Vragen Oliveo Voetbalquizz 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vragen Oliveo Voetbalquizz 2016"

Transcriptie

1 RONDE 1: BOEREN!! Ooit had Oliveo een onofficiële supportersclub met de naam Blauw Wit Boerenshit en als wij in de grote stad spelen, worden we wel eens uitgemaakt voor boeren. We beginnen met een tiental vragen met het boerenleven als thema. De eerste vraag luidt dan ook: 1. Wat is boerenkoolvoetbal? Is dit a. De naam van de beginperiode van het voetbal, toen er nog geen leren bal was maar men met een boerenkool voetbalde. b. Spelstijl waarbij veelvuldig voor de lange bal wordt gekozen. c. Benaming voor hard en gemeen spel. 2. Wie is ouder, Frank of Ronald de Boer? 3. De bijnaam van De Graafschap luidt Superboeren. De trainer heeft zijn hele voetbalcarrière bij De Graafschap gespeeld. Wat is zijn naam? 4. Welke Engelse club heeft als bijnaam Tractor Boys? 5. Oliveo begon in 1930 op een weiland aan de Noordweg. Van welke boer was dit land? En misschien is deze boer wel familie van de winnaar van de Kaufmanntrofee van vorig jaar. Nogmaals, wat is de achternaam van deze boer? 6. Even over de grens in Duitsland speelt BOER-russia Mönchengladbach. Hoe luidt de best wel agrarische bijnaam van deze club? 7. Tegen welke BOER-gondische ex-keeper van onder meer FC Utrecht en Ajax werd altijd Pizza, pizza! geroepen? 8. Welke Eredivisieclub heeft een paard in zijn clubembleem? 9. Wat is de achternaam van de assistent-trainer van Go Ahead Eagles wiens voornaam Michel luidt? 10. Vooruit, de laatste. Bij de Schapenkoppen uit Dordrecht heeft de naam van de trainer te maken met een varken? Wat is zijn naam? RONDE 2: ASSISTENT-TRAINERS Ze zijn de stille krachten die in de luwte goed werk verrichten: de assistent-trainers. Zij verdienen wel een rondje met vijf vragen. 11. Twee spelers met een groot voetbalverleden bij topclubs in Nederland en het buitenland zijn nu assistent-trainer van Ajax en Feyenoord. We bedoelen natuurlijk Dennis Bergkamp en Jan Wouters. Wie heeft meer interlands gespeeld, Jan of Dennis?

2 12. Wouters beëindigde zijn spelerscarrière in In welk jaar speelde Dennis Bergkamp zijn afscheidswedstrijd? Het was de openingswedstrijd van het Emirates-stadium met de wedstrijd Arsenal Ajax. 13. Er zijn ook trainers die eerst hoofdtrainer zijn en daarna verder gaan als assistent-trainer. PSV heeft bijvoorbeeld nu een assistent-trainer die vorig seizoen hoofdtrainer was van NEC. Wie bedoelen we hier? 14. En afgelopen winterstop werd in de Eredivisie een assistent-trainer gepromoveerd tot hoofdtrainer Welke trainer bedoelen we hier? 15. Bij welke Eredivisieclub zitten een vader met zijn zoon samen op de bank naast de hoofdtrainer? RONDE 3: GEMEEN Een gemeen rondje waarbij je moet raden wat spelers of clubs met elkaar gemeen hebben. 16. Welke club hebben Ruud van Nistelrooy, Nigel de Jong en Joris Mathijsen met elkaar gemeen? 17. Welke club hebben Pierre van Hooydonk, Glenn Helder en Gaston Taument met elkaar gemeen? 18. Welke stadion hebben de clubs Bayern München en TSV 1860 München met elkaar gemeen? 19. Wie hebben oud-ajacied Sören Lerby en tv-producent John de Mol met elkaar gemeen? 20. Wat is de link tussen ADO-verdediger Tom Beugelsdijk en de Haagse goochelaar Michel? RONDE 4: EUROPEES KAMPIOENSCHAP Dit jaar staat er weer een Europees Kampioenschap op het programma met een recordaantal deelnemende teams. Helaas zonder Nederland. 21. Wij kregen het zelfs voor elkaar om in een groep met o.a. IJsland vierde te worden. Dan mag je zelfs geen play-offs spelen. Welke Nederlandse speler scoorde deze kwalificatie als laatste? 22. In welk jaar ontbrak Oranje voor de laatste keer op een EK? 23. Welk land is de huidige Europees kampioen? 24. Er zijn vijf landen die dit jaar gaan debuteren op het EK. Ik noem er vier. Welk land is de vijfde debutant. Slowakije, Wales, IJsland, Noord-Ierland en Onze zuiderburen zitten vol zelfvertrouwen en dat zullen ze nodig hebben, want ze zitten in een zware poule. Ierland is leuk maar lastig. Zweden is lastig en heeft Zlatan. Maar welke land is gewoon zwaar en zit ook bij de Rode Duivels in de poule?

3 RONDE 5: VERRASSING! Ieder seizoen zijn er clubs die boven zichzelf uitstijgen of juist erg tegenvallen. Hier komen vijf vragen over clubs die misschien wel een beetje boven zichzelf uitstijgen. 26. In onze Eredivisie staat een club uit Almelo op een keurige vierde plaats. Dezelfde club stond vorig jaar tot de tiende speelronde helemaal onderaan. We kennen allemaal de naam van deze club. De vraag luidt echter: Hoe spreek je het uit? Oftewel, je belt de club en als de telefoniste opneemt, op welke lettergreep legt deze dame de klemtoon? Op de eerste lettergreep of op de tweede lettergreep? 27. De andere verrassing is EN-EE-CEE. Deze club werd vorig seizoen kampioen van de Jupiler League. Ze hadden 101 punten en maakten 100 doelpunten. Wie was de topscorer van EN-EE-CEE met 28 goals? 28. In Engeland is het Leicester City dat vriend en vijand doet verbazen. Hoe heet hun veelscorende spits? 29. In Duitsland was vorig jaar FC Augsburg de verrassing. Het werd vorig seizoen vijfde en hield clubs als Schalke 04 en Borussia Dortmund onder zich. Hoe heet de Nederlandse aanvoerder? 30. De grote verrassing in de Champions League is dit seizoen het Belgische AA Gent. Deze club overwintert en gaan het volgende maand opnemen tegen Wolfsburg. Wat is de bijnaam van deze club? RONDE 6: FC TWENTE Het gaat niet zo goed met FC Twente. Na het eerste landskampioenschap is het snel bergafwaarts gegaan. De megalomane voorzitter bleek vooral een handelaar in gebakken lucht en heeft de club de afgrond in geduwd. 31. Het jaar 2015 was een regelrecht rampjaar voor FC Twente. Terwijl het ook een jubileumjaar was. Hoeveel jaar bestond de club vorig jaar? 32. Eenmaal zullen wij de kampioen zijn, zong Eddy Achterberg in de jaren zeventig. Dat duurde dus best wel lang. In welk jaar werd FC Twente voor de eerste keer landskampioen? 33. Hoeveel punten kreeg FC Twente vorig seizoen in mindering wegens wanbeleid? 34. Gaat het slecht met de club, dan is de trainer de sigaar. Alfred Schreuder moest vertrekken. Wat is de naam van de trainer die hem opvolgde? 35. Welke investeringsmaatschappij heeft lekker verdiend aan de transfers van spelers van FC Twente? RONDE 7: HET JAAR 2015 Voetbalvragen over het jaar Wie af en toe een krant leest of naar Studio Sport kijkt, kan hier zijn voordeel doen. 36. Afgelopen seizoen kreeg de Nigeriaan Anthony Ujah de nationale Duitse hoon over zich, nadat hij zich na een doelpunt vergreep aan de horens van de geit Hennes. Van welke Bundeligaclub is Hennes de mascotte? Tip: denk aan het clubembleem.

4 37. Welke Nederlandse club had dit seizoen een wereldprimeur door het stadion in te richten met een speciaal vak voor vrouwen? 38. Op 10 oktober jongstleden speelde Oranje een belangrijke EKkwalificatiewedstrijd. En voor het eerst in de geschiedenis op kunstgras. In en tegen welk land was dat? 39. In oktober schreef Georginio Wijnaldum Premier League-geschiedenis door in een wedstrijd vier maal te scoren. Vijftien jaar eerder lukte dat een andere Nederlander ook. Wie scoorde namens Chelsea ook eens vier keer in één wedstrijd? 40. Tot driemaal toe zorgde de huisjurist er voor dat een Feyenoorder werd vrijgesproken van aanklachten van de aanklager van de KNVB. Eerst Karsdorp, toen Elia, en vervolgens Kramer. Hoe heet deze briljante man? 41. Onlangs scoorde de spits van Leicester City (ja, de man uit vraag 28) elf Premier League-wedstrijden achter elkaar. Dat is een record. Het oude record stond op 10. Welke voormalige aanvaller van Manchester United was de vorige recordhouder? 42. Deze Italiaanse club won in 1995 en 1999 de UEFA Cup, maar viel vorig jaar op door stakende spelers die al een half jaar geen salaris hadden ontvangen en een wedstrijd die niet doorging omdat de stewards niet betaald konden worden. Welke beroemde, geelblauwe, club werd vorig jaar teruggezet van de serie A naar de serie D? 43. Twee amateurclubs haalden in het bekertoernooi de kwartfinales. Oftewel: welke twee amateurclubs zitten nog in de KNVB-beker? 44. Dit seizoen bestaat de Eerste Divisie uit 19 teams. Vorig seizoen waren dat er nog 20. Welk team doet niet meer mee? 45. Tot slot. Welke club won in 2015 voor de tweede keer achter elkaar de Europa League?

5 RONDE 8: VARIA 46. Heerenveen heeft een zeer rijke historie met buitenlandse spelers. Wat trainers betreft kiest ze liever voor Nederlands bloed. Hierop zijn twee uitzonderingen. De ene was de Duitser Frits Korbach. De andere uitzondering kwam uit Noorwegen. Hoe heet deze trainer uit het seizoen ? 47. Broers die allebei scoren in één wedstrijd. Gérard en Dennis de Nooijer lukten dat in Daarna moesten we wachten tot het seizoen Toen won ADO met 0-3 in de Kuip tegen Feyenoord. Welke broers scoorden allebei? De achternaam is voldoende. 48. Hij speelde 18 minuten in de Champions League met Ajax. Daarna ging hij naar MVV en uiteindelijk speelde hij voor nog twee Nederlandse clubs in de Champions League. Wie bedoelen we hier? 49. Hoe vaak werd Peter van Velzen topscorer van de Eerste Divisie? 50. Real Madrid stelde in december tijdens een Spaanse bekerwedstrijd een nietgerechtigde speler op. Het gevolg laat zich raden. Real werd uit de beker gezet. Welke, best wel grote, Nederlandse club stelde in het seizoen een ongerechtigde speler op en werd daarom uit het KNVB-bekertoernooi gezet? 51. FC Barcelona is opgericht door Johan Gamper. Deze Zwitser heeft de beroemde blaugrana-kleuren overgenomen van een andere club. Welke club? 52. Lincoln FC uit Gibraltar vestigde in 2015 een record door voor de 12 e keer op rij landskampioen te worden. Maar welke Europese club is het vaakst landskampioen geweest? 53. Bij Sparta zit Alex Pastoor al ruim een jaar op de trainersbank. Dit is zeer bijzonder voor Sparta, want bij Sparta krijgen de trainers nogal makkelijk een ontslagbrief in hun handen geduwd. Hoeveel verschillende trainers namen vanaf de eeuwwisseling plaats op de Spartaanse bank? Je mag er twee naast zitten. 54. In Engeland staat van alle Nederlandse spelers Wijnaldum het hoogst op de topscorerslijst. Welke landgenoot staat in Duitsland het hoogst? 55. Uit hoeveel clubs bestaat de Schotse Premier League? RONDE 9: EEN-TWEETJES Twee makkelijke antwoorden verstopt in één vraag. Dit zijn onze jaarlijkse een-tweetjes. Hier komen er vijf.

6 56. De club van Gert Jan Verbeek speelt thuis tegen de club van Mike van Duinen. Noteer de wedstrijd. 57. Hulptrainer Alfred Schreuder speelt thuis tegen hulptrainer Ton Lokhoff. Welke wedstrijd? 58. De laatste Belgische club van trainer John van den Brom speelt thuis tegen de laatste Belgische club van trainer Mario Been. Welke wedstrijd? 59. Tjarron Chery speelt thuis tegen Kyle Ebecilio. Noteer de wedstrijd! 60. De oudste broer Narsingh speelt thuis tegen de jongste. In welke wedstrijd? RONDE 10: OLIVEO Een quiz bij Oliveo kan niet zonder een paar vraagjes over Oliveo. Hier komen ze. 61. Oliveo heeft in haar rijke geschiedenis al vele voorzitters gehad. Sommigen voor langere tijd, sommige voor kortere tijd. Wie was de kortst zittende voorzitter uit de historie van onze club? 62. Nu we het toch over voorzitters hebben. Wie was eigenlijk bij Oliveo de voorganger van voorzitter Walter van den Bogaerdt? 63. Tegenwoordig kijk je op de website, maar vroeger belde je voor afkeuringen de afkeuringslijn en voor leuke verhalen en diepte-interviews hadden we het Oliveo- Kontakt. In welk jaar verscheen voor de laatste keer het papieren Oliveo Kontakt? 64. We zijn bij Oliveo voor een lange periode verstoken geweest van vrouwenvoetbal. Gelukkig hebben we dit seizoen weer meiden voetballen bij Oliveo. In welk jaar werd er voor het laatst door volwassen vrouwen in teamverband tegen een bal getrapt? 65. De LEGO-actie moet stenen opleveren. Hoeveel is een steen waard? 66. Nu we het toch over de LEGO-actie hebben. Wat is de stand van het aantal verkochte steentjes die nu op de website staat? Je mag er 100 naast zitten. RONDE 11: AMATEURS IN DE REGIO 67. Wat is de naam van de huidige trainer van het vlaggenschip van DSVP? 68. Wat is sinds 2008 de naam van de nieuwe club die is ontstaan uit de fusie van de Scheveningse clubs SV 35 en JAC? 69. Welke twee clubs uit ons district spelen in de Topklasse zondag? 70. Welke club uit de regio Delft speelt vanaf dit seizoen met het eerste elftal op zaterdag in plaats van zondag? 71. Welke club uit onze gemeente heeft de meeste heren-seniorenelftallen? RONDE 12: EIGENAREN VAN VOETBALCLUBS Steeds meer clubs, vooral in Engeland, krijgen een nieuwe eigenaar uit met name de Golfstaten en Azië. Over de goede bedoelingen van deze heren heersen wel eens twijfels.

