See you. in regio amersfoort

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "See you. in regio amersfoort"

Transcriptie

1 See you in regio amersfoort

2 Hierbij bied ik u aan het live-magazine van de Regio Amersfoort. Dit online-magazine geeft een impressie van de Toeristische Informatiemarkt & Workshops Regio Amersfoort op 25 oktober We kijken terug op een geslaagde middag. Doel van de bijeenkomst was om samen met u, de toeristische ondernemers in de regio, praktische ideeën te ontwikkelen om het huidige aanbod beter op de kaart te zetten. Maar, deze middag hebben wij ook gebruikt om te luisteren naar wat er bij u leeft over dit onderwerp. Dit is nog maar het begin. Het moment is nu aangebroken om de vervolgstappen te bepalen en deze te concretiseren tot actiepunten. Hierover informeren wij u de komende tijd regelmatig. Tijdens de middag heeft een aantal van u aangegeven mee te willen werken aan de realisatie van de besproken ideeën. Hiervoor kunt u de komende tijd benaderd worden. We concludeerden al in ons filmpje, dat onze regio een onontdekte parel in de dop is, vlak voor de voeten van de randstad. Met uw enthousiasme gaan we ervoor om samen deze parel voor het voetlicht te brengen. Annemieke Vermeulen, Burgemeester van Leusden en Voorzitter van het Bestuurlijk Overleg Recreatie & Toerisme van de Regio Amersfoort See you

3 Inhoud Ik ga op reis en neem mee Lees hier waar jullie collega s het liefste naar toe reizen en waar ze absoluut niet zonder kunnen. Wat komen zij vandaag brengen en halen? Tot slot: wat zijn hún toeristische hotspots, voor mij als Zeeuwse wonend in Amsterdam? Marktkooplui Speeddaten op een oud-hollandsche markt is een avontuur met marktlui die hun waren aanprijzen, van lekkernijen en fietsen tot een klootzak (?!). Akimoto Live Magazine legt vijf marktkooplui samen met hun favoriete product vast op de gevoelige plaat en vraagt hun het hemd van het lijf. Wat hebben zij te bieden? Wie kennen ze? En hebben zij hun match al gevonden? Op weg naar la dolce vita in Nederland Nu rijden toeristen, op weg van de Randstad naar de Veluwe of omgekeerd, Regio Amersfoort voorbij. Dit kan anders, denken de organisatoren van dit evenement. Hier lees je over de aanloop naar deze informatiemarkt en workshops. Hoe is de organisatie verlopen? Wat hopen ze zelf dat deze dag zal brengen? Wat vinden ze van het verloop van de dag? En hoe reizen we samen verder? Kijken, kijken én kopen Hoe wijs je toeristen de weg naar de onontdekte parel Regio Amersfoort? Vandaag leren we hoe je deze bestemming via bekokstovende bestuurders en een informatiemarkt kunt bereiken. Met Besseling vervoer en uw reisleider de citymarketeer zijn we een eind op weg. Workshops met stunts en hocus pocus In de verschillende ruimtes liggen gele en groene stickers, flipovers, post-its, soesjes en chocolade in bijna alle kleuren van de regenboog. Het is duidelijk: de organisatie staat een actief workshoponderdeel voor ogen. Er wordt geen middel geschuwd om tot het idee voor Regio Amersfoort te komen. Colofon Art direction en projectmanagement: Akimoto, Gijsbert Raadgever, redactie: Simone Bommeljé, eindredactie: Gaston Dorren, fotografie: Roelof Pot en Jorrit Renaud Akimoto Live Magazine akimotolivemagazine.wordpress.com Hoe leg je een netwerkevenement vast in de zelfde tijd dat het evenement duurt. Daar draait het live magazine concept om. Men neme een fotograaf met oog voor het mooie beeld, een redactie met een scherpe pen en een doorgewinterde magazine vormgever. Laat ze los op je evenement. Vierentwintig uur later ligt het magazine bij alle deelnemers in hun digitale brievenbus. De deelnemers herbeleven het evenement, zijn geportretteerd en krijgen antwoorden van deelnemers op vragen die ze zelf nooit zouden durven stellen. Neem voor meer informatie contact op met: gijsbert@akimoto.nl, tel Ik hou van Leusden De burgemeester van Leusden vertelt in dit interview over haar passies en haar stap van de Romeinen in Millingen naar de diversiteit van de regio Amersfoort. Zij geeft haar toeristische tips. Hierna leggen we haar een aantal pittige keuzevragen voor. Kijkt zij naar Oh oh Cherso? En de hamvraag: Amersfoort of Leusden? Om de powerpoints van de presentaties te downloaden klik hier.

4

5 Ik ga op reis en neem mee Jullie zijn werkzaam in de recreatieve en culturele sector. Maar waar reizen jullie zélf het liefste naar toe, en wat neem je mee? Wat kom je hier brengen en halen? Tot slot: wat zijn volgens jou de toeristische hotspots voor mij als Zeeuwse, wonend in Amsterdam? Jan de Beren Botters man Wie Jan Schuurman Wat Producer en technicus van mijn videoen audiobedrijf. Ik heb een uit de hand gelopen hobby: botters. Hierop organiseer ik rondvaarten en bied verschillende arrangementen aan. Veel bedrijven zijn al te gast geweest. Je kunt zeilen, barbecueën en zelfs boerengolfen. Dit doen we in de buurt van Nijkerk. Door mijn werk als producer kom ik met veel BN ers in contact, zoals Stef Bos en Freek de Jonge. Zij willen ook allemaal bootje varen. Reis Overal waar een haven is. Zo ben ik net terug uit Kaapverdië. Dat was erg de moeite waard, met al die vissertjes en bootjes. Er was veel te doen, bijvoorbeeld een safari. Neemt mee: Ik zoek overal wel als eerste een boot om mee te kunnen varen. Veel vrienden hebben op grote schepen gevaren in het buitenland. Zelf ben ik onder meer van Bilbao naar Amsterdam gevaren. Hotspots Je moet in ieder geval met een botter gaan varen. Dit is echt de moeite waard. Je kunt alles zelf doen, zelfs aan het roer staan. Hoop Meer contact met bedrijven maken. Zij kunnen op onze botter zeilend netwerken, met een borreltje in de hand. Jorine leeft Pio Vivo Wie Jorine Klein Leetink Wat Eigenaar van Pio Vivo. Mijn bedrijf is gespecialiseerd in marketing voor de toeristische en culturele branche. Ik ben hier op uitnodiging van VVV Leusden. Voor hen heb ik een magazine gemaakt met fiets- en wandelroutes. Ik wil hier de gezichten zien van de mensen die ik gesproken heb voor het magazine en zoveel mogelijk andere mensen leren kennen. Reist Ergens naartoe waar veel te doen is. Ik hou niet van al te toeristisch, maar ga liever met rugzak en tent de paden op. Bijvoorbeeld in Noorwegen en Zweden. Neemt mee: Ik kan alles eigenlijk wel missen. En ben zelfs blij als ik eindelijk van mijn telefoon af ben. Maar zonder muziek leven vind ik lastig. Dus dan neem ik toch maar de ipod mee. Hotspots: Klompenpaden en Valleikanaal, want daar kun je lekker rustig en zonder beslommeringen kanoën. Hoop Op een bijeenkomst waar mensen op een toegankelijke manier kennis met elkaar kunnen maken en zoveel mogelijk met elkaar afspreken om samen te werken. Er kan veel meer samengewerkt worden.

