Checklist salmonellabestrijding versie 1.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Checklist salmonellabestrijding versie 1.0"

Transcriptie

1 Totale score% (max. 100 %) 0 Aantal lichte non-conformiteiten = Y 0 Aantal zware non-conformiteiten = O 0 Aantal kritieke non-conformiteiten = R 0 Aantal conformiteiten = G 0 Vragen diervoeder als gevolg Score Opmerkingen 1 1. Management Heeft het management in het kader van het managementsysteem voor diervoederveiligheid een actieplan opgesteld om het risico op salmonellabesmetting te verkleinen? 2 Heeft het hoger management voldoende middelen ter beschikking gesteld om de zwakke punten van het basisvoorwaardenprogramma (Pre-Requisite Program of PRP) met een impact op salmonellabesmettingen aan te 3 Maken de resultaten inzake salmonellabestrijding en de vermindering van het aantal besmettingen deel uit van de 4 Is er een schriftelijk actieplan voor het geval er salmonella wordt aangetroffen? Checklist salmonellabestrijding versie 1.0 Deze checklist is een instrument voor de exploitant om zijn productieproces te controleren en te optimaliseren teneinde het risico op salmonellabesmetting te minimaliseren. Niet alle in de lijst vermelde acties zijn in alle gevallen van toepassing. Op basis van een risicobeoordeling bepaalt de exploitant de auditfrequentie. De voorgestelde frequentie is elke 6 maanden. Bedrijf: Locatie: Datum : Inspecteur: Licht- Een onvolledige uitvoering van salmonellabestrijdingsmaatregelen of gebrekkige documentatie van deze maatregelen Zwaar- Niet-uitgevoerde salmonellabestrijdingsmaatregelen of onvoldoende bewijs dat deze maatregelen zijn uitgevoerd, wat kan leiden tot onveilige diervoeders. Een lichte non-conformiteit van een vorige audit die niet is aangepakt. Kritiek- Een inbreuk op de regelgeving, nietrespecteren van voederveiligheid met onveilig 5 2. Opleiding Heeft het HACCP-team een goede kennis inzake salmonellabestrijding en kent het de maatregelen om salmonella in de productieomgeving te bestrijden en te minimaliseren? 6 Omvat de opleiding van het personeel een HACCP-training waarbij ingegaan wordt op het risico van salmonellabesmetting bij verwerking, transport, opslag en onderhoud van het materiaal? 7 Is het personeel goed op de hoogte van de parameters en de grenswaarden in verband met het proces om salmonellabesmetting te beperken? 8 Heeft het personeel een opleiding gehad over corrigerende maatregelen en procedures wanneer het proces niet 9 gecontroleerd is? Wordt tijdens de opleiding aandacht besteed aan het belang van omgevings- en persoonlijke hygiëne? 10 Is het personeel dat verantwoordelijk is voor bemonstering daarvoor opgeleid? 11 Is het personeel dat verantwoordelijk is voor de schoonmaak en ontsmetting van de installaties en uitrusting opgeleid in schoonmaak- en desinfectiemethoden?

2 12 Zijn externe onderhoudscontractanten zich terdege bewust van de vereiste goede hygiënische praktijken? 13 Is de doeltreffendheid van de opleiding getest? Installaties Zijn de installaties qua ontwerp en inrichting, bouw en formaat geschikt om het risico op salmonellabesmetting te minimaliseren? 15 Is de omgeving van de fabriek ordelijk en schoon en in een zodanige staat dat het risico op salmonellabesmetting wordt geminimaliseerd? 16 Is de zone met ruwe grondstoffen voldoende gescheiden van de zone na de verdamper-toaster (desolventisertoaster of DT) om (her-)besmetting te voorkomen? 17 Voldoen vloeren, muren en plafonds aan de productievereisten en vermijden ze de ophoping van vuil, wat tot salmonellabesmetting kan leiden (voorkomen ze stofophoping en het nestelen van ongedierte)? 18 Zijn de muren en plafonds vrij van condens? 19 Zijn in het geval van een gesloten gebouw alle deuren en ramen gesloten om te voorkomen dat er ongedierte binnenkomt dat salmonellabesmetting kan veroorzaken? 20 Zijn er preventieve maatregelen getroffen om te voorkomen dat de lucht van het droog- en koelgedeelte besmet raakt? (is de voor het drogen of koelen gebruikte lucht geschikt voor de locatie?) 21 Zijn er preventieve maatregelen getroffen opdat de lucht die voor het aspiratiesysteem wordt gebruikt niet besmet raakt? 22 Werkt de aspiratie van het meeltransport naar behoren om condensatie te voorkomen? 23 Zijn de opslagruimten goed geventileerd om condensatie te voorkomen die ertoe kan leiden dat het product met salmonella wordt besmet? 24 Wordt de ophoping van voedermiddelen voorkomen? (bv. doodlopende stukken) 25 Is alle transportapparatuur afgesloten om besmetting te voorkomen? 26 Is de laadplaats afgesloten wanneer zij niet wordt gebruikt?

3 27 4. Ongediertebestrijding Is er een actief beleid ter bestrijding van ongedierte? 28 Is het beleid ter bestrijding van ongedierte zo opgesteld dat het risico op salmonellabesmetting door vogels/knaagdieren/insecten wordt geminimaliseerd? Onderhoud Is het bedrijfsonderhoud zodanig georganiseerd dat het risico op salmonellabesmetting daardoor niet verhoogt of de omstandigheden voor de ontwikkeling van salmonella bevorderd wordt? (nadruk op installaties na DT) 30 Wordt de infrastructuur regelmatig geïnspecteerd om tekortkomingen te identificeren met het oog op een degelijke structuur? (nadruk op installaties na DT) Apparatuur Is de uitrusting zo ontworpen en geïnstalleerd dat zij gemakkelijk kan worden schoongemaakt? 32 Is het systeem gecontroleerd op condensatieplekken? 33 Zijn alle condensatieplekken duidelijk geïdentificeerd? 34 Wordt de productielijn waar nodig goed geïsoleerd? 34 Zijn potentiële koudebruggen geïdentificeerd en goed geïsoleerd? 35 Is de isolatie dik genoeg? 36 Is er een luchtfilter met mazen geïnstalleerd op de luchtaanzuiging en -afvoer indien dit op basis van een risicobeoordeling nodig blijkt? 37 Zijn de filters geschikt en worden ze regelmatig schoongemaakt? 38 Worden de stofafzuigingen en stofcollectoren op gezette tijden schoongemaakt (op basis van een risicobeoordeling) en functioneren ze naar behoren? 38 Worden de eindpunten van de meeltransportsystemen schoongemaakt om salmonellabesmetting te vermijden? 39 Is de doseringsapparatuur voor ontsmettingsmiddelen en water geschikt voor het doel en juist gekalibreerd?

