Nulmeting m/v Charter 2006

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nulmeting m/v Charter 2006"

Transcriptie

1 1/24 Nulmeting m/v Charter 2006 Mag ik u vriendelijk vragen de secties aangeduid met een markeerstift aan te vullen en aanvullingen en opmerkingen aan te duiden met een andere kleur. Waarvoor dank! Status : Datum bezoek: Contact Co-efficiënt BEDRIJFSINFORMATIE Bedrijf Naam: Adres Telefoon: website HR-verantwoordelijke Naam: Telefoon: HR-medewerker Naam Telefoon: Ged. Bestuurder

2 2/24 Het bedrijf in het kort Sector PC Producten en diensten: Industriepark Diversiteitsplan Rookcampagne Mobiliteit

3 NULMETING 3/24 Een evenwichtige man/vrouw verhouding nastreven in de onderneming in zijn geheel en in alle afdelingen en werkgroepen, inclusief management, Raad van Bestuur en eventuele ondernemingsraad, comité van preventie en bescherming op het werk of syndicale afvaardiging. Wat is het organigram van het bedrijf? Zijn er cijfers beschikbaar over de verhouding man/vrouw binnen de organisatie voor de verschillende niveaus binnen de organisatie (zowel in aantallen als in percentages ) Cijfergegevens èn percentages (aanduiden wat past) ORGANIGRAM Totaal Arbeiders Bedienden Kader / Directie Totaal werknemers M V M V M V M V aantal % % % % % % % % % Verder uitwerken aan de hand van het organigram

4 Besluitorganen: 4/24 Directieteam Raad van Bestuur Ondernemingsraad M V M V M V % % % % % % Syndicale afvaardiging Werkgroepen Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW) M V M V M V bedienden arbeiders Totaal % % % % Kansengroepen: allochtonen 1 Arbeidsgehandicapten 2 Oudere werknemers 3 50 plus Totaal aantal M V M V M V Bedienden Arbeiders Totaal % % % 1 Uit de VESOC- diverstiteitsactieplannen: Allochtonen: personen die tot een van de twee volgende categorieën behoren: Categorie a): personen met een sociaal-culturele herkomst van een ander land die legaal in België verblijven, die al dan niet Belg zijn geworden en die bovendien aan een van de volgende voorwaarden voldoen: 1) zij of hun ouders zijn in het kader van gastarbeid en volgmigratie naar ons land gekomen; 2) ze hebben de status van ontvankelijk verklaarde asielzoeker of van vluchteling verkregen; 3) ze hebben door regularisatie recht op verblijf in België verworven. Categorie b): personen die geen burger van de Europese Economische Ruimte zijn of van wie minstens een van de ouders of twee van de grootouders geen burger van de Europese Unie zijn. Kansengroepen: categorieën van personen waarbij de werkzaamheidsgraad, zijnde het procentuele aandeel van de personen uit de betrokken categorie op beroepsactieve leeftijd (15-64 jaar) die effectief werken, lager ligt dan het gemiddelde bij de totale Vlaamse beroepsbevolking. 2 Arbeidsgehandicapten: mensen met een aantasting van hun mentale, psychische, lichamelijke of zintuiglijke mogelijkheden, voor wie het uitzicht op het verwerven en behouden van een arbeidsplaats en op vooruitgang op die plaats, langdurig en in belangrijke mate beperkt is of bedreigd wordt. Een aantal voorbeelden van categorieën van mensen met een arbeidshandicap: personen met een VFSIPH-nummer, mensen met ten hoogste een diploma BuSO, mensen die bij de VDAB ingeschreven staan als beperkt of zeer beperkt arbeidsgeschikt. 3 Ervaren werknemers: 45- tot 64- jarigen.

5 5/24 BEDRIJFSVISIE Heeft uw bedrijf een visie Genderbewust personeelsbeleid of andere? Welke? Neemt het bedrijf deel aan een netwerk rond: genderbewust HRM: Co-Efficiënt mensvriendelijk ondernemen milieu mvo: kansengroepen: (45+, jongeren, allochtonen, arbeidsgehandicapten)

6 HUIDIG HR-BELEID IN VOGELVLUCHT 6/24 Werden in het verleden reeds acties ondernomen om tot een betere m/v verhouding te komen (eventueel voor bepaalde niveaus of raden binnen de organisatie)? bvb diversiteitsplannen. Aanwervingsprocedure: Werving en selectie: Een genderneutraal loopbaanmodel en loonbeleid nastreven waarbij promotiekansen en verloning enkel bepaald worden door de prestaties, de functie en het takenpakket en gebaseerd zijn op genderneutrale beoordelingscriteria. Functieclassificatie Functiebeschrijvingen Salarisbeleid Functieclassificatie is noodzakelijk om de onjuistheden in het loonbeleid weg te werken: Het geeft de beste garantie voor een juist loonbeleid. Werd nagegaan of er een relatie is tussen verloning en geslacht binnen de organisatie, rekening houdende met het takenpakket en de functieinhoud, niet enkel met de functiebenaming? Evaluatie Zijn er duidelijke genderneutrale criteria voor beoordeling en evaluatie, waarbij mannelijke en vrouwelijke competenties evenwaardig zijn? Opleidingen: Sensibilisering: Marketingbeleid Tevredenheidsonderzoek Prioritaire Categorieën? Diversiteitsplan:

7 WERVING EN SELECTIE 7/24 Effectieve gelijke kansen geven aan mannen en vrouwen bij aanwerving. Hiertoe zal in de selectieprocedure gebruik gemaakt worden van genderneutrale functiebeschrijvingen en genderneutrale beoordelingscriteria en zal de selectie uitgevoerd worden door een evenwichtig samengesteld team. Huidig beleid: Vacatures : - Vervangingen: Verloop: Reden? Absenteïsmecijfers: Selectiebureaus:

8 8/24 VACATURES: Wordt bij het bekendmaken van vacatures aandacht besteed aan genderneutrale functiebeschrijvingen en terminologie (zie checklist)? Zo niet, interesse? Terminologie: Diplomavereisten: Taalkundig correct opstellen van vacatures hebben als gevolg dat er eerder mannelijke termen gebruikt worden (directeur) Maar hoe zit het met gender, cultuur, leeftijd Wordt bij de aankondiging van de vacature specifiek vermeld dat ondervertegenwoordigde groepen aangemoedigd worden te solliciteren? Wordt er gebruik gemaakt van geschikte of gespecialiseerde communicatiekanalen

9 SELECTIE: 9/24 Het selectieteam: Gebeurt de selectie door een evenwichtig samengesteld team?hoe gebeurt de selectie en door wie? Lagere functies: Hogere functies: Wordt bij de selectie rekening gehouden met genderaspecten, met andere woorden wordt bij de beoordeling rekening gehouden met zowel vrouwelijke als mannelijke competenties? Een training omtrent (gender-, cultuur-, bewuste ) selectie processen. Is er zicht op de hindernissen en het afvallingsparcours doorheen de selectieprocedure? Zijn er veel spontane sollicitaties? Wordt er een wervingsreserve aangelegd?

