nieuwsbrief juni 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nieuwsbrief juni 2014"

Transcriptie

1 nieuwsbrief juni 2014 Stedelijke Basisschool Eksaarde VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en sympathisanten van de school, Plots realiseer ik me dat dit alweer de laatste nieuwsbief van dit schooljaar is. Tussen alle drukte in van de laatste maand, zijn we ook reeds volop begonnen aan de voorbereiding van het nieuwe schooljaar. Wat vliegt de tijd toch snel! Mei ging niet zomaar voorbij, we laten jullie even meegenieten: * Er werden heel wat feestelingen in de bloemetjes gezet * We namen deel aan de grote zwerfvuilactie van IDM * De autoluwe schoolweek werd door heel veel van jullie prima opgevolgd (onze kleuters en leerlingen werden zelfs getrakteerd op een ijsje als bedanking) * Verschillende klassen trokken op leeruitstap * Onze kleuters spoorden met de trein naar de zoo van Antwerpen en genoten van een prachtige schoolreis. * De leerlingen van het lager fietsten naar Wachtebeke (1lj.+ 2 lj. met de bus) en zetten hun sportiefste beentje voor op sportdag * We sloten ons jaarthema af met een heuse zonovergoten ondernemersmarkt op school. * Op een zonnige zaterdag trokken we met het leerkrachtenteam erop uit en genoten van een supertoffe en sportieve teamdag Maar voor we aan het eind van het schooljaar denken, worden er in het lager nog proefjes afgewerkt. Onze leerlingen van het 6 de leerjaar nemen deel aan de OVSG-proeven. De leerlingen en hun ouders worden vervolgens uitgenodigd op woensdag 25 juni voor de uitreiking van de getuigschriften en mogen genieten van een receptie, aangeboden door de ouderraad. Onze jongste peuters trekken nog op schoolreis naar het Bospark en de leerlingen van het lager hebben nog hun schoolreis voor de boeg. Op de kalender zal je zien dat er nog tal van andere activiteiten gepland staan voor alle klassen. Het oudercontact voor kleuter en lager (donderdag 26 en vrijdag 27/6) zal dan ook het startsein zijn van een welverdiende vakantie! (Maandag 30/6 is het reeds grote vakantie!) Graag dan ook een welgemeende DANKJEWEL aan iedereen die van het schooljaar een onvergetelijk schooljaar heeft gemaakt. Leerlingen, ouders, leerkrachten, zorgteam, secretariaat, poets- en keukenpersoneel, opvang, ouderraad, stadsbestuur en stadsdiensten en nog zovelen die op 1 of andere manier zijn betrokken bij de school jullie zijn onmisbaar! Nu nog even met z n allen naar de eindstreep Veerle Bogaert Directeur

2 NIEUWS NIEUWE LEERLINGEN: Na het hemelvaartsweekend mochten we nog enkele nieuwe peuters verwelkomen: Killian Roosendans Elise D'Haese Van harte welkom!! OVERLIJDENSBERICHT: De heer Marcel De Wilde, grootvader van juf Jo (2e kla). onze oprechte deelneming. VERLOREN VOORWERPEN: We hebben weer een mooie collectie 'verloren voorwerpen' verzameld. Graag nodigen we jullie uit om tijdens de oudercontacten eens een kijkje te nemen in deze 'collectie'. De kledij die niet wordt opgehaald, wordt gewassen en geven we een nieuwe thuis in de kringloopwinkel. HET 6DE LEERJAAR NAAR DE DAS-BEURS. In Flanders Expo konden onze leerlingen van het 6de leerjaar de hele dag lang meer dan 60 verschillende sporten beoefenen. Plezier verzekerd! VERKEERSPARK 6DE LEERJAAR Om zich veilig in het verkeer te kunnen gedragen moeten de leerlingen de verkeersborden kennen en de verkeersregels naleven. Dit konden ze grondig oefenen bij transportfirma Vercauteren. Daar stond een groot verkeerspark uitgestald. Onder leiding van de politie konden de leerlingen grondig oefenen. FEESTELINGEN VAN HET 6DE LEERJAAR Er werd de voorbije maand heel wat gefeest in het 6de leerjaar. Sommigen deden hun 'feest van de vrijzinnige jeugd' en anderen deden hun 'plechtige communie'. Dikke proficiat!

3 ZWERFVUILACTIE Onze schoolomgeving ligt er weer netjes bij. Dit dankzij koning Proper en zijn helpers, onze leerlingen. Ze namen het op tegen koning Zwerfvuil. De leerlingen ruimden alles op en dit op een veilige manier. In het containerparkje van onze school werd het verzamelde vuilnis netjes gesorteerd. Als beloning kregen de leerlingen een lekkere appel. EERSTE COMMUNIE 11 MEI 2014 Hoera, feest! Veel lieve kapoenen van het eerste leerjaar deden vandaag hun eerste communie. ROLLEBOLLE De kleuters van de tweede kleuterklas zijn naar Rollebolle gegaan, een sportactiviteit van SVS. THEMA DINO'S IN DE TWEEDE KLEUTERKLAS Dino's maken altijd wel indruk, gelukkig komen we ze niet meer in het echt tegen, of toch...? ZWERFVUILACTIE 2DE LEERJAAR Op vrijdag 9 mei hebben we met de hele school meegedaan aan de zwerfvuilactie. Het tweede leerjaar zorgde voor het pad naast de school en de route tot in het dorp. Daar was weinig afval te vinden, wat heel positief is! Op de foto's kan je zien dat het afval dat we vonden goed werd gesorteerd.

4 DE ONDERNEMERS VAN 2LB Het tweede leerjaar B is helemaal in de ban van de ondernemersweek! Met onze klas gaan we oorbellen maken met fimo. We zijn volop bezig met de voorbereidingen. We hebben al nagedacht over de prijs, de mogelijke winst,... De leerlingen worden heel nauw betrokken en moeten veel zelf doen. Om te kiezen waar we de fimo zouden aankopen, hebben de leerlingen zelf naar enkele winkels gebeld om de prijs te vragen. Zo konden we de prijzen vergelijken en verder de nodige bestellingen en aankopen doen. Ondertussen zijn de fimobolletjes gemaakt. Op de eerste foto zie je alle oorbellen die gemaakt zijn, maar er moeten nog gaatjes in en ze moeten nog gebakken worden. Op de andere foto's zie je de mooie gebakken fimobolletjes. Nu nog afwerken en ze kunnen verkocht worden. VOELDOZEN IN 3A Juf Jessie gaf deze week enkele lesjes in onze klas. Zij maakte ons warm voor alles wat te maken heeft met het paard. Ze maakte ook deze knappe voeldozen. Dit vonden we heel spannend... MOEDERDAGCADEAUTJES IN HET DERDE LEERJAAR Onze kinderen gaven het beste van zichzelf voor al die lieve mama's. Wat kregen al deze mama's een mooie oorbellenboom. Knap gedaan vriendjes!

5 ZWERFVUILACTIE IN HET DERDE LEERJAAR Met de hele school gingen we in de buurt van de school op zoek naar allerlei afval. We raapten alle flesjes, papiertjes, batterijen en nog veel meer op! De natuur ziet er weer een heel stuk mooier uit! OP BEZOEK BIJ DE PAARDEN VAN LANDE Dinsdag brachten we een bezoek aan de paarden van Lande. De weergoden waren ons niet goed gezind, we werden twee keer kletsnat, maar dat kon de pret niet drukken. Kristien liet ons kennis maken met alle paarden en pony's en we mochten zelfs even helpen bij het voederen en verzorgen van de dieren. Bedankt Kristien! Wij vonden het super! LENTEFEEST VOOR DE KINDEREN VAN HET EERSTE LEERJAAR. Op zaterdag 26 april vierden de kinderen van het eerste leerjaar hun lentefeest. In het CCL gaven ze het beste van zichzelf en gingen ze op zoek naar een vriendje voor zeester. Een dikke proficiat aan alle feestelingen! SAM DE VERKEERSSLANG Deze week kwam Sam de verkeersslang op bezoek. Vele leerlingen kwamen te voet, per fiets of al carpoolend naar school. Zo verdienden de leerlingen op vrijdag allemaal een lekker ijsje. Ook het fietsbehendigheidsparcours was weer van de partij. HET 5E LEERJAAR BRENGT EEN BEZOEKJE AAN ONZE HOOFDSTAD... BIENVENUE À BRUXELLES!

6 Bienvenue à Bruxelles! Dat waren de eerste woorden die de leerlingen mochten horen vanuit de trein... Voor vele leerlingen was het een eerste kennismaking met onze hoofdstad en de eerste indrukken waren meteen een meevaller. Gids Karen, beter bekend als juf Karen gidste ons door de prachtige straten van Brussel. Onze culturele reis begon op de grote markt. Sommige leerlingen waren even in de war... Zaten we wel nog in België met al die Japanners om ons heen? Het leek zelfs even alsof we in Amerika zaten bij het zien van een knap hip-hop optreden. Onze reis ging verder langs Manneken Pis, het vossenplein in de Marollenwijk, het Justitiepaleis, het Koninklijk Paleis en uiteindelijk het Parlement. Naast al deze prachtige gebouwen passeerden we ook langs heel wat prachtige parken. Daar konden we even uitrusten met een zalig zonneke op ons bolleke! Het was alweer een dagje om nooit meer te vergeten! ONDERNEMEN IN HET 5E LEERJAAR Ook het 5e leerjaar leert dit jaar hoe je moet ondernemen. Consumenten en producenten, ruilhandel, de markt, overschot en te kort, export en import... Dit zijn niet langer onbekende begrippen voor onze leerlingen. Na het theoretische gedeelte kwam de praktijk. Aan de hand van een spel moesten de leerlingen zelf een zoo maken. Hierbij was de hoofdzaak natuurlijk winst maken! Het werd een ware strijd tussen 5 verschillende dierentuinen en uiteindelijk kreeg 'Wild zoo Eksaarde' de meeste stemmen, proficiat! FIETSPARCOURS 2B TIJDENS DE AUTOLUWE SCHOOLWEEK Het tweede leerjaar B was vrijdagnamiddag (16/05/'14) aan de beurt voor het fietsparcours. Iedereen kon oefenen om te slalommen, in een "8" fietsen en uitwijken voor een hindernis. Er waren ook twee uitdagingen: met één hand rijden (blokje nemen en terugplaatsen) en over een heuvel rijden. Als afsluiting en beloning van de autoluwe schoolweek kreeg iedereen een ijsje! FIETSPARCOURS IN HET EERSTE LEERJAAR Na een aantal lessen over veilig fietsen, oefenen we dit nu op onze speelplaats. Met de materialen van de WOW-actie kunnen we aan de slag! Een slalom maken tussen de kegels, plots remmen, juist op-en afstappen, met één hand fietsen en voldoende ruimte laten tussen je voorligger... Een leuke ervaring!