4 40 7. Proces Zijn er schriftelijke procedures beschikbaar voor de vaststelling, controle en verificatie van de grenswaarden in het productieproces ten aanzien van salmonella? 41 Zijn de grenswaarden van het proces duidelijk bepaald? 42 Wordt het proces gecontroleerd en gedocumenteerd met betrekking tot de temperatuur tijdens de hittebehandeling in de verdamper-toaster? 43 Is er procescontrole en documentatie betreffende de temperatuur van het meel na het droog- en koelgedeelte? 44 Is er een risicobeoordeling gemaakt om te evalueren en te bepalen wat de maximale delta T is van het product na het koelgedeelte en van de atmosfeer om condensatie te voorkomen? 45 Zijn er corrigerende maatregelen vastgelegd voor het geval de delta T hoger is dan de vastgestelde maximale afwijking? 46 Wordt de stroom van producten die opnieuw aan het meel worden toegevoegd (bv. slijmstoffen) goed gecontroleerd om schommelingen in het vochtgehalte van meel te voorkomen? 47 Wordt uhet vochtgehalte van meel voortdurend of regelmatig gecontroleerd en gedocumenteerd? 48 Is het risico op salmonellabesmetting bij het opnieuw toevoegen van schillen aan het meel onder controle? 49 Is in geval van chemische behandeling het gebruik van de chemische stoffen gecontroleerd en gedocumenteerd? 50 Wordt mors via de hittebehandeling opnieuw in het proces gebracht? 51 Worden er corrigerende maatregelen genomen en gedocumenteerd wanneer de grenswaarden van het productieproces worden overschreden? (Evaluatie van de grenswaarden van het productieproces (warmtebehandeling, watergehalte, T meel na koeler), evaluatie van kalibreringsstatus, evaluatie PRP, schoonmaak of ontsmetting van de fabriek/productielijn, aanpassing van het proces of procedures en/of aanvullende opleiding) Schoonmaak en Bestaat er een globaal sanitair plan met het oog op een tijdige en efficiënte sanitaire schoonmaak van de uitrusting, ontsmetting de productie-omgeving, de opslag- en laadzone? 53 Is de productie-omgeving schoon? Met name de verwerkingszone na de verdamper-toaster (DT) 54 Wordt de apparatuur regelmatig schoongemaakt, met inbegrip van transportsystemen, liften en de opslagbakken voor de aspiratie? 55 Zijn er natte of droge schoonmaakmethoden vastgelegd voor de omgeving en de productielijn? 56 Zijn er ontsmettingsmethoden vastgelegd voor de omgeving en de productielijn? 57 Is het schoonmaak- en ontsmettingsmateriaal geschikt voor de taak en in goede staat?

5 58 9. Monitoring, bemonstering en analyse Is er een op een risicobeoordeling gebaseerd monitoringprogramma voor salmonella per product en proces, om de inline-monitoring, de omgeving en het afgewerkte product te controleren? 59 Is het monitoringplan gericht op vooraf bepaalde zones en uitrusting, met aandacht voor de relevante zones, van de verwarmingsfase tot aan het laden van proteïnemeel? 60 Worden er, uitgaand van een risicobeoordeling, eerdere resultaten en het soort proces, ook monsters genomen van het productresidu (zoals stof) na de verwarmingsfase, bv. afkomstig van uitrusting, cyclonen, transportsystemen, 61 Worden er monsters genomen van de schillen nadat deze verwijderd zijn? 62 Worden er waar nodig monsters genomen van de stofcollectoren (na DT) voor analyse op salmonella? 63 Worden er op basis van een risico-beoordeling, maar minstens eenmaal per week, monsters genomen van het proteïnemeel op het laadpunt? 64 Worden de monsters geserotypeerd in geval van een incident? 65 Worden de gegevens van het gegevensverzamelingsprogramma voor salmonella aan FEDIOL doorgegeven? 66 Worden de monsters voor het gegevensverzamelingsprogramma voor salmonella van Fediol geanalyseerd door een laboratorium dat gebruik maakt van en geaccrediteerd is voor de ISO-methode 6579? 67 Worden de monsters van 25 g voor de interne analyse onverwijld onderzocht volgens de methode van ISO-norm 6579 of een gelijkwaardige methode? 68 Worden de nodige corrigerende maatregelen vastgesteld op basis van de resultaten van het in-line monitoringproces? 69 Worden waar nodig de vastgestelde corrigerende maatregelen uitgevoerd? 70 Wordt de doeltreffendheid van de corrigerende maatregelen een week lang geverifieerd en zijn de salmonellatesten dan negatief? Zo niet, wordt het proces dan herhaald totdat er een week lang geen salmonella wordt gevonden? 71 Worden de gegevens van bemonstering en analyses in het kader van salmonellabestrijding gedurende ten minste vijf jaar bewaard en bevatten zij informatie over de genomen monsters (identificatie en datum), isolatie of serotype, en de getroffen corrigerende maatregelen? 72 Wordt het plan voor salmonellamonitoring regelmatig herzien (salmonellastatus) en is er een doelstelling voor verbetering geformuleerd?

6 In het geval van Zijn er schriftelijke procedures beschikbaar die bepalen wat er gedaan moet worden in geval van een salmonella-incident? positieve testresultaten 74 voor salmonella Worden klanten op de hoogte gesteld in geval van een incident met een kritisch serotype? 75 Worden de autoriteiten op de hoogte gesteld in geval van een incident? 76 Worden er minstens zeven dagen lang elke dag monsters genomen en analyses uitgevoerd totdat is vastgesteld dat het proces opnieuw veilig is met betrekking tot salmonella? 77 Zijn de eerdere monitoringresultaten in aanmerking genomen? 78 Worden de omstandigheden van de verwerking geanalyseerd met het oog op salmonella? 79 Heeft er een analyse van de onderliggende oorzaak plaatsgevonden? 80 Is de besmettingsbron geïdentificeerd en geëlimineerd? 82 Zijn de eisen van het PRP herzien? 83 Zijn de infrastructuur, de uitrusting en de opslagplaatsen indien nodig extra schoongemaakt en ontsmet? indien van toepassing? 84 Is het proces opnieuw gevalideerd indien het aangepast werd? 85 Worden er bijkomende opleiding of aanpassingen aan het proces of de procedure overwogen?

Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025)

Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025) Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025) NEa, 20-07-2012, versie 1.0 INTRODUCTIE In artikel 34 van de Monitoring en Rapportage Verordening (MRV) is beschreven

Nadere informatie

HACCP-stappenplan. Aan de slag met HACCP 24-09-08. Stap 6 Basisvoorwaardenprogramma. Stap 6 Basisvoorwaardenprogramma. Govert Schouten.

