Opmerkingen over het betaald parkeren in het Van Stolkpark n.a.v. enquête 2012 ( ingekomen per of geschreven op enquêteformulieren)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opmerkingen over het betaald parkeren in het Van Stolkpark n.a.v. enquête 2012 ( ingekomen per e-mail of geschreven op enquêteformulieren)"

Transcriptie

1 Opmerkingen over het betaald parkeren in het Van Stolkpark n.a.v. enquête 2012 ( ingekomen per of geschreven op enquêteformulieren) - In de huidige situatie zijn wij voorstander van de invoering van betaald parkeren (zoals ook op enquête aangegeven). - Echter, denk dat het wel belangrijk is om te realiseren dat de parkeerproblemen in de wijk zijn ontstaan door de invoering van betaald parkeren in omliggende wijken. - Kan het parkeerregime in de omringende wijken (m.n. Scheveningen) worden verlicht naar bijvoorbeeld 9-17 van ma-vrij, in plaats van de gehele week? Zo ja, dan denken wij dat het invoeren van betaald parkeren in onze wijk niet nodig is. - Als alternatief voor betaald parkeren, is er ook gekeken naar parkeren met parkeerschijf (bv max 2 uur) in combinatie vergunning voor bewoners? - Onafhankelijk van wel / niet invoeren van betaald parkeren denken wij dat er een parkeerverbod moet komen aan de binnenzijde van het Van Stolkplein en de kop bij de makelaar. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede (alsmede de vriendelijkheid van het plein). - Tenslotte nog een vraagje wij hebben een oprit bij onze woning, bij de invoering van betaald parkeren, kunnen wij dan wel of niet op de openbare weg staan voor onze inrit (hier kan immers niemand anders parkeren omdat onze oprit dan wordt geblokkeerd)? - Graag zou ik van deze gelegenheid gebruik willen maken om krachtig stelling te nemen tegen elke vorm van betaald parkeren in ons park. - Het invoeren van betaald parkeren is een ernstige en onomkeerbare aantasting van de vrijheid om zorgeloos gasten te ontvangen. - Ik heb meegemaakt dat het betaald parkeren ingevoerd werd in Duinoord. - Ik heb het daar als bijzonder onprettig en ongastvrij ervaren, en het heeft de daar heersende schaarste aan parkeerplek naar mijn persoonlijke ervaring per saldo geenszins positief beïnvloed. - Betaald parkeren is een administratieve rompslomp, waar we prima zonder kunnen. - Daarnaast is het volstrekt onredelijk om Eur 420 per jaar te reken voor een vergunning, dat is bijna 1000 euro per jaar als je twee auto's op straat wilt kunnen parkeren en je de oprit niet wilt gebruiken. - Ik wil dat mijn kinderen op de inrit kunnen voetballen, en wil dan gewoon op straat kunnen parkeren. - De gemeente en de rijksdienst wegverkeer ontvangen al voldoende geld van mij om parkeren op straat voor mijn huis mogelijk te maken. - Als iemand zich ergert aan langparkeerders, lijkt een verbod op het parkeren van bussen en campers in ons park mij afdoende. - Voor de goede orde wijs ik u er op, dat uw enquête een fout bevat. - Wanneer men tegen betaald parkeren is, zouden de vragen over de parkeerregimes niet hoeven te worden ingevuld. - Feitelijk is dan namelijk geen enkel van de opgesomde parkeerregimes aanvaardbaar. - Door hierover door te vragen, krijgt u mogelijk positieve antwoorden over een parkeerregime dat men niet wil.

2 - Dank voor het formulier waarop wij zullen invullen dat wij nog steeds tegen zijn. - Ik miste echter een paar belangrijke alternatieven die in de vorige enquête wel werden genoemd, bv de instelling van een blauwe zone. Wat is daarvan de reden? - Betaald parkeren levert de gemeente enerzijds inkomsten op, doch brengt anderzijds ook kosten met zich. - Immers, de naleving van de regels moet door personeel van de Dienst Parkeerbeheer dagelijks gecontroleerd worden. - Het bestuur van de wijkvereniging gelieve zich bij bespreking van dit onderwerp met de Gemeente te realiseren dat de "mildste" vorm van betaald parkeren (van 9-14 uur of 9-17 uur maandag t/m vrijdag) waarschijnlijk ook de laagste netto opbrengst genereert. - M.i. moet voorkomen worden dat de uiteindelijk door de gemeente te maken keuze (vooral) zal worden beïnvloed door de te verwachten netto opbrengst. - Op dit moment zijn er al parkeerplaatsen in het Van Stolkpark en wel aan de oneven kant (oostzijde) van de Kanaalweg die volgens mijn informatie bij het Van Stolkpark hoort; de overkant (westzijde) is Scheveningen. Ik ben betalend lid van het Van Stolkpark en ontvang ook uw mededelingen. (Red. ingezonden door bewoner Kanaalweg, zij hebben de enquête niet ontvangen, omdat daar al betaald parkeren is) - Ik zal stemmen voor betaald parkeren. Een vraag: ik heb zelf geen auto, maar ontvang wel vaak bezoek met een auto. Kan ik het beste een digitale bezoekerspas aanschaffen of een vergunning voor de eerste auto (dan zou die op adres moeten staan en niet op nummerbord)? - Het zou helemaal niet acceptabel zijn als er een limiet is aan bezoekersuren. - Indien een meerderheid toch betaald parkeren wenst, dan parkeren van ma t/m vr uur. - Tegen betaald parkeren, maar wel voor het verbieden of reguleren van het parkeren op het Van Stolkpleintje i.v.m. slecht zicht. - Invoeren alleen acceptabel in combinatie met geen auto s meer op de stoep. - Eenrichtingsverkeer uitbreiden. - Beleid Archipel: straat gebonden oplossingen is prima! - parkeergeld 1 e auto 420 euro is onrechtvaardig en leidt tot verharding tuintjes. - Het Belgisch plein met een veel ruimer profiel dan het Van Stolkpleintje laat geen geparkeerde auto s toe Omdat daar gehandhaafd wordt. Betalen mits een zinvol plan uitgewerkt zal worden en handhavend optreden tegen horkerig gedrag. Aangeven waar niet geparkeerd mag worden (wel eens een auto aan de pleinzijde van het Bankaplein gezien? Weleens een auto op de stoep van het Sweelinckplein gezien?) Als er betaald parkeren komt Moet Dat in combinatie met opheffen van onwenselijke

