Wordt Lembeke toch een pleindorp?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wordt Lembeke toch een pleindorp?"

Transcriptie

1 Wordt Lembeke toch een pleindorp? Nieuwsbrief Kaprijke nummer 2 23 januari 2015 Heeft u een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Wordt Lembeke toch een pleindorp? 2. Vakantieplanning buitenschoolse kinderopvang beschikbaar 3. Project e-boeken krijgt een vervolg 4. Technische dienst houdt bomen gezond 5. Langeafstandsfietspad krijgt grondige onderhoudsbeurt 6. Alle evenementen van de gemeente in één handig overzicht 7. Kinderen leggen eed af tijdens eerste vergadering kindergemeenteraad 8. Wil jij aan de slag bij het gemeentebestuur? 9. Jobs in WZC De Boomgaard 10. Rode Kruis organiseert cursus EHBO in Kaprijke 11. Galerie Stadhuis is van iedereen, maar toch vooral van jou 12. Data Kaprijkse kermissen vastgelegd 13. Detailhandel Kaprijke in kaart gebracht 14. Prijs drinkwater blijft ongewijzigd in Openbare onderzoeken op de website 16. Activiteitenkalender 1. Wordt Lembeke toch een pleindorp?

2 Het gemeentebestuur heeft een aanvraag ingediend voor het slopen van de woning te Lembeke-Dorp 39, beter bekend als het huis van Bouchaute. Het bestuur heeft in de beleidsplanning het voornemen geuit om te zorgen voor een aangename en gezonde leefomgeving. Hierbij hecht men veel belang aan het aantrekkelijker maken van de dorpskernen. In Lembeke maakt de aanpak van het huis van Bouchaute deel uit van deze plannen. Doorheen de jaren heeft de gemeente bij verschillende gelegenheden de mening van de inwoners gevraagd. In een enquête van de dorpsraad in 2009 gaf het merendeel van de Lembekenaars aan dat de oude, stilaan bouwvallige woning het gerenoveerde dorpscentrum ontsierde. Bij de totstandkoming van het meerjarenplan in 2013 heeft de gemeente opnieuw gepolst naar de mening van de inwoners omtrent de toekomst van het gebouw. Het gros van de deelnemers aan de enquête gaf de voorkeur aan de afbraak van de woning. Ondertussen heeft de gemeente in de laatste decennia verschillende investeringen gedaan om van de dorpskern van Lembeke een meer aantrekkelijke en open ruimte te maken. De woning op Lembeke- Dorp 39 verhinderde steeds de complete omschakeling naar een open pleinruimte in het dorp. Het gemeentebestuur overweegt nu of het toch mogelijk is om van de dorpskern van Lembeke een pleindorp te maken. Veel hangt af van het al of niet verkrijgen van de sloopvergunning, die recent werd aangevraagd bij de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar. Lees meer over de historiek van het dossier op onze website. 2. Vakantieplanning buitenschoolse kinderopvang beschikbaar De gemeente heeft de vakantiekalender voor de buitenschoolse kinderopvang vastgelegd. Deze planning biedt ouders een overzicht van de geopende locaties tijdens alle schoolvakanties in Op pedagogische studiedagen van de scholen voorziet de buitenschoolse kinderopvang opening van één van beide locaties. Je vindt in de planning ook een overzicht van de feestdagen waarop de kinderopvang op beide locaties gesloten is. Je kan de volledige vakantieplanning hier nalezen.

3 3. Project e-boeken krijgt een vervolg Het gemeentebestuur wil verder inzetten op de uitbouw van een digitale bibliotheek. De gemeente zal namelijk de uitleen van e-boeken voortzetten. In 2014 is Kaprijke ingestapt in een proefproject. Dit krijgt nu een vervolg. Nieuw is dat vanaf mei 2015 ook niet-leden van de bibliotheek in Kaprijke e-boeken zullen kunnen ontlenen. Gebruikers zullen de dienstverlening optimaal kunnen benutten dankzij de mogelijkheid om online leentegoed te kopen. Bovendien heeft de ontwikkelaar ervoor gezorgd dat bepaalde technische euvels, die zich voordeden bij de opstartfase, nu van de baan zijn. Om het project ten volle te ondersteunen, organiseren de bibliotheken van Kaprijke en Lembeke samen een workshop over het gebruik van sociale media tijdens de digitale week. Gebruikers zullen tips en tricks krijgen omtrent het gebruik van tablets en e-readers. De workshop gaat door in de bibliotheek van Kaprijke op maandag 20 april Meer details hierover volgen binnenkort. Meer weten over de e-boeken in de bibliotheek? Lees het hier. 4. Technische dienst houdt bomen gezond Ook tijdens de vrieskou trekt de technische dienst erop uit om de dorpskernen proper en veilig te houden. Deze week waren ze aan het werk in Lembeke-Dorp voor het snoeien van de lindebomen. Vanaf volgende week starten de snoeiwerken aan het kerkhof in Kaprijke. De gemeente heeft deze werken tweejaarlijks ingepland, zodat het groen in de gemeente goed onderhouden blijft. Wil je weten of werkzaamheden in jouw buurt een effect hebben op het verkeer? Check regelmatig onze website voor updates omtrent verkeersmaatregelen. 5. Langeafstandsfietspad krijgt grondige onderhoudsbeurt Het fietspad langs de oude spoorwegbedding heeft een schoonmaakbeurt gekregen. De technische dienst heeft het pad over de volledige breedte vrijgemaakt van gras en bladeren. De gemeente zal het langeafstandsfietspad frequent een onderhoudsbeurt geven, zodat fietsers zich op een aangename manier langs het pad kunnen begeven.

4 Ondertussen zijn ook de nieuwe veeroosters in bestelling. Deze zullen binnenkort de huidige roosters vervangen. Er zullen ten slotte ook reflecterende stroken langs het pad worden aangebracht om in het donker de afbakening van het pad voldoende zichtbaar te maken. Ook deze ingreep creëert een meer veilige omgeving voor de fietsers. 6. Alle evenementen van de gemeente in één handig overzicht In het nieuwe jaar biedt de gemeente opnieuw een brede waaier aan activiteiten voor jong en oud. In het kader van een geïntegreerd vrijetijdsbeleid lanceert het gemeentebestuur vanaf nu één gezamenlijke vrijetijdskalender waarin alle activiteiten voor 2015 samen zijn opgenomen. De nieuwe vrijetijdskalender biedt in één oogopslag een overzicht van alle gemeentelijke activiteiten en evenementen, gaande van sportkampen over jeugdactiviteiten en kermissen tot tentoonstellingen. Elke inwoner of bezoeker vindt er beslist zijn gading. Op zoek naar een overzicht van alle gemeentelijke activiteiten? Hier vind je wat je zoekt. 7. Kinderen leggen eed af tijdens eerste vergadering kindergemeenteraad De Kaprijkse kindergemeenteraad komt binnenkort voor de eerste keer samen. Tijdens deze installatievergadering maken leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar kennis met het politieke leven in de gemeente. De 17 raadsleden zullen ook officieel de eed afleggen in handen van Stijn Coppejans, schepen van jeugd. Het gemeentebestuur riep de kindergemeenteraad in het leven om de jongere inwoners een forum te geven waar zij kunnen debatteren over onderwerpen die zij belangrijk vinden, gaande van de organisatie van activiteiten over het beheer van de gemeentelijke speelterreinen, tot zelfs verkeersveiligheid en milieu. Na elke vergadering bezorgt de kindergemeenteraad zijn ideeën, suggesties en opmerkingen aan het gemeentebestuur voor verdere bespreking. De jongere doelgroep krijgt op deze manier meer inspraak en participatie in de beleidsvoering van het bestuur. De installatievergadering van de kindergemeenteraad gaat door op vrijdag 6 februari 2015 in de raadzaal van Galerie Stadhuis, Plein 1 in Kaprijke. Start om uur. Net als de gemeenteraad is ook deze kindergemeenteraad toegankelijk voor publiek. Kom dus zeker eens een kijkje nemen. 8. Wil jij aan de slag bij het gemeentebestuur?

5 Kan jij goed met kinderen overweg? En ben je op zoek naar een job in die sector? Dan is deze vacature misschien iets voor jou. Het gemeentebestuur werft tijdelijk een deeltijds begeleid(st)er buitenschoolse opvang aan naar aanleiding van een personeelslid in zwangerschapsverlof. Als begeleid(st)er draai je mee in het team van begeleid(st)ers van Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) de Duizendpoot (Kaprijke) of de Hoelahoep (Lembeke). Meer info? Bekijk het volledige vacaturebericht op onze website, neem contact op met de personeelsdienst of bel op het nummer Ook de komende zomervakantie zijn werkstudenten opnieuw welkom in Kaprijke. Ben jij een studerende jongere, die graag de vakantieperiode zinvol wil invullen? We zoeken geschikte kandidaten voor de volgende studentenjobs: - begeleid(st)er in de buitenschoolse kinderopvang - werkstudent in de technische dienst Je leest alles over de toelatingsvoorwaarden en de selectieprocedure op onze website. Je kan uiteraard steeds contact opnemen met de personeelsdienst of bel op het nummer Geïnteresseerden kunnen zich ook nog steeds kandidaat stellen als: - host(ess) - hoofdmonitor speelpleinwerking - sportmonitor Neem een kijkje op de vacaturepagina op onze website voor alle info. 9. Jobs in WZC De Boomgaard Het OCMW van Kaprijke is op zoek naar een kok voor woonzorgcentrum De Boomgaard in Lembeke. Kandidaturen worden verwacht vóór 31 januari Bekijk de volledige vacature hier. Je kan meer inlichtingen verkrijgen bij de directeur van het woonzorgcentrum, mevrouw Sabine Goethals: tel of via . Jobstudenten maken ook nog steeds kans op een leerrijke vakantiejob in het woonzorgcentrum. Volgende vacatures staan nog steeds open: - vier jobstudenten met opleiding in de verpleging of verzorging voor hulp bij de verzorging van de bewoners

6 - twee jobstudenten zonder specifieke opleiding voor hulp bij het schoonmaken van de kamers en de leefruimten - twee jobstudenten zonder specifieke opleiding voor hulp in de afwaskeuken Meer weten? Lees het hier, neem contact op met het OCMW of bel naar het nummer Rode Kruis organiseert cursus EHBO in Kaprijke Wie snel kan optreden na een ongeval, voorkomt vaak erger. Eerste hulp verlenen is makkelijker dan je denkt want met kleine, eenvoudige handelingen kan je al veel verhelpen. Een brandwonde afkoelen onder de kraan, een bloeding onder controle houden met een drukverband,... Als gemeente met een hart engageert Kaprijke zich om nauwer samen te werken met het Rode Kruis. Het zorgen voor een veilige en gezonde leefomgeving is immers van essentieel belang. Zo zetten we ook het belang van bloeddonatie meer in de kijker. Het Rode Kruis organiseert in Kaprijke een cursus EHBO tijdens de maanden februari en maart. Alle lessen gaan door in woonzorgcentrum Sint-Vincentius in de Vrouwstraat 1 in Kaprijke. Op het einde van de lessenreeks worden de aangeleerde vaardigheden getest aan de hand van een praktisch examen. Interesse om deel te nemen? Lees hier meer details over de cursus. Inschrijven kan per mail naar geertryckaert@outlook.com 11. Galerie Stadhuis is van iedereen, maar toch vooral van jou De gemeenteraad heeft vorig jaar een nieuw gebruikersreglement en retributiereglement goedgekeurd voor het gebruik van de gemeentelijke lokalen Galerie Stadhuis (Plein, Kaprijke), de Oude Bibliotheek (Zuidstraat, Kaprijke) en de Conciërgewoning (naast de Galerie). Deze gebouwen kunnen vanaf nu voor allerlei feestelijkheden en recepties afgehuurd worden, en dit niet langer enkel door Kaprijkse inwoners of verenigingen. Ook personen of verenigingen van buiten de gemeente kunnen de lokalen afhuren voor hun activiteiten. Vele verenigingen en particulieren vonden voor hun activiteiten, recepties of feesten al hun weg naar Galerie Stadhuis. Daarnaast

7 gaan er ook nog geregeld huwelijken, tentoonstellingen en jubilea door in de lokalen van het Stadhuis. Ook de Oude Bibliotheek en de Conciërgewoning staan open voor verhuur. Wens je een evenement te organiseren op een unieke locatie? Het gebruikersreglement en het retributiereglement met alle info en tarieven zijn na te lezen op de gemeentelijke website. Wie graag de locatie vooraf eens komt bekijken, kan een afspraak maken via of op het nummer Data Kaprijkse kermissen vastgelegd Benieuwd wanneer Plein Soleil dit jaar plaatsvindt? Of wil je de volgende editie van de Speculoosfeesten nu al in je agenda noteren? Dat kan! De data van de kermissen in 2015 zijn al gekend: - Meikermis (Lembeke): 1 tot 4 mei Junikermis Plein Soleil (Kaprijke): 19 tot 22 juni Augustuskermis (Kaprijke): 21 tot 23 augustus Speculoosfeesten (Lembeke): 18 tot 21 september 2015 Info voor standhouders: je vindt het kermisreglement op onze website. Voor meer informatie over de kermissen kan je steeds terecht bij de dienst toerisme of op het nummer Detailhandel Kaprijke in kaart gebracht In de loop van 2013 hebben alle Vlaamse provincies samen een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de detailhandel in Vlaanderen. Het verkregen cijfermateriaal heeft betrekking op: - de aanbodzijde: winkels, winkelvloeroppervlakte, branches, leegstaande handelspanden; - de vraagzijde: demografische gegevens; - de koopstromen: herkomst en bestemming van de consumenten naar soort goederen. De resultaten van het onderzoek werden voor elke gemeente in een feitenfiche gegoten, gevuld met een pak interessante data over de lokale detailhandel. In de feitenfiches worden naast onder meer demografische en tewerkstellingscijfers, vooral ook cijfers over de detailhandelsvraag en het aanbod weergegeven. Benieuwd naar de cijfers over de detailhandel in Kaprijke? Bekijk hier de feitenfiche van onze gemeente. Meer uitgebreide info over het project vind je op

8 14. Prijs drinkwater blijft ongewijzigd in 2015 In 2015 blijven de tarieven voor de levering van drinkwater ongewijzigd. In onze regio betekent dit dat de vaste vergoeding voor standaard verbruik behouden blijft op 53,19 euro per wooneenheid. Het tarief voor drinkwater voor standaard verbruik bedraagt nog steeds 2,12 euro per kubieke meter. Meer weten? Neem een kijkje op Openbare onderzoeken op de website Een openbaar onderzoek is een manier om de bevolking in te lichten over projecten en plannen (ruimtelijke ordening, verkoop woning, milieu, ) die opgemaakt worden. Een openbaar onderzoek vindt plaats vóór de aflevering van een vergunning of de definitieve goedkeuring van een plan. Tijdens een openbaar onderzoek kan je de plannen raadplegen en kan je er je mening over geven. De gemeente publiceert alle lopende openbare onderzoeken op de gemeentelijke website, onder de knop Openbare onderzoeken. 16. Activiteitenkalender Donderdag 29 januari uur: Gemeenteraadszitting in de raadzaal van het administratief centrum Dinsdag 3 februari uur: Schaakavond van de schaakclub Kaprijke in Galerie Stadhuis. Gratis toegang. Meer info: stefaantemmerman@scarlet.be Vrijdag 6 februari uur: Kindergemeenteraad in de raadzaal van Galerie Stadhuis, Plein 1 in Kaprijke Vrijdag 6 februari uur: Gaaibollen in café-restaurant De Pallieter, Voorstraat 46 in Kaprijke. Meer info: kurtdevendt@scarlet.be Vrijdag 6 februari 2015 CC Café in Galerie Stadhuis, met impro sessie van Karen Willems (Zita Swoon group, inwolves, yuko, ) en Rodrigo Fuentealba (manngold, fifty food combo, ). Gratis inkom. Meer info: Vrijdag 13 februari uur: Kampioenenhulde in de sporthal van Lembeke, Heihoekse Kerkwegel 11

9 Woensdag 11 februari uur: uur: Lavendelzakjes maken met Bien de knutseltrien, voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Hippoliet Van Peenestraat 32, 9970 Kaprijke. Deelname 12 euro (kom je 5 keer, knutsel je de 6 de keer gratis). Meer info: Donderdag 12 februari uur: OCMW-raad in de raadzaal van het OCMW, Lembeke-Dorp 43 Zaterdag 14 februari uur: Knutsel- en kooknamiddag voor kinderen, georganiseerd door Chiro Lembeke, op het Chiro terrein, Nieuwstraat 9a in Lembeke. Meer info: Zaterdag 14 februari uur: Chiromantisch kampvuur, met vooraf een romantische wandeltocht met enkele stops waar je kan genieten van een hapje en drankje. Kom samen met Chiro Lembeke Valentijn vieren op het Chiro terrein, Nieuwstraat 9a in Lembeke. Er worden ter plaatse verschillende animaties voorzien. Meer info: Maandag 16 en dinsdag 17 februari 2015 Kleutersportkamp tijdens de krokusvakantie voor kinderen van 3 tot 6 jaar in de sporthal van Lembeke. Telkens van 9.30 tot uur en van tot uur. Het maximum deelnemersaantal is bereikt. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Van 16 tot en met 20 februari 2015 Kinderopvang open in Lembeke tijdens de krokusvakantie Dinsdag 17 februari uur: Pipo s maken met Bien de knutseltrien, voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Hippoliet Van Peenestraat 32, 9970 Kaprijke. Deelname 12 euro (kom je 5 keer, knutsel je de 6 de keer gratis). Meer info: Dinsdag 17 februari uur: Schaakavond van de schaakclub Kaprijke in Galerie Stadhuis. Gratis toegang. Meer info: stefaantemmerman@scarlet.be Van 18 tot en met 20 februari 2015 Omnisportkamp voor kinderen van de lagere school in de sporthal van Lembeke. Telkens van 9.30 tot uur en van tot uur. Het maximum deelnemersaantal is bereikt. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Donderdag 19 februari uur: Bezoek Red Star Line museum en museum Eugeen Van Mieghem, georganiseerd door het Davidsfonds Lembeke. Kostprijs voor houders van de Davidsfonds cultuurkaart: 50 euro. Niet-leden betalen 55 euro. Inschrijven vóór 10 februari op het nummer Vrijdag 20 februari 2015 CC Café in Galerie Stadhuis met cd-voorstelling van The Fur (psychedelisch). Gratis inkom. Meer info: Donderdag 26 februari uur: Gemeenteraadszitting in de raadzaal van het administratief centrum

