DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT"

Transcriptie

1 DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT OPENBARE ZITTING VAN 01 FEBRUARI 2010 Aanwezig : Jaak Fransen, burgemeester-voorzitter; Dirk Vanseggelen, Patrick Van Baelen, Marleen Kuppens, Roel Verachtert en Nele Gutschoven, schepenen; Jef Van Bree, Gerard Bloemen, Guido Renckens, Linda Vissers, Yvo Maussen, Jos Kerkhofs, Gerard Geerts, Gerard Schuurmans, Johan Van de Broek, Stijn Peeters, Ronny Dreesen, Marleen Clijsters, Dominiek Heylen, Jan Vanduffel en Wouter Van Mierloo, raadsleden; Peter Spooren, gemeentesecretaris. DE GEMEENTERAAD: De voorzitter opent de vergadering in afwezigheid van de raadsleden Isabel Pinxten (verontschuldigd), Charlotte Vrijsen en Piet van Otterdijk. 01) Notulen van de vorige vergadering. De notulen van de vergadering van 17 december 2009 worden goedgekeurd met éénparigheid van stemmen. 02) Samenstelling gemeenteraad - beëindiging periode van verhindering van een raadslid - kennisneming. Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid de artikelen 14, 15 en 16; Gelet op ons besluit van 26 oktober 2009 houdende akteneming van het ouderschapsverlof van mevrouw Nele Gutschoven, gemeenteraadslid, met ingang van 26 oktober 2009; Gelet op de brief van betrokkene dd. 05 januari 2010 waarin de gemeenteraad verzocht wordt om akte te nemen van de beëindiging van het ouderschapsverlof met ingang van 10 januari 2010; Artikel 1.- De gemeenteraad neemt akte van de beëindiging op 10 januari 2010 van de periode van verhindering van mevrouw Nele Gutschoven om haar mandaat als gemeenteraadslid uit te oefenen. Artikel 2.- De Vlaamse Regering zal van dit besluit in kennis gesteld worden. Wouter Van Mierloo verlaat de vergadering en Nele Gutschoven voegt zich bij de vergadering. 03) Samenstelling college van burgemeester en schepenen - ontslag en opvolging van rechtswege - kennisneming. Gelet op de gezamenlijke akte van voordracht van de kandidaat-schepenen, ontvankelijk verklaard tijdens de installatievergadering van de gemeenteraad op 02 januari 2007, neemt de gemeenteraad akte van de beëindiging van rechtswege van het mandaat van schepen van de heer Piet Van Otterdijk op 31 december 2009 en van diens opvolging als schepen door mevrouw Nele Gutschoven. Hiertoe uitgenodigd, legt mevrouw Gutshoven vervolgens in openbare vergadering van de gemeenteraad de eed af in handen van de burgemeester : Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen. De gemeenteraad neemt akte van de eedaflegging (1/7)

2 Overeenkomstig artikel 45, 4, van het Gemeentedecreet, neemt mevrouw Gutshoven de laatste plaats in op de rangorde van de schepenen. 03bis) Samenstelling gemeenteraad - ontslag van een raadslid - kennisneming. Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid de artikelen 15 en 16; Gelet op de Gemeentekieswet, inzonderheid de artikel 58 en 84, 2; Gelet op het proces-verbaal van het gemeentelijk hoofdbureau van de gemeenteraadsverkiezingen van 08 oktober 2006; Gelet op het proces-verbaal van de installatievergadering van de gemeenteraad op 02 januari 2007; Gelet op het ontslag van de heer Piet Van Otterdijk als gemeenteraadslid, ingediend per brief van 23 januari 2010, gericht aan de voorzitter van de gemeenteraad; Artikel 1.- De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag van de heer Piet Van Otterdijk als gemeenteraadslid. Artikel 2.- De volgend in aanmerking komend opvolger, voorkomend op de lijst van de opvolgers voor CD&V, zoals opgemaakt overeenkomstig de Gemeentekieswet, zal tot de opvolging geroepen worden. 03ter) Samenstelling gemeenteraad - installatie van een opvolger - aanvullend onderzoek geloofsbrieven. Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid de artikelen 14 en 16; Gelet op de samengeordende gemeentekieswet, inzonderheid de artikelen 58 en 84; Gelet op het proces-verbaal van het gemeentelijk hoofdbureau van de gemeenteraadsverkiezingen van 08 oktober 2006; Gelet op de installatie van de gemeenteraad in vergadering van 02 januari 2007; Gelet op ons besluit van heden, houdende akteneming van het ontslag van dhr. Piet Van Otterdijk als gemeenteraadslid; Overwegende dat ingevolge artikel 16 van het Gemeentedecreet het raadslid dat als ontslag genomen heeft, vervangen wordt door de opvolger, die wordt aangewezen overeenkomstig de Gemeentekieswet; Overwegende dat de heer Wouter van Mierloo, eerst in aanmerking komende opvolger op de lijst van opvolgers van CD&V, lijst waartoe de heer Van Otterdijk behoorde, tot de opvolging geroepen wordt; Overwegende dat de raad kennis heeft genomen van het verslag van de voorzitter, opgemaakt op basis van volgende stukken : - een recent uittreksel uit het bevolkingsregister en het rijksregister; - een recent bewijs van goed zedelijk gedrag; - een verklaring op eer dat betrokkene zich niet bevindt in een van de gevallen van onverenigbaarheid zoals voorzien in artikel 11 van het Gemeentedecreet; Dat de geloofsbrieven van betrokkene kunnen goedgekeurd worden; Artikel 1.- De geloofsbrieven van de heer Wouter Van Mierloo worden, na onderzoek, goedgekeurd. Artikel 2.- De heer Van Mierloo zal, na eedaflegging in handen van de voorzitter, de heer Piet Van Otterdijk opvolgen. Hij zal overeenkomstig artikel 50, 2, van het Gemeentedecreet de laatste plaats innemen op de rangorde van de raadsleden. De heer Wouter Van Mierloo, hiertoe uitgenodigd, legt in handen van de voorzitter de eed af, voorgeschreven in artikel 7, 3, van het Gemeentedecreet: Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen (2/7)

3 Raadslid Wouter Van Mierloo voegt zich bij de vergadering. 04) Algemeen nood- en interventieplan Overpelt - aanvaarding. Gelet op de wet van 31 december 1963 betreffende de civiele bescherming, inzonderheid artikel 2ter ingevoegd bij de wet van 28 maart 2003; Gelet op de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele bescherming, inzonderheid artikel 9, met uitwerking op een nog onbepaalde datum; Gelet op het koninklijk besluit van 16 februari 2006 betreffende de nood- en interventieplannen; Gelet op de ministeriële omzendbrief NPU-1 van 26 oktober 2006 betreffende de nood- en interventieplannen; Gelet op het Algemeen Nood- en Interventieplan (ANIP) voor de gemeente Overpelt, opgesteld door de burgemeester op 18 januari 2010; Artikel 1.- De gemeenteraad aanvaardt het Algemeen Nood- en Interventieplan (ANIP) Overpelt, opgesteld door de burgemeester op 18 januari Artikel 2.- Het ANIP Overpelt wordt, samen met onderhavig besluit, voor goedkeuring verzonden aan de gouverneur. 05) Gemeentebudget voor het dienstjaar interne kredietaanpassing nr. 2 - kennisneming. De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van het college van burgemeester en schepenen dd. 21 december 2009 houdende vaststelling van de interne kredietaanpassing nr. 2 voor het budget van het dienstjaar 2009, zoals gewijzigd. 06) Zijstraat Bemvaartstraat (kinderopvang) - definitieve vaststelling van een straatnaam (Ravotterkespad). Gelet op het decreet van 28 januari 1977 tot bescherming van de namen van openbare wegen en pleinen, zoals later gewijzigd; Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet; Gelet op bijgevoegd inplantingsplan; Gelet op ons besluit van 26 oktober 2009 houdende de principiële vaststelling van een straatnaam (Ravotterkespad); Gelet op het gunstig advies van de gemeentelijke cultuurraad; Gelet op het proces-verbaal van afsluiting van het openbaar onderzoek; Overwegende dat naar aanleiding van dit openbaar onderzoek geen bezwaren werden ingediend; Artikel 1.- Volgende straatnaam wordt definitief vastgelegd, zoals aangeduid op het aangehecht plan: Ravotterkespad. Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met het stellen van de nodige uitvoeringshandelingen. 07) Gemeentepersoneel - personeelsformatie bibliotheek - aanpassing. Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid de artikelen 43, 2, 4 de lid, en 103; (3/7)

4 Gelet op het Besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2007 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie, de rechtspositieregeling en het mandaatstelsel van het gemeentepersoneel; Gelet op het decreet betreffende het lokaal cultuurbeleid van 13 juli 2001 en de daaruit voortvloeiende wijzigingen voor de lokale openbare bibliotheken; Gelet op ons besluit van 3 maart 2008 houdende vaststelling van de personeelsformatie voor het gemeentepersoneel; Gelet op ons besluit van 29 juni 2009 houdende vaststelling van de rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel; Overwegende dat de opdracht van de bibliotheek en de taken die hieruit voortvloeien wijzigen ten gevolge van maatschappelijke veranderingen; Overwegende dat voor het uitvoeren van deze taken andere inhoudelijke en technische kennis verwacht wordt van de personeelsleden en zich hierdoor een wijziging van de personeelsformatie opdringt in die zin dat de functie van bibliotheekbediende (1 FTE) uitdovend wordt en er meer noodzaak is aan de inzet van bibliotheekassistenten (1 FTE); Gelet op het voorontwerp van aanpassing van de personeelsformatie, opgemaakt door de gemeentesecretaris, in overleg met het managementteam, overeenkomstig artikel 87, 4, van het Gemeentedecreet; Gelet op het advies van het beheersorgaan van de gemeentelijke openbare bibliotheek van 21 april 2009 betreffende aanpassing van de personeelsformatie voor de bibliotheek; Gelet op het protocol van de representatieve vakbondsorganisaties van 10 december 2009; Met eenparigheid van stemmen. Artikel 1.- De personeelsformatie van de gemeentelijke bibliotheek wordt als volgt vastgesteld: FUNCTIE STAT./CONTR. FTE NIVEAU & RANG Administratieve graden Bibliothecaris statutair 1 Bv Bibliotheekassistent statutair 2 Cv Bibliotheekassistent contractueel 1 Cv Bibliotheekbediende (uitdovend) statutair 1 Dv Werkliedengraden Schoonma(a)k(st)er contractueel 0,5 Ev Artikel 2.- Een eensluidend verklaard afschrift van dit besluit wordt naar de provinciegouverneur gestuurd voor de uitoefening van het bestuurlijk toezicht. 08) Nolimpark - overdracht van rechten op een perceel industriegrond met opstaand gebouw (Lodewijk De Raetlaan) - toelating. Gelet op het gemeentedecreet, zoals gewijzigd, inzonderheid artikel 43 2, 12 ; Gelet op het verzoek van 07 juli 2009 van notaris Seresia tot toestemming door de gemeente Overpelt voor de doorverkoop van het vruchtgebruik over het perceel industriegrond met gebouwen, gekadastreerd sectie E deel van nummer 102/Z/152, groot 9a 35ca; Gelet op de aanvullende faxberichten van 27 augustus 2009, 06 november en 16 november 2009; Overwegende dat het gebouw zal worden opgesplitst in 4 afzonderlijke ruimten waarbij de blote eigendom van twee ruimten gaat naar de heer Claes Robert en de blote eigendom van de andere twee naar de echtgenoten Vanherck-Milliau; Gelet op het gunstig advies van 10 december 2009 van het directiecomité van Nolimpark en de daarbij aangehaalde overwegingen; Overwegende dat de gemeenteraad kan instemmen met de overwegingen zoals geformuleerd door het directiecomité in vergadering van 10 december 2009 en deze overneemt; (4/7)

5 Artikel 1.- De gemeente Overpelt verleent toestemming tot overdracht van rechten, zoals geformuleerd door notaris Seresia, bij brief van 07 juli 2009, aangevuld door de faxberichten van 27 augustus 2009, 06 november en 16 november 2009, met betrekking tot het perceel industriegrond met gebouwen, gekadastreerd sectie E deel van nummer 102/Z/152, groot 9a 35ca. Artikel 2.- De aanvrager en Nolimpark cvba zullen van dit besluit in kennis gesteld worden. 09) Dienstencentrum Sint Oda - afwijking voorwaarden erfpachtovereenkomst (opbrengst boomkap) - toestemming. Gelet op het gemeentedecreet, zoals gewijzigd, inzonderheid het artikel 43 2, 12 ; Gelet op de overeenkomst van 10 oktober 1966 gesloten tussen de Gemeente Overpelt en de Stichting Sint Oda vzw, houdende vestiging van erfpacht met betrekking tot de percelen gekend onder sectie B nummers 1071/L2/ex; 1071/m3, 1071/n3 en 1071/e3, groot 14 ha 28 a 80 ca; Gelet op het besluit van de gemeenteraad van 31 oktober 1997 houdende toelating aan de VZW Stichting Sint-Oda te Overpelt om de erfpacht over bovengenoemde percelen over te dragen aan VZW Stijn, gevestigd te Breugelweg 200, Overpelt; Gelet op het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 19 oktober 2009 tot het verlenen van een vergunning voor het bouwen van een activiteitencentrum met burelen aansluitend bij het therapiecentrum, uitbreiding van inkom en bergplaats sporthal en het kappen van bomen; Gelet op het schrijven van 2 december 2009 van Dienstencentrum Sint Oda, onderdeel van Stijn vzw, houdende verzoek tot toelating tot het kappen van bomen, in eigen beheer en voor eigen rekening, op het perceel gelegen in de Breugelweg nummer 200 en kadastraal gekend onder afd. 1 sectie B nr. 1071/D/7; Overwegende dat de vergunning van 19 oktober 2009 tot het kappen van bomen verleend is om het Dienstencentrum Sint Oda toe te laten het centrum uit te breiden; Overwegende dat het voor deze bouwwerken noodzakelijk is dat niet alleen de bomen worden gekapt, doch ook de wortels worden verwijderd op het betreffende perceel; Gelet op de bepaling I 2 van de overeenkomst die stelt dat de bomen op het perceel eigendom blijven van de gemeente en dat de bomen die in uitvoering van de werken desgevallend dienen geëxploiteerd te worden, voor rekening van de gemeente verkocht zullen worden; Overwegende dat de kosten voor de gemeente Overpelt niet in verhouding staan tot de te verwachten opbrengsten; Artikel 1.- Er wordt toelating verleend aan Dienstencentrum Sint Oda, onderdeel van Stijn vzw, om, in afwijking van de overeenkomst van 10 oktober 1966 houdende vestiging van erfpacht, de bomen te kappen op het perceel gelegen in de Breugelweg nummer 200 en kadastraal gekend onder afd. 1 sectie B nr. 1071/D/7, in eigen beheer en voor eigen rekening. Artikel 2.- Het dienstencentrum Sint Oda dient tevens in te staan voor het verwijderen van de wortels op het betreffende perceel. 10) Handelspand gelegen te Dorpsstraat afstand van recht van voorkoop. Gelet op het gemeentedecreet, zoals gewijzigd, inzonderheid het artikel 43 2, 12 ; Gelet op het decreet van 22 december 1995 houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 1996, inzonderheid hoofdstuk VIII, afdeling 2, zoals gewijzigd bij de decreten van 8 juli 1996, 8 juli 1997, 15 juli 1997, 7 juli 1998, 7 mei 2004 en 24 december 2004; Gelet op het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 2 april 1996 betreffende de heffing ter bestrijding van leegstand en verkrotting van gebouwen en/of woningen, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse regering van 15 juli 1997, 23 juli 1998, 6 oktober 1998 en 14 juli 2004; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 6 oktober 1998 betreffende de kwaliteitsbewaking, het recht van voorkoop en het sociaal beheersrecht op woningen; (5/7)

6 Gelet op het aanbod van het recht van voorkoop met betrekking tot het handelspand gelegen in de Dorpsstraat en kadastraal gekend onder sectie A nummer 801 X; Overwegende dat het gemeentebestuur geen nuttige bestemming heeft voor het vermelde handelspand; Dat er dan ook geen reden is tot uitoefening van het recht van voorkoop; Artikel 1.- Het gemeentebestuur van Overpelt doet afstand van het recht van voorkoop met betrekking tot het handelspand gelegen in de Dorpsstraat en kadastraal gekend onder sectie A nummer 801 X. Artikel 2.- De instrumenterende notaris zal van dit besluit in kennis gesteld worden. 11) Beheersorgaan plaatselijke openbare bibliotheek - gemandateerden door de gemeenteraad - vervanging van een lid. Gelet op de bepalingen van het Gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal lokaal cultuurbeleid; Gelet op de installatie van de nieuwe gemeenteraad op 02 januari 2007; Gelet op ons besluit van 05 maart 2007, houdende aanduiding van de gemandateerden door de gemeenteraad in het beheersorgaan van de plaatselijke openbare bibliotheek; Overwegende dat dhr. Savelkouls, gemandateerd namens Vlaams Belang, ontslag nam als lid van het beheersorgaan; Gelet op het verzoek van de fractieleider van Vlaams Belang om de heer Theo Savelkouls te vervangen door mevrouw Daisy Dilissen; Artikel 1.- De gemeenteraad neemt akte van het verzoek namens de Vlaams Belang-fractie om de heer Theo Savelkouls te vervangen door mevrouw Daisy Dilissen als lid van het beheersorgaan van de plaatselijke openbare bibliotheek. Mevrouw Dilissen wordt gemandateerd verklaard. Artikel 2.- Afschrift van deze beslissing wordt gezonden aan belanghebbenden en de bibliothecaris. 12) Sectoraal comité van de sociale zekerheid - machtiging om mededeling te bekomen van de lijst van de rechthebbenden op een verhoogde tegemoetkoming van de verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen - kennisneming voorwaarden. De voorzitter stelt de raad in kennis van de inhoud van de beraadslaging vanwege het Sectoraal comité van de sociale zekerheid dd. 01 december 2009, waarbij aan de gemeente Overpelt machtiging verleend wordt om mededeling te bekomen van de lijst van personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van de verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen (hoedanigheidscodes 005 en 015), woonachtig in de gemeente op 1 januari 2009, alsmede van de inhoud van het met de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid af te sluiten contract. 13) Kerkfabriek Sint-Barbara - rekening over het dienstjaar advies. Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en de werking van de erkende erediensten, inzonderheid artikel 55; Gelet op ons besluit van 04 mei 2009 betreffende de gezamenlijk ingediende jaarrekeningen voor het dienstjaar 2008 van volgende kerkfabrieken: a) Sint Martinus; b) Sint-Cornelius; (6/7)

7 c) Sint-Jozef; d) Sint-Barbara; Gelet op de beslissing van de gouverneur dd. 16 oktober 2009 houdende niet-goedkeuring van de jaarrekening 2008 van kerkfabriek Sint-Barbara wegens onvolledigheid van het dossier; Gelet op de aangepaste rekening voor het dienstjaar 2008 van kerkfabriek Sint-Barbara, vervolledigd met een toelichting; Overwegende dat de jaarrekening inhoudelijk ongewijzigd is ten opzichte van de jaarrekening die door de raad gunstig geadviseerd werd in vergadering van 04 mei 2009; Dat er nog steeds geen aanleiding is om ongunstig advies te verlenen; BESLUIT : Artikel 1.- De jaarrekening over het dienstjaar 2008 van Kerkfabriek Sint-Barbara wordt gunstig geadviseerd. Artikel 2.- De jaarrekening wordt samen met een afschrift van dit besluit verzonden aan de provinciegouverneur met het oog op het uitoefenen van het bijzonder bestuurlijk toezicht. De voorzitter sluit vervolgens de vergadering. De secretaris De voorzitter Peter Spooren Jaak Fransen (7/7)

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 OPENBARE VERGADERING

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 OPENBARE VERGADERING GR 03.01.2019 1 Gemeente Schoten Zitting geopend te 20.00 uur. VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Lieven De Smet, voorzitter. Maarten De Veuster, burgemeester. Iefke