3 situaties geschieden... Anders hebben we niks gewonnen. Als de kantoren langs de Scheveningseweg nergens anders kunnen staan dan betaald in de van Stolkweg rest hen geen andere keuze en zullen ze betaald op de stoep van de van Stolkweg staan. - Betaald parkeren van uur absoluut niet! Te ver van Scheveningen Bad om realistisch te zijn. - Graag zo spoedig mogelijk!!! - Wel overleg over plaatsing parkeermeters a.u.b. - In beginsel tegen, maar omdat het niet tegen te houden is, willen we graag invloed op het model. - Suggestie: laat Bestuur Wijkvereniging meedenken over plaats van parkeermeters! - Van Stolkpleintje autovrij, zicht op medeweggebruikers is nu slecht ( Is ook mooier ). Probleem van regeling uur. Docenten, toeleveringsbedrijven, kantoormedewerkers. - Ik heb geen auto, maar krijg wel vaak bezoek van mensen met een auto. - Zou het mogelijk zijn voor de eerste auto een kaart met het adres in te voeren en voor de 2 e auto enz. een kaart met de kentekenplaat. - Mocht dat niet kunnen, dan graag een zo groot mogelijk aantal uren per bezoekerspas. - Wij zijn bang, dat de kosten voor het VCL erg hoog worden, als betaald parkeren wordt ingevoerd. - Daarnaast neemt de bereikbaarheid v.d. school (ook voor bezoekers) af. - (Red. Parkeerregimes:) Maakt niet uit; - het argument (Red. tegen betaald parkeren) is de verkilling van de buurt door functionele borden en apparaten. - Vind het onredelijk om degenen, die een oprit / garage hebben, als bij de 1 e auto op straat parkeren het tarief voor de 2 e auto te rekenen. a. Heb al betaald voor oprit / garage (prijs huis / grond + daaraan gerelateerd WOZ + belastingen) b. Het gaat om parkeren van auto s op de openbare weg, niet op privé terrein. - Betaald parkeren op de Van Stolkweg/ en aan een kant verboden te parkeren. Van Stolkplein autovrij houden niet parkeren. - Situatie op de Van Stolkweg is vreselijk. - Parkeren op de stoep, desnoods op het fietspad in het bos. - Geen mening (Red. over parkeerregimes).

4 - Tegen parkeerhavens! Dan gaat er veel teveel ruimte (parkeren) verloren. Zie einde v.d. Kanaalweg: brede stoep, echter geen parkeerplaatsen! - Van 9.00 tot betaald parkeren - Wij zijn verheugd met het goede nieuws voor van Stolkweg ''betaald parkeren'', onze voorkeur gaat uit naar 9-17 t/m vrijdag, misschien goed voor u te weten dat er bijna niet geparkeerd wordt in het weekend. Verder wilde ik graag bespreekbaar maken waar de betaalautomaten geplaatst worden om onnodige ergernis voor bewoners te voorkomen, het is eenmaal een ''residentiele'' straat en dat moet zo blijven!! Enkele opmerkingen n.a.v. Betaald Parkeren in het Van Stolkpark 1. Niets doen is lijkt me op dit moment het beste: de kosten (die de hongerige Gemeente graag jaarlijks zal willen verhogen), de handhaving (wiel op de stoep, bekeuring), de lelijkheid (meters, borden), verlies aan parkeerplaatsen. De wal keert het schip, veel meer auto s kunnen er al niet bij. 2. De wijk zou wel wat parkeerplaatsen betreft, moeten/kunnen worden heringericht: als we daar nu eens mee beginnen. Een parkeerinsteek van 60 cm diep (2 tegels) is vaak al voldoende om de doorstroming (b.v. in de Gerbrandyweg) aanzienlijk te versoepelen. 3. Het Haagse regiem is zeer klantonvriendelijk. Elders doet men het veel beter, waarom gaat men niet eens in andere steden (b.v. in Haarlem) te rade. -- aan het begin van de wijk een bord -- wijkbewoners een vignet voor achter het autoraam -- wijkbewoners een gastenpas met een kopie van het vignet -- eventueel: niet-wijkbewoners mogen maximaal één uur staan met een papieren parkeerschijf achter het raam. 4. Tot 14 of 17 uur is lijkt me onhandig, de Gerbrandyweg zal b.v. elke avond blijven vollopen 5. E 420 voor de tweede auto, en zeker voor mensen met slechts één auto en een garage of zelfs maar een inrit, is uitermate onhebbelijk (een soort bestraffing!). De garages hebben in de praktijk vaak een andere bestemming gekregen en de inrit is veelal ongeschikt (flagstones, rioolbuis er onder) en maakt deel uit van de tuin. Een tweede auto is vaak geen luxe, maar noodzaak. 6. Ik zag liever dat men een heffing invoert voor panden waar men zonder toestemming de hele of halve tuin tot parkeerplaats heeft omgebouwd. *** Onze voorkeur is als volgt: 1. Afwachten wat het effect is van bijstelling van het parkeerregime in aanpalende wijken (Haringkade en Nieuwe Duinweg) 2. Blijft de parkeersituatie voor ons niet slechter dan nu, dan geen betaald parkeren. Overlast is minder erg dan het dure betaald parkeren 3. Als betaald parkeren dan toch moet, voorkeur voor zo kort mogelijke periode waarin betaald parkeren verplicht is. Dus eerste voorkeur 9-14, daarna 9-17.

5 4. Betaald parkeren van is niet acceptabel en heeft meer ongewenste gevolgen dan dat het bijdraagt aan oplossingen (zie Haringkade en Nieuwe Duinweg) 5. Ook aandacht vragen voor de prijs van betaald parkeren voor abonnementhouders: hoge prijzen levert elders overlast op. Weer een voorbeeld van ongewenste gevolgen. Graag leveren wij onze bijdrage aan de enquête naar voorkeuren voor parkeerbeleid. Maar wij vinden dat het enquêteformulier niet de gewenste nuance toelaat. Dat komt deels door de complexiteit van de issue en anderzijds door de valkuilen van dit soort voorkeurspeilingen. Als je wilt wil ik onze ideeën nog wel eens mondeling toelichten. Maar hieronder staan de belangrijkste zaken. 1. Parkeren doe je in je eigen straat. Betaald parkeren arrangementen moeten er niet toe leiden dat bewoners om kosten redenen elders gaan parkeren. 2. Betaald parkeren arrangementen moeten alleen gericht zijn op problemen en mogen geen ongewenste bij-effecten hebben Het is duidelijk dat, als er al parkeerproblemen zijn in het Van Stolkpark, deze komen door slecht parkeerbeleid in aangrenzende straten/wijken: zie punten 1 en 2. Het allerbelangrijkste is dus dat de parkeerarrangementen in aangrenzende straten en wijken worden verbeterd. Afhankelijk van hoe dat gebeurt en wat daarvan de gevolgen zijn, kunnen wij kiezen wat eventueel nodig is in delen van het Van Stolkpark. Hiermee wordt in de enquête geen rekening gehouden. Wij weten niet hoe de fouten elders worden hersteld. Het is zelfs maar de vraag of er in het Van Stolkpark nog een probleem is als men weer gewoon thuis parkeert. Verder is de enquête zo opgesteld dat niet noodzakelijkerwijs de meest gewenste optie wordt gekozen. Bijvoorbeeld: Stel er zijn 10 deelnemers: vier hebben voorkeur voor dag en avond betaald parkeren (10-24) en zes voor overdag betaald parkeren (9-17). Stel dat van die zes er drie invullen dat ze de voorkeur hebben voor 9-14 en drie voor 9-17, dan wint het minst populaire systeem met vier stemmen! Tenslotte: laten we alsjeblieft niet een ingewikkeld en duur systeem optuigen voor die twee zonnige weekenden. Als er dan wat badgasten in het van Stolkpark parkeren nemen we dat op de koop toe. Laat de gemeente eerst de problemen oplossen die ze zelf hebben veroorzaakt. Uit een onderzoek aan de Gerbrandyweg blijkt dat 80% van de mensen die er zondagmiddag staan en 's avonds, ook door de week overdag parkeert. Maw, invoering van betaald parkeren overdag door de week lost 80% van het probleem op. En dan hebben de wegen in de wijk waar er 's nachts geen probleem is tenminste de mogelijkheid bezoekers te ontvangen. Met parkeren alleen aan de huizenkant heb je te weinig voor de bewoners. (Twee huizen op

6 de hoek met twee plaatsen-zijn niet meegeteld in het onderzoek.) Er zijn dan 20 huizen, dus met 1.5 auto per bewoner 30 auto's, dat niet past op de 25 plaatsen die er aan huizenkant zijn. Ik woon jammer genoeg in een kraaggebied en wel waar het Kanaalweggetje uitkomt in de van Stolkweg. Vanaf het begin van betaald parkeren in de omgeving is de overlast het meest in deze kraaggebieden. Daarnaast wordt dit deel van de wijk ook gebruikt als sluiproute naar de snelweg, dus nog meer overlast. Gaarne wil ik de wijkvereniging vragen om extra aandacht te hebben voor deze kraaggebieden omdat die het meest last hebben van het parkeergeweld. Verder omdat ik denk dat de minste overlast ontstaat door elke dag van uur betaald parkeren liefst met een apart nummer / code voor de wijk (staat op de borden) en niet door 9-17 uur omdat niet wijkbewoners hun auto na uur dan gewoon in de kraaggebieden kwijt kunnen. Het voordeel van bezoekers van de wijkbewoners die dan niet hoeven te betalen wordt gedragen door wijkbewoners in kraaggebieden die nog steeds met de parkeeroverlast opgescheept zitten. Weliswaar misschien minder maar mijn eigen ervaring is dat er veel niet wijkbewoners na uur komen parkeren en richting Kanaalweg lopen. Dan is de parkeeroverlast van kantoorgangers overdag van 8-17 uur nog meer acceptabel. Dan is er ten minste parkeerplaats als je avonds thuiskomt na het werken. De overlast wordt erg vervelend. Het Van Stolkpark is momenteel een parkeerplaats geworden voor vele niet buurtbewoners. Een paar voorbeelden: Er staan nu ongeveer 10 auto s/bestelauto s op de Van Stolkweg langer dan 4-5 weken geparkeerd. VW busjes verhuurbedrijf kanaalweg, Van Lochem Schildersbedrijf, etc. Auto s worden voor de hekken van bewonersopritten geparkeerd Er staan auto s met lekke banden (Volvo hoek Van Stolklaan) al geruime tijd geparkeerd Alle instanties op de Scheveningsweg (UWV, etc.) adviseren hun personeel en hun bezoekers te parkeren op de Van Stolkweg Een auto stond aan de rechterzijde verkeerd geparkeerd (niet half op de stoep) waardoor de volgende ochtend een bestelauto niet kon passeren en een kwartier lang om 6 uur stond te toeteren in de veronderstelling dat dit een auto van buurtbewoner was Vanochtend rijdt iemand achteruit de Van Stolkweg in om vervolgens op de stoep te gaan parkeren. Mist daarbij 4 fietsende kinderen die mevrouw niet gezien had. Had niet veel gescheeld. Etc. Etc. Parkeren op de Kanaalweg kost Euro 1,70 per uur. Het Haarlems systeem is wellicht een goede en gewenste versie. Is hier al overleg geweest met de gemeente? Vandaag was bij mij de maat vol! Ik kom nu bijna dagelijks op de Van Stolkweg, wanneer ik netjes naar mijn huis rijd, een auto tegen die mij tegemoet komt rijden, met een chauffeur die lief glimlacht, de schouders ophaalt, en net doet alsof hij/zij het allemaal niet weet! Dit verkeerd de straat inrijden begint al 's ochtend vroeg wanneer de kinderen naar school gaan (het park uit!) en men denkt rustig en veilig over straat te kunnen gaan! Als je dan in het park

7 wil komen parkeren en je komt de gehele dag staan, neem dan in ieder geval even de moeite om je aan de regels te houden! Daarnaast wordt het parkeren steeds meer een probleem. Normaliter kan ik gewoon aan de stoep parkeren, alles staat dan wel aan beide kanten ongeveer vol, maar meestal lukt het wel. Nu gebeurt het steeds vaker dat ik mijn auto achter het hek moet plaatsen, dat is op zich niet erg, de straat is niet van ons, maar dat naar binnen rijden gaat haast niet, omdat de auto's zo dicht bij het hek geparkeerd staan dat inrijden haast niet mogelijk is. Er komt een dag dat ik een auto beschadig omdat ik er niet langs kom! Kortom, ik heb er genoeg van en realiseer me dat we dan maar die lelijke palen moeten laten neerzetten! Wij wonen nu net 3 jaar in het Van Stolkpark en als ik zie wat er in die korte tijd aan parkeeren rijgedrag veranderd is, is dat toch wel verontrustend! Het parkeren begint 's ochtends al vanaf de benzinepomp, wie het eerst komt, wie het eerst maalt, degenen die te laat zijn rijden bij ons de straat naar binnen (tegen de regels in) en maken het rijtje vol aan de overkant van de straat, dwz aan de bosjes. Daarnaast wordt ook met alle gemak recht voor de deur geparkeerd, aan de kant van de huizen dus. Ik denk dat gemakkelijk 80% van alle auto's die komen parkeren hier eigenlijk niets te zoeken hebben! Om de simpele reden dat er op ons stuk van de Van Stolkweg helemaal geen bedrijven zitten! 's Middags tegen uur begint de exodus! En tegen uur is het hier uitgestorven, de rust is weder gekeerd! 's Avonds en in het weekend parkeert er hooguit iemand die geen zin heeft om te betalen voor het parkeerterrein van het Promenade hotel. Het parkeergedrag verschilt enorm, maar ik denk dat we inderdaad het meest geholpen zijn met de 9 to 5 regeling. Ik moet er niet aan denken dat je steeds voor de gasten moet inbellen!

Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt

Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt B A S I S V O O R B E L E I D Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt Erik van der Werff Onderzoek en Statistiek

Nadere informatie

Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente

Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente 1 2 Heeft het geheel niet te maken met het weren van parkeerders die er niet horen ipv het toestaan van de parkeerders

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Onderzoek parkeerbeleid

Onderzoek parkeerbeleid Onderzoeksrapport Onderzoek parkeerbeleid Gemeente Heemstede Uw gegevens Gemeente Heemstede Raadhuisplein 1 2101 HA Heemstede Telefoon: 14023 Internet: www.heemstede.nl Contactpersoon Dhr. T. loggers Onze

Nadere informatie

Hoofdstuk 10 Parkeren

Hoofdstuk 10 Parkeren Hoofdstuk 10 Parkeren Samenvatting Zeven op de tien Leidse huishoudens beschikken over één of meer auto s. Eén op de vijf huishoudens heeft te maken met betaald parkeren in de eigen straat of in aangrenzende

Nadere informatie

Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk

Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk Waarom is er gekozen voor een Review Panel? Uit eerdere enquêtes blijkt dat er niet voldoende draagvlak is in de Bomenwijk voor het invoeren van betaald parkeren.

Nadere informatie

Beantwoording vragen van de VVD-fractie over het parkeren in de Aker

Beantwoording vragen van de VVD-fractie over het parkeren in de Aker Bezoekadres Osdorpplein 1000 1068 TG Amsterdam Postbus 2003 1000 CA Amsterdam Telefoon 14 020 Fax 020 253 6009 www.nieuwwest.amsterdam.nl Retouradres: SNW, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam Aan de leden

Nadere informatie

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête Parkeeronderzoek De Biezen Resultaten bewonersenquête Gemeente Nijmegen Afdeling Onderzoek en Statistiek Januari 2005 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 1.1 Achtergrond en doel onderzoek... 2 1.2 Vraagstellingen

Nadere informatie

Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen

Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen info@vanstolkpark.nl www.vanstolkpark.nl Per mail gestuurd aan politieke partijen in de gemeenteraad van Den Haag. Onderwerp: Verkiezingstijd:

Nadere informatie

Kraagregeling: informatieavond en aanvragen vergunning

Kraagregeling: informatieavond en aanvragen vergunning Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Parkeren Retouradres: Postbus 12 651, 2500 DP Den Haag Uw brief van Aan bewoners, bedrijven en instelling in Heesterbuurt-Noord Uw kenmerk Ons kenmerk SB2009.15090

Nadere informatie

Betaald parkeren in woonwijken. Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven

Betaald parkeren in woonwijken. Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven Betaald parkeren in woonwijken Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven augustus 2014 In woonwijken dichtbij het centrum, winkelcentra of P andere verkeers aantrekkende

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

Hoofdstuk 22. Parkeren

Hoofdstuk 22. Parkeren Hoofdstuk 22. Parkeren Samenvatting Van alle Leidse huishoudens heeft circa acht op de tien een auto. Gezinnen met kinderen, de hoogste inkomensgroepen en mensen uit de buitenwijken van Leiden hebben relatief

Nadere informatie

Fietsparkeren in Leiden

Fietsparkeren in Leiden Fietsparkeren in Leiden peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 12 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie

Wagenstraat Voetgangersgebied?

Wagenstraat Voetgangersgebied? Wagenstraat Voetgangersgebied? Rapportage Consultatie Wagenstraat voetgangersgebied Bijlagen Den Haag, oktober 2007 Stichting Chinatown Den Haag / Joost Zonneveld BIJLAGE 1 - RESULTATEN INLOOPBIJEENKOMST

Nadere informatie

Hoofdstuk 22. Parkeren

Hoofdstuk 22. Parkeren Hoofdstuk 22. Parkeren Samenvatting Van alle Leidse huishoudens heeft circa acht op de tien een auto. Vergelijkbaar met eerdere jaren geeft 14% van de autobezitters aan een parkeervergunning te hebben.

Nadere informatie

Nota van Beantwoording

Nota van Beantwoording blauwe zone Dichterswijk, Noorderhof en enkele straten ten westen van de Slotermeerlaan kenmerk: 2014/int/1067 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Parkeerbeleidsplan en invoering blauwe zones 3 1.2 Het voorstel:

Nadere informatie

Hofpanel. Resultaten korte peiling 2. Inleiding. Autovrij winkelen in Goor wordt positief ontvangen. 7 oktober 2008

Hofpanel. Resultaten korte peiling 2. Inleiding. Autovrij winkelen in Goor wordt positief ontvangen. 7 oktober 2008 Hofpanel Resultaten korte peiling 2 7 oktober 2008 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de tweede peiling onder het burgerpanel van de gemeente Hof van Twente. Deze tweede peiling was

Nadere informatie

Uitwerking reacties bewoners en ondernemers op parkeerarrangementen Informatieavonden januari 2015

Uitwerking reacties bewoners en ondernemers op parkeerarrangementen Informatieavonden januari 2015 Uitwerking reacties bewoners en ondernemers op parkeerarrangementen Informatieavonden januari 2015 1. Tarieven vast gebruik zonder vaste parkeerplaats (abonnement om garage in te rijden) De jaarlijkse

Nadere informatie

1) U hebt ooit gekozen om in De Steeg te gaan wonen. Wat waardeert u zo aan De Steeg?

1) U hebt ooit gekozen om in De Steeg te gaan wonen. Wat waardeert u zo aan De Steeg? De enquête 1) U hebt ooit gekozen om in De Steeg te gaan wonen. Wat waardeert u zo aan De Steeg? 4% 4% 3% 22% Natuur (bos en rivier) dicht bij huis Rust/ rustig dorp Prachtige ligging 8% 11% 22% Groene

Nadere informatie

Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark.

Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark. Afdeling IJsselstein Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark. September/oktober 2013 Inleiding In de laatste week van augustus en de eerste week

Nadere informatie

Draagvlak onderzoek Parkeerbeleid

Draagvlak onderzoek Parkeerbeleid St Anna, Nijmegen Opdrachtgever: gemeente Nijmegen Amsterdam, augustus 2014 Draagvlak onderzoek Parkeerbeleid St Anna, Nijmegen Opdrachtgever: gemeente Nijmegen Arvid Toes Marco Martens Amsterdam, augustus

Nadere informatie

5.9 PARKEREN ACHTER EEN VOERTUIG

5.9 PARKEREN ACHTER EEN VOERTUIG 5.9 PARKEREN ACHTER EEN VOERTUIG Vooraf Een van de manoeuvres die je tijdens het praktijkexamen zult moeten doen, is het parkeren achter een geparkeerd (of stilstaand) voertuig. Over dit examenonderdeel

Nadere informatie

Hoofdstuk 25. Parkeren

Hoofdstuk 25. Parkeren Hoofdstuk 25. Parkeren Samenvatting Van alle Leidse huishoudens heeft circa acht op de tien een auto. Jongeren, inwoners uit de Binnenstad, alleenstaanden en huishoudens met een lager inkomen hebben relatief

Nadere informatie

Onderzoek parkeren 2019

Onderzoek parkeren 2019 Onderzoek parkeren 2019 ONDERZOEK PARKEREN 2019 April 2019 Samenstelling rapport: Mariëlle Bartels, afdeling JABO/Onderzoek en Statistiek In opdracht van: Desirée Kluyver, afdeling Stadsontwikkeling JABO/Onderzoek

Nadere informatie

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 61%.

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 61%. Samenvatting Parkeren 2016 Cluster Ruimte en Economie/afdeling Advies heeft O&S gevraagd een onderzoek naar parkeren uit te zetten onder de leden van het Delft Internet Panel (DIP). In april 2016 is het

Nadere informatie

REACTIES PARKEREN 2016

REACTIES PARKEREN 2016 REACTIES PARKEREN 2016 REACTIES OP PRESENTATIE INFORMATIEVE COMMISSIE Datum: 16 september 2015 Plaats: Raadzaal Behandelde onderwerpen Actie 1. Zone 1 aan de binnenzijde van de singels kortparkeren instellen

Nadere informatie

Verkeerscommissie. Fietscontrole 9-11, 75% van de fietsen is goedgekeurd.

Verkeerscommissie. Fietscontrole 9-11, 75% van de fietsen is goedgekeurd. Verkeerscommissie Fietscontrole 9-11, 75% van de fietsen is goedgekeurd. Handleiding Fietscontrole Algemeen: 1. Het stuur zit goed vast 2. De bel is goed te horen 3. De handvatten zitten goed vast aan

Nadere informatie

Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen

Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen info@vanstolkpark.nl www.vanstolkpark.nl Scheveningen, 10 december 2012 Aan de gemeente Den Haag/ Burgemeester en Wethouders Postbus 12655

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij V GEMEENTE VA EKEN SWAAR D Leden van de gemeenteraad van Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard Uw kenmerk Kenmerk Onderwerp Behandeld door Bijlage(n) Datum 121321/213124 Beantwoording Motie -

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school Januari 2016 Jaargang 6, nr. 3 Nieuwsbrief In dit nummer: Medewerker CJG 1 Veilige schoolomgeving 2 Cito toetsen 3 Vragen stellen 4 Interessante informatie: Vrijdag 5 februari viering Carnaval. Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

1. Hoeveel tijd kost het u gemiddeld om een parkeerplaats in het centrum te vinden?

1. Hoeveel tijd kost het u gemiddeld om een parkeerplaats in het centrum te vinden? Parkeren Om uw dagelijkse boodschappen en andere aankopen te doen dient u uw auto te parkeren in het centrum van Geldrop of Mierlo. 40% 35% 30% 25% 20% 15% 10% 5% 0% 1. Hoeveel tijd kost het u gemiddeld

Nadere informatie

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11. Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer 11.981 tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.982 Hieronder vindt u dezelfde opsomming als in de brief met

Nadere informatie

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11. Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer 11.981 tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.982 Hieronder vindt u dezelfde opsomming als in de brief met

Nadere informatie

Beantwoording raadsvraag

Beantwoording raadsvraag Beantwoording raadsvraag Onderwerp Kosten invoeren blauwe zone parkeren Datum 14-jun-2012 Nummer RV-1233 Steller vraag W. van Rooij Fractie VVD Portefeuillehouder N. Lemlijn Steller P. Verheijen Datum

Nadere informatie

De blauwe parkeerzone rondom Winkelcentrum de Ruwert

De blauwe parkeerzone rondom Winkelcentrum de Ruwert Bezoekers over De blauwe parkeerzone rondom Winkelcentrum de Ruwert Oktober 2014 Gemeente Oss Team Onderzoek en Statistiek 1 Wat is de blauwe zone? De blauwe zone gaat lang parkeren van auto's tegen door

Nadere informatie

Fietsen, lopen en veiligheid

Fietsen, lopen en veiligheid Uitkomsten stellingendebat Als onderdeel van de Startbijeenkomst Verkeersbeleidsplan Bunnik (datum: 10-10-2013) is een Stellingendebat gehouden. Er waren circa 18 mensen aanwezig die hebben meegedaan met

Nadere informatie

Bezetting parkeerplaatsen centrum Venray zonder regulering

Bezetting parkeerplaatsen centrum Venray zonder regulering Bezetting parkeerplaatsen centrum Venray zonder regulering Datum: 15 juli 2015 Algemeen Algemene bevindingen op basis van het parkeeronderzoek in 2014 (Parkeerbalans 2014 en 2020, dd. 19 september 2014).

Nadere informatie

Meningspeiling parkeerbeleid Noord

Meningspeiling parkeerbeleid Noord Meningspeiling parkeerbeleid Noord Projectnummer: 12276 In opdracht van: Stadsdeel Noord S.Poppelaars MSc Dr. W. Bosveld Oudezijds Voorburgwal 300 Postbus 658 1012 GL Amsterdam 1000 AR Amsterdam Telefoon

Nadere informatie

INSPRAAKTABEL WRM Lith Oost fase 2 21 januari februari 2019

INSPRAAKTABEL WRM Lith Oost fase 2 21 januari februari 2019 INSPRAAKTABEL WRM Lith Oost fase 2 21 januari 2019 8 februari 2019 Straatnaam Hui snu m me r Binnengekomen reacties op voorlopig ontwerp Woonrijpmaken Lith Oost fase 2 Goudreinette 1 Ik heb een vraag over

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel Onderzoek bereikbaarheid. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis

Laurentius Cliëntenpanel Onderzoek bereikbaarheid. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis Laurentius Cliëntenpanel Onderzoek bereikbaarheid Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis Rapportage auteur: Jos Beerens / november 2013 Respons Respons: 69% Laurentius Cliëntenpanel: Onderzoek bereikbaarheid

Nadere informatie

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 Integrale veiligheid resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 1 1.1 Respons 1 2 Veiligheidsgevoelens 3 2.1 Gevoel van veiligheid in specifieke situaties 3 2.2 Verschillen onderzoeksgroepen

Nadere informatie

Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot

Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot Wijkschouw Voortman, Amelink en Ankrot Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken

Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken Samenvatting Burgerzaken is op werkdagen dagelijks open van 8.30 tot 16.00 uur, donderdag doorlopend van 8.30 tot 20.00 uur en op zaterdagochtend. Voor de bezoekuren in

Nadere informatie

Evaluatie parkeren Heijenoord en Burgemeesterswijk

Evaluatie parkeren Heijenoord en Burgemeesterswijk Evaluatie parkeren Heijenoord en Burgemeesterswijk December 2013 Colofon: Gemeente Arnhem Afdeling Onderzoek en Statistiek Contactpersonen: José Nieuwenstein en Dennis Bergervoet e-mailadres: onderzoek@arnhem.nl

Nadere informatie

Per persoon aangeven of men rijbewijs heeft voor personenauto, motor of bromfiets

Per persoon aangeven of men rijbewijs heeft voor personenauto, motor of bromfiets In deze vragenlijst willen we graag weten hoe je je verplaatst. 1. Welke van de volgende vervoermiddelen zijn in jouw huishouden aanwezig? Geef per categorie het aantal aan. Als er van een bepaalde categorie

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

Buurtenquête Getfert-Perik

Buurtenquête Getfert-Perik Buurtenquête Getfert-Perik Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP. marian hoefnagel

Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP. marian hoefnagel REALITY REEKS Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP marian hoefnagel Een gekke naam Rudsel?? Jims mond valt open van verbazing. Is dat een naam? Hij kijkt met grote ogen naar de jongen die naast hem zit.

Nadere informatie

In dit verkeersbulletin aandacht voor:

In dit verkeersbulletin aandacht voor: Het Vlaams Verkeer -------------------------------------Informatiebulletin van de Openbare Basisschool Emailadres: verkeersouders@devlaamsereus.nl ---5e Jaargang, nummer 8 -juni 2015- In dit verkeersbulletin

Nadere informatie

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken Parkeren dichtbij huis Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken 1 Parkeerproblemen in de woonwijk In veel woonwijken worden de bewoners dagelijks geconfronteerd met

Nadere informatie

Gemeente Hoorn Verkeersbesluit tot instelling van een parkeerverbodzone op de Zevenster te Hoorn.

Gemeente Hoorn Verkeersbesluit tot instelling van een parkeerverbodzone op de Zevenster te Hoorn. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 7805 9 februari 2017 Gemeente Hoorn Verkeersbesluit tot instelling van een parkeerverbodzone op de Zevenster te Hoorn.

Nadere informatie

Wij willen u bedanken voor het prettige gesprek, uw betrokkenheid en het meedenken in mogelijkheden. Hierbij maken we gebruik van uw uitnodiging.

Wij willen u bedanken voor het prettige gesprek, uw betrokkenheid en het meedenken in mogelijkheden. Hierbij maken we gebruik van uw uitnodiging. Bennebroek, 1 april 2015 Geachte heer Kokke, Op 25 maart 2015 j.l. hebben wij samen met buurtbewoners van de Jacob van Heemskerklaan e.o. met u gesproken in het gemeentehuis van Bennebroek. Tijdens dit

Nadere informatie

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen Bijna iedereen heeft buren. Zeker in een drukke stad als Den Haag. Iedereen leeft op zijn of haar eigen manier. De een heeft een groot gezin. De ander slaapt overdag. Weer een ander klust graag. Zoveel

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Wij vragen uw begrip tijdens de werkzaamheden In december 2012 is Glasvezel Boekel begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Boekel.

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Essesteijn. Essesteijn

Essesteijn. Essesteijn Essesteijn Wijkbeschrijving: De wijk Essesteijn beslaat een viertal gebieden waarbinnen de straten eindigen op dezelfde naam. Zo is er het gebied waarin de straten eindigen met Dreef. Dit gebied grenst

Nadere informatie

Parkeren in het Rembrandtkwartier

Parkeren in het Rembrandtkwartier Parkeren in het Rembrandtkwartier Verkeerscommissie: Amar Voogt, Vermeerstraat 22 Anja Scheltinga, Rembrandtstraat 45 Bert Leijen, Vermeerstraat 35 Guus Coolegem, Frans Halsstraat 5 Wat is er gedaan? Probleem

Nadere informatie

Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis.

Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis. Algemeen Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis. www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ALG023 / Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis. / 10-12-2014

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Parkeren Helpman Oost

Parkeren Helpman Oost Parkeren Helpman Oost Peiling betaald parkeren Kübra Ozisik November 2016 www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID 1. Inleiding De gemeente Groningen ontvangt veelvuldig meldingen over parkeerdruk in Helpman

Nadere informatie

Besluit Dagelijks Bestuur van de Bestuurscommissie van Amsterdam Zuidoost. Het Dagelijks Bestuur van de Bestuurscommissie van Amsterdam Zuidoost;

Besluit Dagelijks Bestuur van de Bestuurscommissie van Amsterdam Zuidoost. Het Dagelijks Bestuur van de Bestuurscommissie van Amsterdam Zuidoost; STAATSCOURANT 13 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 65634 november 2017 Verkeersbesluit Venserpolder Parkeerschijfzone. Besluit Dagelijks Bestuur van de Bestuurscommissie

Nadere informatie

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten Goed voorbereid slagen voor het staatsexamen NT2 programma 1 Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN niveau B1 tijdsduur: 120 minuten Deel 1: Zinnen afmaken 15 opdrachten Maak de zinnen af: 1. Het is in de vakantie

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

Eric Stuyfzand, Arie Pijp & Michael Fousert

Eric Stuyfzand, Arie Pijp & Michael Fousert Parkeerschouwen Schouwenbuurt en Hovenbuurt Eric Stuyfzand, Arie Pijp & Michael Fousert 1 Parkeerregelingen en looproutes Betaald parkeren ( 1,45/u) Blauwe zone (90 of 180 min) Ma. t/m za. 09-18u (Blauwe

Nadere informatie

E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N

E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N Personen Pa Ma Kind 1 Kind 2 Dominee Vrouw van de Dominee Zondagsschooljuf Man van de zondagsschooljuf Buurman Smit Buurvrouw Smit Het Ding (speelt wel mee,

Nadere informatie

GRACHTEN EN PLEINEN PARKEERVRIJ. Maar...waar laat ik mijn auto?

GRACHTEN EN PLEINEN PARKEERVRIJ. Maar...waar laat ik mijn auto? GRACHTEN EN PLEINEN PARKEERVRIJ. Maar...waar laat ik mijn auto? Bijeenkomst: Wijkraadpleging wijkraad Binnenstad 7 maart 2012 Locatie: Lutherse Kerk, Hamburgerstraat Aanwezig: Verslag: ca. 75 personen,

Nadere informatie

GEBIEDSPROGRAMMA

GEBIEDSPROGRAMMA GEBIEDSPROGRAMMA 2016-2019 STADSDEEL SCHEVENINGEN Van Stolkpark Concept met voorstellen van de Wijkvereniging Van Stolkpark Inleiding Elk gebied een eigen aanpak Dit jaar werken Scheveningen en de andere

Nadere informatie

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 71%.

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 71%. Samenvatting Parkeren Cluster Ruimte/afdeling Advies heeft O&S gevraagd een onderzoek naar parkeren uit te zetten onder de leden van het Delft Internet Panel (DIP). In april 2014 is het DIP hierover benaderd.

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving

Gemeente Den Haag. Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Wethouder van Verkeer, Binckhorst, Binnenstad en Milieu P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Registratienummer : 17int02878 Auteur : J. Rouw Datum : 29 juni 2017 Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Op

Nadere informatie

Evaluatieonderzoek parkeerregeling Scheveningen Hellingweg

Evaluatieonderzoek parkeerregeling Scheveningen Hellingweg Evaluatieonderzoek parkeerregeling Scheveningen Hellingweg DRAAGVLAKONDERZOEK PARKEERREGELING SCHEVENINGEN HELLINGWEG Alex Feijt The Research Company BV Maart 2019 In opdracht van: Gemeente Den Haag The

Nadere informatie

Gemeenten Amsterdam Zuidoost -Tijdelijk Verkeersbesluit Kwaku 2015 - Nelson Mandela Park

Gemeenten Amsterdam Zuidoost -Tijdelijk Verkeersbesluit Kwaku 2015 - Nelson Mandela Park STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 15259 3 juni 2015 Gemeenten Amsterdam Zuidoost -Tijdelijk Verkeersbesluit Kwaku 2015 - Nelson Mandela Park ZK15002015

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Omnibus 2011

Verkeer en vervoer. Omnibus 2011 Verkeer en vervoer Omnibus Afdeling Onderzoek & Statistiek Januari 2012 2 Samenvatting In het najaar van is door de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente s-hertogenbosch een omnibusonderzoek

Nadere informatie

Parkeerplan Helperplein en Verlengde Hereweg

Parkeerplan Helperplein en Verlengde Hereweg Parkeerplan Helperplein en Verlengde Hereweg Aanleiding Op 27 januari 2010 heeft de raad de Parkeernota "Parkeren in de stad, duurzaam bereikbaar!" vastgesteld. De uitgangspunten van dit beleid zijn onder

Nadere informatie

Parkeerbeleid Gulpen-Wittem

Parkeerbeleid Gulpen-Wittem Parkeerbeleid Gulpen-Wittem Scenario's nieuw beleid Niels Bosch 13 juli 2017 Project related Agenda 1. Evaluatie parkeerbeleid Huidig parkeerbeleid Enquête Input stakeholders 2. Nieuw parkeerbeleid Mogelijke

Nadere informatie

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn mobiliteitsplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn bevat (uitgebreide)

Nadere informatie

Aan de ouders / verzorgers van de toekomstige leerlingen van Basisschool Schinveld

Aan de ouders / verzorgers van de toekomstige leerlingen van Basisschool Schinveld Aan de ouders / verzorgers van de toekomstige leerlingen van Basisschool Schinveld Geachte ouders/verzorgers, In de bijlage treft uw een vragenlijst aan omtrent de verkeersveiligheid in de nabijheid van

Nadere informatie

Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis

Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis Martijn Epskamp Onderzoek en Business Intelligence (OBI) augustus 2017 In opdracht van Cluster Stadsontwikkeling afdeling Verkeer en Vervoer Onderzoek

Nadere informatie

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL I N T E R I E U R W Wonen op de Windrichtingen IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL Tekst: ANNEMIE WILLEMSE Foto s: JAN VERLINDE 22 TIJDLOOS TIJDLOOS 23 Na een zoektocht naar de ideale bouwgrond, gingen

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

Bijlage: Kraagregeling Vruchtenbuurt

Bijlage: Kraagregeling Vruchtenbuurt Bijlage: Kraagregeling Vruchtenbuurt 1 In deze bijlage vindt u praktische informatie over het aanvragen van uw parkeervergunning. Inhoudsopgave Hoe werkt de regeling? bladzijde 1 Parkeervergunning voor

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

lp PVDA ARTIKEL 39 REGLEMENT VAN ORDE

lp PVDA ARTIKEL 39 REGLEMENT VAN ORDE Gemeente Bergen op Zoom Ï Wil Uil I» llìï liillĩliuĩlllll Wil IW«lllľ.HU ill- 114-003540 Reg datum: 20/01/2014 lp PVDA ARTIKEL 39 REGLEMENT VAN ORDE Aan: Indiener: Fractie: Betreft: Bijlage: College van

Nadere informatie

Parkeren in de Irisbuurt. informatie & discussie

Parkeren in de Irisbuurt. informatie & discussie Parkeren in de Irisbuurt informatie & discussie Inhoud 1. Doel document 2. Informatie delen Inventarisatie buurt Beleid gemeente Veelgestelde vragen 3. Ervaringen vastgelegd Parkeren in de Irisbuurt doel

Nadere informatie

THEMA 2 RUIMTE VRIJMAKEN IN DE STRAAT. Tafel 5, ronde 1

THEMA 2 RUIMTE VRIJMAKEN IN DE STRAAT. Tafel 5, ronde 1 Tafel 5, ronde 1 Parkeergarage Compensatie parkeergarage Bezoekers pendelbus naar garage Opheffen bezoekersparkeren Afschaffen gewenning Venstertijden Overslagplek kleine karretjes Logistiek anders inrichten

Nadere informatie

Verslag Van de informatie/consultatieavond Enquête parkeren Electrobuurt e.o. 27 januari 2014

Verslag Van de informatie/consultatieavond Enquête parkeren Electrobuurt e.o. 27 januari 2014 Verslag Van de informatie/consultatieavond Enquête parkeren Electrobuurt e.o. 27 januari 2014 Aanwezig namens of op uitnodiging van de gemeente Theo Reijn, gespreksleider Maarten van Loenen, projectleider,

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Tekststudio Schrijven en Schrappen 06-13 59 30 44 www.schrijven-en-schrappen.nl - lotty@schrijven-en-schrappen.nl -

Tekststudio Schrijven en Schrappen 06-13 59 30 44 www.schrijven-en-schrappen.nl - lotty@schrijven-en-schrappen.nl - Graag zou ik je bij dezen iets vertellen betreffende onnodig moeilijk taalgebruik dat geregeld wordt gebezigd. Alhoewel de meeste mensen weten dat ze gerust in spreektaal mogen schrijven, gebruiken ze

Nadere informatie

Commissie : Ruimtelijke Zaken Vergaderdatum Commissie : 16 mei 2012 Vergaderdatum Raad : 31 mei 2012 Onderwerp : Aanpassing vergunninghoudersparkeren

Commissie : Ruimtelijke Zaken Vergaderdatum Commissie : 16 mei 2012 Vergaderdatum Raad : 31 mei 2012 Onderwerp : Aanpassing vergunninghoudersparkeren Commissie : Ruimtelijke Zaken Vergaderdatum Commissie : 16 mei 2012 Vergaderdatum Raad : 31 mei 2012 Onderwerp : Aanpassing vergunninghoudersparkeren Muiderslot en invoering parkeerkraskaarten Muiderslot

Nadere informatie

Zondag, 18 oktober 2015.

Zondag, 18 oktober 2015. Zondag, 18 oktober 2015. Nadat we gisteren eerst nog de familiedag hadden gevierd, heel gezellig, met haast iedereen, Heeft Ria mij weggebracht naar het station van Hengelo. Vincent, Angelique, Bobbie

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE... 4 SAMENVATTING Parkeerdruk noopt tot maatregelen Procesaanpak Uitslag peiling en voorstel

INHOUDSOPGAVE... 4 SAMENVATTING Parkeerdruk noopt tot maatregelen Procesaanpak Uitslag peiling en voorstel April 2019 INHOUDSOPGAVE... 4 SAMENVATTING... 5 1. Parkeerdruk noopt tot maatregelen... 6 2. Procesaanpak... 8 4. Uitslag peiling en voorstel... 9 4.1 Peiling... 9 4.2 Voorstel maatregel... 10 4.3 Grens

Nadere informatie

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Datum: 18-08-2014 Versie: Definitief Inleiding De apotheek Hazenkamp en het Gezondheidscentrum Hazenkamp, beide gevestigd

Nadere informatie

Brengen en halen met de auto

Brengen en halen met de auto obs De Spiegel Brikstraat 6 1503 BK Zaandam 075-6164781 info@obsdespiegel.org www.obsdespiegel.org schooljaar 2014 2015 9 januari 2015 Belangrijke data: AGENDA woe 14 januari 9.00 10.30 uur VVE-thuis Do.

Nadere informatie

MEER PARKEREN VOOR MINDER. Voorronde opdracht van de 22 e Wiskunde A-lympiade

MEER PARKEREN VOOR MINDER. Voorronde opdracht van de 22 e Wiskunde A-lympiade MEER PARKEREN VOOR MINDER Voorronde opdracht van de 22 e Wiskunde A-lympiade 19 November 2010 1 Werkwijzer bij de voorronde opdracht van de Wiskunde A-lympiade 2010/2011 Deze Wiskunde A-lympiade opdracht

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie