Schooljaar , nr. 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schooljaar 2015-2016, nr. 2"

Transcriptie

1 Schooljaar , nr. 2 Agenda 22-9: Proefles schaatsen groep 5 t/m : Start verkoop kinderpostzegels 28-9 t/m 2-10 Week van de pauzehap 30-9: OT-4 bijeenkomst Mantgum 5/8-10: Start gymnastieklessen Mantgum, Weidum 7-10: Start Kinderboekenweek 9-10: Schaatslessen groep 5 t/m 8 in Leeuwarden 16-10: Schaatslessen groep 5 t/m 8 in Leeuwarden t/m 23-10: Herfstvakantie 30-10: Schaatslessen groep 5 t/m 8 in Leeuwarden 6-11: Schaatslessen groep 5 t/m 8 in Leeuwarden 1-11: Schaatslessen groep 5 t/m 8 in Leeuwarden 11-11: Nationaal Schoolontbijt 11-11: Sint Maarten 19-11: Schaatslessen groep 5 t/m 8 in Leeuwarden 25-11: Gearhingdag, alle leerlingen vrij Start schooljaar De gouden weken/dagen worden ingezet om het goud wat wij in handen hebben, onze leerlingen, in korte tijd te smeden en kneden zodat er een fijne sfeer in de groep heerst. Een heel schooljaar lang. Het accent ligt op groepsvormende activiteiten en oudercontact. De dynamische driehoek tussen leerkracht, kind en ouder staat centraal in onze aanpak. Zoals we de laatste jaren al gewend waren zijn we ook dit schooljaar gestart met een inloop voor ouders en kinderen. Na een gezamenlijk foto zoek spel zijn de leerlingen in hun eigen groep gestart en stond de koffie voor de ouders klaar. De eerste dagen zijn er in de klassen veel groepsbindende spelletjes gedaan, regels gemaakt, taken verdeeld, geknutsel etc. etc. In het prachtige decor van het Iepen loftspul is het eerste deel van deze dagen afgesloten met een gezellige picknick. Dinsdag 1 september waren de omgekeerde oudergesprekken. Voor ouders en leerkrachten soms even wennen, maar bedankt voor alle fijne gesprekken en ingevulde formulieren!

2 Wolkom juf Paulien en Juf Inge! Hallo allemaal! Ik ben juf Paulien, ik heb een aantal ouders al even ontmoet in de klas en met de omgekeerde oudergesprekken. Toch leek het me leuk om me nog even voor te stellen via de nieuwsbrief. Ik ben nu alweer een aantal weken aan het werk in de groepen 1 t/m 4, waar ik het erg naar mijn zin heb. Voordat ik op De Krunenstrobbe kwam werken, werkte ik als logopedist op het speciaal onderwijs in Heerenveen. Ik woon samen met mijn vriend in Wommels. In mijn vrije tijd doe ik aan volleybal en daarnaast vind ik het ook erg leuk om lekker eten te maken. Als ik dan nog tijd over heb, mag ik ook wel graag een boek lezen. Ik verveel me nooit! Ik hoop op een fijne tijd op De Krunenstrobbe met alle leerlingen en collega's, dat gaat vast goed komen! Even voorstellen Ik ben Inge Westhof, ik woon in Sneek en ben 25 jaar oud. Sinds augustus ben ik aan het werk in groep 5, 6, 7 en 8 als onderwijsassistent. Op dit moment studeer ik aan de Pabo in Leeuwarden maar hoop zeer binnenkort af te studeren, hiervoor heb ik de opleiding onderwijsassistent gevolgd. Voor beide opleidingen heb ik veel stage gelopen op verschillende scholen hier in de omgeving. Mijn hobby s zijn paardrijden en wandelen. Ik heb een eigen paard die ik zo n 4 keer in de week train en ik hoop in de toekomst weer wedstrijden te kunnen gaan rijden. Ook vind ik het leuk om te winkelen en af te spreken met vrienden om leuke dingen te gaan doen. Ik ben nu een aantal weken aan het werk op school, ik heb het erg naar mijn zin in groep 5, 6, 7 en 8 en natuurlijk ook op school! Het wordt vast een erg leuk, gezellig en vooral leerzaam schooljaar! Hup juf Sepkje! Op 19 septimber is it dan safier! Mei freondin Laura en suske Jeltsje sil ús juf Sepkje op e trapers foar stichting Make a memory. Hielendal de Mont Ventoux op fytse.neffes ús hat juf Sepkje genôch treent en komt it grif goed. Berch op sil wol eefkes switten wêze mar wy tomje allegear foar juf. Sukses Sepkje, we heare de ferhalen de 21 ste wol! Gymnastyk Fanôf 5 oktober (wike 41) oant 1 maaie geane álle groepen ien kear yn de wike mei de bus nei in gymnastykhal. Groep 1 o/m 4 stapt moandeis om oere yn de bus dy t harren nei de sporthal yn Mantgum bringt. Om oere binne de bern wer yn Jorwert.

