ROFFELTJE. Directie. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ROFFELTJE. Directie. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284"

Transcriptie

1 ROFFELTJE > Directie Ik vind de herfst altijd wel interessant. De bladeren aan de bomen verkleuren dan prachtig. Als het even waait of stormt, regent het bladeren. Dat vinden de kinderen dan weer mooi. Ze worden daar overigens wel druk van. Als je tijdens zo n bladerenregen over het schoolplein loopt en goed luistert, hoor je het lawaai dat ze produceren. Kinderen zijn vaak goede voorspellers van storm. Het weer wisselt in de herfst ook behoorlijk. Eerst was het mooi weer, maar dinsdag kwamen er bakken met regen naar beneden en dat is alleen maar leuk, wanneer ja daar van binnenuit naar kunt kijken. Wanneer er doorheen moet, of wanneer je moet voetballen in de regen, zoals groep 3 en 4 woensdagmiddag, is het natuurlijk minder leuk. Toen ik aan de leerkrachten vroeg, hoe het was, zeiden ze: Het was nat, maar leuk. En we kregen een compliment, omdat we de kinderen qua sterkte zo mooi gemixt hadden. Dinsdagavond was de eerste Grote Ouderavond, georganiseerd door OC, MR en Family Factory samen. Ik mocht de avond openen en heb een kleine terugblik gegeven. Ik heb aangegeven, dat ik me bijzonder op mijn gemak voel als schoolleider van de Koningin Julianaschool. Ik heb geconstateerd, dat we een goede school hebben, waar goed onderwijs gegeven wordt. Dat is voor het grootste gedeelte te danken aan het team van leerkrachten. Leerkrachten doen er toe en dat is hier te merken. Dit soort avonden laat zien, dat we er samen voorstaan, dat we er samen hard aan trekken, dat we samen willen dat onze kinderen tot hun recht komen. Er is maar één manier, waarop we school kunnen zijn en dat is in hechte samenwerking tussen ouders en team van de school. Na de pauze konden de aanwezigen meedoen aan de inspiratieworkshop voor ouders Ik tel tot tien!, geleid door de Family Factory. De ondertitel van deze workshop was Maak van elke dag iets bijzonders zonder je geduld te verliezen. Het was een mooie avond en wanneer u niet geweest bent, hebt u wat gemist. Hielke Sybesma

2 Schoolvoetbal groep 3-4 We stonden in de regen op het voetbalveld. Maar dat maakte voor de kinderen niet uit. Zij hebben een geweldige voetbalmiddag gehad. En wat hebben jullie het goed gedaan! Kanjers, we zijn trots op jullie!!!! Ambrasoft Wij zijn heel blij zoveel ouders Ambrasoft voor thuis hebben geactiveerd. We hopen dat de kinderen er veel gebruik van maken thuis. Van een aantal ouders krijgen we vragen over het gebruik van Ambrasoft thuis. En dan vooral over het inloggen. Inloggen kunt u doen door te gaan naar daarna te klikken op Direct inloggen, kies hierna de roze knop Ambrasoft thuis via school. U kunt ook direct naar gaan en inloggen met de gegevens die u voor uw kind hebt aangemaakt. Wanneer u bij de eerste keer inloggen een vinkje zet in het hokje onthoud mijn gegevens kan uw kind de volgende keer direct inloggen. Het is ook mogelijk om een snelkoppeling op het bureaublad te maken zodat uw kind het makkelijk zelf kan vinden. Een korte handleiding hiervoor staat in de bijlage bij deze Roffel. Bent u de activatiecode kwijt dan kunt u bij de leerkracht van uw kind een nieuwe code aanvragen. Family Factory Volgende week woensdag 15 oktober is het weer Samen Shoppen. Er is al wat kleding ingeleverd, hartelijk dank daarvoor! Als je nog kleding wil inleveren dan kan dit tot dinsdagochtend. Het zou fijn zijn als we weer een goed gevulde winkel kunnen aanbieden!! Alvast bedankt!!

3 Kinderboekenweek 2014 Met het lied FEEST! van kinderen voor Kinderen hebben we onder leiding van Natalia de Kinderboekenweek afgesloten. We hebben een fantastische week achter de rug waar veel is gelezen en gesproken over boeken en mooie verhalen. In de bijlage kunt u lezen en zien wat er in de diverse groepen is gebeurd.

