Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Collegebesluit. Gemeente Amersfoort"

Transcriptie

1 Collegebesluit Org. onderdeel: MO/SZ/BE/BL Opsteller: H.A.W. Bakker User-id: BAKW Tel: 4658 Onderwerp: ACTIEPLAN JEUGDWERKLOOSHEID EN DOORSTART LEERWERKLOKET REGIO AMERSFOORT Toelichting: Het college heeft in het coalitieakkoord de wens opgenomen om ruimte en gelijke ontplooiingskansen te bieden aan jongeren, door middel van een stimuleringsplan voor arbeidsstageplaatsen, leerwerk- en coachingstrajecten. Met het opstellen van het Actieplan jeugdwerkloosheid en de doorstart van het Leerwerkloket in Amersfoort geeft het college invulling aan deze wens. Met de raadsinformatief informeert het college de raad over de inhoud van het Actieplan jeugdwerkloosheid en de doelstellingen van het Leerwerkloket. Het college besluit: De raadsinformatiebrief over het Actieplan jeugdwerkloosheid en de doorstart van het Leerwerkloket vast te stellen. Reg.nr Datum Afdoening Motie / Toezegging M nr. M-. T DOCS nr. besluitenlijst: Uit Raad datum: Verantwoordelijk Ambtenaar Afdelingshoofd Controller GMT Collegebehandeling Datum Paraaf agenderen voor datum: agendastuk hamerstuk geheim embargo datum: tijd: Verantwoordelijk Portefeuillehouder burgemeester weth. Van den Berg weth. Buijtelaar weth. Van Eijk weth. Lubbinge weth. Van Muilekom weth. Van der Werff Datum Paraaf Akkoord Collegebesluit d.d.: conform aangehouden vervallen Advies De Raad De Ronde Het Besluit Raadsinformatiebrief geen Peiling Voorbereiding besluit

2 RAADSINFORMATIEBRIEF Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : Aan : Gemeenteraad Datum : 16 juli 2013 Portefeuillehouder : Wethouder C.J.M. van Eijk Programma : 11. Werk en inkomen TITEL Actieplan jeugdwerkloosheid en doorstart Leerwerkloket regio Amersfoort. KENNISNEMEN VAN Kennisnemen van het regionale Actieplan jeugdwerkloosheid en de doorstart van het Leerwerkloket voor de regio Amersfoort. AANLEIDING Het college heeft in het coalitieakkoord de wens opgenomen om ruimte en gelijke ontplooiingskansen te bieden aan jongeren, door middel van een stimuleringsplan voor arbeidsstageplaatsen, leerwerk- en coachingstrajecten. Met het opstellen van een Actieplan jeugdwerkloosheid en de doorstart van het Leerwerkloket in Amersfoort geeft het college invulling aan deze wens. Deze plannen maken bovendien deel uit van de zogenaamde aanvalsplannen binnen de economische agenda. Omdat de jeugdwerkloosheid al enige tijd flink oploopt heeft minister Asscher in maart 25 miljoen beschikbaar gesteld voor de bestrijding van de jeugdwerkloosheid. Deze middelen worden verdeeld over de 35 arbeidsmarktregio s op basis van een door de regio op te stellen Actieplan. Amersfoort is centrumgemeente voor de regio Utrecht-Oost en heeft daarom het initiatief genomen voor het opstellen van een regionaal Actieplan. Het Actieplan is 1 juli bij het rijk ingediend; dit was tevens de deadline om in aanmerking te kunnen komen voor de regionale middelen vanuit het rijk ( ,-). In augustus wordt bekend of het Actieplan voor definitieve toekenning van de middelen in aanmerking komt. Daarnaast is door het rijk opnieuw financiering beschikbaar gesteld voor regionale Leerwerkloketten in Toekenning van de financiering ( per jaar, gedurende drie jaar) vindt plaats op basis van een Businessplan. Dit Businessplan is door de regionale partijen opgesteld en deze maand ingediend. De komende maanden wordt duidelijk of de financiering definitief wordt toegekend. KERNBOODSCHAP Met het Actieplan jeugdwerkloosheid en de doorstart van het Leerwerkloket pakken we een aantal concrete knelpunten aan en zetten we het thema, vanuit een sense of urgency, steviger op de agenda bij alle partijen de een rol kunnen spelen bij de bestrijding van de jeugdwerkloosheid en vraagstukken met betrekking tot leren en werken. Toelichting: 1. Actieplan jeugdwerkloosheid 1.1 Jeugdwerkloosheid in cijfers (een selectie) In april 2013 bedraagt het aantal geregistreerde werkzoekende jongeren in onze regio personen. Het aantal geregistreerde jongeren in onze regio is in de periode april 2012 tot en met april 2013 met 74% toegenomen. Dat is een grotere stijging dan het landelijk gemiddelde (55%). Inlichtingen bij: H.A.W. Bakker, MO/SZ, (033)

3 raadsinformatiebrief pagina 2 De jeugdwerkloosheid ligt in onze regio lager dan het landelijk gemiddelde. De meeste jongeren staan ingeschreven in de gemeenten Amersfoort (663), Soest (155) en Nijkerk (156). Doorstroom vanuit de WW naar de bijstand (Wwb) loopt sterk op: van 24 op jaarbasis naar 120 op jaarbasis. 1.2 Knelpunten Met het oog op bovenstaande cijfers is er een aantal concrete knelpunten die de regio wil aanpakken: 1. Er zitten zwakke plekken in de infrastructuur. De sociale kaart is vanuit de optiek van jongeren en zelfs professionals onvoldoende transparant. 2. Sommige jongeren belanden tussen wal en schip door ontbrekende indicatie ; de meest geschikte dienstverlening is niet toegankelijk. 3. Niet altijd zijn de juiste stages of leerbanen op het juiste moment beschikbaar. 1.3 Hoofdlijnen aanpak van de knelpunten Ad 1. We versterken de infrastructuur en maken die transparanter voor zowel werkzoekende jongeren, professionele dienstverleners en werkgevers. Dit doen we zowel digitaal (website / platform / social media) als fysiek door bestaande netwerken beter op elkaar te laten aansluiten. We versterken de directe dienstverlening aan werkzoekende jongeren door het jongerenloket de komende jaren voort te zetten én uit te breiden. Daarnaast willen we de jongeren in de WW (ongeveer 680) in beeld brengen en ze een passend aanbod doen richting werk of opleiding. Hiermee willen we de fors toegenomen doorstroom naar de Wwb (vanuit de WW) een halt toeroepen. Hierbij benutten we de contacten van het werkgeversservicepunt met werkgevers in de regio. Ad 2. Jongeren die anders tussen wal en schip raken volgen een praktijkgericht programma op maat bij het Arbeidstrainingscentrum (ATC). De activiteiten bestaan uit een intern trainingsprogramma op de fysieke locatie van het arbeidstrainingscentrum (aanleren basale werknemersvaardigheden), een externe stage en vervolgens al dan niet via een detacheringsformule- plaatsing op de arbeidsmarkt, via het uitgebreide werkgeversnetwerk van het ATC. Daar waar mogelijk wordt werk aangevuld met een opleiding. Alles gebeurt onder directe en intensieve begeleiding van een coach. Jongeren voor wie de route via het ATC niet geschikt is, worden in traject genomen door het Trajectbureau van SOVEE. Zij worden begeleid naar een passende opleiding, arbeidsmarktgerichte voorziening en/of (leer)baan, waarbij de belemmeringen in de leefomgeving van de jongeren hanteerbaar worden gemaakt. Ad 3. Iedere jongere die staat ingeschreven bij een arbeidsmarktrelevante opleiding, moet op een stage of leerbaan geplaatst kunnen worden. Iedere jongere voor wie dit toch een probleem oplevert krijgt extra dienstverlening: intake, werving, matching en begeleiding op de werkplek. Werkzoekende jongeren krijgen ondersteuning bij het vinden van een opleiding en een daarbij passende stage of leerbaan zodat hun toekomstige positie op de arbeidsmarkt verbeterd wordt.

