NIBE-SVV, 2014 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIBE-SVV, 2014 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 2"

Transcriptie

1 NIBE-SVV, 2014 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 2

2 1. Wat kenmerkt een zogenoemde verkopersmarkt? A. Een daling van de huurprijzen. B. Een relatief hoge hypotheekrente. C. Een stijging van de prijzen op de woningmarkt. 2. Wat is JUIST met betrekking tot de keuze tussen huren en kopen? A. Alleen een huurder heeft te maken met het lastenrisico. B. Ondanks het vermogensrisico zal een eigenaar in de regel bezit vormen. C. Een huurder die een woning wil kopen krijgt te maken met het volgorderisico. 3. Hieronder worden vier waardebegrippen genoemd. Welk van deze begrippen met betrekking tot dezelfde woning zal in een markt met dalende huizenprijzen de laagste waarde vertegenwoordigen? A. De marktwaarde. B. De herbouwwaarde. C. De WOZ-waarde. 4. Bij een geldgever heeft het overgrote deel van de uitgezette hypothecaire leningen een korte rentevaste periode. Het merendeel van de aangetrokken middelen kent een dagelijks aanpasbare rente. De algemene verwachting is dat de hypotheekrente, die thans erg laag is, de komende jaren sterk zal stijgen. De winst van de geldgever over de komende jaren zal hierdoor, als gevolg van een toenemende vraag naar hypothecaire leningen met een... (1)... rentevaste periode,... (2)... worden beïnvloed. Wat moet worden ingevuld voor (1) en (2)? (1) (2) A. lange negatief B. korte negatief C. korte positief 5. Van een hypothecaire lening zijn de volgende gegevens bekend: rente 6,8% (hele looptijd); looptijd 25 jaar; hoofdsom EUR , ; betaling jaarlijks achteraf. Hoeveel bedraagt, ter vergelijking, de totale brutolast van de lening uitgaande van I. annuïtaire aflossing; II. aflossingsvrije hypotheek? I II A. EUR , EUR ,. B. EUR , EUR ,. C. EUR , EUR ,. 6. Hieronder volgen twee beweringen met betrekking tot hypotheekproducten. I. Bij een annuïteitenhypotheek wordt over de gehele looptijd evenveel aan aflossing betaald als bij een vergelijkbare spaarhypotheek aan spaarpremie. II. Bij een lineaire hypotheek wordt over de gehele looptijd minder rente betaald dan bij een vergelijkbare annuïteitenhypotheek. Wat is JUIST? A. Alleen I is juist. B. Alleen II is juist. C. I en II zijn juist. NIBE-SVV,

3 7. Stel, de hypotheekrente daalt de laatste 10 jaar met 0,5% per jaar. Op 1 juni 2004 bedroeg de hypotheekrente 10,5% per 1 juni 2014 derhalve 5,5%. Voor welke renteconstructie had iemand die op 1 juni 2004 een aflossingsvrije hypotheek afsloot, indien hij nu terugkijkt, het beste kunnen kiezen? A. Variabele rente. B. Rentedrempelconstructie (bandbreedte 2%). C. Rentemiddelingsconstructie met 10%-aanpassing. 8. Een geldnemer heeft een hypothecaire lening afgesloten met een zogenoemde rentedrempel van 2,0%. Bij aanvang van de looptijd bedroeg de hypotheekrente 8,0%. Nadien is de hypotheekrente jaarlijks gewijzigd in respectievelijk 5,8%, 5,2% en 7,3%. Thans, weer een jaar lager, bedraagt de hypotheekrente 4,9%. Welk rentepercentage betaalt de geldnemer nu? A. 6,0%. B. 6,2%. C. 6,9%. 9. Twee geldgevers, X en Y, hebben elk een hypotheek gevestigd op het woonhuis van A. A voldoet NIET meer aan zijn betalingsverplichtingen en zijn woonhuis wordt gedwongen verkocht. De opbrengst is EUR ,. De vordering van X op grond van de hypothecaire lening bedraagt EUR ,, de vorderingen van Y EUR , op grond van een hypothecaire lening en EUR , op grond van een autofinanciering. Uit de opbrengst wordt Y volledig voldaan terwijl X met een ongedekte vordering van EUR , blijft zitten. N.B. De kosten worden in deze vraag buiten beschouwing gelaten. Wat valt uit het bovenstaande met zekerheid af te leiden? A. X had een eerste vaste hypotheek. B. Y had een eerste bankhypotheek. C. X had een tweede bankhypotheek. 10. Iemand koopt, met behulp van een hypothecaire lening met bouwdepot, een woning waarvan de bouw nog moet beginnen. Het betreft hier een volledige financiering, zonder inbreng van eigen middelen. Wat is in dit geval JUIST? A. Direct na het passeren van de hypotheekakte wordt de koopprijs van de grond in depot gestort. B. Direct na het passeren van de hypotheekakte wordt het gehele bedrag van de lening in depot gestort. C. Direct na het passeren van de hypotheekakte wordt het gehele bedrag van de lening, na aftrek van de prijs voor de grond, in depot gestort. NIBE-SVV,

4 11. De heer Pieters heeft een woning gekocht. Hij financiert de woning met behulp van een voor hem maximaal haalbare lening onder NHG. De lening kent een rente van 6,0% per jaar, een looptijd van 30 jaar en een rentevaste periode van 10 jaar. De heer Pieters heeft nog een autolening lopen met een oorspronkelijke hoofdsom van EUR 5.000,. Deze hoofdsom is inmiddels door aflossingen verminderd tot EUR ,. Hij betaalt voor de autolening maandelijks EUR 239,82. Hoeveel had de heer Pieters meer kunnen lenen indien hij GEEN autolening had gehad? Maak bij de beantwoording gebruik van de bijlage. A. EUR , B. EUR ,. C. EUR ,. 12. Wat is JUIST met betrekking tot de NHG-voorwaarden? A. Een overlijdensrisicoverzekering is in sommige gevallen verplicht. B. Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is NIET toegestaan. C. De toetsing vindt altijd plaats door het Waarborgfonds Eigen Woningen. 13. Herman en Bea zijn gehuwd en werken allebei. Zij willen een woning kopen, gefinancierd met een lening met NHG. Zij zijn in dit verband benieuwd hoeveel zij, gegeven de hypotheekrente, maximaal kunnen lenen. Daartoe moet eerst de maximale financieringslast worden berekend. Hoe wordt de maximale financieringslast op jaarbasis berekend? A. Het hoogste inkomen x het financieringslastpercentage van het hoogste inkomen. B. Het hoogste inkomen x het financieringslastpercentage van het gezamenlijke inkomen. C. Het gezamenlijke inkomen x het financieringslastpercentage van het (verhoogde) hoogste inkomen. 14. De inkomsten uit de eigen woning A. zijn altijd negatief. B. kunnen ook positief zijn. C. moeten worden afgetrokken van het inkomen uit werk en woning. 15. De heer en mevrouw Peereboom willen een bestaande woning kopen. De woning gaat EUR , k.k. kosten. De heer Peereboom heeft van een hypotheekadviseur een offerte ontvangen voor een hypothecaire lening met NHG. De lening heeft een looptijd van 30 jaar en een 10 jaar vaste rente van 6,0% per jaar. De heer Peereboom is 50 jaar en alleenverdiener. Hoeveel moet het relevante inkomen van de heer Peereboom in het kader van de NHG minimaal bedragen, rekening houdend met de maximaal onder NHG toegestane kosten (6%), om deze woning met NHG volledig te kunnen financieren? N.B. Maak gebruik van de gegevens in de bijlage. A. EUR ,. B. EUR ,. C. EUR ,. NIBE-SVV,

