Juryrapport Beste Binnenstad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juryrapport Beste Binnenstad 2011-2013"

Transcriptie

1 Juryrapport Beste Binnenstad

2

3 Algemeen Ontwikkeling binnensteden staat centraal Detailhandel Nederland vraagt met de verkiezing Beste Binnenstad aandacht voor de kwaliteiten van onze binnensteden. Detaihandel Nederland doet dit in samenwerking met het Platform Binnenstadsmanagement. Het winnen van de titel Beste Binnenstad is van grote waarde en levert landelijke erkenning op. In 2011 is de verkiezing voor de vijfde maal georganiseerd. Wie worden de opvolgers van Breda, Roermond en Leerdam? Vergelijkbaar aan de vorige editie zijn de deelnemers verdeeld over drie categorieën: 1. Dorpskernen: < inwoners 2. Middelgrote binnensteden: Grote binnensteden: > inwoner Van doorslaggevende betekenis bij de beoordeling van de genomineerden is de ontwikkeling van de binnenstad gedurende de periode Wat de gemeente de laatste 2 jaar heeft gedaan binnen de mogelijkheden. De bereikte resultaten worden kritisch beoordeeld en in relatie gebracht tot visie en beleid. De jury heeft de genomineerde binnensteden beoordeeld op basis van diverse zorgvuldig geselecteerde indicatoren. De genomineerde gemeenten zijn in de categorie Dorpskernen: Hulst, Schagen en Venray. Voor de catergorie Middelgrote binnensteden zijn: Goes, Gouda en Hoogeveen genomineerd. En in de derde catergorie Grote steden zit tussen Eindhoven, Haarlem en Tilburg de Beste Binnenstad. Voorbeelden daarvan zijn de ruimtelijkeconomische ontwikkeling, uitstraling, de aanpak van leegstand, veiligheid en mate van samenwerking tussen de binnenstedelijke actoren. Om tot een weloverwogen oordeel te kunnen komen heeft de jury de beschikking gehad over een breed scala aan gegevens. Zo hebben de steden een uitgebreide motivatie met ondersteunend beeldmateriaal opgesteld, maar zijn ook feiten en cijfers in de binnenstadsbarometer van het Platform Binnenstadsmanagement opgenomen. Door de brede expertise van de jury was het bovendien mogelijk de binnensteden in de volle breedte te beoordelen. De ruimtelijke en economische ontwikkeling van de afgelopen twee jaar komt in de winnende steden volgens de jury het beste tot uiting. Durf en doorzettingsvermogen zijn begrippen die onlosmakelijk verbonden zijn met de investeringen die hebben plaatsgevonden. De volgende gemeenten mogen zich de komende twee jaar de Beste Binnenstad van Nederland noemen: Venray, Hoogeveen en Eindhoven. De juryleden zijn: mevr. E. Bakker-Derks, HBD dhr. P. van den Berg dhr. B. Brayé, Harvard University dhr. J.G. Bruijniks, Detailhandel Nederland (voorzitter vakjury) dhr. S. Riedstra, Ministerie van Infrastructuur en Milieu dhr. L. van der Grinten, KHN dhr. J. J. Meerman, Detailhandel Nederland dhr. F. Wigman, Platform Binnenstadsmanagement dhr. G. van Woerkom, ANWB

4 Venray: dorpskern ontstegen De titel Beste Binnenstad in de categorie dorpskernen komt volgens een jury toe aan de gemeente Venray. De jury beloont met deze titel de ontwikkeling die het centrum heeft doorgemaakt. De recente investeringen getuigen van visie en hebben het economisch klimaat versterkt. Anno 2011 heeft Venray een eigentijds centrum met diverse historische parels. Venray telt weer mee in Noord-Limburg! Vernieuwingsslag De afgelopen jaren is het centrum van Venray compleet vernieuwd. Het centrumplan Centrum op de schop heeft als katalysator gediend van de ruimtelijke vernieuwing. Daarbij is zorgvuldig aandacht geweest voor het historiserend karakter. Alle elementen in de openbare ruimte zijn aangepakt: bestrating, verlichting, groen, kunst en verkeerszaken. Bovendien zorgen pandeigenaren ervoor dat de gevels aansluiten bij het straatbeeld. De jury waardeert de uniforme uitstraling met het behoud van het eigen karakter van straten en pleinen en de professionele aanpak waarbij de beleving van de gast centraal staat. Kernwinkelgebied vrij van verkeer Pleinen en winkelstraten zijn na de herinrichting het domein van de voetganger. Al in een vroegtijdig stadium is dit als een belangrijk uitgangspunt geformuleerd. Het kernwinkelgebied is fysiek afgesloten voor gemotoriseerd- en fietsverkeer. Desondanks is het centrum toegankelijk. Aan de rand van het centrum zijn voor auto s en fietsers parkeervoorzieningen gerealiseerd. Een dynamisch parkeerverwijssysteem leidt bezoekers naar vrije plaatsen. Veelzijdig aanbod Venray mag trots zijn op haar brede voorzieningenaanbod in het centrum. Ruim 200 winkelen horecabedrijven, aangevuld met cultuurhistorie, vormen een aantrekkelijk decor voor bezoekers uit de regio. De diversiteit in het voorzieningenaanbod is groot en alles is op loopafstand te bereiken. Circa 150 evenementen zorgen er bovendien voor dat het centrum een groot gedeelte van het jaar bruist.

5 Nieuw enthousiasme bij ondernemers De investeringen hebben geleid tot nieuwe publiek-private samenwerkingsprocessen. Met de middelen hebben de ondernemers een professionele centrummanager kunnen aanstellen. Inspirerend werkt de introductie van een innovatiefonds door gemeente en ondernemers. Uit het fonds worden vernieuwende ideeën ten aanzien van de uitstraling van het centrum bekostigd. Tot slot is in 2009 het Toeristisch Recreatief Platform Venray opgericht om het centrum van Venray beter op de kaart te zetten. De jury prijst de hoge organisatiegraad en krachtige samenwerking. Met de uitverkiezing van Venray geeft de jury het signaal af dat er ook voor kleinere kernen voldoende kansen zijn voor een professionele en beheersmatige aanpak van het centrum.

6 Hoogeveen: Drentse bescheidenheid verleden tijd De titel Beste Binnenstad in de categorie middelgrote binnensteden komt volgens de jury toe aan Hoogeveen. De jury prijst de bestuurlijke ambitie en aanpak ten aanzien van de kwaliteitsversterking van het centrum. Lef, doorzettingsvermogen en onderlinge samenwerking liggen ten grondslag aan dit succes. De titel dient voor de partijen als stimulans om de ingeslagen weg te vervolgen. Daarnaast geeft de jury met de uitverkiezing van Hoogeveen het signaal af dat er ook voor moderne (voormalig industriële) steden voldoende ontwikkelingskansen zijn. Flinke inhaalslag Hoogeveen is de laatste jaren uitgegroeid tot dé winkelstad in de regio. Waar de stad tot voor de herinrichting als kleurloos kon worden betiteld, wordt de bezoeker anno 2011 verrast. Hoogeveen heeft sfeer gekregen, karakter en een gezonde dosis zelfbewustzijn. Het centrum van de stad is een echt stadshart met een divers aanbod aan voorzieningen. Enkele straten zijn heringericht en er is veel groen toegevoegd. Door de lintbebouwing zijn parkeren en bereikbaarheid daarbij prima georganiseerd. Met als resultaat dat de functies in Hoogeveen centraal staan. Hoofdstraat bruisend middelpunt De Hoofdstraat, waar het water in ere is hersteld in de vorm van het langste kunstwerk van Europa, heeft zich ontwikkeld tot het bruisende centrum van de stad. Over een lengte van 250 meter creëert het stromende water een bijzonder verblijfsklimaat. Twee bruggen en een brugplateau verbinden de beide zijden van de winkelstraat. Terrassen, evenementen en de warenmarkt zorgen voor levendigheid en een verlenging van de verblijfsduur.

7 Vooruitstrevend Binnensteden waarin historie ontbreekt, dienen andere middelen in te zetten om bezoekers aan te trekken. In Hoogeveen geven kunst, cultuur en evenementen karakter aan het centrum. De nieuwe openbare straatverlichting kent vernieuwende elementen, waaronder projectie op bestrating. Het centrummanagement draagt bij aan een jaarrond evenementenprogramma, waarbij de Noorderlichtjesparade internationaal in de prijzen is gevallen. Investeringen hebben geleid tot dynamiek Onderzoeken tonen aan dat de vernieuwing van de binnenstad als een stimulans heeft gewerkt voor het economisch klimaat; de dynamiek in de vorm van nieuwe winkels is groot, de leegstand beperkt, bezoekersaantalen stijgen en bestedingen nemen toe. Eerste BIZ in Nederland De ontwikkelingsvisie voor het stadscentrum heeft geleid tot het juiste gevoel bij ondernemers. In december 2009 is dit tot uiting gekomen in de eerste Bedrijven Investeringszone (BIZ) in Nederland. Alle ondernemers betalen mee aan een schoon, heel en veilig centrumgebied. Verspreid over een aantal jaar worden via deze financieringsstructuur miljoenen geïnvesteerd. Bovendien werken zij samen binnen de Stichting Centrummanagement. Hoogeveen laat zien dat samenwerken loont!

8 Eindhoven: toonaangevend door vernieuwing De jury heeft Eindhoven uitgeroepen tot Beste Binnenstad in de categorie grote binnensteden. Deze prijs heeft de stad vooral te danken aan de grootschalige ruimtelijke ontwikkelingen in de afgelopen jaren en de eenheid die het centrum daardoor uitstraalt. Tijdens de vorige edities van de verkiezing waren enkele ontwikkelingen nog volop in uitvoering, met als gevolg dat de titel destijds te vroeg kwam. Twee jaar later is de jury van mening dat het centrum van Eindhoven dankzij de investeringen nationaal en internationaal op de kaart staat. Onderscheid door vernieuwing In de stad is de recente vernieuwing op alle fronten duidelijk zichtbaar. De gebiedsontwikkeling Rond de Admirant en de herinrichting van het 18 Septemberplein zijn iconen van binnenstedelijke vernieuwing. Het 18 Septemberplein, met het futuristische gebouw De Blob, heeft zich ontwikkeld tot een aantrekkelijke binnenstedelijke schakel tussen de hoofdwinkelstraat en de grootschalige winkels in het overdekte Piazza Center. De warenmarkt krijgt de kans zich hier verder te ontwikkelen. De vernieuwing komt niet alleen tot uiting in ruimtelijke ingrepen. Ook de herinvulling van het industriële erfgoed en de aanpak van citymarketing en mobiliteit zijn voorbeelden van innovatie. Kernwaarden centraal De jury prijst de heldere positionering van de stad en de vastberadenheid van publieke en private partners om de stad verder te ontwikkelen. Kennis, innovatie, technologie en creativiteit zijn kernwaarden die voortdurend houvast bieden en richting geven. De kernwaarden worden opgepakt door ondernemers waardoor regelmatig nieuwe

9 retail- en horecaconcepten worden gepresenteerd aan het publiek. Internationale waardering Niet alleen nationaal, ook internationaal oogst de stad lof. Zo is Eindhoven recentelijk uitgeroepen tot Europese stad van de toekomst en Intelligent Community of the Year De stad doet ook internationaal goede zaken bij het aantrekken van bezoekers, kenniswerkers en studenten. Aansprekende evenementen Eindhoven groeit uit tot een echte evenementenstad. Inmiddels zijn de Dutch Design Week en het festival GLOW toonaangevende evenementen op het gebied van design en lichtkunst. Eindhoven Winterstad is voorzien van een boost door het succes van het Glazen Huis van 3FM op de Markt. Volgens de jury is Eindhoven met deze evenementen grensverleggend en doelbewust. Alertheid gevraagd Een stad die zich op de kaart zet als de Stad van de Toekomst, mag geen moment verslappen. De jury doet dan ook een oproep om te blijven investeren in vernieuwing rondom de thema s innovatie, technologie en creativiteit.

10 Tot slot Over Detailhandel Nederland Detailhandel Nederland is de overkoepelende organisatie van de totale detailhandel in Nederland. Doel is om de belangenbehartiging van de detailhandel in Den Haag en Brussel te optimaliseren en te versterken. Detailhandel Nederland behartigt de gemeenschappelijke sociale en economische belangen van de detailhandel namens de winkeliers. De doelstelling van Detailhandel Nederland is een optimaal functionerende detailhandel. Een aantal projecten van Detailhandel Nederland wordt ondersteund door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Speerpunten van Detailhandel Nederland Detailhandel Nederland heeft als belangrijkste speerpunten Vestigingsvraagstukken, Betalingsverkeer, Europa, Sociale Zaken en Winkelcriminaliteit. Daarbij neemt Detailhandel Nederland standpunten in met betrekking tot actuele zaken. Kwesties waar Detailhandel Nederland zich intensief mee bezighoudt zijn de verlaging van de kosten van het betalingsverkeer, de bereikbaarheid en bevoorrading van de detailhandel, de bestrijding van winkelovervallen en winkeldiefstallen. Ook wordt het werkprogramma van de EU nauwlettend gevolgd om zo vroeg mogelijk te signaleren wat er in Brussel gaat spelen en te anticiperen op de effecten hiervan op de detailhandel. Met de uitbreiding van de Europese Unie wordt de invloed van Brussel steeds groter. Voor de behartiging van de algemene werkgeversbelangen is Detailhandel Nederland met behoud van eigen identiteit en zelfstandigheid betrokken via MKB-Nederland en VNO-NCW. De Nederlandse detailhandel In de Nederlandse detailhandel werken bijna mensen in winkels. Hiermee is de detailhandel de grootste werkgever in Nederland. De omzet van de detailhandel bedroeg in 2009 circa 81 miljard. In de hele Europese Unie werken ongeveer 31 miljoen mensen in de detailhandel in 6,2 miljoen bedrijven met een totale omzet van ongeveer miljard. Lobby en communicatie Detailhandel Nederland is de spreekbuis van de winkeliers van Nederland. Overleg met de overheid en andere overlegstructuren zorgen ervoor dat de stem van de detailhandel wordt gehoord.

11 Colofon Detailhandel Nederland Overgoo JZ Leidschendam Platform Binnenstadsmanagement Bosscheweg WV Boxtel Hoofdbedrijfschap Detailhandel Nieuw Parklaan LE Den Haag Samenstelling en redactie: Platform Binnenstadsmanagement, Detailhandel Nederland Vormgeving en realisatie: Detailhandel Nederland Marina Roos-Jansen Mits met bronvermelding en toestemming van Detailhandel Nederland kunt u de informatie uit deze publicatie gebruiken. De verkiezing Beste Binnenstad worden mede mogelijk gemaakt door: HBD Hoofdbedrijfschap Detailhandel

12

Algemeen Kwaliteiten van de Nederlandse binnensteden De juryleden zijn:

Algemeen Kwaliteiten van de Nederlandse binnensteden De juryleden zijn: Juryrapport Beste Binnenstad 2009-2011 Algemeen Kwaliteiten van de Nederlandse binnensteden Detailhandel Nederland, het Platform Binnenstadsmanagement en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel hebben met

Nadere informatie

DESKUNDIGENOPINIE NIJMEGEN

DESKUNDIGENOPINIE NIJMEGEN DESKUNDIGENOPINIE NIJMEGEN De deskundigenopinie vormt al sinds 2001 een vast programmaonderdeel van het bezoek aan een gaststad. Tijdens een rondwandeling beoordelen de bezoekers de binnenstad op een aantal

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Binnenstad Den Haag 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 De sterke punten Visie Consequente uitvoering en doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Uitnodiging bezoek gaststad Gouda Woensdag 8 juni 2016

Uitnodiging bezoek gaststad Gouda Woensdag 8 juni 2016 Uitnodiging bezoek gaststad Gouda Woensdag 8 juni 2016 Gouda, Beste Binnenstad van Nederland in de categorie middelgrote binnensteden, verwelkomt u als gaststad. Deze prijs heeft Gouda vooral te danken

Nadere informatie

Verkiezing Beste Binnenstad Juryrapport september 2017

Verkiezing Beste Binnenstad Juryrapport september 2017 Verkiezing Beste Binnenstad 2017-2019 Juryrapport september 2017 De jury feliciteert Arnhem met het behalen van een finaleplaats in de categorie grote binnensteden van de Verkiezing Beste Binnenstad. Iedere

Nadere informatie

Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding

Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding Deze notitie beschrijft het Plan van Aanpak en stappenplan voor de herinvoering van centrummanagement in Valkenswaard. Achtereenvolgens wordt ingegaan

Nadere informatie

VISITEKAARTJE VAN DE STAD SAMENVATTING

VISITEKAARTJE VAN DE STAD SAMENVATTING VISITEKAARTJE VAN DE STAD SAMENVATTING VISITEKAARTJE VAN UTRECHT SAMENVATTING KWALITEITSHANDBOEK WINKELWANDELGEBIED OUDE BINNENSTAD GEMEENTE UTRECHT Colofon Oisterwijk, 30 januari 2009 Opgesteld door

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 Binnenstad Den Haag Wonen boven winkels Nederland 26 maart 2015 Ad Dekkers directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 1 De sterke punten Visie Consequente uitvoering

Nadere informatie

UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD Martijn van Dam, DSO/Economie VvE Binnenstad Den Haag 28 maart 2014

UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD Martijn van Dam, DSO/Economie VvE Binnenstad Den Haag 28 maart 2014 UITVOERINGSCONVENANT BINNENSTAD 2014-2018 Martijn van Dam, DSO/Economie VvE Binnenstad Den Haag 28 maart 2014 MOTIVATIE DEN HAAG BESTE BINNENSTAD (IN 250 WOORDEN) Den Haag werkt al vijftien jaar met hart

Nadere informatie

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant'

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' 'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' OPROEP VANUIT DE VRIJETIJDSSECTOR Opgesteld door: Vrijetijdshuis Brabant, TOP Brabant, Erfgoed Brabant, Leisure Boulevard, NHTV, MKB, BKKC, Stichting Samenwerkende

Nadere informatie

De binnenstad van Zwolle anno 2030

De binnenstad van Zwolle anno 2030 De binnenstad van Zwolle anno 2030 Leeswijzer Poster Ir. Michiel van Beek Februari 2016 1 A-status is verstevigd door significante factoren die geïdentificeerd zijn in het rapport De veerkrachtige binnenstad

Nadere informatie

inspiratieboek Raalte

inspiratieboek Raalte inspiratieboek Raalte centrum Inhoud Inspiratie Wat leeft er? Het centrum Inpiratiebeelden Inspiratiebeeld Grote Markt Colofon Inspiratie Raalte is gastvrij. Raalte is kleinschalig. In Raalte kun je voor

Nadere informatie

Intentieverklaring Versterking economisch positie Centrum Alphen aan den Rijn

Intentieverklaring Versterking economisch positie Centrum Alphen aan den Rijn Intentieverklaring Versterking economisch positie Centrum Alphen aan den Rijn Inleiding Het centrum van Alphen aan den Rijn is de ontmoetingsplaats, het culturele- en koopcentrum voor de inwoners van Alphen

Nadere informatie

Het Platform Binnenstadsmanagement. Historie en vernieuwing is de kracht van Dordrecht

Het Platform Binnenstadsmanagement. Historie en vernieuwing is de kracht van Dordrecht Op deze en de volgende pagina's presenteert Felix Wigman de vier finalisten van de verkiezing Beste Binnenstad 2015 2017. Historie en vernieuwing is de kracht van Dordrecht Het Platform Binnenstadsmanagement

Nadere informatie

Meerjarenbeleidplan Stichting Centrummanagement Hoogeveen 2015-2019

Meerjarenbeleidplan Stichting Centrummanagement Hoogeveen 2015-2019 Meerjarenbeleidplan Stichting Centrummanagement Hoogeveen 2015-2019 1. Vraag- en probleemstelling Het huidige meerjarenbeleidplan van de stichting loopt van 2011 tot en met 2014. Sinds een aantal jaren

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ)

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) biz BEDRIJVENINVESTERINGZONE EINDHOVEN VOORWOORD De SOEC (Stichting Ondernemersfonds Eindhoven Centrum) is in 2011 opgericht om het centrum van Eindhoven op een doordachte,

Nadere informatie

Een toekomstbestendige binnenstad voor Harderwijk

Een toekomstbestendige binnenstad voor Harderwijk Een toekomstbestendige binnenstad voor Harderwijk Startbijeenkomst Felix Wigman, BRO 205X00691 Programma Opening wethouder Presentatie BRO Centrumschouw met 4 verhalen: verblijven, retail, cultuur en wonen

Nadere informatie

Jaarbeurs van de toekomst

Jaarbeurs van de toekomst Jaarbeurs van de toekomst Herontwikkeling Jaarbeursterrein De herontwikkeling van het Jaarbeursterrein is in 2015 gestart en zal doorlopen tot minimaal 2026. Belangrijk uitgangspunt is dat Jaarbeurs haar

Nadere informatie

Masterplan Grote Markt en omgeving

Masterplan Grote Markt en omgeving Masterplan Grote Markt en omgeving Tweede participatiemoment 2 april 2015 Grontmij HOSPER Uforce Verloop van deze avond 1. Welkom 2. Stand van zaken: wat is er gebeurd sinds het eerste participatiemoment

Nadere informatie

panel: : Stadsvisie 2030

panel: : Stadsvisie 2030 Uitkomsten 1 e peiling Enkhuizer stadspanel panel: : Stadsvisie 2030 Concept, 4 februari 2009 Samenvatting Inwoners van de gemeente Enkhuizen hebben in januari 2009 op verzoek van het gemeentebestuur hun

Nadere informatie

JURYRAPPORT BLAStprijs 2018

JURYRAPPORT BLAStprijs 2018 JURYRAPPORT BLAStprijs 2018 COLOFON april 2018 Organisatie en uitvoering Vormgeving Met dank aan Stichting BLASt YURR studio en Burg, Burg De jury Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Breda Gemeente Breda BNA

Nadere informatie

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Stad Antwerpen: Beleidsnota Detailhandel 2013 6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Florerende winkels zijn voor Antwerpen van groot belang. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de Antwerpenaar alles

Nadere informatie

Centrumperspectief. Concept. De hoofdlijnen - concept Juli 2016

Centrumperspectief. Concept. De hoofdlijnen - concept Juli 2016 Centrumperspectief Concept De hoofdlijnen - concept Juli 2016 Programma 19.00 19.30 Inloop 19.30 19.35 Welkomstwoord 19.35 20.05 Concept centrumperspectief 20.05 20.20 Ruimte voor verdieping / vragen 20.20

Nadere informatie

figuur 1a Plankaart OOB

figuur 1a Plankaart OOB figuur 1a Plankaart OOB 12 2De opgave: Compact, Compleet en Comfortabel Mensen maken de stad. De afgelopen 25 jaar heeft het centrum van Nieuwegein zich ontwikkeld tot een prima winkellocatie en een aantrekkelijke

Nadere informatie

Position paper binnenstad Eindhoven

Position paper binnenstad Eindhoven 18-5-2015 Position paper binnenstad Eindhoven Commissie Economie en Mobiliteit 19 mei 2015 Bureau voor Economische Argumentatie Herbert ter Beek i.s.m. Cees-Jan Pen, lectoraat Brainport Fontys Hogescholen

Nadere informatie

LATEN WE SAMEN ZORGEN DAT ONS CENTRUM NOG MEER GAAT KLOPPEN!

LATEN WE SAMEN ZORGEN DAT ONS CENTRUM NOG MEER GAAT KLOPPEN! EEN KLOPPEND HART LATEN WE SAMEN ZORGEN DAT ONS CENTRUM NOG MEER GAAT KLOPPEN! ONS CENTRUM in beeld en cijfers WIST U DAT. wij ruim 50.000 m2 detailhandel hebben in ons centrum (vergelijk centrum Helmond,

Nadere informatie

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde?

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde? 24 februari 2016 Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat Wat komt er aan de orde? Opening Wethouder: dhr. W. Van Tilborg Toelichting, dhr. R. Vermeulen Doelstellingen voor het

Nadere informatie

Piek Binnenstad. Ontwikkelingen en kansen. Oktober 2009

Piek Binnenstad. Ontwikkelingen en kansen. Oktober 2009 Piek Binnenstad Ontwikkelingen en kansen Oktober 2009 Pieken in de Drechtsteden Doel Pieken in de Drechtsteden Inspirerend beeld over de koers van de Drechtsteden Bundeling van krachten tussen Drechtsteden

Nadere informatie

Nieuwe binnensteden Kennisnetwerk Nieuwe Binnensteden 30 mei 2018, Utrecht Felix Wigman

Nieuwe binnensteden Kennisnetwerk Nieuwe Binnensteden 30 mei 2018, Utrecht Felix Wigman Nieuwe binnensteden Kennisnetwerk Nieuwe Binnensteden 30 mei 2018, Utrecht Felix Wigman P00124 Voorstellen: Felix Wigman Onafhankelijke stichting (1995) 70 deelnemers (pps binnensteden) 15 begunstigers

Nadere informatie

Analyses detailhandelsvisie. 10 september 2015 Stefan van Aarle

Analyses detailhandelsvisie. 10 september 2015 Stefan van Aarle Analyses detailhandelsvisie 10 september 2015 Stefan van Aarle BRO Sinds 1962 Programma Ontwerp Ordenen Regionale en lokale Visies: samenwerking tot ontwikkelplan Supermarkten, PDV / GDV, internethandel,

Nadere informatie

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol ONTMOET WOLLE Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol geschiedenis en cultuur. Zwolle kent jaarlijks vele bezoekers, ieder met

Nadere informatie

Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk. werkplaats winkels

Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk. werkplaats winkels Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk werkplaats winkels Visie Een compact en aantrekkelijk winkelgebied voor iedereen waar het plezierig vertoeven, werken en wonen is. Het centrumgebied nu Toenemende

Nadere informatie

Meest Gastvrije Stad 2010

Meest Gastvrije Stad 2010 Meest Gastvrije 200 Colofon Samensteller: Lennert Rietveld Van Spronsen partners horeca-advies Herenweg 83 2362 EJ Warmond T: 07-548867 E: lennertrietveld@spronsen.com W: www.spronsen.com In samenwerking

Nadere informatie

Schouwburg de Kampanje Den Helder

Schouwburg de Kampanje Den Helder Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending Arie Keppler Prijs 016 SCHOUWBURG DE KAMPANJE DEN HELDER INTRODUCTIE EEN MARITIEM ENSEMBLE Schouwburg De Kampanje

Nadere informatie

Verkiezing Beste Binnenstad Juryrapport September 2017

Verkiezing Beste Binnenstad Juryrapport September 2017 Verkiezing Beste Binnenstad 2017-2019 Juryrapport September 2017 De binnenstad van Purmerend heeft de afgelopen twee jaar grote stappen gemaakt, maar deze stappen zijn net niet voldoende om te behoren

Nadere informatie

Uitvoering centrumvisie Beilen

Uitvoering centrumvisie Beilen Uitvoering centrumvisie Beilen Plan van aanpak STATUS definitief OPDRACHTGEVER gemeente Midden-Drenthe GRONINGEN 10 juli 2018 Colofon Bestuurlijk opdrachtgever: Ambtelijk opdrachtgever: Programma-/centrummanager:

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering aanloopstraten. Presentatie 31 mei 2012

Kwaliteitsverbetering aanloopstraten. Presentatie 31 mei 2012 Kwaliteitsverbetering aanloopstraten Presentatie 31 mei 2012 Vooraf Aanleiding: BRO rapportage 2009 Conceptplan Brusselsestraat e.o. 2010 Verandering economische situatie 2009-2012 Vraagstelling: Actuele

Nadere informatie

Nr. 1 s-hertogenbosch voor de derde maal Meest Gastvrije Stad van Nederland 2012, en iets uitgelopen op de concurrentie

Nr. 1 s-hertogenbosch voor de derde maal Meest Gastvrije Stad van Nederland 2012, en iets uitgelopen op de concurrentie Nr. 1 s-hertogenbosch voor de derde maal Meest Gastvrije Stad van Nederland 2012, en iets uitgelopen op de concurrentie Gastvrije Stad blijkt dat het verschil van s-hertogenbosch in 2011 met Breda iets

Nadere informatie

Activiteitenplan en begroting. BIZ Ootmarsum 2017

Activiteitenplan en begroting. BIZ Ootmarsum 2017 BIZ Ootmarsum Activiteitenplan en begroting BIZ Ootmarsum 2017 Ruimtelijke kwaliteit voor een aantrekkelijke en veilige omgeving. Groen (bloembakken enz.), aankleding binnenstad & straatmeubilair e.d..

Nadere informatie

Retailsymposium. 14 november 2017

Retailsymposium. 14 november 2017 Retailsymposium 14 november 2017 Programma 19.20 uur Introductie door gedeputeerde Hans Teunissen en Paul Berden 20.30 uur Korte pauze 1.5 jaar ervaring van de Limburgse pilotgemeenten 20.40 uur Anders

Nadere informatie

Waarom Beste Binnenstad?

Waarom Beste Binnenstad? Waarom Beste Binnenstad? 1 Waarom Beste Binnenstad? 0. Feiten over Gouda 1. Aansturing; structuur en beleid 2. Basis op orde 3. Flankerend beleid 4. Be good and tell it - stadsmarketing 5. DNA van Gouda

Nadere informatie

Binnenstadsmanagement in de toekomst

Binnenstadsmanagement in de toekomst Binnenstadsmanagement in de toekomst Felix Wigman Themabijeenkomst 1 april 2015 #transitiecm Inhoud 1. Terugblik op de afgelopen 35 jaar 2. Veranderingen in de binnenstad 3. Participatie in binnenstadsmanagement

Nadere informatie

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30 Unibail-Rodamco Upgrade Kick-off Stadshart meeting Zoetermeer Gemeente Zoetermeer Programma 1. 1. Welkom 19:30-19:40 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50 Sfeervolle en bruisende binnenstad Achtergrond

Nadere informatie

Actieplan binnenstad Maassluis

Actieplan binnenstad Maassluis Actieplan binnenstad Maassluis 1 Inleiding De dynamiek in de detailhandel is bijzonder groot en kent vele trends en ontwikkelingen. Een aantal trends is al jaren zichtbaar, zoals schaalvergroting. Andere

Nadere informatie

Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds

Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds In het meerjarenbeleidsplan van de Stichting Zwollefonds Binnenstad is het organiseren en aanjagen van goede evenementen en activiteiten in

Nadere informatie

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland Meest Gastvrije van Nederland 2009 Meest Gastvrije 2009 is een onderzoek van Van Spronsen Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland Top 2 Meest Gastvrije van Nederland De uitkomsten zijn

Nadere informatie

de hangende keukens boven het Damsterdiep zicht op Damsterdiep vanaf Solwerderstraat historische foto Dijkstraat Gouden Pand nummer 1 en 3

de hangende keukens boven het Damsterdiep zicht op Damsterdiep vanaf Solwerderstraat historische foto Dijkstraat Gouden Pand nummer 1 en 3 Grootschalige detailhandel Aan de beide uiteinden van de Dijkstraat, het Cleveringaplein en de Ossendrift liggen grootschaliger detailhandelfuncties die complementair zijn aan de winkels in de Dijkstraat.

Nadere informatie

INVENTARISATIE STELLINGEN BINNENSTAD. A. Kernwinkelgebied en dwaalmilieu EENS ONEENS

INVENTARISATIE STELLINGEN BINNENSTAD. A. Kernwinkelgebied en dwaalmilieu EENS ONEENS INVENTARISATIE STELLINGEN BINNENSTAD A. Kernwinkelgebied en dwaalmilieu EENS ONEENS 1 Het kernwinkelgebied bestaat uit: Hoogeindse straat, Waterstraat, Markt, Varkensmarkt, Voorstad en de winkelpromenade

Nadere informatie

Meerjarenbeleidplan 2012-2016 Stichting Centrummanagement Haaksbergen

Meerjarenbeleidplan 2012-2016 Stichting Centrummanagement Haaksbergen Meerjarenbeleidplan 2012-2016 Stichting Centrummanagement Haaksbergen 1. Doelstellingen De Stichting Centrummanagement Haaksbergen heeft als doel om namens de ondernemers, het centrum van Haaksbergen op

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Ruimte voor initiatieven Workshop voor inwoners, organisaties en ondernemers: 11 oktober 2017 Diversiteit aan speelplekken aanbrengen,

Nadere informatie

Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert.

Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert. Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert. Onze missie Waar wij voor staan Door het versterken van de signatuur van de Maastrichtse mode- en designsector in combinatie met de sterke reputatie

Nadere informatie

versie: 16 februari 2015

versie: 16 februari 2015 1 versie: 16 februari 2015 2 Inhoud Introductie... 4 Meten om te weten... 5 Techniek... 6 Werking van de sensoren... 6 Privacy... 6 Bezoekers... 7 Unieke bezoekers per dag... 7 Bezoekduur... 9 Gemiddelde

Nadere informatie

Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek. Forse investering noodzakelijk! Centrum op de schop!

Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek. Forse investering noodzakelijk! Centrum op de schop! Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek Goor als winkelhart van de Hof van Twente aangevuld met muzikale elementen: Beeld bepalende elementen (muziekkoepel etc.); Muzikale evenementen (zie Bigband festival);

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement

Huishoudelijk regelement Huishoudelijk regelement Versie: Augustus 2015 Stichting Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs KvK 12053680 Postbus 3050 5902 RB VENLO 1 www.lvdgprijs.nl Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Ontstaan... 3

Nadere informatie

Het Nieuwe Winkelen. mobiel sociaal lokaal

Het Nieuwe Winkelen. mobiel sociaal lokaal Het Nieuwe Winkelen mobiel sociaal lokaal Het nieuwe winkelen van de consument Filmpje Het Nieuwe Winkelen Winkelen is van alle tijden. Maar de manier waarop een klant zijn aankopen doet verandert. De

Nadere informatie

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie T P E C N O C Hollands Spoor en omgeving mei 2008 2 Inleiding 1 Straatnamenkaart 1 Inleiding Voorwoord Voor u ligt de Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving.

Nadere informatie

Stad Lommel. Citymarketing

Stad Lommel. Citymarketing Stad Lommel Citymarketing 1 Wat is citymarketing? Citymarketing = gestructureerd en geïntegreerd beheer van Merkimago en naamsbekendheid van stad / gemeente Ontwikkeling van initiatieven en projecten Levenskwaliteit

Nadere informatie

JURYRAPPORT NATIONALE CITYMARKETING TROFEE

JURYRAPPORT NATIONALE CITYMARKETING TROFEE JURYRAPPORT NATIONALE CITYMARKETING TROFEE DE NATIONALE CITYMARKETING TROFEE 2018 Juryrapport Rotterdam, 8 mei 2018 3 Algemeen De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt jaarlijks uitgereikt aan de

Nadere informatie

Toekomst binnenstad Oosterhout

Toekomst binnenstad Oosterhout Toekomst binnenstad Oosterhout Bijeenkomst 12 mei 2016 Stefan van Aarle Wie ben ik? Zelfstandig ondernemer Kwartiermaker binnenstad Tilburg Adviseur retail en centrummanagement Zes jaar ervaring in consultancy

Nadere informatie

Wordt uw uitje door de vakjury uitgeroepen tot het Meest innovatieve uitje van 2013?

Wordt uw uitje door de vakjury uitgeroepen tot het Meest innovatieve uitje van 2013? Wordt uw uitje door de vakjury uitgeroepen tot het Meest innovatieve uitje van 2013? Wordt uw innovatieve ontwikkeling de opvolger van de Koesafari van de Vechtdalhoeve? Dé winnaar van de titel Meest innovatieve

Nadere informatie

PEILING INWONERSPANEL: EDE CENTRUM

PEILING INWONERSPANEL: EDE CENTRUM PEILING INWONERSPANEL: EDE CENTRUM ACHTERGROND EN OPZET De gemeente Ede wil Ede Centrum nieuw leven inblazen en heeft ervoor gekozen om de ontwikkeling van het centrumgebied een speerpunt te maken van

Nadere informatie

Ondernemerskansen in sterk centrum met unieke kwaliteit

Ondernemerskansen in sterk centrum met unieke kwaliteit N I J V E R D A L Ondernemerskansen in sterk centrum met unieke kwaliteit V O O R W O O R D I N H O U D 1. Kengetallen 2. Het onderscheidend vermogen van Nijverdal 3. Winkelstructuur en beleid 4. Het winkelaanbod:

Nadere informatie

Retailplekken met betekenis

Retailplekken met betekenis Retailplekken met betekenis 5 juni 2018 - Provada Jos Sentel Manager Strategy & Research Inhoud Achtergrond: plekken met betekenis Mijn lessen Hoe voeg je betekenis toe? Conclusies Achtergrond Beeld: Pim

Nadere informatie

Welkom bij De Nieuwe Binnenstad

Welkom bij De Nieuwe Binnenstad Welkom bij De Nieuwe Binnenstad Wie zijn we? 12.45 Opening 13.00 Intervisie Programma - Regionale afspraken met Marliecke Heck (provincie Noord-Holland) - Integrale aanpak voor economische vitaliteit van

Nadere informatie

Actuele vacatures. Adviseurs voor Ruimte en Strategie

Actuele vacatures. Adviseurs voor Ruimte en Strategie Actuele vacatures Vind jij deze opgave leuk? Centrumgebieden veranderen. In de gemiddelde winkelstraat in Nederland is het aantal bezoekers in 10 jaar tijd met 20% gedaald. De uitdaging is om centrumgebieden

Nadere informatie

MKB-Nederland Noord. Folder Lokale Partners

MKB-Nederland Noord. Folder Lokale Partners MKB-Nederland Noord Folder Lokale Partners Samen haar lokale partners werkt MKB-Nederland aan krachtige en effectieve lobby op lokaal niveau. Dit document legt uit wat het Lokaal Partnerschap precies inhoudt

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

dbruist Zwolle Zwolle Bruist De Strategische agenda Binnenstad

dbruist Zwolle Zwolle Bruist De Strategische agenda Binnenstad Zwolle Zwolle Bruist De Strategische agenda Binnenstad 2017-2022 Inleiding Zwolle heeft de ambitie om de meest aantrekkelijke binnenstad van Noordoost-Nederland te worden en te blijven. Daarvoor moeten

Nadere informatie

Geluksmomenten voor iedereen Wordt uw uitje uitgeroepen tot het Meest maatschappelijke uitje van 2015?

Geluksmomenten voor iedereen Wordt uw uitje uitgeroepen tot het Meest maatschappelijke uitje van 2015? Geluksmomenten voor iedereen Wordt uw uitje uitgeroepen tot het Meest maatschappelijke uitje van 2015? Voor het vijfde jaar op rij organiseert ANWB de verkiezing van Leukste uitje van Nederland. Naast

Nadere informatie

WORDT UW STAD DE EERSTE EUROPESE HOOFDSTAD VAN SLIM TOERISME?

WORDT UW STAD DE EERSTE EUROPESE HOOFDSTAD VAN SLIM TOERISME? WORDT UW STAD DE EERSTE EUROPESE HOOFDSTAD VAN SLIM TOERISME? FACTSHEET 1. WORDT UW STAD DE EERSTE EUROPESE HOOFDSTAD VAN SLIM TOERISME? In lijn met een door het Europees Parlement voorgestelde voorbereidende

Nadere informatie

Boodschap: waardering

Boodschap: waardering Het komt niet vaak voor dat we het in Hengelo ergens over eens zijn, laat staan over een lastig onderwerp als onze Binnenstad. Laten we deze kans grijpen en met elkaar de volgende stappen zetten. Elke

Nadere informatie

Samenvatting Plan van Aanpak Centrummanagement Grave. Ondernemersvereniging Graveon

Samenvatting Plan van Aanpak Centrummanagement Grave. Ondernemersvereniging Graveon Samenvatting Plan van Aanpak Centrummanagement Grave Ondernemersvereniging Graveon VOORWOORD Deze visie en plan van aanpak voor de start van Centrummanagement Grave is tot stand gekomen door samenwerking

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie

Meest Gastvrije Stad 2010

Meest Gastvrije Stad 2010 Meest Gastvrije 200 Colofon Samensteller: Lennert Rietveld Van Spronsen partners horeca-advies Herenweg 83 2362 EJ Warmond T: 07-548867 E: lennertrietveld@spronsen.com W: www.spronsen.com In samenwerking

Nadere informatie

Ondertussen in Nederland: Strategieen voor vitale binnensteden. Nienke van Gerwen 30 November 2017, Antwerpen

Ondertussen in Nederland: Strategieen voor vitale binnensteden. Nienke van Gerwen 30 November 2017, Antwerpen Ondertussen in Nederland: Strategieen voor vitale binnensteden Nienke van Gerwen 30 November 2017, Antwerpen Even voorstellen Adviseur retail en centrummanagement BRO Programmamanager Platform Binnenstadsmanagement

Nadere informatie

Actualisatie Centrumvisie Rhenen

Actualisatie Centrumvisie Rhenen Actualisatie Centrumvisie Rhenen Vanavond: naar een actuele visie Visie 2009, stand 2016 Trends en middelgrote centrumgebieden Marktruimte Actualisatie van de visie In gesprek over het vervolg, hoe realiseren

Nadere informatie

Waarom een visie voor de binnenstad?

Waarom een visie voor de binnenstad? Waarom een visie voor de binnenstad? De gemeente Zaltbommel is bezig met het opstellen van een integrale visie voor de binnenstad. Het doel van de visie is om sturing te geven aan toekomstige ontwikkelingen

Nadere informatie

Titel DALING GEBRUIK BINNENSTEDELIJKE PARKEERPLAATSEN

Titel DALING GEBRUIK BINNENSTEDELIJKE PARKEERPLAATSEN KvK Haaglanden 28108453 BTW NL.8154.15.394.B01 Onderwerp: Artikel Parkeerbarometer Opsteller: Rob Ebbing Datum: 21 november 2013 Titel DALING GEBRUIK BINNENSTEDELIJKE PARKEERPLAATSEN Inleiding De Parkeerbarometer,

Nadere informatie

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Koningin Wilhelminalaan 2 Leidschendam Postbus 905 2270 AX Voorburg Telefoon 14 070 Fax (070) 320 13 02 www.leidschendam-voorburg.nl info@leidschendam-voorburg.nl

Nadere informatie

De binnenstad in 2020. Binnenstadsdebat Nijmegen 25 juni 2012 Felix Wigman Directeur BRO

De binnenstad in 2020. Binnenstadsdebat Nijmegen 25 juni 2012 Felix Wigman Directeur BRO De binnenstad in 2020 Binnenstadsdebat Nijmegen 25 juni 2012 Felix Wigman Directeur BRO Trends & Ontwikkelingen Consument Mobiel Goed geïnformeerd (internet) Kritisch, hoge verwachtingen Zoekt beleving,

Nadere informatie

De Detaillist maart e jaargang 05

De Detaillist maart e jaargang 05 PARKEERGARAGES STAAN LEEG, PARKEERTARIEVEN STIJGEN DOOR! ONLINE VERSIE De Detaillist maart 2015 2e jaargang 05 OVER ONS SPEERPUNTEN PUBLICATIES LEDEN CONTACT Vandaag is de Nationale Parkeertest gepubliceerd.