4 raadsinformatiebrief pagina 3 De trajecten die samen met verschillende branches en werkgevers ontwikkeld worden, bestaan o.a. uit beroepenvoorlichting, intake, portfolio, evt. scholing vooraf, werving, matching en begeleiding op de werkplek. 1.4 Communicatiecampagne De uitvoering van het Actieplan wordt ondersteund door een communicatiecampagne: JobToppers. In de campagne worden werkzoekende jongeren en werkenden op een nieuwe manier aan elkaar gekoppeld. Onderdeel van de campagne is een conferentie in oktober/november voor raadsleden, betrokken instellingen, werkgevers en natuurlijk jongeren zelf. 1.5 Resultaten en effecten We willen met het Actieplan het volgende bereiken: o Doordat we alle ingeschreven jongeren, waaronder de 680 jongeren met een WW-uitkering, in beeld en waar mogelijk in traject hebben, realiseren we na twee jaar Actieplan 30 % minder doorstroom van WW naar Wwb. Overall willen we gedurende de looptijd van het Actieplan een stabilisatie van de jeugdwerkloosheid in onze regio bereiken (afgelopen jaar met 74% toegenomen). Om dat te bereiken: o Realiseren we een inzichtelijke sterke infrastructuur, duidelijke rolverdeling, heldere routes en voldoende capaciteit voor een goede dienstverlening. o Daarnaast zetten we in twee jaar 50 extra trajecten uit via het arbeidstrainingscentrum ATC of SOVEE. o We zorgen ervoor dat het ontbreken van een leerbaan voor jongeren geen reden is om geen opleiding te starten of een opleiding voortijdig te beëindigen. Er worden 100 extra plaatsingen gerealiseerd op stages of leerbanen. o Met de communicatiecampagne bieden we hoop en perspectief aan jongeren en bij betrokken partijen ontstaat een sense of urgency en heeft de campagne een agendazettende werking. 2. Doorstart Leerwerkloket regio Amersfoort In 2013 maken we met nieuwe financiering vanuit het rijk een doorstart met het Leerwerkloket in de regio. Het Leerwerkloket regio Amersfoort positioneren we als fysiek loket (Stadsring 75) bij het Werkgeversservicepunt in onze regio. De aansturing van het Leerwerkloket vindt dus plaats door het UWV en de gemeente Amersfoort gezamenlijk. Doelstelling Leerwerkloket Met het Leerwerkloket hebben we de volgende doelstellingen: We bieden een loket waar iedereen zijn of haar vragen kan stellen over leren-en-werken en we geven voorlichting en advies over de Erkenning van eerder verworven competenties (EVC) en Financial Enginering ((het zo inrichten van een financieringsstructuur dat deze leidt tot de laagste totale financieringskosten). We bieden dienstverlening op het gebied van leren en werken, die in principe toegankelijk is voor een brede doelgroep, maar die intensiveert voor jongeren die dat het meest nodig hebben.

5 raadsinformatiebrief pagina 4 Dat zijn bijvoorbeeld de jongeren die zonder praktijkovereenkomst zitten en daardoor hun opleiding niet af zouden kunnen maken. We willen precies in beeld brengen, op basis van heldere definities, welke doelgroep welke dienstverlening nodig heeft. Daarbij willen we naam en rugnummer weten van de mensen om wie het gaat. We brengen in beeld in welke sectoren en branches de kansen liggen voor het vinden van een leerwerkplek. We willen weten welke concrete bedrijven en werkgevers uit die sectoren en branches leerwerkplekken ter beschikking hebben. Dat doen we door de kennis van SBB (Samenwerking Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven) en het Werkgeversservicepunt te bundelen en te verdiepen. We koppelen zo efficiënt mogelijk jongeren/ werkzoekenden aan bedrijven en werkgevers en maken daarbij gebruik van arrangementen (maatwerkafspraken) die in het verleden hun nut hebben bewezen. Daarnaast zetten we, waar nodig en mogelijk, zelf nieuwe arrangementen op. FINANCIËN De kosten voor de uitvoering van het Actieplan zijn begroot op ongeveer 1,1 miljoen voor de periode De bijdrage vanuit het rijk is ,-; de regiogemeenten, waaronder Amersfoort, financieren de resterende euro. Hoe de precieze verdeling van dit bedrag over de regiogemeenten wordt, is deze maand onderwerp van bespreking tussen de portefeuillehouders. De gemeente Amersfoort heeft binnen het participatiebudget ruimte gereserveerd voor een bijdrage van ,-, verdeeld over de jaren De kosten voor het Leerwerkloket bedragen ongeveer ,- per jaar. Het Leerwerkloket wordt gefinancierd met bijdragen binnen de bestaande begroting van UWV, gemeente Amersfoort ( ,- programma Werk en inkomen), ROC Midden Nederland en MBO Amersfoort. De aanvullende rijksbijdrage voor het Leerwerkloket is ,- per jaar, gedurende drie jaar. VERVOLG Het college zal de raad jaarlijks in het tweede kwartaal informeren over de stand van zaken rond het Actieplan jeugdwerkloosheid en het Leerwerkloket. BETROKKEN PARTIJEN Bij het opstellen en de uitvoering van het Actieplan Jeugdwerkloosheid zijn de volgende partijen betrokken: Gemeente Leusden Gemeente Nijkerk Gemeente Woudenberg Gemeente Bunschoten Gemeente Soest Gemeente Baarn Trajectbureau SOVEE Jongerenloket UWV Werkgeversservicepunt ROC Midden Nederland

6 raadsinformatiebrief pagina 5 MBO Amersfoort Hogeschool Utrecht Arbeidstrainingscentrum (ATC) S-BB (koepel kenniscentra) Bij het opstellen van het businessplan voor het Leerwerkloket zijn onderstaande partijen betrokken geweest. Zij zijn ook actief in de verdere uitvoering. UWV ROC Midden Nederland MBOAmersfoort S-BB MKB-Midden Werkgeversservicepunt Burgemeester en wethouders van Amersfoort, de secretaris, de burgemeester,

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: SOB/RO/BS Opsteller: C. Rijsbosch User-id: RIJC Tel: 4428 Onderwerp: ADVIES BEGROTINGSWIJZIGING 2013 EN CONCEPT- BEGROTING 2014 RECREATIESCHAP UTRECHTSE HEUVELRUG Toelichting:

Nadere informatie

Collegebesluit. 2. Geen aanvullende maatregelen te nemen om het financiële risico, geraamd op maximaal 0,8 mln, te compenseren;

Collegebesluit. 2. Geen aanvullende maatregelen te nemen om het financiële risico, geraamd op maximaal 0,8 mln, te compenseren; Collegebesluit Org. onderdeel: MO/ZCS Opsteller: M.J.J.M. Zuiderwijk User-id: ZUIM1 Tel: 5038 Onderwerp: WMO-BETREKKEN FINANCIËLE DRAAGKRACHT Toelichting: Bij het verstrekken van hulp bij het huishouden,

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: Opsteller: G.A.J. van Gulik User-id: DIE2 Tel: 4960 Onderw erp: OPRICHTEN VAN EN DEELNEMING IN GEBRUIKERSCOÖPERATIE EEMHUIS Toelichting: Bij de multifunctionele

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: MO/WO/OLK Opsteller: I. van Wijk User-id: WI15 Tel: 5048 Onderwerp: STAND VAN ZAKEN ELLEBOOGKERK Toelichting: Het herstel van het casco Elleboogkerk is gestart in juni 2011.

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: SOB/PO Opsteller: R. Weeda User-id: WEE6 Tel: 4870 Onderwerp: HUURKOOP WIJKCENTRUM 'T MIDDELPUNT Toelichting: De Alevitische Bektasi Culturele Vereniging (ABCV) wil in 't

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: SOB/EW Opsteller: R. Hoogzaad User-id: HOOB Tel: 4716 Onderw erp: HORECANOTA AMERSFOORT Toelichting: De 'Horecanota Amersfoort - Ruimte voor ondernemers'

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: SOB/CB Opsteller: W. Plaggenborg User-id: PLA7 Tel: 4612 Onderw erp: KREDIETAANVRAAG VERBOUWINGEN RUSTHOF Toelichting: In september 2012 heeft ons college

Nadere informatie

Collegevoorstel ARGUMENTEN

Collegevoorstel ARGUMENTEN Collegevoorstel Sector : MO Opsteller : H.A.W. Bakker Telefoon : (033) 469 46 58 User-id : BAKW Onderw erp opdrachtverstrekking ATC Match Voorstel: Voorgesteld wordt 1. ATC Match opdracht te verlenen voor

Nadere informatie

Jaarplan 2014 Werkgeversservicepunt 033

Jaarplan 2014 Werkgeversservicepunt 033 Jaarplan 2014 Werkgeversservicepunt 033 Inhoud 1. Rol van het WSP in 2014 2. Targets 2014 3. Accountmanagement en instrumentarium 4. Regionale samenwerking 5. Organisatie 6. Bezetting en financiën Versie:

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: MO/ZCS Opsteller: R. Dijkman User-id: DIJZ Tel: 5069 Onderwerp: RAADSVOORSTEL ACTUALISATIE SPORTBELEID "AMERSFOORT F!T Toelichting: Eind 2008 heeft de

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: CM/FZ/PR Opsteller: W.J.M. Balvers User-id: BALW Tel: 4972 Onderwerp: HUISVESTING & ONDERHOUD STADHUIS 2013-2017 Toelichting: In het huidige Coalitieakkoord is opgenomen

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: SOB/VV Opsteller: M. van der Borg-van Holland User-id: PRO1 Tel: 4279 Onderwerp: SELECTIEVE TOEGANG VIA CAMERA'S EN KENTEKENHERKENNING Toelichting: Voor de beweegbare palen

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort. Org. onderdeel: Opsteller: Reg.nr. 3000316 Datum 16-02-2009 verantwoordelijken datum paraaf

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort. Org. onderdeel: Opsteller: Reg.nr. 3000316 Datum 16-02-2009 verantwoordelijken datum paraaf Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: Opsteller: WSO/MO/ZI I.M. Hooijschuur User-id: HOOI Tel: 4697 Onderwerp: BEANTWOORDING VRAGEN GROENLINKS OVER VOG'S VAN VRIJWILLIGERS Toelichting: De

Nadere informatie

Plannen Economische Agenda 20113-2014

Plannen Economische Agenda 20113-2014 Plannen Economische Agenda 20113-2014 Aanvalsplan 1: Marketing regio Amersfoort: be good and tell it Wat is het doel: Gerichte marketingcampagnes starten op het gebied van ondernemen in Amersfoort en de

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort. Org. onderdeel: Opsteller: Reg.nr. 3915414 Datum 07-10-2011 verantwoordelijken datum paraaf

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort. Org. onderdeel: Opsteller: Reg.nr. 3915414 Datum 07-10-2011 verantwoordelijken datum paraaf Collegebesluit Org. onderdeel: Opsteller: DIA/PD/BE M.J.M. Huurdeman User-id: HUUJ Tel: 4597 Onderwerp: PROGRAMMA AMERSFOORT 2.0 Toelichting: In het coalitieakkoord wordt in het hoofdstuk `bestuursstijl'

Nadere informatie

Hoofdlijnen voor het plan van aanpak voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid 2013 2014

Hoofdlijnen voor het plan van aanpak voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid 2013 2014 Hoofdlijnen voor het plan van aanpak voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid 2013 2014 Aanpak jeugdwerkloosheid In een brief van 5 maart jl. hebben de Ministeries van SZW en OCW aangegeven dat zij een

Nadere informatie

COLLEGEBERICHT AAN DE RAAD Van : Burgemeester en Wethouders Reg. nr. : 4533853 Aan : Gemeenteraad Datum : 06-11-2013 Portefeuillehouder : B.J. Lubbinge, van Eijk, v. Muilekom ONDERWERP Planning programma

Nadere informatie

Meldpunt geen stage. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp

Meldpunt geen stage. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Openbaar Onderwerp Meldpunt geen stage Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Wij vinden het van groot belang dat alle jongeren in onze gemeente de kans krijgen zich

Nadere informatie

Informatienota. Behandelvoorstel voor commissie. Relevante eerdere besluiten

Informatienota. Behandelvoorstel voor commissie. Relevante eerdere besluiten Informatienota Onderwerp Evaluatie aanpak jeugdwerkloosheid 2015-2017 Nummer 2017/494457 Portefeuillehouder Floor Roduner Programma/beleidsveld Werk 3.1 Afdeling SZW/Werk en Inkomen/ Leerplein RMC Auteur

Nadere informatie

Besluit college van Burgemeester en Wethouders

Besluit college van Burgemeester en Wethouders Registratienr: 14613 Afdeling: Leefomgeving Registratiedatum: 03-07-2015 Agendapunt: 33-04-00 Openbaar: Ja Nee Reden niet openbaar: Onderwerp: Werkgeversdienstverlening arbeidsmarktregio Noord-Limburg

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: DIR/WW Opsteller: R. Hoogzaad User-id: HOOB Tel: 4716 Onderw erp: CULTUURVISIE AMERSFOORT 2030 Samenvatting: De Cultuurvisie Amersfoort 2030 is een actualisatie van het cultuurbeleid

Nadere informatie

Evaluatie van het Actieplan Jeugdwerkloosheid Regio Amersfoort

Evaluatie van het Actieplan Jeugdwerkloosheid Regio Amersfoort Evaluatie van het Actieplan Jeugdwerkloosheid 2013-2015 Regio Amersfoort Amersfoort, 8 december 2015 Evaluatie van het Actieplan Jeugdwerkloosheid 2013-2015 Regio Amersfoort Inhoud Aanleiding... 3 Doelen

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00108

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00108 DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00108 OPSCHRIFT Vergadering van 10 februari 2015 Bevoegde portefeuillehouder: Arno van Kempen Onderwerp Raadsmededeling motie schoolverlatende leerlingen binnen het Voortgezet

Nadere informatie

1. Met toepassing van artikel 169, tweede lid, van de Gemeentewet delen wij u het volgende mede.

1. Met toepassing van artikel 169, tweede lid, van de Gemeentewet delen wij u het volgende mede. ^^^H Datum - 3 JULI 2008 Nr. Van Aan Kopie aan Het college van B&W De raads- en duoburgerleden Contactpersoon: Theeuw Ambagts Email: M.A.A.M.Ambagts@bergenopzoom.nl Tel: 0164-277305 Onderwerp Maatschappelijke

Nadere informatie

Businessplan Leren en Werken Noordoost Brabant 2013-2014-2015

Businessplan Leren en Werken Noordoost Brabant 2013-2014-2015 1 Businessplan Leren en Werken Noordoost Brabant 2013-2014-2015 1. Inleiding Leren en Werken in de arbeidsmarktregio Noordoost Brabant richt zich vanaf 1 januari 2013 primair op vragen van de regionale

Nadere informatie

Bijlage 2. Projecten bestrijding jeugdwerkloosheid

Bijlage 2. Projecten bestrijding jeugdwerkloosheid Bijlage 2. Projecten bestrijding jeugdwerkloosheid 2013-2014 1. Jongerenloket Het jongerenloket bij de Regionale Sociale Dienst in de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden is een voortzetting van het jongerenloket

Nadere informatie

no ra fonge Overeenkomst Jongeren Steunpunt Geen Jongere Buitenspel HOPS inzet 16 tot 27 jaar Pagina 1 van 5

no ra fonge Overeenkomst Jongeren Steunpunt Geen Jongere Buitenspel HOPS inzet 16 tot 27 jaar   Pagina 1 van 5 no ra DE fonge» Overeenkomst Jongeren Steunpunt Geen Jongere Buitenspel M HOPS inzet 16 tot 27 jaar WWW.JOHGEKRîJĈER.NL 2018 Pagina 1 van 5 Aanleiding Jongeren horen niet thuis op de bank, jongeren horen

Nadere informatie

Gegevens van ondertekenaar(s) van het businessplan

Gegevens van ondertekenaar(s) van het businessplan Naam van de arbeidsregio: Locatie: Regio Amersfoort Stadsring 75, Amersfoort Gegevens van ondertekenaar(s) van het businessplan naam organisatie contactpersoon 1. Gemeente Amersfoort Wethouder C. van Eijk

Nadere informatie

Impuls Aanpak jeugdwerkloosheid in de arbeidsmarktregio Actieplan jeugdwerkloosheid 2013-2014 Regio Rivierenland

Impuls Aanpak jeugdwerkloosheid in de arbeidsmarktregio Actieplan jeugdwerkloosheid 2013-2014 Regio Rivierenland Impuls Aanpak jeugdwerkloosheid in de arbeidsmarktregio Actieplan jeugdwerkloosheid 2013-2014 Regio Rivierenland Naam penvoerende organisatie: Gemeente Tiel (contactgemeente Regio Rivierenland) 1. Naam

Nadere informatie

Onderzoek Jongeren in de Wet werk en bijstand (WWB).

