Welkom op Panta Rhei. Al het onderwijs op één plek. Aparte mavoklas in de bovenbouw. Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom op Panta Rhei. Al het onderwijs op één plek. Aparte mavoklas in de bovenbouw. Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo"

Transcriptie

1 Welkom op Panta Rhei Aparte mavoklas in de bovenbouw Al het onderwijs op één plek Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo

2 2 Iedereen is welkom Panta Rhei is een school waar iedere leerling welkom is, welk geloof, welke levensovertuiging of achtergrond je ook hebt. Onze school lijkt in de praktijk het meest op een openbare school. Respect voor elkaar is onze belangrijkste regel.

3 Wat is Panta Rhei? Panta Rhei is een scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo (op alle niveaus) in Amstelveen. Vergeleken met andere scholen is Panta Rhei een kleine school, met ongeveer 800 leerlingen. Je kunt bij ons kiezen voor de mavo, of voor een kaderberoepsgerichte of basisberoepsgerichte opleiding. In de loop van de tweede klas kies je welke bovenbouwopleiding het best bij je past. Onze opleidingen bereiden je zo goed mogelijk voor op de maatschappij en de steeds veranderende arbeidsmarkt. Met je diploma van Panta Rhei kun je naar een regionaal opleidingencentrum (roc) of naar de havo (met een mavo-diploma). 3

4 Eigentijds en kleinschalig 4 In onze twee mooie gebouwen aan de Pandora 1 en 2 in Amstelveen krijg je eigentijds onderwijs. We werken veel met computers en een elektronische leeromgeving. In de gloednieuwe sporthal naast de school krijg je de gymlessen. De school is goed bereikbaar: vlakbij de Pandora zijn de haltes van drie buslijnen. Met sneltram 51 uit Amsterdam kun je ook dichtbij uitstappen. Iedere groep leerlingen heeft een eigen plek in de school. Ook heeft iedere klas een eigen mentor, een vaste groep leraren en een eigen intern begeleider. Zo willen we onze school, die toch al niet zo groot is, nog kleiner, veiliger en gezelliger maken. Verder zijn er verschillende pauzes, waardoor je niet direct in de eerste klas samen pauze hebt met leerlingen die veel ouder en groter zijn dan jij. Wel zo prettig! Meer informatie Kom naar onze open dagen! Je kunt dan met eigen ogen zien hoe mooi onze gebouwen zijn. Bekijk de presentaties van de verschillende vakken en proef de sfeer. Ook de lesjesmiddag geeft een goede indruk van onze school. Kijk voor de data op de achterzijde van deze folder, of lees meer op onze website:

5 5 Onze brugperiode De brugperiode duurt twee jaar. We noemen dit de onderbouw. We hebben brugklassen voor de basisberoepsgerichte leerweg (bbl), de kadergerichte leerweg (kbl) en de mavo. Ook zijn er klassen met een combinatie van deze leerwegen. Als je een lwoo-advies hebt, krijg je speciale aandacht. Soms zit je dan in een kleinere klas, maar het kan ook zijn dat we je op andere manieren extra ondersteuning bieden. Je kunt bij ons leerwegondersteuning (lwoo) krijgen op alle niveaus van het vmbo. Daarin zijn we een bijzondere school, want niet alle scholen doen dat. Met een lwoo-advies haal je bij ons gewoon je vmbo-diploma op je eigen niveau. Je volgt in de onderbouw lessen in de vakken Nederlands, Engels, wiskunde, kennis der natuur, mens en maatschappij, techniek, verzorging, beeldende vorming, cultuur en media, drama, muziek, lichamelijke oefening en (veel!) mentorlessen. Vanaf klas 2 krijg je ook Duits, behalve in een bbl-klas. Onder andere tijdens de mentoruren krijg je Leefstijl, om goed te leren omgaan met jezelf en anderen. Leerwegen Hierboven vertelden we dat je in de brugperiode verschillende leerwegen kunt volgen. De keuze voor een leerweg heeft te maken met je manier van leren: meer praktisch (bbl) of meer gericht op theorie (kbl of mavo). Iedere leerling volgt een leerweg die het beste bij hem of haar past. In de loop van het tweede leerjaar wordt duidelijk op welk niveau je zult starten in leerjaar 3.

6 Groeien 6 Wij geloven dat elke leerling kan groeien en nóg beter kan worden. Daarom zorgen we ervoor dat je extra stof aangeboden kunt krijgen als je heel goede resultaten behaalt. Als je bijvoorbeeld in klas 1 en 2 de basisberoepsgerichte leerweg doet en je laat zien dat je de stof heel goed begrijpt, dan mag je met verrijkingsstof laten zien dat je misschien een stapje hoger kunt: de kaderberoepsgerichte leerweg. Hetzelfde geldt voor de kaderberoepsgerichte leerweg: als het heel goed met je gaat, kun je stof aangeboden krijgen voor de kader-mavo leerweg. Zo proberen we alles eruit te halen wat erin zit. Een tweedeklasser vertelt: Aan het eind van de kennismakingsweek voelde ik me er eigenlijk al thuis. Ik nam meteen vriendinnen mee naar huis. Als je op de basisschool geen goede klik met de leraar had, zat je daar toch het hele jaar mee! Nee, dan die docenten hier, zo verschillend, de ene is heel streng, de andere is grappig. Maar in ieder geval is er voldoende afwisseling.

7 Leerpleinuren 7 Op Panta Rhei werken we met leerpleinen. In zogeheten leerpleinuren word je in de onderbouw al voorbereid op die manier van werken. Je krijgt een weektaak, waarin staat welke taken je aan het einde van de week af moet hebben. Dit ken je misschien wel van de basisschool. We beginnen steeds op vrijdag en je werk moet de donderdag daarop helemaal af zijn. Is dat niet zo, dan blijf je iets langer op school om het verder af te maken. Op deze manier leer je je werk beter in te delen en te plannen. Je mag dus zelf bepalen wanneer je welke taak doet. Daarvoor heb je iedere dag een uur de tijd. Er zijn altijd docenten in het lokaal die je helpen en je werk controleren. Omdat we leerpleinuren hebben, heb je thuis minder tijd aan maakwerk te besteden. Alleen het leren voor toetsen doe je thuis, de rest van je werk gebeurt zoveel mogelijk op school. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor ons. Doordat je al je opdrachten op school maakt, kunnen wij veel beter zien waar je goed in bent, maar ook waar je misschien nog wat extra hulp bij nodig hebt. Daar kunnen we dan samen aan werken. Een tweedeklasser vertelt: Op de basisschool moest je thuis je huiswerk maken. Op Panta Rhei krijg je een weektaak, waar je tijdens schooltijd aan mag werken. Dat vind ik heel fijn. Als je iets niet snapt, is er altijd een leraar die je kan helpen. Alleen toetsen leer ik thuis, daar heb je wat meer tijd voor nodig.

8 Taalaccentklas 8 Als je moeite hebt met taal, kun je daar op Panta Rhei extra bij hulp bij krijgen. Wij plaatsen de leerlingen met de grootste taalachterstand in een taalaccentklas. In zo n klas besteden de docenten extra aandacht aan taal, zodat je de achterstand kunt inhalen. We helpen je door extra te oefenen met lezen en met je woordenschat. Je krijgt daarbij extra ondersteuning van onze remedial teacher, die gespecialiseerd is in taalachterstanden en leerstrategieën. Heb jij een talent? Kies dan voor één van de profielklassen! Er zijn twee soorten profielklassen: de sportklas en de media & entertainmentklas. Deze klassen zijn bedoeld voor leerlingen die een talent hebben voor sport of media & entertainment. Met dit laatste bedoelen we alles wat te maken heeft met kunst en cultuur, muziek, drama en dans. Meer hierover lees je op de volgende pagina s.

9 9 Media & entertainmentklas Heb je talent voor media en entertainment, of belangstelling voor kunst, cultuur, nieuwe media, muziek, drama en/of dans? Wil je leren presenteren, organiseren, onderzoeken en begeleiden? Dan is de media & entertainmentklas echt iets voor jou! Net als in de sportklas volg je in leerjaar 1 en 2 van deze klas de gewone vakken. Je krijgt daarnaast twee klokuren extra lessen in alles wat maar met media & entertainment te maken heeft: beeldende vorming, fotografie, muziek, nieuwe media, dans, drama, schilderen etc. Je krijgt bijzondere workshops en gaat zo nu en dan de school uit voor speciale bezoeken aan een museum of voorstelling. Ook ga je zelf een voorstelling voorbereiden en opvoeren. Voor de bovenbouw kun je elke opleiding kiezen. Daarnaast kun je verder gaan met het specialisatieprogramma van media & entertainment en zo uiteindelijk een certificaat media & entertainment behalen. Een moeder van een eersteklasser vertelt: De overstap naar Panta Rhei voelt heel erg goed. Natuurlijk zijn er vooroordelen. Bijvoorbeeld dat er ook leerlingen uit andere culturen op Panta Rhei zitten. Maar ik vind dat juist wel leuk, leer ze maar eens kennen! Zo heeft mijn dochter een vriendinnetje dat Egyptisch/Spaans is. Nou, dat is toch hartstikke leuk!

