Om 7 uur zijn we vertrokken. Via de Duitse autosnelwegen kwamen we om uur aan in Saverne.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Om 7 uur zijn we vertrokken. Via de Duitse autosnelwegen kwamen we om 14.30 uur aan in Saverne."

Transcriptie

1 Een week voor mijn gepland vertrek schoot het me in m n rug na een wat té ruig stratenvolleybaltoernooi in ons dorp. Dit met m n rug gebeurt wel vaker en meestal duurt het een week voordat alles weer een beetje normaal functioneert. Een aantal vrachtwagenchauffeurs had ik gevraagd voor vervoer richting Saverne. Ze gingen echter allemaal via Antwerpen en Parijs. De trein via Duitsland was mijn andere optie. Ik zag mij nog niet met fiets en BOBaanhanger over de perrons sjouwen, dus ik was aangenaam verrast toen m n zwager met zijn zoon aanboden mij naar Saverne te brengen. " " SAVERNE - DABO Om 7 uur zijn we vertrokken. Via de Duitse autosnelwegen kwamen we om uur aan in Saverne. Na m n eerste stempeltje te hebben gehaald van La Gare vertrok ik om uur. De eerste paar kilometertjes waren vlak. Toen begon het eerste klimwerk. Cote du Spielberg en de Col de Valsberg kwamen als eersten aan bod. 28 km en 2 uur later stopte ik op de camping in Dabo. (EUR 5,50) " " DABO - EPINAL Om ca.6.30 uur vertrokken. Een rugzakker was om 4.00 uur al aan het inpakken in de regen. Tegen zevenen werd het droog. De eerste 8 km gingen bergaf. Daarna weer klimmen natuurlijk. Col na col, met één hele mooie maar ook lange, Col de L Engin.

2 De route gaat over fraaie rustige wegen zoals de Route Forestieres, waar je echt helemaal niemand tegenkomt. De laatste 15 km tot aan Epinal is een stuk drukker. Even schuilen voor een regenbui in een oude schuur. Hier in de voormalige kasteeltuin van Epinal op de camping. (EUR 6,10) 129 km; gemiddeld 18,4; fietstijd 7.01 uur. " " EPINAL IS-SUR-TILLE Om 6.30 vertrokken in een zacht regentje. Om 7.00 uur twee broodjes met appel als ontbijt.

3 Rond de middag werd het droog. Winkels in de stille dorpjes waren dicht of helemaal gesloten. Onderweg bij een rijdende fruitboer voor EUR 5,= aan aardbeien en nectarines verorbert. In een bocht van een afdaling zagen we elkaar. Ik in de remmen en een buizerd die moeizaam fladderend net op tijd wegvloog. Het zal je maar gebeuren! In Is-sur-Tille midden in het stadje op de camping gaan staan. (EUR 3.70) 158 km; gemiddeld 18.5; fietstijd 8.31 " " IS-SUR-TILLE - LAIVES Vanmorgen regen met harde wind. Om 6.00 uur vertrokken. Als ontbijt een ananastaartje gekocht bij de bakker. Het werd droog maar de wind bleef; tegen natuurlijk. In Beaune grandioos mis gereden. Ik moest richting Bligny-les-Beaune. Ik ging rechtsaf richting Bligny-sur-Ouche. Na een tiental (klim)kilometers kreeg ik argwaan.

4 Met de kaart erbij ontdekte ik m n fout. Met een omweg via Nantoux en Pommard weer op het juiste traject uitgekomen. (Ook een mooie route trouwens) Om uur vond ik een plekje op de camping even voor Laives. (EUR 8.21) 175 km; gemiddeld 17.3: fietstijd " " LAIVES - PANISSIERES Om 6.00 uur vertrek. Witte wolken aan de lucht. Mooi fietsweer maar er kwamen wel 9 cols en 2 cotes vandaag aan bod. De camping in Panissieres bereikte ik om uur en geen beheerder te bekennen.

5 162 km; gemiddeld 15 km; fietstijd " " PANISSIERES - BRIOUDE Om 10 over 6.00 uur vertrek zonder de camping te hebben betaald. Dreigende wolken in de verte maar het werd mooi weer. Bij Feurs stak ik het vlakke Loire-dal over. Hierna was het weer klimmen geblazen. 16 km deed ik in bijna 2 uur. Daarna nog een paar heftige collen boven de 1100 m. 155 km; gemiddeld 16,6; fietstijd Camping in Brioude aan de rivier l `Allier om uur. (EUR 7.95). We staan er met z n drieën. Lekker rustig. " " BRIOUDE - AURILLAC Half 7 vertrek. Eerst nog wat fris maar later werd het warm.

6 Onderweg kwam ik een andere 100collen fietser tegen, hij reed een gedeelte van de route andersom om uit te proberen. Col Puy Marie heet één van de zwaarste te zijn. Het viel mee behalve de laatste 2 km. Met 30 x 23 kwam ik boven en met 30 x 25 als reserve gaf dit mij goede hoop op de latere beklimmingen. M n eerste lek, uitgerekend de BOB.

7 In Jussac zou volgens de routebeschrijving een camping zijn. Nee dus. 10 km daarvoor was er wel één. Om weer terug te rijden zag ik niet zitten dus informeerde ik naar een camping in de buurt. In Aurillac, wel iets buiten de route, vond ik een plekje om uur met flatgebouwen als achterburen. (EUR 6.15) 142 km, gemiddeld 15.2, fietstijd " " AURILLAC - SALVIAC Kwart over 6 vertrek. Van terugkomende discogangers kreeg ik een aantal warme croissantjes. Het was nog heerlijk rustig bij St. Etienne-Cantales. Om half 9 een regenbuitje van een kwartier. Korte klimmetjes.tegen 12 uur had ik 90 km afgelegd.