Onderzoek Jongeren in de Wet werk en bijstand (WWB). Raadsmemo Datum: 16 juni 2015 Aan: Gemeenteraad van Kopie aan: Van: Voor informatie: Onderwerp: P. van Zwanenburg Hans Tadema, Ontwikkeling Onderzoek Jongeren in de Wet werk en bijstand (WWB). 1. Aanleiding

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 29 544 Arbeidsmarktbeleid Nr. 779 BRIEF VAN DE MINISTER EN STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

Plan van aanpak Jeugdwerkloosheid Twente. Jongerenoffensief P. Weideveld

Plan van aanpak Jeugdwerkloosheid Twente. Jongerenoffensief P. Weideveld Plan van aanpak Jeugdwerkloosheid Twente Jongerenoffensief 2015-2016 P. Weideveld Jongerenoffensief 2015-2016 Publieksversie 03-02-2015 Regio Twente P. Weideveld Autorisatie Opsteller Mw. P. Weideveld

Nadere informatie

Collegevoorstel AANLEIDING BEOOGD EFFECT ARGUMENTEN

Collegevoorstel AANLEIDING BEOOGD EFFECT ARGUMENTEN Gemeente Amersfoort Collegevoorstel Sector : MO Reg.nr. : 4481990 Opsteller : E. Speelman Telefoon : (033) 469 46 21 Datum : 4 september 2013 User-id : SPEE Onderwerp Vergroten veiligheid voetbalaccommodaties

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: MO/VV Opsteller: I. van Wijk User-id: WI15 Tel: 5048 Onderwerp: BESCHIKKING BESTUUR SIMON TEN BEHOEVE VAN HUISVESTING BILALSCHOOL STEVINSTRAAT 2 AMERSFOORT

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Beleid Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) 2013 en 2014 Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Mevr. J. van der Meer Telefoon 5115091 E-mail: jmeer@haarlem.nl SZ/JOS Reg.nr.2012/486546

Nadere informatie

Regionaal Actieplan aanpak jeugdwerkloosheid 2013-2014 Gelderland-Midden

Regionaal Actieplan aanpak jeugdwerkloosheid 2013-2014 Gelderland-Midden Regionaal Actieplan aanpak jeugdwerkloosheid 2013-2014 Gelderland-Midden Centrumgemeente Arnhem, namens de regio Gelderland-Midden Cluster Beleid & Regie Auteur en contactpersoon: de heer drs. G (Gerard)

Nadere informatie

: 6 augustus 2014 Portefeuillehouder. TITEL Voortgang implementatie Participatiewet en totstandkoming Werkbedrijf

: 6 augustus 2014 Portefeuillehouder. TITEL Voortgang implementatie Participatiewet en totstandkoming Werkbedrijf PEILING Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4754381 Aan : gemeenteraad Datum : 6 augustus 2014 Portefeuillehouder : Wethouder M. Tigelaar TITEL Voortgang implementatie Participatiewet en totstandkoming

Nadere informatie

Impuls klantprofielen kandidatenverkenner en grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling

Impuls klantprofielen kandidatenverkenner en grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Impuls klantprofielen kandidatenverkenner en grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling Programma Economie & Werk Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting Het ministerie

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. TITEL Verstrekking werkkapitaal aan Kredietbank Nederland

RAADSVOORSTEL. TITEL Verstrekking werkkapitaal aan Kredietbank Nederland RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4355488 Aan : Gemeenteraad Datum : 11 november 2013 Portefeuillehouder : Wethouder C.J.M. van Eijk Agendapunt : B&W-vergadering : De Ronde : Agenda

Nadere informatie

12 december

12 december 12 december 2017 3.2 X 18 januari 2017 02/2018 Vervolgvel 2 Vervolgvel 3 Overzicht voorgestelde projecten Bestemmingsreserve Ondernemersfonds Nijmegen Project Doel Aanvrager/betrokken partijen Financiering

Nadere informatie

Advies: instemmen met de beantwoording van vragen van Sterk Woerden via bijgaande RIB.

Advies: instemmen met de beantwoording van vragen van Sterk Woerden via bijgaande RIB. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: J. van Leer Tel.nr.: 8344 Nummer: 14A.00663 Datum: 4 september 2014 Team: JLV Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: Fransen, Sneep,

Nadere informatie

Baan in Beeld Banenmarkt

Baan in Beeld Banenmarkt Baan in Beeld Banenmarkt Brengt je baan dichtbij! BAAN IN BEELD BANENMARKT VIND JOUW BAAN IN DE BUURT Baan in Beeld Banenmarkt 2015 Arbeidsmarktregio Utrecht-Oost Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg, Soest,

Nadere informatie

Baan in Beeld Banenmarkt

Baan in Beeld Banenmarkt Baan in Beeld Banenmarkt Brengt je baan dichtbij! BAAN IN BEELD BANENMARKT VIND JOUW BAAN IN DE BUURT Baan in Beeld Banenmarkt 2015 Arbeidsmarktregio Utrecht-Oost Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg, Soest,

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Leerwerkloket Utrecht

Jaarverslag 2013. Leerwerkloket Utrecht Jaarverslag 2013 Leerwerkloket Utrecht Het Leerwerkloket Utrecht is een samenwerkingsverband tussen: Gemeente Utrecht, UWV, AOC Wellant, ROC Midden Nederland, MBO Utrecht, Stichting Werkartaal, S-BB, VNO/NCW,

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden 2017

Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden 2017 Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden 2017 De raad van de gemeente Leusden; heeft het voorstel van burgemeester en wethouders dd. 1 augustus 2017, zaaknummer L140681, gelezen;

Nadere informatie

Openbaar. Bijstandsontwikkeling 1e helft Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Bijstandsontwikkeling 1e helft Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Bijstandsontwikkeling 1e helft 2014 Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Met bijgevoegde brief informeren wij de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING VOLWASSENEN EDUCATIE 2018

SUBSIDIEREGELING VOLWASSENEN EDUCATIE 2018 burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort, gelezen het Regionaal Programma Volwassenen Educatie 2018, docs. nr. 5573890 gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de vigerende Algemene Subsidieverordening;

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR 24-02-2015. Participatie en werkgelegenheid V. Tax. Informatie voor de raad (voor kennisgeving)

Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR 24-02-2015. Participatie en werkgelegenheid V. Tax. Informatie voor de raad (voor kennisgeving) Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR onderwerp Motie Startersbeurs team SLSTA RIB nummer 2015 2015-14 collegevergadering d.d. programma portefeuillehouder 24-02-2015 Participatie en werkgelegenheid V.