HACCP-stappenplan. Aan de slag met HACCP 24-09-08. Stap 6 Basisvoorwaardenprogramma. Stap 6 Basisvoorwaardenprogramma. Govert Schouten. HACCP-stappenplan Aan de slag met HACCP Govert Schouten Schouten Advies B.V. Giessen www.schoutenadvies.nl Stap 1 HACCP-team en validatie-team samenstellen Stap 2 Beschrijven van producten Stap 3 Bedoeld

Nadere informatie

(G.I.4.2.) Zijn de taken / verantwoordelijkheden / bevoegdheden vastgelegd? KB 14-11-2003, art. 3, 1 VO 852/2004, art. 3

(G.I.4.2.) Zijn de taken / verantwoordelijkheden / bevoegdheden vastgelegd? KB 14-11-2003, art. 3, 1 VO 852/2004, art. 3 Documentatie Implementatie Besluit Na corr. Actie Volgnummer PB 03 - CL 16 - REV 2-2008 - 1/8 SPECIFIEKE CHECKLIST VOOR DE VALIDATIE VAN HET AUTOCONTROLESYSTEEM IN DE BROOD- EN BANKETBAKKERIJEN (SECTOR

Nadere informatie

TRA 3193 Levensmiddelen ZONDER erkenningsplicht - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3193] v1

TRA 3193 Levensmiddelen ZONDER erkenningsplicht - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3193] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : TRA 19 Levensmiddelen ZONDER erkenningsplicht - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [19] v1 C: conform

Nadere informatie

Factsheet HACCP. 1) Ongediertebestrijding

Factsheet HACCP. 1) Ongediertebestrijding Factsheet HACCP Werken met HACCP HACCP is een preventief systeem om voedselveiligheid te waarborgen. Het systeem is gebaseerd op 7 stappen: 1. Bepaal alle mogelijke gevaren van de processen die binnen

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/02/2016

Gearchiveerd op 01/02/2016 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... TRA 2044 Levensmiddelen ZONDER ERKENNINGSPLICHT: Infrastructuur, inrichting en hygiëne

Nadere informatie

CONCORDANTIETABEL B HANDEL

CONCORDANTIETABEL B HANDEL CONCDANTIETABEL B HANDEL Concordantietabel tussen generieke autocontrole van het FAVV AGF en: 1) BRC Global - Food (v.4), 2) BRC Global Storage and (August 2006) 3) International Food (v.4), 4) (June 2006),

Nadere informatie

2.7 Eisen aan de bedrijfsomgeving (IFS5 ; 4.6) 2.9 Beheersing van vreemde materialen (IFS5 ; 4.9) 2.11 Ontvangst van goederen en opslag (IFS5 ; 4.

2.7 Eisen aan de bedrijfsomgeving (IFS5 ; 4.6) 2.9 Beheersing van vreemde materialen (IFS5 ; 4.9) 2.11 Ontvangst van goederen en opslag (IFS5 ; 4. Belangrijkste wijzigingen IFS Versie 5 tov versie 4 IFS Versie 5 03/01/2008 1/9 1. Algemene wijzigingen 1.1 Auditfrequentie 1.2 Audit scope 1.3 Niveau van de vereisten 1.4 KO 2. Belangrijkste wijzigingen

Nadere informatie

TOELICHTING HYGIËNEPAKKET LEGEINDPLUIMVEEHOUDERIJ

TOELICHTING HYGIËNEPAKKET LEGEINDPLUIMVEEHOUDERIJ 1 TOELICHTING HYGIËNEPAKKET LEGEINDPLUIMVEEHOUDERIJ Inhoud: 1 Algemeen 2 Administratie 3 Diervoeders 4 Diergeneesmiddelen 5 Diergezondheid 6 Huisvesting 7 Ongediertebestrijdingsmiddelen/gewasbeschermingsmiddelen

Nadere informatie

Toelatingsvoorwaarden voor opslagbedrijven voor producten afkomstig van categorie 2- en 3 materiaal

Toelatingsvoorwaarden voor opslagbedrijven voor producten afkomstig van categorie 2- en 3 materiaal Toelatingsvoorwaarden voor opslagbedrijven voor producten afkomstig van categorie 2- en 3 materiaal Bijlage III.7.1. bij het koninklijk besluit van 16 januari 2006 tot vaststelling van de nadere regels

Nadere informatie

(VO 183/2005 Bijlage III) De productie-eenheid is zo ontworpen dat zij adequaat kan worden gereinigd.

(VO 183/2005 Bijlage III) De productie-eenheid is zo ontworpen dat zij adequaat kan worden gereinigd. Toelatingsvoorwaarden voor veehouderijen welke voedermiddelen van dierlijke oorsprong vervoederen aan veedieren gehouden voor de productie van levensmiddelen. (implementatie van VO 79/2005) Bijlage III.8.9.

Nadere informatie

4.3 Het toepassingsgebied van het kwaliteitsmanagement systeem vaststellen. 4.4 Kwaliteitsmanagementsysteem en de processen ervan.

4.3 Het toepassingsgebied van het kwaliteitsmanagement systeem vaststellen. 4.4 Kwaliteitsmanagementsysteem en de processen ervan. ISO 9001:2015 ISO 9001:2008 Toelichting van de verschillen. 1 Scope 1 Scope 1.1 Algemeen 4 Context van de organisatie 4 Kwaliteitsmanagementsysteem 4.1 Inzicht in de organisatie en haar context. 4 Kwaliteitsmanagementsysteem

Nadere informatie

Minimumeisen didactische leskeukens met de nadruk op voedselveiligheid. Laatste nieuwe wetgeving

Minimumeisen didactische leskeukens met de nadruk op voedselveiligheid. Laatste nieuwe wetgeving Minimumeisen didactische leskeukens met de nadruk op voedselveiligheid Laatste nieuwe wetgeving VISIE VAN HET FAVV OP DIDACTISCHE LESKEUKENS Didactische leskeukens = klaslokalen of laboratoria waar beginselen

Nadere informatie

Toelatingsvoorwaarden voor opslagbedrijf voor materiaal afkomstig van categorie 3-materiaal

Toelatingsvoorwaarden voor opslagbedrijf voor materiaal afkomstig van categorie 3-materiaal Toelatingsvoorwaarden voor opslagbedrijf voor materiaal afkomstig van categorie 3-materiaal Bijlage III.8.11. bij het koninklijk besluit van 16 januari 2006 tot vaststelling van de nadere regels van de

Nadere informatie

Checklist Codiplan PLUS Varken Spotaudit - enkel te gebruiken in het kader van de 20% Codiplan PLUS Varken Spotaudits.

Checklist Codiplan PLUS Varken Spotaudit - enkel te gebruiken in het kader van de 20% Codiplan PLUS Varken Spotaudits. esluit Na corr. ctie CODE Opmerking/ commentaar Interpretatiehulp voor de auditor checklist_codiplanplus_160101_n.xlsx Checklist Codiplan PLUS Varken Spotaudit - enkel te gebruiken in het kader van de

Nadere informatie

Gearchiveerd op 05/01/2015

Gearchiveerd op 05/01/2015 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... TRA 2044 Levensmiddelen ZONDER ERKENNINGSPLICHT: Infrastructuur, inrichting en hygiëne

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking tot de microbiologische analyses van gehakt vlees en vleesbereidingen in de detailhandel

Omzendbrief met betrekking tot de microbiologische analyses van gehakt vlees en vleesbereidingen in de detailhandel Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de microbiologische analyses van gehakt vlees en in de detailhandel Referentie PCCB/S3/VCT/1424950 Datum 29/03/2018

Nadere informatie

A.Z. Sint Jan A.V. - apotheek. procedure. interne audit

A.Z. Sint Jan A.V. - apotheek. procedure. interne audit A.Z. Sint Jan A.V. - apotheek procedure interne audit nummer : ORG-00050 blz 1 van 3 eerste uitgiftedatum : 14.01.2000 datum herziening : 05.07.2007 verantwoordelijke : W. Renders uitgegeven door : apotheek

Nadere informatie

Goede Hygiëne Praktijken ( GHP ) De opmaak van een GHP-plan

Goede Hygiëne Praktijken ( GHP ) De opmaak van een GHP-plan Goede Hygiëne Praktijken ( GHP ) De opmaak van een GHP-plan Wetgeving KB 14-11-2003 Koninklijk besluit betreffende autocontrole, meldingsplicht en traceerbaarheid in de voedselketen KB 27-04-2007 Koninklijk

Nadere informatie

Controlelijst: SI Erkenningverl. en -onderhoud Versie 1 januari 2019 Eigenaar: TO Slachtplaatsen

Controlelijst: SI Erkenningverl. en -onderhoud Versie 1 januari 2019 Eigenaar: TO Slachtplaatsen In de onderstaande inspectielijst zijn alleen de inspectievragen opgenomen die betrekking hebben op erkenningonderhoud. Deze inspectie wordt jaarlijks uitgevoerd bij alle slachthuizen inclusief wildbewerkingsinrichtingen.

Nadere informatie

Borging van voedselveiligheid in de levensmiddelenketen met betrekking tot de gevaren verbonden aan grondstoffen

Borging van voedselveiligheid in de levensmiddelenketen met betrekking tot de gevaren verbonden aan grondstoffen Contact info@vwa.nl 64 Titel Borging van voedselveiligheid in de levensmiddelenketen met betrekking tot de gevaren verbonden aan grondstoffen Inleiding Volgens Verordening (EG) 852/2004 zijn levensmiddelenbedrijven

Nadere informatie

NOVI Product Recall Cost Estimator

NOVI Product Recall Cost Estimator Welkom bij de NOVI Product Recall Cost Estimator. Deze procedure duurt ongeveer 30 minuten. Hou de volgende informatie bij de hand om u te helpen bij het volgen van de procedure: Jaaromzet van de productielocatie.

Nadere informatie

Hygiënisch werken Grote pluimveeslachthuizen

Hygiënisch werken Grote pluimveeslachthuizen De NVWA heeft het toezicht op pluimveeslachthuizen aangescherpt. De naleefmonitor geeft de naleving van de regels weer op het gebied van hygiënisch werken bij grote pluimveeslachthuizen. Daar wordt 99,9%

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/09/2014

Gearchiveerd op 01/09/2014 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PPV 28 Infrastructuur, inrichting en hygiëne - Groothandel primaire plantaardige producten

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende de bestrijding van zoönotische Salmonella bij gebruikspluimvee van het type vlees Referentie PCCB/S2/589616 Datum 19/11/2013

Nadere informatie

TRA 3191 Onmiddelijke verpakking diervoeders - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3191] v1

TRA 3191 Onmiddelijke verpakking diervoeders - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3191] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : TRA 9 Onmiddelijke verpakking diervoeders - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [9] v C: conform NC: Niet-conform

Nadere informatie

Nieuwe regelgeving ter beheersing van diffuse stofemissies veroorzaakt door. Stuivende stoffen

Nieuwe regelgeving ter beheersing van diffuse stofemissies veroorzaakt door. Stuivende stoffen Nieuwe regelgeving ter beheersing van diffuse stofemissies veroorzaakt door Stuivende stoffen Achtergrond Europese richtlijn Luchtkwaliteit Omzetting in Belgisch recht Omzetting gewestelijk specifiek Vlaanderen

Nadere informatie

BIJLAGE 1: CHECKLIST AANVRAAG ERKENNING IN HET KADER VAN VERORDENING EG Nr. 1774/2002 ART COMPOSTEERINSTALLATIES

BIJLAGE 1: CHECKLIST AANVRAAG ERKENNING IN HET KADER VAN VERORDENING EG Nr. 1774/2002 ART COMPOSTEERINSTALLATIES BIJLAGE 1: CHECKLIST AANVRAAG ERKENNING IN HET KADER VAN VERORDENING EG Nr. 1774/2002 ART. 15 - COMPOSTEERINSTALLATIES 1. Algemeen 1.1 Beschikt het bedrijf over een milieuvergunning? 0 JA * 0 NEEN * Indien

Nadere informatie

Module Nr. BRL KEURCOMPOST Opmerkingen

Module Nr. BRL KEURCOMPOST Opmerkingen BRL Keurcompost Uitgifte: 1 januari 2013 Bijlage: 040 Certificatie Toepassingsgebied GFT compost Groencompost Voorbeeld Checklist Naam bedrijf:... Datum audit:... Auditor(en):... Dit is een toelatingsaudit/opvolgingsaudit

Nadere informatie

Behandeling van tekortkomingen na een BELAC accreditatie-audit

Behandeling van tekortkomingen na een BELAC accreditatie-audit Behandeling van tekortkomingen na een BELAC accreditatie-audit 29/05/2015 1 Module E per auditor Bevat 1 fiche per tekortkoming Interactief document, achtereenvolgens in te vullen door: De auditor op het

Nadere informatie

TRA 3169 Groothandel in diervoeders - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3169] v1

TRA 3169 Groothandel in diervoeders - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3169] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : TRA 69 Groothandel in diervoeders - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [69] v C: conform NC: Niet-conform

Nadere informatie

Richtlijnen voor non-conformiteiten in het kader van de audits

Richtlijnen voor non-conformiteiten in het kader van de audits PB 00 L 01 - REV 2 2005-1/9 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Richtlijnen voor non-conformiteiten in het kader van de audits Van toepassing vanaf: 01-08-2010 Opgesteld door: Gecontroleerd

Nadere informatie

gearchiveerd op 03/03/2009

gearchiveerd op 03/03/2009 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :... N uniek......... DIS 2041 Grootkeukens: Infrastructuur, inrichting en hygiëne [2041] v2 C : conform NC

Nadere informatie

Informatieblad 64: Borging van voedselveiligheid in de levensmiddelenketen met betrekking tot de gevaren verbonden aan grondstoffen

Informatieblad 64: Borging van voedselveiligheid in de levensmiddelenketen met betrekking tot de gevaren verbonden aan grondstoffen Informatieblad 64: Borging van voedselveiligheid in de levensmiddelenketen met betrekking tot de gevaren verbonden aan grondstoffen Datum Inleiding Volgens Verordening (EG) 852/2004 zijn levensmiddelen

Nadere informatie

Gearchiveerd op 04/01/2012

Gearchiveerd op 04/01/2012 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :... N uniek......... DIS 2278 Viswinkel: Infrastructuur, inrichting en hygiëne [2278] v2 C : conform NC :

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende de bestrijding van zoönotische Salmonella bij braadkippen en vleeskalkoenen Huidige versie 2 Referentie PCCB/S2/589616

Nadere informatie

SPECIFIEKE CHECKLIST VOOR DE VALIDATIE VAN HET AUTOCONTROLESYSTEEM IN DE BROOD- EN BANKETBAKKERIJEN (SECTOR DISTRIBUTIE)

SPECIFIEKE CHECKLIST VOOR DE VALIDATIE VAN HET AUTOCONTROLESYSTEEM IN DE BROOD- EN BANKETBAKKERIJEN (SECTOR DISTRIBUTIE) Documentatie Implementatie Besluit Na corr. Actie Volgnummer Referentie Wetgeving PB 03 - CL 15 - REV 2-2008 -1/7 SPECIFIEKE CHECKLIST VOOR DE VALIDATIE VAN HET AUTOCONTROLESYSTEEM IN DE BROOD- EN BANKETBAKKERIJEN

Nadere informatie

FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN

FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN 22 MAART 2013. - Ministerieel besluit betreffende de van de toepassingsmodaliteiten van de en de traceerbaarheid

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 16.3.2012 Publicatieblad van de Europese Unie L 77/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN VERORDENING (EU) Nr. 225/2012 VAN DE COMMISSIE van 15 maart 2012 tot wijziging van bijlage II bij Verordening

Nadere informatie

HACCP in eipakstation Opfriscursus HACCP 2013

HACCP in eipakstation Opfriscursus HACCP 2013 HACCP in eipakstation Opfriscursus HACCP 2013 Thielen Consult BV Postbus 5100 5800 GC Venray 0478-579220 Agenda HACCP Waarom HACCP Wat is HACCP Welke gevaren Veilige eieren HACCP Definities (1) Hazard

Nadere informatie

Wat heeft de school te maken met het FAVV?

Wat heeft de school te maken met het FAVV? Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Wat heeft de school te maken met het FAVV? Voorlichtingscel FAVV 1 Inhoud Oorsprong structuur FAVV Registratie toelating Autocontrole Versoepelingen

Nadere informatie

Specifieke toelichting op de vragen van de inspectielijst

Specifieke toelichting op de vragen van de inspectielijst Specifieke toelichting op de vragen van de inspectielijst Hieronder wordt een nadere toelichting op de vragen van de inspectielijst, behorende bij het toezicht op HACCP in slachterijen/uitsnijderijen,

Nadere informatie

1. Belang Hygiënecode

1. Belang Hygiënecode 1. Belang Hygiënecode 1. Waarom wordt er in de slagerij met een Hygiënecode gewerkt? Om op een structurele manier hygiënisch en veilig met voedsel te werken. Om mensen te leren om gezonder en gevarieerder

Nadere informatie

2006R2023 NL

2006R2023 NL 2006R2023 NL 17.04.2008 001.001 1 Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen B VERORDENING (EG) Nr. 2023/2006 VAN DE COMMISSIE

Nadere informatie

Verificatielijst Aanvraag nieuwe erkenning

Verificatielijst Aanvraag nieuwe erkenning Verificatielijst Aanvraag nieuwe erkenning Divisie Veterinair & import Catharijnesingel 59 3511 GG Utrecht Postbus 43006 3540 AA Utrecht www.nvwa.nl Versie 1.0 Vraag Welke erkenning(en) heeft dit bedrijf

Nadere informatie

(VO 183/2005 Bijlage II) Ruimten voor de be- en verwerking en de opslag van diervoeders en de onmiddellijke omgeving ervan, moeten schoon zijn.

(VO 183/2005 Bijlage II) Ruimten voor de be- en verwerking en de opslag van diervoeders en de onmiddellijke omgeving ervan, moeten schoon zijn. Erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor de vervaardiging van mengvoeders voor herkauwers en van mengvoeders voor niet-herkauwers die bepaalde dierlijke eiwitten bevatten. Bijlage II.8.4. bij het koninklijk

Nadere informatie

Introductie en uitleg nieuwe GDP Richtsnoer door insiders

Introductie en uitleg nieuwe GDP Richtsnoer door insiders Introductie en uitleg nieuwe GDP Richtsnoer door insiders Riekert Bruinink IGZ Ethel Mertens FAGG Brussel IGZ bijeenkomst de nieuwe GDP Guideline, een stap voorwaarts 2 september 2013 Plaatje gezondheidszorg

Nadere informatie

Intitulé : MINISTERIËLE REGELING van 23 november 2004 ter uitvoering van artikel 12, tweede lid, van de Slacht- en keuringsverordening

Intitulé : MINISTERIËLE REGELING van 23 november 2004 ter uitvoering van artikel 12, tweede lid, van de Slacht- en keuringsverordening Intitulé : MINISTERIËLE REGELING van 23 november 2004 ter uitvoering van artikel 12, tweede lid, van de Slacht- en keuringsverordening (AB 1996 no. GT 4) Citeertitel: Regeling eisen slagerijen Vindplaats

Nadere informatie

PRI 3373 Vervaardiging van mengvoeders op de boerderij - Infrastructuur, inrichting en hygiëne [3373] v1

PRI 3373 Vervaardiging van mengvoeders op de boerderij - Infrastructuur, inrichting en hygiëne [3373] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 7 Vervaardiging van mengvoeders op de boerderij - Infrastructuur, inrichting en hygiëne [7] v C: conform

Nadere informatie

Het bepaalde in deze beschikking is niet van toepassing op:

Het bepaalde in deze beschikking is niet van toepassing op: MINISTERIËLE BESCHIKKING met algemene werking van de 24ste september 1999 als bedoeld in artikel 3, zevende lid, van de Warenlandsverordening (P.B. 1997, no.334) ter uitvoering van artikel 11, derde lid,

Nadere informatie

TRA 3205 Groothandel levensmiddelen - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3205] v1

TRA 3205 Groothandel levensmiddelen - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3205] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : TRA 205 Groothandel levensmiddelen - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [205] v C: conform NC: Niet-conform

Nadere informatie

Right first time. 1 Inhoud... 1. 2 Right first time... 1

Right first time. 1 Inhoud... 1. 2 Right first time... 1 1 Inhoud 1 Inhoud... 1 2 Right first time... 1 2.1 Inleiding... 1 2.2 Wat is right first time en waarom is dit belangrijk?... 1 2.3 Welke parameters kunnen right first time beïnvloeden?... 2 2.4 Hoe verbeteracties

Nadere informatie

TRA 3147 Vervaardigen van diervoeders - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3147] v2

TRA 3147 Vervaardigen van diervoeders - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3147] v2 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : TRA 47 Vervaardigen van diervoeders - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [47] v2 C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

BT-12. Uitvoering van interne audits. Ver BT-07 v0.2

BT-12. Uitvoering van interne audits. Ver BT-07 v0.2 BT-12 Ver 0.5 Uitvoering van interne audits 1 BT-07 v0.2 HISTORIEK VAN HET DOCUMENT Versie en datum van goedkeuring Reden van revisie Draagwijdte van de revisie Uiterste datum van toepassing 0.0 03/07/2008

Nadere informatie

Omzendbrief aan de houders van braadkippen en vleeskalkoenen, de bedrijfsdierenartsen en de sectororganisaties. Geachte mevrouw, meneer,

Omzendbrief aan de houders van braadkippen en vleeskalkoenen, de bedrijfsdierenartsen en de sectororganisaties. Geachte mevrouw, meneer, Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Controlebeleid Directie Dierengezondheid en Veiligheid van de Dierlijke Producten AC - Kruidtuin Food Safety Center Kruidtuinlaan 55 B-1000 Brussel

Nadere informatie

BRL Keurcompost Uitgifte: 1 januari 2013 Bijlage: 040 Certificatie Voorbeeld Checklist Toepassingsgebied GFT compost Groencompost

BRL Keurcompost Uitgifte: 1 januari 2013 Bijlage: 040 Certificatie Voorbeeld Checklist Toepassingsgebied GFT compost Groencompost BRL Keurcompost Uitgifte: 1 januari 2013 Bijlage: 040 Certificatie Voorbeeld Checklist Toepassingsgebied GFT compost Groencompost Naam bedrijf:... Datum audit:... Auditor(en):... Dit is een toelatingsaudit/opvolgingsaudit

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 1. Auditplan 1) Doelstelling: Onderzoek: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid van de producten zoals de fabrikant deze in zijn Declaration of Performance heeft omschreven door middel

Nadere informatie

Gevaren van rookgassen brandweerpersoneel

Gevaren van rookgassen brandweerpersoneel Gevaren van rookgassen brandweerpersoneel Een samenwerkings project: Met medewerking van: 29-11-2010 1 29-11-2010 2 Risico s Gezondheid brandweerlieden Het is bekend dat as en rook gevaarlijke stoffen

Nadere informatie

Specifieke Productvoorwaarden D-24a1 Vetten, Oliën en Bijproducten Versie: 2.0 Datum: 11 september 2017

Specifieke Productvoorwaarden D-24a1 Vetten, Oliën en Bijproducten Versie: 2.0 Datum: 11 september 2017 1 INLEIDING 1.1 Toepassingsgebied Om het vertrouwen in veilig vlees, zuivel en eieren te herstellen, zijn extra inspanningen nodig. Met SecureFeed draagt de diervoedersector bij aan ketenborging en versterking

Nadere informatie

AT-10. Beheersing Salmonella. Ver BT-12 v0.12

AT-10. Beheersing Salmonella. Ver BT-12 v0.12 AT-10 Ver 1.2 Beheersing Salmonella 1 BT-12 v0.12 HISTORIEK VAN HET DOCUMENT Versie en datum van goedkeuring Reden van revisie Draagwijdte van de revisie Uiterste datum van toepassing 0.0 03/07/2008 Vereenvoudiging

Nadere informatie

Verschillen en overeenkomsten Keurmerk kinderboerderijen vs. Goed voor Elkaar / Prima voor Elkaar

Verschillen en overeenkomsten Keurmerk kinderboerderijen vs. Goed voor Elkaar / Prima voor Elkaar Verschillen en overeenkomsten Keurmerk kinderboerderijen vs. / Prima voor In dit overzicht zijn de criteria uit het Keurmerk Kinderboerderijen per hoofdstuk weergegeven. Aangegeven is welke criteria ook

Nadere informatie

HACCP & ALLERGENEN. Voorlichtingscel FAVV

HACCP & ALLERGENEN. Voorlichtingscel FAVV HACCP & ALLERGENEN Voorlichtingscel FAVV Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Opgericht in 2000 Bevoegdheden: Voedselveiligheid Dierengezondheid Plantenbescherming Van riek tot vork

Nadere informatie

Overzicht bepalingen inhoud Veiligheidsrapport in het Brzo 2015, Seveso III en de Rrzo Maart 2016

Overzicht bepalingen inhoud Veiligheidsrapport in het Brzo 2015, Seveso III en de Rrzo Maart 2016 Overzicht bepalingen inhoud Veiligheidsrapport in het Brzo 2015, Seveso III en de Rrzo Maart 2016 Brzo 2015, Artikel 10 1. De exploitant van een hogedrempelinrichting stelt een veiligheidsrapport op en

Nadere informatie

TRA 3390 Fabrikant eiproducten en levensmiddelen met rauwe eieren - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3390] v.1

TRA 3390 Fabrikant eiproducten en levensmiddelen met rauwe eieren - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3390] v.1 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen LCE : Datum : Verantwoordelijke controleur : Operator : VEN : Adres : TRA 90 Fabrikant eiproducten en levensmiddelen met rauwe eieren - INFRASTRUCTUUR,

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/01/2017

Gearchiveerd op 01/01/2017 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 2286 Slachten en uitslachten van pluimvee, lagomorfen en loopvogels - INFRASTRUCTUUR,

Nadere informatie

Resultaat Atex 137 toezicht in 2007

Resultaat Atex 137 toezicht in 2007 Resultaat Atex 137 toezicht in 2007 Pagina 1 van 9 Samenvatting In 2007 zijn door de directie MHC bij 41 BRZO99 en Arie bedrijven Atex 137 inspecties uitgevoerd op een wijze als beschreven in het toezichtbeleid

Nadere informatie

TRA 3419 Fabriek darmen, blazen, magen - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3419] v.1

TRA 3419 Fabriek darmen, blazen, magen - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE [3419] v.1 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen LCE : Datum : Verantwoordelijke controleur : Operator : VEN : Adres : TRA 49 Fabriek darmen, blazen, magen - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE

Nadere informatie

TRA 3469 Uitsnijderij wild - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE (VERHOOGDE FREQUENTIE) [3469] v.1

TRA 3469 Uitsnijderij wild - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE (VERHOOGDE FREQUENTIE) [3469] v.1 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen LCE : Datum : Verantwoordelijke controleur : Operator : VEN : Adres : TRA 469 Uitsnijderij wild - INFRASTRUCTUUR, INRICHTING EN HYGIENE (VERHOOGDE

Nadere informatie

EXPORTBOOST RUSLAND KATHLEEN MALFROY HOOFDCONSULTANT AS

EXPORTBOOST RUSLAND KATHLEEN MALFROY HOOFDCONSULTANT AS EXPORTBOOST RUSLAND KATHLEEN MALFROY HOOFDCONSULTANT AS4 23-01-2014 INHOUD AS4 Is mijn product klaar voor export? Is mijn onderneming klaar voor export? Bezoek uit Rusland Besluit WIE ZIJN WIJ? AS4 Erkend

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de gezondheidskwalificatie van pluimvee

Omzendbrief betreffende de gezondheidskwalificatie van pluimvee Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende de gezondheidskwalificatie van pluimvee Referentie PCCB/S2/769111 Datum 14/11/2011 Huidige versie 1 Van toepassing vanaf

Nadere informatie

Metal Detection. Betere due diligence. Kritieke controlepunten effectief beheren SAFELINE. Betere due diligence

Metal Detection. Betere due diligence. Kritieke controlepunten effectief beheren SAFELINE. Betere due diligence SAFELINE Metal Detection Metal Detection Betere due diligence Effectieve metaaldetectie Optimale systeemcontrole Veilige werking Maximale productveiligheid Betere due diligence Kritieke controlepunten

Nadere informatie

Introductie OHSAS 18001

Introductie OHSAS 18001 Introductie OHSAS 18001 OHSAS 18001 -in het kort OHSAS 18001 is een norm voor een managementsysteem die de veiligheid en gezondheid in en rondom de organisatie waarborgt. OHSAS staat voor Occupational

Nadere informatie

JAARLIJKSE EMAS ONTMOETING

JAARLIJKSE EMAS ONTMOETING JAARLIJKSE EMAS ONTMOETING Revisie van Bijlagen I, II en III en integratie van de Norm ISO 14001-2015 Sébastien Paquot Europese Commissie Agenda 1. Goedkeuring van de herziene bijlagen voornaamste wijzigingen

Nadere informatie

Specifieke Productvoorwaarden D-24a1 Vetten, Oliën en Bijproducten Versie: 1.0 Datum: 20 januari 2017

Specifieke Productvoorwaarden D-24a1 Vetten, Oliën en Bijproducten Versie: 1.0 Datum: 20 januari 2017 1 INLEIDING 1.1 Toepassingsgebied Om het vertrouwen in veilig vlees, zuivel en eieren te herstellen, zijn extra inspanningen nodig. Met SecureFeed draagt de diervoedersector bij aan ketenborging en versterking

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen MINISTERIËLE BESCHIKKING met algemene werking van de 24ste september 1999 als bedoeld in artikel 3, zevende lid, van de Warenlandsverordening (P.B. 1997, no.334) ter uitvoering van artikel 18, derde lid,

Nadere informatie

Clausules betreffende de verwerking van persoonsgegevens

Clausules betreffende de verwerking van persoonsgegevens Clausules betreffende de verwerking van persoonsgegevens 1. Definities 1. "Vertrouwelijkheid": de controle van de toegangsrechten. 2. "Veiligheid": de mogelijkheid tot het afweren van aanvallen als virussen,

Nadere informatie

Advies,opleiding, training en research op vlak van sales, services en management.

Advies,opleiding, training en research op vlak van sales, services en management. Eindverslag Gegevens van de onderneming Naam SB anagement bvba Straat Leuvenselaan, 191 Postcode, Stad 3300 TIENEN Land België Tel: 0495/281138 Fax: 016/821138 Contactpersoon e-mail: janroel.vanrhee@sb-management.be

Nadere informatie

Een kwaliteitsbeheersysteem. voor verbetering van binnenmilieu en energiegebruik bij renovatie van sociale meergezinswoningen

Een kwaliteitsbeheersysteem. voor verbetering van binnenmilieu en energiegebruik bij renovatie van sociale meergezinswoningen Een kwaliteitsbeheersysteem voor verbetering van binnenmilieu en energiegebruik bij renovatie van sociale meergezinswoningen 1 Renovatie van meergezinswoningen met behulp van het kwaliteitsbeheersysteem

Nadere informatie

Kalibratie van laboratoriumapparatuur van productiecontrolelaboratoria overeenkomstig NEN-EN-932-5

Kalibratie van laboratoriumapparatuur van productiecontrolelaboratoria overeenkomstig NEN-EN-932-5 BRL 2506 Notitie van : Peter Broere Datum : 26 februari 2013 Betreft : Kalibratie advies BRL 2506 Kalibratie van laboratoriumapparatuur van productiecontrolelaboratoria overeenkomstig NEN-EN-932-5 Algemeen:

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie L 29/24 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/186 VAN DE COMMISSIE van 2 februari 2017 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor het binnenbrengen in de Unie van zendingen uit bepaalde derde landen wegens

Nadere informatie

Generieke systeemeisen

Generieke systeemeisen Bijlage Generieke Systeem in kader van LAT-RB, versie 27 maart 2012 Generieke systeem NTA 8620 BRZO (VBS elementen) Arbowet Bevb / NTA 8000 OHSAS 18001 ISO 14001 Compliance competence checklist 1. Algemene

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011

Beoordelingsrapport Construction Product Regulation* * CPR - REGULATION (EU) No 305/2011 * CPR - REGULATION (EU) No 05/2011 Sir W. Churchill-laan 2 Telefoon +1 (0) 0 1 00 Fax +1 (0) 0 1 20 1. Auditplan 1) Doelstelling: Onderzoek: Grondslag: Beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid

Nadere informatie

GEEF LUCHT AAN JE HUIS!

GEEF LUCHT AAN JE HUIS! GEEF LUCHT AAN JE HUIS! Zorg voor een gezonde woning: geef vocht en schadelijke stoffen geen kans! Laat voortdurend frisse lucht binnen via een ventilatiesysteem, ventilatierooster of door een raam op

Nadere informatie

Op hebben wij uw bedrijf bezocht. Bijgaand treft u het rapport van deze inspectie.

Op hebben wij uw bedrijf bezocht. Bijgaand treft u het rapport van deze inspectie. Stichting Voedselbank Zeeuws- T.a.v De heer M. Vereecken Industrieweg 6 4538 AH TERNEUZEN Datum: 14 december 2018 Betreft: Inspectie 18R1 Geachte heer Vereecken, Op 14-12-18 hebben wij uw bedrijf bezocht.

Nadere informatie

Basisvoorwaarde Risico Tips Hulpmiddelen. Versleping door de lucht of materialen en werkgereedschappen. Bouw en inrichting

Basisvoorwaarde Risico Tips Hulpmiddelen. Versleping door de lucht of materialen en werkgereedschappen. Bouw en inrichting Risico s op allergenen bij basisvoorwaarden Basisvoorwaarden zijn onderwerpen die te maken hebben met hygiënisch werken en die voor het hele productieproces van belang zijn. In onderstaand overzicht zijn

Nadere informatie

Gearchiveerd op 02/07/2014

Gearchiveerd op 02/07/2014 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 249 - Houden van pluimvee - Infrastructuur, inrichting en hygiëne [249] v5 C : conform

Nadere informatie

Op hebben wij uw bedrijf bezocht. Bijgaand treft u het rapport van deze inspectie.

Op hebben wij uw bedrijf bezocht. Bijgaand treft u het rapport van deze inspectie. Voedselbank Bergeijk T.a.v De heer L.M.J. Timmermans Dokter Rauppstraat 52 5571 CH BERGEIJK Datum: 20 juli 2018 Betreft: Inspectie 18R1 Geachte heer Timmermans, Op 20-07-2018 hebben wij uw bedrijf bezocht.

Nadere informatie

BE-CERT Vorstlaan 68 B 1170 Brussel Tel.: + 32 (0) Fax: +32 (0) BIJLAGE ETA

BE-CERT Vorstlaan 68 B 1170 Brussel Tel.: + 32 (0) Fax: +32 (0) BIJLAGE ETA Vorstlaan 68 B 1170 Brussel Tel.: + 32 (0) 2 645.52.41 Fax: +32 (0) 2 645. 52.61 E-mail: certif@be-cert.be BIJLAGE ETA Bijlage: Aanvullende keuring voor de beoordeling van de overeenkomstigheid volgens

Nadere informatie

IEC 3026 Douane Unie - ERKENNING EXPORT [3026] v1

IEC 3026 Douane Unie - ERKENNING EXPORT [3026] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : IEC 326 Douane Unie - ERKENNING EXPORT [326] v1 C: conform NC: Niet-conform NA: niet van toepassing H: hoofdstuk

Nadere informatie

IEC 3026 Douane Unie - ERKENNING EXPORT [3026] v.1

IEC 3026 Douane Unie - ERKENNING EXPORT [3026] v.1 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen LCE : Datum : Verantwoordelijke controleur : Operator : VEN : Adres : IEC 326 Douane Unie - ERKENNING EXPORT [326] v.1 C: conform NC: Niet-conform

Nadere informatie

FAQ - Gids voor de invoering van een autocontrolesysteem voor de sector van grootkeukens

FAQ - Gids voor de invoering van een autocontrolesysteem voor de sector van grootkeukens PB 07 FAQ (G-025) REV 0 2010-1/9 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen FAQ - Gids voor de invoering van een autocontrolesysteem voor de sector van grootkeukens Van toepassing vanaf:

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de algemene toelatingsvoorwaarden voor het houden van pluimvee

Omzendbrief betreffende de algemene toelatingsvoorwaarden voor het houden van pluimvee Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende de algemene toelatingsvoorwaarden voor het houden van pluimvee Referentie PCCB/S2/KVH/1122851 Datum 25/11/2013 Huidige

Nadere informatie

Module. Productie van belegde broodjes

Module. Productie van belegde broodjes Module Productie van belegde broodjes 1 Inhoudstafel 1. Inleiding 5 1.1 Toepassingsgebied 5 1.2 Hoe deze module toepassen? 5 2. Goede hygiënepraktijken 6 3. Processtroomdiagrammen 7 4. Kritische controlepunten

Nadere informatie

Veiligheidsprocedures voor schoolkeukens

Veiligheidsprocedures voor schoolkeukens Veiligheidsprocedures voor schoolkeukens Voedselveiligheid Stappen van de Personeel ontvangst/levering niet-verse producten gebrekkige hygiëne te hoge temperatuur vervallen houdbaarheidsdatum vervuilde

Nadere informatie

L 320/8 Publicatieblad van de Europese Unie

L 320/8 Publicatieblad van de Europese Unie L 320/8 Publicatieblad van de Europese Unie 17.11.2012 VERORDENING (EU) Nr. 1078/2012 VAN DE COMMISSIE van 16 november 2012 betreffende een gemeenschappelijke veiligheidsmethode voor de controle die moet

Nadere informatie

AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER KALIBRATIE. RvA-F003-NL

AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER KALIBRATIE. RvA-F003-NL AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER KALIBRATIE RvA-F003-NL Naam aanvragende organisatie : Registratienummer (indien aanwezig) : Gevestigd te : Datum aanvraag : Naam aanvrager : Algemeen Dit formulier wordt gebruikt

Nadere informatie

Deel A. Algemene doelstellingen en controleprogramma s voor het water bestemd voor menselijke consumptie

Deel A. Algemene doelstellingen en controleprogramma s voor het water bestemd voor menselijke consumptie Bijlage 1 bij het besluit van de Vlaamse Regering van tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 december 2002 houdende reglementering inzake de kwaliteit en levering

Nadere informatie

Op 21 juli 2017 hebben wij uw bedrijf bezocht. Bijgaand treft u het rapport van deze inspectie.

Op 21 juli 2017 hebben wij uw bedrijf bezocht. Bijgaand treft u het rapport van deze inspectie. Voedselbank Bergeijk T.a.v De heer R. Behrtel Dokter Rauppstraat 52 5571 CH BERGEIJK Datum: 21 juli 2017 Betreft: Inspectie 17R1 Geachte heer Behrtel, Op 21 juli 2017 hebben wij uw bedrijf bezocht. Bijgaand

Nadere informatie

Module Melkkeukens 1

Module Melkkeukens 1 Module Melkkeukens 1 Inhoudstafel 1. Inleiding 5 1.1 Toepassingsgebied 5 1.2 Hoe deze module toepassen? 5 2. Goede hygiënepraktijken 6 3. Processtroomdiagrammen 8 4. Kritische controlepunten (CCP s) en

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd Bijlage 3 Gegevens en minimuminlichtingen die in het in artikel 8 bedoelde veiligheidsrapport aan de orde moeten komen 1. Inlichtingen over het beheerssysteem en de organisatie van de inrichting, met het

Nadere informatie