Het gemeentelijk participatiebeleid. Een onderzoek naar doelmatigheid en doeltreffendheid. Laura Rehorst en Rick Anderson i.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het gemeentelijk participatiebeleid. Een onderzoek naar doelmatigheid en doeltreffendheid. Laura Rehorst en Rick Anderson i."

Transcriptie

1 Het gemeentelijk participatiebeleid Een onderzoek naar doelmatigheid en doeltreffendheid Laura Rehorst en Rick Anderson i Inleiding In dit artikel wordt verslag gedaan van een onderzoek, dat in het voorjaar van 2009 is uitgevoerd naar het gemeentelijk participatiebeleid. Enerzijds geeft dit onderzoek een beeld van de doeltreffendheid en doelmatigheid van dit beleidsveld, anderzijds is dit onderzoek een illustratie van de manier waarop doeltreffendheid en doelmatigheid binnen het openbaar bestuur getraceerd en mogelijkerwijs verbeterd kunnen worden. Het artikel beschrijft eerst de opzet en de resultaten van het onderzoek om vervolgens deze resultaten te analyseren. Uiteraard wordt afgesloten met enkele conclusies en aanbevelingen. Opmaat Om de arbeidsparticipatie van vrouwen uit etnische minderheden in Nederland te bevorderen is in 2003 een commissie opgezet. Op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Vreemdelingenzaken en Integratie heeft deze commissie met 29 gemeenten een participatieagenda opgesteld. In deze participatieagenda staan de concrete afspraken met de deelnemende gemeenten over de extra inzet voor de participatie van vrouwen uit etnische minderheden. Ruim zes jaar later is de tijd aangebroken om te onderzoeken en te evalueren of dit participatiebeleid effect heeft gehad en in hoeverre dit beleid doelmatig is uitgevoerd. Het onderzoek Het onderzoek beoogde de effectiviteit en efficiency van het participatiebeleid van gemeenten te traceren en mogelijkerwijs te verbeteren. Hiertoe is het volgende conceptueel model geconstrueerd:

2 Figuur 1: Conceptueel model effectiviteitsbeoordeling Het model neemt de concrete afspraken uit de participatie agenda als uitgangspunt. Deze afspraken zouden opgenomen moeten zijn in het gemeentelijk beleid, zoals verwoord in beleidsplannen en uiteindelijk programmabegrotingen. Vervolgens moet dit beleid geïmplementeerd worden, hetgeen aan de hand van jaarverantwoordingen, bestuursrapportages en voortgangsnota s getraceerd kan worden. Uiteindelijk moet de implementatie van beleid effect ressorteren. Het bovenstaand model laat zien, dat in de praktijk de begrippen doelmatigheid en doeltreffendheid niet zo eenduidig vastliggen. Doelmatigheid kan immers samenhangen met de conversie van de agenda naar het gemeentelijk beleid, maar ook met de implementatie van datzelfde beleid naar de praktijk (of wellicht met beide). Hetzelfde geldt voor effectiviteit: ten aanzien van het participatiebeleid zijn verschillende definities van effectiviteit mogelijk. Op zich is dit niet problematisch: het is belangrijker om inzicht te krijgen in de manier waarop het gehele proces is verlopen, dan om de theoretische begrippen doelmatigheid en doeltreffendheid in de praktijk van het openbaar bestuur te verankeren. Ten behoeve van dit onderzoek is ervoor gekozen om de conversie van de agenda naar de praktijk te gebruiken als aangrijppunt voor doelmatigheid, terwijl de relatie tussen praktijk en effect ons inzicht biedt in de effectiviteit. Om de participatie agenda, het gemeentelijk beleid, de praktijk en het uiteindelijke effect zelf van reflectie te voorzien, is gebruik gemaakt van inzichten die vanuit de literatuur worden geboden. Het betreft hier algemenere noties op het gebied van beleidsformulering en implementatie. Te vaak wordt het geformuleerde beleid immers tot norm verheven en wordt de praktijk afgezet ten opzichte van deze norm. Deze onderzoekslijn leidt dan doorgaans tot een veroordeling van iedere praktijk die afwijkt van het beleid. Door algemene normen te formuleren kan ook het beleid zelf ter discussie worden gesteld: denkbaar is immers dat de praktijk efficiënter werkt dan het beleid voorschrijft.

3 Als onderzoeksopzet is geopteerd voor een meervoudige casestudie. Hiertoe zijn zeven participerende gemeenten geselecteerd en is aan de hand van een documentenanalyse en interviews het bovenstaande conceptueel model nagelopen. Zo is van iedere gemeente een beeld verkregen van de afspraken die zijn gemaakt in de participatie agenda, van de wijze waarop die afspraken zijn doorvertaald naar begrotingen, de mate waarin deze afspraken in de praktijk zijn nagekomen en van het uiteindelijke effect dat dit heeft gehad. De resultaten De participatie agenda voldoet grotendeels aan de algemene normen die gesteld kunnen worden aan overheidsbeleid. Dit zelfde geldt voor de gemeentelijke begrotingen. Zo zijn de afspraken helder en concreet geformuleerd en ook periodiek gecommuniceerd. Daarnaast zijn (zeker in de gemeentelijke begrotingen) de voorgenomen acties voorzien van budget en organisatie. Opvallend is wel, dat bij het vastleggen van de afspraken vooraf op gemeentelijk niveau weinig aandacht wordt besteed aan een systematische evaluatie en doorlichting van het betreffende beleid op doelmatigheid en doeltreffendheid. De afspraken waarop het onderzoek is gebaseerd, omvatten plannen en beloften die zich richten op het gebied van werk. Het gaat hier om afspraken die er voor moeten zorgen dat vrouwen uit etnische minderheidsgroepen aan betaald werk worden geholpen. Vele wegen leiden naar Rome, maar de meest voorkomende activiteiten die gemeenten in gedachten hadden, hebben veelal betrekking op de volgende onderwerpen die zij aangereikt hebben gekregen van de commissie: - Het organiseren van bijeenkomsten voor werkgevers en vrouwen uit etnische minderheidsgroepen met als doel om de vrouwen en potentiële werkgevers kennis met elkaar te laten maken en de vrouwen een gezicht te geven; - Een convenant laten tekenen door diverse werkgevers in de desbetreffende gemeente, zodat de focus ook op de vrouwen uit etnische minderheidsgroepen komt te liggen met als gevolg dat zij mogelijk meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt dan dat zij hiervoor hadden; - Een CV- of smoelenboek waarin de profielen en/of foto s van vrouwen uit etnische minderheidsgroepen staan die op zoek zijn naar betaald werk; - Het opzetten van een lokaal participatieteam dat zich bezig gaat houden met activiteiten omtrent het laten participeren van vrouwen uit etnische minderheidsgroepen op het gebied van werk.

