Betreft: adviesaanvraag betreffende het ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de integrale jeugdhulp (CO-A )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Betreft: adviesaanvraag betreffende het ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de integrale jeugdhulp (CO-A-2013-072)"

Transcriptie

1 1/13 Advies nr 07/2014 van 5 februari 2014 Betreft: adviesaanvraag betreffende het ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de integrale jeugdhulp (CO-A ) De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 29; Gelet op het verzoek om advies van de heer Jo VAN DEURZEN, Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin ontvangen op 17/12/2013; Gelet op de gewijzigde ontwerptekst ontvangen op 15/01/2014; Gelet op het verslag van de heer Frank ROBBEN; Brengt op 5 februari 2014 het volgend advies uit:...

2 Advies 07/2014-2/13 I. ONDERWERP VAN HET ADVIES 1. In quasi de helft van de artikelen van het decreet van 12 juli 2013 betreffende de integrale jeugdhulp, hierna het decreet, werd voorzien dat de Vlaamse Regering verder nadere regels zou bepalen. Door middel van het ontwerpbesluit betreffende de integrale jeugdhulp, hierna het ontwerpbesluit, dat voor advies wordt voorgelegd, wil de Vlaamse Regering de uitvoering van een 46-tal artikelen van voormeld decreet regelen. 2. Het advies zal zich vanzelfsprekend beperken tot de artikelen die, voor zover de Commissie uit de vaak sibillijnse formuleringen kan afleiden, handelen over of een impact hebben op de verwerking van persoonsgegevens. II. VOORAFGAANDE OPMERKING 3. Er wordt bij hoogdringendheid advies gevraagd omdat het decreet op 01/03/2014 in werking treedt. Na overleg werd op 15/01/2014 een herwerkte tekst voor advies voorgelegd. In het begeleidend schrijven wordt ervan uitgegaan dat de voorgelegde tekst van het ontwerpbesluit vanuit WVP-perspectief weinig of geen problemen stelt omdat er reeds machtigingen werden bekomen vanwege de Vlaamse Toezichtcommissie, het Sectoraal comité van het Rijksregister en het Sectoraal comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid, afdeling Gezondheid die dixit de adviesaanvrager - de meeste aspecten die betrekking hebben op de verwerking van persoonsgegevens behandelen. 4. De Commissie vestigt er de aandacht op dat, bij gebrek aan uitvoeringsbesluit de bovenvermelde machtigingen werden verleend op basis van de bepalingen van het decreet. Dat ze veel van wat in het ontwerpbesluit wordt uitgewerkt zouden regelen is niet realistisch gelet op de kritiek die de Commissie uitte in randnummer 3 van haar advies nr. 27/2012 betreffende het voorontwerp van decreet betreffende de integrale jeugdhulp,: De Commissie stelt vast dat het voorontwerp voorziet in een hele reeks van uitvoeringsbesluiten. Een aantal daarvan hebben een impact op persoonsgegevens en hun verwerking. Bijgevolg geeft het huidig voorontwerp slechts een zeer rudimentair beeld van de gegevensverwerkingen die er plaatsgrijpen binnen de context van de IJH vermits de concrete invulling van een aantal artikelen nadien geschiedt. Vandaar dat het essentieel is dat de uitvoeringsbesluiten die de verwerking van persoonsgegevens aanbelangen voor advies worden voorgelegd aan de Commissie.

3 Advies 07/2014-3/13 III. ONDERZOEK VAN DE TEKST Artikel Dit artikel voert artikel 10 van het decreet uit door te bepalen welke elementen het ondersteuningsplan bevat. Het bevat meer in het bijzonder informatie over de mogelijkheden van de minderjarige en zijn ouders 1, hun visie op de zaak, de mogelijkheden van de dienstverleners, een werkplan. Al deze vormen van informatie moeten als persoonsgegevens worden bestempeld daar ze betrekking hebben op geïdentificeerde personen (artikel 1, 1, WVP). 6. De Commissie stelt vast dat de wijze waarop de informatie die wordt verzameld, wordt omschreven, de mensen op het terrein veel interpretatieruimte laat. Ze beseft anderzijds wel dat een meer verfijnde omschrijving niet toelaat om de waaier van situaties in te passen waarmee de mensen op het terrein worden geconfronteerd. 7. Rekening houdend met het doeleinde, namelijk een aangepaste hulpverlening op punt stellen in overleg met en gedragen door alle betrokkenen, acht de Commissie de vooropgestelde elementen van het ondersteuningsplan toereikend, ter zake dienend en niet overmatig (artikel 4, 1, 3, WVP), voor zover men erover waakt dat men zich binnen elke informatiecategorie beperkt tot het registreren van de relevante informatie. Artikel Deze bepaling regelt een specifieke instapprocedure voor de brede instap. Deze bestaat uit een onthaal, een vraagverheldering, een aanbodverheldering, een ontwerp van jeugdhulpverlening en eventueel een verwijzing. 9. Deze procedure genereert een verwerking van persoonsgegevens. Tijdens overleg werd m.b.t. dit artikel opgemerkt dat er vergeleken met de bestaande werkwijze geen nieuwe gegevensstromen zullen tot stand komen en evenmin bijkomende gegevens zullen worden verzameld. Dit maakt echter de situatie zowel voor een betrokkene als een buitenstaander niet duidelijker. 10. De WVP gaat uit van een alerte burger die, indien hij genoeg informatie krijgt, in staat is om op te komen voor de rechten die de WVP hem biedt. Dit betekent dat het voor de burgers, waarvan 1 Wanneer er in dit advies wordt verwezen naar ouders worden daar tevens de opvoedingsverantwoordelijken, betrokken personen uit de leefomgeving en de betrokken jeugdhulpaanbieders onder verstaan.

4 Advies 07/2014-4/13 de overgrote meerderheid geen juridische specialisten zijn, duidelijk moet zijn wie - waarom - welke gegevens over hem verwerkt, wie er toegang toe heeft, enz.. Deze regelgeving zal de bestaande regelgeving vervangen. Het is dus gepast om te verduidelijken wat dit in termen van gegevensstromen en/of gegevensverwerking betekent. Het feit dat in de integrale jeugdhulp de toestemming van de betrokkene aan de basis ligt van heel wat verwerkingen, betekent bijvoorbeeld niet dat deze verwerkingen per definitie conform zijn aan artikel 4, 1, 3, WVP. Artikel Dit artikel regelt de bewaartermijn: afgesloten dossiers worden door de toegangspoort bewaard tot maximaal 10 jaar na de meerderjarigheid van de betrokkene. 12. Gelet op het feit dat afgesloten dossiers informatie kunnen bevatten die relevant kan zijn met het oog op de jeugdhulp die desgevallend later aan een jongere broer of zus wordt verstrekt, oordeelt de Commissie dat deze bewaartermijn in het licht van artikel 4, 1, 5, WVP aanvaardbaar is. 13. Vooraleer tot de vernietiging van het dossier over te gaan, wordt de betrokkene geïnformeerd dat hij een kopie van dit dossier kan krijgen indien hij dit wenst. Hij is het best geplaatst om te beoordelen of zijn dossier na het verstrijken van de bewaartermijn voor hem nog enig nut kan hebben. Indien de betrokkene oordeelt dat dit het geval is, moet hij de mogelijkheid krijgen om erover te beschikken onder de vorm van een kopie. Vanuit WVP stelt dit geen problemen vermits de betrokkene dan zijn eigen dossier en gegevens beheert. Artikel In randnummer 34 van het advies nr. 27/2012 stelde de Commissie vast dat zij geen uitspraak kon doen over de proportionaliteit van de verwerkte gegevens omdat er niet eens een generieke omschrijving van was opgenomen die een begin van toetsing toeliet. In het uiteindelijke decreet werd ruim omschreven aan welke voorwaarden een aanmelding bij de toegangspoort moet voldoen (artikel 20, tweede lid, decreet) en welke gegevens het individueel dossier van de minderjarige bevat (artikel 72, 2, derde lid, decreet). 15. Artikel 20, derde lid, decreet bepaalt dat de Vlaamse Regering nadere regels voor de aanmelding bepaalt. Artikel 20, eerste lid, van het ontwerpbesluit vermeldt dat de ministers nadere regels kunnen bepalen m.b.t. de gegevens die de aanvraag of het verzoek bij de toegangspoort moeten bevatten.

5 Advies 07/2014-5/ Vanuit WVP-perspectief levert deze bepaling geen enkele meerwaarde op. De in het decreet voorziene preciseringen blijven uit. De Commissie verwacht wanneer de wet of het decreet vaag blijven m.b.t. de verwerkte gegevens, wat in casu duidelijk het geval is, is dat het uitvoeringsbesluit duidelijkheid verschaft. Dit is hier niet het geval. 17. De aanvrager bezorgde op 20/01/2014 drie types van formulieren voor aanmelding die zullen moeten worden gebruikt. 18. Op basis van de beschikbare informatie lijken de gegevens die aan de hand van het aanvraagdocument NRJT worden opgevraagd relevant met het oog op het determineren van de gepaste hulpverlening. De Commissie stelt vast dat een niet onbelangrijk deel van deze gegevens als gevoelige gegevens in de zin van de artikelen 6, 7 en 8 WVP moeten worden bestempeld. Ze beklemtoont dat er over gewaakt moet worden dat deze alleen maar worden opgevraagd indien ze met het oog op de hulpverlening in het concrete geval ter zake dienend zijn. De betrokkenen moeten ook duidelijk worden gezegd dat zij niet verplicht zijn om deze informatie te verstrekken. De aanmelder moet zich er eveneens van onthouden om bij gebrek aan antwoord door de betrokkene om deze rubriek in de vullen op basis van zijn eigen appreciatie. 19. Op het motivatiedocument aanmelding gemandateerde voorziening staat de vermelding allochtoon. De Commissie ziet de relevantie van deze vermelding bij de aanmelding niet gelet op het feit dat zowel voor de minderjarige als zijn ouders het geboorteland, de nationaliteit en het land van origine worden geregistreerd. Deze vermelding is dus strijdig met artikel 4, 1, 3, WVP. Artikel In dit artikel wordt vastgelegd welke gegevens het aanvraagdocument moet bevatten om ontvankelijk te zijn. Het betreft: de identificatiegegevens van de minderjarige, zijn ouders evenals deze van de aanmelder. Het ligt voor de hand dat alle actoren in een dossier (aanvraag) moeten gekend zijn; de toestemming van de minderjarige en zijn ouders of indien deze niet werd bekomen, de reden waarom. In de integrale jeugdhulp ligt de nadruk op medewerking en de participatie van de betrokkenen, dus hun toestemming vormt bijgevolg mede de basis voor de verwerking van persoonsgegevens. In die optiek is het vermelden van deze toestemming of de motivering van het ontbreken ervan pertinent. 21. Dit artikel stelt in het licht van artikel 4, 1, 3, WVP dus geen problemen.

6 Advies 07/2014-6/13 Artikel Deze bepaling biedt de mogelijkheid om informatie die bij de toegangspoort beschikbaar is m.b.t. een minderjarige te hergebruiken voor zover de minderjarige en zijn ouders ermee instemmen. Aldus kan relevante informatie worden gerecupereerd zodat informatie niet opnieuw moet worden verzameld. 23. Vermits de beslissing over het al of niet hergebruik van bij de toegangspoort beschikbare informatie bij de betrokkene berust, stelt dit geen bijzondere WVP-problemen, temeer daar de te hergebruiken gegevens werden verzameld met het oog op eenzelfde doel, namelijk hulpverlening aan de betrokken minderjarige. Artikel Dit artikel legt de verantwoordelijkheden van de aanmelder bij de toegangspoort vast. Hij dient meer in het bijzonder aan te tonen dat de minderjarige en zijn ouders betrokken werden bij en instemden met de aanmelding. Dit moet blijken uit het opnemen van hun visies m.b.t. het probleem (positieve en negatieve elementen) en wat zij veranderd willen zien. 25. Deze visies en desiderata zijn gelinkt aan personen en dus persoonsgegevens in de zin van artikel 1, 1, WVP. Ze worden weliswaar op aangeven van en met instemming van de betrokkenen geregistreerd, maar dit betekent niet dat alles wat geregistreerd wordt de toets van artikel 4, 1, 3, WVP doorstaat. De aanmelder moet er dus over waken dat hij alleen die elementen opneemt die relevant zijn met het oog op de hulpverlening en dit ook aan betrokkenen duidelijk maken. Artikelen 24, 27 en Artikel 24 van het ontwerpbesluit lijnt de bevoegdheid en de tussenkomst van het team indicatiestelling af. Een belangrijk instrument bij haar werkzaamheden is hetindicatiestellingsverslag 2 en de eventuele kennisgeving. 27. Krachtens artikel 21, laatste lid, van het decreet bepaalt de Vlaamse Regering nadere regels voor het indicatiestellingsverslag en de kennisgeving. Dit wil dus zeggen dat dit ook slaat op de inhoud van het verslag en de kennisgeving en dus op de persoonsgegevens die erin worden opgenomen. 2 Dit begrip wordt gedefinieerd in artikel 1, 11, van het ontwerpbesluit.

7 Advies 07/2014-7/ Artikelen 27 en 28 van het ontwerpbesluit bepalen de voorwaarden waaraan respectievelijk het indicatiestellingsverslag en de eventuele kennisgeving moeten voldoen. De voorwaarden, zoals ze in deze artikelen geformuleerd zijn, geven niet in detail aan welke persoonsgegevens erin worden opgenomen, maar ze laten wel toe in te schatten welke persoonsgegevens ze kunnen bevatten, rekening houdend met de concrete casus. Gelet op de waaier aan situaties waarmee men in de praktijk wordt geconfronteerd, zullen dat niet standaard in alle gevallen dezelfde gegevens zijn. De vermelde voorwaarden laten toe om in een concreet geval te toetsen of de opgenomen informatie de vereiste van artikel 4, 1, 3, WVP respecteert. De verantwoordelijkheid voor deze toetsing berust bij de stellers van het document. Artikel Het team indicatiestelling kan bijkomende relevante informatie vragen aan de aanmelder of een erkend multidisciplinair team. De Vlaamse Regering bepaalt nadere regels voor het krijgen en aanreiken van die gegevens (artikel 22, eerste lid, decreet). 30. Bijkomende informatie vragen, impliceert dat een bijkomende gegevensstroom tot stand komt, hetzij met een reeds in de zaak betrokken aanmelder, hetzij met een nog niet in de zaak betrokken erkend multidisciplinair team. Het is dus voor de Commissie belangrijk om te weten hoe deze bijkomende gegevensstroom omkaderd is (transparantie, proportionaliteit, veiligheid, al dan niet gevoelige gegevens). Dit blijkt niet uit de tekst. De toelichting bij deze bepaling in de juridische nota brengt evenmin verheldering. Artikelen 33 en Hierin worden de voorwaarden bepaald waaraan de jeugdhulpverleningsbeslissing en het jeugdhulpverleningsvoorstel moeten voldoen. De voorwaarden, zoals ze in deze artikelen geformuleerd zijn, verduidelijken welke informatie in deze documenten wordt opgenomen en dus wat dit betekent in termen van gegevensverwerking. Rekening houdend met de door de Jeugdhulpregie, nagestreefde doeleinden (zie artikel 26 van het decreet) kan deze als pertinent en niet overmatig worden bestempeld (artikel 4, 1, 3, WVP). Artikel Zie de uiteenzetting m.b.t. artikel 19 (randnummers 11-13).

8 Advies 07/2014-8/13 Artikelen 45 en Krachtens artikel 45 zal de minister 3 de wijze van aanmelding bepalen en kan hij nadere regels bepalen m.b.t. de gegevens die de aanmelding moet bevatten. Artikel 46 vermeldt op zijn beurt de gegevens die een aanmelding in de context van een verontrustende situatie moet bevatten. 34. Wanneer men beide artikelen samen leest, is het niet duidelijk of de passage in artikel 45 over de nadere regels m.b.t. de gegevens die de aanvraag moet bevatten, betrekking heeft op de gegevens vermeld in artikel 46. Als dit het geval is, dan moet de tekst in die zin worden verduidelijkt. 35. Als dit niet het geval is en het de bedoeling is dat de Minister ook de vermelding van andere gegevens kan opleggen de toelichting in de juridische nota wijst in die richting -, dan is de Commissie van oordeel dat de precisering in de voorliggende ontwerptekst moet gebeuren gelet op het feit dat: het een verontrustende situatie betreft; men zich in de sfeer van gevoelige persoonsgegevens bevindt; de toestemming van de betrokkenen niet absoluut noodzakelijk is bij deze aanmelding (ze worden wel geïnformeerd). 36. De Commissie heeft geen opmerkingen m.b.t. de gegevens die krachtens artikel 46 in de aanmelding moeten worden opgenomen opdat deze ontvankelijk zou zijn. Voor zover zij dit op basis van de inlichtingen waarover zij beschikt, kan inschatten, zijn de betrokken gegevens niet disproportioneel. Artikel In artikel 48, 1, 1, van het ontwerpbesluit wordt gewag gemaakt van: het verzamelen van alle nodige gegevens, ( ) die nodig zijn om de maatschappelijke noodzaak van de jeugdhulpverlening adequaat in te schatten. 38. Dit is een zeer ruime omschrijving, vermoedelijk ingegeven door het feit dat het moeilijk is om alle elementen op te lijsten waaruit blijkt dat men te maken heeft met een verontrustende 3 De Vlaamse regering voert de opdracht die de decreetgever haar gaf niet uit maar belast een minister of de ministers met de verdere uitwerking. In zoverre een bepaling betreft die betrekking heeft op de verwerking van persoonsgegevens is dit voor de Commissie onaanvaardbaar..

9 Advies 07/2014-9/13 situatie. De Commissie beklemtoont dat dit geen vrijbrief is die toelaat om het even wat op te vragen en te registreren. Het betekent dat op de gemandateerde voorziening de taak rust om m.b.t. alle gegevens die het verzamelt, de proportionaliteitstoets van artikel 4, 1, 3, WVP te verrichten. Artikel In bepaalde omstandigheden kan een gemandateerde voorziening het initiatief nemen om de jeugdhulpverlening te organiseren. Daartoe werkt de voorziening in overleg met o.a. een jeugdhulpaanbieder een jeugdhulpverleningsplan 4 uit. De jeugdhulpaanbieder maakt een handelingsplan 5 op dat een inhoudelijke invulling van het jeugdhulpverleningsplan bevat. 40. Artikel 51, tweede lid, bepaalt welke elementen minstens in het jeugdhulpverleningsplan moeten worden opgenomen. Concreet bakenen deze elementen de tussenkomst van de gemandateerde voorziening af, regelen de interactie met de jeugdhulpaanbieder evenals de evaluatie van het plan. Ze verduidelijken wie wat doet, waarom en voor hoelang. De Commissie oordeelt dat ze in het licht van het doeleinde niet overmatig zijn Op basis van het jeugdhulpverleningsplan werkt de jeugdhulpaanbieder een handelingsplan uit. Volgens de toelichting in de juridische nota vormt dit handelingsplan de inhoudelijke invulling van het jeugdhulpverleningsplan. Meer precisering wordt niet gegeven, vermoedelijk omdat in het tweede lid van dit artikel wordt bepaald dat de minister de minimale inhoud ervan vaststelt. In de gegeven omstandigheden kan de Commissie zich niet uitspreken over de proportionaliteit van de inhoud van dit document. Artikel In het kader van de verontrustende situaties maakt deze bepaling het overleg mandatoir tussen het ondersteuningscentrum jeugdzorg en het vertrouwenscentrum kindermishandeling wanneer n.a.v. de aanmelding blijkt dat een van beide in het verleden betrokken was bij hulpverlening aan de betrokken minderjarige of aan een andere minderjarige uit diens leefomgeving. Met het oog daarop kunnen ze een dossier overdragen. Uit toelichting die daaromtrent werd ontvangen, blijkt dat het zowel om het dossier betreffende de recentste aanmelding van de betrokkene als dat van een vorige aanmelding van de betrokkene of dat van een andere minderjarige uit zijn leefomgeving kan gaan. De informatie vervat in een vorig dossier van de 4 Dit begrip wordt gedefinieerd in artikel 1, 13 van het ontwerpbesluit. 5 Dit begrip wordt gedefinieerd in artikel 1, 10, van het ontwerpbesluit. 6 In de mate dat deze elementen gelinkt zijn met een welbepaalde persoon kunnen ze als persoonsgegevens worden bestempeld.

10 Advies 07/ /13 betrokkene of in een dossier van zijn broer of zus kan relevant zijn om de situatie in te schatten en vervolgens een gepaste beslissing te nemen. 43. De Commissie oordeelt dat dit, voor zover het het eigen dossier van de betrokkene betreft, aanvaardbaar is, vermits dit dossier werd aangelegd met het oog op hetzelfde doeleinde namelijk het verstrekken van hulp aan de betrokkene en de erin vervatte gegevens op deze laatste betrekking hebben. Eigenlijk betreft het een verenigbare verdere verwerking (artikel 4, 1, 2, WVP). 44. De situatie m.b.t. het dossier van een broer of zus, is delicater. Niettegenstaande hun dossier met het oog op hetzelfde doeleinde hulp werd aangelegd, betreft het de gegevens van een derde. In het licht hiervan oordeelt de Commissie dat deze overmaking in beginsel slechts mogelijk is na de toestemming van de betrokkene. Wil men, los van de toestemming over dit dossier kunnen beschikken, dan moeten minstens randvoorwaarden worden vastgesteld die moeten vervuld zijn om de overdracht mogelijk te maken. Artikel Artikel 40 van het decreet legt vast welke informatie een doorverwijzing naar het Openbaar Ministerie minstens bevat en bepaalt dat de Vlaamse Regering nadere regels voor de doorverwijzing opstelt. 46. De uitvoering geschiedt door artikel 56 van het ontwerpbesluit. Het bepaalt dat naast de minimale gegevens vermeld in artikel 40 van het decreet ook de identificatiegegevens van de betrokken personen, waaronder het identificatienummer van het Rijksregister, aan het Openbaar Ministerie worden bezorgd evenals informatie m.b.t. de jeugdhulpverlening die reeds in het verleden aan de betrokkene werd verstrekt. 47. De Commissie stelt m.b.t. dit identificatienummer vast dat: het Agentschap Jongerenwelzijn (verantwoordelijk voor alle verwerkingen verricht door de Ondersteuningscentra Jeugdzorg) en Kind en Gezin (verantwoordelijke voor de gegevensverwerkingen verricht door de vertrouwenscentra kindermishandeling) bij beraadslaging RR nr. 57/2013 gemachtigd werden dit nummer te gebruiken bij hun werkzaamheden in de context van de integrale jeugdhulp;

11 Advies 07/ /13 het Openbaar Ministerie krachtens koninklijk besluit van 30/09/ gemachtigd is om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken bij de vervulling van zijn taken. 48. Bijgevolg geeft dit geen aanleiding tot bijzondere opmerkingen. 49. De Commissie is van oordeel dat het meedelen van informatie m.b.t. in het verleden aan de betrokkene verleende jeugdhulp het Openbaar Ministerie toelaat een zo volledig mogelijk beeld van de situatie te vormen met het oog op het voorstellen/nemen van gepaste actie. Zo wordt onder meer vermeden dat wordt geopteerd voor een vorm van hulpverlening die in het verleden geen resultaat opleverde. Deze mededeling, die uiteindelijk geschiedt met het oog op hetzelfde doeleinde, kan als een verenigbare verdere verwerking worden gekwalificeerd (artikel 4, 1, 2, WVP). 50. In fine van dit artikel wordt bepaald dat de minister nadere regels kan bepalen m.b.t. de inhoud van de doorverwijzing. In de mate dat het de bedoeling is om nog andere gegevens in de doorverwijzing op te nemen, worden ze best opgenomen in dit artikel met het oog op de toetsing van de proportionaliteit en maximale transparantie (alle informatie m.b.t. een gegevensstroom op 1 plaats). Artikel Teneinde het hoofd te bieden aan crisissituaties wordt per regio door de jeugdhulpaanbieders een permanent subsidiair aanbod crisishulpverlening uitgewerkt dat toegankelijk is door aanmelding bij een regionaal centraal permanent crisismeldpunt (artikel 44 van het decreet). 52. Artikel 57 van het ontwerpbesluit bepaalt dat elke aanmelding bij de centrale permanente crisispunten wordt geregistreerd in het registratiesysteem crisishulpverlening. Uit mondelinge toelichting verstrekt door de aanvrager blijkt dat deze registratie los staat van de toegangspoort en dat elk crisispunt een eigen registratiesysteem zal opzetten onder gezamenlijke verantwoordelijkheid van jeugdhulpaanbieders die het crisismeldpunt oprichten. De aanmeldingen worden gecodeerd in het registratiesysteem van het crisispunt opgenomen. 7 Koninklijk besluit van 30 september 1985 waarbij aan de onderzoeksrechters, aan de magistraten van het openbaar ministerie, aan de hoofdsecretarissen, aan de secretarissen-hoofden van dienst, aan de secretarissen, aan de adjunctsecretarissen en aan de opstellers die personeelslid zijn van de parketten, van de arbeidsauditoraten of van de krijgsauditoraten, toegang wordt verleend tot het Rijksregister van de natuurlijke personen en zij gemachtigd worden het identificatienummer van het Rijksregister van de natuurlijke personen aan te wenden.

12 Advies 07/ / Door met een crisismeldpunt te werken, wil men de inzetbare capaciteit voor hulpverlening beheren. Om deze taak te vervullen, hoeft het crisispunt niet te weten m.b.t. welke persoon er een crisissituatie is ontstaan. In het licht van artikel 4, 1, 3, WVP is het beperken van de registratie tot gecodeerde gegevens 8 een pluspunt. Artikel Het eerste lid van deze bepaling somt in 8 punten op welke gegevens het schriftelijk verslag bevat dat de Sociale Dienst opstelt n.a.v. een navorsingsopdracht. 55. Voor zover de Commissie op basis van de inlichtingen waarover zij beschikt kan beoordelen, kan de informatie omschreven in bovenvermelde 8 punten, rekening houdend met het doeleinde als conform met artikel 4, 1, 3, WVP worden bestempeld. Artikel In het eerste lid van dit artikel wordt weerom gewag gemaakt van het jeugdhulpverleningsplan. Uit het tweede lid blijkt dat dit niet hetzelfde jeugdhulpverleningsplan is als dat vermeld in artikel 51 van het ontwerpbesluit. De minstens op te nemen informatie is immers niet dezelfde. Concreet zal dit jeugdhulpverleningsplan de doelstellingen van de hulpverlening afbakenen en daartoe maatregelen voorstellen. Dit roept geen bijzondere bedenkingen op. 57. Uit het tweede lid blijkt dat op basis van het jeugdhulpverleningsplan een handelingsplan wordt opgesteld. Er wordt voorzien dat de minister de minimale inhoud ervan vaststelt. In de gegeven omstandigheden kan de Commissie zich niet uitspreken over de proportionaliteit van de inhoud van dit document. Artikel Zie de uiteenzetting m.b.t. artikel 19 (randnummers 11-13). 8 Het betreft geen anonieme gegevens, vermits de jeugdhulpaanbieder die de gecodeerde gegevens in het registratiesysteem invoegt, ze kan decoderen.

13 Advies 07/ /13 OM DEZE REDENEN de Commissie verleent een gunstig advies voor zover wordt rekening gehouden met de opmerkingen geformuleerd in randnummers 9, 10, 18, 19, 30, 35, 41, 44 en 50 die veelal zijn ingegeven door het ontbreken van voldoende precisering in het ontwerpbesluit. De Wnd. Administrateur, De Voorzitter, (get.) Patrick Van Wouwe (get.) Willem Debeuckelaere

Gelet op de aanvraag van Agentschap Jongerenwelzijn, ontvangen op 26/10/2016;

Gelet op de aanvraag van Agentschap Jongerenwelzijn, ontvangen op 26/10/2016; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 02/2017 van 18 januari 2017 Betreft: aanvraag van het Agentschap Jongerenwelzijn tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 37/2013 met het

Nadere informatie

beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (CO-A )

beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (CO-A ) 1/9 Advies nr 02/2016 van 13 januari 2016 Betreft: advies inzake een voorontwerp van decreet houdende diverse bepalingen betreffende het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (CO-A-2015-057)

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister. Beraadsiaging RR nr 62/2013 van 31 juli 2013

Sectoraal comité van het Rijksregister. Beraadsiaging RR nr 62/2013 van 31 juli 2013 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadsiaging RR nr 62/2013 van 31 juli 2013 Betreft: aanvraag van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur om uitbreiding te bekomen van de beraadslagingen RR

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/11 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 57/2013 van 10 juli 2013 Betreft: machtigingsaanvraag van Kind en Gezin en van het Vlaams Agentschap Jongerenwelzijn om toegang te bekomen

Nadere informatie

Betreft: advies m.b.t. het voorontwerp van decreet betreffende de organisatie van de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden (CO-A )

Betreft: advies m.b.t. het voorontwerp van decreet betreffende de organisatie van de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden (CO-A ) 1/7 Advies nr 21/2012 van 4 juli 2012 Betreft: advies m.b.t. het voorontwerp van decreet betreffende de organisatie van de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden (CO-A-2012-026) De Commissie voor de

Nadere informatie

bepaalde instrumenterende ambtenaren tot de registratieformaliteit en tot de hypothecaire openbaarmaking (CO-A-2014-005)

bepaalde instrumenterende ambtenaren tot de registratieformaliteit en tot de hypothecaire openbaarmaking (CO-A-2014-005) 1/6 Advies nr 05/2014 van 5 februari 2014 Betreft: advies m.b.t. het koninklijk besluit houdende regeling van de aanbieding van akten van bepaalde instrumenterende ambtenaren tot de registratieformaliteit

Nadere informatie

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER ADVIES Nr 39 / 2006 van 27 september 2006

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER ADVIES Nr 39 / 2006 van 27 september 2006 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, Gelet op het decreet van 12 juli 2013 betreffende de integrale jeugdhulp;

DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, Gelet op het decreet van 12 juli 2013 betreffende de integrale jeugdhulp; Ministerieel besluit met betrekking tot de werking van de gemandateerde voorzieningen en van de sociale diensten in de integrale jeugdhulp en de organisatie van bemiddeling in de regio Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/7 Advies nr 12/2014 van 26 februari 2014 Betreft: Adviesaanvraag aangaande het ontwerp van koninklijk besluit en het ontwerp van ministerieel besluit betreffende de identificatie en registratie van honden

Nadere informatie

tot de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVG ); Advies nr. 146/2018 van 19 december 2018

tot de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVG ); Advies nr. 146/2018 van 19 december 2018 1/6 Advies nr. 146/2018 van 19 december 2018 Betreft: Ontwerp van decreet tot wijziging van diverse bepalingen van titel X van het decreet van 5 april 1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 53/2016 van 27/07/2016 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Kruispuntbank voor de Uitwisseling van Gegevens om toegang te krijgen tot diverse

Nadere informatie

Betreft: Advies op eigen initiatief inzake het decreet betreffende de Vlaamse sociale bescherming

Betreft: Advies op eigen initiatief inzake het decreet betreffende de Vlaamse sociale bescherming Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Advies VTC nr. 07/2012 van 26 september 2012 Betreft: Advies op eigen initiatief inzake het decreet betreffende de Vlaamse

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 98/2014 van 19 november 2014 Betreft: Aanvraag van de Nationale Bank van België (NBB) om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

VR DOC.0360/1

VR DOC.0360/1 VR 2019 2203 DOC.0360/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering houdende wijzigingen aan het

Nadere informatie

Betreft: Advies inzake het voorontwerp van decreet betreffende de integrale jeugdhulp

Betreft: Advies inzake het voorontwerp van decreet betreffende de integrale jeugdhulp Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Advies VTC nr. 06/2012 van 5 september 2012 Betreft: Advies inzake het voorontwerp van decreet betreffende de integrale jeugdhulp

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 08/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie tot uitbreiding van beraadslaging

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Kind en Gezin ontvangen op 04/02/2011;

Gelet op de aanvraag van het intern verzelfstandigd agentschap met rechtspersoonlijkheid Kind en Gezin ontvangen op 04/02/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 23/2011 van 20 april 2011 Betreft: aanvraag van Kind en Gezin om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken in het kader van

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/6 Advies nr 56/2013 van 6 november 2013 Betreft: Advies inzake het ontwerp van Koninklijk besluit tot vaststelling van de bijzondere voorwaarden betreffende het register van de gemeentelijke administratieve

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ; 1/5 Advies nr. 52/2015 van 16 december 2015 Betreft: Adviesaanvraag over een wetsontwerp houdende de elektronische uitwisseling van gegevens met betrekking tot de hypothecaire leningen en individuele levensverzekeringen

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/6 Advies nr. 67/2017 van 22 november 2017 Betreft: advies over het voorontwerp van wet tot invoering van een belastingvermindering voor uitgaven met betrekking tot de aankoop van persoonlijke beschermingsmiddelen

Nadere informatie

Betreft: Voorontwerp van decreet betreffende de individuele opleiding (CO-A )

Betreft: Voorontwerp van decreet betreffende de individuele opleiding (CO-A ) 1/6 Advies nr. 153/2018 van 19 december 2018 Betreft: Voorontwerp van decreet betreffende de individuele opleiding (CO-A-2018-163) De Gegevensbeschermingsautoriteit (hierna "de Autoriteit"); Gelet op de

Nadere informatie

Gelet op de Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016

Gelet op de Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 1/5 Advies nr. 111/2018 van 7 november 2018 Betreft: Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 16 juli 1992 tot vaststelling van de informatie die opgenomen wordt in de

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen, ontvangen op 09/12/2014;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen, ontvangen op 09/12/2014; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 04/2015 van 21 januari 2015 Betreft: aanvraag van het Agentschap Ondernemen om als rechtsopvolger van het Bestuur KMObeleid van de FOD Economie

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 11/2008 van 12 maart 2008 Betreft: aanvraag van de vzw "Hôpital français" om toegang te bekomen tot de informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 18/08/2017;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Energieagentschap ontvangen op 18/08/2017; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 57/2017 van 4 oktober 2017 Betreft: aanvraag van het Vlaams Energieagentschap tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 47/2012 met het

Nadere informatie

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hallepoortlaan 5-8, B-1060 Brussel Tel. : +32(0)2/542.72.00 E-mail : commission@privacy.fgov.be Fax.: : +32(0)2/542.72.12 http://www.privacy.fgov.be/ COMMISSIE VOOR DE

Nadere informatie

Betreft: Adviesaanvraag betreffende de oprichting van een Centraal Register voor de invordering van onbetwiste geldschulden (CO-A )

Betreft: Adviesaanvraag betreffende de oprichting van een Centraal Register voor de invordering van onbetwiste geldschulden (CO-A ) 1/5 Advies nr 14/2015 van 13 mei 2015 Betreft: Adviesaanvraag betreffende de oprichting van een Centraal Register voor de invordering van onbetwiste geldschulden (CO-A-201-016) De Commissie voor de bescherming

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/6 Advies nr 25/2010 van 1 september 2010 Betreft: Advies betreffende het ontwerp van koninklijk besluit houdende wijziging van verschillende besluiten betreffende registratie van persoonsgegevens ingevolge

Nadere informatie

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: "VTC");

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: VTC); Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 11/2016 van 30 maart 2016 Betreft: aanvraag tot uitbreiding van machtiging VTC/2013/40 voor het meedelen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 78/2013 van 11 december 2013 Betreft: aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie om een netwerkverbinding tot

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2007 van 12 september 2007

BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2007 van 12 september 2007 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

3. Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 betreffende de veiligheidsconsulenten;

3. Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 betreffende de veiligheidsconsulenten; Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 24/2013 van 31 juli 2013 Betreft: Aanvraag tot machtiging voor het meedelen van persoonsgegevens in het

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2011 van 16 november 2011 Betreft: Aanvraag van het Agentschap Ondernemen om toegang te krijgen tot het Rijksregister en gebruik te maken

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter ontvangen op 28/10/2013;

Gelet op de aanvraag van het Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter ontvangen op 28/10/2013; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 06/2014 van 22 januari 2014 Betreft: aanvraag van tot uitbreiding van beraadslaging RR nr. 21/2009 van 25 maart 2009 waarbij eenmalige machtiging

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/7 Advies nr 18/2012 van 23 mei 2012 Betreft: advies betreffende een voorontwerp van wet inzake het gebruik van het identificatienummer van het Rijksregister van de natuurlijke personen door de personen

Nadere informatie

december 2007 tot uitbreiding van het machtigingsbesluit van 22 mei 2001;

december 2007 tot uitbreiding van het machtigingsbesluit van 22 mei 2001; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 79/2013 van 11 december 2013 Betreft: Aanvraag vanwege de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen NV tot uitbreiding van het machtigingsbesluit

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 40/2007 van 12 december 2007 Betreft: Aanvraag van het Vlaamse Overheid, Agentschap voor Binnenlands Bestuur, Afdeling Beleid Binnenland,

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010;

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2010 van 22 december 2010 Betreft: verzoek om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken voor de aanmaak van nieuwe militaire

Nadere informatie

Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer. Beraadslaging VTC nr. 37/2013 van 11 september 2013

Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer. Beraadslaging VTC nr. 37/2013 van 11 september 2013 Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 37/2013 van 11 september 2013 Betreft: Aanvraag tot uitbreiding voor wat betreft het taalniveau van de

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO ontvangen op 12/09/2011;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO ontvangen op 12/09/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 63/2011 van 16 november 2011 Betreft: aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO tot uitbreiding van beraadslaging RR nr. 23/2009 met het oog

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer 1/6 Advies 30/2016 van 8 juni 2016 Betreft: Advies uit eigen beweging over de mededeling door de Kruispuntbank van Ondernemingen van gegevens betreffende de functies die een persoon uitoefent binnen een

Nadere informatie

Betreft: advies over een voorontwerp van wet tot oprichting van een Centraal Register Collectieve Schuldenregelingen (CO-A )

Betreft: advies over een voorontwerp van wet tot oprichting van een Centraal Register Collectieve Schuldenregelingen (CO-A ) 1 Advies nr 18/2016 van 27 april 2016 Betreft: advies over een voorontwerp van wet tot oprichting van een Centraal Register Collectieve Schuldenregelingen (CO-A-2016-014) De Commissie voor de bescherming

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 39/2007 (RN-MA )

Betreft: aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 39/2007 (RN-MA ) 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 70/2015 van 9 december 2015 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 39/2007

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/6 Advies nr. 22/2016 van 18 mei 2016 Betreft: adviesaanvraag m.b.t. een ontwerp van koninklijk besluit tot vaststelling van het model van huishoudelijk reglement voor de toegang tot sommige specifieke

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), ontvangen op 18/11/2014;

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), ontvangen op 18/11/2014; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 03/2015 van 21 januari 2015 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) tot uitbreiding van

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ; 1/6 Advies nr. 03/2016 van 3 februari 2016 Betreft: Advies betreffende het voorontwerp van besluit van het Verenigd College houdende uitvoering van de ordonnantie van 21 juni 2012, gewijzigd door de ordonnantie

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 07/08/2014 en 08/08/2014;

Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 07/08/2014 en 08/08/2014; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 72/2014 van 10 september 2014 Betreft: aanvraag van RENTA vzw ten behoeve van zichzelf en haar leden om het identificatienummer van het Rijksregister

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012;

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 37/2012 van 9 mei 2012 Betreft: aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding om het identificatienummer van het Rijksregister te

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 91/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Administratie Economie en werkgelegenheid (Brussel

Nadere informatie

kunstenaars (CO-A )

kunstenaars (CO-A ) 1/7 Advies nr. 17/2019 van 6 februari 2019 Betreft: Advies over een ontwerp koninklijk besluit tot uitvoering van artikel 172bis van de programmawet (I) van 24 december 2002 en een ontwerp van ministerieel

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding ontvangen op 16 maart 2017;

Gelet op de aanvraag van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding ontvangen op 16 maart 2017; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 32/2017 van 21 juni 2017 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) tot uitbreiding van het

Nadere informatie

ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid art. 29 ;

ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid art. 29 ; 1 Advies nr 07/2016 van 24 februari 2016 Betreft: Adviesaanvraag aangaande het ontwerp van besluit van de Waalse regering betreffende de identificatie en registratie van katten (CO-A-2016-004) De Commissie

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende inlichtingen, ontvangen op 17/02/2014;

Gelet op de bijkomende inlichtingen, ontvangen op 17/02/2014; 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 22/2014 van 5 maart 2014 Betreft: Aanvraag van de afdeling Milieuvergunningen van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2007 van 12 september 2007

BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2007 van 12 september 2007 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycomission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/133 BERAADSLAGING NR. 08/039 VAN 1 JULI 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS UIT

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 17/2015 van 25 maart 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Agentschap voor Geografische Informatie

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 12/06/2014;

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken op 12/06/2014; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2014 van 9 juli 2014 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs en Studiefinanciering Afdeling

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013;

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 30/2013 van 17 april 2013 Betreft: vraag van de provincie Luik voor een uitbreiding van de machtiging die werd verleend bij Koninklijk besluit

Nadere informatie

3. Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 betreffende de veiligheidsconsulenten;

3. Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 betreffende de veiligheidsconsulenten; Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 46/2016 van 7 december 2016 die beraadslaging VTC nr. 14/2013 van 8 mei 2013 vervangt. Betreft: Aanvraag

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Onderwijs Antwerpen, ontvangen op 15/01/2014;

Gelet op de aanvraag van het Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Onderwijs Antwerpen, ontvangen op 15/01/2014; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 21/2014 van 5 maart 2014 Betreft: Aanvraag van het Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Onderwijs Antwerpen om het identificatienummer van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin ontvangen op 16 mei 2017;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin ontvangen op 16 mei 2017; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 63/2017 van 8 november 2017 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin om toegang tot krijgen tot het Rijksregister en het

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 08/2015 van 21 januari 2015 Betreft: uitbreiding van beraadslaging RR nr. 21/2009 van 25 maart 2009 waarbij eenmalige machtiging aan de ziekenhuizen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 34/2018 van 16 mei 2018 Betreft: Aanvraag van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen tot aanpassing van de rechtsgrond van beraadslaging

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 10/2008 van 12 maart 2008 Betreft: aanvraag van de cvba Brussels Network Operations om toegang te bekomen tot de informatiegegevens van het

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 23/2015 van 22 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis - Vlaanderen om het Rijksregisternummer te

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ; 1/6 Advies nr 04/2016 van 3 februari 2016 Betreft: Adviesaanvraag van de Duitstalige Gemeenschap betreffende het voorontwerp van decreet betreffende de bestrijding van doping in de sport (CO-A-2016-002)

Nadere informatie

Betreft: voorontwerp van decreet betreffende de plaatselijke werkgelegenheidsagentschappen (CO- A )

Betreft: voorontwerp van decreet betreffende de plaatselijke werkgelegenheidsagentschappen (CO- A ) 1/7 Advies nr. 09/2019 van 16 januari 2019 Betreft: voorontwerp van decreet betreffende de plaatselijke werkgelegenheidsagentschappen (CO- A-2018-179) De Gegevensbeschermingsautoriteit (hierna "de Autoriteit");

Nadere informatie

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 72/2017 van 13 december 2017 Betreft: Aanvraag van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw (VVSG) ten behoeve van de Vlaamse steden

Nadere informatie

raamovereenkomsten over de subsidiëring van verenigingen en inrichtingen voor personen met een handicap (CO-A )

raamovereenkomsten over de subsidiëring van verenigingen en inrichtingen voor personen met een handicap (CO-A ) 1/6 Advies nr. 58/2019 van 27 februari 2019 Betreft: voorontwerp van besluit van de Regering van de Duitstalige Gemeenschap tot aanpassing van het besluit van de Regering van 20 februari 2014 tot vaststelling

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Directie Huisvesting van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel ontvangen op 08/07/2015;

Gelet op de aanvraag van de Directie Huisvesting van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel ontvangen op 08/07/2015; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2015 van 2 september 2015 Betreft: machtigingsaanvraag van de Directie Huisvesting van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel om toegang

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het comité); 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 34/2008 van 30 juli 2008 Betreft: aanvraag van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten, om toegang te krijgen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2011 van 21 september 2011 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba om toegang te krijgen tot het informatiegegeven

Nadere informatie

Sectoraal Comité van het Rijksregister. Advies RR nr. 01/2013 van 11 december 2013

Sectoraal Comité van het Rijksregister. Advies RR nr. 01/2013 van 11 december 2013 1/9 Sectoraal Comité van het Rijksregister Advies RR nr. 01/2013 van 11 december 2013 Betreft: adviesaanvraag m.b.t. ontwerp van koninklijk besluit waarbij de Nationale Bank van België en de bank-, wissel-,

Nadere informatie

voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme (RN/MA/2010/130)

voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme (RN/MA/2010/130) 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 02/2011 van 26 januari 2011 Betreft: aanvraag van de vzw Identifin om toegang te krijgen tot de informatiegegevens van het Rijksregister met

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Justitie, ontvangen op 07/05/2013;

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Justitie, ontvangen op 07/05/2013; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 53/2013 van 10 juli 2013 Betreft: aanvraag van de FOD Justitie, Directoraat-generaal Rechterlijke Organisatie tot uitbreiding van de toegang

Nadere informatie

Betreft: Ontwerp van koninklijk besluit houdende identificatie- en registratiemodaliteiten bij de aankoop van oude metalen (A )

Betreft: Ontwerp van koninklijk besluit houdende identificatie- en registratiemodaliteiten bij de aankoop van oude metalen (A ) 1/5 Advies nr 08/2011 van 2 maart 2011 Betreft: Ontwerp van koninklijk besluit houdende identificatie- en registratiemodaliteiten bij de aankoop van oude metalen (A-2011-005) De Commissie voor de bescherming

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/6 Advies nr 41/2015 van 23 september 2015 Betreft: Adviesaanvraag m.b.t. het ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de identificatie en registratie van katten (CO-A-2015-045) De Commissie

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 33/2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Zorgfonds om ten behoeve van zichzelf en de erkende zorgkassen toegang te krijgen

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 52/2008 van 10 december 2008 Betreft: aanvraag van het Ministerie van Onderwijs en Vorming, Agentschap voor Onderwijsdiensten om het identificatienummer

Nadere informatie

1996 betreffende de verschillende identiteitsdocumenten voor kinderen onder de twaalf jaar

1996 betreffende de verschillende identiteitsdocumenten voor kinderen onder de twaalf jaar 1/6 Advies nr 08/2013 van 13 maart 2013 Betreft: ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 december 1996 betreffende de verschillende identiteitsdocumenten voor kinderen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Eandis System Operator cvba, ontvangen op 04/05/2016;

Gelet op de aanvraag van Eandis System Operator cvba, ontvangen op 04/05/2016; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 40/2016 van 22 juni 2016 Betreft: aanvraag van Eandis System Operator cvba om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018;

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 25/2018 van 18 april 2018 Betreft: Aanvraag van het Federaal Agentschap voor de Kinderbijslag (FAMIFED) om toegang te krijgen tot informatiegegevens

Nadere informatie

tot de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVG ); Advies nr. 147/2018 van 19 december 2018

tot de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVG ); Advies nr. 147/2018 van 19 december 2018 1/6 Advies nr. 147/2018 van 19 december 2018 Betreft: Besluit van de Vlaamse Regering tot instelling van een tegemoetkoming in de kosten bij de renovatie of verbetering van een bestaande woning of bij

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Leuvens Instituut voor Criminologie van de K.U.Leuven ontvangen op 09/08/2011;

Gelet op de aanvraag van Leuvens Instituut voor Criminologie van de K.U.Leuven ontvangen op 09/08/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2011 van 12 oktober 2011 Betreft: aanvraag van het Leuvens Instituut voor Criminologie van de K.U.Leuven om toegang te krijgen tot de informatiegegevens

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015;

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2015 van 29 juli 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van Forem om het Rijksregisternummer te gebruiken voor het toegangs- en gebruikersbeheer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Stichting Kankerregister, ontvangen op 17/04/2013;

Gelet op de aanvraag van de Stichting Kankerregister, ontvangen op 17/04/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 47/2013 van 19 juni 2013 Betreft: aanvraag van de Stichting Kankerregister om toegang te bekomen tot een aantal informatiegegevens van het

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Directie-generaal Personen met een handicap van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid ontvangen op 24/01/2015;

Gelet op de aanvraag van de Directie-generaal Personen met een handicap van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid ontvangen op 24/01/2015; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 18/2015 van 25 maart 2015 Betreft: aanvraag ingediend door de Directie-generaal Personen met een handicap van de Federale Overheidsdienst

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2006 VAN 18 OKTOBER 2006

BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2006 VAN 18 OKTOBER 2006 BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2006 VAN 18 OKTOBER 2006 O. Ref. : SA2 / RN / 2006 /029/003berdef BETREFT : Aanvraag van het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Bestuur Uitrusting en Vervoer, Directie

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG), ontvangen op 18 januari 2016;

Gelet op de aanvraag van Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG), ontvangen op 18 januari 2016; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 68/2016 van 14 september 2016 Betreft: Aanvraag van het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest om de beraadslaging RR nr. 12/2010

Nadere informatie

Advies nr 18/2015 van 10 ju uni 2015 Betreft:

Advies nr 18/2015 van 10 ju uni 2015 Betreft: 1/6 Adviess nr 18/2015 van 10 juni 2015 Betreft: Adviesaanvraag met betrekking tot Titel II, Hoofdstuk 2, afdeling 2 van hett ontwerp van programmawet betreffende de aanwezigheidsregistratie in de vleessector

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van het ICT Steunpunt b.v.b.a. B.O.A.(RN/A/2007/001) Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Betreft: aanvraag van het ICT Steunpunt b.v.b.a. B.O.A.(RN/A/2007/001) Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/5 Aanbeveling nr. 01/2008 van 12 maart 2008 Betreft: aanvraag van het ICT Steunpunt b.v.b.a. B.O.A.(RN/A/2007/001) Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité"); Gelet op de wet van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer, ontvangen op 08/11/2013;

Gelet op de aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer, ontvangen op 08/11/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 19/2014 van 5 maart 2014 Betreft: aanvraag van de FOD Mobiliteit en Vervoer om toegang te krijgen tot de informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 25 / 2007 VAN 18 JULI 2007

BERAADSLAGING RR Nr 25 / 2007 VAN 18 JULI 2007 KONINKRIJK BELGIE KONINKRIJK BELGIE Brussel, Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Adres : Fax.: Hoogstraat, +32(0)2/213.85.65

Nadere informatie

Betreft: aanvraag tot herziening van de beraadslaging RR nr. 34/2012 (RN-MA )

Betreft: aanvraag tot herziening van de beraadslaging RR nr. 34/2012 (RN-MA ) 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 70/2012 van 5 september 2012 Betreft: aanvraag tot herziening van de beraadslaging RR nr. 34/2012 (RN-MA-2012-248) Het Sectoraal comité van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de VMM en AIV ontvangen op 29 maart 2017;

Gelet op de aanvraag van de VMM en AIV ontvangen op 29 maart 2017; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 33/2017 van 21 juni 2017 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het agentschap Informatie Vlaanderen (AIV)

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 71/2011 van 14 december 2011 Betreft: machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis om het Rijksregisternummer te gebruiken zodat zij voor

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 13/2015 van 18 februari 2015 Betreft: aanvraag van het Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten om toegang te krijgen tot bepaalde

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 27/2009 van 18 mei 2009 Betreft: aanvraag van het Vlaams Parlement tot aanpassing en uitbreiding van beraadslaging nr. 08/2004 met het oog

Nadere informatie