8 Rocamadour Toen kwam de hitte en het tempo zakte. Veel fruityoghurtjes, nectarines en frisdrank naar binnen gewerkt. Op een terras een colaatje van EUR 2.20 langzaam naar binnen geslurpt. Om in Salviac op de camping aangekomen. (EUR 4.15) Weer staan we met z n drieën. 149 km; gemiddeld 18.6, fietstijd 8.01.

9 " " SALVIAC CASTERA-VERDUZAN Tegen 6.00 uur vertrokken. De eerste paar uren was het bewolkt. De Cote Puymirol is een hele korte steile klim. Na het dorp was de route barre, gelukkig mocht ik erlangs. Voor Caudecoste was de brug nog steeds afgesloten voor alle verkeer, omrijden dus. Ik fietste op zo n 15 km langs het dorpje Lamontjoie. Een aantal jaren geleden wilden m n oom en tante daar een camping beginnen wat mislukte. Jammer. Tussen de middag werd het erg warm en ook de route heeft lange open stukken zonder schaduw. De kaarsrechte weg naar Lectoure.

10 In Castera-Verduzan een nette camping gevonden. (EUR 8.15) 176 km; gemiddeld 18.9, fietstijd " " CASTERA-VERDUZAN OLORON-ST. MARIE Tien over 6 vertrek. Rustieke dorpjes onderweg. In Bassoues, waar de weg door een grote oude schuur gaat (zo lijkt het tenminste), lekker ontbeten. Af en toe zie ik in de verte de contouren van de Pyreneeën.

11 Drie kwartier deed ik erover om Pau door te komen. De Cote Oloron (Notre Dame), een gemeen stukje klim maar ook afdaling. Camping (EUR 8,79) in Oloron-Sainte Marie, het meest zuidwestelijke gedeelte van de route aan het begin van de Pyreneeën. 157 km; gemiddeld 17.7, fietstijd 8.53.

12 " " OLORON ST MARIE - ESTERRE Kwart over 6 vertrek. Col de Marie Blanc diende zich gauw aan. 9 km slechts maar behoorlijk steil, tussen de 5 en 13%. Daarna volgde de Aubisque, ook geen gemakkelijke. Het was schitterend mooi en warm weer. De bocht van Wim van Est.

13 In het dal kon ik de bandjes op spanning brengen met een normale voetpomp bij een velo-verhuur. Om kwart voor zes op de camping in Esterre aan de voet van de Tourmalet aangekomen.(eur 4.22) 114 km; gemiddeld 13.4, fietstijd " " ESTERRE ST BEAT In een dikke mist om 6.30 vanuit Esterre aan de 18 km klim naar de Tourmalet begonnen. Op wat vroege wandelaars na niets gezien. 3 uur later stond ik op de koude en natte top. Ik was deze dag wel de eerste fietser die boven kwam. De afdaling was koud. Ik ben zelfs nog een stukje gaan lopen. De hele dag is het bewolkt gebleven en op de drie collen van vandaag was het mistig.

14 De Col d Aspin viel mee. De Peyresourde was lastig. Bagneres-de Luchon doet soms al aardig Spaans aan. Een camping in St. Beat gevonden. Niemand aanwezig dus tent opgezet op deze oude municipal-camping. Later kwam de beheerder toch nog langs en kreeg ik de wind van voren omdat ik op een verkeerde plek stond. Uiteindelijk was het toch nog bon nuit en hoefde ik geen cent te betalen. 116 km; gemiddeld 12.4, fietstijd " " ST. BEAT AULUS LES BAINS Om 6.10 vanaf de gratis camping vertrokken. Op de Col de Menté was ik die dag om 8 uur als eerste boven,.

15 Col de Portret-d, Aspet is ook geen makkie. Col de la Core en de Latrape vielen eigenlijk wel mee. Om een uur of 4 in Aulus les Bains aangekomen Ik wilde eigenlijk wel verder maar de volgende camping is té ver. Dus om uur op de camping. (EUR 6.50) 100 km; gemiddeld 12, fietstijd 8.37.

16 " " AULUS LES BAINS - CARCASSONNE Om 10 over 6 op naar de Col de Agnes, 10 km klimmen en na ca 2 uur stond ik boven in de mist. De afdaling was koud. In Massat kwam ik 2 andere 100collen fietsers tegen. Ad (in het bekende wielershirt) en z n zoon reden een gedeelte van de route tot aan Avignon. Samen hebben we de Peguere bestegen, 18% 3 km! Ik ben wel fietsend naar boven gekomen maar wel driemaal gestopt om op adem te komen. Wat een gewurg. Afscheid genomen en de Pyreneeën uitgefietst met een heerlijk zonnetje.

17 Uitgekomen in Carcassonne om half zeven. De camping (EUR 5.70) werd bevolkt door een internationaal gezelschap fietsers. 164 km; gemiddeld 15.8, fietstijd " " CARCASSONNE CEILHES-ROCOZELS Tien over 6 vertrokken. De route gaat langs la cite van Carcassonne. Het was nog fris in de ochtend maar later veranderde het in (heel) warm weer. De collen vielen dan ook zwaar.

