Handleiding ZO+ Iron CMS 1 maart 2010

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding ZO+ Iron CMS 1 maart 2010"

Transcriptie

1 Het is een product van ZO + internetspecialist [sinds 1993] is een modulair beheersysteem waarmee alle soorten websites gebouwd en onderhouden kunnen worden. Er zijn twee varianten beschikbaar, namelijk: Basic De Basic versie biedt u de mogelijkheid om de pagina's toe te voegen en te beheren met één beheerdersaccount. U kunt geen beheerders, groepen of leden beheren. Pro De Pro versie biedt u de mogelijkheid om de pagina's toe te voegen en te beheren met een onbeperkt aantal beheerders binnen uw beheeromgeving. Per beheerder kunt u aangeven wat hij/zij mag muteren binnen uw website. En u heeft de mogelijkheid om leden en groepen te beheren (ideaal voor een intra- of extranet). Het openen van een webshop en het maken van online betaalkoppelingen als ideal, PayPal en Mastercard/Visac ard kan alleen met de Pro versie. Handleiding (Basic + Pro) 2007 Copyright Auteursrechtelijk beschermd. Zonder schriftelijke toestemming van de auteur mag niets uit deze handleiding worden overgenomen of verspreid in welke vorm dan ook. Auteur: Steven van den Elzen

2 Inhoudsopgave Pagina's beheren... 3 Pagina toevoegen... 3 Pagina kopiëren... 4 Pagina bewerken... 4 Pagina verwijderen... 5 Cache... 6 Cache wissen... 6 Browser Cache... 6 Rechtenstructuur beheer (Pro)... 7 Supervisors... 7 Administrators... 7 Moderators... 7 Uw Website als Extranet (Pro)... 8 Leden... 8 Groepen... 8 Systeemgroepen... 8 IP Groepen... 8 Ledengroepen... 8 Bepalen van paginarechten... 9 Zoekmachine Optimalisatie Inhoud Optimaliseren Tips voor het optimaliseren van inhoud: Links verzamelen Schone code Website Titel Url optimalisatie Meta Tags Google Sitemap Google Analytics Google Website Optimizer... 13

3 Pagina's beheren Via het pagina overzicht kunt u de pagina's binnen uw website beheren. Pagina toevoegen In het paginaoverzicht kunt u een nieuwe pagina toevoegen door te klikken op het in een wizard die u in een paar stappen een nieuwe pagina laat toevoegen. icoon. U komt Stap 1: Inhoud of URL U kunt bepalen of de pagina eigen inhoud bevat, of als de pagina verwijst naar een andere URL. Stap 2: Algemene instellingen Wanneer u heeft aangegeven dat de pagina eigen inhoud moet bevatten, kunt u o.a. een template en module selecteren. Betreft het een verwijzing, dan kunt u hier aangeven naar welke URL de pagina moet verwijzen. Stap 3: Positie Bepaal de positie van de pagina in uw navigatiestructuur. Deze positie wordt gebruikt voor zowel het opbouwen van het menu als de sitemap. Stap 4: Zoekmachine Optimalisatie Optimaliseer uw pagina door de url, titel en meta tags te configureren. Ook kunt u hier aangeven of de pagina moet worden opgenomen in de Google Sitemap. De wizard zal voor u de groeps- en beheerderrechten configureren. Standaard krijgt de systeem groep "Alle bezoekers" toegang tot de pagina. Als u een beheerder van het type "Moderator" bent, worden alle voor u beschikbare systeem rechten tot deze pagina ingeschakeld. FAQ Q: Ik kan geen pagina's toevoegen A: Vraag een Supervisor of Administrator om uw account het recht te geven pagina's toe te voegen. Q: Ik kan geen module selecteren (in stap 2) A: Vraag een Supervisor of Administrator om uw account het recht te geven een of meerdere modules toe te passen. Q: Ik kan geen template selecteren (in stap 2) A: Vraag een Supervisor of Administrator om uw account het recht te geven een of meerdere templates toe te passen.

