Golf voor watjes? Het weer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Golf voor watjes? Het weer"

Transcriptie

1 Golf voor watjes? Het weer In de groepsapp van het team Heren 5 was het de hele week al hét gespreksonderwerp, het weer! De voorspellingen waren een week van tevoren al erg slecht. Maar goed, we hebben nog een week en vaak worden deze voorspellingen nog wel aangepast. En ja, dat klopte! Het werd, hoe dichter wij bij de zondag kwamen, alleen maar slechter en slechter. Er werd over van alles gespeculeerd; Misschien wordt de baan wel gesloten, misschien zijn er teams niet compleet of misschien zijn er teams die echt alleen voor hun plezier spelen en hun partij gaan geven met dit weer? Of één van deze dingen zich hebben afgespeeld, kun je hieronder lezen.. De voorbereidingen Op zaterdagavond waren dan toch de laatste voorbereidingen getroffen. De clubs waren netjes gepoetst, er zaten extra golfhandschoenen in de tas, regenhoes voor over de tas, regenpak, extra schoenen en golfkleding lagen klaar. En ook de kleding voor de borrel en het diner hingen al keurig klaar. Aan de voorbereiding zou het in ieder geval niet liggen. Komende nacht gaat de zomertijd in, dus hopen dat iedereen hier rekening mee houdt en niet te laat verschijnt. Er kwam in ieder geval nog even een reminder langs via de groepsapp. ;-) Zondagochtend om 6.00 uur gaat de wekker. Naast het standaard ritueel van ontbijten, douchen, tandjes poetsen en aankleden, nu ook nog even de mail checken (heeft de captain van de ontvangende partij misschien toch nog een mail gestuurd dat de wedstrijd wordt afgelast?), de website van de golfbaan waar wij spelen even checken en als laatste het weerbericht gecheckt. één ding leek zeker, we gaan spelen en we krijgen het zwaar! Om uur staat teamgenoot Alwin voor de deur om Jan op te pikken. Aansluitend rijden zij door naar teamgenoot Remco en vervolgens gaan zij op weg naar de golfbaan waar wij vandaag zullen spelen, Best Golf. Dus, niet te ver van huis. Ivo pikt Marco op en aansluitend rijden zij door naar John, het hele team is onderweg! Voor Alwin is het zijn allereerste competitie wedstrijd, niet één waarvan je had gehoopt dat hij zo zou beginnen. En ik moet eerlijk zeggen; Ik denk dat we, zeker de afgelopen 5 jaar, echt wel eens een dag met minder goed weer hebben gehad. Wat ook niet vreemd is eind maart en april, maar een dag als deze is al veel langer geleden. Ik kan het mij in ieder geval niet goed meer herinneren.

2 De aankomst Vrijwel gelijktijdig komen wij aan op de parkeerplaats. De handen worden geschud en de auto s worden uitgeladen. Er hangt een sfeertje van we hebben er zin in en Oh, oh, wat voor dag gaat dit worden?. Op de parkeerplaats komen we ook de spelers van ons Heren 6 team tegen, die vandaag ook op Best mogen spelen. Succes, mannen! Nadat alles is uitgeladen en de kleding in de kleedkamers zijn opgehangen, worden wij allerhartelijkst ontvangen door onze gastheren, team Best 4. Er staat koffie voor ons klaar, met een heerlijke, calorierijke suikerbom, jawel, de Bossche bol. De één geniet ervan en de ander slaat over en houdt het op het bakkie koffie. Voor hen is het net iets te zwaar op de vroege ochtend. De captain ontvangt de code bonnetjes voor de driving range ballen en voor alle spelers een birdie guide. Nadat iedereen de koffie op heeft, wordt er nog even snel een team foto gemaakt en aansluitend gaan wij naar de driving range. V.l.n.r. Alwin Tazelaar, Ivo van Ierland, Remco van der Meule, John Leenaars, Jan Mandema en Marco Wildhagen. (reserve speler Dennis Glimmerveen staat niet op de foto) De ochtend partij Nadat wij hebben ingeslagen en wat chips en putts gemaakt, vertrekken wij langzaam aan richting hole 10, onze starthole van vandaag. Ik weet niet of jullie Best kennen, maar hole 10 is niet meteen de makkelijkste hole van de baan. Afslag is licht naar links. Ga je rechtdoor eindig je in het bos, ga je iets te ver naar links eindig je ook in het bos of out of bounds. We moeten dus gelijk op scherp staan. Als eerste koppel gaan Ivo en Jan van start. Als tweede koppel start John en Marco en als laatste koppel onze rookie Alwin samen met onze benjamin Remco. Het eerste koppel, Ivo en Jan, zijn de diesels oftewel slow starters. Vandaag misschien wel iets té slow. In no time staan ze 3 down. Waarbij vooral de putter hen in de steek laat. De partij achter erachter, John en Marco (Cobus), starten als een speer en staan direct up. De derde partij heeft ook

