Beleggen in het Aglaia Oncology II Feeder Fund

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleggen in het Aglaia Oncology II Feeder Fund"

Transcriptie

1 Beleggen in het Aglaia Oncology II Feeder Fund Met uw belegging in het Aglaia Oncology II Feeder Fund investeert u in het ondernemend vermogen van jonge - vaak Nederlandse - biotech bedrijven die grensverleggende medicijnen tegen kanker ontwikkelen. Hiermee kunt u potentieel een hoger rendement realiseren dan op beursgenoteerde aandelen. Bovendien kan beleggen in venture capital een aantrekkelijke aanvulling vormen op de reguliere vermogenscategorieën in uw beleggingsportefeuille. Het betreft een risicovolle beleggingscategorie. Nieuwe beleggingsmogelijkheden voor particulieren Venture Capital betekent beleggen in het (eigen) vermogen van niet-beursgenoteerde startende (en groeiende) ondernemingen. Deze gebruiken dit ondernemend vermogen meestal voor toekomstgerichte projecten, zoals de ontwikkeling van nieuwe producten en/of technologieën. Met de introductie van het Aglaia Oncology II Feeder Fund (hierna ook Feeder Fund) bieden we particuliere beleggers de mogelijkheid te investeren in jonge biotech-bedrijven die zich richten op de ontwikkeling van nieuwe revolutionaire medicijnen tegen kanker. Combinatie van financieel en maatschappelijk rendement Het is van groot belang dat nieuwe wetenschappelijke vindingen hun weg vinden naar toepassingen voor de patiënt. De behoefte aan nieuwe kankermedicijnen in de samenleving is groot. Naar verwachting zullen in 2030 wereldwijd zeker 21 miljoen mensen de diagnose kanker krijgen en zullen ruim 13 miljoen patiënten hieraan overlijden. De bestrijding van kanker vormt één van de grootste en snelst groeiende aandachtsgebieden binnen de farmaceutische sector. De enorme kennisontwikkeling in de afgelopen 10 jaar over de oorzaken van kanker genereert vele nieuwe mogelijkheden voor het ontwikkelen van nieuwe toepassingen. Aglaia s rol is deze mogelijkheden te vertalen op zo n wijze dat ze verder door de industrie kunnen worden opgepakt. Aglaia selecteert wetenschappelijke doorbraken om deze vervolgens vanuit haar professionele kennis van de sector door te ontwikkelen naar medicijnen. Een succesvolle investering leidt zodoende niet alleen tot een financieel, maar tevens tot een belangrijk maatschappelijk rendement.

2 Samenwerking met een specialist Biotech is een interessante en sterk groeiende sector waarvan de komende jaren veel te verwachten valt. De noodzaak voor farmaceutische bedrijven om hun pipeline van producten te vullen blijft onverminderd groot. Deze grote ondernemingen zijn slechts zeer beperkt in staat deze pipeline vanuit eigen productontwikkeling te vullen en ook het komend decennium zal daarom in het teken staan van de overname van vele kleinere biotech bedrijven. Biowetenschappen die zich richten op onderzoeken naar oorzaken van ziekten bij de mens worden ook wel life sciences genoemd. De life sciences markt is echter niet eenvoudig en vraagt om de expertise van specialisten in het veld. Aglaia is binnen het veld van de life sciences gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen voor kanker. Aglaia kent dit complexe speelveld zeer goed, waardoor zij goed in staat is investeringen te selecteren en de ontwikkeling van medicijnen op basis van de juiste onderliggende wetenschap kan plaatsvinden. De focus op oncologie maakt bovendien dat de interactie met farmaceutische ondernemingen efficiënt en effectief geschiedt. In de gesprekken bij de oncologie-divisies kan immers het gehele pakket aan Aglaia-investeringen de revue passeren. Achtergrond Aglaia BioMedical Ventures, de fondsmanager, is in 2004 gestart door Mark Krul en Karl Rothweiler. Met de support van een selecte groep vermogende particulieren heeft het team Aglaia Oncology Fund - en het daaraan gerelateerde Aglaia Oncology Seed Fund - opgericht. Op basis van het succes van deze fondsen is recent Aglaia Oncology Fund II van start gegaan. Team Het team dat aan de basis stond van Aglaia is in de loop der jaren uitgebreid met aanvullende expertise op het terrein van wetenschap, geneesmiddelenonderzoek en -ontwikkeling, financiën en juridische zaken Het team wordt ondersteund door een adviesraad van internationale experts op het gebied van kankeronderzoek en gelouterde personen uit het bedrijfsleven. Aglaia Oncology Fund Vanuit Aglaia Oncology Fund /Aglaia Oncology Seed Fund is in een zestal bedrijven geïnvesteerd, waarvan er vier door Aglaia zelf zijn opgericht. De ondernemingen ontwikkelen zich goed en genieten de aandacht van de farmaceutische industrie en grotere biotech bedrijven. Eén bedrijf is succesvol verkocht. Een ander bedrijf heeft na een recente grote investeringsronde aangekondigd een beursgang op Nasdaq voor te bereiden. Inmiddels zijn vanuit de portfolio bedrijven van Aglaia al vier nieuwe experimentele geneesmiddelen voor kankerpatiënten beschikbaar gekomen. Aglaia Oncology Fund II De verwachting is dat Aglaia Oncology Fund II in 8 á 10 bedrijven zal deelnemen. Inmiddels is in drie ondernemingen geïnvesteerd; twee bedrijven in Nederland en één in Zwitserland. Het betreft hier in alle gevallen innovatieve platformen voor de ontwikkeling van meerdere geneesmiddelen.

3 Strategische en operationele betrokkenheid Afhankelijk van de ontwikkelingsfase van een onderneming kan venture capital op verschillende momenten worden ingezet. Over het algemeen geldt; hoe vroeger de fase hoe groter het risico, maar ook hoe hoger het mogelijk rendement indien een biotech-onderneming zich goed ontwikkelt. Aglaia richt zich op de vroege fase waarin een technologie wel reeds in kaart is gebracht, maar nog moet worden vertaald in een ontwikkelingstraject. Aglaia moet dus enerzijds de technologie kunnen beoordelen, maar ook een inschatting kunnen maken van de stappen die nodig zijn om uiteindelijk tot een werkzaam medicijn voor patiënten te komen. Het is daarom cruciaal dat Aglaia de taal van de wetenschapper spreekt, maar tevens begrijpt wat er nodig is om de farmaceutische industrie in een latere fase te overtuigen van de potentie van een nieuw werkzaam middel tegen kanker. Een belangrijk onderdeel van Aglaia s inbreng is het managen en zoveel mogelijk beperken van de risico s die onlosmakelijk verbonden zijn met de vroege fase. Aglaia is zeer nauw betrokken bij de bedrijven waarin wordt geïnvesteerd. Zij denkt mee over de ontwikkeling van de ondernemingen en ondersteunt deze met management expertise, kennis van het veld en strategisch inzicht. Deze intensieve samenwerking is essentieel voor het creëren van waarde. Door haar strikte focus op oncologie en haar uitgebreide expertise binnen dit veld mag Aglaia in staat geacht worden bovengemiddeld technologieën te kunnen selecteren. Dit, in combinatie met een intensieve begeleiding, vergroot de kans op een succesvol eindresultaat. Aglaia s werkterrein; van technologie naar product Binnen het veld van oncologie richt Aglaia zich op de ontwikkeling van medicijnen. Slechts bij hoge uitzondering zal worden geïnvesteerd in bijvoorbeeld preventie of diagnostiek. In het proces van medicijnontwikkeling zijn verschillende stappen te onderkennen, startend met tests die in het laboratorium worden verricht tot uiteindelijk de uitvoering van klinische studies die de werking van het middel in patiënten moet aantonen. Aglaia richt zich op de fasen vanaf de ontdekking van een technologie tot aan het aantonen van effectiviteit in patiënten (Fase II klinische studies). Gedurende dit traject zullen er - bij positieve resultaten- meerdere momenten komen waarop grotere biotech- en farmaceutische bedrijven hun interesse in de participatie kunnen tonen. Verkoop van het belang van Aglaia zal dan ook plaatsvinden vóórdat een product de markt heeft bereikt.