10 In het arbeidsreglement werd een non-discriminatie clausule opgenomen? 10/24 NON DISCRIMINATIE CLAUSULE Voorbeeld 1 Hij/zij houdt zich er zich om alle regels van welvoeglijkheid, goede zeden en beleefdheid in acht te nemen, inclusief ten aanzien van bezoekers. Dit impliceert ook een zich onthouden van elk vorm van racisme en discriminatie en een bejegenen van iedereen met dezelfde nodige menselijke eerbied voor éénieders waardigheid, gevoelens en overtuiging. Verboden is bijgevolg elke vorm van verbaal racisme, alsook het verspreiden van racistische lectuur en pamfletten. Ook elke discriminatie op grond van geslacht, seksuele geaardheid, ras, huidskleur, afkomst, of afstamming, nationaliteit en overtuiging is verboden. Voorbeeld 2 Personeelsleden zijn ertoe gehouden correct en respectvol op te treden ten aanzien van vrouwen, allochtonen, arbeidsgehandicapten, jongeren en ouderen. Dit houdt onder meer in een zich onthouden van elke vorm van racisme en discriminatie en een behandelen van iedereen met dezelfde noodzakelijke menselijke eerbied voor eenieders waardigheid, gevoelens en overtuigingen. Verboden zijn bijgevolg: - Elke uiting van verbaal racisme. - Het verspreiden van racistische lectuur en pamfletten. - Elke vorm van discriminatie op grond van geslacht, kleur, leeftijd, nationaliteit, - Filosofische of godsdienstige overtuiging, sociale en lichamelijke handicap.

11 DOORSTROMING 11/24 Evenwaardige kansen geven aan mannen en vrouwen inzake doorstroming. De interne vacatures via geschikte communicatiekanalen bekend maken en kandidaturen van de ondervertegenwoordigde groep aanmoedigen. De selectie zal uitgevoerd worden door een evenwichtig samengesteld team en gebaseerd zijn op genderneutrale beoordelingscriteria. Wordt de ondervertegenwoordigde groep aangemoedigd om zich kandidaat te stellen voor interne vacatures? Zo ja, hoe gebeurt dit? Door ploegbaas/ diensthoofd De HR-verantwoordelijke: Christel en Johan (heeft heel wat ervaring vanuit T-interim). Hoe worden interne vacatures bekend gemaakt? Infobord, de prikklok, intranet, informeel.

12 MENTORING: 12/24 Heeft de ondervertegenwoordigde groep de kans om specifieke loopbaanbegeleiding en/of coaching te krijgen? Zijn de organisaties die loopbaanbegeleiding verstrekken gekend? Komt dit aan bod tijdens evaluatiegesprekken? Een genderneutraal loopbaanmodel en loonbeleid nastreven waarbij promotiekansen en verloning enkel bepaald worden door de prestaties, de functie en het takenpakket en gebaseerd zijn op genderneutrale beoordelingscriteria. Zijn er duidelijke genderneutrale criteria voor beoordeling en evaluatie, waarbij mannelijke en vrouwelijke competenties evenwaardig zijn? Werd nagegaan of er een relatie is tussen verloning en geslacht binnen de organisatie, rekening houdende met het takenpakket en de functie-inhoud, niet enkel met de functiebenaming?

13 VORMING & OPLEIDING 13/24 Maximale ontplooiingskansen bieden aan alle werknemers door vorming en opleiding, met specifieke aandacht voor de ondervertegenwoordigde groep. Werd een opleidingsprogramma opgesteld voor alle werknemers, voor kaderleden, voor bepaalde functies? Onthaalbeleid: Opleiding on-the-job: Functieafhankelijke opleidingen: Wordt in het opleidingsprogramma ook aandacht besteed aan zelfontplooiing, persoonlijke vaardigheden, loopbaanontwikkeling, genderbewustzijn,? Overzichtslijst van de medewerkers: Wordt de ondervertegenwoordigde groep specifiek aangemoedigd om opleidingen te volgen?

14 14/24 WORK-LIFE BALANCE Een gezinsvriendelijke bedrijfs- en vergadercultuur nastreven waarbij aandacht is voor de afstemming arbeid gezin. Heeft het bedrijf een visie omtrent work /life balance? Werden de werknemers reeds bevraagd naar hun behoeften? Wordt bij de planning van vergaderingen rekening gehouden met de afstemming werk-gezin? enkel in de voormiddag nooit op woensdag en vrijdagnamiddag enkel vergaderen tussen 9-17u. nooit tijdens de avond enkel vergaderen tijdens de werkuren. andere: Wordt bij de verlofregeling rekening gehouden met de gezinssituatie? Beperkingen in het nemen van verlof Vrije opname, maar in overleg met afdelingshoofd (spreiding van vakanties, want er is geen collectieve sluiting Collectief verlof: per dienst onderling afgesproken collectief verlof voorrangsregeling vakantiedagen rekening houdend met de gezinssituatie (schoolgaande kinderen, echtgenoot met verplicht bouwverlof, etc): ze proberen dit steeds in team op te volgen. andere:

15 Zijn er mogelijkheden voor deeltijds werken, thuiswerk, glijdende werkuren,. die de afstemming werk-gezin bevorderen?wat zijn de huidige regelingen? 15/24 De werkgever moet rekening houden met de draagkracht van de dienst en indien nodig maatregelen durven nemen.. Het aantal uren per week bedraagt een voor voltijdse baan in uw bedrijf: Traditionele uurregeling Alternatieve uurregeling: Seizoensschommelingen in productie Ploegensysteem/shiften Weekenddienst Wachtdienst Oproeppool Glijdende uren: o o Standuren: Glijdende uren: Wie:

16 16/24 Deeltijds werk: cijfers? Arbeiders: Mannen: Vrouwen: Bedienden: Mannen: Vrouwen: Hogere functies: UItgesloten Managers Director : Welke mogelijkheden: 70-90% 50-70% 50% minder dan 50% voltijds maar vrij tijdens de schoolvakanties Medisch deeltijdwerkenden. Krijgen werknemers die langdurig ziek worden, krijgen de mogelijkheid om deeltijds te werken.? - Is het mogelijk om op dezelfde dienst te blijven? - Is het mogelijk om het werk aan te passen? - De werknemers kunnen ook de mogelijkheid krijgen om naar een andere dienst te gaan. - Iemand die medisch tewerkgesteld is, moet wel de bedrijfszekerheid garanderen. Als er notie is dat de werknemer regelmatig ziek is, wordt er in eerste instantie een gesprek gehouden met de persoon in kwestie en worden afspraken gemaakt. Jobrotatie Overuren:

17 17/24 Telewerk/satellietkantoren Waarom wel en waarom niet? Bedienden: Management: Thuiswerk Waarom wel en waarom niet? Bedienden: Management: Zijn er mobiliteitsregelingen van toepassing? Fietsvergoeding Sociaal abonnement Carpoolplan: Bedrijfsvervoerplan Openbaar vervoer: gedeeltelijke terugbetaling volledige terugbetaling Bedrijfsbus Pendelbus: Bedrijfswagen: Tijdelijk gebruik Permanent gebruik Andere:

18 18/24 Worden er diensten aangeboden die de huishoudelijke taken van de werknemers binnen hun gezin verlichten? Worden deze diensten opengesteld voor alle niveaus binnen de organisatie? Waarom wel of waarom niet? Deze diensten zijn gratis betalend: detail Hoe worden deze diensten georganiseerd? Faciliterende diensten Strijkdienst Poetsdienst Bedrijfsrestaurant Catering/traiteur Kruidenier Winkel met bedrijfsproducten Carwash Broodjesdienst Broodautomaat Postloket of postzegels Reisburo Boodschappendienst: colruyt Klusjesdienst snackdienst Winkelmuur (24/24u) Bankautomaat Fietsen Naaiatelier mannenkookclub brievenbus groene briefjes ziekenkas. Permanentie Sociaal Secretariaat, Ziekenfonds

19 19/24 Wellness diensten Fitness Inhouse of voordelige afspraken met fitnessclub Leeshoek ontspanningsruimte Kinderopvang Knelpunt: Permanente kinderopvang in het bedrijf Permanente kinderopvang georganiseerd door het bedrijf, maar niet in het bedrijf tijdens de schoolvakanties in het bedrijf tijdens de schoolvakanties georganiseerd door het bedrijf, maar niet in het bedrijf opvang zieke kinderen in het bedrijf opvang zieke kinderen door het bedrijf, maar niet in het bedrijf financiële tegemoetkoming voor kinderopvang door het bedrijf

20 20/24 Maken jullie gebruik van fiscale maatregelen, tewerkstellingsmaatregelen of andere ( bij het organiseren van deze dienstverlening)? Zo ja, welke? Dienstencheques Maaltijdcheques Opleidingcheques PC-privé plan: Kosten eigen aan de werkgever Forfaitair bedrag Sportcheques Cultuurcheques Bedrijfswagen Internet en telefoon: Tankkaart: Groepsverzekering Gsm Andere: Zijn er binnen de organisatie experten inzake wetgeving en maatregelen terzake?