7 72. ADO Den Haag heeft bijvoorbeeld sinds kort de heer Wang als eigenaar. Je moet even wachten op je geld, maar dan heb je ook wat. Zelfs een nieuwe assistenttrainer, een voormalig bondscoach van China. Wat is de naam van deze kundige assistent? 73. Hagenees John van Zweden kocht een aantal jaren geleden, in een vlaag van verstandsverbijstering en zonder zijn vrouw te informeren, een aandeel in zijn favoriete club Swansea City. Dat is nu een vermogen waard. Hoeveel stak behangkoning John in de club? 74. AFC Wimbledon uit Londen kreeg in 2004 een nieuwe eigenaar, ene Peter Winkelman. Hij verhuisde de club doodleuk 90 kilometer naar het noorden naar Milton Keynes. Ook wijzigde hij de naam van de club. Wat is de huidige naam van de club die momenteel uitkomt in het Championship? RONDE 13: BEKER In Duitsland en Engeland staat de beker in hoog aanzien. In Nederland is het vooral voor kleinere clubs een grote prijs. Denk maar aan de feesten in Zwolle en Groningen. Zes vragen over de beker. 75. In mei vorig jaar speelden drie Nederlandse broers ieder een bekerfinale. De oudste de Engelse Cupfinal, de middelste de finale om de KNVB-beker, en de jongste de finale van de districtsbeker bij de amateurs. Wat is hun achternaam? 76. Welke voormalige Ajacied uit Volendam speelde in 1983 als eerste Nederlander de Engelse FA-Cupfinal? 77. In de Engelse FA-Cupfinale stond driemaal een Nederlandse keeper op het veld. Twee daarvan zijn Edwin van der Sar en Sander Westerveld. Wie stond in 2000 namens Chelsea onder de lat? 78. Tijdens de laatste finale om de KNVB-beker won FC Groningen met 2-0 van PEC Zwolle. Wie scoorde beide doelpunten van de Groningers? 79. Ook vóór de Tweede Wereldoorlog werd naast de reguliere competitie al gespeeld om de nationale beker. Welke nog steeds bestaande Delftse club won ooit de Nederlandse beker? 80. In Engeland spelen ze de bekerfinale in Londen, in Nederland altijd in Rotterdam. Maar in welke stad spelen ze in Duitsland al sinds 1985 elke jaar de finale? RONDE 14: VARIA Nog tien vragen. Het is een ijzeren wet in het land der voetbalquizzen dat je met de quiz makkelijk moet beginnen, want dan moeten jullie er nog inkomen. En makkelijk moet eindigen, want dan zijn jullie moe. Nou, dat is dan jammer, want we eindigen met tien flinke hersenkrakers 81. We beginnen met nog een vraag over FC Twente. We kennen de huidige, 19- jarige keeper vooral om zijn blundertjes en het zielige gezicht dat hij trekt als hij weer eens is gepasseerd. Wat is de naam van deze jonge doelman van FC Twente?

8 82. Weinig keepers worden later goede trainers. Ze zijn dan ook zeldzaam. Maar misschien ken je deze wel. Deze ex-keeper was namelijk trainer van FC Twente en is nu trainer van Club Brugge. Wie bedoelen we? 83. Welke club verruilt komende zomer het prachtige Boleyn Ground voor het Olympisch stadion in Londen? 84. We hadden nog nooit van hem gehoord, Kevin van Essen, maar plotseling kenden we hem allemaal als de speler die verboden middelen had geslikt. Het leverde hem twee jaar schorsing op. Bij welke club uit de Jupiler League speelt hij? 85. HSV heeft in het verleden vier Nederlandse hoofdtrainers gehad. Onder andere Bert van Marwijk, Ricardo Moniz en Huub Stevens. Wie was de vierde? 86. Als HSV thuis speelt, dan trekken de spelers een wit shirt aan en een rode broek. Wat is de kleur van de kousen? 87. De laatste vraag over HSV. Op dit moment spelen ze thuis tegen Bayern München. Wat wordt de uitslag? 88. In welk stadion speelde het Nederlands elftal de beroemde halve finale tegen West-Duitsland tijdens het EK van 1988? 89. We zoeken een Nederlander met een record. Deze voormalige spits speelde maar liefst namens zeven clubs in Oranje. De eerste was NAC en de laatste Fenerbahce. Wie is hij? 90. In 2009 werd Uli Hoeness als opvolger van Franz Beckenbauer gekozen tot voorzitter van Bayern München. Waar woonde hij het grootste deel van 2015?

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1.1 Welke drie Eredivisie teams werden dit seizoen door een club uit een lagere divisie uitgeschakeld in de KNVB-beker? 1.2 Welke twee Nederlanders maakten

Nadere informatie

dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014 PEC Zwolle Ajax 18:00

dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014 PEC Zwolle Ajax 18:00 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE vr EL vr EL donderdag 2 + 9 juli 2015 Go Ahead Eagles donderdag 16 + 23 juli 2015 Go Ahead Eagles vrijdag 17 juli 2015 loting Q3 CL + EL PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 vr CL vr EL dins. 28

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE vr EL vr EL donderdag 2 + 9 juli 2015 Go Ahead Eagles donderdag 16 + 23 juli 2015 Go Ahead Eagles vrijdag 17 juli 2015 loting Q3 CL + EL CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 vr CL vr EL dins.

Nadere informatie

VERVOLG PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13

VERVOLG PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 KNVB BEKER ACHTSTE FINALES 18 vrijdag 21 december 2012 AZ FC Twente 20:00 18 vrijdag 21 december 2012 SC Veendam Sparta Rotterdam 20:00 18 zaterdag 22 december 2012 sc Heerenveen Vitesse 18:45 18 vrijdag

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1.1 Noem de laatste trainer van Ajax die als speler nooit voor het Nederlands Elftal uitkwam. 1.2 Noem de twee Tunesische internationals die in de Eredivisie

Nadere informatie

JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00

JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00 vr CL vr dins. 26 / woensdag 27 juli 2016 Ajax donderdag 28 juli 2016 AZ / Heracles Almelo JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00 vr CL vr din. 2 / woe. 3 augustus 2016 Ajax donderdag 4 augustus 2016

Nadere informatie

PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13

PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13 vr EL vr EL vr CL vr EL donderdag 5 + 12 juli 2012 FC Twente donderdag 19 + 26 juli 2012 Vitesse, FC Twente din. 31 juli / woe. 1 aug. 2012 Feyenoord donderdag 2 augustus 2012 sc Heerenveen, FC Twente,

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13

CONCEPT PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13 vr EL vr EL vr CL vr EL donderdag 5 + 12 juli 2012 FC Twente donderdag 19 + 26 juli 2012 Vitesse, FC Twente din. 31 juli / woe. 1 aug. 2012 Feyenoord donderdag 2 augustus 2012 sc Heerenveen, FC Twente,

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1.1 Welke doelman zat bij Feyenoord op de bank tijdens de gewonnen UEFA Cup-finale van 2002 tegen Borussia Dortmund? 1.2 Tegen welke tegenstander en in

Nadere informatie

Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, 28-06-2013 pagina 1 van 15

Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, 28-06-2013 pagina 1 van 15 vr donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax 20:00 vr CL vr din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013 Ajax Roda

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2013/'14 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE. Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, pagina 1 van 14

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2013/'14 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE. Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, pagina 1 van 14 vr donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax vr CL vr din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013 Ajax Roda JC

Nadere informatie

VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD?

VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD? VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD? DOOR ROBBERT REINDERS, ROY POTGIETER & ALWIN HUISJES INLEIDING QUIZ WELKOM UITLEG SPELREGELS RONDE 1 RONDE 2 KWART FINALE HALVE FINALE FINALE

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 18 AUGUSTUS vr 01 loting CL voorronde 3 loting UC voorronde 2 za 02 zo 03 ma 04 di 05 wo 06 do 07 vr 08 za 09 zo 10 ma 11 di 12 Champions League voorronde 3 wo 13 Champions League voorronde

Nadere informatie

Naar het eerste onderdeel

Naar het eerste onderdeel Volgende Start de quiz Naar het eerste onderdeel Start dit onderdeel 1. Wie maakte de 4000 ste eredivisietreffer voor Feyenoord? A. Sekou Cissé B. John Guidetti C. Jerson Cabral 2. Coen Dillen maakte ooit

Nadere informatie

ONTWIKKELEN SPEELWIJZE

ONTWIKKELEN SPEELWIJZE WFA EN VVON ORGANISEREN 6e NATIONALE VOETBAL SYMPOSIUM ONTWIKKELEN SPEELWIJZE WOENSDAG 8 FEBRUARI 2017 VAN 15:30 TOT 20:30 BILDERBERG HOTEL T SPEULDERBOS GARDEREN INSCHRIJVEN VIA WWW.VVON.NL PROGRAMMA

Nadere informatie

Voetbalquiz. 11 editie!!!

Voetbalquiz. 11 editie!!! Voetbalquiz 11 editie!!! FINALE Voetbalquiz 20 januari 2018 Fift-fifty Waar? - Niet Waar? Vraag 1: Olympia 60 Kampioen in 1981/ 82!!!! Seizoen 81/82: Olympia 1 wint dubbel, ook de beker! A) Waar B) Niet

Nadere informatie

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL EREDIVISIE SEIZOEN 2013/'14

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL EREDIVISIE SEIZOEN 2013/'14 vr EL donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax 20:00 vr CL din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV vr EL donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013

Nadere informatie

Competitie 1e elftallen, programma 8-8-2008 t/m 30-5-2009 Eredivisie

Competitie 1e elftallen, programma 8-8-2008 t/m 30-5-2009 Eredivisie Eredivisie Vrijdag 29-8-2008 1135 Vitesse - FC Groningen Zaterdag 30-8-2008 1031 N.E.C. - De Graafschap 1126 Willem II - Ajax 1141 FC Utrecht - PSV 1294 Roda JC - FC Twente Zondag 31-8-2008 1038 AZ - NAC

Nadere informatie

Naam team: Vragen Eerste Ronde VVKVoetbalQuiz 2016. Totaal te behalen: 8 punten PUNTEN VRAAG ANTWOORD. Thema: Wit

Naam team: Vragen Eerste Ronde VVKVoetbalQuiz 2016. Totaal te behalen: 8 punten PUNTEN VRAAG ANTWOORD. Thema: Wit Vragen Eerste Ronde VVKVoetbalQuiz 2016 PUNTEN VRAAG ANTWOORD Thema: Wit 2 Het is vandaag Witte Donderdag. Welke Zeeuwse club speelt helemaal in het wit (van top tot teen dus)? 4 Wit is de kleur van de

Nadere informatie

Puntentelling voetbalkenner 2013/2014

Puntentelling voetbalkenner 2013/2014 Puntentelling voetbalkenner 2013/2014 Puntentelling Voetbalkenner 2013-2014 In totaal zijn er 180 punten te verdienen. De puntentelling ziet er als volgt uit: Vraag 1: Wat wordt de uitslag? SC Heerenveen

Nadere informatie

Competitieprogramma 2009/'10

Competitieprogramma 2009/'10 Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Betaald voetbal Competitieprogramma 2009/'10 Jupiler League pagina 1 van 20 AUGUSTUS 01 za 02 zo 03 ma 04 di return CL vr 3 deelname FC Twente 05 wo return CL vr 3 06

Nadere informatie

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16.

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16. POULEWEDSTRIJDEN vrijdag 10 juni 21.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Frankrijk-Roemenie 1. ruststand 2 pnt 1. 2. eindstand 5 pnt 2. 3. Hoeveel doelpunten scoort Antoine Griezmann? 1 pnt 3. 4. Hoeveel gele

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 19 JULI vr 01 za 02 zo 03 ma 04 di 05 wo 06 do 07 vr 08 za 09 zo 10 ma 11 di 12 wo 13 do 14 Europa League voorronde 2 instroom ADO Den Haag vr 15 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde

Nadere informatie

Op 2 september jongstleden kwam in de wedstrijd Japan Zuid Korea een speler met Nederlandse roots namens Japan in het veld. Wie is hij?

Op 2 september jongstleden kwam in de wedstrijd Japan Zuid Korea een speler met Nederlandse roots namens Japan in het veld. Wie is hij? RONDE 1: Het is een term van trainer Bert Jacobs. Hotseknotsbegonia-voetbal. Hij bedoelde hiermee voetbal zonder overleg of bedoeling. De bal ging alle kanten op. We starten met 10 vragen die ook alle

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 16 JULI wo 01 do 02 vr 03 za 04 zo 05 ma 06 di 07 wo 08 do 09 vr 10 za 11 zo 12 ma 13 di 14 wo 15 do 16 Europa League voorronde 2 instroom NAC Breda vr 17 loting EL voorronde 3 loting CL voorronde

Nadere informatie

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2014 begint op zaterdag 28 december en eindigt op zaterdag 15 februari.

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2014 begint op zaterdag 28 december en eindigt op zaterdag 15 februari. 2014 Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2014 begint op zaterdag 28 december en eindigt op zaterdag 15 februari. Voor elke leeftijdscategorie zijn de teams in poules verdeeld. De opzet hiervan is om de mindere

Nadere informatie

5,9. Biografie door G woorden 26 januari keer beoordeeld. Ik ga het over een paar dingen hebben. Vragen. Jeugd

5,9. Biografie door G woorden 26 januari keer beoordeeld. Ik ga het over een paar dingen hebben. Vragen. Jeugd Biografie door G. 1832 woorden 26 januari 2013 5,9 24 keer beoordeeld Vak Anders Ik ga het over een paar dingen hebben. 1. 2. 3. 4. Ik ga vertellen over zijn jonge jaren en hoe hij voetballer is geworden.