10 Sportklas 10 Heb jij sporttalent? Of ben je in elk geval heel erg geïnteresseerd in sport? Meld je dan aan voor onze sportklas. Je volgt in leerjaar 1 en 2 van deze klas de gewone vakken, en krijgt daarnaast twee klokuren extra sport in de week. Dan maak je kennis met verschillende sporten en leer je samenwerken en organiseren. In de gewone lessen praten we ook vaak over sport. De sportklas bereidt je goed voor op onze opleiding Sport, Dienstverlening & Veiligheid, maar je kunt ook doorstromen naar andere sectoren op onze school. Een tweedeklasser vertelt: Ik reis elke dag drie kwartier van het stadsdeel Zeeburg naar Panta Rhei. Vorig jaar zat ik op een andere school. Daar kon ik niet goed meekomen, omdat het systeem niets voor me was. Op Panta Rhei kan ik nu makkelijk bijblijven. Hier hebben we een weektaak die elke week wordt afgetekend. Mijn rapportcijfers zien er goed uit.

11 11 Projecten Je leert in de onderbouw ook veel door projecten. Er zijn vier projectweken per jaar, die elk een eigen thema hebben. Zo is er een project over onderdrukking en vrijheid, een project over andere culturen en niet te vergeten het project So you think you can cook. Deze laatste projectweek over koken is eigenlijk een spannende wedstrijd waarbij je ook nog eens veel leert. En het eerste project dat je in de eerste klas krijgt, gaat over hoe we met elkaar om willen gaan. Daarin besteden we ook veel aandacht aan pesten. Tijdens projectweken krijg je geen les in de normale vakken, maar leer je juist op een heel andere manier. Je werkt dan veel samen met andere leerlingen in groepjes en doet veel op de computer. Ook ga je eropuit, bijvoorbeeld naar het zwembad of naar een museum. We beginnen in de onderbouw met deze projecten, omdat je in de bovenbouw heel vaak op deze manier samen zult leren, bijvoorbeeld op de leerpleinen. Ook in je vervolgopleiding, na onze school, wordt vaak op deze manier gewerkt. Zo kun je er vast aan wennen en het is ook nog leuk! Oriënteren op de bovenbouw Bij het project Oriënteren op de bovenbouw neem je in de tweede klas alvast een kijkje bij de opleidingen in de bovenbouw. Dit helpt je om uit te zoeken welke opleiding het beste bij je past.

12 12 Onze opleidingen Nadat je in de onderbouw veel algemene vakken hebt gevolgd, krijg je in de bovenbouw (klas 3 en 4) de vakken van de door jou gekozen opleiding. Onze opleidingen leren je alle vaardigheden die je nodig hebt voor een vervolgopleiding in het mbo. De inrichting van onze bovenbouw gaat veranderen. De opleidingen worden zo ingericht dat ze nóg beter aansluiten op het mbo. We willen je zo goed mogelijk voorbereiden op de maatschappij en de steeds veranderende arbeidsmarkt. In de nieuwe programma s, die starten in schooljaar , zul je de huidige keuzemogelijkheden blijven herkennen. Om je een beeld te geven, noemen we je de opleidingen die Panta Rhei nu aanbiedt. Dat zijn naast de mavo de opleidingen Techniek Breed, Zorg & Welzijn Breed, Handel & Administratie en Sport, Dienstverlening & Veiligheid. Een eersteklasser vertelt: Het is een strenge school, maar goed streng. Er wordt op je gelet, maar daardoor voel ik me veilig. De school is ook niet zo groot. Hierdoor ken ik bijna alle docenten, ook als ik geen les van ze heb. Ik ben blij dat ik op Panta Rhei zit.

13 Aparte mavo-klas Heb je een advies voor de gemengd/theoretische leerweg, dan krijg je in leerjaar drie al meteen les op mavoniveau. In de eerste helft van het jaar krijg je naast de theorievakken van je sector ook een beroepsgericht vak. Als we in dat eerste halfjaar zien dat je het niveau van de mavo aankunt, vervalt in de tweede helft van het jaar het beroepsgerichte vak. Leerlingen voor wie het mavoniveau toch niet haalbaar blijkt te zijn, kunnen eenvoudig op kaderniveau verder. 13 Een mavo-leerling vertelt: Panta Rhei biedt voor alle vakken examentrainingen aan. Eigen docenten en hbo-studenten geven extra uitleg over de examenstof. Ik sta er redelijk voor en hoef niet voor alle vakken examentrainingen te doen. Maar het is fijn om extra te oefenen, dat verheldert. Je kunt nooit teveel geleerd hebben!

14 14 Leuke dingen Op Panta Rhei houden we sportdagen, discoavonden, een theaterdag en een kerstviering. Aan het eind van het jaar is er voor de vierdejaars leerlingen een speciaal feest dat mede door henzelf wordt georganiseerd. Daarnaast hebben zij een afsluitend uitje; de laatste keer gingen zij naar Walibi World. Een moeder van een eersteklasser vertelt: Het niveau op de basisschool lag erg hoog. Voor mijn zoon is het wel fijn dat hij nu ook wel eens bij de besten van de klas kan horen. We waren wel een beetje bang dat het een grote overgang voor hem zou zijn. Hij moet zichzelf toch wel bewijzen. Maar te zien aan de goede cijfers tot nu toe lijkt het wel mee te vallen!

15 Excursies We gaan in de onderbouw onder andere op excursie naar Artis. In de bovenbouw hangen de excursies af van de opleiding die je kiest. Je kunt naar Nemo en Mercedes Roadsense, een verkeerseducatieprogramma (opleiding Techniek Breed), de Tweede Kamer (opleidingen Zorg & Welzijn Breed en Handel & Administratie) of de Marine, de Landmacht of de Politie/hondenbrigade (opleiding Sport, Dienstverlening & Veiligheid). 15 Voor alle eerste- en derdeklassers is er aan het begin van het jaar een werkweek. Als je SDV kiest heb je daarnaast nog een natuurwerkkamp in Zeeland in de derde klas en ga je in de vierde klas naar de Ardennen. En mavo-4 brengt een meerdaags bezoek aan Londen. Je mening geven Op Panta Rhei vinden wij het belangrijk dat leerlingen kunnen meepraten over zaken die zij belangrijk vinden. Daarom kunnen leerlingen een paar keer per schooljaar met de directie in gesprek. In zogeheten lunchgesprekken kan de directie onderwerpen voorleggen, maar als leerling kan je ook zelf met onderwerpen komen. Bijvoorbeeld over schoolfeesten, maar ook over de weektaak of het assortiment in de kantine.

16 Kom naar Panta Rhei Open dagen > Vrijdag 6 februari 2015, uur > Zaterdag 7 februari 2015, uur Locatie Pandora 1-2, 1183 KK Amstelveen Lesjesmiddag en inschrijving > Woensdag 18 februari 2015, uur (programma start om uur) Locatie Pandora 1, 1183 KK Amstelveen Inschrijvingsmiddagen en -avonden > Woensdag 4 maart 2015, uur > Woensdag 18 maart 2015, uur > Woensdag 25 maart 2015, uur > Woensdag 1 april 2015, uur > Woensdag 15 april 2015, uur Locatie Pandora 1, 1183 KK Amstelveen Natuurlijk zijn je ouders tijdens de lesjesmiddag van harte welkom om de school te bekijken Panta Rhei Foto s Dirk Kreijkamp, Karin Ligthart, Ad Nuis, Jeroen Poortvliet, Jasmijn Vreugdenhil e.a. Redactie Communicatieadviesbureau Anja de Zeeuw, Panta Rhei Jasmijn Vreugdenhil Basisvormgeving studio Tineke Wieringa bno Opmaak Panta Rhei Jasmijn Vreugdenhil Druk drukkerij Mart.Spruijt Pandora KK Amstelveen T Postbus AN Amstelveen E info@sgpantarhei.nl I

Welkom in de onderbouw van Panta Rhei

Welkom in de onderbouw van Panta Rhei Welkom in de onderbouw van Panta Rhei sportklas en expressieklas kookklas en game & technologieklas Scholengemeenschap voor vmbo/mavo (met en zonder lwoo) Iedereen is welkom 2 Panta Rhei is een school

Nadere informatie

Welkom in de onderbouw van Panta Rhei

Welkom in de onderbouw van Panta Rhei Welkom in de onderbouw van Panta Rhei sportklas en expressieklas NIEUW: kookklas en game & technologieklas Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo 2 Iedereen is welkom Panta Rhei is een school waar iedere

Nadere informatie

Welkom op Panta Rhei. Al het onderwijs op één plek. Aparte mavoklas in de bovenbouw. Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo

Welkom op Panta Rhei. Al het onderwijs op één plek. Aparte mavoklas in de bovenbouw. Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo Welkom op Panta Rhei Aparte mavoklas in de bovenbouw Al het onderwijs op één plek Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo 2 Iedereen is welkom Panta Rhei is een school waar iedere leerling welkom is,

Nadere informatie

Welkom in de onderbouw van Panta Rhei

Welkom in de onderbouw van Panta Rhei Welkom in de onderbouw van Panta Rhei veel persoonlijke aandacht en hoog slagingspercentage mavo+ kleinere klassen en doorstroom naar havo Scholengemeenschap voor vmbo/mavo+ (met en zonder lwoo) Iedereen

Nadere informatie

Welkom op Panta Rhei. Al het onderwijs op één plek. Aparte mavoklas in de bovenbouw. Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo

Welkom op Panta Rhei. Al het onderwijs op één plek. Aparte mavoklas in de bovenbouw. Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo Welkom op Panta Rhei Al het onderwijs op één plek Aparte mavoklas in de bovenbouw Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo 2 Iedereen is welkom Panta Rhei is een school waar iedere leerling welkom is,

Nadere informatie

Welkom op Panta Rhei. Nieuwbouw aan de Pandora! Aparte mavoklas in de bovenbouw

Welkom op Panta Rhei. Nieuwbouw aan de Pandora! Aparte mavoklas in de bovenbouw Welkom op Panta Rhei Nieuwbouw aan de Pandora! Aparte mavoklas in de bovenbouw Iedereen is welkom Panta Rhei is een school waar iedere leerling welkom is, welk geloof, welke levensovertuiging of achtergrond

Nadere informatie

Haal alles uit jezelf op Panta Rhei!

Haal alles uit jezelf op Panta Rhei! Haal alles uit jezelf op Panta Rhei! Eigentijdse vmbo en mavo opleidingen voor het werk van de toekomst In mavo+ kleinere klassen en doorstroom naar havo Scholengemeenschap voor vmbo en mavo+ (met en zonder

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

Van de onderbouw naar de bovenbouw

Van de onderbouw naar de bovenbouw Van de onderbouw naar de bovenbouw 2018-2019 Wanneer ga je over in klas 1 en 2? Welke keuzes moet je maken in klas 2? Hoe gaat dat dan allemaal? Scholengemeenschap Panta Rhei Amstelveen, september 2018

Nadere informatie

Van de onderbouw naar de bovenbouw

Van de onderbouw naar de bovenbouw Van de onderbouw naar de bovenbouw 2019-2020 Wanneer ga je over in klas 1 en 2? Welke keuzes moet je maken in klas 2? Hoe gaat dat dan allemaal? Scholengemeenschap Panta Rhei Amstelveen, september 2019

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor leerlingen Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst Iedereen staat voor elkaar klaar,

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

Van de onderbouw naar de bovenbouw

Van de onderbouw naar de bovenbouw Van de onderbouw naar de bovenbouw 2013-2014 Scholengemeenschap Panta Rhei Amstelveen, september 2013 Wanneer ga je over in klas 1 en 2? Welke keuzes moet je maken in klas 2? Hoe gaat dat dan allemaal?

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

www _ 1

www _ 1 www.veenoord.info 1 Op Veenoord heb jij de regie in handen! Je volgt je eigen persoonlijke leerroute en doet waar mogelijk vakken op een hoger niveau (BB/ KB/TL). Je leert eigen keuzes maken en zet prestaties

Nadere informatie

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school!

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school! Informatiefolder voor ouders Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken Kempenhorst, een fijne school! Structuur van de school Leerjaar 4 Leerjaar 3 Theoretische leerweg Keuze uit 2

Nadere informatie

van de onderbouw naar de bovenbouw

van de onderbouw naar de bovenbouw van de onderbouw naar de bovenbouw 2012-2013 Uitgave: september 2012 Wanneer ga je over in klas 1 en 2? Welke keuzes moet je maken in klas 2? En hoe gaat dat dan allemaal? Inhoudsopgave Voorwoord... 1

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Leerlingfolder Groen moet je doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Eindhoven 10x vraag en antwoord: dat is makkelijk kiezen! 1 2 Een dag op school Hoe ziet mijn schooldag eruit? De

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

Samen bouwen aan jouw toekomst

Samen bouwen aan jouw toekomst Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Samen bouwen aan jouw toekomst i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Dit is mijn school. Ik heb moeite met schoolwerk maken. Maar op

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ben je aan het uitzoeken welke

Nadere informatie

JUNIOR COLLEGE. Doen. Eigen leerroute LEREN WIE JE BENT. Samen starten. We rk -a fm aa k- ur en. klas 1 vmbo basis/kader. vmbolelystad.

JUNIOR COLLEGE. Doen. Eigen leerroute LEREN WIE JE BENT. Samen starten. We rk -a fm aa k- ur en. klas 1 vmbo basis/kader. vmbolelystad. JUNIOR COLLEGE klas 1 vmbo basis/kader LEREN WIE JE BENT Samen starten We rk -a fm aa k- ur en Ke u z es m a ke n Doen Eigen leerroute vmbolelystad.nl Leren wie je bent Beste leerling uit groep 8, Welkom

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Open dagen Van ALMELO Woensdag 28 november 2018 van 15.00 tot 20.00 uur Woensdag 16 januari 2019 van 15.00 tot 20.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum Doe mee in onze groene wereld Almelo vmbo groen Het Groene Lyceum 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet

Nadere informatie

Van de onderbouw naar de bovenbouw

Van de onderbouw naar de bovenbouw Van de onderbouw naar de bovenbouw 2014-2015 Scholengemeenschap Panta Rhei Amstelveen, september 2014 Wanneer ga je over in klas 1 en 2? Welke keuzes moet je maken in klas 2? Hoe gaat dat dan allemaal?

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je

VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je nodig hebt voor je vervolgonderwijs op het mbo, hbo en

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Heb je nog vragen? Schoolleiding. Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075)

Heb je nog vragen? Schoolleiding. Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075) Heb je nog vragen? Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075) 640 91 30 Schoolleiding. Henk Lüken: vestigingsdirecteur Anita Gietermans: afdelingsleider leerjaar 1 en ISK Jan Willem van der

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Ik wist in groep 6 al dat ik naar deze school wilde. Toen ging ik met mijn broer mee naar de open dag. Ik was er direct uit. Dit is een goede school, er hangt een leuke sfeer

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo.

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. TOPmavo Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. Met TOPmavo kun je alle kanten op Mavo betekent middelbaar

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

Informatiebrochure Bouwen aan talent! Hoofdstuk. Vakcollege Economie en Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn

Informatiebrochure Bouwen aan talent! Hoofdstuk. Vakcollege Economie en Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn Hoofdstuk Bouwen aan talent! Informatiebrochure 2015-2016 Vakcollege Economie en Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn 1 Informatiebrochure_Windroos.indd 1 07-10-15 11:08 Het draait om jou! Het draait om

Nadere informatie

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent!

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Nog even en je gaat naar de brugklas. Hartstikke leuk, maar misschien ook een beetje spannend. Om alvast kennis te maken met onze school, hebben we niet

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Twello vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo.

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. TOPmavo Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. Met TOPmavo kun je alle kanten op Mavo betekent middelbaar

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Doetinchem vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar Leerpark volgens. Liesanne. Hart voor jouw talent! Leren door doen

Informatie voor ouders. schooljaar Leerpark volgens. Liesanne. Hart voor jouw talent! Leren door doen Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Leerpark volgens Liesanne Hart voor jouw talent! Leren door doen Leren door doen Het Groene Hart Leerpark is een vmbo-school waar Leren door doen centraal staat.

Nadere informatie

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR WELKOM OP VMBO Maasland AANDACHT VOOR Ben jij bijna van de basisschool af en ga je volgend jaar naar het vmbo? Heb je er nu al zin in? Of vind je het spannend? Op je nieuwe school krijg je verschillende

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Open dag. Van doetinchem. woensdag 23 januari 2019 van tot uur. Haalt je beste binnenste buiten.

Het Leukste Vmbo. Open dag. Van doetinchem. woensdag 23 januari 2019 van tot uur. Haalt je beste binnenste buiten. ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Van doetinchem Open dag woensdag 23 januari 2019 van 16.00 tot 21.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie vmbo Groen 2019-2020 Inhoud Zet jouw stappen

Nadere informatie

dromen binnen handbereik de school voor de vmbo-leerling

dromen binnen handbereik de school voor de vmbo-leerling dromen binnen handbereik de school voor de vmbo-leerling Beste ouders/verzorgers, beste leerling, Welkom op Focus Beroepsacademie, de school voor de vmbo-leerling. Fijn dat u interesse heeft in onze school!

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

Jij maakt het verschil!

Jij maakt het verschil! Jij maakt het verschil! 2012 vakcollege Zorg en Economie vmbo sector economie vmbo sector zorg en welzijn breed Het draait om jou! Je zit nu nog in groep 8, maar wat ga jij kiezen als vervolgschool? Kies

Nadere informatie

Vakkundig in Actief leren

Vakkundig in Actief leren Vakkundig in Actief leren Vakkundig in Actief leren Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs Oud-Beijerland Het Actief College Het Actief College is een openbare scholengemeenschap voor beroepsgerichte

Nadere informatie

Surf ook naar www.rvec.nl

Surf ook naar www.rvec.nl Een succesvolle leerloopbaan voor ieder kind Welkom bij Roelof! Het Roelof van Echten College in Hoogeveen is een school voor ieder kind. Wij bieden alle vormen van onderwijs aan: praktijkonderwijs, leerwegondersteunend

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf Praktijkonderwijs talent ben je zelf open dagen zaterdag 26 januari 10:00-13:00 uur zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School-in-bedrijf woensdag 16 januari woensdag 23 januari woensdag 30 januari Wat

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Met de fiets of met de bus

Met de fiets of met de bus Betrokk Wij doen er alles aan om je een zo fijn mogelijke tijd te bieden. Dat betekent ook dat we voor een goede en heldere structuur zorgen. Een rustige omgeving, aan de rand van Halsteren. Een vast rooster,

Nadere informatie

Slinge: ontdek je talent!

Slinge: ontdek je talent! Slinge: ontdek je talent! Een kleine, veilige en gezellige school Aandacht voor jouw talent en loopbaan Extra taal, rekenen, skills, sport en cultuur Vier leuke beroepsopleidingen Slagingspercentage 99%

Nadere informatie

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou!

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou! Informatie 2019-2020 Locatie Rijssen Het gaat om jou! Inhoud Kies jij voor het Pius X College?... 3 Kleinschaligheid... 5 Waar staat het Pius X College voor?... 5 Identiteit... 7 Ons onderwijsaanbod...

Nadere informatie

Het begint met dromen

Het begint met dromen V M B O H A VO V W O Het begint met dromen Dromen van wie je wilt worden. Dromen van wie je wilt zijn. Op De Rietlanden vinden we het belangrijk dat je altijd blijft dromen. Een droom zorgt ervoor dat

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. open dag. vmbo groen. Enschede. Vakman schaps route. vrijdag 26 januari uur uur.

Doe mee in onze. groene wereld. open dag. vmbo groen. Enschede. Vakman schaps route. vrijdag 26 januari uur uur. Doe mee in onze groene wereld Enschede vmbo groen Vakman schaps route open dag vrijdag 26 januari 2018 15.30 uur - 20.30 uur www.aoc-oost.nl 2informatie vmbo groen 2018-2019 AOC Oost is jouw wereld. Een

Nadere informatie

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2019 Een zee aan mogelijkheden! Hallo bijna-brugklasser! 02 Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend maar vooral leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis voelt, veel

Nadere informatie

Zuiderlicht College. Open HUIS LESMIDDAGEN. 26 januari februari januari 7 februari 2018 VMBO BBL KBL TL.

Zuiderlicht College. Open HUIS LESMIDDAGEN. 26 januari februari januari 7 februari 2018 VMBO BBL KBL TL. VMBO BBL KBL TL Zuiderlicht College Karel du Jardinstraat 54 Amsterdam Zuiderlicht College vrijdag 26 januari 2018 19:00 tot 22:00 uur Open HUIS zaterdag 10 februari 2018 10:00 tot 13:00 uur LESMIDDAGEN

Nadere informatie

vmbo tl en gl een Calvijn school

vmbo tl en gl een Calvijn school vmbo tl en gl Zuidermavo mavo e v e i t r o p s e d et m d i u Z p o o ute r o v a H een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind stapt binnenkort over naar het voortgezet onderwijs. Een mooi, maar

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

elkaar leren kennen een leuke sfeer in de klas goed contact met je mentor een mooi gebouw op de Campus schoolkamp en andere leuke uitstapjes

elkaar leren kennen een leuke sfeer in de klas goed contact met je mentor een mooi gebouw op de Campus schoolkamp en andere leuke uitstapjes Elkaar leren kennen Op PENTA college CSG Hoogvliet voel je je al gauw thuis. We beginnen met een spannend kennismakingsproject waarin je je mentor en je klasgenoten leert kennen. Je mentor is een soort

Nadere informatie

Beweeg-vmbo/mavo. sport & bewegend leren. maatwerk. joúw top behalen. groeien als mens. keuzevrijheid. een gezonde school

Beweeg-vmbo/mavo. sport & bewegend leren. maatwerk. joúw top behalen. groeien als mens. keuzevrijheid. een gezonde school Beweeg-vmbo/mavo sport & bewegend leren maatwerk joúw top behalen groeien als mens keuzevrijheid een gezonde school Beweeg-vmbo/mavo Beweeg-vmbo/mavo Beweeg-vmbo/mavo open dagen woensdag 16 januari 14:00-17:00

Nadere informatie

vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg

vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg Tijd voor jouw toekomst Het is bijna zover: je zegt je basisschool gedag en je gaat een nieuw avontuur aan op het voortgezet onderwijs. Het is tijd om te ontdekken

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel mogelijkheden om certificaten

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM 2017-2018 WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel

Nadere informatie

NAAR DE BRUGKLAS, MAAR WELKE?

NAAR DE BRUGKLAS, MAAR WELKE? VMBO NAAR DE BRUGKLAS, MAAR WELKE? Kind: aanleg, belangstelling, prestaties,beroepswens Basisschool: toetsen, leerprestaties, interesse, motivatie, vaardigheden, gedrag. Leerlingvolgsysteem + Advies Toelatingseisen:

Nadere informatie

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium Talent in ontwikkeling voor Toekomstige brugklassers Informatiebrochure brugperiode 2017 Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium 2 Beste brugklasser, Je bent het nog niet, maar het duurt niet

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor ouders Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst De SAV is een open christelijke school

Nadere informatie

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN Editie 2019 OPEN DAG ZATERDAG 26 JANUARI 2019 10.00-13.00 UUR VOORLICHTINGSAVOND (ouders/verzorgers) DONDERDAG 31 JANUARI 2019 19.30 UUR ORIËNTATIELESMIDDAG (groep 8) WOENSDAG

Nadere informatie

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: MAVO, KADER, BASIS

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: MAVO, KADER, BASIS JIJ MAAKT HET OP EMMA Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: MAVO, KADER, BASIS Ga je naar het vmbo, mavo, kader of basis? Dan moet je op het Emmacollege zijn; daar ontdek je

Nadere informatie

Calvijn Maarten Luther

Calvijn Maarten Luther Calvijn Maarten Luther Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

Hoofdstuk. Leren van voorbeelden. Informatiebrochure Vakcollege Economie & Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn Media & Vormgeving

Hoofdstuk. Leren van voorbeelden. Informatiebrochure Vakcollege Economie & Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn Media & Vormgeving Hoofdstuk Leren van voorbeelden Informatiebrochure 2016-2017 Vakcollege Economie & Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn Media & Vormgeving 1 Het draait om jou! Het draait om jou! Weet jij al wat je gaat

Nadere informatie

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans 2014 waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE ? We zijn een KLEINE SCHOOL waar iedereen elkaar kent Waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE WEINIG LESUITVAL

Nadere informatie