Nadere informatie

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 STAD TONGEREN ARRONDISSEMENT TONGEREN PROVINCIE LIMBURG Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 Aanwezig: Patrick Dewael, burgemeester-voorzitter (punten

Nadere informatie

DE NOTULEN * * VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT

DE NOTULEN * * VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT DE NOTULEN *2010-10-28* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT 2010-10-28 OPENBARE ZITTING VAN 28 OKTOBER 2010 Aanwezig : Jaak Fransen, burgemeester-voorzitter; Dirk Vanseggelen, Patrick Van Baelen, Marleen

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Notulen Zitting van 8 januari 2019

Notulen Zitting van 8 januari 2019 Gemeenteraad Notulen Zitting van 8 januari 2019 Samenstelling Aanwezig de heer Carl De Bie, voorzitter gemeenteraad; de heer Luc Vleugels, burgemeester; de heer Jan Moons, schepen; de heer David Geerts,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019 De gemeenteraad vergadert in C.C. Den Hoogen Pad te Maldegem-Adegem, Adegem-Dorp 16 B ingevolge een bijeenroeping van de uittredende voorzitter van 31 december 2018. De zitting vangt aan om 20:00 uur.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013.

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. Locatie: OCMW Buggenhout, zaal dienstencentrum Aanwezig: VAN HERREWEGHE Tom, burgemeester WILLEMS Jean-Pierre, voorzitter van de gemeenteraad BUYS Rosette, DE MUL Bettie,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 5 JANUARI 2007 Aanwezig: Erwin Van Pée - burgemeester Marc Reynders raadslid en voorzitter vanaf punt 3 Godelieve Pernet, Marleen Van Thielen, Brenda Noels,

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 02.01.2019 Aanwezig: Els Goedgezelschap, Voorzitter raad voor Koen Van den Heuvel, Alex Goethals, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné,

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT OPENBARE ZITTING VAN 25 MAART 2010 Aanwezig : Jaak Fransen, burgemeester-voorzitter; Dirk Vanseggelen, Patrick Van Baelen, Marleen Kuppens, Roel Verachtert en

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

Vergadering van 02 januari 2019

Vergadering van 02 januari 2019 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 02 januari 2019 Aanwezig: Kris Degroote, Voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, Burgemeester Carina Ricour, Lieven Vandenneucker, Lieven

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Aanwezig: Huub Broers: Burgemeester Jacky Herens, William Nijssen, Jean Levaux: Schepenen Benoît Houbiers, Grégory Happart, Jean-Marie Geelen, Michaël Henen,

Nadere informatie

DE NOTULEN *2012-04-26* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT 2012-04-26

DE NOTULEN *2012-04-26* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT 2012-04-26 DE NOTULEN *2012-04-26* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT 2012-04-26 OPENBARE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 Aanwezig : Jaak Fransen, burgemeester-voorzitter; Dirk Vanseggelen, Patrick Van Baelen, Marleen Kuppens,

Nadere informatie

OCMW GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN GROBBENDONK ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 07/01/2013 PUBLIEKE ZITTING

OCMW GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN GROBBENDONK ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 07/01/2013 PUBLIEKE ZITTING OCMW GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN OCMW GROBBENDONK ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 07/01/2013 PUBLIEKE ZITTING Aanwezig: Beullens Els - Voorzitter Appeltans-Janssen Anne, Cambré Walter,

Nadere informatie

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VOOR DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN. RvV 2010.001 Norbert Cremery e.a. / Michèle Vandermeeren-OCMW De Panne

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VOOR DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN. RvV 2010.001 Norbert Cremery e.a. / Michèle Vandermeeren-OCMW De Panne DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VOOR DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN RvV 2010.001 Norbert Cremery e.a. / Michèle Vandermeeren-OCMW De Panne De Raad voor Verkiezingsbetwistingen, Inzake: verkiezing ocmw

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2/01/2010 Punt 1: secretariaat - Kennisneming van het ontslag van Willy Vanhooren als burgemeester Eddy Gryson, voorzitter gemeenteraad ; Jacques

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM 19.00 UUR Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester uittredend voorzitter t.e.m. agendapunt 7; Eliane Spincemaille, Isabelle

Nadere informatie

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. ZITTING van 07.01.2013

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. ZITTING van 07.01.2013 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. ZITTING van 07.01.2013 Aanwezig: DAGORDE: Jean Pierre Taverniers (van punt 1. t.e.m. punt 3) - de voorzitter van de gemeenteraad

Nadere informatie

DE NOTULEN *2012-08-30* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT 2012-08-30

DE NOTULEN *2012-08-30* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT 2012-08-30 DE NOTULEN *2012-08-30* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT 2012-08-30 OPENBARE ZITTING VAN 30 AUGUSTUS 2012 Aanwezig : Jaak Fransen, burgemeester-voorzitter; Dirk Vanseggelen, Patrick Van Baelen, Marleen

Nadere informatie

Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019

Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019 1 Aanwezig: Marleen Ral, uittredend voorzitter Kurt Ryon, Burgemeester Heidi Abeloos, Algemeen directeur Agenda: Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019 Openbaar... 1 algemeen directeur... 1 1 Kennisneming

