Basis om te leren breien. Copyright FIL KATIA, S.A.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Basis om te leren breien. Copyright FIL KATIA, S.A."

Transcriptie

1 Basis om te leren breien

2 BGNNN MT BN BGNVOMN 2 Simpele opzet Haal een draad uit de bol garen, 3 maal de breedte van het te breien werkstuk, maak een knoop op de naald zoals aangegeven op het figuur, met beide handen elke draad aantrekken zodat er een lusje gevormd wordt rondom de naald, dit lusje is de eerste steek. r valt een draad aan elke kant van de naald, de draad die uit de bol komt wordt vastgehouden met de rechterhand en de andere draad met de linkerhand, met de linkerhand een lusje vormen en de naald in het midden insteken. Met de rechterhand de draad nemen en deze over de naald halen, hierbij het gevormde lusje met de linkerhand niet loslaten. Opzetten in buissteek Met een draad van een andere kleur, de helft van het aantal gewenste steken opzetten, plus 1 steek. Met de draad waarmee gebreid wordt 1e naald: * 1 st. rechts, 1 draadomslag *, herhaal van * tot * en eindig met 1 st. rechts. 2e naald: * haal de draad naar de voorkant van het werk, zet 1 st. zonder te breien op de rechternld. en hierbij insteken alsof deze st. averechts gebreid wordt (van rechts naar links), brei de draadomslag rechts *, herhaal van * tot * en eindig met 1 st. zonder te breien averechts op de rechternaald zetten. 3e naald: 4e naald: Met de linkerhand, het lusje over de punt van de naald halen, hierbij de andere draad vasthouden met de rechterhand. Trek elke draad aan met de overeenkomende hand om de nieuwe steek op de naald te zetten. Herhaal vanaf de tweede stap. * 1 st. rechts, haal de draad naar de voorkant van het werk, zet 1 st. zonder te breien averechts op de rechternaald *, herhaal van * tot * en eindig met 1 st. rechts. * zet 1 st. zonder te breien averechts op de rechternaald, haal de draad naar de achterkant v.h. werk, brei 1 st. rechts *, herhaal van * tot * en eindig met 1 st. zonder te breien averechts op de rechternaald zetten. Herhaal de 3e en 4e naald 1 of 2 keer afhangend van de dikte van het garen, indien het garen dun is 2 naalden meer breien. Bij het beeïndigen, de draad van de andere kleur afknippen en verderbreien met de aangegeven steek.

3 BASS VAN D BSTN Steek rechts Met de draad aan de achterkant van het werk, de rechternaald insteken in het midden van de eerste steek van de linkernaald, haal hierbij de naald vóór de steek. anneer de lus door de steek gehaald is, de steek van de linkernaald laten vallen. r is een nieuwe steek gevormd op de rechternaald. Met de rechterhand de draad over de rechternaald halen en vasthouden zodat deze draad op de naald blijft ( er komt een lus op de rechternaald). Trek de rechternaald naar achter en haal hierbij de lus door de binnenkant van de steek op de linkernaald. Steek averechts Met de draad aan de voorkant van het werk, de rechternaald insteken in het midden van de eerste steek van de linkernaald, haal hierbij de naald achter de steek. Met de rechterhand de draad over de rechternaald halen, naar boven houden en vasthouden zodat deze draad op de naald blijft ( er komt een lus op de rechternaald). Trek de rechternaald naar achter en haal hierbij de lus door de binnenkant van de steek op de linkernaald. Draadomslag Dit is het toevoegen van steken om zo gaatjes te vormen. et de draad aan de voorkant van het werk en haal de draad over de rechternaald. Brei de volgende steek van de linkernaald. De draadomslag zal hierna een steek meer vormen op de naald, maar bij de basis van de draadomslag vormt zich een gaatje. anneer de lus door de steek gehaald is, de steek van de linkernaald laten vallen. r is een nieuwe steek gevormd op de rechternaald. n de volgende naald, de draadomslag idem breien zoals de andere steken van de naald, op deze manier is er één steek gemeerderd. 3 Steek zonder te breien of verlengde steek et de draad aan de achterkant van het werk, steek de rechternaald in de volgende steek van rechts naar links (alsof deze steek averechts gebreid wordt). Laat deze steek zonder te breien overglijden op de rechternaald en brei normaal verder. Omdat deze steek niet gebreid is, is deze steek langer dan de andere steken en aan de verkeerde kant van het werk valt een draad. n de naald aan de verkeerde kant van het werk, deze steek averechts breien.

4 Twee steken rechts samenbreien Steek de rechternaald in de 2 eerste steken van de linkernaald om rechts te breien (van links naar rechts). Houdt er rekening mee, dat bij het samenbreien van 2 steken rechts, zal er 1 steek minder zijn in het totaal aantal steken. et een draad op de rechternaald en haal deze door de 2 steken. Verdraaide steek Steek de naald aan de achterkant in van de te breien steek en brei rechts. nkele mindering Laat 1 steek zonder te breien overglijden op de rechternaald en insteken alsof deze steek averechts gebreid wordt. Brei de volgende steek rechts. Dubbele mindering Met de linkernaald, de ongebr. steek van de rechternaald opnemen en over de steek rechts halen (laatste steek van de rechternaald). Houdt er rekening mee dat er 1 steek minder zal zijn in het totaal aantal steken. Laat 1 steek zonder te breien overglijden op de rechternaald en insteken alsof deze steek averechts gebreid wordt. Met de linkernaald, de ongebr. steek van de rechternaald opnemen en over de 2 samengebr. steken rechts halen (laatste steek van de rechternaald). Brei de volgende 2 steken samen rechts. Houdt er rekening mee dat er 2 steken minder zijn in het totaal aantal steken. 4

5 Twee steken gebreid in eenzelfde steek r zijn verschillende manieren om 2 steken in eenzelfde steek te breien. Steek de naald in de steek die zich onder de te breien steek bevindt en brei rechts. Brei de steek van de linkernaald rechts. Houdt er rekening mee dat er 1 steek meer zal zijn in het totaal aantal steken. De andere manier is om 1 steek rechts te breien en zonder van de linkernaald te halen, de rechternaald opnieuw insteken in dezelfde steek, maar aan de achterkant en opnieuw rechts breien. Steken laten wachten ordt veel gebruikt voor het breien van kabels. abel naar links: zet de steken van de linkernaald op een hulpnaald aan de voorkant van het werk, hierna het gewenste aantal steken breien, opnieuw de steken van de hulpnaald op de linkernaald zetten en uiteindelijk deze steken breien. Naald of toer en naald of toer, is breien van rechts naar links over alle steken van de naald. anneer in de beschrijving aangegeven wordt: meerderen of minderen elke 2 naalden als volgt tellen: Naald aan de goede kant van het werk, waarin bij het begin en einde van de naald gemeerderd of geminderd wordt. De volgende naald, aan de verkeerde kant van het werk, tellen als de eerste naald. De volgende naald, aan de goede kant van het werk, tellen als de tweede naald waarin opnieuw gemeerderd of geminderd wordt. antsteek abel naar rechts: zet de steken van de linkernaald op een hulpnaald aan de achterkant van het werk, hierna het gewenste aantal steken breien, opnieuw de steken van de hulpnaald op de linkernaald zetten en uiteindelijk deze steken breien. Dit is de steek op de uiteinden. (deze steek valt aan de binnenkant wanneer het werkstuk in elkaar gezet wordt). Voor een mooie kantsteek, de eerste steek van elke naald andersom breien dan deze voorkomt. 5 Alvorens te beginnen met een werkstuk, is het heel belangrijk een proeflapje te maken van 10x10 cm. in dezelfde steek als waarmee het werkstuk gebreid wordt en dit te vergelijken met de aangegeven steekverhouding in het tijdschrift, zoniet, dan komen de maten niet overeen met de aangegeven maten in het tijdschrift. ndien je minder steken en naalden hebt, het proeflapje opnieuw maken, maar met dikkere naalden. ndien je echter meer steken en naalden hebt, moet je dunnere naalden gebruiken. Het naaldnummer wat aangegeven staat in het tijdschrift is het naaldnummer wat gebruikt is door degene die dit werkstuk uitgevoerd heeft, maar iedereen heeft een andere manier van breien. Het belangrijke is niet het naaldnummer dat gebruikt wordt, maar dat het proeflapje van 10x10 cm. precies overeenkomt met wat het tijdschrift aangeeft, op deze manier zijn we er zeker van dat het werkstuk dezelfde afmetingen heeft als aangegeven op het patroon.

6 MST GBUT BASSSTN BLANG OPMNG: n de beschrijving of grafiek van een steek, komt de 1e naald altijd overeen met de goede kant van het werk; indien dit niet zo is, wordt dit vermeld in de tekst. Het is ook erg belangrijk er rekening mee te houden dat de grafieken weergegeven zijn zoals de steken naald voor naald gebreid moeten worden (d.w.z. goede kant van het werk en verkeerde kant van het werk) en niet zoals de steken eruit zien op de foto. echtse tricôtsteek 1e naald: rechts breien 2e naald: averechts breien Boordsteek 1x1 1e naald: * 1 steek rechts., 1 steek averechts *, herhaal van * tot *. 2e naald en alle volgende naalden: brei de steken zoals ze voorkomen (brei rechts de steken die rechts voorkomen en averechts de steken die averechts voorkomen). acquardsteek Boordsteek 2x2 1e naald: * 2 steken rechts., 2 steken averechts *, herhaal van * tot *. 2e naald en alle volgende naalden: brei de steken zoals ze voorkomen. ordt gebreid in rechtse tricôtsteek, maar wissel de kleur om zo een motief te vormen als aangegeven op een grafiek. lk vierkantje van de grafiek komt overeen met 1 steek en 1 naald. Met de twee draden aan de achterkant van het werk, het aangegeven aantal steken in een kleur breien tot alle steken aangegeven op de grafiek gebreid zijn. Neem een draad van een andere kleur en brei verder, houdt er rekening mee dat het erg belangrijk is om de draden te kruisen wanneer de kleur wisselt. De draden vallen aan de achterkant van het werk zoals te zien op het figuur. Averechtse tricôtsteek 1e naald: averechts breien 2e naald: rechts breien ibbelsteek Alle steken en alle naalden rechts breien anneer het motief erg groot is of wanneer de motieven ver uit elkaar liggen, om te vermijden dat er lange draden komen aan de achterkant van het werk, een klein bolletje garen nemen voor elk kleurgedeelte en rechtse tricôtsteek breien volgens grafiek. Het allerbelangrijkste is om de draden te kruisen bij elke kleurwisseling, indien dit niet gebeurd vallen er gaatjes in het breiwerk. 6

Basis om te leren hoe een werkstuk gemaakt moet worden. Copyright FIL KATIA, S.A.

Basis om te leren hoe een werkstuk gemaakt moet worden. Copyright FIL KATIA, S.A. Basis om te leren hoe een werkstuk gemaakt moet worden BASS OM N STU T MAN MDNGN - MNDNGN Minderingen bij het begin van de naald anneer er steken afgekant worden om een mouwinzet of hals te vormen, deze

Nadere informatie

De Long Tail Cast On (LTCO)

De Long Tail Cast On (LTCO) De Long Tail Cast On is een opzet die het meest wordt gebruikt. Long Tail betekent lange staart, Cast On betekent opzetten. De Long Tail verwijst naar de draadlengte die je vooraf moet bepalen voor de

Nadere informatie

DE KBO-Brabant SJAAL Camel 607. Rood 621. Mint 625. Donkerblauw 618. Goudgeel 641. Creme 602. Lichtblauw 610

DE KBO-Brabant SJAAL Camel 607. Rood 621. Mint 625. Donkerblauw 618. Goudgeel 641. Creme 602. Lichtblauw 610 DE KBO-Brabant SJAAL 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Donkerblauw 618 Creme 602 Lichtblauw 610 Mint 625 Goudgeel 641 Camel 607 Rood 621 1 Bureau Breigoed 19 September 2018 ALGEMENE INFORMATIE Garen & Samenstelling:

Nadere informatie

Wolkeuze. Wij gebruikten Presto, kleur 002 (ecru) en 074 (mint) van Lang Yarns. ZORA TRUI

Wolkeuze. Wij gebruikten Presto, kleur 002 (ecru) en 074 (mint) van Lang Yarns. ZORA TRUI Breitips! Vermijd gaatjes bij de kleurwissels door de draden langs de achterzijde van het werk rond elkaar te slaan. Verleg daarna pas je draad naar de voorkant van het werk om av of r st te breien. Brei

Nadere informatie

De Cable Cast On. Op de Engelse manier met de draad over de rechter wijsvinger:

De Cable Cast On. Op de Engelse manier met de draad over de rechter wijsvinger: is een methode die een meer rekbare opzet geeft en waarvoor van tevoren niet hoeft te worden bepaald hoeveel draad je nodig hebt, omdat je als het ware al breiend opzet. Je gebruikt dan ook twee naalden.

Nadere informatie

Copyright FIL KATIA, S.A. ISABELL KRAEMER TEXTURED JUMPER WITH STRIPES MADE WITH LOVE

Copyright FIL KATIA, S.A. ISABELL KRAEMER TEXTURED JUMPER WITH STRIPES MADE WITH LOVE ISABELL KRAEMER TEXTURED JUMPER WITH STRIPES MADE WITH LOVE I sabell Kraemer creëert ontwerpen die bestemd zijn voor dagelijks gebruik en speciaal bedacht zijn voor de breiers van vandaag de dag. Deze

Nadere informatie

Tips voor de brei- en haakpatronen voor Poppie

Tips voor de brei- en haakpatronen voor Poppie Tips voor de brei- en haakpatronen voor Poppie Algemeen: In Brei-tips vind je wat basis informatie over bv. afkanten, meerderen, het in elkaar naaien van het breiwerk, steken samen haken ed. Soms is er

Nadere informatie

Kanten sjaal met rand Ontwerp: Monique Boonstra en Angelique den Brok - Molendijk

Kanten sjaal met rand Ontwerp: Monique Boonstra en Angelique den Brok - Molendijk Monique Kanten sjaal met rand Ontwerp: Monique Boonstra en Angelique den Brok - Molendijk Niveau: voor ervaren brei(st)ers AFMETINGEN Voor het opspannen: 48 x 135 cm Na het opspannen: 68 x 170 cm MATERIAAL

Nadere informatie

MINI MYSTERY APRIL HAKEN: TAPESTRY CLUTCH DOOR ALEXA BOONSTRA

MINI MYSTERY APRIL HAKEN: TAPESTRY CLUTCH DOOR ALEXA BOONSTRA MINI MYSTERY APRIL HAKEN: TAPESTRY CLUTCH DOOR ALEXA BOONSTRA DEEL 2: BUITENKANT Nu de binnenkant af is gaan we aan het tweede deel van de MM april beginnen. De buitenkant van de clutch wordt gehaakt volgens

Nadere informatie

Tara by XS/S/M. #Tara 2/5

Tara by XS/S/M. #Tara 2/5 Tara by #Tara 1/5 Tara by // Korte oversized trui met 7/8 mouwen in streelzachte wol. Je breit de trui zonder moeite in rechte tricotsteek met een strook in ribbelsteek. #Tara 2/5 matentabel BO EUR 32

Nadere informatie

Gail (aka Nightsongs/Nachtliedjes) Ontwerp: Jane Araujo

Gail (aka Nightsongs/Nachtliedjes) Ontwerp: Jane Araujo Gail (aka Nightsongs/Nachtliedjes) Ontwerp: Jane Araujo Noot van de vertaler: Deze prachtige sjaal is ontworpen door Jane Araujo, een enthousiaste breister. Ze is echter geen professioneel ontwerpster

Nadere informatie

Tara by. #Tara mini 1/5

Tara by. #Tara mini 1/5 Tara by #Tara mini 1/ Tara mini by ///////1/1 Een lekker zachte oversized trui voor je (klein)dochter, nichtje of kleine zus. Je breit deze trui heel makkelijk in rechte tricotsteep, gewoon even opletten

Nadere informatie

Maat Polsomtrek Onderarm-omtrek breiwerk omtrek S/M Small/Medium cm cm ca. 19 cm 24 cm L Large cm cm ca.

Maat Polsomtrek Onderarm-omtrek breiwerk omtrek S/M Small/Medium cm cm ca. 19 cm 24 cm L Large cm cm ca. Bunschoten Polswarmer in 2 varianten, geïnspireerd op een polsmofje uit de collectie van het Openluchtmuseum Arnhem, afkomstig uit Bunschoten-Spakenburg. Maten Polsomtrek is gemeten direct boven de polsknobbel

Nadere informatie

Sjaal in zigzag-patroon

Sjaal in zigzag-patroon Sjaal in zigzag-patroon Verbruik: Mayflower Dream Colour: -100 g kleur 07 herfst (A) -100 g kleur 05 lente (B) Materialen: -Naald nr 4 -Markeerder Koop garen en toebehoren hier: http://shop.hobbii.nl/gebreide-sjaal-zigzag

Nadere informatie

Tijdelijke opzet / Provisional Cast On

Tijdelijke opzet / Provisional Cast On De tijdelijke opzet is bedoeld om de steken, die op de hulpdraad staan, later te kunnen breien. De hulpdraad kan worden vervangen door een rondbreinaald. Hierna wordt de opzet met het gebruik van een hulpdraad

Nadere informatie

MINI MYSTERY APRIL HAKEN: TAPESTRY CLUTCH DOOR ALEXA BOONSTRA

MINI MYSTERY APRIL HAKEN: TAPESTRY CLUTCH DOOR ALEXA BOONSTRA MINI MYSTERY APRIL HAKEN: TAPESTRY CLUTCH DOOR ALEXA BOONSTRA Welkom bij de MM van april We gaan deze maand aan de slag met tapestry haken Deze vorm wordt in verschillende landen gebruikt voor het maken

Nadere informatie

Tara by. #Tara met gekleurde strepen 1/5

Tara by. #Tara met gekleurde strepen 1/5 Tara by #Tara met gekleurde strepen 1/5 Tara by /// Oversized trui met driekwart mouwen voor moeder en dochter. Hoog huggehalte verzekerd. In gebroken wit met doorlopende horizontale kleurbanden. Je breit

Nadere informatie

BREIEN. stuk1. tik, tik, tik, tik... heerlijk!

BREIEN. stuk1. tik, tik, tik, tik... heerlijk! hoofd stuk1 Breien is echt niet moeilijk. Alles wat je nodig hebt zijn twee breipennen en een bolletje wol. Je goeie humeur volgt dan vanzelf. 7 BREIEN tik, tik, tik, tik... heerlijk! WAT GAAN WE BREIEN?

Nadere informatie

Foto: Herbert Dehn, 10 december

Foto: Herbert Dehn,  10 december www.lanagrossa.com Foto: Herbert Dehn, www.herbertdehn.com MARKTTAS STER Feltro Afmeting: voor het vilten: bodem, 52 cm ø, omvang 165 cm, hoogte 53 cm, hengsel 5x 32 cm, na het vilten (1x wassen): bodem,

Nadere informatie

Breirol Stedelijk Museum Zwolle

Breirol Stedelijk Museum Zwolle Breirol Stedelijk Museum Zwolle patroon Evelien Verkerk www.nederlandsgebreid.nl Patroon 0 0 0 Patroon 0 0 0 Recht, deze in de teruggaande toer averecht breien Averecht, deze in de teruggaande toer recht

Nadere informatie

Breipatroon Greenpeace-geitenwollensok (maat 39 of 43/44)

Breipatroon Greenpeace-geitenwollensok (maat 39 of 43/44) Breipatroon Greenpeace-geitenwollensok (maat 39 of 43/44) Met deze lekker warme sokken aan, kun je de verwarming rustig een graadje lager zetten. Zo draag je comfortabel bij aan een groenere wereld. Aan

Nadere informatie

Inleiding Blz. 3. Les 2 - Opzetten Blz. 6 - Longtail cast-on - Breiend opzetten. Les 3 - Recht breien Blz. 8. Les 4 - Afkanten Blz.

Inleiding Blz. 3. Les 2 - Opzetten Blz. 6 - Longtail cast-on - Breiend opzetten. Les 3 - Recht breien Blz. 8. Les 4 - Afkanten Blz. Pagina 1 van 17 Inleiding Blz. 3 Les 1 - Benodigdheden Blz. 4 - Breinaalden - Garen - Overige benodigdheden Les 2 - Opzetten Blz. 6 - Longtail cast-on - Breiend opzetten Les 3 - Recht breien Blz. 8 Les

Nadere informatie

sari Nederlandse vertaling Vertaling: Ilse van der Meij - stuur een e mail met vragen naar ilsevdmeij@gmail.com

sari Nederlandse vertaling Vertaling: Ilse van der Meij - stuur een e mail met vragen naar ilsevdmeij@gmail.com sari Nederlandse vertaling Vertaling: Ilse van der Meij - stuur een e mail met vragen naar ilsevdmeij@gmail.com Sari pattern Kieran Foley 2013, 2014 Brei op naalden 2,75 mm/2 Amerikaanse maat en garen

Nadere informatie

Gratis te downloaden: www.warmetruiendag.nl/brei-mee

Gratis te downloaden: www.warmetruiendag.nl/brei-mee >> B R E I P A T R O O N 2 * M O H A I R * W A R M E T R U I E N D A G 2 0 1 6

Nadere informatie

Yvonne leert je breien!

Yvonne leert je breien! Scheepjeswol_DB_Accesoires_text_def.indd 1 oo r mee l fo e v www.scheepjeswol.nl l.n o w s k op: j p e e sch. www ij in k Yvonne leert je breien! r 13-09-12 20:03 5301 SJAAL Afmeting: 23 cm breed, 150

Nadere informatie

Sjaal Lily. Ontwerp: Angelique den Brok - Molendijk. Niveau: voor ervaren brei(st)ers

Sjaal Lily. Ontwerp: Angelique den Brok - Molendijk. Niveau: voor ervaren brei(st)ers Sjaal Lily Ontwerp: Angelique den Brok - Molendijk Niveau: voor ervaren brei(st)ers In deze sjaal wordt de Estlandse breitechniek gebruikt voor het breien van noppen. Verder wordt een onderrand gebreid

Nadere informatie

Ik vind je lief. Annita Wilschut Kittie Markus. De Vier Windstreken. Wilschut - Markus Ik v ind je lief De Vier Windstreken

Ik vind je lief. Annita Wilschut Kittie Markus. De Vier Windstreken. Wilschut - Markus Ik v ind je lief De Vier Windstreken Met het breipatroon voor een muisje, voor geoefende breisters. Een Vier Windstreken Prentenboek ISBN 978 90 5116 259 2 Wilschut - Markus Ik v ind je lief De Vier Windstreken Jacobus is een echte knuffelaap,

Nadere informatie

breipatroon Zo ga je te werk

breipatroon Zo ga je te werk BAGSHAWL 9 bollen Nigar; 4 bollen wit en 1 bol van 5 andere kleuren 1 set breinaalden van 9 mm (je kunt ook recht breien op een rondbreinaald van 9 mm) en een haaknaald 5 of groter Recht 22 x 240 cm LET

Nadere informatie

Chess Beanie 8 MM 0 UK 11 US

Chess Beanie 8 MM 0 UK 11 US Chess Beanie Beanie: /ˈbiːni/ a small close-fitting hat worn on the back of the head. (Clothing & Fashion) a round close-fitting hat resembling a skullcap Origin: 1940s (originally US): perhaps from bean

Nadere informatie

Breirol 2 1e deel Collectie Stedelijk Museum Zwolle

Breirol 2 1e deel Collectie Stedelijk Museum Zwolle Breirol e deel Collectie Stedelijk Museum Zwolle Inventarisnummer 0 Patroon Evelien Verkerk Evelien Verkerk 0 www.nederlandsgebreid.nl Patroon Recht aan de voorzijde en averecht aan de achterzijde Averecht

Nadere informatie

Breirol collectie Stedelijk Museum Zwolle

Breirol collectie Stedelijk Museum Zwolle Breirol collectie Stedelijk Museum Zwolle Inventarisnummer 0 Patroon Evelien Verkerk www.nederlandsgebreid.nl Evelien Verkerk 0 Patroon 0 0 0 Patroon 0 Twee recht samenbreien 0 0 Begin met steken en een

Nadere informatie

Copyright 2009 Marjan Hammink, alle rechten voorbehouden. Niets van dit patroon of materiaal mag gedistribueerd worden zonder de uitdrukkelijke

Copyright 2009 Marjan Hammink, alle rechten voorbehouden. Niets van dit patroon of materiaal mag gedistribueerd worden zonder de uitdrukkelijke uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Marjan Hammink. Patroon is alleen voor persoonlijk gebruik, en noch voor commercieel gebruik, noch 1 2 brainless Definition from Wiktionary, a free dictionary

Nadere informatie

Patroon: Go handmade quality design in a unique style. Baby GARENVERBRUIK

Patroon: Go handmade quality design in a unique style. Baby GARENVERBRUIK Patroon Baby GARENVERBRUIK Patroon: 3 mnd 6 mnd Go handmade Tencel: 200 g 250 g Brei naalden: 3,0 en 3,5 mm Knöpfe Dubbele draad: 3,5 mm/26 m/10 cm Model: Go handmades Trui Classic Go handmade quality

Nadere informatie

STAPPENPLAN TRUI MET INTARSIA. Hoe maak je het? MAKERS MET ERVARING BREIEN & HAKEN TRUI MET INTARSIA. Beschrijving

STAPPENPLAN TRUI MET INTARSIA. Hoe maak je het? MAKERS MET ERVARING BREIEN & HAKEN TRUI MET INTARSIA. Beschrijving ALLE BENODIGDHEDEN VIND JE OP: https://www.veritas.be/be_nl/creatieve-ideeen/trui-met-intarsia Beschrijving Deze trui met losvallende halsboord kreeg een grafisch accent met lichte glans op de schouder

Nadere informatie

Sjaal en muts met bont pompon

Sjaal en muts met bont pompon Instructies en foto s van de firma Max Gründl (c). Knus warm ziet de muts met bont pompon en oorkleppen eruit. Samen met de bijpassende sjaal zijn ze een must-have voor de volgende winter! SJAAL Grootte:

Nadere informatie

Maak je eigen Kas 4 naalden. Voor het patroon met 2 breinaalden met knop, zie verderop in dit document.

Maak je eigen Kas 4 naalden. Voor het patroon met 2 breinaalden met knop, zie verderop in dit document. Materiaal (voor een Kas van ongeveer 45 cm) Maak je eigen Kas 4 naalden - 100 gram wol (voor naalden van 4 à 4,5 cm) - 4 breinaalden zonder knop (3,5 cm) - Restje witte wol en roze wol - 2 knopen - Poppenvulling

Nadere informatie

Esgargot Veronica Parsons `Golden Iris` Pagina 1 van 5

Esgargot Veronica Parsons `Golden Iris` Pagina 1 van 5 Esgargot Veronica Parsons `Golden Iris` Pagina 1 van 5 GAREN Liefst katoen of mix katoen met polyester NAALDEN 4,5 mm rondbrei naalden VERHOUDING 20 st x 28 rijen = 10 x10 cm tricot MAAT ca. 51 cm rondom

Nadere informatie

De ogen, snavel en vleugels zijn ook gehaakt of gebreid, maar je kunt ze er ook op borduren of uit vilt knippen en opnaaien.

De ogen, snavel en vleugels zijn ook gehaakt of gebreid, maar je kunt ze er ook op borduren of uit vilt knippen en opnaaien. GEHAAKT EN GEBREID GEUR(B)UILTJE Hier zijn ze dan: de uiltjes voor het ouderenfonds. Een gehaakte en een gebreide versie, dus voor ieder wat wils. Maak gerust zoveel uiltjes als je wilt! Om kosten te besparen

Nadere informatie

Buurman & Buurman, Pat & Mat Basiskleding Haak- & breipatroon

Buurman & Buurman, Pat & Mat Basiskleding Haak- & breipatroon Buurman & Buurman, Pat & Mat Basiskleding Haak- & breipatroon Inleiding Buurman en Buurman zijn een paar onhandige karakters in een populaire animatie video serie Voor de gehaakte popjes zijn diverse kledingsetjes

Nadere informatie

Materiaal. Naalden. Stekenverhouding. Maten. Afmetingen. Aanwijzingen. Opzet. Polswarmer. Afwerking. Variatie I. Variatie II

Materiaal. Naalden. Stekenverhouding. Maten. Afmetingen. Aanwijzingen. Opzet. Polswarmer. Afwerking. Variatie I. Variatie II STADSE FRATSEN Polswamers gemaakt volgens de traditionele Zweedse breitechniek twijnend breien. Eén patroon met tips voor drie variaties. Carla Meij sen - The Dutch Knitters Polswarmers hebben zowel een

Nadere informatie

VINCE TRUI. Wolkeuze. Garen TE KOOP

VINCE TRUI. Wolkeuze. Garen TE KOOP 64 lamaisonvictor.com lamaisonvictor.com lamaisonvictor.com VINCE TRUI Door twee gemakkelijke breisteken af te wisselen met elkaar volgens een weldoordacht patroon, bekom je dit leuke truiontwerp! Garen

Nadere informatie

Zet een aantal steken op dat deelbaar is door 3 (+1steek extra)

Zet een aantal steken op dat deelbaar is door 3 (+1steek extra) Pannenlappenproject Steekje los in het kader van de Maand van de Geschiedenis Breien: Patroon 1 Voor het beste resultaat: Brei met dubbele draad. Naald 3,5 Afkortingen: kst = Kantsteek (afhalen en niet

Nadere informatie

Patroon Geo-sjaaltje

Patroon Geo-sjaaltje Patroon Geo-sjaaltje Omdat je van sjaals nooit genoeg hebt en ik zelfs in de zomer niet zonder kan, maakte ik een patroon van een dun sjaaltje gebreid in het garen Epic van Yarn & Colors. Het draagt heerlijk

Nadere informatie

Breipatroon voor een (draag)poncho voor mama & kind Storm op Zolder

Breipatroon voor een (draag)poncho voor mama & kind Storm op Zolder Breipatroon voor een (draag)poncho voor mama & kind Storm op Zolder Maten Klein, Middel & Groot, globaal overeenkomend met maten 36 tot 40, 42-44 & 46 tot zeker 52. De maten zijn in de patroonbeschrijving

Nadere informatie

Patroon. Go handmade quality design in a unique style. Baby

Patroon. Go handmade quality design in a unique style. Baby Patroon Baby GARENVERBRUIK Patroon: 3 mnd 6 mnd Go handmade Tencel: 150 g 200 g Brei naalden: 3,0 en 3,5 mm Knöpfe Dubbele draad: 3,5 mm/26 m/10 cm Model: Go handmades Vest Lace Flounce Go handmade quality

Nadere informatie

Voor dit kussen maak je gebruik van het patroon van de Norwool Deken - je vindt het hier.

Voor dit kussen maak je gebruik van het patroon van de Norwool Deken - je vindt het hier. Afmetingen: 40 cm x 40 cm Benodigdheden: Durable Cosy Fine: - 3 bollen Ivory 326 Van elk van de volgende kleuren gebruik je (een deel van) 1 bol: Raspberry 228 Lime 352 Mandarin 2197 Honey 2179 Rose 226

Nadere informatie

Patroon: Go handmade quality design in a unique style. Baby Couture Set GEBRUIKT GAREN VOOR DE SET

Patroon: Go handmade quality design in a unique style. Baby Couture Set GEBRUIKT GAREN VOOR DE SET Patroon Baby Couture Set GEBRUIKT GAREN VOOR DE SET Patroon: 3 mnd. 6 mnd. Go handmade Couture: 50 g 50 g Go handmade Tencel: 150 g 150 g Breinaalden: 3,5 & 4,5 mm Dubbeldraads: 3,5 mm/26 steken/10 cm

Nadere informatie

Mathilde, III. afkortingen: MR = opzet = magische ring of 2-l-methode v = vaste -l = losse st = steek hv = halve vaste

Mathilde, III. afkortingen: MR = opzet = magische ring of 2-l-methode v = vaste -l = losse st = steek hv = halve vaste Mathilde, III. Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken en verspreiden van dit patroon (incl. vertalingen), is niet toegestaan. Natuurlijk mogen ook de foto s, afbeeldingen

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING - Gebreide Kussenhoes

WERKBESCHRIJVING - Gebreide Kussenhoes Janneke: Deze kussenhoes maakte ik met 4 verschillende steken die ik er leuk uit vond zien en die niet direct al te ingewikkeld waren. De lastigste is de granietsteek, omdat je daar ook moet minderen en

Nadere informatie

Basis patroon op maat. Tip! Lees eerst het hele patroon een keertje rustig door.

Basis patroon op maat. Tip! Lees eerst het hele patroon een keertje rustig door. Basis patroon op maat Tip! Lees eerst het hele patroon een keertje rustig door. Materialen: Mooie sokkenwol 5 sokkenbreinaalden Tapestry naald Toerentellertje Afkortingen: r: recht av: averecht Slip: steek

Nadere informatie

Copyright 2009 Marjan Hammink, alle rechten voorbehouden. Niets van dit patroon of materiaal mag gedistribueerd worden zonder de uitdrukkelijke

Copyright 2009 Marjan Hammink, alle rechten voorbehouden. Niets van dit patroon of materiaal mag gedistribueerd worden zonder de uitdrukkelijke Copyright 2009 Marjan Hammink, alle rechten voorbehouden. Niets van dit patroon of materiaal mag gedistribueerd worden zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Marjan Hammink. Patroon is

Nadere informatie

En dan nu aan de slag: Ik heb voor Catania katoen gekozen, maar de materiaalleuze bepaal je natuurlijk zelf!

En dan nu aan de slag: Ik heb voor Catania katoen gekozen, maar de materiaalleuze bepaal je natuurlijk zelf! Baby Sneakers Er staan op het www veel patroontjes van babysneakers, maar iedere keer was ik niet tevreden. Dan was het zooltje niet mooi, dan vond ik de hiel uitgezakt of de neus te bol. Tja, dan kan

Nadere informatie

Maak een ketting van 15 lossen, doe dit niet te strak. Draai de ketting om zodat de achterkant zichtbaar is.

Maak een ketting van 15 lossen, doe dit niet te strak. Draai de ketting om zodat de achterkant zichtbaar is. Discover the Seasons week 0 Als je al met de Cal Sterrendeken van Muis hebt meegedaan hoef je alleen maar een proeflapje te haken. Kun je al Tunis haken maar heb je nog iets met entrelac gedaan kijk dan

Nadere informatie

Nr. 80 HAAKPATROON KUSSEN HERFST WEEK 1 Afmeting: 40 x 40 cm

Nr. 80 HAAKPATROON KUSSEN HERFST WEEK 1 Afmeting: 40 x 40 cm Nr. 80 HAAKPATROON KUSSEN HERFST WEEK 1 Afmeting: 40 x 40 cm Benodigdheden: Haakkatoen bijvoorbeeld Catona: Voorbeeld A: Kleur A: 249 Saffron, 200 gram Kleur B: 383 Ginger Gold, 25 gram Kleur C: 395 Willow,

Nadere informatie

crochet rainbowtales Dit patroon is voor persoonlijk gebruik en mag niet gekopieerd of gepubliceerd worden. Het gemaakte artikel mag niet

crochet rainbowtales Dit patroon is voor persoonlijk gebruik en mag niet gekopieerd of gepubliceerd worden. Het gemaakte artikel mag niet Benodigdheden: ByClaire chunky cotton: 6x 003 raspberry voor de sjaal 1x 003 raspberry voor de franjes ByClaire softmix: 1x 025 emerald. Restjes: 004 Light pink, 006 flamingo pink, 019 ocean blue, 023

Nadere informatie

design 6369 / teddybeer

design 6369 / teddybeer bovenlijfje. De kop wordt gedeeltelijk in toeren en in heengaande en teruggaande nld. gebreid. De snuit wordt als laatste met naturel in toeren gearbeitet. De oren worden afzonderlijk gebreid en dan vasatgenaaid.

Nadere informatie

YARNWOMAN SUPERPATROON VAN AMIGURUMI. Copyright FIL KATIA, S.A.

YARNWOMAN SUPERPATROON VAN AMIGURUMI. Copyright FIL KATIA, S.A. BENODIGD MATERIAAL YarnWoman 1 bol van de kwaliteit Katia Alabama: Lichtroze (48), Lichtgrijs (11), Marineblauw (5), Rood (44), Oranje (25), Citroengeel (39). Pijlenkoker 1 bol van de kwaliteit Katia Alabama

Nadere informatie

Dutch Version. Lily Bud. Lily Pond Blanket Vierkant 3

Dutch Version. Lily Bud. Lily Pond Blanket Vierkant 3 Dutch Version Lily Bud Lily Pond Blanket Vierkant 3 Vierkant 3 Lily Bud Welkom bij vierkant drie van de Stylecraft Lily Pond Blanket Crochet Along ontworpen door Jane Crowfoot. Het derde vierkant dat we

Nadere informatie

Algemene tips vooraf Ribbelsteek Brei alle naald recht.

Algemene tips vooraf Ribbelsteek Brei alle naald recht. Kantsjaal Iris Deze sjaal is uitstekend geschikt voor beginners die graag eens kant willen proberen. Maar natuurlijk is het ook een prima sjaal voor wie graag lekker bij de TV wil breien. Wij hebben hem

Nadere informatie

Lilly naar het Strand

Lilly naar het Strand Lilly naar het Strand Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van het patroon (incl. vertalingen) is niet toegestaan. Natuurlijk mag ook het patroon,

Nadere informatie

Patroon Sjaal met een twist

Patroon Sjaal met een twist Patroon Sjaal met een twist Ik heb deze vest-sjaal gemaakt van 2 verschillende garens van Adriafil. De Knitcol (046) en de EtaBeta (94). Van de Knitcol had ik 8 bollen nodig, van de EtaBeta 5 bollen. Ik

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING - Regenboog kussen 1

WERKBESCHRIJVING - Regenboog kussen 1 WERKBESCHRIJVING - Regenboog kussen 1 Liza: Regenbogen je ziet ze bijna overal. In het groot of in het klein. In een warme kleurcombinatie of toch in felle kleuren. In ieder geval heeft ook de regenboog

Nadere informatie

Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes.

Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes. Patroon paasideetjes Eiernetje Toer 1 Maak een magische lus met hierin 12 vasten. Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes.

Nadere informatie

Al met al dus 4,5 tot 5 bollen van 100 gram, totaal minimaal 1100 meter. Haaknaald 5. Shawl is ongeveer 2.00 meter breed.

Al met al dus 4,5 tot 5 bollen van 100 gram, totaal minimaal 1100 meter. Haaknaald 5. Shawl is ongeveer 2.00 meter breed. Remaining Gray Een Shawl, bedacht met restanten grijs (tinten) garen die ik had,. Geen exact patroon, meer een beschrijving: Denk dat je wat haakervaring moet hebben om dit te kunnen maken. Heb een beschrijving

Nadere informatie

Haak- en breispullenorganizer

Haak- en breispullenorganizer Haak- en breispullenorganizer Een ideale manier om je haak- en breispullen op te bergen! Neemt veel minder ruimte in dan een kast en staat ook nog eens supergezellig! Het patroon voor deze organizer heb

Nadere informatie

Gebreide dominosjaal. Hobbii.nl - Copyright Alle rechten voorbehouden. pagina 1

Gebreide dominosjaal. Hobbii.nl - Copyright Alle rechten voorbehouden. pagina 1 Gebreide dominosjaal Materialen Domino- of naald nr 4 Mayflower Dream Color Haaknaald nr 3 Steekmarkeerder Koop garen en toebehoren hier: http://shop.hobbii.nl/gebreide-dominosjaal Breivastheid: 22 s =

Nadere informatie

Lilly in de sneeuw. Afkortingen: MR = magic ring v = vaste hstk = half stokje Stk = stokje L = losse st = steek hv = halve vaste

Lilly in de sneeuw. Afkortingen: MR = magic ring v = vaste hstk = half stokje Stk = stokje L = losse st = steek hv = halve vaste Lilly in de sneeuw Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken en verspreiden van dit patroon (incl. vertalingen), is niet toegestaan. Natuurlijk mogen ook de foto

Nadere informatie

Chocolade & Caramel Vest

Chocolade & Caramel Vest Chocolade & Caramel Vest No. 1006-191-9480 Maten: S (M, L, XL, XXL) Niveau: Beginner Haaknaald: 5 mm Materialen: naald, schaar, markeerders. Garen: Simple Wool in de kleuren: Mocha (02) en Camel (02).

Nadere informatie

Patroon Lang vest van Clown-garen

Patroon Lang vest van Clown-garen Patroon Lang vest van Clown-garen Voor dit vest heb ik 25 (26, 27, 28, 29, 30) bolletjes Clown van Lang Yarns gebruikt. Om de delen aan elkaar te haken heb ik een bolletje Omega van Lang Yarns gebruikt.

Nadere informatie

Sjaal Yasmin. Ontwerp: Angelique den Brok - Molendijk

Sjaal Yasmin. Ontwerp: Angelique den Brok - Molendijk Sjaal Yasmin Ontwerp: Angelique den Brok - Molendijk Yasmin is een driehoekige sjaal met kringenmotief die gebreid wordt vanaf de hals naar beneden. Het kringenpatroon lijkt erg op dat van mijn sjaal Saskia

Nadere informatie

Inhoud 3 Inleiding 4-5 Handig om te weten voordat je begint 6 Opzetlus 7 Losse 8 Steken tellen 9 Halve vaste 10 Vaste 11 Half stokje 12 Stokje 13

Inhoud 3 Inleiding 4-5 Handig om te weten voordat je begint 6 Opzetlus 7 Losse 8 Steken tellen 9 Halve vaste 10 Vaste 11 Half stokje 12 Stokje 13 haakboekje Alle basissteken op een rij Steken meerderen en minderen Keer- en beginlossen Patronen lezen: termen en afkortingen Inhoud 3 Inleiding 4-5 Handig om te weten voordat je begint 6 Opzetlus 7 Losse

Nadere informatie

basistechnieken haken

basistechnieken haken basistechnieken haken Lossen Sla de draad om de naald en haal deze door de lus (1 en 2) Dit is de eerste losse (3) Voor elke nieuwe losse weer de draad om de naald door de lus halen (4) Halve vasten Halve

Nadere informatie

Oh, kom er eens kijken... van :

Oh, kom er eens kijken... van : Oh, kom er eens kijken... van : http://kneutsel.blogspot.nl Ik heb een haakpatroon gemaakt voor een Sinterklaasje! Dit is de eerste keer dat ik zelf een haakpatroon heb geschreven en dat kostte me toch

Nadere informatie

2/3/4/5/6/8/10/12/14 jaar

2/3/4/5/6/8/10/12/14 jaar Janus by #Janus 1/ Janus by ///////1/1 jaar Gezellige trui met ronde hals en raglanmouwen. Organic look in mosterdgeel, een van dé kleuren momenteel. Speciaal voor jongens en meisjes die van dieren houden.

Nadere informatie

Ons Breiboek Alle steken, technieken en patronen, stap voor stap in woord en beeld

Ons Breiboek Alle steken, technieken en patronen, stap voor stap in woord en beeld ontwerpen Met inspirerende Ons Breiboek Alle steken, technieken en patronen, stap voor stap in woord en beeld hoofdstuk 02 - Er bestaan verschillende merken breigarens, elk met een eigen kwaliteit. - Elk

Nadere informatie

Patroon gehaakt Herfst-Kussen

Patroon gehaakt Herfst-Kussen Patroon gehaakt Herfst-Kussen Voor dit patroon heb je in totaal 400 gram aan katoen nodig. Gewoon van die bolletjes die je in allerlei merken kunt kopen in bolletjes van 50 gram. Zelf heb ik allemaal restjes

Nadere informatie

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering Instructies Dit heb je nodig: Totally Me!- naaimachine 2 stukjes stof (11,4 cm x 33 cm) 1 stukje zelfhechtende voering 6,4 cm dun elastiek 1 gekleurde knoop Schaar Spelden De patronen staan op de laatste

Nadere informatie

KIP POP Benodigd materiaal 2 bollen Cotton Cord kleur 52 3 bollen Cotton Cord kleur 66 1 bol Cotton Cord kleur 53 1 bol Cotton Cord kleur 56 Haaknaald

KIP POP Benodigd materiaal 2 bollen Cotton Cord kleur 52 3 bollen Cotton Cord kleur 66 1 bol Cotton Cord kleur 53 1 bol Cotton Cord kleur 56 Haaknaald kit pop FIL KATIA, S.A. KIP POP Benodigd materiaal 2 bollen Cotton Cord kleur 52 3 bollen Cotton Cord kleur 66 1 bol Cotton Cord kleur 53 1 bol Cotton Cord kleur 56 Haaknaald nr. 6.00 mm Wolnaald Borduurgaren

Nadere informatie

Pinguïn Sweater. No

Pinguïn Sweater. No Pinguïn Sweater No. 1006-171-9745 Maten: 2 jaar (4 jaar, 6 jaar, 8 jaar) Niveau: Gemiddeld Haaknaald: 3.5 mm Materialen: Easy Care Wool Kleuren: Wijnrood of lichtblauw (hoofdkleur) Wit, zwart, geel, wijnrood

Nadere informatie

Kleren van Sinterklaas

Kleren van Sinterklaas Kleren van Sinterklaas Nodig: 50 gr rood garen 50 gr wit garen 50 gr geel garen (ik gebruikte Annell Rapido geschikt voor naalden 3-3,5) Breinaalden nr. 3 Haaknaald nr. 3 Borduurnaald met groot oog Tabberd

Nadere informatie

JANSSEN & CO. Angelique Janssen bedacht een MUTSJE, twee SJAALS en een TRUI die we snel zelf kunnen MAKEN. O ja, ze ging ook nog aan de slag met BONT.

JANSSEN & CO. Angelique Janssen bedacht een MUTSJE, twee SJAALS en een TRUI die we snel zelf kunnen MAKEN. O ja, ze ging ook nog aan de slag met BONT. ZELFMAKERS JANSSEN & CO 041 Angelique Janssen bedacht een MUTSJE, twee SJAALS en een TRUI die we snel zelf kunnen MAKEN. O ja, ze ging ook nog aan de slag met BONT. Angelique Janssen wilde een winkel,

Nadere informatie

Sjaal en muts met kabelpatroon

Sjaal en muts met kabelpatroon Instructies en foto s van de firma Max Gründl (c). Zeer klassiek met kabelpatroon presenteert zich dit knusse duo SJAAL Afmetingen: ca. 160 cm x 27 cm Verbruik: ca. 300 g wol Breinaalden: 7,0 8,0 Patroon:

Nadere informatie

Knuffelkussen Hondje Droppie

Knuffelkussen Hondje Droppie Knuffelkussen Hondje Droppie Gebruikt garen: 1 bol Wibra/Zeeman garen voor de kop, oren, pootjes en staart (maar je kunt alles ervoor gebruiken, als het maar voor haaknaald 3 of 3,5 is) 1 bol Scheepjes

Nadere informatie

Patroon dromenvanger Zeeuwse knoop. ZusjeKnus

Patroon dromenvanger Zeeuwse knoop. ZusjeKnus Benodigdheden: Ring voor de dromenvanger 15 cm Kraal met een doorsnede van 18 mm Bolletje Durable kleur wit (nmr 326) Bolletje Durable katoen garen, kleur wit Restje katoen garen, kleur taupe/ beige Haaknaald

Nadere informatie

Exclusieve modellen en modecreaties om te breien. De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... Gebreide tas

Exclusieve modellen en modecreaties om te breien. De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... Gebreide tas 2 Exclusieve modellen en modecreaties om te breien De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... Gebreide tas Exclusieve modellen en modecreaties om te breien De grootste in unieke verzamelwerken

Nadere informatie

Tas met nylondraad. Wolpret.nl Wolpret.nl

Tas met nylondraad. Wolpret.nl Wolpret.nl Tas met nylondraad Wolpret.nl Copyright @ 2016 Wolpret.nl Patroon tas met nylondraad Op verschillende facebooksites kwam de tas met het nylondraad voorbij. Het is weer een hele rage. Aangezien ik dol ben

Nadere informatie

Patroon geruite omslagdoek met bloemenfranje

Patroon geruite omslagdoek met bloemenfranje Patroon geruite omslagdoek met bloemenfranje Ik heb deze deken gemaakt van Unikat van Farbspiele. Ik gebruikte een 6-draads bol van 780 meter. Naast deze bol gebruikte ik ook nog een bol Catania kleurnr

Nadere informatie

Maten S = 48 M = 50 L = 52 XL = 54 XXL = 56

Maten S = 48 M = 50 L = 52 XL = 54 XXL = 56 Maten S = 48 M = 50 L = 52 XL = 54 XXL = 56 BenodiGdheden Breinaalden 4,5 en 5 Maasnaald met stompe punt Stekenhouder Woldikte 5 hoeveelheid: Kleur A S, M: 700 gr L,XL: 750 gr XXL: 800 gr Kleur B alle

Nadere informatie

Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas

Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas Ik heb deze tas gemaakt van de Coton 4 van Phildar, kleurnummers 0067 (zwart) en 0001 (roze) en de Originals Brazilia van Schachenmeyr, kleurnummer 00087. Van de Coton

Nadere informatie

Patroon muts Holland. Copyright 2018 de Breistee, J.H.W. Hof. Hijken

Patroon muts Holland. Copyright 2018 de Breistee, J.H.W. Hof. Hijken Patroon muts Holland Copyright 2018 de Breistee, J.H.W. Hof. Hijken MUTS HOLLAND Met de Olympische spelen op komst leek het mij leuk om een supporters Holland muts te maken. Ik heb hierbij gebruik gemaakt

Nadere informatie

Handwerkbeurs Zwolle, februari 2014

Handwerkbeurs Zwolle, februari 2014 Sokkenwoldeken Een patroon van Wol met Verve dat deels gebaseerd is op het gratis te verkrijgen patroon Sock Yarn Blanket van Shelly Kang (http://www.shellykang.com/all-about-the-blankie) 1 Over de sokkenwoldeken...

Nadere informatie

Marja van Halteren, Nordic Wool PROEFLAP

Marja van Halteren, Nordic Wool PROEFLAP 91035 FEESTSJAAL GEBREID IN KANTPATROON MATERIAAL Gästrike 1 draads (100% Wol. Streng ca 100 g = 600 m) HOEVEELHEID GAREN Ca 300 g (kl 9101) RONDBREINAALD Nr 3 (40-60-80 cm) DESIGN & TEKST Hanne Helbo

Nadere informatie

>> B R E I P A T R O O N W A R M E T R U I E N D A G <<

>> B R E I P A T R O O N W A R M E T R U I E N D A G << >> B R E I P A T R O O N W A R M E T R U I E N D A G 2 0 1 6

Nadere informatie

Alle patronen van byclaire zijn auteursrechtelijk beschermd. -alle patronen van byclaire zijn voor privé gebruik en mogen niet aan derden worden

Alle patronen van byclaire zijn auteursrechtelijk beschermd. -alle patronen van byclaire zijn voor privé gebruik en mogen niet aan derden worden Alle patronen van byclaire zijn auteursrechtelijk beschermd. -alle patronen van byclaire zijn voor privé gebruik en mogen niet aan derden worden verkocht. 1 Een zomers tasje. Voor een vakantie aan zee

Nadere informatie

Patroon: Go handmade quality design in a unique style. Baby GARENVERBRUIK

Patroon: Go handmade quality design in a unique style. Baby GARENVERBRUIK Patroon Baby GARENVERBRUIK Patroon: 3 mnd. 6 mnd. Go handmade Tencel: 175 g 225 g Brei naalden: 3,5 mm Knopen Dubbeldraads: 3,5 mm/26 stkn/10 cm Model: Go handmades Vestje Cable Go handmade quality design

Nadere informatie

DIY sokken breien Tutorial

DIY sokken breien Tutorial DIY sokken breien Tutorial Matentabel: www.dreamstuff.nl schoenmaat 22/23 24/25 26/27 28/29 30/31 32/33 34/35 36/37 38/39 40/41 42/43 44/45 46/47 Opzet totaal 45 48 48 51 51 57 57 60 60 63 63 66 72 aantal

Nadere informatie

Tunisch kussen in netpatroon

Tunisch kussen in netpatroon Tunisch kussen in netpatroon Materialen: Tunische haaknaald nr. 10 (indien je normaal strak haalt, kies je beter voor naald 12) Haaknaald nr. 9 Hobbii Ribbon Binnenkussen 42x42cm. Koop garen en toebehoren

Nadere informatie