7 WOW-AGENT IN HET EERSTE LEERJAAR Na de verkeerslessen van Pip en zijn vrienden, komt de agent langs om vragen te stellen over het verkeer. Ken jij alles wat de agent vraagt en toont? Een leuk bezoek waarin we weeral veel te weten komen over het verkeer en zijn gevaren. Hopelijk slaat hij jou niet in de boeien... OP LEERUITSTAP NAAR DE ARTEVELDESTAD. Kom uit je klas! Tja, soms is er meer te zien, te beleven en te leren dan binnen de klasmuren. Onze leeruitstap naar de Gentse binnenstad is daar een perfect voorbeeld van. De hoofdplaats van onze provincie en tegelijkertijd een cultuur-historische stad bezoeken biedt een waaier van mogelijkheden voor taal, wiskunde, geschiedenis, verkeer... De kinderen toonden een grote interesse voor het heden en verleden van deze prachtige stad. Met bezoeken aan het Patershol, het Gravensten, de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal raakten we helemaal in de ban van het roemrijke verleden. Helemaal uitgelaten waren de kinderen tijdens het boottochtje over de Leie. Ons bezoek aan de Arteveldstad heeft een diepe indruk nagelaten bij onze leerlingen. Met sterk geïnteresseerde kinderen rondtrekken door de Gentse binnenstad doet zelfs de leerkrachten glunderen. Een leeruitstap om in te kaderen! Bedankt, meester Philippe! SPELEN ROND THEMA 'DE DIERENTUIN' Het is nog een weekje wachten vooraleer we met de trein naar de zoo van Antwerpen trekken, tijd genoeg dus om al wat nieuws te leren over de wilde dieren. We spelen met de dieren in 'Afrika', de zandbak wordt een woestijn, we voederen de leeuwen en apen in de voederhoek, we bezorgen de zebra plasticine-streepjes,... BEHENDIGHEIDSPARCOURS IN DE AUTOLUWE SCHOOLWEEK - DERDE LEERJAAR De leerlingen van 3B laten hun fietsvaardigheden zien tijdens het behendigheidsparcours.

8 OP BEZOEK BIJ DE PAARDEN VAN CHARLIEN Naar aanleiding van het wero-thema over paarden, mochten we bij Charlien thuis een bezoekje brengen aan de paarden. Het was super fijn om alles wat we geleerd hadden, ook eens in het echt te zien. En we mochten zelfs op het paard van Charlien even een ritje maken. Super! Bedankt dat we even langs mochten komen. MODESHOW IN HET THEMA VAN RIDDERS EN KASTELEN - 3B Deze keer mochten de leerlingen van 3B echt op de catwalk lopen. Als echte ridders en prinsessen leefden ze zich volledig uit. LENTE IN DE PEUTERKLAS Tijdens de themaweek "lente" zaaiden we tuinkers, kleefden we de bloemblaadjes van een bloem en konden we naar hartelust in de zandbak een tuinje maken. MOEDERDAG IN DE PEUTERKLAS Tijdens de themaweek moederdag was juf Tine onze juf (stagiair). We konden ervaren wat "mama zijn" allemaal inhoudt. We maakten een knutselwerkje als geschenk voor onze mama. We exprimenteerden met make-up en haarspeldjes. En ja zelfs kleding wassen kunnen we nu ook. Geniet maar mee van de foto's. VERKEER IN DE PEUTERKLAS Onze verkeersweek was boeiend en leerrijk. We konden in de klas leren oversteken op het zebrapad en de verkeerslichten gebruiken.

9 VOORLEZEN ONDER DE STRALENDE ZON! Onder de stralende zon lazen de leerlingen van het 4de leerjaar een leuk voorleesverhaal voor aan de 3de kleuterklas. Dit doen ze al het hele schooljaar met hun vast leesvriendje. Na het lezen van het verhaaltje, maken ze samen een leuke tekening over hun verhaal. Omdat het zonnetje zo goed schijnt, kunnen we natuurlijk extra genieten van de verhaaltjes buiten. Zowel de kleutertjes als de leerlingen van het 4de leerjaar genieten met volle teugen! Kijk even mee... 'FIETSJE RIJDEN IS PLEZANT' IN 1STE KLEUTERKLAS B! In onze week rond het verkeer brachten we onze fiets mee naar school. We leerden te manoeuvreren om tussen de lijnen te fietsen (zonder te botsen) maar genoten vooral van het 'showen' van ons eigen fietsje! Ook te voet moeten we enkele verkeersregels in acht nemen. Daarom leerden we de kleuters om op een veilige manier de straat over te steken. We kijken links, we kijken rechts en weg zijn wij! ONTLUIKENDE GELETTERDHEID IN DE DERDE KLEUTERKLAS De kleuters worden geconfronteerd met allerlei lettertypes. Zo spreken we in de derde kleuterklas over drukletters, leesletters en schrijfletters. Onze kindjes zijn zich alvast bewust van de verschillende soorten letters en oefenen met dit aanbod zowel op visueel als op auditief vlak! Zo wordt de drempel voor het eerste leerjaar weer wat kleiner! EEN DIERENTUIN MAKEN IN DE DERDE KLEUTERKLAS EN EEN BEZOEK AAN DE ZOO! Onze klas zat vol wilde dieren waar we enkele hokken voor moesten bouwen! Neem alvast een kijkje in de dierentuin van Eksaarde! OP SCHOOLREIS NAAR DE ZOO MET 1STE KLEUTERKLAS B!

10 In een klein stationnetje, 's morgens in de vroegte... stonden 19 kleuters en 2 juffen netjes in de rij... We vertrokken stipt op tijd naar de Zoo van Antwerpen. Daar aangekomen hebben we eerst onze rugzakken een koek en drankje lichter gemaakt, de buikjes rommelden! We bezochten reeds enkele dieren waaronder de flamingo's en de apen maar snel was het alweer tijd om ons lunchpakket boven te halen. Samen met de andere kleuters van onze school zochten we een fijn plekje uit om te picknicken en daarna even op de speeltuin! We bleven flink in de buurt van de juffen en dat werd beloond met een lekker ijsje! Maar dan voelden we nattigheid... Tijd om terug op stap te gaan! We bezochten de giraffen, olifanten, krokodillen, slangen, nijlpaarden,... We keken onze ogen uit! Gelukkig was er ook tijd om te schuilen tijdens de zeeleeuwenshow! Wat waren we toen stil... Zo vloog de dag voorbij en konden we terug richting Lokeren vertrekken. De terugreis was voor sommigen toch wel heel vermoeiend... De juffen vonden het zeer fijn en we hopen onze kindjes ook! Ze waren echt zéér flink! Kijk je mee!? OH ZOO LEUK! Op maandag 26 mei trokken we onder een dreigende hemel met de trein richting de ZOO van Antwerpen. Eens daar aangekomen hadden de meeste kleuters al een klein hongertje en dat stilden we met zicht op twee slapende panters. Omdat het nog steeds droog bleef besloten we om in de voormiddag zo veel mogelijk buitendieren te bekijken. Beren, olifanten, giraffen, zebra's, buffels... toch steeds indrukwekkend om ze van dichtbij te bekijken. Op de middag aten we ons lunchpakket bij de stokstaartjes en daarna mochten we even spelen op de speeltuin. Toen was het tijd om aan ons namiddagprogramma te beginnen... het aquarium, de reptielen en de zeeleeuwenshow. Gelukkig was dit allemaal overdekt waardoor we eigenlijk geen last hadden van de lichte regen. Na de zeeleeuwenshow was het tijd om onze trein terug te nemen. Het was een fijne dag! THEMA BOERDERIJ IN DE PEUTERKLAS Tijdens de themaweek boerderij konden de peuters zich uitleven als echte boerenkinderen. Ze maakten een boerderij in de zandbak en de speelmat en konden zich als koetjes en varkentjes uitleven in de poppenhoek. FIETSDAG PEUTERS Op maandag 26 mei vertrokken alle kleuters op schoolreis. Wij bleven nog een jaartje thuis en mochten onze fiets meebrengen. We hebben gefiets op onze speelplaats en de grote speelplaats. Onze koek buiten opgegeten en een lekker ijsje als tussenstop. Als afsluiter speelden we in de grote zandbak en maakten we grote bergen.

11 OP SPORTDAG NAAR DE MANÈGE! Op sportdag naar de manège. Het is eens iets anders. Voor veel kinderen was het een eerste kennismaking met paarden. Alhoewel we er in de klas al heel wat over leerden aan de hand van het aansluitende werothema over paarden! Velen trokken met een klein hartje richting Galoppade te Sinaai. Tegen de middag was al die schrik al lang verdwenen en zag je hoe snel onze kinderen vertrouwd waren met de paarden. Na de middag stond een wandeling met de paarden op het programma. Hup, op het zadel en dan zo fier als een pauw rondstappen. Jammer genoeg moesten we in de regen naar huis fietsen, maar dat bedierf de pret zeker niet! Eén ding was wel duidelijk, we hebben genoten van een dagje manège. ZOO VEEL DIEREN... K2 Op maandag 26 mei trokken we onder een dreigende hemel met de trein richting de ZOO van Antwerpen. Eens daar aangekomen hadden de meeste kleuters al een klein hongertje en dat stilden we met zicht op twee slapende panters. Omdat het nog steeds droog bleef besloten we om in de voormiddag zo veel mogelijk buitendieren te bekijken. Beren, olifanten, giraffen, zebra's, buffels... toch steeds indrukwekkend om ze van dichtbij te bekijken. Op de middag aten we ons lunchpakket bij de stokstaartjes en daarna mochten we even spelen op de speeltuin. Toen was het tijd om aan ons namiddagprogramma te beginnen... het aquarium, de reptielen en de zeeleeuwenshow. Gelukkig was dit allemaal overdekt waardoor we eigenlijk geen last hadden van de lichte regen. Na de zeeleeuwenshow was het tijd om onze trein terug te nemen. Het was een fijne dag! ONDERNEMERSMARKT - SFEERBEELDEN Een heel jaar lang werkten we met de school rond ondernemen. Elke klas maakte iets als echte ondernemer. In het derde leerjaar maakten we knikkerzakjes en verkochten deze op de ondernemersmarkt. ALS HET KRIEBELT MOET JE SPORTEN! Dit jaar ging de sportdag voor het lager door in het Provinciaal domein Puyenbroeck. De dag begon meteen sportief met een mooie fietstocht langs de velden richting Wachtebeke. Ter plekke konden we kennismaken met verschillende sporten en activiteiten.

12 Het werd alweer een super leuke dag. Geniet gerust even mee van de foto's... TEAMBUILDING Op zaterdag 24 mei spanden leerkrachten en schoolpersoneel de strijd tegen elkaar aan tijdens een heuse teambattle in domein Puyenbroeck!! Het was een geslaagde dag gevuld met veel plezier, een streepje zon en een fantastische teamspirit! TE ONTHOUDEN DATA tot Openklasdag SVS Badmintoninitiatie 3e + 4e lj (sporthal, Sportlaan 2) 1e leerjaar: film in het CC 3e leerjaar: sportdag in Lokeren (geen zwemmen) Zwemmen voor e leerjaar: uitstap naar het huis en de tuin van Kina Schoolfotograaf peuters Ouderraad Leerlingenraad Start proeven voor 5e leerjaar Peuterklas: wij gaan op schoolreis naar het bospark 3e kl A+B: bezoekje aan de markt Zwemmen voor OVSG- toetsen voor 6e leerjaar Start proeven voor Zwemmen kleuters Bezoek aan bib voor de leerlingen 1e, 3e en 5e leerjaar Zwemmen voor Einde proeven 3e leerjaar: uitstap naar Lokeren 4e leerjaar: Wandelzoektocht in Lokeren Rapport 7 voor 6e leerjaar Schoolreis voor het lager Sportdag voor de kleuters Rapport 7 (1e tem 5e lj) Receptie 6e leerjaar Zwemmen voor lj. Oudercontact lager en kleuters Oudercontact lager en kleuters Geen school!

Nieuwsbrief juni 2017

Nieuwsbrief juni 2017 Nieuwsbrief juni 2017 Stedelijke Basisschool Eksaarde VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en sympathisanten, Stilaan maken we ons klaar voor de laatste maand van dit schooljaar. Samen zagen vele kleuters,

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

29 september lagere school op stap!

29 september lagere school op stap! Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 2/207-208 Autoluwe schooldag Maand september Kaketoe: relaties In dit nummer: Autoluwe schooldag Lagere school op stap Kleuters sporten zich fit! Op zoek naar 2 Nieuws

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

nieuwsbrief juni 2016

nieuwsbrief juni 2016 nieuwsbrief juni 2016 Stedelijke Basisschool Eksaarde VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en sympathisanten, De laatste maand van dit schooljaar staat voor de deur, onze reis rond de wereld (jaarthema)

Nadere informatie

AGENDA MENU MENU DEADLINES DEADLINES E D I T O R I A A L. Leefschoolnieuws van de directie

AGENDA MENU MENU DEADLINES DEADLINES E D I T O R I A A L. Leefschoolnieuws van de directie 23 e jaargang nummer 28/ 27 april 2018 redactie: Els 3 E D I T O R I A A L Alweer een boeiende week voorbij: leefgroep 5 maakte een reis door de tijd, de moestuin ligt er weer pico bello bij dankzij leefgroep

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be Nu de winter stilaan achter de rug is en de lente zich van zijn mooiste kant laat zien, voelen

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: juni

Nadere informatie

Voorwoord directie. Ook het huiswerkbeleid werd uitgewerkt op niveau van de scholengemeenschap.

Voorwoord directie. Ook het huiswerkbeleid werd uitgewerkt op niveau van de scholengemeenschap. Schooljaar 2007 2008 Juni 2008 Voorwoord directie In dit nummer: Voorwoord 1 Praktische info 2 Communicanten 4 Ikke 9 Kleuters 12 1ste leerjaar 16 2de leerjaar 20 3de leerjaar 23 4de leerjaar 25 5de leerjaar

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 14/2012-2013 Fijne start 3de trimester! In dit nummer: Nieuws administratie Interessante informatie: - 29/4: Evacuatieoefening - 1/5: geen school - 8/5 t.e.m.12/5:

Nadere informatie

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie Nieuwsbrief M A A R T - A P R I L 2 0 1 6 Woordje van de directie Veertigdagentijd Over de zin van de vasten. De veertigdagentijd is een uitnodiging om eens van levensritme te veranderen, een tijd om eens

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje maart 2016

Inlichtingenblaadje maart 2016 Inlichtingenblaadje maart 2016 Uitgegeven op: 25 februari 2016 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte VOORWOORDJE Een nieuwe maand gaat beginnen Een veelbelovende maand, eentje waarin de lente gaat ontspringen.

Nadere informatie

Kriebelnieuws Maand juni 2015

Kriebelnieuws Maand juni 2015 Kriebelnieuws Maand juni 2015 Beste ouders, kinderen, begeleiders, vrienden, familie en sympathisanten! Dit is onze laatste nieuwsbrief voor dit schooljaar! Er staat nog veel op het programma deze maand!

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORWOORD

NIEUWSBRIEF VOORWOORD NIEUWSBRIEF VOORWOORD De laatste maand van dit schooljaar gaat alweer beginnen. Juni wordt een drukke, maar vast ook leuke maand. Nog even extra goed ons best doen voor toetsen, maar ook leuke uitstapjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief februari 2018 Nieuwsbrief februari 2018 Stedelijke Basisschool Eksaarde VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en sympathisanten, De maand januari loopt op zijn einde. Kleuters, leerlingen en het hele schoolteam zijn het

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs- Nieuwsbrief mei 2015 Inhoud P1: Madelief en Zonnebloem P2: Kleutersportdag P2: Fotografie rond veiligheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Stedelijke Basisschool Eksaarde VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en sympathisanten, Op vrijdag 2/12 kijken we alweer héél hard uit naar de komst van de Sint en zijn zwarte pieten.

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES BELBRIEF mei 2018 21 april 2018 eerste communie Bedankt voor alle mooie, deugddoende complimentjes die juf Thaïs en juf Maricarmen mochten ontvangen van ouders en grootouders. Dank u wel aan de communicantjes

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 november 2013 Wetenschapsdag Op dinsdag 19 november ging het zesde leerjaar op wetenschapsdag naar KA Boomgaardplein en Zenit. We begonnen met het bakken van overheerlijke

Nadere informatie

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren!

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren! 1. Pedagogische studiedag VRIJAF Op woensdag 1 juni zitten onze juffen en meesters voor de laatste keer dit schooljaar op de schoolbanken ;-) en hebben de kinderen een dagje vrij om nog eens heerlijk te

Nadere informatie

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes,

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes, Fladderkrant oktober 2018 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Nieuw op school Zoals voor veel kinderen was het ook voor mij een spannende eerste dag van het nieuwe schooljaar. Na 20 jaar in vrije basisschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief maand Maart 2012

Nieuwsbrief maand Maart 2012 Nieuwsbrief maand Maart 2012 Beste ouders, LENTE!!! Het voelt goed en het doet me goed. Terugblikken op een drukke maar geslaagde tweede trimester. Vooruitkijken op ook een drukke maar leuke veelbelovende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Curieuzeneuze krantje

Curieuzeneuze krantje SCHOOLKRANT basisschool Sint-Lucia Jaargang 1, nr. 1 oktober 2017 Curieuzeneuze krantje Dag beste lezer(es), Wij stellen U vandaag zeer trots de eerste editie van onze schoolkrant Het Curieuzeneuze krantje

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Op 28 april hebben we onze projectweek rond verkeer en het klimaat afgesloten. Fozzie heeft onze kinderen uitgedaagd om een groene verkeersexpert te worden. Onze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 10 mei 2019

NIEUWSBRIEF. 10 mei 2019 NIEUWSBRIEF 10 mei 2019 BASISSCHOOL We hebben leuke herinneringen aan het schoolfeest van vorige week. Het werd een heus festival, met alles erop en eraan: boeiende en gevarieerde optredens, aan elkaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 25 tot en met 29 juni Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Ons laatste weekje. Wat gaan we nog allemaal doen? Maandag trekken we erop uit want dan gaan we

Nadere informatie

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Wat gebeurd is Zomerfeest Afgelopen vrijdag hebben we ons traditionele zomerfeest gehad. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en bleef het de hele middag droog.

Nadere informatie

t Klavernest Gesubs. Vrije Basisschool / Schoolkrant 24 mei 2019

t Klavernest   Gesubs. Vrije Basisschool / Schoolkrant 24 mei 2019 Gesubs. Vrije Basisschool - directie@klavernest.be secretariaat@klavernest.be - 03/312.05.92 Schoolkrant 24 mei 2019 Wijziging - info voor de ouders van schoolverlaters. Graag informeren we je over een

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2014

NIEUWSBRIEF december 2014 NIEUWSBRIEF december 2014 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders

Nadere informatie

Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht.

Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht. Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht. Ik denk dan stiekem bij mezelf, zo moest het altijd zijn: Een zee van licht waar je ook

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 mei 2015 De boerderij Twee weken leerden onze kleinste kleuters alles over de koe, het paard, het varken, de geitjes en nog zoveel andere dieren. Als kers op de taart

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2018

NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 4 juni Dinsdag 5 juni Donderdag 7 juni NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Agenda Juni 2018 Medisch schooltoezicht

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F M E I 2 0 1 4 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : B I N N E N K O R T 1 B I N N E N K O R T 2 H E T S C H O O L F E E S T 3 B I J N A N A A R T S J E C H I Ë! 4 G E Z O N D H E I D S W E E K

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2016. Zelfonderzoekend leren in de Wijngaard

Nieuwsbrief. april 2016. Zelfonderzoekend leren in de Wijngaard Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2016 P2: Wafelverkoop P2: Bibliotheek P2: Zwemkalender P3: Project zelfonderzoekend

Nadere informatie

Bosklassen Herentals voor L1 en L2 27 t/m 29 mei 2019 PRAKTISCHE WEETJES ZATERDAG 1 SEPTEMBER - HOU ALVAST DEZE DATUM VRIJ!

Bosklassen Herentals voor L1 en L2 27 t/m 29 mei 2019 PRAKTISCHE WEETJES ZATERDAG 1 SEPTEMBER - HOU ALVAST DEZE DATUM VRIJ! BELBRIEF juni 2018 MEERDAAGSE UITSTAPPEN SCHOOLJAAR 2018 2019 Zeeklassen Koksijde voor L3 en L4 17 t/m 21 september 2018 Openluchtklassen Diksmuide voor L5 en L6 15 t/m 19 oktober 2018 Bosklassen Herentals

Nadere informatie

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken.