21 DOORBREKEN ROLLENPATRONEN 21/24 Een genderneutrale taakverdeling nastreven. Welke criteria worden gehanteerd bij het samenstellen van projectteams of werkgroepen. Besteed u aandacht aan een evenwichtige verdeling m/v bij het samenstellen van de projectteams? Hoe gebeurt de taakverdeling binnen deze teams of groepen? technische uitwerking netwerking conferenties, voordrachten verslaggeving Wie doet de huishoudelijke taken op het werk: koffie zetten, afwasmachine, opruimen vergaderzalen. Worden mannen gestimuleerd om gebruik te maken van maatregelingen als vaderschapsverlof, deeltijdswerken

22 DRAAGVLAK & COMMUNICATIE 22/24 Deze verklaring inzake genderneutraal personeelsbeleid intern communiceren aan alle personeelsleden. Welke plannen zijn er inzake interne communicatie? (personeelsblad, ad valvas, ) Het bedrijf kan hetvolgende doen: Uithangen Charter: Bespreking comité, werkgroepen, beslissingsorganen, ondernemingsraad Personeelsvergadering: intranet, Infoletter: Bedrijfskrant, personeelsblad: zou opnieuw moeten gestart worden in een WG Bedrijfstv Informele gesprekken: Uitgehangen in het bedrijf voor de personeelsleden die geen PC hebben Andere: via een bijgevoegde brief bij de loonbrieven

23 Hoe zal het draagvlak worden georganiseerd? 23/24 Directie: bespreking van verslag en mogelijke acties: Steun van het management is van optimaal belang bij het uitvoeren van acties. Vakbondsafgevaardigden: betrokkenheid bij het project, de opendeurdag, Diversiteitsconsulenten HR-verantwoordelijken Afdelingschef: Ploegbazen Werknemers: Opstarten WG Vakbondscentrale, resoc, ; Werd vroeger reeds communicatie gevoerd rond genderbewustzijn of andere diversiteitsprojecten door bvb korte sensibiliserende acties? Waren er WG bij betrokken? Diversiteit in het algemeen: Sensibiliseringsacties tijdens De week van de diversiteit Diversiteit Allochtonen Rookcampagne Orde en netheid Mobiliteit

24 24/24 Het beleid terzake opnemen in de externe communicatie. Welke plannen zijn er inzake externe communicatie? (nieuwsbrief, website, logo in buitengaande communicatie, persbericht, ) nieuwsbrief naar klanten: er is geen mailing naar de klanten toe. maandblad website: logo doorklikken bij missie Andere: Opgevraagde gegevens en documenten: Besproken acties :

Ervaringsbedrijf personeelsbeleid gelijke kansen en combinatie privé-werk WERKNEMER

Ervaringsbedrijf personeelsbeleid gelijke kansen en combinatie privé-werk WERKNEMER Ervaringsbedrijf personeelsbeleid gelijke kansen en combinatie privé-werk WERKNEMER 2 Vragenlijst De verwerking van deze vragenlijst gebeurt volledig anoniem. Deel 1 gaat over de communicatie van het bedrijf

Nadere informatie

Ervaringsbedrijf genderbewust HRM en combinatie arbeid en gezin/vrije tijd WERKGEVER

Ervaringsbedrijf genderbewust HRM en combinatie arbeid en gezin/vrije tijd WERKGEVER Ervaringsbedrijf genderbewust HRM en combinatie arbeid en gezin/vrije tijd WERKGEVER 2 Bevraging Deze vragenlijst peilt naar de aanwezige bedrijfsvisie rond genderbewust HRM en de combinatie arbeid en

Nadere informatie

#DUIDING KRACHTLIJNEN NON-DISCRIMINATIE LIBERFORM / DUIDING KRACHTLIJNEN NON-DISCRIMINATIE LIBERFORM.BE

#DUIDING KRACHTLIJNEN NON-DISCRIMINATIE LIBERFORM / DUIDING KRACHTLIJNEN NON-DISCRIMINATIE LIBERFORM.BE #DUIDING KRACHTLIJNEN NON-DISCRIMINATIE In het kader van de sectorconvenants 2018-2019, afgesloten tussen de Vlaamse regering en de sectoren, is antidiscriminatie een belangrijk thema. Een onderdeel hiervan

Nadere informatie

Wervend Werven Neutrale functiebeschrijvingen

Wervend Werven Neutrale functiebeschrijvingen Wervend Werven Neutrale functiebeschrijvingen Met de ondersteuning van de dienst Emancipatiezaken De Vlaamse overheid wil zoveel mogelijk mensen uit de kansengroepen aantrekken voor vacatures. Daarom is

Nadere informatie

#INSPIRE PERSONEELSBELEID. #INSPIRE PERSONEELSBELEID // LIBERFORM.BE dit is wettelijk verplicht. Dit is zeker nodig. Handige tips & tricks.

#INSPIRE PERSONEELSBELEID. #INSPIRE PERSONEELSBELEID // LIBERFORM.BE dit is wettelijk verplicht. Dit is zeker nodig. Handige tips & tricks. #INSPIRE PERSONEELSBELEID #INSPIRE PERSONEELSBELEID Vindt u moeilijk uw weg in het opstarten van een personeelsbeleid? Wij geven graag enkele aandachtspunten mee die wettelijk verankerd zijn of die meehelpen

Nadere informatie

Aanwervingsprocedure voor de functie van deskundige personeel (B1- B3) (m/v) ten behoeve van de personeelsdienst voltijds contractueel bepaalde duur

Aanwervingsprocedure voor de functie van deskundige personeel (B1- B3) (m/v) ten behoeve van de personeelsdienst voltijds contractueel bepaalde duur Aanwervingsprocedure voor de functie van deskundige personeel (B1- B3) (m/v) ten behoeve van de personeelsdienst voltijds contractueel bepaalde duur + samenstelling wervingsreserve 1 jaar Het vast bureau

Nadere informatie

Aanbeveling: non-discriminatie

Aanbeveling: non-discriminatie Aanbeveling: non-discriminatie Een non-discriminatie aanbeveling. VOORWOORD Onze samenleving krijgt steeds meer kleur. De wereld is ons dorp geworden en afstanden bestaan niet meer. Deze evolutie zal zich

Nadere informatie

OOK NA 45 MET GOESTING BLIJVEN WERKEN

OOK NA 45 MET GOESTING BLIJVEN WERKEN OOK NA 45 MET GOESTING BLIJVEN WERKEN De vinger aan de pols van de werkgevers (in opdracht van het Vlaams Welzijnsverbond) Jan Verbanck 4 februari 2015 DE WERKGELEGENHEIDSPLANNEN: DOORLICHTING: Copy paste?

