hoog-Keppel en Drempt op onze school. Vijf VO-scholen presenteren zich in twee rondes. De eerste ronde is van tot uur, dan is er een koffiepauze en de tweede ronde is van tot uur. We zijn benieuwd of u vindt dat deze extra voorlichting toegevoegde waarde heeft op de open dagen die de VO-scholen zelf organiseren. De afgelopen jaren organiseerden we de scholenmarkt in het Dorpshuis en daar liep de belangstelling erg voor terug. Dat is niet erg, maar dan moeten we misschien vaststellen dat een extra informatieavond overbodig is geworden. Dit jaar proberen we het op bovenstaande manier en afhankelijk van de belangstelling voor deze avond nemen we in overleg met de VO-scholen een besluit over de organisatie voor Daarnaast gaan de kinderen van groep 8 op donderdag 12 februari voor een kennismakingsochtend met minilessen naar het Rietveld. Wie van u kan s morgens een groepje wegbrengen en/of rond het middaguur een groepje ophalen? Graag opgave via Wilt u aangeven of u kunt brengen, ophalen of beide en wilt u het aantal zitplaatsen in uw auto opgeven. Alvast hartelijk dank!

3 Inloop voor ouders Aan het begin van het schooljaar hebt u de gelegenheid gehad om een kijkje te nemen in de klas van uw kind(eren) tijdens het werken. Die mogelijkheid is er volgende week weer: Op maandag 12 óf donderdag 15 januari bent u tussen 8.30 en 9.15 uur van harte welkom. U kunt achter in de klas gaan zitten en meekijken met de les die dan gegeven wordt. Hebt u een poosje meegekeken, wilt u dan de andere ouders ook de gelegenheid geven om te gaan zitten en even mee te kijken. Graag tot volgende week. Luizencontrole Vandaag is de luizencontrole geweest in de onderbouw. Bij twee kinderen is hoofdluis gevonden. Beide ouders zijn op de hoogte. A.s. maandag zou de controle van de bovenbouw zijn, maar dat is niet handig in verband met de inloop. We overleggen even met de luizenwerkgroep. Spreekuur schoolverpleegkundige Op woensdag 21 januari is schoolverpleegkundige Petra Keizer van de GGD op school voor het spreekuur. Wilt u iets over uw kind met haar bespreken dan bent u tussen 8.30 en uur welkom. Zij zit in het kantoor van Ingrid. Jaaropening 2015 / maandopening januari Vandaag hebben we met de kinderen de opening van 2015 gehad, tevens de maandopening van januari. Deze wordt niet door een bepaalde groep verzorgd, maar door een aantal liefhebbers. Er was een liedje over de maanden van het jaar door groep 1-2, een gedicht door verschillende kinderen uit groep 5-8 en een heleboel goede voornemens van groep 7. En we hebben natuurlijk gezongen voor de jarigen van deze maand. Allemaal van harte gefeliciteerd! De volgende maandopening is op maandag 2 februari en die wordt verzorgd door groep 3. Meer foto s op de website

4 Nieuwe leerlingen Voor de vakantie hebben we jullie komst al aangekondigd, maar vandaag zijn jullie echt begonnen: Welkom Adrian in groep 2, Christian in groep 5 en Alessa in groep 8. Volgende week wordt Judith Hulshof 4 jaar en dan begint zij in groep 1. Ze is al aan het inlopen. Van harte welkom! Nationale voorleesdagen Van 21 t/m 31 januari worden de nationale voorleesdagen gehouden. De dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan de kinderen in groep te stimuleren. Graag doen we aan deze actie mee, want voorlezen is een goede start voor het zelf leren lezen en dat kunnen we niet genoeg stimuleren. Als voorlezers willen we dit jaar de opa s en oma s van de kinderen uitnodigen. Welke opa of oma wil in een van de onderbouwgroepen komen voorlezen op woensdag 21 januari. De koffie en thee staan klaar. U kunt zich opgeven via Mocht een opa of oma op deze dag niet kunnen, maar wel op een andere dag vóór de 31 e dan kunt u een andere afspraak maken. In de bovenbouwgroepen besteden we zelf extra aandacht aan het voorlezen. Als alles naar wens verloopt, zullen we tijdens de nationale voorleesdagen op een moment ook kunnen starten met de eerste uitleen van de bibliotheekboeken, maar dat leest u in het volgende KlimtorenNieuws. Het zou heel leuk zijn als het lukt om de schoolbieb in die periode te openen.

5 Bericht van de MR Het is alweer even geleden dat de MR bij elkaar is geweest, 11 december was onze laatste vergadering. We hebben met z n vieren de agenda door genomen. Naast de vaste agendapunten zoals personeel en de gang van zaken op school hebben we ook andere zaken besproken. Zo heeft Leo den Hoed, onze voorzitter, een gesprek gehad met onze contactpersoon bij de GMR. Marijke (moeder van Quinten en Yenthe) vertelde hem dat de GMR erg blij is met de aanstelling van onze nieuwe (interim) algemeen directeur Bernard Smits. Ze hebben maandag 8 december hun eerste bijeenkomst gehad. Het was een prettige kennismaking. Verder kwam aan de orde dat er een ARBO-rondgang op school is geweest. Er wordt bij de rondgang o.a. gekeken naar de veiligheid op en rond de school. N.a.v. de rondgang wordt er een plan van aanpak opgesteld door de directeur. De MR heeft instemming gegeven op het plan van aanpak. Voor de kerstvakantie heeft de MR een vragenlijst uit laten gaan. Daar zijn 8 reacties op gekomen. De resultaten hebben we besproken en zullen binnenkort naar alle ouders gecommuniceerd worden. Dank jullie wel voor de positieve reacties die we hebben gekregen. Mocht u een keer een vergadering van de MR willen bijwonen, dan bent u van harte welkom. In het KlimtorenNieuws wordt aangegeven wanneer de vergaderingen zijn. Agenda team Woensdag 7 januari informatieavond VO Donderdag 15 januari na lestijd teamvergadering Maandag 19 januari Edith Raven, Lotte Eggink vergadering MR Dinsdag 20 januari Thea Erkens directieoverleg IJsselgraaf Agenda woensdag 7 januari Voorlichtingsavond Voortgezet onderwijs op school maandag 12 januari Inloop voor ouders tussen 8.30 en 9.15 uur donderdag 15 januari Idem week 4 en 5 Citotoetsen in alle groepen maandag 19 januari uur vergadering van de MR woensdag 21 januari Spreekuur schoolverpleegkundige tussen 8.30 en uur woensdag 21 januari Start nationale voorleesdagen door opa s en oma s

6 maandag 2 februari Maandopening door groep 3 donderdag 5 februari Studiemiddag voor het hele team, kinderen om uur vrij woensdag 11 februari uur vergadering van de OR donderdag 12 februari Groep 8 naar het Rietveld donderdag 12 februari Rapport mee vrijdag 13 februari Meesters- en juffendag Carnaval Het volgende KlimtorenNieuws verschijnt op dinsdag 20 januari a.s.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015

PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015 Verschil ligt voor de hand PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015 Deze PeP-info is ook terug te vinden op onze website! Beste ouders/ verzorgers, In deze PeP-info Van de directeur Website Leerlingenpanel

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12

M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12 M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12 Vrijdag 26 juni 2015 is het EINDfeest. Komt u ons weer helpen? Inhoud van deze Nieuwsbrief: I nleiding Uit de groepen 1 2 Van de ouderraad Tot slot Geachte ouders,

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht In deze Info onder andere: Kerst op De Uilenburcht De agenda tot half februari 2015. Een terugblik op 2014 10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging

Nadere informatie

No. 4 Nieuwsbrief 4 december 2014

No. 4 Nieuwsbrief 4 december 2014 No. 4 Nieuwsbrief 4 december 2014 PCB De Regenboog, Dorpsstraat 6, 8152 BL Lemelerveld; 0572 373541, info.regenboog@pco-dalfsen.nl Geachte ouder/verzorger, Sinterklaas En dan is de laatste maand van het

Nadere informatie

Aeresteijn mededelingen

Aeresteijn mededelingen Aeresteijn mededelingen 2014-2015 nr. 14 2 april 2015 Ouders. Tijdens de pizzasessie op 19 maart jongstleden heb ik onze gasten kort wat mogen vertellen over onze mooie school. Zoals verwacht waren veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder november december 2014 In deze nieuwsbrief leest u onder andere over: * het Sinterklaasfeest * het Kerstfeest * het speelgoedmuseum van groep ¾ * het gedragsprotocol

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Kalender: 11 april Voorjaarsmarkt 17 april Moerdijk Schoon, voor groep 4, 5, 6 en 8 20 april Groep 8 op bezoek bij de RK-kerk 20 april Entreetoets groep 7

Nadere informatie

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers,

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers, 8 juni 2015 14 Beste ouders en verzorgers, Vertrek In dit Schoolnieuws wil ik maar meteen met de deur in huisvallen met het volgende bericht: Afgelopen week heb ik het bestuur gevraagd mij ontslag te verlenen,

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Nieuws van de directie. 28 november 2014. Jaargang 2, nr. 3. Beste ouder(s) en verzorger(s),

Waterlandjournaal. Nieuws van de directie. 28 november 2014. Jaargang 2, nr. 3. Beste ouder(s) en verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 2, nr. 3 Beste ouder(s) en verzorger(s), 28 november 2014 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie OR voorzitter Oproep directie Nieuws van LOS Daltonnieuws

Nadere informatie

Voor het eerst naar de basisschool!

Voor het eerst naar de basisschool! Voor het eerst naar de basisschool! Wat moet ik weten? OBS De Wilgenhoek Steurstraat 3 4273EN Hank 0162-402 947 wilghoek@xs4all.nl 1 Inleiding Oei, wat spannend, de eerste schooldag! Hoewel uw kleuter

Nadere informatie

Open dag Woensdag 1 april. De Zaaier,Teuge ! I N EN OM DE SCHOOL. Nieuwsbrief 23 20-03-2015. 09:00 uur tot 12:00 uur. Ouderbijdrage 2014-2015

Open dag Woensdag 1 april. De Zaaier,Teuge ! I N EN OM DE SCHOOL. Nieuwsbrief 23 20-03-2015. 09:00 uur tot 12:00 uur. Ouderbijdrage 2014-2015 BINK0050 Open Dag de Zaaier A0 3.indd 1 05-03-15 23:06 Nieuwsbrief 23 20-03-2015 Geslaagde ouderavond toekomst De Zaaier Afgelopen dinsdagavond was er een belangrijke ouderavond op onze school. Op deze

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 15 maart 2013

BRONNIEUWS. 15 maart 2013 BRONNIEUWS 15 maart 2013 *Trefwoord Week 12 t/m 14 (18 maart t/m 5 april): Het verhalen waard! Inhoud: Over verhalen die het waard zijn om bewaard en doorverteld te worden. Verhalen over naastenliefde,

Nadere informatie

Infobrief nummer 12, 2014-2015

Infobrief nummer 12, 2014-2015 Infobrief nummer 12, 2014-2015 AGENDA Ma. 02-03-2015 Meester Jeroen in groep 8 Meester Thijs ADV, juf Karen in groep 7 Ma. 09-03-2015 Meester Jeroen in groep 8 Meester Thijs ADV, juf Karen in groep 7 Di.

Nadere informatie

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en nieuwsbrief 4 oktober 2014 Agenda 6 oktober dag van de leraar! 9 oktober informatieavond met verschillende workshops 10 oktober studiedag: alle kinderen zijn vrij! 11 t/m 19 oktober herfstvakantie Kijk

Nadere informatie

Het Blaadje. Schooljaar 2009-2010 editie september. Inhoudsopgave Het Blaadje digitaal... Het Blaadje digitaal. Deze maand...

Het Blaadje. Schooljaar 2009-2010 editie september. Inhoudsopgave Het Blaadje digitaal... Het Blaadje digitaal. Deze maand... Het Blaadje Schooljaar 2009-2010 editie september mededelingenblad voor ouders/verzorgers van leerlingen van De Wingerd Inhoudsopgave Het Blaadje digitaal... Deze maand.... Het eerste Blaadje van dit schooljaar...

Nadere informatie

Agenda 16-29 mei 2009 schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij. Jarigen

Agenda 16-29 mei 2009 schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij. Jarigen Jaargang 17 nummer 17 Vrijdag 15 mei 2009 Agenda 16-29 mei 2009 maandag 18 mei schoolkamp groep 8, groep 3 & 4 vrij dinsdag 19 mei schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij woensdag 20 mei schoolkamp groep

Nadere informatie

Onderzoek naar fietsgedrag

Onderzoek naar fietsgedrag J a a r g a n g 1 0, n r. 3 4 n o v e m b e r 2 0 1 4 Onderzoek naar fietsgedrag 1 Onderzoek naar fietsgedrag Beste ouders, Op de vorige Nieuwsbrief stond aangekondigd dat Hartenaas is benaderd met de

Nadere informatie