4 Een aantrekkelijke hefboom op eigen vermogen Tot op heden is Aglaia er bij al haar deelnemingen in geslaagd een belangrijke financieringshefboom te realiseren op haar investeringen. Bij hoogwaardige onderzoeks- en productontwikkelings-trajecten zijn substantiële subsidies op nationaal niveau alsook op Europees niveau te verkrijgen. Hiermee zijn deelnemingen in staat om extra werkkapitaal aan te trekken zonder hier aandelen voor uit te geven. Dit is uiteraard aantrekkelijk voor de eerste investeerders zoals Aglaia, maar van even groot belang is dat hiermee - zeker in de vroege fase van een onderneming - risico s voor een deel kunnen worden afgewenteld. Onder Aglaia s eerste fonds is deze hefboom meer dan een factor 3 geweest. Ofschoon er geen volstrekte zekerheid is over het voortzetten van subsidieregelingen op nationaal en Europees niveau voor de gehele looptijd van het fonds, is de verwachting gerechtvaardigd dat ook onder Aglaia Oncology Fund II een aanzienlijke hefboom zal worden gerealiseerd. De werking van venture capital De werking van venture capital verschilt van die van beleggen in beursgenoteerde ondernemingen. Beleggers committeren zich bij venture capital bij aanvang voor een bepaald bedrag, maar de beheerder zal het volledige bedrag gedurende de looptijd van het (hoofd)fonds in tranches bij haar investeerders opvragen. In het venture capital beleggingsproces wordt onderscheid gemaakt tussen twee fasen. In de eerste fase, de investeringsfase, worden investeringen in nieuwe bedrijven gedaan. In de tweede fase, de desinvesteringsfase, worden bestaande participaties verder uitgebouwd. In deze fase wordt niet in nog meer nieuwe bedrijven geïnvesteerd. De focus is op het succesvol ontwikkelen van de deelnemingen en uiteindelijk de verkoop van het belang. Het rendement wordt dus pas in de latere jaren gerealiseerd. Als er deelnemingen worden verkocht, worden de daarmee behaalde resultaten aan beleggers uitgekeerd.

5 Kleinere participaties mogelijk via het Feeder Fund In het algemeen is het investeren in venture capital alleen toegankelijk voor zeer grote investeerders. Dit geldt ook voor Aglaia Oncology Fund II, waarin diverse gerenommeerde institutionele partijen (waaronder het Europees Investerings Fonds en een grote zorgverzekeraar) en Nederlandse family offices deelnemen. Een feeder fund maakt het echter mogelijk om ook met relatief kleine bedragen te beleggen in venture capital. Aglaia Oncology II Feeder Fund is mede-investeerder in het hoofdfonds, Aglaia Oncology Fund II. Zij heeft dezelfde rechten en plichten als de andere investeerders in het hoofdfonds. Onder de wet en regelgeving van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), zijn investeerders in Aglaia Oncology Fund II verplicht om bij toetreding minimaal EUR te storten. Dit geldt ook voor iedere individuele deelnemer in het Feeder Fund. Deelnemers in het Feeder Fund dienen bij toetreding hun volledige investering in het Feeder Fund te storten. Hiermee wordt gewaarborgd dat het Feeder Fund te allen tijde aan haar verplichtingen jegens het hoofdfonds zal kunnen voldoen. De rente-inkomsten op het niet opgevraagde bedrag op de rekening van het Feeder Fund, vallen volledig toe aan de participanten in het Feeder Fund. Aglaia Oncology Fund II wordt evenals Aglaia Oncology II Feeder Fund beheerd door de fondsmanager Aglaia BioMedical Ventures II. Het team van Aglaia investeert ook mee zodat uw belang wordt gelijkgeschakeld met hun belang.

6 Verhandelbaarheid via de Van Lanschot onderhandse markt Uw participaties in het Feeder Fund (een coöperatie) worden ledenbelangen genoemd. De ledenbelangen zijn via het handelsplatform van Van Lanschot verhandelbaar op basis van vraag en aanbod (best effort). Dit platform wordt ingezet voor onder meer de verhandelbaarheid van verschillende open en gesloten fondsen. Aglaia Oncology II Feeder Fund zal een besloten karakter kennen. Alleen partijen die zich via Van Lanschot hebben aangemeld zullen toegang tot het platform krijgen. Twee keer per jaar - de eerste keer gebaseerd op het gehele boekjaar staat het handelsplatform gedurende een vastgestelde periode van twee weken open voor koop en verkoop van ledenbelangen. Via het handelsplatform worden vraag en aanbod gecoördineerd en worden - indien matching plaatsvindt - transacties uitgevoerd. Van Lanschot verzorgt de communicatie en de financiële afhandeling. Om de verhandelbaarheid te vergroten is gekozen voor ledenbelangen met een initiële waarde van EUR Bedenk dat uw participatie op enig moment niet onder de 10 ledenbelangen - corresponderend met het initieel geïnvesteerde bedrag van minimaal EUR mag komen (tenzij u uiteraard uw gehele belang verkoopt). Van Lanschot zal hierop toezien en u zo nodig informeren. Spreiding en rendement voor uw gehele portefeuille Met Aglaia Oncology II Feeder Fund krijgt u toegang tot een beleggingsvorm waarmee gespreid in een portefeuille van jonge life sciences bedrijven wordt geïnvesteerd. Net als andere beleggingen is venture capital afhankelijk van het economische klimaat. Het dagelijkse sentiment op de beurs heeft op venture capital echter veel minder invloed. Toevoeging van Aglaia Oncology II Feeder Fund aan uw beleggingen draagt mogelijk bij aan een betere spreiding in uw portefeuille. U profiteert daardoor van een betere verhouding tussen risico en rendement. Tegelijkertijd is venture capital een beleggingscategorie met een hoog risico. U wordt dan ook aangeraden uw financiële en juridische adviseur te raadplegen met betrekking tot uw deelneming. Risico op uw belegging Aan de aankoop van Aglaia Oncology II Feeder Fund participaties zijn risico s verbonden. Een uitgebreide beschrijving van deze risico s vindt u in het informatiememorandum en het Feeder Addendum. De belangrijkste risico s staan hieronder vermeld. Beleggingsrisico De uitkeringen op het Feeder Fund zijn volledig afhankelijk van de resultaten van het Aglaia Oncology Fund II. De uitkeringen van het Feeder Fund kunnen aanzienlijk lager zijn dan het ingelegde bedrag. De waarde van uw kan belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Liquiditeitsrisico De participaties in Aglaia Oncology II Feeder Fund zijn niet vrij verhandelbaar. Wilt u tussentijds toch in- of uitstappen dan kunt u een order plaatsen in de onderhandse markt van het Aglaia Oncology II Feeder Fund Cooperatieve U.A. ( tegen een vooraf met Van Lanschot

7 overeengekomen vergoeding. Echter, er wordt voor deze onderhandse markt geen markt gemaakt en of u uw ledenbelang kunt verkopen is geheel afhankelijk van vraag en aanbod. Indien het Feeder Fund niet goed presteert zal de liquiditeit verder afnemen. Vanwege de beperkte liquiditeit adviseren wij u alleen te beleggen in het fonds indien u bereid bent de investering voor de volledige looptijd van het fonds aan te houden. Ook bij overlijden, echtscheiding en andere persoonlijke omstandigheden is er geen garantie dat uw ledenbelangen te verhandelen zijn. Waarderingsrisico U kunt de aan- of verkoopprijs van uw ledenbelang baseren op de waardebepaling van Aglaia Oncology II Feeder Fund Cooperatieve U.A. door Aglaia. Aglaia waardeert haar investeringen in principe op kostprijs, tenzij daar om bepaalde redenen van wordt afgeweken. Ten behoeve van de tussentijdse waardebepaling van het Feeder Fund zal Aglaia zich inspannen om een representatieve marktwaarde (Fair Market Value) op te stellen. U loopt dus tussentijds het risico dat achteraf blijkt dat die waardebepaling afwijkt van wat in de markt gerealiseerd kan worden. Neem uw beslissing om in Aglaia Oncology II Feeder Fund te beleggen op basis van het informatiememorandum en het Feeder Addendum.

8 Kenmerken van Aglaia Oncology II Feeder Fund 1 ) Onderliggende waarde: Doelvermogen: Maximaal vermogen: EUR Manager: Aglaia Oncology Fund II Cooperatieve U.A. EUR (reeds EUR gecommitteerd) Aglaia BioMedical Ventures II B.V. Minimum investering: EUR (en vervolgens in veelvouden van EUR ) Looptijd: Investeringsperiode: Tot uiterlijk juli 2019 Desinvesteringsperiode: Cash flow: Vergoeding Aglaia: Verhandelbaarheid: Emissiekosten Feeder Fund: Uitgiftekoers: 102% Emissieperiode: 10 jaar vanaf juli Met de mogelijkheid voor verlenging met 2 x één jaar tot 5 jaar na afloop van de investeringsperiode desinvesteringen worden direct uitgekeerd vanuit het hoofdfonds gedurende de investeringsperiode jaarlijks 2,5% over het gecommitteerde bedrag, daarna jaarlijks 2,5% over de kostprijs van de investeringen die nog onder beheer zijn plus 20% prestatievergoeding over de gehele winst nadat eerst aan investeerders hun volledige inleg alsmede een rendement van 6% per jaar is uitgekeerd transacties zullen plaatsvinden binnen een besloten omgeving door partijen die zich via Van Lanschot hebben aangemeld en welke zijn geaccepteerd de participaties zijn niet vrij verhandelbaar. Ieder half jaar, voor de eerste keer in 2017, zal door Van Lanschot op een best effort basis vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht. Per transactie brengt men er een beperkte vergoeding voor in rekening eenmalig 2% over het geïnvesteerde bedrag (deze kosten worden opgeteld bij de investering) voor beheer, structurering, bewaring, oprichtingskosten 15 december 2015 tot en met 19 januari 2016 (behoudens verlenging door Aglaia Oncology Fund II Cooperatieve U.A.) 1) Op deze pagina worden kenmerken globaal weergegeven. Raadpleeg voor de exacte data en getallen het information memorandum en Feeder Addendum.

9 Van Lanschot houdt u op de hoogte Van Lanschot Equity Management Services is administrator van Aglaia Oncology Feeder Fund Cooperatieve U.A. en houdt u via het handelsplatform op de hoogte van de status van uw investering, de voortgang van de biotech ondernemingen die Aglaia helpt ontwikkelen en de actuele waarde van uw belegging. U ontvangt periodiek een nieuwsbrief van Aglaia met de belangrijkste informatie over het Aglaia Oncology II Feeder Fund. Inschrijving en informatie Beleggen in Aglaia Oncology II Feeder Fund is uitsluitend via Van Lanschot mogelijk. Grote belangstelling kan leiden tot vervroegde sluiting en/of gedeeltelijke toewijzing. Voor inschrijving of het aanvragen van het informatiememorandum of Feeder Addendum kunt u contact opnemen met Equity Management Services van Van Lanschot Bankiers, of via ems@vanlanschot.com. Disclaimer De informatie in deze brochure (samen met iedere wijziging of toevoeging daarop: de Brochure) wordt op vertrouwelijke basis verstrekt aan potentiële investeerders (de Investeerders) die overwegen te investeren in het Feeder Fund. Deze Brochure mag niet voor andere doeleinden worden gebruikt dan ter overweging van een investering in het Feeder Fund (een Deelneming). Deze Brochure pretendeert niet allesomvattend te zijn of alle informatie te bevatten die potentiële Investeerders mogen verlangen voor een zorgvuldig onderzoek naar de mogelijke risico s betrokken bij een eventuele investering in het Feeder Fund. Bij het maken van een investeringsbeslissing dient iedere Investeerder een eigen onderzoek te verrichten naar het Feeder Fund en de voorwaarden van het aanbod, met inbegrip van de voordelen en risico s en de juridische en fiscale gevolgen daarvan, en iedere Investeerder dient de uitkomst van een dergelijk onderzoek zelf te waarderen. U WORDT AANGERADEN UW EIGEN FINANCIEEL EN JURIDISCH ADVISEUR TE RAADPLEGEN. Ontvangers van deze Brochure die voornemens zijn om te investeren in het Feeder Fund worden erop gewezen dat de keuze om te investeren in het Feeder Fund uitsluitend gemaakt kan worden op basis van de informatie uit de organisatiedocumenten van het Feeder Fund of andere documenten met betrekking tot het Feeder Fund (tezamen: de Fondsdocumentatie), welke kan afwijken van de informatie in deze Brochure. De verspreiding van deze Brochure kan in sommige jurisdicties wettelijk zijn beperkt. Het is de verantwoordelijkheid van de ontvanger van deze Brochure om aan deze wetten te voldoen. Iedere inschrijving op een Deelneming in het Feeder Fund mag naar eigen inzicht van de Manager geheel of gedeeltelijk worden geweigerd. De Manager is vrijgesteld van de verplichting om een vergunning aan te vragen op grond van artikel 2:65 van de Wet op het financieel toezicht (de Wft), omdat Deelnemingen alleen, direct of indirect, zullen worden aangeboden of verkocht in Nederland aan voor een minimale inschrijving per Investeerder van ten minste EUR De Manager en het Feeder Fund zijn niet onderworpen aan het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten of de toezichthoudende instantie van enig ander rechtsgebied op grond van de Wft.

10 Bij de beoordeling van de informatie over de prestaties van het Feeder Fund in deze Brochure dienen Investeerders in gedachten te houden dat in het verleden behaalde, beoogde of voorspelde resultaten niet noodzakelijkerwijs een indicatie bieden voor toekomstige resultaten. Daarbij kan er geen garantie worden gegeven dat beoogde of verwachte resultaten zullen worden behaald, noch dat het Feeder Fund vergelijkbare resultaten zal behalen of dat het Feeder Fund in staat zal zijn om zijn beleggingsstrategie te implementeren en/of zijn beleggingsdoelstellingen te verwezenlijken. De factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, prestaties en verwezenlijkingen van het Feeder Fund wezenlijk kunnen verschillen van enige voorspelling of projectie uit deze Brochure, omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de factoren besproken in het informatiememorandum, (welke op verzoek van de Investeerder kan worden toegezonden) dat door potentiële Investeerders zorgvuldig dient te worden gelezen. Als gevolg van onder meer de aard van de investeringen van het Feeder Fund, zal een Deelneming in het Feeder Fund aanzienlijke risico s met zich meebrengen. Investeerders moeten daarom de financiële mogelijkheden en bereidheid hebben om de risico's en illiquiditeit die gepaard gaan met de hierin beschreven Deelnemingen te accepteren. Er is geen enkele garantie dat de doelstellingen van het Feeder Fund zullen worden bereikt of dat de Investeerders hun kapitaalinbreng terug zullen krijgen. De informatie in deze Brochure is niet door een onafhankelijke partij gecontroleerd. Sommige van de hierin opgenomen economische en marktinformatie is verkregen uit gepubliceerde bronnen en/of verstrekt door derden. Hoewel dergelijke bronnen worden geacht een betrouwbaar beeld te schetsen, neemt niemand van het Feeder Fund, de Manager of een aan hun gelieerde persoon of enige van hun respectievelijke directeuren, functionarissen en werknemers enige verantwoordelijkheid voor de juistheid van deze informatie. Iedere persoon die een in deze Brochure aangeboden Deelnemingsrecht verwerft in het Feeder Fund erkent dat hij in de gelegenheid is gesteld om alle aanvullende informatie op te vragen en te beoordelen en alle informatie heeft ontvangen en beoordeeld die door hem als noodzakelijk werd beschouwd om de hierin vervatte informatie op juistheid te kunnen beoordelen of aan te vullen.

AEGON Rendementplan. Je wilt meer dan sparen

AEGON Rendementplan. Je wilt meer dan sparen AEGON Rendementplan Je wilt meer dan sparen Ieder mens heeft wel een droom. Een wens. Een ambitie. Ieder mens heeft een wil. Nadenken over wat je echt wilt. Iedereen doet dat van tijd tot tijd. Even stilstaan

Nadere informatie

Infrastructuur 2017 en verder! 30 januari 2018 Harry van den Heuvel Zeist

Infrastructuur 2017 en verder! 30 januari 2018 Harry van den Heuvel Zeist Verwijder deze afbeelding en voeg een nieuwe in. Verwijder deze afbeelding en voeg een nieuwe in. Infrastructuur 2017 en verder! 30 januari 2018 Harry van den Heuvel Zeist Inhoudsopgave Ontwikkelingen

Nadere informatie

AEGON Rendementplan voor uw kind. Je gunt je kind een mooie toekomst

AEGON Rendementplan voor uw kind. Je gunt je kind een mooie toekomst AEGON Rendementplan voor uw kind Je gunt je kind een mooie toekomst Ieder mens heeft wel een droom. Een wens. Een ambitie. Ieder mens heeft een wil. Ook uw kind heeft een eigen wil. De wil om iemand te

Nadere informatie

ER CAPITAL BEDRIJFSPARTICIPATIES

ER CAPITAL BEDRIJFSPARTICIPATIES ER CAPITAL BEDRIJFSPARTICIPATIES GEZAMENLIJK INVESTEREN IN DE TOP VAN HET MKB INFORMATIEBROCHURE AANDELENUITGIFTE 80.000 AANDELEN TEGEN EEN UITGIFTEKOERS VAN 30,- TOTAAL 2.400.000,- ER CAPITAL PARTICIPATIEFONDS

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note High Risk Equity Interest Other ING Dutch Plus Note Minimaal 155%* aflossing bij stijgende of beperkt dalende beurzen Bescherming tot 35% koersdaling t.o.v. de startwaarde Profiteer van een mogelijke stijging

Nadere informatie

Vragen en antwoorden met betrekking tot de liquidatie van Robeco Life Cycle N.V.

Vragen en antwoorden met betrekking tot de liquidatie van Robeco Life Cycle N.V. Vragen en antwoorden met betrekking tot de liquidatie van Robeco Life Cycle N.V. Algemeen 1. Waarom wordt Robeco Life Cycle Funds N.V. geliquideerd? 2. Waarheen wordt het geliquideerde vermogen overgebracht?

Nadere informatie

Rabo AEX Click Note. Van 24 januari tot 11 februari, 15.00 uur kunt u inschrijven op dit aantrekkelijke beleggingsproduct.

Rabo AEX Click Note. Van 24 januari tot 11 februari, 15.00 uur kunt u inschrijven op dit aantrekkelijke beleggingsproduct. Rabo AEX Click Note Rabo AEX Click Note De AEX-index heeft het afgelopen jaar per saldo weinig beweging laten zien. Voor de belegger die denkt dat de AEX-index de komende jaren een stijgende lijn zal laten

Nadere informatie

Euro Garant Note. Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar.

Euro Garant Note. Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar. Protection Equity Interest Other Euro Garant Note Profiteer van de 50 belangrijkste aandelen uit de Eurozone Met een garantie op einddatum Dagelijks verhandelbaar Beleg in de 50 belangrijkste aandelen

Nadere informatie

Tradealot Obligatie II van Tradealot B.V.

Tradealot Obligatie II van Tradealot B.V. Tradealot Obligatie II van Tradealot B.V. Belangrijkste informatie over de belegging Dit document is opgesteld op 16-feb-2018. Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

Productoverzicht Rabo AEX Garant september-08

Productoverzicht Rabo AEX Garant september-08 Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

ING Soft Commodities Coupon Note

ING Soft Commodities Coupon Note Limited Risk Equity Interest Other ING Soft Commodities Coupon Note Profiteer van een gelijkblijvende of (licht) stijgende prijs van landbouwgrondstoffen Mogelijk coupon per jaar 97% garantie van de nominale

Nadere informatie

Essentiële Beleggersinformatie

Essentiële Beleggersinformatie Essentiële Beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd.

ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. Beleggen

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

NIEUW VASTGOEDFONDS: ZIB HOTEL ARCEN SPA CV

NIEUW VASTGOEDFONDS: ZIB HOTEL ARCEN SPA CV NIEUW VASTGOEDFONDS: ZIB HOTEL ARCEN SPA CV NIEUW VASTGOEDFONDS: ZIB Investments Beheer BV initieert een nieuw vastgoedfonds voor de financiering van een te realiseren hotel op Vakantiepark Klein Vink

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Metal Index Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Metal Index Note High Risk Equity Interest Other ING Metal Index Note 175% participatie in de mogelijke stijging van een metalen-index 60% garantie van de nominale waarde op einddatum Maximum aflossing: 187,50% van de

Nadere informatie

Nieuwsbericht. 22 januari Achmea Beleggingsfondsen Beheer B.V. Postbus KA AMSTERDAM.

Nieuwsbericht. 22 januari Achmea Beleggingsfondsen Beheer B.V. Postbus KA AMSTERDAM. Achmea Beleggingsfondsen Beheer B.V. Nieuwsbericht 22 januari 2010 Achmea Beleggingsfondsen Beheer B.V. Postbus 59011 1040 KA AMSTERDAM www.achmeabeleggingsfondsen.nl I N F O R M A T I E M E M O R A N

Nadere informatie

* totaal rendement, exclusief emissiekosten en voor belastingen

* totaal rendement, exclusief emissiekosten en voor belastingen Door de samenwerking met Direct Wonen kan Annexum particuliere beleggers de mogelijkheid bieden om in woningen te investeren. Middels uw deelname in Woningfonds Apeldoorn CV belegt u in drie woontorens

Nadere informatie

Rabo Beheerd Beleggen Actief en Actief Duurzaam

Rabo Beheerd Beleggen Actief en Actief Duurzaam Rabo Beheerd Beleggen Actief en Actief Duurzaam Verstandig beleggen begint bij de Rabobank. Of u nu een beginnende of ervaren belegger bent, of u nu veel of weinig tijd voor uw beleggingen heeft. De Rabobank

Nadere informatie

VOORAANKONDIGING. Haerzathe Short-Term Fund I

VOORAANKONDIGING. Haerzathe Short-Term Fund I VOORAANKONDIGING Haerzathe Short-Term Fund I OBLIGATIE HAERZATHE SHORT - TERM FUND I B.V. Obligatielening Haerzathe Short-Term Fund I B.V. Na de succesvolle plaatsing van de obligatieleningen Haerzathe

Nadere informatie

ING 100% Garantie Note II

ING 100% Garantie Note II Deze brochure is opgesteld voor de aanbieding van deze Note en is na sluiting van de inschrijvingsperiode niet meer geactualiseerd. Voor actuele informatie met betrekking tot deze Note verwijzen wij u

Nadere informatie

BUITEN DE BEURS ZIJN OLOP KANSEN TE VINDEN

BUITEN DE BEURS ZIJN OLOP KANSEN TE VINDEN R O B E C O P R I VAT E E Q U I T Y C E RT I F I C A AT ( E U R ) B E L E G G E N I N N I E T- B E U R S G E N OT E E R D E O N D E R N E M I N G E N BUITEN D N DE BEURS ZIJN O EN OLOP KANSEN TE VINDEN

Nadere informatie

Risk Control Strategy

Risk Control Strategy Structured products January 2016 Kempen & Co N.V. (Kempen & Co) is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co

Nadere informatie

Registratiedocument Belfort Fund Management B.V.

Registratiedocument Belfort Fund Management B.V. Registratiedocument Belfort Fund Management B.V. 1. Gegevens betreffende de werkzaamheden van de Beheerder Het doel van de Beheerder, Belfort Fund Management B.V., is het optreden als Beheerder voor beleggingsinstellingen

Nadere informatie

TOELICHTEND INFORMATIEMEMORANDUM. met betrekking tot de vergadering van participanten van Insinger de Beaufort Income Plus Fund

TOELICHTEND INFORMATIEMEMORANDUM. met betrekking tot de vergadering van participanten van Insinger de Beaufort Income Plus Fund TOELICHTEND INFORMATIEMEMORANDUM met betrekking tot de vergadering van participanten van Insinger de Beaufort Income Plus Fund te houden op 25 april 2014, om 14:00 uur Herengracht 537, 1017 BV Amsterdam

Nadere informatie

DE HOF HOORNEMAN REKENING

DE HOF HOORNEMAN REKENING DE HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN EN SPAREN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN UW VERMOGEN IS HET WAARD WAAROM DE HOF HOORNEMAN REKENING? MET EEN HOF HOORNEMAN REKENING KUNT U VIA INTERNET

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Rabo Variabele Coupon Obligatie

Rabo Variabele Coupon Obligatie Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

ING Inflatie Protectie Note

ING Inflatie Protectie Note Protection Equity Interest Other Deze brochure is opgesteld voor de aanbieding van deze Note en is na sluiting van de inschrijvingsperiode niet meer geactualiseerd. Voor actuele informatie met betrekking

Nadere informatie

Rabo Performance Plus Note

Rabo Performance Plus Note Rabo Performance Plus Note Rabo Performance Plus Note Wie een voorsprong krijgt, maakt meer kans op een overwinning. Wilt u die voorsprong? Stap dan nu in de Rabo Performance Plus Note en beleg in een

Nadere informatie

GROEI NAAR VERMOGEN. Expirerende Lijfrente HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG

GROEI NAAR VERMOGEN. Expirerende Lijfrente HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG GROEI NAAR VERMOGEN Expirerende Lijfrente HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG Zorgeloos genieten van uw pensioen Er komt een moment in uw leven dat u zonder zorgen wilt gaan genieten van uw pensioen.

Nadere informatie

Het is tijd voor de Rabobank.

Het is tijd voor de Rabobank. Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

Verder zien. Meer weten. 1 EEN SOLIDE LANGETERMIJN BELEGGING Dankzij de gebundelde expertise van topbeleggers 2 De beste beleggers voor de beste resultaten Toegang tot de meest exclusieve fondsen ter wereld

Nadere informatie

DE HOF HOORNEMAN REKENING

DE HOF HOORNEMAN REKENING DE HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN EN SPAREN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN UW VERMOGEN IS HET WAARD WAAROM DE HOF HOORNEMAN REKENING? MET EEN HOF HOORNEMAN REKENING KUNT U VIA INTERNET

Nadere informatie

2,75% Rabo Global Titans Obligatie

2,75% Rabo Global Titans Obligatie 2,75% Rabo Global Titans Obligatie 2004-2012 2,75% Rabo Global Titans Obligatie 2004-2012 Wereldwijd lijkt de economische groei op gang te komen. Dat biedt kansen op aantrekkelijke rendementen. Toch zijn

Nadere informatie

Rabo High Yield Note op ING III

Rabo High Yield Note op ING III Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

EMPEN C REDIT L INKED N OTE

EMPEN C REDIT L INKED N OTE EMPEN C REDIT L INKED N OTE per juli 2011 Profiteer van een aantrekkelijke rente met een beperkt risico Profiteer van een aantrekkelijke rente met een beperkt risico De Europese rente staat momenteel op

Nadere informatie

Verder zien. Meer weten.

Verder zien. Meer weten. Verder zien. Meer weten. 1 EEN SOLIDE LANGETERMIJN BELEGGING Dankzij de gebundelde expertise van topbeleggers 2 De beste beleggers voor de beste resultaten Toegang tot de meest exclusieve fondsen ter wereld

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

MKBi-Groeifonds Obligaties

MKBi-Groeifonds Obligaties MKBi-Groeifonds Obligaties Brede kennis en ervaring in zowel de financiële wereld als het ondernemerschap is de basis van het MKBi Groeifonds Geef het mkb de juiste impuls met het MKBi Groeifonds! Meer

Nadere informatie

Investeer nu in een duurzame toekomst.

Investeer nu in een duurzame toekomst. Investeer nu in een duurzame toekomst. Investeer in de groei van Bij werkt uw geld aan een duurzame samenleving waarin levenskwaliteit centraal staat. U kunt daaraan bijdragen door certificaten van aandelen

Nadere informatie

ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018

ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018 ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018 Addendum Prospectus Pag. 1/8 INHOUDSOPGAVE 1. Wijziging hoofdstuk

Nadere informatie

BOUWFONDS OFFICE VALUE FUND NV. 2 e EMISSIE

BOUWFONDS OFFICE VALUE FUND NV. 2 e EMISSIE BOUWFONDS OFFICE VALUE FUND NV 2 e EMISSIE Bouwfonds Vastgoedfondsen Beheer BV biedt beleggers de mogelijkheid om certificaten van aandelen te verwerven in Bouwfonds Office Value Fund NV. Waarom Bouwfonds

Nadere informatie

GROEI NAAR VERMOGEN. Gouden Handdruk HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG

GROEI NAAR VERMOGEN. Gouden Handdruk HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG GROEI NAAR VERMOGEN Gouden Handdruk HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG Maak optimaal gebruik van uw ontslagvergoeding U heeft bij uw ontslag een financiële vergoeding gekregen van uw werkgever

Nadere informatie

Wijziging voorwaarden TCM aandelenfondsen

Wijziging voorwaarden TCM aandelenfondsen Wijziging voorwaarden TCM aandelenfondsen Inleiding Trustus Capital Management B.V. (Trustus) voert op dit moment de directie en het beheer van Intereffekt Investment Funds N.V. (IIF). Trustus is in het

Nadere informatie

Rabo Europe Triple Tracker

Rabo Europe Triple Tracker Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

GBF METROPOLE Sélection A (ISIN: FR0007078811) Deze ICBE wordt beheerd door METROPOLE GESTION

GBF METROPOLE Sélection A (ISIN: FR0007078811) Deze ICBE wordt beheerd door METROPOLE GESTION Essentiële beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

Leeswijzer. Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Staatsobligatiefonds 2016

Leeswijzer. Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Staatsobligatiefonds 2016 Leeswijzer Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Staatsobligatiefonds 2016 Dit document bevat de essentiële beleggersinformatie en de financiële bijsluiter van het BND Staatsobligatiefonds

Nadere informatie

Fondsen. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group. Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext.

Fondsen. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group. Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Wat zijn de voordelen van een beleggingsfonds? 4 3. Hoe uw rendement

Nadere informatie

Essentiële Beleggersinformatie 2012

Essentiële Beleggersinformatie 2012 1 Essentiële Beleggersinformatie 2012 Inhoudsopgave Doelstelling en beleggingsbeleid 3 Risico- en opbrengstprofiel 3 Kosten 4 In het verleden behaalde resultaten 5 Praktische informatie 6 2 Essentiële

Nadere informatie

Rabo AEX Note mei 2016. Het is tijd voor de Rabobank.

Rabo AEX Note mei 2016. Het is tijd voor de Rabobank. Rabo AEX Note mei 2016 Het is tijd voor de Rabobank. Rabo AEX Note mei 2016 Het afgelopen jaar hebben de aandelenbeurzen extreme dalingen vertoond. De economische crisis die hieraan ten grondslag ligt,

Nadere informatie

PRINCIPLES OF FUND GOVERNANCE AMERICAN VALUE FUND

PRINCIPLES OF FUND GOVERNANCE AMERICAN VALUE FUND PRINCIPLES OF FUND GOVERNANCE AMERICAN VALUE FUND I. INLEIDING Safe Harbour Fund Management B.V. (de Beheerder ) is de beheerder van American Value Fund (het Fonds ). De bewaarder van het Fonds is Stichting

Nadere informatie

Onderzoek Indextrackers. Samenvatting

Onderzoek Indextrackers. Samenvatting Onderzoek Indextrackers Samenvatting 1. Inleiding De stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt toezicht op correcte, duidelijke en niet misleidende informatieverstrekking aan consumenten. Het

Nadere informatie

2. STrUCTUUr 3. De BeHeerDer Michiel Goris (1956)

2. STrUCTUUr 3. De BeHeerDer Michiel Goris (1956) 1. profiel Het MM Fortune Fund ( hierna: het fonds) is een open-end beleggingsfonds voor gemene rekening, opgericht op 15 april 2008 en gevestigd te Rijswijk. Een fonds voor gemene rekening is geen rechtspersoon

Nadere informatie

Groenbeleggen met de Rabobank

Groenbeleggen met de Rabobank Groenbeleggen met de Rabobank Zuinig zijn op het milieu. We weten allemaal hoe belangrijk dat is. Zeker tegenwoordig. Natuurlijk kunnen we zelf actief zorgen voor een betere leefomgeving. Alleen: vaak

Nadere informatie

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen Beleggen Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen 225517_1213.indd 1 29-10-13 11:21 Bankier op uw manier Gemak en deskundigheid vormen samen de kern van onze dienstverlening. U beslist hoe en wanneer u

Nadere informatie

Zakelijk beleggen. Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers

Zakelijk beleggen. Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers Informatie ABN AMRO 0900-00 24 (lokaal tarief) Zakelijk beleggen www.abnamro.nl Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers Volledig zelf beleggen Beleggen met advies van ABN AMRO Uw vermogen

Nadere informatie

Producten. SynVest Beleggen. Beleggingsfondsen in: Obligaties Vastgoed Aandelen. SYNVEST. Morgen begint vandaag.

Producten. SynVest Beleggen. Beleggingsfondsen in: Obligaties Vastgoed Aandelen. SYNVEST. Morgen begint vandaag. Producten SynVest Beleggen Beleggingsfondsen in: Obligaties Vastgoed Aandelen SYNVEST. Morgen begint vandaag. 2 SynVest Beleggen Introductie Tegenwoordig is behoud en groei van vermogen niet eenvoudig.

Nadere informatie

Rabo Groen Obligaties. Rabobank. Een bank met ideeën.

Rabo Groen Obligaties. Rabobank. Een bank met ideeën. Rabo Groen Obligaties Rabobank. Een bank met ideeën. Groenbeleggen met de Rabobank Zuinig zijn op het milieu. We beseffen allemaal hoe belangrijk dat is. Zeker tegenwoordig. Natuurlijk kunnen we zelf actief

Nadere informatie

ING Soft Commodities Clicker. Profiteer van de mogelijke stijging van de prijs van landbouwgrondstoffen. Ieder halfjaar uw rendement vastclicken

ING Soft Commodities Clicker. Profiteer van de mogelijke stijging van de prijs van landbouwgrondstoffen. Ieder halfjaar uw rendement vastclicken Protection Equity Interest Other Deze brochure is opgesteld voor de aanbieding van deze Note en is na sluiting van de inschrijvingsperiode niet meer geactualiseerd. Voor actuele informatie met betrekking

Nadere informatie

Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen.

Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen. Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen. Bent u als belegger op zoek naar rendement én bescherming, zonder de zorgen van het

Nadere informatie

Beleggen in grond onder woningen. Aankondiging Beleggingsmaatschappij Grondfonds. Grondfonds

Beleggen in grond onder woningen. Aankondiging Beleggingsmaatschappij Grondfonds. Grondfonds Beleggingsmaatschappij Grondfonds Aankondiging maart 2011 Beleggingsmaatschappij Grondfonds is een initiatief van Annexum Deze aankondiging bevat een beknopte weergave van het aanbod en kan daardoor niet

Nadere informatie

13492-11-2006. Rabo AEX Top Note. Het is tijd voor de Rabobank. www.rabobank.nl

13492-11-2006. Rabo AEX Top Note. Het is tijd voor de Rabobank. www.rabobank.nl Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

IWM Management B.V. - Obligatie Informatie

IWM Management B.V. - Obligatie Informatie Belegging in IWM Obligaties Deze belegging biedt u de mogelijkheid om indirect te investeren in een actuele franchiseformule. Participatie is mogelijk vanaf 50,- tot 1.000,- of een veelvoud daarvan. De

Nadere informatie

Rabo Eurostoxx 50 Note oktober 2016. Het is tijd voor de Rabobank.

Rabo Eurostoxx 50 Note oktober 2016. Het is tijd voor de Rabobank. Rabo Eurostoxx 50 Note oktober 2016 Het is tijd voor de Rabobank. Rabo Eurostoxx 50 Note oktober 2016 Na de sterke dalingen ten gevolge van de financiële crisis hebben de aandelenmarkten in de eerste helft

Nadere informatie

Obligaties Briqchain Real Estate

Obligaties Briqchain Real Estate Belangrijkste informatie over de belegging Obligaties Briqchain Real Estate van Briqchain B.V. Dit document is opgesteld op 02-okt-2018 Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van

Nadere informatie

Beleggingsmodel Fondsen

Beleggingsmodel Fondsen Beleggingsmodel Fondsen De meest comfortabele manier van beleggen Steeds afgestemd op het actuele beursklimaat Keuze uit verschillende risico s en rendementen Gecombineerde beleggingsexpertise van ABN

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. PROFIEL 2. STRUCTUUR 3. BEHEERDER 4. BELEGGINGSBELEID EN RISICO S 5. KOSTEN 6. OVERIGE INFORMATIE

INHOUDSOPGAVE 1. PROFIEL 2. STRUCTUUR 3. BEHEERDER 4. BELEGGINGSBELEID EN RISICO S 5. KOSTEN 6. OVERIGE INFORMATIE INHOUDSOPGAVE 1. PROFIEL 2. STRUCTUUR 3. BEHEERDER 4. BELEGGINGSBELEID EN RISICO S 5. KOSTEN 6. OVERIGE INFORMATIE 1. PROFIEL Het MM Fortune Fund ( hierna: het fonds) is een open-end beleggingsfonds voor

Nadere informatie

Vermogensfondsen Bijeenkomst 25 november 2015

Vermogensfondsen Bijeenkomst 25 november 2015 Vermogensfondsen Bijeenkomst 25 november 2015 Providence Capital NV is geregistreerd als beleggingsonderneming bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en legt zich onder meer toe op het verrichten van

Nadere informatie

Essentiële Beleggersinformatie

Essentiële Beleggersinformatie Essentiële Beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie

Bijlage bij Agendapunt 7

Bijlage bij Agendapunt 7 Royal Imtech N.V. Bijlage bij Agendapunt 7 Claimemissie -2-1. Aanbeveling De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen zijn van oordeel dat de Uitgifte in het belang is van Royal Imtech N.V., haar

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN

INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN Beleggen brengt risico s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. NOVEMBER 2018 INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN 1. Omschrijving Een beleggingsfonds is te

Nadere informatie

Investeer in het meest gastvrije fonds van Nederland

Investeer in het meest gastvrije fonds van Nederland Investeer in het meest gastvrije fonds van Nederland Het Nederlands Horeca Fonds investeert in kansrijke bestaande en nieuwe horecabedrijven met een grote potentie, waaronder de verdere uitbreiding van

Nadere informatie

De toekomst is nu! 29 januari 2019 Mike van Rijswijk & Armijn Eikelboom Zeist

De toekomst is nu! 29 januari 2019 Mike van Rijswijk & Armijn Eikelboom Zeist Verwijder deze afbeelding en voeg een nieuwe in. Verwijder deze afbeelding en voeg een nieuwe in. De toekomst is nu! 29 januari 2019 Mike van Rijswijk & Armijn Eikelboom Zeist Het verleden is helder, maar

Nadere informatie

Lees in ieder geval de volgende op deze website geplaatste informatie:

Lees in ieder geval de volgende op deze website geplaatste informatie: Deze brochure is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

Risicoprofielen voor Vermogensbeheer A la Carte

Risicoprofielen voor Vermogensbeheer A la Carte Risicoprofielen voor Vermogensbeheer A la Carte Inleiding Onze risicoprofielen 1. Wat is een risicoprofiel? 2. Wat zijn vermogenscategorieën? 3. Welke risicoprofielen gebruiken wij? Uw risicoprofiel 4.

Nadere informatie

CE Credit Management III B.V.

CE Credit Management III B.V. CE Credit Management III B.V. (een besloten vennootschap naar Nederlands recht met statutaire zetel te Barendrecht) Supplement op het prospectus in verband met de aanbieding en uitgifte van maximaal 50.000

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Arthur van der Wal Matthijs Claessens 30 september 2010 www.ingim.com Agenda Huidig mandaat bij ING IM Performance, beleid en vooruitzichten

Nadere informatie

Verder gaan is elke stap zorgvuldig zetten.