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 20 JULI do 01 vr 02 za 03 zo 04 ma 05 di 06 wo 07 do 08 vr 09 za 10 zo 11 ma 12 di 13 wo 14 do 15 Europa League voorronde 2 instroom FC Utrecht vr 16 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde

Nadere informatie

ZONDAG 10 JUNI VREDENBURCH

ZONDAG 10 JUNI VREDENBURCH ZONDAG 10 JUNI 2018 - VREDENBURCH LEX IMMERS CUP 2 VOORWOORD VAN LEX IMMERS Toen ik vorig jaar werd gevraagd wat ik er van zou vinden als er een jeugd - toernooi naar mij zou worden vernoemd, ook nog te

Nadere informatie

Concept programma Eredivisie

Concept programma Eredivisie pagina 1 van 19 JULI za 10 zo 11 ma 12 di 13 wo 14 do 15 Europa League voorronde 2 instroom FC Utrecht vr 16 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde 3 za 17 zo 18 ma 19 di 20 wo 21 do 22 return Europa

Nadere informatie

Speelronde 1. Speelronde 2. Speelronde 3. Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente

Speelronde 1. Speelronde 2. Speelronde 3. Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente Speelronde 1 Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente Zaterdag 7 augustus 2010 Heracles Almelo Willem II NEC - VVV Venlo SC Heerenveen - PSV De Graafschap - Excelsior Zondag 8 augustus 2010 Vitesse ADO

Nadere informatie

Het Kuiper Administraties wintertoernooi 2017/2018 begint op zaterdag 23 december en eindigt op zaterdag 3 februari.

Het Kuiper Administraties wintertoernooi 2017/2018 begint op zaterdag 23 december en eindigt op zaterdag 3 februari. Het Kuiper Administraties wintertoernooi 2017/2018 begint op zaterdag 23 december en eindigt op zaterdag 3 februari. Voor elke leeftijdscategorie zijn de teams in poules verdeeld. De opzet hiervan is om

Nadere informatie

Mededelingen. Nummer 21 Maandag 3 december t/m zondag 22 december Seizoen Uitslagen. Verjaardagen

Mededelingen. Nummer 21 Maandag 3 december t/m zondag 22 december Seizoen Uitslagen. Verjaardagen Nummer 21 Maandag 3 december t/m zondag 22 december Seizoen 2018-2019 Uitslagen NAC 019 FC Volendam 019 2-0 PSV 014 - NAC 014 5-1 NAC 013 Alphense Boys 013 2-1 NAC 012 - Excelsior 012 7-17 NAC 011 - MVV

Nadere informatie

EREDIVISIE. = herfstkampioen

EREDIVISIE. = herfstkampioen SEIZOEN 2005-2006 EREDIVISIE M W G V + - S P PIM 1. PSV Eindhoven 34 26 6 2 71 23 +48 84 2. AZ Alkmaar 34 23 5 6 78 32 +46 74 3. Feyenoord Rotterdam 34 21 8 5 79 34 +45 71 4. AFC Ajax Amsterdam 34 18 6

Nadere informatie

Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal

Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal knvb.nl In dit terugkerende item worden de ontwikkelingen van het meisjes- en vrouwenvoetbal in district Zuid II

Nadere informatie

Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter,

Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter, Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter, Vrijdag 5 augustus is het nieuwe Eredivisieseizoen 2016 2017 gestart. In samenwerking met René Heuven, heeft de Supportersclub hiervoor een weddenschap georganiseerd:

Nadere informatie

EREDIVISIE. = winterkampioen

EREDIVISIE. = winterkampioen SEIZOEN 2011-2012 EREDIVISIE M W G V + - S P PIM 1. AFC Ajax Amsterdam 34 23 7 4 93 36 +57 76 2. Feyenoord Rotterdam 34 21 7 6 70 37 +33 70 3. PSV Eindhoven 34 21 6 7 87 47 +40 69 4. AZ Alkmaar 34 19 8

Nadere informatie

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2017 begint op zaterdag 7 januari en eindigt op zaterdag 18 februari.

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2017 begint op zaterdag 7 januari en eindigt op zaterdag 18 februari. 2017 Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2017 begint op zaterdag 7 januari en eindigt op zaterdag 18 februari. Voor elke leeftijdscategorie zijn de teams in poules verdeeld. De opzet hiervan is om de mindere

Nadere informatie

RKVV Westlandia. Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt

RKVV Westlandia. Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt 1 Ik ben een echte Westlandiaan. Een van de spelers die na dit seizoen Westlandia gaat verlaten is Jeroen Spruijt. Hij kwam bij Westlandia op 2 september 2006.

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Vier van onze zonen spelen bij Sparta:

Nadere informatie

Zondag 9 april e Edwin van der Sar Toernooi vv Foreholte Voorhout

Zondag 9 april e Edwin van der Sar Toernooi vv Foreholte Voorhout Zondag 9 april 2017 11 e Edwin van der Sar Toernooi vv Foreholte Voorhout Voorwoord Dit is het programmaboekje van het 11e Edwin van der Sar Toernooi. Een toernooi voor de nieuwe JO13-1 voor het seizoen

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 19 JULI do 01 vr 02 za 03 zo 04 ma 05 di 06 wo 07 do 08 vr 09 za 10 zo 11 ma 12 di 13 wo 14 do 15 Europa League voorronde 2 vr 16 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde 3 za 17 zo 18 ma

Nadere informatie

Vragen Oliveo Voetbalquizz 2013

Vragen Oliveo Voetbalquizz 2013 WARMING UP We beginnen met vijf makkelijke vragen om er even in te komen. De adrenaline giert door de kantine, maar met een goede warming up worden jullie vast wat rustiger. 1. Welke club won afgelopen

Nadere informatie

Thomas Verhaar. Update

Thomas Verhaar. Update Update 28-01-2019 Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Thomas speelt sinds

Nadere informatie

Mededelingen. Nummer 17 Maandag 5 november t/m zaterdag 25 november Seizoen Uitslagen. Verjaardagen

Mededelingen. Nummer 17 Maandag 5 november t/m zaterdag 25 november Seizoen Uitslagen. Verjaardagen Nummer 17 Maandag 5 november t/m zaterdag 25 november Seizoen 2018-2019 Uitslagen NAC 019 FC Groningen 019 1-1 Almere City 017 NAC 017 0-2 NAC 015 Excelsior 015 1-1 Vitesse 014 NAC 014 4-1 NAC 012 FC Utrecht

Nadere informatie

LIVE STREAMING Almere Roda livestream kijken gratis naar online Dutch Playoffs uitzending fox tv

LIVE STREAMING Almere Roda livestream kijken gratis naar online Dutch Playoffs uitzending fox tv LIVE STREAMING Almere Roda livestream kijken gratis naar online Dutch Playoffs uitzending fox tv 10-05-2018 almere is in de tweede helft van de twintigste eeuw opgezet als tweede grotere stad in de provincie

Nadere informatie

Voetbalreisgids Borussia Dortmund

Voetbalreisgids Borussia Dortmund Voetbalreisgids Borussia Dortmund Ga voorbereid op reis naar Borussia Dortmund en haal het maximale uit uw voetbalweekend! Informatie over VoetbalreizenXL, Borussia Dortmund en de reis met praktische informatie.

Nadere informatie

Rabobank Schoolvoetbaltoernooi 2010

Rabobank Schoolvoetbaltoernooi 2010 Jongens groep 3/4 poule A PSV 0-2 0-5 0-7 (3) Borussia Dortmund 2-0 1-1 4 2 (2) Fiorentina 1-1 5-0 4 5 (1) 9.50 uur A1 PSV - Borussia Dortmund 0-2 10.40 uur A1 Borussia Dortmund - Fiorentina 1-1 11.30

Nadere informatie

JO OBBINK CUP hal ABC

JO OBBINK CUP hal ABC VELD: JO8 1-2-3 OBBINK CUP hal ABC Spanje Frankrijk Duitsland Nederland Tijd: Wedstrijd: Uitslag: 08:30-08:46 A Spanje - Frankrijk.. -.. 08:30-08:46 B Duitsland - Nederland.. -.. 08:47-09:03 A Spanje -

Nadere informatie

Competitieprogramma 2006/'07

Competitieprogramma 2006/'07 Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Betaald voetbal Competitieprogram /' Erevisie 4 juli Program Erevisie seien /' pagina 1 van 3 juli AUGUSTUS 17 31 Ronde 1 Sparta - Vitesse 1 ADO Den Haag - sc Heerenveen

Nadere informatie

Een spreekbeurt over ADO Den Haag

Een spreekbeurt over ADO Den Haag Een spreekbeurt over ADO Den Haag Wij ontvangen veel berichten van kinderen die graag een spreekbeurt over ADO Den Haag willen houden. Zij weten alleen niet waar of hoe ze moeten beginnen. Wij helpen je

Nadere informatie

SARTO KALENDER SEIZOEN 2008/2009

SARTO KALENDER SEIZOEN 2008/2009 KALENDER SEIZOEN 2008/2009 / KNVB vrijdag 01-08-2008 Zomer BO/VO zaterdag 02-08-2008 Zomer BO/VO zondag 03-08-2008 Zomer BO/VO 32 maandag 04-08-2008 Zomer BO/VO dinsdag 05-08-2008 Zomer BO/VO CL 2e kwalificatieronde

Nadere informatie

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014.

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Dit jaar wordt het Zilveren Trawler toernooi in Katwijk gehouden en niet in IJmuiden. vv Katwijk en IJ.V.V.

Nadere informatie

WETERING Dinsdag 30 december: 09:00-11:00 Blauwe mini's 11:10-14:40 D5, D6, D7, D8, MD1.

WETERING Dinsdag 30 december: 09:00-11:00 Blauwe mini's 11:10-14:40 D5, D6, D7, D8, MD1. MOLENWIEK Zondag 28 december: 09:30-11:30 F8, F9, F10, F11, ME2. 11:30-12:20 Penaltybokaal F 12:20-14:20 F1, F2, F3, F4, F5. 14:25-16:25 MB1, MC1, MC2. 16:30-19:00 D1, D2, D3. 19:05-21:05 C4, C5, C6. WETERING

Nadere informatie

Privéplakboeken, de onuitputtelijke bron van de Haagse Voetbal Historie

Privéplakboeken, de onuitputtelijke bron van de Haagse Voetbal Historie Privéplakboeken, de onuitputtelijke bron van de Haagse Voetbal Historie Zwarte schoenen, die droegen ze ook bij Duindorp SV in het seizoen 1972-1973. En ze werden er nog kampioen op ook, zoals deze foto

Nadere informatie

EVC EVC. Keetzijde VX EDAM. Schoolvoetbal Toernooi. EVC-Rabobank. Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School

EVC EVC. Keetzijde VX EDAM. Schoolvoetbal Toernooi. EVC-Rabobank. Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School EVC EVC Keetzijde 20 1135 VX EDAM EVC-Rabobank Schoolvoetbal Toernooi 2016 Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School 4-5-2016 Wedstrijdreglement EVC SCHOOLVOETBALTOERNOOI 1 Alle

Nadere informatie

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2013 begint op zaterdag 29 december en eindigt op zaterdag 16 februari.

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2013 begint op zaterdag 29 december en eindigt op zaterdag 16 februari. 2013 Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2013 begint op zaterdag 29 december en eindigt op zaterdag 16 februari. Voor elke leeftijdscategorie zijn de teams in poules verdeeld. De opzet hiervan is om de mindere

Nadere informatie

EREDIVISIE. = herfstkampioen

EREDIVISIE. = herfstkampioen SEIZOEN 2006-2007 EREDIVISIE M W G V + - S P PIM 1. PSV Eindhoven 34 23 6 5 75 25 +50 75 2. AFC Ajax Amsterdam 34 23 6 5 84 35 +49 75 3. AZ Alkmaar 34 21 9 4 83 31 +52 72 4. FC Twente Enschede 34 19 9

Nadere informatie

Bedumer.nl - er gebeurt veel meer in Bedum

Bedumer.nl - er gebeurt veel meer in Bedum Arjen Robben Arjen Robben (23 januari 1984 te Bedum). van V.V. Bedum tot één van de beste spelers van de wereld. In zijn jonge voetbaljaren speelt Robben bij de plaatselijke voetbalvereniging VV Bedum.

Nadere informatie

Mededelingen. Nummer 18 Maandag 12 november t/m zaterdag 2 december Seizoen Uitslagen. Verjaardagen

Mededelingen. Nummer 18 Maandag 12 november t/m zaterdag 2 december Seizoen Uitslagen. Verjaardagen Nummer 18 Maandag 12 november t/m zaterdag 2 december Seizoen 2018-2019 Uitslagen NAC 019 SC Heerenveen 019 2-0 DEM 017 NAC 017 1-3 Hollandia 015 - NAC 015 1-2 NAC 014 De Graafschap 014 9-1 NAC 013 De

Nadere informatie

Vragen OLIVEO Voetbalquizz 2017

Vragen OLIVEO Voetbalquizz 2017 RONDE 1: VOETBALLERS We beginnen met een makkelijke ronde. Tien vragen waarbij we je de naam van een voetballer moet weten. 1. De eerste speler die we willen weten heeft voor zes verschillende clubs in

Nadere informatie

CONTACT QUESTIONNAIRE

CONTACT QUESTIONNAIRE Interviewer name: Sampling Point: (01, CPM Eredivisie/Jupiler League, oktober 2009, ) CONTACT QUESTIONNAIRE Goedemiddag, mijn naam is van marktonderzoekbureau Sport + Markt. Wij doen op dit moment een

Nadere informatie

Starwatchers organiseert: De grote BSW-quiz. In welk jaar speelde BSW voor het eerst in de eredivisie?

Starwatchers organiseert: De grote BSW-quiz. In welk jaar speelde BSW voor het eerst in de eredivisie? Starwatchers organiseert: De grote BSW-quiz 1. eredivisie In welk jaar speelde BSW voor het eerst in de eredivisie? a) 1980 b) 1981 c) 1982 (dit was het seizoen 1982-1983) 2. hoofdcoach Wie was in het

Nadere informatie

Straffen in het betaald voetbal tot en met 23 december 2016

Straffen in het betaald voetbal tot en met 23 december 2016 Straffen in het betaald voetbal tot en met 23 december 2016 Uitgesloten van deelname aan competitiewedstrijden van de KNVB van het 1e elftal van hun club voor het achter de naam van de betrokken speler

Nadere informatie

Nacompetitie VVV v FC Den Bosch MVV v FC Den Bosch Cambuur v FC Den Bosch

Nacompetitie VVV v FC Den Bosch MVV v FC Den Bosch Cambuur v FC Den Bosch 82/83 83/84 21.08.82 FC Wageningen v FC Den Bosch 24.08.83 Fortuna Sittard v FC Den Bosch 28.08.82 MVV v FC Den Bosch 28.08.83 Excelsior v FC Den Bosch 04.09.82 FC Den Bosch v DS'79 04.09.83 Sparta v FC

Nadere informatie

EVC EVC. Keetzijde VX EDAM EVC. Schoolvoetbal Toernooi. Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School

EVC EVC. Keetzijde VX EDAM EVC. Schoolvoetbal Toernooi. Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School EVC EVC Keetzijde 20 1135 VX EDAM EVC Schoolvoetbal Toernooi 2017 Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School 3-5-2017 Wedstrijdreglement EVC SCHOOLVOETBALTOERNOOI 1 Alle wedstrijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46 Nieuwsbrief en Mini s Roda 46 Nummer 18 29-01-2008 mag nu op het podium staan. Nog spannender wordt het doordat Spanje eindelijk Hongarije van plek 1 heeft gekregen. Weet Hongarije zich volgende week toch

Nadere informatie

programma Walking football toernooi Feijenoord Old Stars woensdag 13 juni 2018 terrein s.v. DRL Spinozaweg ET Rotterdam

programma Walking football toernooi Feijenoord Old Stars woensdag 13 juni 2018 terrein s.v. DRL Spinozaweg ET Rotterdam programma Walking football toernooi Feijenoord Old Stars woensdag 13 juni 2018 terrein s.v. DRL Spinozaweg 498 3076 ET Rotterdam Welkom Feijenoord Oldstars heet u vandaag hartelijk welkom op de velden

Nadere informatie

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE JEUGDOPLEIDING Ruim tien jaar geleden geloofden nog maar weinig mensen dat het voor Schuurman BZC mogelijk zou worden in de eredivisie waterpolo

Nadere informatie

Jong FCDen FC Den Bosch Bosch Datum:

Jong FCDen FC Den Bosch Bosch Datum: 44 44 Brabant United & FC Den /Jong FC Den 2016-2017 Brabant United & FC Den /Jong FC Den 2016-2017 FC Den Datum: Datum: W: O19 O17 O15 O14 O13 W: FC Den Jong PSV - FC Den Training 8.30 Training 8.30 Ma

Nadere informatie

Voetbal : 1999 INTER & AC MILAN BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/12

Voetbal : 1999 INTER & AC MILAN BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/12 Barbieworld - Ontdek de wereld achter het succes van Barbie! Voetbal : 1999 INTER & AC MILAN BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/12 Laat de leeuw niet in z'n hempie staan. Als

Nadere informatie

Tijdens de wedstrijddagen streven we ernaar de uitslagen direct online te verwerken via onze website: www.zaalvoetbaldestellingwerven.nl.

Tijdens de wedstrijddagen streven we ernaar de uitslagen direct online te verwerken via onze website: www.zaalvoetbaldestellingwerven.nl. 2 Het programma 2016 Voor u ligt het programmaboekje van het zaalvoetbaltoernooi 2016 voor de F-, E- en D-pupillen. Het toernooi is georganiseerd voor en door diverse voetbalverenigingen uit de Stellngwerven.

Nadere informatie

VV 2018 PUNTEN VRAAG ANTWOORD

VV 2018 PUNTEN VRAAG ANTWOORD Vragen Eerste Ronde VV Kruunighe VoetbalQuiz 2018 2 Wie schreef de boeken Gijp en Kieft 3 Er is ooit (jaren 90) onderzoek gedaan naar de geboortemaanden van profvoetballers in Nederland. Het bleek dat

Nadere informatie

Voetbalreisgids Newcastle United

Voetbalreisgids Newcastle United Voetbalreisgids Newcastle United Ga voorbereid op reis naar Newcastle United en haal het maximale uit uw voetbalweekend! Informatie over VoetbalreizenXL, Newcastle United en de reis met praktische informatie.

Nadere informatie

34 e Internationaal D-E toernooi 2013

34 e Internationaal D-E toernooi 2013 34 e Internationaal D-E toernooi 2013 Sparta - Rotterdam PSV - Eindhoven Ajax - Amsterdam ADO Den Haag AFC - Amsterdam K.R.C. Genk - België ATC 65 - Enschede Club Brugge - België Zeeburgia - Amsterdam

Nadere informatie

Programma Women's BeNe League seizoen 2012/'13

Programma Women's BeNe League seizoen 2012/'13 Programma Women's BeNe League seizoen 2012/'13 Speelronde 1 woensdag 23 januari 2013 ADO Den Haag RSC Anderlecht 19:30 vrijdag 25 januari 2013 FC Twente PSV/FC Eindhoven 19:30 vrijdag 25 januari 2013 Lierse

Nadere informatie

997 (ED) + 984 (JL) = 1981. Ronde 1 (Plaatjesronde 1)

997 (ED) + 984 (JL) = 1981. Ronde 1 (Plaatjesronde 1) Schiftingsvraag (doorslaggevend bij gelijke stand): hoeveel doelpunten werden er in het seizoen 2011-2012 samen gescoord in de Nederlandse Eredivisie en de Nederlandse Jupiler League? 997 (ED) + 984 (JL)

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

20/ uur Portugal Vrouwen onder 19 (vr), Stadium Vila Real de Santo Antonio

20/ uur Portugal Vrouwen onder 19 (vr), Stadium Vila Real de Santo Antonio KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND KNVB-agenda 20/01 20.00 uur Portugal Vrouwen onder 19 (vr), Stadium Vila Real de Santo Antonio 22/01 12.00 uur Vrouwen onder 19 Zwitserland (vr), Stadium Vila Real de

Nadere informatie

Mededelingen. Nummer 29 Maandag 11 februari t/m zondag 9 maart Seizoen Uitslagen. Verjaardagen

Mededelingen. Nummer 29 Maandag 11 februari t/m zondag 9 maart Seizoen Uitslagen. Verjaardagen Nummer 29 Maandag 11 februari t/m zondag 9 maart Seizoen 2018-2019 Uitslagen Sparta O19 NAC O19 2-1 FC Utrecht O17 NAC O17 0-4 NAC O15 SC Cambuur O15 1-0 FC Den Bosch O14 NAC O14 0-5 NAC O13 Feyenoord

Nadere informatie

31 juli Sportpark De Bongerd - Barendrecht. 27 e Nationale G-voetbaltoernooi

31 juli Sportpark De Bongerd - Barendrecht. 27 e Nationale G-voetbaltoernooi 31 juli 2019 - Sportpark De Bongerd - Barendrecht 27 e Nationale G-voetbaltoernooi Inhoud Michael van Praag Een dag om apetrots op te zijn Inhoud Voorwoord KNVB Welkomstwoord CBV en BSBV KNVB Art Langeler

Nadere informatie

Wedstrijd. 10.20 10.35 Ajax Feyenoord 1 A PSV AZ 1 B Heerenveen Vitesse 2 A Groningen Den Haag 2 B

Wedstrijd. 10.20 10.35 Ajax Feyenoord 1 A PSV AZ 1 B Heerenveen Vitesse 2 A Groningen Den Haag 2 B SPEELSCHEMA E+F - POULE Tijd 10.00 10.15 Wedstrijd Veld 10.20 10.35 Ajax Feyenoord 1 A PSV AZ 1 B Heerenveen Vitesse 2 A Groningen Den Haag 2 B 10.40-10.55 FC Utrecht FC Twente 1 A Ajax PSV 1 B Feyenoord

Nadere informatie

Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter,

Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter, Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter, Vrijdag 11 augustus start het nieuwe Eredivisieseizoen 2017-2018. In samenwerking met René Heuven, heeft de Supportersclub hiervoor opnieuw een Weddenschap georganiseerd:

Nadere informatie

Een nieuw bekertoernooi voor België en Nederland - 18 augustus 2015

Een nieuw bekertoernooi voor België en Nederland - 18 augustus 2015 Een nieuw bekertoernooi voor België en Nederland - 18 augustus 2015 door: Tsjalle van der Burg De Eredivisie is begonnen en de voetbaltribunes zitten weer behoorlijk vol. Toch genereert onze competitie

Nadere informatie

Mededelingen. Nummer 31 Maandag 25 februari t/m zaterdag 17 maart Seizoen Uitslagen. Verjaardagen

Mededelingen. Nummer 31 Maandag 25 februari t/m zaterdag 17 maart Seizoen Uitslagen. Verjaardagen Nummer 31 Maandag 25 februari t/m zaterdag 17 maart Seizoen 2018-2019 Uitslagen Feyenoord 019 NAC 019 1-1 ADO Den Haag 019 NAC 017 1-1 NAC 015 PEC Zwolle 015 3-0 FC Utrecht 014 NAC 014 3-0 NEC 013 NAC

Nadere informatie

Het programma Beste jeugdspelers, ouders en leiders,

Het programma Beste jeugdspelers, ouders en leiders, JO9, JO11 en JO13 www.zaalvoetbaldestellingwerven.nl 07.01.17 18.02.2017 Het programma 2016 Beste jeugdspelers, ouders en leiders, Voor u ligt het programma voor het zaalvoetbaltoernooi 2017 voor D, E

Nadere informatie

6,9. Spreekbeurt door een scholier 2221 woorden 25 maart keer beoordeeld. 1. Jeugd. 2. Cruijff als speler bij Ajax

6,9. Spreekbeurt door een scholier 2221 woorden 25 maart keer beoordeeld. 1. Jeugd. 2. Cruijff als speler bij Ajax Spreekbeurt door een scholier 2221 woorden 25 maart 2002 6,9 652 keer beoordeeld Vak LO 1. Jeugd 2. Cruijff als speler bij Ajax in Oranje bij Barcelona in Amerika weer in Nederland 3. Cruijff als trainer

Nadere informatie

Beste voetballiefhebbers,

Beste voetballiefhebbers, Beste voetballiefhebbers, Ik wens jullie allen van harte welkom bij alweer de tiende editie van het Edwin van der Sar toernooi. Een jubileumeditie dus, waar ik persoonlijk erg trots op ben. Helaas heb

Nadere informatie

Gemiddeld % THUISWEDSTRIJDEN op kunstgras voor alle jeugdopleidingen in de EREDIVISIE TOTAAL 62,8 % 38,5 % 46,1 % 54,7 % 77,3 % 78,1 % 74,1 % 70,8 %

Gemiddeld % THUISWEDSTRIJDEN op kunstgras voor alle jeugdopleidingen in de EREDIVISIE TOTAAL 62,8 % 38,5 % 46,1 % 54,7 % 77,3 % 78,1 % 74,1 % 70,8 % Benchmarkrapport GEBRUIK KUNSGRAS IN JEUGDOPLEIDINGEN BEAALD VOEBAL GEMIDDELD HUISEDSRIJDEN OP KUNSGRAS VOOR ALLE JEUGDOPLEIDINGEN VAN DE BVO S IN NEDERLAND BELOFEN 58,1 62,1 68,3 76,8 66, 6 78,4 64,1

Nadere informatie

Mededelingen. Nummer 27 Maandag 28 januari t/m zondag 17 februari Seizoen Uitslagen. Verjaardagen

Mededelingen. Nummer 27 Maandag 28 januari t/m zondag 17 februari Seizoen Uitslagen. Verjaardagen Nummer 27 Maandag 28 januari t/m zondag 17 februari Seizoen 2018-2019 Uitslagen NAC 019 Ajax 019 1-1* wns NAC 017 - Willem II 017 1-1 NAC 014 AFC 014 1-0 NAC 013 - Beek Vooruit 014 4-3 Mededelingen Wedstrijd

Nadere informatie

1. De wedstrijden worden gespeeld volgens de bepalingen en reglementen van de KNVB.

1. De wedstrijden worden gespeeld volgens de bepalingen en reglementen van de KNVB. Wedstrijdreglement 1. De wedstrijden worden gespeeld volgens de bepalingen en reglementen van de KNVB. 2a. De wedstrijden worden geleid door scheidsrechters van de KNVB of van de vereniging. 2b. Aanvang-

Nadere informatie

Galgenwaard Kuip Arena Poule X Poule Y Poule Z a FC Utrecht Sparta b Heerenveen Feyenoord c FC Twente AZ d FC Groningen Ajax e PSV Vitesse

Galgenwaard Kuip Arena Poule X Poule Y Poule Z a FC Utrecht Sparta b Heerenveen Feyenoord c FC Twente AZ d FC Groningen Ajax e PSV Vitesse Ford Swart Toernooi 2012 VVIJ Ochtendprogramma 8:30 uur 20 minuten / wedstrijd veld 1A veld 2A veld 3A veld 4A veld 5A Poule K Poule M Poule O Poule Q Poule S VVIJ F8 Desto F5 Desto F8 VVIJ Glasgow Rangers

Nadere informatie

Straffen in het betaald voetbal tot en met 8 december 2017

Straffen in het betaald voetbal tot en met 8 december 2017 Straffen in het betaald voetbal tot en met 8 december 2017 Uitgesloten van deelname aan competitiewedstrijden van de KNVB van het 1e elftal van hun club voor het achter de naam van de betrokken speler

Nadere informatie

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN PREVIEW Probeer nu 1 dag DE JONGE JAREN VAN DAVID VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN DAG 1 GOD ZIET JOU ZITTEN! Het is niet leuk om buitengesloten te worden,

Nadere informatie

Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter,

Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter, Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter, Vrijdag 11 augustus starte het nieuwe Eredivisieseizoen 2017-2018. In samenwerking met René Heuven, heeft de Supportersclub hiervoor opnieuw een Weddenschap georganiseerd:

Nadere informatie

Antwoorden Oliveo Voetbalquizz 2013

Antwoorden Oliveo Voetbalquizz 2013 1. Welke club won afgelopen seizoen bij de vrouwen zowel het landskampioenschap als de beker? (ADO Den Haag) 2. Van de hemel naar de hel. Oftewel van de Champions League naar de Jupiler League. Dat is

Nadere informatie

Mededelingen. Nummer 22 Maandag 10 december t/m zaterdag 12 januari Seizoen Uitslagen. Verjaardagen

Mededelingen. Nummer 22 Maandag 10 december t/m zaterdag 12 januari Seizoen Uitslagen. Verjaardagen Nummer 22 Maandag 10 december t/m zaterdag 12 januari Seizoen 2018-2019 Uitslagen AJAX 019 NAC 019 3-2 NAC 017 De Graafschap 017 2-3 NAC 015 PEC Zwolle 015 2-0 ADO Den Haag 014 NAC 014 11-2 NAC 013 Vitesse

Nadere informatie