6 Matchmakende literatuurverzamelaar Wie Joyce Oskam Wat Wethouder Leusden. Komt hier luisteren wat men te bieden heeft en wil partijen met elkaar verbinden. Reis Voornamelijk in Nederland en naar de grote steden in Europa. Neemt mee Literaire romans. Die verzamel ik het hele jaar door om ze vervolgens heerlijk mee te nemen op reis. Mijn kinderen en man mogen ook mee natuurlijk. Hotspots Voor buiten: het gebied van Leusden. Voor binnen (al ben ik zelf meer een buitenmens): Hoeve de Beek vanwege de landbouwhistorie en de informatie die je krijgt over de omgeving. In de toekomst hoop ik dat Groot Zand in Leusden een mooi activiteitencentrum wordt. Hoop Dat partijen elkaar gaan vinden, arrangementen tot stand komen, verbindingen worden gesmeed. Amersfoort s volle maan Wie Berry Buunk Wat Ik ben horecaondernemer. Ik heb een café-restaurant in Amersfoort, t Nonnetje. Ik laat me graag verrassen vandaag door wat er allemaal te zien is. Reis Van de stilte op Terschelling naar de onrust van datzelfde eiland, zeker tijdens Oerol. Ik ben niet echt van de wereldreizen, maar La Gomera kan ik wel aanraden. Verder vind ik het ook heerlijk om er met de motor opuit te trekken, de bergen in. Neemt mee Mezelf, in een korte broek met slippers. Hotspots Het hangt ervan af wat je zoekt natuurlijk. De binnenstad van Amersfoort is gezellig, met haar intieme pleintjes. Amsterdam is natuurlijk onovertroffen, maar toch. Je kunt Amersfoort als een volle maan zien, omringd met haar vestinghuizen en wal. Amsterdam is een halve maan. Hoop Ik heb geen specifieke verwachting. Ik wil me graag breder oriënteren en kijken hoe ikzelf en daarmee ook mijn bedrijf op dit gebied aansluiting kan vinden. Ik ben van nature nieuwsgierig naar wat er in een organisatie speelt. Ik heb ook een verleden in een VVV-bestuur, vandaar mijn interesse.

7 x De Citymarketeer Wie? Dennis Sille Wat? Ik vertegenwoordig Stichting City Marketing Regio Amersfoort. Door middel van marketing willen we meer bewoners en bedrijven naar de regio halen. Ik ben hier om namens de stichting te vertellen wat we de komende jaren gaan doen. Reis Ieder jaar wil ik iets nieuws: een stad of een land. Volgend jaar ga ik bijvoorbeeld naar Canada. Neemt mee Weinig, alleen een klein koffertje als handbagage. Ik pak slim en doe af en toe een wasje onderweg. Hotspot Durf bij je eerste bezoek buiten de gebaande banen te treden. Breng eens een bezoek aan de Wagenwerkplaats achter het Centraal Station en kijk rond bij de Eemhaven in het Oliemolenkwartier. Ga naar het Leusderkwartier of diverse andere woonwijken, zoals het Bergkwartier. Kattenbroek is het eerste concept van een nieuwbouwproject. Hier gaan busladingen vol architectuurstudenten heen. Het Bergkwartier ga je heen voor prachtige villa s. Hier heb ik echt mooiere villa s gezien dan in het Gooi. Benieuwd welke ondernemers zich hier presenteren en wat de wensen en behoeften zijn. Klederdracht met badkleding Wie? Reini Hophof (73 jaar). Wat? Ik ben hier om het Klederdracht- en Visserijmuseum in Spakenburg te promoten. (Dat is gelukt: zij siert de cover van dit Akimoto Live Magazine.) Reis Het liefste naar een warm land. Neemt mee Badkleding, zonnebrandcrème en een puzzelboek. Ik hou erg van puzzelen en stippel graag routes van tevoren uit. Ook fiets ik graag, maar liever niet in het buitenland. Hotspots Kom naar Spakenburg: Het Visserijmuseum, het Spuiplein en de Havenstraat of ga de dijk op bij de sportvelden. Hier vind je ons strand en het kleine zeetje, zoals wij dat zeggen. Hoop Op succes en nieuwe klanten voor het museum.

8 Droom Kunstroute Heuvelrug Wie Joost Kreulen Wat Kunstgalerie en beeldentuin in Soest. Ik kom hier om mijn galerie te promoten. Het is een inspirerende ruimte met kunst. Deze ruimte verhuur ik sinds kort ook aan bedrijven. Zo worden er bijvoorbeeld bedrijfspresentaties en workshops gegeven. De kunst werkt inspirerend. Reis Naar Zuid-Frankrijk, de Rivièra en ik flaneer graag door Parijs. Neem mee Over het algemeen is dat nogal simpel. Wel win ik van tevoren informatie in over kunstbeurzen en vraag ik bijvoorbeeld catalogi aan. Hotspots Verdiep je in de kunst die wordt aangeboden in Amersfoort en regio. Hoop Mijn toekomstdroom is dat er een kunstrondje Heuvelrug kan worden gemaakt. Een flyer met adressen en Besseling vervoer, et voilà! Ik hoop verder goede collega-ondernemers tegen te komen om wellicht in samenwerking deze droom te realiseren. Samen sterk. Wil staat haar vrouwtje Wie Wil Hogeman Wat Zeil- en motorbootvereniging de Zuidwal in Nijkerk. Ik ben hier om onze actieve en gezellige vereniging voor oud en jong te promoten. Het oudste lid is maar liefst 92 jaar, het jongste zeven. Zelf ben ik sinds vijf jaar lid en we hebben sinds twee jaar een vaste ligplaats voor onze boot. Binnen de club vervul ik als enige vrouw tussen zeven mannen een bestuursrol. Het is een harmonieus bestuur. Reis Mijn laatste reis was een Caribische cruise. Maar ik vind het ook heerlijk om te zeilen in Zeeland. We hebben met Sail de voorpagina van de Telegraaf gehaald. We lagen namelijk op de loskade waar we, na een dag van gedoogbeleid, zijn weggestuurd. Neemt mee Mobiele telefoon, vanwege de kinderen en de oudere schoonouders. Hotspots Randmeren en de Arkemheense polder. Hier heeft geen ruilverkaveling plaatsgevonden en zijn nog tal van slingerweggetjes. Het is een vogelbroedgebied. Ook kun je op woensdagavonden zeilwedstrijden komen kijken op een steiger in Nijkerk. Hier ben ik zelf ook regelmatig te vinden als ik niet meezeil. Heerlijk die rust en natuur! Hoop Tips waardoor we nog meer bekendheid krijgen en in beeld komen. Het is nu al een hele gezellige actieve club, maar er zijn nu nog onvoldoende ligplaatsen. Er is altijd geld nodig. Er wordt wel veel met vrijwilligers gewerkt, bijvoorbeeld de maandagploeg. Hierdoor blijft het geld voor ligplaatsen laag.