3 een mindere start en staan ook snel down. Maar goed, het zijn 18 holes, dus er is nog van alles mogelijk! Uiteindelijk komen Ivo en Jan nog wel terug in de wedstrijd, maar de putter laat hen de hele wedstrijd in de steek. Ze blijven daardoor iedere keer achter de feiten aanlopen. Het was verder een leuke, spannende partij, maar ze verliezen uiteindelijk met 2&1. John en Cobus trekken de lijn door die ze gestart zijn en staan op een gegeven moment zo ver voor dat ze alleen nog maar hoeven te volgen in de partij. Ze winnen hun partij dik, 6&5. De derde partij met Remco en Alwin krijgen het vandaag niet voor elkaar. De achterstand loopt snel op en uiteindelijk verliezen ze 8&6. We gaan dus lunchen met een achterstand van 2-4. Er zal in de singles dus moeten worden geknokt! De middag partij Na een prima verzorgde lunch gaan wij van start in de singles. Omdat Ivo en Jan veel later binnen zijn dan de rest, is de start volgorde iets omgegooid. Alwin start als eerste i.p.v. laatste, Marco gaat als tweede speler de baan in en vervolgens spelen wij weer in de juiste volgorde. (Remco, Ivo, John en Jan) De ochtend was al zeer nat verlopen, maar goed, de regenkleding had zijn werk goed gedaan en de schoenen bleken goed waterdicht, dus we gingen nog steeds redelijk droog de baan in. Maar in de middag slaat het weer volledig om en we hebben ons verschillende keren in de baan hardop afgevraagd of het nog verantwoord was om door te spelen. Maar goed, zolang de gastheer geen besluit neemt om de baan te sluiten of de partijen af te breken (wat met de vele bos holes op basis van veiligheid misschien geen verkeerd besluit was geweest) spelen wij door. Vandaag is het weer de grootste tegenstander en eerlijk is eerlijk, het had steeds minder met golfen te maken. Ook al zijn voor iedereen de omstandigheden hetzelfde, het werd steeds meer een loterij. Ik kan een uitgebreid verslag van de middag maken, waarbij ik ga vertellen dat de één nog gefrustreerder werd dan de ander. Maar goed, een ieder die zondag überhaupt het lef heeft gehad om in de middag naar buiten te gaan, kan zich hier alles bij voorstellen.

