البقرة Al-Baqarah الم. 1. Alif Laam Miem.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "البقرة Al-Baqarah الم. 1. Alif Laam Miem."

Transcriptie

1 البقرة Al-Baqarah Soerah Al Baqarah is de grootste Soerah (hoofdstuk) van de koran. De benamingen van alle soerah s van de koran werden na de dood van de profeet vastgelegd door de metgezellen aan de hand van een prominent incident of verhaal in iedere Soerah. Hier in Soerah Al-Baqarah, is de naam afgeleid van een bizar verhaal tussen profeet Mousa en zijn volk over een koe Baqarah بقرة! (zie: Mousa de slavenbevrijder ) In het begin van Soerah Al-Baqarah vertelt Allah meer over Zijn boodschap en dan geeft Hij in details een weerspiegeling van de drie bekende soorten van mensen die in Al-Fatihah zijn uiteengezet: de gelovigen, de ongelovigen en als laatste de verdwaalden. Een raadsel! الم Soerah Al-Baqarah opent, als vele andere Soerah s in de koran met 3 losse letters: Alif ا Laam ل Miem م. Het is beslist geen woord. Is het een afkorting van iets waarbij de betekenis onbekend is? Profeet Mohammed heeft niets aangegeven over de betekenis van deze letters, hij zei altijd: Ik weet het niet! De kennis hierover ligt alleen bij Allah. In de loop van de afgelopen 1400 jaren hebben vele geleerden gespeculeerd om een betekenis te vinden achter deze letters. Deze situatie geeft al aan dat de koran niet van Mohammed is, omdat een ieder die ergens voor pleit, maakt het bewust bijzonder duidelijk en eenvoudig om te voorkomen dat mensen zich van hem gaan afwenden. Hier is vanaf het begin een botsend onverklaarbare raadsel! Nog vervelender, Mohammed kon en mocht er niets aan veranderen. Deze letters waren een obstakel voor Mohammed en een kwetsbare issue in zijn (overtuigende) gesprekken met de hardnekkige ongelovigen. Kortom, A.L.M. is om aan te geven dat de koran geen menselijk product is maar een goddelijke boodschap die afkomstig is van Allah. Opmerkelijk is het, volgens een Hadieth, dat wanneer men wat van de koran leest bijvoorbeeld de A.L.M., voor elke letter 10 hassanaats als beloning krijgt. Dit is dus de minimale beloning van het bestuderen van de koran, zelfs als men niet begrijpt wat hij leest! 1. Alif Laam Miem.

2 Boodschap eigenschappen ذ ل ك ال ك ت اب لا ر ي ب ف يه ه د ى ل ل م ت ق ين 2. Dit Boek, waaraan geen enkele twijfel is, is een volmaakte begeleiding voor de vromen. In de context van de koran betekent Het Boek (Al-Kitaab) de geschreven boodschap van Allah tot de mensheid, waaraan geen enkele twijfel is ال ريب فيه. Dit is de eerste eigenschap van de boodschap. Opmerkelijk is dat Allah hier een ontkenningsmanier ال gebruikt om aan te geven dat de koran geheel uitgesloten is van alle twijfels. Deze ontkenningsmanier van beschrijven is definitief krachtiger. ال إله إال الله Deze manier zien we ook terug in de geloofsgetuigenis Hoeda ھ دى is de tweede functionele eigenschap van de boodschap. Hoeda betekent een begeleiding op een hele subtiele manier naar een doel via de kortste en veiligste weg. Het is een begeleiding met genade (rahma). Het is alsof een liefdevol mens op een heel zorgvuldige manier een kindje helpt met oversteken. Eigenschappen van de gelovigen Allah beschrijft de gelovigen als de gebruikers en zeker de verdieners van de bijzondere hoge begeleiding Hoeda ھ دى. Allah kiest hier de vrome gelovigen El Moettaqien المتقين als een duidelijke beschrijving van de optimale gelovigen. Dit zijn de zorgvuldigste onder de gelovigen die zeer oplettend zijn op de voorschriften van Allah. Deze hele bijzondere gelovigen zijn constant alert om zichzelf te beschermen door te doen wat Allah heeft bevolen en door zich verre weg te houden van wat Hij verboden heeft verklaard. Indien men zich hier aan houdt, zal men zeker beloond worden met deze bijzonder subtiele begeleiding. Het is geven en nemen! ال ذ ين ي و م ن ون ب ال غ ي ب 3. Die in het onzienlijke geloven, De allereerste eigenschap van El Moettaqien is dat ze in het onzienlijke Ghajb غيب geloven. Ondanks dat Allah onzienlijk is, is hun hart toch vol met een gevoel van veiligheid, vertrouwen en vrede. Daarmee leven ze naar de voorschriften die Allah heeft vastgelegd.

3 و ي ق يم ون الص لاة en het gebed houden, الصالة salaah De tweede eigenschap van El Moettaqien is het onderhouden van het gebed Al Al salaah betekent het houden van contact. De gelovigen houden contact : Met Allah, door middel van de verplichte vastgestelde aanbiddingen, smeekbeden, praktische gehoorzaamheid en constante bewustwording van Hem. Met ieder ander in hun omgeving: familie, vrienden, buren, medemens, dieren, vogels, planten en het hele milieu. Het onderhouden van het goede contact hier wordt als een gebed gezien. Profeet Mohammed zei: 'Als een mens zaadjes zaait of een boom plant en een vogel, een mens of een dier eet daarvan of profiteert van de schaduw, dan zal het als een aalmoes worden geaccepteerd'. Met hun eigen zelf door een proces van constante verbetering en positieve ontwikkeling. Steno! De meeste moslims van tegenwoordig interpreteren het gebed (Al salaah) op een hele kortzichtige beperkte manier, alleen de vijf vastgestelde gebeden. Meer niet! Alsof ze een oceaan in een paar druppeltjes samengevat hebben. Ze beseffen alleen niet, dat ze door deze stenografische manier van samenvatten vele aspecten ontzien. Op dezelfde gevaarlijke stenografische wijze, hebben de tegenwoordige moslims helaas veel andere waardevolle gouden begrippen en levenswijzen waardeloos gemaakt. Nog een pijnlijk voorbeeld is hoe vele Silato el Rahim صلة الرحم uitleggen. Het wordt vaak uitgelegd als familiecontact onderhouden, terwijl dit begrip veel ruimer is. Het betekent het genadevolle contact onderhouden met iedereen die met genade behandelt kan of moet worden. Het is eigenlijk onze hele omgeving, zowel de mensen als alle andere dingen. صلة الرحم Rahim Allah zegt in een hadith qudsi: Diegene die dit genadecontact Silato el levendiger maakt, maakt hij het contact tussen Mij en hem ook levendiger. En diegene die dit contact afbreekt, verbreekt hij dan het contact tussen Mij en hem. و مم ا ر ز ق ن اه م ي نف ق و ن en die weldoen met hetgeen Wij hun hebben geschonken. De derde eigenschap van El Moettaqien is dat ze van alles wat ze hebben gekregen een gedeelte altijd uitgeven. Dit gedeelte hoeft niet per se geld te zijn, maar kan ook steun, kracht,, kennis, advies en zelfs een glimlach zijn!

4 وال ذ ين ي و م ن ون بم ا أ نز ل إ ل ي ك و م ا أ نز ل م ن ق ب ل ك 4. En die geloven in hetgeen u is geopenbaard en in hetgeen vóór u is geopenbaard, De vierde eigenschap van El Moettaqien is dat ze geloven in alle profeten, vanaf de eerste profeet Adam tot en met de laatste profeet Mohammed. Echte gelovigen geloven dat God slechts één boodschap met eenzelfde inhoud en eenzelfde bedoeling heeft doen neerdalen op alle mensen. Deze eeuwige boodschap heet inhoudelijk Islam die betekent toegeven/getuigen dat er maar één God is en dat men praktisch lenig omgaat met Gods opdrachten om Zijn beste bedoelingen voor hem, in dit leven en in het hiernamaals te verdienen. De inhoud van de boodschap is altijd ongewijzigd gebleven. Metaforisch kunnen we spreken van eenzelfde boodschap in verschillende enveloppen die door verschillende profeten zijn bezorgd naar verschillende culturen. Het is logisch dat de ene boodschap aangepast is aan de verschillende tijdperken, locaties en menselijke ontwikkelingen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat het echte Jodendom en het echte Christendom niet strijdig zijn met de echte Islam, omdat de profeten Mozes en Jezus dezelfde boodschap als profeet Mohammed preekten. Daarom mogen mensen absoluut geen onderscheid maken tussen de profeten. Maar wie draagt nu de echte boodschap Islam? Gelovigen zijn degene die geloven in de Enige God, in de boodschap, in alle profeten en in de dag des oordeels waarop men naar zijn daden in dit leven wordt beloond met het paradijs of wordt gestraft met de hel. Dus indien er sprake is van dit basisbegrip (onbeschadigd), dan zit het goed. Waarom dan perse de Islam van Mohammed?! Dit lijkt op de vraag: Waarom is reizen met het vliegtuig het beste?!. Het antwoord hierop is eenvoudig: Het vliegtuig is tegenwoordig het meest praktische, het meest ontwikkelde, het snelste en het meest veilige vervoermiddel. Toch zijn er nog veel mensen die niet durven te vliegen en nog steeds liever gebruik maken van minder ontwikkelde vervoermiddelen als een auto, een trein of een schip. De Islam van Mohammed lijkt, voor de echte kenners, op het volmaakte vliegtuig. Helaas zijn er veel mensen die alleen geloven wat ze gewend zijn of geërfd hebben. Die zijn te pittig tegen het onbekende. Dit soort mensen hechten zich aan hun eigen geloof, ondanks het feit dat dit niet het meest ontwikkelde vervoermiddel is!

5 و ب الا خ ر ة ه م ي وق ن و ن en een standvastig vertrouwen hebben in dat wat komen zal. De vijfde eigenschap van gelovigen is dat ze volledig overtuigd geloven in het hiernamaals. Volledig overtuigd geloven يوقنون houdt in dat men een buitengewoon vertrouwen heeft. Maar waar vandaan haalt men zulke zekerheid? Het adagium eerst zien, dan geloven gaat niet altijd op. Onze brede, algemene kennis is gebaseerd op talloze onwaarneembare feiten. Zuurstof is hier een goed voorbeeld van. Zuurstof zien we niet met het oog, maar toch zijn we er volledig van overtuigd dat zuurstof bestaat. Onze hersenen die veel beter ontwikkeld zijn dan onze ogen, wijzen ons altijd op het bestaan van zulke onwaarneembare zaken. Door eenvoudig na te denken met het gezond verstand en een goed ontwikkeld bewustzijn, kan men eenvoudig geloven met een hoge mate van zekerheid in het bestaan van Allah, zoals hij gelooft in het bestaan van zuurstof! اليقين Niveaus van (geloof) zekerheid Aangeboren geloof al-fettra الفطرة : een sterk gevoelsmatig instinct (geloof) zonder duidelijk vermogen van analyseren en nadenken. Aan Kennis gebonden geloof 3ilm al-yaqeen علم اليقين : door het gezonde verstand te gebruiken. Geloven na de dood met het oog van de ziel 3ein al-yaqeen عين اليقين : waar men de engelen zal zien en zijn eindbestemming, het paradijs of de hel. Geloof met de ware zekerheid haqqo al-yaqeen حق اليقين : dit is het hoogste niveau van geloof waarin men alles zal ervaren, de genieting in het paradijs of bestraffing in de hel. أ و ل ي ك ع ل ى ه د ى م ن ر م و أ و ل ي ك ه م ال م ف ل ح و ن 5. Zij zijn het, die de leiding van hun Heer volgen en dezen zullen slagen. Tenslotte verzekert Allah de oprecht gelovigen (El Moettaqien) met bijzondere beloningen in dit leven en ook in het hiernamaals. In dit leven mogen ze genieten van Allah s subtiele wijze van leiding, Hoeda ھدى. Een zachte begeleiding die aangepast is aan ieder individu op de weg van het leven met de vele verleidingen, obstakels en weerstand. Als men dit echt ervaart, dan is het werkelijk een paradijs op aarde, ondanks dat men tot in de oren in moeilijkheden zit! In het hiernamaals beschrijft Allah El Moettaqien met hun eindbeloning als de geslaagden.

Hoe kun je je bekeren tot de Islaam?

Hoe kun je je bekeren tot de Islaam? De Profeet Mohammed (vzmh) heeft de laatste en universele boodschap van God gekregen. Voor de boodschap aan de Profeet Mohammed (vzmh) heeft God zich aan veel Profeten (vzmh) geopenbaard. Volgens een overlevering

Nadere informatie

De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad

De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad Door Rev. Dr. Jos M. Strengholt www.strengholt.info Surah Al Fatiha: 1. In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle 2. Lof zij

Nadere informatie

Doel van Bijbelstudie

Doel van Bijbelstudie Bijbelstudie Hebreeën 4:12 Want het woord Gods is levend en krachtig en scherper dan enig tweesnijdend zwaard en het dringt door, zó diep, dat het vaneen scheidt ziel en geest, gewrichten en merg, en het

Nadere informatie

Ziekte en dood vanuit de Islam

Ziekte en dood vanuit de Islam Ziekte en dood vanuit de Islam Drs. Mehmet Resit Uygun Moslim Geestelijk Verzorger (imam) Utrecht, 24 April 2012 Ziekte (1) Is geen straf (vergelding) van God / Allah Is een verschijnsel (signaal, feedback)

Nadere informatie

Moslims houden van Jezus

Moslims houden van Jezus Moslims houden van Jezus Jezus is een figuur die geliefd en vereerd wordt door miljarden mensen over de hele wereld, maar er is veel verwarring over de status van deze kolossale persoon. Jezus staat bij

Nadere informatie

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED. Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED. Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips Tawheed betekent letterlijk iets één maken of iets één noemen. In het Nederlands wordt het één maken van

Nadere informatie

De geopenbaarde Boeken

De geopenbaarde Boeken De geopenbaarde Boeken ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen لكتب امل لة» باللغةهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله

Nadere informatie

Eigenschappen van de ongelovigen

Eigenschappen van de ongelovigen Eigenschappen van de ongelovigen Na de beschrijving van de gelovigen, begint Allah meteen (precies zoals in Al-Fatihah) de tegenovergestelde groep te beschrijven, namelijk de ongelovigen. إ ن ال ذ ين ك

Nadere informatie

Wij hebben u een Boek (de Koran) gezonden waardoor gij tot aanzien kunt komen, gaan jullie niet jullie verstand gebruiken? (Al Anbiya, 21/10)

Wij hebben u een Boek (de Koran) gezonden waardoor gij tot aanzien kunt komen, gaan jullie niet jullie verstand gebruiken? (Al Anbiya, 21/10) Testvragen Het verstand en de kennis in de Koran 1 Koran Vraag 1 2 Wij hebben u een Boek (de Koran) gezonden waardoor gij tot aanzien kunt komen, gaan jullie niet jullie verstand gebruiken? (Al Anbiya,

Nadere informatie

De Koran - De laatste openbaring aan de mensheid

De Koran - De laatste openbaring aan de mensheid De Koran - De laatste openbaring aan de mensheid Wat is de Koran? Het Woord van God De Koran is het letterlijke woord van God, de Almachtige (Allah in het Arabisch), geopenbaard aan de Profeet Mohammed

Nadere informatie

Het hiernamaals, het leven na de dood

Het hiernamaals, het leven na de dood Het hiernamaals, het leven na de dood ] الهولندية- [ nederlands - dutch revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435 الا خرة لياة بعد املوت» بالة اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1435 Alle lof behoort

Nadere informatie

Profeetschap in de Islam

Profeetschap in de Islam Profeetschap in de Islam Allah (God), de Schepper van het universum en alles daarin, heeft de mens geschapen voor een nobel doel: om Hem alleen te aanbidden en om een deugdzaam leven te leiden op basis

Nadere informatie

Advies voor de nieuwe moslim

Advies voor de nieuwe moslim Advies voor de nieuwe moslim ] لونلدية - Dutch [ Nederlands - revisie: Abo Abdillah bron: al-yaqeen Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 حة إىل املسلم اجلدد» بالل اهلونلدية «مراجعة: أبو عبد االله

Nadere informatie

Tawhied. Voor kinderen. Dr. Saleh As -Saleh. Niveau 2. 8-12 jaar

Tawhied. Voor kinderen. Dr. Saleh As -Saleh. Niveau 2. 8-12 jaar Tawhied Voor kinderen Dr. Saleh As -Saleh Niveau 2 8-12 jaar In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle Ik getuig dat er geen God het recht heeft om aanbeden te worden behalve Allaah. En ik getuig

Nadere informatie

In dit werkstuk beantwoorden we de 6 levensvragen van drie godsdiensten; het Christendom, Jodendom en de Islam.

In dit werkstuk beantwoorden we de 6 levensvragen van drie godsdiensten; het Christendom, Jodendom en de Islam. Werkstuk door Een scholier 2003 woorden 11 februari 2005 6,2 1000 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing In dit werkstuk beantwoorden we de 6 levensvragen van drie godsdiensten; het Christendom, Jodendom

Nadere informatie

Waarom moet ik als moslim blij en verheugd zijn? Imam Charif Slimani, Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal

Waarom moet ik als moslim blij en verheugd zijn? Imam Charif Slimani, Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal Waarom moet ik als moslim blij en verheugd zijn? Preek offerfeest 12/09/2016 Imam Charif Slimani, Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal ب س م هللا الر ح من الر ح يم الحمد هلل رب العالمين والصالة والسالم

Nadere informatie

lezing met een persoonlijk inzicht Van Dr. Mohamed Abdel Rahman Mahmoud

lezing met een persoonlijk inzicht Van Dr. Mohamed Abdel Rahman Mahmoud De boodschap الرسالة Een lezing met een persoonlijk inzicht Van Dr. Mohamed Abdel Rahman Mahmoud Geschreven door: Abderrahiem Skori Yones El Atrach Mousa El Atrach Tarek ben Ali Augustus 2010 Ramadan 1431

Nadere informatie

Het paradijs en de hel

Het paradijs en de hel Het paradijs en de hel [اهلونلدية- dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1435 Islam voor iedereen اجلنة و انلار «باللغة اهلونلدية» مراجعة: ياسني أبو عبد

Nadere informatie

De eenheid van onze natie

De eenheid van onze natie De eenheid van onze natie ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen وحدة الا مة» باللغةهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد

Nadere informatie

Bewijzen voor het bestaan van Allah

Bewijzen voor het bestaan van Allah Bewijzen voor het bestaan van Allah ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen أدلة وجود االله» بة ال اهلونلدية «مراجعة:

Nadere informatie

Vraag en Antwoord Islam

Vraag en Antwoord Islam Vraag en Antwoord Islam Wat is de islam en wie zijn die moslims? De islam is een natuurlijke en complete manier van leven die men aanmoedigt om de nodige aandacht te geven aan hun relatie met God en Zijn

Nadere informatie

Het gedrag en de manieren van een Moslim (2)

Het gedrag en de manieren van een Moslim (2) Het gedrag en de manieren van een Moslim (2) Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 30/12/2016 Beste broeders en zusters, de vorige vrijdagpreek zijn we begonnen

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

Kelime-i Tevhid (Geloofsgetuigenis) b. Kelime-i Şehadet (Geloofsbelijdenis) c. Het fundament van de Islam kelime-i şehadet kelime-i tevhid

Kelime-i Tevhid (Geloofsgetuigenis) b. Kelime-i Şehadet (Geloofsbelijdenis) c. Het fundament van de Islam kelime-i şehadet kelime-i tevhid a. Kelime-i Tevhid (Geloofsgetuigenis) Kelime-i tevhid is een samenstelling van de woorden kelime en tevhid. Kelime betekent woord. Tevhid heeft de betekenis van het geloof in de eenheid van Allah. Iemand

Nadere informatie

Het kennen van Allah

Het kennen van Allah Tawheed Voor kinderen (niveau 1) Het kennen van Allah Dr. Saleh As-saleh Sha baan 1426 September 2005 In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle Hoofdstuk 1 Wie is Allah? Allah is Ar-Rabb (De Enige

Nadere informatie

Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah

Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah العقيدة و أصوهلا Door: Mohamed Akhenakh, Noureddine Mansouri. Revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie مراجعة : أبوعبد االله اكلجييك Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh)

Nadere informatie

Stelling Wanneer een man met een ander geloof, of zonder geloof, in de synagoge komt, moet ook hij een keppeltje opzetten.

Stelling Wanneer een man met een ander geloof, of zonder geloof, in de synagoge komt, moet ook hij een keppeltje opzetten. Opdracht Bespreek met je klas deze stellingen. Dit kan met alle leerlingen tegelijkertijd of jullie kunnen in groepjes antwoord geven, deze opschrijven en ze kort presenteren voor de klas. Bedenk in ieder

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Zoals wij Jezus kennen, zo kennen zij de profeet Mohammed als verkondiger van het geloof.

Zoals wij Jezus kennen, zo kennen zij de profeet Mohammed als verkondiger van het geloof. Islam 1. Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is Islam? 3. Het dagelijkse leven 4. Enkele rituelen 5. De dood 6. Feesten 7. Bibliografie 2. Wat is Islam? De Islam is één van de vijf wereldgodsdiensten. Hij is niet

Nadere informatie

Het belang van het volgen van de Soennah

Het belang van het volgen van de Soennah Het belang van het volgen van de Soennah [لونلدية - dutch [nederlands - Sheikh Mohammed Saalih al-moenadjjid revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.al-yaqeen.com http://islamqa.info/ar/604 2014-1435 ة

Nadere informatie

Wat is het doel van het leven?

Wat is het doel van het leven? Wat is het doel van het leven? Waar kom ik vandaan? Waarom ben ik hier? Waar ga ik heen? Een van de eerste vragen die bij je opkomen bij het afvragen wat ons doel van het leven is, is "waar komen we vandaan?"

Nadere informatie

Tot Wij, toen Ons gebod kwam en de oven kookte, zeiden: Laad in het schip van ieder wezen een paar, mannelijk en vrouwelijk, en uw verwanten behalve

Tot Wij, toen Ons gebod kwam en de oven kookte, zeiden: Laad in het schip van ieder wezen een paar, mannelijk en vrouwelijk, en uw verwanten behalve ح ت ى إ ذ ا ج اء أ م ر ن ا و ف ار الت ن ور ق ل ن ا اح م ل ف يه ا م ن ك ل ز و ج ني اث ن ني و أ ه ل ك إ ال م ن س ب ق ع ل ي ه ال ق و ل و م ن آم ن و م ا آم ن م ع ه إ ال ق ل يل Tot Wij, toen Ons gebod kwam

Nadere informatie

Islam is een manier van leven en geloven

Islam is een manier van leven en geloven Islam is een manier van leven en geloven ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 الا سلام هو الطر قة «للغة اهلونلدية» الصحيحة للحياة مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1434

Nadere informatie

Over Islam. De 6 aspecten (artikelen) van Belief. 1. Geloof in Allah. 2. Geloof in de Engelen.

Over Islam. De 6 aspecten (artikelen) van Belief. 1. Geloof in Allah. 2. Geloof in de Engelen. Over Islam De islam is een natuurlijke en complete manier van leven. Het moedigt men aan de nodige aandacht te geven aan hun relatie met hun Schepper (God). Het leert dat men blijvende en ware geluk en

Nadere informatie

Zaken die de beloning van goede daden waardeloos maken

Zaken die de beloning van goede daden waardeloos maken Zaken die de beloning van goede daden waardeloos maken Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 30/06/2017 Beste gelovigen, naast het geloven (Al-imaan), is het

Nadere informatie

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf?

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? Les 5 - Redding Vier feiten die je moet kennen om het Evangelie goed te begrijpen In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? In

Nadere informatie

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN Vaak wordt u zelf niets wijzer van vragen die aan u gesteld worden. Hier willen we u een paar heel belangrijke vragen voorleggen, die juist wel vooral voor uzelf van belang

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Ik had bedacht dat ik voor vandaag maar eens een ouderwetse preek in 3 punten ga houden. Het eerste punt gaat over het kijken naar de ander. De tweede

Nadere informatie

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22.

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22. Inhoudsopgave Voorwoord 1. Een gebed bij het begin van het nieuwe jaar Ik ben met u 2. Gods hand 3. Zegen Vrede met God 4. In de kerk 5. Is Deze niet de Christus? Deze ontvangt zondaars 6. Echte vrienden

Nadere informatie

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DEEL 4 DISCIPLE MENTOR In Gen 1, 2 en 3 lezen we direct hoe God denkt over de mens. Hij laat zien wie we zijn, waar we voor gemaakt zijn en wat onze bestemming in het

Nadere informatie

Begeleiding van de mensheid naar de Fundamenten en noodzakelijkheden van de islaam Voorwoord en aanbeveling vertaling: Zijne Eminentie, sheikh: Abdul- Aziez ibn Abdillaah ibn Mohammad Aal Ash-Sheikh Grootmoeftie

Nadere informatie

Wijs Worden. werkboek. deel 1 DAMON

Wijs Worden. werkboek. deel 1 DAMON Wijs Worden werkboek deel 1 DAMON WW wb deel 1 mei2009.indd 1 5/25/09 10:33:45 AM Hoofdstuk 1 Over wat echt belangrijk is Paragraaf 1 Inleiding Opdracht 1, p.8 Hieronder staan twaalf standpunten over wat

Nadere informatie

Een lezing met een persoonlijk inzicht. Van Dr. Mohammed Abdel Rahman Mahmoud. Geschreven door:

Een lezing met een persoonlijk inzicht. Van Dr. Mohammed Abdel Rahman Mahmoud. Geschreven door: De boodschap الرسالة Een lezing met een persoonlijk inzicht Van Dr. Mohammed Abdel Rahman Mahmoud Geschreven door: Salima el-haddaoui Abderrahiem Skori Youunis El Atrach Moussa El Atrach Tarik ben Ali

Nadere informatie

Heeft God het Kwaad geschapen?

Heeft God het Kwaad geschapen? Heeft God het Kwaad geschapen? Zondagavond 22 september 2013 (Genade & Waarheid Preek) Inleiding A. Genade & Waarheid Preken (Soms) Ingewikkelde of wettisch toegepaste onderwerpen bekeken vanuit Genade

Nadere informatie

Een algemeen beeld van de Islam

Een algemeen beeld van de Islam المملكة العربية السعودية وزارة التعليم العالي الجامعة الا سلامية بالمدينة المنورة عمادة البحث العلمي قسم الترجمة تعريف موجز بالا سلام (باللغة الهولندية) Een algemeen beeld van de Islam Een algemeen beeld

Nadere informatie

KENNISMAKING MET DE HEILIGE

KENNISMAKING MET DE HEILIGE Dia 1 1 KENNISMAKING MET DE HEILIGE BOEKEN Geloofsleer Dia 2 DE NOOD AAN HEILIGE BOEKEN Als communicatiemiddel Uitgelegd door profeten Leidraad voor de mensen Moslims geloven in alle heilige boeken Moslims

Nadere informatie

Samenvattingen Geloof ABC

Samenvattingen Geloof ABC Samenvattingen Geloof ABC Info 1ABC: Wat is geloof? Het gaat in dit project om de belangrijkste wereldgodsdiensten: jodendom, christendom, islam, hindoeïsme en boeddhisme. Deze godsdiensten geven antwoorden

Nadere informatie

0 gij gelovigen, het vasten is u voorgeschreven zoals het degenen die voor u waren was voorgeschreven, opdat gij vroom zult zijn.

0 gij gelovigen, het vasten is u voorgeschreven zoals het degenen die voor u waren was voorgeschreven, opdat gij vroom zult zijn. 0 gij gelovigen, het vasten is u voorgeschreven zoals het degenen die voor u waren was voorgeschreven, opdat gij vroom zult zijn. (Koran 2:183) Ramadan De Ramadan is een bijzondere maand voor moslims,

Nadere informatie

الفاتحة Al-Fatihah. Interpretatie van Soerah Al-Fatihah:

الفاتحة Al-Fatihah. Interpretatie van Soerah Al-Fatihah: الفاتحة Al-Fatihah Het is het openingshoofdstuk van de koran en wordt tijdens ieder gebed een paar keer gereciteerd. Het wordt beschouwd als een samenvatting van de hele koran. De koran wordt gezien als

Nadere informatie

Hoe verwelkomen wij Ramadan. revisie: Yassien Abo Abdillah. Islam voor iedereen. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Hoe verwelkomen wij Ramadan. revisie: Yassien Abo Abdillah. Islam voor iedereen. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Hoe verwelkomen wij Ramadan ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen كيف ستقبل شهر رمضان» بة ال اهلونلدية «مراجعة:

Nadere informatie

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn?

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn? Voor 16 jaar en ouder! Zondag 24 Zondag 24 gaat over de goede werken. Zondag 24 vraag en antwoord 62, 63 en 64. Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk

Nadere informatie

Zondag 29 gaat over het Heilig Avondmaal (2)

Zondag 29 gaat over het Heilig Avondmaal (2) Zondag 29 Zondag 29 gaat over het Heilig Avondmaal (2) Lees de tekst van Zondag 29 Vraag 78 : Wordt dan uit brood en wijn het wezenlijk lichaam en bloed van Christus? Antw : Nee; maar gelijk het water

Nadere informatie

De Heer Jezus Christus - Zijn Persoon

De Heer Jezus Christus - Zijn Persoon De Heer Jezus Christus - Zijn Persoon 1.1 Wie is Christus? Deze vraag (Matth. 16:15) is de belangrijkste die je ooit onder ogen zult krijgen. Het Evangelie naar Johannes werd geschreven opdat u gelooft

Nadere informatie

Hopen op de barmhartigheid van Allah en het goede van Hem verwachten.

Hopen op de barmhartigheid van Allah en het goede van Hem verwachten. Hopen op de barmhartigheid van Allah en het goede van Hem verwachten. Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 23/06/2017 Beste gelovigen, in de tweede preek van

Nadere informatie

Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem.

Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem. Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem. Wij zoeken toevlucht bij Allah tegen het kwaad van onszelf en

Nadere informatie

HC zd. 42 nr. 31. dia 1

HC zd. 42 nr. 31. dia 1 HC zd. 42 nr. 31 weinig mensen zullen zeggen dat ze leven voor het geld geld maakt niet gelukkig toch zeggen we er graag achteraan: wel handig als je het hebt want waar leef ik voor? een christen mag zeggen:

Nadere informatie

Wat zijn onze plichten tegenover de profeet Mohamed (vrede zij met hem)?

Wat zijn onze plichten tegenover de profeet Mohamed (vrede zij met hem)? Wat zijn onze plichten tegenover de profeet Mohamed (vrede zij met hem)? Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 09/12/2016 Beste gelovigen, de moslim gelooft in alle

Nadere informatie

EEN ALGEMEEN BEELD VAN DE ISLAM. Een algemeen beeld van de Islam

EEN ALGEMEEN BEELD VAN DE ISLAM. Een algemeen beeld van de Islam EEN ALGEMEEN BEELD VAN DE ISLAM Een algemeen beeld van de Islam Alle dank is voor Allah de heer der werelden en moge Allah s salat en vrede over zijn profeet zijn, de voorganger van de profeten, onze profeet

Nadere informatie

Alghiera. revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435

Alghiera. revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435 Alghiera ] الهولندية- [ nederlands - dutch revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435 الغ ة» بالة اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1435 Alle lof behoort aan Allah. Alghiera Wij leven in een maatschappij

Nadere informatie

Geloof tegenover gevoelens

Geloof tegenover gevoelens Kenneth Hagins Geloofsles nr. 7 Geloof tegenover gevoelens Centrale waarheid: Een formule voor geloof is: 1) Zoek in Gods Woord naar een belofte die betrekking heeft op wat u nodig heeft, 2) Geloof Gods

Nadere informatie

HC zd. 6 nr. 32. dia 1

HC zd. 6 nr. 32. dia 1 HC zd. 6 nr. 32 wie Jezus wil kennen moet de verhalen over hem lezen beschreven door Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes terecht worden ze evangelisten genoemd ze beschrijven het evangelie ze vertellen

Nadere informatie

HET WARE GELOOF. Door: ABU AMEENAH BILAL PHILIPS

HET WARE GELOOF. Door: ABU AMEENAH BILAL PHILIPS HET WARE GELOOF ] هوجگدية [nederlands- Door: ABU AMEENAH BILAL PHILIPS 1431-2010 لصحيح ين» باللغة هلوجگدية «ت چگف:ا بلا فليبس 1431-2010 1 DE ISLAM...4 DE BOODSCHAP VAN DE ISLAM...6 DE BOODSCHAP VAN DE

Nadere informatie

as-shaykh Badr bin Alî bin Tâmie al- Utaybî 9

as-shaykh Badr bin Alî bin Tâmie al- Utaybî 9 Een beknopte weergave van de voorgeschreven en verboden tawassoel as-shaykh Badr bin Alî bin Tâmie al- Utaybî 9 In Algemeenheid zeg ik: Dat men weet dat at-tawassoel het zoeken van een middelpunt in het

Nadere informatie

DIA11: Als je gelooft, heb je eeuwig leven. Maar wat houdt dat in voor dit leven nu?

DIA11: Als je gelooft, heb je eeuwig leven. Maar wat houdt dat in voor dit leven nu? ZEVENDE LES: DIA1: In het paradijs waren mens en God voor eeuwig verbonden met elkaar in harmonie. De lemniscaat houdt niet in dat God en mens in elkaar overvloeiden, maar wél dat het contact ononderbroken

Nadere informatie

Waarom Zijn Wij Hier?

Waarom Zijn Wij Hier? Waarom Zijn Wij Hier? In de naam van de Almachtige God, de Genadevolle, Degene Die de hemelen en de aarde en alles wat zich daarin bevindt heeft geschapen, de Enige die de aanbidding van de mens verdient.

Nadere informatie

Geen vrouw zou naar een andere vrouw moeten kijken of haar lichaam moeten aanraken om haar te beschrijven aan haar

Geen vrouw zou naar een andere vrouw moeten kijken of haar lichaam moeten aanraken om haar te beschrijven aan haar Hadith moslima Hieronder een aantal hadith die betrekking hebben op moslima. Andere vrouwen niet beschrijven aan echtgenoot Geen vrouw zou naar een andere vrouw moeten kijken of haar lichaam moeten aanraken

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Eredienst 21 mei 2017 10:00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 462 Wet Gezang 165 Gebed Handelingen 4 : 10B - 12 Psalm 99 : 1, 4, 6, 8 >> Regenboog Preek Opwekking 733

Nadere informatie

Kledingvoorschriften volgens de Islaam

Kledingvoorschriften volgens de Islaam Kledingvoorschriften volgens de Islaam ا رشل امللابس عية [ ] الهولندية nederlands- املو لف : أبو جويرية Auteur;Aboe Jouairiya Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 1431 2010 Islam voor iedereen In naam van

Nadere informatie

Iets wettig verklaren en iets verbieden is het alleenrecht van Allah

Iets wettig verklaren en iets verbieden is het alleenrecht van Allah Iets wettig verklaren en iets verbieden is het alleenrecht van Allah ] الهولندية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 تلحليل وتلحر م حق االله» بالة اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو

Nadere informatie

279. Houden van de ander doe je in de mate waarin je van je zelf houdt 22 juli 2012

279. Houden van de ander doe je in de mate waarin je van je zelf houdt 22 juli 2012 Liefhebben (279, 281, 353, 359, 381) 279. Houden van de ander doe je in de mate waarin je van je zelf houdt 22 juli 2012 Er ligt een verband tussen het houden van jezelf en het houden van de ander. Houden

Nadere informatie

Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71. dinsdag 2 juni 2015

Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71. dinsdag 2 juni 2015 Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71 dinsdag 2 juni 2015 1 ev. Johannes tot nu toe 1:1-18 Jezus is het Woord: bij God en zelf God 1:19-52 Jezus is het Lam van God discipelen volgen Hem

Nadere informatie

Bismi-llåhir-Raƒmånir-Raƒßm In naam van Allåh, de Weldadige, de Genadige

Bismi-llåhir-Raƒmånir-Raƒßm In naam van Allåh, de Weldadige, de Genadige 1 TOELICHTING OP HET OPENINGSVERS VAN DE HEILIGE KORÅN Bismi-llåhir-Raƒmånir-Raƒßm In naam van Allåh, de Weldadige, de Genadige De Heilige Korån begint met bovenstaand vers en ieder hoofdstuk, met uitzondering

Nadere informatie

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 1 t/m 4

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 1 t/m 4 Dordtse Leerregels Hoofdstuk 3 en 4 Artikel 1 t/m 4 Werkboek 7 Dordtse Leerregels hoofdstuk 3 en 4 artikel 1 t/m 4 Hoofdstuk 3 en 4 gaat over de bekering. Hoofdstuk 3 en 4 heeft 17 artikelen. In dit werkboek

Nadere informatie

De ziekte van het hart en de genezing daarvan

De ziekte van het hart en de genezing daarvan De ziekte van het hart en de genezing daarvan ] لونلدية - dutch [ nederlands - Shaykh Sa ied ibn Alie ibn Wahf al-qahtaanie revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 مرض القلب و علاجه» بالة اهلونلدية «خ

Nadere informatie

Samenvattingen Geloof ABC

Samenvattingen Geloof ABC Samenvattingen Geloof ABC Info 1ABC: Wat is geloof? Het gaat in dit project om de belangrijkste wereldgodsdiensten: jodendom, christendom, islam, hindoeïsme en boeddhisme. Deze godsdiensten geven antwoorden

Nadere informatie

Gemeente in Christus,

Gemeente in Christus, meditatie voor 3 mei 2015 thema geloof EN wetenschap Gemeente in Christus, Misschien heb je wel eens gehoord van de film The Matrix, of misschien heb je m zelfs wel eens gezien. De film gaat over een kleine

Nadere informatie

Het vasten van de maand Ramadan

Het vasten van de maand Ramadan Het vasten van de maand Ramadan De voorwaarden voor degenen die verplicht zijn om te vasten: Het vasten is verplicht voor iedere Moslim die, veranwoordelijk*, gezond van geest is en het vasten wel kan

Nadere informatie

De Vier Principes رحمه Auteur: Shaychoel-Islaam Mohammad bin Abdoel-Wahhaab

De Vier Principes رحمه Auteur: Shaychoel-Islaam Mohammad bin Abdoel-Wahhaab De Vier Principes رحمه Auteur: Shaychoel-Islaam Mohammad bin Abdoel-Wahhaab االله In de Naam van Allaah de Barmhartigste de Genadevolste Ik vraag Allaah, de Vrijgevigste, de Heer van de geweldige Troon,

Nadere informatie

Zondag 25, vraag en antwoord 65, 66, 67 en 68.

Zondag 25, vraag en antwoord 65, 66, 67 en 68. Voor 16 jaar en ouder! Zondag 25 Zondag 25 gaat over de Sacramenten. Zondag 25, vraag en antwoord 65, 66, 67 en 68. Vraag 65 : Aangezien dan alleen het geloof ons Christus en al Zijn weldaden deelachtig

Nadere informatie

Democratie en verkiezingen voor de rechtbank van de Islam

Democratie en verkiezingen voor de rechtbank van de Islam Democratie en verkiezingen voor de rechtbank van de Islam ] الهولندية- [nederlands - dutch revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.expliciet.nl 2014-1434 ليمقراطية و الانتخابات يف ضوء الا سلام «بالل اهلونلدية

Nadere informatie

Islam voor vrijdenkers. (13) Wij zijn allemaal Kafirs.

Islam voor vrijdenkers. (13) Wij zijn allemaal Kafirs. Islam voor vrijdenkers. (13) Wij zijn allemaal Kafirs. Tot nu werd de islam altijd bestudeerd door geleerden. Hetzij universiteitsgeleerden hetzij islamitische schriftgeleerden. Die laatsten zijn per definitie

Nadere informatie

Inleiding tot de Soennah

Inleiding tot de Soennah Inleiding tot de Soennah [لونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2014-1435 دخل إىل السنة «للغة اهلونلدية» مراجعة: ياس أبو عبد االله 2014-1435 In naam van Allah, de Barmhartige, de

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Beknopte informatie over de Ramadan

Beknopte informatie over de Ramadan Beknopte informatie over de Ramadan ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen معلومات موجزة عن شهر رمضان» بة ال اهلونلدية

Nadere informatie

Mohammed de echte profeet

Mohammed de echte profeet Mohammed de echte profeet ] لونلدية - Dutch [ nederlands - revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 مد سول احلق» بالة اهلونلدية «مراجعة: أ عبد االله ابللجييك 2012-1433 Alle lof

Nadere informatie

De waarde van de kennis

De waarde van de kennis De waarde van de kennis ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 فضل العلم» بالة اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1434 Alle lof behoort aan Allah. Kennis 1. Jij

Nadere informatie

Ahmadiyyah en haar leugens over Allah

Ahmadiyyah en haar leugens over Allah Ahmadiyyah en haar leugens over Allah ] ونلدي - 1Tdutch1T [ nederlands - Revisie: Abo abdellah 2011-1433 ب( اذيب الا محدية يف حق االله الة اهلونلدية) مراجعة: أبو عبد االله 2011-1433 Ahmadiyyah en haar

Nadere informatie

De kern van het christelijke geloof

De kern van het christelijke geloof De kern van het christelijke geloof 16 september 2006 28 oktober 2006 25 november 2006 6 januari 2007 24 februari 2007 24 maart 2007 21 april 2007 De Vader De Zoon De Heilige Geest Vrede met God Geloof

Nadere informatie

Testvragen. Vraag 1 CURSUSISLAM.BE 1. De engelen en het hiernamaals

Testvragen. Vraag 1 CURSUSISLAM.BE 1. De engelen en het hiernamaals Testvragen De engelen en het hiernamaals 1 Vraag 1 2 Allah heeft voor ons zichtbare en voor ons onzichtbare werelden geschapen. Hij is de heer van alle werelden. Noem hieronder 3 voor ons zichtbare- en

Nadere informatie

De basis is dat de dingen toegestaan zijn

De basis is dat de dingen toegestaan zijn De basis is dat de dingen toegestaan zijn ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen لا صل يف الا شياء هو الا باحة» باللغةهلونلدية

Nadere informatie

De straf op de zonde 15

De straf op de zonde 15 A1 1 De straf op de zonde 15 Lezen en bespreken Romeinen 2:1-12 Wat is het gevolg van de zonden van de mens? (vers 3) Hoe komt het dat mensen zich niet bekeren tot de Heere? (vers 5) Welke mensen ontvangen

Nadere informatie

God kent jou. Inleiding. Voor God hoef je geen masker op te zetten. Hij weet wie je bent. Persoonlijke relatie met God

God kent jou. Inleiding. Voor God hoef je geen masker op te zetten. Hij weet wie je bent. Persoonlijke relatie met God God kent jou Inleiding Wanneer wij iemand leren kennen, dan begint dat aan de buitenkant. Wij leren iemand beter kennen door hoe diegene handelt. Hoe langer je met iemand omgaat, hoe meer je begrijpt van

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Regelgeving omtrent het roken en het verkopen ervan

Regelgeving omtrent het roken en het verkopen ervan Regelgeving omtrent het roken en het verkopen ervan ] لونلدية - dutch [ nederlands - Sheikh Bin Baaz Bron: fatawa sheikh Bin Baaz (v.6) Revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434

Nadere informatie

Islam en rente. revisie: Abo Abdillah. bron: 9Tal-Yaqeen Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Islam en rente. revisie: Abo Abdillah. bron: 9Tal-Yaqeen Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Islam en rente ] لونلدية - Dutch [Nederlands - revisie: Abo Abdillah bron: 9Tal-Yaqeen Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 م الر ا يف الا سلام» بالل اهلونلدية «مراجعة: أبو عبد االله اليقين مصدر:

Nadere informatie

De Waarheid ten onder houden

De Waarheid ten onder houden De Waarheid ten onder houden Romeinen 1:18-20 R. Brinkman, www.yarah.nl De waarheid ten onder houden Romeinen 1:18-20 (NBG) 18 Want toorn van God openbaart zich van de hemel over alle goddeloosheid en

Nadere informatie

Bewijzen voor een atheïst dat Allah (God) bestaat

Bewijzen voor een atheïst dat Allah (God) bestaat Bewijzen voor een atheïst dat Allah (God) bestaat [لونلدية - dutch [nederlands - dr. Zakir Naik revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.uwkeuze.net, geprikt door broeder Hamid 2014-1435 إثبات وجود االله

Nadere informatie

Het eten van nietvegetarisch

Het eten van nietvegetarisch Het eten van nietvegetarisch voedsel ] الهولندية- [ nederlands - dutch revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435 جواز أ ل اللحوم» بالغة اهلنلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1435 Alle lof behoort aan

Nadere informatie

Hoogmoed leidt ons af van het rechte pad!

Hoogmoed leidt ons af van het rechte pad! Hoogmoed leidt ons af van het rechte pad! Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 27/01/2017 Beste broeders en zusters, vorige week hebben we het gehad over het

Nadere informatie