4 Pagina kopiëren Door bij een pagina op het icoon te klikken, wordt de wizard voor het toevoegen van een pagina gestart. Alle velden in de wizard zijn dan vooraf ingevuld met de gegevens uit de gekopieerde pagina. De wizard zal naast het configureren van de 'standaard' groeps- en beheerdersrechten, ook de groeps- en beheerdersrechten van de gekopieerde pagina overnemen. FAQ Q: Ik kan geen pagina's kopiëren A: U heeft niet het recht om pagina's toe te voegen. Vraag een Supervisor of Administrator om uw account het recht te geven pagina's toe te voegen. Pagina bewerken Door bij een pagina op het icoon te klikken kunt u de pagina bewerken. In de werkbalk (toolbar) ziet u een tal van iconen. Via deze iconen kunt u de pagina beheren. Algemene instellingen Via deze optie kunt u algemene zaken instellen, zoals de status van de pagina, en de weergave in het menu en sitemap Pagina positie Via deze optie kunt u de positie van de pagina in het menu en in de sitemap aanpassen. Module inhoud (hoofdinhoud) Via deze optie kunt u de module inhoud van de pagina bewerken. Afhankelijk van de gekozen module kan de werkwijze waarmee deze beheerd kan worden verschillen. Template inhoud (subinhoud) Via deze optie kunt u de template inhoud van de pagina bewerken. Afhankelijk van de gekozen tempate kan de werkwijze waarmee deze beheerd kan worden verschillen. Zoekmachine optimalisatie Via deze optie kunt u de pagina optimaliseren voor de zoekmachines. U kunt hier o.a. de meta tags en de Google Sitemap instellingen beheren. Zie ook: Zoekmachine optimalisatie met. Rechten voor Groepen (Alleen beschikbaar met Professional) Via deze optie kunt u bepalen welke groepen wel/geen toegang hebben tot de betreffende pagina. Rechten voor Beheerders (Alleen beschikbaar met Professional) Via deze optie kunt u bepalen welke beheerders wel/geen toegang hebben tot de betreffende pagina, en welke opties ze binnen de pagina mogen bewerken. Bekijken Via deze optie kunt u de pagina bekijken zoals deze aan uw bezoekers wordt getoond (wordt geopend in een nieuw venster). Let op: Bij het bekijken van de pagina wordt u ook beschouwd als bezoeker. Zorg dus dat u als bezoeker het recht heeft om de pagina te bekijken.

5 TIP - Is de pagina gekoppeld aan een module, dan kunt u ook op de modulenaam klikken om gelijk de module inhoud te bewerken. - Is de pagina gekoppeld aan een template, dan kunt u ook op de templatenaam klikken om gelijk de template inhoud te bewerken. FAQ Q: Ik mag een pagina niet bewerken. A: Vraag aan een Supervisor of Administrator u toegang tot de pagina te geven. Q: Bij het bewerken zijn niet alle opties beschikbaar. A: De betreffende optie is voor de huidige pagina niet beschikbaar, of u heeft niet het recht de betreffende optie te bewerken. Q: De modulenaam is niet klikbaar A: De module kan niet beheerd worden via, of u heeft niet het recht om dit te doen. Q: De templatenaam is niet klikbaar A: De template kan niet beheerd worden via, of u heeft niet het recht om dit te doen. Pagina verwijderen Door bij een pagina op het icoon te klikken kunt u een pagina verwijderen. U krijgt een waarschuwing die u moet bevestigen voor de pagina wordt verwijderd. TIP - U kunt een pagina ook (tijdelijk) 'onzichtbaar' maken in uw menu en/of sitemap. Weet een bezoeker echter de URL van de pagina, dan kan hij de pagina nog wel bekijken. - U kunt een pagina ook (tijdelijk) uitschakelen, zodat deze niet meer beschikbaar is binnen uw website. - U kunt via de "Rechten van groepen" de pagina ook (tijdelijk) blokkeren voor de groep "Alle bezoekers". FAQ Q: Ik mag een pagina niet verwijderen A: Vraag aan een Supervisor of Administrator u toegang tot de pagina te geven.

6 Cache maakt gebruik van een "cache". Dankzij deze cache kunnen webpagina's sneller worden geladen. Nadeel is echter dat gemaakte wijzigingen mogelijk niet direct zichtbaar zijn voor de bezoekers in uw website. Deze cache wordt met name toegepast op de frontend van de website. Enkele zaken die door gecached worden: Rechten binnen de website Veel gebruikte database gegevens Ingevulde formulier gegevens (wordt niet gewist tijdens de sessie) Cache wissen Na 10 minuten wordt de cache automatisch gewist; gegevens zijn dus nooit ouder dan 10 minuten. Als een bezoeker in/uitlogt wordt de cache gewist. Door in de URL de parameter "core[cache]=reset" mee te geven, kan de cache handmatig gewist worden. Browser Cache U moet de cache van niet verwarren met de cache van uw browser. Afhankelijk van uw browser instellingen kan deze ook gegevens tijdelijk opslaan. Met name externe bestanden zoals afbeeldingen, CSS- en JavaScript-bestanden worden door uw browser vaak gecached. U kunt de cache van uw browser wissen door "Tijdelijke bestanden" te wissen, of door [CTRL]+[F5] in te drukken in uw browser. Deze vernieuwd dan de huidige pagina en laad alle externe bestanden opnieuw in.

7 Rechtenstructuur beheer (Pro) biedt een beheeromgeving waarin verschillende beheerders hun eigen deel binnen een website kunnen beheren. Per beheerder kunt u configureren welke systeemrechten deze heeft binnen. kent typen 3 beheerders. Supervisors Supervisors mogen ALLES binnen uw website beheren. Supervisors kunnen alle typen beheerders toevoegen, beheren en verwijderen binnen uw website. Administrators Per Administrator kan worden bepaald welke handelingen ze wel of niet mogen verrichten binnen de beheeromgeving uw website. Dit kunt u als volgt configureren: o Ga naar het beheerder overzicht o Klik op het icoon o Klik op het icoon Als Administrators andere beheerders mogen beheren, mogen ze alleen beheerders van het type "Moderator" toevoegen, bewerken en verwijderen. Moderators Per Moderators kan worden bepaald welke handelingen ze wel of niet mogen verrichten binnen de beheeromgeving uw website. Dit kunt u als volgt configureren: o Ga naar het beheerder overzicht o Klik op het icoon o Klik op het icoon Bij Moderators moet ook per pagina worden aangegeven welke handelingen ze mogen verrichten. Dit kunt u als volgt configureren: o Ga naar het beheerder overzicht o Klik op het icoon o Klik op het icoon Moderators kunnen geen beheerders beheren.

8 Uw Website als Extranet (Pro) Binnen uw website kunt u een Extranet realiseren. Dit geeft u de mogelijkheid om bepaalde informatie (lees: webpagina's) beschikbaar te maken voor specifieke bezoekers. Wanneer u een pagina toegevoegd aan uw website, is deze standaard beschikbaar voor alle bezoekers van uw website. U kunt met eenvoudig realiseren dat een pagina alleen beschikbaar is voor een specifieke groep bezoekers. Leden Binnen uw website kan eenvoudig een loginbox worden gerealiseerd. Via deze loginbox kunnen bezoekers zich "identificeren" op uw website. Door deze identificatie kunt u de rechten van deze bezoeker binnen uw beïnvloeden. Leden kunnen zich registreren via de Leden Registratie Module (indien beschikbaar binnen uw website). U kunt ook zelf via het ledenoverzicht in de beheeromgeving leden aanmaken, bewerken en verwijderen. Leden worden gekoppeld aan groepen, die op hun beurt gekoppeld kunnen worden aan pagina's. Groepen U kunt via het groepenoverzicht in de beheeromgeving groepen aanmaken, bewerken en verwijderen. Per groep kunt u aangeven welke pagina's beschikbaar zijn, of beslist niet beschikbaar zijn. Deze rechten werken door in de leden die aan de groep gekoppeld zijn. Er zijn 3 type groepen beschikbaar binnen : Systeemgroepen U kunt alleen de paginarechten van deze groepen beheren. De leden van systeemgroepen worden "dynamisch" beheerd door en verwante modules. U kunt systeemgroepen niet verwijderen. IP Groepen IP groepen bepalen hun leden op basis van het opgegeven IP adres/range. De paginarechten van deze groep worden toegepast op alle bezoekers waarbij hun IP adres binnen de opgegeven range valt. Ledengroepen Aan deze groepen moeten leden handmatig gekoppeld worden. De paginarechten van deze groep worden toegepast op alle bezoekers die zich identificeren als een lid, dat gekoppeld is aan de groep.

9 Bepalen van paginarechten De paginarechten van een bezoeker worden in de volgende stappen bepaald: Is de bezoeker lid van een groep, die de toegang tot een pagina expliciet verbied, dan heeft de bezoeker geen toegang tot de betreffende pagina. Is de bezoeker lid van een groep, die de toegang tot een pagina expliciet toestaat, dan heeft de bezoeker wel toegang tot de betreffende pagina. Anders heeft de bezoeker geen toegang tot de betreffende pagina. U kunt per lid bekijken welke pagina's toegankelijk voor hem/haar zijn. Ga hier voor naar het leden overzicht, klik vervolgens op het icoon bij het betreffende lid, en klik vervolgens op het icoon. In dit overzicht wordt ook vermeld dankzij welke groep het lid de pagina mag inzien. Voorbeeld U wilt graag voor een collega een bepaalde pagina beschikbaar maken, die verder niemand mag zien. Wat moet u doen: Maak een leden-acount aan voor uw collega. Ga naar het leden overzicht. Klik op het icoon. Vul de gewenste logingegevens in voor uw collega. Maak een groep aan en koppel deze aan uw collega. Ga naar het groepen overzicht Klik op het icoon. Vul de gewenste gegevens in voor de groep, kies als type "Leden groep". Klik op het icoon. Koppel uw collega aan de groep. Configureer de rechten voor groepen bij de pagina. Ga naar het pagina overzicht. Klik bij de betreffende pagina op het icoon. Klik op het icoon. Zet de rechten voor alle groepen op 'onbepaald'. Zet de rechten voor de gemaakte groep op 'toegang'. Wanneer uw collega inlogt op de website, is de pagina voor hem beschikbaar.

10 Zoekmachine Optimalisatie Tips om uw website beter te laten indexeren door zoekmachines m.b.v.. De rode draad in zoekmachine optimalisatie is het creeren van samenhang binnen uw website. Zorg er dus voor dat o.a. de inhoud, titels, url en meta tags van uw website haarfijn op elkaar zijn afgestemd. Inhoud Optimaliseren Goede inhoud is essentieel voor een goede indexering. Gebaseerd op woorden en woordcombinaties die u gebruikt binnen uw website bepalen zoekmachines bij welke zoekopdracht uw website wordt gevonden. Zorg er voor dat de inhoud van uw website dus aansluit bij de informatiebehoefte van uw potentiële bezoekers. Tips voor het optimaliseren van inhoud: Hoe beter teksten op elkaar aansluiten, hoe beter de gebruikte woorden zullen scoren voor jou website. Teksten in kopjes en paragrafen worden hoger gewaardeerd dan overige tekst in uw website. Woorden die vet gedrukt zijn (bold), en woorden in in genummerde/opsomminglijsten worden hoger gewaardeerd dan overige woorden in uw website. Woorden/zinnen in het begin van een paragraaf scoren beter dan op het eind. Paragrafen bovenin uw pagina scoren beter dan onderaan. Woorden die beginnen met een hoofdletter worden hoger gewaardeerd dan overige woorden in uw website. Sommige zoekmachines (zoals Google) zoeken naar de samenhang van bepaalde woorden. Het woord mountainbikes kan bijvoorbeeld slechter scoren als het woord fiets niet wordt genoemd binnen dezelfde pagina, (of zelfs paragraaf). Om de inhoud van uw pagina te wijzigen gaat u in de beheeromgeving naar het pagina overzicht. U klikt op het icoontje bij de betreffende pagina en vervolgens op het icoontje. U kunt nu de inhoud van de module (hoofdinhoud) van de betreffende webpagina beheren. Om de template inhoud (subinhoud) van de betreffende webpagina te beheren, klikt u in het pagina overzicht op het icoontje en vervolgens op het icoontje. Links verzamelen Het is voor zoekmachines belangrijk dat andere websites naar jou verwijzen. Als deze websites over het zelfde onderwerp gaan als jou website, versterkt dit jou positie in de zoekmachines m.b.t. het onderwerp. Gaan deze websites echter over een ander onderwerp, dan vertroebelen ze jou positie in de zoekmachines. Het is dus véél belangrijker een paar goede links te verzamelen, dan "zo veel mogelijk". De tekst in (en om) de link kunnen nog eens "extra gewicht" meegeven aan uw website. Een link als: "klik hier" is dan ook een slechte link, omdat het woord "hier" de zoekmachines geen extra informatie geven over de essentie van uw website.

11 De link: "Een nieuwe fiets kopen doe je hier." is al iets beter (belangrijke trefwoorden staan om de link heen), maar nog liever zou men de link "Een nieuwe fiets kopen doe je hier." gebruiken. Schone code Hoe minder overbodige HTML-code in uw website, hoe beter en sneller uw website geïndexeerd kan worden door zoekmachines. De "optimale inhoud" bestaat enkel uit kopjes en paragrafen. De teksteditor die in is geïntegreerd doet alles wat ze kan om de inhoud zo schoon mogelijk te houden. Via het icoontje in de editor kunt u de broncode rechtstreeks bewerken, om deze eventueel nóg verder op te schonen. Kopieert u gegevens uit WORD? Plaats uw gegevens dan via het icoontje in de teksteditor. Deze optie zet uw "WORD opgemaakte tekst" om in "HTML opmaakte tekst". U voorkomt hiermee veel "vieze code" in uw webpagina. Website Titel Zoekmachines hechten veel waarde aan de titel van een webpagina. Als u de titel goed laat aansluiten bij de webpagina, heeft dit een zeer positief effect voor de resultaten binnen de zoekmachines. Om de titel van uw pagina te wijzigen gaat u in de beheeromgeving naar het pagina overzicht. U klikt op het icoontje bij de betreffende pagina en vervolgens op het icoontje. U kunt nu bij het veld "Meta titel" de titel van de betreffende webpagina beheren. Verwerk bij voorkeur de Meta TAGS (kernwoorden/trefwoorden) in de Meta Titel. Url optimalisatie Zoekmachines hechten veel waarde aan de URL van een webpagina. Als u de URL goed laat aansluiten bij de webpagina, heeft dit een zeer positief effect voor de resultaten binnen de zoekmachines. Om de URL van uw pagina te wijzigen gaat u in de beheeromgeving naar het pagina overzicht. U klikt op het icoontje bij de betreffende pagina en vervolgens op het icoontje. U kunt nu bij het veld "Meta URL" de url van de betreffende webpagina beheren. Vult u bij het veld "Meta URL" de waarde "nieuwe-fiets-kopen" in, dan wordt de URL van deze pagina "http://www.uwwebsite.nl/nieuwe-fiets-kopen". We raden u aan geen spaties in de URL te gebruiken. Gebruik in plaats daarvan koppelstreepjes. U kunt geen vraagteken (?) of hekje (#) gebruiken in uw Meta URL.

12 Uw meta URL is hoofdlettergevoelig, gebruik dus alleen hoofdletters indien noodzakelijk. Uw Meta URL mag niet beginnen met een slash (/). Uw Meta URL kan het beste eindigen op.html (zonder de quotes) of met een / slash. U kunt geen Meta URL kiezen die al door een andere pagina in uw website wordt gebruikt. U kunt geen Meta URL kiezen die verwijst naar een fysieke map of bestand in uw webdirectory. Verwerk bij voorkeur de Meta TAGS (kernwoorden/trefwoorden) in de Meta URL. Meta Tags Zoekmachines hechten veel waarde aan de meta tags van een webpagina (description/keywords). Via de meta tags kunt u o.a. een korte omschrijving en enkele trefwoorden opgeven bij uw webpagina. Als u deze meta tags goed laat aansluiten bij de webpagina, heeft dit een zeer positief effect voor de resultaten binnen de zoekmachines. Om de meta tags van uw pagina te wijzigen gaat u in de beheeromgeving naar het pagina overzicht. U klikt op het icoontje bij de betreffende pagina en vervolgens op het icoontje. U kunt nu bij het veld "Meta omschrijving" de omschrijving van uw webpagina aanpassen, en bij het veld "Meta trefwoorden" de trefwoorden. Gebruik NOOIT Meta TAGS (kernwoorden of trefwoorden) die NIET in de tekst van de pagina staan. Google ziet dat vaal als spammen en dat beïnvloedt je ranking negatief. Google Sitemap Met de Google Sitemap kan een zoekmachine via een XML-file (Sitemap.xml) de website structuur van uw website opvragen. Via deze XML-file kunt u o.a. aan de zoekmachines "vertellen" welke pagina's binnen uw website beschikbaar zijn, en hoe belangrijk de verschillende pagina's zijn. Om de Google Sitemap instellingen van uw pagina te wijzigen gaat u in de beheeromgeving naar het pagina overzicht. U klikt op het icoontje bij de betreffende pagina en vervolgens op het icoontje. Bij het veld "Weergave" kunt u bepalen of de pagina moet worden opgenomen in de Google Sitemap. Bij het veld "Prioriteit" kunt u aangeven hoe belangrijk de pagina is ten opzichte van andere pagina's binnen uw website. Bij het veld "Frequentie" kunt u een indicatie opgeven hoe vaak de inhoud van uw pagina zal veranderen. Bij het veld "Laatste wijziging" kunt u, indien gewenst, de datum overschrijven waarop de pagina het laatst is gewijzigd. Als u niets invult wordt de werkelijke wijzig datum gebruikt. Alleen pagina's die toegankelijk zijn voor de groepen "Alle bezoekers" en "Alle niet ingelogde bezoekers" worden opgenomen in de Google Sitemap. Alleen ingeschakelde pagina's worden opgenomen in de Google Sitemap. Geef pagina's met veel relevante tekstuele inhoud een hoge prioriteit, en pagina's met weinig relevante inhoud een lage prioriteit. update de XML-file van de Google Sitemap elke 24u.

13 Google Analytics Met Google Analytics kunt u precies in kaart brengen waar uw bezoekers vandaan komen, en hoe ze zich binnen uw website "gedragen". Door dit gedrag te analyseren kunt u uw website nóg beter afstemmen op uw doelgroep. U kunt een gratis Google Analytics account aanmaken op: Bij het configureren van uw website kunnen we eenvoudig uw website koppelen aan uw Google Analytics Account. Het enige wat we van u nodig hebben is uw Google Analytics Code. Google Website Optimizer Via Google Website Optimizer kunt u varianten van webpagina's testen om te kijken welke het beste aansluit bij uw bezoekers (dat wil zeggen: welke variant heeft voor de hoogste conversie). Met deze informatie kunt u uw website continue blijven verbeteren. Om Google Website Optimizer te kunnen gebruiken moet u een Google Adwords account hebben. Via dit account kunt u vervolgens een "experiment" opzetten en koppelen aan uw website. U kunt een gratis Google Adwords account aanmaken op: Hou er echter rekening mee dat indien u een optimaal rendement wilt u hier per dag ongeveer een uur mee bezig bent voor een gemiddelde website. ZO + biedt de mogelijkheid om alles uit te besteden om zo een optimale Internet Marketing campagne te laten voeren met een nog hoger rendement. Vraag naar de mogelijkheden! Om de Google Website Optimizer instellingen van uw pagina te wijzigen gaat u in de beheeromgeving naar het pagina overzicht. U klikt op het icoontje bij de betreffende pagina en vervolgens op het icoontje. Onder het kopje "Google Website Optimizer" kunt u uw expiriment ID en traceer code invullen. Deze gegevens krijgt u van Google tijdens het aanmaken van het experiment. Vergeet niet om ALLE betrokken pagina's (origineel, varianten en doel) bij het experiment te configureren!

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l

H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l - 1 - H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l 2 0 1 2 b y W i n k e l k a r r e t j e. c o m - 2 - A u t e u r s r e c h t e n Licentiehouders van dit softwareproduct

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

1. Pagina s. Verwijder pagina: hiermee kun u een pagina van uw website verwijderen. Bewerk pagina: hiermee kunt u de pagina bewerken.

1. Pagina s. Verwijder pagina: hiermee kun u een pagina van uw website verwijderen. Bewerk pagina: hiermee kunt u de pagina bewerken. 1. Pagina s Wanneer u in het menu op Pagina s klikt, zult u een overzicht zien van de pagina s op uw website. Pagina s kan u toevoegen, verwijderen en bewerken. Ook kunt u ervoor zorgen dat uw pagina s

Nadere informatie

Handleiding. Inhoudsopgave 25-02-2014

Handleiding. Inhoudsopgave 25-02-2014 Inhoudsopgave Beheerders Dashboard...2 Kalender beheerders...3 Activiteiten beheren...3 Herhalende activiteiten...4 Wijk coördinatoren...5 Kalenders beheren...5 Kalenders exporteren...6 Gebruikers beheren...7

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe maak ik een categorie aan? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Waarom categorieën aanmaken? Categorieën zijn van belang binnen een website. Met het aanmaken

Nadere informatie

Een website omzetten naar WordPress

Een website omzetten naar WordPress 1 Een website omzetten naar WordPress Er zijn talloze programma s beschikbaar om websites te maken. In de titels Basisgids Websites maken met WordPress en Websites maken met WordPress voor senioren wordt

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS. v.0.0.1

HANDLEIDING CMS. v.0.0.1 HANDLEIDING CMS v.0.0.1 0.0 Inhoudsopgave 0.0 Inhoudsopgave...2 1.0 Het inlogscherm......3 1.1 Inloggen...3 1.2 Wachtwoord vergeten?...4 2.0 CMS onderdelen...4 2.1 Quicklinks...4 2.2 Pagina's...5 2.2.1

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Handleiding activeren van Google Analytics-account

Handleiding activeren van Google Analytics-account Handleiding activeren Analytics Blz. 1/6 Handleiding activeren van Google Analytics-account Als u wilt weten wat er precies op uw website gebeurd, of als u het effect van uw website wilt vergroten, kunt

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

RIE Vragenlijst Editor

RIE Vragenlijst Editor Handleiding RIE Vragenlijst Editor Versie 1.0 Datum: 29 oktober 2015 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 3 2. OVERZICHT RIE VRAGENLIJSTEN... 4 3. AANMAKEN VAN EEN NIEUWE VRAGENLIJST...

Nadere informatie

Wijzigen... 5 Verwijderen... 5

Wijzigen... 5 Verwijderen... 5 Inhoud: Contentbeheer... 2 Variabelen en instellingen voor website... 2 variabelen... 2 Kopnaam voor website instellen... 2 Slogan voor website instellen... 2 Vaste teksten voor elke webpagina instellen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE Bij het bepalen van nieuwe woorden en teksten voor de zoekmachine moet rekening gehouden worden met de inhoud van de website, en hoe Google websites een rang geeft

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Handleiding CMS Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Introductie CMS en websites 4 3.0 Inloggen in beheer 5 4.0 Dashboard 6 4.1 Bezoekers totalen 6 4.2 Bezoekers 7 4.3

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

SEO handleiding Footsteps. Inleiding. Opbouw

SEO handleiding Footsteps. Inleiding. Opbouw SEO handleiding Footsteps Inleiding Dit document is bedoeld om de zoekmachine resultaten van uw website in grote lijnen te verbeteren. Alle functies ter verbetering van deze resultaten die het Footsteps

Nadere informatie

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register.

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Zorginstituut Nederland Handleiding Zorginzicht - Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Versie 1.0 23-01-15 Handleiding Zorginzicht.nl

Nadere informatie

Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie centrum.

Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie centrum. Instructiekaart: Sjablonen beheer- Standaard documenten. Kaartnummer: 06 Versie: 0106 Probleemstelling: Hoe kan binnen CRMcorner (standaard) sjablonen gekoppeld worden aan bepaalde overzichten en het communicatie

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding Autodata website modules

Handleiding Autodata website modules Handleiding Autodata website modules Hoofdstuk: Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Module: Reactieformulieren... 4 1.1 Wanneer is de module geactiveerd en zichtbaar... 4 1.2 Waar vindt u

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Handleiding: Whitelabel Customersite

Handleiding: Whitelabel Customersite ARGEWEB B.V. Handleiding: Whitelabel Customersite Controlportal.nl Argeweb Support 8-1-2009 Handleiding voor het gebruik maken van de Whitelabel Customersite op controlportal.nl, door Resellers van Argeweb.

Nadere informatie

Je webshop inrichten

Je webshop inrichten Je webshop inrichten Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: Je webshop inrichten 1. Producten, categorieën en pagina s aanmaken 2. Webshop vormgeven 3. Verzendkosten, betaaloplossingen

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Handleiding: Hoog in Google!

Handleiding: Hoog in Google! Handleiding: Hoog in Google! Iedereen wilt graag dat zijn of haar internetsite als één van de eersten getoond wordt wanneer er in Google wordt gezocht. Dit kun je bereiken via: techniek en content. De

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding WordPress Handleiding Inhoud Inhoud Inleiding De voordelen van WordPress De basis van uw CMS Front-end / back-end De WYSISWYG-editor Paginabeheer Een nieuwe pagina toevoegen Een pagina te bewerken Mediabeheer

Nadere informatie

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Voorwoord Welkom bij de handleiding van IP Marketing 3.0. Hier vindt u alle informatie over het gebruik van het vernieuwde

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY

CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY WOOCOMMERCE HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY 6 OKTOBER 2015 INTRODUCTIE Een WooCommerce webshop is geïntegreerd als een plugin in een WordPress website en bestaat uit de volgende onderdelen: WooCommerce

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS. Blackbrick.nl. Datum Oktober Versie Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong

HANDLEIDING CMS. Blackbrick.nl. Datum Oktober Versie Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong HANDLEIDING CMS Blackbrick.nl Datum Oktober 2013 Versie 3.24 Auteurs Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. AAN DE SLAG 3. TE BEHEREN ELEMENTEN IN DE SITE

Nadere informatie

Handleiding Webwinkel

Handleiding Webwinkel Handleiding Webwinkel Inhoudsopgave Login... 2 Instellingen aanpassen... 3 Pagina beheer... 6 Producten beheer... 13 Bestellingen beheer... 18 Betalingen beheer... 21 Vervoerders beheer... 23 Bestands

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

CasualCMS heeft de volgende structuur: De website: pagina s beheren en algemene instellingen. De gebruiker: bezoekers, bezoekers met toegang tot bev-

CasualCMS heeft de volgende structuur: De website: pagina s beheren en algemene instellingen. De gebruiker: bezoekers, bezoekers met toegang tot bev- CasualCMS Inhoud CasualCMS Website Een nieuwe pagina maken Een pagina later wijzigen Een pagina verwijderen De volgorde van pagina s in het menu wijzigen Website instellingen Gebruikers Inhoud Modules

Nadere informatie

WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY

WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY 4 APRIL 2015 INTRODUCTIE Een WordPress website bestaat onder anderen uit de volgende onderdelen: Berichten Pagina s Producten Categorieën Menu s Al deze

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5. Handleiding Beheer Standaard Website

Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5. Handleiding Beheer Standaard Website Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5 Handleiding Beheer Standaard Versie Datum Opmerkingen 0.1.2 29-01-09 Note opgenomen op pagina 7 over subpagina's en weergave in menu structuur. 0.1.3 02-02-09

Nadere informatie

2 Pagina s binnen TYPO3

2 Pagina s binnen TYPO3 2 Pagina s binnen TYPO3 Als u links onder de module Web klikt op de submodule Pagina krijgt u aan de rechterzijde het volgende scherm: Afbeelding 2.2 (frontend) Afbeelding 2.1 (backend) De gele, blauwe

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN 1.a Hoe meld ik mij aan? U kunt zich aanmelden door uw domeinnaam gevolgd door /wp-admin te openen in uw browser. Ga naar internet en type (bijvoorbeeld) URL: http://www.uwdomeinnaam.nl/wp-admin

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding bij het Content Management Systeem

Handleiding bij het Content Management Systeem Handleiding bij het Content Management Systeem 1. Content Managent System startvenster 2. Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe? 3. Hoe maak ik een hoofdmenu-item aan? 4. Hoe koppel ik tekst aan een hoofdmenu-item?

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

ideal Betaal Formulier (Ondersteund o.a. ideal, MisterCash, Direct E-Banking en Credit Card)

ideal Betaal Formulier (Ondersteund o.a. ideal, MisterCash, Direct E-Banking en Credit Card) Script: Versie: 0.5 Licentie: ideal Betaal Formulier (Ondersteund o.a. ideal, MisterCash, Direct E-Banking en Credit Card) Gratis te gebruiken door (erkende) goede doelen. 200,00 excl. BTW voor aanschaf

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door:

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door: WEBANALYSE WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013 Vervaardigd door: Inhoudsopgave Inhoud.2 Introductie 3 Social Media 4 Mobiel 5 SEO..6 Basis. Inhoud. Links.. Keywords. Autoriteit. Linkuitwisseling...

Nadere informatie

Handleiding Procesarchitectuur Herziening

Handleiding Procesarchitectuur Herziening Handleiding Procesarchitectuur Herziening Beheerders scholen procesarchitectuur.ihks.nl Inhoud Inleiding... 3 Meerdere schooleigen omgevingen... 3 Contact... 3 Inloggen... 4 Beveiliging... 4 Inloggen beheerdersaccount...

Nadere informatie

Workshop 2. Inhoud. 1. Foto s verkleinen 2. Hoe media embedden? 3. Tips en Trics 4. Google Analytics

Workshop 2. Inhoud. 1. Foto s verkleinen 2. Hoe media embedden? 3. Tips en Trics 4. Google Analytics Workshop 2 Inhoud 1. Foto s verkleinen 2. Hoe media embedden? 3. Tips en Trics 4. Google Analytics 1. Foto s verkleinen Er zijn een aantal opties om foto s te verkleinen. Zo zit er in het besturingssysteem

Nadere informatie

Handleiding Opleidingsetalage

Handleiding Opleidingsetalage Handleiding Opleidingsetalage Sebastiaan ter Burg Inhoud Account en Inloggen 4 Zoeken 4 Welke opleidingen en opleidingsonderdelen kun je plaatsen? 4 Hoe voeg je een pagina toe? 5 a. Opleidingspagina in

Nadere informatie

Ik zal je nu stap voor stap laten zien hoe je je product op je website als betaalde download kunt aanbieden.

Ik zal je nu stap voor stap laten zien hoe je je product op je website als betaalde download kunt aanbieden. Inleiding Als je producten op je website wilt verkopen maar je wilt niet meteen een hele webshop optuigen, dan kan dit ook eenvoudiger. Er is een manier om snel en gemakkelijk producten op je website te

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren Gevorderden training TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Nieuwsbrief opzetten Werken met formulieren Creatieve pagina opmaak, FC E 's uitleg van de smaakjes Gebruik van webmail Statistieken

Nadere informatie

Handleiding. The Originator

Handleiding. The Originator Handleiding The Originator Frank Verhagen M 06 2294 3725 E frank@theoriginator.nl 2014 Instructie website ontspannenbewegen.nl De website is gebouwd met Freeway Pro. Binnen de site zijn er verschillende

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen

Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen Inleiding Om betalingen via PayPal in uw webshop te ontvangen dient u een zakelijk PayPal account te openen. Middels een zakelijk account kunnen namelijk

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Het CMS in het kort Middels het CMS zijn alle pagina s aanpasbaar, met uitzondering van het inschrijfformulier en sitemap. Een beheersysteem zorgt in de eerste plaats

Nadere informatie

STICHTING PROO WEBSITE MODULES

STICHTING PROO WEBSITE MODULES STICHTING PROO Onderwerp Datum 25 november 2010 Auteur Willem van Zalk Vlijm. 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Inloggen website 4 3. Modus opties 5 3.1. Bekijken 5 3.2. Bewerken 5 4. Website modules 6

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013 Het CMS dat bij deze site geleverd wordt heeft hoofdzakelijk tot doel om goed door Google gevonden te worden. De hiërarchie van het CMS geeft aan hoe google per pagina naar uw website kijkt. De mate van

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

SEO advies plan. Tim Pieters M41T

SEO advies plan. Tim Pieters M41T SEO advies plan Tim Pieters M41T Inhoudsopgave -Inleiding -Stand van zaken -Optimalisatie -Resultaten -Toekomstige aanbevelingen Inleiding De website die zal worden behandeld in dit SEO plan is www.tp-media.design.

Nadere informatie

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Live-edit 1. Inleiding De nieuwe versie van WIS tm beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten, waarvan vooral liveediting als nieuwe

Nadere informatie

Deel II Werken met Clixmaster Studio

Deel II Werken met Clixmaster Studio Deel II Werken met Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/22 Deel II - Werken met Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers

Handleiding voor ondernemers Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.nl Pagina 1 van 13 Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie...3 Details...3 Adresgegevens...4 Contactgegevens...4

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheersysteem haal een berg uit uw website

Handleiding Websitebeheersysteem haal een berg uit uw website Handleiding Websitebeheersysteem haal een berg uit uw website versie: november 2007 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 Websitebeheersysteem 4 Menu Website 6 Artikelen 8 Tekst editor 12 Nieuwsbrieven

Nadere informatie

Handleidingen website FOTOCLUB NULAND. Handleiding voor de leden.

Handleidingen website FOTOCLUB NULAND. Handleiding voor de leden. Handleidingen website FOTOCLUB NULAND Handleiding voor de leden. Deze handleiding is bestemd voor de leden. Voor hen is vooral van belang hoe je foto s moet laden voor bespreking op de clubavond, hoe je

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl December 2017 Voor het plaatsen van vrijwilligersvacatures op MaastrichtDoet.nl dient u eenmalig een account aan te maken. Vervolgens kunt u onbeperkt inloggen

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie