powered by verkenningstraject

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "powered by verkenningstraject"

Transcriptie

1 powered by verkenningstraject innovatieve jeugdhulp 2019

2 verkenningstraject innovatieve jeugdhulp voor wie is het? Het innovatienetwerk is er voor iedereen die geïnteresseerd is in vernieuwing in de jeugd(hulp) en daaraan wil bijdragen, zoals jongeren, ouders, ondernemers, beleidsmakers, onderwijzers en hulpverleners. Kortom, hoe stappen we vaker in de leefwereld van de jeugd? Dit vraagt om een aanpak dwars door het bestaande Jeugdstelsel heen, samen met alle betrokkenen bij de jeugd, én vooral ook met de jeugd zelf! De trainingen in het verkenningstraject zijn voor alle nieuwe initiatieven en vinden plaats in het eerste half jaar van deelname. Desgewenst kunnen de initiatieven zich vervolgens met een pitch kwalificeren voor een tweede half jaar ondersteuning in het ontwikkeltraject. doel verkenningstraject problem/ solution fit In het verkenningstraject staat de oplossing voor de gebruiker centraal. Welke probleem ervaren zij en op welke manier biedt het idee de oplossing? In het traject leer je hoe je samen met de gebruiker het idee kan versterken zodat we aan het eind een concept hebben ontwikkeld wat relevant is voor de jeugdzorg en waaraan de eerste partners zich hebben verbonden. samen pakken we onze rol als aanjagers van sociale verandering.

3 methode leren door te doen. bottom-up innoveren. samen ondernemen vanuit eigen kracht. Deelnemers doorlopen twee modules die bestaan uit een combinatie van trainingen, tools, inspiratie uit de praktijk en challenges. De kennis die je opdoet pas je gelijk toe op je initiatief. Je leert het meest door te doen en te ervaren. Ons traject bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk, met daarin een grote focus op actie. Alle theoretische onderwerpen bevatten een actie element waarbij je het geleerde altijd toepast op je eigen initiatief. Aan het eind van iedere training wordt er een challenge geïntroduceerd. Hiermee kun jij zelf aan de slag om jouw initiatief verder te ontwikkelen. Tussen de trainingen houden we elkaar op de hoogte en staan onze trainers klaar voor extra ondersteuning. organisatie Het Innovatienetwerk jeugd (INJ) werkt samen met Starters4Communities (S4C) die het trainingstraject organiseert. De communicatie over de trainingen, challenges en coaching verloopt via het aanspreekpunt van S4C. Het INJ is aanspreekpunt voor de pitch events, subsidieregeling en houdt de voortgangsgesprekken met de initiatiefnemers.

4 module 1 training 1 kick-off: design thinking & theory of change Met een casus doorloop je het hele proces van Design Thinking. Je gaat gesprekken aan om behoeftes te peilen van je gebruiker. Hierdoor weet je zeker dat jouw initiatief werkt aan een relevante oplossing voor je doelgroep. Deze module moet je klaarstomen voor de pitch van het verkenningstraject. Welke verandering wil jij met je initiatief teweeg brengen en voor wie? Je leert het probleem goed te definiëren en te vertalen naar een sterke pitch. Met de Theory of Change (ToC) leer je maatschappelijke verandering in kaart brengen. Wat is de visie en wat zijn de lange termijn doelen en de directe effecten die je teweeg wilt brengen? Je leert hoe je de Theory of Change kan gebruiken om jouw initiatief scherper te krijgen en kritisch naar je interventie te kijken. pitchen voor het verkenningstraject training 2 pitchen We gaan aan de slag met jouw pitch voor het verkenningstraject. Hoe vertel je een pakkend, uniek en authentiek verhaal? Wat wil jij oplossen voor je doelgroep en welke maatschappelijke verandering wil jij teweeg brengen? Wat is jouw persoonlijke verhaal en drijfveer om mee te doen? Wat is de urgentie voor mensen om jouw initiatief te steunen? Jij pitcht je vernieuwende idee aan het innovatienetwerk. Het innovatienetwerk wordt op dat moment gevormd door het aanwezige publiek. Het publiek vult bij elke pitch een stemkaart in, waarop ze ook tips of contactgegevens kunnen delen. Naast het publiek brengt de veldjury en de jongerenjury ieder 1 stem uit. Bij twee stemmen of meer kun je voor de verdere ontwikkeling van jouw idee gebruik maken van ondersteuning en een aanjaagsubsidie, je neemt vanaf dat moment deel aan de leergemeenschap van initiatiefnemers.

5 module 2 In deze module leer je hoe je samen met de gebruiker je initiatief kan ontwikkelen. Biedt jouw oplossing echt een antwoord op het probleem wat je voor de gebruiker wil oplossen? Je leert hoe je door middel van experimenten en het maken van de eerste versie van je initiatief belangrijke vragen in de praktijk kunt testen. training 3 experimenteren training 5 pro-action café We zoomen verder in op de doelgroep en de pijnpunten en wensen die deze mensen ervaren. Wat proberen zij gedaan te krijgen? Er worden verschillende manieren aangereikt om de zogenoemde aannames te toetsen door middel van experimenten. In deze training wordt Lean Innoveren besproken en toegepast. Challenge: Voer je experimenten uit waardoor de belangrijkste vragen voor het slagen van je initiatief worden beantwoord. training 4 prototypes We vertalen de experimenten naar geleerde lessen en passen indien nodig de oplossingsrichting aan. We gaan een eerste prototype maken om specifieke nieuwe vragen te beantwoorden en aannames te testen. Aan het eind hebben we iets tastbaars wat het idee dat je wilt testen overbrengt. Je krijgt een beter idee van hoe je idee uitgevoerd kan worden in de praktijk en je maakt een start met het vormen van jouw begeleidingsteam. Challenge: Test het tastbare idee in de praktijk en betrek je begeleidingsteam bij jouw initiatief. Je hebt nu een goed beeld over hoe jouw initiatief in de praktijk zal gaan werken. Waarschijnlijk zijn er (complexe) vragen die jij niet alleen kan beantwoorden. In deze sessie nodig jij de mensen uit die samen met jou de laatste vragen kunnen beantwoorden. Welke personen heb je nodig en welke organisaties moeten jouw initiatief omarmen? Je denkt na over de volgende stappen van jouw initiatief en vormt een sterk begeleidingsteam. Challenge: Verwerk de feedback van het pro-action cafe en bedenk samen met je begeleidingsteam wat de volgende stappen van jouw initiatief zijn die je wil maken in het ontwikkeltraject. pitch ontwikkeltraject Bij aanvang van het ontwikkeltraject maakt het team een ontwikkelplan voor de aanpak. Dit ontwikkelplan volgt dezelfde opbouw als de pitch bij het verkenningstraject, maar omvat dus meer aspecten.

6 Maak van je idee een initiatief! onze trainers Kinderen en jongeren in de regio Hart van Brabant moeten maximaal kansen krijgen om gezond, veilig en prettig op te groeien. Om te dromen, talenten te ontwikkelen en het beste in zichzelf naar boven te halen. Innovaties kunnenalle dezetrainingen kansen versterken. Of voorkomen dat zeexperts juist verslechteren. worden verzorgd door uit het veld die uit eigen ervaring spreken. Trainers zijn zelf sociaal ondernemer, Binnen het Innovatienetwerk Jeugd inspireren jongeren, ouders, vrijwilligers, professionals, organisaties en freelancer werkzaam als ondernemende professionals bijmet eeninitiatieven die laten ondernemers elkaar om dat watof anders kan en anders moet te veranderen. Bijvoorbeeld zien dat het anders kan. Want hoe kunnen jongeren hun talenten ontdekken? En hoe kunnen zij meer eigen regie grotere organisatie. nemen? Is het mogelijk om hulp aan kinderen, jongeren en ouders sneller maken? Hoe pakken we met elkaar problemen eerder op en zorgen we voor oplossingen op maat? Dit vraagt om een aanpak dwars door het bestaande Jeugdstelsel heen, samen met alle betrokkenen bij de jeugd, én vooral ook met de jeugd zelf! Daarvoor zijn nieuwe ideeën én krachtige initiatiefnemers nodig. Jouw idee Heb jij een goed idee? En ben jij er klaar voor om jouw idee te delen en om steun te vragen bij het Innovatienetwerk? Twee keer per jaar start er een verkenningstraject waar maximaal acht initiatiefnemers en hun teams 150 dagen begeleid worden om van hun idee een initiatief te maken. Om mee te kunnen doen met dit verkenningstraject leg je jouw idee voor aan de publieks-, jongeren- en vakjury tijdens een pitchbijeenkomst. Wil jij meedoen en jouw idee delen tijdens een van de pitchbijeenkomsten? Neem dan contact op met Steun verwerven tijdens de pitchbijeenkomst In aanloop naar de pitchbijeenkomst worden er twee voorbereidende trainingen gegeven en maak je kennis met de andere initiatiefnemers. Je oefent je pitch en krijgt tips en theorie aangereikt. En dan is het zover, je gaat pitchen. De pitch is een belangrijk moment om te zien of je een aansprekend idee hebt én je in staat bent dit goed voor het voetlicht te brengen. Het publiek mag stemmen en geeft feedback zodat zowel het idee als je pitch sterker worden. Daarnaast brengen ook een jongeren- en vakjury een stem uit. Ze kijken hierbij naar de volgende criteria. Criteria relevant probleem Het idee is een oplossing voor een. van kinderen, gezinnen of jongeren erking. uitw ient Het idee is innovatief en verd rde Er staat een gedreven en gecommittee initiatiefnemer. eren, gezinnen of Het idee wordt samen met kind essionals denken jongeren uitgewerkt en enkele prof met je mee. d, er staat De aanpak is concreet en onderzoeken in 150 dagen een eerste resultaat.

powered by ontwikkeltraject

powered by ontwikkeltraject powered by ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp 2019 ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp voor wie is het? Het innovatienetwerk is er voor iedereen die geïnteresseerd is in vernieuwing in de jeugd(hulp)

Nadere informatie

Maak van je idee een echt initiatief!

Maak van je idee een echt initiatief! Maak van je idee een echt initiatief! Programma verkenningstraject 2018 Innoveren voor en mét de jeugd Hoe kunnen jongeren hun talenten ontdekken? En hoe kunnen zij meer eigen regie nemen? Is het mogelijk

Nadere informatie

Je initiatief echt waarmaken!

Je initiatief echt waarmaken! Je initiatief echt waarmaken! Programma Ontwikkeltraject 2018 Je idee heeft vorm gekregen Na het verkenningstraject bestaat de mogelijkheid om ook in de ontwikkelfase steun te krijgen van het Innovatienetwerk

Nadere informatie

Trainingen en workshops maart - juni 2019

Trainingen en workshops maart - juni 2019 academie Leren en doen! Trainingen en workshops maart - juni 2019 www.academie.zorgbelang-brabant.nl Trainingen & workshops KRACHTIG PITCHEN Vrijdag 29 maart 2019 Hoe vertel je kort en krachtig jouw idee

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

VRIJHEID IN BEWEGING

VRIJHEID IN BEWEGING VRIJHEID IN BEWEGING Vakkanjer Challenge 2019 Vmbo-leerlingen aan de slag voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei! VAKKANJERS Geven jouw leerlingen vrijheid een compleet nieuwe dimensie? Vmbo ers ontdekken

Nadere informatie

CREATING SPACE FOR CHILDREN

CREATING SPACE FOR CHILDREN realtime infobord led verlichting 100% zelfvoorzienend smart scorebord milieuvriendelijk schoon drinkwater in hoogte verstelbare basket rolstoelparcours CREATING SPACE FOR CHILDREN Vakkanjer Challenge

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie.

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie. het starters lab In het Starters Lab bouwen jonge talenten in teams sociale ondernemingen. Samen sterker! Jij bent: starters4communities werkt met jong talent aan starters4communities presenteert het Starters

Nadere informatie

Masterclass Service Design 12 juni , 26 juni en 6 juli daagse Meerdaagse

Masterclass Service Design 12 juni , 26 juni en 6 juli daagse Meerdaagse Masterclass Service Design 12 juni 2017 13, 26 juni en 6 juli 2017 http://www.servicesciencefactory.com/index.php/service-design-masterclass/ Hoe zorgt u er, in deze steeds sneller veranderende wereld,

Nadere informatie

LEARNING ACCELERATOR

LEARNING ACCELERATOR Start 24 januari 2019! LEARNING ACCELERATOR HET GROEIPROGRAMMA VOOR LEARNING PROFESSIONALS Het groeiprogramma voor learning professionals Inhoud Wat is de 227 Learning Accelerator? Programma Voor wie?

Nadere informatie

Introduc)e Pitchen en profileren! André Jager

Introduc)e Pitchen en profileren! André Jager Introduc)e Pitchen en profileren! André Jager andre@pitchtowork.nl 06-11759489 Opwarmer.. Stel je even voor in 15 seconden. Persoonlijke aanpak, maatwerk, gericht op regie Passie Meerwaarde Netwerk Afspraken

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE En in een gelukkige organisatie bruist het van de ideeën, worden deadlines altijd gehaald, werken de mensen met plezier samen en zijn de klanten

Nadere informatie

Challenge Nederland Mediawijs 2019

Challenge Nederland Mediawijs 2019 Challenge Nederland Mediawijs 2019 De wereld medialiseert en digitaliseert zo snel, dat we inmiddels spreken over een digitale transitie. Bij Netwerk Mediawijsheid vinden we dat alle Nederlanders het recht

Nadere informatie

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder HUBspot is een plek waar innoverende studenten, ondernemers, investeerders, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren, kennis opdoen en samen ondernemen. Met als doel om Leiden innovatiever

Nadere informatie

Hoe kunnen we in dienstverlening en businessmodellen innoveren om zo sterkere merken in de markt te zetten?

Hoe kunnen we in dienstverlening en businessmodellen innoveren om zo sterkere merken in de markt te zetten? OPEN TRAINING SERVICE DESIGN THINKING Deze energieke, 4 uur durende training resulteert in hands-on ervaring en meer inzicht in de Service Design Thinking principes; de belangrijkste tools en terminologie.

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon.

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. zorgvannu.nl Innoveren in de zorg, dat is heel erg zorg van nu. Het kan zelfs zo zijn dat wat je collega innovatief vindt, jij als dagelijkse routine ziet,

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie

DOEL EN OPZET PROGRAMMA

DOEL EN OPZET PROGRAMMA Groeiprogramma 4 DOEL EN OPZET PROGRAMMA Wat willen we met het programma bereiken? Wie kunnen deelnemen? Wat bieden we de deelnemers? Wat verwachten we van de deelnemers? Hoe ziet het programma er op hoofdlijnen

Nadere informatie

Terugblik pitchbijeenkomst 24 oktober Avondje uit, Verantwoord Gamen en Samen oplopen: Van verkennen naar ontwikkelen

Terugblik pitchbijeenkomst 24 oktober Avondje uit, Verantwoord Gamen en Samen oplopen: Van verkennen naar ontwikkelen Terugblik pitchbijeenkomst 24 oktober 2018 Avondje uit, Verantwoord Gamen en Samen oplopen: Van verkennen naar ontwikkelen Avondje uit, Verantwoord Gamen en Samen oplopen: Van verkennen naar ontwikkelen

Nadere informatie

de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure

de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure de pilotstarter werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening te optimaliseren?

Nadere informatie

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven Wij maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN Waar mensen elkaar ontmoeten, ontstaan als vanzelf nieuwe netwerken en initiatieven. Inwoners die met elkaar samenwerken.

Nadere informatie

Oasis Training, april 2014 Trainingsprogramma

Oasis Training, april 2014 Trainingsprogramma O Oasis Training, april 2014 De Oasisgame, een unieke manier om samen met bewoners, andere professionals en vrijwilligers aan de slag te gaan in een wijk. Het doel van een Oasis game is het realiseren

Nadere informatie

LEARNING ACCELERATOR

LEARNING ACCELERATOR 2e Editie Start 12 september! LEARNING ACCELERATOR HET GROEIPROGRAMMA VOOR LEARNING PROFESSIONALS Het groeiprogramma voor learning professionals Inhoud Wat is de 227 Learning Accelerator? Programma Voor

Nadere informatie

Gelderland Arbeidswijs

Gelderland Arbeidswijs Gelderland Arbeidswijs Inspiratiedocument 2017 v2.0 Heb jij een goed idee voor Gelderland Arbeidswijs? 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gelderland Arbeidswijs in het kort... 4 3. Gelderland Arbeidswijs...

Nadere informatie

Nederland tegen Kinderarbeid Challenge

Nederland tegen Kinderarbeid Challenge Op zoek naar creatieve, innovatieve ideeën voor het uitbannen van kinderarbeid in de wereld Deadline: 4 oktober 2017 Nederland tegen Kinderarbeid Challenge Vandaag de dag zijn wereldwijd zo n 168 miljoen

Nadere informatie

MANIFEST BEROEPSONDERWIJS: ONDERWIJS VOOR HET LEVEN!

MANIFEST BEROEPSONDERWIJS: ONDERWIJS VOOR HET LEVEN! MANIFEST BEROEPSONDERWIJS: ONDERWIJS VOOR HET LEVEN! > WAAROM? > WIE WE ZIJN INHOUD > WAAR WE IN GELOVEN > WAT WE BEOGEN 6 THEMA S 1. DE BEDOELING VOOROP > 2. LEER-WERK-LEEF > 3. LIEFDE VOOR LEREN > 4.

Nadere informatie

Een leertraject evalueren tijdens een levendige sessie

Een leertraject evalueren tijdens een levendige sessie onderzoek doen 4 Een leertraject evalueren tijdens een levendige sessie Hoe je de terugblik op een training leerzaam en effectief kunt maken Door Suzanne Verdonschot en Marjolein van Vossen Evalueren van

Nadere informatie

INNOVATIE MOET NIET BLIJVEN STEKEN BIJ EEN GOED VERHAAL.

INNOVATIE MOET NIET BLIJVEN STEKEN BIJ EEN GOED VERHAAL. v1.0 INNOVATIE MOET NIET BLIJVEN STEKEN BIJ EEN GOED VERHAAL. Maar hoe maakt u de ideeën binnen een organisatie concreet en tastbaar? ARCHITECT IN ONLINE www.intenseprototyping.nl INTENSE PROTOTYPING In

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING Succesvolle marketing is datgene doen waar jouw bedrijf aandacht mee genereert, wat jou helpt je verhaal te doen en wat jouw community laat groeien.

Nadere informatie

Inspiratieweek Parel. authenticiteit in organisaties

Inspiratieweek Parel. authenticiteit in organisaties authenticiteit in organisaties marketing communicatie Inspiratieweek Parel Het trainingsprogramma Parel brengt jou kennis, kunde en een heleboel energie om het maximale uit jezelf te halen, als ondernemer,

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

VRIJHEID IN BEWEGING

VRIJHEID IN BEWEGING VRIJHEID IN BEWEGING Vakkanjer Challenge 2019 Jonge professionals aan de slag voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei! VAKKANJERS Geven jouw jonge professionals vrijheid een compleet nieuwe dimensie? Mbo

Nadere informatie

DOON BOX. Handleiding voor docenten

DOON BOX. Handleiding voor docenten DOON BOX Handleiding voor docenten Voedselverspilling Challenge 2019 Docenten handleiding Voedselverspilling: een wicked probleem In de Voedselverspilling Challenge werken studenten in teamverband aan

Nadere informatie

MKB Leerprogramma: Focus op core business door digitalisering en service innovatie. START: EIND 2018

MKB Leerprogramma: Focus op core business door digitalisering en service innovatie. START: EIND 2018 MKB Leerprogramma: Focus op core business door digitalisering en service innovatie. START: EIND 2018 Is jouw bedrijf..geïnteresseerd in het verbeteren en ontwikkelen van nieuwe diensten?..geïnteresseerd

Nadere informatie

kick-off Profielwerkstuk & Design Thinking

kick-off Profielwerkstuk & Design Thinking kick-off Profielwerkstuk & Design Thinking Eerst even terug naar gisteren... Mark Mieras over info, anticiperen, fouten maken, bijsturen, nieuwsgierig zijn Belangrijke inzichten?? Eerst even terug naar

Nadere informatie

LEARNING LAB. Training: Leren innoveren als een start-up. donderdag 29 september van uur

LEARNING LAB. Training: Leren innoveren als een start-up. donderdag 29 september van uur LEARNING LAB Training: Leren innoveren als een start-up donderdag 29 september van 13.00 17.00 uur Training: Leren innoveren als een start up Je leert in een middag bruikbare handvatten van de Lean Startup

Nadere informatie

OPLOSSINGSGERICHT WERKEN MET JONGEREN MISSION POSSIBLE

OPLOSSINGSGERICHT WERKEN MET JONGEREN MISSION POSSIBLE OPLOSSINGSGERICHT WERKEN MET JONGEREN MISSION POSSIBLE OPEN INSCHRIJVING IN UTRECHT WAT IS MISSION POSSIBLE? Bent u geïnteresseerd te ontdekken waar de motivatie van jongeren ligt om hun problemen zelf

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

Gelderland Arbeidswijs

Gelderland Arbeidswijs Gelderland Arbeidswijs Inspiratiedocument 2018 v1.0 Heb jij een goed idee voor Gelderland Arbeidswijs? 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gelderland Arbeidswijs in het kort... 4 3. Gelderland Arbeidswijs...

Nadere informatie

ONTDEK JE VAKMANSCHAP!

ONTDEK JE VAKMANSCHAP! ONTDEK JE VAKMANSCHAP! Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap op alle niveaus. In een doorlopende lijn van vmbo tot en met mbo en jonge professionals uit het bedrijfsleven.

Nadere informatie

Welkom in het Horizon College

Welkom in het Horizon College Welkom in het Horizon College Bij het Horizon College maken we onze naam waar: we geven middelbaar beroepsonderwijs dat bij jou past en jouw horizon groter maakt. We leren je niet alleen een vak met toekomst,

Nadere informatie

Mastering Change. Samenwerken met Perflectie 1

Mastering Change. Samenwerken met Perflectie 1 Mastering Change Samenwerken met Perflectie 1 De voordelen van samenwerken met Perflectie Wat zeggen partners over Perflectie? Leren in de praktijk Met onze bewezen methodiek geef je succesvol invulling

Nadere informatie

Inspiratietraject Parel

Inspiratietraject Parel authenticiteit in organisaties marketing communicatie Inspiratietraject Parel Het trainingsprogramma Parel brengt jou kennis, kunde en een heleboel energie om het maximale uit jezelf te halen, als ondernemer,

Nadere informatie

PURPOSE, ACTION, IMPACT!

PURPOSE, ACTION, IMPACT! PURPOSE, ACTION, IMPACT! Accelereren naar een duurzame toekomst Geen focus op visies en meningen, maar op concrete plannen en acties. Word jij onze nieuwe partner? Donderdag 9 november 2017 Congrescentrum

Nadere informatie

LEREN DOOR TE DOEN DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS

LEREN DOOR TE DOEN DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS Deze energieke, tweedaagse training resulteert in hands-on ervaring en meer inzicht in de Design Thinking principes, de belangrijkste tools en terminologie.

Nadere informatie

CREATING SPACE FOR CHILDREN

CREATING SPACE FOR CHILDREN zelfvoorzienend wek energie op door te dansen of te dribbelen power indicator led vloer interactief CREATING SPACE FOR CHILDREN Vakkanjer Challenge 2020 Jonge professionals aan de slag voor de Johan Cruyff

Nadere informatie

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by FOODSERVICE SALES ACCELERATOR Powered by & Succesvolle commerciële professionals zijn goed in het helpen van hun klanten. Zij willen écht het verschil maken in het contact met de klant. Het Foodservice

Nadere informatie

laboratoria mobiele alternatieven

laboratoria mobiele alternatieven laboratoria mobiele alternatieven Wat is Lama? LaMA is een participatief modeltraject dat vertrekt vanuit co-creatie. we brengen één zone in kaart waarbinnen we werken en testen we gaan participatief aan

Nadere informatie

Sociale Innovatie. volgens de Garage2020 methode

Sociale Innovatie. volgens de Garage2020 methode Sociale Innovatie volgens de Garage2020 methode Innovatie. Dat klinkt als een leuke uitdaging, maar in feite is het noodzakelijk. De samenleving verandert, dus moet jij mee veranderen. De sociale sector

Nadere informatie

MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN

MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT Dit paspoort is van > Datum > GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT GEMEENTE HEUSDEN

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit Tips en trucs: werkplekbegeleider Tips om tot een goede invulling van de Week van de Mobiliteit

Nadere informatie

Realisatie. Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening

Realisatie. Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening Realisatie Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening DE PILOTSTARTER Werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

Deel je verhaal en blijf vernieuwen

Deel je verhaal en blijf vernieuwen Visualiseer je droomprestatie Ga experimenteren Zet door en houd vol Deel je verhaal en blijf vernieuwen Kom samen in beweging Inspiratiebronnen Over de auteur Het was tijdens een van mijn vele trainingsrondjes

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je bent gericht op de nieuwste HR ontwikkelingen en nieuwsgierig naar hoe andere HR professionals zaken

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals

Talent Ontwikkel Programma. Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals Talent Ontwikkel Programma Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals Het Talent Ontwikkel Programma van Koffie & Bubbels is een energiek en intensief ontwikkelprogramma voor Young Professionals.

Nadere informatie

Purpose, action, impact!

Purpose, action, impact! Purpose, action, impact! Accelereren naar een duurzame toekomst Donderdag 9 november 2017 Congrescentrum 1931, s-hertogenbosch Het Nationaal Sustainability Congres Dé jaarlijkse mijlpaal voor duurzame

Nadere informatie

Meedoen, samen uit de armoede!

Meedoen, samen uit de armoede! Meedoen, samen uit de armoede! Uitleg doelstellingen & opzet programma Wat er speelt Armoede onverminderd groot vraagstuk Veel waardevol initiatief Potentie voor meer impact en groei Drukke praktijk met

Nadere informatie

"Ook een reis van 1000 mijlen begint met een eerste stap" - chinees spreekwoord

Ook een reis van 1000 mijlen begint met een eerste stap - chinees spreekwoord "Ook een reis van 1000 mijlen begint met een eerste stap" - chinees spreekwoord 5 maanden vitaalcoaching Inspirerend en informerend Praktisch en concreet Uitgaan van mogelijkheden Energie gevend Leren

Nadere informatie

LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK

LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK Real change by real people The Human Effect INLEIDING Dit leertraject is speciaal ontworpen voor mensen die leiding geven aan veranderingsprocessen met een bepaalde

Nadere informatie

Een uitvinding hoeft niet alleen je eigen leven een stukje makkelijker te maken, denk ook aan de wereldproblemen

Een uitvinding hoeft niet alleen je eigen leven een stukje makkelijker te maken, denk ook aan de wereldproblemen Wat is jouw uitvinders naam? INTRODUCTIE Als je dit boekje in handen hebt, ben je waarschijnlijk iemand die al een uitvinding heeft bedacht en daarmee de wereld gaat veranderen voor jezelf en anderen,

Nadere informatie

Lesprogramma s voor pedagogische inzet van vechtsport in het onderwijs

Lesprogramma s voor pedagogische inzet van vechtsport in het onderwijs Respons Lesprogramma s voor pedagogische inzet van vechtsport in het onderwijs Respons; flexible and positive Respons Respons omvat een pakket van diensten en producten om onderwijs en vechtsport met elkaar

Nadere informatie

Let s Ynnovate! Let s Ynnovate! LET S YNNOVATE! OVER FLEUR & ESTHER FLEUR PULLEN & ESTHER VAN DER STORM

Let s Ynnovate! Let s Ynnovate! LET S YNNOVATE! OVER FLEUR & ESTHER FLEUR PULLEN & ESTHER VAN DER STORM LET S YNNOVATE! Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg, riep Einstein al een dikke eeuw geleden. Wil je innoveren, dan zul je uit je routine moeten stappen. Maar hoe kun je succesvol

Nadere informatie

mbo binnenstebuiten Een positieve impuls voor het mbo!

mbo binnenstebuiten Een positieve impuls voor het mbo! mbo binnenstebuiten Een positieve impuls voor het mbo! Een initiatief van: MBO Binnenstebuiten In het middelbaar beroepsonderwijs zien we dat scholen hard hun best doen om het onderwijs actueel te houden

Nadere informatie

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen 2014 Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je wordt als professional gewaardeerd binnen de organisatie waar je werkt. Je bent duidelijk

Nadere informatie

Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt!   DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats Werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING 1 INNOVATION BY MAKING, LEARNING BY DOING Bij alles wat we doen, hanteren we deze twee principes. Innovation happens by making. The only way to learn innovation is

Nadere informatie

# Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor!

# Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor! Werkboek Startmodule - tips Hoe je het meeste leert # Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor! 2 Startmodule,

Nadere informatie

Van idee naar subsidiabel projectplan

Van idee naar subsidiabel projectplan FINALEDAG 3-2-1-CO! ZORGT VOOR VERRIJKTE INNOVATIEVE IDEEËN Van idee naar subsidiabel projectplan Door: Martine van Dijk A+O fonds Gemeenten / Fotografie: Kees Winkelman Op 26 maart 2015 vond voor de tweede

Nadere informatie

AMPLITIEDESKUNDIGE. opleiding

AMPLITIEDESKUNDIGE. opleiding opleiding AMPLITIEDESKUNDIGE Jij als amplitiedeskundige versterkt, vergroot en verbetert de positieve staat van medewerkers om het algehele werkgeluk binnen een organisatie te vergroten. Startmoment oktober

Nadere informatie

eflectietool Reflectietool Reflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen

eflectietool Reflectietool Reflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen eflectietool Reflectietool eflectietool Reflectietool eflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen Redactie: Marieke Haitsma en Corrie van Dam Eindredactie: afdeling communicatie

Nadere informatie

AMPLITIEDESKUNDIGE. opleiding

AMPLITIEDESKUNDIGE. opleiding opleiding AMPLITIEDESKUNDIGE Jij als amplitiedeskundige versterkt, vergroot en verbetert de positieve staat van medewerkers om het algehele werkgeluk binnen een organisatie te vergroten. Startmoment oktober

Nadere informatie

CREATING SPACE FOR CHILDREN

CREATING SPACE FOR CHILDREN 100% klimaatneutraal smart scorebord squash champ interactieve schietschijf streetdance skills hockey shootout CREATING SPACE FOR CHILDREN Vakkanjer Challenge 2020 Vmbo-leerlingen aan de slag voor de Johan

Nadere informatie

De Onthaalouderacademie: onthaalouders sterker maken

De Onthaalouderacademie: onthaalouders sterker maken 1 De Onthaalouderacademie Wat is de Onthaalouderacademie? De Onthaalouderacademie: onthaalouders sterker maken De sector van de kinderopvang is in beweging. Er worden heel wat initiatieven genomen om de

Nadere informatie

Voorwoord. Nienke Meijer College van Bestuur Fontys Hogescholen

Voorwoord. Nienke Meijer College van Bestuur Fontys Hogescholen 3 Voorwoord Goed onderwijs is een belangrijke voorwaarde voor jonge mensen om uiteindelijk een betekenisvolle en passende plek in de maatschappij te krijgen. Voor studenten met een autismespectrumstoornis

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Kick-off Kenniskring Zelfredzaamheid ICT, Zorg en Welzijn 20 maart 2014, In de Ruimte, Utrecht

Kick-off Kenniskring Zelfredzaamheid ICT, Zorg en Welzijn 20 maart 2014, In de Ruimte, Utrecht Kick-off Kenniskring Zelfredzaamheid ICT, Zorg en Welzijn 20 maart 2014, In de Ruimte, Utrecht 13.30 - Opening danielle@digitalestedenagenda.nl h.haveman@enschede.nl www.twitter.com/dezorgendestad 1 Digitale

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

E-portal Ontwikkel jezelf!

E-portal Ontwikkel jezelf! Initiatief van sociale partners in de sport (WOS, FNV Sport,CNV en De Unie), NOC*NSF en Randstad. De E-portal is speciaal ontwikkeld voor medewerkers werkzaam bij een sportorganisatie en ondersteunt hen

Nadere informatie

Voor een groep. Korte Workshop Time-management. Slim Werken + Creatief Werken

Voor een groep. Korte Workshop Time-management. Slim Werken + Creatief Werken Voor een groep Korte Workshop Time-management Slim Werken + Creatief Werken edere dag een SlimWerken.COM Julianapark 48-5 5046 GB Tilburg T 013-5770495 M 06-27326562 E contact@slimwerken.com W www.slimwerken.com

Nadere informatie

S T A G E O N T - W I K K E L A A R S

S T A G E O N T - W I K K E L A A R S S T A G E O N T - W I K K E L A A R S BETERE VERBINDINGEN MET JONG TALENT. SNEL. Een idee van Bureau Brand Fonteinlaan 5 unit 12 1012 JG Haarlem Kvk: 59544538 Bureau Brand is een adviesbureau gericht op

Nadere informatie

DURF2020 ACHTERGRONDINFO

DURF2020 ACHTERGRONDINFO Je eigen leven, daar gaan we voor! DURF2020 ACHTERGRONDINFO ACHTERGRONDINFO DURF2020 START In het kader van mijn P2020 wordt er veel gesproken, nagedacht en nieuwe initiatieven genomen in functie van de

Nadere informatie

Programma Vrijwillige zorg in het gezin. Informatiebijeenkomst

Programma Vrijwillige zorg in het gezin. Informatiebijeenkomst Programma Vrijwillige zorg in het gezin Informatiebijeenkomst Welkom Welkomstwoord Anne Maljers Ontwikkelingen in de Jeugdzorg Netty Jongepier, VanMontfoort expertisebureau Vrijwillige Zorg in het Gezin

Nadere informatie

Samen betekenis en energie geven aan dorpen

Samen betekenis en energie geven aan dorpen Brengt dorpsfans verder Samen betekenis en energie geven aan dorpen Aanpak 1. 2. Waarom 3 Wat 4 3. Voorbeelden 8 2 1. Waarom Volop uitdagingen en kansen in dorpen Dorpen zijn steeds minder in trek. Er

Nadere informatie

NA AR DE TOP V E R E N I G I N G 3. 0 U P D AT E J E W E R K I N G C U LT U U R N E T W E R K K E M P E N 2 3 F E B R U A R I

NA AR DE TOP V E R E N I G I N G 3. 0 U P D AT E J E W E R K I N G C U LT U U R N E T W E R K K E M P E N 2 3 F E B R U A R I MET JE TEAM NA AR DE TOP V E R E N I G I N G 3. 0 U P D AT E J E W E R K I N G C U LT U U R N E T W E R K K E M P E N 2 3 F E B R U A R I 2 0 1 9 THE SKY IS THE LIMIT. OOK VOOR JOUW VERENIGING! THE SKY

Nadere informatie

SMART SOCIETY DESIGN

SMART SOCIETY DESIGN SMART SOCIETY MEETS DESIGN De wereld staat voor grote uitdagingen en tegelijkertijd hebben we al die technologische mogelijkheden. dat kan alleen maar tot volledige wasdom komen met creativiteit en een

Nadere informatie

Baas in eigen loopbaan

Baas in eigen loopbaan maart 2014 Training zet medewerkers in beweging Baas in eigen loopbaan 1. Inleiding Is de loopbaanontwikkeling en mobiliteit van de medewerkers een belangrijk thema in uw organisatie of samenwerkingsverband?

Nadere informatie

TOOLKIT KLANTENBINDING DOOR GASTVRIJHEID OP DE CLUB SPORTWEKEN

TOOLKIT KLANTENBINDING DOOR GASTVRIJHEID OP DE CLUB SPORTWEKEN TOOLKIT KLANTENBINDING DOOR GASTVRIJHEID OP DE CLUB SPORTWEKEN Introductie Door mee te doen aan de AH Sportweken zet je jouw deuren open voor iedereen die wilt kennismaken met jouw club en sport. Je hoopt

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Wil je jezelf ontwikkelen? Omdat je meer uit jezelf wilt halen? Of omdat je

Nadere informatie

Randstad banking & insurance. randstad.nl/banking-insurance

Randstad banking & insurance. randstad.nl/banking-insurance Randstad banking & insurance randstad.nl/banking-insurance Zoek jij een (nieuwe) uitdagende baan bij een bank of verzekeraar en wil jij echt werk maken van jouw talent? Kies dan voor een carrière bij Randstad

Nadere informatie

INHOUD INFORMATIEBROCHURE

INHOUD INFORMATIEBROCHURE INHOUD INFORMATIEBROCHURE 03 INLEIDING 04 BEN JIJ KLAAR VOOR JE TOEKOMST? 05 TEACH IT, WORK IT, LIVE IT 06 PROGRAMMA 07 DEELNAME & PARTNERSCHAP 09 EEN CONCEPT VAN INCREDIBLE EVENT BUILDERS 10 CONTACT BEKIJK

Nadere informatie

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening Realisatie Indienersbrochure DE PILOTSTARTER Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening DE PILOTSTARTER Werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening

Nadere informatie

Order 2 Cash Professional

Order 2 Cash Professional Order 2 Cash Professional Keser Academy Steeds meer bedrijven brengen focus aan in het Order-2-Cash proces. Het zijn dan ook de customerservicemedewerkers die naast kritisch bekijken of de processen nog

Nadere informatie