Innovatie leasemarkt hard nodig

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Innovatie leasemarkt hard nodig"

Transcriptie

1 Innovatie leasemarkt hard nodig Automotive Insiders Leaseseminar Op donderdag 14 maart organiseerde Automotive Insiders het Lease-Seminar: Innovatie Leasemarkt hard nodig. Namens Better.be gaf Robbert-Jan borger een presentatie. Daarnaast gaven Jacq van Roij (Middenduin Automotive) en Rogier van Ewijk (Terberg Leasing) hun visie over de manier waarop de leasemarkt moet en kan innoveren. Hieronder vindt u de presentatie die Robbert-Jan Borger van Better.be heeft gehouden tijdens het seminar, waarin hij uiteenzet dat 350 contracten per medewerker en een hogere klanttevredenheid dankzij slim gebruik van IT reëel zijn

2 14 maart 2013 Automotive Insiders sessie Innovatie in de leasemarkt hard nodig! Robbert-Jan Borger, Manager Sales & Marketing bij Better.be neemt u mee in een aantal observaties en mogelijkheden ten aanzien van innovatie in de Automotive Leasemarkt. Valt u ook wat op als u de laatste tijd om u heen kijkt? De hedendaagse maatschappij gaat steeds sneller en sneller Herkent u het dat uw kinderen alles doen met hun mobiel of tablet? Herkent u dat mensen steeds meer kopen via internet en dat de regulier verkoopkanalen veranderen? Koopt uw partner nog schoenen in de winkel, of heeft ze Zalando en soortgelijken ontdekt? Boekt u uw vakantie nog op het reisbureau in de stad of via sites als Cheaptickets.nl? Hoelang terug verzorgde u uw bankzaken nog op het lokale bankfiliaal? Is telebankieren nog weg te denken uit uw leven? Blijven uw klanten bij u op de salesafdeling leaseauto s bestellen? Of groeit daar ook de vraag naar het internetaanbod? Hoelang worden er nog auto s geleased via uw sales afdeling bij u op kantoor? Of blijft U in de toekomst zaken doen zoals u dat altijd gedaan heeft?

3 Better.be meent dat internettechnologie onze manier van denken en zaken doen verandert. Daarom bieden wij met al onze kennis kunde en passie; top-internet technologie aan, die uw business verandert en verbetert. Dat is volgens ons de manier om uw marktaandeel te behouden of te vergroten en uw rendement een boost te geven. We zien ons in de branche steeds geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Wat vragen uw klanten qua mogelijkheden binnen uw dienstverlening? Wat doet u om uw klanten hierop te faciliteren en te binden? Wat hebt u daarvoor nodig? Hoe past u dit in de onder druk staande organisatie en markt? Wij denken dat de volgende zaken bepalen of een leasebedrijf kampioen wordt of niet: 1. Kosten en efficiëntie: Wij denken dat een contractratio van 1 FTE op 350 contracten realiseerbaar is 2. Wilt u uw klanten aan uw bedrijf binden en wederverkoop na wederverkoop realiseren? Wij denken dat uw klanten u het werk uit handen kunnen nemen op elk moment in de tijd dat dat hen uit komt! 3. Zou het niet mooi zijn om snel en gemakkelijk met nieuwe producten te experimenteren om nieuwe doelgroepen te benaderen? Wij weten dat u op basis van de nu al beschikbare internettechnologie snel en efficiënt nieuwe sales kanalen kunt opzetten!

4 Een van de belangrijkste uitdagingen is de optimalisatie van het proces. Voor echte proces verandering moeten we echter anders denken leren toepassen: 1 Procesverandering: Om dit te illustreren neem ik u mee naar de Olympische spelen van 1936 gebeurde er iets bijzonders Tot die tijd werd de volgende techniek gebruikt (schotse sprong) Het record tot die tijd lag op zo n anderhalve meter. Maar op die spelen kwam er een kandidaat die niet verticaal, maar horizontaal de lat nam Er werd een hoogte gehaald van 1 meter 90 en de Jury was volledig van slag In 1964 gebeurt iets vergelijkbaars: de heer Fosburry springt op de spelen en doet dat als volgt Hij springt met de rug eerst. Ook hier was de jury weer volledig van de kaart want er werd een hoogte gehaald van 2 meter 20 Op dit moment kunt u zich afvragen als ik op de komende olympische spelen wil winnen (het wereld record staat op 2 meter 45) wat wijsheid is; of de vraag stellen ik wil 3 meter hoog springen hoe ga ik dat bereiken Of door het verdere door en door trainen van spieren timing etc. om zo de Fosburry flip nog verder te perfectioneren Of door het echt anders te doen? Het zelfde geld voor processen: Of bestaande processen verder automatiseren of anders doen. En als ik u vertel dat men tegenwoordig in staat is die 3 meter hoog kan ik u melden dat dit niet volgend de Fosburry flip gaat!

5 2 Straight Through Processing (STP) Een andere ontwikkeling is Straight Through Processing waarbij zoveel mogelijk werkzaamheden volledig automatisch op klantcriteria door het proces lopen Straight Through processing: Geautomatiseerd Op klantcriteria Foutloos Neem als voorbeeld de ontslagen bij de grootbanken: hier is (naast een verminderde aanvraag ) een verregaande optimalisatie in de hypotheek afhandeling komende: van 125 Hyps per FTE 2011; nu 900 hyps per FTE 2013; moet naar 3000 hyps per FTE Self Service en Unmanned Leasing Die procesveranderingen zijn lastig een manier waarom wij met tegen de materie aan de kijken We worden echter vaak geremd door: Vast blijven zitten in bestaand denktrant en bestaande organisatie Vast blijven zitten in bestaande techniek of systemen Vasthouden aan zelf doen in plaats van outsourcing aan klant Daarom denken wij wel vanuit een unmanned leasebedrijf waarbij Self service als uitgangspunt geldt. U kunt daarbij natuurlijk nog steeds kiezen of u de klant of uw verkoper het werk laat doen.

6 Dit helpt u reeds nu opweg bij het anders aanvliegen en ontwerpen van de processen van de toekomst. Een tweede essentieel punt om kampioen te worden en te blijven, is het hebben van klanten Optimale klantbeleving is hiervoor essentieel: Daarvoor moet u zich kunnen verplaatsen in wat de klant belangrijk vindt in uw dienstverlening. Ontzorg de klant met toegankelijke interessante mogelijkheden en informatie Empower de klant doelgroepgericht, door middel van self service concepten op basis van hedendaagse webtechnologie Boei en informeer en pamper de klant in zijn eigen taalgebruik zodat hij terug blijft komen op uw informatiebron Denk na over het feit dat de auto een koppelinstrument kan zijn naar de klant, op basis waarvan u meer business kunt doen en of voordelen kunt verstrekken aan de klant, waardoor de klant bij u zaken blijft doen. Immers, wie de klant heeft, heeft de business.

7 Evolutie en nieuwe business modellen In onze ontwikkeling als mens zijn de ontwikkelingen uit het verleden langzaam tot stand gekomen: Oertijd miljoenen jaren Vuur stenen tijdperk Industriële revolutie eind 18e eeuw Computer eind 19e eeuw Digitale tijdperk Nu en de ontwikkelingen gaan steeds sneller en sneller Kunnen uw systemen dat aan? Of blijft u (volgens deze analogie) de cassettedeks en CD spelers verkopen, terwijl de wereld om u heen verandert? Dit vraagt echter wel lenigheid ofwel Agility van uw business, die u in staat stelt snel in te spelen op deze veranderingen in de markt. Voorbeeld We zullen u in een voorbeeld laten zien hoe een proces efficiënter wordt en hoe we tegelijkertijd in staat zijn klantbeleving te verhogen op basis van nu al bestaande technologie.

8 We onderscheiden in het Leaseproces drie hoofdprocessen: Het verwervingsproces Het beheersproces Het afstootproces In ons komend voorbeeld zullen we inzoomen op het verwervingsproces, waarin we op basis van onze technologie een voorbeeld tonen van het proces van contact tot offerte (CTO), Better.be is immers gespecialiseerd in het leveren van tooling voor het verwervingsproces van contact tot contract (CTC) waarin wij menen dat u het verschil kunt maken Het verwervingsproces waarin nu: Hoge personeelsinzet benodigd is om de klant & berijder te informeren, te offreren, contractueel te binden. Relatief hoge personeelsinzet benodigd is om de kredietwaardigheid van klant te checken. Hoge personeelsinzet benodigd is om de toeleveranciers te informeren en te begeleiden en aankoop te regelen en af te rekenen. Hoge personeelsinzet benodigd is om de klant & berijder te informeren, over levering en start overeenkomst. Leaseprocessen Het beheersproces nu: Hoge personeelsinzet benodigd is om de klant te informeren, te begeleiden en af te rekenen. Hoge personeelsinzet benodigd is om de leveranciers te informeren en te begeleiden en af te rekenen.

9 Het afstootproces nu: Hoge personeelsinzet benodigd is om de klant te informeren en te begeleiden en af te rekenen. Hoge personeelsinzet benodigd is om de leveranciers te informeren en te begeleiden en af te rekenen. Hoge personeelsinzet benodigd is om de afnemers te informeren en te begeleiden en af te rekenen. In ons komend voorbeeld zullen we inzoomen op het verwervingsproces, waarin we op basis van onze technologie een voorbeeld tonen van het proces van contact tot offerte (CTO) Better.be is immers gespecialiseerd in het leveren van tooling voor het verwervingsproces van contact tot contract (CTC) waarin wij menen dat u het verschil kunt maken Het traditionele verkoopproces ziet er in de meeste situaties als volgt uit: Sequentieel traditioneel verkoop proces Traditioneel helpt uw verkoper tijdens kantoortijden uw klant een auto uit te zoeken, (werkdagen open, 8/5) Door inzet van de kennis van uw verkoper te combineren met vragen aan de klant, kan er tijdens het zoeken op merk, type, model, een auto aan de klant worden voorgesteld Veelal zijn er meerdere offertes benodigd om de klant voldoende inzicht te geven in zijn keuze mogelijkheden Gemiddeld blijken er in de markt 5 offertes nodig te zijn om de klant te binden en een definitieve offerte te produceren Dit kost uw salesafdeling gemiddeld een half uur tot anderhalf uur per berijder. Dit proces vraagt veel productkennis en deze zit (als het goed is) bij de sales.

10 Het moderne verkoopproces ziet er als volgt uit Het Straight Through Processing Self Service verkoop proces ziet er als volgt uit: Uw klant (of verkoper) kan op basis van klantspecifike wensen een auto uit te zoeken via de internet tool, (open, 24/7) De kennis van uw verkopers is via business rules gevat in de software evenals de specifieke klantvragen, hierdoor kan iedereen op basis van klantvragen een auto zoeken en steeds kiezen uit de resterende mogelijkheden Hierdoor kan de klant (of verkoper) op basis van zijn keuzen snel en efficiënt naar een eindkeuze komen, resulterend in optimale klantbeleving en indien u daar voor kiest self service en cost savings Dit kost uw salesafdeling in principe geen tijd meer, terwijl de klant op elk gewenst moment kan spelen met de resultaten, resulterend in altijd correcte orders Overigens nog even terugkomend op die 3 meter hoogspringen: Die wordt op dit moment door artiesten uit het Chinese staatscircus gehaald, De kleine Chinese acrobaten doen dit door in de aanloop een continue radslag te doen tot aan de sprong! Dit toont ons dat een goed overdachte fundamentele verandering u verder kan brengen als het verbeteren van de bestaande processen Daarom laten we u graag de volgende voorbeelden zien op basis van een live internet demo van onze technologie, op welke wijze uw klant z n auto zelf kan uitzoeken!

11 Live Internet demo op basis van Better.be WebServices Stel.Een klant wil een stadsauto, met: Looptijd 36 maanden / KM kleur rood, A label, automaat met parkeer hulp voor een leasebudget van 630,-. Hoe lang heeft u nodig om met de klant een auto te selecteren? Hoe tevreden is uw klant met uw oplossing en de benodigde tijd? Live Internet demo op basis van Better.be WebServices Stel.Een klant wil een bus met: Looptijd 36 maanden / KM Maximale lease fee van 800,-, Grijs kenteken, Diesel als brandstof, Achterwielen aangedreven, Minimaal 110kW, Trekhaak voor 2000 KG aanhangergewicht Hoe snel kunt u uw klanten de laatste modellen aanbieden? Hoe tevreden is de klant met uw oplossing en de benodigde tijd?

12 Geïnteresseerd in de bouwstenen voor uw toekomst? Ik hoop dat we u met deze twee live voorbeelden getriggerd en geïnspireerd hebben, om op basis van de technische mogelijkheden eens opnieuw naar uw business innovatie mogelijkheden te kijken. Mijn vraag aan u is: wat gaat U nu doen? Business as usual, want alles blijft toch het zelfde? Stappen zetten om E-Business te integreren in uw bedrijfsmodel? Of heeft u andere plannen? Dank u voor de aandacht.

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc. Hand out behorende bij de training VOBSPAN Itasc Nederland B.V. Itasc Nederland B.V. St. Gerardusplein 26 33 WTC Amsterdam 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.nl

Nadere informatie

Transformeren in volle vaart: op naar een Digital Business. Innovatie. Eenvoud. Snelheid. Impact.

Transformeren in volle vaart: op naar een Digital Business. Innovatie. Eenvoud. Snelheid. Impact. Transformeren in volle vaart: op naar een Digital Business Innovatie. Eenvoud. Snelheid. Impact. Inhoud Digitale Transformatie: van definitie naar begrip 4 Digitale Transformatie: van strategie tot doorontwikkeling

Nadere informatie

HOE WERKT LEAN STARTUP VOOR UW BEDRIJF?

HOE WERKT LEAN STARTUP VOOR UW BEDRIJF? HOE WERKT LEAN STARTUP VOOR UW BEDRIJF? Een bundel van blogs over Lean Startup en Scrum in praktijk 1 Blogbundel INTRODUCTIE. Achterover leunen zit er tegenwoordig niet In deze bundel vindt u een verzameling

Nadere informatie

First Time Right bestaat niet!

First Time Right bestaat niet! First Time Right bestaat niet! Over de schrijver: Hans Kardol is Managing Consultant bij KSi-onderzoek, het certificeringsinstituut voor Stichting ITO. Sinds 1998 is hij actief in klantctonactwereld en

Nadere informatie

Gratis White Paper. Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen?

Gratis White Paper. Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen? Gratis White Paper Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen? Oké Marketing Kruidnagel 2 5275 KR Den Dungen T: 06 54 793 205 E: info@okemarketing.nl

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

Medewerkers in de detailhandel in 2020

Medewerkers in de detailhandel in 2020 Medewerkers in de detailhandel in 2020 2 Medewerkers in de detailhandel in 2020 Medewerkers in de detailhandel in 2020 2020 lijkt misschien nog ver weg, maar de tijd gaat snel. Deze brochure beschrijft

Nadere informatie

De gids voor meer succes met jouw huidige of toekomstige webshop WebshopConsult

De gids voor meer succes met jouw huidige of toekomstige webshop WebshopConsult De WEBSHOP GIDS De gids voor meer succes met jouw huidige of toekomstige webshop WebshopConsult Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat bevat deze gids? 4 De huidige e-commerce markt 5 De 8 belangrijkste trends

Nadere informatie

TELEFONIE IN DE CLOUD VERHOOG UW FLEXIBILITEIT EN VERLAAG UW KOSTEN 2013 EEN MITEL WHITE PAPER

TELEFONIE IN DE CLOUD VERHOOG UW FLEXIBILITEIT EN VERLAAG UW KOSTEN 2013 EEN MITEL WHITE PAPER TELEFONIE IN DE CLOUD VERHOOG UW FLEXIBILITEIT EN VERLAAG UW KOSTEN 2013 EEN MITEL WHITE PAPER INHOUD INLEIDING...1 PUBLIC OF PRIVATE?...2 VOORDELEN CLOUD...3 SNEL PROFITEREN VAN INNOVATIE...4 EENVOUDIGE

Nadere informatie

Sales Outlook 2018. 8 thema s: de resultaten. 1: De ultieme klantbediening

Sales Outlook 2018. 8 thema s: de resultaten. 1: De ultieme klantbediening T H E B R O W P P E R C O M P Y Sales Outlook 2018 Wat zijn de grote aandachtsgebieden binnen commercie de komende drie jaar? 68 commercieel verantwoordelijken van grote organisaties (>100 miljoen euro

Nadere informatie

EspritXB: betere processen, betere dienstverlening. Verder in dit nummer: Klantcase MTV Networks De Telecom Adviseur

EspritXB: betere processen, betere dienstverlening. Verder in dit nummer: Klantcase MTV Networks De Telecom Adviseur J A A R G A N G 1 N U M M E R 2 Z O M E R 2 0 0 9 EspritXB: betere processen, betere dienstverlening Verder in dit nummer: Klantcase MTV Networks De Telecom Adviseur VERBONDEN JAARGANG 1 NUMMER 2 ZOMER

Nadere informatie

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 door Richard van Hooijdonk MarketingMonday januari 2011 inhoud Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Pagina 01 social media benutten met weinig tijd 4 02 wie is

Nadere informatie

EspritXB: betere processen, betere dienstverlening. Verder in dit nummer: Klantcase MTV Networks De Telecom Adviseur

EspritXB: betere processen, betere dienstverlening. Verder in dit nummer: Klantcase MTV Networks De Telecom Adviseur J A A R G A N G 1 N U M M E R 2 Z O M E R 2 0 0 9 EspritXB: betere processen, betere dienstverlening Verder in dit nummer: Klantcase MTV Networks De Telecom Adviseur VERBONDEN JAARGANG 1 NUMMER 2 ZOMER

Nadere informatie

Customer Service & Customer Experience

Customer Service & Customer Experience Optimalisatie van Customer Service & Customer Experience NewRatio B.V. Copyright: Amsterdam NewRatio Office: / BiXyte Atrium - Strawinskylaan Datum: 3051-1077 05-02-2012 ZX Amsterdam Auteurs: Rotterdam

Nadere informatie

Groeien met innovatieve IT

Groeien met innovatieve IT SAP White Paper Groeien met innovatieve IT Hoe onderscheiden groeiende middelgrote organisaties zich? Inhoud 3 Voorwoord 4 Executive summary 5 Hoofdstuk 1: Groei in Nederland 6 Hoofdstuk 2: Omzetgroei

Nadere informatie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie In het begin van een nieuw jaar wordt vaak aandacht besteed aan ontwikkelingen en trends die hun stempel gaan drukken op 2014.

Nadere informatie

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals e-mail marketing voor webwinkeliers Voor praktische professionals Alle grote webwinkels doen aan e-mail marketing. Dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Ze weten namelijk dat e-mail marketing meer oplevert

Nadere informatie

Trends in de schademarkt

Trends in de schademarkt Trends in de schademarkt VOORWOORD DYNAMISCHE MARKTEN, MOOIE KANSEN De markten van expertise en claims management zijn volop in beweging met vele kansen, maar ook bedreigingen als gevolg. Wie rustig achterover

Nadere informatie

Ace! Business Training. White paper pullmarketing. verlegen zit om business en dat we dus kunnen profiteren van zijn honger naar business.

Ace! Business Training. White paper pullmarketing. verlegen zit om business en dat we dus kunnen profiteren van zijn honger naar business. Hoe slim is uw marketing- of verkoopcampagne? Mailing en telemarketing effectief? Mailing op de mat Aanbod via telemarketing Wie is uw echte doelgroep De intussen klassieke denkfout Hoe deze doelgroepen

Nadere informatie

Twintig manieren om uw concurrentiekracht te versterken

Twintig manieren om uw concurrentiekracht te versterken Klaar voor digitaal ondernemen? Twintig manieren om uw concurrentiekracht te versterken Syntens Kennis en innovatie zijn van essentieel belang voor een goed draaiende economie. Daarin is een belangrijke

Nadere informatie

De public cloud: Het einde van de traditionele hosting providers?

De public cloud: Het einde van de traditionele hosting providers? De public cloud: Het einde van de traditionele hosting providers? Auteur: Reinout Dotinga Quality Assured Services B.V. Thorbeckestraat 53 2613 BV DELFT KvK 60679905 INHOUDSOPGAVE: 1. INLEIDING 3 2. VOOR

Nadere informatie

Zo innoveert ondernemend Nederland met ICT: Een e-book met verhalen van succesvolle ondernemers

Zo innoveert ondernemend Nederland met ICT: Een e-book met verhalen van succesvolle ondernemers Zo innoveert ondernemend Nederland met ICT: Een e-book met verhalen van succesvolle ondernemers Het best bewaarde geheim om slimmer te ondernemen Wie als ondernemer het verschil wil maken, doet er goed

Nadere informatie

Big Data in finance: kans of bedreiging? Trends, tips & tools, case & debat

Big Data in finance: kans of bedreiging? Trends, tips & tools, case & debat Big Data in finance: kans of bedreiging? Trends, tips & tools, case & debat Colofon Whitepaper Big Data in finance: kans of bedreiging? USG Finance Professionals, september 2014. Eindredactie USG Finance

Nadere informatie

Slimmer worden dan de technologie; kansen voor de financiële wereld. Toekomstvisie op de financiële wereld in 2018

Slimmer worden dan de technologie; kansen voor de financiële wereld. Toekomstvisie op de financiële wereld in 2018 Slimmer worden dan de technologie; kansen voor de financiële wereld. Toekomstvisie op de financiële wereld in 2018 Inhoud Voorwoord 5 Hoe wordt de financiële wereld slimmer dan de technologie? 6 Onze visie:

Nadere informatie

Bereid je voor op het internet van de toekomst

Bereid je voor op het internet van de toekomst Bereid je voor op het internet van de toekomst whitepaper Project De toekomst van het internet: de API Auteur Bernie van Hegelsom bernie.van.hegelsom@freshheads.com Producent Freshheads BV Aantal pagina

Nadere informatie

Whitepaper Het klantcontactmodel. De weg naar onderscheidend klantcontact

Whitepaper Het klantcontactmodel. De weg naar onderscheidend klantcontact Whitepaper Het klantcontactmodel 1 Inleiding Hoe belangrijk is klantcontact voor uw organisatie? Hebt u uw klantcontactproces dik voor elkaar of hebt u het gevoel dat het beter kan? Hoe doen andere organisaties

Nadere informatie

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD)

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD) Hoe? Zo! Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wat is BYOD? 4 3 Hoe kun je BYOD zinvol inzetten? 7 4 Wat zijn de consequenties van de invoering van BYOD? 10 5 Hoe werkt BYOD voor medewerkers? 14 6 Hoe kan ik BYOD

Nadere informatie

ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden

ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden 1 ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden 3 Voorwoord 4 Inleiding 8 Waarde 12 Wat 16 Waar 2 Wie 26 Waarom 34 Conclusie: Voor u telt rendement

Nadere informatie

DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL

DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 40 tips om nieuwe klanten te werven.

Nadere informatie

Processen in crisistijden

Processen in crisistijden Whitepaper Processen in crisistijden De huidige economische situatie biedt kansen voor het efficiënter inrichten van processen en het implementeren van procesoptimalisaties. Inleiding In alle bedrijfstakken

Nadere informatie