4 Naast het feit dat je op een gegeven moment geen bal meer zag vliegen in de slagregen die je recht in je gezicht kreeg, sneuvelde er ook al meer spullen. Handdoeken, paraplu s, parapluhouders die spontaan afbreken, headcovers, van alles kwam je onderweg tegen. Of verloren in de baan of weggegooid omdat het allemaal kapot was gegaan. En dan de spelers zelf. Doorweekt was iedereen. Zelfs de beste golfschoenen en regenkleding waren hier vrijwel niet tegen bestand. Op een gegeven moment was van één van onze teamgenoten de regenbroek zó zwaar geworden van de nattigheid, dat hij niet eens meer bleef zitten. Hij zakte spontaan af. Maar ondanks dat, heeft een ieder geknokt voor wat hij waard was. Dit geldt overigens voor alle 4 de teams. Er heeft niet één partij opgegeven. Uiteindelijk winnen Cobus en Jan hun partij (2 up en 2&1), John halved zijn partij en de overige spelers verliezen. Einduitslag, 11-7 voor Kralingen. Jammer! Eerlijk gezegd; ik weet niet of de tegenstander beter was, ze hebben in ieder geval beter met de omstandigheden om kunnen gaan of heel misschien net iets meer geluk aan hun zijde gehad. Maar het doet er verder niet toe, de uitslag staat en wij feliciteren Kralingen met deze overwinning! Afsluiting van de dag Aansluitend hebben wij nog de borrel en het diner. Tijdens het diner krijgen wij nog te horen dat Jan het record heeft gevestigd op Best, door er overall 9 uur over te doen om 2x 17 holes te spelen. En Remco krijgt de award voor de longest drive, 230 cm. (de beste stuurlui staan aan wal, is het spreekwoord?) De captain bedankt voor deze mededelingen en geeft aan dat hij graag verneemt wanneer de plaques in het clubhuis worden toegevoegd, zodat zij hierbij aanwezig kunnen zijn. ;-) Na een gezellig diner gaat iedereen moe naar huis. Het was een inspanning die niet voor iedereen is weggelegd. En als er ooit nog iemand durft te zeggen dat golf geen echte sport is en alleen iets is voor watjes, weet ik niet of ik nog langer voor mijzelf in kan staan. ;-) Ik denk dat een dag als deze wel bewijst dat wij keihard kunnen zijn. Want nogmaals, wat ik enorm groots vind is dat niet één speler zijn partij heeft afgebroken of aan zijn tegenstander heeft gegeven, maar er keihard voor hebben geknokt. Dus ondanks het verlies kan de captain alleen maar zeggen dat hij enorm trots is op zijn team. Zeker wanneer je hoort dat o.a. in Tilburg en Eindhoven de middagpartijen niet meer zijn gespeeld vanwege de weersomstandigheden. En wanneer je onderstaand bericht de volgende ochtend leest vraag ik mij nogmaals af of het wel verantwoord is geweest dat wij hebben door gespeeld?!

5 Volgende week geen competitie i.v.m. Pasen, maar de week erop gaan wij er gewoon weer met frisse moed tegenaan. Dan op Kralingen, tijdens de marathon van Rotterdam, die langs de golfbaan loopt. Zal een bijzondere ervaring worden. We spelen dan tegen Prinsenbosch en dit belooft ook weer een spannende partij te worden. En, zoals jullie misschien al hebben gehoord of gelezen op de website van onze vereniging of op de NGF site Golf.nl, speelt ons team tijdens de competitie voor Stichting Gijsje Eigenwijsje. één van onze sponsors is onze golfpro, Richard Top. Hij sponsort de golfballen waar wij mee spelen. En de ballen die wij aan het einde van de competitie overhouden en inleveren, brengen geld op voor Stichting Gijsje Eigenwijsje. Totaal zijn wij zondag 7 ballen kwijt geraakt, wat ons eerlijk gezegd nog niet tegenvalt gezien de weersomstandigheden. Hopelijk over 2 weken beter weer en minder verlies van ballen. Als laatste; Afgelopen maandagavond ontvingen wij het bericht dat één van onze leden, Jammo Brizzi, op veel te jonge leeftijd is overleden. Jammo was zelf ook jaren een actief competitie speler voor onze vereniging. Wij willen iedereen die Jammo goed heeft gekend veel sterkte wensen bij de verwerking van dit grote verlies. Jammo, Rust zacht! Team Heren 5!

oktober 2013 #8 krijgen, en dus weer over de green eindigen.

oktober 2013 #8 krijgen, en dus weer over de green eindigen. oktober 2013 #8 UMCGolf... ook voor jou!!!! Tegen gereduceerd tarief spelen op de mooiste banen van Noord-Nederland en Noord-Duitsland wie wil dat nu niet. UMCGolf biedt je de mogelijkheid om in 2013 in

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Waar wij het over hebben

Waar wij het over hebben Waar wij het over hebben Introductie 3 Wie zijn wij? 5 Stap Een goede voorbereiding 6 Stap 2 Je tijd praktisch indelen 8 Ga je het doen? 0 Stap 3 Alles te doen met volle aandacht 2 En nu aan de slag 4

Nadere informatie

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige Wat betekent het om dyscalculie te hebben? Hoe uit zich dat in de praktijk? Waar loop je zoal tegenaan? Welke dingen zijn voor jou moeilijk waar andere mensen niet eens bij stil staan? Laura Schermer,

Nadere informatie

Ironman Kraichgau (7-6-2015)

Ironman Kraichgau (7-6-2015) Ironman Kraichgau (7-6-2015) Zoals ik na de Challenge Almere al had aangekondigd heb ik in 2015 twee sportieve doelen op de triathlon om naar toe te pieken. De eerste is de Ironman Kriachgau met als doel

Nadere informatie

RKVV Roosendaal afspraken elftal

RKVV Roosendaal afspraken elftal pag 1 Hallo spelers, ouders en supporters van RKVV Roosendaal, Elftal Inhoudsopgave 1) namen leiders/trainers, adreslijst spelers... 2 2) informatie en communicatie, website beheer... 2 3) sportiviteit,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving Uitgave 3 seizoen 2014-2015. Beste vrijwilligers! In deze nieuwsbrief zijn de volgende onderwerpen te vinden: - Lintje voor Marij van Bokhoven

Nadere informatie

Nieuwsbrief arbitrage regio Noord 2013 / 2014 nummer 3 maart 2014

Nieuwsbrief arbitrage regio Noord 2013 / 2014 nummer 3 maart 2014 Info redactie De 'Nieuwsbrief' is een uitgave met informatie voor scheidsrechters en wordt uitgegeven door het regiokantoor Noord in opdracht van de stuurgroep Arbitrage. De stuurgroep hoopt dat dit communicatiemiddel

Nadere informatie

Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr.

Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr. Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr. 2 BESTUUR Voorzitter: Frans van Saane, Berkenring 84, 4881

Nadere informatie

Daniël Bijlsma Dennis Balk Peter Martens Mick Tozer Joey Rommers Sievajet Rahimbaksh. GD1 Team 1

Daniël Bijlsma Dennis Balk Peter Martens Mick Tozer Joey Rommers Sievajet Rahimbaksh. GD1 Team 1 Reflectie Verslag Daniël Bijlsma Dennis Balk Peter Martens Mick Tozer Joey Rommers Sievajet Rahimbaksh GD1 Team 1 1/23 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Project Outfit4you Wie heeft wat gedaan? Problemen

Nadere informatie

Jaargang 26 nummer 4 - september 2012

Jaargang 26 nummer 4 - september 2012 Jaargang 26 nummer 4 - september 2012 * 18 Holes Golfbaan * Par-3 Baan * Business Club * Golf Academy * Restaurant Veldzijde * Feesten en partijen Breng een nieuw lid aan voor de grote baan en ontvang:

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen Kindervoorbeeld (na Schriftlezing) Jongens en meisjes, Schoolreisje, Efteling Juf heeft gezegd: let goed op elkaar Iedereen hoort erbij en mag meedoen! Maar groepje van 4, en eentje komt erbij o Niet de

Nadere informatie

Dagboek van De ruilreporter.

Dagboek van De ruilreporter. Dagboek van De ruilreporter. 10-07-2009. Hallo ik ben Binnenkort trek ik het land in voor Stichting Marco met een bijzondere opdracht. Het enige dat ik meekrijg is de CD van de stichting. Mijn einddoel:

Nadere informatie

In dit nummer: een Grensgeval, 2 gezichten en meer!

In dit nummer: een Grensgeval, 2 gezichten en meer! In dit nummer: een Grensgeval, 2 gezichten en meer! Renault Vrijbuiter Vrienden Club Opgericht 15 sept 2006 te Hoogwoud KvK 01116245 Ledenadministratie Albert Vlietstra, info@rvvc.nl Lidmaatschap EUR 15

Nadere informatie

Stukje van de voorzitter

Stukje van de voorzitter 7 www. spivo.nl 1 Stukje van de voorzitter Beste Spivo volleyballers, leden en vrijwilligers. Ik moet er nog even aan wennen om een stukje voor het Spivo nieuws op tijd bij de redactie in te leveren, dus

Nadere informatie

Wanneer één van je ouders ALS heeft

Wanneer één van je ouders ALS heeft Wanneer één van je ouders ALS heeft Introductie ALS komt niet zo vaak voor en het is onwaarschijnlijk dat je nog iemand kent die een ouder of stiefouder heeft met deze ziekte. Het is gemakkelijk te begrijpen

Nadere informatie

Ashra, de asielzoeker

Ashra, de asielzoeker Ashra, de asielzoeker Door J.M. Moret-Provily; Uitgever: jongerenblad Daniël/ Jeugdbond Mam, mam, daar komen ze weer. Met een klap gooit Ashra de deur van het huis open. Mam, mam, daar komen ze weer! Verschrikt

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Hoenshuis PMS 362 - PMS 420 CLUBBLAD HOENSHUIS. Mei - Juni 2014 Jaargang 26

Hoenshuis PMS 362 - PMS 420 CLUBBLAD HOENSHUIS. Mei - Juni 2014 Jaargang 26 Hoenshuis Golf & Country Club PMS 362 - PMS 420 CLUBBLAD HOENSHUIS Mei - Juni 2014 Jaargang 26 Sync. Grafimedia is uw leverancier voor alle soorten grafische producten Banners Bewegwijzering Bierviltjes

Nadere informatie

evensweg Inleiding Het spel Door: Job Bakker Studentnummer: 1821792 Vu-ID: jbr247 Datum: 18 juni 2009

evensweg Inleiding Het spel Door: Job Bakker Studentnummer: 1821792 Vu-ID: jbr247 Datum: 18 juni 2009 evensweg Door: Job Bakker Studentnummer: 1821792 Vu-ID: jbr247 Datum: 18 juni 2009 Inleiding Het bedenken van een applicatie in Ximpel was niet makkelijk. Het moest iets zijn waarmee je keuzes kon maken,

Nadere informatie

Birdie. Bob Dickhout schittert door afwezigheid. NIEUW! Perpetuele lening voor elke participant. Sander Visser t Hooft geridderd

Birdie. Bob Dickhout schittert door afwezigheid. NIEUW! Perpetuele lening voor elke participant. Sander Visser t Hooft geridderd Birdie. Magazine van de Amsterdamse Golf Club / Strak en Trefzeker Bob Dickhout schittert door afwezigheid Sander Visser t Hooft geridderd NIEUW! Perpetuele lening voor elke participant 28e jaargang /

Nadere informatie

Mentaliteit maakt het onderscheid

Mentaliteit maakt het onderscheid IN DEZE UITGAVE VAN CLUBBLAD T LOEIERKE: 34 Rubrieken 04 D n Aftrap 06 Van het bestuur 30 Team vd Maand: A1 48 Profieltje 50 Supercup 51 Rebus 56 Frotlip van ut joar 58 Langs de Lijn Mentaliteit maakt

Nadere informatie

Uitgave 0 van PW Golf maart 2014, editie nr. 145

Uitgave 0 van PW Golf maart 2014, editie nr. 145 Uitgave 0 van PW Golf maart 2014, editie nr. 145 Enschedese Golfclub Prinses Wilhelmina Opgericht op 6 november 1986 Clubhuis en golfcourse Secretariaat Maatmanweg 27, 7522 AN Enschede Dianne Johanns 053

Nadere informatie

MarketingMeester.com Coaching Programma Casper Camps LEES DIT EERST

MarketingMeester.com Coaching Programma Casper Camps LEES DIT EERST LEES DIT EERST De Mysterieuze Succesversneller Die Mijn Leven Veranderde Van Doelloze Mislukkeling Met Schulden Naar Een Van Het Leven Genietende Betekenisvolle Winnaar Wonend In De Caribbean Beste deelnemer

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

PRAATPAAL Jaargang 20, Nr. 8 7-11-2010

PRAATPAAL Jaargang 20, Nr. 8 7-11-2010 1 2 Voorzitter: Erik Passchier COLOFON tel. 010-59 20 667 e-mail voorzitter@odomaasland.nl Secretariaat: Jan Bol tel. 010-59 23 565 e-mail secretaris@odomaasland.nl Penningmeester: Janneke van der Vaart

Nadere informatie

Komende bijeenkomst: 2 februari, Aanvang 20.15 uur. BRAC Oscillator avond

Komende bijeenkomst: 2 februari, Aanvang 20.15 uur. BRAC Oscillator avond 1 Jaargang 34 nummer 02 februari 2007 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Hoenshuis PMS 362 - PMS 420 CLUBBLAD HOENSHUIS. Mei-Juni 2013 Jaargang 25

Hoenshuis PMS 362 - PMS 420 CLUBBLAD HOENSHUIS. Mei-Juni 2013 Jaargang 25 Hoenshuis Golf & Country Club PMS 362 - PMS 420 CLUBBLAD HOENSHUIS Mei-Juni 2013 Jaargang 25 Sync. Grafimedia is uw leverancier voor alle soorten grafische producten Banners Bewegwijzering Bierviltjes

Nadere informatie