5 16. Zowel het appartementsrecht als het hypotheekrecht zijn A. onroerende zaken. B. registergoederen. C. accessoire rechten. 17. Zakelijke zekerheidsrechten kenmerken zich door het feit dat zij A. NIET zelfstandig kunnen bestaan. B. voortdurend kunnen worden uitgeoefend. C. een voorrangsrecht op het gehele vermogen bewerkstelligen. 18. De koper van een woning die spijt krijgt van de koop, A. kan altijd een beroep doen op de ontbindende voorwaarde inzake financiering. B. kan in elk geval tegen betaling van 10% van de koopsom van de koop af. C. kan ook korte tijd na het tekenen van de koopakte de koop nog boetevrij ontbinden. 19. Hieronder volgen twee beweringen met betrekking tot de positieve hypotheekverklaring. I. Een positieve hypotheekverklaring houdt in dat de cliënt de geldgever belooft zich te onthouden van het bezwaren van zijn registergoed met hypotheek. II. Een positieve hypotheekverklaring kan in combinatie met een negatieve hypotheekverklaring worden afgelegd. Wat is JUIST? A. Alleen I is juist. B. Alleen II is juist. C. I en II zijn juist. 20. Waardoor gaat een hypotheek in elk geval automatisch teniet? A. Door een openbare gedwongen verkoop. B. Door vrijwillige onderhandse verkoop. C. Door het verstrijken van de looptijd. 21. In welke situatie is het eigenwoningforfait zeker NIET van toepassing? A. De woning wordt permanent verhuurd. B. De woning wordt tijdelijk verhuurd. C. De woning staat op in erfpacht uitgegeven grond. NIBE-SVV,

6 22. De heer Bakker bezit reeds enige jaren een vakantiewoning met een WOZ waarde van EUR ,. Gewoonlijk verhuurt hij de woning 13 weken per jaar voor EUR 500, per week. De woning is vrij van financieringslasten. Met welk bedrag beïnvloedt deze woning in beginsel de heffingsgrondslag in het kader van de inkomstenbelasting? A. EUR 5.200,. B. EUR 5.655,. C. EUR 6.500,. 23. Hieronder volgen twee beweringen met betrekking tot hypotheeklasten van een eigen woning. I. Bij een spaarhypotheek blijven, bij gelijkblijvende hypotheekrente, de brutolasten per jaar gelijk. II. Bij een spaarhypotheek waren, bij gelijkblijvende hypotheekrente, de nettolasten over het eerste jaar in de regel altijd wat lager dan in de daaropvolgende jaren. Wat is JUIST? A. Alleen I is juist. B. Alleen II is juist. C. I en II zijn juist. 24. Hoe worden de nettolasten van een hypothecaire lening op een eigen woning berekend? A. Brutolasten minus het belastingvoordeel. B. Netto betaalde rente plus eigenwoningforfait. C. Netto betaalde rente plus eigenwoningforfait plus eventuele aflossing. 25. Harry heeft tijdelijk twee eigen woningen. Deze situatie kan nog twee jaar voortduren als Harry een huurder vindt voor zijn te koop staande woning. De verhuur heeft tot gevolg dat de woning voor de inkomstenbelasting in box 3 belandt. Wat gebeurt er wanneer de huur een jaar later wordt beëindigd? A. De woning keert permanent terug in box 1. B. De woning keert voor de resterende twee jaar terug in box 1. C. De woning blijft belast in box De heer Stam heeft in 2011 een spaarhypotheek gesloten met een looptijd van 30 jaar tegen een rentepercentage van 6% voor 3 jaar vast. In het eerste jaar heeft hij EUR , premie ingelegd, in de jaren daarna telkens EUR 1.500,. In 2014 wordt de hypotheekrente vastgesteld op 7%. De polis is aangemerkt als kapitaalverzekering eigen woning (KEW). Wat is het beste advies in dit kader? A. Het verzekerd kapitaal verlagen. B. De looptijd van de verzekering verkorten. C. De spaarhypotheek ongewijzigd voortzetten. NIBE-SVV,

7 27. Welke van de onderstaande beweringen over de erfrenteverzekering is JUIST? A. Een erfrenteverzekering is een risicoverzekering. B. De premiebetaling eindigt bij overlijden van de begunstigde. C. De periodieke uitkering loopt door tot het overlijden van de verzekerde. 28. Hieronder volgen twee beweringen met betrekking tot levensverzekeringen. I. Een verzekering die slechts uitkeert bij overlijden, is eigenlijk GEEN verzekering omdat er GEEN sprake is van een onzeker voorval. II. Een verzekering die op de einddatum uitkeert, zowel bij leven als bij overlijden, is een gemengde verzekering. Wat is JUIST? A. Alleen I is juist. B. Alleen II is juist. C. Geen van beide is juist. 29. Hieronder volgen twee beweringen met betrekking tot verzekeringen. I. Bij schadeverzekeringen is het indemniteitsbeginsel van toepassing. II. Bij sommenverzekeringen wordt, na het zich voordoen van het onzekere voorval, de vastgestelde schade altijd ineens uitgekeerd. Wat is JUIST? A. Alleen I is juist. B. Alleen II is juist. C. I en II zijn juist. 30. De heer Aalders, 25 jaar oud en ongehuwd, heeft op zijn eigen leven op 1 januari 2003 een kapitaalverzekering eigen woning (KEW) afgesloten. Hij beoogt hiermee in het jaar 2023 een belastingvrije uitkering te ontvangen om hiermee zijn hypotheekschuld te kunnen aflossen. Hij betaalt 20 jaar lang jaarlijks een gelijkblijvende premie. Op 15 januari 2023 keert de verzekering aan de heer Aalders een bedrag van EUR , uit, terwijl hij aan premies in de loop der jaren slechts EUR , heeft betaald. Stel dat zijn vrijstelling op het moment van uitkeren EUR , bedraagt en het inkomen van de heer Aalders in 2023 deels in het 52% tarief valt. Hoeveel belasting moet de heer Aalders dan betalen over de uitkering? A. EUR 4.189,. B. EUR 4.500,. C. EUR 4.841,. NIBE-SVV,

8 31. Mevrouw Dekker heeft een tijdelijke verzekering van gelijkmatig dalend kapitaal bij overlijden afgesloten. Het aanvangskapitaal bedraagt EUR , en de duur van de verzekering is 30 jaar met een premiebetaling gedurende 25 jaar. Hoeveel keert de verzekeraar uit, indien mevrouw Dekker in het tiende jaar van de looptijd overlijdt? A. EUR ,. B. EUR ,. C. EUR ,. 32. De heer Berendse heeft een bestaande woning kosten koper gekocht voor EUR ,. Uit het taxatierapport blijkt dat de executiewaarde van de woning EUR , bedraagt, de marktwaarde EUR , en de herbouwwaarde EUR ,. De hypothecaire geldgever is bereid een lening te verstrekken met een verstrekkingsnorm van 80%. In verband met de koop en de financiering van de woning worden de volgende kosten gemaakt. Transportkosten EUR 2.400, Overdrachtsbelasting 2% Kosten hypotheekakte EUR 1.200, Taxatiekosten (t.b.v. de financiering) EUR 700, Hoeveel eigen geld moet de heer Berendse inbrengen? A. EUR ,. B. EUR ,. C. EUR ,. 33. In welk geval is een cliënt in de regel bereidstellingsprovisie verschuldigd? A. Indien de rente daalt vóór het passeren van de hypotheekakte. B. Indien de rente stijgt vóór het passeren van de hypotheekakte. C. Indien de akte NIET binnen de in de offerte genoemde termijn wordt gepasseerd. 34. Geldgever A heeft een hypothecaire lening (spaarhypotheek) verstrekt op een woning van geldnemer B. Van B is bekend dat hij de hypotheeklasten slechts met moeite kan opbrengen. Wel bezit B elders in het land een verhuurde woning, waaruit hij enige (huur)inkomsten geniet. Welke extra zekerheid zou A van B kunnen verkrijgen? A. Garantstelling. B. Bijpandstelling. C. Mede-onderzetting. NIBE-SVV,

9 35. Wat is JUIST in geval van faillissement van de hypothecaire geldnemer? A. De geldgever kan pas 14 dagen na de uitspraak de lening opeisen. B. De geldgever zal het onderpand binnen redelijke termijn openbaar verkopen. C. Het onderpand mag in GEEN geval door de geldgever onderhands verkocht worden. 36. De crediteuren X en Y hebben beiden een vordering op Z. In tegenstelling tot de vordering van Y is de vordering van X zeker gesteld. Z heeft op zijn woning ten behoeve van X hypotheek gevestigd. Z voldoet tegenover beide crediteuren NIET aan zijn betalingsverplichtingen. Om toch betaling te verkrijgen, staat aan beide crediteuren een aantal middelen ten dienste. Bij de toepassing van welk middel doet zich een belangrijk verschil voor tussen X en Y? A. Loonbeslag. C. Betalingsregeling. D. Vrijwillige looninhouding. NIBE-SVV,

10 Antwoorden Woningfinanciering 2 Antwoorden Woningfinanciering 2 1. C 2. B 3. B 4. A 5. B 6. B 7. A 8. C 9. B 10. C 11. C 12. A 13. C 14. B 15. B 16. B 17. A 18. C 19. B 20. A 21. A 22. A 23. C 24. A 25. B 26. B 27. A 28. B 29. A 30. C 31. C 32. B 33. C 34. B 35. B 36. A U bent geslaagd als u ten minste 26 vragen juist hebt beantwoord. NIBE-SVV,

NIBE-SVV, 2015 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 2015 (WF2)

NIBE-SVV, 2015 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 2015 (WF2) NIBE-SVV, 2015 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 2015 (WF2) 1. Wat is een kenmerk van een zogenoemde verkopersmarkt? A. Een daling van de huurprijzen. B. Een relatief hoge hypotheekrente. C. Een stijging

Nadere informatie

NIBE-SVV, 2014 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 1

NIBE-SVV, 2014 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 1 NIBE-SVV, 2014 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 1 1. De heer Jansen wil het huis van de heer Pietersen kopen. Op 1 februari bereikt de heer Jansen mondeling overeenstemming met de heer Pietersen over deze

Nadere informatie

NIBE-SVV 2012 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 1

NIBE-SVV 2012 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 1 NIBE-SVV 2012 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 1 1. De heer X wil het huis van de heer Y kopen. Op 1 februari bereikt X mondeling overeenstemming met de heer Y over deze transactie. Op 8 februari wordt door

Nadere informatie

Hypotheekrecht en - vormen

Hypotheekrecht en - vormen Hypotheekrecht en - vormen Wat is een hypotheek? Een hypotheek is in theorie een zekerheidsrecht. Wanneer u een hypotheek afsluit, geeft u het recht van hypotheek aan de geldverstrekker. Dit recht van

Nadere informatie

Hypotheekschuld. Duur 30 jaar. Maandlasten

Hypotheekschuld. Duur 30 jaar. Maandlasten Hypotheekschuld Duur 30 jaar Maandlasten Tijdens de gehele looptijd betaalt u lage maandlasten. U betaalt alleen rente over de lening. Aan het einde van de looptijd blijft de hypotheekschuld bestaan. U

Nadere informatie

Uitgangspunten en adviessamenvatting

Uitgangspunten en adviessamenvatting Uitgangspunten en adviessamenvatting Amsterdam, 24 april 2015 Geachte heer de Groot en mevrouw de Groot, Het is ons een genoegen hierbij een samenvatting te geven van de uitgangspunten die bepalend zijn

Nadere informatie

HYPOTHEEK VAN A TOT Z

HYPOTHEEK VAN A TOT Z HYPOTHEEK VAN A TOT Z Als u een hypotheek wilt afsluiten, krijgt u veel informatie. De meeste zaken zijn bovendien best ingewikkeld. Helemaal als u er voor de eerste keer mee te maken krijgt. ABN AMRO

Nadere informatie

De verschillende hypotheekvormen

De verschillende hypotheekvormen De verschillende hypotheekvormen Hierbij ontvangt u een beschrijving van een vijftal hypotheekvormen. Wij willen u vragen dit alvast door te nemen zodat u reeds bekend bent met de diverse hypotheeksoorten.

Nadere informatie

Je eigen woning en de Belastingdienst in 2012

Je eigen woning en de Belastingdienst in 2012 Je hypotheek en de belasting in 2012 Hier vind je een toelichting op het jaaroverzicht van je SNS Hypotheek. Ook lees je hier de belangrijkste fiscale regels die in 2012 gelden voor de eigen woning, hypotheek,

Nadere informatie

Algemene informatie Allianz Hypotheek

Algemene informatie Allianz Hypotheek Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Algemene informatie Allianz Hypotheek Augustus 2012 1 Inhoudsopgave 0. Algemeen: wat is een hypotheek? 3 1. Financiële consequenties en kosten 3 2. Fiscale gevolgen

Nadere informatie

LAGE LASTEN HYPOTHEEK DE SPAARHYPOTHEEK MET VEEL MOGELIJKHEDEN

LAGE LASTEN HYPOTHEEK DE SPAARHYPOTHEEK MET VEEL MOGELIJKHEDEN LAGE LASTEN HYPOTHEEK DE SPAARHYPOTHEEK MET VEEL MOGELIJKHEDEN LAGE LASTEN HYPOTHEEK DE SPAARHYPOTHEEK MET VEEL MOGELIJKHEDEN De keuze van de juiste hypotheek is uiteindelijk net zo belangrijk als de keuze

Nadere informatie

De Conservatrix Hypotheek

De Conservatrix Hypotheek U mag vertrouwen op een aantrekkelijke rente. Maar dat is niet de enige zekerheid. De Conservatrix Hypotheek Een beetje conservatief is zo gek nog niet. Al sinds 1872 is Conservatrix gespecialiseerd in

Nadere informatie

MB Finance is onafhankelijk en specialist in de financiering rondom de eigen woning. Wij dragen het keurmerk Erkend Hypotheek Adviseur.

MB Finance is onafhankelijk en specialist in de financiering rondom de eigen woning. Wij dragen het keurmerk Erkend Hypotheek Adviseur. MB Finance is onafhankelijk en specialist in de financiering rondom de eigen woning. Wij dragen het keurmerk Erkend Hypotheek Adviseur. Wij helpen u dé passende hypotheek te vinden als u een huis wilt

Nadere informatie

Uitgangspunten en adviessamenvatting

Uitgangspunten en adviessamenvatting Uitgangspunten en adviessamenvatting Amsterdam, 24 april 2015 Geachte heer de Groot en mevrouw de Groot, Het is ons een genoegen hierbij een samenvatting te geven van de uitgangspunten die bepalend zijn

Nadere informatie

5.1.3 Gemeentelijke Uitvoeringsregels Starterslening (als bijlage bij de verordening Starterslening)

5.1.3 Gemeentelijke Uitvoeringsregels Starterslening (als bijlage bij de verordening Starterslening) 5.1.3 Gemeentelijke Uitvoeringsregels Starterslening (als bijlage bij de verordening Starterslening) Algemeen In deze uitvoeringsregels worden beschreven: Kenmerken van de Starterslening; Voorwaarden aan

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE UITVOERINGSREGELS VROM STARTERSLENING GEMEENTE VOORST

GEMEENTELIJKE UITVOERINGSREGELS VROM STARTERSLENING GEMEENTE VOORST 1 Bijlage 1: Gemeentelijke Uitvoeringsregels VROM Starterslening Gemeente Voorst Algemeen In deze uitvoeringsregels worden beschreven: Definities gebruikt bij de aanvangsdraagkrachttoets en de draagkrachthertoets

Nadere informatie

De Hypotheek. De Hypotheekrente. Rentevastperiode. Wat is een hypotheek? Wat zijn de kosten van mijn lening? Variabele rente

De Hypotheek. De Hypotheekrente. Rentevastperiode. Wat is een hypotheek? Wat zijn de kosten van mijn lening? Variabele rente De Hypotheek Je gaat een woning kopen en hebt hiervoor een lening nodig van de bank. In deze toelichting proberen wij je inzichtelijk te maken wat een hypotheek is en wat de meest voorkomende vormen zijn.

Nadere informatie

De verschillende hypotheekvormen

De verschillende hypotheekvormen De verschillende hypotheekvormen Het lijkt, door de uiteenlopende namen voor hypotheken, alsof er veel verschillende hypotheken zijn. Dit valt heel erg mee. Verreweg de meeste hypotheken die tegenwoordig

Nadere informatie

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u.

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Nieuwbouw Hypotheek Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de Nieuwbouw Hypotheek? 1 Uw offerte is 7 maanden

Nadere informatie

Kenmerken van diverse basisvormen van hypothecaire leningen

Kenmerken van diverse basisvormen van hypothecaire leningen Hypotheekvormen Kenmerken van diverse basisvormen van hypothecaire leningen Onderstaand geven wij u een korte beschrijving van de verschillende hypotheekvormen. Het betreft slechts een opsomming van de

Nadere informatie

GMAC Star * for Life. de hypotheek tot 125% aflossingsvrij

GMAC Star * for Life. de hypotheek tot 125% aflossingsvrij GMAC Star * for Life de hypotheek tot 125% aflossingsvrij GMAC Star * FOR LIFE. VOOR BETAALBAAR WOONPLEZIER. Een leven lang plezierig wonen U hebt een eerste of opvolgende koopwoning op het oog. Of uw

Nadere informatie

Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen

Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen 2004 Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen Als u een kapitaalverzekering heeft, bijvoorbeeld bij uw spaar-, leven- of beleggingshypotheek, kan dit gevolgen hebben voor uw belasting. Of en hoeveel

Nadere informatie

Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen

Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen 2005 Als u premies betaalt voor kapitaalverzekeringen Als u een kapitaalverzekering heeft, bijvoorbeeld bij uw spaar-, leven- of beleggingshypotheek, kan dit gevolgen hebben voor uw belasting. Of en hoeveel

Nadere informatie

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u.

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u. DrieSterrenHypotheek Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de 1 Flexibiliteit door gunstige voorwaarden en

Nadere informatie

Algemene informatie hypotheken (starter)

Algemene informatie hypotheken (starter) Algemene informatie hypotheken (starter) Wij zetten de belangrijkste begrippen voor u op een rijtje: Hypotheekvormen... 2 Annuïteitenhypotheek... 2 Lineaire hypotheek... 2 Leningvormen... 2 Doorlopend

Nadere informatie

De Roche. Hypotheek waaier. Een persoonlijke keus voor uw toekomst. Het kiezen van de juiste hypotheekvorm is

De Roche. Hypotheek waaier. Een persoonlijke keus voor uw toekomst. Het kiezen van de juiste hypotheekvorm is De Roche Hypotheek waaier Een persoonlijke keus voor uw toekomst Het kiezen van de juiste hypotheekvorm is zeker niet eenvoudig; er zijn ontzettend veel mogelijkheden en bovendien vormt uw beslissing de

Nadere informatie

Een hypotheek van Delta Lloyd

Een hypotheek van Delta Lloyd Een hypotheek van Delta Lloyd Inhoud Belangrijk 3 Een hypotheek 4 Stappenplan 4 Lenen 5 De Budget Hypotheek 5 De DrieSterrenHypotheek 6 De Nieuwbouw Hypotheek 6 Bent u zelfstandig ondernemer? 6 Terugbetalen

Nadere informatie

Budget Hypotheek. 3 U kunt de Budget Hypotheek meeverhuizen als u een nieuwe woning koopt.

Budget Hypotheek. 3 U kunt de Budget Hypotheek meeverhuizen als u een nieuwe woning koopt. Budget Hypotheek Wilt u een lening voor uw woning met een lage rente? En vindt u het niet erg om wat beperktere voorwaarden te hebben dan bij onze andere leningen? Dan is de Budget Hypotheek geschikt voor

Nadere informatie

Ondernemers Hypotheek

Ondernemers Hypotheek Ondernemers Hypotheek Bent u zelfstandig ondernemer en wilt u een hypotheeklening voor een woning of een woning met bedrijfspand? Dan is de Ondernemers Hypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen

Nadere informatie

De heer IEX-lezer Mevrouw IEX-lezer Koffiekamer nummer 1 IEX NL BELEGGERSLAND

De heer IEX-lezer Mevrouw IEX-lezer Koffiekamer nummer 1 IEX NL BELEGGERSLAND De heer IEXlezer Mevrouw IEXlezer Koffiekamer nummer 1 IEX NL BELEGGERSLAND Dit advies is voor u gemaakt door: P. Betman Telefoon : 0651137470 Email : pbetman@wanadoo.nl Berekening maximale hypotheek Datum

Nadere informatie

Als u een woning koopt, zult u onvermijdelijk worden geconfronteerd met allerlei onbekende begrippen. Finalliance zet het voor u op een rij.

Als u een woning koopt, zult u onvermijdelijk worden geconfronteerd met allerlei onbekende begrippen. Finalliance zet het voor u op een rij. Als u een woning koopt, zult u onvermijdelijk worden geconfronteerd met allerlei onbekende begrippen. Finalliance zet het voor u op een rij. Aankoopsom Het bedrag dat u betaalt voor een huis, zoals vastgelegd

Nadere informatie

Uitleg hypotheekvormen.

Uitleg hypotheekvormen. Ik wil mijn eerste huis kopen Uitleg hypotheekvormen. Als je graag een huis wilt kopen, dan heb je een hypotheek nodig. Ook als je je huis gaat verbouwen is het goed om naar je huidige hypotheek te kijken.

Nadere informatie

Vormen van levensverzekering. Een overzicht

Vormen van levensverzekering. Een overzicht Vormen van levensverzekering Een overzicht 1 In deze special worden diverse aspecten van verzekeringen besproken. In dit artikel geven we een algemeen overzicht van verzekeringsvormen uit heden en verleden.

Nadere informatie

Vormen van levensverzekering

Vormen van levensverzekering Vormen van levensverzekering In deze special worden diverse aspecten van verzekeringen besproken. In dit artikel geven we een algemeen overzicht van verzekeringsvormen uit heden en verleden. Levensverzekeringen

Nadere informatie

Klantprofiel Hypotheken

Klantprofiel Hypotheken Klantprofiel Hypotheken Klant 1 Klant 2 Naam.. Ondernemer ja nee ja nee Sinds.. Sinds. Dienstverband Fulltime Fulltime Part-time uur Part-time uur Vast Vast Flex/uitzend Flex/uitzend Bepaalde tijd Bepaalde

Nadere informatie

Persoonlijk hypotheekadvies

Persoonlijk hypotheekadvies Persoonlijk hypotheekadvies Bestemd voor: Test Persoon & Test Partner Op 27-10-2015 samengesteld door: - Adviseur Tel: 024 8000 789 E-mail: info@bijbouwe.nl Wat lees je in dit adviesrapport? Waarom ontvang

Nadere informatie

Hoofdstuk 12. Vreemd vermogen op lange termijn. Een lening (schuld) met een looptijd van langer dan een jaar. We bespreken 3 verschillende leningen:

Hoofdstuk 12. Vreemd vermogen op lange termijn. Een lening (schuld) met een looptijd van langer dan een jaar. We bespreken 3 verschillende leningen: www.jooplengkeek.nl Vreemd vermogen op lange termijn Een lening (schuld) met een looptijd van langer dan een jaar. We bespreken 3 verschillende leningen: 1. Onderhandse lening. 2. Obligatie lening. 3.

Nadere informatie

Het kopen en financieren van een woning

Het kopen en financieren van een woning Het kopen en financieren van een woning Beste heer/mevrouw, U staat op het punt om een (nieuwe) woning te kopen. Het kan zijn dat u zich als starter op de markt begeeft en dus voor het eerst een woning

Nadere informatie

Voorbeeld gebaseerd op een goede adviespraktijk m.b.t. bruto/netto berekening: man, 44 jaar en vrouw, 40 jaar Verstrekte hypotheek in 2006 195.

Voorbeeld gebaseerd op een goede adviespraktijk m.b.t. bruto/netto berekening: man, 44 jaar en vrouw, 40 jaar Verstrekte hypotheek in 2006 195. Casussen fiscaliteit In dit document biedt de AFM u als financiële dienstverleners enkele uitgewerkte praktijkvoorbeelden aan die de AFM heeft aangetroffen bij haar onderzoek. Er zijn voorbeelden die in

Nadere informatie

Geachte Heer Jansen en Mevrouw De Vries,

Geachte Heer Jansen en Mevrouw De Vries, Hypotheekrapport Geachte Heer Jansen en Mevrouw De Vries, Hierbij ontvangt u het hypotheekrapport dat u op de website hyp-o-theek.nl heeft aangevraagd. Dit persoonlijke rapport is met de grootste zorg

Nadere informatie

Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013?

Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013? Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013? Voor alle op 31 december 2012 bestaande hypotheken blijven de oude hypotheekregels van kracht. Oversluiten van een bestaande schuld

Nadere informatie

1 UW WENSEN EN DOELSTELLINGEN

1 UW WENSEN EN DOELSTELLINGEN 1 UW WENSEN EN DOELSTELLINGEN In dit hoofdstuk zijn uw wensen en doelstellingen t.a.v. het advies opgenomen. U heeft aangegeven dat de aanleiding van het gesprek is: Aankoop nieuwe woning Daarbij heeft

Nadere informatie

Gemeentelijke uitvoeringsregels starterslening

Gemeentelijke uitvoeringsregels starterslening Algemeen De gemeente besluit over de toekenning van de Startersleningen uit het gemeentelijk fonds. De gemeente bepaalt de doelgroep en het marktsegment waarvoor ze de Starterslening wil inzetten. De gemeente

Nadere informatie

De Conservatrix Hypotheek

De Conservatrix Hypotheek U mag vertrouwen op een aantrekkelijke rente. Maar dat is niet de enige zekerheid. De Conservatrix Hypotheek Een beetje conservatief is zo gek nog niet. Al sinds 1872 is Conservatrix gespecialiseerd in

Nadere informatie

Nummer: 12int01588 GEMEENTELIJKE UITVOERINGSREGELS STARTERSLENING BORNSCHE MATEN (VERSIE 2012)

Nummer: 12int01588 GEMEENTELIJKE UITVOERINGSREGELS STARTERSLENING BORNSCHE MATEN (VERSIE 2012) Nummer: 12int01588 GEMEENTELIJKE UITVOERINGSREGELS STARTERSLENING BORNSCHE MATEN (VERSIE 2012) Algemeen In deze uitvoeringsregels worden beschreven: - Kenmerken van de VROM Starterslening - Voorwaarden

Nadere informatie

Een hypotheek van Delta Lloyd

Een hypotheek van Delta Lloyd Een hypotheek van Delta Lloyd Inhoud Belangrijk 3 Een hypotheek 4 Stappenplan 4 Lenen 5 De Plus Hypotheek 5 De Budget Hypotheek 5 De DrieSterrenHypotheek 6 De Nieuwbouw Hypotheek 6 Bent u zelfstandig ondernemer?

Nadere informatie

Budget Hypotheek. Wat zijn de voordelen van de Budget Hypotheek?

Budget Hypotheek. Wat zijn de voordelen van de Budget Hypotheek? Budget Hypotheek Wilt u een lening voor uw woning met een lage rente? En vindt u het niet erg om wat beperktere voorwaarden te hebben dan bij onze andere leningen? Dan is de Budget Hypotheek geschikt voor

Nadere informatie

Wijzigingen NHG en Kredietbeleid Florius per 1 januari 2013

Wijzigingen NHG en Kredietbeleid Florius per 1 januari 2013 Wijzigingen NHG en Kredietbeleid Florius per 1 januari 2013 Inleiding De wet- en regelgeving op het gebied van hypotheken verandert per 1 januari 2013. Hierdoor wijzigen ook de NHG normen en het kredietbeleid

Nadere informatie

Toelichting jaaropgave hypotheken

Toelichting jaaropgave hypotheken Toelichting jaaropgave hypotheken U heeft de jaaropgave(n) van uw hypotheek over 2014 ontvangen. Maar welke informatie vindt u eigenlijk op deze jaaropgave? En hoe zit het met de aftrek van de hypotheekrente?

Nadere informatie

Hypotheken Sparen/Leven. Uw huis, uw zekerheid

Hypotheken Sparen/Leven. Uw huis, uw zekerheid Hypotheken Sparen/Leven Uw huis, uw zekerheid 2 Kiezen voor zekerheid op lange termijn Inhoudsopgave 1. Kiezen voor zekerheid met een spaar- of bankspaarhypotheek 5 1.1 Wat is een spaarhypotheek? 5 1.2

Nadere informatie

Bank. Wonen. Algemene informatie Delta Lloyd Hypotheken. Februari 2007

Bank. Wonen. Algemene informatie Delta Lloyd Hypotheken. Februari 2007 Bank Februari 2007 Wonen Algemene informatie Wonen Bank Algemene informatie 1. Financiële consequenties en kosten 2 2. Fiscale gevolgen 2 3. Overheidsregelingen 3 4. Financieringsvormen 3 5. Rentesoorten

Nadere informatie

geldig? 1 Uw offerte is 7 maanden geldig. En als u dat wilt, Hypotheek? Nieuwbouw Hypotheek toch niet doorgaat? Hypotheek geldig?

geldig? 1 Uw offerte is 7 maanden geldig. En als u dat wilt, Hypotheek? Nieuwbouw Hypotheek toch niet doorgaat? Hypotheek geldig? Pag. 1/5 G 01.1.18-0413 Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning In deze brochure staat de volgende informatie In deze brochure de volgende informatie ouwwoning? u uw verbouwen? Of Dangaat is de

Nadere informatie

NIBE-SVV, januari 2013. Oefenexamen Fiscale aspecten en kapitaalverzekering

NIBE-SVV, januari 2013. Oefenexamen Fiscale aspecten en kapitaalverzekering NIBE-SVV, januari 2013 Oefenexamen Fiscale aspecten en kapitaalverzekering 1. Geef voor elk van de onderstaande inkomensbestanddelen A t/m F aan, in welke box zij thuishoren. A. Resultaat uit overige werkzaamheden.

Nadere informatie

Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was

Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was 10 IB 174-1T01FD Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was Had u of uw fiscale partner in 2010 een eigen woning? Dan mag u bepaalde kosten voor uw woning aftrekken,

Nadere informatie

Grip op uw Vermogen. Aflossen, waarom goed voor u?

Grip op uw Vermogen. Aflossen, waarom goed voor u? Aflossen, waarom goed voor u? Agenda 1. Even voorstellen 2. Aanleiding presentatie 3. Hypotheken: hoe zit het ook alweer? 4. Waarom aflossen? - Voor uzelf - Voor uw kinderen - Voor later 5. Hoe werkt aflossen?

Nadere informatie

Nadeel Uiteindelijk wordt er geen vermogen opgebouwd om de hypotheek mee af te kunnen lossen.

Nadeel Uiteindelijk wordt er geen vermogen opgebouwd om de hypotheek mee af te kunnen lossen. Welke hypotheekvorm past het beste bij uw specifieke situatie? Het is fijn om van tevoren al te weten welke basis hypotheekvormen er bestaan. Hieronder staan de hypotheekvormen een voor een kort beschreven

Nadere informatie

Verklarende woordenlijst van A tot Z

Verklarende woordenlijst van A tot Z Verklarende woordenlijst van A tot Z Afkoopwaarde Het bedrag dat wordt uitgekeerd bij voortijdige beëindiging van uw levensverzekering. Dit is de tot op dat moment opgebouwde waarde van uw verzekering

Nadere informatie

Begrippenlijst hypotheken

Begrippenlijst hypotheken Begrippenlijst hypotheken A Afkoopwaarde Dit is het bedrag dat wordt uitgekeerd bij voortijdige beëindiging van een levensverzekering. De afkoopwaarde is afhankelijk van de op dat moment opgebouwde waarde

Nadere informatie

Hypotheekvormen. De annuïteitenhypotheek

Hypotheekvormen. De annuïteitenhypotheek Hypotheekvormen De annuïteitenhypotheek Starten met lage aflossing Bij een annuïteitenhypotheek wordt gedurende de looptijd - bij gelijkblijvende rente - een vast bedrag aan rente en aflossing (annuïteit)

Nadere informatie

Hypotheekvormen samengevat

Hypotheekvormen samengevat Hypotheekvormen samengevat Er bestaan in Nederland enkele honderden hypotheekvarianten. Dat lijkt heel veel, maar de meeste varianten zijn afgeleid van een aantal hoofdvormen. Uw eigen wensen en persoonlijke

Nadere informatie

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u.

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u. Pag. 1/5 G 01.1.05-0512 Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de? 1 Flexibiliteit door gunstige voorwaarden en tóch een scherpe

Nadere informatie

Uitleg hypotheekvormen

Uitleg hypotheekvormen Uitleg hypotheekvormen Annuïteitenhypotheek Lineaire hypotheek Levenhypotheek Beleggingshypotheek Spaarhypotheek Hybride hypotheek Bankspaarhypotheek Aflossingvrije hypotheek Krediethypotheek Direct beginnen

Nadere informatie

Woning Hypotheken. voorwaarden

Woning Hypotheken. voorwaarden voorwaarden Woning Hypotheken Bestaande uit: Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen Woning Hypotheek 1 januari 2012 Algemene Bepalingen voor Hypotheken 1 januari 2012 Algemene Voorwaarden ABN AMRO Bank N.V.

Nadere informatie

Aanvraag hypotheekofferte Direktbank. 1 Gegevens tussenpersoon In te vullen door uw hypotheekadviseur. 2 Persoonlijke gegevens. 3 Burgerlijke staat

Aanvraag hypotheekofferte Direktbank. 1 Gegevens tussenpersoon In te vullen door uw hypotheekadviseur. 2 Persoonlijke gegevens. 3 Burgerlijke staat Aanvraag hypotheekofferte Direktbank 1 Gegevens tussenpersoon In te vullen door uw hypotheekadviseur Naam Adres Postcode en vestigingsplaats Telefoonnummer Faxnummer E-mail 2 Persoonlijke gegevens Naam/meisjesnaam

Nadere informatie

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden Kies de hypotheek die bij u past Heldere uitleg over uw mogelijkheden 2 Introductie U bent op zoek naar een droomhuis. Of misschien heeft u dat huis zelfs al gevonden. Voordat u van het huis kunt gaan

Nadere informatie

Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering Overlijdensrisicoverzekering Wat is De Reaal Overlijdensrisicoverzekering geeft recht op een eenmalige uitkering als een door jou aangegeven persoon overlijdt. Deze persoon noemen wij een verzekerde. Je

Nadere informatie

Einderentevasteperiode.nl

Einderentevasteperiode.nl Einderentevasteperiode.nl Hypotheekberekening t.n.v. Dhr. R. Jansen en Mevr. T. Schepers 1 berekening Bedankt voor het aanvragen van een hypotheekberekening, u heeft met succes ons inventarisatieformulier

Nadere informatie

AEGON OverlijdensRisicoverzekering. Zorg voor uw nabestaanden

AEGON OverlijdensRisicoverzekering. Zorg voor uw nabestaanden AEGON OverlijdensRisicoverzekering Zorg voor uw nabestaanden De zekerheid dat de zorg voor uw nabestaanden goed is geregeld Even stilstaan bij iets waar u niet graag aan denkt U denkt er niet graag over

Nadere informatie

De hypotheek die bij u past. De Hypotheek van Centraal Beheer Achmea

De hypotheek die bij u past. De Hypotheek van Centraal Beheer Achmea De hypotheek die bij u past. De Hypotheek van Centraal Beheer Achmea Inhoud Uw droomhuis kunnen kopen... 3 Even uw voordelen op een rij! 4 Kies uit verschillende hypotheekvormen. 6 Hoeveel kunt u maximaal

Nadere informatie

Checklist Eigen woning Van aankoop tot verkoop

Checklist Eigen woning Van aankoop tot verkoop Checklist Eigen woning Van aankoop tot verkoop 1. Aankoop van de eigen woning De inkomstenbelasting heeft een speciale fiscale regeling voor eigenwoningbezitters (de zogenoemde eigenwoningregeling). Men

Nadere informatie

SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT

SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT SPAARXTRA HYPOTHEEK optimaal varieren met rente EN rendement Kiezen voor de beste hypotheek betekent het optimaliseren van kansen en risico

Nadere informatie

Begrippenlijst. Courtage Aan een makelaar te betalen provisie bij een geslaagde aan- of verkooptransactie

Begrippenlijst. Courtage Aan een makelaar te betalen provisie bij een geslaagde aan- of verkooptransactie Begrippenlijst Administratiekosten De kosten die een geldverstrekker in rekening brengt voor het afsluiten van een hypotheekaanvraag. Dit bedrag is aftrekbaar bij uw jaarlijkse belastingaangifte. Afsluitprovisie

Nadere informatie

Informatiewijzer Jaaropgave 2015 Uw hypotheek en de belasting in 2015

Informatiewijzer Jaaropgave 2015 Uw hypotheek en de belasting in 2015 Particulier Hypotheken Informatiewijzer Jaaropgave 2015 Uw hypotheek en de belasting in 2015 U heeft de jaaropgave van uw hypotheek van RegioBank over 2015 ontvangen. In deze informatiewijzer geven we

Nadere informatie

Einderentevasteperiode.nl

Einderentevasteperiode.nl Einderentevasteperiode.nl Hypotheekberekening t.n.v. Dhr. R. Jansen en Mevr. T. Schepers 3 berekeningen Bedankt voor het aanvragen van een hypotheekberekening, u heeft met succes ons inventarisatieformulier

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE UITVOERINGSREGELS STARTERSLENING.

GEMEENTELIJKE UITVOERINGSREGELS STARTERSLENING. GEMEENTELIJKE UITVOERINGSREGELS STARTERSLENING. ALGEMEEN De gemeente besluit over de toekenning van de Startersleningen uit het gemeentelijk fonds. De gemeente bepaalt de doelgroep en het marktsegment

Nadere informatie

Hypotheek inventarisatieformulier

Hypotheek inventarisatieformulier Hypotheek inventarisatieformulier Datum gesprek : Ingangsdatum Hypotheek : Doel: Bestaande bouw NHG Nieuwbouw NHG Oversluiten NHG Herberekening 2 e hypotheek NHG Onderhandse verhoging Orientatie Personalia

Nadere informatie

Budget Hypotheken. voorwaarden

Budget Hypotheken. voorwaarden voorwaarden Budget Hypotheken Bestaande uit: Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen Budget Hypotheek 1 april 2013 Algemene Bepalingen voor Hypotheken 1 april 2013 Algemene Voorwaarden ABN AMRO Bank N.V.

Nadere informatie

Begrippenlijst hypotheken

Begrippenlijst hypotheken Begrippenlijst hypotheken A Afkoopwaarde Dit is het bedrag dat wordt uitgekeerd bij voortijdige beëindiging van een levensverzekering. De afkoopwaarde is afhankelijk van de op dat moment opgebouwde waarde

Nadere informatie

COMFORT HYPOTHEEK VRIJHEID IN HYPOTHEKEN

COMFORT HYPOTHEEK VRIJHEID IN HYPOTHEKEN COMFORT HYPOTHEEK VRIJHEID IN HYPOTHEKEN HYPOTRUST COMFORT HYPOTHEEK De Hypotrust Comfort Hypotheek kent verschillende voorwaarden (Budget, Profijt en Standaard). Deze productkaart is ingericht om informatie

Nadere informatie

1 UW HUIDIGE SITUATIE

1 UW HUIDIGE SITUATIE 1 UW HUIDIGE SITUATIE Uw huidige, financiële situatie is het startpunt van een advies. Door een goede inventarisatie van uw huidige situatie krijgen wij inzicht in uw huidige, getroffen voorzieningen.

Nadere informatie

ING Bank N.V, gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen: Aangeslotene.

ING Bank N.V, gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen: Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2013-167 d.d. 29 mei 2013 (mr. A.W.H. Vink, voorzitter, mr. B.F. Keulen en mr. P.A. Offers, leden en mr. E.E. Ribbers, secretaris) Samenvatting

Nadere informatie

Productspecifieke kenmerken. voor overheden

Productspecifieke kenmerken. voor overheden Productspecifieke kenmerken Nationaal Groenfonds Annuïteitenlening De Nationaal Groenfonds Annuïteitenlening is een lening, waarmee u de aankoop, ontwikkeling of het herstel van uw natuurproject kan financieren.

Nadere informatie

Woning Hypotheek. Informatie Beleggen. Voorwaarden ABN AMRO. Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen Woning Hypotheek 14 september 2015

Woning Hypotheek. Informatie Beleggen. Voorwaarden ABN AMRO. Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen Woning Hypotheek 14 september 2015 Informatie Beleggen Woning Hypotheek november 2011 ABN AMRO Voorwaarden Bestaande uit: Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen Woning Hypotheek 14 september 2015 Algemene Bepalingen voor Hypotheken 1 februari

Nadere informatie

E.F.A. (EerlijkFinancieelAdvies)

E.F.A. (EerlijkFinancieelAdvies) Hypotheken Hypotheek (uitleg hypotheektermen) De term hypotheek (letterlijk: onderpand) of hypothecaire lening wordt gebruikt in twee verschillende betekenissen. Deze hangen samen, maar moeten gescheiden

Nadere informatie

Bank of Scotland wordt Lloyds Bank en introduceert de Lloyds Bank Hypotheek Informatie voor businesspartners

Bank of Scotland wordt Lloyds Bank en introduceert de Lloyds Bank Hypotheek Informatie voor businesspartners Bank of Scotland wordt Lloyds Bank en introduceert de Lloyds Bank Hypotheek Informatie voor businesspartners Amsterdam, 10 oktober 2014 1. Bank of Scotland wordt Lloyds Bank... 2 Aanleiding... 2 Overgangsperiode...

Nadere informatie

Uw hypotheek en de belasting in 2014

Uw hypotheek en de belasting in 2014 Uw hypotheek en de belasting in 2014 Hier vindt u een toelichting op het jaaroverzicht van uw BLG Hypotheek. Ook leest u hier de belangrijkste fiscale regels die in 2014 gelden voor de eigen woning, hypotheek,

Nadere informatie

Eigen huis. Overlijdensrisicoverzekering Woon+ / Zeker+

Eigen huis. Overlijdensrisicoverzekering Woon+ / Zeker+ Eigen huis Overlijdensrisicoverzekering Woon+ / Zeker+ Uw eigen woning Het kopen van een eigen woning is waarschijnlijk een van de grootste fi nanciële beslissingen in uw leven. Het is een investering

Nadere informatie

Veelgebruikte termen.

Veelgebruikte termen. Wij willen gaan samen Ik wil kleiner gaan Veelgebruikte termen. In de financiële wereld worden nogal eens termen gebruikt waarvan de betekenis je wellicht niet meteen bekend is. In dit document worden

Nadere informatie

Eeckhout & Slegt. financieel adviseurs. De hypotheekvormen

Eeckhout & Slegt. financieel adviseurs. De hypotheekvormen Eeckhout & Slegt financieel adviseurs De hypotheekvormen Maandbedrag Lineaire hypotheek Maandlast Restschuld Rente (fiscaal aftrekbaar) Aflossing Lineaire hypotheek Voordelen u bouwt snel en veilig vermogen

Nadere informatie

Nu kiezen voor zekerheid. Straks wonen tegen aantrekkelijke maandlasten. Fiscaal Voortzetten. in de BankSpaar Plus Hypotheek

Nu kiezen voor zekerheid. Straks wonen tegen aantrekkelijke maandlasten. Fiscaal Voortzetten. in de BankSpaar Plus Hypotheek Nu kiezen voor zekerheid Straks wonen tegen aantrekkelijke maandlasten Fiscaal Voortzetten in de BankSpaar Plus Hypotheek Nationale-Nederlanden maakt Fiscaal Voortzetten in de BankSpaar Plus Hypotheek

Nadere informatie

Belastingplan 2013: Wet herziening fiscale behandeling eigen woning

Belastingplan 2013: Wet herziening fiscale behandeling eigen woning Regelingen en voorzieningen CODE 3.2.3.30 verwachte wijzigingen Belastingplan 2013: Wet herziening fiscale behandeling eigen woning bronnen Informatieblad Woningmarkt 18.9.2012 Vragen en antwoorden over

Nadere informatie