18 Tegen kwart voor 7 op de camping in Ceilhes aangekomen. (EUR 6.30) 157 km; gemiddeld 15.4, fietstijd " " CEILHES - VEBRON Kwart over 6 Ceilhes achter me gelaten. In Lodeve gelijk maar de raad van een mail van de Stichting 100cols opgevolgd. Een andere route genomen vanwege de aanleg van een autosnelweg. Later volgde de Cote St Pierre die, volgens een mail, afgesloten zou zijn vanwege vallend gesteente. Spannend dus of ik er langs kon. Het kon, een groot brokstuk lag nog langs de weg met daaronder een verpletterde auto. Na de Cote de St. Pierre volgde een vrijwel kaarsrechte weg van wel 8 km. De omgeving is heel mooi maar ook hier in de Cevennen geen gemakkelijke collen.

19 Vanaf Aveze tot aan de Mont Aigoual is het alleen maar klimmen over zo n 40 km! Op de Col du Minier overvallen door een onweersbui. Toen het weer droog werd was nog geen km verderop een boom geraakt door een inslag. De brokstukjes hout lagen op straat.

20 De Mont Aigoual op 1567 hoogte kwam vandaag als laatste beklimming. In het mooie dorpje Vebron een camping gevonden vrijwel naast een supermarktje. (EUR 9.20) 145 km; gemiddeld 14.6, fietstijd 9.54.

21 " " VEBRON CHATEAUNEUF DU PAPE Vannacht onweerde het. Vertrokken om kwart over 6, toen was het nog droog. Ik kon gelijk aan de bak met de eerste col van vandaag, De Solperiere, poeh! In Barre ontbijt met warme croissantjes. Zachtjes begon het te regenen. Een aantal mooie collen beklommen. Zo regende ik de Cevennen uit. Het werd hierna vlakker en droog en warmer. Vlak voor Uzes een lekke achterband. Gelijk maar de buitenband verwisseld, deze was bijna helemaal versleten. In Uzes is een camping maar ik koos voor een camping 40 km verderop met als gevolg dat ik tegen 8 uur in Chateauneuf du Pape aankwam op een boscamping. In de verte zag ik reeds de Mont Ventoux liggen. 178 km; gemiddeld 17.2, fietstijd

22 " " CHATEAUNEUF DU PAPE - MONTBRUN Vandaag Mont Ventoux dag. Vanuit Chateauneuf zie je hem al liggen. Om kwart over 6 vertrokken en 40 km later stond ik in Bedoin voor de ca 20 km lange klim. Het was bewolkt. Na een paar kilometer begon het te regenen. Uit het bos komend op het kale stuk was het droog en waaide het lekker. Drie uur later stond ik boven bijna de berg afwaaiend. Afgedaald en de route vervolgt. Ca 4 uur later zag ik de spits van de Mont Ventoux nog steeds.

23 De route heeft een mooie kronkel gemaakt rondom de berg. Camping om uur gevonden in Montbrun. (EUR 4.55) 127 km; gemiddeld 13.8, fietstijd " " MONTBRUN MOUSTIERS-ST MARIE Tegen 6 vertrokken. De eerste 15 km was klimwerk, niet steil maar toch weer 2 collen. Op de laatste kwam ik een fietsende Zwitser tegen die ik nog op de foto nam. Hij wilde de Mont Ventoux nog op maar dan zonder bepakking. De heuvels werden lager maar later zag je de contouren van de Alpes Provence. In Manosque gestempeld bij de groenteboer. Daarna naar Valensole. Een lange niet steile maar vervelend stukje weg, temeer vanwege de warmte. In Valensole op een terras neergestreken met 3 boules ijs. Camping in Moustiers-St Marie. (EUR 8,15). Of ik de volgende morgen de camping weer af zou komen is nog de vraag. Het is wel een heel steil toegangswegje. Vandaag had ik een (ingeblikt) fruitdag. 151 km; gemiddeld 16.1, fietstijd 9.24.

24 " " MOUSTIERS-ST MARIE BEUIL Het was fris vanmorgen. Jasje aan en door de Gorges du Verdon. Mooi gezicht die diep uitgesneden kloof.

25 De Col Du Buis is kort maar steil. Verder naar het toeristische Entrevaux. Toen door de Gorges du Cians. Schitterende kloof met die rode rotsen maar wel bergop gedurende 22 km.

26 Hier ging een hoop tijd inzitten. Tegen half zeven toch maar een hotel opgezocht in Beuil. Toen ik bij het eerste hotel de deur opendeed kreeg ik als antwoord dat men in september wel klaar zou zijn met de verbouwing. Het tweede hotel was wel raak. (EUR 45, =) 144 km; gemiddeld 14.4, fietstijd " " BEUIL - GUILLESTRE Tegen 6 uur vertrokken vanuit het hotel. M n fiets en BOB stonden nog keurig in de hal. Het was alweer fris. De eerste col (De La Couillole) viel achteraf wel mee, 5 km klimwerk maar de afdaling van 18 km was koud. In St. Sauveur croissantjes gegeten.

27 Toen richting de la Bonette. In Isola gestempeld en in St. Etienne-de-Tinee nog wat gegeten. De klim is daarvandaan zo n 20 km.

28 De afdaling naar Jaussiers is 24 km. Voordat de Vars beklommen werd, in St. Paul een paar kaartjes verstuurt. De afdaling naar Guillestre is dan nog 19 km. Daar kwam ik tegen half 8 op de camping.(eur 5.40) 148 km; gemiddeld 14, fietstijd

29 " " GUILLESTRE - MODANE Alweer met jas aan om ca kwart over 6 vertrokken richting de Izoard. De eigenlijke klim is ca 15 km met af en toe steile stukken. Nog even gepauzeerd bij Casse Deserte..

30 Toen ik afdaalde naar Briancon kwam ik een hoop zwoegende fietsers die naar boven klommen tegen. De weg naar Col du Lautaret is lang en op het laatst moet er ook nog geklommen worden. Voordat ik aan de laatste 8 km van de Gallibier begon eerst een soort gevulde koek met framboos erin gekocht. Dat was zware kost. Boven waaide het behoorlijk en was het fris. Een lange afdaling met daartussen een klimmetje naar de Telegraphe volgt. Naar Modane is het dan nog zo n 25 km langs een vervelende weg.

31 Tegen 8 uur camping gevonden in Modane. (EUR 10.69) 142 km; gemiddeld13.2, fietstijd " " MODANE BOURG ST MAURICE Kwart over 6 was het. Donkere wolken boven de bergen en koud. Lange broek aan en vertrekken. Vóór de Iseran is er nog een cote van 5 km en de Col de la Madeleine van 7 km. Het laatste dorpje voor de Iseran is een plaatje: Bonneval-sur-Arc.

32 Toen kwam de Iseran, 14 km klimwerk. In het begin regen dan weer een beetje zon en later lichte sneeuw en koud. Onderweg nog tweemaal ingehaald en een schouderklopje met bon courage gekregen. Bijna boven sneeuwde het. Een Duitse motorrijder op de foto gezet en hij mij. In de refuge een chocolat chaud genomen. De afdaling was minder: sneeuw, wind en koud.

33 Gedurende de lange afdaling door Val d Isere en een aantal tunnels naar Bourg St. Maurice werd het langzamerhand warmer. Beneden scheen de zon. Een Franse wielrenner wees me de weg naar de camping die ik tegen 5 uur bereikte. (EUR 8.32) 114 km: gemiddeld 13.3, fietstijd " " BOURG ST MAURICE - THONES Twintig voor 7 was het vertrek vanochtend. Er hing een lage bewolking. Cormet de Roselend moest eraan geloven. 20 km klimmen en het werd alsmaar kouder en natter Het bleef spetteren in de afdaling waar ik in de remmen moest voor wat tegenliggers. Ik dook 2 km na de top in een café waar de houtkachel zojuist werd aangestoken. Van het mooie stuwmeer, Lac de Roselend, was weinig te zien vanwege de wolken.

34 Toen kwam Col des Saisies, 14 km klimmen. Dit ging vrij gemakkelijk. Halverwege scheen de zon zowaar. In de afdaling begon het te gieten dus dook ik in een schuur om te schuilen. De Aravis ging iets moeilijker, ook daarboven gekomen begon het weer te regenen. In de beklimming naar Croix Fry kon het regenjasje weer uit. De natte voeten bleven. Tegen half 7 Thones bereikt. Boodschappen gedaan, tent opgezet, fiets een beetje schoon gemaakt en patat gegeten. 111 km; gemiddeld 11.9, fietstijd 9.21.

35 " " THONES ST CLAUDE Twintig over 6 uit Thones vertrokken. Strak blauwe lucht maar bitterkoud. Om half 8 was het in Annecy 9 graden. Na Annecy iets verkeerd gereden blijkbaar maar ik was gauw terug op de route. De Col du Clergeon was af en toe al lastig Er zaten 2 stukken in van 14% over 2500 en 3000 meter. maar de Grand Colombier nog lastiger.

36 In Belleydoux geen camping te zien. Door gefietst naar St. Claude waar ik om half negen arriveerde. (EUR 6.75). Een gepensioneerde tennisleraar was ook al 3 weken aan het fietsen geweest met een Bobaanhanger, het viel hem wat tegen. 179 km; gemiddeld 14.8, fietstijd " " ST CLAUDE - PIERREFONTAINE Half 7 verliet ik met een kletsnatte tent St. Claud. Het regende niet maar de dauw was de oorzaak. Bijna als vanzelf was het weer fris. Dus lange broek aan. Verder door de Jura. In de loop van de ochtend kon de lange broek weer uit. Een schitterend mooie route. Veelal een gebied wat op wintersport is ingesteld. Veel bos met heuvels en af en toe diepe kloven.

37 De klimmetjes vielen mee, hoewel. Tegen 6 uur een Camping a la Ferme in Pierrefontantaine gevonden. Mooi rustig plekje. (EUR 4,05) 156 km; gemiddeld 17.5, fietstijd 8.53.

38 " " PIERREFONTAINE WILLER-SUR-THUR Kwart over 6 van de boerderijcamping vertrokken. Rustige weggetjes door het golvende landschap. De Vogezen reed ik binnen en het begon al aardig warm te worden. Al spoedig kwam de Ballon d Alsace in beeld. Ongeveer 14 km klimmen. Na de afdaling moest ik volgens de route een fietspad volgen. Nou, het eerste gedeelte viel bepaald niet mee. Daarna een mooie route tot aan de voet van de Grand Ballon. Ik twijfelde of ik door moest gaan of stoppen. Ik stopte om kwart over 4. Camping in Willer-sur-Thur. (EUR 4.60).

