Vragen Oliveo Voetbalquizz 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vragen Oliveo Voetbalquizz 2014"

Transcriptie

1 WARMING UP We beginnen met een rondje Algemeen, ofwel hotseknotsbegoniavoetbalvragen. 1. Van wie zijn de volgende uitspraken Roken is slecht.. vooral voor de gordijnen. Die scheidsrechter had de conditie van een wijkagent. En op de vraag na het volgen van een trainerscursus Heb je wat opgestoken? antwoordde hij Ja een sigaret. 2. Welke club uit de Premier League speelt zijn thuiswedstrijden, als enige, in een geel shirt? 3. Geel is ook Martin van Geel. Als speler kwam hij uit voor zowel Ajax als Feyenoord. Maar bij welke club begon hij zijn profcarrière als speler maar ook als technisch directeur? 4. We blijven nog even bij geel. Wat is voor ons Oliveanen de dichtstbijzijnde amateurclub die in een geel shirt speelt? 5. Hij staat nog op ons netvlies. Arjen Robben die tijdens de WK finale tegen de rechtervoet van Casillas schiet. Maar wie gaf dat mooie steekpassje dwars door de defensie van de Spanjaarden? 6. Welke club in de eredivisie heeft geen shirtreclame? 7. Na jaren bij Real Madrid de scepter te hebben gezwaaid, keerde Jose Mourinho afgelopen zomer terug naar Chelsea. Door wie werd hij opgevolgd bij de Koninklijken? 8. Elk jaar moeten jullie de uitslag van een wedstrijd raden die tijdens de Oliveo Voetbalquiz wordt gespeeld. Vanavond staat de Tuckerderby FC Twente Heracles op het programma. Wat wordt de uitslag? 9. Nog een vraag die altijd terugkomt. Het zonder fouten schrijven van een exotische achternaam uit de voetballerij. Dit jaar vragen we je de achternaam foutloos op te schrijven van Khalid Boulahrouz. 10. Misschien wist je niet hoe je z n achternaam schreef. Maar met het opschrijven van het land waar hij nu voetbalt, heb je vast minder moeite. In welk land speelt Boulahrouz op dit moment? OLIVEO Uiteraard is er ook dit jaar weer een ronde over onze eigen club.

2 11. Sinds 1970 zit Oliveo al op deze plek. Wat is het adres van Oliveo en waar hangt het huisnummer? 12. Bij de ingang van het kunstgrasveld voor de kantine hangt een bord met vijf verboden. We noemen er vier. Het is er verboden voor sigaretten, glaswerk, kauwgum en fietsen. Wat is het vijfde verbod? Het is ook verboden voor Welke club is populairder bij het G-team? Feyenoord of Ajax? 14. Ons onlangs overleden erelid Nico van Overdam debuteerde op 15-jarige leeftijd in het eerste elftal, in welk jaar was dit? 15. Afgelopen jaar kwam een oud-speler van ons eerste volop in het nieuws in verband met de ontdekking van het Majorana-deeltje. Deze oud-oliveaan maakt zelfs kans op een Nobel-prijs. Wat is zijn naam? TRAINERS Trainers, oefenmeesters, coaches, managers, africhters, dresseurs. Allemaal termen die slaan op de man die denkt dat hij het beter weet. 16. Welke Nederlandse trainer was trainer van het nationale team van China, Kameroen en Albanië? Trainde daarnaast meer dan 10 buitenlandse clubs maar in Nederland alleen bij Feyenoord. Als speler kwam hij in Nederland uit voor zowel Ajax als PSV. Wie bedoelen we hier? 17. Dick Advocaat is nu trainer van AZ en volgde Gertjan Verbeek op. Wie was de voorganger van Gertjan Verbeek? 18. Als trainer in Nederland trainde hij clubjes als FC Wageningen, FC Groningen en Fortuna Sittard. Als bondscoach echter was hij trainer van het nationale elftal van onder meer Zuid Korea en Australië. Wie bedoelen we hier? 19. Er zijn inmiddels drie trainers ontslagen in de eredivisie. Noem de namen en graag in chronologische volgorde. 20. Wie was de langst zittende hoofdtrainer in de geschiedenis van de Eredivisie? We bedoelen onafgebroken bij één club) BENOEM HET DUEL Je hoort korte beschrijvingen van twee clubs en jullie moeten het duel opschrijven. We beginnen in de Jupiler League. 21. De club waar Mark van Bommel z n profcarrière is begonnen speelt thuis tegen de club die vier jaar geleden degradeerde uit de Jupiler League maar nu weer terug is. 22. De Duitse club waar Dick Advocaat nog even trainer was speelt thuis tegen de club van Bas Dost. 23. We gaan over naar Engeland. Welke wedstrijd bedoelen we als Bacuna (vorig seizoen bij FC Groningen) een uitwedstrijd speelt op Craven Cottage Ok, we helpen je, dat stadion ligt in Londen. 24. Een wedstrijd uit de KNVB-beker. De vorige club van AZ-speler Nick Viergever speelt thuis tegen de vorige club van FC Groningen-speler Giliano Wijnaldum.

3 25. Tot slot een wedstrijd uit de Topklasse Zondag. Beide clubs komen uit het Stadsgewest Haaglanden en die met een het zwarte shirt speelt uit. Welke wedstrijd bedoelen we nu? BUNDESLIGA De Bundesliga uber alles. Hier volgen vijf vragen over misschien wel de sterkste competitie van Europa. 26. Hoeveel Nederlanders zijn er op dit moment actief als hoofdtrainer in de Bundesliga. 27. Wie heeft er meer doelpunten gemaakt in de Bundesliga, Klaas Jan Huntelaar of Roy Makaay? 28. Van 2009 tot 2011 speelde twee seizoenen een Nederlander bij Bayern München. Was niet echt een succes. Na twaalf wedstrijden in twee jaar tijd mocht hij weer weg. Wie bedoelen we hier? Hij speelt nu niet bij Wolfsburg. 29. Welke Duitse club bedoelen we hier? De club speelt net over de Limburgse grens, in de 2 e Bundesliga, de clubkleuren zijn geel/zwart en ze hebben een Nederlandse trainer, Rene van Eck. 30. Borussia Dortmund heeft het grootste clubstadion van Duitsland en heeft het hoogste gemiddelde toeschouwersbezoek van Europa. Achter een van de doelen is een staantribune met staanplaatsen. Hoe luidt de bijnaam van deze tribune. WAAR ZIJN ZE GEBLEVEN? Vorig seizoen of enkele seizoen geleden speelden ze nog bij een topclub of werden ze Europees kampioen met Jong Oranje. Maar ergens is er iets fout gegaan. Je krijgt vijf namen te horen, aan jullie de taak de club op te schrijven waar ze nu spelen. 31. Bijvoorbeeld Royston Drenthe. Waar speelt hij tegenwoordig? 32. Erik Pieters (ex-psv en Nederlands Elftal) 33. Oussama Assaidi (ex-heerenveen en Liverpool) 34. Luigi Bruins (ex-feyenoord en Jong Oranje) 35. Jeremain Lens (ex-psv) ALGEMEEN Hier volgen 14 algemene vragen over kampioenen, debutanten en het komende WK 36. De club met de prachtige naam Newell s Old Boys werd in 2012 landskampioen. Van welk land? 37. In 2004 werd Griekenland verrassend Europees Kampioen door in de finale met 1-0 te winnen van het gastland. Welk land verloor en werd tweede?