10 Nog tot en met 27 maart 2015 Yoga-sessie georganiseerd door Femma Lembeke, elke vrijdagavond om uur in de polyvalente zaal van de sporthal in Lembeke. Iedereen kan deelnemen. Mee te brengen: een matje (is niet verplicht), eventueel een hoofdkussen en losse kledij. De eerste beurt is steeds gratis ter kennismaking. Meer info: of Nog tot en met 30 maart 2015 Yoga-sessie georganiseerd door Femma Lembeke, elke maandagavond om uur in de polyvalente zaal van de sporthal in Lembeke. Iedereen kan deelnemen. Mee te brengen: een matje (is niet verplicht), eventueel een hoofdkussen en losse kledij. De eerste beurt is steeds gratis ter kennismaking. Meer info: of Gemeentebestuur Kaprijke Veld 1, 9970 Kaprijke tel fax Volg ons ook op Facebook en Twitter: Wenst u deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Klik dan hier.

Gemeente brengt snelheid in N34/Moerstraat naar 70 km/uur

Gemeente brengt snelheid in N34/Moerstraat naar 70 km/uur Gemeente brengt snelheid in N34/Moerstraat naar 70 km/uur Nieuwsbrief Kaprijke nummer 3 6 februari 2015 Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Gemeente brengt snelheid in N34/Moerstraat

Nadere informatie

Gemeente kiest voor evenwichtig en duurzaam financieel beleid

Gemeente kiest voor evenwichtig en duurzaam financieel beleid Gemeente kiest voor evenwichtig en duurzaam financieel beleid Nieuwsbrief Kaprijke nummer 1 10 januari 2015 Het gemeentebestuur van Kaprijke wenst u het allerbeste voor een gelukkig en gezond 2015! Heeft

Nadere informatie

Ben je op zoek naar een zinvolle studentenjob in 2013?

Ben je op zoek naar een zinvolle studentenjob in 2013? Ben je op zoek naar een zinvolle studentenjob in 2013? Klik hier voor het inschrijvingsformulier 1 Het college van burgemeester en schepenen maakt bekend dat de volgende studentenjobs vacant zijn tijdens

Nadere informatie

Kerstsportkampen Vanaf 18 november om 08.00 uur kunt u hier inschrijven voor onze kerstsportkampen.

Kerstsportkampen Vanaf 18 november om 08.00 uur kunt u hier inschrijven voor onze kerstsportkampen. Kerstsportkampen Vanaf 18 november om 08.00 uur kunt u hier inschrijven voor onze kerstsportkampen. Herfstsportkampen Vanaf 14 september om 08.00 uur kunt u hier1 inschrijven voor onze herfstsportkampen.

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER WERKSTUDENT en/of MONITOR JAAR 2013

INSCHRIJVINGSFORMULIER WERKSTUDENT en/of MONITOR JAAR 2013 INSCHRIJVINGSFORMULIER WERKSTUDENT en/of MONITOR JAAR 2013 In te vullen door het secretariaat ontvangstgegevens Waarvoor dient het inschrijvingsformulier? Met het invullen van het inschrijvingsformulier

Nadere informatie

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Gemeente Opwijk Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Leven &

Nadere informatie

Voorzitter kindergemeenteraad opent buitenspeeldag 2015

Voorzitter kindergemeenteraad opent buitenspeeldag 2015 Voorzitter kindergemeenteraad opent buitenspeeldag 2015 Nieuwsbrief Kaprijke nummer 6 20 maart 2015 Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Voorzitter kindergemeenteraad opent buitenspeelda

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaprijke nummer 20 2 oktober 2015. Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER.

Nieuwsbrief Kaprijke nummer 20 2 oktober 2015. Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. Nieuwsbrief Kaprijke nummer 20 2 oktober 2015 Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Dien een subsidieaanvraag in voor jouw project 2. Nieuw fietsrustpunt langs de Route 3. Red het bijenbestand

Nadere informatie

AANSTELLINGS- EN TEWERKSTELLINGSPRINCIPES JOBSTUDENTEN

AANSTELLINGS- EN TEWERKSTELLINGSPRINCIPES JOBSTUDENTEN AANSTELLINGS- EN TEWERKSTELLINGSPRINCIPES JOBSTUDENTEN Vastgesteld in het college van Nevele in zitting van 1 februari 2016 Vastgesteld in de raad van OCMW Nevele in zitting van 9 februari 2016 De aanstellingsvoorwaarden

Nadere informatie

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Gemeente Opwijk Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Leven &

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT 1 Dries BOSMANS jeugddienst Dirk SMITS schepen van jeugd Ann SCHRIJVERS schepen van sport Gudrun NIJS sportdienst Wim GORISSEN jeugd- en sportdienst Zet je

Nadere informatie

zomeraanbod WWW.KAPRIJKE.BE

zomeraanbod WWW.KAPRIJKE.BE WWW.KAPRIJKE.BE zomeraanbod 2012 In deze brochure krijg je een overzicht van de vele ontspannende, sportieve en vooral superleuke activiteiten die de gemeentelijke diensten organiseren tijdens de zomervakantie.

Nadere informatie

Locatienieuws & Zo. Herfstvakantie 2013. Wat gaan we wanneer doen? Digitale nieuwsbrief 10 BSO Toonzetters BSO Egel BSO Bouwgein oktober 2013

Locatienieuws & Zo. Herfstvakantie 2013. Wat gaan we wanneer doen? Digitale nieuwsbrief 10 BSO Toonzetters BSO Egel BSO Bouwgein oktober 2013 Voorwoord van de Clustermanager Het schooljaar is al weer in volle gang en de eerste vakantie staat al weer voor de deur. In deze nieuwsbrief kunt u lezen wat de planning en het thema van deze vakantie

Nadere informatie

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Gemeente Opwijk Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Leven &

Nadere informatie

Samen digitaal in Blankenberge

Samen digitaal in Blankenberge Programmaboekje Samen digitaal in Blankenberge Al voor het tiende jaar op rij organiseert LINC de Digitale Week in heel Vlaanderen. Ook in Blankenberge worden er van 22 tot 30 april gratis activiteiten

Nadere informatie

Speelplein Jil&Jul. Speelplein Jil&Jul. zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde. zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde JEUGDDIENST LIERDE

Speelplein Jil&Jul. Speelplein Jil&Jul. zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde. zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde JEUGDDIENST LIERDE Speelplein Jil&Jul zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde JEUGDDIENST LIERDE Nieuwstraat 21 9570 Lierde 055/43.10.31 jeugddienst@lierde.be 12 Speelplein Jil&Jul zomer 2014 Gemeentebestuur & OCMW Lierde

Nadere informatie

Inschrijvingen opvang van schoolkinderen - grote vakantie 2019 TEN GELEIDE

Inschrijvingen opvang van schoolkinderen - grote vakantie 2019 TEN GELEIDE Inschrijvingen opvang van schoolkinderen - grote vakantie 2019 TEN GELEIDE Beste ouders, De inschrijvingen van de gemeentelijke buitenschoolse opvang voor de grote vakantie vinden plaats in het OCMW, Grote

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIERING WERKJAAR 2015

GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIERING WERKJAAR 2015 De aanvraagformulieren moeten het Administratief Centrum uiterlijk op vrijdag 24 oktober 2014 bereiken. Graag bezorgen aan: College van burgemeester en schepenen, Veld 1 te 9970 Kaprijke of via toerisme@kaprijke.be

Nadere informatie

Vakantiefolder Krokusvakantie 2016

Vakantiefolder Krokusvakantie 2016 Vakantiefolder Krokusvakantie 2016 De Kikker Buitenschoolse Kinderopvang WIE? De Kikker is er voor kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs. In De Kikker worden deze kinderen opgevangen door professionele

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016 Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Nieuwe kunst in Wijkkamer de Dommer!

Nadere informatie

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE OPGEPAST! Enkele wijzigingen ALGEMENE INFO PETOETER & GRABBELPAS NIEUW! Het grabbelpasje wordt vervangen door de UiTPAS. Om deel te nemen

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Neem deel aan de eerste Belgerinkel Valiezenkoers in Lembeke

Neem deel aan de eerste Belgerinkel Valiezenkoers in Lembeke Neem deel aan de eerste Belgerinkel Valiezenkoers in Lembeke Nieuwsbrief Kaprijke nummer 8 17 april 2015 Stem op Kaprijke voor de publieksprijs Fietsgemeente 2015 Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW?

Nadere informatie

Kaprijke ontvangt label Hartveilige gemeente

Kaprijke ontvangt label Hartveilige gemeente Kaprijke ontvangt label Hartveilige gemeente Foto: Emiel Tack Nieuwsbrief Kaprijke nummer 21 16 oktober 2015 Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Kaprijke ontvangt label Hartveilige

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2015

KindeRdam PakketWijzer 2015 KindeRdam PakketWijzer 2015 Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang en buitenschoolse opvang, tarieven, nieuwe tijden BSO, opvang op schoolsluitingsdagen, regels rondom ruilen,

Nadere informatie

Kindergemeenteraad neemt eerste beslissing

Kindergemeenteraad neemt eerste beslissing Kindergemeenteraad neemt eerste beslissing Nieuwsbrief Kaprijke nummer 4 20 februari 2015 Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Kindergemeenteraad neemt eerste beslissing 2. Gemeente

Nadere informatie

Basiscursus voor monitoren

Basiscursus voor monitoren Basiscursus voor monitoren 2015 V.U. Vakantiewerking Scherpenheuvel-Zichem, August Nihoulstraat 13-15, 3270 Scherpenheuvel Voor wie? Ben je minimum 16 jaar of word je nog 16 in de loop van 2015? Kan je

Nadere informatie

Van de directie. Komende schoolweek als fruit : Namens het team wens ik u een goed weekend! Hartelijke groet, Erwin Vos directeur t Heem

Van de directie. Komende schoolweek als fruit : Namens het team wens ik u een goed weekend! Hartelijke groet, Erwin Vos directeur t Heem ODBS t Heem Schuberstraat 18 7442 HL Nijverdal 0548612053 Volg ons ook op twitter en facebook @theemnijverdal nummer 19: vrijdag 15 januari 2016 Van de directie Afgelopen weekend is meester Roy vader geworden

Nadere informatie

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud April 2014 30/08 30ste jaargang. nr 08 korte inhoud Wat voorbij is... Inbraakpreventie Wat komt... KWB in vuur en vlam... Let s barbecue... Samenaankoop stookolie... Workshop keramiek... Lommel zonder

Nadere informatie

Vakantiefolder. zomervakantie 2019 Gemeente Hoegaarden

Vakantiefolder. zomervakantie 2019 Gemeente Hoegaarden Vakantiefolder zomervakantie 2019 Gemeente Hoegaarden Stekelbees Buitenschoolse Landelijke Kinderopvang In onze hoofdlocatie (de polder) zorgen wij tijdens de grote vakantie voor dagopvang tussen 7 en

Nadere informatie

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Wonen en leven Energieschaarste

Nadere informatie

OPROEP CULTUURPRIJZEN

OPROEP CULTUURPRIJZEN OPROEP CULTUURPRIJZEN 2016! BELEVEN IN ZULTE vrijetijdsgids: cultuur, jeugd, toerisme, sport, bibliotheek januari-februari 2016 Krokusvakantie: activiteiten voor kinderen In de krokusvakantie worden er

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2016

KindeRdam PakketWijzer 2016 KindeRdam PakketWijzer 2016 Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang en Buitenschoolse opvang (BSO) overzichtelijk voor u op een rij. De informatie in deze PakketWijzer geldt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaprijke nummer 22 30 oktober 2015. Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER.

Nieuwsbrief Kaprijke nummer 22 30 oktober 2015. Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. Nieuwsbrief Kaprijke nummer 22 30 oktober 2015 Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Omgeving SOCK krijgt stilaan vorm 2. Verwarming Galerie Stadhuis binnenkort op aardgas 3. Kies voor

Nadere informatie

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Gemeente Opwijk Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Leven &

Nadere informatie

Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media

Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media Vooraf Leren omgaan met internet, de computer, de ipad of andere tablet? Met nieuwe of sociale media? Dat kan in de bibliotheek! Ook dit jaar zijn

Nadere informatie

http://kampenhout.ticketgang.eu/

http://kampenhout.ticketgang.eu/ Beste ouders, De zomerperiode komt dichterbij. U bent waarschijnlijk volop aan het denken welke zinvolle invulling u kan aanbieden aan uw kinderen. Met deze brochure wil uw gemeente Kampenhout heel graag

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer)

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer) LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer) Voor wie Recruiters, HR Managers, Hiring Managers (= managers met vacatures in hun team), HR Business Partners en alle anderen

Nadere informatie

E-mailmarketing whitepaper

E-mailmarketing whitepaper E-mail marketing E-mailmarketing whitepaper 1. Inleiding 3 2. Elementen in een mailing 4 3. Contentstrategie 5 4. Planning 7 5. Tips & Tricks 8 6. Statistieken 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document

Nadere informatie

Bloemen fleuren dorpskernen op

Bloemen fleuren dorpskernen op Bloemen fleuren dorpskernen op Nieuwsbrief Kaprijke nummer 10 15 mei 2015 Stem op Kaprijke voor de publieksprijs Fietsgemeente 2015 Heb jij een vraag voor gemeente of OCMW? Stel ze HIER. 1. Bloemen fleuren

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden Voor wie Recruiters, HR Managers, Hiring Managers (= managers met vacatures in hun team), HR Business Partners en alle anderen die in het recruteringsproces van

Nadere informatie

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam Buurtwerking in de Damwijk Editie november 201 4 Inhoud Voorwoord 2 Vrijwilligers 3 Quiz 4 Sinterklaasfeest 5 Feesten 6 Sorteerstraatjes 7 Spelnamiddag 8 Programma spelnamiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schoolfoto LEERPLEIN BOS LEERPLEIN ROTS LEERPLEIN DUIN LEERPLEIN OCEAAN JAARGANG 8 NUMMER 4 29 MAART 2019

Nieuwsbrief. Schoolfoto LEERPLEIN BOS LEERPLEIN ROTS LEERPLEIN DUIN LEERPLEIN OCEAAN JAARGANG 8 NUMMER 4 29 MAART 2019 Nieuwsbrief JAARGANG 8 NUMMER 4 29 MAART 2019 Schoolfoto Woensdag 3 en donderdag 4 april 2019 komt de schoolfotograaf. We hebben dit jaar gekozen voor de organisatie Nieuwe schoolfoto. Voor mee info www.nieuweschoolfoto.nl

Nadere informatie

t Hoornnieuws Januari 2016 In dit nummer Samenwerken maakt het verschil

t Hoornnieuws Januari 2016 In dit nummer Samenwerken maakt het verschil Samenwerken maakt het verschil Januari 2016 In dit nummer Activiteiten Wat is er gebeurd en staat er te gebeuren Belangrijke data Om in de agenda te noteren Nieuws Voor iedereen, door iedereen Verjaardagen

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 04 05 oktober 2015

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 04 05 oktober 2015 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 04 05 oktober 2015 Kalender 07-10: Start kinderboekenweek 09-10: Voorstelling groep ½ Planetarium 16-10: Inloopochtend Voorleeswedstrijd

Nadere informatie

Inventarisatie van de wensen van ouders naar buitenschoolse opvang

Inventarisatie van de wensen van ouders naar buitenschoolse opvang oecumenische basisschool Stellingmolen 19-21 1135 KA Edam Post: Postbus 32 1135 ZG Edam tel.: 0299-351351 fax: 0299-351352 DE TRIMARAN Dependance: Langemeerstraat 14b 1135 JE Edam tel.: 0299-323284 Inventarisatie

Nadere informatie

Doet je buurt bruisen.

Doet je buurt bruisen. Doet je buurt bruisen. Gratis tool Organiseer op www.planidoo.be Samen. Sneller. Beter. 1 Een event in je straat, dorp, gemeente of stad? Gratis tool Ben je een vat vol wervelende ideeën voor toffe activiteiten

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een ?

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een  ? Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een e-mail? Digitaal op weg in de bieb Draai om voor Hulp bij taal Digitaal op weg Wat past bij jou? Ik

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem 2015 De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Bent u al lid? Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Lezen, luisteren, kijken en leren:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2009.

Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2009. Page 1 of 5 Bob van Asselt Van: Nieuwsbrief [nieuwsbrief@onderdekastanje.nl] Verzonden: dinsdag 16 maart 2010 21:33 Onderwerp: Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2010 Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart

Nadere informatie

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen.

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen. Meest gestelde vragen crisisnoodopvang Donderdag 19 november 2015 13:28 uur Algemeen Wanneer komen de vluchtelingen naar sporthal Molenbroek? Vrijdag 20 november. Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum.

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum. Lokaal dienstencentrum De Symfonie VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert Lokaal dienstencentrum De Symfonie Juni 2016 Tel: INHOUD VOORWOORD 3 IN DE KIJKER

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Planningsrapport: Budget 2016 (BP2016-1_0) Periode: 2016. Laatste dagboeknrs: Exploitatie: 12749 Investering: 1324 Andere: 40

Planningsrapport: Budget 2016 (BP2016-1_0) Periode: 2016. Laatste dagboeknrs: Exploitatie: 12749 Investering: 1324 Andere: 40 Doelstellingennota Planningsrapport: Budget 2016 (BP2016-1_0) Periode: 2016 Laatste dagboeknrs: Exploitatie: 12749 Investering: 1324 Andere: 40 Gemeentebestuur Kaprijke (NIS 43007) Veld 1-9970 Kaprijke

Nadere informatie

Via dit document brengen wij je graag op de hoogte van de schoolvakanties, schoolvrije dagen en sluitingsdagen gedurende het schooljaar

Via dit document brengen wij je graag op de hoogte van de schoolvakanties, schoolvrije dagen en sluitingsdagen gedurende het schooljaar Via dit document brengen wij je graag op de hoogte van de schoolvakanties, schoolvrije dagen en sluitingsdagen gedurende het schooljaar 2018-2019. Inschrijven doe je op www.i-school.be/login, via de logingegevens

Nadere informatie

BoeBoekskamp & sportkampen PAASVAKANTIE

BoeBoekskamp & sportkampen PAASVAKANTIE BoeBoekskamp & sportkampen PAASVAKANTIE 1 BOEBOEKSKAMP Tijdens de 1e week van de paasvakantie komen de BoeBoeks opnieuw op bezoek! De BoeBoeks zijn keutelleuke kleine bolronde wezentjes die uit de boeken

Nadere informatie

JANUARI 2015 JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2015. 01/01/15- Cafetaria gesloten 13/01/15 Bloemschikken Maria heeft weer een mooi idee

JANUARI 2015 JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2015. 01/01/15- Cafetaria gesloten 13/01/15 Bloemschikken Maria heeft weer een mooi idee + ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2015 JANUARI 2015 01/01/15- Cafetaria gesloten 04/01/15 13/01/15 Bloemschikken Maria heeft weer een mooi idee 14/01/15 Spelletjesnamiddag Uno, Rummikub,

Nadere informatie

Evaluatie pilots Dienstverlening op locatie en Papierloos werken

Evaluatie pilots Dienstverlening op locatie en Papierloos werken Evaluatie pilots Dienstverlening op locatie en Papierloos werken Projectgroep Locatie Onafhankelijk Werken Versie 0.3 13 mei 2013 INHOUD 1 Inleiding... 3 Afronding locatie- en tijdonafhankelijk werken...

Nadere informatie

Haacht. Gemeente met toekomst

Haacht. Gemeente met toekomst Haacht Gemeente met toekomst Vakantiegids Krokus 2016 Onze activiteiten in vogelvlucht Omnisportweek 8 tot 12 februari 3 tot 8 jaar p. 3 Hip hip Elvis Zondag 7 februari 3 tot 11 jaar p. 4 Nellie & Cezar

Nadere informatie

De Zorgmakelaar aan huis. Zonder zorgen thuis blijven wonen

De Zorgmakelaar aan huis. Zonder zorgen thuis blijven wonen De Zorgmakelaar aan huis Zonder zorgen thuis blijven wonen Mijn vrouw en ik kunnen onszelf nog goed uit de slag trekken. Wel organiseert Debbie al wat praktische hulp bij ons thuis waardoor we nu opnieuw

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2017

KindeRdam PakketWijzer 2017 KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Rotterdam Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang, Buitenschoolse opvang (BSO) en peuteropvang overzichtelijk voor u op een rij. Versie

Nadere informatie

KERSTVAKANTIE. voor kleuters en lagere schoolkinderen

KERSTVAKANTIE. voor kleuters en lagere schoolkinderen KERSTVAKANTIE 2017 voor kleuters en lagere schoolkinderen KINDERCLUB GESLOTEN IN DE KERSTVAKANTIE Zowel het secretariaat alsook de opvanglocaties van de Kinderclub zijn gesloten van zaterdag 23 december

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse.

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 22 29 Mei 2018 Nieuws Agenda 5 t/m 8 juni: Avondvierdaagse Doorn 13 Juni : Praatjes café koffer vol muziek 16 Juni : Workshop aardbeibloempotje maken 20 juni : Jaarfeest 30

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 5 24 september 2015 INHOUD: Ouder gevraagd! Niet met vreemde mannen mee Vincent van Gogh op school Week van de pauzehap groepen 5-8

Nadere informatie

Begin van het nieuwe schooljaar

Begin van het nieuwe schooljaar Begin van het nieuwe schooljaar 2014 2015 - KLEUTERS - * Vrijdag 29 augustus 2014 Directie en personeel van de kleuterschool nodigen uw kleuter(s) en familie uit voor een eerste en aangename kennismaking

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

Van maandag 28/2 tot en met zaterdag 5/3. Vormingsweek voor vrijwilligers WELGEVORMD DIGITAAL

Van maandag 28/2 tot en met zaterdag 5/3. Vormingsweek voor vrijwilligers WELGEVORMD DIGITAAL Van maandag 28/2 tot en met zaterdag 5/3 Vormingsweek voor vrijwilligers WELGEVORMD DIGITAAL Workshops (inschrijven verplicht) Ga je één keer per jaar als vrijwilliger helpen op het feest van de brandweer?

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren overeenkomst houdende opstalrecht

Nadere informatie

KOSTELOOS ONDERWIJS: GRATIS 10. Bijdrageregeling Er worden dus GEEN eigen schrijfspullen of mappen of meegebracht naar school!

KOSTELOOS ONDERWIJS: GRATIS 10. Bijdrageregeling Er worden dus GEEN eigen schrijfspullen of mappen of meegebracht naar school! Beste ouder(s), De krokusvakantie staat voor de deur. En met de krokusvakantie komt ook de lente dichterbij. De winter met regen en kou maakt (hopelijk) binnenkort plaats voor zon en warmere temperaturen.

Nadere informatie

De gemeente Londerzeel is benieuwd naar de mening van zo veel mogelijk inwoners, ook naar die van jou.