39 Toen ik de tent had staan kwam madame me zeggen dat het een plek is voor een caravan en auto. Eigenlijk wou ze dat ik verhuisde. Ik had daar weinig zin in en snapte niet wat ze bedoelde; ze liep kwaad weg. Afwachten maar. 148 km; gemiddeld 17.8, fietstijd " " WILLER-SUR-THUR - GEMAINGOUTTE Twintig over 6 aan de Grand Ballon begonnen. Een 15 km lastige klim. Het regende ook nog af en toe. In Goldbach is er zelfs een parkeerplaats voor randonneurs! Op de top was het droog en dat zou het de rest van de dag blijven. Een geweldig uitzicht over de Vogezen met in de verte de alpen.

40 Hierna volgde col na col. Bij Munster een binnendoorweggetje. Het gaat steil omhoog richting een sanatorium en komt halverwege op de aanloop van een col weer uit. In de afdaling van de Col du Bonhomme ging het mis. Lekke achterband. Problemen met het oppompen. Blijkbaar was het rubbertje van m m pomp te ruim geworden. Een fransman bood hulp. Nu maar hopen dat ik niet weer lek rij. Nog zo n 110 km te gaan naar Saverne! Een camping gevonden in Gemaingoutte. 108 km; gemiddeld 14, fietstijd 7.41.

41 " " GEMAINGOUTTE - SAVERNE Tien over 6 vertrokken voor de laatste etappe. Gisteravond nog onweer met regen gehad. Vanmorgen de tent kletsnat ingepakt. Ik hoopte op geen lekke banden. Het begin was vrij gemakkelijk. Later kwamen de colletjes, een zestal op rij. Niet steil, maar toch klimmen. Vrij veel andere fietsers kwam ik onderweg tegen. De Mont Ste-Odile is een druk bezochte plek Een klooster boven op een berg. Hier moest dus ook gestempeld worden. Langzamerhand werden de heuvels lager. De route passeerde tigtallen stille dorpjes.

42 Eindelijk doemde het bord Saverne op om half drie. In het centrum mijzelf getrakteerd op een broodje hamburger met patat. Toen naar het station voor de laatste tampon (stempel). 117 km; gemiddeld 15.9, fietstijd Ik kon niet rechtstreeks een treinkaartje naar Meppen (Duitse plaats vlak bij de grens met Drenthe) kopen. Dan eerst maar naar Saarbrucken om vandaar uit naar Meppen zien te komen. Vertrek aan komst met 1x overstappen. Toen had de trein een vertraging van 20 minuten met als gevolg dat ik de aansluiting miste. In Remilly vanaf gewacht op de volgende trein. Die kwam om uur; aankomst in Saarbrucken om Ik had misschien beter via Straatsburg kunnen gaan, maar ja.

43 " " Om half één vanochtend het hotel Am Bahnhof ingegaan. EUR 43, = met fruhstuck. Toen naar het Bahnhof. Uit drie mogelijkheden koos ik voor één maal overstappen in Trier. Vertrek 9.03, in Trier en verder om richting noorden. Het was opvallend rustig in de trein. In Trier een uurtje wachten. De instap moest ik rennend doen. Ik stond toen de trein stopte bij de 1e klas en het was nog een heel eind lopen naar de 2 e klas terwijl de trein maar 2 minuten blijft staan. De route is mooi. Langs de Moezel heb je mooie plaatjes. Aankomst in Meppen om half 5. Ben (m n zwager) had ik tevoren al gebeld en die wilde mij wel ophalen. Thuis gekomen wachtte mij een verrassing. Wilma (m n vrouw) had bijna het hele huis aangepakt. Geverfd, laminaat in de slaapkamer, de garage opgeknapt en in de beits gezet. Wat een werk is dat geweest. Zo n vier weken ben ik dus onderweg geweest. Negen kilootjes lichter. Twee (achter) buitenbanden versleten en vier remblokjes. Vier lekke bandjes gehad. Het rubbertje

44 van m n fietspomp te wijd geworden. Het had dus (veel) erger gekund. Een hele mooie hoofdzakelijk rustige route. Een paar keer fout gereden en af en toe was de beschrijving (voor mij) moeilijk te volgen. Ik heb gelijk maar het 100cols wielershirt besteld. En wat schetst mijn verbazing? Een goede week later werd het thuis bezorgd en wel door Jan Bijma hemzelf!!! Bedankt Jan!

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Hoe ziet de reis eruit:

Hoe ziet de reis eruit: Bij voldoende belangstelling organiseren wij voor de echte berggeiten wederom een fietsreis naar de Franse Pyreneeën. vertrek: vrijdag 18 september 2015 terugkomst: zaterdag 26 september 2015 Hoe ziet

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Vakantie Onur Frankrijk september 2010

Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Inleiding Midden juni begon ons als team op te vallen dat Onur zich erg begon terug te trekken. Hij wilde vaak alleen op zijn kamer blijven terwijl heel Nederland

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Giro di KiKa e etappe IL Classico / Bolzano Bormio = 153 km en hoogtemeters

Giro di KiKa e etappe IL Classico / Bolzano Bormio = 153 km en hoogtemeters Giro di KiKa 2016 In januari heb ik de beslissing genomen om dit jaar mee te doen aan Giro di Kika 2016. Dit is een 6 daagse fietstocht ten bate van de strijd tegen kinderkanker, door de Dolomieten met

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Provence. 2 mei t/m 14 mei 2010

Provence. 2 mei t/m 14 mei 2010 Provence 2 mei t/m 14 mei 2010 Zondag 2 mei Heel - Cuiseaux 680 km Route: Heel - Luik - Nancy - Epinal - Besançon - Lons-le-Saunier - Cuiseaux Weer: af en toe een bui We gaan weer naar de Provence. Twee

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

6x de berg op voor het KWF!

6x de berg op voor het KWF! 6x de berg op voor het KWF! Bonjour Ted et Felix Het is gelukt! 6x de Alpe d Huez op 1 dag!!! Samen met 65 andere renners, waarvan er maarliefst 62, zes keer de top hebben gehaald, hebben we al bijna 300.000

Nadere informatie

Een uitdaging voor een goed doel

Een uitdaging voor een goed doel Een uitdaging voor een goed doel Mijn 100 colstocht 1 juni 2007 t/m 30 juni 2007 geschreven door Paul Vos 100 cols De 100 cols tocht! Goh ja hoe kom je daar nu op!! Na alle grote toertochten in Europa

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Overwin de Franse. Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk. Reizen voor Sport Fans. 8 dagen / 7 nachten

Overwin de Franse. Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk. Reizen voor Sport Fans. 8 dagen / 7 nachten Reizen voor Sport Fans Overwin de Franse Prijs vanaf : 1.985 vanaf 2-persoonskamer Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk 8 dagen / 7 nachten Vertrekdatum 09/07/2016 1.985 vanaf en 2-persoonskamer

Nadere informatie

Verslag Campertrip Frankrijk 2013.

Verslag Campertrip Frankrijk 2013. Verslag Campertrip Frankrijk 2013. Vrijdag 28 juni 2013. De schade aan de camper was eindelijk hersteld (vanaf half februari!!) dus direct ermee weg. Om ca. 10:30 uur vertrokken richting het zuiden van

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Verslag Campertrip Tour de France 2012.

Verslag Campertrip Tour de France 2012. Verslag Campertrip Tour de France 2012. Het leek ons wel leuk om eens een etappe van de Tour van nabij mee te maken. We hebben gekozen voor de eerste bergetappe, van Macon naar Bellegarde sur Valserine.

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Weet je wat ook leuk is!!!

Weet je wat ook leuk is!!! 26 juli 2012 Alpe D`Huez Triatlon CD. Weet je wat ook leuk is!!! Een vaak gehoorde kreet in het kleine triatlon wereldje. de triatlon van Alpe D`Huez Getriggerd door alleen al de heroïsche naam van werelds

Nadere informatie

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal...

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... 2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... Alweer een tijdje geleden, maar vanwege de drukte nog geen verslag, maar zondag 16 november jongstleden liep ik mijn eerste Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Nadere informatie

De 100 cols tocht van Leen en Jozef deel 3: 2013.

De 100 cols tocht van Leen en Jozef deel 3: 2013. De 100 cols tocht van Leen en Jozef deel 3: 2013. Woensdag 28 augustus 2013, Ruddervoorde/Avignon - Manosque, 110 km/947 hm. We staan klaar voor het 3 de deel van onze 100 cols tocht, de fietsen zitten

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012

Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Cols de Force Klimmen voor Michael Wings internet aan bed Locatie Barcelonnette 2012 Een week fietsen in de hoge Alpen. (Van huis vrijdagavond tot thuis zondagmorgen 0.00 uur) Eigen vervoer. Appartementen

Nadere informatie

Vogezen 18 21 juni 2015

Vogezen 18 21 juni 2015 Vogezen 18 21 juni 2015 Deze dagen werden gekenmerkt door niet al te best weer; af en toe een bui en ongeveer 18 graden, maar de temperatuur steeg aanzienlijk door het prettige gezelschap, discussies,

Nadere informatie

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011

Allgäu. 20 t/m 30 oktober 2011 Allgäu 20 t/m 30 oktober 2011 Donderdag 20 okt Heel - Stromberg 230 km De herfstvakantie staat weer voor de deur en omdat Wim op vrijdag altijd vrij heeft gaan we vandaag alvast een stuk richting Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

Fiets & Beleving 2012

Fiets & Beleving 2012 Fiets & Beleving 2012 Informatiebrochure Nieuw programma Fiets & Beleving organiseert in 2012 weer vernieuwde en actieve fietsevenementen waarbij de fiets en beleving centraal staan. Zo staan bij de vernieuwde

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk.

Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Week mountainbiken in Gerlos te Oostenrijk. Zaterdag morgen 15 juni 2013 om 5 uur gaat het trainings weekje mountainbiken in Oostenrijk beginnen. Onze verblijfplaats in Oostenrijk is het appartement van

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Fietsvakantie 2006. WIM RICK.

Fietsvakantie 2006. WIM RICK. Fietsvakantie 2006. WIM RICK. 26 juli t/m 9 augustus Fietsvakantie in de Hautes Alpes. Woensdag 26 juli: Aankomst op de Camping Municipal 's Nachts om 02.00 uur zijn we vanuit Nederland vertrokken om richting

Nadere informatie

GR5 Les Houches -Modane Hans Wortel

GR5 Les Houches -Modane Hans Wortel GR5 Les Houches -Modane Hans Wortel pagina 1 van 12 Index Website GR5 Les Houches - Modane 1) Algemeen 2) Foto's GR5 Les Houches - Modane 3) Onze Route in een spreadsheet 4) Download GPS Info (tracks,

Nadere informatie

Virages van Lausanne naar Menton over de hoogste toppen van de Franse alpen

Virages van Lausanne naar Menton over de hoogste toppen van de Franse alpen U houdt van auto over de lekkerste rijderswegen van Europa. U wilt zich geen zorgen maken over de volgende overnachting, het hotel, het eten en of uw bolide wel op een veilige parkeerplaats staat. U heeft

Nadere informatie

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer.

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. Al vanaf mijn schooltijd is de Afrikaanse berg Kilimanjaro bijgebleven. Afrika en een berg met sneeuw? De interesse werd verder

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Beaugency, 18 mei 2007

Beaugency, 18 mei 2007 Beaugency, 18 mei 2007 30 kilometer, totaal 303 kilometer Negenentwintig kilometer vanaf de kathedraal, zegt mijn routebeschrijving. Daar zie ik wel tegenop, vooral omdat de route helemaal de GR3 volgt.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Une Belle Histoire Nou, daar sta je dan. Met je goede gedrag, langs de snelweg in Belgie met een lekke achterband. Maar wacht, ik ga veel te snel. Vrijdagochtend zouden we met 14 Goodfellas vertrekken

Nadere informatie

Onderaan werd er vanaf half vijf gestart in groepen van 500 klimmers en zo gebeurde het dat wij om 5:10 begonnen aan onze eerste klim.

Onderaan werd er vanaf half vijf gestart in groepen van 500 klimmers en zo gebeurde het dat wij om 5:10 begonnen aan onze eerste klim. Weekje Alp d-huez Op zondag 3 juni vertrokken wij met ons gezin in alle vroegte naar de berg waar we al zolang naar hadden uitgekeken. Onderweg worden we al diverse malen ingehaald door motorrijders in

Nadere informatie

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme.

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. 24-10-2012. St.Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. We zijn er laat uit vandaag. Na 798 km rijden we om 9.50 van de camperplaats weg. 10.10 le Mayet d'ecole. Via Gannat

Nadere informatie

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim De brug van Adri Rollen: Verteller Martje Adri Wim Daar loopt een meisje. Ze heet Martje. Ze kijkt boos en loopt langzaam. Ze weet niet waarheen. Martje kent Wim. Hij woont in dezelfde straat, maar Wim

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

La Marmotte Alle 10 de Molenrijdes + Peter Hofland waren dinsdag op camping Belledonne aan de voet van de Croix de Fer.

La Marmotte Alle 10 de Molenrijdes + Peter Hofland waren dinsdag op camping Belledonne aan de voet van de Croix de Fer. Afstand: Hoogtemeters: 174 km 5000 m Col Alph d'huez Col de la Crox de Fer Col du Telegraphe Col du Galibier La Marmotte 2004 La Marmotte 2004, ook dit jaar weer deelname van een aantal Molenrijders. In

Nadere informatie

Aulnay de Saintonge, woensdag 28 mei 2008

Aulnay de Saintonge, woensdag 28 mei 2008 Aulnay de Saintonge, woensdag 28 mei 2008 35 kilometer, totaal 265 kilometer Omdat er voor vandaag een lang traject op de rol staat, ben ik vroeg opgestaan. Om 5u45 al, en om zeven uur ga ik bepakt op

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

1 Werkwoord. (wonen, werken, lopen,...) 8 Grammatica is niet moeilijk. wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden.

1 Werkwoord. (wonen, werken, lopen,...) 8 Grammatica is niet moeilijk. wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden. 1 Werkwoord (wonen, werken, lopen,...) wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden. 8 Grammatica is niet moeilijk 1.1 woon, woont, wonen Ik woon nu in Nederland. Jij woont nu in Nederland. U woont nu

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

Weergoden waren groep 10 gunstig gezind van Guebwiller naar Clerval

Weergoden waren groep 10 gunstig gezind van Guebwiller naar Clerval ETAPPE 10 Weergoden waren groep 10 gunstig gezind van Guebwiller naar Clerval Samenstelling groep 10: Edwin Bond, Hans Veerman, Greqor Koning (Krekker), Pierre Hoogland, Ton Steenbeek en Andre Runderkamp.

Nadere informatie

Wielervrienden in het Zwarte woud.

Wielervrienden in het Zwarte woud. Wielervrienden in het Zwarte woud. Op zondag 4 augustus vertrokken 5 wielervrienden, Ber Fraats, Lambert Jeukens, Andre Janssen, William van der Coelen, Ed op den Camp en Jo Fraats als gastrijder, naar

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007

REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO MEI 2007 1 van 9 18-11-2012 20:38 REISVERSLAG HONDA4FEST CEREGLIO 16-22 MEI 2007 Door René van Maanen en Ronald van de Bijl Eigenlijk is het allemaal begonnen met een grap. Doordat ik René had gevraagd om mee te

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI De rit van Carrabella naar Manatee Springs State Park is erg mooi. Veel naaldbossen, grotendeels nieuw

Nadere informatie

Trailrunning. RCN Camping Belledonne. Verleg je grens! Omgeving Alpe d Huez

Trailrunning. RCN Camping Belledonne. Verleg je grens! Omgeving Alpe d Huez Omgeving Alpe d Huez Trailrunning RCN Camping Belledonne Verleg je grens! Trailrunning RCN camping Belledonne De omgeving van de Alpe d Huez is vooral bekend bij wielrenners. Toch zijn er veel indrukwekkende

Nadere informatie

Tour Denemarken 2016

Tour Denemarken 2016 Tour Denemarken 2016 Dag 1 Rond tien uur in de ochtend werd ik opgehaald door Joris van Wijngaarden. Daarna haalden we Leon op van het station en haalde we Simone op in Gorinchem. Ik liep naar boven in

Nadere informatie

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Woensdagochtend vertrokken we met 23 kinderen en 3 volwassenen, juf Karin, Arjan Wilting (vader van Kay) en meester Sander rond 9.00 uur richting

Nadere informatie

Reisverslag BirdingBreaks macro weekend Viroinval België

Reisverslag BirdingBreaks macro weekend Viroinval België Reisverslag BirdingBreaks macro weekend Viroinval België 10-13 juli 2014 Georganiseerd door: www.birdingbreaks.nl Reisschema Dag 1 10-07-2014 Amsterdam Nismes Na zo n 2,5 uur rijden vanuit Utrecht reden

Nadere informatie

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 Ik arriveer op een zon overgoten Wijkpark. Nog geen kwartier later wordt het park in de schaduw gelegd door donkere wolken. Die trokken gelukkig weg en wederom

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Lieve vrienden van El Manguaré,

Lieve vrienden van El Manguaré, Lieve vrienden van El Manguaré, Vanuit een overstroomd Iquitos de tweede tamtam van 2012. Twee dagen geleden schreef ik onderstaand stukje: Manguaré kampt met wateroverlast! Zoals Yolanthe in de vorige

Nadere informatie

Chenay, maandag 26 mei 2008

Chenay, maandag 26 mei 2008 Chenay, maandag 26 mei 2008 26 kilometer, totaal 201 kilometer En het is maar goed ook, dat ik mijn tent niet hoef in te pakken. Het heeft de hele nacht geplensd van de regen. En er was ook flink wat wind.

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

WEEKEND IN SYKE - DUITSLAND

WEEKEND IN SYKE - DUITSLAND 1 van 10 18-11-2012 20:41 WEEKEND IN SYKE - DUITSLAND CB four weekend in Syke - Duitsland Oke hier een klein verslag van het weekend: Het uiteindelijke vertrekpunt zou dus hier bij mij zijn in zwolle,

Nadere informatie

Kleding en Materiaal: Aandachtspunten voor het fietsen in de bergen.

Kleding en Materiaal: Aandachtspunten voor het fietsen in de bergen. Kleding en Materiaal: Aandachtspunten voor het fietsen in de bergen. Voor al diegenen die niet bekend zijn met fietsen in de alpen. Ik heb gemerkt dat er behoefte is aan tips m.b.t. materiaal en kleding.

Nadere informatie

Tours, maandag 19 mei 2008

Tours, maandag 19 mei 2008 Tours, maandag 19 mei 2008 Nadat ik thuis afscheid genomen had, heeft L.J. me vanmorgen naar Schiphol gebracht. Daar, op het treinstation, eerst de NS- High-Speed balie opgezocht. Daar krijg ik alle service,

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra Noorwegen Gemaakt door Emma Scheepstra 1 Inhoudsopgave Dag 1: Aankomst... 3 Dag 2: Naar school en het zwembad... 4 Dag 3: Naar school en naar een klimbos... 5 Dag 4: Naar het zwembad en naar de stad...

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

MTB-school: XC-training voor gevorderden

MTB-school: XC-training voor gevorderden MTB-school: XC-training voor gevorderden Zaterdag 3 november 2007 Vandaag was het tijd om onze afspraak met de MTB-school na te komen. Om 9 uur stonden we paraat aan het meer van Warfa om er een dag flink

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Les Trois Ballons Luxeuil les Bains, Vosges Frankrijk 130608

Les Trois Ballons Luxeuil les Bains, Vosges Frankrijk 130608 Les Trois Ballons Luxeuil les Bains, Vosges Frankrijk 130608 Met Anja Na de ervaring van vorig jaar wilde ik dit jaar zeker de hernieuwde versie fietsen, al was de uitdaging van La Planche des belles Filles

Nadere informatie

Transalp Mont Blanc : Reis totaal overzicht

Transalp Mont Blanc : Reis totaal overzicht Niet de snelheid maar een uiterste concentratie en daarnaast een grote beheersbaarheid van je mountainbike is nodig om de Trans Alp rond de Mont Blanc te volbrengen. Op vrijdag 28 augustus vertrek ik naar

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

Mijn 5 e 100 cols tocht (door Frans van den Berg, 2016)

Mijn 5 e 100 cols tocht (door Frans van den Berg, 2016) Mijn 5 e 100 cols tocht (door Frans van den Berg, 2016) Dit is het verslag van m n 5 e tocht. Ik heb deze tocht in drie delen gemaakt. 1 e deel mei en juni 2015, daarna het 2 e deel in september van dat

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

Zondag 30 augustus. Driebergen- Metz.

Zondag 30 augustus. Driebergen- Metz. Zondag 30 augustus. Driebergen- Metz. Om 11 uur vertrekken we naar Metz, zo'n 400km van Driebergen. Het weer is mooi en in Urmond bij van der Valk aangekomen voor de traditionele onderbreking slaat de

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

Vakantie 2013 van Peter Journée. Noord-Overijssel. Voorwoord. 25 juli t/m 12 augustus 2013

Vakantie 2013 van Peter Journée. Noord-Overijssel. Voorwoord. 25 juli t/m 12 augustus 2013 Vakantie 2013 van Peter Journée Noord-Overijssel Voorwoord. Elk jaar ga ik s zomers ruim twee tot soms wel drie weken met mijn ouders op vakantie. Dit jaar blijven we weer in Nederland. Ik wil - net als

Nadere informatie

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky Vandaag moesten we leraren tegen 8 spelen. Dat waren een heleboel opdrachten en die moesten binnen 2 uur uitvoeren. Maar het is ons gelukt en dat vond ik het leukste van de dag. Ik ben benieuwd wat we

Nadere informatie