Korte notitie Visie haven Kats. pag 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Korte notitie Visie haven Kats. pag 1"

Transcriptie

1 Korte notitie Visie haven Kats. pag 1 Inleiding. Enige tijd geleden werd door de burgemeester in de Dorpsraad mededeling gedaan over de toekomstige plannen van de provincie om betonfabrieken te plaatsen op het gehele terrein van de haven van Kats. We zijn toen uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van de haven en met plannen te komen. We vinden het belangrijk dat de inwoners van Kats mee mogen, neen zelf mee moeten praten over de (toekomst) van de haven. Een plaats waar menige (oud-) Katsenaar herinneringen aan heeft. Dan kan zijn doordat hij/zij daar gewerkt heeft of nog werkt, of door andere activiteiten met de haven van doen heeft gehad. Kortom de haven is van aanzienlijk belang en heeft zowel in het heden als in de toekomst een grote impact voor Kats. Dat heeft ertoe geleid dat onder verantwoording van de Dorpsraad een comité heeft nagedacht over hoe de toekomst van de haven vorm gegeven kan worden. En dat heeft geleid tot onderstaande notitie. Actuele Situatie: 1. Het geldende bestemmingsplan voor het havengebied stamt uit 1970 en is tot op heden niet ingrijpend gewijzigd. Het staat in principe een industriële (ook een zware) aanwending toe. Dit bestemmingsplan zal op afzienbare termijn worden geactualiseerd 2. In verband met plannen voor woningbouw te Goes en Kamperland dient bij doorgang - voor de op de huidige locaties aanwezige betonindustrie een andere vestigingsplaats te worden gezocht. De provincie Zeeland overweegt als mogelijkheid de haven van Kats. Daartoe wordt met instemming van de gemeente Noord-Beveland een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. 3. De huidige aanwending van het havengebied betreft: a jachthaven voor de watersport inclusief reparatie- en stallingmogelijkheden; b restauratieve voorzieningen; c in niet overheersende mate een haven voor de thans aanwezige industrie. Opgemerkt wordt dat de uit de Deltawerken - tijd stammende bestaande zware hefkranen in de actuele situatie wel met regelmaat voor werkzaamheden worden gebruikt. 4. De feitelijke situatie rondom Kats wordt overwegend gekenmerkt als: a een landelijk rust-, woon- en stiltegebied in combinatie met landbouwen veeteeltactiviteiten met aandacht voor een schoon milieu; b aangrenzend aan het nationale natuurpark Oosterschelde.

2 Visie. pag 2 Doel : formulering van uitgangspunten voor een invulling van het toekomstige bestemmingsplan van het havengebied Kats. Uitgangspunten. Hoofdprioriteiten: Het havengebied Kats in te richten op basis van de volgende uitgangspunten: A. het creëren van een centrum ten behoeve van maritiem- nautische activiteiten waarbij de huidige activiteiten worden behouden en uitgebreid. B. het creëren van een centrum ten behoeve van van vis, schaal en schelpdierenproducten (en eventueel zilte landbouwproducten) die verband houden met de Oosterschelde. C. creëren/ bevorderen van zakelijke dienstverlening. Neven-prioriteiten: D. het creëren van ruimte voor kunst- en cultuur (historische) activiteiten. E. het creëren van ruimte voor recreatieve en toeristische activiteiten, met een accent op het natuurpark Oosterschelde, waarbij de huidige activiteiten worden behouden en uitgebreid. Diversen: E. mogelijke ideeën die niet direct onder bovenstaande categorieën vallen. Aandachtspunten van algemene aard. -de herinrichting dient een meerwaarde te bezitten voor het dorp Kats en Noord Beveland. -er dient een meer directe fysieke verbinding te komen met het dorp, waardoor het havengebied en het dorp meer bij elkaar betrokken worden en elkaar versterken. Daarnaast kent het comité een grote historische waarde toe aan de haven als laatste bestaande werkhaven en aan de aldaar aanwezige industriële (nog actieve) kranen, die belast waren met een belangrijke taak in de uitvoering van de Deltawerken. Ook het merkpunt in het landschap en de fysieke/visuele lijn die rechtstreeks bestaat met de Zeelandbrug vormen een belangrijk element en zijn o.i. te beschouwen als een uiting van de wederopbouw van Zeeland. Daarbij is transformatie van veerhaven naar werkhaven een belangrijk onderdeel van dit proces geweest. Het comité heeft reeds enkele verkenningen uitgevoerd en meent dat verdere initiatieven en stappen moeten worden ondernomen om deze waardevolle cultuurhistorische elementen te behouden en te bewaren voor de volgende generaties. Structuurvisie gemeente Noord Beveland De hier boven geformuleerde uitgangspunten passen in de structuurvisie Noord Beveland 2008 van de gemeente Noord Beveland zoals die door de gemeenteraad is vastgesteld. Daarin staat onder de paragraaf Ontwikkelingsperspectief Kats vermeld dat de haven van Kats zal niet worden aangewend voor de opvang van zware industrie van buiten de gemeente. Vooralsnog wordt de planologische situatie gerespecteerd. De wens bestaat evenwel om op termijn ruimte te bieden voor de mogelijkheden tot een transformatie van het havengebied met een invulling die een relatie legt met het karakter van de kern en het water. (Pg 21)

3 Ideeën en commentaar vanuit de dorpsgemeenschap pag. 3 Er zijn tal van ideeën en suggesties ingebracht. Het Comité heeft daaruit een keuze gemaakt en adviseert het College en Raad deze verder uit te (doen) werken en mee te nemen in de discussie over het toekomstige bestemmingsplan (u zie onder keuzen ). Een en ander is gepresenteerd op 27 januari 2010 tijdens een drukbezochte vergadering van de dorpsgemeenschap Kats, waarbij getoetst is welke ideeën draagvlak bezitten en waar tevens nieuwe ideeën werden ingediend. Als bijlage 2 is het verslag van deze bijeenkomst bijgevoegd. Als bijlage 1 is bijgevoegd het eerder door het Comité samengestelde overzicht zoals dat in de vergadering van 27 januari 2010 aan de dorpsgemeenschap werd gepresenteerd. Overgenomen werd de suggestie dat naast het ontwikkelen van een toekomstscenario voor de haven van Kats ook gedachten dienen te worden geformuleerd voor de toekomstige ontwikkeling van het dorp. Het een dient in het verlengde te liggen van het ander: beide ontwikkelingen dienen elkaar te versterken. Er bleek geen draagvlak te zijn voor de invulling van het haventerrein middels vestiging van betonfabrieken cq daarmee samenhangende activiteiten. Daarbij kwam tevens naar voren, dat er gerede twijfel betstaat aan de benodigde capaciteit voor de betonproductie in Zeeland gezien de reeds bestaande productie-eenheden en de huidige terugloop van het bouwvolume in Zeeland. Keuzes De raadpleging van de gemeenschap tijdens vermelde goed bezochte vergadering leidde tot onderstaande keuzes van het comité. Daarbij was een belangrijk criterium de aanwezigheid van een breed draagvlak in de gemeenschap. Geadviseerd wordt een nadere studie en verdere uitwerking op haalbaarheid van een aantal projecten vallend onder hoofdprioriteiten A (maritiem-nautisch), B (vis, schaal en schelpdierencultuur, sponsen en zilte landbouw) en C (zakelijke dienstverlening) alsmede neven-prioriteit D (kunst en cultuur). Deze factoren dienen o.i. te worden meegenomen in de discussie over de toekomstige bestemming van de haven van Kats. Aanbevolen studies naar en verdere uitwerking van projecten op kortere termijn Verklaring van kranen tot industrieel monument; Mogelijke realisatie van zeekweek-aquarium Blijdorp (sponsen etc.); Realisatie van broedhuis voor kleine vissen (tong en tarbot); Verbinding met het dorp/dijk doortrekken cq wandelpad creëren (bv loopbrug); Onderzoek naar het realiseren van een duikbotenmuseum resp. andere museale functies (Oosterschelde werken??); Zakelijke dienstverlening voorzover onder te brengen in reeds bestaande kantoorruimten.

4 Fasering. Het comité geeft daarnaast het advies om binnen de bestaande invulling letterlijk fysieke ruimte te creëren voor de invulling van nieuwe activiteiten zoals genoemd. Binnen het terrein is o.i. daarvoor de mogelijkheid aanwezig. De ruimte op de rechterzijde van het terrein is daarvoor naar onze mening uitermate geschikt. Bedoelde activiteiten dienen primair publieksgericht te zijn en meer aan te sluiten bij en op de beleving in en door de dorpsgemeenschap. Op langere termijn zou enige uitfasering van met name zware industriële activiteit wellicht kunnen worden overwogen. Een en ander zou gefaseerd ingevoerd kunnen worden in goed overleg met betrokkenen. De verbinding tussen haven en dorp kan daarmede fysiek eenvoudig worden gerealiseerd. Zie tekening. School Het comité heeft de school actief betrokken bij dit project en daarmee ook de jeugd betrokken bij de ideeënvorming over de toekomst van de haven. De school heeft daartoe een project gemaakt voor alle groepen van de school. Ook als leermoment is dit een belangrijk gegevennaast de bewustwording van kinderen m.b.t. onderwerpen waar een gemeente mee bezig is in hun eigen dorpsgemeenschap. Eind mei zullen deze ideeën worden gepresenteerd aan de dorpsgemeenschap. pag 4

5 Bijlage 1. Hieronder het overzicht zoals gepresenteerd aan de dorpsgemeenschap. Opgemerkt moet worden dat sommige ideeën onder diverse categorieën kunnen vallen. In dat geval wordt dit vermeldt.de ideeën met een * (asterix) waren voor het Comité een idee die verder uitgewerkt moet worden. Dit is getoetst in de dorpsgemeenschapvergadering. A.(maritiem-nautisch) Uitbouw Jachthaven Uitbreiding jachtwerf/restauratie Lion Sails Uitbreiding Jachtmakelaardij Zeilschool C Winkels (maritiem/nautisch) Opleiding vaarbewijzen (ANWB Steunpunt) C Industrieel monument kranen * Deltawerken werkhaven (inrichting documentatie en informatie centrum ) * Onderzoekscentrum voor de Zee (NIOO/ NIOZ) C * Opleidingsinstituten maritiem-nautisch (HZ aquatische technologie etc), ROC opleidingen) * Schaal en schelpdierencultuur) opleidingen en onderwijs. C Visserijopleidingen C Rijkswaterstaat (bv Lab/onderzoek C ) (ligplaats en kantoor) Hydrografische Dienst (idem) Provinciale waterstaat (idem) Rivier politie (idem) Douane (idem) Vertrekpunt voor rondvaarten B vis,schaal en schelpdierencultuur,sponsen en zemen en zilte landbouw. Kweekaquarium Blijdorp Rotterdam (sponsen zemen etc) * Zeeaquarium Broedhuis voor kleine vissen ( tong tarbot) * Opslag mosselzaad MZI * Mossel-en oesterindustrie (verwatering,opslag en verwerking) Ook buiten de haven (hangcultuur) Verwerking van de zilte landbouwproducten ( oud Noord-Beveland polder/noord Beveland) in de haven * Zilte landbouwproducten kennis en onderzoekcentrum (evt opleidingen) C * Schaal en schelpdierencultuur (opleidingen en onderwijs) C

6 C kennis en opleiding (ook vallend onder A en B) Zeilschool Opleiding en vestiging kanovaren/school Opleiding vaarbewijzen (ANWB Steunpunt) Onderzoekscentrum voor de Zee (NIOO.NIOZ) * Opleidingsinstituten maritiem (HZ aquatische technologie etc), ROC (maritieme opleidingen) * Schaal en schelpdierencultuur) opleidingen en onderwijs Visserij opleidingen Zilte landbouwproducten kennis en onderzoekcentrum (evt opleidingen) C * Rijkswaterstaat Lab/onderzoek. Dan de ideeën/suggesties die niet prioritair zijn. D kunst en cultuur. Industrieel monument kranen * Deltawerken (haven) en inrichting documentatie en infocentrum Deltawerken * Kunsthaven Kats Activiteiten Kunstspoor (beeldende kunst,poëzie,lezingen) Katsfestival al a Oerog Openluchttheater Galeries Ligplaats en exposities op oude schepen Deltawerken Haalt Viane naar Kats (scheepsmuseum) Infopunt Nationaal Park Oosterschelde E recreatie en toerisme Winkels Uitbouw Horeca Sportfaciliteiten Tennisbaan Trimbaan Zeecamping Kinderactiviteiten/voorziening (speeltuin) F Diversen Zakelijke dienstverlening in bestaand kantoor of nog te bouwen. Zeeuwindlokatie en/of inclusief fabricage windmolens

7 Afgevallen ideeën/suggesties. Duikschool en centrum Opleiding en vestiging kanovaren/school De Sloephaven van Zeeland Onderwatertunnel (verbinding met andere zijde Kats en gelijk zien in de haven). Vrije Vismarkt en ander zeeproducten.(kramen etc) Cultuurhuis Noord Beveland Dependance Museum Noord Beveland Fair/brocantemarkt (grootschalig) Vast terrein voor Nazomerfestival Zeeland Woningbouw(duurzaam) Woningbouw ouderen (woonserviczone) Woningbouw voor specifieke groep (ouderen zeevaart,maritiem) Groenvoorzieningbedrijven

Betreft vergadering Commissie Ruimte, Ecologie en Water van 25 november J.R.F. de Keijzer

Betreft vergadering Commissie Ruimte, Ecologie en Water van 25 november J.R.F. de Keijzer Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 11116535 Brief GS van 1 november 2011 met rapport aanjaagteam verplaatsing betonbedrijven in Goes Betreft vergadering Commissie Ruimte, Ecologie

Nadere informatie

Goeree-Overflakkee: Ouddorp, Stellendam en Herkingen. Bron: beeldbank.rws.nl

Goeree-Overflakkee: Ouddorp, Stellendam en Herkingen. Bron: beeldbank.rws.nl Goeree-Overflakkee: Ouddorp, Stellendam en Herkingen Bron: beeldbank.rws.nl Introductie Herkingen, Stellendam en Ouddorp zijn gelegen op Goeree-Overflakkee, het meest zuidelijke eiland van de Zuid-Hollandse

Nadere informatie

Zeeland bouwt een. www.industrieelmuseumzeeland.nl

Zeeland bouwt een. www.industrieelmuseumzeeland.nl Zeeland bouwt een www.industrieelmuseumzeeland.nl Wat is het Industrieel Museum Zeeland? locatie Dat het museum in de kanaalzone en meer specifiek in de historische suikerloodsen aan de Westkade 114 in

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma BEtrokken Noord-Beveland

Verkiezingsprogramma BEtrokken Noord-Beveland Verkiezingsprogramma BEtrokken Noord-Beveland BEN is een lokale politieke beweging, onafhankelijk van landelijke partijen, die toegankelijk wil zijn voor alle lagen van de bevolking van alle politieke

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT PUHMEftEÜG f c. RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT Agendanummer 11-04 Registratienummer raad 605317 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 605114 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering

Nadere informatie

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006 ~. Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 Voorstenr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006, Vaststelling intememeentelijk DlÎmtelijk structuurplan voor de gemeenten Obdam Wester

Nadere informatie

Ruimtelijke Visie Duurzame Energie Heumen

Ruimtelijke Visie Duurzame Energie Heumen Ruimtelijke Visie Duurzame Energie Heumen Samenvatting De gemeente Heumen wil in 2050 energie- en klimaatneutraal zijn. Om dit doel te bereiken is het noodzakelijk dat de gemeente en haar inwoners ook

Nadere informatie

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe W ij wonen waar anderen op vakantie gaan CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 even voorstellen In onze gemeente wonen ruim 18.500 mensen in

Nadere informatie

Lijst met uit te werken punten

Lijst met uit te werken punten Lijst met uit te werken punten Algemeen Het centrale uitgangspunt blijft dat het huidige structuurplan de basis vormt voor de structuurvisie. Alleen voor de thema`s of gebieden waar hiaten (nog geen beleid

Nadere informatie

Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni

Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni Ruimtelijke en economische visie Rijsenhout Bijeenkomst 23 juni Plangebied 21,17 ha Wat willen we bereiken? Een heldere ruimtelijke en economische visie en een uitvoeringstrategie hoe er te komen. Samen

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 Burgemeester en wethouders hebben op 16-1-2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het dempen en realiseren van water. De aanvraag gaat over

Nadere informatie

Informatieavond vervolg Concept-Havenstrategie. 6 november 2013

Informatieavond vervolg Concept-Havenstrategie. 6 november 2013 Informatieavond vervolg Concept-Havenstrategie 6 november 2013 Programma Welkom 19:30 uur Stand van zaken en vervolgstappen Kern Moerdijk in de Concept Havenstrategie Advies Commissie Nijpels Pauze 21:00-21:15

Nadere informatie

Reactienota. Behorende bij de Structuurvisie "Wernhout 2025"

Reactienota. Behorende bij de Structuurvisie Wernhout 2025 Reactienota Behorende bij de Structuurvisie "Wernhout 2025" 1. Inleiding De ontwerp structuurvisie "Wernhout 2025" is op dinsdag 22 oktober 2013 gepresenteerd aan de bewoners en de Dorpsraad van Wernhout.

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Rucphen, 7 november 2012 INHOUD; 1. Procedure 2. Ingediende zienswijzen 3. Inhoud zienswijzen en inhoudelijke

Nadere informatie

Centrale Zandwinning Weert. Van primaire zandwinkel naar gebiedsontwikkeling

Centrale Zandwinning Weert. Van primaire zandwinkel naar gebiedsontwikkeling Centrale Zandwinning Weert Van primaire zandwinkel naar gebiedsontwikkeling Centrale Zandwinning Weert Situatie Medio 2015: specie uit huidige winning definitief op De continuïteit van een lokale werkgever

Nadere informatie

BORSELE. GEMEENTE VAN contrasten

BORSELE. GEMEENTE VAN contrasten BORSELE GEMEENTE VAN contrasten Enerzijds het schitterende landschap, anderzijds het Sloegebied BORSELE GEMEENTE VAN contrasten Borsele is een gemeente van contrasten. Enerzijds ligt de gemeente grotendeels

Nadere informatie

(hoofdstuk uit Inspiratiegids Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit Provincie Utrecht)

(hoofdstuk uit Inspiratiegids Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit Provincie Utrecht) Bijlage: Projecten in de provincie Utrecht (hoofdstuk uit Inspiratiegids Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit Provincie Utrecht) Inleiding In de Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie 2013-2028 en de Verordening

Nadere informatie

COMMENTAAR OP DE ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN. Buitengebied P-Veluwe (NL.IMRO.0243.BP00031-0002)

COMMENTAAR OP DE ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN. Buitengebied P-Veluwe (NL.IMRO.0243.BP00031-0002) COMMENTAAR OP DE ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN Buitengebied P-Veluwe (NL.IMRO.0243.BP00031-0002) 1. Korte inleiding Harderwijk is gelegen op de grens tussen Veluwe en Randmeren en wil graag de ruimtelijk

Nadere informatie

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden.

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden. De gemeenteraad van 's-hertogenbosch Uw brief van : Ref. : J. Pawiroredjo Uw kenmerk : - Tel. : (073) 615 5675 Ons kenmerk : BAZ/BO Fax : Datum : 22 februari 2017 E-mail : j.pawiroredjo@s-hertogenbosch.nl

Nadere informatie

Bestemmingsplan Partiële herziening 2 Negen Kernen Vastgesteld toelichting

Bestemmingsplan Partiële herziening 2 Negen Kernen Vastgesteld toelichting Bestemmingsplan Partiële herziening 2 Negen Kernen - 2012 Vastgesteld toelichting Bestemmingsplan Partiële herziening 2 Negen Kernen - 2012 Vastgesteld toelichting Gemeente Oss, Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Beslisdocument en plan van aanpak

Beslisdocument en plan van aanpak Beslisdocument en plan van aanpak TIENDEVEEN Inleiding In oktober 2006 heeft de gemeenteraad ingestemd met het plan van aanpak Woningbouw dorpen. Het project bestaat uit drie fasen. Deze fasen worden telkens

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9 Onderwerp Detailhandelsvisie Voorstel 1. Vaststellen regionale

Nadere informatie

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan Raadsvoorstel 2015/ Portefeuillehouder Collegevergadering Raadsvergadering Adam Elzakalai Steller C. Blankestijn (023 5676074 ) 1. Samenvatting

Nadere informatie

Hanzeborden: op naar toekomstbestendig Kampen!

Hanzeborden: op naar toekomstbestendig Kampen! Hanzeborden: op naar toekomstbestendig Kampen! De gemeente Kampen heeft de ambitie om samen met ondernemers, eigenaren en bewoners te werken aan een toekomstbestendige binnenstad en uitvoering te geven

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

Paneldiscussie Groene Gemeente 2.0

Paneldiscussie Groene Gemeente 2.0 Paneldiscussie Groene Gemeente 2.0 Van uit het perspectief van de organisatie Hoe begin je Hoe ga je verder Wat zijn de voordelen? Voorafgaand korte introductie van Schouwen-Duiveland Presentatie Paneldiscussie

Nadere informatie

Samenvattingen rondetafelbijeenkomsten 10 september 2013

Samenvattingen rondetafelbijeenkomsten 10 september 2013 Samenvattingen rondetafelbijeenkomsten 10 september 2013 Halfweg 1 Eigen identiteit behouden Dorpse karakter behouden Landelijk karakter behouden Kleinschaligheid behouden Opdeling van de gemeente wordt

Nadere informatie

BIJLAGE: UITVOERINGSSCHEMA

BIJLAGE: UITVOERINGSSCHEMA = 1 = BIJLAGE: UITVOERINGSSCHEMA Registratienummer: 13UIT11428 (behoort bij nummer: 13INT03360 )- Uitvoeringsschema (Bijlage bij ontwerp omgevingsvisie Hellendoorn. Beleidsveld Project Thema s / beleidskader

Nadere informatie

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening ** Vastgesteld oktober 2014 Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening Visie verplaatsing nietagrarische bedrijven binnen het buitengebied Status: vastgesteld door de gemeenteraad van Houten d.d.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvoorstel Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvergadering 17 december 2009 Agendapunt Portefeuillehouder G.J. Bos Afdeling Ambtenaar Ruimte en Wonen C. Rijnen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorstel Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 168639 datum voorstel: 7 september 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

AANLEIDING / PROBLEEMSTELLING

AANLEIDING / PROBLEEMSTELLING Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 28 september 2015 Documentnummer : 2015.0.072.749 Zaaknummer: 2015-03-01380 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Stadsblokken - Meinerswijk 2015'

Nadere informatie

Topografie Merwedezone (bron: Ontwerp Transformatievisie Merwedezone, 2007)

Topografie Merwedezone (bron: Ontwerp Transformatievisie Merwedezone, 2007) Sliedrecht Sliedrecht Sliedrecht is een zelfstandige gemeente in de provincie Zuid-Holland. Het dorp telt 24.000 inwoners en vormt met de plaatsen Alblasserdam, Papendrecht, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem

Nadere informatie

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Aalst, Prins Hendrikstraat naast 3

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Aalst, Prins Hendrikstraat naast 3 Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Aalst, Prins Hendrikstraat naast 3 Bestemmingsplan : Aalst, Prins Hendrikstraat naast 3 Datum vaststelling raad : 29

Nadere informatie

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Datum bijeenkomst: 22 oktober 2012 Auteur: Els Holsappel Locatie: Landal GreenParks Coldenhove in Eerbeek (met dank aan gastheer Martin Bes) Aanwezig: 60

Nadere informatie

Etten-Leur. (Bron: www. nederland-in-beeld.nl)

Etten-Leur. (Bron: www. nederland-in-beeld.nl) Etten-Leur (Bron: www. nederland-in-beeld.nl) Introductie Etten-Leur is een middelgrote gemeente in Brabant, gelegen ten westen van Breda. De gemeente bestaat uit één kern van ruim 40.000 inwoners. Door

Nadere informatie

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 Opening Doel presentatie van vandaag: Toelichting op het raadsvoorstel dat u heeft ontvangen

Nadere informatie

Themabijeenkomst Omgevingsbod

Themabijeenkomst Omgevingsbod Themabijeenkomst Omgevingsbod Versterking van de Krimpenerwaard 7 februari 2019 Wat wil het gebied? De strategische Visie van Riek Bakker: Doel van het MIRT Het belang van het Meerjarenprogramma Infrastructuur,

Nadere informatie

Welkom. Agenda: 24 oktober 2018

Welkom. Agenda: 24 oktober 2018 Welkom Agenda: 24 oktober 2018 1. Opening 2. Stand van zaken Raadhuis, gemeente Oss 3. Gelegenheid tot het stellen van vragen 4. Uitkomst Locatiestudie Vidi Reo, gemeente Oss 5. Gelegenheid tot het stellen

Nadere informatie

Ligplaatsenbeleid Stichtse Vecht. Goed geregeld, blijvend genieten

Ligplaatsenbeleid Stichtse Vecht. Goed geregeld, blijvend genieten Ligplaatsenbeleid Stichtse Vecht Goed geregeld, blijvend genieten Projectbureau Vrolijks, Breda, 21 januari 2016 Wat ging vooraf? Analyse markt, aanbod en vraag Gesprekken stakeholders, gebruikers Varend

Nadere informatie

INLEIDING EN LEESWIJZER

INLEIDING EN LEESWIJZER INHOUD BLZ INLEIDING EN LEESWIJZER De talenten van Oirschot...3 Wat is een structuurvisieplus?...3 Het planproces...5 Opbouw van de structuurvisieplus...7 028-252 gemeente Oirschot StructuurvisiePlus "Inleiding

Nadere informatie

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016.

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016. Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

Ruimtelijke Visie Duurzame Energie Heumen

Ruimtelijke Visie Duurzame Energie Heumen Ruimtelijke Visie Duurzame Energie Heumen Samenvatting De gemeente Heumen wil in 2050 energie- en klimaatneutraal zijn. Om dit doel te bereiken is het noodzakelijk dat de gemeente en haar inwoners ook

Nadere informatie

Proactieve aanwijzing recreatieve zone De Heihorsten, Someren

Proactieve aanwijzing recreatieve zone De Heihorsten, Someren Proactieve aanwijzing recreatieve zone De Heihorsten, Someren Proactieve aanwijzing recreatieve zone De Heihorsten, Someren ONTWERP Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD MENAMERADIEL

GEMEENTERAAD MENAMERADIEL GEMEENTERAAD MENAMERADIEL Menaam : 14 juni 2012 Portefeuillehouder : A. Dijkstra Punt : [07] Behandelend ambtenaar : Anja Buma / Gerard de Haan Doorkiesnummer : (0518) 452918 / (0518) 452964 Onderwerp

Nadere informatie

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen.

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen. Raadsbrief Made, 18 april 2011 Registratienr.: Onderwerp: Evaluatie Toerisme 2010 Portefeuillehouder: Ambtelijke coördinatie: Steller: M. Vos-Kroeze Grondgebied S. van Dijk Aanleiding: Met deze brief brengen

Nadere informatie

Adviescommissie 10 april 2012 agendapunt 11 Dagelijks bestuur 18 april 2012 Algemeen bestuur 16 mei Aantal bijlagen 2

Adviescommissie 10 april 2012 agendapunt 11 Dagelijks bestuur 18 april 2012 Algemeen bestuur 16 mei Aantal bijlagen 2 Adviescommissie 10 april 2012 agendapunt 11 Dagelijks bestuur 18 april 2012 Algemeen bestuur 16 mei 2012 Aantal bijlagen 2 Onderwerp Besluit Korte toelichting Consequenties Vestiging van Het Spaarne, Haarlemse

Nadere informatie

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030 Projectvoorstel Projectopdracht / -voorstel Datum: 8 juli 2010 Versie: definitief t.b.v. definitiefase en ontwerpfase Pagina: 1 / 9 Soort project Extern/Lijn Projectnaam MijnBorne2030 (Herijking Toekomstvisie)

Nadere informatie

NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ontwerpbestemmingsplan Heliushaven

NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ontwerpbestemmingsplan Heliushaven NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ontwerpbestemmingsplan Heliushaven INLEIDING In 2011 is het voorontwerp bestemmingsplan Heliushaven opgesteld en heeft het wettelijk vooroverleg plaatsgevonden, zoals

Nadere informatie

Datum : 25 september 2007 Nummer PS : PS2007MME06 Afdeling : ECV Commissie : MME Registratienummer : 2007INT Portefeuillehouder : J.

Datum : 25 september 2007 Nummer PS : PS2007MME06 Afdeling : ECV Commissie : MME Registratienummer : 2007INT Portefeuillehouder : J. S T A T E N V O O R S T E L Datum : 25 september 2007 Nummer PS : PS2007MME06 Afdeling : ECV Commissie : MME Registratienummer : 2007INT204371 Portefeuillehouder : J. Ekkers Titel : Economisch Beleidsplan

Nadere informatie

Bijlage 2: afwegingskader locatiekeuze supermarkt

Bijlage 2: afwegingskader locatiekeuze supermarkt Bijlage 2: afwegingskader locatiekeuze supermarkt In deze bijlage is het afwegingskader opgenomen voor de locatiekeuze van de supermarkt in Geertruidenberg. De locaties Venestraat en Schonckplein zijn

Nadere informatie

Plaatsingsmogelijkheden windturbines in de gemeente Heusden

Plaatsingsmogelijkheden windturbines in de gemeente Heusden College V200900553 Samenvatting: Het college stemt in met de kadernotitie "Plaatsingsmogelijkheden windturbines in de gemeente Heusden" en legt deze ter vaststelling voor aan de raad. Met de kadernotitie

Nadere informatie

Ruimtelijke ordening. Ruimtelijke Ordening

Ruimtelijke ordening. Ruimtelijke Ordening Ruimtelijke ordening Ruimtelijke Ordening Ruimtelijke ordening (RO) in Nederland Vanuit de geschiedenis is RO al belangrijk in Nederland, denk bijvoorbeeld aan landinrichting en optimaliseren van de waterhuishouding.

Nadere informatie

Het Plaatje Sliedrecht

Het Plaatje Sliedrecht Het Plaatje Sliedrecht Quickscan Kwaliteitsverbetering annex Beeldkwaliteitsplan Plaatje 09 08 2010 rboi adviseurs ruimtelijke ordening 1 2 Het Plaatje Sliedrecht Quickscan Kwaliteitsverbetering annex

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING OV

OMGEVINGSVERGUNNING OV Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 31 januari 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het gebruiken van een parkeerterrein van Maxima Medisch Centrum door personeel van

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : H.J.M. Schrijver : Beleid en Projecten : E.J. (Eric) van Tatenhove Voorstel aan de raad Onderwerp : Gefaseerde

Nadere informatie

*15.183695* 15.183695

*15.183695* 15.183695 omgevingsvergunning veranderen (intern) van een zorgcentrum en het brandveilig gebruiken van een zorgcentrum (intern) veranderen van een zorgcentrum en het brandveilig gebruiken van een zorgcentrum Beschikking

Nadere informatie

Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J. de Boer-Pontier, 0595-447767 gemeente@winsum.nl (t.a.v.j.

Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J. de Boer-Pontier, 0595-447767 gemeente@winsum.nl (t.a.v.j. Vergadering: 27 januari 2015 Agendanummer: 5 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J. de Boer-Pontier, 0595-447767 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v.j. de Boer-Pontier)

Nadere informatie

Stivas December 2016 Projectnummer 16ADV04 Plan van aanpak vervolgproces Integrale ontwikkeling Oostrand Dronten Plan van aanpak vervolgproces Oostrand Dronten 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Beschrijving

Nadere informatie

Onderzoeken oeververbinding Ochten - Veerdam Druten. onderzoeken mogelijkheid Uitkijkpunt, versterken relatie Dijk - Waal

Onderzoeken oeververbinding Ochten - Veerdam Druten. onderzoeken mogelijkheid Uitkijkpunt, versterken relatie Dijk - Waal Ideeën en kansen Onderzoeken oeververbinding Ochten - Veerdam Druten Zoekzone TOP en informatiecentrum Mogelijkheden landschapsversterking bijv. oude strang terugbrengen Behouden en versterken leefgebied

Nadere informatie

Tijd om aan te pakken! Het omgevingsplan in uitvoering

Tijd om aan te pakken! Het omgevingsplan in uitvoering Provincie Zeeland Tijd om aan te pakken! Het omgevingsplan in uitvoering Provincie Zeeland Voorwoord Deze zomer is het Omgevingsplan Zeeland vastgesteld en sinds 1 oktober 2006 zijn de beleidsregels uit

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar inzake verlenen omgevingsvergunning Vaart Zuidzijde 139 Appelscha Portefeuillehouder Sierd de Boer

Beslissing op bezwaar inzake verlenen omgevingsvergunning Vaart Zuidzijde 139 Appelscha Portefeuillehouder Sierd de Boer Week 07 14 februari 2017 Beslissing op bezwaar inzake verlenen omgevingsvergunning Vaart Zuidzijde 139 Appelscha Sierd de Boer - Het bezwaarschrift gegrond te verklaren, conform het advies van de bezwaarschriftencommissie

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Feanetië. Beleidsplan Stichting Feanetië

Beleidsplan. Stichting Feanetië. Beleidsplan Stichting Feanetië Beleidsplan Stichting Feanetië 2019 Heerenveen, 3 december 2018 Beleidsplan Stichting Feanetië 2019 1 Inhoud 1. Inleiding: een korte beschrijving van de stichting Feanetië 3 2. Analyse sterke/zwakke punten

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 Burgemeester en wethouders hebben op 14 januari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van appartementen. De aanvraag

Nadere informatie

Aantal bijzondere woongebouwen. 76 (jaar 2011) (jaar 2011) 722 (jaar 2011) Dorpen (aantal 18) (bron: Tynaarlo in cijfers)

Aantal bijzondere woongebouwen. 76 (jaar 2011) (jaar 2011) 722 (jaar 2011) Dorpen (aantal 18) (bron: Tynaarlo in cijfers) Bijlage 2B Tynaarlo Kernenbeleid uitwerking Uitwerking feitelijke gegevens team Fysiek Aantal woonruimten, gespecificeerd naar aantal woningen, wooneenheden, bijzondere woongebouwen en recreatiewoningen

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

Ter uitwerking van het Provinciaal Omgevingsplan (POL) wordt een intergemeentelijke Structuurvisie

Ter uitwerking van het Provinciaal Omgevingsplan (POL) wordt een intergemeentelijke Structuurvisie Samenvatting Ter uitwerking van het Provinciaal Omgevingsplan (POL) wordt een intergemeentelijke Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg (SVREZL) opgesteld. In deze structuurvisie wordt de ruimtelijke

Nadere informatie

Speelvoorzieningen in de gemeente Slochteren. Hoe verder?

Speelvoorzieningen in de gemeente Slochteren. Hoe verder? Speelvoorzieningen in de gemeente Slochteren. Hoe verder? Inleiding De gemeente Slochteren heeft een actieve samenleving. Dat draagt voor een groot deel bij aan leefbare en levendige dorpen. Daarbij is

Nadere informatie

Kaderstellende notitie Programma Vooroever Medemblik

Kaderstellende notitie Programma Vooroever Medemblik CONCEPT Kaderstellende notitie Programma Vooroever Medemblik Wognum, 19 december 2016 1 INHOUD 1. Inleiding en geschiedenis 2. Doelstellingen 3. Programma-afbakening 4. Beoogde resultaten 5. Betrokken

Nadere informatie

Stuknr LOCATIEANALYSE NIEUWE WOONBOTENHAVEN ENSCHEDE DSOB/RB/

Stuknr LOCATIEANALYSE NIEUWE WOONBOTENHAVEN ENSCHEDE DSOB/RB/ LOCATIEANALYSE NIEUWE WOONBOTENHAVEN ENSCHEDE DSOB/RB/250805. 1 Inleiding. In het Enschedese havengebied liggen momenteel 13 woonboten, waarvan 6 in de Binnenhaven en 7 nabij de Dr Schiffstraat. In het

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Leudal Postbus ZG Heythuysen. Geacht College,

College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Leudal Postbus ZG Heythuysen. Geacht College, Bergs Advies B.V. Leveroyseweg 9a 6093 NE Heythuysen Telefoon (0475) 49 44 07 Fax (0475) 49 23 63 E-mail info@bergsadvies.nl Internet www.bergsadvies.nl BIC code: RABONL2U IBAN: NL76RABO0144217414 K.v.K.

Nadere informatie

Nota voor burgemeester en wethouders

Nota voor burgemeester en wethouders gemeente Dinkelland Nota voor burgemeester en wethouders Reg.nr. DIV: Datum vergadering, 6 februari 2007 Onderwerp: Cultuurprogramma 2007-2008 Advies Instemmen met het Cultuurprogramma 2007-2008. De raad

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout

Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout Nieuwsbrief Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout 1 oktober 2016 Hierbij willen wij u graag informeren over de laatste stand van zaken rond de Ruimtelijke en Economische Visie Rijsenhout. In de zomer

Nadere informatie

* * * *

* * * * *17-0084632* *17-0084632* Omgevingsvergunning Kenmerk : WABO-2017-0333 Aanvraagnummer (OLO) : 2961503 Aanvrager : E.P.C. Sijbers - Wijnhoven Onderwerp : verbouwen van een bestaande schuur tot kleinschalig

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN WESTELIJK BUITENGEBIED, PARTIËLE HERZIENING NIJKERKERSTRAAT 35 - BIJZONDERE PARTICULIERE BEGRAAFPLAATS LANDGOED BIJSTEIN

BESTEMMINGSPLAN WESTELIJK BUITENGEBIED, PARTIËLE HERZIENING NIJKERKERSTRAAT 35 - BIJZONDERE PARTICULIERE BEGRAAFPLAATS LANDGOED BIJSTEIN Zaaknummer *190812* BESTEMMINGSPLAN WESTELIJK BUITENGEBIED, PARTIËLE HERZIENING NIJKERKERSTRAAT 35 - BIJZONDERE PARTICULIERE BEGRAAFPLAATS LANDGOED BIJSTEIN VASTGESTELD TOELICHTING Inleiding In 2007 heeft

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Reg.nr. : 5219265 B&W verg. : 4 november 2015 Commissie : ROB Onderwerp: Voorbereidingsbesluit Graafseweg 354-358 Cie_verg. : 1 december 2015 Raadsverg. : 15 december 2015 1)

Nadere informatie

Effectmeting. Fort aan den Hoek van Holland

Effectmeting. Fort aan den Hoek van Holland Effectmeting Fort aan den Hoek van Holland Effectmeting De betekenis van Fort aan den Hoek van Holland 1 Korte omschrijving van het advies Na een werkbezoek aan het Fort op 22 februari 2006 verzocht toenmalig

Nadere informatie

Transformatie havengebied Breskens

Transformatie havengebied Breskens Transformatie havengebied Breskens Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 26 april 2018 / projectnummer: 3092 1. Oordeel over het milieueffectrapport (MER) De gemeente Sluis en de provincie Zeeland

Nadere informatie

Aanvullingen, wijzigingen en reactive op regiobijeenkomsten plan Opschalingscluster Sieswerd

Aanvullingen, wijzigingen en reactive op regiobijeenkomsten plan Opschalingscluster Sieswerd Stichting Opschalingscluster Sieswerd Schwartzenbergweg 3 8743 KX HICHTUM 06 46257129 sieswerd@sieswerd.nl Aan: Fryslân foar de Wyn info@fryslanfoardewyn.nl Kenmerk: --- Datum: 1 juli 2014 Bijlagen: ---

Nadere informatie

Participatietraject tijdens opstellen Stedenbouwkundig Plan (SP) resp. ontwerpbestemmingsplan

Participatietraject tijdens opstellen Stedenbouwkundig Plan (SP) resp. ontwerpbestemmingsplan Bennebroek, 14 mei 2019 ZIENSWIJZE Geachte leden van de gemeenteraad van Bloemendaal, Hierbij dient de Dorpsraad Bennebroek zienswijze in op het ontwerpbestemmingsplan Park Vogelenzang. Deze zienswijze

Nadere informatie

Deel 1: Algemene kaders. Waarom werken aan beekdalen? Groenere ruimte. Doel van de bijeenkomst: Agenda. De kern.

Deel 1: Algemene kaders. Waarom werken aan beekdalen? Groenere ruimte. Doel van de bijeenkomst: Agenda. De kern. Informatiebijeenkomst 9 juli 2010 Doel van de bijeenkomst: Informeren over: Corio Glana Stand van zaken per highlight in hand-out Voordelen van collectieve aanpak Samenwerking gemeenten, WRO, provincie

Nadere informatie

Bijlage 1: Topografische kaart van het studiegebied (2008)

Bijlage 1: Topografische kaart van het studiegebied (2008) Bijlagen Gebiedsvisie Bethlehem Bijlage 1: Topografische kaart van het studiegebied (2008) J F Kennedylaan Terborgseweg Ondernemingsweg Lijsterbeslaan Abdijlaan Bedrijvenweg Oude Terborgseweg Rekhemseweg

Nadere informatie

Dreef 3, Haarlem. Postbus MD Haarlem. Datum. 1 september 1999 Bureau Communicatie. Tel (023) Onderwerp

Dreef 3, Haarlem. Postbus MD Haarlem. Datum. 1 september 1999 Bureau Communicatie. Tel (023) Onderwerp Dreef 3, Haarlem Postbus 123 2000 MD Haarlem Datum 1 september 1999 Bureau Communicatie Tel (023) 514 44 52 Onderwerp Noord-Holland maritiem Fax (023) 514 41 55 (Afschrift cat. 403 t/m 414 en 422) (Heden

Nadere informatie

Onderwerp: Verplaatsing afvalverwerkingsbedrijf Vliko: verkenning mogelijkheden verplaatsing Vliko naar de Munnikenpolder.

Onderwerp: Verplaatsing afvalverwerkingsbedrijf Vliko: verkenning mogelijkheden verplaatsing Vliko naar de Munnikenpolder. Onderwerp: Verplaatsing afvalverwerkingsbedrijf Vliko: verkenning mogelijkheden verplaatsing Vliko naar de Munnikenpolder. Over de Munnikenpolder bestaan de nodige afspraken c.q. ligt beleid vast, waarmee

Nadere informatie

1. In te stemmen met de meerjarenovereenkomst 2013-2017. 2. Wethouder van de Wiel te mandateren voor ondertekening van de overeenkomst.

1. In te stemmen met de meerjarenovereenkomst 2013-2017. 2. Wethouder van de Wiel te mandateren voor ondertekening van de overeenkomst. Reg. nr.: 1310533 Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Onderwerp Meerjarenovereenkomst VVV Noordoost-Brabant 2013-2017 Samenvatting De huidige overeenkomst met de VVV (destijds de Regio-VVV genaamd) is verlopen.

Nadere informatie

Afdeling. Structuurvisie en plan-mer gemeente Maasdriel

Afdeling. Structuurvisie en plan-mer gemeente Maasdriel MAASDRIEL de leden van de raad van de gemeente Maasdriel Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk ro/na Afdeling Doorkiesnummer Kerkdriel Ruimte en Samenleving (0418) 638814 18 oktober 2011 Verzenddatum Onderwerp

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA. Bestemmingsplan Bezemronde 3, kernen

ZIENSWIJZENNOTA. Bestemmingsplan Bezemronde 3, kernen ZIENSWIJZENNOTA Bestemmingsplan Bezemronde 3, kernen januari 2017 1 Het ontwerp van het bestemmingsplan Bezemronde 3, kernen heeft van donderdag 23 juni 2016 tot en met woensdag 3 augustus 2016 ter inzage

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon

Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon Van Provincie Noord-Brabant Aan Gemeente Bladel Onderwerp Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon Ter attentie van Zaak identificatie 07-11-2017

Nadere informatie

Intentieovereenkomst Alliantie Oosterschelde

Intentieovereenkomst Alliantie Oosterschelde Intentieovereenkomst Alliantie Oosterschelde Afspraken tot samenwerking voor de uitvoering van de Oosterschelde Visie 2012-2018. Middelburg, 6 februari 2013. Intentieovereenkomst Alliantie Oosterschelde

Nadere informatie

Project Varen doe je samen!

Project Varen doe je samen! Project Varen doe je samen! Nederland: - 10.000 km recreatieve vaarwegen - ongeveer 1 miljoen watersporters - ongeveer 300.000 recreatievaartuigen + vele Duitse, Engelse, Belgische en Scandinavische watersporters

Nadere informatie

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer POL Grensmaas 2005 + uitvoering Grensmaasproject Van Beheerakkoord Grensmaas naar Samenwerkingsovereenkomst Grensmaas

Nadere informatie

2015 BEtrokken Noord-Beveland. juli BEetrokken Noord-Beveland. Pagina: 1

2015 BEtrokken Noord-Beveland. juli BEetrokken Noord-Beveland. Pagina: 1 juli -2015 BEetrokken Noord-Beveland Pagina: 1 Toekomstvisie voor Noord-Beveland BEN is bezig met de ontwikkeling van een lange(re)termijnvisie voor Noord-Beveland. Daarbij maken wij o.a. gebruik van de

Nadere informatie

Toeristische Visie 2015

Toeristische Visie 2015 Toeristische Visie 2015 Raadsinformatieavond 2 september 2015 www.regioalkmaar.nl Regio Alkmaar 7 gemeenten 288.000 inwoners Aanleiding Noodzaak en urgentie Merkkracht streken 2013 Bron: Hendrik Beerda.

Nadere informatie

Betreft: reactie van VVG op het ontwerp van de Structuurvisie (d.d. 16 november 2011) Wijdemeren "Beheerste ontwikkeling met behoud van het goede".

Betreft: reactie van VVG op het ontwerp van de Structuurvisie (d.d. 16 november 2011) Wijdemeren Beheerste ontwikkeling met behoud van het goede. www.vriendenvanhetgooi.nl Aan B&W van de gemeente Wijdemeren Cc gemeenteraad Wijdemeren Postbus 190, 1230 AD Loosdrecht, Per email: postbus@wijdemeren.nl Betreft: reactie van VVG op het ontwerp van de

Nadere informatie

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Bewonersinitiatief Versie 1.1 augustus 2013 Inhoudsopgave A Inleiding... 2 B Aanpak van het project... 2 1 Vaststellen plangebied en uitgangssituatie...

Nadere informatie

Multifunctioneel Centrum Moerdijk. Op weg naar een nieuwe Ankerkuil

Multifunctioneel Centrum Moerdijk. Op weg naar een nieuwe Ankerkuil Multifunctioneel Centrum Moerdijk Op weg naar een nieuwe Ankerkuil Programma 19.30u - 19.40u Inleiding door Wethouder Marjolein de Wit 19.40u - 19.55u Functiebeoordeling MFC door projectleider András Incze

Nadere informatie

Notitie BOUWEN VOOR BEHOEFTE IN AFWACHTING VAN REGIONALE BESLUITVORMING

Notitie BOUWEN VOOR BEHOEFTE IN AFWACHTING VAN REGIONALE BESLUITVORMING Notitie BOUWEN VOOR BEHOEFTE IN AFWACHTING VAN REGIONALE BESLUITVORMING FEBRUARI 2015 INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Opties vooruitlopend op vaststelling regionale woonagenda... 4 3. Bouwen voor de behoefte...

Nadere informatie

S. Jansen (PVV) (d.d. 5 januari 2012) Nummer Onderwerp Bereikbaarheid Bollenstreek. Aan de leden van Provinciale Staten

S. Jansen (PVV) (d.d. 5 januari 2012) Nummer Onderwerp Bereikbaarheid Bollenstreek. Aan de leden van Provinciale Staten S. Jansen (PVV) (d.d. 5 januari 2012) Nummer 2595 Onderwerp Bereikbaarheid Bollenstreek Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller In het Haarlems Dagblad d.d. 20 december 2011 uitten

Nadere informatie

Ruimte voor ontwikkeling

Ruimte voor ontwikkeling Ruimte voor ontwikkeling Bestuursopdracht haven - De Kop Werkt! 13 januari 2015 Contactgegevens NV Port of Den Helder Den Helder Airport Gemeente Den Helder Michel Bakelaar Conny van den Hoff Saskia de

Nadere informatie