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. De plezantste krant krant Vrijdag 28 juni 2019 Trimesteriële krant jaargang 1 Nummer 3 Zomervakantie! Het einde van het zorgeloos spelen en jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. genieten

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

De lieveheersbeestjes en de bijtjes

De lieveheersbeestjes en de bijtjes NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E De lieveheersbeestjes en de bijtjes Ons weekje verkeer is weer voorbijgevlogen.

Nadere informatie

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer BASISSCHOOL MAATJES Woordje van de directeur, Beste Maatjes, Bijna paasvakantie hé! Twee weken de tijd om te rusten, te ravotten, op de Nieuwmoer. Iedereen snakt zo naar een warm lentezonnetje Hopelijk

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Dinsdag 28 april is er om 20u oudervereniging. Jij komt toch ook? A G E N D A E D I T O R I A A L M E N U D E A D L I N E S

Dinsdag 28 april is er om 20u oudervereniging. Jij komt toch ook? A G E N D A E D I T O R I A A L M E N U D E A D L I N E S 20 e jaargang nummer 28/ 24 april 2015 redactie: Katrien E D I T O R I A A L Martine en het team wenst alle feestelingen dit weekend een superdag. Ook een heel dikke proficiat aan de ouders en familie.

Nadere informatie

PASEN MAART 2017 HORIZONTAAL

PASEN MAART 2017 HORIZONTAAL PASEN MAART 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Wat vliegt de tijd! Het is alweer eind maart. We overwonnen de griep en konden al van een warm lentezonnetje genieten!

Nadere informatie

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang Deze data kan u alvast noteren. -31 mei (forum) -22juni (schoolfeest) -27 juni (schoolreis) -28 juni (slotforum) Recycleren voor het schoolfeest We willen jullie allemaal bedanken om allerlei materialen

Nadere informatie

Oktober: schooljaar 2015-2016

Oktober: schooljaar 2015-2016 Oktober: schooljaar 2015-2016 De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen en dit dank zij de vele uitstappen en leuke projecten. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte afspraken

Nadere informatie

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF Activiteitenkalender De Klimtoren Gesubs. Vrije Kleuterschool Boslaan 2 Tel / Fax : 014/850066 Looiven 38 Tel : 014/851112 2460 Kasterlee E-mail : info@vks-klimtoren.be Website : www.vks-klimtoren.be Ma.

Nadere informatie

Hier brandt de lamp! Projectweek rond TECHNIEK van maandag 7 mei t.e.m. woensdag 16 mei

Hier brandt de lamp! Projectweek rond TECHNIEK van maandag 7 mei t.e.m. woensdag 16 mei NI E U W S B R I E F 1 5 / 1 1-1 2 Hier brandt de lamp! De kleuterschool geeft ook op maandag 7 mei de aftrap van de techniekweek. Zij gaan de hele week werken rond bouwen. Bob de bouwer, kunnen we het

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be ZATERDAG 21 MEI : SCHOOLFEEST

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be ZATERDAG 21 MEI : SCHOOLFEEST Nieuwsbrief Mei 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Verlof P 1 Schoolfeest P 1 Project Grobbendonk P 2 Medisch schooltoezicht

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART Beste ouders en grootouders De maand maart

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 8 tot en met 12 november 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Ons weekje vakantie zit erop. Hopelijk hebben jullie er een beetje van genoten. We starten

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u.

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 24 KLUSJESDAG! Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. Hopelijk tot dan, Het sterappelteam De piepkuikens

Nadere informatie

NB 10 Schooljaar

NB 10 Schooljaar NB 10 Schooljaar 2018-2019 Einde schooljaar staat voor de deur! We kunnen er nu echt niet meer onderuit, de grote vakantie komt dichterbij. De volgende weken worden er heel wat toetsen afgewerkt, zodat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015 NIEUWSBRIEF OKTOber 2015 Beste ouders, De dagen worden korter, de donkere avonden en nachten wat langer Als school bereiden we ons voor op die donkere tijd. We startten alvast de fluoactie op, zowel in

Nadere informatie

mei 2017 = bloeimaand

mei 2017 = bloeimaand mei 2017 = bloeimaand MAANDINFO Gemeentelijke Basisschool De Meikever Meistraat 148 2480 Dessel 1 M Dag van de arbeid (verlof) 2 D 1 en 6 3 W 4 D 5 V Oefenen fietsexamen 6H - Naschoolse sport 6H 5-j. 6

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 5 november Dinsdag 6 november Donderdag 9 november NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Agenda november 2018

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 10 - Schooljaar 2018-2019 A G E N D A Maandag 19/11/2018 :Zwemmen 4de + 6de lj - START voorleesweek Dinsdag 20/11/2018 : Zwemmen 3KA - Ophalen zakken kledingactie

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

t Kriebelt Kleuterschool nr. 29

t Kriebelt Kleuterschool nr. 29 t Kriebelt Kleuterschool nr. 29 Juf Sofie, juf Tinne en juf Jana "Liefste mama, weet je hoeveel ik van je hou? Als het kon, van hier tot aan de zon!" We weten nu al zó veel over de lente, maar de zon hebben

Nadere informatie

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! OP TIJD! De school start s morgens om 08u35. WEBSITE. PASEN APRIL 2019

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! OP TIJD! De school start s morgens om 08u35. WEBSITE.   PASEN APRIL 2019 PASEN APRIL 2019 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Wat vliegt de tijd! Het is alweer begin april en LEVEN DE LENTE! Ik denk spontaan aan volgende dingen : een voorjaarszonnetje,

Nadere informatie

Basisschool Toermalijn

Basisschool Toermalijn Basisschool Toermalijn KOBA Zuiderkempen Lichtaartseweg 129 2250 Olen TEL: 014215588 www.toermalijn-olen.be Beste ouders We zijn al aangekomen aan de laatste maand van ons schooljaar. We nemen natuurlijk

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

BASISSCHOOL MAATJES. Maatjes-nieuws mei GBS Maatjes Nieuwmoer

BASISSCHOOL MAATJES. Maatjes-nieuws mei GBS Maatjes Nieuwmoer BASISSCHOOL MAATJES Woordje van de directeur: Beste ouders, beste sympathisant, Daar is de lente, daar is de zon! We eindigden het vorige trimester met de zeer interessante talentendag. Een leerrijk feest

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2013

Nieuwsbrief april 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2013 INHOUD Paasvakantie P 1 Vrijaf 1 april + KIKO gesloten P 1 Vrijaf mei

Nadere informatie

Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik voel me Mos: Verluchten is noodzakelijk! Met het raampje open, gaat de vieze lucht lopen! Activiteitenkalender kleuters - Dinsdag 18 april:

Nadere informatie

NAAR HET EERSTE LEERJAAR

NAAR HET EERSTE LEERJAAR NIEUWSBRIEF 1 Beste ouder Het eerste trimester van schooljaar 2018-2019 vloog razendsnel voorbij. Binnen onze school viel er heel wat te beleven. We laten u graag even meegenieten! Een greep uit de voorbije

Nadere informatie

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE. OPGELET! VANAF 19 MAART WERKZAAMHEDEN IN DE KERKHOFLAAN KLUSJESDAG 1 EN CARNAVALBAL WAREN EEN 23 april schoolfotograaf SUCCES! HIER EEN FOTOREPORTAGE HERTOG JAN NIEUWSBRIEF IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE

Nadere informatie

Nieuwsbrief INHOUD. GEEN school! Maandag 9 juni : Pinkstermaandag Vrijdag 27 juni : Namiddag vrijdag Maandag 30 juni : Grote vakantie

Nieuwsbrief INHOUD. GEEN school! Maandag 9 juni : Pinkstermaandag Vrijdag 27 juni : Namiddag vrijdag Maandag 30 juni : Grote vakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief INHOUD GEEN school + GEEN Zwemmen P 1 Veilig in het verkeer P 2 Activiteiten in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2015 Inhoud Paasvakantie p 1 Openklasdag kleuters p 2 Paasontbijt en eitjes

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Luchtvervuiling tast de gezondheid van onze kinderen aan. In veel van onze scholen is de luchtkwaliteit zorgwekkend. Dat was de conclusie van een eerste grootschalige

Nadere informatie

Nieuwsbrief van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Nieuwsbrief van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Nieuwsbrief van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog één weekje en dan is het schoolfeest. Afgelopen week zijn we reeds

Nadere informatie

www.klaverdries.be Nieuwsbrief KLAVERDRIES. NIEUWE WEBSITE Vakantie. April, mei, juni 2013 Onderwijs Stad Gent

www.klaverdries.be Nieuwsbrief KLAVERDRIES. NIEUWE WEBSITE Vakantie. April, mei, juni 2013 Onderwijs Stad Gent Onderwijs Stad Gent April, mei, juni 01 Jaargang 14 nr. Nieuwsbrief KLAVERDRIES. In dit nummer: Vanaf 1 april gaat onze nieuwe website life. Samen met een tweede stedelijke school maken we deel uit van

Nadere informatie

t Klavernest Gesubs. Vrije Basisschool / Schoolkrant 23 mei 2014

t Klavernest   Gesubs. Vrije Basisschool / Schoolkrant 23 mei 2014 t Klavernest www.klavernest.be Gesubs. Vrije Basisschool - directie@klavernest.be secretariaat@klavernest.be - 03/312.05.92 Schoolkrant 23 mei 2014 Onze kleuterrefter : voor en na Eigenlijk kon dit perfect

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders ACTIVITEITENKALENDER voor ouders Einde schooljaar 2014 STEDELIJKE BASISSCHOOL TUILT Zoldersekiezel 86 3511 Hasselt tel. 011 25 17 57 e-mail: sbs.tuilt@hasselt.be www.sbstuilt.be Beste ouders, We zijn alweer

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

BASISSCHOOL MAATJES. Nieuwsbrief juni GBS Maatjes

BASISSCHOOL MAATJES. Nieuwsbrief juni GBS Maatjes BASISSCHOOL MAATJES Woordje van de directeur: Beste ouders, beste sympathisant, Deze nieuwsbrief is alweer de laatste (gewone) nieuwsbrief van dit schooljaar. De voorbije maand was weer een hele actieve

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 /

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief mei 2016 P1: Verlofdagen P2: Nieuw turnmateriaal + zwemkalender P3: Activiteiten

Nadere informatie