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Subsidie aan leerwerkbedrijven Kennemerland BV (Perspectief) Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Fred Vonk, Telefoon 5115096 E-mail: fvonk@haarlem.nl STZ/JOS Reg.nr. 2012/264202

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: SOB/EW Opsteller: A. Sleeuwenhoek User-id: SLE1 Tel: 4459 Onderwerp: NIEUWE TRANCHE REGELING STARTERSLENINGEN 2013 Toelichting: De koopwoningmarkt zit

Nadere informatie

Financiële regelingen Leren en Werken in de Zorg. Nummer

Financiële regelingen Leren en Werken in de Zorg. Nummer Financiële regelingen Leren en Werken in de Zorg Nummer 8 19-7 - 2012 1 Inhoud Inleiding A Belasting voordelen 1. WVA BBL 4 2. WVA EVC 4 3. WVA Startkwalificatie 5 4. Premiekorting ouderen 5 B UWV regelingen

Nadere informatie

Maatschappelijke Ontwikkeling Ingekomen stuk D5 (PA 19 september 2012) Beleidsrealisatie & verantwoording. Datum uw brief

Maatschappelijke Ontwikkeling Ingekomen stuk D5 (PA 19 september 2012) Beleidsrealisatie & verantwoording. Datum uw brief Maatschappelijke Ontwikkeling Ingekomen stuk D5 (PA 19 september 2012) Beleidsrealisatie & verantwoording Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024)

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 10-09-2013 Onderwerp: Verlenging tijdelijke dienstverbanden SW NoordWestGroep Conceptbesluit: Samenvatting: NoordWestGroep toestemming

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief stand van zaken voortijdig schoolverlaten

Raadsinformatiebrief stand van zaken voortijdig schoolverlaten Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Raadsinformatiebrief stand van zaken voortijdig schoolverlaten Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting We hebben met de gemeenteraad

Nadere informatie

WEST-BRABANT WERKT EN PAKT DOOR!

WEST-BRABANT WERKT EN PAKT DOOR! Begroting 2012-2013 WEST-BRABANT WERKT EN PAKT DOOR! VERANTWOORDING BEGROTING 2012-2013 Het meerjarenprogramma West-Brabant werkt en pakt door! bestrijkt de jaren 2012 tot en met 2015. In deze begroting

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Zienswijze Ontwerpbegroting 2018 van " de Gemeenschappelijke Regeling (GR) Schoolverzuim en Voortijdig Schoolverlaten"

Raadsstuk. Onderwerp Zienswijze Ontwerpbegroting 2018 van  de Gemeenschappelijke Regeling (GR) Schoolverzuim en Voortijdig Schoolverlaten Raadsstuk Onderwerp Zienswijze Ontwerpbegroting 2018 van " de Gemeenschappelijke Regeling (GR) Schoolverzuim en Voortijdig Schoolverlaten" Nummer 2017/179228 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Uitgesplitst/doelgroep Aantallen Prognose geheel 2016 Gerealiseerd Werkenden/NUGger ,5% Niet-werkenden ,5% Anders 25 -

Uitgesplitst/doelgroep Aantallen Prognose geheel 2016 Gerealiseerd Werkenden/NUGger ,5% Niet-werkenden ,5% Anders 25 - HIGHLIGHTS RAPPORTAGE 216 t/m september DOELGROEP: inwoners Midden Brabant Advies rondom leren en werken: Aantallen Prognose heel 216 Gerealiseerd Aanmeldingen 353 4 88,3% Aantal voorlichtingen / presentaties

Nadere informatie

Jongeren aan de slag! Peter van Nunen.

Jongeren aan de slag! Peter van Nunen. Kerngegevens Wat is de naam van het project? Wat is de kern van het voorstel? Welke resultaten worden gegarandeerd? SMART formuleren! Wie is eigenaar van het voorstel? Wat is de looptijd van het project?

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Ontsluiting werkzoekendenbestand Reg.nummer: 2013/311890

Raadsstuk. Onderwerp: Ontsluiting werkzoekendenbestand Reg.nummer: 2013/311890 Raadsstuk Onderwerp: Ontsluiting werkzoekendenbestand Reg.nummer: 2013/311890 1 Inleiding Het ministerie van SZW stelt een decentralisatie-uitkering (rijksbudget) van 5 miljoen beschikbaar voor regionale

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: SOB/VV Opsteller: E. van Duijn User-id: DUI2 Tel: 4332 Onderwerp: VERDER PROJECT: KORTSLUITING OUTPUTWEG- ENERGIEWEG EN VERDUBBELING ENERGIEWEG Toelichting: Ten zuidoosten

Nadere informatie

Praktijkleren met de Praktijkverklaring

Praktijkleren met de Praktijkverklaring Praktijkleren met de Praktijkverklaring Monique Mol Eric van der Westerlaken Kennisplatform passend werk 14 mei 2019 Praktijkleren met de praktijkverklaring in de regio vergroten kansen op de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: SOB/EW Opsteller: T. Willebrandts User-id: WILT Tel: 4859 Onderwerp: GARANTSTELLING SOMT UNIVERSITY AMERSFOORT Toelichting: De Stichting Opleidingen Musculoskeletale

Nadere informatie

Onderwerp: Aanvraag ESF-subsidie Actieve Inclusie 2014 2016 Reg.nummer: 2014/379169

Onderwerp: Aanvraag ESF-subsidie Actieve Inclusie 2014 2016 Reg.nummer: 2014/379169 Collegebesluit Onderwerp: Aanvraag ESF-subsidie Actieve Inclusie 2014 2016 Reg.nummer: 2014/379169 1 Inleiding; Sinds mei 2014 is er een nieuwe ESF-subsidieregeling van kracht. Een belangrijke wijziging

Nadere informatie

WZ Memo Jeugdwerkloosheidsvrije zone en middelen ESF Hart van Brabant

WZ Memo Jeugdwerkloosheidsvrije zone en middelen ESF Hart van Brabant Zaaknummer 00437599 Onderwerp WZ Memo Jeugdwerkloosheidsvrije zone en middelen ESF Hart van Brabant Collegevoorstel Inleiding In de regio Hart van Brabant speelt een aantal ontwikkelingen op het gebied

Nadere informatie

Van school naar werk. Jongeren met een arbeidsbeperking aan het werk

Van school naar werk. Jongeren met een arbeidsbeperking aan het werk Van school naar werk Jongeren met een arbeidsbeperking aan het werk 1 Achtergronden Rolwijziging van UWV naar gemeente VSO/PrO van oudsher leverancier Wajongers Wie zijn deze VSO/PrO/Entree leerlingen?

Nadere informatie

Pora Sociale zaken regio Alkmaar Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord

Pora Sociale zaken regio Alkmaar Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord Pora Sociale zaken regio Alkmaar Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord Heerhugowaard 5 maart 2014 Deze presentatie De regio in beeld Stand van zaken: - Actieplan Jeugdwerkgelegenheid

Nadere informatie

De Raad 26-02-2013 Aanvang: 19:00

De Raad 26-02-2013 Aanvang: 19:00 De Raad 26-02-2013 Tijd Raadzaal 1.02 Molendijkzaal 0.01 Vermeerzaal 1.03 B&W-kamer 1.25 19:00 Voortgezette bijeenkomst Wijziging Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Utrecht vrz: Barske pfh: Bolsius

Nadere informatie

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de artikelen 3, 4, 5 en 21 van de Algemene Subsidieverordening 2015;

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de artikelen 3, 4, 5 en 21 van de Algemene Subsidieverordening 2015; Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen het Regionaal Programma volwassenen Educatie 2017, docs. nr. nr. 5313160 gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de artikelen 3, 4, 5 en 21

Nadere informatie

Subsidieregeling Jongerenvoucher Za- Wa Oostzaan

Subsidieregeling Jongerenvoucher Za- Wa Oostzaan Subsidieregeling Jongerenvoucher Zaanstreek-Waterland Oostzaan 2015 Vastgesteld door het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Oostzaan Datum inwerkingtreding: 1 januari 2015 Opmerkingen

Nadere informatie

Sectorplan. Samen werk maken van werk

Sectorplan. Samen werk maken van werk Sectorplan Stedendriehoek en Noord Veluwe Samen werk maken van werk 1 april 2014 Samen werk maken van werk Totstandkoming aanvraag Ministerie Status aanvraag Ministerie Resultaten belronde 1 Status uitvoering

Nadere informatie

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: G. Kraaijkamp Tel nr: 0620094919 Nummer: 17A.00840 Datum: 14 augustus 2017 Team: Beleid Sociaal Domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Onderwerp: Vangnetuitkering BUIG 2017

Onderwerp: Vangnetuitkering BUIG 2017 Vergadering gemeenteraad d.d. 19 juli 2018 Agenda nummer 6 Portefeuillehouder: wethouder de heer M. Joostens Onderwerp: Vangnetuitkering BUIG 2017 Korte inhoud: Personen die niet genoeg inkomen of vermogen

Nadere informatie

Maatschappelijke Ontwikkeling Ingekomen stuk D2 (PA 19 september 2012) Beleidsontwikkeling. Ons kenmerk Datum uw brief

Maatschappelijke Ontwikkeling Ingekomen stuk D2 (PA 19 september 2012) Beleidsontwikkeling. Ons kenmerk Datum uw brief Ingekomen stuk D2 (PA 19 september 2012) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@ nijmegen.nl Postadres Postbus 9105

Nadere informatie

Evaluatieverslag aanpak jeugdwerkloosheid

Evaluatieverslag aanpak jeugdwerkloosheid Evaluatieverslag aanpak jeugdwerkloosheid 2015-2017 Arbeidsmarktregio Zuid-Kennemerland en IJmond Januari 2018 1 1.Inleiding en achtergrond In 2013 heeft gemeente Haarlem als centrumgemeente van de arbeidsmarktregio

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota (...) d.d. (...) nr. (...);

Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota (...) d.d. (...) nr. (...); Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota (...) d.d. (...) nr. (...); gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de vigerende Algemene Subsidieverordening; SUBSIDIEREGELING VOLWASSENEN

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Raadsstuk

Gemeente Haarlem. Raadsstuk Gemeente Haarlem Raadsstuk Onderwerp Zienswijze Conceptbegroting 2020 van de "Gemeenschappelijke Regeling (GR) Schoolverzuim en Voortijdig Schoolverlaten (VSV) RMC- regio West-Kennemerland" Nummer 2019/202064

Nadere informatie

Test je kennis over de arbeidsmarkt in de regio Haaglanden. Lian de Bruijn Regionaal beleidsadviseur onderwijs arbeidsmarkt

Test je kennis over de arbeidsmarkt in de regio Haaglanden. Lian de Bruijn Regionaal beleidsadviseur onderwijs arbeidsmarkt Test je kennis over de arbeidsmarkt in de regio Haaglanden Lian de Bruijn Regionaal beleidsadviseur onderwijs arbeidsmarkt 0 Hoeveel kenniscentra voor beroepsonderwijs zijn er tot 1 augustus 2015? A. 8

Nadere informatie

Beleidsplan Participatiewet. Berkelland 2 0 1 5-2 0 1 8

Beleidsplan Participatiewet. Berkelland 2 0 1 5-2 0 1 8 Beleidsplan Participatiewet Berkelland 1 2 0 1 5-2 0 1 8 Meer doen met minder geld 2 Dienstverlening van binnen naar buiten 1. Eigen kracht (sociaal netwerk) 2. Algemene voorzieningen 3. Maatwerkvoorzieningen

Nadere informatie

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de vigerende Algemene Subsidieverordening van gemeente Amersfoort;

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de vigerende Algemene Subsidieverordening van gemeente Amersfoort; Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de vigerende Algemene Subsidieverordening van gemeente Amersfoort; besluit vast te stellen de volgende regeling:

Nadere informatie

Afdeling Sociaal Beleid Participatie en Onderwijs. Aan de leden van de gemeenteraad. Onderwerp: Afronding project economische crisis

Afdeling Sociaal Beleid Participatie en Onderwijs. Aan de leden van de gemeenteraad. Onderwerp: Afronding project economische crisis Aan de leden van de gemeenteraad ambtenaar : Hr. Jan Willem Steeman uw brief d.d. : doorkiesnr : 0180 451 362 uw kenmerk : fax : ons kenmerk : RU11/00946/SPO/jws email : J.W.Steeman@ridderkerk.nl bijlage(n)

Nadere informatie

Marktbewerkingsplan regio Amersfoort (augustus 2014)

Marktbewerkingsplan regio Amersfoort (augustus 2014) Marktbewerkingsplan regio Amersfoort (augustus 2014) 1. Inleiding Per 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking. Er komt één regeling voor mensen die kunnen werken, maar daarbij ondersteuning

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: huisvesting Werkplein Zijlsingel Reg. Nummer: SZW/MGT/2011/ Inleiding

Raadsstuk. Onderwerp: huisvesting Werkplein Zijlsingel Reg. Nummer: SZW/MGT/2011/ Inleiding Raadsstuk Onderwerp: huisvesting Werkplein Zijlsingel Reg. Nummer: SZW/MGT/2011/113117 1. Inleiding Op grond van de wet SUWI is de gemeente verantwoordelijk voor het faciliteren van een locatie van waaruit

Nadere informatie

M E M O. : de gemeenteraad. : het college van burgemeester en wethouders. Datum : oktober : analyse en maatregelen.

M E M O. : de gemeenteraad. : het college van burgemeester en wethouders. Datum : oktober : analyse en maatregelen. M E M O Aan Van : de gemeenteraad : het college van burgemeester en wethouders Datum : oktober 2015 Onderwerp : analyse en maatregelen Inleiding: Met de invoering van de Participatiewet is de Incidentele

Nadere informatie

Actieplan Jeugdwerkloosheid 2013 en 2014 Regio Achterhoek. Bijlagen

Actieplan Jeugdwerkloosheid 2013 en 2014 Regio Achterhoek. Bijlagen Actieplan Jeugdwerkloosheid 2013 en 2014 Regio Achterhoek Bijlagen 0 Bijlage 1: Verkenning arbeidsmarkt en jeugdwerkloosheid Deze analyse geeft een beeld op hoofdlijnen van de jeugdwerkloosheid en werkgelegenheid

Nadere informatie

Opinieronde / peiling

Opinieronde / peiling Aan de Raad OPINIE Made, 16 september 2014 Regnr.: 14int03381 Aan de commissie: Fout! Onbekende naam voor documenteigenschap. Datum vergadering: Fout! Onbekende naam voor documenteigenschap. Agendapunt

Nadere informatie

8 Aanbevelingen op een rij

8 Aanbevelingen op een rij 8 Aanbevelingen op een rij 8.1 Verstevigen infrastructuur voor postinitiële ontwikkeling Flexibel en praktijkrelevant aanbod voor maatwerk De regelgeving wordt aangepast om bekostigde en niet-bekostigde

Nadere informatie

Regionaal scholingsakkoord Meters maken op Leren(d) Werken 22 februari 2018

Regionaal scholingsakkoord Meters maken op Leren(d) Werken 22 februari 2018 Regionaal scholingsakkoord Meters maken op Leren(d) Werken 22 februari 2018 Partners in Arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant spreken met elkaar de gedeelde ambitie uit: ü De scholingsgraad van laaggeschoolden

Nadere informatie

Sectorplannen en centrumgemeenten Voorbeelden uit de praktijk. Voorlichtingsbijeenkomsten derde tranche December 2014 Arianne van der Meer

Sectorplannen en centrumgemeenten Voorbeelden uit de praktijk. Voorlichtingsbijeenkomsten derde tranche December 2014 Arianne van der Meer Sectorplannen en centrumgemeenten Voorbeelden uit de praktijk Voorlichtingsbijeenkomsten derde tranche December 2014 Arianne van der Meer Programma 1. Introductie 2. Doel en uitgangspunt 3. Opties in werkwijze

Nadere informatie

Perspectief op werk. Oproep tot regionale actieplannen

Perspectief op werk. Oproep tot regionale actieplannen Perspectief op werk Oproep tot regionale actieplannen Inhoud 1 Oproep tot regionale actieplannen 2 Benut de kansen die de huidige arbeidsmarkt biedt...2 Landelijke partijen bieden hulp en ondersteuning...2

Nadere informatie

Matchen op werk in de arbeidsmarktregio s

Matchen op werk in de arbeidsmarktregio s Matchen op werk in de arbeidsmarktregio s In maart 2017 is op de conferentie met alle geledingen uit alle arbeidsmarktregio s de stip aan de horizon bepaald voor het versterken van de werkgeversdienstverlening

Nadere informatie

Openbaar. Artikel 39 vragen van de fractie D66 over Bijsterhuizen. Alleen ter besluitvorming door het College. Conform advies Aanhouden Anders, nl.

Openbaar. Artikel 39 vragen van de fractie D66 over Bijsterhuizen. Alleen ter besluitvorming door het College. Conform advies Aanhouden Anders, nl. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Artikel 39 vragen van de fractie D66 over Bijsterhuizen Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 30 juni

Nadere informatie

BAWI/U200900940 Lbr. 09/075

BAWI/U200900940 Lbr. 09/075 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Gezamenlijke aanpak economische crisis door gemeenten en sociale partners 2009-2010 Samenvatting uw kenmerk

Nadere informatie

NovaWork. Aan de slag op de arbeidsmarkt in zes stappen Werkgevers en opdrachtgevers. Iedereen doet mee!

NovaWork. Aan de slag op de arbeidsmarkt in zes stappen Werkgevers en opdrachtgevers. Iedereen doet mee! NovaWork Aan de slag op de arbeidsmarkt in zes stappen Werkgevers en opdrachtgevers Iedereen doet mee! NovaWork helpt mensen met een forse afstand tot de arbeidsmarkt op de zoektocht naar zinvol en passend

Nadere informatie

Vaststellen Subsidieregeling aanpak Jeugdwerkloosheid (3B, 2016, 160)

Vaststellen Subsidieregeling aanpak Jeugdwerkloosheid (3B, 2016, 160) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 101228 25 juli 2016 Vaststellen Subsidieregeling aanpak Jeugdwerkloosheid (3B, 2016, 160) Afdeling 3B Nummer 160 Publicatiedatum 20 juli 2016

Nadere informatie

Gemeente Westvoorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Kader van het regionaal arbeidsontwikkelbedrijf Voorne-Putten

Gemeente Westvoorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Kader van het regionaal arbeidsontwikkelbedrijf Voorne-Putten Gemeente Westvoorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Datum: 24 februari 2014 Sector: Inwonerszaken Team : Werk, Inkomen & Service Ingekomen d.d. Adviesnr. 91440 Voorliggend zaaknr. Verseon Ontworpen door:

Nadere informatie

Beschut Werk Wijziging Verordening re-integratie, studietoeslag en tegenprestatie Participatiewet 2015

Beschut Werk Wijziging Verordening re-integratie, studietoeslag en tegenprestatie Participatiewet 2015 voorstel aan de raad Opgesteld door Werk en Inkomen Delsing, A.M.C.D. (Anouk) Kenmerk 174790649 Vergadering Vergaderdatum Geheim Beleidsveld Nee Werk en inkomen Beschut Werk Wijziging Verordening re-integratie,

Nadere informatie

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb Akkoordstukken. (paraaf adjunct-secretaris) Bijlagen

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb Akkoordstukken. (paraaf adjunct-secretaris) Bijlagen Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team ST/PZ/KZ Iinkomstenvrijlating langdurigheidstoeslag WWB 1- Notagegevens Notanummer 2007.00896 Datum 24-1-2007 Portefeuillehouder Weth.

Nadere informatie

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1 Agendapunt 7 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Sociaal Domein Regio Amersfoort Datum : 22 november 2018 Onderwerp : Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Centrale Toegang Bijlage : 1 Vandaag ondertekenen

Nadere informatie

Nadere regels Re-integratieverordening 2015

Nadere regels Re-integratieverordening 2015 Nadere regels Re-integratieverordening 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpen aan den IJssel; overwegende dat het wenselijk is het beleid omtrent de re-integratievoorzieningen

Nadere informatie