4 De resultaten kunnen schematisch als volgt worden weergegeven: Gemeenten Algemeen beleid (Participatieagenda) Gemeentelijk beleid (Begrotingen) Praktijk (Jaarrekeningen) Effect Gemeente 1 1. Werkgeversbijeenkomst; 2. Mentorenproject. 1. Organiseren van ondernemers-bijeenkomst; 2. Convenant tekenen door 3. Project opzetten m.b.t. vrijwilligerswerk. 1. Organiseren van ondernemersbijeenkomst; 2. Doelgroepverkenning; 3. Aanmelden vacatures bij CWI door gemeente. 4. Project voor vrijwilligerswerk is gestart i.s.m. andere gemeenten. Gemeente 2 1. Beleidsscan naar doelgroep; 2. Inventariseren van aandacht doelgroep vanuit SoZaWe. 1. Project opzetten voor het oprichten van ondernemingen; 2. Beleidsscan; 3. Convenant tekenen door 4. Project om vrouwen te bemiddelen naar arbeidsmarkt. 1. Project opgezet voor het oprichten van ondernemingen; 2. Organiseren van twee banenmarkten; 3. Convenant is ondertekend; 4. Project om vrouwen te bemiddelen naar arbeidsmarkt. Gemeente 3 1. Bestaand project voor werken in de zorg uitbreiden; 2. Convenant tekenen door 3. Banenmarkt organiseren; 4. CV Boek. 1. Project voor werken in de zorg uitbreiden (gemeente koopt meer trajecten in); 2. Convenant tekenen door bedrijfsleven. 1. Er zijn twee netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Gemeente 4 1. Project opzetten voor o.a. bemiddeling naar stages; 2. Concrete afspraken met bedrijven in de gemeente maken; 3. Interculturalisatie van eigen ambtelijke organisatie. 1. Project opzetten voor het bemiddelen van 40 vrouwen naar stages; 2. Concrete afspraken met bedrijven in de gemeente maken; 3. Het maken van een plan voor interculturalisatie binnen organisatie. 1. Er hebben 23 vrouwen meegedaan aan het project voor stages. Gemeente 5 1. Convenant tekenen door 1. Convenant tekenen door 1. Convenant is ondertekend;

5 2. Midden- en hoogopgeleide vrouwen coachen bij het zoeken naar werk; 3. Informatieplekken inrichten. 2. Midden- en hoogopgeleide vrouwen coachen bij het zoeken naar werk. 3. Inrichten van informatie plekken waar men o.a. vacatures kan zoeken. 2. Midden- en hoogopgeleide vrouwen zijn gecoacht; 3. Er is één informatieplek ingericht. Gemeente 6 Gemeente 7 1. Project om 10 vrouwen met een bijstandsuitkering aan werk te helpen in de zorg. 1. Inkopen van reïntegratie trajecten; 2. Organiseren van bijeenkomsten met werkgevers; 3. Coachen van vrouwen. 1. Vrouwen aan betaald werken helpen door ze een in-service opleiding aan te bieden (combinatie van werk en opleiding). 1. Inkopen van reïntegratie trajecten; 2. Organiseren van meerdere werkgeversbijeenkomsten; 3. Vrouwen coachen doormiddel van zogenaamde wijkcontactvrouwen. 1. Het project is uitgevoerd. Er zijn meerdere vrouwen naar betaald werk begeleid en het project wordt verlengd. 1. Er zijn trajecten ingekocht, maar onbekend hoeveel precies; 2. Bijeenkomst is georganiseerd en had als resultaat dat er een nieuw project is opgestart m.b.t. participatie activiteiten; 3. Er zijn momenteel drie wijkcontactvrouwen actief. Tabel 1: De resultaten van onderzoek De analyse De verzamelde informatie geeft een beeld van hoe gemeenten aan de slag zijn gegaan met de afspraken en wat de knelpunten zijn geweest gedurende het proces. Niet alle gemeenten zijn de afspraken nagekomen en hebben de plannen gedurende de periode aangepast of zelfs in de bureaulade laten liggen. Zo hebben gemeenten 3 en 4 betrekkelijk weinig gedaan met de afspraken uit de agenda, hoewel deze overigens wel in de begrotingen waren opgenomen. Een systematische controle op het uitvoeren van de afspraken uit de participatie agenda of uit de begrotingen ontbreekt overigens in alle gevallen. Over het algemeen kan evenwel gesteld worden, dat de meeste afspraken ook daadwerkelijk zijn nagekomen. Zeer opvallend is, dat de gemeenten zeer weinig aan systematische effectmeting doen: de kolom effectmeting is in de bovenstaande tabel geheel leeg. Zo wordt bij geen enkele gemeente bijgehouden in hoeverre de extra inspanningen en de extra besteding van budget daadwerkelijk leidt

6 tot een verhoogde arbeidsparticipatie bij de doelgroep. Al vroeg in het onderzoek bleek dat gemeenten een eigen voorkeur hadden voor het uitvoeren van beleid op dit terrein. Waar bijvoorbeeld de één kiest voor een wat algemener beleid, geeft de andere gemeente juist de voorkeur aan een meer specifieke aanpak. Daarbij wordt dan bijvoorbeeld onderscheid gemaakt naar land van herkomst. Op landelijk niveau wordt de voorkeur gegeven aan algemeen beleid en dit stimuleert gemeenten niet om een specifieke aanpak te hanteren. Om toch tot een specifieke aanpak te komen hebben de gemeenten een eigen draai gegeven aan het algemene beleid en er voor gezorgd dat er in de praktijk maatwerk kan worden toegepast. Overigens kan er nog een onderscheid worden gemaakt tussen gemeenten die zelf actief stappen hebben ondernomen om deze vrouwen te helpen en gemeenten die ervoor hebben gekozen om activiteiten uit te besteden aan partijen die dichter bij de doelgroep staan. Deze instanties zijn feitelijk verantwoordelijk voor de uitvoering en hebben veel beslissingsvrijheid om zelf een invulling te geven aan het beleid. Door deze beslissingvrijheid is het mogelijk om maatwerk toe te passen. Deze instanties worden gefinancierd door gemeenten, krijgen een opdracht en/of programma-eisen en kunnen vervolgens de instrumenten selecteren waarvan zij verwachten dat ze een goed resultaat zullen leveren. Deze vrijheid in de uitvoering van het beleid kan voor positieve effecten zorgen, mits er een balans wordt gevonden tussen de flexibiliteit en de toepassing van de regels. Een andere belangrijke bevinding uit dit onderzoek zijn de knelpunten waar gemeenten mee te maken hebben. Gemeenten lopen tijdens de financiering en uitvoering van het beleid tegen een aantal knelpunten aan. Eén van die knelpunten is de eerder besproken spanning tussen het landelijk beleid (algemeen) en de intenties die de gemeenten (specifiek) hebben. Daarnaast is de ervaring dat de looptijd van een aantal projecten te kort is. Als er meer tijd beschikbaar zou worden gesteld voor de projecten, kan er gerichter actie worden ondernomen en worden de resultaten beter zichtbaar. Ten slotte is er nog een derde probleem dat door meerdere gemeenten, maar vooral ook door uitvoerende instanties wordt gemeld. Er zijn zoveel projecten die door en langs elkaar heen lopen, dat de doelgroep soms door de bomen het bos niet meer ziet. Een oorzaak van dit probleem zou te maken kunnen hebben met de wijze waarop subsidies worden verstrekt. Gemeenten krijgen veel input aangeleverd van de uitvoerende instanties en beantwoorden deze input met financieringen. Er wordt doorgaans te veel op input gestuurd, zo gaven de respondenten aan. Het gevolg hier van kan zijn dat er minder aandacht is voor de uiteindelijk geleverde resultaten. Instanties en onderdelen van de gemeente schrijven plannen waar vervolgens subsidie voor wordt ontvangen, maar er is geen onderlinge samenwerking. Partijen schrijven vaak de plannen los van elkaar en stemmen dit niet op elkaar af, terwijl het wellicht effectiever zou zijn als deze partijen de handen ineen zouden slaan en samen een plan zouden schrijven. Conclusies Het beschreven onderzoek met betrekking tot het gemeentelijk arbeidsparticipatiebeleid biedt een illustratie van de manier waarop doelmatigheids- en doeltreffendheidsonderzoek in de gemeentelijke praktijk kan plaatsvinden. Hoewel de bovenbeschreven casestudie uiteraard niet tot

7 doel had om tot generalisaties te komen, kunnen inductief wel verbanden en oorzaken voor het feitelijke verloop van beleid worden getraceerd. Aan de hand van de bovenstaande analyse kunnen vervolgens conclusies worden getrokken over de totstandkoming van het beleid en de operationalisatie hiervan, maar ook over de monitoring en controle op de processen die hier mee gemoeid zijn. Het landelijk beleid met betrekking tot de arbeidsparticipatie van allochtone vrouwen en de gemeentelijke vertaling daarvan voldoen aan de criteria die gesteld kunnen worden aan de formulering van beleid. Zo wordt in alle gevallen het beleid formeel, begrijpelijk en concreet vastgelegd en gecommuniceerd naar de betrokkenen. Ook worden de voorgenomen acties voorzien van budget en organisatie, hetgeen vrij essentieel is om het beleid een kans van slagen te geven. Aan de andere kant wordt bij de formulering van beleid vooraf weinig aandacht besteed aan de periodieke evaluatie van het beleid achteraf (zie ook verder). Zeer opvallend is, dat in de praktijk weinig aandacht wordt besteed aan het systematisch en frequent doorlichten van beleid op doelmatigheid en doeltreffendheid. Zo wordt niet periodiek bezien in hoeverre de gemaakte afspraken nu daadwerkelijk zijn nagekomen en hoeveel geld dat heeft gekost. Het periodiek traceren van de uiteindelijke effecten werd in geen enkel geval gedaan. Het gevolg is dan ook, dat de doelmatigheid en doeltreffendheid van het participatiebeleid zeer lastig te traceren is. Dit kan samenhangen met het gegeven dat bij het maken van de afspraken en het formuleren van gemeentelijk beleid vooraf zeer weinig aandacht wordt besteed aan een frequente evaluatie van het beleid. Het zwaartepunt van sturing ligt nog te zeer op de inputkant van het proces, i.e. de besteding van budgetten, terwijl men minder beziet in hoeverre men nu met deze budgetten daadwerkelijk afspraken is nagekomen en tot welk effect dat heeft geleid. Feitelijk bestaat bij de gemeenten geen goed beeld van de resultaten en de effecten van het participatiebeleid. Het onderzoek bracht aan het licht, dat de meeste afspraken zijn nagekomen zonder dat dit tot grote budgettaire overschrijdingen heeft geleid. In die zin is het beleid redelijk doelmatig verlopen. Aan de andere kant is het beeld ten aanzien van de effectiviteit minder optimistisch. Het gegeven dat verschillende voornemens, organisaties en projecten door elkaar heenlopen, werkt de effectiviteit van beleid doorgaans niet in de hand. Doordat op gemeentelijk niveau geen systematische evaluatie plaatsvindt van de doelmatigheid en de doeltreffendheid van het participatiebeleid, ontstaat ook geen adequate basis om de doelmatigheid en doeltreffendheid van dit beleid te verbeteren. De belangrijkste aanbeveling vanuit dit onderzoek richt zich dan ook op het aanleggen van een gemeentelijk systeem waarbinnen periodiek en systematisch het participatiebeleid op doelmatigheid en doeltreffendheid wordt doorgelicht. Inhoudelijk valt op, dat sommige gemeenten de locale vertaling van het beleid liever algemeen formuleren, terwijl andere gemeenten liever zo veel mogelijk concretiseren. In dat laatste geval wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt naar land van herkomst. Hoewel het landelijk beleid algemeen is ingestoken, vinden de gemeenten over het algemeen goed de ruimte om naar eigen inzicht invulling en vertaling aan het beleid te geven. Verder is te zien, dat sommige gemeenten de implementatie van beleid zelf ter hand nemen, terwijl andere gemeenten deze implementatie aan

8 het middenveld overlaten. De casestudie kan evenwel niet concluderen in hoeverre algemeen, dan wel concreet beleid of in hoeverre eigen beheer, dan wel uitbesteden leidt tot meer of minder effect. Literatuur Anderson, R.J., Tussen Schakelen en Switchen, Gildeprint, Bruijn, H. de, Managing Performance in the Public Sector, Routledge 2007, second edition. Korsten, A.F.A, Tops, P.W. (redactie), Lokaal bestuur in Nederland: Inleiding in de gemeentekunde, Kluwer, 1998, Hoofdstuk 38 Doelmatigheid en doeltreffendheid van gemeentelijk beleid, Haselbekke, A.G.J. Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Participatie-agenda, Den Haag, i Laura Rehorst is onderzoeker bij het lectoraat Controlling, hogeschool INHolland. Rick Anderson is lector bij datzelfde lectoraat.

Rekenkamer. Súdwest-Fryslân. Plan van aanpak Inkopen en Aanbesteden

Rekenkamer. Súdwest-Fryslân. Plan van aanpak Inkopen en Aanbesteden Rekenkamer Súdwest-Fryslân Plan van aanpak Inkopen en Aanbesteden Maart 2013 Rekenkamer Súdwest-Fryslân Plan van aanpak Inkopen en Aanbesteden Maart 2013 Rekenkamer Súdwest-Fryslân drs. J.H. (Jet) Lepage

Nadere informatie

De kaders in de kadernota Een onderzoek naar de kadernota van de gemeente Súdwest-Fryslân

De kaders in de kadernota Een onderzoek naar de kadernota van de gemeente Súdwest-Fryslân De kaders in de kadernota Een onderzoek naar de kadernota van de gemeente Súdwest-Fryslân Colofon Rekenkamer Súdwest-Fryslân dr. R.J. (Rick) Anderson (lid) drs. J.H. (Jet) Lepage MPA (voorzitter) dr. M.S.

Nadere informatie

Sociale wijkzorgteams Den Haag

Sociale wijkzorgteams Den Haag Sociale wijkzorgteams Den Haag Onderzoek naar voorwaarden voor doeltreffend en doelmatig functioneren De rekenkamer heeft onderzoek gedaan naar de sociale wijkzorgteams in Den Haag. Daarbij is gekeken

Nadere informatie

Checklist borging tweede doelstelling ESF gelijke kansen en nondiscriminatie

Checklist borging tweede doelstelling ESF gelijke kansen en nondiscriminatie Checklist borging tweede doelstelling ESF 2014-2020 gelijke kansen en nondiscriminatie Projecten in het programma ESF 2014-2020 hebben twee doelstellingen: op de eerste plaats het bevorderen van actieve

Nadere informatie

Hervormingen in het lokaal re-integratiebeleid. Plan van aanpak quick scan

Hervormingen in het lokaal re-integratiebeleid. Plan van aanpak quick scan Hervormingen in het lokaal re-integratiebeleid Plan van aanpak quick scan Juni 2014 Colofon Rekenkamer Súdwest-Fryslân dr. M.S. (Marsha) de Vries (hoofdonderzoeker, secretaris) dr. R.J. (Rick) Anderson

Nadere informatie

Oplegmemo met nadere toelichting matrix arbeidsmarkt

Oplegmemo met nadere toelichting matrix arbeidsmarkt Oplegmemo met nadere toelichting matrix arbeidsmarkt 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Eén van de pijlers van het coalitieakkoord 2014-2018 is: Iedereen aan het werk, niemand buiten de boot. De coalitie wil

Nadere informatie

opvolgingsonderzoek re-integratie en voortijdig schoolverlaten

opvolgingsonderzoek re-integratie en voortijdig schoolverlaten opvolgingsonderzoek re-integratie en voortijdig schoolverlaten juli 2012 1 inleiding 1-1 aanleiding De rekenkamer voert onderzoeken uit naar de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het

Nadere informatie

Rapportage. Effectmeting naar onderzoek Weten waarom uit 2008. Alphen-Chaam. Rekenkamercommissie Alphen-Chaam / Baarle-Nassau.

Rapportage. Effectmeting naar onderzoek Weten waarom uit 2008. Alphen-Chaam. Rekenkamercommissie Alphen-Chaam / Baarle-Nassau. 1 Rekenkamercommissie Alphen-Chaam / Baarle-Nassau Rapportage Effectmeting naar onderzoek Weten waarom uit 2008 Alphen-Chaam 7 juli 2011 W E T E N W A A R O M A L P H E N - C H A A M 2 1 Inleiding De Rekenkamercommissie

Nadere informatie

Totaalbeeld rekenkameronderzoek naar de positie van de raad bij kaderstelling, sturing en controle van grote projecten Overkoepelende rapportage

Totaalbeeld rekenkameronderzoek naar de positie van de raad bij kaderstelling, sturing en controle van grote projecten Overkoepelende rapportage Totaalbeeld rekenkameronderzoek naar de positie van de raad bij kaderstelling, sturing en controle van grote projecten Overkoepelende rapportage Status: overkoepelende rapportage, vastgesteld door de rekenkamercommissies

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Beleidsplan WMO Jeugd Aanleiding

Plan van Aanpak. Beleidsplan WMO Jeugd Aanleiding Plan van Aanpak A Beleidsplan WMO Jeugd 2020 1. Aanleiding Bij de totstandkoming van plannen is het belangrijk om hier op een goede manier de juiste mensen bij te betrekken. Dit geldt voor onze inwoners,

Nadere informatie

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag.. Emancipatie Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Onderzoek naar de evalueerbaarheid van gemeentelijk beleid

Onderzoek naar de evalueerbaarheid van gemeentelijk beleid Onderzoek naar de evalueerbaarheid van gemeentelijk beleid Plan van aanpak Rekenkamer Maastricht februari 2007 1 1. Achtergrond en aanleiding 1 De gemeente Maastricht wil maatschappelijke doelen bereiken.

Nadere informatie

Gebieds- en Stedelijke Programma s. Leiding en Staf Stedelijke Programma s. Gemeente Vlaardingen RAADSVOORSTEL

Gebieds- en Stedelijke Programma s. Leiding en Staf Stedelijke Programma s. Gemeente Vlaardingen RAADSVOORSTEL RAADSVOORSTEL Registr.nr. 1423468 R.nr. 52.1 Datum besluit B&W 6juni 2016 Portefeuillehouder J. Versluijs Raadsvoorstel over de evaluatie van participatie Vlaardingen, 6juni 2016 Aan de gemeenteraad. Aanleiding

Nadere informatie

De toezichtsdriehoek. Dr. R.J. Anderson Drs. H.J.W. Verdellen 1. Inleiding

De toezichtsdriehoek. Dr. R.J. Anderson Drs. H.J.W. Verdellen 1. Inleiding De toezichtsdriehoek Dr. R.J. Anderson Drs. H.J.W. Verdellen 1 Inleiding Bij de wording van het dualisme binnen gemeenten is het druk geworden op het veld van toezicht. Zo houden accountants, controllers

Nadere informatie

Medewerker mobiliteit

Medewerker mobiliteit Medewerker mobiliteit Doel (Mede)ontwikkelen van mobiliteitsbeleid, uitvoeren van mobiliteitstrajecten en geven van individueel loopbaanadvies, uitgaande van het mobiliteits-/ personeelsbeleid op instellings-

Nadere informatie

ONDERZOEKSOPZET VERVOLGONDERZOEK OP EIGEN KRACHT

ONDERZOEKSOPZET VERVOLGONDERZOEK OP EIGEN KRACHT Vervolgonderzoek Op eigen kracht over de voorwaarden voor een doeltreffend en doelmatig functioneren van Sociale Wijkzorgteams Januari 2016 1 AANLEIDING Op 16 oktober 2015 publiceerde de Rekenkamer Den

Nadere informatie

Projectplan Monitor bevordering arbeidsparticipatie (2009-2012)

Projectplan Monitor bevordering arbeidsparticipatie (2009-2012) -1- Projectplan Monitor bevordering arbeidsparticipatie (2009-2012) 1 Aanleiding voor het project Arbeidsparticipatie is een belangrijk onderwerp voor mensen met een chronische ziekte of functiebeperking

Nadere informatie

WERKPLAN REGIEGROEP ALLOCHTONE VROUWEN EN ARBEID. Januari 2006

WERKPLAN REGIEGROEP ALLOCHTONE VROUWEN EN ARBEID. Januari 2006 WERKPLAN REGIEGROEP ALLOCHTONE VROUWEN EN ARBEID Januari 2006 Inhoud 1. Inleiding pag. 3 1.1 Achtergrond 1.2 Commissie PaVEM 1.3 Regiegroep Allochtone vrouwen en arbeid 2. Doelstelling pag. 4 3. Doelgroep

Nadere informatie

Plan 2018 Regio Rijnmond

Plan 2018 Regio Rijnmond Plan 2018 Regio Rijnmond Het doel van het project is versnelling aan te brengen op de integratie en participatie van vergunninghouders via werk en/ of scholing. Het landelijk dekkend netwerk van regio

Nadere informatie

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers nderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Goirle DIMENSUS beleidsonderzoek April 2012 Projectnummer 488 Het onderzoek De gemeente Goirle is eind april 2010

Nadere informatie

Parttime ondernemen in de bijstand De stand van zaken

Parttime ondernemen in de bijstand De stand van zaken Parttime ondernemen in de bijstand De stand van zaken Onderzoek bij 36 Nederlandse gemeenten over het re-integratie-instrument parttime ondernemen Karen Smit Raynor Reinink Bob de Levita April 2019 Parttime

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Rekenkamerrapport 'Werk aan de winkel met het re-integratiebeleid. Aan de leden van de raad,

RAADSVOORSTEL. Rekenkamerrapport 'Werk aan de winkel met het re-integratiebeleid. Aan de leden van de raad, RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 22 september 2016 Afdeling Griffie Voorstelnummer 2016.00070 Datum 23 augustus 2016 Onderwerp Rekenkamerrapport 'Werk aan de winkel met het re-integratiebeleid Programma Economie,

Nadere informatie

Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J. van der Meer, 0595 447719 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J. van der Meer)

Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J. van der Meer, 0595 447719 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J. van der Meer) Vergadering: 11 december 2012 Agendanummer: 12 Status: Besluitvormend Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J. van der Meer, 0595 447719 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. J. van der

Nadere informatie

Evaluatie bijdrageregeling Regionale samenwerking -samenvatting-

Evaluatie bijdrageregeling Regionale samenwerking -samenvatting- WODC Evaluatie bijdrageregeling Regionale samenwerking -samenvatting- Hoofddorp, 8 mei 2003 Projectnummer: 3863 KPMG Bureau voor Economische Argumentatie Postbus 559 2130 AN Hoofddorp Tel. 023-5547700

Nadere informatie

Rekenkamercommissie. Onderzoekprogramma vanaf 2012

Rekenkamercommissie. Onderzoekprogramma vanaf 2012 Rekenkamercommissie Onderzoekprogramma vanaf 2012 1. Inleiding De gemeenteraad van Brummen heeft een Rekenkamercommissie. De Rekenkamercommissie voert onderzoeken uit betrekking hebbende op de doelmatigheid,

Nadere informatie

Arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal. Eindverantwoording Screening en matching vergunninghouders 2018

Arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal. Eindverantwoording Screening en matching vergunninghouders 2018 Arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal Eindverantwoording Screening en matching vergunninghouders 2018 Annabel Trouwborst regiocoördinator December 2018 1. Schets van de regio Arbeidsmarktregio Zuid-Holland

Nadere informatie

Onderzoeksplan. Onderbesteding in de provincies Gelderland en Overijssel

Onderzoeksplan. Onderbesteding in de provincies Gelderland en Overijssel Onderzoeksplan Onderbesteding in de provincies Gelderland en Overijssel Onderzoeksplan Onderbesteding in de provincies Gelderland en Overijssel Rekenkamer Oost-Nederland, Juni 2007 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Checklist. Informatievoorziening. Grote Projecten

Checklist. Informatievoorziening. Grote Projecten Checklist Informatievoorziening Grote Projecten Najaar 2010 Rekenkamercommissie Berkelland, Bronckhorst, Lochem, Montferland 1. Inleiding De uitvoering van grote projecten in Nederland heeft nogal eens

Nadere informatie

Onderzoek Inkoop en aanbestedingen Onderzoeksopzet. Rekenkamercommissie De Wolden September 2016 Status: definitief Versie: 1.0

Onderzoek Inkoop en aanbestedingen Onderzoeksopzet. Rekenkamercommissie De Wolden September 2016 Status: definitief Versie: 1.0 Onderzoek Inkoop en aanbestedingen Onderzoeksopzet Rekenkamercommissie De Wolden September 2016 Status: definitief Versie: 1.0 Rekenkamercommissie De Wolden 1 A. Wat willen wij bereiken? 1. Aanleiding

Nadere informatie

Betreft: resultaten tijdelijke werkgroep versterken rol raad binnen P&C cyclus. Van: De tijdelijke werkgroep versterken rol raad binnen P&C cyclus

Betreft: resultaten tijdelijke werkgroep versterken rol raad binnen P&C cyclus. Van: De tijdelijke werkgroep versterken rol raad binnen P&C cyclus Wijk bij Duurstede, 6 maart 2012 Betreft: resultaten tijdelijke werkgroep versterken rol raad binnen P&C cyclus Memo Van: De tijdelijke werkgroep versterken rol raad binnen P&C cyclus Aan: Leden van de

Nadere informatie

RKC Opsterland. Onderzoeksplan Integratie Statushouders in de gemeente Opsterland

RKC Opsterland. Onderzoeksplan Integratie Statushouders in de gemeente Opsterland RKC Opsterland Onderzoeksplan Integratie Statushouders in de gemeente Opsterland Beetsterzwaag, 12 oktober 2016 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Motivatie onderzoek 3 Doelstelling 4 Vraagstelling 4 Normenkader

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Agendanummer: 11-31 Registratienummer raad: 612390 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer: 612389 Moet in elk geval behandeld zijn in

Nadere informatie

WZ Memo Jeugdwerkloosheidsvrije zone en middelen ESF Hart van Brabant

WZ Memo Jeugdwerkloosheidsvrije zone en middelen ESF Hart van Brabant Zaaknummer 00437599 Onderwerp WZ Memo Jeugdwerkloosheidsvrije zone en middelen ESF Hart van Brabant Collegevoorstel Inleiding In de regio Hart van Brabant speelt een aantal ontwikkelingen op het gebied

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regelingen

Gemeenschappelijke Regelingen Gemeenschappelijke Regelingen Een inventarisatie, bestuurlijke verkenning en onderzoek naar de invloed van raadsleden op het beleid van gemeenschappelijke regelingen binnen de gemeente Bedum. Rekenkamercommissie

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaak :

Raadsvoorstel Zaak : Zaak : 00509545 Onderwerp Portefeuillehouder Mevrouw drs. M. Mulder Datum raadsvergadering 27 juni 2017 Samenvatting Het Dagelijks Bestuur (DB) van Baanbrekers heeft de geactualiseerde begroting 2017,

Nadere informatie

Beleidsdoorlichting Luchtvaart. Verslag onafhankelijke deskundige

Beleidsdoorlichting Luchtvaart. Verslag onafhankelijke deskundige Beleidsdoorlichting Luchtvaart Verslag onafhankelijke deskundige In opdracht van: Decisio BV 17 augustus 2017 Aanleiding In de offerte-uitvraag voor het uitvoeren van de Beleidsdoorlichting Luchtvaart

Nadere informatie

Plan van aanpak Participatieverklaringstraject

Plan van aanpak Participatieverklaringstraject Plan van aanpak Participatieverklaringstraject Gemeente Ermelo Gemeente Harderwijk Gemeente Zeewolde Sociale Dienst Veluwerand 15 augustus 2016 1 *Į Inhoudsopgave Inleiding 3 Participatieverklaringstraject:

Nadere informatie

Gemeenten en de spreiding van opdrachten voor schilderwerk

Gemeenten en de spreiding van opdrachten voor schilderwerk Gemeenten en de spreiding van opdrachten voor schilderwerk Gemeenten en de spreiding van opdrachten voor schilderwerk september 2005 COLOFON Samenstelling Drs. M.H. (Mark) Gremmen drs. A.J.H. (Bert Jan)

Nadere informatie

Grondbeleid en grondprijsbeleid Gemeente Weert

Grondbeleid en grondprijsbeleid Gemeente Weert Onderzoeksaanpak Grondbeleid en grondprijsbeleid Gemeente Weert september 2013 Rekenkamer Weert 1. Achtergrond en aanleiding Het grondbeleid van de gemeente Weert heeft tot doel bijdrage te leveren, met

Nadere informatie

Rekenkamercommissie. Onderzoeksplan subsidiebeleid

Rekenkamercommissie. Onderzoeksplan subsidiebeleid Rekenkamercommissie Onderzoeksplan subsidiebeleid gemeente Best Oktober 2015 Rekenkamercommissie gemeente Best Drs. J. J.M. van den Heuvel, Voorzitter Drs. M.A. Koster RA, Lid J.M. van Berlo (secretaris)

Nadere informatie

Plan van aanpak beleidsdoorlichting artikel 11 Financiering staatsschuld

Plan van aanpak beleidsdoorlichting artikel 11 Financiering staatsschuld Plan van aanpak beleidsdoorlichting artikel 11 Financiering staatsschuld Inleiding De minister van Financiën heeft een uitvoerende rol bij de financiering van de staatsschuld. Het doel is om de schuld

Nadere informatie

Quick Scan opvolging aanbevelingen schuldhulpverlening. Plan van Aanpak

Quick Scan opvolging aanbevelingen schuldhulpverlening. Plan van Aanpak Quick Scan opvolging aanbevelingen schuldhulpverlening Plan van Aanpak januari 2019 Colofon drs. J.H. (Jet) Lepage MPA (voorzitter) dr. M.S. (Marsha) de Vries (secretaris) dr. R.J. (Rick) Anderson (lid)

Nadere informatie

Evaluatie eerste fase. Pilot CES en HR. Performance management

Evaluatie eerste fase. Pilot CES en HR. Performance management Evaluatie eerste fase Pilot CES en HR Performance management 1. Inleiding Onderstaand leest u de evaluatie van de pilot performance management bij CES en HR. We willen weten of we met de implementatie

Nadere informatie

onderzoeksopzet verbonden partijen

onderzoeksopzet verbonden partijen onderzoeksopzet verbonden partijen Rekenkamercommissie Onderzoeksopzet Verbonden Partijen rekenkamercommissie Oss 1 Inhoudsopgave 1. Achtergrond en aanleiding... 3 2. Wat is een DoeMee-onderzoek?... 3

Nadere informatie

De toekomst van handelsmissies

De toekomst van handelsmissies De toekomst van handelsmissies 1 Deze rapportage is een uitgave van het lectoraat International Business. Lectoraat International Business School of Business, Media en Recht Windesheim Campus 2-6 Postbus

Nadere informatie

Voorbeeld monitoring en evaluatie gemeente Enschede

Voorbeeld monitoring en evaluatie gemeente Enschede Voorbeeld monitoring en evaluatie gemeente Enschede Lees het volledige stappenplan voor alle informatie en tips over het monitoren en evalueren van het beleid rondom de inzet van buurtsportcoaches of raadpleeg

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Noordoost Fryslân

Rekenkamercommissie Noordoost Fryslân Kollumerland c.a. Rekenkamercommissie Noordoost Fryslân Aan de raad van de Gemeente Kollumerland c.a. Postbus 13 9290 AA KOLLUM Afdeling : GRIF Behandeld door : P.J.A. Praat Doorkiesnummer : (0511) 548228

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Onderzoeksaanpak

Rekenkamercommissie Onderzoeksaanpak Onderzoeksaanpak Rekenkameronderzoek Feitenrelaas Ligne Status Datum Omschrijving Door Status 26 maart 15 Onderzoeksplan Ligne TH Concept, ter bespreking in RKC 31-3-15 31 maart 15 Vaststelling onderzoeksplan

Nadere informatie

Verkenning probleemstelling. armoedebeleid Heerenveen. Rekenkamercommissie Heerenveen

Verkenning probleemstelling. armoedebeleid Heerenveen. Rekenkamercommissie Heerenveen Verkenning probleemstelling armoedebeleid Heerenveen Rekenkamercommissie Heerenveen April 2011 Inhoud. INLEIDING..2 ARMOEDEBELEID IN HEERENVEEN 3 AFBAKENING PROBLEEMSTELLING...4 3.1 AFBAKENING 4 3.2 OVERZICHT

Nadere informatie

Samenwerkingsverklaring. In Rivierenland werken gemeenten en Aanbieders samen

Samenwerkingsverklaring. In Rivierenland werken gemeenten en Aanbieders samen Samenwerkingsverklaring In Rivierenland werken gemeenten en Aanbieders samen Versie 15 september 2015 Uitgangspunt Gemeenten als formeel verantwoordelijke partij en Opdrachtgever, en Aanbieders als uitvoerende

Nadere informatie

Functieprofiel Beleidsadviseur Functieprofiel titel Functiecode 00

Functieprofiel Beleidsadviseur Functieprofiel titel Functiecode 00 1 Functieprofiel Beleidsadviseur Functieprofiel titel Functiecode 00 Doel Ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleid en adviseren op één of meerdere aandachtsgebieden/beleidsterreinen ten behoeve

Nadere informatie

verantwoordingsonderzoek 2016 bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu

verantwoordingsonderzoek 2016 bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu BEZORGEN Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA Den Haag Lange Voorhout 8 Postbus 20015 2500 EA Den Haag T 070 342 43 44 E voorlichting@rekenkamer.nl W www.rekenkamer.nl

Nadere informatie

Bekostiging en opdrachtgeverschap jeugdhulp naar een nieuw model in 2018

Bekostiging en opdrachtgeverschap jeugdhulp naar een nieuw model in 2018 Bekostiging en opdrachtgeverschap jeugdhulp naar een nieuw model in 2018 Aanleiding Huidige bekostiging niet ideaal Meer samenhang gewenst in hulpverlening Integratie met Wmo wens van aantal gemeenten

Nadere informatie

Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler)

Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler) gemeente Eindhoven Raadsnummer 04.R94O.OOI Inboeknummer o4toooyss Classificatienummer 43I.6oy Dossiernurnmer sp juli aoo4 Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler) Betreft evaluatie en ontwikkelingen

Nadere informatie

BB/U Lbr. 15/103

BB/U Lbr. 15/103 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Definitief VNG-akkoord op bestuursakkoord Verhoogde Asielinstroom uw kenmerk ons kenmerk BB/U201502219 Lbr.

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 31 511 Beleidsdoorlichting Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Nr. 16 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN Vastgesteld 19 maart 2015 De vaste commissie

Nadere informatie

College-onderzoeken naar doelmatigheid en doeltreffendheid o.g.v. art. 213a Gemeentewet

College-onderzoeken naar doelmatigheid en doeltreffendheid o.g.v. art. 213a Gemeentewet College-onderzoeken naar doelmatigheid en doeltreffendheid o.g.v. art. 213a Gemeentewet Commissie Rekening & Audit 25 november 2015 Besturing & controlling/ Auditteam Onderwerpen Wat zijn college onderzoeken

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN 2014 IN DE GEMEENTE. Beverwijk

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN 2014 IN DE GEMEENTE. Beverwijk RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN 2014 IN DE GEMEENTE Beverwijk Plaats : Beverwijk Gemeentenummer : 0375 Onderzoeksnummer : 279708 Datum onderzoek : 10 december 2014

Nadere informatie

2016D07727 LIJST VAN VRAGEN

2016D07727 LIJST VAN VRAGEN 2016D07727 LIJST VAN VRAGEN De vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een aantal vragen voorgelegd aan de Minister en de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 30 982 Beleidsdoorlichting Sociale Zaken en Werkgelegenheid 33 716 Wijziging van de Algemene Kinderbijslagwet, de Wet op het kindgebonden budget,

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 30 545 Uitvoering Wet Werk en Bijstand Nr. 189 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

Instroom 1. Inclusie. Uitstroom. Doorstroom. Universiteit Utrecht 1

Instroom 1. Inclusie. Uitstroom. Doorstroom. Universiteit Utrecht 1 Instroom 1 4 Uitstroom 3 Inclusie 2 Doorstroom Universiteit Utrecht 1 Rapportage 2018 Prof. Dr. Naomi Ellemers Prof. Dr. Jojanneke van der Toorn Dr. Wiebren Jansen Inhoud Voorwoord 4 Algemeen 6 Hoe is

Nadere informatie

Datum Betreft Bestuursakkoord PO-Raad-OCW 2012-2015. Geacht schoolbestuur,

Datum Betreft Bestuursakkoord PO-Raad-OCW 2012-2015. Geacht schoolbestuur, a 1 > Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl Onze referentie 349195 Datum Betreft Bestuursakkoord PO-Raad-OCW 2012-2015 Geacht

Nadere informatie

aanbesteding en inkoop 3D

aanbesteding en inkoop 3D aanbesteding en inkoop 3D 9 juli 2015 1 inleiding In het onderzoeksprogramma dat de Rekenkamer Lansingerland op 20 februari 2015 aan de raad heeft gestuurd, is een onderzoek aangekondigd naar de aanbesteding

Nadere informatie

Evaluatie van de steunverlening voor bedrijventerreinmanagement. Netwerkbijeenkomst

Evaluatie van de steunverlening voor bedrijventerreinmanagement. Netwerkbijeenkomst Evaluatie van de steunverlening voor bedrijventerreinmanagement Netwerkbijeenkomst AGENDA Doel en werkwijze van de onderzoeksopdracht De beleidstheorie ontrafeld De evaluatie resultaten: - Kwantitatieve

Nadere informatie

Zicht op succes. Onderzoek naar re-integratiebeleid Tynaarlo

Zicht op succes. Onderzoek naar re-integratiebeleid Tynaarlo Zicht op succes Onderzoek naar re-integratiebeleid Tynaarlo Bevindingen (1) Beantwoording van deelvragen: Kaderstelling 1. Welke beleidsdoelen streeft de gemeente Tynaarlo met het reintegratiebeleid na?

Nadere informatie

Wel of niet certificatie? K. de Jongh

Wel of niet certificatie? K. de Jongh K. de Jongh Tijdsduur: 30 minuten Certificatie; ondermeer status 2015 versies De nieuwe norm; HLS en 2015 versies Voorbeelden uit de praktijk HLS en 2015 versies in de praktijk Conclusies? 9-3-2015 2 Certificatie:

Nadere informatie

Instituut voor Sociale Opleidingen

Instituut voor Sociale Opleidingen Instituut voor Sociale Opleidingen Naar een nieuwe opleiding Social Work In september 2016 start Hogeschool Rotterdam met de nieuwe opleiding Social Work. Dit betekent dat eerstejaars studenten (die in

Nadere informatie

Succesvolle toepassing van 360 graden feedback: De keuze van het 360 instrument en de voorbereiding op het 360 traject

Succesvolle toepassing van 360 graden feedback: De keuze van het 360 instrument en de voorbereiding op het 360 traject Succesvolle toepassing van 360 graden feedback: De keuze van het 360 instrument en de voorbereiding op het 360 traject Augustus 2011 Waar werknemers onderdeel zijn van een organisatie, wordt beoordeeld.

Nadere informatie

Rapportage RCHW Subsidie met beleid (Korendijk) Rekenkamercommissie Hoeksche Waard

Rapportage RCHW Subsidie met beleid (Korendijk) Rekenkamercommissie Hoeksche Waard Rapportage RCHW Subsidie met beleid (Korendijk) Rekenkamercommissie Hoeksche Waard Februari, 2013 Inhoudsopgave 1. Subsidie met beleid... 3 1.1. Inleiding... 3 1.2. Doelen vertaald naar subsidiedoelen...

Nadere informatie

Planning en Control Functie. Gemeente Leerdam

Planning en Control Functie. Gemeente Leerdam Rapport Planning en Control Functie Gemeente Leerdam Lokale Rekenkamer van de gemeente Leerdam Januari 2010 Colofon Uitgave Email Oplage Lokale Rekenkamer Leerdam Martin Monkel Wim van Drie Rick Anderson

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

Voorstel GEMEENTERAAD VII R 1 Vergadering van 16 juni 2008

Voorstel GEMEENTERAAD VII R 1 Vergadering van 16 juni 2008 Voorstel GEMEENTERAAD VII R 1 Vergadering van 16 juni 2008 Stuknummer Dienst 13285 Rekenkamercommissie Programma Corsanummer Werk en Inkomen In te vullen door opsteller stuk. Onderwerp Enschede Rekenkamerrapport:

Nadere informatie

Organisatievisie. Cie Bestuur en Middelen, 26 november 2010

Organisatievisie. Cie Bestuur en Middelen, 26 november 2010 Organisatievisie Cie Bestuur en Middelen, 26 november 2010 Doel en inhoud DOEL: bepaling van de richting INHOUD: 1. Aanleiding 2. Consequenties voor de organisatie 3. De organisatie visie I. Arbeidscapaciteit

Nadere informatie

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Voor de behandeling van subsidieaanvragen voor projecten en activiteiten, werken wij met een vaste procedure. U kunt subsidie voor een bepaald project of

Nadere informatie

KWALITEIT DIENSTVERLENING Gemeente Oirschot Onderzoeksaanpak

KWALITEIT DIENSTVERLENING Gemeente Oirschot Onderzoeksaanpak KWALITEIT DIENSTVERLENING Gemeente Oirschot Onderzoeksaanpak Rekenkamercommissie Kempengemeenten 23 september 2011 1. Achtergrond en aanleiding In 2008 heeft de gemeente Oirschot de Bestuursvisie 2002-2012

Nadere informatie

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR datum vergadering 17 juni 2010 auteur Daniëlle Vollering telefoon 033-43 46 133 e-mail dvollering@wve.nl afdeling Staf behandelend bestuurder drs. J.M.P. Moons onderwerp agendapunt Uitkomst en benutting

Nadere informatie

Stand van zaken Sociaal Domein

Stand van zaken Sociaal Domein Stand van zaken Sociaal Domein Van transitie naar transformatie Gemeenteraad 27 oktober 2016 Voorbereiding Inhoud 2013 2020 Implementatie en borging Transformatie 1-1-2015 transitie heden Waar staan we

Nadere informatie

SYNTHESERAPPORT EVALUATIE WETENSCHAPPELIJKE OLYMPIADES SAMENVATTING

SYNTHESERAPPORT EVALUATIE WETENSCHAPPELIJKE OLYMPIADES SAMENVATTING SYNTHESERAPPORT EVALUATIE WETENSCHAPPELIJKE OLYMPIADES SAMENVATTING Studiedienst en Prospectief Beleid 1 Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Vlaamse Overheid Koning Albert II-laan 35 bus 10 1030

Nadere informatie

Criterium Deelaspecten Minimale vereisten Scoring (techniekarm) Dekkend en doelmatig technisch

Criterium Deelaspecten Minimale vereisten Scoring (techniekarm) Dekkend en doelmatig technisch BIJLAGE 2: BEOORDELINGSKADER NB: De kolom Scoring speelt alleen een rol bij de aanvragen van techniekarme regio s, omdat daar sprake kan zijn van overschrijding van het subsidieplafond en dus van de noodzaak

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Rekenkamercommissie Woerden

Jaarplan 2015 Rekenkamercommissie Woerden Jaarplan 2015 1 Jaarplan 2015 Rekenkamercommissie Woerden 1. Doel en werkwijze van de rekenkamercommissie De Rekenkamercommissie Woerden is per 1 april 2004 ingesteld door de gemeenteraad. Sinds eind 2006

Nadere informatie

Onderzoeksprogramma April 2005

Onderzoeksprogramma April 2005 Rekenkamercommissie gemeente s- Hertogenbosch Leden: Drs. I. Caminada (extern lid en voorzitter) Mevr. Ir. S. D. Duives-Cahuzak (raadslid) R. Verdam (extern lid) Mr. M.C.J.G. van Vugt (extern lid, plv.

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 10 december 2008. Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 10 december 2008. Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011 Aan de raad AGENDAPUNT 3 Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011 Voorstel: 1. De kaders uit het beleidsplan 'Werken werkt!' vaststellen, zijnde: a. als doelstellingen: - het bevorderen van de mogelijkheden

Nadere informatie

Kinderopvang in eigen beheer. Resultaten marktonderzoek

Kinderopvang in eigen beheer. Resultaten marktonderzoek Kinderopvang in eigen beheer Resultaten marktonderzoek Opgesteld door K. Soldaat Kenmerk Resultaten marktonderzoek Datum 26 juli 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Resultaten algemeen 4 3 Het makelaarsmodel

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2003 2004 29 498 Wijziging van de arbeidsongeschiktheidswetten in verband met de wijziging van de systematiek van de herbeoordelingen (Wet wijziging systematiek

Nadere informatie

Raadsvoorstel (gewijzigd) 26 september 2013 AB13.00729 RV2013-062

Raadsvoorstel (gewijzigd) 26 september 2013 AB13.00729 RV2013-062 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel (gewijzigd) 26 september 2013 AB13.00729 RV2013-062 Gemeente Bussum Besluit nemen over advies effectmeting Inkoop en inhuur van de rekenkamercommissie

Nadere informatie

RAPPORTAGE NAZORGONDERZOEK REÏNTEGRATIEBELEID GEMEENTE MOERDIJK.

RAPPORTAGE NAZORGONDERZOEK REÏNTEGRATIEBELEID GEMEENTE MOERDIJK. RAPPORTAGE NAZORGONDERZOEK REÏNTEGRATIEBELEID GEMEENTE MOERDIJK. 1. Aanleiding: rekenkameronderzoek 2009 In 2009 heeft de Rekenkamer West-Brabant een onderzoek uitgevoerd naar het onderwerp Reïntegratiebeleid.

Nadere informatie

17 november 2015 Corr.nr , FC Nummer 82/2015 Zaaknr

17 november 2015 Corr.nr , FC Nummer 82/2015 Zaaknr 17 november 2015 Corr.nr. 2015-49.452, FC Nummer 82/2015 Zaaknr. 603304 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen inzake het optimaliseren van de huidige Planning & Controlcyclus

Nadere informatie

Masterpiece Autonomie bij de geriatrische zorgvrager na invoering van het Baxtersysteem

Masterpiece Autonomie bij de geriatrische zorgvrager na invoering van het Baxtersysteem Masterpiece Autonomie bij de geriatrische zorgvrager na invoering van het Baxtersysteem Een beeld vormen en in kaart brengen van de autonomie bij de geriatrische zorgvrager na invoering van het Baxtersysteem

Nadere informatie

RESULTAATGERICHT ORGANISEREN

RESULTAATGERICHT ORGANISEREN RESULTAATGERICHT ORGANISEREN Hoe de beste resultaten te halen uit uw organisatie, managers en medewerkers. Wat is resultaatgericht organiseren? Resultaatgericht organiseren heeft als doel om organisaties

Nadere informatie

Bijlage bij raadsvoorstel nr Nota verbonden partijen

Bijlage bij raadsvoorstel nr Nota verbonden partijen Bijlage bij raadsvoorstel nr. 10-24 Nota verbonden partijen april 2010 Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding 3 a. Aanleiding b. Formeel kader voor deze nota c. Opbouw van deze nota 2. Verbonden partijen 5

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders geeft in zijn reactie aan de conclusies van de rekenkamer te herkennen.

Het college van burgemeester en wethouders geeft in zijn reactie aan de conclusies van de rekenkamer te herkennen. tekst raadsvoorstel Inleiding Vanaf januari 2015 (met de invoering van de nieuwe jeugdwet) worden de gemeenten verantwoordelijk voor alle ondersteuning, hulp en zorg aan kinderen, jongeren en opvoeders.

Nadere informatie

ONDERZOEK GRIP OP FINANCIËLE RELATIES

ONDERZOEK GRIP OP FINANCIËLE RELATIES EFFECTMETING ONDERZOEK GRIP OP FINANCIËLE RELATIES REKENKAMERCOMMISSIE BUSSUM Postbus 85203 3508 AE Utrecht [t] 030 233 44 29 [f] 030 262 34 38 [i] www.necker.nl Onderzoeker De heer R.C. (Reinier) Dijkstra

Nadere informatie

De Rekenkamer is verder nagegaan of de verantwoording van de verschuldigde vergoeding over 2011, 2012 en 2013 volledig is.

De Rekenkamer is verder nagegaan of de verantwoording van de verschuldigde vergoeding over 2011, 2012 en 2013 volledig is. 1 Managementsamenvatting De managementsamenvatting is geschreven in het Nederlands en het Papiamentu. De Rekenkamer wil hiermee bereiken dat meer mensen kennis kunnen nemen van de inhoud van het rapport.

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN IN DE GEMEENTE. Weststellingwerf

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN IN DE GEMEENTE. Weststellingwerf RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN 2016-2017 IN DE GEMEENTE Weststellingwerf Plaats : Wolvega Gemeentenummer : 0098 Onderzoeksnummer : 292793 Datum onderzoek : 10

Nadere informatie

Onderzoeksplan Subsidiebeleid. Rekenkamercommissie

Onderzoeksplan Subsidiebeleid. Rekenkamercommissie Rekenkamercommissie Onderzoeksplan Subsidiebeleid gemeente Oss Oss, 23 februari 2005 1 1. Inleiding De Rekenkamercommissie is door de gemeenteraad van Oss ingesteld op 1 september 2004. Inmiddels heeft

Nadere informatie

Rapport 833 Derriks, M., & Kat, E. de. (2020). Jeugdmonitor Zeeland Amsterdam: Kohnstamm Instituut.

Rapport 833 Derriks, M., & Kat, E. de. (2020). Jeugdmonitor Zeeland Amsterdam: Kohnstamm Instituut. Samenvatting Rapport 833 Derriks, M., & Kat, E. de. (2020). Jeugdmonitor Zeeland Amsterdam: Kohnstamm Instituut. De Jeugdmonitor Zeeland De Jeugdmonitor Zeeland is een plek waar allerlei informatie bij

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

3 e ARTIKEL RISICOMANAGEMENT HET RISICOPROFIEL; EEN METHODE OM RISICO'S TE KENNEN OP ESSENTIËLE MOMENTEN IN HET BOUWPROCES

3 e ARTIKEL RISICOMANAGEMENT HET RISICOPROFIEL; EEN METHODE OM RISICO'S TE KENNEN OP ESSENTIËLE MOMENTEN IN HET BOUWPROCES 3 e ARTIKEL RISICOMANAGEMENT HET RISICOPROFIEL; EEN METHODE OM RISICO'S TE KENNEN OP ESSENTIËLE MOMENTEN IN HET BOUWPROCES 1 Onvermoede tegen- (of mee)vallers In de dagelijkse bouwpraktijk komt het voor

Nadere informatie

Samenvatting F-Scan. Onderzoek naar de effectiviteit en efficiency van de kerntaken binnen NOC*NSF. April 2011

Samenvatting F-Scan. Onderzoek naar de effectiviteit en efficiency van de kerntaken binnen NOC*NSF. April 2011 Samenvatting F-Scan Onderzoek naar de effectiviteit en efficiency van de kerntaken binnen NOC*NSF 1 Inhoud 1. Achtergrond en doelstelling 2. Effectiviteit NOC*NSF 3. Organisatie- en efficiency analyse

Nadere informatie