4 38. Nadat Ajax in 1995 de Champions League won, won het ook de Wereldbeker voor clubteams door tegen de kampioen van Zuid-Amerika te winnen na penalty s. Welke Braziliaanse club was de tegenstander? 39. Jarenlang was Ruud Krol recordinternational van Nederland. Hij speelde 71 interlands en deed dat namens drie clubs. Twee daarvan zijn Ajax en Vancouver Whitecaps. Wat was de derde club? 40. Dit seizoen debuteert er weer eens een club in het Nederlandse betaalde voetbal, namelijk Achilles 29. Uit welke plaats komt Achilles 29 eigenlijk? 41. Fulham FC was jarenlang het speeltje van multi-miljonair Mohammed Al Fayed. Twee jaar geleden liet hij tot ergernis van de supporters een standbeeld voor het stadion zetten. Gelukkig is het al weer weg. Maar van welke wereldberoemde popster stond er een standbeeld bij Fulham? 42. Wat hebben de volgende clubs met elkaar gemeen? Heracles Almelo, Botafogo, Besiktas. 43. Dirk Kuyt en Robin van Persie moeten een gelukkig mens zijn. Ze hebben bij Feyenoord gespeeld en er is een tribune naar hen genoemd. Bij welke club staat de Robin van Persie Tribune? 44. Over welke Oranje-vedette sprak Louis van Gaal de volgende woorden: De eerste keer dat je een bal afpakt, heb je een trainer die gaat JUICHEN langs de lijn? 45. Cruijff hoort bij Ajax, Van Hanegem bij Feyenoord en Ryan Giggs bij Manchester United. Bij welke Argentijnse club hoort Maradonna? 46. Wie bedoelen we hier? Hij begon bij het Haagse HVV, speelde onder meer bij Ajax en Borussia Dortmund en speelt nu bij FC Utrecht. 47. Een drietal vragen over het komend WK mag niet ontbreken. De openingsvraag luidt: Wat is de openingswedstrijd? 48. Noem 1 van de 3 tegenstanders van de Belgen in de poulefase. 49. Het laatste WK in Brazilië was in Elke Braziliaan wordt nog huilend wakker als hij er aan wordt herinnerd. Want voor ongeveer toeschouwers verloor Brazilië de finale. Welk land won? RONDJE SIR ALEX Afgelopen jaar ging hij eindelijk met pensioen. Natuurlijk mag Sir Alex Ferguson, de Schotse legende, vanavond niet ontbreken. 50. Afgelopen zomer nam Sir Alex na 26 jaar afscheid als manager van Manchester United. Zijn laatste competitiewedstrijd tegen West Bromwich Albion had een bijzondere uitslag? Wat was de uitslag van de allerlaatste wedstrijd van Sir Alex? 51. Na deze laatste wedstrijd werd op E-bay het ultieme hebbedingetje van Sir Alex te koop aangeboden. Wat was dat hebbedingetje? 52. Voordat Sir Alex in dienst kwam bij Man United was hij acht jaar manager bij een Schotse club. Met deze club won hij drie landstitels en de Europa Cup 2. Welke Schotse club bedoelen we?

5 53. Sir Alex was berucht om zijn woedeaanvallen. Zo schopte hij ooit uit woede een voetbalschoen in het gezicht van de toenmalige sterspeler van de club. Naar verluid was dit aanleiding voor zijn vertrek. Welke sterspeler was dat? 54. Een Nederlandse speler van Manchester United deed wat onthullingen over de werkwijze van Sir Alex in zijn biografie Head to head. En hoewel ze bij United zeer tevreden waren over deze speler, was dit wel de reden hem zo snel mogelijk te verkopen. Welke landgenoot sprak voor zijn beurt? DON LEO VERSUS GUUS GELUK Beide trainers hebben een prachtige carrière achter de rug. We doen een duel tussen beide trainers. 55. Wie was van de meeste landen bondscoach? Leo of Guus? 56. Wie werd als trainer vaker kampioen van Nederland, Leo of Guus? 57. Wie werd als clubtrainer buiten Nederland vaker landskampioen, Leo of Guus? 58. Leo en Guus waren ooit trainer van Real Madrid. Wie was dat het langst, Leo of Guus? CLARENCE Clarence Seedorf is heel veel. Hij was eigenaar van een motorraceteam, mede-eigenaar van de Italiaanse voetbalclub AC Monza en de Surinaamse club The Brothers, bouwer van het Clarence Seedorf Stadium, ambassadeur voor de Nelson Mandela Foundation en inmiddels Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Sinds deze week is hij zelfs trainers geworden. Vijf vragen over deze vader van vier kinderen. 59. Aan het begin van vorig seizoen maakte Clarence Seedorf een opmerkelijke stap. Hij verruilde de Italiaanse voor de Braziliaanse competitie. Voor welke club tekende Clarence een tweejarig contract? 60. Welke voormalige verdediger van Feyenoord was in Brazilië ploeggenoot van Seedorf? 61. Tegenwoordig is er veel commentaar op spelers die al op jonge leeftijd vertrekken naar het buitenland. Onze Clarence ging al op negentienjarige leeftijd naar het buitenland (maar hij lulde toen al als een ouwe vent). Naar welke club ging hij? 62. Clarence speelde voor zes profclubs. Voor welke club speelde hij het langst? 63. Behalve hoogtepunten kende Clarence ook een aantal dieptepunten in zijn carrière. Vooral de penalty die hij miste in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije heeft hem lang achtervolgd. Schoot Seedorf de bal: a. A Over b. B Op de paal c. C Tegen de keeper INTERNATIONALS BIJ KLEINE CLUBS Internationals spelen meestal bij grote internationale topclubs. Soms speelde een Oranjeklant wel eens bij een kleinere club. Hier volgen vijf clubs die 1 Nederlandse international onder contract hebben of hadden. Noem de oranje-international die bij die club speelde.

6 64. SK Lokeren 65. Werder Bremen 66. Deportivo La Coruna 67. Malaga CF 68. Everton OLIVEO EN OMSTREKEN Tot slot nog een paar vragen over Oliveo, het amateurvoetbal, en we eindigen met klein gokje 69. Voor de hoeveelste keer wordt in 2014 het Oliveo Jeugdkamp georganiseerd? Je mag er een jaartje naast zitten. 70. Jarenlang was Mia van Marwijk de strenge maar rechtvaardige bazin van de kantine. Het runnen van een voetbalkantine is blijkbaar een vrouwending, want ook nu is de kantine weer in handen van een vrouw. Wie regelt tegenwoordig alle kantinezaken? 71. Sinds een paar maanden is er alleen nog maar tapbier in onze kantine. Een tapje kost 1,60. Hoeveel kost een kan bier? 72. Voormalig betaald voetbal speler en balvirtuoos Edwin Grunholz is al enkele trainer van een topklasser. Welke? 73. Welke Delftse voetbalvereniging moest dit seizoen haar eerste elftal terugtrekken? 74. Dit seizoen heeft de KNVB nieuwe regels voor de lagere senioren en junioren geïntroduceerd ten aanzien van de gele kaart. Bij een gele kaart volgt geen schorsing meer, maar een tijdstraf. Hoeveel minuten moet een speler aan de kant? 75. Stop maar met nadenken. Van de laatste vraag maken we een gokje. Houden ze in Schotland ook wel van. Wie was daar vaker landskampioen. Celtic of Glasgow Rangers? FINALEVRAGEN 1. Hoeveel vierkante centimeter is een gele kaart? Je mag er 10 vierkante centimeter naast zitten. Juf, hoe bereken je de oppervlakte? 2. Welke Europese club werd zeven maal landskampioen van een land waar het NIET is gevestigd? 3. Wie is de huidige hoofdtrainer van FC Twente? We willen zijn voor- en achternaam. 4. Roda JC wist twee maal via de finale van de play-offs degradatie te ontlopen. De eerste keer was in 2009, de ander keer afgelopen zomer. Wie bleven dankzij Roda JC in de Jupiler League. Ofwel, van welke clubs won Roda JC de play-off finales?

7 5. We kennen allemaal Miralem Sulejmani nog. Hij speelde bij Heerenveen en soms bij AJAX. Waar speelt hij nu? 6. Fly Emirates is in de vijf belangrijkste voetballanden van Europa shirtsponsor. Arsenal, Paris St. Germain, Real Madrid en AC Milan lopen er mee op de borst. Bij welke Duitse club staat Fly Emirates op het shirt? 7. Hij speelde in Spanje bij Barcelona en Real Madrid en in Italië bij AC Milan en Inter Milan. Wie bedoelen we hier? Een hint, hij vertoont tegenwoordig ernstig veel overeenkomsten met een sumo-worstelaar. 8. Begin december werd voor het eerst in de geschiedenis een Nederlandse voetbalster door een Nederlandse club verkocht. Hoe heet de speelster van FC Twente die in ruil voor euro naar het Noorse Lillestrom ging? Hint: ze staat niet in de spits. 9. Aan het einde van het vorige seizoen namen Peter van Velzen en Peter Jansen afscheid als technisch hart van onze club. Dit hart werd vervangen door een ander hart. De ene helft heet Gerard Gronsveld. Hoe heet de andere helft? 10. Dick Advocaat was ooit trainer van DSVP. Dat was hij ook van Glasgow Rangers. Welke Nederlandse trainer was ooit trainer van Celtic? 11. Het voetbalseizoen eindigt altijd met de Champions League finale. Je krijgt van verschillende finales een vraag. We tellen terug vanaf In het stadion van welke club wordt de finale van dit seizoen gespeeld? 12. De finale van vorig jaar, mei 2013 dus. Een speler speelde niet mee in verband met een blessure. Wat het zo bijzonder maakte was het feit dat hij dit seizoen bij de tegenstander zou spelen. Wie bedoelen we hier? 13. We gaan naar In dat jaar was het voor de eerste keer dat een van de deelnemende teams de finale in haar eigen stadion speelde. Dat vragen we dus niet. Wat we wel vragen. Wie miste in deze finale in de verlenging een strafschop? Ja, je kent hem wel. 14. We gaan terug naar de finale van Welke twee Nederlanders deden mee met deze finale? 15. In de finale van 2010 speelde voor het eerst een Belg mee? Bij welke club?

Vragen Oliveo Voetbalquizz 2014

Vragen Oliveo Voetbalquizz 2014 WARMING UP We beginnen met een rondje Algemeen, ofwel hotseknotsbegoniavoetbalvragen. 1. Van wie zijn de volgende uitspraken Roken is slecht.. vooral voor de gordijnen. Die scheidsrechter had de conditie

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1.1 Welke doelman zat bij Feyenoord op de bank tijdens de gewonnen UEFA Cup-finale van 2002 tegen Borussia Dortmund? 1.2 Tegen welke tegenstander en in

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1.1 Noem de laatste trainer van Ajax die als speler nooit voor het Nederlands Elftal uitkwam. 1.2 Noem de twee Tunesische internationals die in de Eredivisie

Nadere informatie

VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD?

VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD? VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD? DOOR ROBBERT REINDERS, ROY POTGIETER & ALWIN HUISJES INLEIDING QUIZ WELKOM UITLEG SPELREGELS RONDE 1 RONDE 2 KWART FINALE HALVE FINALE FINALE

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1.1 Welke drie Eredivisie teams werden dit seizoen door een club uit een lagere divisie uitgeschakeld in de KNVB-beker? 1.2 Welke twee Nederlanders maakten

Nadere informatie

Voetbalquiz. 11 editie!!!

Voetbalquiz. 11 editie!!! Voetbalquiz 11 editie!!! FINALE Voetbalquiz 20 januari 2018 Fift-fifty Waar? - Niet Waar? Vraag 1: Olympia 60 Kampioen in 1981/ 82!!!! Seizoen 81/82: Olympia 1 wint dubbel, ook de beker! A) Waar B) Niet

Nadere informatie

Naam team: Vragen Eerste Ronde VVKVoetbalQuiz 2016. Totaal te behalen: 8 punten PUNTEN VRAAG ANTWOORD. Thema: Wit

Naam team: Vragen Eerste Ronde VVKVoetbalQuiz 2016. Totaal te behalen: 8 punten PUNTEN VRAAG ANTWOORD. Thema: Wit Vragen Eerste Ronde VVKVoetbalQuiz 2016 PUNTEN VRAAG ANTWOORD Thema: Wit 2 Het is vandaag Witte Donderdag. Welke Zeeuwse club speelt helemaal in het wit (van top tot teen dus)? 4 Wit is de kleur van de

Nadere informatie

JO OBBINK CUP hal ABC

JO OBBINK CUP hal ABC VELD: JO8 1-2-3 OBBINK CUP hal ABC Spanje Frankrijk Duitsland Nederland Tijd: Wedstrijd: Uitslag: 08:30-08:46 A Spanje - Frankrijk.. -.. 08:30-08:46 B Duitsland - Nederland.. -.. 08:47-09:03 A Spanje -

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 16 JULI wo 01 do 02 vr 03 za 04 zo 05 ma 06 di 07 wo 08 do 09 vr 10 za 11 zo 12 ma 13 di 14 wo 15 do 16 Europa League voorronde 2 instroom NAC Breda vr 17 loting EL voorronde 3 loting CL voorronde

Nadere informatie

Rabobank Schoolvoetbaltoernooi 2010

Rabobank Schoolvoetbaltoernooi 2010 Jongens groep 3/4 poule A PSV 0-2 0-5 0-7 (3) Borussia Dortmund 2-0 1-1 4 2 (2) Fiorentina 1-1 5-0 4 5 (1) 9.50 uur A1 PSV - Borussia Dortmund 0-2 10.40 uur A1 Borussia Dortmund - Fiorentina 1-1 11.30

Nadere informatie

dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014 PEC Zwolle Ajax 18:00

dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014 PEC Zwolle Ajax 18:00 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE vr EL vr EL donderdag 2 + 9 juli 2015 Go Ahead Eagles donderdag 16 + 23 juli 2015 Go Ahead Eagles vrijdag 17 juli 2015 loting Q3 CL + EL PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 vr CL vr EL dins. 28

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE vr EL vr EL donderdag 2 + 9 juli 2015 Go Ahead Eagles donderdag 16 + 23 juli 2015 Go Ahead Eagles vrijdag 17 juli 2015 loting Q3 CL + EL CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 vr CL vr EL dins.

Nadere informatie

JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00

JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00 vr CL vr dins. 26 / woensdag 27 juli 2016 Ajax donderdag 28 juli 2016 AZ / Heracles Almelo JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00 vr CL vr din. 2 / woe. 3 augustus 2016 Ajax donderdag 4 augustus 2016

Nadere informatie

Concept programma Eredivisie

Concept programma Eredivisie pagina 1 van 19 JULI za 10 zo 11 ma 12 di 13 wo 14 do 15 Europa League voorronde 2 instroom FC Utrecht vr 16 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde 3 za 17 zo 18 ma 19 di 20 wo 21 do 22 return Europa

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 20 JULI do 01 vr 02 za 03 zo 04 ma 05 di 06 wo 07 do 08 vr 09 za 10 zo 11 ma 12 di 13 wo 14 do 15 Europa League voorronde 2 instroom FC Utrecht vr 16 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde

Nadere informatie

WK-QUIZ 2014. Vul hier je naam in: Vul je antwoorden in naast de vraag en lever dan in.

WK-QUIZ 2014. Vul hier je naam in: Vul je antwoorden in naast de vraag en lever dan in. WK-QUIZ 2014 6 Ronden: (100 punten te verdienen) 1. WK Weetjes (16) 2. Voetbal Quotes (16) 3. WK Landen (16) 4. Wie is het? (16) 5. WK 2014 (20) 6. Voetbalvrouwen (16) Vul hier je naam in: Vul je antwoorden

Nadere informatie

SCHOOLVOETBAL-TOERNOOI gemeente Zeevang 10 april 2013

SCHOOLVOETBAL-TOERNOOI gemeente Zeevang 10 april 2013 SCHOOLVOETBAL-TOERNOOI gemeente Zeevang 10 april 2013 Sport-Koepel POULEINDELINGEN jongens groep 3 en 4 POULE A 1 Frankrijk OBS t Kraaiennest 2 Engeland OBS t Kraaiennest 3 Italië OBS t Kraaiennest 4 Portugal

Nadere informatie

Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, 28-06-2013 pagina 1 van 15

Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, 28-06-2013 pagina 1 van 15 vr donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax 20:00 vr CL vr din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013 Ajax Roda

Nadere informatie

Op 2 september jongstleden kwam in de wedstrijd Japan Zuid Korea een speler met Nederlandse roots namens Japan in het veld. Wie is hij?

Op 2 september jongstleden kwam in de wedstrijd Japan Zuid Korea een speler met Nederlandse roots namens Japan in het veld. Wie is hij? RONDE 1: Het is een term van trainer Bert Jacobs. Hotseknotsbegonia-voetbal. Hij bedoelde hiermee voetbal zonder overleg of bedoeling. De bal ging alle kanten op. We starten met 10 vragen die ook alle

Nadere informatie

A B A T O DAY

A B A T O DAY 1 COVER STORY THEMA-AVOND OVER DE CARRIÈRE VAN ÉÉN VAN DE SUCCESVOLSTE VOETBALCOACHES VAN NEDERLAND LOUIS VAN GAAL Alle stoelen waren bezet, toen op de speciale thema-avond Louis van Gaal naar de ABA Lounge

Nadere informatie

Naar het eerste onderdeel

Naar het eerste onderdeel Volgende Start de quiz Naar het eerste onderdeel Start dit onderdeel 1. Wie maakte de 4000 ste eredivisietreffer voor Feyenoord? A. Sekou Cissé B. John Guidetti C. Jerson Cabral 2. Coen Dillen maakte ooit

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2013/'14 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE. Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, pagina 1 van 14

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2013/'14 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE. Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, pagina 1 van 14 vr donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax vr CL vr din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013 Ajax Roda JC

Nadere informatie

Voetbalreisgids Borussia Dortmund

Voetbalreisgids Borussia Dortmund Voetbalreisgids Borussia Dortmund Ga voorbereid op reis naar Borussia Dortmund en haal het maximale uit uw voetbalweekend! Informatie over VoetbalreizenXL, Borussia Dortmund en de reis met praktische informatie.

Nadere informatie

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL EREDIVISIE SEIZOEN 2013/'14

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL EREDIVISIE SEIZOEN 2013/'14 vr EL donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax 20:00 vr CL din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV vr EL donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 18 AUGUSTUS vr 01 loting CL voorronde 3 loting UC voorronde 2 za 02 zo 03 ma 04 di 05 wo 06 do 07 vr 08 za 09 zo 10 ma 11 di 12 Champions League voorronde 3 wo 13 Champions League voorronde

Nadere informatie

Bedumer.nl - er gebeurt veel meer in Bedum

Bedumer.nl - er gebeurt veel meer in Bedum Arjen Robben Arjen Robben (23 januari 1984 te Bedum). van V.V. Bedum tot één van de beste spelers van de wereld. In zijn jonge voetbaljaren speelt Robben bij de plaatselijke voetbalvereniging VV Bedum.

Nadere informatie

VERVOLG PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13

VERVOLG PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 KNVB BEKER ACHTSTE FINALES 18 vrijdag 21 december 2012 AZ FC Twente 20:00 18 vrijdag 21 december 2012 SC Veendam Sparta Rotterdam 20:00 18 zaterdag 22 december 2012 sc Heerenveen Vitesse 18:45 18 vrijdag

Nadere informatie

WETERING Dinsdag 30 december: 09:00-11:00 Blauwe mini's 11:10-14:40 D5, D6, D7, D8, MD1.

WETERING Dinsdag 30 december: 09:00-11:00 Blauwe mini's 11:10-14:40 D5, D6, D7, D8, MD1. MOLENWIEK Zondag 28 december: 09:30-11:30 F8, F9, F10, F11, ME2. 11:30-12:20 Penaltybokaal F 12:20-14:20 F1, F2, F3, F4, F5. 14:25-16:25 MB1, MC1, MC2. 16:30-19:00 D1, D2, D3. 19:05-21:05 C4, C5, C6. WETERING

Nadere informatie

Puntentelling voetbalkenner 2013/2014

Puntentelling voetbalkenner 2013/2014 Puntentelling voetbalkenner 2013/2014 Puntentelling Voetbalkenner 2013-2014 In totaal zijn er 180 punten te verdienen. De puntentelling ziet er als volgt uit: Vraag 1: Wat wordt de uitslag? SC Heerenveen

Nadere informatie

Mini's 4 tegen 4 Teams

Mini's 4 tegen 4 Teams Ajax Feyenoord PSV Mini's 4 tegen 4 Tijd veld wedstrijd scheidr. uitslag 11.00-11.10 1 Ajax PSV - 11.15-11.25 1 Feyenoord PSV - 11.30-11.40 1 Ajax Feyenoord - 12.30-12.40 1 Feyenoord Ajax -

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 19 JULI vr 01 za 02 zo 03 ma 04 di 05 wo 06 do 07 vr 08 za 09 zo 10 ma 11 di 12 wo 13 do 14 Europa League voorronde 2 instroom ADO Den Haag vr 15 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde

Nadere informatie

PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13

PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13 vr EL vr EL vr CL vr EL donderdag 5 + 12 juli 2012 FC Twente donderdag 19 + 26 juli 2012 Vitesse, FC Twente din. 31 juli / woe. 1 aug. 2012 Feyenoord donderdag 2 augustus 2012 sc Heerenveen, FC Twente,

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 19 JULI do 01 vr 02 za 03 zo 04 ma 05 di 06 wo 07 do 08 vr 09 za 10 zo 11 ma 12 di 13 wo 14 do 15 Europa League voorronde 2 vr 16 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde 3 za 17 zo 18 ma

Nadere informatie

Wedstrijd. 10.20 10.35 Ajax Feyenoord 1 A PSV AZ 1 B Heerenveen Vitesse 2 A Groningen Den Haag 2 B

Wedstrijd. 10.20 10.35 Ajax Feyenoord 1 A PSV AZ 1 B Heerenveen Vitesse 2 A Groningen Den Haag 2 B SPEELSCHEMA E+F - POULE Tijd 10.00 10.15 Wedstrijd Veld 10.20 10.35 Ajax Feyenoord 1 A PSV AZ 1 B Heerenveen Vitesse 2 A Groningen Den Haag 2 B 10.40-10.55 FC Utrecht FC Twente 1 A Ajax PSV 1 B Feyenoord

Nadere informatie

5,9. Biografie door G woorden 26 januari keer beoordeeld. Ik ga het over een paar dingen hebben. Vragen. Jeugd

5,9. Biografie door G woorden 26 januari keer beoordeeld. Ik ga het over een paar dingen hebben. Vragen. Jeugd Biografie door G. 1832 woorden 26 januari 2013 5,9 24 keer beoordeeld Vak Anders Ik ga het over een paar dingen hebben. 1. 2. 3. 4. Ik ga vertellen over zijn jonge jaren en hoe hij voetballer is geworden.

Nadere informatie

Voetbalreisgids VFL Wolfsburg

Voetbalreisgids VFL Wolfsburg Voetbalreisgids VFL Wolfsburg Ga voorbereid op reis naar VFL Wolfsburg en haal het maximale uit uw voetbalweekend! Informatie over VoetbalreizenXL, VFL Wolfsburg en de reis met praktische informatie. 0

Nadere informatie

Voetbalreisgids Newcastle United

Voetbalreisgids Newcastle United Voetbalreisgids Newcastle United Ga voorbereid op reis naar Newcastle United en haal het maximale uit uw voetbalweekend! Informatie over VoetbalreizenXL, Newcastle United en de reis met praktische informatie.

Nadere informatie

Deze zullen te vinden zijn op METO 5 WebSite ofwel http://www.rkvvmeto.nl/

Deze zullen te vinden zijn op METO 5 WebSite ofwel http://www.rkvvmeto.nl/ Beste Metoaanen, Voor de 3 de maal organiseert METO 5 (ex-meto 4) ook dit jaar weer een METO 5 Champions League 2006/2007 pool en weer simpelweg om de EER en een VERRASSING! Hierbij zijn dus GEEN prijzen

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13

CONCEPT PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13 vr EL vr EL vr CL vr EL donderdag 5 + 12 juli 2012 FC Twente donderdag 19 + 26 juli 2012 Vitesse, FC Twente din. 31 juli / woe. 1 aug. 2012 Feyenoord donderdag 2 augustus 2012 sc Heerenveen, FC Twente,

Nadere informatie

Winter Westerkwartier Toernooi

Winter Westerkwartier Toernooi Winter Westerkwartier Toernooi 2015 Deelnemende verenigingen Editie 3 INHOUDSOPGAVE Voorwoord pagina 2 Spelregels en regelementen pagina 3 Basisspelregels pagina 4 Teamspelregels pagina 4 Poule indeling

Nadere informatie

Vragen OLIVEO Voetbalquizz 2017

Vragen OLIVEO Voetbalquizz 2017 RONDE 1: VOETBALLERS We beginnen met een makkelijke ronde. Tien vragen waarbij we je de naam van een voetballer moet weten. 1. De eerste speler die we willen weten heeft voor zes verschillende clubs in

Nadere informatie

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2013 begint op zaterdag 29 december en eindigt op zaterdag 16 februari.

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2013 begint op zaterdag 29 december en eindigt op zaterdag 16 februari. 2013 Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2013 begint op zaterdag 29 december en eindigt op zaterdag 16 februari. Voor elke leeftijdscategorie zijn de teams in poules verdeeld. De opzet hiervan is om de mindere

Nadere informatie

Voetbalreisgids Bayer Leverkusen

Voetbalreisgids Bayer Leverkusen Voetbalreisgids Bayer Leverkusen Ga voorbereid op reis naar Leverkusen en haal het maximale uit uw voetbalweekend! Informatie over VoetbalreizenXL, Bayer Leverkusen en de reis met praktische informatie.

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1.1 Noem de laatste trainer van Ajax die als speler nooit voor het Nederlands Elftal uitkwam. Henk ten Cate / 1 1.2 Noem de twee Tunesische internationals

Nadere informatie

EK 2004. Kwalificatie Bondscoach Dick Advocaat

EK 2004. Kwalificatie Bondscoach Dick Advocaat EK 2004 Kwalificatie Bondscoach Dick Advocaat Groep 3 594. Nederland - Wit-Rusland 3-0 (2-0) 7 september 2002 Eindhoven. Toeschouwers 34.000 35. Davids 1-0, 37. Kluivert 2-0, 73. Hasselbaink 3-0 Scheidsrechter

Nadere informatie

De mannen van Arjen Robbeneiland

De mannen van Arjen Robbeneiland De mannen van Arjen Robbeneiland Eerste druk, juni 2012 2012 Hans van den Berg isbn: 978-90-484-2477-1 nur: 401 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming

Nadere informatie

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2014 begint op zaterdag 28 december en eindigt op zaterdag 15 februari.

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2014 begint op zaterdag 28 december en eindigt op zaterdag 15 februari. 2014 Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2014 begint op zaterdag 28 december en eindigt op zaterdag 15 februari. Voor elke leeftijdscategorie zijn de teams in poules verdeeld. De opzet hiervan is om de mindere

Nadere informatie

Woensdag 28 december: Penaltybokaal MO13, JO11, JO10 Donderdag 29 december: Penaltybokaal MO11, JO9, MO9, JO8 Vrijdag 30 december:

Woensdag 28 december: Penaltybokaal MO13, JO11, JO10 Donderdag 29 december: Penaltybokaal MO11, JO9, MO9, JO8 Vrijdag 30 december: Pagina 1 van 21 Woensdag 28 december: 09:00-11:30 JO11-1, JO11-2, JO11-5, JO10-1, JO10-2, JO10-3. 11:30-12:30 Penaltybokaal MO13, JO11, JO10 12:30-16:00 MO13-1, MO13-2 1, MO13-2 1, JO11-4, JO11-7, JO10-4,

Nadere informatie

Vragen Oliveo Voetbalquizz 2013

Vragen Oliveo Voetbalquizz 2013 WARMING UP We beginnen met vijf makkelijke vragen om er even in te komen. De adrenaline giert door de kantine, maar met een goede warming up worden jullie vast wat rustiger. 1. Welke club won afgelopen

Nadere informatie

ONTWIKKELEN SPEELWIJZE

ONTWIKKELEN SPEELWIJZE WFA EN VVON ORGANISEREN 6e NATIONALE VOETBAL SYMPOSIUM ONTWIKKELEN SPEELWIJZE WOENSDAG 8 FEBRUARI 2017 VAN 15:30 TOT 20:30 BILDERBERG HOTEL T SPEULDERBOS GARDEREN INSCHRIJVEN VIA WWW.VVON.NL PROGRAMMA

Nadere informatie

VV 2018 PUNTEN VRAAG ANTWOORD

VV 2018 PUNTEN VRAAG ANTWOORD Vragen Eerste Ronde VV Kruunighe VoetbalQuiz 2018 2 Wie schreef de boeken Gijp en Kieft 3 Er is ooit (jaren 90) onderzoek gedaan naar de geboortemaanden van profvoetballers in Nederland. Het bleek dat

Nadere informatie

Galgenwaard Kuip Arena Poule X Poule Y Poule Z a FC Utrecht Sparta b Heerenveen Feyenoord c FC Twente AZ d FC Groningen Ajax e PSV Vitesse

Galgenwaard Kuip Arena Poule X Poule Y Poule Z a FC Utrecht Sparta b Heerenveen Feyenoord c FC Twente AZ d FC Groningen Ajax e PSV Vitesse Ford Swart Toernooi 2012 VVIJ Ochtendprogramma 8:30 uur 20 minuten / wedstrijd veld 1A veld 2A veld 3A veld 4A veld 5A Poule K Poule M Poule O Poule Q Poule S VVIJ F8 Desto F5 Desto F8 VVIJ Glasgow Rangers

Nadere informatie

EVC EVC. Keetzijde VX EDAM EVC. Schoolvoetbal Toernooi. Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School

EVC EVC. Keetzijde VX EDAM EVC. Schoolvoetbal Toernooi. Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School EVC EVC Keetzijde 20 1135 VX EDAM EVC Schoolvoetbal Toernooi 2017 Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School 3-5-2017 Wedstrijdreglement EVC SCHOOLVOETBALTOERNOOI 1 Alle wedstrijden

Nadere informatie

Fernando Ricksen VECHTLUST. Vincent de Vries. in makkelijke taal

Fernando Ricksen VECHTLUST. Vincent de Vries. in makkelijke taal Fernando Ricksen VECHTLUST Vincent de Vries in makkelijke taal Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Ik ben Fernando Ricksen. Profvoetballer. Oudinternational. Ik heb veel meegemaakt. Op het veld

Nadere informatie

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap Stormvogels 28 Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels De klassenindeling van de vijfde klasse G werd in zeker drie dorpen met gejuich ontvangen. Siebengewald,

Nadere informatie

Speelronde 1. Speelronde 2. Speelronde 3. Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente

Speelronde 1. Speelronde 2. Speelronde 3. Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente Speelronde 1 Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente Zaterdag 7 augustus 2010 Heracles Almelo Willem II NEC - VVV Venlo SC Heerenveen - PSV De Graafschap - Excelsior Zondag 8 augustus 2010 Vitesse ADO

Nadere informatie

Voorwoord Johan Cruijff 11 Inleiding 14

Voorwoord Johan Cruijff 11 Inleiding 14 Inhoud Voorwoord Johan Cruijff 11 Inleiding 14 De Wijert 22 Helpman en GRC 28 Vedette van FC Groningen 37 Bartina 49 Beschoten in militaire dienst 66 Moeizaam begin bij Ajax 69 De invloed van Johan Cruijff

Nadere informatie

997 (ED) + 984 (JL) = 1981. Ronde 1 (Plaatjesronde 1)

997 (ED) + 984 (JL) = 1981. Ronde 1 (Plaatjesronde 1) Schiftingsvraag (doorslaggevend bij gelijke stand): hoeveel doelpunten werden er in het seizoen 2011-2012 samen gescoord in de Nederlandse Eredivisie en de Nederlandse Jupiler League? 997 (ED) + 984 (JL)

Nadere informatie

Voetbal : 1999 INTER & AC MILAN BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/12

Voetbal : 1999 INTER & AC MILAN BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/12 Barbieworld - Ontdek de wereld achter het succes van Barbie! Voetbal : 1999 INTER & AC MILAN BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/12 Laat de leeuw niet in z'n hempie staan. Als

Nadere informatie

Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal

Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal knvb.nl In dit terugkerende item worden de ontwikkelingen van het meisjes- en vrouwenvoetbal in district Zuid II

Nadere informatie

Competitieprogramma 2009/'10

Competitieprogramma 2009/'10 Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Betaald voetbal Competitieprogramma 2009/'10 Jupiler League pagina 1 van 20 AUGUSTUS 01 za 02 zo 03 ma 04 di return CL vr 3 deelname FC Twente 05 wo return CL vr 3 06

Nadere informatie

Vragen Oliveo Voetbalquizz 2016

Vragen Oliveo Voetbalquizz 2016 RONDE 1: BOEREN!! Ooit had Oliveo een onofficiële supportersclub met de naam Blauw Wit Boerenshit en als wij in de grote stad spelen, worden we wel eens uitgemaakt voor boeren. We beginnen met een tiental

Nadere informatie

EVC EVC. Keetzijde VX EDAM. Schoolvoetbal Toernooi. EVC-Rabobank. Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School

EVC EVC. Keetzijde VX EDAM. Schoolvoetbal Toernooi. EVC-Rabobank. Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School EVC EVC Keetzijde 20 1135 VX EDAM EVC-Rabobank Schoolvoetbal Toernooi 2016 Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School 4-5-2016 Wedstrijdreglement EVC SCHOOLVOETBALTOERNOOI 1 Alle

Nadere informatie

Gerard Zwakenberg. Naam: Gerard Zwakenberg Geboren te/op: 30-10-1941 te Amsterdam

Gerard Zwakenberg. Naam: Gerard Zwakenberg Geboren te/op: 30-10-1941 te Amsterdam Gerard Zwakenberg Naam: Gerard Zwakenberg Geboren te/op: 30-10-1941 te Amsterdam Beroep: Inmiddels ben ik gepensioneerd. In het verleden heb ik gewerkt in de diamanten en ben verkoper geweest. Partner/kinderen:

Nadere informatie

Winter Westerkwartier Toernooi

Winter Westerkwartier Toernooi Winter Westerkwartier Toernooi http://winterwesterkwartiertoernooi.jouwweb.nl 2016 Deelnemende verenigingen Editie 3 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Spelregels en regelementen... 3 Basis spelregels... 4 Poule

Nadere informatie

(Ned.tijd) uur Hongarije Nederlands beach soccer team (vr), Siofok Beach Stadium, Siofok

(Ned.tijd) uur Hongarije Nederlands beach soccer team (vr), Siofok Beach Stadium, Siofok KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND KNVB-agenda Datum Tijd Activiteit 03-08 21.00 uur Hongarije Nederlands beach soccer team (vr), Siofok Beach Stadium, Siofok 04-08 21.00 uur Hongarije Nederlands beach

Nadere informatie

6,9. Spreekbeurt door een scholier 2221 woorden 25 maart keer beoordeeld. 1. Jeugd. 2. Cruijff als speler bij Ajax

6,9. Spreekbeurt door een scholier 2221 woorden 25 maart keer beoordeeld. 1. Jeugd. 2. Cruijff als speler bij Ajax Spreekbeurt door een scholier 2221 woorden 25 maart 2002 6,9 652 keer beoordeeld Vak LO 1. Jeugd 2. Cruijff als speler bij Ajax in Oranje bij Barcelona in Amerika weer in Nederland 3. Cruijff als trainer

Nadere informatie

RKVV Westlandia. Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt

RKVV Westlandia. Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt 1 Ik ben een echte Westlandiaan. Een van de spelers die na dit seizoen Westlandia gaat verlaten is Jeroen Spruijt. Hij kwam bij Westlandia op 2 september 2006.

Nadere informatie

ZONDAG 10 JUNI VREDENBURCH

ZONDAG 10 JUNI VREDENBURCH ZONDAG 10 JUNI 2018 - VREDENBURCH LEX IMMERS CUP 2 VOORWOORD VAN LEX IMMERS Toen ik vorig jaar werd gevraagd wat ik er van zou vinden als er een jeugd - toernooi naar mij zou worden vernoemd, ook nog te

Nadere informatie

Hockey: Centrumspits van Amsterdam Mirco Pruyser debuteert op 25ste in Oranje Goaltjesdief moet zich net iets meer bewijzen

Hockey: Centrumspits van Amsterdam Mirco Pruyser debuteert op 25ste in Oranje Goaltjesdief moet zich net iets meer bewijzen Hockey: Centrumspits van Amsterdam Mirco Pruyser debuteert op 25ste in Oranje Goaltjesdief moet zich net iets meer bewijzen SANDER COLLEWIJN Op zijn 25ste mag Mirco Pruyser eindelijk laten zien wat hij

Nadere informatie

Uitslag. Uitslag. Uitslag. Uitslag. Uitslag. Uitslag. Uitslag

Uitslag. Uitslag. Uitslag. Uitslag. Uitslag. Uitslag. Uitslag Ronde_01 7 september 2013 bij Fiorentina (S2) Atletico Madrid (S7) Spirit 5 0 Celtic (S5) Zenit (V2) Spirit 7 0 Real Madrid (S3) Geen tegenstander Spirit Fenerbahce (S4) Chelsea (SH) Spirit 8 1 Manchester

Nadere informatie

VV De Meern Jeugdtoernooi 2016

VV De Meern Jeugdtoernooi 2016 VV De Meern Jeugdtoernooi 2016 Welkom Namens de Voetbalvereniging De Meern willen wij u hier hartelijk welkom heten op Sportpark De Meern. Sinds de opening van dit nieuwe sportpark in 2005 voelen we ons

Nadere informatie

Competitieprogramma 2006/'07

Competitieprogramma 2006/'07 Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Betaald voetbal Competitieprogram /' Erevisie 4 juli Program Erevisie seien /' pagina 1 van 3 juli AUGUSTUS 17 31 Ronde 1 Sparta - Vitesse 1 ADO Den Haag - sc Heerenveen

Nadere informatie

Deel 3: Kids en Oranje

Deel 3: Kids en Oranje Juni 2014 Deel 3: Kids en Oranje Wat gaat het worden? Wat gaat het worden? Dé centrale vraag waarin de betrokkenheid bij en de liefde voor voetbal als geen ander in samenkomen. ING gaat met de WKpool,

Nadere informatie

Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16

Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16 29 juli 2015 knvb.nl 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop

Nadere informatie

Vrijwilligers weet U gesterkt door de gedachte, dat de voetbalgemeenschap van de gemeente Dongen Uw inspanningen ten zeerste waardeert.

Vrijwilligers weet U gesterkt door de gedachte, dat de voetbalgemeenschap van de gemeente Dongen Uw inspanningen ten zeerste waardeert. Blz.: 1 / 32 Beste sporter e/o supporter, Nadat de voetballers in onze gemeente weer plus minus 40 procent van hun wedstrijden achter de rug hebben, kijken onze jeugdleden al weer enthousiast uit naar

Nadere informatie

Voetbalreisgids Borussia Mönchengladbach

Voetbalreisgids Borussia Mönchengladbach Voetbalreisgids Borussia Mönchengladbach Ga voorbereid op reis naar Borussia Mönchengladbach en haal het maximale uit uw voetbalweekend! Informatie over VoetbalreizenXL, Borussia Mönchengladbach en de

Nadere informatie

RKVVM. Nieuwsbrief #01/14. Op weg naar RKVVM 2.0

RKVVM. Nieuwsbrief #01/14. Op weg naar RKVVM 2.0 www.rkvvm.nl RKVVM Nieuwsbrief #01/14 In deze editie RKVVM 2.0 Kort Nieuws AED-cursus in de kantine Van vrijwilligers voor vrijwilligers Vader en zoon in de picture! Uit de oude doos Op weg naar RKVVM

Nadere informatie

Antwoorden Oliveo Voetbalquizz 2013

Antwoorden Oliveo Voetbalquizz 2013 1. Welke club won afgelopen seizoen bij de vrouwen zowel het landskampioenschap als de beker? (ADO Den Haag) 2. Van de hemel naar de hel. Oftewel van de Champions League naar de Jupiler League. Dat is

Nadere informatie

Thomas Verhaar. Update

Thomas Verhaar. Update Update 28-01-2019 Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Thomas speelt sinds

Nadere informatie

Poule indeling. Poule A. Poule B. Poule C. Poule D. Team Kleedkamer. Ronald Hermans PORTO 1. Jesper Visser AJAX 3

Poule indeling. Poule A. Poule B. Poule C. Poule D. Team Kleedkamer. Ronald Hermans PORTO 1. Jesper Visser AJAX 3 Poule indeling Poule A Robbie AC MILAN 1 Ronald Hermans PORTO 1 Raf Karman FEYENOORD 2 Remy Remery DYNAMO KIEV 2 Boy Kies ZENIT 3 Jesper Visser AJAX 3 Poule B Robbert v Lammeren HSV 4 Lars van Linder BENFICA

Nadere informatie

EXCLUSIEF: Interview met John van Zweden

EXCLUSIEF: Interview met John van Zweden EXCLUSIEF: Interview met John van Zweden BY STEPHAN BRANDHORST 21/05/2014 John van Zweden is mede-eigenaar van de Premier League-club Swansea City. Select Voetbal was te gast in zijn winkel en sprak met

Nadere informatie

Condor, Tekst: Yoeri van den Busken. Vormgeving omslag en binnenwerk: Ingmar Vane

Condor, Tekst: Yoeri van den Busken. Vormgeving omslag en binnenwerk: Ingmar Vane Condor, 2018 Tekst: Yoeri van den Busken Vormgeving omslag en binnenwerk: Ingmar Vane Deze uitgave kwam tot stand in samenwerking met Ajax en Ajax Media. Fotografie: Erfgoed Ajax, Ajax/Louis van de Vuurst,

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Vier van onze zonen spelen bij Sparta:

Nadere informatie

Siem de Jong en Piet de Gruijl: echte O.N.A.-vrienden

Siem de Jong en Piet de Gruijl: echte O.N.A.-vrienden Siem dit jaar 60 jaar lid en Piet al ruim 53 jaar lid over hun O.N.A. Siem de Jong en Piet de Gruijl: echte O.N.A.-vrienden Tijdsbeeld O.N.A. Periode 1955-1982 Siem de Jong begon zijn O.N.A.-loopbaan begin

Nadere informatie

Titelrace zonder topfavoriet

Titelrace zonder topfavoriet Titelrace zonder topfavoriet Wordt het slot van de voetbalcompetitie weer net zo spannend als vorig seizoen? De voortekenen zijn er wel. De subtop zit tegen de traditionele top 3 aan, en ook de verschillen

Nadere informatie

5,4. Opdracht door een scholier 1640 woorden 15 februari keer beoordeeld. 1. Voetbal geschiedenis

5,4. Opdracht door een scholier 1640 woorden 15 februari keer beoordeeld. 1. Voetbal geschiedenis Opdracht door een scholier 1640 woorden 15 februari 2004 5,4 84 keer beoordeeld Vak LO 1. Voetbal geschiedenis Al rond ongeveer 1100 v. Chr werd er in Japan al een soort van voetbal gespeeld. De Grieken

Nadere informatie

BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL

BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL Beste leden van BVV Barendrecht, Hierbij ontvangt u voor de 1 e maal de Zomerspecial van BVV Barendrecht. Ook gedurende de zomervakantie zitten wij zeker niet stil

Nadere informatie

Truus van Gaal over echtgenoot Louis na zijn eerste maanden bij Manchester United.

Truus van Gaal over echtgenoot Louis na zijn eerste maanden bij Manchester United. Voetbalquiz WK in Brazilië. De elftalfoto is gemaakt, Nederland - Spanje kan beginnen. Foto Guus Dubbelman / de Volkskrant Wat had Louis van Gaal goed voorspeld tijdens het WK, welke club leidde de meeste

Nadere informatie

Programmaboekje. Mini pupillen toernooi 2017

Programmaboekje. Mini pupillen toernooi 2017 Programmaboekje Mini pupillen toernooi 2017 Zaterdag 20 mei 2017 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3. Toernooicommissie 4. Melden 5. Hoofdsponsor 6. POULE A 8. POULE B 10. POULE C 12. POULE D 14. POULE E 16. Prijsuitreiking

Nadere informatie

Champions League Toernooi

Champions League Toernooi Champions League Toernooi 2017 JO9 Sponsering: Locatie: Veendam 1894, Stadion Organisatie: Toernooien commissie Datum: Zaterdag 3 juni 2017 Aanwezig: 8.30 uur Toernooi informatie: Contactgegevens toernooiorganisatie:

Nadere informatie

Ga voorbereid op reis naar Schalke 04 en haal het maximale uit uw voetbalweekend!

Ga voorbereid op reis naar Schalke 04 en haal het maximale uit uw voetbalweekend! Voetbalreisgids Schalke 04 Ga voorbereid op reis naar Schalke 04 en haal het maximale uit uw voetbalweekend! Informatie over VoetbalreizenXL, Schalke 04 en de reis met praktische informatie. 0 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014.

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Dit jaar wordt het Zilveren Trawler toernooi in Katwijk gehouden en niet in IJmuiden. vv Katwijk en IJ.V.V.

Nadere informatie

Tijdens de wedstrijddagen streven we ernaar de uitslagen direct online te verwerken via onze website: www.zaalvoetbaldestellingwerven.nl.

Tijdens de wedstrijddagen streven we ernaar de uitslagen direct online te verwerken via onze website: www.zaalvoetbaldestellingwerven.nl. 2 Het programma 2016 Voor u ligt het programmaboekje van het zaalvoetbaltoernooi 2016 voor de F-, E- en D-pupillen. Het toernooi is georganiseerd voor en door diverse voetbalverenigingen uit de Stellngwerven.

Nadere informatie

Tijdens de wedstrijddagen streven we ernaar de uitslagen direct online te verwerken via onze website:

Tijdens de wedstrijddagen streven we ernaar de uitslagen direct online te verwerken via onze website: JO-9, -11 en -13 2018 Het programma 2018 Voor u ligt het programmaboekje van het zaalvoetbaltoernooi 2018 voor de JO-9, -11 en -13 pupillen. Het toernooi is georganiseerd voor en door diverse voetbalverenigingen

Nadere informatie