4 Unicefloop 33 e UNICEF Loop 27 september 2014 Een stralende zon en allemaal blije gezichten! Zo begon de 33 e Unicefloop van Het was een groot feest! We konden genieten van een mooie wandelroute met verhaaltjes van Kikker en Olifant en een survivalparcours voor de oudere kinderen. Ook de mountainbikeroute was leuk en werd door aardig wat kinderen gereden. In totaal is er door de Julianaschool 915,- opgehaald voor Unicef. GEWELDIG!! Unicef kan door deze prachtige opbrengst veel kinderen de kans geven om goed, veilig en gezond op te groeien. Allemaal heel hartelijk bedankt voor jullie inzet.

5 OC Hieronder de foto van de OC Achterste rij v.l.n.r.: Veronica Vierwind, Gert Dokter, Frans ter Schiphorst(voorzitter), Jolanda Duits(penningmeester), Anja Leeflang(secretaresse) Voorste rij v.l.n.r.: Wilma de Vries, Marieke de Leeuw, Annemiek Glismeijer. Bijlage - Impressie in woord en beeld van de kinderboekenweek - Handleiding snelkoppeling Ambrasoft

6 Kinderboekenweek 2014 Het is de hele week feest geweest in groep 1/2b. We hebben taartjes gemaakt en het boek van Dorus na gemaakt. Elke dag heeft er een moeder of een oma voorgelezen. Feest dus. Kinderboekenweek in groep 1a-2a Deze week hebben we de kinderboeken week gevierd. De opening werd verzorgt door Kikker, eend, haas, rat en varkentje die een feestje aan het regelen waren. Elke dag is er een vader, moeder, of oma bij ons komen voorlezen in de klas. Dat was erg leuk. Oma van Milan papa van Jasmijn mama van Sem

7 In groep 3 hebben we een hele stapel boeken: Deze week hebben we lekker zitten LEZEN. Groep 5 Tijdens de Kinderboekenweek heeft groep 5 een prachtige Voorleesstoelkruk gemaakt. Al heel veel kinderen hebben hierop voorgelezen uit het boek Feest voor de Krukkenclub. Super stoer voor de hele klas! Iedereen luistert zeer aandachtig en er werd erg goed voorgelezen. De Voorleesstoelkruk blijft gelukkig nog in de klas, zodat straks iedereen die dat wil kan voorlezen uit het boek. De kinderen zijn ook bezig geweest met hun eigen krukkeneigenschap en kwamen er achter dat iedereen wel een Kruk kan zijn. Daarnaast hebben we een eigen Stiftgedicht gemaakt. Dat was soms best wel lastig, maar wel leuk om te zien dat je van een bestaande tekst ook helemaal een eigen tekst kunt maken. De Kinderboekenweek was gewoon één Feest in de klas!

8 Kinderboekenweek 2014 Groep 4 Kinderboekenweek in groep 7 Deze week hebben we heel veel activiteiten gehad met als thema: Feest! Aan het begin hadden we ook een toneelstuk van juffen. Daarna kregen we een boek. Wij hebben het boek Overal en nergens gekregen. We hebben het met geschiedenis over de boekdrukkunst gehad. Over hoe het van schrijven naar de computer is gegaan. We zijn nog bezig met het maken van een masker, omdat het thema natuurlijk feest is! Woensdag hadden we de afsluiting van de Kinderboekenweek. Kiara, Imke, Nikita, Liza en Natalia hebben ons een dans geleerd van Kinderen voor kinderen. Op het lied "Feest!" gingen we dansen. Dit was een echte Feestweek!

9 In groep 8 hebben we 2 boeken gekregen i.v.m. De Kinderboekenweek. Dummie de Mummie en het boek Het verloren rijk. Regelmatig lezen we met zijn allen en het is wel zo leuk als er dan ook coole boeken zijn. Want lezen is belangrijk. Er was zelfs geld over voor de cd ' in de wolken' van de christelijke kinderboeken week! Het was dus echt ff feest in de klas. In groep 3-4 hebben we 2 voorleesboeken gekregen en is er uit alle 2 boeken voorgelezen. Het boek feest. Hierbij is een liedje geschreven door Marcel en Lydia Zimmer. Een gezellig verjaardagsliedje, die we een paar keer gezongen hebben. Er zijn veel meer boeken over feest. Het boek spekkie en sproet gaat ook over feest. We hebben kleurplaten gevonden die de kinderen kleuren met stiftlijntjes en potlood. Dat is erg lastig en daar gaan we deze week mee door. Vanmorgen hebben we het met de hele school afgesloten op het plein met een dans. Super feestelijk met gekleurde blaadjes. In de klas hebben we het nog een keer nagedaan. Groep 6 Hoe oud is de kinderboeken week? Wat hebben wij gedaan? We hebben slingers gemaakt van je lievelingsboek en wij hebben het dansje geoefend van Waar is het feest, hier! (liedje van de kinderboekenweek ) en we hebben op de computer een foto van je zelf gemaakt en versierd. Wie hebben de prijzen gewonnen? Het boek met de gouden griffel heet Het raadsel van alles wat leeft. DOOR Niels en Senne gemaakt

10 Feest Wij hebben in de klas allemaal leuke dingen gedaan zoals een stift gedicht en vlaggetjes maken. De vlaggetjes waren voor reclame van een boek. En voor het stiftgedicht had je een artikel nodig en een watervaste stift. Behalve als je een e had met potlood moest je de woorden die je leuk vind onderstrepen en dan moest je met watervaste stift omcirkelen en de andere woorden kleuren. Iris en Thoomey We hebben slingers gemaakt en we hebben op de site een poppetje gemaakt en die mocht je zelf maken. Het was heel leuk. Door Sylas en Nathan En op woensdagmorgen was de kleurige afsluiting op het plein:

11 Snelkoppeling voor Ambrasoft op het bureaublad maken 1. Klik met uw rechtermuisknop op een lege plek op het bureaublad en er verschijnt een menu. 2. Klik op Nieuw en daarna op Snelkoppeling(Zie onderstaande afbeelding). 3. Geef als locatie van de snelkoppeling het volgende adres op: Tip rechtermuisknop op bovenstaande link, kopiëren daarna plakken in het adres vak. 4. Klik op Volgende en geef de snelkoppeling een herkenbare naam. 5. Klik nu op Voltooien en hiermee heeft u een snelkoppeling naar Ambrasoft op uw bureaublad geplaatst.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 9 juni. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks ook

Nadere informatie

PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015

PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015 Verschil ligt voor de hand PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015 Deze PeP-info is ook terug te vinden op onze website! Beste ouders/ verzorgers, In deze PeP-info Van de directeur Website Leerlingenpanel

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en nieuwsbrief 4 oktober 2014 Agenda 6 oktober dag van de leraar! 9 oktober informatieavond met verschillende workshops 10 oktober studiedag: alle kinderen zijn vrij! 11 t/m 19 oktober herfstvakantie Kijk

Nadere informatie

Voorlees- en doetips. Niet alleen voor op school, maar ook voor thuis. Omdat het fijn is om meer met het boek te doen dan het alleen voor te lezen.

Voorlees- en doetips. Niet alleen voor op school, maar ook voor thuis. Omdat het fijn is om meer met het boek te doen dan het alleen voor te lezen. Voorlees- en doetips Niet alleen voor op school, maar ook voor thuis. Omdat het fijn is om meer met het boek te doen dan het alleen voor te lezen. Wilma Degeling: tekst (boek en deze lesbrief) Helen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 februari 2015

Nieuwsbrief 12 februari 2015 Nieuwsbrief 12 februari 2015 Belangrijke data: 13 februari s middags Carnavalsfeest groep 1 t/m 8 15 februari Kindernevendienst 16 februari t/m 20 februari Voorjaarsvakantie 23 februari Gesprekken groep

Nadere informatie

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 Nieuwsbrief O.B.S. Elckerlyc Rembrandt van Rijnsingel 19 2371 RE Roelofarendsveen telefoon: 0713312735 de.elckerlyc@ssba.net www.obselckerlyc.nl Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 1 Algemene

Nadere informatie

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Blauwe Druiven Voor de vakantie heb ik op de dinsdagmiddag samen met de andere directeuren een studiemiddag gehad over Integraal. Heel kort gezegd komt het erop neer

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

SCHOOLJAAR 2012-2013

SCHOOLJAAR 2012-2013 SCHOOLJAAR 2012-2013 foto gemaakt op 1e lesdag 2012 Binnenmeer Uitgeest De juf & meester De juf & meester 1 3 2 Hallo lieve kinderen, Ook dit schooljaar voelde ik me weer een echte geluksvogel. Op vrijdagochtend

Nadere informatie

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen nieuwsbericht voor ouders en leerlingen Ds. Kuypersstraat 3 3863 CA Nijkerk T 033 245 64 34 F 033 245 20 23 corlaer@corlaercollege.nl www.corlaercollege.nl Jaargang 13 nummer 13 27 maart 2015 PASEN Het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. jaargang 3 nummer 3 6 oktober 2011

NIEUWSBRIEF. jaargang 3 nummer 3 6 oktober 2011 NIEUWSBRIEF SBO De Opmaat Laakboulevard 410 3825 KL Amersfoort 033-4333868 jaargang 3 nummer 3 6 oktober 2011 Voorwoord Hoe zouden de foto s zijn geworden? Altijd weer leuk en spannend om te zien hoe uw

Nadere informatie

Schooljaar 2014/2015 Uitgave 31 16-04-2015

Schooljaar 2014/2015 Uitgave 31 16-04-2015 Agenda 16 april 20 april Dinsdag 21 april 22 april 23 april Vrijdag 24 april 11 mei 13 mei 14 mei Vrijdag 15 mei 18 mei Dinsdag 19 mei 20 mei 20 mei 21 mei 25 mei Portfolio mee naar huis Alle groepen 1

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2)

VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2) Dag & tijd VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2) MODULE 13: DEZE MODULE IS ONDERDEEL VAN EEN VIJFTIENDELIGE SERIE bekijk foto/plaatje praat samen wijs aan Dag & tijd luister naar je

Nadere informatie

Het lievelingsboek van de koning

Het lievelingsboek van de koning Het lievelingsboek van de koning beslist, zeker Er was eens een koning die nog nooit een wedstrijd gewonnen had. Toch blééf de koning aan allerlei wedstrijden meedoen, want hij wilde absoluut G een keer

Nadere informatie

Het Diploma Veilig Internet en het intellectueel eigendom

Het Diploma Veilig Internet en het intellectueel eigendom Lesboek Groep 5 & 6 Het Diploma Veilig Internet en het intellectueel eigendom Het lesmateriaal van het Diploma Veilig Internet kan gratis worden gedownload vanaf de website: www.diplomaveiliginternet.nl.

Nadere informatie

christelijke basisschool genderen TIENDE JAARGANG NIEUWSBRIEF 28 JANUARI 2015 (10)

christelijke basisschool genderen TIENDE JAARGANG NIEUWSBRIEF 28 JANUARI 2015 (10) het fundament christelijke basisschool genderen TIENDE JAARGANG NIEUWSBRIEF 28 JANUARI 2015 (10) MEELEVEN MET ELKAAR We willen Hugo van Wijk welkom heten bij ons in groep 1. We zijn blij dat juf Alie haar

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

Agenda 16-29 mei 2009 schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij. Jarigen

Agenda 16-29 mei 2009 schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij. Jarigen Jaargang 17 nummer 17 Vrijdag 15 mei 2009 Agenda 16-29 mei 2009 maandag 18 mei schoolkamp groep 8, groep 3 & 4 vrij dinsdag 19 mei schoolkamp groep 8, groep 0, 1 & 2 vrij woensdag 20 mei schoolkamp groep

Nadere informatie

Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling. De beer die geen beer was. Auteur lesbrief: F. van Dijk

Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling. De beer die geen beer was. Auteur lesbrief: F. van Dijk Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling De beer die geen beer was Auteur lesbrief: F. van Dijk Inhoud Voorwoord...3 Taalactiviteiten...4 1. De oriëntatie...4 2. Het voorlezen...4

Nadere informatie

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht In deze Info onder andere: Kerst op De Uilenburcht De agenda tot half februari 2015. Een terugblik op 2014 10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging

Nadere informatie