Verder gaan is elke stap zorgvuldig zetten. Integrale aanpak Verder gaan is elke stap zorgvuldig zetten. Integrale aanpak Risicobeheersing staat aan de basis van elk beleggingsbeleid. Omdat het renterisico het belangrijkste risico voor pensioenfondsen

Nadere informatie

2. Introductie initiatief

2. Introductie initiatief 8 november 2012 1. Opening 1. Opening 2. Introductie initiatief 3. Profiel van de belegging 4. Financieel-juridische aspecten van het fonds 5. Juridische structuur van het fonds 6. Eerste aankoop: winkelcentrum

Nadere informatie

RFM Regulated Fund Management BV Registratiedocument (als bedoeld in artikel 4:48 lid 1 Wet op het financieel toezicht)

RFM Regulated Fund Management BV Registratiedocument (als bedoeld in artikel 4:48 lid 1 Wet op het financieel toezicht) RFM Regulated Fund Management BV Registratiedocument (als bedoeld in artikel 4:48 lid 1 Wet op het financieel toezicht) I Gegevens betreffende de werkzaamheden van de beheerder RFM Regulated Fund Management

Nadere informatie

ING Dynamic Mix Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen

ING Dynamic Mix Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen ING Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen Zoekt u een aantrekkelijke manier voor vermogensopbouw zonder veel omkijken? Dan zijn de ING Fondsen wellicht iets voor u. ING Fondsen als een moderne,

Nadere informatie

ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018

ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018 ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018 Addendum Prospectus Pag. 1/3 INHOUDSOPGAVE 1. Wijziging hoofdstuk

Nadere informatie

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23

FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 _ FINANCIËLE INFOFICHE LEVENSVERZEKERING VOOR TAK 23 KBC-Life Privileged Portfolio KBC-Life Privileged Portfolio 1 is een tak23-levensverzekering zonder gewaarborgd rendement, waarvan het rendement verbonden

Nadere informatie

Goed moment high yield obligaties te overwegen

Goed moment high yield obligaties te overwegen Goed moment high yield obligaties te overwegen Het tij zit mee voor hoogrentende bedrijfsobligaties, ofwel High Yield obligaties. Deze categorie bedrijfsobligaties kent een relatief hogere coupon dan reguliere

Nadere informatie

Informatiememorandum. Vastgesteld 30 augustus 2012

Informatiememorandum. Vastgesteld 30 augustus 2012 Informatiememorandum Informatiememorandum betreffende de uitgifte van lidmaatschapsrechten van een Investeringscoöperatie tot stand gekomen via het Symbid Platform Vastgesteld 30 augustus 2012 1 Inhoud

Nadere informatie

Leeswijzer. Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Wereld Indexfonds

Leeswijzer. Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Wereld Indexfonds Leeswijzer Essentiële Beleggersinformatie en Financiële Bijsluiter BND Wereld Indexfonds Dit document bevat de essentiële beleggersinformatie en de financiële bijsluiter van het BND Wereld Indexfonds (het

Nadere informatie

PRINCIPLES OF FUND GOVERNANCE HAVEN EUROPEAN VALUE FUND ASIAN VALUE FUND AMERICAN VALUE FUND FUNDAMENT BOND FUND

PRINCIPLES OF FUND GOVERNANCE HAVEN EUROPEAN VALUE FUND ASIAN VALUE FUND AMERICAN VALUE FUND FUNDAMENT BOND FUND PRINCIPLES OF FUND GOVERNANCE HAVEN EUROPEAN VALUE FUND ASIAN VALUE FUND AMERICAN VALUE FUND FUNDAMENT BOND FUND I. INLEIDING Safe Harbour Fund Management B.V. (de Beheerder ) is de beheerder van Haven

Nadere informatie

SynVest Expirerende Lijfrente

SynVest Expirerende Lijfrente Producten SynVest Expirerende Lijfrente Uw lijfrente expireert of u wilt uw huidige polis oversluiten? Beleg bij SynVest voor een goed rendement en een gespreid risico. SynVest. Ondernemend vermogen. Zorgeloos

Nadere informatie

Risicoprofielen Care IS vermogensbeheer

Risicoprofielen Care IS vermogensbeheer Risicoprofielen Care IS vermogensbeheer Bij Care IS vermogensbeheer kunt u beleggen volgens vijf verschillende risicoprofielen: Zeer defensief, Defensief,, Offensief en Zeer offensief. In dit document

Nadere informatie

Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen

Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen Deze toelichting maakt integraal onderdeel uit van het aanvraag/opdracht- en wijzigingsformulier c.q. de overeenkomst Rabo LevensloopSparen/Beleggen. Bewaar

Nadere informatie

Hollandse guru s over Hollandse aandelen. Erik Mauritz 30 Mei 2011

Hollandse guru s over Hollandse aandelen. Erik Mauritz 30 Mei 2011 Hollandse guru s over Hollandse aandelen Erik Mauritz 30 Mei 2011 Programma Introductie Fundamentele paneldiscussie Corné van Zeijl, Willem Burgers en Wim Gille Pauze Technische Analyse Royce Tostrams

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Nieuwsbrief INHOUD. oktober 2011

Nieuwsbrief INHOUD. oktober 2011 Nieuwsbrief ZIB Aquadelta CV Brouwersdam Vastgoed CV oktober 2011 INHOUD - ZIB Aquadelta CV : nieuw ZIB-fonds. Verwachte uitgifte medio december 2011 - Brouwersdam Vastgoed CV : fonds van Seacoast Investments

Nadere informatie

NN First Class Balanced Return Fund

NN First Class Balanced Return Fund NN First Class Balanced Return Fund Alle Fonds onder de loep cijfers zijn per 31/03/015 Het NN First Class Balanced Return Fonds won in het eerste kwartaal 8,9% Zeer sterke performances van aandelen en

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Marjon Brandenbarg 27 september 2012 www.ingim.com Agenda Mandaat ING Markt en Performance Vooruitzichten 2 2011: Mandaat ING Door het Bestuur

Nadere informatie

De Vries Investment Services, Voor objectief en onafhankelijk beleggingsadvies

De Vries Investment Services, Voor objectief en onafhankelijk beleggingsadvies De Vries Investment Services is een onafhankelijk en objectief beleggingsadvieskantoor. Wij begeleiden beleggers bij het realiseren van hun financiële doelstellingen en bieden een service die banken niet

Nadere informatie

TOELICHTEND INFORMATIEMEMORANDUM. met betrekking tot de vergadering van participanten van Sustainable Values Fund

TOELICHTEND INFORMATIEMEMORANDUM. met betrekking tot de vergadering van participanten van Sustainable Values Fund TOELICHTEND INFORMATIEMEMORANDUM met betrekking tot de vergadering van participanten van Sustainable Values Fund te houden op 18 juli 2014, om 11:00 uur Herengracht 537, 1017 BV Amsterdam 2 juli 2014 I

Nadere informatie