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Rob Guns, voorzitter; Eduardus Kennes, burgemeester; Guy Van de Perre, Gert Storms, Robert Diels,

Nadere informatie

Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019

Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 OPEN ZITTING Dirk De fauw Secretarie 1 2019_GR_00001 Mededeling van de goedkeuring van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Gemeentesecretaris : Gabriël Acke Afwezig of verontschuldigd : Reinhart Madoc

Gemeentesecretaris : Gabriël Acke Afwezig of verontschuldigd : Reinhart Madoc Verslag van de Gemeenteraad Jabbeke openbare vergadering van 1 januari 2001. Aanwezig : Burgemeester - Voorzitter : Roland VERLEYE Raadsleden: LIEVENS Georges, MONTEYNE Jacques, DEBOEL Marc, VAN OVENBERGHE

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

Notulen Zitting van 2 januari 2019

Notulen Zitting van 2 januari 2019 OCMW Raad Notulen Zitting van 2 januari 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Bertrand Demiddeleer; de heer Mark Demesmaeker; de heer Wim Demuylder; de heer Dirk Van Heymbeeck; mevrouw Nelly Lanis; de

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen P. Bolle Dienst personeelsdienst Volgnummer dossier Onderwerp Personeel. Wijziging van de personeelsformatie. Zitting

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN INSTALLATIEVERGADERING 02/01/2019 19.00 UUR NOTULEN Aanwezig : Annita Reniers, uittredend voorzitter/schepen Jos Ceyssens, raadslid/voorzitter Boudewijn Herbots, burgemeester Roger Mertens, Paul Mathues,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 De raad voor maatschappelijk welzijn vergadert in zijn gewone vergaderzaal ingevolge een bijeenroeping van de voorzitter van 30 december

Nadere informatie

UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD

UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Stad Scherpenheuvel-Zichem Zitting van 29 oktober 2015 Wijziging van de rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel. Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd:

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

DE NOTULEN *2010-06-24* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT

DE NOTULEN *2010-06-24* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT DE NOTULEN *2010-06-24* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT OPENBARE ZITTING VAN 24 JUNI 2010 Aanwezig : Jaak Fransen, burgemeester-voorzitter; Dirk Vanseggelen, Patrick Van Baelen, Marleen Kuppens, Roel

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Gemeente Nazareth Overzicht gemeenteraadsbesluiten 2 januari 2007

Gemeente Nazareth Overzicht gemeenteraadsbesluiten 2 januari 2007 Gemeente Nazareth Overzicht gemeenteraadsbesluiten 2 januari 2007 Punt 1 Mededeling van het Besluit van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen houdende geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van

Nadere informatie

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING Verslag van de statutaire algemene vergadering van donderdag 20 juni 2013, 20.15 uur, gehouden te Overpelt. Volgende stemgerechtigde leden

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzit

Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzit Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzitter; mevrouw Veerle Heeren, burgemeester; de heer Jelle

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging ALGEM EEN BELEID GEMEENTE LINTER Lijst van de beraadslagingen van de gemeenteraad (in uitvoering van art. 252, 1 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005) van 2 januari 2019 OPENBAAR GEMEENTERAAD EN COMMISSIES

Nadere informatie

Notulen van de Gemeenteraad Installatievergadering van 2 januari 2013

Notulen van de Gemeenteraad Installatievergadering van 2 januari 2013 Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant Notulen van de Gemeenteraad Installatievergadering van 2 januari 2013 Aanwezig: Daniëls Carlo, De Vroe Gwenny, Fannes Marleen, Gallo Claire, Grauwels Edith,

Nadere informatie

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 RAAD zitting van 5 maart 2013 De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 Zijn aanwezig:mevr. Anne Marie De Gussem, voorzitter Mevr. Femke Colenbie, Dhr. Jacques Wollaert, Mevr. Martine Van Audenaerde,

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2007

Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2007 Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2007 AANWEZIG: Jean-Pierre De Clercq, Burgemeester-Voorzitter - Luc Vandekerckhove, Marcel Dendauw, Marie-Thérèse Lapeere, Yves Vercruysse, Eric D'Hoop, Schepenen -

Nadere informatie

Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019

Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter Marleen Lambrecht, Johan Van Vaerenbergh, Tom Van Keymolen, Reinold De Vuyst, Gerda Van Steenberge, schepenen

Nadere informatie

OPENBAAR. Gemeenteraad van dinsdag 22 januari Aanwezig: Kris Swinnen, Voorzitter van de raad

OPENBAAR. Gemeenteraad van dinsdag 22 januari Aanwezig: Kris Swinnen, Voorzitter van de raad Aanwezig: Kris Swinnen, Voorzitter van de raad Gemeenteraad van dinsdag 22 januari 2019. Jean-Pierre Nyns, Uittredend voorzitter van de raad Jo Roggen, Burgemeester Chris Jamar, Erik Soors, Roland Strouven,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van woensdag 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Bestuur 1. Akte nemen van de samenstelling van de OCMW-raad - Decreet Lokaal Bestuur van 22 december

Nadere informatie

DE NOTULEN *2012-03-29* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT 2012-03-29

DE NOTULEN *2012-03-29* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT 2012-03-29 DE NOTULEN *2012-03-29* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT 2012-03-29 OPENBARE ZITTING VAN 29 MAART 2012 Aanwezig : Jaak Fransen, burgemeester-voorzitter; Dirk Vanseggelen, Patrick Van Baelen, Marleen Kuppens,

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn

Raad voor maatschappelijk welzijn Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 2 januari 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Peter Segers, voorzitter; de heer Paul Van Miert, burgemeester; de heer Francis Stijnen, schepen; de

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

verslag gemeenteraad maandag 7 januari :00 uur

verslag gemeenteraad maandag 7 januari :00 uur verslag gemeenteraad maandag 7 januari 2019 20:00 uur aanwezig Ria Van Den Heuvel, voorzitter (vanaf punt 7) Jeroen Truyens, uittredend voorzitter Koen T'Sijen, burgemeester Els Augustinus, Dirk Crollet,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari 2019 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Steven Vekeman, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Erna

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN *2011-06-30* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT 2011-06-30

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN *2011-06-30* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT 2011-06-30 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN *2011-06-30* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT 2011-06-30 OPENBARE ZITTING VAN 30 JUNI 2011 Aanwezig : Jaak Fransen, burgemeester-voorzitter; Dirk Vanseggelen, Patrick Van Baelen,

Nadere informatie

5 schepen J. Vanhooren

5 schepen J. Vanhooren DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen J. Vanhooren Dienst personeelsdienst Volgnummer dossier 9 Onderwerp Personeelsdienst. Openverklaring van de betrekking

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Verslag van 2 januari 2019 om uur. 1 Kennisneming geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018

Verslag van 2 januari 2019 om uur. 1 Kennisneming geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 Gemeenteraad Verslag van 2 januari 2019 om 20.00 uur Aanwezig Verontschuldigd / Afwezig / Kathleen Ghyselinck, Voorzitter gemeenteraad Vincent Van Peteghem, Burgemeester Willem Rombaut, Kristof Agache,

Nadere informatie

DE NOTULEN *2010-09-30* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT 2010-09-30

DE NOTULEN *2010-09-30* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT 2010-09-30 DE NOTULEN *2010-09-30* VAN DE GEMEENTERAAD VAN OVERPELT 2010-09-30 OPENBARE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2010 Aanwezig : Jaak Fransen, burgemeester-voorzitter; Dirk Vanseggelen, Patrick Van Baelen, Marleen

Nadere informatie

Zitting van 22 januari 2013.

Zitting van 22 januari 2013. Zitting van 22 januari 2013. Aanwezig : MM. Verhaeghe, voorzitter; Servranckx, Peeters, Marchand, Croon, Laureys, Develter, Verstappen en Beens, leden; Dedecker, secretaris. De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

De raad houdt 1 minuut stilte wegens het overlijden van de heer Etienne Galle, gewezen OCMW-raadslid. Openb aar

De raad houdt 1 minuut stilte wegens het overlijden van de heer Etienne Galle, gewezen OCMW-raadslid. Openb aar algemeen bel eid Zitting van 3 januari 2019 Marc Tieberghien, raadslid-voorzitter Luc Derudder, burgemeester Carine Geldhof, Jonas Van D'huynslager, Olivier De Marez, schepenen Jacques Goemaere, Marleen

Nadere informatie

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 1. Vergadering van 9 januari 2017. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden Wim, Vandersmissen en Berden Marijke, Schepenen; Grosemans,

Nadere informatie

NOTULEN RAAD 20/09/2016

NOTULEN RAAD 20/09/2016 NOTULEN RAAD 20/09/2016 Aanvang: Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: 20:00 uur Christophe Merckx: voorzitter; Freddy Busselot, Carine De Cock, Valerie Hamelryck, Jeroen Hofmans, Kimberly Michel, Mathias

Nadere informatie

Aanwezig: Steven Michiels voorzitter

Aanwezig: Steven Michiels voorzitter - 251 - GEMEENTERAAD ontwerp Zitting van 7 januari 2019 Aanwezig: Steven Michiels voorzitter Karin Derua burgemeester Michel Baert, Hans De Locht, Annick DeKeyser, Denis Bosny, Remi Serranne schepenen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 AUGUSTUS 2018

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 AUGUSTUS 2018 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 AUGUSTUS 2018 Aanwezig D. Sioen: Burgemeester; E. D'Hellem, F. Bryon, F. Deleu, J. Jonckheere, J. Demonie, J. Leleu, Johan Tally, K. Meersseman, L. Blondeel, M. Verstraete,

Nadere informatie

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag Politiezone Maasland 5383 Provincie Limburg Politieraad Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur Agenda en verslag Agenda: Voorafgaande aan de zitting zullen volgende personeelsleden verzocht

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Installatievergadering van de nieuwe raad van maandag 7 januari 2013 Tegenwoordig: dhr. Ignace Dereeper - voorzitter

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST Nr. R.Verkb. 1516/0003 van 2 februari 2016 in de zaak 1516/R.Verkb./0004 In zake: de heer Fernand DELIAERT, wonende te 9940 Evergem, Riemesteenweg 147 verzoekende

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/05/2014

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/05/2014 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/05/2014 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Beets Jozef, Noppen Hilde, Nys Hendrik, Poels Marleen, Trappeniers Hendrik, Vandeven Adelia, Wynants Christine,

Nadere informatie

Aanwezig : Jaak Fransen, burgemeester-voorzitter; Piet Van Otterdijk, Dirk Vanseggelen, Patrick Van Baelen, Marleen Kuppens en Roel Verachtert,

Aanwezig : Jaak Fransen, burgemeester-voorzitter; Piet Van Otterdijk, Dirk Vanseggelen, Patrick Van Baelen, Marleen Kuppens en Roel Verachtert, Aanwezig : Jaak Fransen, burgemeester-voorzitter; Piet Van Otterdijk, Dirk Vanseggelen, Patrick Van Baelen, Marleen Kuppens en Roel Verachtert, schepenen; Jef Van Bree, Gerard Bloemen, Guido Renckens,

Nadere informatie

Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019

Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019 Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019 Wattez, Hedwin De Clercq, Johan Thomas, Franky Bogaert, Jan Haegeman, Veronique De zitting wordt geopend te 19:00 u. Openbare zitting: Secretariaat 01 Kennisneming

Nadere informatie

De vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn vangt aan om uur.

De vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn vangt aan om uur. RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 4 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Wim Goossens, burgemeester Dirk Evenepoel, voorzitter Johan Van Lierde, Herman Claeys, Emmanuel de Béthune, An Van den Spiegel,

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester 1 ZITTING VAN 27 JANUARI 2016 Aanwezig : Piet Baetens: voorzitter; mevrouwen: Hilde Nobels, Rita De Geest, Sabine Bracke, Anny Paelinck en Sandra De Smet; de heren: Daniel De Brauwer, Peter Raman en Philip

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-03-14 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE BRECHT OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN VERSLAG RAAD : 16/02/2016 Aanwezig : A. Van Dyck, voorzitter. L. Bennenbroek, C. Dierckx, J. Dignef, M. Van Dyck, F. Vangilbergen,

Nadere informatie

Gemeenteraad KENNIS GENOMEN Besluit Zitting van 7 januari 2019

Gemeenteraad KENNIS GENOMEN Besluit Zitting van 7 januari 2019 Gemeenteraad KENNIS GENOMEN Besluit Zitting van 7 januari 2019 1 2019_GR_00001 Verkiezingen - Geldigverklaring - Kennisname Aanwezig: de heer Paul Laeremans; de heer Lieven Janssens, burgemeester; mevrouw

Nadere informatie

Notulen Raadslid M. Vanhoyland vraagt hoeveel ereschepenen en ereraadsleden wij hebben?

Notulen Raadslid M. Vanhoyland vraagt hoeveel ereschepenen en ereraadsleden wij hebben? Gemeenteraad zitting van 18 januari 2016 SAMENSTELLING ZITTING Aanwezig: de heer Ludo Hermans, Voorzitter; de heer Luc Wouters, Burgemeester; mevrouw Betty Luyten, Eerste schepen; de heer Lars Van Rode,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Vaststelling van de samenstelling van de OCMW-raad en vaststelling

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 19 december 2013 Pagina 1/5 Aanwezig De h. F. Ramon (voorzitter) De h. F. Benoit (burgemeester) De hh. J. Bossuyt, F. Watteeuw, mevr. A. Messelier

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie,

Nadere informatie

DAGORDE. 1 Goedkeuring verslag vorige vergadering. Toelichting: Het betreft de notulen van de vergadering van 01 december 2008.

DAGORDE. 1 Goedkeuring verslag vorige vergadering. Toelichting: Het betreft de notulen van de vergadering van 01 december 2008. Provincie Vlaams-Brabant GEMEENTE LINTER De Voorzitter van de gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag 22 december 2008 om 20.00 uur in

Nadere informatie

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement.

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement. Z I T T I N G V A N 20.11.2007 Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. De Vijlder C. Cooman G. Dooms J. De Gols M. De Boeck

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

VERGADERING VAN EEN MAART TWEEDUIZEND EN TIEN 01.03.2010 Verhaegen Mark.: voorzitter-burgemeester; Ooms Maurice, Daems Geert, Van Looy Hilde, Wauters

VERGADERING VAN EEN MAART TWEEDUIZEND EN TIEN 01.03.2010 Verhaegen Mark.: voorzitter-burgemeester; Ooms Maurice, Daems Geert, Van Looy Hilde, Wauters VERGADERING VAN EEN MAART TWEEDUIZEND EN TIEN 01.03.2010 Aanwezig: Verhaegen Mark.: voorzitter-burgemeester; Ooms Maurice, Daems Geert, Van Looy Hilde, Wauters Jef.: schepenen; Van Bael Jef: voorzitter

Nadere informatie

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 3 januari 2019

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 3 januari 2019 GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 3 januari 2019 AANWEZIG: Marc Bamps, Heidi Berx, Wendy Bollen, Jordi Boulet, Walter Callebaut,

Nadere informatie