Bouwkavels veelal duurder dan vraagprijs door extra kosten in verband met de draagkracht van de ondergrond!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bouwkavels veelal duurder dan vraagprijs door extra kosten in verband met de draagkracht van de ondergrond!"

Transcriptie

1

2 Bouwkavels veelal duurder dan vraagprijs door extra kosten in verband met de draagkracht van de ondergrond! Unieke database biedt inzage in bodemopbouw en voorkomt onnodige kosten! Niet ieder bouwkavel is qua locatie, bestemming of technische situatie, direct geschikt voor het daadwerkelijk beoogde gebruik. Daardoor bestaat er ook een groot verschil tussen wat de verkoper vraagt en wat het de koper feitelijk waard is. Meestal wordt een locatie wel beoordeeld op de vraagprijs, maar wordt er onvoldoende gekeken naar de overige te maken kosten. En dan kan goedkope grond opeens dure grond blijken te zijn! De ingenieursbureaus Archicom en Fugro bieden kavelkopers een simpele doch slimme oplossing om risico s vooraf beter te kunnen inschatten. De vraagprijs die de verkoper hanteert is één, de werkelijke waarde voor de kopende partij is iets anders. De werkelijke waarde is zowel afhankelijk van de (bedrijfs-)operatie die op de locatie gaat plaatsvinden als van de kosten die gemaakt moeten worden om de locatie geschikt te maken voor het beoogde gebruik. Deze laatste factor betreft alle kosten die gemaakt moeten worden om de grond überhaupt geschikt te maken voor bebouwing en het gebruik. Denk aan de aanpassing van de ontsluiting, aanleg van nutsvoorzieningen, afwatering, uitvoering van (milieu)sanering of verbetering van de grondmechanische gesteldheid. Zo is de opbouw en draagkracht van de ondergrond in iedere regio anders en kan deze lokaal zelfs per kavel verschillen. Met als gevolg dat er bijvoorbeeld extra funderingspalen nodig zijn. Aanpassingen kunnen leiden tot extra bouwkosten van 40,- per m 2. Bij een logistiek pand van m 2 betekent dit een extra kostenpost van 1 miljoen. Gemakkelijk te besparen indien in de directe nabijheid bijvoorbeeld niet of minder diep geheid hoeft te worden. Meestal wordt een zogeheten grondmechanisch onderzoek pas voorafgaand aan de bouw uitgevoerd. Maar waarom wachten? De ingenieursbureaus Archicom en Fugro beschikken over unieke databases met bouwkavels én bodemgegevens. Zo is de juiste kennis en informatie direct voorhanden om kavel verkopers en kavel kopers vooraf goed te kunnen informeren over de lokale situatie en eventuele noodzakelijke aanpassing aan bijvoorbeeld de fundering. Uitvoerig onderzoek is dan nog niet nodig. Zo zijn (on)verwachte bouwkosten beter in beeld te brengen. Kosten die anders letterlijk in de bodem verdwijnen en daarna niet meer zichtbaar zijn.

3 Logistieke hotspots Jaarlijks wordt de logistieke kaart van Nederland uitgegeven met daarop de ranking van logistieke hotspots. Archicom en Fugro hebben op basis van de meest gewilde logistieke bedrijventerreinen een overzicht opgesteld met welke extra bouwkosten rekening gehouden moeten worden. Afhankelijk van de grondmechanische gesteldheid, kan er soms op staal gebouwd worden (dit is de technische benaming voor een normale fundering op een (zanderige) draagkrachtige ondergrond) of moet er op palen gebouwd worden. De verschillen in bouwkosten lopen op tot ruim 40,- per m 2 bebouwd oppervlak. Kopende partijen zouden er verstandig aan doen om van verschillende kavels de draagkracht van de ondergrond te laten beoordelen alvorens tot aankoop over te gaan. Fugro heeft de onderzoeksresultaten van eerdere bodemonderzoeken geautomatiseerd en beschikt daardoor over een unieke database die snel inzage geeft in de plaatselijke bodemopbouw (zie figuur 1). Door deze database zijn de mogelijke funderingstypen inzichtelijk en de daarmee gepaard gaande kosten van de fundering. Door deze informatie mee te nemen in de afweging tussen de verschillende bouwkavels wordt de begroting van de benodigde investeringen veel betrouwbaarder. Deze informatie is van tientallen bedrijventerreinen direct beschikbaar en is tevens gekoppeld aan de website Figuur 1: Geo-overzicht Fugro (Bron: Fugro)

4 In onderstaande tabel worden de resultaten van de verschillende logistieke hotspots weergegeven: Nr. Plaats Industrieterrein Kavelprijs in per m 2 vanaf Vraagprijs vanaf Meerkosten fundering in per m 2 DC 1 Venlo Trade poort Noord Zwolle Hessenpoort Oss Vorstengrafdonk Coevorden Europark Heerenveen IBF Friesland Breda De Krogten Roermond Roerstreek zuid Vlissingen Souburg Kampen Zuiderzeehaven , Tiel Medel Waalwijk Haven zeven Eindhoven GDC Noord Heerlen Trilandis Nijmegen Bijsterhuizen Waddinxveen A12 Park Utrecht/Nieuwegein Lage Weide Tilburg Vossenberg west II vanaf Den haag Voormalig vliegveld Ypenburg Delfzijl/ Eemshaven De Eemshaven Hengelo Bedrijvensterrein Oosterveld Schiphol Schiphol Logistics Park Almere Stichtsekant Amsterdam haven Atlaspark Roosendaal Borchwerf Nr. Plaats A Maasvlakte B Rotterdam Haven C Moerdijk Industrieterrein Maasvlakte Botlek / Europort Nieuw logistiek park Kavelprijs in per m2 vanaf vraagprijs vanaf Meerkosten fundering in per m2 DC erfpacht /m 2 jaar 10 m 2 jaar 1 erfpacht /m 2 jaar 10 m 2 jaar 27 erfpacht op basis businesscase erfpacht 38 Archicom en Fugro bieden deze service aan zoekende partijen. Zij kunnen daardoor (honderd)duizenden euro s besparen door voor een ander kavel te kiezen of door de vraagprijs gemotiveerd ter discussie te stellen. Omgekeerd kunnen kavelverkopers er hun voordeel mee doen indien de grondgesteldheid gunstig is. Een gedegen vervolgonderzoek met bijbehorend funderingsadvies verkleint daarnaast de bouwrisico s en leidt tot optimalisatie van het funderingsontwerp.