9

10 Going viral met Marinde Wie: Marinde van Leeuwen-Fontein, consultant bij VODW Marketing en eigenaar van DesignKaas. Wanneer: We spreken elkaar na het evenement. Rol: Zij ondersteunt de Regio Amersfoort met de vraag hoe recreatie en toerisme kunnen worden gestimuleerd. Organisatie: Zij vertelt meer over de conclusie van de SWOT-analyse. Deze was tweeledig: 1. We hebben een mooie regio met afwisselende natuur en veel interessante evenementen, maar op dit moment rijden veel toeristen dwars door onze mooie regio heen op weg naar de Veluwe. Dat kan anders. 2. Daarnaast hebben we gezien dat de krachten meer moeten worden gebundeld. Door het maken van aantrekkelijke arrangementen, maar ook door op de eigen websites naar elkaar te verwijzen. Dit resulteert in meer toeristen, die langer blijven en meer geld uitgeven. Een win-win-situatie dus. Verloop: Marinde zegt blij: Het doet me goed dat mensen het filmpje graag willen hebben! Dat is precies wat ik ermee beoogde. We kunnen het gebruiken voor een prikkelende viral-campagne, als aankondiging van het gratis vriendenweekend. Daarna kan iedereen het breed verspreiden in zijn of haar netwerk. Verder: Deze middag is niet het eind van het traject. Het is slechts het begin van, zo hoop ik, een mooie samenwerking. In plaats van grootschalige dure campagnes, kiest VODW in deze tijd van recessie voor slimme marketing, het stimuleren van cross-sell, betere vindbaarheid online, het maken van aantrekkelijke arrangementen, het inzetten van een viral-filmpje en het zoeken van free-publicity en inzetten van social media. Voor haar kan de Regio Amersfoort het Toscane van Nederland worden. Opdracht: Draag je steentje bij. Promoot jezelf & de regio is het motto! Fine tunen met Martijn Wie: Martijn Rademakers Wanneer: We spreken elkaar halverwege het evenement Rol: Hij doet normaal interim online-marketingprojecten voor VODW. Nu heeft hij samen met Marinde dit evenement voorbereid. Hij heeft vooral zaken helpen finetunen. Tot nu toe: Is het speeddaten op de marktplaats anders verlopen dan verwacht. Iedereen negeerde de bel, maar lijkt elkaar toch goed te hebben gesproken. Het verloop tot nu toe geeft hem een goed gevoel, want de mensen zijn actief aan de slag. Er hangt een positieve vibe. Hoopt: Dat mensen met elkaar iets gaan realiseren. Dat ze elkaar gaan opzoeken en misschien ook het online-verhaal verder gaan invullen. Er zijn wel al initiatieven maar er kan meer en het kan beter. Organisatie: Hij heeft een maand meegeholpen en is blanco in het project gestapt. Er zijn geen bloopers, want het goede voorwerk van Marinde heeft ervoor gezorgd dat alles op rolletjes loopt. Verder: Als organisatie zorgt VODW voor een goede terugkoppeling van de ideeën. Ze gaan ze evalueren en terugkaatsen naar de ondernemers. Uiteindelijk moeten die het wel zelf gaan doen. Aanjagen met Karla Wie: Karla Oosting Wanneer: We spreken elkaar vóór de borrel. Rol: Opdrachtgever en initiatiefnemer vanuit de Regio Amersfoort. Zij vertelt ons dat dit het samenwerkingsverband is van negen gemeentes. Dit verband ontwikkelt plannen die de afzonderlijke gemeenten overstijgen. Ze gaan over de lokale economie, wonen, bereikbaarheid en recreatie en toerisme. Als er namelijk meer toeristen zijn, dan gaan ze ook meer geld uitgeven. De Regio Amersfoort heeft ervoor gekozen om niet met weer een beleidsplan aan te komen, maar te streven naar concreet zichtbare resultaten. Als overheid hebben ze een aanjagersrol. Organisatie: De organisatie heeft met een aantal ondernemers van tevoren gesproken. Er is hun gevraagd wat ze missen en waar ze behoefte aan hebben. Uit deze voorbereidende bijeenkomst zijn al veel goede ideeën naar voren gekomen. Ze hebben VODW in de arm genomen, omdat het toch gaat om het verkopen van een product; in dit geval de Regio Amersfoort. VODW heeft een SWOTanalyse gemaakt van de sterke en zwakke punten van de regio. Karla vindt het erg leuk om te zien hoeveel visie de ondernemers al getoond hebben en hoe positief de reacties op het initiatief zijn. Tot nu toe: Heeft ze het maken van de arrangementen op de informatiemarkt als erg levendig ervaren. Ze heeft de indruk gekregen dat mensen het nuttig vinden. Hoe de workshops worden beleefd, hangt ook van het specifieke bedrijf af. Zijzelf heeft bij de workshop over online-vindbaarheid gezeten: Die heb ik als heel praktisch ervaren. Target: Dat er voldoende ondernemers naar de informatiemarkt zouden komen. Dit is behaald. Hoop: Enthousiasme en input om te doen in plaats van te praten. De kroeg in met Erna Wie: Erna van den Hooff, projectassistente Regio Amersfoort. Wanneer: We spreken elkaar voordat het evenement van start gaat. Rol: Zij is voor de tweede keer gastvrouw voor de Regio Amersfoort op een dergelijk evenement. Tot nu toe: Heeft zij alle persoons- en bedrijfsnamen voorbij zien komen. Ze kent veel mensen, want de toeristen- en recreatiebranche is een klein wereldje. Het leukste vindt Erna dat de baas van haar stamkroeg waar ze al zeven jaar komt, hier ook is. Verder zag ze als deelnemers de eigenaren van haar vaste restaurant voorbijkomen. Hoopt: Dat er veel enthousiasme is na vandaag. Dat ondernemers zelf initiatieven gaan ontplooien en er leuke verrassende arrangementen uit komen. Haar arrangement? Ze vindt van zichzelf dat ze niet zo n creatieve geest heeft, maar zou een arrangement van een B&B, dierentuin en restaurant zeker niet afslaan. Zo is ze eens een lang weekend naar Deventer geweest in een B&B. Daar hebben ze een fietstocht gedaan en veel ooievaars gezien. Organisatie? Ik heb ons nog niet op bloopers kunnen betrappen nog niet.

11 Kijken, kijken en kopen Op maandag 25 oktober zetten ruim honderd bedrijvige ondernemers, marketeers en bestuurders hun beste beentje voor om toeristen te verleiden naar de onontdekte parel Regio Amersfoort te komen. Vandaag leren we hoe je via bekokstovende bestuurders en een informatiemarkt dit einddoel kunt bereiken. Besseling vervoer brengt alles van A naar B. De citymarketeer is uw reisleider. Heeft u elastiek voor onze stand? Dit zit wel in mijn boxershort, maar dat werkt vast niet Toeristen trekkers Na het gezellige geroezemoes tijdens het opbouwen van de informatiemarkt worden we op de klanken van Moby ontvangen in de plenaire zaal. Allereerst passeren de hotspots uit de Regio Amersfoort de revue op het beeldscherm. Menig deelnemer wil dit filmpje na afloop graag hebben. Daarna wordt de dag officieel geopend door de burgemeester van Leusden, Annemieke Vermeulen. Ik heb nu al nieuwe producten in uw kramen gezien, zegt ze. Waarna ze vertelt over de aanleiding en het proces om tot deze matchingbijeenkomst te komen. Ze geeft een inkijkje in wat gemeenten allemaal met elkaar bekokstoven op het gebied van recreatie en cultuur. Maar ook: wat gemeenten vragen van jullie, ondernemer. De burgemeester benadrukt het grote belang van meer toeristen in de Regio Amersfoort. Hoe kunnen we toeristen trekken? Wat maakt dat ze langer blijven en hier hun euro s uitgeven? Van SWOT tot ontdekking parel Gezamenlijk willen we met Regio Amersfoort meer toeristen trekken. Uit de sterkte-zwakteanalyse (SWOT) die VODW ter voorbereiding van deze bijeenkomst gemaakt heeft en uit de voorbereidende gesprekken met ondernemers blijkt dat de regio veel te bieden heeft, maar dat mensen hem nog onvoldoende weten te vinden. Daarom zijn alle voorzieningen in Google maps in kaart gebracht. We willen de Nederlander laten kennismaken met Regio Amersfoort, een onontdekte parel onder de rook van de Randstad, zegt de burgemeester. Daarvoor is focus nodig en het gaat er om hoe je het product verpakt. Naar aanleiding van de voorbereidende gesprekken met VODW en ondernemers zijn hiervoor een aantal ideeën op papier gezet. Met de knowhow en ondernemerszin van de aanwezigen vandaag willen we deze ideeën verder uitdiepen. Tot slot hopen we dat jullie elkaar vandaag beter leren kennen, dat er verbonden gesmeed en deals gesloten worden. Communicatie is het sleutelwoord Edwin Besseling illustreert aan de hand van zijn eigen ervaring dat je succesvol bent als je aanbod bundelt. Besseling heeft dit gedaan op het gebied van vervoer. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Het bedrijf vervoert dagelijks velen van A naar B. Activiteiten bundelen kan ook het toerisme versterken. Communicatie is hierbij het sleutelwoord. Communiceer niet te zuinig. Besseling communiceert zelf via een magazine, internet en een nieuwsbrief maar ook de taxichauffeur is de ambassadeur van zijn bedrijf, en in feite ook van de Regio Amersfoort. Tot slot geeft Edwin ons mee: Vergeet niet dat luisteren minstens zo belangrijk is. Citymanager in zomer- en wintertijd Dennis Sille is citymarketeer voor de Stichting City Marketing Amersfoort. Dennis vertelt dat de stichting zich vier doelen heeft gesteld: - Amersfoort aantrekkelijk houden als woonstad; - bedrijven bewegen zich in de Regio Amersfoort te vestigen; - collectieve marketing bedrijven voor zakelijk toerisme (congressen en bedrijfsuitjes); - en meer mensen naar de regio lokken voor recreatieve doeleinden. In het platform Amersfoort in Zomer- en Wintertijd worden de krachten van verschillende activiteiten en bedrijven gebundeld. Op die manier zijn al diverse resultaten gehaald, zoals: - gezamenlijke uitagenda, maandkalender en algemene banieren die bijvoorbeeld kunnen worden ingezet door een museum; - Zomer- en Wintertijdbussen die door de stad rijden; - een Amersfoort Wintertijd -pagina in de lokale huisaan-huisbladen; - een evenementengids met interessante vrijetijdsbestedingen, die op campings is verspreid; - een bundeling van de budgetten; - en een gemeenschappelijke website. Dennis vertelt verder: De eerste oriëntatie van mensen als ze op internet zoeken is vrijetijdsbesteding. Dit gaat via zoekmachines. Zet je krachten in op sociale media (Twitter, Hyves, Youtube). Laat bezoekers vertellen wat ze hebben gedaan en wat Regio Amersfoort te bieden heeft. Er is gebleken dat het de toerist niet uitmaakt of er een activiteit in Spakenburg of Soest wordt georganiseerd. Als het goed wordt gecommuniceerd gaat hij er naar toe. Voor vandaag wordt iedereen van harte uitgenodigd om naar de stand van VVV Amersfoort te komen. Maar dan wel met de vraag: wat kan ik voor het Platform betekenen. Eerste bevindingen en afsluiting Vlak voor de borrel geeft de burgemeester haar eerste impressie. De doelstellingen waren: ontmoeten, deals sluiten en matchmaking. Uit een snelle rondvraag blijkt dat de deelnemers het hebben ervaren als een interessante bijeenkomst: Je wordt er immers nooit dommer van. Volgens de burgemeester leeft duidelijk het gevoel dat we onze regio gezamenlijk kunnen, willen en moeten beschermen. De ondernemers hebben vandaag aangekaart dat er hiertoe aan regionale branding gedaan moet worden. Aan deze wens zal verdieping worden gegeven. Er zijn veel leuke ideeën ontstaan. Tegelijk is er ook scepsis te horen, omdat hier al zo vaak over gepraat is, zonder resultaat. Er is duidelijk behoefte aan coördinatie. Uiteindelijk zullen de toeristen naar de Regio Amersfoort komen - en daar dan kijken, kijken en kopen.

12 Ik hou van Leusden Van exotisch Afrika naar Leusden Nog voor het programma van start gaat, heeft het Akimoto Live Magazine gesproken met de burgemeester van Leusden, Annemieke Vermeulen. In dit interview worden haar een aantal pittige keuzes voorgelegd en vertelt zij over haar passie voor kunst en architectuur en geeft ze ons toeristische tips. Hoe bevalt de overstap haar van de Romeinen in Millingen naar de diversiteit van de regio Amersfoort? En dan de hamvraag: Amersfoort of Leusden? Wie Annemieke Vermeulen Wat Burgemeester van Leusden met een grote belangstelling voor recreatie en toerisme. Ik ben hiervoor burgemeester van Millingen aan de Rijn geweest. Dit ligt bij Nijmegen en Xanten. Daar ben ik onder meer betrokken geweest bij de totstandkoming van een Romeins schip; een werkgelegenheidsproject, waarbij ook musea betrokken waren. Daarvoor hebben we veel partijen bij elkaar gebracht. Vindt dat recreatie- en toerismebeleid niet zonder ondernemers kan. De overheid heeft de rol om geld te genereren en te stimuleren. De ondernemers moeten het wel doen. Hoopt dat de vonk overslaat en de handen ineen worden geslagen met het gevoel: samen sterk. Nu staat Regio Amersfoort er niet als één product. In Millingen had je één duidelijke pijler: de Romeinen. Amersfoort heeft een diversiteit aan activiteiten. Die diversiteit maakt de regio juist zo uniek. Hoe dan Het aanbod en onze krachten bundelen. Doel Toeristen minimaal een nacht laten verblijven in de Regio Amersfoort. Ze moeten hier hun euro s uitgeven. Toeristische tips Een bezoek aan het Dierenpark Amersfoort kan niet ontbreken. Verder de binnenstad, de Leusderheide, de haven in Spakenburg. Met mijn achtergrond als kunsthistorica vind ik dit erg interessant. Akimoto Live Magazine heeft de burgemeester de volgende keuzes voorgelegd: Oh oh Cherso of Ik hou van Holland? Azië of Afrika Amersfoort of Leusden? Informatiemarkt of internet? Dierenpark Amersfoort of Oliemolenkwartier? Van exotisch Afrika naar Leusden Na het zien van een fragment van Oh oh Cherso heb ik besloten dat ik dit toch echt te plat vind. Ik hou van Holland is ook niet direct mijn smaak, maar appelleert tenminste nog aan het Hollandse gevoel. Als ik op vakantie ga met mijn gezin, dan kies ik toch voor Afrika. Dat vind ik exotisch. Naar Azië wil ik eerder uit zakelijke interesse. Ik ben benieuwd hoe ze het in economisch opzicht doen. Als burgemeester van Leusden ligt mijn hart toch bij Leusden, natuurlijk! Hier komen de geneugten van het leven in een dorp en de nabijheid van de bruisende stad Amersfoort samen. Ik denk dat het goed is als een dialoog wordt gestart in levende lijve, bijvoorbeeld op een informatiemarkt. Hier kan men elkaar ontmoeten en met een borrel in de hand worden deals al snel gesloten. Daarna kan dan natuurlijk wel via bijvoorbeeld Twitter contact met elkaar worden gelegd voor de opvolging. Het Oliemolenkwartier is voor mij erg interessant en vernieuwend. Dit komt ook voort uit mijn interesse in architectuur en het opnieuw tot leven wekken van oude gebouwen.

13

14

15 Marktkooplui We wanen ons op een oud-hollandsche markt, dolend tussen de kramen van kooplui die hun keur van lekkernijen en waren aanprijzen, van fietsen tot een klootzak(?!). De organisatie verwacht dat we hier gaan speeddaten, maar telkenmale als de scheepsbel wordt geluid, praten de kraambezoekers luidruchtig door. Fotograaf Roelof en ik wagen ons wel aan de speeddate. Wij leggen vijf marktkooplui samen met hun favoriete product vast op de gevoelige plaat en vragen hun het hemd van het lijf: Wat heb jij te bieden? Welke andere standhouders ken je? En heb jij je match al gevonden? Venetiaanse taferelen op Amersfoortse grachten Aangeboden: rondleiding door de grachten van Amersfoort met Waterlijn. Dit is een vrijwilligersproject van 55-plussers. Het project vaart al 15 jaar succesvol. Ze vervoeren jaarlijks rond de passagiers. De standhouder vertelt ons dat ze door de stad varen en waar mogelijk ook de stad uit, bijvoorbeeld naar de Stadsboerderij. Een rondvaart kan nu ook gecombineerd worden met een museumbezoek. Bekenden: Het Gilde, VVV, de fietsboot Eemlijn en de gemeente Amersfoort zijn geen onbekenden. Match: De Amersfoortse grachtenvaarders zijn uit op een arrangement met het Gilde: varen, wandelen en een hotelovernachting. Vandaag is ook al een afspraak gemaakt met Utrechts Landschap voor een gecombineerde vaar- en wandelroute. De liefde voor de theetuin in Eemnes (medestandhouder) blijkt helaas een uitzichtloze langeafstandsrelatie. Op deze schitterende plek kom je met de boot nu eenmaal lastig.

16 Ikreisgroen.nl Aangeboden: het groene reizen met taxibusjes van Besseling vervoer. Deze bussen stoten geen afvalstoffen uit en bieden u milieuvriendelijk vervoer vanaf station Driebergen-Ziest naar uw conferentiecentrum of hotel. Favoriet product: Eigen vervoersmiddel: een grote veilige wagen. De standhouder vertelt ons dat hij graag mobiel is en comfortabel reist. Dit geldt ook bij het vervoer van Besseling: veilig, duurzaam, comfortabel en mobiel. Bekenden: Onze standhouder werkt zelf nog maar net bij Besseling, als commercieel manager, dus hij kent nog niet zoveel mensen op de markt. Hiervoor woonde hij in de buurt van Den Bosch. Met slecht weer gaat hij met auto, met goed weer probeert hij toch wel zijn kinderen op de fiets van school te halen. Match: Het Besseling-concept is volgens hem behalve regionaal ook op landelijk niveau uit te dragen. En als dat op de fiets van de medestandhouder moet, draait de standhouder van Besseling hier zijn hand niet voor om. Kaasmeisje Aangeboden: VVV Leusden. Onze standhoudster promoot als vrijwilliger van de VVV de omgeving op recreatief gebied. Favoriet product: Kaas, alle soorten eigenlijk. De kaas en zuivelproducten in onze stand komen van de Kopermolen in Leusden. De Kopermolen is een van de VVV-leden. Dit is de manier waarop de VVV graag samenwerkt met haar leden. Bekenden: De standhoudster kent hier vooral andere VVV ers. Ze vindt het leuk om te horen en zien wat zij doen. Evenement zoekt Naama Aangeboden: Naama de Ru. De Hebreeuwse naam van deze standhoudster staat voor lieflijk, aangenaam en naar eigen zeggen klopt dit meestal. Zij prijst vandaag de Galerie van Joost Kreulen aan. Zij bieden niet alleen kunst aan, maar verhuren ook ruimtes. In de galerie heerst een prettige sfeer, die heel anders is dan in een gewoon hotel. Overigens biedt deze vlijtige standhoudster ook zichzelf aan voor de organisatie van uitdagende evenementen, zoals deze informatiemarkt vandaag. Bekenden: Deze Utrechtse kunst- en cultuurliefhebster is Joost tegengekomen op de verjaardag van een vriendin en heeft hem toen aangeboden te helpen met de promotie van de galerie. Favoriet product: Het beeld van Klaas Gubbels. Deze 75-jarige maakt grote kunstobjecten van circa vier meter hoog. Hij schuwt geen materiaal en werkt met hout, staal, glas en verf. Een Nederlandse topper! Match: Onze standhoudster heeft veel ervaring met het organiseren van evenementen, conferenties en andere bijeenkomsten. Bent u haar grote liefde? Smulkraam van Spakenburg Aangeboden: Dit echtpaar staat fier voor de Regio Amersfoort. We hebben hier te maken met een multitaskende en praatgrage standhoudster. Zij heeft jaren catering gedaan en is bestuurslid en vrijwilliger van de VVV geweest. Ze heeft het zelfs tot ereburger geschopt, omdat ze 20 jaar lang de Spakenburgse Dagen heeft georganiseerd. Verder is deze Spakenburgse presentatrice van klederdracht-modeshows. Het moge duidelijk zijn: klederdracht en cultuur zijn haar leven. Dit komt waarschijnlijk doordat haar moeder, die zelf altijd in dracht liep, vond dat haar kinderen die niet moesten dragen. Ze zouden zich immers, net als zijzelf, een eenling voelen als zij naar een stad zouden verhuizen. Dit had echter tot gevolg dat onze standhoudster altijd een eenling is geweest op school waar iedereen in klederdracht gehuld was. Twintig jaar geleden is ze dan toch dracht gaan dragen. Met haar sketches als Hentemeut (tante Hanny) vertelt onze standhouder haar publiek hoe de jongens voor haar deur stonden als haar ouders van huis waren. Zo heeft ze ook haar man leren kennen. Ze is zelf vrij modern en zeker geen antiek! Favoriet product: Van de Soesterduintjes en Amersfoortse eitjes tot Spakenburger koek. Voor haar steekt de krentenmik met suiker en roomboter er met kop en schouders boven uit. Bekenden: Ze kent de mensen van de botters uit het Spakenburgse. Verder Janneke van Brusse die ook bij de VVV werkte en nu haar eigen Logement de Gaaper heeft.

17 Workshops met stunts en hocus pocus In de verschillende ruimtes liggen gele en groene stickers, flip-overs, post-its, soesjes en chocolade in bijna alle kleuren van de regenboog. Het is duidelijk: de organisatie staat een actief workshoponderdeel voor ogen. Er wordt geen middel geschuwd om tot het idee voor Regio Amersfoort te komen. Het programmaonderdeel bestaat uit twee workshoprondes. De deelnemers worden opgesplitst in drie groepen. De eerste workshopronde is voor alle groepen hetzelfde. In de tweede ronde kan men kiezen om mee te denken over drie verschillende thema s: online vindbaarheid, slimme marketing of stunten met de invulling van een surpriseweekend voor vrienden. 9. Free publicity-stunt. Nodig twee vrienden uit voor een gratis weekend Amersfoort met theater, dineren. Bepaal zelf wat je het waard vond. Het laatste idee is tijdens de voorbereidingssessies dusdanig enthousiast ontvangen dat het in workshopronde twee sowieso verder wordt uitgediept. Dit onderwerp wordt daarom in de eerste ronde geparkeerd. And the winner is? Website en gids zijn musthaves, die moet je sowieso hebben De eerste ronde de eerste ronde... In dit eerste workshoponderdeel krijgen de deelnemers negen ideeën voorgelegd om recreatie en cultuur in Regio Amersfoort te promoten. Die ideeën stammen uit de voorbereidende sessies met verschillende ondernemers en VODW. Er worden in elke zaal vier ideeën gekozen om op voort te borduren. Hierna wordt in kleinere groepen doorgesproken over hun twee favoriete ideeën. Hoe kunnen deze goede ideeën superideeën worden? En wie committeert zich uiteindelijk aan de uitvoering ervan? Negen ideeën: 1. Google maps met gegevens van Regio Amersfoort. Deze kan op eigen websites worden gezet. 2. Een magazine met het toeristische en culturele aanbod. 3. iphone-applicatie met het toeristische en culturele aanbod. 4. Een welkomstboekje met kortingsbonnen. 5. Website waarop verschillende arrangementen worden aangeboden, bijvoorbeeld een flamencoarrangement met eten, dansles en borrel. 6. Een rubriek in KvK Magazine Eigen Bedrijf, waarin de toeristenbranche aan het woord komt. 7. Een inspiratietour voor zakelijke beslissers, rondom een bedrijfsuitje. 8. Eenmalige heidag-stunt: geselecteerde bedrijven mogen gratis deelnemen aan een inhoudelijk aanbod met een lunch en aansluitend uitje.

18 De eerste voorlopige verkiezingsuitslagen voor het beste idee voor Regio Amersfoort wijzen uit dat er veel groene stickers geplakt zijn bij onder meer Google maps, maar dat er relatief weinig stemmen naar de zakelijke initiatieven zijn gegaan. In een van de workshops ontstaat een discussie over de vraag of de regio wel voldoende gepromoot wordt en het niet te veel gaat om Amersfoort. Door het woordgebruik is het idee ontstaan dat er te veel op Amersfoort wordt gemikt. Waarna wordt gesproken over duidelijke branding en naamgeving. Een van de deelnemers zegt: welke Nederlander kent Eemnes nu? t Groene Hart zegt geen enkele Nederlander iets over Regio Amersfoort het is ook een ziekenhuis in Breda, grapt een deelneemster. Er volgt een vurig pleidooi dat voor branding naamsbekendheid nodig is. En Amersfoort heeft die nu eenmaal. De naam Regio Amersfoort geloof ik in Wij zijn nu veel te benauwd om ons als regio op te hangen aan een naam. Wanneer de vraag wordt voorgelegd wie zich wil committeren aan welk idee, loopt het niet direct storm. Maar de mensen díé hun visitekaartje achterlaten, doen dit zeer weloverwogen. In workshop twee worden er onder meer visitekaartjes geplakt door dierenpark Amersfoort (stunt en inspiratietour), VVV (gids en website), Zeeno (inspiratieroute), NH Amersfoort en het pannenkoekenhuis (welkomstboekje). Workshop 2 Stunten in Regio Amersfoort Het is misverstand dat alleen creatieve mensen creatief zijn. Iedereen is creatief. Onno van de Veen (Zeeno, industrieel designbureau) heeft de eer om te brainstormen met een club creatieven over de stunt ter promotie van de Regio Amersfoort. Het uitgangspunt is om twee vrienden uit te nodigen voor een gratis weekend Amersfoort. Bijvoorbeeld wanneer er toch veel bedden vrij zijn. Deze vrienden bepalen na de geweldige activiteiten wat zij het weekend waard vinden. Daarnaast is het van belang dat ervaringen worden gedeeld. De wetmatigheid van geef wat het je waard is is dat 10 tot 20 procent minder wordt betaald dan normaal. Indien het gaat om een onvergetelijke ervaring voor de toeristen, betalen ze wellicht meer. Er ontstaan veel goede ideeën. Voor de uitvoering van de ideeën worden ondernemers met lef en flexibele gemeentes gezocht: De tweede ronde de tweede ronde! Workshop 1 Vind de zoeker met online vindbaarheid Vroeger was het internet hocus pocus. Er was een tovenaar nodig om het uit te leggen Bij het onderwerp online-marketing valt op dat dit veel praktische vragen oproept. De deelnemende ondernemers vragen: Doe ik het goed? Voldoet mijn huidige website aan de zoekcriteria? De belangrijkste vraag in online-marketing is: hoe vind ik de zoeker? Een filmpje toont een meisje dat vertelt dat ze in Dierenpark Amersfoort is omdat ze gegoogeld had op jachtluipaard. Het is noodzakelijk om alle content die relevant is voor alle zoekorders op te nemen in de social media. Het gaat hierbij om de verdeel-en-heerstactiek. Iedereen wil gevonden worden op de zoekterm hotel en restaurant. Het is daarom slimmer om te streven naar optimalisatie op andere dan je primaire diensten, bijvoorbeeld designhotelkamer. Last but not least, verplaats jezelf in de schoenen van je klant. Hoe zoek je zelf op Google?

19 - Regionaal themaweekend: bijvoorbeeld in teken van Italië (gondeltocht, bal masqué) - Een surpriseweekend of ontdek je plekje in eigen regio: een avontuurlijk weekend met onverwachtse elementen, zoals waterfietsen in de grachten, zwemmen in melkplassen en eten in de Foodvalley. - Een kijkje achter de schermen van ondernemers. Wat bleek? Met de verscheidenheid aan mensen aan de eigen tafels kon men al veel verrassende combinaties bereiken. Workshop 3 Samenwerken voor slimme marketing Wij maken de inhoud, maar wel in een mooie doos beantwoord waarom samenwerking tot dusver mislukt is: het ontbrak aan een duidelijk zichtbare trekker. Wellicht biedt de citymarketeer hier de oplossing voor. Om de angst dat ook deze bijeenkomst (de zesde in vijf jaar volgens een van de deelnemers) verzandt in onuitgevoerde ideeën, wordt het workshopprogramma afgesloten met de vraag wie wil meehelpen om de ideeën te realiseren. Er moet een community van enthousiastelingen ontstaan onder de ondernemers. Velen stappen aan boord. De verdere route na vandaag wordt uiteengezet door Regio Amersfoort, samen met VODW. Zij evalueren, enthousiasmeren en stimuleren jullie om de uiteindelijke ideeën te omarmen en tot een succes te maken. Aan de hand van het Bodyfashion Business Center Vathorst illustreert MarketResponse in deze workshop hoe slimme marketing óók werkt voor de recreatieen cultuurbranche. Er wordt gevraagd of recreatie niet te zeer anders is. Het antwoord: de klant is het gemeenschappelijke doel. Tussen droom en daad staan wetten en regels in de weg Na een worsteling zijn in 2006 de deuren van Bodyfashion open gegaan en in 2012 worden de contracten verlengd. Bodyfashion leert dat bundelen: 1. kansen biedt voor eenmansbedrijven; 2. gezamenlijke promotie kan opleveren (door het Bodyfashion-bureau); 3. gezamenlijke folders oplevert; 4. gezamenlijk op de beurs staan mogelijk maakt; 5. gezamenlijke huisvesting mogelijk maakt veel beter dan de collectie presenteren vanuit een hotel, een garage of de kofferbak 6. één trekker nodig heeft, voor die nuttige schop onder de kont wanneer iedereen druk is met eigen zaken; 7. tijd en lange adem vergt begin dus klein; 8. enthousiaste en ondernemende ondernemers nodig heeft; 9. betekent: zoeken naar overeenkomsten in plaats van naar verschillen; 10. kennis belangrijk maakt het wiel hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden. Met deze good practice wordt een deel van de vraag

20

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Beurstraining Starting Smart Together

Beurstraining Starting Smart Together Beurstraining Starting Smart Together Essent ia l Toget her Ivar van Asten Ondernemerscoach Organisator en inspirator Spreker en dagvoorzitter Teamontwikkelaar Ervaringsgerichte trainer Legger van verbindingen

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Rotterdams Ambassadrices Netwerk

Rotterdams Ambassadrices Netwerk De ambassadrice als werver van inburgeraars 1. Inleiding; eigen ervaringen 2 A. Wat is werven 2 B. Het belang van werven 2 C. Verwachtingen 3 D. Rollenspel 4 E. Opdracht 4 2. Voortraject: 4 A. Doel 4 B.

Nadere informatie

Het Netwerk Boek. Zakelijk Netwerken. Wie Wat Waar Waarom Hoe. Social Media Personal Branding Tips

Het Netwerk Boek. Zakelijk Netwerken. Wie Wat Waar Waarom Hoe. Social Media Personal Branding Tips Het Netwerk Boek Netwerk Boek Rob B. Tol Wie Wat Waar Waarom Hoe Zakelijk Netwerken Social Media Personal Branding Tips Success Stories Interviews Do s & Don ts Cases Voorbeelden Oefeningen Tests 3 Inhoud

Nadere informatie

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT Een vereniging biedt kansen voor bedrijven. Uiteraard in het ledenbestand, maar ook in het zakelijk netwerk dat achter de verenging schuilgaat. Veel clubs organiseren

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

5 manieren om je eigen pad te bewandelen

5 manieren om je eigen pad te bewandelen 5 manieren om je eigen pad te bewandelen Hierbij het nieuwe artikel met als onderwerp: 5 manieren om je eigen pad te bewandelen. Het is geschreven door wandelcoach Tineke Franssen. Tineke wandelt al een

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij ze wakker?

Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij ze wakker? Pagina 5 Op deze manieren kun je deelnemers een actieve rol geven in je programma... Pagina 2 Laat me je vertellen over een bijeenkomst die ik nooit zal vergeten... Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

VOOR DE LEUKSTE Bedrijfsuitjes

VOOR DE LEUKSTE Bedrijfsuitjes VOOR DE LEUKSTE Bedrijfsuitjes VAN CREATIVITEIT NAAR GEEF JE CREATIEVE TEAMSPIRIT EEN boost! PRODUCTIVITEIT Wil jij je collega s ook eens op een leuke manier beter leren kennen? Dan wordt het tijd dat

Nadere informatie

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab Ctylab zoekt aanjager(s) Je hebt misschien al eens van ons gehoord. Een online platform voor klein nieuws en frisse ideeën uit je eigen omgeving. Nu doen we dat nog op Facebook met een kleine groep. Maar

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl Nieuwsbrief 2015-3: Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken coaching en energetische therapie www.pranakompas.nl Een nieuw jaar nieuwe kansen! 9 Tips die je helpen je

Nadere informatie

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname Krachtstroom voor het genereren van leads tijdens uw beursdeelname Al 12 jaar standervaring; Zo spannend is het acteren op beurzen toch allemaal niet? hoor ik wel eens vaker een trotse standmanager zeggen

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Cultuur is een eerste levensbehoefte

Cultuur is een eerste levensbehoefte 10 Cultuur is een eerste levensbehoefte Interview Tekst Kelly Bakker Foto s Tessa Wiegerinck Journalist, cultuurkenner en ondernemer in één Je stapt in die achtbaan en kan dan eigenlijk niet meer anders

Nadere informatie

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties. Update 2016

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties.   Update 2016 Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

Netwerktips lid bereid te geven een tip Bereid je voor Onderhoud je contacten Schrijf Mis geen kansen positief niet al te moeilijk

Netwerktips lid bereid te geven een tip Bereid je voor Onderhoud je contacten Schrijf Mis geen kansen positief niet al te moeilijk Netwerktips Hieronder een aantal tips op een rijtje: niet uitputtend, maar gewoon een selectie van mogelijkheden om in contact te komen met potentiele nieuwe klanten. 1. Word lid van een club, een mailinglist,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS Waarde voor ondernemers POWERED BY Stop met adverteren met events bereik je meer! Hoe bereik ik nieuwe klanten voor mijn

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Toeristen in Nederland

Toeristen in Nederland Toeristen in Nederland Het is bijna zomer. Veel Nederlanders gaan lekker op vakantie naar het buitenland. Maar er komen ook heel veel buitenlandse toeristen naar Nederland. Hoeveel zijn dat er eigenlijk?

Nadere informatie

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1.

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1. Kiezen Opwarmertje Een eigen keuze (Naar: Kiezels 10 e jaargang, nr. 5) Laat één jongere beginnen met het noemen van een drietal belangrijke zaken uit zijn leven, bijvoorbeeld iemand kiest scooter, voetbal

Nadere informatie

zakelijke fotografie marleen sahetapy fotografie

zakelijke fotografie marleen sahetapy fotografie zakelijke fotografie marleen sahetapy fotografie Natuurlijk zakelijk Allereerst, bedankt voor de interesse in mijn werk en het downloaden/opvragen van deze informatieve pdf. Mijn stijl omschrijft zich

Nadere informatie

TOERISTISCHE NAAMSBEKENDHEID GEMEENTE SOEST resultaten internetenquête 2013

TOERISTISCHE NAAMSBEKENDHEID GEMEENTE SOEST resultaten internetenquête 2013 TOERISTISCHE NAAMSBEKENDHEID resultaten internetenquête 2013 Opdrachtgever : Gemeente Soest, Nynke Minkema Auteur : VVV Soest, Carla van Asten Datum : 24 april 2013 Inhoud Doel onderzoek Conclusies en

Nadere informatie

Succesvol Netwerken BCLR

Succesvol Netwerken BCLR Welkom bij Succesvol Netwerken voor de BCLR Double Winner! Waar kan je Netwerken? Formele netwerk bijeenkomsten Algemene zakelijke evenementen Sociale, familie, vrije tijd evenementen Ad hoc bijeenkomsten

Nadere informatie

workshop nieuw kijken creatieve boost out-of-the-box inspireren teambuilding zelfvertrouwen focus

workshop nieuw kijken creatieve boost out-of-the-box inspireren teambuilding zelfvertrouwen focus kijk... en verander je blik workshop nieuw kijken creatieve boost out-of-the-box inspireren teambuilding zelfvertrouwen focus kijk dan, dat zie ik nu pas! Het Nieuwe Kijken is een nieuwe, bewuste manier

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

Midweek naar een stad

Midweek naar een stad Auteur Marjolein Schuiling Laatst gewijzigd 09 April 2016 Licentie CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie Webadres http://maken.wikiwijs.nl/72001 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein.

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN

VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN E-BLOG VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN in samenwerken Je komt in je werk lastige mensen tegen in alle soorten en maten. Met deze vier verbluffend eenvoudige tactieken vallen

Nadere informatie

PeerEducatie Handboek voor Peers

PeerEducatie Handboek voor Peers PeerEducatie Handboek voor Peers Handboek voor Peers 1 Colofon PeerEducatie Handboek voor Peers december 2007 Work-Wise Dit is een uitgave van: Work-Wise info@work-wise.nl www.work-wise.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens EvenementContact

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens EvenementContact Krachtstroom voor het genereren van leads tijdens EvenementContact Dank allereerst voor alle reacties en vragen naar aanleiding van mijn vorige reeks Tips on Strips. Verschillende partijen vroegen mij

Nadere informatie

AANWIJZEND VOORNAAMWOORD. A) Welk woord past in de zin? Kies uit die of dat. 1. Heb je het huiswerk gemaakt? 7. Ga je naar één van onze feestjes?

AANWIJZEND VOORNAAMWOORD. A) Welk woord past in de zin? Kies uit die of dat. 1. Heb je het huiswerk gemaakt? 7. Ga je naar één van onze feestjes? A) Welk woord past in de zin? Kies uit die of dat. 1. Heb je het huiswerk gemaakt? Ja, heb ik gedaan. 2. Komt Willem dit weekend? Nee, moet helaas werken. 3. Ga je met het vliegtuig naar Hamburg? Nee,

Nadere informatie

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Inleiding Ondanks het feit dat iedereen weet dat netwerken van belang is - we zullen dan ook niet meer ingaan op het waarom - blijkt dat veel mensen

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen.

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen. In de vorige les ben je gaan onderzoeken wat je droom is en ik hoop dat je het besluit hebt genomen om elke dag te dromen en dat je een moodboard hebt gemaakt. Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het

Nadere informatie

VRAGEN BIJ DE COMPETENTIES

VRAGEN BIJ DE COMPETENTIES ONDERWIJSMAGAZIJN VOOR LOB VRAGEN BIJ DE COMPETENTIES Landelijk Stimuleringsproject LOB in het mbo VRAGEN BIJ ONTDEK COMPETENTIES JE PASSIE MOTIEVEN INLEIDING In LOB-trainingen en tijdens gesprekken met

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen?

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dagboek Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dat het klimaat verandert is een feit. Je hoort het overal om je

Nadere informatie

De logo s heb ik zelf gemaakt.

De logo s heb ik zelf gemaakt. Voorwoord: Mijn tijdschrift gaat vooral over YouTube, want dat is een van mijn grootste hobby s. Ook zit er veel van mijn persoonlijkheid in. Voor deze opdracht heb ik vooral naar mezelf gekeken en het

Nadere informatie

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder.

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder. Onderzoek in opdracht van TNT Post Onderwerp: Verjaardagen Datum: 26 juli 2010 Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder. Informatie over de onderzoeksopzet

Nadere informatie

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend?

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend? Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Het komt al snel dichterbij, nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover. We gaan genieten

Nadere informatie

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen.

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen. Wie zijn wij: Daag! Mijn naam is Jorrit en ik ben 23 jaar jong. Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden. Ik zit nu in het 2e jaar van de lerarenopleiding Economie. Bij deze wil ik jullie veel plezier en

Nadere informatie

Stageverslag Danique Beeks

Stageverslag Danique Beeks Stageverslag Danique Beeks Waarom deze stage en hoe zag de stage eruit? Ik heb via Mirthe informatie gekregen over deze stage. Haar achterneef is een van de eigenaren van dat bedrijf. Ze heeft mij deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Waterloo Napoleon & Abba

Waterloo Napoleon & Abba Waterloo Napoleon & Abba Poolse Export Chopin & Mr. Polska Do Culture Your Way City- en regiomarketing anders if then is now is een online schatkist van geschiedenis en cultuur met toeristische diensten

Nadere informatie

Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan?

Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan? Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan? Jolanda gaat op pad met onze Wandelcoach Tineke Franssen Jolanda (33) werkt als hypotheekadviseur in het bankwezen.

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN KATWIJK. Verslag Meet-up #4. Burgt Rijnsburg. detoekomstvankatwijk.nl

DE TOEKOMST VAN KATWIJK. Verslag Meet-up #4. Burgt Rijnsburg. detoekomstvankatwijk.nl Verslag Meet-up #4 19-februari 2019 @de Burgt Rijnsburg detoekomstvankatwijk.nl Meet-up #4 Dit was alweer de vierde meet-up van de Toekomst van Katwijk! Deze keer waren alle inwoners, ondernemers en organisaties

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 3: omarmen

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 3: omarmen Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 3: omarmen Pen en papier? Omarmen Ondernemen is een groot avontuur Onderweg op je reis kom je van alles tegen, ook

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, De stichting heeft de afgelopen maanden de luxe dat er drie Nederlanders hun buitenland stage in Medellín hebben georganiseerd. Sabine kennen jullie

Nadere informatie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie. Veel ondernemers worstelen met het maken van kwaliteitsafspraken

Nadere informatie

Ontwikkellijn 1: Ik zorg ervoor dat ik aan het werk ga en blijf!

Ontwikkellijn 1: Ik zorg ervoor dat ik aan het werk ga en blijf! Ontwikkellijn 1: Ik zorg ervoor dat ik aan het werk ga en blijf! Het gaat erom dat je laat merken dat jij zélf verantwoordelijk bent voor het leren: jij kiest de opdrachten, workshops en klussen zélf,

Nadere informatie

PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS. W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist?

PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS. W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist? PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist? Ik ben Nathali Meurs-Pas, mijn bedrijf heet NML Design Interieurontwerp & Styling. Ik woon in Amsterdam,

Nadere informatie

zo maak je een prachtige Femma-stand

zo maak je een prachtige Femma-stand zo maak je een prachtige Femma-stand 1 zo maak je een prachtige femma-stand Elke groep krijgt regelmatig de vraag om op een activiteit in de gemeente een standje te zetten: op de avondmarkt, kermis, boekenbeurs,

Nadere informatie

Dit boekje is van:..

Dit boekje is van:.. Ik en mijn plan Dit boekje is van:.. Hallo, Jij bent cliënt bij SOVAK. Je hebt bij SOVAK een persoonlijk begeleider. Samen maak je afspraken over wat jij zelf doet en wat SOVAK doet. Die afspraken staan

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

May 11, 14 Adverteermogelijkheden 2014

May 11, 14 Adverteermogelijkheden 2014 1 ALLES OVER HAARLEM vernieuwende blog Haarlemcityblog.nl is een vernieuwend online blog over Haarlem en omgeving voor mannen en vrouwen tussen de 25 en 45 jaar, wonend in Haarlem of bezoekers van onze

Nadere informatie

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek

Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek. Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Welkom in de bibliotheek. Je gaat op ontdekking in de bibliotheek. Hierbij doe je een onderzoek naar verschillende soorten media; zoals

Nadere informatie

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Anderen over het werk van David en Arjan: Met hun boek en hun seminars maken De Kock en Vergeer heel Nederland gelukkig.

Nadere informatie

Dharma DE WARME CHARME VAN

Dharma DE WARME CHARME VAN REPORTAGE Dharma DE WARME CHARME VAN Het enthousiast kloppend hart van Kortrijk heeft er sinds kort een uniek adresje bij. Met Bed&Breakfast Dharma maakt gastvrouw Linda haar droom waar en garandeert ze

Nadere informatie

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt Instructie 1 De relatie met je cliënt Heb jij je voelsprieten uitstaan? Met behulp van dit werkblad onderzoek je of je je voelsprieten hebt uitstaan naar de cliënt. Kies een cliënt en vul met die cliënt

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Foto Avontuur Zuid Afrika

Foto Avontuur Zuid Afrika Foto Avontuur Zuid Afrika 2 Zuid Afrika You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14.

Nadere informatie

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Beste leden, Onder andere in nieuwsbrief nummer zes: - Examenorganisatie World Travel Academy zoekt surveillanten / assessoren - Zomerstop 2013 - Stageproject Drieuit Creatief

Nadere informatie

Workshop Profileren. laat zien wie je bent. 25 mei 2011

Workshop Profileren. laat zien wie je bent. 25 mei 2011 Workshop Profileren laat zien wie je bent 25 mei 2011 Inhoud Speeddate: de eerste indruk Branding en Personal Branding Laat zien wie JIJ bent - Jij zelf: TAP - Logische niveas van verandering LAAT ZIEN

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Hoe lang duurt geluk?

Hoe lang duurt geluk? Hoe lang duurt geluk? Op dit moment ben ik gelukkig. Na veel pech ben ik dan eindelijk een vrolijke schrijver. Mijn roman is goed gelukt. En ik verdien er veel geld mee. En ik heb ook nog eens een mooie,

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

INTRO LOES THIERRY MARK

INTRO LOES THIERRY MARK INZICHTEN INTRO In dit document staan acht inzichten die de resultaten zijn van het onderzoek dat drie studenten van de Hogeschool Utrecht hebben gedaan naar de leden van WattsNext. De inzichten zijn

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

TheMagica The Creations Experience

TheMagica The Creations Experience Graphica s Grafisch Ontwerp Powered by: TheMagica The Creations Experience Ik was op zoek naar een uniek uiterlijk voor mijn product. Dankzij Themagica s grafische diensten heeft Hanisha Design een gezicht

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie