Heeft u een klacht De stappen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Heeft u een klacht De stappen"

Transcriptie

1 Heeft u een klacht De stappen

2 Klachtenafhandeling bij De medewerkers van doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ondanks onze inspanningen kan het toch voorkomen dat u niet helemaal tevreden over ons bent. Bijvoorbeeld omdat u vindt dat wij onderhoud aan uw woning moeten uitvoeren, of omdat u het niet eens bent met de huurverhoging of het in rekening gebrachte huurbedrag. Ook kan er sprake zijn van overlast door buren of door de omgeving of vindt u dat één van onze medewerkers uw verzoek of melding niet correct heeft afgehandeld. In dergelijke situaties is het goed te weten welke stappen u kunt nemen om uw klacht of ontevredenheid aan ons kenbaar te maken. Bovendien geeft u ons hiermee de mogelijkheid om het alsnog goed te doen. Heeft u een technische klacht? Wij spreken hier liever over reparatieverzoeken, want daar gaat het in feite om. Het kan gebeuren dat reparaties in de woning nodig zijn. U kunt hiervoor een reparatieverzoek indienen. Dit kan telefonisch, aan de balie of per Melding reparatieverzoeken s avonds, in het weekeinde en op feestdagen Uitsluitend voor zeer dringende reparatieverzoeken kunt u ons ook s avonds, in het weekeinde en op feestdagen bereiken. Dit zijn reparaties die absoluut niet kunnen wachten tot de eerstvolgende werkdag. U kunt hiervoor het centrale nummer van bellen. U wordt dan met de Antwoordservice doorverbonden, waar u uw reparatieverzoek kunt indienen. Problemen met onderhoud in en om de woning? Wanneer werkzaamheden niet naar uw tevredenheid zijn verlopen, kunt u dit telefonisch of schriftelijk bij ons melden. Wij zoeken dan naar een oplossing. Een klacht door overlast van de buren of de omgeving? Als u overlast heeft van uw buren, adviseren wij u eerst zelf contact met hen op te nemen. Is het probleem daarna nog niet opgelost, dan kunt u dit schriftelijk melden bij onze medewerkers van de afdeling verhuur- en bewonerszaken. Zij zoeken dan samen met u naar een oplossing. Meer informatie over overlast vindt u in onze brochure Overlast. Heeft u een klacht? 1

3 Problemen met de huurprijs of huurbetaling? De medewerkers van de afdeling verhuur- en bewonerszaken kunnen u uitleggen hoe de huurprijs tot stand is gekomen. Ook kunnen ze vragen beantwoorden over de huurbetaling en -verhoging. U heeft de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de jaarlijkse huurverhoging. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Huurcommissie via telefoonnummer 1400 of u kunt een kijkje nemen op Een klacht over onze organisatie? Wanneer u ontevreden bent over onze dienstverlening of u heeft het gevoel dat een medewerker u oneerlijk of onjuist behandeld heeft, dan kunt u ons dit gerust vertellen. Bel, of schrijf de betreffende collega of het hoofd van de afdeling en leg uit waarover u ontevreden bent. Dan proberen we samen met u tot een oplossing te komen. Blijft u toch met een ontevreden gevoel zitten nadat u contact heeft gehad met één van onze afdelingshoofden, dan is onze directeur-bestuurder altijd bereid om uw klacht te behandelen. U kunt uw klacht opsturen naar ons postadres (zie achterop deze brochure) of mailen naar De directeur-bestuurder zal u binnen vier weken per brief aangeven wat haar beslissing is met betrekking tot de klacht. De Klachtencommissie Wanneer u het niet eens bent met de beslissing van de directeur-bestuurder, kunt u uw klacht voorleggen aan onze Klachtencommissie. De Klachtencommissie is onafhankelijk. Hoe werkt de Klachtencommissie? U kunt schriftelijk een klacht indienen door het klachtenformulier in te vullen. Dit formulier is verkrijgbaar aan onze balie, te downloaden van onze website of op te vragen per telefoon. U kunt ook een brief te schrijven naar: Klachtencommissie Postbus ZG Nieuw-Lekkerland 2 Heeft u een klacht?

4 Bij uw klachtenbrief stuurt u ook een kopie van de beslissing van de directeurbestuurder mee. Wanneer een klacht niet voldoet aan de voorwaarden (zie voor meer informatie het reglement van de Klachtencommissie), dan wordt deze niet in behandeling genomen. U ontvangt dan een brief waarin de reden staat. Wordt de klacht in behandeling genomen, dan stuurt de commissie u binnen twee weken een ontvangstbevestiging en begint vervolgens met het onderzoek. De commissie kan u uitnodigen voor een gesprek als zij u vragen willen stellen over uw klacht. Binnen drie maanden oordeelt de commissie of uw klacht gegrond is of niet. Dit advies wordt aan de directeur-bestuurder kenbaar gemaakt en u ontvangt hiervan een kopie. De directeur-bestuurder moet vervolgens binnen vier weken haar uiteindelijke beslissing nemen. Als zij afwijkt van het advies van de commissie zal zij dit aan u en de commissie melden. Veelgestelde vragen over de Klachtencommissie Is de Klachtencommissie onafhankelijk? Ja, de Klachtencommissie is onafhankelijk. De leden hebben geen (zakelijke) relatie met de corporatie en zullen met een onpartijdige bril naar alle klachten kijken. Is het advies van de Klachtencommissie bindend? Nee, de Klachtencommissie brengt een advies uit aan de directeur-bestuurder. Uit ervaring blijkt dat de directeur-bestuurder vrijwel altijd het advies van de Klachtencommissie volgt. Wanneer de directeur-bestuurder het advies van de Klachtencommissie niet volgt, moet zij haar beweegredenen aan de Klachtencommissie en aan u kenbaar maken. Waar vind ik het volledige klachtenreglement? Het reglement kunt u downloaden van de website ophalen bij ons aan de balie of wij kunnen u het reglement toe sturen. Heeft u een klacht? 3

5 4 Heeft u een klacht?

6 Contactgegevens Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland Bezoekadres Dorpslaan XG Nieuw-Lekkerland (0184) Postadres Postbus ZG Nieuw-Lekkerland Openingstijden Maandag t/m donderdag van uur tot uur vrijdag van tot uur Aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend.

zo klachten Indienen klacht Wij nodigen u uit om uw ontevredenheid kenbaar te maken door

zo klachten Indienen klacht Wij nodigen u uit om uw ontevredenheid kenbaar te maken door zo klachten Wij zijn ontevreden als u dat bent, want klanttevredenheid en servicegerichtheid zijn belangrijke drijfveren voor ZOwonen. Toch kan het, ondanks al onze inspanningen, voorkomen dat u niet helemaal

Nadere informatie

Klachten? Samen lossen we het op!

Klachten? Samen lossen we het op! Klachten Klachten? Samen lossen we het op! Bij Stek zijn we pas tevreden als u tevreden bent. Helaas kan dat niet altijd. En dus kan het voorkomen dat u niet tevreden bent. Over een reparatie of over

Nadere informatie

Een klacht? Daar komen we samen vast wel

Een klacht? Daar komen we samen vast wel Een klacht? Daar komen we samen vast wel uit. De medewerkers van Groninger Huis doen hun uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gelukkig ervaren de meeste huurders dat ook zo en krijgen

Nadere informatie

Klachten en geschillen. waar je thuis bent...

Klachten en geschillen. waar je thuis bent... Klachten en geschillen waar je thuis bent... Gericht op tevreden klanten Onze dienstverlening is er op gericht om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Meestal slagen we daar ook in. Toch kan het voorkomen

Nadere informatie

Bent u tevreden? Of juist niet?

Bent u tevreden? Of juist niet? Bent u tevreden? Of juist niet? Trivire zet zich in voor goede dienstverlening aan iedere klant. Wij horen graag wat u van ons vindt. Als we een compliment verdienen, maar óók als er iets misgaat. Want

Nadere informatie

Bent u niet tevreden? Laat het ons weten!

Bent u niet tevreden? Laat het ons weten! Bent u niet tevreden? Laat het ons weten! Klachtencommissie Woningcorporaties Regio Utrecht (KWRU) 2 Klachtencommissie Woningcorporaties Regio Utrecht Bent u niet tevreden? Laat het ons weten! Bent u als

Nadere informatie

Een klacht? Daar komen we samen wel uit

Een klacht? Daar komen we samen wel uit Een klacht? Daar komen we samen wel uit December 2013 2 De medewerkers van Groninger Huis doen hun uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gelukkig ervaren de meeste huurders dat ook zo

Nadere informatie

In formatiebroch u re. Wat te doen bij een klacht?

In formatiebroch u re. Wat te doen bij een klacht? 18.1000.01.2011 In formatiebroch u re Wat te doen bij een klacht? Deze brochure informeert u over het indienen van een klacht bij Woonpartners Midden-Holland, de afhandeling hiervan en de werkwijze van

Nadere informatie

U bent niet tevreden... laat het ons weten! Hoe geeft u een klacht aan ons door?

U bent niet tevreden... laat het ons weten! Hoe geeft u een klacht aan ons door? U bent niet tevreden... laat het ons weten! Hoe geeft u een klacht aan ons door? U wilt prettig wonen. In een veilige en goed onderhouden woning. Dat begrijpen wij. En daar is onze dienstverlening dan

Nadere informatie

NIET TEVREDEN? KLACHTENPROCEDURE PATRIMONIUM BARENDRECHT

NIET TEVREDEN? KLACHTENPROCEDURE PATRIMONIUM BARENDRECHT NIET TEVREDEN? KLACHTENPROCEDURE PATRIMONIUM BARENDRECHT Niet tevreden? Patrimonium Barendrecht heeft goede dienstverlening hoog in het vaandel staan. De medewerkers proberen u altijd correct te woord

Nadere informatie

regionaal & betrokken Klacht indienen

regionaal & betrokken Klacht indienen regionaal & betrokken Klacht indienen Bent u niet tevreden over het functioneren van R&B Wonen? Laat het ons weten! Een tevreden klant is het belangrijkste doel van R&B Wonen. Daar richten wij onze dienstverlening

Nadere informatie

Bent u ontevreden? Heeft u een klacht? Laat het ons weten!

Bent u ontevreden? Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Bent u ontevreden? Heeft u een klacht? Laat het ons weten! Een uitgave van afdeling Klachtenbemiddeling (Radboudumc, Nijmegen) Inhoud Wie kunnen onvrede of een klacht kenbaar maken? 5 Vier manieren om

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Ontevreden? Vertel het ons

Huurdersinformatie. Ontevreden? Vertel het ons 1 Huurdersinformatie Ontevreden? Vertel het ons Klacht of compliment? Bent u ontevreden over onze dienstverlening? Of heeft u een suggestie ter verbetering van onze dienstverlening? Wij horen het graag

Nadere informatie

Geschillen adviescommissie. Als het u niet lukt om uw klacht samen met uw woningcorporatie op te lossen Klachtenprocedure in 5 stappen

Geschillen adviescommissie. Als het u niet lukt om uw klacht samen met uw woningcorporatie op te lossen Klachtenprocedure in 5 stappen Geschillen adviescommissie Als het u niet lukt om uw klacht samen met uw woningcorporatie op te lossen Klachtenprocedure in 5 stappen Een goede woning bieden in een prettige buurt. Dat is waarvoor uw woningcorporatie

Nadere informatie

I N F O R M A INFORMA T I E TIE

I N F O R M A INFORMA T I E TIE HEEFT HEEFT U U EEN EEN KLACHT? INFORMATIE Ook als u niet tevreden bent horen wij dat graag Een tevreden klant is het belangrijkste doel van Vallei Wonen. Daar richten wij onze dienstverlening op in en

Nadere informatie

informeert Een klacht? Samen komen we er wel uit

informeert Een klacht? Samen komen we er wel uit informeert Een klacht? Samen komen we er wel uit Een klacht? Samen komen we er wel uit De medewerkers van Ymere doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u niet

Nadere informatie

Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent?

Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent? Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent? In het Havenziekenhuis doen wij er alles aan om u tijdens uw verblijf in het ziekenhuis zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en

Nadere informatie

Klachten en geschillen { )

Klachten en geschillen { ) Klachten en geschillen { ) Klachten en geschillen We vinden het belangrijk dat onze huurders tevreden zijn over onze dienstverlening. Onze medewerkers proberen u altijd correct te woord te staan, uw vragen

Nadere informatie

> Melden van klachten. Niet tevreden? Laat het ons weten!

> Melden van klachten. Niet tevreden? Laat het ons weten! > Melden van klachten Niet tevreden? Laat het ons weten! > Inhoudsopgave > Wat te doen bij klachten? 1 Wat te doen bij klachten? 2 Waar kunt u met uw klacht terecht? 4 Voor welke klachten kan ik terecht

Nadere informatie

Bent u ontevreden? Laat het ons weten!

Bent u ontevreden? Laat het ons weten! Bent u ontevreden? Laat het ons weten! Klachtafhandeling en geschillenprocedure Alle medewerkers van Actium doen hun best ervoor te zorgen dat u plezierig kunt wonen. Helaas gaat er ook wel eens iets mis.

Nadere informatie

Klachtenopvang in het MCL Uw klacht is voor ons een gratis advies!

Klachtenopvang in het MCL Uw klacht is voor ons een gratis advies! Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) vindt het belangrijk dat haar patiënten en andere gebruikers tevreden zijn. Daarom proberen we u zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en te begeleiden. Maar

Nadere informatie

Ik huur bij ZVH. Tevreden of ontevreden over ZVH?

Ik huur bij ZVH. Tevreden of ontevreden over ZVH? Welkom bij ZVH. U huurt al bij ons of u gaat een woning van ZVH huren. Dan is het handig om deze brochure in huis te hebben. Er zijn soms momenten dat uw huis om aandacht vraagt en dan moet u weten wat

Nadere informatie

Klachten. Niet tevreden? Vertel het ons!

Klachten. Niet tevreden? Vertel het ons! Klachten Niet tevreden? Vertel het ons! Woningstichting Barneveld wil graag dat haar klanten tevreden zijn. Daar werken onze medewerkers elke dag hard aan. Toch kan het voorkomen dat u teleurgesteld bent

Nadere informatie

beleid: juli 2006, versie: 2014

beleid: juli 2006, versie: 2014 Zorgeloos huren beleid: juli 2006, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens die

Nadere informatie

Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het

Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het 100% wonen Meld het ons! De Klachtenadviescommissie is er voor alle klanten van SallandWonen. Wonen 3 Klachten zijn welkom Heeft u een

Nadere informatie

Een klacht of een bezwaar indienen, hoe doet u dat?

Een klacht of een bezwaar indienen, hoe doet u dat? Een klacht of een bezwaar indienen, hoe doet u dat? Een klacht is geen bezwaar, een bezwaar is geen klacht We leggen in deze folder uit hoe u een klacht en hoe u een bezwaarschrift indient. Als u niet

Nadere informatie

DE KLACHTENADVIESCOMMISSIE

DE KLACHTENADVIESCOMMISSIE DE KLACHTENADVIESCOMMISSIE U HEBT EEN KLACHT? We doen ons uiterste best om u als woningzoekende of huurder zo goed mogelijk te helpen. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent. In dat geval kunt

Nadere informatie

Een klacht of bezwaar indienen.

Een klacht of bezwaar indienen. Een klacht of bezwaar indienen. Hoe doet u dat? Een klacht is geen bezwaar, een bezwaar is geen klacht Klacht Een klacht maakt u telefonisch aan het CIZ kenbaar of schriftelijk (per post). U richt uw klacht

Nadere informatie

Ik heb een klacht. uwv.nl werk.nl. Als u niet tevreden bent over UWV. Wilt u meer weten?

Ik heb een klacht. uwv.nl werk.nl. Als u niet tevreden bent over UWV. Wilt u meer weten? uwv.nl werk.nl Ik heb een klacht Als u niet tevreden bent over UWV Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie over de klachtenprocedure bij UWV. Als u na het lezen nog vragen heeft, kijk

Nadere informatie

uren INFORMATIE OVER huurbetaling

uren INFORMATIE OVER huurbetaling uren INFORMATIE OVER huurbetaling huur betalen U betaalt voor uw huurwoning van Pré Wonen maandelijks de huur. In deze brochure informeren wij u over de verschillende manieren waarop u de huur kunt betalen,

Nadere informatie

beleid: juli 2004, versie: 2014

beleid: juli 2004, versie: 2014 Geschillencommissie beleid: juli 2004, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens

Nadere informatie

Een klacht. Samen komen we er wel uit. verhuurt

Een klacht. Samen komen we er wel uit. verhuurt Een klacht Samen komen we er wel uit verhuurt Een klacht Samen komen we er wel uit De medewerkers van Ymere doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u niet

Nadere informatie

Bij het melden van een klacht kunt u gebruik maken van een klachtenformulier. U kunt het hier downloaden of wij sturen u het op verzoek toe.

Bij het melden van een klacht kunt u gebruik maken van een klachtenformulier. U kunt het hier downloaden of wij sturen u het op verzoek toe. Een klacht en dan? We horen natuurlijk graag dat u tevreden bent over Zeeuwland. Maar wanneer dit niet het geval is, weten we dat ook graag. Alleen zo kunnen we u goed -en in de toekomst nog beter- van

Nadere informatie

Klachten? Praat erover!

Klachten? Praat erover! Klachten? Praat erover! FL 030 juli 2014 Bereikbaarheid klachtenfunctionarissen De heer H.J.J. Brouwer T (0183) 64 51 71 M 06 21 56 85 46 E h.brouwer@rivas.nl Doorgaans aanwezig op dinsdag, woensdag, donderdag

Nadere informatie

Heeft u een klacht? Klachtafhandeling en geschillenprocedure

Heeft u een klacht? Klachtafhandeling en geschillenprocedure Heeft u een klacht? Klachtafhandeling en geschillenprocedure Alle medewerkers van Actium doen hun best ervoor te zorgen dat u plezierig kunt wonen. Helaas gaat er ook wel eens iets mis. Wanneer u ontevreden

Nadere informatie

Heeft u een klacht, compliment of suggestie? uw mening is onze sterkste schakel

Heeft u een klacht, compliment of suggestie? uw mening is onze sterkste schakel Heeft u een klacht, compliment of suggestie? uw mening is onze sterkste schakel Alles naar wens? Bij Parnassia staat kwaliteit van zorg voorop. Al onze programma s zijn gecertificeerd. Dat betekent dat

Nadere informatie

Informatie over. indienen van een klacht

Informatie over. indienen van een klacht Informatie over indienen van een klacht Iedere klacht is gratis advies Bestuur en medewerkers van de gemeente Boekel hechten veel waarde aan goede dienstverlening. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden

Nadere informatie

Klachtenbehandeling Ontevreden? Vertel het ons

Klachtenbehandeling Ontevreden? Vertel het ons Deze brochure is van kracht met ingang van 1 januari 2015 OZF Achmea. Uw zorgverzekeraar. Klachtenbehandeling Ontevreden? Vertel het ons 70455/2015-01 2 Inhoudsopgave Klachtenbehandeling Inleiding 3 Heeft

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting Kinderopvang Op Kop

Klachtenregeling Stichting Kinderopvang Op Kop Klachtenregeling Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop en haar medewerkers doen hun uiterste best om goede kinderopvang te verzorgen. Toch kan het voorkomen dat een ouder niet tevreden

Nadere informatie

Een klacht indienen. (als u er samen niet meer uitkomt)

Een klacht indienen. (als u er samen niet meer uitkomt) Een klacht indienen (als u er samen niet meer uitkomt) De woningcorporaties Noordwijkse Woningstichting (Noordwijk), Sint Antonius van Padua (Noordwijkerhout), Stek (Hillegom, L isse en Voorhout), Vooruitgang

Nadere informatie

Een klacht of bezwaar indienen. Hoe doet u dat?

Een klacht of bezwaar indienen. Hoe doet u dat? Een klacht of bezwaar indienen Hoe doet u dat? Een klacht is geen bezwaar, een bezwaar is geen klacht Klacht Een klacht maakt u telefonisch aan het CIZ kenbaar of schriftelijk (per post). U richt uw klacht

Nadere informatie

Klachten? Wat is een klacht?

Klachten? Wat is een klacht? > Klachten? Klachten? Woonstichting St. Joseph ziet het liefst alleen tevreden huurders. Toch kan het gebeuren dat u vindt dat u niet juist bent behandeld. Als u een klacht heeft, bespreken we die graag

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting Kinderopvang Op Kop

Klachtenregeling Stichting Kinderopvang Op Kop Klachtenregeling Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop en haar medewerkers doen hun uiterste best om goede kinderopvang te verzorgen. Toch kan het voorkomen dat een ouder niet tevreden

Nadere informatie

Wat kunt u doen met een klacht?

Wat kunt u doen met een klacht? Wat kunt u doen met een klacht? Uw opmerkingen over VUmc. Alle medewerkers van VU medisch centrum (VUmc) zetten zich in om u als patiënt tijdens uw bezoek of verblijf zo goed mogelijk te behandelen en

Nadere informatie

SOEST. U Heeft heeft u een klacht? Laat het ons weten! GEMEENTE

SOEST. U Heeft heeft u een klacht? Laat het ons weten! GEMEENTE SOEST U Heeft heeft u een klacht? Laat het ons weten! 1 GEMEENTE Van uw klacht of signaal kunnen wij leren! De gemeente Soest wil haar dienstverlening voortdurend verbeteren. Toch kan het gebeuren dat

Nadere informatie

Huren bij Actium. Algemene informatie over het huren van woonruimte

Huren bij Actium. Algemene informatie over het huren van woonruimte Huren bij Actium Algemene informatie over het huren van woonruimte U gaat een woning huren bij Actium. Wij wensen u veel woonplezier in uw nieuwe woning! In deze brochure hebben wij de belangrijkste informatie

Nadere informatie

Een klacht of bezwaar indienen, hoe doet u dat?

Een klacht of bezwaar indienen, hoe doet u dat? Een klacht of bezwaar indienen, hoe doet u dat? Een klacht is iets anders dan een bezwaar We leggen in deze folder eerst uit hoe u een klacht kunt indienen en daarna hoe u een bezwaarschrift kunt indienen.

Nadere informatie

Klachtenafhandeling cliënten

Klachtenafhandeling cliënten Klachtenafhandeling cliënten Inleiding Onze medewerkers doen hun uiterste best om u de ondersteuning en zorg te geven die u nodig heeft. Maar binnen onze organisatie gaan dingen soms ook niet zoals u wenst.

Nadere informatie

KLACHTENBROCHURE. Allerliefst Kraamzorg

KLACHTENBROCHURE. Allerliefst Kraamzorg Versie 1/261107 KLACHTENBROCHURE Brochure voor cliënten In deze brochure leest u waar u terecht kunt met uw klachten en wat u vervolgens kunt verwachten. Het klachtenformulier vindt u in deze brochure

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Huur betalen

Natuurlijk wonen. Huur betalen Natuurlijk wonen Huur betalen 1 Huur betalen Waar moet u rekening mee houden als u een woning huurt? Wanneer en hoe betaalt u de huur? Komt u in aanmerking voor huurtoeslag? Dit zijn allemaal belangrijke

Nadere informatie

Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons. OZF. Uw zorgverzekeraar /

Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons. OZF. Uw zorgverzekeraar / Deze brochure is van kracht met ingang van 1 januari 2016. OZF. Uw zorgverzekeraar. Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons 70455/2016-01 2 Inhoudsopgave Ik heb een klacht, wat nu? Uw klacht

Nadere informatie

Klacht over leverancier Een klacht over een leverancier van zorg of voorzieningen moet u bij de betreffende leverancier indienen.

Klacht over leverancier Een klacht over een leverancier van zorg of voorzieningen moet u bij de betreffende leverancier indienen. Klachtenregeling Porthos heeft dagelijks veel contact met personen, bedrijven en instellingen. Bij zoveel contact kan er soms iets misgaan. Als u vindt dat u niet naar behoren bent behandeld, kunt u een

Nadere informatie

KLACHT OF OPMERKING? LAAT HET ONS WETEN.

KLACHT OF OPMERKING? LAAT HET ONS WETEN. KLACHT OF OPMERKING? LAAT HET ONS WETEN. Al onze medewerkers doen hun uiterste best om u optimale zorg te verlenen. Toch kan het voorkomen dat onze zorg niet aan uw verwachtingen voldoet. In deze folder

Nadere informatie

Niet tevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers

Niet tevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Niet tevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Bent u niet tevreden? Bij Zideris doen we ons best om goede zorg en ondersteuning te bieden aan onze cliënten.

Nadere informatie

Dienstverlening van SallandWonen

Dienstverlening van SallandWonen Dienstverlening van SallandWonen 100% wonen Zorgeloos wonen bij SallandWonen Wat kunt u verwachten van een kwaliteitscorporatie 3 Even voorstellen U huurt een woning bij SallandWonen of bent dat van plan.

Nadere informatie

Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons. OZF. Uw zorgverzekeraar /

Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons. OZF. Uw zorgverzekeraar / Deze brochure is van kracht met ingang van 1 januari 2017. OZF. Uw zorgverzekeraar. Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons 70455/2016-12 2 Inhoudsopgave Ik heb een klacht, wat nu? Uw klacht

Nadere informatie

Mogelijkheden van klachtafhandeling 5

Mogelijkheden van klachtafhandeling 5 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Mogelijkheden van klachtafhandeling 5 1 Bespreken op de afdeling 5 2 Indienen bij de afdeling klachtenbemiddeling 5 Melden ter kennisgeving 5 Bemiddeling 6 3 Klachtencommissie

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden Kwaliteitshandvest Servicenormen waaraan u ons mag houden Wat is een kwaliteitshandvest? In dit handvest staan beloften van de gemeente Lochem over de dienstverlening. Deze beloften noemen we servicenormen.

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, Raad van Bestuur, medewerkers en artsen van het willen graag dat u tevreden bent over uw medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom voelt bij

Nadere informatie

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten?

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? Contact Voorwoord Adres Slotjesveld 1 4902 ZP Oosterhout Postadres Postbus 10150 4900 GB Oosterhout Telefoonnummer 14 0162 Internet www.oosterhout.nl

Nadere informatie

Klachten en Geschillen

Klachten en Geschillen Klachten en Geschillen Uitgave maart 2015 Disclaimer De in deze brochure verstrekte informatie van Stichting Pensioenfonds DSM Nederland, gevestigd te Heerlen (het pensioenfonds ) is van algemene aard,

Nadere informatie

Klachten en Geschillen. Versie

Klachten en Geschillen. Versie Klachten en Geschillen Klachten en Geschillen Pensioenfonds DSM Nederland (PDN) en DSM Pension Services (DPS), de organisatie die voor PDN de pensioenen uitvoert, doen er alles aan om de pensioenzaken

Nadere informatie

COMPLIMENT, ADVIES OF KLACHT? LAAT HET ONS WETEN

COMPLIMENT, ADVIES OF KLACHT? LAAT HET ONS WETEN COMPLIMENT, ADVIES OF KLACHT? LAAT HET ONS WETEN 25751 Inleiding Artsen, verpleegkundigen en alle andere medewerkers proberen de zorg- en dienstverlening zoveel mogelijk af te stemmen op de wensen van

Nadere informatie

Mogelijkheden van klachtafhandeling

Mogelijkheden van klachtafhandeling Mogelijkheden van klachtafhandeling 1 Bespreken op de afdeling Wanneer u een klacht heeft, kunt u zich rechtstreeks wenden tot de betrokkene(n). Wij verzoeken u eerst te proberen op deze manier tot een

Nadere informatie

Wat te doen bij een klacht?

Wat te doen bij een klacht? Wat te doen bij een klacht? Wat te doen bij een klacht? Alle medewerkers van ProWonen doen dagelijks hun best om ervoor te zorgen dat u plezierig kunt wonen. Meestal lukt dat prima, maar helaas gaat er

Nadere informatie

Informatie over de behandeling van uw klacht

Informatie over de behandeling van uw klacht Informatie over de behandeling van uw klacht Bent u ontevreden? Vertel het ons! Kijk voor meer informatie op www.prolife.nl/klachten 1 In deze brochure leest u meer over: U heeft een klacht over Pro Life

Nadere informatie

Een opmerking of klacht over de Ommelander Ziekenhuis Groep Waar kunt u terecht?

Een opmerking of klacht over de Ommelander Ziekenhuis Groep Waar kunt u terecht? Een opmerking of klacht over de Ommelander Ziekenhuis Groep Waar kunt u terecht? 2 Inleiding Als Raad van Bestuur, artsen en medewerkers van de Ommelander Ziekenhuis Groep vinden wij een zorgvuldige behandeling,

Nadere informatie

Ik heb een klacht en wat nu?

Ik heb een klacht en wat nu? Ik heb een klacht en wat nu? U heeft een klacht over Avéro Bent u het niet eens met een beslissing die Avéro heeft genomen? Of bent u ontevreden over onze dienstverlening? Dan kunt u een klacht indienen

Nadere informatie

Klachtenregeling Informatie voor patiënten. St. Antonius Ziekenhuis

Klachtenregeling Informatie voor patiënten. St. Antonius Ziekenhuis Klachtenregeling Informatie voor patiënten Klachtenregeling De wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) verplicht zorgaanbieders om goede zorg te bieden: zorg die veilig, doeltreffend,

Nadere informatie

wanneer kunt u de huurcommissie inschakelen?

wanneer kunt u de huurcommissie inschakelen? Bent u het niet eens met uw verhuurder of huurder over de huurprijs, het onderhoud, servicekosten of kosten van nutsvoorzieningen van de woning? En komt u er samen niet uit? Dan kunt u mogelijk de Huurcommissie

Nadere informatie

Openbaar klachtenverslag verslagjaar 2013. Gastouderbureau Spring

Openbaar klachtenverslag verslagjaar 2013. Gastouderbureau Spring Openbaar klachtenverslag verslagjaar 2013 Gastouderbureau Spring Inleiding Conform de wet- en regelgeving Gastouderbureau Spring verplicht over ieder kalenderjaar een openbaar verslag uit te brengen over

Nadere informatie

Klachten en geschillen. Versie

Klachten en geschillen. Versie Klachten en geschillen Versie 01-03-2016 Versie 01-03-2016 Klachten en geschillen Pensioenfonds SABIC (SPF) doet er alles aan om je pensioenzaken zo goed mogelijk te regelen. We vinden dat we je vragen

Nadere informatie

Ontevreden of klachten?

Ontevreden of klachten? Ontevreden of klachten? Klachtenregeling voor klanten, familie of vertegenwoordigers Mensen met aandacht Ontevreden of klachten? U ontvangt zorg van MeanderGroep Zuid-Limburg. In onze organisatie is alles

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest Gemeente Nieuwkoop. I. De contactkanalen. Telefoon. Balie. Brief. . Versie november 2012

Kwaliteitshandvest Gemeente Nieuwkoop. I. De contactkanalen. Telefoon. Balie. Brief.  . Versie november 2012 Kwaliteitshandvest Gemeente Nieuwkoop Versie november 2012 De gemeente Nieuwkoop streeft er naar de kwaliteit van de dienstverlening aan haar burgers (inwoners/bedrijven/instellingen) te verbeteren. Daartoe

Nadere informatie

Klachtenopvang azm. Wij horen graag als u niet tevreden bent! Want van klachten kunnen we leren. Klachtenopvang azm

Klachtenopvang azm. Wij horen graag als u niet tevreden bent! Want van klachten kunnen we leren. Klachtenopvang azm Klachtenopvang azm Wij horen graag als u niet tevreden bent! Want van klachten kunnen we leren. Klachtenopvang azm Voorwoord 3 Waarover kan ik klagen? 4 Wie kan een klacht indienen? 4 Waar kan ik klagen?

Nadere informatie

Klachten. Uw klacht kan ons advies zijn!

Klachten. Uw klacht kan ons advies zijn! Klachten Uw klacht kan ons advies zijn! ZCN-Totaalvervoer is er voor u! In deze folder staat in het kort aangegeven wat u kunt doen indien u niet tevreden bent over ZCN of de vervoerder. Over ZCN ZCN is

Nadere informatie

Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis

Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis Goede zorg voor iedereen staat voorop in ons ziekenhuis. Dat doen we met betrokkenheid, oprechte interesse en aandacht. We vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt

Nadere informatie

Klachtenopvang. voor patiënten en bezoekers

Klachtenopvang. voor patiënten en bezoekers Klachtenopvang voor patiënten en bezoekers Inhoudsopgave Klachtenopvang in het Erasmus MC 3 Klachtenopvang 4 Wat is een klacht 4 Wie kunnen klagen 5 Bespreken op de afdeling: praten lucht op 5 Klachtenfunctionaris

Nadere informatie

Omdat u het niet altijd eens bent met uw verhuurder. Informatie over de regionale geschillencommissie van

Omdat u het niet altijd eens bent met uw verhuurder. Informatie over de regionale geschillencommissie van 101210658 Wonen Limbug - Folder Geschillencommissie 15-12-2010 07:57 Pagina 1 Omdat u het niet altijd eens bent met uw verhuurder Informatie over de regionale geschillencommissie van woningcorporaties

Nadere informatie

Servicenormen gemeente Korendijk

Servicenormen gemeente Korendijk KNDK/2010/4238 Servicenormen gemeente Korendijk Algemeen 1. Indien degene met wie u telefonisch contact zoekt op dat moment niet telefonisch bereikbaar is, bieden wij u altijd aan om u terug te bellen

Nadere informatie

Ik heb een klacht! Wat nu? Werkwijze en reglement klachtencommissie

Ik heb een klacht! Wat nu? Werkwijze en reglement klachtencommissie Ik heb een klacht! Wat nu? Werkwijze en reglement klachtencommissie Inhoud Ik heb een klacht! wat nu? Inleiding 2 Wat is een klacht? 3 Wat doet u met een klacht? 3 Werkwijze klachtencommissie Woonstichting

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Huur betalen

Natuurlijk wonen. Huur betalen Natuurlijk wonen Huur betalen Huur betalen Waar moet u rekening mee houden als u een woning huurt? Wanneer en hoe betaalt u de huur? Komt u in aanmerking voor huurtoeslag? Dit zijn allemaal belangrijke

Nadere informatie

Bent u ontevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling SWZ

Bent u ontevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling SWZ Bent u ontevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling SWZ SWZ wil graag goede zorg- en dienstverlening bieden. Maar mogelijk bent u toch niet tevreden over ons. Bent u van mening dat u niet correct behandeld

Nadere informatie

Niet tevreden? Laat het ons weten!

Niet tevreden? Laat het ons weten! Niet tevreden? Laat het ons weten! In het Sinai Centrum besteden we veel aandacht aan het verbeteren van de kwaliteit en de veiligheid rondom onze zorgverlening. Wij doen dit onder andere aan de hand van

Nadere informatie

Klachtenregeling cliënten zorg zonder verblijf. Klachten? Blijf er niet mee zitten!

Klachtenregeling cliënten zorg zonder verblijf. Klachten? Blijf er niet mee zitten! Klachtenregeling cliënten zorg zonder verblijf Klachten? Blijf er niet mee zitten! De medewerkers van Topaz zetten zich dagelijks in om u kwalitatief goede zorg en dienstverlening te bieden. Desondanks

Nadere informatie

Klachtenreglement versie V (november 2013)

Klachtenreglement versie V (november 2013) Klachtenreglement versie V (november 2013) Bedrijfsgegevens Handelsnaam: Rechtsgeldig bevoegd functionaris: Care Group B.V. Dhr. F. Koster Directeur Bezoekadres: Marie Curiestraat 47 3846 BW Harderwijk

Nadere informatie

EEN KLACHT, UW RECHT, ONZE AANDACHT OM TE VERBETEREN

EEN KLACHT, UW RECHT, ONZE AANDACHT OM TE VERBETEREN EEN KLACHT, UW RECHT, ONZE AANDACHT OM TE VERBETEREN Voor u ligt de klachtenfolder van Stichting Heuvelland. We streven naar hoge klanttevredenheid. Klachten worden niet snel ingediend. Toch vinden wij

Nadere informatie

Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014)

Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014) 1 Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014) Inleiding Sunny Training vindt tevreden cursisten en opdrachtgevers erg belangrijk en we werken daarom steeds aan de kwaliteit van onze diensten. Opleiden

Nadere informatie

SERVICENORMEN GEMEENTE BEEK Formule Beek; wat mag u van ons verwachten

SERVICENORMEN GEMEENTE BEEK Formule Beek; wat mag u van ons verwachten SERVICENORMEN GEMEENTE BEEK Formule Beek; wat mag u van ons verwachten INLEIDING Waarom deze servicenormen? Wij willen u graag laten weten of u een bepaald product direct kunt meenemen of dat u er langer

Nadere informatie

Woningruil, iets voor mij? Ruilen van woning, een goede oplossing

Woningruil, iets voor mij? Ruilen van woning, een goede oplossing Woningruil, iets voor mij? Ruilen van woning, een goede oplossing Bent u op zoek naar een andere huurwoning? Dan is woningruil misschien een uitkomst voor u. Bij woningruil zorgt u zelf voor een ruilwoning.

Nadere informatie

Beschrijving klachtenregeling gemeente Nissewaard

Beschrijving klachtenregeling gemeente Nissewaard Beschrijving klachtenregeling gemeente Nissewaard Beschrijving klachtenregeling gemeente Nissewaard Deze folder geeft een beschrijving van de klachtenregeling van de gemeente Nissewaard. Er wordt uitgelegd

Nadere informatie

Klachtenregeling. voor cliënten

Klachtenregeling. voor cliënten Klachtenregeling voor cliënten 2 3 Luisterend oor Ons motto is: Bent u tevreden vertel het anderen, bent u niet tevreden vertel het ons! Uw mening telt. Maak deze daarom gerust kenbaar aan één van de bewonersvertrouwenspersonen.

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest. gemeente Oosterhout. Welke service mag u van de gemeente verwachten?

Kwaliteitshandvest. gemeente Oosterhout. Welke service mag u van de gemeente verwachten? Kwaliteitshandvest gemeente Oosterhout Welke service mag u van de gemeente verwachten? 1 Contactgegevens gemeente Oosterhout Inhoud Adres Slotjesveld 1 4902 ZP Oosterhout Voorwoord burgemeester Een vraag

Nadere informatie

Klachtenreglement van. Het Oranje Kruis. Datum van ingang: 1 januari 2014

Klachtenreglement van. Het Oranje Kruis. Datum van ingang: 1 januari 2014 Klachtenreglement van Het Oranje Kruis 2013 Datum van ingang: 1 januari 2014 Inleiding Het Oranje Kruis streeft voortdurend naar een hoge kwaliteit van de dienstverlening. Het serieus nemen en correct

Nadere informatie

Een klacht wat nu? geschillencommissie.indd 2 23-06-2009 13:24:21

Een klacht wat nu? geschillencommissie.indd 2 23-06-2009 13:24:21 Een klacht wat nu? Een klacht wilt u het liefst oplossen met mensen die er direct mee te maken hebben. En dat wil Portaal ook. Maar wat als u een klacht heeft en u komt er met Portaal niet uit? Dan heeft

Nadere informatie

Problemen met de overheid? De Nationale ombudsman helpt.

Problemen met de overheid? De Nationale ombudsman helpt. Problemen met de overheid? De Nationale ombudsman helpt. Klachten over de lokale overheid, de Rijksdienst Caribisch Nederland, de politie of het Openbaar Ministerie? De Nationale ombudsman ondersteunt

Nadere informatie

alles wat u moet weten over uw huur

alles wat u moet weten over uw huur alles wat u moet weten over uw huur alles wat u moet weten over uw huur Een van de belangrijkste verplichtingen van het huren van een woning is dat u aan Tiwos elke maand huur betaalt. Over dit onderwerp

Nadere informatie

Ontevreden? Laat het ons weten!

Ontevreden? Laat het ons weten! Ontevreden? Laat het ons weten! 2 Inhoud Wat kan ik doen als ik een klacht heb? Stel, u vindt dat een medewerker van CZ u niet goed heeft geholpen. Wat kan ik doen als ik een klacht heb? Welke soorten

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, directie, medewerkers en revalidatieartsen van Tolbrug willen graag dat u tevreden bent over uw (para)medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom

Nadere informatie