VILT AYURVEDA KINESIOLOGIE. Vitaki KINESIOLOGIE. Blaas gewone dingen niet op tot wonderen, maar breng wonderen terug tot iets gewoons

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VILT AYURVEDA KINESIOLOGIE. Vitaki KINESIOLOGIE. Blaas gewone dingen niet op tot wonderen, maar breng wonderen terug tot iets gewoons"

Transcriptie

1 1 Blaas gewone dingen niet op tot wonderen, maar breng wonderen terug tot iets gewoons Bacon 1. Wat is kinesiologie? 2. Emokinesiologie 3. Voor kinderen, adolescenten en volwassenen 4. Hoe gaan we te werk? 5. Wanneer kan kinesiologie helpen?

2 2 WAT IS? Luisteren naar je lichaam Kinesiologie is een combinatie van Oosterse en Westerse geneeskunde. De behandeling bestaat uit het testen van spieren (West), die blokkades aangeven van de meridianen (energiebanen) die betrekking hebben tot de klacht of het probleem (Oost). Ze benadert de totale mens zo grondig dat geen prikkel, geen invloed aan onderzoek ontsnapt. Als filosofie en als geïntegreerde wetenschap overkoepelt kinesiologie alle geneeswijzen en is ze opgenomen in zulke verschillende gebieden als de psychosomatische geneeskunde, de allergologie, de acupunctuur, de psychiatrie, in de sport- training, de voedingsleer, de tandheelkunde, de osteopathie en vele andere.

3 3 Door te luisteren naar de wijsheid van je lichaam krijgen we informatie over oorzaak, gevolg en behandeling. Het is een natuurlijke holistische aanpak die leidt tot een verhoogd fysiek, mentaal en emotioneel bewustzijn. Haar meridiaan- theorie is gebaseerd op de 5 elementen van de klassieke Chinese geneeskunde. De methode is gebaseerd op het principe dat het lichaam in balans kan gebracht worden door toxines te verwijderen, blokkades op te heffen en stress te laten wegvloeien en op het vermogen van het lichaam om zijn natuurlijke gezonde staat te herstellen. Kinesiologie is een zachte methode met oog voor ieder zijn persoonlijke natuur en ritme. Je ontdekt dat je dingen gaat doen, niet zozeer om ziekte te voorkomen alsook om je gezondheidspeil te verhogen

4 4 EMO Emokinesiologie een onderdeel van de kinesiologie - die tot in de diepste lagen van het organisme kan doordringen is psychodynamisch en werkt herstellend en genezend. Emokinesiologie gaat via het lichaam naar de kern van het probleem en volgt het natuurlijke tempo van het organisme om stress te verwerken en los te laten. Emokinesiologie laat principes van de klassieke therapieën toe: bijv. gesprekstherapie, NLP, rationeel- emotionele therapie, cognitieve herstructurering, ) te integreren in alternatieve technieken (acupressuur, kleurtherapie, Bach- bloesem- en aroma therapie, neuro- emotionele integratie (NEI), Sedona- methode, gezichts- en kaakreëducatie, stoorvelden, lymfe behandeling, karakteranalyse, projectief tekenen (o.a. mandala), orthopedische testen, structuur- functie, recentrage, Dr. Schüsslers celzouttherapie, Ion-synchronisatie, Tibetaanse energie, Abramnabloesems, helend vilt, Ayurveda,

5 5 VOOR KINDEREN, ADOLESCENTEN EN VOLWASSENEN Een onevenwicht in je lichaam geeft aan dat er iets niet in orde is. Veel van onze problemen zijn een onbalans. Vaak onderschat je de wijsheid van je lichaam, negeer je de waarschuwingssignalen die jouw lichaam uitzendt zoals hoofdpijn, zenuwachtigheid, spijsverteringsongemakken, gevoel van vermoeidheid, spanningen in rug of nek, enz. Het lichaam is een eenheid met een eindeloze wisselwerking op alle systemen. Ziekten ontstaan niet van de ene dag op de andere. Als je geen acht slaat op de signalen van jouw lichaam en wacht tot je instort, is het een lange weg terug. Kinesiologie helpt bij het fijn afstemmen tot een nieuw evenwicht. Zoals de zenderzoeker op de radio half naast de zender zit en je wat gebrabbel krijgt, zal een kleine aanpassing de chaos en storing doen verdwijnen en je een heldere ontvangst geven. Een stevig evenwicht zorgt ervoor dat je beter opgewassen bent tegen de extra druk die je constant te verduren krijgt.

6 6 Niet wéér!... Je kent het wel: je bent weer boos geworden om niets, je bent weer dichtgeklapt, je schuift alles voor je uit en neemt geen beslissing, je hebt weer hoofdpijn of last van je rug Telkens neem je je voor het anders te gaan doen, maar even zo vaak lukt dat niet. Niet goed verwerkte emoties, vroegere ervaringen, kunnen ervoor zorgen dat je bepaalde situaties in stand houdt en steeds op dezelfde manier reageert. Jouw lichaamstaal is veel fijngevoeliger en preciezer dan de meest uitgebreide en kostbare laboratoriumtesten. Eigenlijk is jouw lichaam een geniale computer, die je alles meedeelt, de meest betrouwbare bron van informatie over jezelf. Kinesiologie geeft je de sleutel tot deze wetenschap en maakt hiervan optimaal gebruik. Het is een eenvoudige manier om spanningen die jouw huidige leven belasten en belemmeren, adequaat op te heffen. Het is een vlotte weg van bewustwording. Geen onnodig gegraaf in vroegere gebeurtenissen, maar het opzoeken en onmiddellijk oplossen van de oorzaken van spanningen. Daardoor worden er blijvende veranderingen bewerkstelligd. Het biedt uitzicht en inzicht. Emoties krijgen de vrijheid om naar buiten te komen, knelpunten worden ontward. Er ontstaat terug ruimte om jouw leven zelf in handen te nemen. Kinesiologie helpt je jouw leven te leiden i.p.v. te lijden. Kinesiologie is geen geneeswijze maar laat je toe om anders om te gaan met gezondheid.

7 7 HOE GAAN WE TE WERK? De mens is geest, ziel, lichaam. Er kunnen op diverse niveaus; emotioneel, fysiek en spiritueel, verstoringen optreden die ons voor korte of langere tijd uit balans brengen. We zijn dan te ver verwijderd van onze eigen natuur. De weg daar naartoe weer terug te vinden is de boodschap. Onze natuurlijke weg, die in onze moderne tijd ook een uitdaging kan zijn om te blijven volgen. Kinesiologie gebruikt je spieren als meetinstrument om blokkades op te sporen. Door zachte druk op een bepaalde spier uit te oefenen, worden de gebieden in beeld gebracht waar onbalans je fysieke, emotionele en energetische welzijn verstoren. Elk (on)evenwicht in je lichaam vertaalt zich in versterkende en verzwakkende spieren.

8 8 Niet de sterkte of de kracht van de spier op zich wordt gemeten, meer de zenuwrespons van de spier wordt uitgetest. Via spiertesten krijgen we: - info over het al dan niet aanwezig zijn van stress. - inzicht in de mogelijke oorzaken van een bepaalde spanning - aanwijzingen welke de beste techniek is om deze spanningen op te lossen - info over het effect van de behandeling Dat effect wordt verankerd in het lichaam zodat nieuwe groei mogelijk wordt. Een kinesiologie behandeling duurt ongeveer een half uur tot een uur. Afhankelijk van jouw toestand kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn. Trek iets soepel en gemakkelijk aan want tijdens de behandeling blijft de kleding aan, enkel je schoenen gaan uit.

9 9 WANNEER KAN HELPEN? Bij leerproblemen: Moeilijkheden bij leren, lezen, schrijven, rekenen, sociaal functioneren, Bij emotionele problemen: - je hebt het gevoel dat je jouw kwaliteiten niet optimaal kunt benutten - je hebt angst (in het donker, om alleen te zijn, om buiten te komen, om auto te rijden, om te gaan slapen, - je bent verlegen, agressief, ontmoedigd, vlug zenuwachtig, - je bent uitgeput, moe, depressief, je ziet het niet meer zitten, - claustrofobie, pleinvrees, andere fobieën, - dwanghandelingen - hyperventilatie - stress op het werk

10 10 - je voelt je minderwaardig - je hebt het moeilijk met het verwerken van een traumatische ervaring zoals een ongeluk, machtsmisbruik, verlies van werk, echtscheiding, rouwproces, sexueel misbruik, - burnout - Bij gezondheidsproblemen: - bij spanning in je nek, rug of bepaalde gewrichten - bij krampen - je bent herstellend van één of andere ziekte of ingreep - bij maag- darm- en spijsverteringsstoornissen - bij hoofdpijn, migraine - bij verslaving - allergieën, astma, eczeem - bij acne en andere huidaandoeningen - bij overgangsklachten, premenstrueel syndroom - chronische en acute ziekten - psychosomatische klachten - herstel na een kwetsuur of operatie - Voor afspraken en inlichtingen:

11 11 Telefoon: (0032) (0) (0032 ) (0) info@vitaki... Prijzen: eerste afspraak: 70 volgende afspraken: 60 Annulatievoorwaarden: Tot 48u vóór de consultatie kan de afspraak kostenloos geannuleerd of verplaatst worden. Tot 8u voor de consultatie kan de afspraak geannuleerd of verplaatst worden, mits een kost van 10 Binnen de 8u vóór de consultatie, of wanneer je niet komt opdagen zal de volledige prijs van de consultatie aangerekend worden. Consultaties enkel op afspraak! Data: consultaties op verschillende dagen en avonden behalve op donderdag. Praktijk: Je kunt terecht op volgende locaties: WOMMELGEM: Autolei 290 WILRIJK (vanaf september 2015): Laarstraat

12 12 Meer info over de behandelingen: Aan de hand van een anamnesegesprek wordt er persoonlijk advies gegeven. Advies dat voor de ene persoon heilzaam werkt kan voor iemand anders juist de ongemakken verergeren. Er kan worden doorverwezen naar andere behandelingen zoals Abhyanga (volledige lichaamsmassage), Shirodhara (oliestroom op het hoofd), Swedana (zweettherapie),

13 13 THERAPEUT Trees Coussement is geboren in 1961, getrouwd en moeder van twee kinderen. Haar zoektocht naar genezend werk en manieren om dit in de eerste plaats bij haar kinderen en bij zichzelf toe te passen brengt haar bij kinesiologie. De veelheid van werkvormen is indrukwekkend. Kinesiologie ziet de persoonlijke mens en zijn eigenheid met zijn specifieke noden en behoeften van het moment Mensen begeleiden naar het bewustzijn dat elk zijn eigen verantwoordelijkheid kan leren opnemen voor eigen gezondheid en geluk is haar grootste doel.

14 14, EN IN ELKAAR VERWEVEN EEN COMBINATIE DIE DE MENS IN BALANS BRENGT MET ZIJN EIGEN NATUUR.

15 15 meer info: TREES COUSSEMENT VITAKI AUTOLEI WOMMELGEM Volgde haar opleiding aan het INTERNATIONAL INSTITUTE OF EMO

Lekker in je vel. Leren omgaan met stress voor kinderen. Uit het boek Ophelia van Ingrid en Dieter Schubert

Lekker in je vel. Leren omgaan met stress voor kinderen. Uit het boek Ophelia van Ingrid en Dieter Schubert Lekker in je vel Leren omgaan met stress voor kinderen Uit het boek Ophelia van Ingrid en Dieter Schubert Heeft uw kind wel eens last van stress? Voelt uw kind zich wel eens niet lekker en weet u niet

Nadere informatie

Mijn naam is Susanne Meijer, Guasha / Massage Therapeut en Psychosociaal therapeut, wonende in Bergen op Zoom.

Mijn naam is Susanne Meijer, Guasha / Massage Therapeut en Psychosociaal therapeut, wonende in Bergen op Zoom. Even voorstellen Graag wil ik me aan u voorstellen Mijn naam is Susanne Meijer, Guasha / Massage Therapeut en Psychosociaal therapeut, wonende in Bergen op Zoom. Voordat ik aan mijn praktijk begon heb

Nadere informatie

Jou beter maken en helpen door healing is wat ik met veel liefde en energie doe samen met mijn helpers.

Jou beter maken en helpen door healing is wat ik met veel liefde en energie doe samen met mijn helpers. Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd eerst een arts Healing: Jou beter maken en helpen door healing is wat ik met veel liefde en energie doe samen met mijn helpers. Wanneer iemand ziek is of zich niet

Nadere informatie

Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie

Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie Het Sandelhout Meditatietechnieken, Coaching en Training Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie Individuele consulten voor particulieren Locatie: Het Beekse Boshuis Goirlesedijk ongenummerd

Nadere informatie

KINESIOLOGIE CAM: COMPLEMENTAIRE & ALTERNATIEVE METHODE

KINESIOLOGIE CAM: COMPLEMENTAIRE & ALTERNATIEVE METHODE KINESIOLOGIE CAM: COMPLEMENTAIRE & ALTERNATIEVE METHODE WAT BETEKENT KINESIOLOOG KINESIOLOGIE?? KINE = een ander woord voor BEWEGING SIOLOOG = de beoefenaar van de WETENSCHAP of de LEER KINESIOLOOG = een

Nadere informatie

Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans

Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans Voor meer rust en vertrouwen bij hooggevoelige mensen Dank je wel voor het downloaden van mijn E-book voor hooggevoelige mensen. Als je eenmaal ontdekt

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Cursus: Meridiaan Qigong (medicinale Qigong) Studiegids 2015/2016 Meridiaan Qigong Qigong (uitgesproken als:

Nadere informatie

1) Overlijden van een dierbare, ook als het overlijden werd verwacht.

1) Overlijden van een dierbare, ook als het overlijden werd verwacht. 1 Goede stress Stress betekent letterlijk spanning. Ons lichaam reageert onmiddellijk op invloeden van buitenaf door de hartslag te versnellen en de bloeddruk te laten stijgen. Daarnaast wordt de spijsvertering

Nadere informatie

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Ontspanningsmassage

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Ontspanningsmassage BODY & MIND M A S S A G E P R A K T I J K Ontspanningsmassage Ontspanningsmassage De beleving van een heerlijke ontspanningsmassage Een ontspanningsmassage is een algehele lichaamsmassage waarbij lichaam

Nadere informatie

Integrale lichaamsmassage

Integrale lichaamsmassage Integrale lichaamsmassage Eindtermen theorie: - De therapeut heeft kennis van anatomie/fysiologie en pathologie m.b.t. Integrale lichaamsmassage; - De therapeut is zich ervan bewust dat een massage behandeling

Nadere informatie

(Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde

(Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde (Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde drs. R.E. Boerekamp S.N.V.A. 2 Wat is acupunctuur? traditionele Chinese geneeskunde > 3000 jaar toegepast op mens/dier stimulatie punten op het lichaam d.m.v.

Nadere informatie

DE KERN boz Centrum voor biodynamische osteopathie, bewustwording, ontplooiing, spiritualiteit

DE KERN boz Centrum voor biodynamische osteopathie, bewustwording, ontplooiing, spiritualiteit DE KERN boz Centrum voor biodynamische osteopathie, bewustwording, ontplooiing, spiritualiteit DE KERN boz is lid van: VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze) Shibumi (International

Nadere informatie

Acupunctuur. kan helpen. bij. sport- letsels

Acupunctuur. kan helpen. bij. sport- letsels Acupunctuur kan helpen bij sport- letsels Sporten is gezond Hippocrates, de vader van de geneeskunde, die ongeveer 400 jaar voor Christus in het oude Griekenland leefde, zei: "Als iedereen een goede hoeveelheid

Nadere informatie

Acupunctuur. kan helpen. bij. stress

Acupunctuur. kan helpen. bij. stress Acupunctuur kan helpen bij stress Stress In onze maatschappij heeft iedereen het steeds over stress, maar wat bedoelt men hier eigenlijk mee? We onderscheiden twee vormen van stress : - positieve stress,

Nadere informatie

WAT BEPAALT DE MAXIMALE PRESTATIE? HET HOOFD? Bert Van Poucke

WAT BEPAALT DE MAXIMALE PRESTATIE? HET HOOFD? Bert Van Poucke WAT BEPAALT DE MAXIMALE PRESTATIE? HET HOOFD? Bert Van Poucke Analyse 4 pijlers belangrijk om optimale prestaties te leveren: 1) de fysieke pijler (incl. technisch en tactisch) 2) de mentale pijler 3)

Nadere informatie

CVS, CHRONISCHE PIJN EN ANDERE FUNCTIONELE KLACHTEN

CVS, CHRONISCHE PIJN EN ANDERE FUNCTIONELE KLACHTEN CVS, CHRONISCHE PIJN EN ANDERE FUNCTIONELE KLACHTEN DR. E.J. SULKERS, KINDERARTS ADRZ Symposium Nehalennia, 11 april 2013 MOEHEID KAN EEN SYMPTOOM ZIJN VAN EEN: - infectieziekte; - orgaanziekte (hart,

Nadere informatie

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven?

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? 0031 (0) 6 25 51 69 15 0031 (0) 70 369 76 41 INFO@SUDASHI.NL VOEDING Waarom ik schrijf

Nadere informatie

Beter omgaan met STRESS. E-book

Beter omgaan met STRESS. E-book Beter omgaan met STRESS E-book In het kort - - - - - X 1. Bij stress helpt het om op een rij te zetten wat bij u spanning geeft en wat u juist energie geeft. 2. Praat er met iemand over die u vertrouwt.

Nadere informatie

Samen. Ontspannen. Eenheid tussen lichaam en geest

Samen. Ontspannen. Eenheid tussen lichaam en geest Samen Ontspannen Eenheid tussen lichaam en geest 1 Folder Cursus Speels Ontspannen Een goed begin van het weekeinde met een uur ontspanning in Landsmeer Hanneke Heij Mindful of Mindfull? Hoe zou het zijn

Nadere informatie

Maak kennis met A.L.A. in 3 stappen naar Rust, Kracht en Zelfvertrouwen; Wat het lichaam verwerkt heeft kan het hoofd loslaten.

Maak kennis met A.L.A. in 3 stappen naar Rust, Kracht en Zelfvertrouwen; Wat het lichaam verwerkt heeft kan het hoofd loslaten. Maak kennis met A.L.A. in 3 stappen naar Rust, Kracht en Zelfvertrouwen; Wat het lichaam verwerkt heeft kan het hoofd loslaten. Om je zeker en krachtig te voelen zijn geen ingewikkelde technieken nodig.

Nadere informatie

POST COMMOTIONEEL SYNDROOM

POST COMMOTIONEEL SYNDROOM POST COMMOTIONEEL SYNDROOM Post commotioneel syndroom Post commotioneel syndroom (PCS) is een diagnose die gesteld wordt bij langdurige klachten na een hersenschudding. De oorzaak van PCS is vaak een ongeval,

Nadere informatie

NU Genieten 2011 Prognos Scan Plus www.gezondbedrijven.nl

NU Genieten 2011 Prognos Scan Plus www.gezondbedrijven.nl GB meting individueel Prognos Scan Plus Ieder mens bevindt zich continu in een toestand tussen ziek en gezond. Er zijn al lang verstoringen voordat iemand verschijnselen krijgt. Deze verstoringen zijn

Nadere informatie

Whitepaper Psychosomatiek. Sanien de Groot-Likkel. Algemeen fysiotherapeut & Psychosomatisch fysiotherapeut

Whitepaper Psychosomatiek. Sanien de Groot-Likkel. Algemeen fysiotherapeut & Psychosomatisch fysiotherapeut Whitepaper Psychosomatiek Sanien de Groot-Likkel Algemeen fysiotherapeut & Psychosomatisch fysiotherapeut Inhoud Wat zijn psychosomatische klachten? Hoe ontstaan psychosomatische klachten? Wat doet een

Nadere informatie

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Kindermassage

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Kindermassage BODY & MIND M A S S A G E P R A K T I J K Kindermassage Kindermassage Waarom een massage ook (juist!!) voor kinderen heerlijk is... We zijn in de huidige maatschappij allemaal druk en staan vaak niet stil

Nadere informatie

Acupunctuur. kan helpen. bij. hoofdpijn

Acupunctuur. kan helpen. bij. hoofdpijn Acupunctuur kan helpen bij hoofdpijn Hoofdpijn Hoofdpijn is een van de meest voorkomende klachten in onze maatschappij. Er zijn weinig mensen die, op één of ander moment in hun leven, nog nooit hoofdpijn

Nadere informatie

Presentatie praktijk E-movere en Academie Moderne MassageTherapie. e-movere stressmanagement en ontspanning

Presentatie praktijk E-movere en Academie Moderne MassageTherapie. e-movere stressmanagement en ontspanning Presentatie praktijk E-movere en Academie Moderne MassageTherapie We zijn mensen van de multi-tasking tijd We denken en we doen veel Er wordt veel van ons gevraagd Bijna alles en iedereen staat onder druk

Nadere informatie

Pak je klachten aan met TAT DEMO uitgave

Pak je klachten aan met TAT DEMO uitgave TAT manual Pak je klachten aan met TAT DEMO uitgave Uitgegeven door Morpheus Instituut www.morpheus-emotionele-bevrijding.com Fotografie: www.vianebloemfotografie.nl 2 Het is niet toegestaan om deze manual

Nadere informatie

ChinLi TuiNa. Welkom. Uitleg over Tuina massage

ChinLi TuiNa. Welkom. Uitleg over Tuina massage ChinLi TuiNa Welkom Uitleg over Tuina massage Kennismaking Tuina Wat is Tuina, inleiding Historie Hoe werkt Tuina Welke klachten kun je met Tuina behandelen Tuina in de praktijk Vragen Demonstratie TuiNa

Nadere informatie

POST COMMOTIONEEL SYNDROOM

POST COMMOTIONEEL SYNDROOM POST COMMOTIONEEL SYNDROOM Post commotioneel syndroom Post commotioneel syndroom (PCS) is een diagnose die gesteld wordt bij langdurige klachten na een hersenschudding. De oorzaak van PCS is vaak een ongeval,

Nadere informatie

Psychomotorische Therapie

Psychomotorische Therapie Expertisecentrum Psychomotorische Therapie 2 Psychomotorische Therapie (PMT) Voor wie Psychomotorische Therapie (PMT) is een behandelvorm voor mensen met psychische klachten of psychosociale problemen.

Nadere informatie

Opleiding Matrix-kleurentherapie

Opleiding Matrix-kleurentherapie www.instituutblokdijk.nl Opleiding Matrix-kleurentherapie Instituut Blokdijk Dr. Berlagelaan 5 5622 HA Eindhoven OPLEIDING MATRIX- KLEURENTHERAPIE Het is een 3-jarige opleiding + Medische basiskennis Deze

Nadere informatie

Depressie. Acupunctuur kan helpen. Wat is depressie?

Depressie. Acupunctuur kan helpen. Wat is depressie? Depressie Acupunctuur kan helpen Wat is depressie? Iedereen voelt zich wel eens lusteloos, neerslachtig of down. Vaak gaat het dan om reacties op bepaalde tegenslagen of problemen, situaties waar we het

Nadere informatie

kinesiologie en stressmanagment

kinesiologie en stressmanagment kinesiologie en stressmanagment Bluesroute 116 4337 WD MIDDELBURG T (06) 57 12 96 00 veerkracht@zeelandnet.nl www.veerkrachtzeeland.nl veerkracht VEERKRACHT Volgens het woordenboek: 1. spankracht; elasticiteit.

Nadere informatie

WERKSTRESS EN BURN-OUT WORKSHOP ALUMNI EUROPEES INSTITUUT ANDERZVERDER LEONA AARSEN 8 NOVEMBER 2014

WERKSTRESS EN BURN-OUT WORKSHOP ALUMNI EUROPEES INSTITUUT ANDERZVERDER LEONA AARSEN 8 NOVEMBER 2014 WERKSTRESS EN BURN-OUT WORKSHOP ALUMNI EUROPEES INSTITUUT ANDERZVERDER LEONA AARSEN 8 NOVEMBER 2014 1 PROGRAMMA Voorstellen / intro Deel 1: (h)erken stress Deel 2: visie op burn-out Deel 3: aanpak Borrel

Nadere informatie

COACH OPLEIDINGEN bij DE KLEINE JOHANNES

COACH OPLEIDINGEN bij DE KLEINE JOHANNES COACH OPLEIDINGEN bij DE KLEINE JOHANNES Dat we begeleiding en therapie kunnen geven via het beeld, de kleur en de vorm zal een belangrijk gegeven zijn in de toekomst. Mensen redeneren in cirkeltjes en

Nadere informatie

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage De opleiding integrale massage van Positive Touch is een opleiding voor mensen die van massage hun beroep willen maken en zich op een inspirerende manier

Nadere informatie

OptimaleGezondheid.com Training: Mini stress cursus 101, deel 1! Mini Cursus Anti-stress 101: Deel 1. Door Jack Boekhorst

OptimaleGezondheid.com Training: Mini stress cursus 101, deel 1! Mini Cursus Anti-stress 101: Deel 1. Door Jack Boekhorst Mini Cursus Anti-stress 101: Deel 1 Door Jack Boekhorst klantenservice@optimalegezondheid.com Pagina 1 Inleiding Zoals ik reeds in het artikel heb verteld, komen we er niet onderuit. Een stukje theorie

Nadere informatie

BAAS over uw emoties

BAAS over uw emoties BAAS over uw emoties Vind de werkelijke oorzaak van uw problemen. Verwijder alles wat u tegenhoudt om te groeien als mens. Groei als mens, zonder remmingen, overwin trauma s, angsten en pijn. Word werkelijk

Nadere informatie

Bij de anamnese blijkt dat er een aantal littekens aanwezig zijn. Waarvan er enkele over belangrijke meridianen lopen.

Bij de anamnese blijkt dat er een aantal littekens aanwezig zijn. Waarvan er enkele over belangrijke meridianen lopen. Enkele opmerkelijke patiëntenvoorbeelden: Migraine Vrouw van 53 jaar, sinds 20 jaar migraine, eerst iedere maand 3 dagen, het laatste jaar elke week 2 dagen. Tevens; slecht slapen, rugklachten, last van

Nadere informatie

http://www.nietbangvoorangst.nl Stress en Overmatige Stress wat kun je er aan doen? Stress alleen is niet slecht en kan je helpen goed te presteren. Zolang stress wordt afgewisseld door voldoende perioden

Nadere informatie

Workshop van Stress naar Vitaliteit

Workshop van Stress naar Vitaliteit Workshop van Stress naar Vitaliteit Het Leven Stressachtig? Het leven lijkt vol ongemakken te zitten. We worden wakker met het gevoel dat we nauwelijks hebben geslapen. We ontbijten gehaast en volgen tegelijk

Nadere informatie

anker Oncologische revalidatie Herstel & Balans

anker Oncologische revalidatie Herstel & Balans Fysiotherapie anker en kanker Oncologische revalidatie Herstel & Balans Fysiotherapie anker en kanker Oncologiefysiotherapie is gericht op het behandelen, trainen en begeleiden van mensen met kanker. Het

Nadere informatie

Herstel en Balans. Kanker zet je leven op zijn kop. De rol van de psycholoog. Maria Poppe GZ-psycholoog De Vruchtenburg maart 2010

Herstel en Balans. Kanker zet je leven op zijn kop. De rol van de psycholoog. Maria Poppe GZ-psycholoog De Vruchtenburg maart 2010 Herstel en Balans De rol van de psycholoog Maria Poppe GZ-psycholoog De Vruchtenburg maart 2010 Kanker zet je leven op zijn kop 1 Kanker, gevolgen voor de patiënt Heftige emoties. Verlies van controle

Nadere informatie

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door:

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Cursussen bij Dressuurstal (Website: www.cursustotaal.nl) Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Nel Koekkoek, sportpsycholoog, GZ- psycholoog BIG Marie-José Hulsman

Nadere informatie

EUROPESE DAG VAN DE BEROERTE VAN HARTE WELKOM

EUROPESE DAG VAN DE BEROERTE VAN HARTE WELKOM EUROPESE DAG VAN DE BEROERTE VAN HARTE WELKOM Programma Welkomstwoord door Anja van Enckevort, ketenregisseur Film: CVA-keten Noord-Limburg Vermoeidheid na CVA door Anja Kuperus, geriatriefysiotherapeut

Nadere informatie

Alles Goed? Workshop. Signaleren van stressklachten en burn-out bij werknemers de ideale werknemer het meest kwetsbaar?

Alles Goed? Workshop. Signaleren van stressklachten en burn-out bij werknemers de ideale werknemer het meest kwetsbaar? Alles Goed? Workshop Signaleren van stressklachten en burn-out bij werknemers de ideale werknemer het meest kwetsbaar? Alles Goed? Liesbeth Niessen Psycholoog Arbeid en Gezondheid N.I.P. www.competencecoaching.nl

Nadere informatie

Osteopathie is een manuele geneeswijze, wat inhoudt dat er geen apparaten aan te pas komen.

Osteopathie is een manuele geneeswijze, wat inhoudt dat er geen apparaten aan te pas komen. Osteopathie is een manuele geneeswijze, wat inhoudt dat er geen apparaten aan te pas komen. Een osteopaat gaat uit van de visie dat de mens biologisch één geheel is en dat alle afzonderlijke delen (systemen)

Nadere informatie

Lichaamswijsheid als leidraad

Lichaamswijsheid als leidraad Lichaamswijsheid als leidraad Leer de geheimen van je lijf kennen Het Lotuseffect 1 Wie ben ik Door de jaren heen kreeg ik meer en meer last van het contrast tussen hoe ik me voelde en wat er van mij werd

Nadere informatie

Wat is hyperventilatie? Acuut: Chronisch: - meest bekend, minst voorkomend (10%) - duidelijk zichtbaar, excessief adempatroon - ware paniektoestand -

Wat is hyperventilatie? Acuut: Chronisch: - meest bekend, minst voorkomend (10%) - duidelijk zichtbaar, excessief adempatroon - ware paniektoestand - HYPERVENTILATIE 1. Theorethisch gedeelte: Wat is H.V.? Wat gebeurt er in ons lichaam? Klachten Voorbeschiktheid Basis 2. Praktische gedeelte: Lichamelijke benadering Mentale benadering Emotionele benadering

Nadere informatie

Psychosomatisch fysiotherapie

Psychosomatisch fysiotherapie Psychosomatisch fysiotherapie De psychosomatisch fysiotherapeut Tamara den Elzen Wat is psychosomatische fysiotherapie? Psychosomatische fysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie,

Nadere informatie

Ademtherapie. Voor emotionele stabiliteit, ontspanning, sneller herstel en meer vitaliteit.

Ademtherapie. Voor emotionele stabiliteit, ontspanning, sneller herstel en meer vitaliteit. Ademtherapie Voor emotionele stabiliteit, ontspanning, sneller herstel en meer vitaliteit. Voor wie? Voor iedereen! Onze snel veranderende moderne samenleving met alle uitdagingen, stress, afleiding en

Nadere informatie

High Tea-en Gezonde recepten Chi Kung 20 minutes work-out Oefeningen voor strakkere billen Alles over de pompoen

High Tea-en Gezonde recepten Chi Kung 20 minutes work-out Oefeningen voor strakkere billen Alles over de pompoen 1 er Novemb 3 e i Edit 2014 High Tea-en Gezonde recepten Chi Kung 20 minutes work-out Oefeningen voor strakkere billen Alles over de pompoen MIND 49 49 Chi Kung; Het opbouwen van vitale energie en mentale

Nadere informatie

Energie kan niet liegen. Energie is niet tastbaar maar het is wetenschappelijk bewezen dat het wel

Energie kan niet liegen. Energie is niet tastbaar maar het is wetenschappelijk bewezen dat het wel Energie kan niet liegen. Energie is niet tastbaar maar het is wetenschappelijk bewezen dat het wel VEINE 36 degelijk bestaat. TEKST: RENÉE RUISCH FOTOGRAFIE: BIJZONDER FOTOGRAFIE ENERGETISCHE IK BEN NOGAL

Nadere informatie

Fysiotherapie voor kinderen. Afdeling Fysiotherapie

Fysiotherapie voor kinderen. Afdeling Fysiotherapie 00 Fysiotherapie voor kinderen Afdeling Fysiotherapie 1 Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt het langer

Nadere informatie

6,1. Spreekbeurt door een scholier 1950 woorden 6 november keer beoordeeld

6,1. Spreekbeurt door een scholier 1950 woorden 6 november keer beoordeeld Spreekbeurt door een scholier 1950 woorden 6 november 2005 6,1 36 keer beoordeeld Vak ANW Alternatieve Geneeskunde Wij houden onze presentatie over alternatieve geneeskunde Waarom dit onderwerp? Iedereen

Nadere informatie

BLINDISME: EEN OSTEOPATISCHE BENADERING Martin Ott

BLINDISME: EEN OSTEOPATISCHE BENADERING Martin Ott BLINDISME: EEN OSTEOPATISCHE BENADERING Martin Ott Twee vragen: Wat is osteopathie en hoe kan zij de blik op blindisme verrijken? Kan zij een invloed op blindisme hebben? Hoe is de osteopathie ontstaan

Nadere informatie

Voor balans en herstel

Voor balans en herstel Voor balans en herstel Zorgen voor balans Het vinden en behouden van een goede lichamelijke en geestelijke balans is een van de grootste uitdagingen die het leven te bieden heeft. Lekker in je vel zitten

Nadere informatie

Waar komt de naam Mesologie vandaan? De naam Mesologie is afkomstig van het Griekse woord mesos, wat midden betekent.

Waar komt de naam Mesologie vandaan? De naam Mesologie is afkomstig van het Griekse woord mesos, wat midden betekent. Pers Q&A Wat is Mesologie?... 1 Waar komt de naam Mesologie vandaan?... 1 Hoe lang bestaat Mesologie in Nederland?... 1 Wat is het doel van Mesologie?... 2 Wat zijn de kenmerken van Mesologie?... 2 Hoe

Nadere informatie

BEWUST GEZOND & SUCCESVOL

BEWUST GEZOND & SUCCESVOL BEWUST GEZOND & SUCCESVOL HOE HELPT DE TIMEWAVER U? Behandeling met de TimeWaver geeft snel inzicht in uw gezondheidstoestand, ook als dat emoties, blokkades, of diepliggende mentale conflicten betreft.

Nadere informatie

KBC Starters-event 10 mei 2014

KBC Starters-event 10 mei 2014 KBC Starters-event 10 mei 2014 Ondernemerskwaliteiten Renske Harte GZ haptotherapeut Aquaphilia : Liefdegevoelens voor het water Kwaliteiten Waargaatje hart van open? Motortjes en Putjes Van wie of wat

Nadere informatie

Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie

Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie Wilde-kruidenolie relax als slaapremedie! Peter Mandel Bewerkt door Praveeta Timmerman Inhoudsopgave Inleiding...7 Hoofdstuk 1: Wat is wilde-kruidenolie

Nadere informatie

NLP & INKOOP. Dam Inkoopadvies & Training 2018

NLP & INKOOP. Dam Inkoopadvies & Training 2018 NLP & INKOOP Dam Inkoopadvies & Training 2018 Stelling Als iemand anders het kan, kan ik het ook. Gewetensvraag Doe jij wat je zegt EN Zeg jij wat je doet? Jolanda Dam VERTROUWEN OPENHEID ONTWIKKELEN Sinds

Nadere informatie

VILT AYURVEDA KINESIOLOGIE. Vitaki AYURVEDA

VILT AYURVEDA KINESIOLOGIE. Vitaki AYURVEDA VILT AYURVEDA KINESIOLOGIE Vitaki AYURVEDA 1. Oud ayurvedisch gebed 2. Ayurveda de wetenschap van het leven 3. De leer van Ayurveda 4. De échte boodschap 5. Ayurveda en voeding 6. Ayurvedische levensstijl

Nadere informatie

Altijd moe... Jochem Verdonk

Altijd moe... Jochem Verdonk Altijd moe... Jochem Verdonk Onderwerpen Wat is ME/CVS? Soorten vermoeidheid Gevolgen vermoeidheid Omgaan met vermoeidheid Leven met vermoeidheid Tips Wat is ME/CVS? ME: Myalgische Encefalomyelitis myalgisch:

Nadere informatie

Relatie en Intimiteit. Ivonne van Deursen-Oomen AnneMarie Kuijs

Relatie en Intimiteit. Ivonne van Deursen-Oomen AnneMarie Kuijs Relatie en Intimiteit Ivonne van Deursen-Oomen AnneMarie Kuijs Wat hoop je vandaag mee te nemen, te horen en/of te leren? Wat is communicatie Communicatie is een proces tussen zender en ontvanger De boodschap

Nadere informatie

Burn-out Traject begeleiding

Burn-out Traject begeleiding F o l d e r Burn-out Traject begeleiding Burn-out Aanpak en Preventie ter voorkoming van langdurige uitval Het leven stelt voortdurend bepaalde eisen aan de mens. Werk is in veel gevallen het levensgebied

Nadere informatie

Geen energie, moe, ernstig vermoeid, uitgeput Bij (ex) oncologische patienten. Joyce Vermeer 21 September 2018

Geen energie, moe, ernstig vermoeid, uitgeput Bij (ex) oncologische patienten. Joyce Vermeer 21 September 2018 Geen energie, moe, ernstig vermoeid, uitgeput Bij (ex) oncologische patienten Joyce Vermeer 21 September 2018 Oefening Ga eens met je blik naar binnen Let op de beweging van je adem. Hoe is het eigenlijk

Nadere informatie

Soul revival s aanbod: Self-healing trainingen Individuele therapie Helende verhalen Workshops Coaching Lezingen

Soul revival s aanbod: Self-healing trainingen Individuele therapie Helende verhalen Workshops Coaching Lezingen Soul revival s aanbod: Self-healing trainingen Helende verhalen Workshops Coaching Lezingen Elk lichaam wil gezond zijn. Buiten antibiotica is er vrijwel geen medicijn op de markt dat geneest, hooguit

Nadere informatie

Afdeling Heelkunde, locatie AZU. Voorstadium van borstkanker (Carcinoma in situ)

Afdeling Heelkunde, locatie AZU. Voorstadium van borstkanker (Carcinoma in situ) Afdeling Heelkunde, locatie AZU Voorstadium van borstkanker (Carcinoma in situ) Inleiding Na een aantal onderzoeken blijkt dat u een voorstadium van borstkanker heeft. Het medische woord hiervoor is carcinoma

Nadere informatie

Praktijk Avana. Nieuwsbrief September 2015

Praktijk Avana. Nieuwsbrief September 2015 Praktijk Avana Nieuwsbrief September 2015 Beste nieuwsbrieflezer, IK wil graag een behandelmethode, die ik zelf heel graag gebruik, onder de aandacht brengen Waarom? Omdat deze behandeling zo ontzettend

Nadere informatie

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb je een vraag? Stel deze dan direct! Weet één van jullie

Nadere informatie

Ontdek je kracht voor de leerkracht

Ontdek je kracht voor de leerkracht Handleiding les 1 Ontdek je kracht voor de leerkracht Voor je ligt de handleiding voor de cursus Ontdek je kracht voor kinderen van groep 7/8. Waarom deze cursus? Om kinderen te leren beter in balans te

Nadere informatie

OPLEIDING. Marma-Yoga. Basis opleiding Marma-Yoga. studiegids 2012/2013

OPLEIDING. Marma-Yoga. Basis opleiding Marma-Yoga. studiegids 2012/2013 OPLEIDING Marma-Yoga Basis opleiding Marma-Yoga studiegids 2012/2013 1. Inleiding De basis opleiding Ayurvedisch marmatherapie is een unieke opleiding, die nergens anders wordt gegeven. De samensteller

Nadere informatie

Ziekteverzuim begeleiding Van ziek naar werk

Ziekteverzuim begeleiding Van ziek naar werk Ziekteverzuim begeleiding Van ziek naar werk Een intensief en op maat gesneden traject voor individuele coaching én groepsbegeleiding in de vrije natuur, speciaal bedoeld voor gemeenten en UWV klanten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bewonersoverleg Batadorp: Nr. 19 Mei 2006

Nieuwsbrief Bewonersoverleg Batadorp: Nr. 19 Mei 2006 INHOUDSOPGAVE: Drempel kruising Batalaan, Europaplein Ontwikkelingen m.b.t. Bataweg. Afsluiting parkweg? Even voorstellen. Multifunctionele sportbak. Snelheidscontrole in de wijk. Volgende vergadering

Nadere informatie

Je vindt geen vrede door de omstandigheden van je leven te veranderen, maar door te beseffen wie je ten diepste bent.

Je vindt geen vrede door de omstandigheden van je leven te veranderen, maar door te beseffen wie je ten diepste bent. Energetische Meditatie Je vindt geen vrede door de omstandigheden van je leven te veranderen, maar door te beseffen wie je ten diepste bent. - Eckhart Tolle - Wat is het? De grondlegger van Energetische

Nadere informatie

B R O C H U R E O N T S T R E S S E N

B R O C H U R E O N T S T R E S S E N HighCoaching Coaching op een hoger niveau B R O C H U R E O N T S T R E S S E N Verminderen van stress en verhoging van gezondheid 1 HighCoaching KvK nr. 51529904 Stress Management System Wat is stress?

Nadere informatie

Communityacupunctuureindhoven.nl

Communityacupunctuureindhoven.nl Er is geen MAGIC BULLET in de Acupunctuur Mensen hebben mogelijk een vaag idee wat Acupunctuur zou kunnen doen voor hen als het om reguliere klachten gaat. Als mensen worden behandeld hopen ze dat Acupunctuur

Nadere informatie

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.]

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] 2011 Life Coach Désirée Snelling Berg Desirée [IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] Leer de technieken om met behulp van je onderbewuste en het universum je ex weer terug te krijgen. Inleiding Het is geen geheim

Nadere informatie

Business Essentials. 3 Essentiële lessen

Business Essentials. 3 Essentiële lessen Coach Business Essentials 3 Essentiële lessen Welkom! Wat super dat je je hebt ingeschreven voor de Coach Business Essentials! Deze gratis training is speciaal voor coaches en therapeuten, die hun onderneming

Nadere informatie

Homeopathie voor paarden

Homeopathie voor paarden Artikel: http://horsefulness.be/homeopathie-voor-paarden/ site van Horsefulness van Karine Vanderborre Homeopathie voor paarden Homeopathie, niet iedereen heeft er vertrouwen in Ikzelf sta er volledig

Nadere informatie

Behandeling chronische pijn en vermoeidheid bij tieners

Behandeling chronische pijn en vermoeidheid bij tieners Behandeling chronische pijn en vermoeidheid bij tieners Afdeling revalidatie mca.nl Inhoudsopgave Wat is chronische pijn en vermoeidheid? 3 Chronische pijn en vermoeidheid bij tieners 4 Rustig aan of toch

Nadere informatie

NATASJA KUIPERS ASTROLOGIE 7-CHAKRA SCAN. Natasja Kuipers Astrologie www.astro-energetischetherapie.nl info@natasjakuipers.

NATASJA KUIPERS ASTROLOGIE 7-CHAKRA SCAN. Natasja Kuipers Astrologie www.astro-energetischetherapie.nl info@natasjakuipers. NATASJA KUIPERS ASTROLOGIE 7-CHAKRA SCAN WAT IS EEN 7-CHAKRA SCAN? Wat zijn chakra s Chakra s zijn verzamelpunten van energie in je (energetisch) lichaam. Deze punten voorzien het lichaam en alle organen

Nadere informatie

Psychologische zorg bij kanker

Psychologische zorg bij kanker Psychologische zorg bij kanker Ik wilde weer de persoon worden voordat ik borstkanker kreeg. Het HDI heeft me hier bij geholpen Greta Gerritsen, diagnose borstkanker Psychologische zorg bij kanker Het

Nadere informatie

De toepassing van harmonische frequenties TRIKOMBIN. Matrix ontladingstherapie volgens Baklayan Bioresonantie therapie Frequentie therapie

De toepassing van harmonische frequenties TRIKOMBIN. Matrix ontladingstherapie volgens Baklayan Bioresonantie therapie Frequentie therapie De toepassing van harmonische frequenties TRIKOMBIN Drie systemen in één apparaat Matrix ontladingstherapie volgens Baklayan Bioresonantie therapie Frequentie therapie Behandel uw patiënten sneller en

Nadere informatie

HARDLOPEN BIJ BURNOUT-KLACHTEN JURIENA DE VRIES

HARDLOPEN BIJ BURNOUT-KLACHTEN JURIENA DE VRIES HARDLOPEN BIJ BURNOUT-KLACHTEN JURIENA DE VRIES J.D.DEVRIES@ESSB.EUR.NL OVER MIJZELF WIE ZIJN JULLIE? VOORSTELLEN IN KLEINE GROEPEN AAN WIE GEVEN JULLIE TRAINING? RECREATIE/PRESTATIE/TOPLOPERS BEKEND MET

Nadere informatie

DIEREN HEBBEN OOK GEVOELENS. Bach Flower Remedies voor dieren

DIEREN HEBBEN OOK GEVOELENS. Bach Flower Remedies voor dieren DIEREN HEBBEN OOK GEVOELENS Bach Flower Remedies voor dieren DIEREN HEBBEN OOK GEVOELENS Iedereen die een huisdier heeft, kan je vertellen hoe ze zich gedragen. Dieren hebben net als mensen heel verschillende

Nadere informatie

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie Psychosomatische fysiotherapie bij DE KERN boz Praktijk voor Natuurgeneeskunde De Snoostraat 13 4624 VJ Bergen op Zoom Telefoon 0164-210700 Email: info@dekernboz.nl Website: www.dekernboz.nl Kamer van

Nadere informatie

Omgaan met chronische verm index:omgaan met chronische verm index :39 Pagina. Voorwoord 13

Omgaan met chronische verm index:omgaan met chronische verm index :39 Pagina. Voorwoord 13 Inhoud Voorwoord 13 1 Wat is er aan de hand? 17 Twee typerende voorbeelden 17 Vermoeidheid 19 Vermoeidheid als een nuttig signaal 19 Vermoeidheid en stress 20 Vermoeidheid bij een ziekte 20 Vermoeidheid

Nadere informatie

Lievegoed Kliniek. Ons aanbod. Behandeldoelen. Opname Je kunt bij ons terecht voor een kortdurende

Lievegoed Kliniek. Ons aanbod. Behandeldoelen. Opname Je kunt bij ons terecht voor een kortdurende Lievegoed Kliniek De kliniek staat in een rustige, groene omgeving. Er zijn verschillende mogelijkheden: groepsbehandeling en individuele behandeling, dat kan poliklinisch of in. Ook een korte opname in

Nadere informatie

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten Eikenhorst Je komt mogelijk binnenkort op Eikenhorst. Daar is alles anders en nieuw vergeleken met waar je nu woont. Om je te laten wennen aan al dat nieuwe,

Nadere informatie

Balans & Paard. Opleiding Communicatief paardrijden

Balans & Paard. Opleiding Communicatief paardrijden Balans & Paard Opleiding Communicatief paardrijden Balans & Paard Communicatief paardrijden Opleiding tot begrijpend omgaan en trainen van paarden In deze opleiding leer je over hoe het paard denkt, leeft

Nadere informatie

Dry Needling. Informatie voor patiënten

Dry Needling. Informatie voor patiënten Dry Needling Informatie voor patiënten Wat is dry needling? Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op

Nadere informatie

Nieuwsbrief praktijk de groene vlinder

Nieuwsbrief praktijk de groene vlinder Nieuwsbrief praktijk de groene vlinder De vogeltjes fluiten, de krokusjes bloeien al weer in verschillende kleuren en het is al weer wat langer licht. De lente komt eraan! Dit betekent dat de winter weer

Nadere informatie

Wat is stress? Acute stresssymptomen:

Wat is stress? Acute stresssymptomen: Wat is stress? Stress is een normale, fysiologische reactie van het lichaam. Het wordt geregeld door het sympathische deel van je zenuwstelsel en de veranderingen in je lichaam zorgen ervoor dat je kunt

Nadere informatie

Colofon. www.stichtinggezondheid.nl. Dit e book is een uitgave van Stichting Gezondheid. Teksten: Stichting Gezondheid

Colofon. www.stichtinggezondheid.nl. Dit e book is een uitgave van Stichting Gezondheid. Teksten: Stichting Gezondheid Colofon Dit e book is een uitgave van Stichting Gezondheid Teksten: Stichting Gezondheid Vormgeving: Michael Box (Internet Marketing Nederland) Correspondentie: Stichting Gezondheid (Stefan Rooyackers)

Nadere informatie

Wat doet pijn met je? Wat zijn de gevolgen? Chronisch Pijn. Richtlijnen Pijn werkt op je zenuwen

Wat doet pijn met je? Wat zijn de gevolgen? Chronisch Pijn. Richtlijnen Pijn werkt op je zenuwen Chronisch Pijn Pijn werkt op je zenuwen Wat is er aan de hand? Wat te doen? Dr Frits Winter Richtlijnen Methode, niet echt ingewikkeld De uitvoering valt niet mee Je hebt anderen erbij nodig Maak anderen

Nadere informatie

Evenementenhal Venray 14, 15 en 16 oktober 2017

Evenementenhal Venray 14, 15 en 16 oktober 2017 Evenementenhal Venray 14, 15 en 16 oktober 2017 Voor masseurs is er het Massageplein met demo's van diverse massagetechnieken verzorgd door Kathleen Kay Cosmetics en Magneet Massage. Daarnaast verzorgt

Nadere informatie

CURSUSSEN 2013-2014. Espirit spiritueel centrum. spirituele bewustwording, kosmische kennis (esoterie), intuïtieve ontwikkeling

CURSUSSEN 2013-2014. Espirit spiritueel centrum. spirituele bewustwording, kosmische kennis (esoterie), intuïtieve ontwikkeling Espirit spiritueel centrum spirituele bewustwording, kosmische kennis (esoterie), intuïtieve ontwikkeling CURSUSSEN 2013-2014 Hoek van het IJ 29 8223 BJ Lelystad www.espirit.nl e-mail: herman.kuik@espirit.nl

Nadere informatie