Nadere informatie

Huur of koop winkelruimte op Niersprinkstraat 2 Markt 9 te Kerkrade (prijs op aanvraag)

Huur of koop winkelruimte op Niersprinkstraat 2 Markt 9 te Kerkrade (prijs op aanvraag) Huur of koop winkelruimte op Niersprinkstraat 2 Markt 9 te Kerkrade (prijs op aanvraag) Aanbiedende partij: MVGM Bedrijfshuisvesting Email: jwa.koevermans@mvgm.nl Telefoon: 033-4605300 Website: http://www.mvgm.nl

Nadere informatie

Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling

Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling A. Subsidies voor incidentele activiteiten en projecten A.1 Doelstelling: Herkenbare en onderscheidende culturele identiteit door behoud en ontwikkeling

Nadere informatie

Algemeen. Ontwikkeling binnensteden staat centraal. Verkiezingsproces 2015-2017

Algemeen. Ontwikkeling binnensteden staat centraal. Verkiezingsproces 2015-2017 JURYRAPPORT BESTE BINNENSTAD 2015-2017 Algemeen Ontwikkeling binnensteden staat centraal Om de twee jaar leven binnensteden in Nederland toe naar de uitreiking van de titel Beste Binnenstad. Het Platform

Nadere informatie

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018 HERINRICHTING MARKTSTRAAT Mw. I. Verkuijlen Harry Bouquet Mariko van Ojen Hilde Vandekeybus projectwethouder projectleider communicatie ontwerper openbare ruimte 28 juni 2018 PROGRAMMA OPENING TOELICHTING

Nadere informatie

Gemeente Beverwijk. Wethouder Tim De Rudder

Gemeente Beverwijk. Wethouder Tim De Rudder Gemeente Beverwijk Wethouder Tim De Rudder https://www.youtube.com/watch?v=hdoxyqpivas 2 Rabobank Utrechtse Waarden Jappie van der Heide (manager MKB) Rabobank-IJmond 4 Rabobank Utrechtse Waarden Alleen

Nadere informatie

Retail Management Center

Retail Management Center Retail Management Center Retailvisie en positionering Vught Carine Ghazzi Huib Lubbers 29-1-2015 Copyright RMC 2012 1 Retail Management Center Retail Management Center is een retailadviesbureau waar strategische

Nadere informatie

SDBE Nieuwsbrief voor winkeliers

SDBE Nieuwsbrief voor winkeliers Ruimte voor logo of foto SDBE Nieuwsbrief voor winkeliers Uitgave van Stichting Detailhandelsplatform Binnenstad Eindhoven (SDBE) (voor ondernemers in het rode steentjesgebied ) J A A R G A N G 1 1 J U

Nadere informatie

Ramblas in Weert Inspiratie voor toekomstige projecten

Ramblas in Weert Inspiratie voor toekomstige projecten Ramblas in Weert Inspiratie voor toekomstige projecten La Rambla Een bekende en populaire, ruim 1200 meter lange straat, in het centrum van Barcelona die in het midden alleen toegankelijk is voor voetgangers.

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Ruimte DSO/2014.1230 RIS 279665 070-353 46 19. 19 december 2014. Agenda Oude Centrum

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Ruimte DSO/2014.1230 RIS 279665 070-353 46 19. 19 december 2014. Agenda Oude Centrum Wethouder van Binnenstad, Stadsontwikkeling en Buitenruimte en Wethouder van Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur B.A. Revis en J. Wijsmuller Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie

Nadere informatie

Gemeente Den Haag PLAN VAN AANPAK ZEEHELDENKWARTIER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag PLAN VAN AANPAK ZEEHELDENKWARTIER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2009.1807 RIS 164932 PLAN VAN AANPAK ZEEHELDENKWARTIER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - in de detailhandelsnota (rv 112) de ambitie is neergelegd

Nadere informatie

KNIPSELKRANT VERKIEZING. September 2006 Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de VNG

KNIPSELKRANT VERKIEZING. September 2006 Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de VNG KNIPSELKRANT VERKIEZING September 2006 Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de VNG 1 Juni 2006 OPROEP geplaatst op website van NOC*NSF, VNG en VSG en als persbericht verstuurd Doe mee met de verkiezing

Nadere informatie

Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid

Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid en vice-versa Unizo Katalysator Datgene wat een proces of verloop bevordert ( of vertraagt) Publieke Ruimte Economische activiteiten Unizo 2 1 PUBLIEKE RUIMTE

Nadere informatie

HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO

HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO WELKOM IN HET NIEUWE HART VAN ALMELO! Sinds enige tijd werkt de stad Almelo aan een ambitieuze transformatie van de westelijke binnenstad. Met het doortrekken van het Overijssels

Nadere informatie

Actuele vacatures. Adviseurs voor Ruimte en Strategie

Actuele vacatures. Adviseurs voor Ruimte en Strategie Actuele vacatures Vind jij deze opgave leuk? Centrumgebieden veranderen. In de gemiddelde winkelstraat in Nederland is het aantal bezoekers in 10 jaar tijd met 20% gedaald. De uitdaging is om centrumgebieden

Nadere informatie

FIETSSTRATEN DE DOODSTEEK VOOR DE MIDDENSTAND? Kees van Ommeren Renee van der West Decisio

FIETSSTRATEN DE DOODSTEEK VOOR DE MIDDENSTAND? Kees van Ommeren Renee van der West Decisio FIETSSTRATEN DE DOODSTEEK VOOR DE MIDDENSTAND? Kees van Ommeren Renee van der West Decisio Indeling Introductie Polarisatie in discussie over fietsstraten, parkeren en effect op winkels en omzet Beschouwing

Nadere informatie

Koninginnedag Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012

Koninginnedag Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012 Koninginnedag 2012 Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012 Programma bijeenkomst Welkomstwoord burgemeester Elzenga Presentatie projectleider Koninginnedag 2012 Gelegenheid

Nadere informatie

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Overzichtstekening 9 8 7 6 5 4 3 2 1 verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Wat vooraf ging... Waarom herinrichting Centrum? In juni 2012 heeft de gemeenteraad de notitie 'Op weg naar een leefbaar

Nadere informatie