5 Onderbouwing onderzoeksresultaten: Voor het onderzoek is per logistieke hotspot een representatief kavel gezocht waarvan er actuele en betrouwbare gegevens voorhanden zijn van de grond-mechanische gesteldheid (zie figuur 2). Deze gegevens zijn vertaald in de meest optimale funderingswijze. Omdat de grondgesteldheid lokaal zeer kan verschillen, bestaat de kans dat er zelfs binnen een afstand van enkele meters, sprake is van een afwijkende draagkrachtige onderlaag en andere funderingswijze. Wij adviseren daarom altijd nader advies in te winnen of aanvullend onderzoek te doen voor een nauwkeurige bepaling van de funderingsmethodiek en daadwerkelijke kosten. Bij de berekening van de kosten is voor iedere locatie gebruik gemaakt van de technische gegevens van één referentieproject (Majestic Products B.V., Bergen op Zoom, zie figuur 3). Vervolgens zijn aan de hand van betrouwbare kentallen de bouwkosten voor de onderbouw bepaald en zijn deze op basis van een index met elkaar vergeleken. Toelichting funderingstypes: Een fundering op staal (plaat- of stroken fundering) (draagkrachtige ondergrond). Fundering op staal kan na grondverbetering (hierbij wordt de toplaag ontgraven en vervangen door verdicht zand), soms risico op zettingen. Bovenbouw op palen, vloeren van de hal op staal (risico op zettingen voor de vloer). Gehele fundering op palen. Meest voorkomend paaltype: Prefab betonpalen; deze palen worden geheid en zijn breed inzetbaar. Avegaarpalen; deze palen worden geboord en worden in zandige bodems toegepast. Voordeel is dat er geen heitrillingen zijn. Vibro palen; dit zijn geheide in de grond gevormde palen, die vooral bij wisselende bodemopbouw, grote lengtes en hoge belastingen worden toegepast. Figuur 2: Voorbeeld van de sonderingsgegevens van een kavel (Bron: Fugro)

6 Over Archicom en bouwgrond.nl Ingenieursbureau Archicom is internationaal actief en onder andere gespecialiseerd in de advisering over locatiekeuzes, ontwerp & engineering, ontwikkeling en realisatie van logistiek en bedrijfsmatig vastgoed. Archicom werkt voor ondernemingen, ontwikkelaars, vastgoedeigenaren en diverse overheden. Archicom is daarnaast initiatiefnemer van de site met het grootste aanbod van bouwgrond voor bedrijven. Voor meer informatie: / / +31 (0) en neem contact op met Tom Horstink, commercieel manager. Over Fugro Fugro heeft een vooraanstaande positie in Nederland met diensten op het gebied van Geo-Data, Geo-Informatie en Geo-Consultancy. Bij de dienstverlening wordt via ons lokale netwerk geavanceerde technologie en actuele kennis gecombineerd voor geo-gerelateerde vraagstukken op het gebied van Infra, Bouw, Industrie, Water en Energie. Naast kennis van geotechniek en hydrologie, waterbouw, geodesie, geomonitoring en geofysica, zijn vanuit het wereldwijde netwerk van de Fugro Groep diverse andere technologieën en specialisten beschikbaar. Dit maakt het mogelijk om continu vernieuwende oplossingen te bieden, maar ook om internationaal opererende opdrachtgevers te bedienen op nagenoeg elke locatie wereldwijd. Voor meer informatie: / en neem contact op met Peter van Steenoven, Manager Geo-Advies en Geo-Projecten. Disclaimer: Alhoewel het onderzoek met de grootst mogelijke zorg is uitgevoerd, wijzen Archicom en Fugro iedere vorm van aansprakelijkheid af door verkeerd gebruik of onjuiste interpretatie van de uitkomsten. De informatie over de vraagprijs van de bouwkavels is afkomstig van (gemeentelijke) websites of door specifieke navraag bij de verkopende partij verkregen. Wij staan niet in voor eventuele onjuistheden in de informatie verkregen van derden. Figuur 3: Majestic Products B.V. Bergen op Zoom (Bron en ontwerp: Ingenieursbureau Archicom B.V.)

Factsheets Nederland. Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt. medio 2015. www.dtz.nl

Factsheets Nederland. Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt. medio 2015. www.dtz.nl Factsheets Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt medio 215 www.dtz.nl 1 Factsheet kantorenmarkt medio 215 Kantoorbanen 2.236.85 214 t.o.v. 213,9% Aanbod 8.36 m 2,6% Voorraad 49.533. m 2,1% Opname 497. m 2 1

Nadere informatie

thema 1 Nederland en het water topografie

thema 1 Nederland en het water topografie thema 1 Nederland en het water topografie Argus Clou Aardrijkskunde groep 6 oefenkaart met antwoorden Malmberg s-hertogenbosch thema 1 Nederland en het water topografie Gebergten Vaalserberg Plaatsen Almere

Nadere informatie

Fugro GeoServices B.V.

Fugro GeoServices B.V. De combinatie van diensten op het gebied van geodesie, geofysica en geotechniek levert geïntegreerde, pragmatische totaaloplossingen. Dit om de invloed van (ondergrondse) bouwwerkzaamheden en winning van

Nadere informatie

Factsheets Nederland. Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt. medio

Factsheets Nederland. Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt. medio Factsheets Nederland Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt medio 216 www.dtz.nl 1 Factsheets kantorenmarkt medio 216 Kantoorbanen 2.275. 215 t.o.v. 214 1,7% Aanbod 7.861. m 2 3,6% Voorraad 49.2. m 2,7% Opname

Nadere informatie

Factsheets Nederland. Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt

Factsheets Nederland. Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt Factsheets Nederland Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt december 16 1 Factsheets kantorenmarkt december 16 KANTOORBANEN 2.2. t.o.v. 14 1,7% AANBOD 7.643. m 2 16 t.o.v. 6,2% VOORRAAD 48.9. m 2 16 t.o.v. 1,3%

Nadere informatie

BOUWKAVEL DE FLAMMERT Bergen

BOUWKAVEL DE FLAMMERT Bergen BOUWKAVEL DE FLAMMERT Bergen TE KOOP VRAAGPRIJS 350.000 k.k. Bouwgrond beschikbaar op het bedrijventerrein "De Flammert in Bergen t.b.v. een bedrijfspand in combinatie met een bedrijfswoning. De bouwkavel

Nadere informatie

Factsheets Nederland. Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt

Factsheets Nederland. Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt Factsheets Nederland Kantoren- en bedrijfsruimtemarkt medio 17 1 Factsheets kantorenmarkt medio 17 KANTOORBANEN 2.38.3 16 t.o.v. 15 4,6% AANBOD 7.92. m 2 medio 17 t.o.v. ultimo 16 7,2% VOORRAAD 48.612.