Nadere informatie

Expert Protocollen en Beraadslagingen

Expert Protocollen en Beraadslagingen /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, kortweg VDAB is Vlaanderen connect op zoek

Nadere informatie

DIVERSITEITSPLANNEN IN HET ONDERWIJS

DIVERSITEITSPLANNEN IN HET ONDERWIJS DIVERSITEITSPLANNEN IN HET ONDERWIJS Een school die een efficiënt diversiteitsbeleid voert heeft oog voor de capaciteiten en de verscheidenheid van elk personeelslid/leerling. Nu zijn er heel wat scholen

Nadere informatie

Evaluatie Loopbaan- en Diversiteitsplannen (LDP)

Evaluatie Loopbaan- en Diversiteitsplannen (LDP) Evaluatie Loopbaan- en Diversiteitsplannen (LDP) Viona-studieopdracht WSE Arbeidsmarktcongres 11 februari 2015 Daphné Valsamis & An De Coen Agenda Methodologie Wat is een LDP? 10 vaststellingen uit het

Nadere informatie

De instrumenten in de strijd tegen discriminatie

De instrumenten in de strijd tegen discriminatie De instrumenten in de strijd tegen discriminatie 1 e instrument: De wetgeving HET IS WETTELIJK VERBODEN TE DISCRIMINEREN! De 3 anti-discriminatiewetten van 10 mei 2007 De Brusselse ordonnanties van 2008

Nadere informatie

Voltijds tijdelijk deskundige HR (m/v)

Voltijds tijdelijk deskundige HR (m/v) De gemeente Kapellen is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere

Nadere informatie

Voltijds hoofd schoonmaak (m/v)

Voltijds hoofd schoonmaak (m/v) De gemeente Kapellen is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Standaard-cv Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Hoe moet je dit formulier invullen? Om een vlotte en correcte behandeling van je dossier toe te laten, verzoeken we je om dit formulier volledig

Nadere informatie

Werken bij lokale besturen in Leuven

Werken bij lokale besturen in Leuven Werken bij lokale besturen in Leuven Stad Leuven Saskia De Beucker, afdelingshoofd Personeelsbeleid OCMW Leuven Sabrina Roosen, deskundige HRM 26 maart 2015 Korte kennismaking Stad Leuven 1194 personeelsleden

Nadere informatie

Diversiteit Taalbeleid. een samenwerking van stadsbestuur en OCMW Halle

Diversiteit Taalbeleid. een samenwerking van stadsbestuur en OCMW Halle Diversiteit Taalbeleid een samenwerking van stadsbestuur en OCMW Halle Toelichting diversiteitsplan Diversiteitsplan Twee werkgroepen werkgroep onthaal en begeleiding - nieuwe onthaalbrochure - peter-

Nadere informatie

WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR

WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR 2/6 FUNCTIEBESCHRIJVING: Adjunct - Directeur Datum opmaak: 22-01-2012 Door: Nancy Cantens (Mentor consult) Datum bijwerking: Door: Reden

Nadere informatie

Voor het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE), is Vlaanderen connect op zoek naar een: Informatiebeheerder. Contract onbepaalde duur.

Voor het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE), is Vlaanderen connect op zoek naar een: Informatiebeheerder. Contract onbepaalde duur. /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE), is Vlaanderen connect op zoek naar een: Informatiebeheerder

Nadere informatie

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER ADVIES Nr 03 / 2004 van 15 maart 2004

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER ADVIES Nr 03 / 2004 van 15 maart 2004 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hallepoortlaan 5-8, B-1060 Brussel Tel. : +32(0)2/542.72.00 Email : commission@privacy.fgov.be Fax.: : +32(0)2/542.72.12 http://www.privacy.fgov.be/ COMMISSIE VOOR DE

Nadere informatie

#INSPIRE OPSTELLEN VACATURE. #INSPIRE OPSTELLEN VACATURE // LIBERFORM.BE dit is wettelijk verplicht. Dit is zeker nodig. Handige tips & tricks.

#INSPIRE OPSTELLEN VACATURE. #INSPIRE OPSTELLEN VACATURE // LIBERFORM.BE dit is wettelijk verplicht. Dit is zeker nodig. Handige tips & tricks. #INSPIRE OPSTELLEN VACATURE #INSPIRE VACATURE OPSTELLEN Net zoals u is iedereen op zoek naar de ideale werknemer, misschien wel de witte raaf. Maar hoe de aandacht trekken van de geschikte kandidaat? Hoe

Nadere informatie

4. Kwaliteitssysteem 4.6. Procedures 4.6.9. Het selecteren en aanwerven van het personeel a. minderjarigen

4. Kwaliteitssysteem 4.6. Procedures 4.6.9. Het selecteren en aanwerven van het personeel a. minderjarigen 1 / 5 beoordeeld: jef scheurweghs Goedgekeurd: coachingsteam 07/05/2004 or:25/04/2005 Geldig vanaf: 25/04/2005 SMK 3.5. De voorziening beschrijft de wijze waarop ze het selecteert De voorziening beschrijft

Nadere informatie

2 deeltijds front-office medewerkers (m/v) Ruimte en Wonen

2 deeltijds front-office medewerkers (m/v) Ruimte en Wonen De gemeente Kapellen is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere

Nadere informatie

Aanwervingsprocedure voor de functie van Huishoudhulp E1-E3 (m/v) ten behoeve van de dienst van het OCMW 11,4/38 contractueel / bepaalde duur (6

Aanwervingsprocedure voor de functie van Huishoudhulp E1-E3 (m/v) ten behoeve van de dienst van het OCMW 11,4/38 contractueel / bepaalde duur (6 Aanwervingsprocedure voor de functie van Huishoudhulp E1-E3 (m/v) ten behoeve van de dienst van het OCMW 11,4/38 contractueel / bepaalde duur (6 maand) en 2 x 38/38 + samenstelling wervingsreserve 1 jaar

Nadere informatie

Divers personeelsbeleid: personen met een arbeidshandicap

Divers personeelsbeleid: personen met een arbeidshandicap Divers personeelsbeleid: personen met een arbeidshandicap Kennismaking Sophie De Wintere HR consulent diversiteit Dienst Personeelsmanagement Elke Deforce Diensthoofd bureau voor diversiteitsmanagement

Nadere informatie

Boekhouder/Financieel Deskundige (m/v) Voltijds - Nederlandstalig Bij de steundienst van het hof van cassatie

Boekhouder/Financieel Deskundige (m/v) Voltijds - Nederlandstalig Bij de steundienst van het hof van cassatie Kelly Frison Attaché selectie Kelly.frison@just.fgov.be Boekhouder/Financieel Deskundige (m/v) Voltijds - Nederlandstalig Bij de steundienst van het hof van cassatie Inhoud van de functie Profiel Werkgever

Nadere informatie

Werkgelegenheidsplan oudere werknemers in de onderneming

Werkgelegenheidsplan oudere werknemers in de onderneming Werkgelegenheidsplan oudere werknemers in de onderneming Dit werkgelegenheidsplan bevat een of meer onderneming specifieke maatregelen om de arbeidsparticipatiegraad van werknemers van 45 jaar en ouder

Nadere informatie

SJABLOON VOOR ONTHAALBROCHURE

SJABLOON VOOR ONTHAALBROCHURE SJABLOON VOOR ONTHAALBROCHURE Inleiding Een onthaalbrochure is een onderdeel van het onthaalbeleid. Het is een handig naslagwerk waarin je alle belangrijke (praktische) informatie inventariseert die een

Nadere informatie

Voltijds deskundige (m/v) Ruimtelijke ordening -

Voltijds deskundige (m/v) Ruimtelijke ordening - De gemeente Kapellen is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere

Nadere informatie

Enkele cijfers Vaststellingen en antwoorden. Focus op. Jobkanaal Diversiteitsplannen Jobcoaching IBO Financiële tewerkstellingsmaatregelen

Enkele cijfers Vaststellingen en antwoorden. Focus op. Jobkanaal Diversiteitsplannen Jobcoaching IBO Financiële tewerkstellingsmaatregelen Kunnen kansengroepen de krapte doen vergeten? Steve Vanhorebeek. Enkele cijfers Vaststellingen en antwoorden Jobkanaal Diversiteitsplannen Jobcoaching IBO Financiële tewerkstellingsmaatregelen Focus op

Nadere informatie

Aan de slag met diversiteit

Aan de slag met diversiteit Aan de slag met diversiteit Het Vlaamse diversiteitsbeleid heeft als doel een open arbeidsmarkt te creëren met gelijke kansen voor iedereen. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar groepen die relatief

Nadere informatie

Diversiteitsplan van het Federaal Wetenschapsbeleid

Diversiteitsplan van het Federaal Wetenschapsbeleid Diversiteitsplan van het Federaal Wetenschapsbeleid Poging tot definitie Diversiteit is het respecteren van verschillende gedragingen, waarden, cultuurkaders, levensstijlen, competenties en ervaringen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), ontvangen op 18/11/2014;

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), ontvangen op 18/11/2014; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 03/2015 van 21 januari 2015 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) tot uitbreiding van

Nadere informatie

OCMW AALST SAMEN ZORGEN VOOR WELZIJN

OCMW AALST SAMEN ZORGEN VOOR WELZIJN OCMW AALST SAMEN ZORGEN VOOR WELZIJN BESTUURSSECRETARIS ICT - dienst informatica m/v SELECTIEPROCEDURE AANWERVING EN BEVORDERING VOLTIJDS STATUTAIR NIVEAU A1a-b, A2a AANLEG WERVINGSRESERVE 2 JAAR, VERLENGBAAR

Nadere informatie

INTERVIEWVRAGEN Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

INTERVIEWVRAGEN Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid INTERVIEWVRAGEN Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid INTERVIEWVRAGEN MANTELZORGVRIENDELIJK PERSONEELSBELEID Korte omschrijving: Dit is een overzicht van mogelijke interviewvragen voor een semi-gestructureerd

Nadere informatie

SELECTIEREGLEMENT ADMINISTRATIEF MEDEWERKER In de afdeling Personeel, Communicatie en K&G-Academie. Functiespecifieke wervingsprocedure D1

SELECTIEREGLEMENT ADMINISTRATIEF MEDEWERKER In de afdeling Personeel, Communicatie en K&G-Academie. Functiespecifieke wervingsprocedure D1 Centrale administratie SELECTIEREGLEMENT ADMINISTRATIEF MEDEWERKER In de afdeling Personeel, Communicatie en K&G-Academie Functiespecifieke wervingsprocedure D1 Kind en Gezin wil op korte termijn 1 betrekking

Nadere informatie

Ik ben een trage spreker dus u zal zien dat 20 seconden per slide voor mij een hele uitdaging is.

Ik ben een trage spreker dus u zal zien dat 20 seconden per slide voor mij een hele uitdaging is. Ik ben een trage spreker dus u zal zien dat 20 seconden per slide voor mij een hele uitdaging is. 1 U moet geen professorenpraat van mij verwachten. Wel korte vaststellingen uit het onderzoek, een algemeen

Nadere informatie

Diversiteitsplannen. Maatregel

Diversiteitsplannen. Maatregel Diversiteitsplannen Maatregel Met de subsidiëring en ondersteuning van diversiteitsplannen moedigt de Vlaamse Overheid, ondernemingen en organisaties aan om werk te maken van een divers personeelsbeleid.

Nadere informatie

SAMEN ZORGEN VOOR WELZIJN. BESTUURSSECRETARIS PATRIMONIUM m/v VOLTIJDS STATUTAIR NIVEAU A1a-b, A2a AANLEG WERVINGSRESERVE 2 JAAR, VERLENGBAAR 2 JAAR

SAMEN ZORGEN VOOR WELZIJN. BESTUURSSECRETARIS PATRIMONIUM m/v VOLTIJDS STATUTAIR NIVEAU A1a-b, A2a AANLEG WERVINGSRESERVE 2 JAAR, VERLENGBAAR 2 JAAR OCMW AALST SAMEN ZORGEN VOOR WELZIJN BESTUURSSECRETARIS PATRIMONIUM m/v VOLTIJDS STATUTAIR NIVEAU A1a-b, A2a AANLEG WERVINGSRESERVE 2 JAAR, VERLENGBAAR 2 JAAR JE FUNCTIE: Plaats in het organogram Staat

Nadere informatie

Ondersteuning door een projectontwikkelaar. Loopbaan- en diversiteitsplan: het traject. Loopbaan- en diversiteitsplannen (LDP)

Ondersteuning door een projectontwikkelaar. Loopbaan- en diversiteitsplan: het traject. Loopbaan- en diversiteitsplannen (LDP) Met gratis door een projectontwikkelaar Duurzame loopbanen voor iedereen! Het Start Opmaken doel met van een Creëer van een draagvlak: loopbaan- non- discriminatieclausule communiceer en en diversiteitsplan

Nadere informatie

Afdelingshoofd Maatschappelijke Dienstverlening

Afdelingshoofd Maatschappelijke Dienstverlening Afdelingshoofd Maatschappelijke Dienstverlening Voltijdse statutaire functie (A1 A3) Via aanwerving met aanleg wervingsreserve WAT HOUDT DE JOB IN? Je coördineert en leidt de afdeling maatschappelijke

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van vrijdag 10 oktober

A D V I E S Nr Zitting van vrijdag 10 oktober A D V I E S Nr. 1.654 ------------------------------ Zitting van vrijdag 10 oktober 2008 ----------------------------------------------- IPA 2007-2008 - Non-discriminatie - Positieve acties x x x 2.278/1-1

Nadere informatie

Diversiteitsplannen. Maatregel. Impact van de maatregel

Diversiteitsplannen. Maatregel. Impact van de maatregel Diversiteitsplannen Maatregel Met de subsidiëring en ondersteuning van diversiteitsplannen moedigt de Vlaamse Overheid, ondernemingen en organisaties aan om werk te maken van een divers personeelsbeleid.

Nadere informatie

Standaard-cv. Gegevens van de vacature. Persoonlijke gegevens

Standaard-cv. Gegevens van de vacature. Persoonlijke gegevens Standaard-cv Jobpunt Vlaanderen (zone 3C bus 42) Boudewijnlaan 30, 1000 Brussel Tel. 02-553 01 08 Fax 02 553 52 00 Waarvoor dient dit formulier? Dit standaard-cv wordt bij de Vlaamse overheid gebruikt

Nadere informatie

+12% +10% +9% -1% -20% Sterkste stijgers. Grootste dalers

+12% +10% +9% -1% -20% Sterkste stijgers. Grootste dalers Naast compensatie in loon omvat het salarispakket ook extra vergoedingen in de vorm van extralegale voordelen. Deze koopkrachtverhogende voordelen zijn voor assistants goed voor 15 tot zelfs 20% van het

Nadere informatie

Diversiteitsplannen. Volgende tabel geeft een beknopt overzicht van de soorten loopbaan- en plannen (LDP s). SUBSIDIE LOOPTIJD VOOR WIE

Diversiteitsplannen. Volgende tabel geeft een beknopt overzicht van de soorten loopbaan- en plannen (LDP s). SUBSIDIE LOOPTIJD VOOR WIE Diversiteitsplannen Maatregel Met een Loopbaan- en diversiteitsplan worden ondernemingen, organisaties en lokale besturen ondersteund om werk te maken van een loopbaan-en diversiteitsbeleid. Bijzondere

Nadere informatie

Schipperen tussen kinderen, werk en hobby s

Schipperen tussen kinderen, werk en hobby s Schipperen tussen kinderen, werk en hobby s Belgische ouders uit op betere combinatie van werk en gezin 89 % wil graag meer tijd voor het gezin 82 %voelt zich vaak gehaast om taken rond te krijgen 77%

Nadere informatie

Bruggen bouwen tussen de sociale en de reguliere economie

Bruggen bouwen tussen de sociale en de reguliere economie Bruggen bouwen tussen de sociale en de reguliere economie Onze mission statement Door dienstverlenende projecten rond fietsmobiliteit biedt Velo vzw opleidingskansen, werkervaring en tewerkstelling aan

Nadere informatie

----------------------------------------------------------------------------------- Vaca wagenpark verantw - nieuwe oproep (3e) SC 2010 06 07.

----------------------------------------------------------------------------------- Vaca wagenpark verantw - nieuwe oproep (3e) SC 2010 06 07. Derde oproep: Het Gemeentebestuur Lubbeek werft aan voor een spoedige en tijdelijke vervanging van de VERANTWOORDELIJKE VOOR HET ONDERHOUD VAN HET MACHINE- EN WAGENPARK (M/V) niveau D Vacaturenr.: SC 06072010

Nadere informatie

Voltijds deskundige (m/v) secretariaat

Voltijds deskundige (m/v) secretariaat De gemeente Kapellen is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere

Nadere informatie

Vlaamse Regering DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 8 mei 2002 houdende evenredige participatie op de arbeidsmarkt;

Vlaamse Regering DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 8 mei 2002 houdende evenredige participatie op de arbeidsmarkt; Vlaamse Regering Besluit van de Vlaamse Regering houdende maatregelen ter bevordering en ondersteuning van het gelijkekansen- en diversiteitsbeleid in de Vlaamse administratie DE VLAAMSE REGERING, Gelet

Nadere informatie

Talent zoeken & vinden. Mieke Vertriest X-Trans Rachid Boumalek Jobkanaal Unizo

Talent zoeken & vinden. Mieke Vertriest X-Trans Rachid Boumalek Jobkanaal Unizo Talent zoeken & vinden Mieke Vertriest X-Trans Rachid Boumalek Jobkanaal Unizo VA C AT U R E v ÓÓr X-Trans zoekt chauffeur verwacht: Rijbewijs CE Ervaring Goede referenties Nederlandstalig Wonend in de

Nadere informatie

KNELPUNTBEROEPEN LOKALE BESTUREN Focus op een aantal knelpuntfuncties

KNELPUNTBEROEPEN LOKALE BESTUREN Focus op een aantal knelpuntfuncties KNELPUNTBEROEPEN LOKALE BESTUREN Focus op een aantal knelpuntfuncties Tess Poppe 26 maart 205 Inhoud DEEL I Knelpuntberoepen OCMW s... 2. Overzicht functies... 2.. Verpleegkundige... 3..2 Hoofdverpleegkundige...

Nadere informatie

1. Wanneer spreken we over discriminatie?

1. Wanneer spreken we over discriminatie? 1. Wanneer spreken we over discriminatie? Veel mensen vinden het moeilijk in te schatten of er in een bepaalde situatie sprake is van discriminatie. In dit hoofdstuk staan we stil bij de verschillen tussen

Nadere informatie

#INSPIRE DIVERSITEIT OP HET WERK

#INSPIRE DIVERSITEIT OP HET WERK #INSPIRE DIVERSITEIT OP HET WERK #INSPIRE DIVERSITEIT OP HET WERK // LIBERFORM.BE dit is wettelijk verplicht. Dit is zeker nodig. Handige tips & tricks. #INSPIRE DIVERSITEIT OP HET WERK In de bijlage van

Nadere informatie

CHECKLIST BRUSSELSE DIVERSITEITSPLANNEN. Checklist voor een nieuw diversiteitsplan

CHECKLIST BRUSSELSE DIVERSITEITSPLANNEN. Checklist voor een nieuw diversiteitsplan CHECKLIST BRUSSELSE DIVERSITEITSPLANNEN Checklist voor een nieuw diversiteitsplan 1. Betrokkenheid van de werknemers bij het opmaken van het diversiteitsplan Wordt het plan opgesteld in samenwerking met

Nadere informatie

De makers www.aclvb.be

De makers www.aclvb.be De makers www.aclvb.be D/1831/2009/14/1000 V.U.: Jan Vercamst, Koning Albertlaan 95 9000 Gent Jij bent een verschilmaker We zijn allemaal verschillend, jij bent uniek, je collega is het, je baas is het.

Nadere informatie

Selectieprocedure voor de functie van Administratief medewerker C1 C3 (m/v) ten behoeve van dienst onthaal en burgerzaken

Selectieprocedure voor de functie van Administratief medewerker C1 C3 (m/v) ten behoeve van dienst onthaal en burgerzaken Selectieprocedure voor de functie van Administratief medewerker C1 C3 (m/v) ten behoeve van dienst onthaal en burgerzaken 1 voltijdse - tijdelijke contractuele functie (vervanging ziekte) Er werd beslist

Nadere informatie

5 jaar Diversiteitsplannen in Gent Rondom Gent en Meetjesland Leiestreek en Schelde

5 jaar Diversiteitsplannen in Gent Rondom Gent en Meetjesland Leiestreek en Schelde 5 jaar Diversiteitsplannen in Gent Rondom Gent en Meetjesland Leiestreek en Schelde een schets van hoe het was, hoe het is en hoe het (waarschijnlijk) wordt Sint-Laureins, 5/6/2012 Anne Coetsier Projectontwikkelaar

Nadere informatie

Afgeschermde selecties voor personen met een. arbeidshandicap

Afgeschermde selecties voor personen met een. arbeidshandicap Afgeschermde selecties voor personen met een provincie Vlaams-Brabant Diversiteitsplan 2005-2007 Oprichting werkgroep diversiteit: kabinet gedeputeerde personeelsbeleid kabinet gedeputeerde sociale zaken

Nadere informatie

EEN JOB BIJ DE OVERHEID VIA SELOR

EEN JOB BIJ DE OVERHEID VIA SELOR EEN JOB BIJ DE OVERHEID VIA SELOR WIE IS SELOR? WIE IS SELOR? Selor : het selectiebureau van de (federale) overheid Werkt voor: Federale overheidsdiensten (FOD s: Binnenlandse Zaken, Economie, ) Programmatorische

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/11/043 ADVIES NR 10/23 VAN 5 OKTOBER 2010, GEWIJZIGD OP 5 APRIL 2011, BETREFFENDE HET MEEDELEN VAN ANONIEME

Nadere informatie

Hoe trek ik de juiste kandidaten aan? 18 september 2014 Leuven

Hoe trek ik de juiste kandidaten aan? 18 september 2014 Leuven Hoe trek ik de juiste kandidaten aan? 18 september 2014 Leuven Jobkanaal kan je op maat ondersteunen: - in het verstrekken van (divers) personeelsadvies - bij de opmaak van vacatures (checklist leesbare

Nadere informatie

2240000 Paritair Comité voor de bedienden van de non-ferro metalen

2240000 Paritair Comité voor de bedienden van de non-ferro metalen 2240000 Paritair Comité voor de bedienden van de non-ferro metalen Verlenging van sommige bepalingen... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 25 november 2013 (118.603)... 2 Verloning... 4 Collectieve

Nadere informatie

BEGELEIDINGSINSTRUMENT INDIVIDUELE BEROEPSOPLEIDING

BEGELEIDINGSINSTRUMENT INDIVIDUELE BEROEPSOPLEIDING BEGELEIDINGSINSTRUMENT INDIVIDUELE BEROEPSOPLEIDING De Individuele Beroepsopleiding (IBO) is bedoeld voor jobs waar ondernemers geen geschikte kandidaten voor vinden. De ondernemer kan via dat systeem

Nadere informatie

Gemeente Grimbergen werft aan (m/v):

Gemeente Grimbergen werft aan (m/v): Gemeente Grimbergen werft aan (m/v): 1 deeltijds administratief medewerker 26/36 uren per week voor de gemeentelijke basisschool te Borgt vervangingstewerkstelling opdrachten: Zelfstandig zorg dragen voor

Nadere informatie

FOCUS OP TALENT BAROMETER. Kansengroepen in cijfers

FOCUS OP TALENT BAROMETER. Kansengroepen in cijfers FOCUS OP TALENT BAROMETER Kansengroepen in cijfers Inleiding In de conceptnota Focus op talent en competenties als sleutel naar een hogere werkzaamheidsgraad in het kader van Evenredige Arbeidsdeelname,

Nadere informatie

ACTIEPLAN DIVERSITEIT VAN DE FEDERALE OVERHEIDSDIENST BUITENLANDSE ZAKEN, BUITENLANDSE HANDEL EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

ACTIEPLAN DIVERSITEIT VAN DE FEDERALE OVERHEIDSDIENST BUITENLANDSE ZAKEN, BUITENLANDSE HANDEL EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING ACTIEPLAN DIVERSITEIT VAN DE FEDERALE OVERHEIDSDIENST BUITENLANDSE ZAKEN, BUITENLANDSE HANDEL EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING 2007-2008 Achtergrond Reglementering Diversiteitsplan voor het openbaar ambt en

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.2 Operationeel leidinggeven

FUNCTIEFAMILIE 5.2 Operationeel leidinggeven Doel van de functiefamilie Aansturen van medewerkers en organiseren en superviseren van hun dagelijkse werkzaamheden teneinde een efficiënte en continue werking van het eigen team te garanderen en zodoende

Nadere informatie

Het agentschap Vlaamse Belastingdienst zoekt een dossierbehandelaar inning en invordering (M/V)

Het agentschap Vlaamse Belastingdienst zoekt een dossierbehandelaar inning en invordering (M/V) functiebeschrijving en selectiereglement /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Het agentschap Vlaamse Belastingdienst zoekt een dossierbehandelaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Talenticap - augustus 2017

Nieuwsbrief Talenticap - augustus 2017 Nieuwsbrief Talenticap - augustus 2017 Beste, Wanneer u dit leest, bent u misschien aan het genieten van uw vakantie. Misschien storen we u met een nieuwsbrief die voornamelijk over werk en inkomen gaat?

Nadere informatie

Quick Scan non-discriminatie en gelijke kansen

Quick Scan non-discriminatie en gelijke kansen Quick Scan non-discriminatie en gelijke kansen I. Uw organisatie Algemene informatie over het thema non-discriminatie en gelijke kansen in uw onderneming 1. Naam van uw onderneming 2. Hoeveel vaste werknemers

Nadere informatie

Figuur 1: Arbeidsparticipatie per geslacht, 15- tot 64-jarigen, 2014

Figuur 1: Arbeidsparticipatie per geslacht, 15- tot 64-jarigen, 2014 Gendergelijkheid en evenwicht tussen werk en privéleven Genderongelijkheid is nog steeds een probleem op de arbeidsmarkt en in het onderwijs. Om genderongelijkheid aan te pakken, worden maatregelen genomen

Nadere informatie

FOCUS OP TALENT BAROMETER. Kansengroepen in cijfers 2016

FOCUS OP TALENT BAROMETER. Kansengroepen in cijfers 2016 FOCUS OP TALENT BAROMETER Kansengroepen in cijfers 2016 Inleiding In de conceptnota Focus op talent en competenties als sleutel naar een hogere werkzaamheidsgraad in het kader van Evenredige Arbeidsdeelname,

Nadere informatie

Arbeidsmarkt personen met een arbeidshandicap

Arbeidsmarkt personen met een arbeidshandicap Streekpact 2013-2018 Cijferanalyse Publicatiedatum: 30 september 2013 Contactpersoon: Kim Nevelsteen Arbeidsmarkt personen met een arbeidshandicap Samenvatting De ene persoon met een arbeidshandicap is

Nadere informatie

ADVIES I.V.M. HET POSITIEF ACTIEPLAN ALLOCHTONEN EN ARBEIDSGEHANDICAPTEN 2002

ADVIES I.V.M. HET POSITIEF ACTIEPLAN ALLOCHTONEN EN ARBEIDSGEHANDICAPTEN 2002 ADVIES I.V.M. HET POSITIEF ACTIEPLAN ALLOCHTONEN EN ARBEIDSGEHANDICAPTEN 2002 Brussel, 13 februari 2002 2. Op 4 januari 2002 vroeg de heer Van Grembergen, Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden,

Nadere informatie

Het Agentschap Overheidspersoneel Werft aan met een contract van bepaalde duur JOBSTUDENT ARCHIEF

Het Agentschap Overheidspersoneel Werft aan met een contract van bepaalde duur JOBSTUDENT ARCHIEF functiebeschrijving /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Het Agentschap Overheidspersoneel Werft aan met een contract van bepaalde duur JOBSTUDENT

Nadere informatie

2 HALFTIJDSE MEDEWERKER POETSDIENST VOOR 19 uren/week (E1-E3) ONBEPAALDE DUUR, IN CONTRACTUEEL DIENSTVERBAND

2 HALFTIJDSE MEDEWERKER POETSDIENST VOOR 19 uren/week (E1-E3) ONBEPAALDE DUUR, IN CONTRACTUEEL DIENSTVERBAND GEMEENTE MALDEGEM 2 HALFTIJDSE MEDEWERKER POETSDIENST VOOR 19 uren/week (E1-E3) ONBEPAALDE DUUR, IN CONTRACTUEEL DIENSTVERBAND Zowel vrouwelijke als mannelijke kandidaten komen in aanmerking Toelatingsvoorwaarden

Nadere informatie

Het agentschap Vlaamse Belastingdienst zoekt een diensthoofd erfbelasting (M/V)

Het agentschap Vlaamse Belastingdienst zoekt een diensthoofd erfbelasting (M/V) functiebeschrijving en selectiereglement /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Het agentschap Vlaamse Belastingdienst zoekt een diensthoofd erfbelasting

Nadere informatie

Projectmedewerker lokaal cultuurbeleid

Projectmedewerker lokaal cultuurbeleid Projectmedewerker lokaal cultuurbeleid Voltijdse contractuele functie (B1 B3) Via aanwerving met aanleg wervingsreserve WAT HOUDT DE JOB IN? Als projectwerker lokaal cultuurbeleid werk je mee aan de doelstellingen

Nadere informatie

Gemeentebestuur Ravels

Gemeentebestuur Ravels Gemeentebestuur Ravels Functiebeschrijving Afdeling Dienst Functiebenaming Ruimtelijke ordening en leefmilieu Milieu omgevingsambtenaar Milieu 1. Plaats in de organisatie De omgevingsambtenaar milieu rapporteert

Nadere informatie

In de Loflist kunt u per werkgever zien hoe goed zij op verschillende onderdelen presteren;

In de Loflist kunt u per werkgever zien hoe goed zij op verschillende onderdelen presteren; STERRENTOEKENNING ORGANISATIES > 250 WERKNEMERS In de Loflist kunt u per werkgever zien hoe goed zij op verschillende onderdelen presteren; * = niet onderscheidend ** = positief onderscheidend *** = zeer

Nadere informatie

Wervings- en selectieprocedures en discriminatie: een bevraging van HRpersoneel. Lieve Eeman en Miet Lamberts - HIVA

Wervings- en selectieprocedures en discriminatie: een bevraging van HRpersoneel. Lieve Eeman en Miet Lamberts - HIVA Wervings- en selectieprocedures en discriminatie: een bevraging van HRpersoneel Lieve Eeman en Miet Lamberts - HIVA OVERZICHT 1. Situering en onderzoeksvragen 2. Methode 3. Wervings- en selectieprocedures

Nadere informatie

Afgeschermde selecties voor personen met een. arbeidshandicap

Afgeschermde selecties voor personen met een. arbeidshandicap Afgeschermde selecties voor personen met een Provincie Vlaams-Brabant Rechtspositieregeling (1) Besluit van de Vlaams Regering RPR van het gemeente en provinciepersoneel: minimumpercentage van 2% definitie

Nadere informatie

Diversiteitsplannen. Volgende tabel geeft een beknopt overzicht van de soorten loopbaan- en plannen (LDP s). SUBSIDIE LOOPTIJD VOOR WIE

Diversiteitsplannen. Volgende tabel geeft een beknopt overzicht van de soorten loopbaan- en plannen (LDP s). SUBSIDIE LOOPTIJD VOOR WIE Diversiteitsplannen Maatregel Met een Loopbaan- en diversiteitsplan worden ondernemingen, organisaties en lokale besturen ondersteund om werk te maken van een loopbaan-en diversiteitsbeleid. Bijzondere

Nadere informatie

De ouderwordende verpleegkundige, waardevol in de zorg?! Anita Wassink 2010-2011

De ouderwordende verpleegkundige, waardevol in de zorg?! Anita Wassink 2010-2011 De ouderwordende verpleegkundige, waardevol in de zorg?! Anita Wassink 2010-2011 Inhoud Situering Onderzoek Resultaten Eigen onderzoek Vergelijking resultaten met ander onderzoek Interpretatie - besluit

Nadere informatie

1 VOLTIJDS AFDELINGSHOOFD GRONDGEBONDEN ZAKEN (A4a-A4b) VOOR ONBEPAALDE DUUR, IN CONTRACTUEEL DIENSTVERBAND

1 VOLTIJDS AFDELINGSHOOFD GRONDGEBONDEN ZAKEN (A4a-A4b) VOOR ONBEPAALDE DUUR, IN CONTRACTUEEL DIENSTVERBAND GEMEENTE EN OCMW MALDEGEM ZIJN OP ZOEK NAAR : 1 VOLTIJDS AFDELINGSHOOFD GRONDGEBONDEN ZAKEN (A4a-A4b) VOOR ONBEPAALDE DUUR, IN CONTRACTUEEL DIENSTVERBAND Zowel vrouwelijke als mannelijke kandidaten komen

Nadere informatie

2. Hoe kan je de strijd tegen discriminatie aangaan?

2. Hoe kan je de strijd tegen discriminatie aangaan? 2. Hoe kan je de strijd tegen discriminatie aangaan? Om de strijd tegen discriminatie op de werkvloer aan te gaan, kan je als militant beroep doen op een breed wettelijk kader. Je vindt hieronder de belangrijkste

Nadere informatie

Bevraging loopbaan, preventie en welzijn

Bevraging loopbaan, preventie en welzijn Bevraging loopbaan, preventie en welzijn Inhoud Bevraging loopbaan, preventie en welzijn... 1 1. Algemene gegevens... 2 a. Sector... 2 b. Functie... 2 c. VTE organisatie... 3 d. Overleg Werknemers... 3

Nadere informatie

KOSTELOZE ARBEIDSBEMIDDELING WERKWIJZE IN EEN NOTENDOP

KOSTELOZE ARBEIDSBEMIDDELING WERKWIJZE IN EEN NOTENDOP KOSTELOZE ARBEIDSBEMIDDELING WERKWIJZE IN EEN NOTENDOP WAT? De dienstverlening Arbeidsbemiddeling is geïntegreerd in het dienstverleningspakket van de Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen en vereist dus geen

Nadere informatie

VRIJE SOLLICITATIE 1. PERSOONSGEGEVENS. pasfoto of gelijkwaardig kleven. Rijksregisternummer. Naam. Voornaam. Straat & huisnummer. Telefoon.

VRIJE SOLLICITATIE 1. PERSOONSGEGEVENS. pasfoto of gelijkwaardig kleven. Rijksregisternummer. Naam. Voornaam. Straat & huisnummer. Telefoon. SOLLICITEREN Bij de gemeente Steenokkerzeel zijn er regelmatig openstaande vacatures. Wanneer het gemeentebestuur geen openstaande vacatures heeft, kan je nog steeds een spontane sollicitatie doen. Iedereen

Nadere informatie

ICT Projectleider Open Data

ICT Projectleider Open Data /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, is Vlaanderen connect op zoek naar een: ICT Projectleider

Nadere informatie

Sociale economie. 1 Tewerkstellingsgroei varieert van sociale economie initiatief. Streekpact Cijferanalyse

Sociale economie. 1 Tewerkstellingsgroei varieert van sociale economie initiatief. Streekpact Cijferanalyse Streekpact 2013-2018 Cijferanalyse Publicatiedatum: 30 september 2013 Contactpersoon: Kim Nevelsteen Sociale economie De sociale economie bestaat uit een verscheidenheid van bedrijven en initiatieven die

Nadere informatie

ICT Programmamanager

ICT Programmamanager /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor agentschap het Facilitair Bedrijf (HFB), is Vlaanderen connect op zoek naar een: ICT Programmamanager Contract

Nadere informatie

12/02/2015. Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. De wet van 22 april 2012 en de doelstellingen ervan. 1.

12/02/2015. Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. De wet van 22 april 2012 en de doelstellingen ervan. 1. 1 Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen De wet van 22 april 2012 en de doelstellingen ervan 2 1. 1 3 1.1. Verdrag en richtlijn Artikel 157 van het Verdrag van Rome (ratio legis + direct horizontaal

Nadere informatie

Secundaire en tertiaire aspecten van een welzijnsbeleid : Wat en Wie?

Secundaire en tertiaire aspecten van een welzijnsbeleid : Wat en Wie? Secundaire en tertiaire aspecten van een welzijnsbeleid : Wat en Wie? Huget Désiron Eur.ergonome ergotherapeute Drs. Arbeid & Gezondheid ACT Désiron bvba Even voorstellen Arbeids Consulting Team Sinds

Nadere informatie

1 Adviseert de directie en leidinggevenden bij het ontwikkelen en uitvoeren van een medewerkersbeleid

1 Adviseert de directie en leidinggevenden bij het ontwikkelen en uitvoeren van een medewerkersbeleid HR medewerker (m/v) De Vijver vzw biedt aangepaste ondersteuning aan personen met een handicap. Meer in het bijzonder organiseert De Vijver vzw met een 300 tal medewerkers een waaier aan ambulante en residentiële

Nadere informatie

Deskundige B1 administratieve ondersteuning invoering datagegevensbeschermingsrichtlijn

Deskundige B1 administratieve ondersteuning invoering datagegevensbeschermingsrichtlijn In de 1000 scholen en voorzieningen van het GO!, het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, zijn we allemaal vip: unieke mensen met specifieke talenten, interesses en ambities. Met 36.000 medewerkers realiseert

Nadere informatie

Reglement Samenlevingsprijs

Reglement Samenlevingsprijs Reglement Samenlevingsprijs Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 mei 2017 Bekendgemaakt op 23 mei 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Doelgroep en toepassingsgebied... 1 Artikel 3. Categorieën...

Nadere informatie

Voltijds technisch medewerker (m/v)

Voltijds technisch medewerker (m/v) De gemeente Kapellen is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere

Nadere informatie