3 De groepen 5 o/m 8 geane tongersdei te middei om oere yn de bus nei Weidum. Yn Weidum wurde de Jorwerter bern bij de bern fan It Pertoer út Weidum foecht. De groepen 5 en 6 fan beide skoallen en de groepen 7 en 8 fan Weidum en Jorwert ha de hiele middei meiínoar les. Gymnastyk en in oar fak. Juf Gineke docht it lêste blok fan har gym. oplieding. Sy jout dizze middei beide gymlessen. De oare fakken wurde troch in learkrêft fan Weidum jûn. Om oere is de bus mei de bern wer yn Jorwert. Alle bern nimme foar de gymnastyk in tas mei gym klean en -skuon mei. Foar it omstrûpen is it fijn as de ûnderbou makkelike klean oan hat op moandei! Dit jaar is ervoor gekozen geen papieren schoolkalender meer mee te geven. Op de site staat de kalender. Voor de zomervakantie is er een oudertevredenheidspeiling geweest voor alle Gearhing scholen. De samenvatting van de resultaten van de Krunenstrobbe vindt u onder het rode blok: oer de Krunenstrobbe. U kijkt toch ook regelmatig op onze schoolsite? Welkom Doete, Sytse en Jorn Wat een mooie titel! Onze school zal binnenkort 3 leerlingen erbij krijgen en wat zijn we daar blij mee. Binnenkort komen ze een kijkje nemen in de klas. Groep 1 en 2 heeft er nu al zin in! En wij juffen natuurlijk ook. Raai de Kraai zit met smart te wachten op meer vriendjes en vriendinnetjes. We wensen jullie alvast een hele fijne proeftijd en natuurlijk een vet coole 4 e verjaardag. Tot snel! Week van de pauzehap Van 28 september t/m 2 oktober doen we op school mee aan de Week van de Pauzehap. In deze week leren en ervaren we hoe leuk het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. Op dinsdag 29 september, woensdag 30 september en donderdag 1 oktober hoeven de kinderen daarom geen fruit mee naar school te nemen. Er wordt dan door het lesprogramma Ik eet het beter (van Albert Heijn) voor een verantwoorde pauzehap gezorgd. Dit boodschappenpakket met verantwoorde tussendoortjes moet op maandag 28 september tussen 08:00 en 10:00 uur worden opgehaald bij de Albert Heijn aan de Prins Hendrikstraat in Leeuwarden. Is er misschien een ouder die dit zou willen ophalen, of daar toevallig dan in de buurt is? Graag even melden bij juf Gineke.

4 Thema groep 1 en 2 Het startthema van dit schooljaar in thema Vakantie. Nu zult u denken, maar we hebben toch net vakantie gehad? Dit thema gaat over wat heb je allemaal in de vakantie gedaan. En ik kan u vertellen, alle kinderen hebben hele leuke dingen beleefd. Er zijn bergen bekeken, pretparken bezocht en er is in tenten geslapen. Tijdens dit thema vliegen de letters alweer om onze oren. We hebben kennis gemaakt met de s en de r. Ook hebben we koffers van zwaar naar licht neergelegd en hebben we een paspoort gemaakt. Het volgende thema zal zijn Bouwen. Groep 3 Net in groep 3 en nu al woorden kunnen lezen. Het is toch knap! De kinderen van groep 3 zijn druk bezig om te leren lezen. De letters volgen elkaar razendsnel op. Zo hebben we de i-k-s-p-aa al geleerd. Daar kunnen wij woorden mee maken als kim, mik, kip, aap etc. Zoem de Bij helpt ons bij onze reis van het leren lezen. Hij laat ons deze letters overal vinden. Zelfs in eigen omgeving zijn letters te vinden. Groep 4 Groep 4 werkt vanaf de zomervakantie op tablets. Hierover zijn de kinderen erg enthousiast! Rekenen, taal, spelling zijn nu nog leuker;) Wat verder erg prettig is, is dat we nog meer adaptief kunnen werken. Als de kinderen de les hebben gemaakt, kunnen ze verder aan hun eigen leerdoelen werken. De tablet berekent waar de kinderen in uitgedaagd kunnen worden. Hier worden dan sterren mee verdiend. Groep 5, 6, 7, 8 Inmiddels zijn we ook al weer 4 weken aan de slag in groep 5,6,7,8. Met dit jaar veel veranderingen. We zitten met vier groepen bij elkaar, werken met tablets en we hebben een nieuwe juf erbij. Hoe ziet zo n dag bij ons er ongeveer uit? 08:30 tot 09:00 Alle kinderen zijn aan het estafettelezen of stillezen. 09:00 tot 10:10 We zijn allemaal aan het rekenen. Eerst krijgen we een instructie van één van de juffen en vervolgens gaan we op ons eigen tablet aan de slag. 10:10 tot 10:30 Fruit eten, het jeugdjournaal kijken en buiten spelen. 10:30 tot 12:00 Taal, spelling, woordenschat en/of begrijpend lezen. Hiervan kunnen we veel lessen op de tablet doen. Maar daarnaast doen we ook veel opdrachten in ons schrift of met een maatje. De tablets zorgen ervoor dat de kinderen meer kunnen werken op hun eigen niveau. Er wordt nauwkeurig bijgehouden waar nog extra hulp bij nodig is en hierdoor kunnen de juffen gericht instructies geven. De meeste kinderen vinden