Nadere informatie

Bedrijfsruimtemarkt zuid-nederland Limburg en Noord-Brabant

Bedrijfsruimtemarkt zuid-nederland Limburg en Noord-Brabant Landelijke marktontwikkelingen Na een korte opleving in 2011 viel de opname van bedrijfsruimte in 2012 opnieuw terug. Tegen de verwachting in bleef het aanbod echter redelijk stabiel. Wel wordt een steeds

Nadere informatie

Robots houden groei arbeidsmarkt (nog) niet tegen

Robots houden groei arbeidsmarkt (nog) niet tegen Robots houden groei arbeidsmarkt (nog) niet tegen AMSTERDAM - Het aantal banen dat verloren gaat aan automatisatie is nog steeds kleiner dan de vraag naar werknemers van vlees en bloed. Het aantal vacatures

Nadere informatie

BAVELSE BERG - BREDA. Een keuze voor de toekomst

BAVELSE BERG - BREDA. Een keuze voor de toekomst BAVELSE BERG - BREDA Een keuze voor de toekomst ONTDEK DE NIEUWE MANIER VAN DENKEN IN LOGISTIEK VASTGOED. 2 Facts & figures 40.000 m² logistiek centrum Business Park Bavelse Berg Zichtbaar vanaf de snelweg

Nadere informatie

Ketel Container Ketelwagenequivalenten trajectbeschrijving A B2 B3 C3 D3 D4 A B2 B3 C3 D3 D4 A B2 B3 C3 D3 D4

Ketel Container Ketelwagenequivalenten trajectbeschrijving A B2 B3 C3 D3 D4 A B2 B3 C3 D3 D4 A B2 B3 C3 D3 D4 VGS 2016 Q2 Ketel Container Ketelwagenequivalenten trajectbeschrijving A B2 B3 C3 D3 D4 A B2 B3 C3 D3 D4 A B2 B3 C3 D3 D4 Roosendaal - Sloehaven 1690 0 0 0 3 0 0 0 0 0 0 0 1690 0 0 0 3 0 Breda Aansluiting

Nadere informatie

Wijziging Regeling uitvoering en financiering Wet inschakeling werkzoekenden

Wijziging Regeling uitvoering en financiering Wet inschakeling werkzoekenden Wijziging Regeling uitvoering en financiering Wet inschakeling werkzoekenden SZW «Wet inschakeling werkzoekenden» Wijziging Regeling uitvoering en financiering Wet inschakeling werkzoekenden in verband

Nadere informatie

Zuid-Nederland REGIONALE MARKTONTWIKKELINGEN KANTORENMARKT. Marktstructuur. Vraag. Aanbod

Zuid-Nederland REGIONALE MARKTONTWIKKELINGEN KANTORENMARKT. Marktstructuur. Vraag. Aanbod REGIONALE MARKTONTWIKKELINGEN KANTORENMARKT Zuid-Nederland Marktstructuur Voorraad kantoorruimte in Zuid-Nederland (*1. m²) 42.2 2.15 5.518 Overig Nederland Het totale oppervlak aan kantoormeters in en

Nadere informatie

CRUX Engineering B.V. COBc congres 2016 Alkmaar november Dr.ir.ing. Almer van der Stoel.

CRUX Engineering B.V. COBc congres 2016 Alkmaar november Dr.ir.ing. Almer van der Stoel. CRUX Engineering B.V. COBc congres 2016 Alkmaar november 2016 Dr.ir.ing. Almer van der Stoel www.cruxbv.nl Inhoud Introductie Geotechnisch ontwerp EEM Paalklasse factoren na januari 2017 Vragen 2 Introductie

Nadere informatie

Toiletreclame Regionale Tarieven Indoormedia

Toiletreclame Regionale Tarieven Indoormedia Volume netwerk Horeca Doelgroep 13-49 Alkmaar 1 2 weken 34 17 10 950,- 135,- 495,- 115,- Almere 1 2 weken 17 8 5 475,- 115,- 250,- 110,- Amersfoort 1 2 weken 50 25 15 1.425,- 150,- 745,- 125,- Amsterdam

Nadere informatie

RDC Regio-indeling Nederland

RDC Regio-indeling Nederland RDC Regio-indeling Nederland De RDC Regio-indeling Nederland is gebaseerd op gebieden met een socio-demografische samenhang. Elke regio wordt in AutoMotive Dashboard verder uitgesplitst in Nederlandse

Nadere informatie

DocksNLD fase 2 - bijeenkomst 22 februari Contour van het in aanbouw zijnde distributiecentrum van DSV op DocksNLD fase 1 met rechts het

DocksNLD fase 2 - bijeenkomst 22 februari Contour van het in aanbouw zijnde distributiecentrum van DSV op DocksNLD fase 1 met rechts het - bijeenkomst 22 februari 2017 Contour van het in aanbouw zijnde distributiecentrum van DSV op INFORMATIEBIJEENKOMST DocksNLD fase 1 30 JANUARI met rechts het 2017 beoogde plangebied van fase 2 - informatiebijeenkomst

Nadere informatie

Borchwerf, Roosendaal

Borchwerf, Roosendaal Te koop Kavel van 70.000 m² Borchwerf, Roosendaal Kavel van 70.000 m², evt. in 2 delen Centraal gelegen in de Benelux Borchwerf II, aan op - en afrit A17 www.dtz.nl Het nieuwe bedrijvenpark 'Borchwerf

Nadere informatie

Waar moeten we bouwen en waar (nog) niet. Gerard Marlet 11 oktober 2016

Waar moeten we bouwen en waar (nog) niet. Gerard Marlet 11 oktober 2016 Waar moeten we bouwen en waar (nog) niet Gerard Marlet 11 oktober 2016 De triomf van de stad... 400.000 Prijs standaardwoning (in euro's) 350.000 300.000 250.000 200.000 150.000 100.000 Gemiddelde van

Nadere informatie

Wijziging Uitvoeringsregeling inkoop arbeidsvoorziening door gemeenten

Wijziging Uitvoeringsregeling inkoop arbeidsvoorziening door gemeenten Wijziging Uitvoeringsregeling inkoop arbeidsvoorziening door gemeenten SZW 2 december 1998/nr. AM/ARV/98/35644 Directie Arbeidsmarkt Werkgelegenheid Gelet op artikel 137a, tweede lid, van de Algemene bijstandswet,

Nadere informatie

2e Paasdag maandag 17 april

2e Paasdag maandag 17 april T-Shop 14 zondag 16 Alkmaar 10:00-18:00 gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten Almelo 10:00-17:00 gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten Almere Traverse 10:00-18:00 gesloten

Nadere informatie

Dordtse Kil IV. Politiek Café 31 mei Willy Leferink

Dordtse Kil IV. Politiek Café 31 mei Willy Leferink Dordtse Kil IV Politiek Café 31 mei 2018 Willy Leferink Kil 4: inleiding en agenda Kil 4 Louterbloemen KIL 1 KIL 2 KIL 3 Havengebied Amstelwijck West KIL 4 Westelijke Dordtse Oever Kil 4 Landbouw en 4

Nadere informatie

Bouwkavel Ca. 694 m² DR. KORTMANNWEG 7 VENRAY TE KOOP VRAAGPRIJS: ,- V.O.N.

Bouwkavel Ca. 694 m² DR. KORTMANNWEG 7 VENRAY TE KOOP VRAAGPRIJS: ,- V.O.N. Bouwkavel Ca. 694 m² TE KOOP DR. KORTMANNWEG 7 VENRAY VRAAGPRIJS: 125.000,- V.O.N. KAVEL Vrijwel rechte kavel die vanuit de weg gezien een breedte kent van ca. 28.00 meter en een lengte van ca. 24.50 meter.

Nadere informatie

Bijlage 1: Uitwerking per regio

Bijlage 1: Uitwerking per regio De locatiekeuzes worden in deze bijlage per regio weergegeven. Daarbij volg ik de grenzen van het arrondissement / de politie-eenheid. 1. Regio Noord-Nederland eenheid Noord-Nederland leidt eenduidig tot

Nadere informatie

Clear Channel lanceert permanent interactief netwerk. Outdoor gaat mobiel

Clear Channel lanceert permanent interactief netwerk. Outdoor gaat mobiel Clear Channel lanceert permanent interactief netwerk. Outdoor gaat mobiel 2 3 Waarom een interactief netwerk? Outdoor gaat mobiel Het nieuw gelanceerde netwerk maakt outdoor interactief. Het maakt het

Nadere informatie

Huur of koop bouwgrond op Bijsterhuizen 0 ong te Wijchen (prijs op aanvraag)

Huur of koop bouwgrond op Bijsterhuizen 0 ong te Wijchen (prijs op aanvraag) Huur of koop bouwgrond op Bijsterhuizen 0 ong te Wijchen (prijs op aanvraag) Aanbiedende partij: Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaardij B.V. Email: s.roelofs@s-t.nl Telefoon: 024 3651010 Website: http://www.stmakelaars.nl

Nadere informatie

Nieuwbouw logistiek 2014

Nieuwbouw logistiek 2014 Nieuwbouw logistiek 2014 Nieuwbouw logistieke ruimte gedaald in 2014 De oplevering van nieuwe logistieke ruimte in Nederland heeft in 2014 een forse daling laten zien. In totaal werd circa 475.000 m² nieuwe

Nadere informatie

Nederlandse markt voor Bedrijfsruimte 3. Prijzen van bedrijfsruimte

Nederlandse markt voor Bedrijfsruimte 3. Prijzen van bedrijfsruimte Maart 212 Inhoud 1. Opname van 2. Aanbod van Stand van zaken Nederlandse markt voor Bedrijfsruimte 3. Prijzen van 4. Beleggingen in Colofon Samenstelling Drs. G. Raven Bron gegevens NVM Data & Research,

Nadere informatie

Verkoopbrochure bedrijfskavels aan de Wattweg te Bergen op Zoom 1

Verkoopbrochure bedrijfskavels aan de Wattweg te Bergen op Zoom 1 Verkoopbrochure bedrijfskavels aan de Wattweg te Bergen op Zoom 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving registergoed... 3 2. Verkoopprocedure... 6 3. Foto s... 8 BIJLAGEN... 10 VERKOOPTEKENING... 11 KAART BERGEN

Nadere informatie

TE KOOP. KOOPSOM vanaf v.o.n.

TE KOOP. KOOPSOM vanaf v.o.n. TE KOOP KOOPSOM vanaf 199.000 v.o.n. Prachtig wonen in uw vrijstaande droomhuis op een fantastische locatie, midden in een inspirerende landelijke omgeving, maar met de gezelligheid van het centrum van

Nadere informatie

Theerestraat VL, SINT-MICHIELSGESTEL. T

Theerestraat VL, SINT-MICHIELSGESTEL. T Theerestraat 105 5271VL, SINT-MICHIELSGESTEL Vraagprijs Soort woning : Type woning : 649.000 k.k. bouwgrond bouwgrond T. 0413-745035 rvdlaar@deplaatselijkemakelaar.nl www.deplaatselijkemakelaar.nl Omschrijving:

Nadere informatie

IN EERSTE HALFJAAR 2002. Paula van der Brug en Robert Selten. April 2005. Het aantal gestarte trajecten in het eerste halfjaar van 2002.

IN EERSTE HALFJAAR 2002. Paula van der Brug en Robert Selten. April 2005. Het aantal gestarte trajecten in het eerste halfjaar van 2002. Centraal Bureau voor de Statistiek Centrum voor Beleidsstatistiek UITSTROOM UIT DE UITKERING NA START REÏNTEGRATIETRAJECT IN EERSTE HALFJAAR 2002 Paula van der Brug en Robert Selten April 2005 Op 1 januari

Nadere informatie

Infrastructuur. GEO-ONDERZOEK Relevante grond(water)parameters en bodemopbouw

Infrastructuur. GEO-ONDERZOEK Relevante grond(water)parameters en bodemopbouw Infrastructuur Advies en ondersteuning binnen de gehele infraketen GEO-ONDERZOEK Relevante grond(water)parameters en bodemopbouw GEO-INFORMATIE Actuele situatie van het project en de omgeving gedetailleerd

Nadere informatie

Verkoopbrochure bedrijfskavels aan de Wattweg te Bergen op Zoom 1

Verkoopbrochure bedrijfskavels aan de Wattweg te Bergen op Zoom 1 Verkoopbrochure bedrijfskavels aan de Wattweg te Bergen op Zoom 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving registergoed... 3 2. Verkoopprocedure... 6 3. Foto s... 8 BIJLAGEN... 10 VERKOOPTEKENING... 11 KAART BERGEN

Nadere informatie

Woonoppervlakte m 2 Vraagprijs ,- kosten koper. Wilhelminastraat Mijnsheerenland TE KOOP. U heeft de wens om uw droomhuis te bouwen?

Woonoppervlakte m 2 Vraagprijs ,- kosten koper. Wilhelminastraat Mijnsheerenland TE KOOP. U heeft de wens om uw droomhuis te bouwen? Woonoppervlakte m 2 Vraagprijs 1.275.000,- kosten koper TE KOOP Wilhelminastraat Mijnsheerenland U heeft de wens om uw droomhuis te bouwen? OMSCHRIJVING U heeft de wens om uw droomhuis te bouwen, maar

Nadere informatie

Te koop BedrijvenPark Oostflakkee. Energiebaan ong., Oude-Tonge

Te koop BedrijvenPark Oostflakkee. Energiebaan ong., Oude-Tonge Te koop Energiebaan ong., Oude-Tonge Gunstig gelegen Goede bereikbaarheid Totaal ca. 17 tot 22 ha beschikbaar www.dtz.nl Op Goeree-Overflakkee ligt ; midden in de landelijke omgeving bestaande uit polders

Nadere informatie

VENNENWEG 5-A Oostrum

VENNENWEG 5-A Oostrum VENNENWEG 5-A Oostrum TE KOOP VRAAGPRIJS 285.000 k.k. Zoekt u een bedrijfshal (155 m²) met schuur (voormalige hondenkennel, 260 m²) en mogelijkheid tot het bouwen van bedrijfswoning op een riante kavel

Nadere informatie

KANTOOROBJECT CENTRUM LOCATIE (STATIONSPLEIN)

KANTOOROBJECT CENTRUM LOCATIE (STATIONSPLEIN) KANTOOROBJECT CENTRUM LOCATIE (STATIONSPLEIN) Willem II Singel 1 Roermond TE KOOP - Kantoorgebouw van 2.219 m² v.v.o. en 37 eigen parkeerplaatsen - Gelegen pal aan de ringweg in het centrum van Roermond

Nadere informatie

Amsterdam, 14 januari 2019 P e r s b e r i c h t

Amsterdam, 14 januari 2019 P e r s b e r i c h t Hoeveel van je eerste maandsalaris geef je uit aan afval? Cijfers Adzuna: In Hoorn geeft men gemiddeld 14,9% van een maandsalaris uit aan afvalstoffenheffing AMSTERDAM - Het percentage salaris dat huishoudens

Nadere informatie

TE KOOP. Breda Heilaarstraat

TE KOOP. Breda Heilaarstraat TE KOOP Breda Heilaarstraat Unieke kans in Princenhage: twee prachtig gelegen bouwkavels met de mogelijkheid om een vrijstaande woning te bouwen met zeer ruime bouw mogelijkheden. De kavels liggen op een

Nadere informatie

Bouwkavel Langstraat Hegelsom

Bouwkavel Langstraat Hegelsom Bouwkavel Langstraat Hegelsom TE KOOP VRAAGPRIJS 250.000,- k.k. Op een uitstekende locatie aan de rand van de bebouwde kom van Hegelsom gelegen, zeer royale bouwkavel met goedgekeurd schetsontwerp. De

Nadere informatie

Tracé Boortunnel lange variant

Tracé Boortunnel lange variant DHV B.V. 3.5 Tracé Boortunnel lange variant 3.5.1 Beschrijving Vanaf de A13 gaat het Tracé Boortunnel lange variant (BTL) omlaag om de A4, alle aansluitingen van knooppunt Ypenburg en de Laan van Hoornwijck

Nadere informatie

Fact sheets The Netherlands

Fact sheets The Netherlands Fact sheets Office and industrial property markets mid 215 www.dtz.nl 1 Fact sheets office property market mid 215 Office jobs 2,236,85 214 vs. 213.9% Availability 8,36 sqm.6% Stock 49,533, sqm.1% Take-up

Nadere informatie

Fact sheets The Netherlands

Fact sheets The Netherlands Fact sheets Office and industrial property market mid 216 www.dtz.nl 1 Fact sheets office property market mid 216 Office jobs 2,275, 215 vs. 214 1.7% Availability 7,861, m 2 3.6% Stock 49,2, m 2.7% Take-up

Nadere informatie

Met deze notitie wordt uw Raad geadviseerd over aanpassing van de grondprijzen op bedrijvenpark Het Hoog.

Met deze notitie wordt uw Raad geadviseerd over aanpassing van de grondprijzen op bedrijvenpark Het Hoog. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Grondprijsaanpassing bedriivenpark Het Hoog Toelichting Met deze notitie wordt uw Raad geadviseerd over aanpassing van de grondprijzen op bedrijvenpark Het Hoog. De Raad heeft

Nadere informatie

Altenaweg 20f en 20g te Waalwijk

Altenaweg 20f en 20g te Waalwijk Altenaweg 20f en 20g te Waalwijk Altenaweg 20f en 20g te Waalwijk Twee geschakelde kantoorgebouwen met showrooms en opslagruimte. Deze gebouwen zijn zowel los als gezamenlijk te koop of te huur. Dit is

Nadere informatie

BusinessPark 7- Poort, Zevenaar

BusinessPark 7- Poort, Zevenaar Te koop BusinessPark 7- Poort, Zevenaar Nieuwbouw op toplocatie Grote kavels tot ca. 9 ha. Ligging direct aan de A12 www.dtz.nl T e koop BusinessPark 7Poort in Zevenaar is een hoogwaardig bedrijventerrein

Nadere informatie

Wegtransport Prijslijst

Wegtransport Prijslijst Wegtransport Prijslijst 1 Colofon is een uitgave van voestalpine Railpro BV. Deze prijslijst wordt voor abonnees op de website van voestalpine Railpro gepubliceerd. Informatie uitgave Yvette Roos, communicatiemedewerker

Nadere informatie

Duurzaam Vastgoed. Roy Bruggeman

Duurzaam Vastgoed. Roy Bruggeman Duurzaam Vastgoed Roy Bruggeman Ingenieursbureau Archicom Multidisciplinair ingenieursbureau gericht op: Consultancy: logistiek & supply chain advies, Architectuur en detail engineering, Bouwmanagement

Nadere informatie

Het Binneveld 4 5491ZD, SINT-OEDENRODE. T. 0413-745035 rvdlaar@deplaatselijkemakelaar.nl www.deplaatselijkemakelaar.nl

Het Binneveld 4 5491ZD, SINT-OEDENRODE. T. 0413-745035 rvdlaar@deplaatselijkemakelaar.nl www.deplaatselijkemakelaar.nl Het Binneveld 4 5491ZD, SINT-OEDENRODE Vraagprijs Soort woning : Type woning : 230 k.k. bouwgrond bouwgrond T. 0413-745035 rvdlaar@deplaatselijkemakelaar.nl www.deplaatselijkemakelaar.nl Omschrijving:

Nadere informatie

TE KOOP. Bouwkavels, Venray Van Roosmalenstraat. KOOPSOM Vanaf ,- v.o.n.

TE KOOP. Bouwkavels, Venray Van Roosmalenstraat. KOOPSOM Vanaf ,- v.o.n. Bouwkavels, Venray Van Roosmalenstraat TE KOOP KOOPSOM Vanaf 228.500,- v.o.n. Deze royale bouwkavels liggen op de overgang van bebouwing naar landelijk gebied in villawijk Vlakwater. De kaveloppervlaktes

Nadere informatie

Een logische keuze! 40 hectare grondoppervlakte bestemd voor logistiek en distributie. Logistiek centraal gelegen in de Randstad

Een logische keuze! 40 hectare grondoppervlakte bestemd voor logistiek en distributie. Logistiek centraal gelegen in de Randstad 40 hectare grondoppervlakte bestemd voor logistiek en distributie Logistiek centraal gelegen in de Randstad Direct aan de afslag A12 - A20 Rotterdam - Den Haag - Utrecht 60% van de Nederlandse consument

Nadere informatie

TOP-Consultants. Portfolio

TOP-Consultants. Portfolio TOP-Consultants Portfolio Top Consultants helpt bedrijven op praktische wijze met hun vraagstukken op het gebied van milieu, risicobeheersing, vergunningen, externe veiligheid en ruimtelijke ordening.

Nadere informatie

Sterkste groei vacatures in Zeeland

Sterkste groei vacatures in Zeeland Sterkste groei vacatures in Zeeland Cijfers Adzuna : Gemiddeld aangeboden salaris in vacatures neemt met 4,6% toe. AMSTERDAM De Nederlandse arbeidsmarkt heeft in het eerste kwartaal van 2017 de groei verder

Nadere informatie

Bouwgrond voor bedrijfsruimte Grootte circa m². VENRAYSEWEG 151 HORST aan de Maas TE KOOP. VRAAGPRIJS vanaf 70,- kosten koper, per m²

Bouwgrond voor bedrijfsruimte Grootte circa m². VENRAYSEWEG 151 HORST aan de Maas TE KOOP. VRAAGPRIJS vanaf 70,- kosten koper, per m² Bouwgrond voor bedrijfsruimte Grootte circa 13.270 m² TE KOOP VENRAYSEWEG 151 HORST aan de Maas VRAAGPRIJS vanaf 70,- kosten koper, per m² KAVEL BESTEMMING GEWIJZIGD IN BEDRIJFSDOELEINDEN t/m milieucategorie

Nadere informatie

Bijenlaan 48a 5692VC, SON EN BREUGEL. T

Bijenlaan 48a 5692VC, SON EN BREUGEL. T Bijenlaan 48a 5692VC, SON EN BREUGEL Vraagprijs Soort woning : Type woning : 464.750 v.o.n. bouwgrond bouwgrond T. 0413-745035 rvdlaar@deplaatselijkemakelaar.nl www.deplaatselijkemakelaar.nl Omschrijving:

Nadere informatie

Te Koop. Bouwkavel Dorpsstraat 129 A (HS01) Schellinkhout

Te Koop. Bouwkavel Dorpsstraat 129 A (HS01) Schellinkhout Te Koop Bouwkavel Dorpsstraat 129 A (HS01) Schellinkhout Geachte heer/mevrouw, Wij danken u voor de belangstelling voor deze bouwkavel. Wij hopen dat u met deze brochure een helder inzicht krijgt in de

Nadere informatie

Bedrijfsruimte Totale oppervlakte ca m² ZUIDSINGEL 10 VENRAY TE KOOP. Vraagprijs ,- k.k.

Bedrijfsruimte Totale oppervlakte ca m² ZUIDSINGEL 10 VENRAY TE KOOP. Vraagprijs ,- k.k. Bedrijfsruimte Totale oppervlakte ca. 1.116 m² TE KOOP ZUIDSINGEL 10 VENRAY Vraagprijs 695.000,- k.k. LIGGING & BEREIKBAARHEID Het pand is gelegen op bedrijventerrein De Brier te Venray. De Brier is een

Nadere informatie

Naam Plaats donderdag 20 dec vrijdag 21 dec Koopzondag 23 dec dinsdag 25 dec woensdag 26 december 1828 Alkmaar WC de Mare open tot 21 uur open tot 21

Naam Plaats donderdag 20 dec vrijdag 21 dec Koopzondag 23 dec dinsdag 25 dec woensdag 26 december 1828 Alkmaar WC de Mare open tot 21 uur open tot 21 Naam Plaats donderdag 20 dec vrijdag 21 dec Koopzondag 23 dec dinsdag 25 dec woensdag 26 december 1828 Alkmaar WC de Mare open tot 21 uur open tot 21 uur open van 09:00 tot 17:00 Gesloten Gesloten 1887

Nadere informatie

Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed. Te koop Dukaatstraat ong., 4903 RN Oosterhout NB

Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed. Te koop Dukaatstraat ong., 4903 RN Oosterhout NB Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed Te koop Dukaatstraat ong., 4903 RN Oosterhout NB Object Een perceel bouwgrond van ruim 41.000m 2 op een zichtlocatie direct aan de Rijksweg A27, langs de afrit.

Nadere informatie

Basisnettabellen Spoor

Basisnettabellen Spoor September 2011 Basisnettabellen Spoor Herman Bos AVIV 10-6 Tabellen Basisnet september 2011 Bladzijde 2 40809 : 385096 51807 : 390975 Traject 11010: Sloehaven - Roosendaal West 10300 600 0 2700 600 300

Nadere informatie

Te koop. Lawickse Allee, Wageningen

Te koop. Lawickse Allee, Wageningen Te koop Lawickse Allee, Wageningen Diverse nieuwbouw mogelijkheden Bouwkavels vanaf 600 m ² Parkmanagement www.dtz.nl In Wageningen wordt een nieuw plan gerealiseerd: Rijn Businesspark. Bij de gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

Woonoppervlakte ca. 200 m 2 Koopsom ca ,- vrij op naam TE KOOP. Ketensedijk 47 Capelle aan den IJssel

Woonoppervlakte ca. 200 m 2 Koopsom ca ,- vrij op naam TE KOOP. Ketensedijk 47 Capelle aan den IJssel Woonoppervlakte ca. 200 m 2 Koopsom ca. 550.000,- vrij op naam TE KOOP Ketensedijk 47 Capelle aan den IJssel OMSCHRIJVING De aanbieding betreft een bouwkavel van 310.000,-- v.o.n. excl. bouwkosten van

Nadere informatie

Spoorstraat 9 B (BOUWKAVEL) Prinsenbeek

Spoorstraat 9 B (BOUWKAVEL) Prinsenbeek Spoorstraat 9 B (BOUWKAVEL) Prinsenbeek VRAAGPRIJS 399.000,-- k.k. - Royaal bouwperceel op unieke locatie op nog geen 400 meter van de dorpskern. - Perceeloppervlakte ca. 1190m². - Geschikt voor de bouw

Nadere informatie

Behoort bij beschikking ZK Medewerker Publiekszaken/vergunningen. nummer: v0 datum:

Behoort bij beschikking ZK Medewerker Publiekszaken/vergunningen. nummer: v0 datum: Konings Grondboorbedrijf BV Kruisstraat 18 477 RC Roosendaal Behoort bij beschikking BEM15564 gemeente Steenbergen d.d. nr.(s) 15215 ZK15998 Medewerker Publiekszaken/vergunningen FUNDERINGSADVIES nummer:

Nadere informatie

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017 Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties woningen woningen. Provincie Drenthe Assen 67.700 31.400 Woningvoorraad 32.900 33.700 33.700 Tussenwoning 448 16,7 166.000

Nadere informatie

SAMENVATTING. www.woerden.nl/onderwerpen/wonen-en-leefomgeving/grondwaterstand en funderingen

SAMENVATTING. www.woerden.nl/onderwerpen/wonen-en-leefomgeving/grondwaterstand en funderingen SAMENVATTING Aanleiding In het westelijke deel van het Schilderskwartier zijn de woningen gefundeerd op houten palen met betonopzetters. Uit onderzoeken in de jaren 90 is gebleken dat de grondwaterstand

Nadere informatie

Grondprijzenbrief 2015

Grondprijzenbrief 2015 Grondprijzenbrief 2015 Inleiding De grondprijzenbrief 2015 geeft de door de gemeente Ede te hanteren prijzen weer voor gronden die in Ede door de gemeente worden uitgegeven met verschillende bestemmingen.

Nadere informatie

Margrietstraat 14 16 Waalwijk

Margrietstraat 14 16 Waalwijk Margrietstraat 14 16 Waalwijk Margrietstraat 14-16 Waalwijk Dit unieke object biedt de ideale combinatie van luxueus wonen op de eerste verdieping met representatieve kantoorruimte op de begane grond.

Nadere informatie

PROSPECT TE KOOP. Sparrenweg 23 5421 ZT GEMERT Vraagprijs: 260.000 k.k.

PROSPECT TE KOOP. Sparrenweg 23 5421 ZT GEMERT Vraagprijs: 260.000 k.k. PROSPECT TE KOOP Vraagprijs: 260.000 k.k. Omschrijving Gelegen in een rustige bosrijke omgeving in het buitengebied van Gemert met voorzieningen in de directe nabijheid. De kavel is op dit moment voorzien

Nadere informatie

Veilig vervoer gevaarlijke stoffen per spoor,

Veilig vervoer gevaarlijke stoffen per spoor, Veilig vervoer gevaarlijke stoffen per spoor, ook door Dordrecht en Zwijndrecht Vlissingen Mainport Rotterdam Rotterdam Zwijndrecht Dordrecht Breda Roosendaal Antwerpen Emmerich Venlo Situatieanalyse Dordrecht/Zwijndrecht

Nadere informatie

Seggelant II te Brielle

Seggelant II te Brielle Seggelant II te Brielle Betreft: Locatie: Ca. 50.000 m2 bouwrijp bedrijventerrein ten behoeve van nieuwbouw bedrijfsruimten. De afmetingen van de indicatieve bouwkavels zijn vanaf 2.000 m2 tot 10.000 m2.

Nadere informatie

--- Naar een regionaal herstructureringsprogramma

--- Naar een regionaal herstructureringsprogramma Herstructurering Bedrijventerreinen Regio Zuidoost-Brabant --- Naar een regionaal herstructureringsprogramma s-hertogenbosch, 24 mei 2013 Buck Consultants International 1 Introductie De provincie Noord-Brabant

Nadere informatie

Kiwanis International

Kiwanis International Page 1 of 7 Netherlands 02 Noord Oost K11755 Assen NLD 27 27 0.00 K14813 Drachten NLD 15 15 0.00 K13567 Groningen NLD 22 22 0.00 K17463 Heerenveen NLD 10 10 0.00 K14275 Leeuwarden NLD 13 13 0.00 K15171

Nadere informatie

ROYALE BOUWKAVEL BUITENGEBIED NATUUR NABIJ BOS OMGEVING ZWOLLE. Unieke kans!

ROYALE BOUWKAVEL BUITENGEBIED NATUUR NABIJ BOS OMGEVING ZWOLLE. Unieke kans! BOUWLOCATIE T SOLENSPIJKER GEZIEN VANUIT HET OOSTEN ROYALE BOUWKAVEL BUITENGEBIED NATUUR NABIJ BOS OMGEVING ZWOLLE Unieke kans! Zeer fraai gelegen bouwkavel van circa 4.200 m² voor een woning van circa

Nadere informatie

KANTOORRUIMTE DRIE DECEMBERSINGEL 46 VENLO TE KOOP/ TE HUUR VRAAGPRIJS OP AANVRAAG HUURPRIJS OP AANVRAAG

KANTOORRUIMTE DRIE DECEMBERSINGEL 46 VENLO TE KOOP/ TE HUUR VRAAGPRIJS OP AANVRAAG HUURPRIJS OP AANVRAAG KANTOORRUIMTE TE KOOP/ TE HUUR DRIE DECEMBERSINGEL 46 VENLO VRAAGPRIJS OP AANVRAAG HUURPRIJS OP AANVRAAG GOED ONDERHOUDEN, MODERN EN REPRESENTATIEF KANTOORGEBOUW OP EEN GUNSTIGE LOCATIE NABIJ UITVALSWEGEN.

Nadere informatie

SECTORRAPPORT BEDRIJFSRUIMTE EN LOGISTIEKE MARKT

SECTORRAPPORT BEDRIJFSRUIMTE EN LOGISTIEKE MARKT SECTORRAPPORT BEDRIJFSRUIMTE EN LOGISTIEKE MARKT UPDATE AUGUSTUS 2017 www.colliers.nl 16 BEDRIJFSRUIMTEMARKT VRAAG De opname van bedrijfsruimten toont verder herstel: De economische groei zorgt voor meer

Nadere informatie

Vijzelweg 18a te Waalwijk

Vijzelweg 18a te Waalwijk Vijzelweg 18a te Waalwijk Vijzelweg 18a te Waalwijk Modern functioneel bedrijfsobject voorzien van kantoorruimte, showroom, bedrijfsruimte en eigen parkeergelegenheid. Algemeen : Waalwijk, een gemeente

Nadere informatie

TE HUUR MICROSTRAAT 2-6 VENRAY. Geheel ca. 5.400 m² Beschikbaar in units

TE HUUR MICROSTRAAT 2-6 VENRAY. Geheel ca. 5.400 m² Beschikbaar in units Geheel ca. 5.400 m² Beschikbaar in units TE HUUR MICROSTRAAT 2-6 VENRAY HUURPRIJS HAL 37,50, PER M², PER JAAR TE VERMEERDEREN MET BTW HUURPRIJS KANTOOR 65,- PER M², PER JAAR TE VERMEERDEREN MET BTW OBJECT

Nadere informatie

Gemeente Emmen 26 januari 2015

Gemeente Emmen 26 januari 2015 Eindrapportage Locatieonderzoek nieuw zwembad Gemeente Emmen 26 januari 2015 Hakgriend 18 / 3371 KA Hardinxveld-Giessendam / T. 0184 616544 / www.synarchis.nl / info@synarchis.nl Inhoudsopgave pagina:

Nadere informatie

Kiwanis International

Kiwanis International Page 1 of 7 Netherlands 02 Noord Oost K11755 Assen NLD 27 27 27 27 0.00 K14813 Drachten NLD 15 15 15 15 0.00 K13567 Groningen NLD 22 22 22 22 0.00 K17463 Heerenveen NLD 10 10 10 10 0.00 K14275 Leeuwarden

Nadere informatie

Te Koop. BusinessPark 7-Poort, Zevenaar. Nieuwbouw op toplocatie Grote kavels tot ca. 9 ha. Ligging direct aan de A12.

Te Koop. BusinessPark 7-Poort, Zevenaar. Nieuwbouw op toplocatie Grote kavels tot ca. 9 ha. Ligging direct aan de A12. Te Koop BusinessPark 7-Poort, Zevenaar Nieuwbouw op toplocatie Grote kavels tot ca. 9 ha. Ligging direct aan de A12 Te Koop Zevenaar, BusinessPark 7-Poort BusinessPark 7Poort in Zevenaar is een hoogwaardig

Nadere informatie

Bouwkavel met een bouwvergunning voor een vrijstaande woning en vrijstaand bijgebouw

Bouwkavel met een bouwvergunning voor een vrijstaande woning en vrijstaand bijgebouw Bouwkavel met een bouwvergunning voor een vrijstaande woning en vrijstaand bijgebouw Uniek gelegen tussen de bossen in een groenrijk gebied, op korte afstand van de dorpskern Vermeeren Makelaardij B.V.

Nadere informatie

NEDERLANDSE MARKT VOOR BEDRIJFSRUIMTE

NEDERLANDSE MARKT VOOR BEDRIJFSRUIMTE STAND VAN ZAKEN NEDERLANDSE MARKT VOOR OPNAME VAN AANBOD VAN HUURPRIJZEN VAN BELEGGINGEN IN APRIL 217 De Nederlandse economie houdt de stijgende lijn van de laatste jaren vast. In is het bruto binnenlands

Nadere informatie

Samenvatting. De Kvk en IKE hebben de onderzoeksresultaten aangeboden aan het College van B&W van Etten- Leur.

Samenvatting. De Kvk en IKE hebben de onderzoeksresultaten aangeboden aan het College van B&W van Etten- Leur. JJuunni i 22 Uitkomsten Ruimtebehoefteonderzoek Gemeente Etten-Leur Samenvatting De provincie Noord-Brabant en de gemeente Etten-Leur zijn een onderzoek gestart naar de meest geschikte locatie voor een

Nadere informatie

kantorenmarkt zuid-nederland Noord-Brabant en Limburg

kantorenmarkt zuid-nederland Noord-Brabant en Limburg Landelijke marktontwikkelingen Mede dankzij enkele grote transacties in diverse steden bereikte de opname van kantoorruimte de eerste maanden van 2012 een (onverwacht) hoog niveau. Deze goede start zette

Nadere informatie

De keiharde lakweken 2 februari t/m 13 maart 2015. De keiharde lak voor binnen.

De keiharde lakweken 2 februari t/m 13 maart 2015. De keiharde lak voor binnen. De keiharde lakweken 2 februari t/m 13 maart 2015 De keiharde lak voor binnen. Zes weken lang keiharde acties Van 2 februari t/m 13 maart 2015 staat uw Sigma verkooppunt in het teken van de nieuwe kwaliteit

Nadere informatie

De waarde van winkels

De waarde van winkels De waarde van winkels Gerard Marlet Nederlandse Raad Winkelcentra 20 januari 2015 Smart people, strong cities (Cpb) aandeel hoogopgeleiden 50,9% tot 79,2% 46,5% tot 50,9% 39,8% tot 46,5% 37,7% tot 39,8%

Nadere informatie

Loubergweg 3, Eerbeek. Veiling 6 september 2018 om 10:30 uur

Loubergweg 3, Eerbeek. Veiling 6 september 2018 om 10:30 uur Loubergweg 3, Eerbeek Loubergweg 3, Eerbeek Veiling 6 september 2018 om 10:30 uur 1 OBJECTOMSCHRIJVING 2 EXECUTORIALE VERKOOP LOCATIE & OBJECT De Loubergweg is gelegen in het bedrijventerrein Eerbeek-Zuid.

Nadere informatie

Alkmaar BCC BCC. Almere-Buiten BCC. Amersfoort BCC. Amsterdam BCC. Apeldoorn BCC. Arnhem BCC. Barendrecht BCC. Beek BCC. Bergen op Zoom BCC

Alkmaar BCC BCC. Almere-Buiten BCC. Amersfoort BCC. Amsterdam BCC. Apeldoorn BCC. Arnhem BCC. Barendrecht BCC. Beek BCC. Bergen op Zoom BCC Almere-Buiten Barendrecht Beek Bergen op Zoom Beverwijk Den Helder Ede Emmen Heerlen Helmond Hengelo Hilversum Hoogeveen Hoorn Leidschendam Lelystad Middelburg Muiden Oosterhout Oss Purmerend Roosendaal

Nadere informatie

TE KOOP TROMPENBURGSTRAAT 12 HEERLEN. Beleggingsobject met naastgelegen bouwkavel KOOPRIJS NADER OVEREEN TE KOMEN

TE KOOP TROMPENBURGSTRAAT 12 HEERLEN. Beleggingsobject met naastgelegen bouwkavel KOOPRIJS NADER OVEREEN TE KOMEN Beleggingsobject met naastgelegen bouwkavel TE KOOP TROMPENBURGSTRAAT 12 HEERLEN KOOPRIJS NADER OVEREEN TE KOMEN KOOPPRIJS nog te bebouwen kavel: EUR 95,- PER M² HUURPRIJS nog te bouwen bedrijfsruimte:

Nadere informatie

DR. KORTMANNWEG 21 Venray

DR. KORTMANNWEG 21 Venray DR. KORTMANNWEG 21 Venray TE HUUR HUURPRIJS 24.000,- per jaar Moderne multifunctionele bedrijfshal (526 m²) met buitenterrein, gunstig gelegen op een goede locatie op bedrijventerrein Smakterheide direct

Nadere informatie

INFORMATIE VAN HET BOUWKAVEL

INFORMATIE VAN HET BOUWKAVEL INFORMATIE VAN HET BOUWKAVEL BERNHARDSTRAAT ONG. RUCPHEN Bouwkavel voor de bouw van een vrijstaande woning. BERNHARDSTRAAT ong. RUCPHEN Kadastraal perceel: gemeente Rucphen, sectie U, nummer 1129. Deel

Nadere informatie

T-Mobile Netherlands.

T-Mobile Netherlands. T-Mobile Netherlands. Vergelijkend kwalitatief onderzoek naar de Nederlandse GSM netwerken door KEMA, periode januari - juli 2007. TMNL 2007 Monday, 15 October 2007 1 KEMA Drive Test. Gebruikte methode.

Nadere informatie