De gemeente Londerzeel is benieuwd naar de mening van zo veel mogelijk inwoners, ook naar die van jou. L1840: enquête Denk mee over onze gemeente! De gemeente Londerzeel is benieuwd naar de mening van zo veel mogelijk inwoners, ook naar die van jou. De vragenlijst is politiek-neutraal opgemaakt, anoniem

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden

LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden Voor wie Ondernemers, account managers, sales managers, business developers, freelancers en alle anderen die in het commerciële proces van een organisatie betrokken

Nadere informatie

Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen

Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen 2 NR 2 Jaargang 2 Nr 2 Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen In dit nummer 1 Intro 2 Infomoment 3 Aanbod voorjaar 4 Instapmoment 5 Hoe inschrijven?.1. Intro 26 januari 2018 Hier zijn we weer! Deze keer

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Wat Doelgroep Waar en wanneer Kostprijs Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur 6 euro

Wat Doelgroep Waar en wanneer Kostprijs Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur 6 euro Heuvelland Grabbelpas - de Kersteditie Maandag 21/12. Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur knutselactiviteit Sneeuwballengevecht - 6-12 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur We gaan

Nadere informatie

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF Klantenbinding Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Jij hebt als

Nadere informatie

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd.

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd. Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobrief juni 2016 1. De eindtoetsen zijn in zicht STUDEREN - Herhalen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE NIEUWSBRIEF VOOR SCHOLEN EN OUDERS

GEMEENTELIJKE NIEUWSBRIEF VOOR SCHOLEN EN OUDERS V.U.: Gemeentebestuur Herne GEMEENTELIJKE NIEUWSBRIEF VOOR SCHOLEN EN OUDERS NUMMER 1 SEPTEMBER 2017 SCHOLENVELDLOOP Vrijdag 22 september nemen de Hernse scholen deel aan de scholenveldloop. Om 13u worden

Nadere informatie

SERVICE-FLATS t POORTHUYS Vlaanderenstraat 6 1800 Vilvoorde

SERVICE-FLATS t POORTHUYS Vlaanderenstraat 6 1800 Vilvoorde Wonen in volle vrijheid maar toch geborgen, knus en veilig voelen 24 uur op 24 uur Wonen in een praktische flat met alle modern comfort Beroep kunnen doen op allerlei diensten die je het leven gemakkelijker

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 7 MAART 2015 JEUGDBOEKENWEEK 2015 De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen

Nadere informatie

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten De gemeenteraad heeft het ontwerp van de Structuurvisie 2030 Ruimte voor Gent voorlopig vastgesteld op 27 juni 2017. Daarmee komt de opmaak van de nieuwe

Nadere informatie

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 De adviesraad LOK is een door het lokaal bestuur officieel erkende adviesraad, inzake kinderopvangmateries

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Beleef meer in de Bibliotheek E-books lenen en lezen

Nadere informatie

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje.

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje. Nieuwsbrief Nummer 11 jaargang 6 ALGEMEEN Agenda Activiteiten Wat hebben we komende tijd voor de kinderen in petto: 25 april - Duinendag/Koningsspelen voor de groepen 3 t/m 8 - Sport voor kleuters 13-23

Nadere informatie

Natuurpunt Antwerpen Stad - Nieuwsbrief 2 - Cursus Natuurgids, Gemeenteraadsverkiezingen, activiteiten 1 bericht

Natuurpunt Antwerpen Stad - Nieuwsbrief 2 - Cursus Natuurgids, Gemeenteraadsverkiezingen, activiteiten 1 bericht Guy Voets Natuurpunt Antwerpen Stad - Nieuwsbrief 2 - Cursus Natuurgids, Gemeenteraadsverkiezingen, activiteiten 1 bericht Natuurpunt Antwerpen Stad

Nadere informatie

AANVRAAG EENMALIGE INVESTERINGSTOELAGE VOOR KINDEROPVANGINITIATIEVEN. Deel 1: IDENTIFICATIEGEGEVENS

AANVRAAG EENMALIGE INVESTERINGSTOELAGE VOOR KINDEROPVANGINITIATIEVEN. Deel 1: IDENTIFICATIEGEGEVENS AANVRAAG EENMALIGE INVESTERINGSTOELAGE VOOR KINDEROPVANGINITIATIEVEN versie 20 november 2013 Dit betreft een aanvraag voor: Dossiernummer Kind en Gezin : oprichting nieuw initiatief... uitbreiding capaciteit

Nadere informatie

06-182 088 02. 06-247 590 72

06-182 088 02. 06-247 590 72 September 2014 Beste ouders, Zit u ook alweer helemaal in het normale ritme? Op de diverse locaties zijn we nog aan het genieten van een heerlijke zomervakantie, maar de gang van zaken van alle dag dringt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER VAN HET BESTUUR Het zomerreces is weer voorbij. Als u deze nieuwsbrief leest zijn de eerste commissievergaderingen en raadsvergaderingen al weer achter de rug. Er is veel wat aandacht vraagt, de zondagsontheiliging

Nadere informatie

Webshop Gemeentebestuur Zwevegem Handleiding inschrijvingen

Webshop Gemeentebestuur Zwevegem Handleiding inschrijvingen Webshop Gemeentebestuur Zwevegem Handleiding inschrijvingen Inhoud 1. Een antwoord op al uw vragen... 2 1.1. Wie kan inloggen?... 2 1.2. Hoe moet ik inloggen?... 2 1.3. Hoe ziet mijn gebruikersnaam/wachtwoord

Nadere informatie

Inschrijvingen buitenschoolse opvang - grote vakantie 2014 TEN GELEIDE

Inschrijvingen buitenschoolse opvang - grote vakantie 2014 TEN GELEIDE Inschrijvingen buitenschoolse opvang - grote vakantie 2014 TEN GELEIDE De inschrijvingen van de gemeentelijke buitenschoolse opvang voor de grote vakantie zijn gepland op onderstaande data in het gemeentehuis.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie mei juni 2015

Nieuwsbrief Editie mei juni 2015 Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging, Roosdaal en Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Tel. 053 64 55 17 wonen@liedekerke.be Nieuwsbrief Editie mei juni 2015 ILV Regionaal

Nadere informatie