See you. in regio amersfoort

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "See you. in regio amersfoort"

Transcriptie

1 See you in regio amersfoort

2 Hierbij bied ik u aan het live-magazine van de Regio Amersfoort. Dit online-magazine geeft een impressie van de Toeristische Informatiemarkt & Workshops Regio Amersfoort op 25 oktober We kijken terug op een geslaagde middag. Doel van de bijeenkomst was om samen met u, de toeristische ondernemers in de regio, praktische ideeën te ontwikkelen om het huidige aanbod beter op de kaart te zetten. Maar, deze middag hebben wij ook gebruikt om te luisteren naar wat er bij u leeft over dit onderwerp. Dit is nog maar het begin. Het moment is nu aangebroken om de vervolgstappen te bepalen en deze te concretiseren tot actiepunten. Hierover informeren wij u de komende tijd regelmatig. Tijdens de middag heeft een aantal van u aangegeven mee te willen werken aan de realisatie van de besproken ideeën. Hiervoor kunt u de komende tijd benaderd worden. We concludeerden al in ons filmpje, dat onze regio een onontdekte parel in de dop is, vlak voor de voeten van de randstad. Met uw enthousiasme gaan we ervoor om samen deze parel voor het voetlicht te brengen. Annemieke Vermeulen, Burgemeester van Leusden en Voorzitter van het Bestuurlijk Overleg Recreatie & Toerisme van de Regio Amersfoort See you

3 Inhoud Ik ga op reis en neem mee Lees hier waar jullie collega s het liefste naar toe reizen en waar ze absoluut niet zonder kunnen. Wat komen zij vandaag brengen en halen? Tot slot: wat zijn hún toeristische hotspots, voor mij als Zeeuwse wonend in Amsterdam? Marktkooplui Speeddaten op een oud-hollandsche markt is een avontuur met marktlui die hun waren aanprijzen, van lekkernijen en fietsen tot een klootzak (?!). Akimoto Live Magazine legt vijf marktkooplui samen met hun favoriete product vast op de gevoelige plaat en vraagt hun het hemd van het lijf. Wat hebben zij te bieden? Wie kennen ze? En hebben zij hun match al gevonden? Op weg naar la dolce vita in Nederland Nu rijden toeristen, op weg van de Randstad naar de Veluwe of omgekeerd, Regio Amersfoort voorbij. Dit kan anders, denken de organisatoren van dit evenement. Hier lees je over de aanloop naar deze informatiemarkt en workshops. Hoe is de organisatie verlopen? Wat hopen ze zelf dat deze dag zal brengen? Wat vinden ze van het verloop van de dag? En hoe reizen we samen verder? Kijken, kijken én kopen Hoe wijs je toeristen de weg naar de onontdekte parel Regio Amersfoort? Vandaag leren we hoe je deze bestemming via bekokstovende bestuurders en een informatiemarkt kunt bereiken. Met Besseling vervoer en uw reisleider de citymarketeer zijn we een eind op weg. Workshops met stunts en hocus pocus In de verschillende ruimtes liggen gele en groene stickers, flipovers, post-its, soesjes en chocolade in bijna alle kleuren van de regenboog. Het is duidelijk: de organisatie staat een actief workshoponderdeel voor ogen. Er wordt geen middel geschuwd om tot het idee voor Regio Amersfoort te komen. Colofon Art direction en projectmanagement: Akimoto, Gijsbert Raadgever, redactie: Simone Bommeljé, eindredactie: Gaston Dorren, fotografie: Roelof Pot en Jorrit Renaud Akimoto Live Magazine akimotolivemagazine.wordpress.com Hoe leg je een netwerkevenement vast in de zelfde tijd dat het evenement duurt. Daar draait het live magazine concept om. Men neme een fotograaf met oog voor het mooie beeld, een redactie met een scherpe pen en een doorgewinterde magazine vormgever. Laat ze los op je evenement. Vierentwintig uur later ligt het magazine bij alle deelnemers in hun digitale brievenbus. De deelnemers herbeleven het evenement, zijn geportretteerd en krijgen antwoorden van deelnemers op vragen die ze zelf nooit zouden durven stellen. Neem voor meer informatie contact op met: tel Ik hou van Leusden De burgemeester van Leusden vertelt in dit interview over haar passies en haar stap van de Romeinen in Millingen naar de diversiteit van de regio Amersfoort. Zij geeft haar toeristische tips. Hierna leggen we haar een aantal pittige keuzevragen voor. Kijkt zij naar Oh oh Cherso? En de hamvraag: Amersfoort of Leusden? Om de powerpoints van de presentaties te downloaden klik hier.

4

5 Ik ga op reis en neem mee Jullie zijn werkzaam in de recreatieve en culturele sector. Maar waar reizen jullie zélf het liefste naar toe, en wat neem je mee? Wat kom je hier brengen en halen? Tot slot: wat zijn volgens jou de toeristische hotspots voor mij als Zeeuwse, wonend in Amsterdam? Jan de Beren Botters man Wie Jan Schuurman Wat Producer en technicus van mijn videoen audiobedrijf. Ik heb een uit de hand gelopen hobby: botters. Hierop organiseer ik rondvaarten en bied verschillende arrangementen aan. Veel bedrijven zijn al te gast geweest. Je kunt zeilen, barbecueën en zelfs boerengolfen. Dit doen we in de buurt van Nijkerk. Door mijn werk als producer kom ik met veel BN ers in contact, zoals Stef Bos en Freek de Jonge. Zij willen ook allemaal bootje varen. Reis Overal waar een haven is. Zo ben ik net terug uit Kaapverdië. Dat was erg de moeite waard, met al die vissertjes en bootjes. Er was veel te doen, bijvoorbeeld een safari. Neemt mee: Ik zoek overal wel als eerste een boot om mee te kunnen varen. Veel vrienden hebben op grote schepen gevaren in het buitenland. Zelf ben ik onder meer van Bilbao naar Amsterdam gevaren. Hotspots Je moet in ieder geval met een botter gaan varen. Dit is echt de moeite waard. Je kunt alles zelf doen, zelfs aan het roer staan. Hoop Meer contact met bedrijven maken. Zij kunnen op onze botter zeilend netwerken, met een borreltje in de hand. Jorine leeft Pio Vivo Wie Jorine Klein Leetink Wat Eigenaar van Pio Vivo. Mijn bedrijf is gespecialiseerd in marketing voor de toeristische en culturele branche. Ik ben hier op uitnodiging van VVV Leusden. Voor hen heb ik een magazine gemaakt met fiets- en wandelroutes. Ik wil hier de gezichten zien van de mensen die ik gesproken heb voor het magazine en zoveel mogelijk andere mensen leren kennen. Reist Ergens naartoe waar veel te doen is. Ik hou niet van al te toeristisch, maar ga liever met rugzak en tent de paden op. Bijvoorbeeld in Noorwegen en Zweden. Neemt mee: Ik kan alles eigenlijk wel missen. En ben zelfs blij als ik eindelijk van mijn telefoon af ben. Maar zonder muziek leven vind ik lastig. Dus dan neem ik toch maar de ipod mee. Hotspots: Klompenpaden en Valleikanaal, want daar kun je lekker rustig en zonder beslommeringen kanoën. Hoop Op een bijeenkomst waar mensen op een toegankelijke manier kennis met elkaar kunnen maken en zoveel mogelijk met elkaar afspreken om samen te werken. Er kan veel meer samengewerkt worden.

