Om 7 uur zijn we vertrokken. Via de Duitse autosnelwegen kwamen we om uur aan in Saverne.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Om 7 uur zijn we vertrokken. Via de Duitse autosnelwegen kwamen we om 14.30 uur aan in Saverne."

Transcriptie

1 Een week voor mijn gepland vertrek schoot het me in m n rug na een wat té ruig stratenvolleybaltoernooi in ons dorp. Dit met m n rug gebeurt wel vaker en meestal duurt het een week voordat alles weer een beetje normaal functioneert. Een aantal vrachtwagenchauffeurs had ik gevraagd voor vervoer richting Saverne. Ze gingen echter allemaal via Antwerpen en Parijs. De trein via Duitsland was mijn andere optie. Ik zag mij nog niet met fiets en BOBaanhanger over de perrons sjouwen, dus ik was aangenaam verrast toen m n zwager met zijn zoon aanboden mij naar Saverne te brengen. " " SAVERNE - DABO Om 7 uur zijn we vertrokken. Via de Duitse autosnelwegen kwamen we om uur aan in Saverne. Na m n eerste stempeltje te hebben gehaald van La Gare vertrok ik om uur. De eerste paar kilometertjes waren vlak. Toen begon het eerste klimwerk. Cote du Spielberg en de Col de Valsberg kwamen als eersten aan bod. 28 km en 2 uur later stopte ik op de camping in Dabo. (EUR 5,50) " " DABO - EPINAL Om ca.6.30 uur vertrokken. Een rugzakker was om 4.00 uur al aan het inpakken in de regen. Tegen zevenen werd het droog. De eerste 8 km gingen bergaf. Daarna weer klimmen natuurlijk. Col na col, met één hele mooie maar ook lange, Col de L Engin.

2 De route gaat over fraaie rustige wegen zoals de Route Forestieres, waar je echt helemaal niemand tegenkomt. De laatste 15 km tot aan Epinal is een stuk drukker. Even schuilen voor een regenbui in een oude schuur. Hier in de voormalige kasteeltuin van Epinal op de camping. (EUR 6,10) 129 km; gemiddeld 18,4; fietstijd 7.01 uur. " " EPINAL IS-SUR-TILLE Om 6.30 vertrokken in een zacht regentje. Om 7.00 uur twee broodjes met appel als ontbijt.

3 Rond de middag werd het droog. Winkels in de stille dorpjes waren dicht of helemaal gesloten. Onderweg bij een rijdende fruitboer voor EUR 5,= aan aardbeien en nectarines verorbert. In een bocht van een afdaling zagen we elkaar. Ik in de remmen en een buizerd die moeizaam fladderend net op tijd wegvloog. Het zal je maar gebeuren! In Is-sur-Tille midden in het stadje op de camping gaan staan. (EUR 3.70) 158 km; gemiddeld 18.5; fietstijd 8.31 " " IS-SUR-TILLE - LAIVES Vanmorgen regen met harde wind. Om 6.00 uur vertrokken. Als ontbijt een ananastaartje gekocht bij de bakker. Het werd droog maar de wind bleef; tegen natuurlijk. In Beaune grandioos mis gereden. Ik moest richting Bligny-les-Beaune. Ik ging rechtsaf richting Bligny-sur-Ouche. Na een tiental (klim)kilometers kreeg ik argwaan.

4 Met de kaart erbij ontdekte ik m n fout. Met een omweg via Nantoux en Pommard weer op het juiste traject uitgekomen. (Ook een mooie route trouwens) Om uur vond ik een plekje op de camping even voor Laives. (EUR 8.21) 175 km; gemiddeld 17.3: fietstijd " " LAIVES - PANISSIERES Om 6.00 uur vertrek. Witte wolken aan de lucht. Mooi fietsweer maar er kwamen wel 9 cols en 2 cotes vandaag aan bod. De camping in Panissieres bereikte ik om uur en geen beheerder te bekennen.

5 162 km; gemiddeld 15 km; fietstijd " " PANISSIERES - BRIOUDE Om 10 over 6.00 uur vertrek zonder de camping te hebben betaald. Dreigende wolken in de verte maar het werd mooi weer. Bij Feurs stak ik het vlakke Loire-dal over. Hierna was het weer klimmen geblazen. 16 km deed ik in bijna 2 uur. Daarna nog een paar heftige collen boven de 1100 m. 155 km; gemiddeld 16,6; fietstijd Camping in Brioude aan de rivier l `Allier om uur. (EUR 7.95). We staan er met z n drieën. Lekker rustig. " " BRIOUDE - AURILLAC Half 7 vertrek. Eerst nog wat fris maar later werd het warm.

6 Onderweg kwam ik een andere 100collen fietser tegen, hij reed een gedeelte van de route andersom om uit te proberen. Col Puy Marie heet één van de zwaarste te zijn. Het viel mee behalve de laatste 2 km. Met 30 x 23 kwam ik boven en met 30 x 25 als reserve gaf dit mij goede hoop op de latere beklimmingen. M n eerste lek, uitgerekend de BOB.

7 In Jussac zou volgens de routebeschrijving een camping zijn. Nee dus. 10 km daarvoor was er wel één. Om weer terug te rijden zag ik niet zitten dus informeerde ik naar een camping in de buurt. In Aurillac, wel iets buiten de route, vond ik een plekje om uur met flatgebouwen als achterburen. (EUR 6.15) 142 km, gemiddeld 15.2, fietstijd " " AURILLAC - SALVIAC Kwart over 6 vertrek. Van terugkomende discogangers kreeg ik een aantal warme croissantjes. Het was nog heerlijk rustig bij St. Etienne-Cantales. Om half 9 een regenbuitje van een kwartier. Korte klimmetjes.tegen 12 uur had ik 90 km afgelegd.

8 Rocamadour Toen kwam de hitte en het tempo zakte. Veel fruityoghurtjes, nectarines en frisdrank naar binnen gewerkt. Op een terras een colaatje van EUR 2.20 langzaam naar binnen geslurpt. Om in Salviac op de camping aangekomen. (EUR 4.15) Weer staan we met z n drieën. 149 km; gemiddeld 18.6, fietstijd 8.01.

9 " " SALVIAC CASTERA-VERDUZAN Tegen 6.00 uur vertrokken. De eerste paar uren was het bewolkt. De Cote Puymirol is een hele korte steile klim. Na het dorp was de route barre, gelukkig mocht ik erlangs. Voor Caudecoste was de brug nog steeds afgesloten voor alle verkeer, omrijden dus. Ik fietste op zo n 15 km langs het dorpje Lamontjoie. Een aantal jaren geleden wilden m n oom en tante daar een camping beginnen wat mislukte. Jammer. Tussen de middag werd het erg warm en ook de route heeft lange open stukken zonder schaduw. De kaarsrechte weg naar Lectoure.

10 In Castera-Verduzan een nette camping gevonden. (EUR 8.15) 176 km; gemiddeld 18.9, fietstijd " " CASTERA-VERDUZAN OLORON-ST. MARIE Tien over 6 vertrek. Rustieke dorpjes onderweg. In Bassoues, waar de weg door een grote oude schuur gaat (zo lijkt het tenminste), lekker ontbeten. Af en toe zie ik in de verte de contouren van de Pyreneeën.

11 Drie kwartier deed ik erover om Pau door te komen. De Cote Oloron (Notre Dame), een gemeen stukje klim maar ook afdaling. Camping (EUR 8,79) in Oloron-Sainte Marie, het meest zuidwestelijke gedeelte van de route aan het begin van de Pyreneeën. 157 km; gemiddeld 17.7, fietstijd 8.53.

12 " " OLORON ST MARIE - ESTERRE Kwart over 6 vertrek. Col de Marie Blanc diende zich gauw aan. 9 km slechts maar behoorlijk steil, tussen de 5 en 13%. Daarna volgde de Aubisque, ook geen gemakkelijke. Het was schitterend mooi en warm weer. De bocht van Wim van Est.

13 In het dal kon ik de bandjes op spanning brengen met een normale voetpomp bij een velo-verhuur. Om kwart voor zes op de camping in Esterre aan de voet van de Tourmalet aangekomen.(eur 4.22) 114 km; gemiddeld 13.4, fietstijd " " ESTERRE ST BEAT In een dikke mist om 6.30 vanuit Esterre aan de 18 km klim naar de Tourmalet begonnen. Op wat vroege wandelaars na niets gezien. 3 uur later stond ik op de koude en natte top. Ik was deze dag wel de eerste fietser die boven kwam. De afdaling was koud. Ik ben zelfs nog een stukje gaan lopen. De hele dag is het bewolkt gebleven en op de drie collen van vandaag was het mistig.

14 De Col d Aspin viel mee. De Peyresourde was lastig. Bagneres-de Luchon doet soms al aardig Spaans aan. Een camping in St. Beat gevonden. Niemand aanwezig dus tent opgezet op deze oude municipal-camping. Later kwam de beheerder toch nog langs en kreeg ik de wind van voren omdat ik op een verkeerde plek stond. Uiteindelijk was het toch nog bon nuit en hoefde ik geen cent te betalen. 116 km; gemiddeld 12.4, fietstijd " " ST. BEAT AULUS LES BAINS Om 6.10 vanaf de gratis camping vertrokken. Op de Col de Menté was ik die dag om 8 uur als eerste boven,.

15 Col de Portret-d, Aspet is ook geen makkie. Col de la Core en de Latrape vielen eigenlijk wel mee. Om een uur of 4 in Aulus les Bains aangekomen Ik wilde eigenlijk wel verder maar de volgende camping is té ver. Dus om uur op de camping. (EUR 6.50) 100 km; gemiddeld 12, fietstijd 8.37.

16 " " AULUS LES BAINS - CARCASSONNE Om 10 over 6 op naar de Col de Agnes, 10 km klimmen en na ca 2 uur stond ik boven in de mist. De afdaling was koud. In Massat kwam ik 2 andere 100collen fietsers tegen. Ad (in het bekende wielershirt) en z n zoon reden een gedeelte van de route tot aan Avignon. Samen hebben we de Peguere bestegen, 18% 3 km! Ik ben wel fietsend naar boven gekomen maar wel driemaal gestopt om op adem te komen. Wat een gewurg. Afscheid genomen en de Pyreneeën uitgefietst met een heerlijk zonnetje.

17 Uitgekomen in Carcassonne om half zeven. De camping (EUR 5.70) werd bevolkt door een internationaal gezelschap fietsers. 164 km; gemiddeld 15.8, fietstijd " " CARCASSONNE CEILHES-ROCOZELS Tien over 6 vertrokken. De route gaat langs la cite van Carcassonne. Het was nog fris in de ochtend maar later veranderde het in (heel) warm weer. De collen vielen dan ook zwaar.

18 Tegen kwart voor 7 op de camping in Ceilhes aangekomen. (EUR 6.30) 157 km; gemiddeld 15.4, fietstijd " " CEILHES - VEBRON Kwart over 6 Ceilhes achter me gelaten. In Lodeve gelijk maar de raad van een mail van de Stichting 100cols opgevolgd. Een andere route genomen vanwege de aanleg van een autosnelweg. Later volgde de Cote St Pierre die, volgens een mail, afgesloten zou zijn vanwege vallend gesteente. Spannend dus of ik er langs kon. Het kon, een groot brokstuk lag nog langs de weg met daaronder een verpletterde auto. Na de Cote de St. Pierre volgde een vrijwel kaarsrechte weg van wel 8 km. De omgeving is heel mooi maar ook hier in de Cevennen geen gemakkelijke collen.

19 Vanaf Aveze tot aan de Mont Aigoual is het alleen maar klimmen over zo n 40 km! Op de Col du Minier overvallen door een onweersbui. Toen het weer droog werd was nog geen km verderop een boom geraakt door een inslag. De brokstukjes hout lagen op straat.

20 De Mont Aigoual op 1567 hoogte kwam vandaag als laatste beklimming. In het mooie dorpje Vebron een camping gevonden vrijwel naast een supermarktje. (EUR 9.20) 145 km; gemiddeld 14.6, fietstijd 9.54.

21 " " VEBRON CHATEAUNEUF DU PAPE Vannacht onweerde het. Vertrokken om kwart over 6, toen was het nog droog. Ik kon gelijk aan de bak met de eerste col van vandaag, De Solperiere, poeh! In Barre ontbijt met warme croissantjes. Zachtjes begon het te regenen. Een aantal mooie collen beklommen. Zo regende ik de Cevennen uit. Het werd hierna vlakker en droog en warmer. Vlak voor Uzes een lekke achterband. Gelijk maar de buitenband verwisseld, deze was bijna helemaal versleten. In Uzes is een camping maar ik koos voor een camping 40 km verderop met als gevolg dat ik tegen 8 uur in Chateauneuf du Pape aankwam op een boscamping. In de verte zag ik reeds de Mont Ventoux liggen. 178 km; gemiddeld 17.2, fietstijd

22 " " CHATEAUNEUF DU PAPE - MONTBRUN Vandaag Mont Ventoux dag. Vanuit Chateauneuf zie je hem al liggen. Om kwart over 6 vertrokken en 40 km later stond ik in Bedoin voor de ca 20 km lange klim. Het was bewolkt. Na een paar kilometer begon het te regenen. Uit het bos komend op het kale stuk was het droog en waaide het lekker. Drie uur later stond ik boven bijna de berg afwaaiend. Afgedaald en de route vervolgt. Ca 4 uur later zag ik de spits van de Mont Ventoux nog steeds.

23 De route heeft een mooie kronkel gemaakt rondom de berg. Camping om uur gevonden in Montbrun. (EUR 4.55) 127 km; gemiddeld 13.8, fietstijd " " MONTBRUN MOUSTIERS-ST MARIE Tegen 6 vertrokken. De eerste 15 km was klimwerk, niet steil maar toch weer 2 collen. Op de laatste kwam ik een fietsende Zwitser tegen die ik nog op de foto nam. Hij wilde de Mont Ventoux nog op maar dan zonder bepakking. De heuvels werden lager maar later zag je de contouren van de Alpes Provence. In Manosque gestempeld bij de groenteboer. Daarna naar Valensole. Een lange niet steile maar vervelend stukje weg, temeer vanwege de warmte. In Valensole op een terras neergestreken met 3 boules ijs. Camping in Moustiers-St Marie. (EUR 8,15). Of ik de volgende morgen de camping weer af zou komen is nog de vraag. Het is wel een heel steil toegangswegje. Vandaag had ik een (ingeblikt) fruitdag. 151 km; gemiddeld 16.1, fietstijd 9.24.

24 " " MOUSTIERS-ST MARIE BEUIL Het was fris vanmorgen. Jasje aan en door de Gorges du Verdon. Mooi gezicht die diep uitgesneden kloof.

25 De Col Du Buis is kort maar steil. Verder naar het toeristische Entrevaux. Toen door de Gorges du Cians. Schitterende kloof met die rode rotsen maar wel bergop gedurende 22 km.

26 Hier ging een hoop tijd inzitten. Tegen half zeven toch maar een hotel opgezocht in Beuil. Toen ik bij het eerste hotel de deur opendeed kreeg ik als antwoord dat men in september wel klaar zou zijn met de verbouwing. Het tweede hotel was wel raak. (EUR 45, =) 144 km; gemiddeld 14.4, fietstijd " " BEUIL - GUILLESTRE Tegen 6 uur vertrokken vanuit het hotel. M n fiets en BOB stonden nog keurig in de hal. Het was alweer fris. De eerste col (De La Couillole) viel achteraf wel mee, 5 km klimwerk maar de afdaling van 18 km was koud. In St. Sauveur croissantjes gegeten.

27 Toen richting de la Bonette. In Isola gestempeld en in St. Etienne-de-Tinee nog wat gegeten. De klim is daarvandaan zo n 20 km.

28 De afdaling naar Jaussiers is 24 km. Voordat de Vars beklommen werd, in St. Paul een paar kaartjes verstuurt. De afdaling naar Guillestre is dan nog 19 km. Daar kwam ik tegen half 8 op de camping.(eur 5.40) 148 km; gemiddeld 14, fietstijd

29 " " GUILLESTRE - MODANE Alweer met jas aan om ca kwart over 6 vertrokken richting de Izoard. De eigenlijke klim is ca 15 km met af en toe steile stukken. Nog even gepauzeerd bij Casse Deserte..

30 Toen ik afdaalde naar Briancon kwam ik een hoop zwoegende fietsers die naar boven klommen tegen. De weg naar Col du Lautaret is lang en op het laatst moet er ook nog geklommen worden. Voordat ik aan de laatste 8 km van de Gallibier begon eerst een soort gevulde koek met framboos erin gekocht. Dat was zware kost. Boven waaide het behoorlijk en was het fris. Een lange afdaling met daartussen een klimmetje naar de Telegraphe volgt. Naar Modane is het dan nog zo n 25 km langs een vervelende weg.

31 Tegen 8 uur camping gevonden in Modane. (EUR 10.69) 142 km; gemiddeld13.2, fietstijd " " MODANE BOURG ST MAURICE Kwart over 6 was het. Donkere wolken boven de bergen en koud. Lange broek aan en vertrekken. Vóór de Iseran is er nog een cote van 5 km en de Col de la Madeleine van 7 km. Het laatste dorpje voor de Iseran is een plaatje: Bonneval-sur-Arc.

32 Toen kwam de Iseran, 14 km klimwerk. In het begin regen dan weer een beetje zon en later lichte sneeuw en koud. Onderweg nog tweemaal ingehaald en een schouderklopje met bon courage gekregen. Bijna boven sneeuwde het. Een Duitse motorrijder op de foto gezet en hij mij. In de refuge een chocolat chaud genomen. De afdaling was minder: sneeuw, wind en koud.

33 Gedurende de lange afdaling door Val d Isere en een aantal tunnels naar Bourg St. Maurice werd het langzamerhand warmer. Beneden scheen de zon. Een Franse wielrenner wees me de weg naar de camping die ik tegen 5 uur bereikte. (EUR 8.32) 114 km: gemiddeld 13.3, fietstijd " " BOURG ST MAURICE - THONES Twintig voor 7 was het vertrek vanochtend. Er hing een lage bewolking. Cormet de Roselend moest eraan geloven. 20 km klimmen en het werd alsmaar kouder en natter Het bleef spetteren in de afdaling waar ik in de remmen moest voor wat tegenliggers. Ik dook 2 km na de top in een café waar de houtkachel zojuist werd aangestoken. Van het mooie stuwmeer, Lac de Roselend, was weinig te zien vanwege de wolken.

34 Toen kwam Col des Saisies, 14 km klimmen. Dit ging vrij gemakkelijk. Halverwege scheen de zon zowaar. In de afdaling begon het te gieten dus dook ik in een schuur om te schuilen. De Aravis ging iets moeilijker, ook daarboven gekomen begon het weer te regenen. In de beklimming naar Croix Fry kon het regenjasje weer uit. De natte voeten bleven. Tegen half 7 Thones bereikt. Boodschappen gedaan, tent opgezet, fiets een beetje schoon gemaakt en patat gegeten. 111 km; gemiddeld 11.9, fietstijd 9.21.

35 " " THONES ST CLAUDE Twintig over 6 uit Thones vertrokken. Strak blauwe lucht maar bitterkoud. Om half 8 was het in Annecy 9 graden. Na Annecy iets verkeerd gereden blijkbaar maar ik was gauw terug op de route. De Col du Clergeon was af en toe al lastig Er zaten 2 stukken in van 14% over 2500 en 3000 meter. maar de Grand Colombier nog lastiger.

36 In Belleydoux geen camping te zien. Door gefietst naar St. Claude waar ik om half negen arriveerde. (EUR 6.75). Een gepensioneerde tennisleraar was ook al 3 weken aan het fietsen geweest met een Bobaanhanger, het viel hem wat tegen. 179 km; gemiddeld 14.8, fietstijd " " ST CLAUDE - PIERREFONTAINE Half 7 verliet ik met een kletsnatte tent St. Claud. Het regende niet maar de dauw was de oorzaak. Bijna als vanzelf was het weer fris. Dus lange broek aan. Verder door de Jura. In de loop van de ochtend kon de lange broek weer uit. Een schitterend mooie route. Veelal een gebied wat op wintersport is ingesteld. Veel bos met heuvels en af en toe diepe kloven.

37 De klimmetjes vielen mee, hoewel. Tegen 6 uur een Camping a la Ferme in Pierrefontantaine gevonden. Mooi rustig plekje. (EUR 4,05) 156 km; gemiddeld 17.5, fietstijd 8.53.

38 " " PIERREFONTAINE WILLER-SUR-THUR Kwart over 6 van de boerderijcamping vertrokken. Rustige weggetjes door het golvende landschap. De Vogezen reed ik binnen en het begon al aardig warm te worden. Al spoedig kwam de Ballon d Alsace in beeld. Ongeveer 14 km klimmen. Na de afdaling moest ik volgens de route een fietspad volgen. Nou, het eerste gedeelte viel bepaald niet mee. Daarna een mooie route tot aan de voet van de Grand Ballon. Ik twijfelde of ik door moest gaan of stoppen. Ik stopte om kwart over 4. Camping in Willer-sur-Thur. (EUR 4.60).

39 Toen ik de tent had staan kwam madame me zeggen dat het een plek is voor een caravan en auto. Eigenlijk wou ze dat ik verhuisde. Ik had daar weinig zin in en snapte niet wat ze bedoelde; ze liep kwaad weg. Afwachten maar. 148 km; gemiddeld 17.8, fietstijd " " WILLER-SUR-THUR - GEMAINGOUTTE Twintig over 6 aan de Grand Ballon begonnen. Een 15 km lastige klim. Het regende ook nog af en toe. In Goldbach is er zelfs een parkeerplaats voor randonneurs! Op de top was het droog en dat zou het de rest van de dag blijven. Een geweldig uitzicht over de Vogezen met in de verte de alpen.

40 Hierna volgde col na col. Bij Munster een binnendoorweggetje. Het gaat steil omhoog richting een sanatorium en komt halverwege op de aanloop van een col weer uit. In de afdaling van de Col du Bonhomme ging het mis. Lekke achterband. Problemen met het oppompen. Blijkbaar was het rubbertje van m m pomp te ruim geworden. Een fransman bood hulp. Nu maar hopen dat ik niet weer lek rij. Nog zo n 110 km te gaan naar Saverne! Een camping gevonden in Gemaingoutte. 108 km; gemiddeld 14, fietstijd 7.41.

41 " " GEMAINGOUTTE - SAVERNE Tien over 6 vertrokken voor de laatste etappe. Gisteravond nog onweer met regen gehad. Vanmorgen de tent kletsnat ingepakt. Ik hoopte op geen lekke banden. Het begin was vrij gemakkelijk. Later kwamen de colletjes, een zestal op rij. Niet steil, maar toch klimmen. Vrij veel andere fietsers kwam ik onderweg tegen. De Mont Ste-Odile is een druk bezochte plek Een klooster boven op een berg. Hier moest dus ook gestempeld worden. Langzamerhand werden de heuvels lager. De route passeerde tigtallen stille dorpjes.

42 Eindelijk doemde het bord Saverne op om half drie. In het centrum mijzelf getrakteerd op een broodje hamburger met patat. Toen naar het station voor de laatste tampon (stempel). 117 km; gemiddeld 15.9, fietstijd Ik kon niet rechtstreeks een treinkaartje naar Meppen (Duitse plaats vlak bij de grens met Drenthe) kopen. Dan eerst maar naar Saarbrucken om vandaar uit naar Meppen zien te komen. Vertrek aan komst met 1x overstappen. Toen had de trein een vertraging van 20 minuten met als gevolg dat ik de aansluiting miste. In Remilly vanaf gewacht op de volgende trein. Die kwam om uur; aankomst in Saarbrucken om Ik had misschien beter via Straatsburg kunnen gaan, maar ja.

43 " " Om half één vanochtend het hotel Am Bahnhof ingegaan. EUR 43, = met fruhstuck. Toen naar het Bahnhof. Uit drie mogelijkheden koos ik voor één maal overstappen in Trier. Vertrek 9.03, in Trier en verder om richting noorden. Het was opvallend rustig in de trein. In Trier een uurtje wachten. De instap moest ik rennend doen. Ik stond toen de trein stopte bij de 1e klas en het was nog een heel eind lopen naar de 2 e klas terwijl de trein maar 2 minuten blijft staan. De route is mooi. Langs de Moezel heb je mooie plaatjes. Aankomst in Meppen om half 5. Ben (m n zwager) had ik tevoren al gebeld en die wilde mij wel ophalen. Thuis gekomen wachtte mij een verrassing. Wilma (m n vrouw) had bijna het hele huis aangepakt. Geverfd, laminaat in de slaapkamer, de garage opgeknapt en in de beits gezet. Wat een werk is dat geweest. Zo n vier weken ben ik dus onderweg geweest. Negen kilootjes lichter. Twee (achter) buitenbanden versleten en vier remblokjes. Vier lekke bandjes gehad. Het rubbertje

44 van m n fietspomp te wijd geworden. Het had dus (veel) erger gekund. Een hele mooie hoofdzakelijk rustige route. Een paar keer fout gereden en af en toe was de beschrijving (voor mij) moeilijk te volgen. Ik heb gelijk maar het 100cols wielershirt besteld. En wat schetst mijn verbazing? Een goede week later werd het thuis bezorgd en wel door Jan Bijma hemzelf!!! Bedankt Jan!

Madrid, het weerzien.

Madrid, het weerzien. Vrijdag 30 april 2004 De plannen zijn al geruime tijd geleden gemaakt wat komt door het vertrek van onze jongste dochter, Tessa, naar Madrid. Hoe meer de datum van het vertrek nadert hoe meer ik die ook

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

Camino del Norte 3 mei 2 juni 2012 Van Irun naar Santiago de Compostela Wandeltocht door Jan Aartsen

Camino del Norte 3 mei 2 juni 2012 Van Irun naar Santiago de Compostela Wandeltocht door Jan Aartsen Camino del Norte 3 mei 2 juni 2012 Van Irun naar Santiago de Compostela Wandeltocht door Jan Aartsen 1 Voorwoord. Dit jaar willen we, Jef en ik, de Camino del Norte gaan doen, ook wel in het Spaans genoemd

Nadere informatie

Slaapeloze nachten heb ik nog niet. Het is wel zo dat ik s'nachts wakker wordt en me vanalles te binnen schiet over wat ik nog moet hebben of doen.

Slaapeloze nachten heb ik nog niet. Het is wel zo dat ik s'nachts wakker wordt en me vanalles te binnen schiet over wat ik nog moet hebben of doen. 1 weekje Nog maar 1 week. Nu wordt het serieus. Gister hebben we de auto "proef-gepakt". Alle spullen die we nu niet meer nodig hebben hier zijn al in de auto gebleven. We hebben gemerkt dat we erg veel

Nadere informatie

Via Alpina 2008 stage 1 40 by Arjen & Ingo Ronner

Via Alpina 2008 stage 1 40 by Arjen & Ingo Ronner Via Alpina 2008 stage 1 40 by Arjen & Ingo Ronner Dag 1 4/6/2008 - Utrecht De spanning voor het vertrek valt weg bij het begin van de treinreis. Coupe is lekker met bedjes. Van Milaan naar Trieste veertig

Nadere informatie

Noord Kaap & the long way to Karesuando.

Noord Kaap & the long way to Karesuando. Noord Kaap & the long way to Karesuando. Opgetekend door: Arthur van der Lee http://members.upc.nl/a.vanderlee3/index.html Beste Lezer, U staat op het punt om mijn reisverslag per ligfiets naar de Noord

Nadere informatie

Reisverhalen Amerika @ www.ontdek-amerika.nl Last Update : Januari 27, 2007

Reisverhalen Amerika @ www.ontdek-amerika.nl Last Update : Januari 27, 2007 Inleiding We hadden een luxe probleem. Eigenlijk, diep in ons hart, wilden we gewoon weer terug naar ons favoriete stukje Amerika: de Grand Circle. Maar we wilden ook wel eens iets anders proberen, er

Nadere informatie

Kanovereniging "de IJsselstreek"

Kanovereniging de IJsselstreek Kanovereniging de IJsselstreek 5-04 Kanovereniging "de IJsselstreek" Clubhuis: Zomerdijk 41 (030) 6870115 Opgericht: 2 november 1983 Postadres: K.V. "de IJsselstreek" T.a.v. het secretariaat Boedapestlaan

Nadere informatie

Vakantie China provincie Yunnan dec. 2013

Vakantie China provincie Yunnan dec. 2013 Vakantie China provincie Yunnan dec. 2013 We gaan op reis met Pieter die in Kunming woont, na een week zullen Hans, Baas en nog een Pieter zich in Pu Er bij ons voegen en gaan we samen verder. Het is de

Nadere informatie

Reisverslag IJsland 2001

Reisverslag IJsland 2001 Christus Koninggroep Haga Sikon Reisverslag IJsland 2001 Arno Eric Robbert Ester Satheesan Monique Pieter Marin Hier volgt een uitgebreid reisverslag met foto s. De teksten in dit lettertype is het reisprogramma

Nadere informatie

www.westvlaamsebergsportvereniging.be

www.westvlaamsebergsportvereniging.be België - Belgique P.B. 8310 Brugge 3/5075 www.westvlaamsebergsportvereniging.be Driemaandelijks tijdschrift Editie oktober - november - december 2011 Ijsland special van 17-29 maart 2012. Meer info op

Nadere informatie

Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr.

Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr. Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr. 2 BESTUUR Voorzitter: Frans van Saane, Berkenring 84, 4881

Nadere informatie

Africa 2003. Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp. Verslaggeving door Danny Pols

Africa 2003. Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp. Verslaggeving door Danny Pols Africa 2003 Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp Verslaggeving door Danny Pols Afrika 2003 Wat hebben we het slecht met z n allen. Eerst moet je 1,5 week

Nadere informatie

Dinsdag 11/12/2001 (Robert) Amsterdam Bangkok Donderdag 13 december 2001 (Helma) Bangkok Woensdag 12/12/2001 (Robert) Bangkok

Dinsdag 11/12/2001 (Robert) Amsterdam Bangkok Donderdag 13 december 2001 (Helma) Bangkok Woensdag 12/12/2001 (Robert) Bangkok Dinsdag 11/12/2001 (Robert) Amsterdam Bangkok Eindelijk is het zover; vakantie naar Cambodja en Vietnam. Al om 07.00 opgestaan. Alles klaargezet en ingepakt. Kwart voor negen kwam de taxibus van de firma

Nadere informatie

Colofon. Bestuur. Trainers. Redactie. Overigen. www.kleinverzet.nl. Het Verzetje. Officieel orgaan van de Drienerlose Wielervereniging Klein Verzet

Colofon. Bestuur. Trainers. Redactie. Overigen. www.kleinverzet.nl. Het Verzetje. Officieel orgaan van de Drienerlose Wielervereniging Klein Verzet www.kleinverzet.nl Colofon Het Verzetje Officieel orgaan van de Drienerlose Wielervereniging Klein Verzet Postadres: D.W.V. Klein Verzet, Postbus 217, 7500 AE Enschede E-mail: bestuur@kleinverzet.utwente.nl

Nadere informatie

De Fietsende Vlinder. nummer 100 april 2010

De Fietsende Vlinder. nummer 100 april 2010 De Fietsende Vlinder nummer 100 april 2010 "De Fietsende Vlinder" is een uitgave van de Wielertoerclub Houten '80 en wordt verspreid onder de leden, adverteerders en donateurs in een oplage van ca. 300

Nadere informatie

Reisverslag Griekenland (Santorini) 7-14 september 2014

Reisverslag Griekenland (Santorini) 7-14 september 2014 1 Reisverslag Griekenland (Santorini) 7-14 september 2014 Bij zo n grote tocht komen veel voorbereidingen kijken in de vorm van kaarten regelen, Bottlang uitgaven bestellen en plannen. Twee kaarten van

Nadere informatie

Verslag Zuid-Spanje & Portugal

Verslag Zuid-Spanje & Portugal Verslag Zuid-Spanje & Portugal 2010 Zaterdag 30 oktober. Weeze Malaga. 15 km gereden. Om half één in de middag verzamelen we ons, zodat we na de laatste check om 1 uur kunnen vertrekken naar Weeze. Ger

Nadere informatie

CFChamps 24uurs Race 29/30 september 2012

CFChamps 24uurs Race 29/30 september 2012 CFChamps 24uurs Race 29/30 september 2012 Meestal zijn het de zondagavonden die ik gebruik om mijn administratie bij te werken en mijn bureau op te ruimen voor de komende week. Zo ook zondag 23 september.

Nadere informatie

Grotduik speciality. Deel 1.

Grotduik speciality. Deel 1. Grotduik speciality. Deel 1.. 1 Grotduiken in Mexico. Hoe is het allemaal zover gekomen? Tja, ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in alles wat met duiken te maken heeft. In het technisch duiken ben

Nadere informatie

Erelid: G.H.J Klinge. Gerda Akkerman Wilgenlaan 17, 7954 EB Rouveen 0522-291084 gerdabennie@gmail.com Bestuur:

Erelid: G.H.J Klinge. Gerda Akkerman Wilgenlaan 17, 7954 EB Rouveen 0522-291084 gerdabennie@gmail.com Bestuur: De Toergids cluborgaan Toerclub Nieuwleusen Erelid: G.H.J Klinge Redactie: Gerda Akkerman Wilgenlaan 17, 7954 EB Rouveen 0522-291084 gerdabennie@gmail.com Bestuur: H. Engel Bijkersweg 1 Vinkenbuurt 0523-656177

Nadere informatie

GROTDUIKVAKANTIE. MEXICO 10 t/m 25 Februari 2009.

GROTDUIKVAKANTIE. MEXICO 10 t/m 25 Februari 2009. GROTDUIKVAKANTIE. MEXICO 10 t/m 25 Februari 2009. De gemaakte duiken: Nr Datum Locatie Bud DT MDD Gem D 1 11-02-09 Carwash André 72 18,8 10,40 2 11-02-09 Carwash André 65 20,2 10,80 3 12-02-09 Naharon

Nadere informatie

Reisverslag Fietstocht van Burgos naar Valencia Camino del Cid 1 september t/m 14 september 2007 Afstand 637 km

Reisverslag Fietstocht van Burgos naar Valencia Camino del Cid 1 september t/m 14 september 2007 Afstand 637 km Reisverslag Fietstocht van Burgos naar Valencia Camino del Cid 1 september t/m 14 september 2007 Afstand 637 km Auteur: Pierre Krebbers Vaart NZ 240 9406 CV Assen Tel: 0592-352430 Mobiel: 06-49874003 1

Nadere informatie

NIENHUYS RONDSCHRIJFBRIEF ~ 2009

NIENHUYS RONDSCHRIJFBRIEF ~ 2009 NIENHUYS RONDSCHRIJFBRIEF ~ 2009 December, het einde van 2009 en daarbij is het eerste decennia van de 21st eeuw weer afgelopen. Het was een geweldig jaar veel belevenissen maar nog belangrijker met een

Nadere informatie

Grossetreffe Bengtsfors 2010 & nieuw 50 cc endurance wegrecord?

Grossetreffe Bengtsfors 2010 & nieuw 50 cc endurance wegrecord? Grossetreffe Bengtsfors 2010 & nieuw 50 cc endurance wegrecord? Dit jaar vond voor de elfde maal het Scandinavische Zündapp Grossetreffe plaats in het Zweedse Bengtsfors en ieder jaar gaan daar wel één

Nadere informatie

Dag 3 ma 16 feb Lorette de Mar Soto Grande (bij Algeciras)

Dag 3 ma 16 feb Lorette de Mar Soto Grande (bij Algeciras) Dag 1 za 14 feb Amsterdam naar Salbris 's Ochtends vroeg om een uurtje of zeven met beide jeeps uit Holten vertrokken richting de start in Amsterdam. Winters weer en bijzonder koud, licht gevroren. Rond

Nadere informatie

Kinderen en posttraumatische dystrofie

Kinderen en posttraumatische dystrofie Kinderen en posttraumatische dystrofie Dit boekje is tot stand gekomen met de medewerking van Sander Keppel, mevr. W. Hagenbeek, prof. dr. W. Kuis, fysiotherapeute mevr. E. de Bont, mevr. J. Stor-Luijmes

Nadere informatie

Vogelringstation Schiermonnikoog. Dagboek 2010

Vogelringstation Schiermonnikoog. Dagboek 2010 Vogelringstation Schiermonnikoog Dagboek 2010 Week 30 zaterdag 24 juli 2010 Koeien?! Vanmiddag arriveren Henri Bouwmeester en Hanneke Huiskamp met de familie Vonk met de boot van 14.30 uur op het eiland.

Nadere informatie

Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus

Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus Vrijdag en zaterdag 6 en 7 augustus Vanmorgen stappen we om 6 uur in de auto en gaan met Zamira richting Kosovo. Het is een rit van ongeveer 6 uur. Ik kan mij nog herinneren dat tijdens de oorlog in Kosovo

Nadere informatie

Ander werk van Toon Tellegen. Theo Thijssenprijs 1997 Hendrik de Vriesprijs 2006 Constantijn Huygensprijs 2007

Ander werk van Toon Tellegen. Theo Thijssenprijs 1997 Hendrik de Vriesprijs 2006 Constantijn Huygensprijs 2007 Dank je wel Ander werk van Toon Tellegen Theo Thijssenprijs 1997 Hendrik de Vriesprijs 2006 Constantijn Huygensprijs 2007 Misschien wisten zij alles (verzamelde dierenverhalen, 1995, 2007) De genezing

Nadere informatie