Voorwoord JODELA JAARGANG gekomen! NUMMER 337 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwoord JODELA JAARGANG 2012-2013. gekomen! NUMMER 337 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN"

Transcriptie

1 februari

2 september

3 1 JODELA JAARGANG NUMMER 337 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Kiekeboe, hier ben ik weer met jullie voorwoord. Ik heb jullie weer gemist hoor, maar nu kan ik eindelijk weer een hele pagina wijden aan het verkondigen van informatieve en diverterende zinnen. Voor degenen die dachten dat de door de druk samengeperste ijskristallen onze lippen dit jaar niet meer zouden raken, fout gedacht. Zoals u al wel had gemerkt heeft ook deze witte substantie ons Belgiëlandje bereikt. Als u het nog niet gezien heeft, raad ik u aan de rolluiken eens naar boven te doen. Mijn vingers doen ondertussen al pijn omdat ik ze al een paar weken gekruist houd, dit omdat ik hoop dat we onze eigen elf-stedentocht kunnen houden en weer zoals vorig jaar veel sneeuwpret kunnen beleven op onze prachtige, propere en een vol van fauna en flora rijke vest. Ik raad jullie ook allemaal aan om niet in korte broek en Hawaiiaans hemd naar school te gaan, want dit kan in sommige gevallen voor ziektes en andere kwalen zorgen. Ook het aan elkaar binden van veters is zeer gevaarlijk bij dit weer want dit verdubbelt het gevaar om te vallen! Oef, gelukkig dat ik daar nog aan dacht, het is deze maand ook Valentijn dus het volgende bericht is alleen voor de papa s (mama s ogen dicht): verwen jullie vrouw maar eens goed. En tenslotte hoop ik, weet ik zelf zeker, dat het weer een toffe maand gaat worden en ik wens iedereen ook nog een prettig nieuwjaar want dat was er KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN door al die drukte nog niet van gekomen!

4 Informatio 2 Ouderavond Beste ouders, allerliefste leden, zoals jullie nu allemaal ongetwijfeld al weten, vindt op 16 februari onze fantastische ouderavond plaats. Hiervoor moet uiteraard goed geoefend worden. Daarom zullen wij de hele week ervoor, iedere avond, een repetitie houden. Op zaterdagochtend is er dan nog een laatste oefensessie per groep en zaterdagmiddag is het tijd voor de generale repetitie. Hieronder vindt u de data en uren. De repetities zullen allemaal plaatsvinden in het Gildenhuys van Essen Centrum, NIET op het jeugdheem! Wij vragen u om te laten weten aan de leiding van uw kind(eren) wanneer deze niet kan/kunnen komen. Zo kunnen zij daar rekening mee houden en zorgen dat alles toch in orde is tegen de grote avond. Wij hopen natuurlijk dat alle leden die meedoen zo veel mogelijk aanwezig zijn. Maandag 11 tot en met vrijdag 15 februari: 19.00u 19.30u Piepers 19.30u 20.00u Leeuwkes 20.00u 20.30u Deugnieten 20.30u 21.00u Rakkers 21.00u 21.30u Sjowers 21.30u 22.00u Jonghernieuwers

5 Zaterdagvoormiddag: Jonghernieuwers: 10u-10.30u Sjowers: 10.30u-11u Rakkers: 11u-11.30u Deugnieten: 11.30u-12u Leeuwkes: 12u-12.30u Piepers: 12.30u-13u 3 Zaterdagnamiddag: Wij verwachten alle leden in uniform om 14 uur stipt in het Gildenhuys. De generale repetitie is gedaan om 17 uur, dan mag u uw kind(eren) komen halen. Zaterdagavond: S avonds verwachten wij iedereen terug in het Gildenhuys om 19u30 uur stipt. Uiteraard allemaal in uniform! (denk zeker aan onze schitterende truien) Tijdens de week zal ieder lid van zijn of haar eigen leiding te horen krijgen welke rol ze spelen en welke kostuums ze hiervoor nodig hebben. Gelieve deze zo snel mogelijk mee te geven (indien mogelijk) zodat er niet meer naar gezocht hoeft te worden en er zo gauw mogelijk in toneelkledij geoefend kan worden! Tot dan! Carnaval 9 februari is het weer feest op de KSJ! Dan vieren wij namelijk carnaval. Het is dus de bedoeling dat jullie allemaal verkleed komen die middag. Ook zijn er een hele hoop verrassingen voorzien voor alle leden en leiding. Kom dus zeker meefeesten met ons!