5 het fijn om op de tablets te werken. Al is het soms wel even lastig en wennen met het typen. Het eerste huiswerk is inmiddels ook mee naar huis genomen. We zijn druk aan het oefenen met topografie en spelling, 21 september is de eerste Engelse toets en op school oefenen we veel nieuwe woorden voor woordenschat. Ook zijn alle kinderen met de tafels aan het oefenen. Vanaf 23 september komen de kinderen weer langs met de kinderpostzegels! Het nationaal schoolontbijt Hoera! We mogen dit jaar meedoen! Steeds werden we uitgeloot, maar dit jaar is het raak. Woensdagochtend 11 november ontbijten we gezellig samen op school. In samenspraak met het voedingscentrum is een gezond ontbijt samengesteld. Ook hoort er lesmateriaal bij voor alle groepen. Meer dan een half miljoen kinderen doen mee. Deze ochtend mogen we dus iets langer in ons bed blijven liggen, want we ontbijten op school! Tijdcapsule; niet openen voor 12 juli 2016! In het speellokaal hangt een tijdcapsule. In deze tijdcapsule zitten foto s van de kinderen van het begin van het schooljaar. De kinderen hebben nagedacht wat ze dit jaar willen leren of graag willen doen. Dat hebben we erbij geschreven. Aan het einde van het schooljaar, zullen we de capsule weer openen. We gaan kijken of je je eigen doel ook hebt bereikt. Hoe zag je er een paar maanden geleden ook alweer uit? De kinderen zijn dan vast erg gegroeid! Ria v.d. Holt Juf Ria v.d. Holt fersoarchet sûnt dit skoaljier de HVO lessen yn de groepen 6 o/m 8. Juf Ria is de opfolgster fan juf Rinske Metselaar dy t no mei pensioen is. Hjir ûnderr fertelt Ria oer it HVO ûnderwiis en har sels. Ek GVO learkrêft juf Sybrig jouwt ynformaasje oer har fak. Humanistisch Vormingsonderwijs Humanistisch Vormingsonderwijs (HVO) is een levensbeschouwelijk vak dat op openbare scholen in Nederland wordt aangeboden. De lessen duren meestal drie kwartier per groep en worden wekelijks gegeven. Op de meeste scholen wordt het vak aangeboden in groep 7 en 8. Op een aantal, meestal kleine scholen, ook in groep 5 en 6. De leerlingen leren na te denken over wie zij zijn, wat hun drijfveren zijn en wat ze kunnen. Tijdens de les wordt hierover gepraat en maken zij kennis met de meningen en ervaringen van anderen. De docent sluit daarmee aan bij de concrete ervaringen van de leerlingen. Het vertrekpunt van de lessen wordt door een groot deel gevormd door eigen levenservaringen. De leerlingen leren keuzes maken en ze te verantwoorden. De hvo docent moedigt hen aan te communiceren over wat ze denken, voelen, willen en doen. Hierdoor kan iedere leerling

6 ervaren wat voor hem/ haar waardevol is aan het bestaan. De waarden die ten grondslag liggen aan dit vormingsonderwijs zijn gebaseerd op de vijf mensbeeldpostulaten van Jaap van Praag (medeoprichter van het humanistisch verbond) verbondenheid, vrijheid, gelijkheid, redelijkheid en natuurlijkheid. Bij hvo beginnen we altijd met kennismaken. Onderwerpen die daarna behandeld worden zijn o.a. dieren, anders zijn, vriendschap, pesten, arm en rijk, mensenrechten, feest of familie. In het jaar 2000 heb ik de opleiding voor hvo docent afgerond. Vanaf die tijd gaf ik een paar uren per week hvo, omdat ik daarnaast nog een andere baan had. Toen deze baan in 2012 stopte ben ik meer hvo gaan geven. Verdeeld over 8 scholen geef ik 14 lesuren per week hvo. Ik ben getrouwd en moeder van een tweeling. Onze dochters zijn volwassen en wonen zelfstandig. Met vriendelijke groet, Ria van der Holt. GVO nieuws: Raar en wonderbaar Nu het schooljaar weer een paar weekjes loopt en mensenkinderen, lestijden en vakken hun plek weer zo n beetje gevonden hebben, laat ik graag even wat van me horen als Godsdienstig VormingsOnderwijzer. Mijn naam is Sybrig Bethlehem, woon samen met Harm en drie kinderen (waarvan er al twee proberen uit te vliegen) in Scharnegoutum. Mijn hart en ziel ligt in (Bijbel)verhalen vertellen en daar met de kinderen mee bezig gaan en over nadenken, samen met hen me elke keer weer verwonderen. Dit jaar ben ik begonnen met kennismaken d.m.v. van namengymnastiek. Alle kinderen bedachten bij hun naam een toepasselijke beweging en dit deden we allemaal na. 297 namen passeerden de revue, verdeeld over 22 groepen en 11 scholen, verdeeld over groep 1 tot en met 8. Ik verwonderde me weer eens over het unieke van elke kind. Raar maar waar is het kinderboekenweekthema dit jaar begin oktober en ik hoorde sommige kinderen al zeggen: het gaat vooral over techniek! Ik sluit me graag aan bij het thema met een kleine wijziging: raar maar wonderbaar en samen met de kinderen wil ik me graag verbazen en verwonderen. Boven- en middenbouw groepen hoorden het verhaal van Toon Tellegen over de sprinkhaan die zich nooit meer wilde verbazen, al viel de zon naar beneden en lag er een dik pak sneeuw in zomer. Verder heb ik het boekje van meneer G. (Gewoon? Gek?) aangeschaft. Vandaar uit hoop ik verder te gaan naar het scheppingsverhaal (Genesis 1) en de ark van Noach, volgens de methode Godly Play, waar na het verhaal ruim tijd is om ons te verwonderen. In het engels zeg je dan: I Wonder en in Nederlands: Ik vraag me af wat jij het mooiste vindt of Ik vraag me af wat het belangrijkste van dit verhaal zou kunnen zijn. Er zijn een aantal vast verwonderingsvragen, maar er is veel ruimte voor wat de kinderen zich afvragen. Op sommige scholen verzorg ik al jaren GVO en andere scholen dit jaar voor het eerst. Daarbij zijn er natuurlijk ook steeds andere leerlingen met nieuwe ouders. Mocht u meer willen weten over mij en de wijze waarop ik de lessen vormgeef dan verwijs ik u naar Daar kunt u meer informatie vinden over de methode Godly Play. Met vriendelijke groet, Sybrig Bethlehem, GVO- leerkracht, sybrig@ziggo.nl,

7 Ook dit schooljaar staat er elke week een thema centraal m.b.t. de sociale emotionele ontwikkeling. Wij zijn dit schooljaar begonnen met de 3 basisregels (kapstokregels): Voor groot en klein zullen we aardig zijn. De school is van binnen een wandelgebied en buiten hoeft dat lekker niet. We zullen goed voor de spullen zorgen, dan zijn ze weer te gebruiken morgen. Week 39: (sociaal emotionele kennis) Je best doen Week 40: (sociaal-emotionele kennis) Samen delen Week 41: (sociale vaardigheden) Luisteren naar elkaar Week 42: (waarden en normen) Fatsoen Week 45: (sociale vaardigheden) Iets positiefs doen/zeggen Week 44: (Sociaal-emotionele kennis) Pesten Week 45: (waarden en normen) Doorzetten/Doorzettingsvermogen Week 46: (sociale vaardigheden) Iets positiefs doen/zeggen Week 47: (waarden en normen) Compromissen sluiten Week 48: (Sociaal-emotionele kennis) Fouten maken Week 49: (sociale vaardigheden) Zeggen dat je iets niet wilt wat iemand van je vraagt Week 50: (sociaal-emotionele kennis) Opgelucht zijn Week 51: (Sociale vaardigheden) Samenwerken/samenspelen

Humanistisch Vormingsonderwijs. Rydwei 3 9021 CT Easterwierrum 0582501737 www.folefinne@gearhing.net. Maandbrief nr.

Humanistisch Vormingsonderwijs. Rydwei 3 9021 CT Easterwierrum 0582501737 www.folefinne@gearhing.net. Maandbrief nr. Rydwei 3 9021 CT Easterwierrum 0582501737 www.folefinne@gearhing.net Maandbrief nr. 2 oktober 2015 Uitkomen nieuwsbrief Altijd fijn om weer even op de hoogte te zijn! In de nieuwsbrief staan veel weetjes,

Nadere informatie

Nijsbrief. Jaargang 16, Nummer 3, oktober 2015 E-mail: gielguorde@gearhing.net Website: www.gielguordemantgum.nl

Nijsbrief. Jaargang 16, Nummer 3, oktober 2015 E-mail: gielguorde@gearhing.net Website: www.gielguordemantgum.nl Nijsbrief Jaargang 16, Nummer 3, oktober 2015 E-mail: gielguorde@gearhing.net Website: www.gielguordemantgum.nl Hierbij de nijsbrief van oktober die natuurlijk ook weer op de website geplaatst wordt. Zo

Nadere informatie

openbare basisschool DE UTSKOAT Nieuwsbrief schooljaar 2015-16 september nummer 2

openbare basisschool DE UTSKOAT Nieuwsbrief schooljaar 2015-16 september nummer 2 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016, nr. 3

Schooljaar 2015-2016, nr. 3 Schooljaar 2015-2016, nr. 3 Agenda 16-10: Schaatslessen groep 5 t/m 8 in Leeuwarden 19-10 t/m 23-10: Herfstvakantie 27-10: Zakelijke Ouderavond 29-10: Open ochtend tussen 8:30 10:00 uur 30-10: Schaatslessen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief September Schooljaar 2014 2015

Nieuwsbrief September Schooljaar 2014 2015 ODAB Westerschool Wildervank DATALIJST September 01 Hercontrole LOT groep 7 en 8 01 Groepsinformatieavond (GIA) groep 5-6 18.45 19.45 Groepsinformatieavond (GIA) groep 7-8 20.00 21.00 02 Groepsinformatieavond

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014 Nieuwsbrief Prins Clausschool nr. 01 week 40 29 september 2014 29 september intro-gesprekken (groep 3-8) 30 september intro-gesprekken (groep 3-8) 01 oktober feestelijke opening Kinderboekenweek Theatervoorstellen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5.

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Nieuws over groep 5 Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Vandaag heeft de moeder van Maeva foto s van alle groepen gemaakt. Deze komen op onze schoolsite te staan. Deze agenda en

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Tijdens deze avond kunt u ook onze nieuwe leeshoek (beneden) en het leeslokaal (boven) bekijken.

Tijdens deze avond kunt u ook onze nieuwe leeshoek (beneden) en het leeslokaal (boven) bekijken. Weekbrief 7 september 2015 Algemene mededelingen Informatieavond Maandag 7 september van 18.30-19.30 uur is er een informatieavond voor alle ouders/verzorgers en alle leerlingen. U heeft hiervoor inmiddels

Nadere informatie

InfOventje. 12 september 2012. Ouderinformatie. Jaargang 16 nr. 2 IN DEZE INFO. Martien Wijdeven afwezig

InfOventje. 12 september 2012. Ouderinformatie. Jaargang 16 nr. 2 IN DEZE INFO. Martien Wijdeven afwezig Jaargang 16 nr. 2 InfOventje 12 september 2012 Ouderinformatie IN DEZE INFO Martien Wijdeven afwezig Ouderpanel Gruitdagen Belangrijke data Estafettelezen Stage Nieuws uit de groepen Formulier estafettelezen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 oktober 2014

Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Belangrijke data - Oud papier: 11 oktober: Fam. Wilbrink (Jonathan) en Fam. Leegwater (Daan) - Oud papier: 25 oktober: Fam. Wijdenes (Luuk) en Fam. Neeteson Lemkes (Anna) - Vrijdag

Nadere informatie

Regel van de week!!! 23 eptember 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 04. De felicitaties zijn voor:

Regel van de week!!! 23 eptember 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 04. De felicitaties zijn voor: Regel van de week!!! 23 eptember 2015 Schooljaar 2015//2016 no. 04. De felicitaties zijn voor: Datum: Naam: Groep van: 26 sep. Yana Jore juf Babs 27 sep. Juf Susanne van Meer 28 sep. Sabine Maes juf Jeanne

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Boazum, 9 oktober 2014, Vlak voor de herfstvakantie (wat is dat snel gegaan) de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar. In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: Ouderavond Ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

WIJ. De basis voor iedere groep zijn 3 gouden schoolregels - Jij hoort erbij - Je doet wat je belooft - Help een ander

WIJ. De basis voor iedere groep zijn 3 gouden schoolregels - Jij hoort erbij - Je doet wat je belooft - Help een ander Themakrant WIJ WIJ We zijn dit schooljaar begonnen in alle groepen met het thema Wij. Wij gaat over hoe we met elkaar willen omgaan op school, maar vooral wat we van elkaar mogen verwachten. Daarmee bedoelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen een fijne voorjaarsvakantie had! Dinsdag komt de schoolfotograaf.

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer,

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, CBS de Wegwijzer Nr. 2 Nieuwsbrief van dinsdag 25 augustus 2015 0597-531308 school 06-42545915 privé Petra Bakker www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl/joomla Data: W 34, 35 en 36 zijn de Gouden Weken

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015 Inspectiebezoek Maandag 24 augustus was de inspecteur van het onderwijs op bezoek bij De Vuurvogel. Hij heeft lessen bezocht, gesproken met het team, ouders en kinderen en daarnaast allerlei zaken bekeken.

Nadere informatie

Touwladder nieuws. Van de directie. 28 augustus 2015

Touwladder nieuws. Van de directie. 28 augustus 2015 Openbare Basisschool voor Daltononderwijs de Touwladder Schoolstraat 27 7642 AS Wierden Postbus 266 7640 AG Wierden Telefoon 0546-572675 E-mail: info@detouwladder.nl Website: www.detouwladder.nl Van de

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond!

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond! 10 september 2015 Van de directie, Zoals u allemaal weet heeft juf Mirjam Doorn een tijdje in het ziekenhuis gelegen. Afgelopen vrijdag mocht zij gelukkig weer naar huis. Ze moet het nog een poosje rustig

Nadere informatie

Nieuws vanuit de taalhoek

Nieuws vanuit de taalhoek Inleiding Wij hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad. Wat was het fijn om alle kinderen weer op school terug te zien. Voor het ene kind is de start in een nieuwe groep een uitdaging

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Agenda 15 september 2014 Schoolfotograaf 16 september 2014 Ouderavond VSO 23 september 2014 Ouderavond SO 24 september 2014 Koffieochtend OR

Agenda 15 september 2014 Schoolfotograaf 16 september 2014 Ouderavond VSO 23 september 2014 Ouderavond SO 24 september 2014 Koffieochtend OR Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Algemeen: Personeel Algemeen: Nieuwe collega s Algemeen: Nieuwe stagiaires Algemeen: Toestemmingsformulier Algemeen: Schoolfotograaf Algemeen: Gym Algemeen: Vooraankondiging

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juli 2018 Staat voor onderwijs dat meegroeit!

NIEUWSBRIEF juli 2018 Staat voor onderwijs dat meegroeit! AGENDA JULI SEPTEMBER 2018 Vrijdag 13 juli Woensdag 18 juli Donderdag 19 juli Donderdag 19 juli Vrijdag 20 juli Zomervakantie Eerste schooldag Eindmusical groep 8 : Spookie! Rapport mee De kinderen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4)

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Ik kreeg vanaf de eerste dag een fijn gevoel bij deze school. Er hangt een gezellige sfeer. Je wordt goed opgevangen door de docenten. Als je ergens mee zit kan

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3!

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3! groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen in de grote gymzaal en hebben ze een echte

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Jaargang 21, nr 03 Vrijdag, 5 september 2014

Jaargang 21, nr 03 Vrijdag, 5 september 2014 Jaargang 21, nr 03 Vrijdag, 5 september 2014 Week 37: 10 t/m 12 sept schoolkamp gr 8 Week 38: geen bijzonderheden Week 39: vrijdag 26 sept. Smikkelfeest Week 40: geen bijzonderheden Week 41: finales MEJN

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 BRONNIEUWS 26 september 2014 * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 *zending Elk jaar spaart onze school voor een aantal zendingsprojecten. Daarvan willen we u graag op de hoogte houden. Daarom zullen

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Februari 2015

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Februari 2015 U I T D E S C H O O L GEKLAPT Februari 2015 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van februari. Enquête Binnenkort zijn in de meeste groepen de 10 - minutengesprekken. Tijdens deze gesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders.

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Nieuwsbrief Donderdag 19 november 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 47 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Waar ben ik thuis? Genesis 23, 24, 25:1-11 Net als vorige

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 21 augustus 2015 jaargang 13 nr. 1 agenda: 1 september Rapporten ingeleverd Internetprotocol ingeleverd Afspraken

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie September 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Voor de zomer vakantie is Kelvin Zwart begonnen in groep 1, in groep 2 is Henk Schaefer na

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Reinbôge

Nieuwsbrief van de Reinbôge vrijdag 16 januari 2015 Uit de jaarkalender: Januari Schoolkrant winter 30 januari Uurcultuur groep 6,7,8 13 februari Rapporten mee 17 en 19 februari Oudergesprekken 19 februari Nieuwsbrief februari 23

Nadere informatie

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015 Oktober 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand oktober zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Jaylinn Meijering Luca Wildschut We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school. De

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Mocht u nog specifieke vragen en/of opmerkingen hebben dan sta ik u graag te woord.

Mocht u nog specifieke vragen en/of opmerkingen hebben dan sta ik u graag te woord. Ridderhofnieuws maart 2015 Inhoud Voorwoord Petitie Muziekplein moet speelplein worden Kerstactie Pasen Schaatsen met de groepen 6 W4Kangaroe rekenwedstrijd Informatie avond zonnepanelen blz 1 2 3 4 5

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda. Schoolreis groepen blauw, rood en oranje. Gymnastiek Even voorstellen

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda. Schoolreis groepen blauw, rood en oranje. Gymnastiek Even voorstellen Jaargang 21 nummer 02 Vrijdag 22 sept. 2017 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Schoolreis groepen blauw, rood en oranje Even voorstellen Week van de pauzehap HVO onderwijs Stakingsbrief OPON

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 juli

Nieuwsbrief 8 juli Nieuwsbrief 8 juli 2015-2016 Data: 9 juli: Oud Papier: succes deze laatste keer van het schooljaar! 11 juli: Tour de Funbus van 10.00-12.00 op school Prijs voor winnaar Fiets- en Loopweken! En dat is De

Nadere informatie

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag?

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag? Periode 1 + 2 (rapport 1) Veilig leren lezen: groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018 Nieuwsbrief juli 2018 Jaargang 27 Nummer 11 De komende maand: Agenda 1 juli 2018 10.00 uur 1e Communie in de kerk 4 juli 2018 Brandweerlessen in alle groepen 5 juli 2018 Continurooster i.v.m. studiemiddag

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 17-09-2015

Het Berichtje Donderdag 17-09-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 17-09-2015 Kalender: 18-09

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen 23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Wennen We zijn inmiddels alweer 2 weken aan de slag en iedereen heeft zijn draai wel zo n beetje gevonden. Natuurlijk is

Nadere informatie

september 2015 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl

september 2015 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl september 2015 Nieuwsbrief 36 Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl Agenda 1 september Informatieavonden groep 3/4/5 (19.00) en groep 6/7/8 (19.30) 2 september Informatieavond

Nadere informatie

Het info Uiltje. oktober 2015

Het info Uiltje. oktober 2015 Het info Uiltje oktober 2015 Voor u ligt alweer het tweede info uiltje van dit schooljaar. Dit info uiltje verschijnt iets eerder dan jullie van ons gewend zijn. Natuurlijk heeft dit alles te maken met

Nadere informatie

Sauwerd, februari 2015

Sauwerd, februari 2015 Sauwerd, februari 2015 Van de directeur Op je kop in de prullenbak! Drie weken lang heeft de container van de actie recycleplan op ons schoolplein gestaan. En wat werd er flink gesjouwd met oude elektrische

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 augustus Vakantie

Nieuwsbrief 25 augustus Vakantie Openbare Basis Est Dorpsstraat 3 4185 NA EST www.obsest.nl directie@obsest.nl Nieuwsbrief 25 augustus 2016 Vakantie De vakantie is weer voorbij en we zijn weer lekker aan de slag met onze leerlingen. In

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 23 september 2014 Pagina 1 van 4

Nieuwsbrief nummer 2 23 september 2014 Pagina 1 van 4 Pagina 1 van 4 Inhoudsopgave Algemeen: Nieuwe Collega s Algemeen: Stagiaires SO: Kijkles gym SO: Kinderboekenweek Aerofitt Zutphen VSO Leerlingenraad Gebarentraining Ouderavond participatiewet Bijlage

Nadere informatie

Email: directie.kompas@cogdrenthe.nl - twitter: kompasassen

Email: directie.kompas@cogdrenthe.nl - twitter: kompasassen Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 6 maart 2015. De nieuwsbrief staat ook op onze site www.kompasassen.nl. Mailadressen De ouders die hun mailadres

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Editie 4: 25.09.2015. Belangrijke data:

Het Wilgenblaadje. Editie 4: 25.09.2015. Belangrijke data: Het Wilgenblaadje Editie 4: 25.09.2015 Belangrijke data: 28-29 september schoolfotograaf 5 oktober dag van de leerkracht 14-15-16 oktober schoolkamp groep 7 16 oktober oud papier 23 oktober studiedag 26-30

Nadere informatie

Kunstrijk Nieuwsbrief

Kunstrijk Nieuwsbrief 2014/2015 Kunstrijk Nieuwsbrief 13-07-15 In dit nummer: Voorwoord 1 Jarigen 2 Agenda 2 Mededelingen / groepen 3/4 Contact 4 Belangrijke informatie: Dinsdag 14 juli Afscheid van groep 8 Woensdag 15 juli

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 05 september nr. 02 05 september 2016 2016-2017 nr. 02 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Onze nieuwe collega s stellen zich aan u voor. Even kennismaken.. Hallo allemaal! Graag wil ik mij even aan u voorstellen. Mijn naam

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 4 3 september 2014 19 november 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school Overig nieuws 1 1 2 3 3 4 Verjaardagen 4 Informatie van derden

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl Uit de wei vrijdag 2 oktober 2015 Uitnodiging juf Jikke

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Hier zijn wij. Een schooljaar vol plannen en voornemens

Hier zijn wij. Een schooljaar vol plannen en voornemens Hier zijn wij Een schooljaar vol plannen en voornemens Hier zijn WIJ. In de eerste weken van het schooljaar leggen we de basis voor de sociale verhoudingen binnen de groepen. Het gaat over hoe we met

Nadere informatie

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Algemeen: Lotje&co sneeuwdag Algemeen: stagiaire gym SO: Personeel en stagiaires SO: Kanovaren groep 7-8 VSO: Leerlingenraad VSO: Stagiaires VSO: Week van de alfabetisering

Nadere informatie

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015 Actuele Tiggeldobbe-informatie ook op onze website: www.tiggeldobbe.nl Uw kind, onze zorg! Poëzie op de Tiggeldobbe Op donderdag 29 januari startte de Nationale Poëzieweek. Ook op de Tiggeldobbe is aan

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 4 okt. 2016 no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Onze jaarlijkse ontruimingsoefening verliep vorige week vlotjes. Binnen een paar minuten stond de hele

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie

Herfstvakantie van 11 t/m 19 oktober

Herfstvakantie van 11 t/m 19 oktober O.B.S. Beukenlaan Beukenlaan 42 9674 CC WINSCHOTEN NIEUWSBRIEF T: 0597 414294 E: mail@obsbeukenlaan.nl I: www.obsbeukenlaan.nl 20e jaargang nr. 1 donderdag 28 augustus 2014 Agenda: Donderdag 28 augustus

Nadere informatie

Het Kleine Wereldnieuws

Het Kleine Wereldnieuws Het Kleine Wereldnieuws 8e jaargang nummer 30 6 juni 2013 Mededelingen van het team Rapporten en de facultatieve rapportgesprekken. Volgende week 14 juni ontvangt u het laatste rapport van dit schooljaar

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Nr. 1 26 aug. - 16 sept.

Schooljaar 2015-2016 Nr. 1 26 aug. - 16 sept. Schooljaar 2015-2016 Nr. 1 26 aug. - 16 sept. Bijbelvertellingen deze periode: kijk ook eens op www.kindopmaandag.nl Week 36: 31 augustus t/m 3 september 2015 Het paradijs, Genesis 2:8-25 De slang, Genesis

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 1 e nieuwsbrief, vrijdag 23 augustus 2013 Beste ouders, Gelukkig wisten de kinderen allemaal dat het

Nadere informatie

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL 7.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 2 3 Badria vindt Nederlands moeilijk. De juf komt op huisbezoek.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

AGENDA Adviesgesprekken groep 8

AGENDA Adviesgesprekken groep 8 Schooljaar 2014-2015 Datum: 09-01-2015 bezoek onze website: www.bspaleteindhoven.nl e-mail: palet@skpo.nl Maandag 12 januari Woensdag 14 januari Dinsdag 13 januari Dinsdag 20 januari Woensdag 21 januari

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015 Paulus-Weekbrief 6 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2015-2016 Week 40 Weekbrief 02-10-2015

Nadere informatie