6 Matchmakende literatuurverzamelaar Wie Joyce Oskam Wat Wethouder Leusden. Komt hier luisteren wat men te bieden heeft en wil partijen met elkaar verbinden. Reis Voornamelijk in Nederland en naar de grote steden in Europa. Neemt mee Literaire romans. Die verzamel ik het hele jaar door om ze vervolgens heerlijk mee te nemen op reis. Mijn kinderen en man mogen ook mee natuurlijk. Hotspots Voor buiten: het gebied van Leusden. Voor binnen (al ben ik zelf meer een buitenmens): Hoeve de Beek vanwege de landbouwhistorie en de informatie die je krijgt over de omgeving. In de toekomst hoop ik dat Groot Zand in Leusden een mooi activiteitencentrum wordt. Hoop Dat partijen elkaar gaan vinden, arrangementen tot stand komen, verbindingen worden gesmeed. Amersfoort s volle maan Wie Berry Buunk Wat Ik ben horecaondernemer. Ik heb een café-restaurant in Amersfoort, t Nonnetje. Ik laat me graag verrassen vandaag door wat er allemaal te zien is. Reis Van de stilte op Terschelling naar de onrust van datzelfde eiland, zeker tijdens Oerol. Ik ben niet echt van de wereldreizen, maar La Gomera kan ik wel aanraden. Verder vind ik het ook heerlijk om er met de motor opuit te trekken, de bergen in. Neemt mee Mezelf, in een korte broek met slippers. Hotspots Het hangt ervan af wat je zoekt natuurlijk. De binnenstad van Amersfoort is gezellig, met haar intieme pleintjes. Amsterdam is natuurlijk onovertroffen, maar toch. Je kunt Amersfoort als een volle maan zien, omringd met haar vestinghuizen en wal. Amsterdam is een halve maan. Hoop Ik heb geen specifieke verwachting. Ik wil me graag breder oriënteren en kijken hoe ikzelf en daarmee ook mijn bedrijf op dit gebied aansluiting kan vinden. Ik ben van nature nieuwsgierig naar wat er in een organisatie speelt. Ik heb ook een verleden in een VVV-bestuur, vandaar mijn interesse.

7 x De Citymarketeer Wie? Dennis Sille Wat? Ik vertegenwoordig Stichting City Marketing Regio Amersfoort. Door middel van marketing willen we meer bewoners en bedrijven naar de regio halen. Ik ben hier om namens de stichting te vertellen wat we de komende jaren gaan doen. Reis Ieder jaar wil ik iets nieuws: een stad of een land. Volgend jaar ga ik bijvoorbeeld naar Canada. Neemt mee Weinig, alleen een klein koffertje als handbagage. Ik pak slim en doe af en toe een wasje onderweg. Hotspot Durf bij je eerste bezoek buiten de gebaande banen te treden. Breng eens een bezoek aan de Wagenwerkplaats achter het Centraal Station en kijk rond bij de Eemhaven in het Oliemolenkwartier. Ga naar het Leusderkwartier of diverse andere woonwijken, zoals het Bergkwartier. Kattenbroek is het eerste concept van een nieuwbouwproject. Hier gaan busladingen vol architectuurstudenten heen. Het Bergkwartier ga je heen voor prachtige villa s. Hier heb ik echt mooiere villa s gezien dan in het Gooi. Benieuwd welke ondernemers zich hier presenteren en wat de wensen en behoeften zijn. Klederdracht met badkleding Wie? Reini Hophof (73 jaar). Wat? Ik ben hier om het Klederdracht- en Visserijmuseum in Spakenburg te promoten. (Dat is gelukt: zij siert de cover van dit Akimoto Live Magazine.) Reis Het liefste naar een warm land. Neemt mee Badkleding, zonnebrandcrème en een puzzelboek. Ik hou erg van puzzelen en stippel graag routes van tevoren uit. Ook fiets ik graag, maar liever niet in het buitenland. Hotspots Kom naar Spakenburg: Het Visserijmuseum, het Spuiplein en de Havenstraat of ga de dijk op bij de sportvelden. Hier vind je ons strand en het kleine zeetje, zoals wij dat zeggen. Hoop Op succes en nieuwe klanten voor het museum.

8 Droom Kunstroute Heuvelrug Wie Joost Kreulen Wat Kunstgalerie en beeldentuin in Soest. Ik kom hier om mijn galerie te promoten. Het is een inspirerende ruimte met kunst. Deze ruimte verhuur ik sinds kort ook aan bedrijven. Zo worden er bijvoorbeeld bedrijfspresentaties en workshops gegeven. De kunst werkt inspirerend. Reis Naar Zuid-Frankrijk, de Rivièra en ik flaneer graag door Parijs. Neem mee Over het algemeen is dat nogal simpel. Wel win ik van tevoren informatie in over kunstbeurzen en vraag ik bijvoorbeeld catalogi aan. Hotspots Verdiep je in de kunst die wordt aangeboden in Amersfoort en regio. Hoop Mijn toekomstdroom is dat er een kunstrondje Heuvelrug kan worden gemaakt. Een flyer met adressen en Besseling vervoer, et voilà! Ik hoop verder goede collega-ondernemers tegen te komen om wellicht in samenwerking deze droom te realiseren. Samen sterk. Wil staat haar vrouwtje Wie Wil Hogeman Wat Zeil- en motorbootvereniging de Zuidwal in Nijkerk. Ik ben hier om onze actieve en gezellige vereniging voor oud en jong te promoten. Het oudste lid is maar liefst 92 jaar, het jongste zeven. Zelf ben ik sinds vijf jaar lid en we hebben sinds twee jaar een vaste ligplaats voor onze boot. Binnen de club vervul ik als enige vrouw tussen zeven mannen een bestuursrol. Het is een harmonieus bestuur. Reis Mijn laatste reis was een Caribische cruise. Maar ik vind het ook heerlijk om te zeilen in Zeeland. We hebben met Sail de voorpagina van de Telegraaf gehaald. We lagen namelijk op de loskade waar we, na een dag van gedoogbeleid, zijn weggestuurd. Neemt mee Mobiele telefoon, vanwege de kinderen en de oudere schoonouders. Hotspots Randmeren en de Arkemheense polder. Hier heeft geen ruilverkaveling plaatsgevonden en zijn nog tal van slingerweggetjes. Het is een vogelbroedgebied. Ook kun je op woensdagavonden zeilwedstrijden komen kijken op een steiger in Nijkerk. Hier ben ik zelf ook regelmatig te vinden als ik niet meezeil. Heerlijk die rust en natuur! Hoop Tips waardoor we nog meer bekendheid krijgen en in beeld komen. Het is nu al een hele gezellige actieve club, maar er zijn nu nog onvoldoende ligplaatsen. Er is altijd geld nodig. Er wordt wel veel met vrijwilligers gewerkt, bijvoorbeeld de maandagploeg. Hierdoor blijft het geld voor ligplaatsen laag.

9

10 Going viral met Marinde Wie: Marinde van Leeuwen-Fontein, consultant bij VODW Marketing en eigenaar van DesignKaas. Wanneer: We spreken elkaar na het evenement. Rol: Zij ondersteunt de Regio Amersfoort met de vraag hoe recreatie en toerisme kunnen worden gestimuleerd. Organisatie: Zij vertelt meer over de conclusie van de SWOT-analyse. Deze was tweeledig: 1. We hebben een mooie regio met afwisselende natuur en veel interessante evenementen, maar op dit moment rijden veel toeristen dwars door onze mooie regio heen op weg naar de Veluwe. Dat kan anders. 2. Daarnaast hebben we gezien dat de krachten meer moeten worden gebundeld. Door het maken van aantrekkelijke arrangementen, maar ook door op de eigen websites naar elkaar te verwijzen. Dit resulteert in meer toeristen, die langer blijven en meer geld uitgeven. Een win-win-situatie dus. Verloop: Marinde zegt blij: Het doet me goed dat mensen het filmpje graag willen hebben! Dat is precies wat ik ermee beoogde. We kunnen het gebruiken voor een prikkelende viral-campagne, als aankondiging van het gratis vriendenweekend. Daarna kan iedereen het breed verspreiden in zijn of haar netwerk. Verder: Deze middag is niet het eind van het traject. Het is slechts het begin van, zo hoop ik, een mooie samenwerking. In plaats van grootschalige dure campagnes, kiest VODW in deze tijd van recessie voor slimme marketing, het stimuleren van cross-sell, betere vindbaarheid online, het maken van aantrekkelijke arrangementen, het inzetten van een viral-filmpje en het zoeken van free-publicity en inzetten van social media. Voor haar kan de Regio Amersfoort het Toscane van Nederland worden. Opdracht: Draag je steentje bij. Promoot jezelf & de regio is het motto! Fine tunen met Martijn Wie: Martijn Rademakers Wanneer: We spreken elkaar halverwege het evenement Rol: Hij doet normaal interim online-marketingprojecten voor VODW. Nu heeft hij samen met Marinde dit evenement voorbereid. Hij heeft vooral zaken helpen finetunen. Tot nu toe: Is het speeddaten op de marktplaats anders verlopen dan verwacht. Iedereen negeerde de bel, maar lijkt elkaar toch goed te hebben gesproken. Het verloop tot nu toe geeft hem een goed gevoel, want de mensen zijn actief aan de slag. Er hangt een positieve vibe. Hoopt: Dat mensen met elkaar iets gaan realiseren. Dat ze elkaar gaan opzoeken en misschien ook het online-verhaal verder gaan invullen. Er zijn wel al initiatieven maar er kan meer en het kan beter. Organisatie: Hij heeft een maand meegeholpen en is blanco in het project gestapt. Er zijn geen bloopers, want het goede voorwerk van Marinde heeft ervoor gezorgd dat alles op rolletjes loopt. Verder: Als organisatie zorgt VODW voor een goede terugkoppeling van de ideeën. Ze gaan ze evalueren en terugkaatsen naar de ondernemers. Uiteindelijk moeten die het wel zelf gaan doen. Aanjagen met Karla Wie: Karla Oosting Wanneer: We spreken elkaar vóór de borrel. Rol: Opdrachtgever en initiatiefnemer vanuit de Regio Amersfoort. Zij vertelt ons dat dit het samenwerkingsverband is van negen gemeentes. Dit verband ontwikkelt plannen die de afzonderlijke gemeenten overstijgen. Ze gaan over de lokale economie, wonen, bereikbaarheid en recreatie en toerisme. Als er namelijk meer toeristen zijn, dan gaan ze ook meer geld uitgeven. De Regio Amersfoort heeft ervoor gekozen om niet met weer een beleidsplan aan te komen, maar te streven naar concreet zichtbare resultaten. Als overheid hebben ze een aanjagersrol. Organisatie: De organisatie heeft met een aantal ondernemers van tevoren gesproken. Er is hun gevraagd wat ze missen en waar ze behoefte aan hebben. Uit deze voorbereidende bijeenkomst zijn al veel goede ideeën naar voren gekomen. Ze hebben VODW in de arm genomen, omdat het toch gaat om het verkopen van een product; in dit geval de Regio Amersfoort. VODW heeft een SWOTanalyse gemaakt van de sterke en zwakke punten van de regio. Karla vindt het erg leuk om te zien hoeveel visie de ondernemers al getoond hebben en hoe positief de reacties op het initiatief zijn. Tot nu toe: Heeft ze het maken van de arrangementen op de informatiemarkt als erg levendig ervaren. Ze heeft de indruk gekregen dat mensen het nuttig vinden. Hoe de workshops worden beleefd, hangt ook van het specifieke bedrijf af. Zijzelf heeft bij de workshop over online-vindbaarheid gezeten: Die heb ik als heel praktisch ervaren. Target: Dat er voldoende ondernemers naar de informatiemarkt zouden komen. Dit is behaald. Hoop: Enthousiasme en input om te doen in plaats van te praten. De kroeg in met Erna Wie: Erna van den Hooff, projectassistente Regio Amersfoort. Wanneer: We spreken elkaar voordat het evenement van start gaat. Rol: Zij is voor de tweede keer gastvrouw voor de Regio Amersfoort op een dergelijk evenement. Tot nu toe: Heeft zij alle persoons- en bedrijfsnamen voorbij zien komen. Ze kent veel mensen, want de toeristen- en recreatiebranche is een klein wereldje. Het leukste vindt Erna dat de baas van haar stamkroeg waar ze al zeven jaar komt, hier ook is. Verder zag ze als deelnemers de eigenaren van haar vaste restaurant voorbijkomen. Hoopt: Dat er veel enthousiasme is na vandaag. Dat ondernemers zelf initiatieven gaan ontplooien en er leuke verrassende arrangementen uit komen. Haar arrangement? Ze vindt van zichzelf dat ze niet zo n creatieve geest heeft, maar zou een arrangement van een B&B, dierentuin en restaurant zeker niet afslaan. Zo is ze eens een lang weekend naar Deventer geweest in een B&B. Daar hebben ze een fietstocht gedaan en veel ooievaars gezien. Organisatie? Ik heb ons nog niet op bloopers kunnen betrappen nog niet.

11 Kijken, kijken en kopen Op maandag 25 oktober zetten ruim honderd bedrijvige ondernemers, marketeers en bestuurders hun beste beentje voor om toeristen te verleiden naar de onontdekte parel Regio Amersfoort te komen. Vandaag leren we hoe je via bekokstovende bestuurders en een informatiemarkt dit einddoel kunt bereiken. Besseling vervoer brengt alles van A naar B. De citymarketeer is uw reisleider. Heeft u elastiek voor onze stand? Dit zit wel in mijn boxershort, maar dat werkt vast niet Toeristen trekkers Na het gezellige geroezemoes tijdens het opbouwen van de informatiemarkt worden we op de klanken van Moby ontvangen in de plenaire zaal. Allereerst passeren de hotspots uit de Regio Amersfoort de revue op het beeldscherm. Menig deelnemer wil dit filmpje na afloop graag hebben. Daarna wordt de dag officieel geopend door de burgemeester van Leusden, Annemieke Vermeulen. Ik heb nu al nieuwe producten in uw kramen gezien, zegt ze. Waarna ze vertelt over de aanleiding en het proces om tot deze matchingbijeenkomst te komen. Ze geeft een inkijkje in wat gemeenten allemaal met elkaar bekokstoven op het gebied van recreatie en cultuur. Maar ook: wat gemeenten vragen van jullie, ondernemer. De burgemeester benadrukt het grote belang van meer toeristen in de Regio Amersfoort. Hoe kunnen we toeristen trekken? Wat maakt dat ze langer blijven en hier hun euro s uitgeven? Van SWOT tot ontdekking parel Gezamenlijk willen we met Regio Amersfoort meer toeristen trekken. Uit de sterkte-zwakteanalyse (SWOT) die VODW ter voorbereiding van deze bijeenkomst gemaakt heeft en uit de voorbereidende gesprekken met ondernemers blijkt dat de regio veel te bieden heeft, maar dat mensen hem nog onvoldoende weten te vinden. Daarom zijn alle voorzieningen in Google maps in kaart gebracht. We willen de Nederlander laten kennismaken met Regio Amersfoort, een onontdekte parel onder de rook van de Randstad, zegt de burgemeester. Daarvoor is focus nodig en het gaat er om hoe je het product verpakt. Naar aanleiding van de voorbereidende gesprekken met VODW en ondernemers zijn hiervoor een aantal ideeën op papier gezet. Met de knowhow en ondernemerszin van de aanwezigen vandaag willen we deze ideeën verder uitdiepen. Tot slot hopen we dat jullie elkaar vandaag beter leren kennen, dat er verbonden gesmeed en deals gesloten worden. Communicatie is het sleutelwoord Edwin Besseling illustreert aan de hand van zijn eigen ervaring dat je succesvol bent als je aanbod bundelt. Besseling heeft dit gedaan op het gebied van vervoer. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Het bedrijf vervoert dagelijks velen van A naar B. Activiteiten bundelen kan ook het toerisme versterken. Communicatie is hierbij het sleutelwoord. Communiceer niet te zuinig. Besseling communiceert zelf via een magazine, internet en een nieuwsbrief maar ook de taxichauffeur is de ambassadeur van zijn bedrijf, en in feite ook van de Regio Amersfoort. Tot slot geeft Edwin ons mee: Vergeet niet dat luisteren minstens zo belangrijk is. Citymanager in zomer- en wintertijd Dennis Sille is citymarketeer voor de Stichting City Marketing Amersfoort. Dennis vertelt dat de stichting zich vier doelen heeft gesteld: - Amersfoort aantrekkelijk houden als woonstad; - bedrijven bewegen zich in de Regio Amersfoort te vestigen; - collectieve marketing bedrijven voor zakelijk toerisme (congressen en bedrijfsuitjes); - en meer mensen naar de regio lokken voor recreatieve doeleinden. In het platform Amersfoort in Zomer- en Wintertijd worden de krachten van verschillende activiteiten en bedrijven gebundeld. Op die manier zijn al diverse resultaten gehaald, zoals: - gezamenlijke uitagenda, maandkalender en algemene banieren die bijvoorbeeld kunnen worden ingezet door een museum; - Zomer- en Wintertijdbussen die door de stad rijden; - een Amersfoort Wintertijd -pagina in de lokale huisaan-huisbladen; - een evenementengids met interessante vrijetijdsbestedingen, die op campings is verspreid; - een bundeling van de budgetten; - en een gemeenschappelijke website. Dennis vertelt verder: De eerste oriëntatie van mensen als ze op internet zoeken is vrijetijdsbesteding. Dit gaat via zoekmachines. Zet je krachten in op sociale media (Twitter, Hyves, Youtube). Laat bezoekers vertellen wat ze hebben gedaan en wat Regio Amersfoort te bieden heeft. Er is gebleken dat het de toerist niet uitmaakt of er een activiteit in Spakenburg of Soest wordt georganiseerd. Als het goed wordt gecommuniceerd gaat hij er naar toe. Voor vandaag wordt iedereen van harte uitgenodigd om naar de stand van VVV Amersfoort te komen. Maar dan wel met de vraag: wat kan ik voor het Platform betekenen. Eerste bevindingen en afsluiting Vlak voor de borrel geeft de burgemeester haar eerste impressie. De doelstellingen waren: ontmoeten, deals sluiten en matchmaking. Uit een snelle rondvraag blijkt dat de deelnemers het hebben ervaren als een interessante bijeenkomst: Je wordt er immers nooit dommer van. Volgens de burgemeester leeft duidelijk het gevoel dat we onze regio gezamenlijk kunnen, willen en moeten beschermen. De ondernemers hebben vandaag aangekaart dat er hiertoe aan regionale branding gedaan moet worden. Aan deze wens zal verdieping worden gegeven. Er zijn veel leuke ideeën ontstaan. Tegelijk is er ook scepsis te horen, omdat hier al zo vaak over gepraat is, zonder resultaat. Er is duidelijk behoefte aan coördinatie. Uiteindelijk zullen de toeristen naar de Regio Amersfoort komen - en daar dan kijken, kijken en kopen.

12 Ik hou van Leusden Van exotisch Afrika naar Leusden Nog voor het programma van start gaat, heeft het Akimoto Live Magazine gesproken met de burgemeester van Leusden, Annemieke Vermeulen. In dit interview worden haar een aantal pittige keuzes voorgelegd en vertelt zij over haar passie voor kunst en architectuur en geeft ze ons toeristische tips. Hoe bevalt de overstap haar van de Romeinen in Millingen naar de diversiteit van de regio Amersfoort? En dan de hamvraag: Amersfoort of Leusden? Wie Annemieke Vermeulen Wat Burgemeester van Leusden met een grote belangstelling voor recreatie en toerisme. Ik ben hiervoor burgemeester van Millingen aan de Rijn geweest. Dit ligt bij Nijmegen en Xanten. Daar ben ik onder meer betrokken geweest bij de totstandkoming van een Romeins schip; een werkgelegenheidsproject, waarbij ook musea betrokken waren. Daarvoor hebben we veel partijen bij elkaar gebracht. Vindt dat recreatie- en toerismebeleid niet zonder ondernemers kan. De overheid heeft de rol om geld te genereren en te stimuleren. De ondernemers moeten het wel doen. Hoopt dat de vonk overslaat en de handen ineen worden geslagen met het gevoel: samen sterk. Nu staat Regio Amersfoort er niet als één product. In Millingen had je één duidelijke pijler: de Romeinen. Amersfoort heeft een diversiteit aan activiteiten. Die diversiteit maakt de regio juist zo uniek. Hoe dan Het aanbod en onze krachten bundelen. Doel Toeristen minimaal een nacht laten verblijven in de Regio Amersfoort. Ze moeten hier hun euro s uitgeven. Toeristische tips Een bezoek aan het Dierenpark Amersfoort kan niet ontbreken. Verder de binnenstad, de Leusderheide, de haven in Spakenburg. Met mijn achtergrond als kunsthistorica vind ik dit erg interessant. Akimoto Live Magazine heeft de burgemeester de volgende keuzes voorgelegd: Oh oh Cherso of Ik hou van Holland? Azië of Afrika Amersfoort of Leusden? Informatiemarkt of internet? Dierenpark Amersfoort of Oliemolenkwartier? Van exotisch Afrika naar Leusden Na het zien van een fragment van Oh oh Cherso heb ik besloten dat ik dit toch echt te plat vind. Ik hou van Holland is ook niet direct mijn smaak, maar appelleert tenminste nog aan het Hollandse gevoel. Als ik op vakantie ga met mijn gezin, dan kies ik toch voor Afrika. Dat vind ik exotisch. Naar Azië wil ik eerder uit zakelijke interesse. Ik ben benieuwd hoe ze het in economisch opzicht doen. Als burgemeester van Leusden ligt mijn hart toch bij Leusden, natuurlijk! Hier komen de geneugten van het leven in een dorp en de nabijheid van de bruisende stad Amersfoort samen. Ik denk dat het goed is als een dialoog wordt gestart in levende lijve, bijvoorbeeld op een informatiemarkt. Hier kan men elkaar ontmoeten en met een borrel in de hand worden deals al snel gesloten. Daarna kan dan natuurlijk wel via bijvoorbeeld Twitter contact met elkaar worden gelegd voor de opvolging. Het Oliemolenkwartier is voor mij erg interessant en vernieuwend. Dit komt ook voort uit mijn interesse in architectuur en het opnieuw tot leven wekken van oude gebouwen.

13

14

15 Marktkooplui We wanen ons op een oud-hollandsche markt, dolend tussen de kramen van kooplui die hun keur van lekkernijen en waren aanprijzen, van fietsen tot een klootzak(?!). De organisatie verwacht dat we hier gaan speeddaten, maar telkenmale als de scheepsbel wordt geluid, praten de kraambezoekers luidruchtig door. Fotograaf Roelof en ik wagen ons wel aan de speeddate. Wij leggen vijf marktkooplui samen met hun favoriete product vast op de gevoelige plaat en vragen hun het hemd van het lijf: Wat heb jij te bieden? Welke andere standhouders ken je? En heb jij je match al gevonden? Venetiaanse taferelen op Amersfoortse grachten Aangeboden: rondleiding door de grachten van Amersfoort met Waterlijn. Dit is een vrijwilligersproject van 55-plussers. Het project vaart al 15 jaar succesvol. Ze vervoeren jaarlijks rond de passagiers. De standhouder vertelt ons dat ze door de stad varen en waar mogelijk ook de stad uit, bijvoorbeeld naar de Stadsboerderij. Een rondvaart kan nu ook gecombineerd worden met een museumbezoek. Bekenden: Het Gilde, VVV, de fietsboot Eemlijn en de gemeente Amersfoort zijn geen onbekenden. Match: De Amersfoortse grachtenvaarders zijn uit op een arrangement met het Gilde: varen, wandelen en een hotelovernachting. Vandaag is ook al een afspraak gemaakt met Utrechts Landschap voor een gecombineerde vaar- en wandelroute. De liefde voor de theetuin in Eemnes (medestandhouder) blijkt helaas een uitzichtloze langeafstandsrelatie. Op deze schitterende plek kom je met de boot nu eenmaal lastig.

16 Ikreisgroen.nl Aangeboden: het groene reizen met taxibusjes van Besseling vervoer. Deze bussen stoten geen afvalstoffen uit en bieden u milieuvriendelijk vervoer vanaf station Driebergen-Ziest naar uw conferentiecentrum of hotel. Favoriet product: Eigen vervoersmiddel: een grote veilige wagen. De standhouder vertelt ons dat hij graag mobiel is en comfortabel reist. Dit geldt ook bij het vervoer van Besseling: veilig, duurzaam, comfortabel en mobiel. Bekenden: Onze standhouder werkt zelf nog maar net bij Besseling, als commercieel manager, dus hij kent nog niet zoveel mensen op de markt. Hiervoor woonde hij in de buurt van Den Bosch. Met slecht weer gaat hij met auto, met goed weer probeert hij toch wel zijn kinderen op de fiets van school te halen. Match: Het Besseling-concept is volgens hem behalve regionaal ook op landelijk niveau uit te dragen. En als dat op de fiets van de medestandhouder moet, draait de standhouder van Besseling hier zijn hand niet voor om. Kaasmeisje Aangeboden: VVV Leusden. Onze standhoudster promoot als vrijwilliger van de VVV de omgeving op recreatief gebied. Favoriet product: Kaas, alle soorten eigenlijk. De kaas en zuivelproducten in onze stand komen van de Kopermolen in Leusden. De Kopermolen is een van de VVV-leden. Dit is de manier waarop de VVV graag samenwerkt met haar leden. Bekenden: De standhoudster kent hier vooral andere VVV ers. Ze vindt het leuk om te horen en zien wat zij doen. Evenement zoekt Naama Aangeboden: Naama de Ru. De Hebreeuwse naam van deze standhoudster staat voor lieflijk, aangenaam en naar eigen zeggen klopt dit meestal. Zij prijst vandaag de Galerie van Joost Kreulen aan. Zij bieden niet alleen kunst aan, maar verhuren ook ruimtes. In de galerie heerst een prettige sfeer, die heel anders is dan in een gewoon hotel. Overigens biedt deze vlijtige standhoudster ook zichzelf aan voor de organisatie van uitdagende evenementen, zoals deze informatiemarkt vandaag. Bekenden: Deze Utrechtse kunst- en cultuurliefhebster is Joost tegengekomen op de verjaardag van een vriendin en heeft hem toen aangeboden te helpen met de promotie van de galerie. Favoriet product: Het beeld van Klaas Gubbels. Deze 75-jarige maakt grote kunstobjecten van circa vier meter hoog. Hij schuwt geen materiaal en werkt met hout, staal, glas en verf. Een Nederlandse topper! Match: Onze standhoudster heeft veel ervaring met het organiseren van evenementen, conferenties en andere bijeenkomsten. Bent u haar grote liefde? Smulkraam van Spakenburg Aangeboden: Dit echtpaar staat fier voor de Regio Amersfoort. We hebben hier te maken met een multitaskende en praatgrage standhoudster. Zij heeft jaren catering gedaan en is bestuurslid en vrijwilliger van de VVV geweest. Ze heeft het zelfs tot ereburger geschopt, omdat ze 20 jaar lang de Spakenburgse Dagen heeft georganiseerd. Verder is deze Spakenburgse presentatrice van klederdracht-modeshows. Het moge duidelijk zijn: klederdracht en cultuur zijn haar leven. Dit komt waarschijnlijk doordat haar moeder, die zelf altijd in dracht liep, vond dat haar kinderen die niet moesten dragen. Ze zouden zich immers, net als zijzelf, een eenling voelen als zij naar een stad zouden verhuizen. Dit had echter tot gevolg dat onze standhoudster altijd een eenling is geweest op school waar iedereen in klederdracht gehuld was. Twintig jaar geleden is ze dan toch dracht gaan dragen. Met haar sketches als Hentemeut (tante Hanny) vertelt onze standhouder haar publiek hoe de jongens voor haar deur stonden als haar ouders van huis waren. Zo heeft ze ook haar man leren kennen. Ze is zelf vrij modern en zeker geen antiek! Favoriet product: Van de Soesterduintjes en Amersfoortse eitjes tot Spakenburger koek. Voor haar steekt de krentenmik met suiker en roomboter er met kop en schouders boven uit. Bekenden: Ze kent de mensen van de botters uit het Spakenburgse. Verder Janneke van Brusse die ook bij de VVV werkte en nu haar eigen Logement de Gaaper heeft.

Jouw marketingplan in acht stappen

Jouw marketingplan in acht stappen Jouw marketingplan in acht stappen Werkboek voor ondernemers in de multifunctionele landbouw 1 INHOUD Inleiding... 3 Wat is marketing en waarom een marketingplan?... 4 Stap 1. Formuleren van doelstellingen...

Nadere informatie

magazine Gemaakt in Amersfoort 2010 22 juni

magazine Gemaakt in Amersfoort 2010 22 juni live magazine Gemaakt in Amersfoort 2010 22 juni inhoud Gemaakt in Amersfoort podium voor creatief ondernemers 05 Hoe het begon... Het was een brainwave. Met grote gevolgen. Gijsbert Raadgever van Akimoto

Nadere informatie

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Voor je ligt het boekje ivolunteer. Wij adviseren dit boekje te gebruiken samen met het boek Verovering van de jongerenmarkt, uitgegeven door MOVISIE

Nadere informatie

Campagnevoeren Praktische bouwstenen voor een succesvolle verkiezingscampagne

Campagnevoeren Praktische bouwstenen voor een succesvolle verkiezingscampagne Handreiking Campagnevoeren Praktische bouwstenen voor een succesvolle verkiezingscampagne Colofon Uitgever: CDA-bureau Afdeling Communicatie Postbus 30453 2500 GL Den Haag 070-3424888 cda@cda.nl www.cda.nl

Nadere informatie

Mijn Succesdag. Tips over netwerken, telefonische acquisitie, klantenbezoek en het krijgen van opdrachten. Frits Schiphorst

Mijn Succesdag. Tips over netwerken, telefonische acquisitie, klantenbezoek en het krijgen van opdrachten. Frits Schiphorst Mijn Succesdag Tips over netwerken, telefonische acquisitie, klantenbezoek en het krijgen van opdrachten. Frits Schiphorst 14-11-12 23:17 M Voor je ligt een makkelijk leesbaar boek voor startende ondernemers,

Nadere informatie

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend.

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend. 1. Ondernemend. Niet de man die geen cent bezit is arm, maar de man die geen dromen heeft. Harry Kemp Introductie Dit boekwerk bevat handige tips voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Het helpt

Nadere informatie

Cluster. Jongerenmarketing Oog voor het verleden, blik naar de toekomst

Cluster. Jongerenmarketing Oog voor het verleden, blik naar de toekomst Cluster Jongerenmarketing Oog voor het verleden, blik naar de toekomst voorwoord De afgelopen jaren heeft het Cluster Jongerenmarketing geprobeerd een beter beeld te krijgen van jongeren en hoe deze doelgroep

Nadere informatie

GROEI. Zoetermeerse Zaken ONTWIKKELING EN. in Zoetermeer STEEDS IN BEDRIJF STADSTHEATER BUSINESS CLUB BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE

GROEI. Zoetermeerse Zaken ONTWIKKELING EN. in Zoetermeer STEEDS IN BEDRIJF STADSTHEATER BUSINESS CLUB BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE NUMMER 13 SEPTEMBER 2011 Zoetermeerse Zaken STEEDS IN BEDRIJF ONTWIKKELING EN GROEI in Zoetermeer BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE STADSTHEATER BUSINESS CLUB de Kracht van de Ondernemer 2011 In november worden

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

NILS ROEMEN & FANNY KOERTS

NILS ROEMEN & FANNY KOERTS NILS ROEMEN & FANNY KOERTS Hoe begin ik voor mezelf? emand tips voor een hotel in Parijs? l DE KRACHT VAN SOCIALE OVERWAARDE Hoe organiseer ik een spetterend evenement? NILS ROEMEN & FANNY KOERTS DE KRACHT

Nadere informatie

amerpoort jaarbeeld 2011 Werelden die bij elkaar komen

amerpoort jaarbeeld 2011 Werelden die bij elkaar komen amerpoort jaarbeeld 2011 Werelden die bij elkaar komen Amerpoort in 2011: Werelden die bij elkaar komen Als ik nu terugblik, is het eigenlijk wonderlijk dat we nog nooit een Jaarbeeld hebben gemaakt rond

Nadere informatie

stralend ondernemen Succestips voor (startende) ondernemers Drs. Martijn van Buren

stralend ondernemen Succestips voor (startende) ondernemers Drs. Martijn van Buren stralend ondernemen Succestips voor (startende) ondernemers Drs. Martijn van Buren inleiding inleiding voorwoord Dit boek gaat over ondernemen. Ik heb altijd de goede gewoonte gehad om na te denken waarom

Nadere informatie

Geslaagde start van 2015 Ondernemers positief gestemd. Bezoekers aan het woord

Geslaagde start van 2015 Ondernemers positief gestemd. Bezoekers aan het woord Geslaagde start van 2015 Ondernemers positief gestemd Bezoekers aan het woord Nieuwjaarsspeech van de heer Frans J.N. Kramer, voorzitter Federatie Bedrijvenverenigingen Alkmaar e.o. Wij willen u van harte

Nadere informatie

Sociale media. en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf. multifunctioneel

Sociale media. en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf. multifunctioneel Sociale media en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf multifunctioneel Anno 2012 zijn sociale media een nieuwe klanten binnen te halen, wat er speelt en het gesprek aangaan.

Nadere informatie

Voor leiders die willen bijblijven

Voor leiders die willen bijblijven Voor leiders die willen bijblijven Een bundel artikelen van Leaders Online, over leiderschap in een dynamische wereld. 2012-2013 Welkom Dit is een bundel van artikelen van Leaders Online. Deze artikelen

Nadere informatie

nieuwsbulletin voor de ondernemer in de gemeente Pijnacker-Nootdorp Van Haagen geeft antwoord Geslaagde Ledendag OVPN beelden dat aardig uit.

nieuwsbulletin voor de ondernemer in de gemeente Pijnacker-Nootdorp Van Haagen geeft antwoord Geslaagde Ledendag OVPN beelden dat aardig uit. ovpn it de gemeente Pijnacker-Nootdorp september 2011 nummer 24 nieuwsbulletin voor de ondernemer in de gemeente Pijnacker-Nootdorp 6 Van Haagen geeft antwoord 10 Geslaagde Ledendag 14 Samenwerking met

Nadere informatie

Interview met Convenient4U over het thema van deze uitgave: communicatie

Interview met Convenient4U over het thema van deze uitgave: communicatie Interview met Convenient4U over het thema van deze uitgave: communicatie JUNI/AUGUSTUS 2014 De No Nonsense Incassopartner Voor MKB Deventer Om te ondernemen is geld nodig, zo simpel is dat. Maar wat nu

Nadere informatie

Hoe kies je het juiste medium?

Hoe kies je het juiste medium? loseup close-up is een uitgave van zeylmaker & partners I jaargang 24 I omzetverhogende uitgave Customer media: Hoe kies je het juiste medium? En verder: Melanie Lamberink, Sales Customer Media bij Zeylmaker

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

Van Deuveren Traffic. Station to station. Het Gouden team! Flexibel, multifunctioneel en innoverend. mei 2015. randmeren.ambitiemagazine.

Van Deuveren Traffic. Station to station. Het Gouden team! Flexibel, multifunctioneel en innoverend. mei 2015. randmeren.ambitiemagazine. mei 2015 ondernemersmagazine voor Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten, Bunschoten-Spakenburg, Zeewolde en Nunspeet Station to station Losse verkoop 4,95 Het Gouden team! Van Deuveren Traffic Flexibel,

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Bouwen aan Buurthulp. Handboek voor het organiseren van. onderlinge hulpverlening in de buurt

Bouwen aan Buurthulp. Handboek voor het organiseren van. onderlinge hulpverlening in de buurt Bouwen aan Buurthulp Handboek voor het organiseren van onderlinge hulpverlening in de buurt Auteurs: Wilco Kruijswijk, Kitty van den Hoek en Jan Willem van de Maat Met dank aan: Anita Peters en Annette

Nadere informatie

Ben jij een deler? Delen moet je doen. Overal eten. Stel je voor... Laag hangend fruit

Ben jij een deler? Delen moet je doen. Overal eten. Stel je voor... Laag hangend fruit Ben jij een deler? Delen moet je doen Overal eten Stel je voor... Laag hangend fruit ER IS GENOEg Uitgave 1 APRIL 2014 Colofon Er is genoeg is mede mogelijk gemaakt door: journalistiek Marianne van den

Nadere informatie

Metin Durmus Blij dat ik in een dorp ben opgegroeid. Gerard Nijland Hoe je het ook bekijkt, het wethouderschap is nooit saai

Metin Durmus Blij dat ik in een dorp ben opgegroeid. Gerard Nijland Hoe je het ook bekijkt, het wethouderschap is nooit saai Magazine van Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers Negende jaargang, september 2014 38 Metin Durmus Blij dat ik in een dorp ben opgegroeid Gerard Nijland Hoe je het ook bekijkt, het wethouderschap

Nadere informatie

DWIRE. magazine NUMMER 6 ZOMER 2012 DUTCH WOMEN IN REAL ESTATE

DWIRE. magazine NUMMER 6 ZOMER 2012 DUTCH WOMEN IN REAL ESTATE DWIRE magazine NUMMER 6 ZOMER 2012 DUTCH WOMEN IN REAL ESTATE DUTCH WOMEN IN REAL ESTATE NUMMER 6 ZOMER 2012 COLOFON DWIRE is een netwerk voor vrouwen in de (commerciële) vastgoedsector. Het netwerk biedt

Nadere informatie

Ketensamenwerking werkt

Ketensamenwerking werkt pagina 3 pagina 4-5 pagina 7 Het Mooie Plan Dura Vermeer Bouw Rotterdam realiseert samen met de Rotterdamse woningcorporatie Com wonen Het Mooie Plan. Dit project wordt gerealiseerd aan de oostflank van

Nadere informatie

Zakendoen kent geen grenzen

Zakendoen kent geen grenzen Zakendoen kent geen grenzen Ondernemers vertellen hoe zij succes behalen uit handelsreizen Zakendoen kent geen grenzen Ondernemers vertellen hoe zij succes behalen uit handelsreizen Inhoudsopgave Samen

Nadere informatie

Ilco den Ouden Met draadloos internet heb je geen glasvezel nodig. Harald Wiggers Als schoolleider ben ik eigenlijk ook ondernemer

Ilco den Ouden Met draadloos internet heb je geen glasvezel nodig. Harald Wiggers Als schoolleider ben ik eigenlijk ook ondernemer Magazine van Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers Achtste jaargang, december 2013 35 Ilco den Ouden Met draadloos internet heb je geen glasvezel nodig Harald Wiggers Als schoolleider ben ik

Nadere informatie

WORDEN DIT IS HET SOORT KLUSSEN WAAR JE HET VOOR DOET ALS ACCOUNTANT DE HERSTART VAN EEN VAN NEDERLANDS BEROEMDSTE BOEKWINKELS ACCOUNTANT

WORDEN DIT IS HET SOORT KLUSSEN WAAR JE HET VOOR DOET ALS ACCOUNTANT DE HERSTART VAN EEN VAN NEDERLANDS BEROEMDSTE BOEKWINKELS ACCOUNTANT ACCOUNTANT WORDEN 2014-2015 magazine over accountancy DIT IS HET SOORT KLUSSEN WAAR JE HET VOOR DOET ALS ACCOUNTANT DE HERSTART VAN EEN VAN NEDERLANDS BEROEMDSTE BOEKWINKELS RA AnneMartine deelt een dag

Nadere informatie

M(e)ER weten 11/09. Excelleren?! In deze nieuwsbrief o.a. p.4. p.7. p.8. p.11. p.12. p.15. p.16. inleiding. Studiereis naar Istanbul 2009

M(e)ER weten 11/09. Excelleren?! In deze nieuwsbrief o.a. p.4. p.7. p.8. p.11. p.12. p.15. p.16. inleiding. Studiereis naar Istanbul 2009 M(e)ER weten 11/09 nieuwsbrief voor studenten en alumni van de opleiding Management, Economie en Recht In deze nieuwsbrief o.a. inleiding Studiereis naar Istanbul 2009 Ontwerp je eigen droomstage p.4 Excelleren?!

Nadere informatie