Beschermwaardige Boom nr. 74

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beschermwaardige Boom nr. 74"

Transcriptie

1 Beschermwaardige Boom nr. 74 Vlinderveld 13 Berm Quercus robur Zomereik In de bocht van een T-kruising in een nieuwe villawijk staat deze majestueuze eik als een van de weinige oude bomen in de omgeving. Hij is waardevol als oriëntatiepunt in de wijk en als teken van de vroegere geschiedenis van deze plek.

2 Beschermwaardige Boom nr. 75 Aangelag 1 Heusden Berm Quercus robur Zomereik Een oude statige eikenboom in een buurt met ruim opgezette tuinen en laagbouw ankert de nieuwe bebouwing aan de historie van de plek. Hij is een opvallende verschijning die al van ver in de straat te zien is.

3 Beschermwaardige Boom nr. 77 Markt achter gemeentehuis Openbaar gebied, markt Ailanthus altissima Hemelboom Reden status (combinatie criteria 1/2) Geplant ter ere van Koningin Beatrix is deze boom een sieraad op een bijzondere plek van het Marktplein bij de hoek van het gemeentehuis.

4 Beschermwaardige Boom nr. 82 Lienderweg/Ceresstraat 5721 PX Op grasveld Paulownia tomentosa Anna Paulownaboom Reden status (combinatie criteria 2) Deze boom staat op een hoek van twee straten. Hij is in de straat waar verder geen straatbomen- rijen zijn een opvallend groen element van formaat. Bovendien is het een herdenkingsboom geschonken door Groei en Bloei in 1992.

5 Beschermwaardige Boom nr. 83 Bernard de Merodestraat naast nr. 2 Smalle grasstrook aan straatrand Quercus robur Zomereik Zo n oude eik te midden van nieuwbouw en voor een modern vormgegeven woning is een imposant herkenningspunt in de buurt en een schakel naar het verleden van deze plek, toen er nog geen woningen stonden.

6 Beschermwaardige Boom nr. 84 Bernard de Merodestraat tegenover nr. 6 Grasstrook Platanus x acerifolia Gewone plataan Als onderdeel van een groep van drie pronken deze platanen op het kruispunt van een nieuwe buurt, waar ze een oriëntatiepunt vormen dat al van ver herkenbaar is.

7 Beschermwaardige Boom nr. 85 Bernard de Merodestraat tegenover nr. 6 Grasstrook Platanus x acerifolia Gewone plataan Als onderdeel van een groep van drie pronken deze platanen op het kruispunt van een nieuwe buurt, waar ze een oriëntatiepunt vormen dat al van ver herkenbaar is.

8 Beschermwaardige Boom nr. 86 Bernard de Merodestraat tegenover nr. 6 Grasstrook Platanus x acerifolia Gewone plataan Als onderdeel van een groep van drie pronken deze platanen op het kruispunt van een nieuwe buurt, waar ze een oriëntatiepunt vormen dat al van ver herkenbaar is.

9 Beschermwaardige Boom nr. 87 Sint Jozefplein Plein, naast kapelletje Platanus x acerifolia Gewone plataan Reden status (combinatie criteria 2) Bij de kapel op het plein die het centrum vormt van de St. Jozefstraten is een plataan geplant die als kapelboom het kapelletje beschermd met zijn kloeke stam en bladerdak. De weer gerestaureerde stedenbouwkundige structuur en woningen van de Sint Jozefstraten en het plein zijn een schoolvoorbeeld van s zorgvuldig omgaan met haar cultureel erfgoed. Deze boom in het centrum van de buurt vormt het enige element van formaat naast de lage huizen en leilinden.

10 Beschermwaardige Boom nr. 88 Bergweg 5 Plantsoen bij de straat Fraxinus excelsior Gewone es Vlakbij deze boom komen vijf wegen bij elkaar, van waar uit deze forse es als een oriëntatiepunt zich toch duidelijk onderscheid van andere bomen in tuinen en grasveldjes in de buurt.

11 Beschermwaardige Boom nr. 89 Bijenveld/Vlinderveld Rand van populierenbos Quercus robur Zomereik Bij de aanleg van het populierenbos heeft men om deze forse oude eik heen geplant om hem te sparen. Hij is een baken van het vroegere landelijke landschap voordat de nieuwe wijk en groenaanleg er was.

12 Beschermwaardige Boom nr. 90 Lindenstraat/Molenstraat Op grasveld, gemeente eigendom Fagus sylvatica Atropunicea Rode beuk Reden status Deze rode beuk is uniek door zijn tot de grond reikende takken die in de toekomst een imposante verschijning kan worden. Hij staat op een markante plek in de buurt van de molen en bij een kruising van historische wegen.

13 Beschermwaardige Boom nr. 91 Pastoor Arnoldstraat 5 Heusden Op hoek, gemeente eigendom Quercus robur Zomereik Op een kruising van drie wegen staat deze eik als een fier oriëntatiepunt in een omgeving zonder straatbomen.

14 Beschermwaardige Boom nr. 92 Van Kuppenveldweg Bij gemeentewerf Fagus sylvatica Atropunicea Rode beuk Op de ingangs-driesprong van een bedrijventerrein fungeert deze forse beuk met zijn opvallende rode kleur als oriëntatie-baken voor de omgeving.

15 Beschermwaardige Boom nr. 93 Heerbaan 14 Voortuin Fagus sylvatica Atropunicea Rode beuk In deze straat met woningen op ruime kavels, maar zonder straatbomen aan deze zijde, valt deze imposante beuk al van ver op daar zijn grootte en kleur. Zijn situering en massa zijn positief voor de schaalverhouding in dit deel van de straat.

16 Beschermwaardige Boom nr. 94 Kleine Bergdijk 9 Achtertuin, grenzend aan Binnenhof, linker boom op de foto Quercus robur Zomereik In de ruime tuin op deze hoek van twee straten staat aan de achtertuingrens een imposante eikengroep. Ze bepalen met hun grote groene massa en kloeke stammen de lommerrijke sfeer van deze plek. Bovendien geven ze de open Binnenhof waar ze aan grenzen een aangename groene sfeer.

17 Beschermwaardige Boom nr. 95 Kleine Bergdijk 9 Achtertuin, grenzend aan Binnenhof, middelste boom op de foto Quercus robur Zomereik In de ruime tuin op deze hoek van twee straten staat aan de achtertuingrens een imposante eikengroep. Ze bepalen met hun grote groene massa en kloeke stammen de lommerrijke sfeer van deze plek. Bovendien geven ze de open Binnenhof waar ze aan grenzen een aangename groene sfeer.

18 Beschermwaardige Boom nr. 96 Kleine Bergdijk VZ Achtertuin, grenzend aan Binnenhof, rechterboom op foto Quercus robur Zomereik In de ruime tuin op deze hoek van twee straten staat aan de achtertuingrens een imposante eikengroep. Ze bepalen met hun grote groene massa en kloeke stammen de lommerrijke sfeer van deze plek. Bovendien geven ze de open Binnenhof waar ze aan grenzen een aangename groene sfeer.

19 Beschermwaardige Boom nr. 97 Kavel achter Lindestraat 50/groenstrook Gieterij In groenstrook aan Gieterij Westelijke boom Tilia x europaea Hollandse linde De (westelijke) linde is een van de twee lindes die overgebleven is uit een tijd van voor de nieuwe woonbebouwing. Ze torenen hoog boven de woningen uit en vormen nog steeds een imposant gezicht vanuit de Lindelaan. Hoogstwaarschijnlijk zijn ze hun leven als lei-/knotlindes begonnen en hebben ze een vroegere boerderij schaduw gegeven. Ze geven de lage bebouwing een opwaardering door hun grootte en groenheid.

20 Beschermwaardige Boom nr. 98 Kavel achter Lindestraat 50/groenstrook Gieterij In groenstrook aan Gieterij Oostelijke boom Tilia x europaea Hollandse linde De (oostelijke) linde is een van de twee lindes die overgebleven is uit een tijd van voor de nieuwe woonbebouwing. Ze torenen hoog boven de woningen uit en vormen nog steeds een imposant gezicht vanuit de Lindelaan. Hoogstwaarschijnlijk zijn ze hun leven als lei-/knotlindes begonnen en hebben ze een vroegere boerderij schaduw gegeven. Ze geven de lage bebouwing een opwaardering door hun grootte en groenheid.

21 Beschermwaardige Boom nr. 99 Zonnehof 2 Schoolplein achter gebouw Gleditsia triacanthos Valse Christusdoorn Reden status (combinatie criteria 1/3) Op een schoolplein met meerdere grote bomen valt deze bijzondere, hoge boom op. Er zijn niet zoveel gleditsia s van dit formaat en deze ouderdom in gemeente. Ook daarom is hij bijzonder.

22 Beschermwaardige Boom nr. 100 Zonnehof 2 plein achter school en groenstrook om plein heen, eigendom gemeente Quercus rubra Amerikaanse eik Op een schoolplein met meerdere grote bomen valt deze forse oude boom op door zijn hoogte en omvang.

23 Beschermwaardige Boom nr. 101 Markt Marktplein Tilia cordata Winterlinde Op deze bijzondere plek waar drie straten bij elkaar komen wijken de straten open naar hét marktplein van. Deze bijzondere plek wordt gemarkeerd door een forse lindeboom die evenwicht brengt in de stenigheid van de gebouwen en het plein.

24 Beschermwaardige Boom nr. 102 Bij Lindestraat 1 Zijkant voormalig protestantskerkje Fagus sylvatica Atropunicea Rode beuk Reden status (combinatie criteria 2) Samen met de beuk aan de andere kant van het voormalig protestantse kerkje en het kerkje zelf vormt de fraaie beuk rechts een mooi evenwichtig ensemble. Samen geven de bomen extra aandacht aan het mooi vormgegeven kerkje, dat een gemeentelijk monument is. Dit geheel is een visuele parel van de kern van. Bovendien is deze boom groter dan de al beschermde beuk die links op de foto staat. Deze boom zal zeker in de toekomst, wanneer hij tot volle grootte uitgegroeid is, een majestueuze impressie geven op deze plek.

25 Beschermwaardige Boom nr. 103 Burgemeester Frenckenstraat/Tuinstraat 27 Op hoek van wegen in grasveldje Tilia cordata böhlje Winterlinde Reden status (combinatie criteria 2) Op de hoek van verschillende wegen van het centrum van is deze Koningslinde geplant ter ere van de geboorte van Prinses Amalia. Daarnaast is de boom geadopteerd door carnavalsvereniging de Klot. Hij is omringd door gras zodat er voldoende ruimte zal zijn om in de toekomst tot een grote majestueuze boom uit te groeien.

26 Beschermwaardige Boom nr. 104 Hoek Keskesweg 15/historisch pad Op hoek van wegen Quercus robur Zomereik Deze imposante vierstammige eik vormt samen met zijn buurboom een groep met één kronendak op de rand van een houtwal langs een historische agrarische weg. Ze refereren naar het landschap van weleer dat hier was voor de komst van het bedrijventerrein. De groep markeert deze plek op de grens van de twee verschillende werelden en is vanaf de Keskesweg als focuspunt aan het eind te zien.

27 Beschermwaardige Boom nr. 105 Hoek Keskesweg 15/historisch pad Op hoek van wegen, rechterboom op de foto Quercus robur Zomereik Deze imposante tweestammige eik vormt samen met zijn buurboom een groep met één kronendak op de rand van een houtwal langs een historische agrarische weg. Ze refereren naar het landschap van weleer dat hier was voor de komst van het bedrijventerrein. De groep markeert deze plek op de grens van de twee verschillende werelden en is vanaf de Keskesweg als focuspunt aan het eind te zien.

28 Beschermwaardige Boom nr. 106 Ten zuiden van Elfenbank 102 Aan de rand van evenemententerrein Pterocarya fraxinifolia Gewone Vleugelnoot Reden status (combinatie criteria 3) Deze zeer bijzondere en heel oude boom met een geweldige stam is een juweeltje en uniek in de gemeente. Hij staat aan de rand van een bosje met meer bomen, maar toch valt hij door zijn majestueuze verschijning op.

29 Beschermwaardige Boom nr. 107 Naast Hemelberg 62 Smalle groenstrook langs straatkant Pyrus communis Wildeman Stoofperenboom Reden status (combinatie criteria 3) Deze zeer oude en mooi gevormde stoofperenboom is een overblijfsel van het agrarische karakter dat er eerst was voordat er een nieuwbouwwijk verrees. Hij was vermoedelijk onderdeel van een boomgaard van een boerderij. De boomsoort is uniek voor de se openbare ruimte.

30 Beschermwaardige Boom nr. 108 Moussaultstraat tegenover Langs parkrand en straat Moussaultpark Aesculus hippocastanum Witte paardenkastanje Reden status (combinatie criteria 1/3) Als één van de vele bomen van het Moussaultpark en staand aan de rand bij de straat, springt deze boom er toch uit met zijn forse stam en kroon. Hij is echter uniek omdat bij deze boom als enige in de gemeente de chirurgische ingreep te zien is -in de vorm van een ijzeren staaf in de stam- die vroeger nog wel eens toegepast werd om oude bomen te behouden.

31 Beschermwaardige Boom nr. 109 Heikamperweg 1 Heusden Speelterrein school Quercus robur Zomereik Op het onverharde deel van het schoolplein bevindt zich deze fraai gevormde forse eik, die samen met zijn buurboom het karakter van de hele ruimte bepaalt.

32 Beschermwaardige Boom nr. 110 Heikamperweg 1 Heusden Speelterrein school Quercus robur Zomereik Op het onverharde deel van het schoolplein bevindt zich deze fraai gevormde forse eik, die samen met zijn buurboom het karakter van de hele ruimte bepaalt.

33 Beschermwaardige Boom nr. 111 Koestraat/Stegen SZ Hoek van twee straten Quercus robur Zomereik De imposante eik op de hoek van twee landelijke straten markeert deze kruising op een voorname manier. Hij vormt een ensemble met de boerderij, geeft maat en schaal aan dit erf en maakt de uitstraling compleet.

34 Beschermwaardige Boom nr. 112 Ten oosten van Stegen 64 In berm van de weg Quercus robur Zomereik Deze mooi gevormde oude eik staat in de berm van de weg aan de oostkant van het erf van Stegen 64, dat aan de westzijde door een andere pracht eik wordt geaccentueerd. Samen omsluiten ze dit erf op een fraaie manier.

35 Beschermwaardige Boom nr. 113 Koestraat In weide Quercus robur Zomereik Deze fraaie landschapsboom en de weide waar hij in staat, zijn als enige overgebleven van het vroegere agrarische gebied dat hier was. Nu is de weide omgeven door nieuwe bebouwing die in de nabije toekomst verder zal oprukken tot vlak rondom de boom. Nu reeds, en in de toekomst al helemaal, zal deze boom als teken van het verleden van deze plek én als link met dat verleden houvast bieden aan een nieuwe wijk met haar lage bebouwing en jong groen.

36 Beschermwaardige Boom nr. 114 Heikamperweg 13 Heusden Berm Fagus sylvatica Gewone beuk In dit open gebied valt deze fraaie oude beuk bij het erf van een woning al van de verte op. Hij begeleidt de inrit van het erf en vormt samen met de bebouwing een mooi ensemble.

37 Beschermwaardige Boom nr. 115 Merelweg 3 Heusden Berm Quercus robur Zomereik Naast het erf dat in een hoek van een wegkruising ligt, is deze grote eik al van ver te zien. Hij is een oriëntatiepunt in de omgeving en vormt een fraai geheel met de boerderij en het erf ook al staat hij aan de andere kant van de haag.

Onderwerp: Dagtekening: Agendanummer: 21 mei gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 februari 2019;

Onderwerp: Dagtekening: Agendanummer: 21 mei gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 februari 2019; WAAR RAADSBESLUIT Lijst beschermwaardige bomen gemeente Asten 2019 Zaaknummer 2019006373 Onderwerp: Dagtekening: Agendanummer: Lijst beschermwaardige bomen gemeente Asten 2019 21 mei 2019 19.04.06 De raad

Nadere informatie

Waardevol 1996 part 'Drummondii' Asterstraat 35 Noorse esdoorn Acer platanoides. Waardevol 1996 part 'Drummondii'

Waardevol 1996 part 'Drummondii' Asterstraat 35 Noorse esdoorn Acer platanoides. Waardevol 1996 part 'Drummondii' 1 Neptunusstraat 8 zomereik Quercus robur Waardevol 1996 part 20 2 Neptunusstraat 8 zomereik Quercus robur Waardevol 1996 part 20 3 Neptunusstraat 8 zomereik Quercus robur Waardevol 1996 part 4 Siriusstraat

Nadere informatie

Beschrijving Beschermwaardige Bomen

Beschrijving Beschermwaardige Bomen Beschrijving Beschermwaardige Bomen Gemeente 27 september 2018 Monique Wolak Colofon Opgesteld door Gemeente Koningsplein 3 Auteur Ir. M. Wolak, Monique Wolak groen erfgoed en landschapsarchitectuur Datum

Nadere informatie

Rayon Buurt Object Element Locatie Soort Omschrijving Nederlandse naam Indeling Eigendom Sectie Perceelnr. Plantjaar

Rayon Buurt Object Element Locatie Soort Omschrijving Nederlandse naam Indeling Eigendom Sectie Perceelnr. Plantjaar Rayon Buurt Object Element Locatie Soort Omschrijving Nederlandse naam Indeling Eigendom Sectie Perceelnr. Plantjaar 1 100 326 5 Stadswal Oosterplantsoen Pterocarya fraxinifolia Gewone vleugelnoot Monumentaal

Nadere informatie

Bomenlijst van Zuidplas

Bomenlijst van Zuidplas 1 Moerkapelle Begraafplaats Moerhage - Carpinus betulus Ruwe berk Boom in verharding 1960 12-15 m. 2 Moerkapelle Begraafplaats Moerhage - Carpinus betulus Berk Boom in verharding 1960 15-18 m. 3 Moerkapelle

Nadere informatie

Nr: 016 Juglans regia/ walnoot

Nr: 016 Juglans regia/ walnoot Arkel Nr: 016 Juglans regia/ walnoot Leeftijd:.75 Locatie/ eigenaar:.stationsweg 41, Arkel / Particulier Plantwijze:.groep Nr: 017 Quercus robur/ inlandse eik 2 x Leeftijd:.60 Locatie/ eigenaar:.stationsweg

Nadere informatie

Lijst waardevolle bomen Gemeente Waterland uitdraai 26 juni 2007

Lijst waardevolle bomen Gemeente Waterland uitdraai 26 juni 2007 BROEK IN WATERLAND Boom Eigenaar Standplaats Adres Boomsoort Plantjaar Diam. Weigeringsgronden Opmerkingen 29-0001 particulier voortuin Eilandweg 23 witte paardekastanje (Aesculus hippocastanum) 1940 80

Nadere informatie

Lijst bijzondere houtopstanden

Lijst bijzondere houtopstanden Lijst bijzondere houtopstanden 1- Id 1 Opnamenr Adres Andreaslaan 1 Aantal Score geschatte leeftijd:1:. Score omtrek (cm): 1: Score

Nadere informatie

Naast woning ,00. soorteigen habitus (evt. opgekroond) van alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg en aansluitend op hoofd/wijkstructuur

Naast woning ,00. soorteigen habitus (evt. opgekroond) van alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg en aansluitend op hoofd/wijkstructuur Dorpsstraat Huisnummer: 107 Naast woning Groene beuk Fagus sylvatica 29.204,00 Stam diameter in cm: > 100 Schaarste van alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg en aansluitend op hoofd/wijkstructuur

Nadere informatie

Inventarisatie beschermwaardige bomen Gemeente Heerenveen

Inventarisatie beschermwaardige bomen Gemeente Heerenveen Boomnummer 169 Adres Eerste compagnonsweg 1 Bontebok Eigenaar/beheerder Particulier Coördinaten Noorderbreedte 52º57'48.73'' Oosterlengte 6º01'27.45'' Amerikaanse eik (Quercus rubra) Afmetingen Omtrek

Nadere informatie

Nota Bomenbeleid - Module Beschermwaardige bomen. Gemeente Asten

Nota Bomenbeleid - Module Beschermwaardige bomen. Gemeente Asten Nota Bomenbeleid - Module Beschermwaardige bomen Gemeente Asten Colofon: Opgesteld door: Gemeente Asten Koningsplein 3 Asten Update: Auteur: - J. Peters, Gemeente Asten, beleidsmedewerker Groen, Natuur

Nadere informatie

Gemeentelijke Waardevolle en toekomstig monumentale bomen Wijk bij Duurstede. Pagina 1 van 8

Gemeentelijke Waardevolle en toekomstig monumentale bomen Wijk bij Duurstede. Pagina 1 van 8 Nr: GO: locatie in 2010: Latijnse naam Nederlandse naam Me: HE: eigenaar meter hoog Insp P/S s grens Beeld bepalend Dendro Eco Zeld zaam 1 1002 Aardbeiengaard 3962 HE b010 in planten 1982 28 Robinia pseudoacacia

Nadere informatie

Aesculus hippocastanum/ witte paardenkastanje 2 x

Aesculus hippocastanum/ witte paardenkastanje 2 x Giessenburg Nr: 85 Aesculus hippocastanum/ witte paardenkastanje 2 x Leeftijd:.65 Locatie/ eigenaar:.kerkweg 16, Giessenburg / Particulier Plantwijze:.groep Nr: 86 Juglans regia/ walnoot Leeftijd:.65 Locatie/

Nadere informatie

MONUMENTALE BOMEN Capelle-West Stamomvang Standplaats Boom Omschrijving in cm Reden Overig

MONUMENTALE BOMEN Capelle-West Stamomvang Standplaats Boom Omschrijving in cm Reden Overig MONUMENTALE BOMEN Capelle-West Nijverheidstraat 204 Platanus acerifolia plataan 359 boom is beeldbepalend Nijverheidstraat 204 Aesculus hippocastanum witte paardenkastanje 314 boom is beeldbepalend boom

Nadere informatie

De historische beplanting van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: resultaten van een veldinventarisatie op zeven forten. Concept

De historische beplanting van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: resultaten van een veldinventarisatie op zeven forten. Concept De historische beplanting van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: resultaten van een veldinventarisatie op zeven forten Concept Martijn Boosten & Patrick Jansen Wageningen, april 009 Boosten, M., Jansen, P.

Nadere informatie

Particuliere Bijzondere Bomen in Rheden

Particuliere Bijzondere Bomen in Rheden Particuliere Bijzondere Bomen in Rheden ADRES NR. BOOMSOORT (LATIJN) BOOMSOORT (NED) AANTAL BOMEN CRITERIUM A348 langs de Ijssel Populus populier 20 4 landschappelijke waarde Apollostraat 3 Betula berk

Nadere informatie

Waardevolle bomenlijst Waddinxveen lijst is geordend op locatie (straat) naam in alfabetische volgorde januari 2016

Waardevolle bomenlijst Waddinxveen lijst is geordend op locatie (straat) naam in alfabetische volgorde januari 2016 P-049 Salix x sepulcralis Chrysocoma Wilg 1960 6e Tochtweg 3 In voortuin, op hoek aan slootkant 110 Solitair Beeldbepalend, landschapsschoon Grote van verre opvallende boom, die op grote hoogte is gesnoeid

Nadere informatie

Nummer Elementnummer Objectnummer Wijknaam Soort Nederlandse naam Plantjaar Diameter [cm] Cat. Boomhoogte Eigenaar Status Opmerkingen BM

Nummer Elementnummer Objectnummer Wijknaam Soort Nederlandse naam Plantjaar Diameter [cm] Cat. Boomhoogte Eigenaar Status Opmerkingen BM Nummer Elementnummer Objectnummer Wijknaam Soort Nederlandse naam Plantjaar Diameter [cm] Cat. Boomhoogte Eigenaar Status Opmerkingen BM00470 40 149 Wergea & Warten e.o. Fraxinus excelsior "Pendula" Treures

Nadere informatie

Waardevolle bomen gemeente Winsum

Waardevolle bomen gemeente Winsum volle bomen gemeente Winsum nummer 1 Plantperiode 2004 Kleinestraat bij 8 Adorp Hollandse linde Tilia europaea Herdenkingsboom, geplant n.a.v. geboorte prinses Amalia in 2003. nummer 2 Torenweg 4 Adorp

Nadere informatie

Nr: 002 Aesculus hippocastanum/ witte paardenkastanje

Nr: 002 Aesculus hippocastanum/ witte paardenkastanje Noordeloos Nr: 002 Aesculus hippocastanum/ witte paardenkastanje Leeftijd:.85 Locatie/ eigenaar:.botersloot 70, Noordeloos / Particulier Standplaats:.erf Plantwijze:.solitair Opmerkingen:.is geregistreerd

Nadere informatie

LIJST PARTICULIERE MONUMENTALE BOMEN januari 2017

LIJST PARTICULIERE MONUMENTALE BOMEN januari 2017 P 28163 Burg. Martensingel nr. 72 Acer palmatum Japanse esdoorn monumentale status handhaven voldoet aan criteria P 30534 Westhaven 18 Acer pseudoplatanus Esdoorn monumentale status toegekend voldoet aan

Nadere informatie

GEMEENTE EERSEL. Monumentale bomen

GEMEENTE EERSEL. Monumentale bomen GEMEENTE EERSEL Monumentale bomen definitief pagina 1 van 99 pagina 2 van 99 Inhoudsopgave 1. Lijst Monumentale 5 1.1 Relevante aspecten voor aanwijzing 5 2. Lijst monumentale bomen 9 2.1 Monumentale bomen

Nadere informatie

Inventarisatie bomenbestand in park Seghwaert. in de wijk Seghwaert-Noordhove binnen de gemeente Zoetermeer

Inventarisatie bomenbestand in park Seghwaert. in de wijk Seghwaert-Noordhove binnen de gemeente Zoetermeer Inventarisatie bomenbestand in park Seghwaert in de wijk Controleur: Ruud Dingerdis, Gecontroleerd op 07-08-2014 European Treeworker Hoek Hoveniers Inventarisatie bomenbestand in park Seghwaert in de wijk

Nadere informatie

ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Kootwijkerdijk 12, Kootwijkerbroek Beplantingsplan

ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Kootwijkerdijk 12, Kootwijkerbroek Beplantingsplan ir. L. de Graaf, Landschapsarchitect bnt / 14 januari 2016 / definitief Functieverandering Beplantingsplan 2 Te behouden beplanting Kootwijkerdijk 12 te behouden zomereiken te behouden gewone esdoorn te

Nadere informatie

De historische beplanting van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: resultaten van een veldinventarisatie op zeven forten. Martijn Boosten & Patrick Jansen

De historische beplanting van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: resultaten van een veldinventarisatie op zeven forten. Martijn Boosten & Patrick Jansen De historische beplanting van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: resultaten van een veldinventarisatie op zeven forten Martijn Boosten & Patrick Jansen Wageningen, mei 009 Boosten, M., Jansen, P. De historische

Nadere informatie

LIJST MET BESCHERMWAARDIGE BOMEN en GEBIEDEN Binnen bebouwde kom verkeerswet GEMEENTE SOMEREN

LIJST MET BESCHERMWAARDIGE BOMEN en GEBIEDEN Binnen bebouwde kom verkeerswet GEMEENTE SOMEREN LIJST MET BESCHERMWAARDIGE BOMEN en GEBIEDEN Binnen bebouwde kom verkeerswet GEMEENTE SOMEREN Februari 202 lijst beschermwaardige bomen en gebieden 2 Totalen beschermwaardige bomen AANTAL PER DORPSKERN

Nadere informatie

Tielsestraat 95 Kesteren

Tielsestraat 95 Kesteren Tielsestraat 5 Kesteren Landschappelijke inpassing Gemeente Neder-Betuwe L u c h t f o t o K e s t e r e n T o p o g r a f i s c h e k a a r t Historische kaart ca. 1875 Historische kaart ca. 125 Historische

Nadere informatie

Lijst met monumentale en waardevolle bomen

Lijst met monumentale en waardevolle bomen Zoek regelingen op overheid.nl Haren Lijst met monumentale en waardevolle bomen Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Organisatietype Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld

Nadere informatie

10.512,00. Cedrus libani subsp. Atlantica. slechte / geen bijzondere groeivorm. van alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg

10.512,00. Cedrus libani subsp. Atlantica. slechte / geen bijzondere groeivorm. van alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg Aanwas Huisnummer: 28 Voortuin Atlas ceder 10.512,00 Cedrus libani subsp. Atlantica Stam diameter in cm: < 60 slechte / geen bijzondere groeivorm vanaf de openbare weg Geen bijzondere betekenis Waardering

Nadere informatie

Beeldbepalende bomen in de gemeente Stede Broec, versie september 2010

Beeldbepalende bomen in de gemeente Stede Broec, versie september 2010 Beeldbepalende bomen in de gemeente Stede Broec, versie september 2010 Nr. Locatie / adres Oriëntatie Boomsoort (Latijns) Nederlandse naam 1 Acacialaan 5 1613 VC Grootebroek voortuin Robinia pseudoacacia

Nadere informatie

Beeldbepalende bomen in de gemeente Stede Broec, versie september 2010

Beeldbepalende bomen in de gemeente Stede Broec, versie september 2010 Beeldbepalende bomen in de gemeente Stede Broec, versie september 2010 Nr. Locatie / adres Oriëntatie Boomsoort (Latijns) Nederlandse naam 1 Acacialaan 5 1613 VC Grootebroek voortuin Robinia pseudoacacia

Nadere informatie

Lijst Beschermwaardige Houtopstanden 2015

Lijst Beschermwaardige Houtopstanden 2015 KO01 Korteraarseweg 3 Korteraar p Tilia europaea Linde 1940 Mon/Struc Est Cult - KO02 Korteraarseweg 3 Korteraar p Tilia europaea Linde 1940 Mon/Struc Est Cult - KO03 Korteraarseweg 5 Korteraar p Aesculus

Nadere informatie

Inhoudsopgave Groene parels Horst

Inhoudsopgave Groene parels Horst Inhoudsopgave Groene parels Horst Gebied Noord-Oost Kasteelse bossen 1-3 Kasteelruïne 4 Venrayseweg 93 5 Kabroeksebeek nabij Wittebrugweg 6 Kapelletje aan de Risselt 7 Gastendonkstraat 8 van Merwijckstraat/A

Nadere informatie

Locatie Boomnr. Boomsoort Soortnaam Stamdiameter Boomhoogte Kroondia Conditie Bstichting Fotonr. Opmerking Wognum Westeinderweg 1 1 Tillia cordata

Locatie Boomnr. Boomsoort Soortnaam Stamdiameter Boomhoogte Kroondia Conditie Bstichting Fotonr. Opmerking Wognum Westeinderweg 1 1 Tillia cordata Locatie Boomnr. Boomsoort Soortnaam Stamdiameter Boomhoogte Kroondia Conditie Bstichting Fotonr. Opmerking Wognum Westeinderweg 1 1 Tillia cordata Linde Westeinderweg 2 2 Tilia Lei linde Westeinderweg

Nadere informatie

Inventarisatie beschermwaardige bomen Gemeente Heerenveen

Inventarisatie beschermwaardige bomen Gemeente Heerenveen Boomnummer 169 Adres Eerste compagnonsweg 1 Bontebok Coördinaten Noorderbreedte 52º57'48.73'' Oosterlengte 6º01'27.45'' Amerikaanse eik (Quercus rubra) Afmetingen Omtrek 220 Hoogte 19 Plantjaar (geschat)

Nadere informatie

ª ª Æ ø ±ª Æø. Æ ª µ ª ± Æ º ª ª ª BIJLAGE 3. Beplantingsadvies

ª ª Æ ø ±ª Æø. Æ ª µ ª ± Æ º ª ª ª BIJLAGE 3. Beplantingsadvies ª ª Æ ø ±ª Æø Æ ª µ ª ± Æ º ª ª ª BIJLAGE 3 Beplantingsadvies Beplantingsadvies landschappelijke inpassing silo, loods en woning t.b.v. nieuwbouw Landschapsbeheer Drenthe 1 Landschapsbeheer Drenthe maakt

Nadere informatie

Lijst van monumentale bomen Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders, d.d. 25 oktober 2005, gewijzigd d.d.

Lijst van monumentale bomen Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders, d.d. 25 oktober 2005, gewijzigd d.d. Lijst van monumentale bomen Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders, d.d. 25 oktober 2005, gewijzigd d.d. 2 oktober 2007 Wijknr Buurtnr Objectnr Volgnr Locatie 11 01 00 01 Klein Vrijenban

Nadere informatie

Lijst behorend bij het B&W besluit van 25 mei 2010

Lijst behorend bij het B&W besluit van 25 mei 2010 Almkerk Almweg 2 253 Malus cultivar Appel 6 9 15 5 10 6 51 A Almkerk Almweg 2 252 Pyrus communis cultivar Gewone Peer 8 0 15 5 6 6 40 B Almkerk Almweg 7 254 Populus x canadensis cultivar Gewone Populier

Nadere informatie

10.512,00. Rode beuk (zaailing) Fagus sylvatica 'Atropunicea' slechte / geen bijzondere groeivorm. van alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg

10.512,00. Rode beuk (zaailing) Fagus sylvatica 'Atropunicea' slechte / geen bijzondere groeivorm. van alle zijden zichtbaar vanaf de openbare weg Aanwas Huisnummer: 28 Voortuin 10.512,00 Rode beuk (zaailing) Fagus sylvatica 'Atropunicea' slechte / geen bijzondere groeivorm vanaf de openbare weg Schaarste Geen bijzondere betekenis Waardering 41 woensdag

Nadere informatie

Beschermwaardige houtopstanden Annerveenschekanaal 7-dec-09

Beschermwaardige houtopstanden Annerveenschekanaal 7-dec-09 Beschermwaardige houtopstanden Annerveenschekanaal 7-dec-09 Straatnaam Huisnummer Plaats Eigendomssituatie Nederlandse naam Latijnse naam Lijst Eppinge 5 Annerveenschekanaal particulier Paardekastanje

Nadere informatie

Landschappelijk Inpassingsplan

Landschappelijk Inpassingsplan Landschappelijk Inpassingsplan Minister Cremerstraat 5 Zeijen Project: Landschappelijke Inpassing Minister Cremerstraat 5 Zeijen Gemeente: Tynaarlo Contactinformatie: Borgo Tuin- en Landschapsarchitectuur

Nadere informatie

Perceelnummer. Boomsoort

Perceelnummer. Boomsoort LIJST MONUMENTALE BOMEN PARTICULIEREN huisnummer Perceelnummer 1 Aldenhofstraat 47 A 5220 Fagus Sylvatica Atropunicea Neerbeek >100 80-90 100-0023 2 Aldenhofstraat 47 A 5220 Fagus Sylvatica Atropunicea

Nadere informatie

Beschermde bomenlijst Vlissingen

Beschermde bomenlijst Vlissingen Beschermde bomenlijst Vlissingen Criteria waardevolle bomen: Verzamelde gegevens per wijk: Bij de beslissing over plaatsing van een houtopstand op de bomenlijst wordt in ieder geval rekening gehouden met

Nadere informatie

Visie en ontwerp Boom-/laanstructuur Westerhoven (Onderdeel maatregel 4.11; versterken laan/boombeplanting diverse wegen)

Visie en ontwerp Boom-/laanstructuur Westerhoven (Onderdeel maatregel 4.11; versterken laan/boombeplanting diverse wegen) Visie en ontwerp Boom-/laanstructuur Westerhoven (Onderdeel maatregel 4.11; versterken laan/boombeplanting diverse wegen) Toelichting presentatie Visie op de boom-/laanstructuur voor de wegen 1) Heijerstraat,

Nadere informatie

Lijst monumentale en waardevolle houtopstanden 1 / 5

Lijst monumentale en waardevolle houtopstanden 1 / 5 Lijst monumentale en waardevolle houtopstanden 1 / 5 Aalst Aalst 1 2 Acer saccharinum 1960 A. van Drielstraat G w L1205 Aalst Aalst 3 31 Tilia x europaea 'Euchlora' 1965 Kerkstraat / Dorpsstraat G w A1551/A1493

Nadere informatie

Een boom is een bijzondere boom, wanneer hij voldoet aan de volgende criteria.

Een boom is een bijzondere boom, wanneer hij voldoet aan de volgende criteria. Lijst Bijzondere bomen Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude April 2016 1 Criteria bijzondere bomen Een boom is een bijzondere boom, wanneer hij voldoet aan de volgende criteria. A. Algemene criteria:

Nadere informatie

Dhr Hoorn Kerkstraat 17 Hedikhuizen 18 augustus Luchtfoto. Historische kaart 1874.

Dhr Hoorn Kerkstraat 17 Hedikhuizen 18 augustus Luchtfoto. Historische kaart 1874. Landschappelijke inpassing Woonkavels Hedikhuizen Landschappelijke inpassing Woonkavels Hedikhuizen Aanleiding en ligging plangebied Ten behoeve van de sanering van het bedrijf aan de Kerkstraat 17 te

Nadere informatie

0 30m LANDSCHAPPELIJKE INPASSING TURFWEG 3, WINDE

0 30m LANDSCHAPPELIJKE INPASSING TURFWEG 3, WINDE LANDSCHAPPELIJKE INPASSING TURFWEG 3, WINDE 1925 Winde is een klein streekdorpje met veel boerderijen. De bebouwing van het dorp sluit aan op die van Bunne, waardoor in de volksmond ook wel van Bunne-Winde

Nadere informatie

Particuliere Bijzondere Bomen in Velp ADRES NR. BOOMSOORT (LATIJN) BOOMSOORT (NED) AANTAL BOMEN

Particuliere Bijzondere Bomen in Velp ADRES NR. BOOMSOORT (LATIJN) BOOMSOORT (NED) AANTAL BOMEN Aalscholversingel (VEL01/C) p1301 Acer esdoorn 1 2 beeldbepalend Aalscholversingel 25 Acer esdoorn 1 2 beeldbepalend Alteveerselaan 11 Picea abies fijnspar 1 5 bijzondere waarde Amaliastraat 4 Betula berk

Nadere informatie

PLANCOMPAGNONS NIEUWSBRIEF

PLANCOMPAGNONS NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief maart 2014 PLANCOMPAGNONS landschapsarchitecten bnt EDITIE MAART 2014 INHOUD Ontwerp schoolplein scholengemeenschap Graaf Engelbrecht Blog Boerderijtuinen Beplantingsplan Vincentius, Udenhout

Nadere informatie

Particuliere Bijzondere Bomen in Velp

Particuliere Bijzondere Bomen in Velp Achtsprong 2 Fagus sylvatica beuk 1 1 waarde leefbaarheid Alteveerselaan 11 Picea abies fijnspar 1 5 bijzondere waarde Amaliastraat 4 Betula berk 1 1 waarde leefbaarheid Annastraat 35 Pinus sylvestris

Nadere informatie

ERFBEPLANTING SLAGENLANDSCHAP Sandersstraat 5

ERFBEPLANTING SLAGENLANDSCHAP Sandersstraat 5 ERFBEPLANTING SLAGENLANDSCHAP Sandersstraat 5 De erven van de Sandersstraat zijn gelegen in het Slagenlandschap. Dit landschapstype kenmerkt zich voornamelijk door de haaks op elkaar staande hoofdrichtingen

Nadere informatie

Projectgebied. Het project is gelegen aan de Rollestraat nummer 37 ten noorden van het dorp Wapse. Het landschap.

Projectgebied. Het project is gelegen aan de Rollestraat nummer 37 ten noorden van het dorp Wapse. Het landschap. Revisie advies landschappelijke inpassing van de (zorg)boerderij gelegen aan de Rollestraat 7, te Wapse, gemeente Westerveld. Opdrachtgever: Dhr. H. Hessels, Februari 201, Landschapsbeheer Drenth Projectgebied.

Nadere informatie

Groenschets. Ten behoeve van nieuwbouw woning. Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013

Groenschets. Ten behoeve van nieuwbouw woning. Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013 Groenschets Ten behoeve van nieuwbouw woning Familie Soberjé P/A Venrayseweg 115 5961 AE Horst Locatie woning Lindweg langs nummer 7 077-3981683 Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013 1.

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie paardenhouderij A.Vullers Boekhorstweg 3, 6105 AD Mariahoop- PNR 6105AD

Landschappelijke inpassing en tegenprestatie paardenhouderij A.Vullers Boekhorstweg 3, 6105 AD Mariahoop- PNR 6105AD LIGGING Het plangebied is gelegen ten noorden van de kern Mariahoop. Rond 1900 was het gebied grotendeels nog bekend als heide. De veldweg in het centrum van het gebied was rond 1900 reeds aanwezig. Het

Nadere informatie

straat huisnr. toev. boomsoort nl boomsoort l. aantal diameter leeftijd conditie bijzonderheden

straat huisnr. toev. boomsoort nl boomsoort l. aantal diameter leeftijd conditie bijzonderheden Beetserweg 1 Rode beuk Fagus sylvatica Atropurpurea 1 50 50 gezond fraai solitair staand Doetsstraat, Elias 1 Tulpenboom Liriodendron tulipifera 1 30 25 gezond bijzondere soort, vrijstaand op n.o.hoek

Nadere informatie

plantenkennis loofbomen

plantenkennis loofbomen plantenkennis loofbomen Colofon Auteurs Jan van Driel Redactie Evelien Delhez Beeld Ontwikkelcentrum, Jan van Driel Ontwerp omslag & opmaak binnenwerk Buro Gom, Jeroen Reith Inleiding Het leren herkennen

Nadere informatie

VISIE BOMEN BURGEMEESTERSWIJK. Algemeen

VISIE BOMEN BURGEMEESTERSWIJK. Algemeen VISIE BOMEN BURGEMEESTERSWIJK Algemeen De Burgemeesterswijk is gebouwd op gronden die oorspronkelijk deel uitmaakten van landgoed Sonsbeek. Als eerste werd rond 1890 het Ettypark verkocht en gebouwd. De

Nadere informatie

Lijst van Waardevolle bomen Lisse 2016 Standplaats Huis nr Boomeigenaar Reden voor plaatsing op de lijst Boom nr Boomsoort Aanlegjaar

Lijst van Waardevolle bomen Lisse 2016 Standplaats Huis nr Boomeigenaar Reden voor plaatsing op de lijst Boom nr Boomsoort Aanlegjaar Pagina 1 van 5 Achterweg 2 Particulier Beeldbepalend, Cultuurhistorisch waardevol 48 Tilia x europaea 1935 Achterweg 2 Particulier Beeldbepalend, Cultuurhistorisch waardevol 229 Tilia x europaea 1935 Achterweg

Nadere informatie

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom DALFSEN

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom DALFSEN Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom DALFSEN Inleiding: Aanleiding: De Gemeente Dalfsen is een boomrijke gemeente. Niet alleen gemeentelijk bomen maar ook particuliere

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing t.b.v. uitbreiding loonwerkbedrijf te Eldersloo

Landschappelijke inpassing t.b.v. uitbreiding loonwerkbedrijf te Eldersloo Landschappelijke inpassing t.b.v. uitbreiding loonwerkbedrijf te Eldersloo Landschapsbeheer Drenthe Landschapsbeheer Drenthe maakt deel uit van een samenwerkingsverband van twaalf provinciale organisa

Nadere informatie

7 juli Aanvullende informatie en factsheet bomen

7 juli Aanvullende informatie en factsheet bomen DATUM 7 juli 2015 ONDERWERP Aanvullende informatie en factsheet bomen Warmte therapie Hieronder leest u aanvullende informatie over de warmte therapie behandeling. Er zijn in Dordrecht in februari 2015

Nadere informatie

Eikenblad heeft een doorlopende hoofdnerf en is een gelobt blad met spitse toppen.

Eikenblad heeft een doorlopende hoofdnerf en is een gelobt blad met spitse toppen. Bomenwandeling langs oude bomen met een verhaal. Deze wandeling voert u langs 10 oude bomen in het centrum van Bodegraven. In 2010 is een plannetje gemaakt om een aantal oude bomen door middel van een

Nadere informatie

Bomenlijst gemeente Bernheze zoals vastgesteld door de raad op 3 juli 2008 Pagina 1

Bomenlijst gemeente Bernheze zoals vastgesteld door de raad op 3 juli 2008 Pagina 1 Bomenlijst gemeente Bernheze zoals vastgesteld door de raad op 3 juli 2008 Pagina 1 Heesch Aardenbaan nr.19 to venhofstraat Amerikaanse eik 1935 26 02, Waardevol 02, Nee 01, Ja 02, Nee 01, Ja 02, Nee Heesch

Nadere informatie

3.9 Zwartebroek. Eendrachtstraat: oude ontginningsas. Slagenlandschap benadrukt door elzen. 122 Kwaliteit door diversiteit

3.9 Zwartebroek. Eendrachtstraat: oude ontginningsas. Slagenlandschap benadrukt door elzen. 122 Kwaliteit door diversiteit 3.9 Zwartebroek Beeld in Zwartebroek herinnert aan het verleden Oude, karakteristieke boerderij 3.9.1 Dorpskarakteristiek Zwartebroek dankt zijn ontstaan aan de aanwezigheid van veen. Door de natte omstandigheden

Nadere informatie

Waardestelling groen aan de Binnenweg 31 te Twello werknummer: 11T16 datum: opdrachtgever: Eljans Vastgoed BV Twello 1.

Waardestelling groen aan de Binnenweg 31 te Twello werknummer: 11T16 datum: opdrachtgever: Eljans Vastgoed BV Twello 1. project: Waardestelling groen aan de Binnenweg 31 te Twello werknummer: 11T16 datum: 21-12--2011 opdrachtgever: Eljans Vastgoed BV Twello 1. INLEIDING Eljans Vastgoed B.V. te Twello is voornemens op de

Nadere informatie

VOORRAAD seizoen 2018/2019 Bomen / Trees / Baume

VOORRAAD seizoen 2018/2019 Bomen / Trees / Baume Boomkwekerij Isidoor van Hassel B.V. Wernhoutseweg 57 A 4884 AR Wernhout Tel.: 076-5974027 Fax: 076-5974622 info@isvanhassel.nl VOORRAAD seizoen 2018/2019 Bomen / Trees / Baume 9/13/2018 Latijnse naam

Nadere informatie

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom HOONHORST

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom HOONHORST Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom C HOONHORST Waardevolle bomen in: Hoonhorst Solitairen: Dammans-Es 12 Eik De Horst 10 Eik Kerkstraat 5 Knotlinde (2) Kerkstraat

Nadere informatie

Toelichting bij aanvraag omgevingsvergunning in De Uithof

Toelichting bij aanvraag omgevingsvergunning in De Uithof Toelichting bij aanvraag omgevingsvergunning in De Uithof Project WRM Cambridgelaan/Bolognalaan, nieuwbouw HU, kappen van vier lindes Universiteit Utrecht Directie Vastgoed & Campus, Heidelberglaan 8,

Nadere informatie

Bomenlijst gemeente Loppersum datum gewijzigd: 20 juni 2011

Bomenlijst gemeente Loppersum datum gewijzigd: 20 juni 2011 Bomenlijst gemeente Loppersum datum gewijzigd: 20 juni 2011 De bomenlijst bestaat uit drie categorieën houtopstanden: A B C Waardevolle particuliere bomen Boerenerven Gemeentelijke bomen A Waardevolle

Nadere informatie

Bomenwaardering Gerbrandystraat

Bomenwaardering Gerbrandystraat Bomenwaardering Gerbrandystraat 05-09-2017 BURO ANDSCHAPSARCHITECTUUR Bomenwaardering Gerbrandystraat 05-09-2017 Inhoud Huidige bomen 4 Te kappen bomen 7 Te behouden bomen 9 Nieuw sortiment 10 Colofon

Nadere informatie

Lijst met beeldbepalende bomen

Lijst met beeldbepalende bomen Lijst met beeldbepende bomen Beb. Eige Straat: Boomsoort Latijn: Boomsoort Nederl.: Plant Dia-, Aant Beeldb Waarde voor omgeving nr: nr: nr: nr: wijze: (cm): (m): ex.: epen d: n p spijkerweg 5 1 1 002

Nadere informatie

Vormbomen Maat Type Sthg Hgt. x Br. Perceel Aantal

Vormbomen Maat Type Sthg Hgt. x Br. Perceel Aantal Vormbomen 2017-2018 Maat Type Sthg Hgt. x Br. Perceel Aantal Leiesdoorn Acer camp. Elsrijk 25-30 A 6jr. 200 100x150 Ten 8 4 Acer camp. Elsrijk 25-30 A 6jr. 200 150x150 Ten 7/8 8 Leicarpinus Carpinus betulus

Nadere informatie

GEMEENTE BERGAMBACHT

GEMEENTE BERGAMBACHT GEMEENTE BERGAMBACHT Opgesteld: juni 2005 Door: M.H. de Rijk Met medewerking van: D. Blanken, inwoner van Bergambacht Martijn Hoogendoorn, inwoner van Berkenwoude en boomtechnisch adviseur Inhoudsopgave

Nadere informatie

GEMEENTE HAARLEM MONUMENTALE BOMEN 2009

GEMEENTE HAARLEM MONUMENTALE BOMEN 2009 GEMEENTE HAARLEM MONUMENTALE BOMEN 2009 Wijkraad Straat Boomnummer Wetenschappelijk naam Nederlands naam Lftd Monumentaal Gedenkboom Stamdiameter(cm) Omschrijving Burgwal Spaarne 47737 Tilia vulgaris Pallida

Nadere informatie

Bijlage IV: Lijst kapvergunningplichtige houtopstanden

Bijlage IV: Lijst kapvergunningplichtige houtopstanden Bijlage IV: Lijst kapvergunningplichtige houtopstanden A: Houtopstanden op gronden die in de vigerende bestemmingsplannen de bestemming Duinen, Natuurgebied, Landschappelijk waardevolle houtopstand en

Nadere informatie

Molenschot - Soest Onderbouwing aanvraag kapvergunning 17-6-2015, Vazet - Witpaard. 1. Inleiding

Molenschot - Soest Onderbouwing aanvraag kapvergunning 17-6-2015, Vazet - Witpaard. 1. Inleiding Molenschot - Soest Onderbouwing aanvraag kapvergunning 17-6-2015, Vazet - Witpaard 1. Inleiding Voorliggende onderbouwing behoort bij de aanvraag van de kapvergunning voor het Molenschotterrein ten behoeve

Nadere informatie

Onderwerp : Landschappelijke inpassing De Hees 63, Kronenberg MEMO Projectnummer : 211x06961 Datum : 7 augustus 2015

Onderwerp : Landschappelijke inpassing De Hees 63, Kronenberg MEMO Projectnummer : 211x06961 Datum : 7 augustus 2015 Onderwerp : Landschappelijke inpassing De Hees 63, Kronenberg MEMO Projectnummer : 211x06961 Datum : 7 augustus 2015 Van : Rutger Wijngaarden Aan : BLAD 1 Aanleiding De locatie aan de Hees 63 heeft op

Nadere informatie

LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG. Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk. Oktober 2014 Ing. B. van Elk

LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG. Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk. Oktober 2014 Ing. B. van Elk LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk Oktober 2014 Ing. B. van Elk Inhoud 1 Inleiding 2 Huidig Landschap 2.1 Algemeen 2.2 Hoogsestraat en plangebied 3 Inrichtingsplan

Nadere informatie

Tussentijdse rapportage bastknobbelonderzoek 2007 in Alphen aan den Rijn 20 mei 2007

Tussentijdse rapportage bastknobbelonderzoek 2007 in Alphen aan den Rijn 20 mei 2007 Tussentijdse rapportage bastknobbelonderzoek 2007 in Alphen aan den Rijn 20 mei 2007 Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V. Sector Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit Mei 2007 PPO nr. 32 340 427 00 Praktijkonderzoek

Nadere informatie

Hogerend voor nr 21 Tilia europaea Linde Hogerend voor nr 21 Tilia europaea Linde Langwaal naast nr 9 school Fagus sylvatica Beuk

Hogerend voor nr 21 Tilia europaea Linde Hogerend voor nr 21 Tilia europaea Linde Langwaal naast nr 9 school Fagus sylvatica Beuk Bomenlijst opgenomen in de Algemene plaatselijke verordening Deel 1 Gemeentelijke bomen OOSTEREND Ankerstraat t.o. nr 21 Ulmus Iep Ankerstraat t.o. nr 15 Ulmus Hollandica 'Belgica' Iep Kotterstraat 1 School

Nadere informatie

Bomenlijst CHW Noord-Brabant

Bomenlijst CHW Noord-Brabant Bijlage 5a: Bomenlijst CHW Noord-Brabant plaats Heerle omtrek 314 adres Bergsebaan situatie weg/dijk Monumentale beuk uit 1890-1910. Staat langs de web bij de zuivelfabriek bij de spoorwegovergang. B174

Nadere informatie

routebeschrijving Bomenroute Heiloo

routebeschrijving Bomenroute Heiloo START routebeschrijving Bomenroute Heiloo Groei & Bloei afdeling Midden Kennemerland heeft deze Bomenroute voor u gemaakt. De route is zo n 18 km lang, en bestaat uit twee delen van ongeveer 9 km die allebei

Nadere informatie

Boomsoort Aantal Plaats Adres Plantjr Hoogte Karakter Boomvorm Reden inventarisatie Opmerkingen

Boomsoort Aantal Plaats Adres Plantjr Hoogte Karakter Boomvorm Reden inventarisatie Opmerkingen Linde Tilia europaea 1 Broeksterwoude Mr. Hamstraat 1 1.50 vrijstaand natuurlijk Monumentaal door leeftijd en Linde Tilia europaea 4 Broeksterwoude Hoofdweg 4 1945 10.00 rij vergroeid door snoei Monumentaal

Nadere informatie

Landschapsplan in het kader van

Landschapsplan in het kader van Landschapsplan in het kader van Omgevingsvergunning bouw woning Dhr. G. Zegers Bemmelstraat 22 Horst aan de Maas info@zegersbouwhorst.nl Plattelandscoöperatie Peel & Maas regio Ing. R. Janssen, Oktober

Nadere informatie

Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid Afdeling Hengelo Ov

Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid Afdeling Hengelo Ov Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid Afdeling Hengelo Ov Bomenwandeling centrum Hengelo Leeswijzer: Deze routebeschrijving bestaat uit twee delen namelijk de route (vetgedrukt) en een aantal beschrijvingen

Nadere informatie

Datum: 15 februari 2015 WIJK STRAATNAAM WETENSCHAPPELIJKE NAAMGEVING NEDERLANDSE NAAMGEVING STATUS AANTAL EIGENDOM KADASTRALE GEGEVENS

Datum: 15 februari 2015 WIJK STRAATNAAM WETENSCHAPPELIJKE NAAMGEVING NEDERLANDSE NAAMGEVING STATUS AANTAL EIGENDOM KADASTRALE GEGEVENS Lijst: Bijzondere bomen Gemeente Zwolle Status: definitieve lijst Datum: 15 februari 2015 WIJK STRAATNAAM WETENSCHAPPELIJKE NAAMGEVING NEDERLANDSE NAAMGEVING STATUS AANTAL EIGENDOM KADASTRALE GEGEVENS

Nadere informatie

Bomenwandeling Aarle-Rixtel. Een wandeling langs mooie en bijzondere bomen en informatie over historische plekken in het dorp.

Bomenwandeling Aarle-Rixtel. Een wandeling langs mooie en bijzondere bomen en informatie over historische plekken in het dorp. Bomenwandeling Aarle-Rixtel Een wandeling langs mooie en bijzondere bomen en informatie over historische plekken in het dorp. Bomenwandeling Aarle-Rixtel Route Wanneer je door Aarle-Rixtel loopt of fietst,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTELIJKE MONUMENTALE BOMEN januari 2018

LIJST GEMEENTELIJKE MONUMENTALE BOMEN januari 2018 G 341 van Bergen IJzendoornpark, nabij de Nieuwe Gouwe OLiquidambar styraciflua Amberboom G 420 van Bergen IJzendoornpark, noordelijk gedeelte Quercus palustris Moeraseik G 421 Van Bergen Ijzendoornpark

Nadere informatie

Rapportage inventarisatie en VTA-controle bomen Prins Mauritskazerne in Ede

Rapportage inventarisatie en VTA-controle bomen Prins Mauritskazerne in Ede Rapportage inventarisatie en VTA-controle bomen Prins Mauritskazerne in Ede Opdrachtgever: Gemeente Ede Auteur: B.E. (Bernard) Flier Organisatie: Tree-O-Logic Datum: 14 juni 2012 Versienummer: 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom HOONHORST

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom HOONHORST Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom C HOONHORST Waardevolle bomen in: Hoonhorst Solitairen: Dammans-Es 12 Eik De Horst 10 Eik Kerkstraat 5 Knotlinde (2) Kerkstraat

Nadere informatie

WARANDE. bijeenkomst aanpak laanbeplanting. 25 juni 2015

WARANDE. bijeenkomst aanpak laanbeplanting. 25 juni 2015 WARANDE bijeenkomst aanpak laanbeplanting 25 juni 2015 AGENDA VOOR DE AVOND 20:00 uur Welkomstwoord door projectleider Harm Niersman 20:10 uur Toelichting mogelijkheden bomenaanpak Warande door Huib Sneep

Nadere informatie

landschapsplan Udenseweg 45, Zeeland

landschapsplan Udenseweg 45, Zeeland landschapsplan Udenseweg 45, Zeeland 1 colofon titel landschapsplan Udenseweg 45, Zeeland inhoudsopgave 1 context 3 datum concept 28.01.2016 gewijzigd 29.12.2016 2 voorzijde 4 3 achterzijde 5 4 plan 6

Nadere informatie

Waardevolle bomen gemeente Eemsmond 2016

Waardevolle bomen gemeente Eemsmond 2016 BIJLAGE A Waardevolle bomenlijst gemeente Eemsmond 2016 Waardevolle bomen gemeente Eemsmond 2016 Eppenhuizen Nederlandse naam Wetenschappelijke naam Aantal Eigendom Kantsterweg 2 Witte paardenkastanje

Nadere informatie

1 van 9 Lijst Bomen met bijzondere waarde

1 van 9 Lijst Bomen met bijzondere waarde 1 van 9 Lijst Bomen met bijzondere waarde 17-2-2017 Particulieren Ac001 Acquoy Lingedijk 6 voor huis Tilia linde (lei) 2 Particulieren Ac002 Acquoy Lingedijk 22 tuin, achter toegangshek Fraxinus exc.'aurea'

Nadere informatie

1505 OMN, 7 december 2010 2

1505 OMN, 7 december 2010 2 Ervenconsulentadvies 1505 OMN: Beerzerweg 28, Beerze, Ommen Datum : 7 december 2010 Kader : wijziging van bedrijfsfunctie naar woonfunctie van bijgebouw Opgave De familie Hamming heeft het verzoek ingediend

Nadere informatie

Advies landschappelijke inpassing nieuwbouw bedrijfsloods en bedrijfswoning aan de Siepelveenwijk te Nieuw-Weerdinge

Advies landschappelijke inpassing nieuwbouw bedrijfsloods en bedrijfswoning aan de Siepelveenwijk te Nieuw-Weerdinge Advies landschappelijke inpassing nieuwbouw bedrijfsloods en bedrijfswoning aan de Siepelveenwijk te Nieuw-Weerdinge Landschapsbeheer Drenthe Landschapsbeheer Drenthe maakt deel uit van een samenwerkingsverband

Nadere informatie

bomensingels woerden tuin- en landschapsarchitecten

bomensingels woerden tuin- en landschapsarchitecten bomensingels woerden 17.05.2016 tuin- en landschapsarchitecten 030 26 44 333 www.copijn.nl vraagstelling en uitgangspunten Op welke manier kan de bomenstructuur op de singels van Woerden in samenhang worden

Nadere informatie

GPS: NB , OL: Monumentale boom

GPS: NB , OL: Monumentale boom Bomen in Valkenswaard Dit is een gids voor mensen die het leuk vinden om bomen te herkennen en te weten waar die in de gemeente staan. Van plaatsen waar veel bomen bij elkaar staan zijn plattegronden gemaakt

Nadere informatie

APV Lijst waardevolle monumentale bomen.xls WAARDEVOLLE BOMEN PARTICULIER EIGENDOM

APV Lijst waardevolle monumentale bomen.xls WAARDEVOLLE BOMEN PARTICULIER EIGENDOM WAARDEVOLLE BOMEN PARTICULIER EIGENDOM Abdijplein L3446 17-09-2003 1 75 Plein klinkers Platanus x acerifolia Gewone plataan 1925 Particulier Abdijplein L3446 17-09-2003 1 76 Plein klinkers Platanus x acerifolia

Nadere informatie