6 Tijdrover 4

7 Verslagen 5 Rakkers speciale activiteit 11 januari was het dan eindelijk zover: onze speciale activiteit! We wisten niet precies wat ons te wachten stond, maar het kon niet anders dan plezant worden. We moesten om 20 uur aan het lokaal zijn. De leiding vertelde ons daar dat het nog een verrassing was waar we zouden slapen en dat we die plaats moesten zoeken door een tocht met fakkels. We moesten allemaal codes op te lossen om de weg te vinden, maar dat vonden we te moeilijk. Dus gingen we maar gokken. Het was heel donker onderweg en dat vonden we toch wel een beetje eng. Na al heel ver gestapt te hebben, zagen we plots een lichtje flikkeren in de verte. We dachten dat het onze leiding was, dus gingen we dat lichtje volgen. We kwamen dichter en dichter en plots was het lichtje weg. We riepen naar onze leiding, maar ze zeiden niks terug. Tot ze plots tevoorschijn kwamen en ons deden verschieten, we sprongen wel een meter in de lucht! Omdat het zo koud was, kregen we een warme chocomelk en gingen we daarna samen met de leiding verder. Toen we dichterbij de slaapplaats kwamen wisten we het, we gingen gewoon op de ksj slapen! Helemaal zo ver gewandeld voor niks! Maar het was wel leuk. In het lokaal hebben we nog film gekeken en toen zijn we gaan slapen. De volgende dag moesten we opdrachten doen om marshmallows te winnen voor bij het kampvuur. Die waren heel lekker. De Rakkers

8 In t Potje 6 Pannenkoeken Het is carnaval. Een periode waarin velen onder ons traditioneel pannenkoeken eten. Hieronder vind je een makkelijk recept voor deze lekkernij. Ingrediënten 3 eieren 6 lepels bloem 4 dl melk Wat doe je ermee? 1. Doe de eieren en de melk in een kom. 2. Doe al roerend met de garde de bloem erbij. 3. Als het beslag te dun is doe je er wat bloem bij 4. Doe een beetje boter in een pan. Giet daar een pollepel beslag in en bak de pannenkoek tot hij langs de bovenkant droog is. Dan draai je hem om en een half minuutje later is hij klaar Je kunt pannenkoeken op veel verschillende manieren maken. Bijvoorbeeld met appelschijfjes of met spek erdoor. Het makkelijkst is dan om je extraatje eerst in het beslag te dompelen, dan te bakken en daarna het beslag erover te gieten. Smakelijk!!

9 7 Verjaardagen Nieuwe maand, nieuwe redenen om te feesten! We vliegen er gelijk in op 1 februari want op deze dag is Carlijn Edixhoven van de leeuwkes jarig. Zij viert deze maand haar 8 ste verjaardag! De tweede jarige van de maand is Wout Peeters van de piepers, hij viert op 2 februari zijn 7 de verjaardag! 4 februari is het weer feest bij de piepers want dan vieren we de verjaardag van Milan Vanvelthoven. Hij wordt op die dag ook 7 jaar. Op 5 februari is het feest bij de deugnieten want daar zijn Sean Van Echelpoel en Ninke Takx alletwee jarig en zij worden respectievelijk 10 en 11 jaar! Op zaterdag 9 februari vieren we de verjaardag van Jochem Aerden die op die dag 17 jaar wordt! Een dag later is het feest bij de sjowers want daar wordt de verjaardag van Anne Van Bragt gevierd. Zij wordt op 10 februari 14 jaar! 5 dagen later is het de beurt aan een leeuwke en wel aan Milan Veraart die 15 februari 9 jaar wordt! 2 dagen later vieren we de verjaardag van rakker Karst. Hij wordt op die dag 13 jaar. 2 dagen later wordt er ook de verjaardag van deugniet Skout gevierd, zij wordt op 19 februari 10 jaar! op dezelfde dag vieren we ook de verjaardag van Shania Vanvelthoven. Deze pieper wordt dan 6 jaar! De voorlaatste van deze maand is pieper Lisa Schoonhoven; zij wordt op 20 februari ook 6 jaar. De laatste verjaardag vieren we op zaterdag 23 februari want op die dag is leeuwkesleiding Amber jarig! Deze jongedame wordt op die dag 18 jaar en mag alvast vele knijpen in haar poep verwachten! Aan alle jarigen van deze maand een enorm gelukkige verjaardag gewenst!!!

10 Groentjes 8 Nieuwe maand, nieuw groentje! Als jij kan raden wie het groentje is, vul het strookje in en geef het aan je leiding! Je maakt kans op een megaleuke KSJ-prijs! Jodela: Dag Groentje! Hoe gaat die? Groentje: Héél goed! ik ben vandaag jarig eh! Jodela: Oh ja dat is waar! Gelukkige verjaardag!!! Groentje: Dank u! Jodela: Allee, ter zake nu! Hoe lang zit jij al in de ksj? Groentje: Ik zit nog niet zolang in de ksj, dit is mijn 3de jaar! Jodela: Goh ja, dat is inderdaad niet zo lang! Heb jij net als een van de andere groentjes van dit jaar nog in een andere jeugdbeweging gezeten misschien? Groentje: Ja hoor, voor ik in de ksj kwam, heb ik vanaf het eerste leerjaar in de scouts gezeten. waar ik nu veel spijt van heb want de ksj is natuurlijk vééél leuker! Jodela: Haha ja dat geloof ik best! Zeg, wat is de leukste activiteit die je in die drie jaar al hebt meegemaakt?

11 Groentje: Pfff, da is een moeilijke vraag ze, euhm ik vind 9 ruiltochten altijd heel leuk dus ik zal daarvoor gaan. Jodela: Ja, je hebt gelijk, dat is inderdaad leuk! En is er ook een activiteit die je ooit minder leuk vond? Groentje: Natuurlijk niet! Jodela: Niet? Amai, sterk! Oké kampkostjes dan! Wat vind jij het lekkerste van al de dingen die de kookouders ons op kamp voorschotelen? Groentje: Frietjes met stoofvlees! Hmmmmmm, lekker!! Jodela: Ooh ja inderdaad! Lekker lekker. Okido, is er tenslotte nog een verhaaltje of een anekdote of gewoon een levenswijsheid die je graag wilt delen met de hele ksj? Groentje: Euhm... ja! "Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat!" Jodela: Oh ja, heel mooi. En wijs ook! Okee Groentje, dit was het dan, bedankt he! Groentje: Dat is graag gedaan, en daag!! Jodela: Daaaaaaag! Als jij weet wie dit groentje is, vul dit strookje dan in en geef het af op de volgende activiteit. Je maakt kans op een mooie prijs! Jouw naam en groep: Groentje:

12 10 Moppentrommel Jantje is aan het surfen op het net wanneer zijn vader binnenkomt. Ben je nu alweer bezig op dat ding? zegt zijn vader. Vader: We moeten er echt eens tussenuit, Jantje, een vakantie zal ons goed doen. Ik heb een idee, zegt zijn vader. Wat dan? vraagt Jantje. We gaan surflessen nemen in Spanje, antwoord zijn vader daarop. Oké, ik ga pakken, deelt Jantje mee! Als Jantje later naar beneden komt met een grote vierkante doos vraagt zijn moeder : Heb je dat allemaal nodig om te gaan surfen? Jantje: Ja, een computer, een toetsenbord en een muis! Een jongeman gaat naar de dokter om hem te bedanken voor de medicijnen die hij aan zijn oom had voorgeschreven. "Heeft het hem goed gedaan?" vraagt de dokter. Waarop de jongeman antwoord: "Ik denk het niet, maar ik ben zijn enige erfgenaam"

13 11 Jantje komt thuis van zijn eerste dag op school. Zijn moeder vraagt: "En, wat heb je vandaag geleerd?" Jantje antwoordt: "Niet genoeg, want ik moet er morgen weer naartoe." Wat staat er in de handleiding van een Lada? De uurregeling van de bus. Waarom heeft een Lada vier pedalen? Om zijn airbag op te pompen. Waarom heeft een Lada kofferbak verwarming? Dan krijg je geen koude handen bij het duwen.

14 Kiekjesrubriekje 12

15 13

16 Uit de oude doos 14 In deze rubriek vinden jullie elke maand een foto uit de oude doos! Elke keer zal er op de foto een leider of leidster te zien zijn in zijn of haar jonge jaren als lid bij de ksj! Als jij weet over wie het gaat op de foto, vul dan zeker het strookje onderaan deze bladzijde in en geef het af op de volgende activiteit! Weet jij wie de leider aan de rechterkant is? Vul dan het strookje in en geef het t af aan je leiding! Je maakt kans op een mooie prijs! Je naam:. Je groep:.

17 15 Activiteiten Piepers 02/02: Simbalicious 09/02: Mickey en Minnie stelen de show (verkleed komen) 16/02: De reddertjes gaan op avontuur (ouderavond, zie informatio) 23/02: Donald Duckie de Puckie Leeuwkes 02/02: Discozwemmen (meenemen: zwemgerief + 3) 09/02: Party Hardy! (verkleed komen) 16/02: Ouderavond (ouderavond, zie informatio) 23/02: Onderaan de vulkaan schuilt een feestje Deugnieten 02/02: Lala en Po vieren feest 09/02: Een teletubbie in kabouterkleren (verkleed komen) 16/02: De teletijdmachine (ouderavond, zie informatio) 23/02: Dipsy is een beetje flipsy

18 16 Rakkers 02/02: Teleblub 09/02: Alaaf Alaaf Alaaf (verkleed komen) 16/02: De grote Zaterdagavondshow (ouderavond, zie informatio) 23/02: Mooi weer vandaag Sjowers 02/02: Bumbaloe 09/02: Musti bouwt een feestje (verkleed komen) 16/02: Kleine-kindjes-showtime (ouderavond, zie informatio) 23/02: Fli fla flubber Jonghernieuwers 02/02: Dipsi & Mo 09/02: Er staat een boedha in de gang (verkleed komen) 16/02: Spots aan, muziek vollenbak en goan (ouderavond, zie informatio) 23/02: Leut moete verdiene! Jef, Jolien, Michiel, Xanthe, Amber, Marc, Sam, Thijs, Bert, Jelle, Jolien, Dries, Hilde, Thomas, Mathias, Michiel, Sylvie, Hans, Kjell

19

20 KSJ Heidebloempje Essen Presenteert Ouderavond De Tele-tijdmachine! Wanneer? 16 Februari om 20u Locatie? Gildenhuis Essen Inkom? Vrije gift

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN mei juli-augustus 1 Voorwoord Het is wat allemaal. Beste vrienden, ik kan jullie zeggen dat april weer een geweldig intensieve én succesvolle maand was. We kunnen terugkijken op een paar schitterende

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN februari september Voorwoord 1 Beste vrienden van de KSJ. Het nieuwe jaar is nog maar net ingeluid, of er staat ons al een nieuwe maand te wachten! Nu alle feestmaaltijden en kerstpakjes allemaal wat verteerd

Nadere informatie

Voorwoord JODELA. KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Groetjes, Je huilend huilebalkje.

Voorwoord JODELA. KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Groetjes, Je huilend huilebalkje. 1 JODELA JAARGANG 2014-2015 NUMMER 388 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Hallo iedereen en welkom bij het voorwoord van februari! Het uitroepteken staat er omdat ik dolenthousiast ben, carnaval

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN maart september 1 JODELA JAARGANG 2012-2013 NUMMER 338 Maart DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Wel wel wel, het is weer zover. Er staat weer een spliksplinternieuwe maand voor de deur! Nu we allemaal

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN juli-augustus 1 Voorwoord Allereerst heet ik iedereen van harte welkom in dit nieuwe KSJ-jaar. Niet alleen de vaste leden en ouders horen hierbij, maar net zoals elk jaar hoop ik nu ook weer enkele nieuwe

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Jaargang 2010-2011 1 Voorwoord Een goede september iedereen! Ik ben blij dat ik na een volle maand vakantie opnieuw het woord tot jullie mag richten. Het kamp in Edingen was gemakkelijk een succes te

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Wel wel wel, het was me wat vorige maand! Ik moet zeggen, we hebben ons goed geamuseerd op de vrijdagavonden! Een quiz hier, een fakkeltocht daar, alles was weer tip top in orde in januari.

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN maart 1 Voorwoord Beste KSJ ertjes, de maand februari is weeral voorbij gevlogen. Het was een maand vol plezier. Denk maar aan het leuke blockfeestje van de Jonghernieuwers! Het was weer een zeer groot

Nadere informatie

Voorwoord KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN mei september 1 Voorwoord Dag vogeltjes, dag krokussen, dag zon, bedankt dat je komen kon. Eindelijk mooi weer, de natuur komt uit zijn bevroren schelp zodat wij wellustig kunnen genieten van het ontdooien

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Juli- juli-augus august tus us

Juli- juli-augus august tus us Juli-augustus juli-augustus 1 Voorwoord Beste vrienden van de KSJ. Momenteel heb je de laatste jodela van dit werkjaar vast, wat mij de mogelijkheid geeft om eens terug te blikken op dat afgelopen werkjaar.

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?"

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent? Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer "Welkom:..." Introductiefase: 1. "We gaan vandaag proberen te voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?" 3. Discussie:...

Nadere informatie

Wat staat waar? Winter 2015-2016. Winter 2015-2016

Wat staat waar? Winter 2015-2016. Winter 2015-2016 Wat staat waar? Oplossingen raadsels/ nonogrammen 1.een van de vaders is een opa. Daarom is de andere vader zowel een zoon als een vader. 2.Een handdoek 3.Vuur 4. Een schaduw Voorwoord 2 De staf 3 Het

Nadere informatie

februari juli-augustus

februari juli-augustus februari juli-augustus 1 Voorwoord Het is weer zover! Een nieuwe maand! Dit is altijd een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen maand en eens te dromen over de komende maand. Januari was weer

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

Gelukkig Nieuwjaar! 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: januari 2016 Nummer: 5 P409906

Gelukkig Nieuwjaar! 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: januari 2016 Nummer: 5 P409906 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: januari 2016 Nummer: 5 P409906 Gelukkig Nieuwjaar! Afzendadres en VU Elien Verbiest Hezemeerdijk 22 2440 Geel Januari is weer aangebroken en

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. ben ik toch een gelukkig mens!. NUMMER 373 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. ben ik toch een gelukkig mens!. NUMMER 373 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN september 1 2 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 373 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Beste Ksj-vrienden, laat ik het eerste voorwoord beginnen met een terugblik op het voorbije jaar. Gelachen,

Nadere informatie

Bijlage interview meisje

Bijlage interview meisje Bijlage interview meisje Wat moet er aan de leerlingen gezegd worden voor het interview begint: Ik ben een student van de Universiteit van Gent. Ik wil met jou praten over schrijven en taken waarbij je

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2009-2010 NUMMER 329 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Voorwoord Ola Pola wat ging de vakantie snel voorbij! Gisteren was het nog kamp, vandaag zit iedereen

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2007-2008 NUMMER 312 Januari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Goede dag beste lezers van de Jodela. Er is weer een maand voorbij en de nieuwe staat alweer voor de deur. Deze keer

Nadere informatie

Voorwoord. denk ik dan! JAARGANG 2013-2014

Voorwoord. denk ik dan! JAARGANG 2013-2014 december september 1 NUMMER 376 December DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Beste vrienden van de KSJ! Het is weer zover, één van de leukste maanden van het jaar is weer aangebroken. December is klassiek

Nadere informatie

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we weer een tekst lezen. Daarbij gaan we een nieuwe strategie leren. Deze strategie heet vragen stellen. We gaan

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties Verhaal- en kleurboek voor kinderen Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties In naam van Allâh, de Weldadige, de Genadige 3 Het is half acht s avonds. Fazilah en Djamiel dekken samen de tafel.

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

ju ju nli-iau gustus

ju ju nli-iau gustus juni juli-augustus 1 Voorwoord Hallo hallo! Je hebt op de moment de nieuwste jodela in je handen en dat betekent deze keer niet alleen dat er weer een nieuwe maand is aangebroken, maar ook dat het de

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk.

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Prent 1 Sst, ik hoor iets! Prent 1. Sst, ik hoor iets! Said en Jamal zitten aan tafel te eten. Samen met papa en mama. Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Papa laat het horloge zien. Het is een

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit!

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! enthousiast oktober Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! Zaterdag 10 oktober kan je op de Chiro lekkere kip eten

Nadere informatie

E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N

E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N Personen Pa Ma Kind 1 Kind 2 Dominee Vrouw van de Dominee Zondagsschooljuf Man van de zondagsschooljuf Buurman Smit Buurvrouw Smit Het Ding (speelt wel mee,

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN februari 1 Voorwoord Voila se, Januari zit er weeral op. Het was een maand vol verrassingen, feesten en andere leuke dingen! De KSJ was zeker ook weer pertinent aanwezig in deze maand, er is weer wat

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord De rapporten zijn uitgedeeld, de Roefel is achter de rug en de Werchtergangers hebben hun typische festivalgeur al lang van hun lijf gewassen. De zomervakantie is dus definitief begonnen. Oef!

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN juni 1 Voorwoord Allo allo, aarde aan de Jodelalezers en lezeressen! Jawel, we zijn alweer een maandje dichter bij het jaarlijkse KSJ-hoogtepunt, namelijk het kamp. Voor degene die het nog niet weten,

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

Paashopsadeke

Paashopsadeke Paashopsadeke 2017 1 Voorwoord Dag allerbeste Chirowietjes, Na de jaarlijkse winterstop zijn we er weer onmiddellijk ingevlogen. De koude en de regen hielden jullie niet tegen en er is waarschijnlijk nog

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com Samenvatting: Bij dit boek zijn een aantal downloads beschikbaar. Liesbet Slegers heeft deze speciaal getekend als aanvullend educatief materiaal. Het doel van de download ballon is verhaalbegrip en woordenschat

Nadere informatie

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com Samenvatting: Bij dit boek zijn een aantal downloads beschikbaar. Liesbet Slegers heeft deze speciaal getekend als aanvullend educatief materiaal. Het doel van de download ballon is verhaalbegrip en woordenschat

Nadere informatie

Schrijfpalet. Denk goed na! 12. Olifant met gsm?

Schrijfpalet. Denk goed na! 12. Olifant met gsm? 12. Olifant met gsm? Ontspannende tekst: kort verhaal Gisteren was het markt in de stad. Ik pakte m n fiets en reed naar de markt. Het was er erg druk. Opeens zag ik mijn neefje staan. Ik riep hem en zwaaide.

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. een gevaar. NUMMER 379 Maart DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. een gevaar. NUMMER 379 Maart DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN maart september 1 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 379 Maart DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Van heinde en verre konden de mensen een onbeschrijfbare vreugde voelen die tot in het diepst van hun

Nadere informatie

Groepspraatje Lise Stijn

Groepspraatje Lise Stijn Groepspraatje Lise Stijn Beste ouders en leden, De maand november is alweer voorbij gevlogen! Tijd om de leukste momenten op een rijtje te zetten. De kapoenen trokken op ontdekkingstocht doorheen Brussel

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG 2012-2013. Hoera Hoera Hoera! NUMMER 364 November DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG 2012-2013. Hoera Hoera Hoera! NUMMER 364 November DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN november september 1 JODELA JAARGANG 2012-2013 NUMMER 364 November DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Beste vrienden van de jodela. Het nieuwe schooljaar is nog maar net begonnen, of we zitten weeral

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Demet TV. Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken

Thema Op zoek naar werk. Demet TV. Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Thema Op zoek naar werk. Demet TV Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Inleiding Maria heeft een sollicitatiegesprek met de manager. Deze les gaat over het tweede deel van het gesprek. Maria

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 5. De tandarts

Thema Gezondheid. Lesbrief 5. De tandarts Thema Gezondheid Lesbrief 5. De tandarts Inleiding Deze les gaat over praten bij de tandarts. De man (meneer Onuso / Bashir) komt voor controle bij de tandarts. De tandarts kijkt of alle tanden en kiezen

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 10. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 10. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 10. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Inleiding Maria heeft een sollicitatiegesprek met de manager. Deze les gaat over het tweede deel van het gesprek. Maria en

Nadere informatie

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky Vandaag moesten we leraren tegen 8 spelen. Dat waren een heleboel opdrachten en die moesten binnen 2 uur uitvoeren. Maar het is ons gelukt en dat vond ik het leukste van de dag. Ik ben benieuwd wat we

Nadere informatie

KINDEREN VAN HET LICHT

KINDEREN VAN HET LICHT KINDEREN VAN HET LICHT Verteller: Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met elkaar te praten,

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders Agenda: 6-8/11: Leidingsweekend Tak van dienst: 24/10: Verkenners 31/10: JIN Het Schilderhofke Jaargang: 2015-2016 Redactie: Eline Debrock Mail: groepsleiding@schilderhof.be Website: www.schilderhof.be

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2014-2015 NUMMER 384 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Voorwoord Hallokes aan alle KSJ-kindjes en mama s en papa s. Na twee maanden in mijn bed te liggen

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com Het aapje en de sleutels Er was eens een man en die had de sleutels

Nadere informatie

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Mijn Hummelboekje HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Dit is Hummeltje. Hummeltje kan eventjes niet bij zijn mama en papa wonen, omdat zij nu niet voor hem kunnen zorgen. Daarom komt Hummeltje naar t Hummelhuis.

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden.

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden. Warm in Verona Romeo loopt een beetje rond. Dat doet hij bijna elke dag. Hij vindt het leuk om door het stadje te lopen. Door de kleine straatjes. Langs de rivier waar de meisjes de was doen. En over de

Nadere informatie

Voorwoord. niet altijd zo is (voor meer informatie check activiteiten ).. JAARGANG 2012-2013

Voorwoord. niet altijd zo is (voor meer informatie check activiteiten ).. JAARGANG 2012-2013 December september 1 NUMMER 365 December DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint mijn beste vriend, jouw beste vriend, de vriend van ieder kind. Jawel, dames en heren,

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

november juli-augustus

november juli-augustus november juli-augustus 1 Voorwoord Wel wel wel, de maand oktober is weer sneller gepasseerd dan ooit tevoren. Dit was zeker te wijten aan de 5! KSJ-activiteiten die heel de maand als een trein hebben

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Wat gaat de tijd toch weer snel. Even knipperen met de ogen en het jaar is weeral om. Ik denk dat we een geslaagd KSJ-jaar achter de rug hebben, alles is zijn gang kunnen gaan en iedereen heeft

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN. Beste KSJ ers!

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN. Beste KSJ ers! 1 Beste KSJ ers! Voorwoord STOP met al het feesten, genoeg gegeten en gedronken! Het is zover, het jaar 2009 is afgelopen! Wat een geluk want ik hou niet zo van negens, geef mij maar tienen! Ik wil als

Nadere informatie

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos.

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Ben je niet bang? vraagt Draak. Muis trekt haar zwaard. Ik heb een zwaard. Ik draag

Nadere informatie

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1.

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1. Kiezen Opwarmertje Een eigen keuze (Naar: Kiezels 10 e jaargang, nr. 5) Laat één jongere beginnen met het noemen van een drietal belangrijke zaken uit zijn leven, bijvoorbeeld iemand kiest scooter, voetbal

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Guido Gezelle. De school die nooit slaapt. Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be

Guido Gezelle. De school die nooit slaapt. Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be Guido Gezelle De school die nooit slaapt Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be 1ste leerjaar Op dinsdag 8 mei bleven de kinderen van het eerste leerjaar een nachtje op school

Nadere informatie

Enge mannen en. Je hebt nu al een tijdje aan je Bedtijdplan gewerkt.

Enge mannen en. Je hebt nu al een tijdje aan je Bedtijdplan gewerkt. niet durven slapen-bw-druk:bed 5/7/10 1:25 PM Pagina 60 HOOFDSTUK ZEVEN Enge mannen en monsters Je hebt nu al een tijdje aan je Bedtijdplan gewerkt. Waarschijnlijk val je al sneller in slaap, dichter bij

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Het? boekje. Intro. Een boekje voor ECHTE karateka s!!

Het? boekje. Intro. Een boekje voor ECHTE karateka s!! Het? boekje Intro Een boekje voor ECHTE karateka s!! Dit boekje is speciaal gemaakt voor onze leden van FKIB. Dus daarom vragen we ook aan onze leden voor wat hulp! Zo als je ziet heeft dit boekje nog

Nadere informatie

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we ! 2 Gekrabbeld Hallo chirowieten en ouders We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we mochten weer tal van nieuwe leden verwelkomen. Hopelijk

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Jip en Janneke - Kindermusical (Children musical)

Jip en Janneke - Kindermusical (Children musical) 1. Jip en Janneke - Kindermusical (Children musical) Ik ben Jip - I am Jip Ik ben Janneke - I am Janneke En we wonen naast elkaar - And we live beside each other Hij heet Jip - His name is Jip - He is

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout Personen Verteller Huisvrouw Cake ingrediënten; o Bloem o Zout o Suiker o Eieren o Kersen o Sukade o Krenten o Boter (Bij dit toneelstuk

Nadere informatie

DE CASEMBROOTKOORKRANT

DE CASEMBROOTKOORKRANT DE CASEMBROOTKOORKRANT Toen Nu 2002 2012 JUBILEUMJAAR!!! Ja Ja, het Casembrootkoor bestaat al weer 10 Jaar!!! Hoe het begon? Ik zal het je vertellen! De moeder van Quincy uit het koor nu, vroeg aan juf

Nadere informatie

Nederrij 133 2200 Herentals t 014 24 61 11. Weg met pijn... Want pijn is niet fijn!!! Informatieboekje voor kinderen en hun ouders

Nederrij 133 2200 Herentals t 014 24 61 11. Weg met pijn... Want pijn is niet fijn!!! Informatieboekje voor kinderen en hun ouders Nederrij 133 2200 Herentals t 014 24 61 11 www.azherentals.be Weg met pijn... Want pijn is niet fijn!!! Informatieboekje voor kinderen en hun ouders Dag Bert, welkom op de kinderafdeling Ik zal je iets

Nadere informatie

Roche en Ardenne Zaterdag 10 februari

Roche en Ardenne Zaterdag 10 februari 37 ste jaargang: 2017-2018 Maand: Januari 2018 Nummer: 5 P409906 Nieuwjaarszingen @ W Hei Zondag 31 december Winterwandeling @ Roche en Ardenne Zaterdag 10 februari Afzendadres en VU St.-Aloysiusscouts

Nadere informatie

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS)

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Stel dat dat (te grote wonder) gebeurt, ik betwijfel of dat zal gebeuren, maar stel je voor dat, wat zou je dan doen dat je nu niet doet? (p36)

Nadere informatie