SPECIFICATIE V4E-FIWIHEX ALPHA Introductie. 1.1 Introductie van het product

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SPECIFICATIE V4E-FIWIHEX ALPHA 96. 1. Introductie. 1.1 Introductie van het product"

Transcriptie

1 SPECIFICATIE V4E-FIWIHEX ALPHA Introductie 1.1 Introductie van het product Systeem : Fiwihex Alpha 24 Typenummer : Soort apparaat : tegenstroomwarmtewisselaar met 24 cellen in een geëxpandeerd polypropyleen (EPP) box met radiaal ventilator Functie : verwarmen en koelen van lucht met een zeer gering energieverbruik, ook geschikt als vervanger van de conventionele Airco, in hotels, kantoren, scholen en woonhuizen. 1.2 Het principe achter de Fiwihex warmtewisselaar De werking van een warmtewisselaar is tamelijk eenvoudig. De warmte of de koude van water wordt ten gevolge van een temperatuurverschil overgebracht op de lucht in een ruimte. Fiwihex warmtewisselaar, maakt gebruik van het tegenstroomprincipe, met geforceerde luchtcirculatie. Zoals in onderstaande tekening te zien is, stroomt het water door de capillairen (buisjes) en de lucht stroomt langs een weefsel van dunne koperen draden. Omdat er een extreem groot contactoppervlak is tussen het koperen weefsel en de lucht, wordt de warmte of koude al met een zeer klein temperatuurverschil efficiënt overgedragen op de lucht. Samenvattend: de Fiwihex Alpha 24 is een warmtewisselaar met een uitzonderlijk hoog rendement door zeer efficiënte warmte en koude overdracht, tussen water en lucht.

2 1.3 De opbouw van de Fiwihex Alpha 24 De Fiwihex Alpha 24 bevat 24 cellen (zie foto 1, 2 en 3), elk opgebouwd uit 35 capillairen met een weefsel van 1500 dunne koperen draadjes. Aan waterzijde is door deze opbouw het contactoppervlak 0,48 m² en aan luchtzijde zelfs 4 m² en dat in een compact volume van nog geen 70 liter, inclusief EPP box! Tekening 1 De cel- opbouw van de Fiwihex warmtewisselaar Door dit relatief grote warmtewisselende oppervlak aan luchtzijde is de warmteoverdrachtsweerstand klein en het rendement uitzonderlijk hoog. De warmtewisselaar kan al met een klein temperatuurverschil (Δ T) veel energie overdragen. De 35 capillairen met het dunne koperdraadweefsel zijn aangesloten op headers (leidingkanaaltjes) uit ABS kunststof voor de aan- en afvoer van water. Door de vormgeving van deze headers stroomt het water door vijf in serie geschakelde groepen van cellen. Mede hierdoor wordt een optimale tegenstroom van water en lucht bereikt. Het hoogwaardige ABS mag niet warmer worden dan 45 C; dit is de maximale temperatuur die de warmtewisselaar goed verdraagt (zie 5± garantiebepalingen). Bij koelen van vochtige lucht, met hoge relatieve vochtigheid (R.V.), kan condensatie optreden (zie H-X Diagram van Mollier). De Fiwihex Alpha 24 is voorzien van een condensaatopvang en afvoer. Het dunne vertinde koperdraad en het capillair is extra voorzien van een speciale corrosie- bestendige laag tinnikkel (ca. 10 µm dik). Deze laag biedt een goede bescherming tegen incidentele of periodieke aantasting, door in de lucht soms voorkomende agressieve stoffen. In foto 1, 3, 4, 6, 7 en 10 is de gehele opbouw getoond.

3 Note: Als verwacht kan worden dat de lucht vaak of continu agressieve gassen of stoffen bevat, of stoffen die door ontleding agressief worden, verdient het aanbeveling de kwaliteit (agressiviteit) van het condensaat te bewaken door monitoring* van de zuurgraad (ph) en/of elektrische geleidbaarheid (E.C.). Dit waarschuwt voor mogelijke corrosie van de dunne draden in de Fiwihex Alpha 24 (zie 5: garantiebepalingen). * Vision4Energy BV en uw installateur kunnen u in deze adviseren. Foto 2: 3 cellen Foto 3: 24 cellen 1.4 De technische kwaliteiten van de Fiwihex Alpha 24 De Fiwihex Alpha 24 kan met warm water met een relatief lage temperatuur (28 C tot 35 C) de lucht in een ruimte tot een aangename temperatuur verwarmen. Ter vergelijking: de gemiddelde cv-ketel verwarmt water tot 90 C om hetzelfde doel te bereiken. Het voordeel zal duidelijk zijn: de Fiwihex Alpha 24 verbruikt minder energie om kantoor, hotel, school, werkplaats en woningbouw, te verwarmen. Hetzelfde geldt voor koelen: koud water tussen de 10 C en 20 C volstaat om een ruimte efficiënt te koelen, zoals bij conventionele aircovoorzieningen. Verwarmen en koelen met een temperatuurverschil van minder dan vijf graden tussen water en lucht: dat is de unieke eigenschap van de Fiwihex Alpha 24 (zie grafiek 1 en 2). Grafiek 1 Grafiek 2

4 Bij koelen met en hoge relatieve vochtigheid (R.V.) kan condensatie optreden (zie H-X Diagram van Mollier).

5 Foto 4 Foto 5 Bij verwarmen met water van 33 C kan een luchttemperatuur (in de uitstroomopening) worden bereikt van minimaal 28 C (Δ T slechts 5 C!). 1.5 Praktijkvoorbeeld In een bungalow van bijna 200 m² in de winter- zomerperiode van is ruime ervaring opgedaan met de Fiwihex Alpha 24, in combinatie met een lucht- water warmtepomp (zie foto 6). Aan de hand van nauwkeurige metingen is vastgesteld, dat er jaarlijks een besparing te realiseren is van meer dan 50% op de energiekosten, dit in vergelijking met een conventionele gasgestookte installatie met radiatoren. Ruimten worden gelijkmatig verwarmd en er zijn geen temperatuurverschillen waarneembaar. Het binnenklimaat wordt door de bewoners als zeer aangenaam ervaren. Foto 6: De Fiwihex Alpha 24 in een bungalow in Hongarije, toegepast door Grener International.

6 Deze warmtewisselaar dient als basis voor de Fiwihex techniek voor gebouwen. Klimaatbeheersing, verwarmen en koelen (vervanging van de conventionele aircovoorziening mogelijk) van gebouwen wordt hiermee mogelijk. In de Fiwihex techniek wordt gebruik gemaakt van verschillende componenten zoals warmtepompen, warmteopslag in aquifers of dagbuffers. De energie- efficiency van de Fiwihex techniek is veel beter dan van andere technieken, vanwege de sterk verbeterde warmteoverdracht. Fiwihex warmtewisselaars zijn ontwikkeld voor gebruik in bedrijfsgebouwen, scholen, hotels, woningen etc. 1.6 Specifieke voordelen van de Fiwihex Alpha 24 Deze warmtewisselaar: maakt vergaande vermindering van energieverbruik, waardoor ook reductie CO₂, in de bebouwde omgeving mogelijk heeft een compacte afmeting, is eenvoudig in te passen in de bebouwde omgeving: bovenin het gebouw of op de vloer heeft voldoende luchtverplaatsing zonder hinder voor mens geeft in gebouwen geen hinder door grote temperatuurverschillen heeft een geluidsarme werking heeft een laag energieverbruik voor de luchtverplaatsing kan verwarmen en koelen met kleine temperatuurverschillen (minder dan 5 C) tussen water en lucht geeft slechts geringe temperatuurverschillen tussen in en uitgaande luchtstroom: geen warme en koude zones, geen hinderlijke tocht 2. Beschrijving toestelonderdelen Fiwihex Alpha Verwarmings- en koelsysteem De Fiwihex Alpha 24 exclusief ventilator heeft de volgende afmetingen: 640x390x280 mm (LxBxH), exclusief aansluitingen. Aansluit diameter lucht uit: inwendig 220 mm, uitwendig 250 mm. De afmetingen inclusief ventilator is: 820x390x280 mm (LxBxH) exclusief aansluitingen. Het gewicht van de Fiwihex Alpha 24 exclusief ventilator is 11,0 kg. Het gewicht van de Fiwihex Alpha 24 inclusief ventilator is 14,0 kg.

7 Foto Ventilator De warmte- en koude afgifte wordt geregeld door de snelheid van luchtverplaatsing, met behulp van een ventilator. Voor de luchtverplaatsing wordt een EBM- Papst ventilator gebruikt met een maximale capaciteit van 800m³/h. De afmetingen van de ventilator zijn: 270x204x213 mm (LxBxH). Voor de beschrijving van de ventilator zie bijlage. Het geluidsniveau is afhankelijk van de ventilatorsnelheid. Bij een luchtverplaatsing van ca. 800m³/uur (5 meter per seconde) is het geluidsniveau bij een goed geïnstalleerde Fiwihex Alpha 24, maximaal 50dB (A). Bij een lagere ventilatorsnelheid neemt dit geluidsniveau aanmerkelijk af. Het uiteindelijke geluidsniveau is sterk afhankelijk van de wijze van montage en de gebruikte luchtkanaaldelen. De ventilator kan in de maximale stand worden gezet voor het snel verwarmen en koelen van een ruimte. Bij een luchtverplaatsing van ca. 500m³/uur (3 meter per seconde) is het geluidsniveau aanmerkelijk lager. Bij een goed geïnstalleerde Fiwihex Alpha 24 zal het geluidsniveau van de ventilator onder de 30dB (A) blijven. De warmteoverdracht is dan maximaal 70% van de beschikbare capaciteit. In de bebouwde omgeving dient men bij het berekenen van de installatie hiermee rekening te houden.

8 2.3 Elektrische aansluiting De ventilator wordt gevoed met 230V wisselstroom, met een verbruik van maximaal 70 Watt. De besturing van de ventilator wordt elektronisch geregeld door middel van een 0-10 Volt signaal (zie bijlage). Foto Filter De Fiwihex Alpha 24 is standaard niet voorzien van een stoffilter. Dat is normaliter niet nodig. In een stoffige omgeving kunnen evenwel gemakkelijk te reinigen stoffilters worden toegepast. Een stoffilter kan worden gebruikt om de luchtkwaliteit in een ruimte te verbeteren, maar is niet noodzakelijk voor de werking van de Fiwihex Alpha 24. Het gebruik is wel aan te raden. Het reinigen van de warmtewisselaar zelf is dan niet nodig. Een stoffilter moet afhankelijk van de lokale omstandigheden gereinigd of vervangen worden. Het type stoffilter, en de graad van vervuiling van deze filter, is mede bepalend voor de warmte- en koudeafgifte capaciteit van de Fiwihex Alpha Maatvoering van filters en toevoerkanalen De Fiwihex Alpha 24 aansluitdiameter voor lucht uit is: inwendig 220 mm, uitwendig 250 mm. De maximum luchtsnelheid in het aan- en afvoer kanaal is 5 m/sec. De grootte van de luchtkanalen moeten worden afgestemd op een maximale lucht verplaatsing van 800m³/h. Het doorsnee oppervlak moet min. 0,05 m² zijn, bijvoorbeeld Ø 250 mm.

9 Bij het toepassen van een filter dient er rekening mee te worden gehouden, dat het filteroppervlak minstens twee keer zo groot is als het oppervlak van de overige kanaaldelen. Het totale oppervlak van het filter moet 0,1 m² of 1000 cm² zijn, bijvoorbeeld 100x1.000 mm, 200x500 mm of, 300x330 mm. Kanaaldelen en overige hulpstukken, zoals af- en toevoerroosters zijn standaard verkrijgbaar bij de vakhandel. Foto 9: lucht inlaatrooster met filter Foto 10: verstelbaar lucht uitlaatrooster 3. Installatie 3.1 Installatiemogelijkheden De Fiwihex Alpha 24 kan op verschillende plaatsen worden gemonteerd, bijvoorbeeld: boven systeemplafonds tussen wanden onder vloeren of vloerdelen meerdere warmtewisselaars centraal geplaatst met verdeelkanalen hangend in ruimten, met bijvoorbeeld textiele ventilatiekanalen Met de Fiwihex Alpha 24 systemen is het mogelijk om met diverse luchtkanalen en roosters te werken.

10 Tekening 2: schema Fiwihex Alpha 24 voorbeeld 1, inbouw systeem plafond Tekening 3: Schema Fiwihex Alpha 24 voorbeeld 2, hotelkamer c.q. kantoor 3.2 Stappenplan montage /installatie Waterzijdige aansluiting De waterzijdige aansluiting bestaat uit een 3/4 inwendige gasdraad volgens ISO R7. De maximale waterdruk in het systeem mag niet meer dan 1,5 bar bedragen. De benodigde druk voor goede functionaliteit is 1,2 bar. De Fiwihex Alpha 24 warmtewisselaar moet in een gesloten watercircuit geplaatst worden. Dit gesloten watercircuit moet gevuld worden met zuiver kiemvrij water; bij voorkeur demiwater of zuiver ph neutraal condensaat. Direct contact tussen grondwater en/of niet zuiver water, moet worden uitgesloten. In alle gevallen moet er een scheidingswisselaar worden toegepast tussen het warme of koude bronwater en het gesloten watercircuit. Drukval De drukval voor water over een Fiwihex Alpha 24 is bij een doorstroming van 0,4 m³/h circa 0,1 bar.

11 Faciliteiten opvang condensaat De Fiwihex Alpha 24 is voorzien van een condensaatafvoer om aan te sluiten op een condensafvoerleiding. Raadpleeg voor condensatiecondities (dauwpuntonderschreiding) het H-X-diagram van Mollier (zie bijlage). Bij koeling met water onder het dauwpunt, dient de condensaatopvang aangesloten te worden op een afvoerleiding. Om condensatie op koude af- en aanvoerleidingen te voorkomen, dienen deze thermisch geïsoleerd te worden, met een dampdichte isolatiemantel. 3.3 Installatievoorschriften; waar op te letten De doorstroming per Fiwihex Alpha 24 ligt onder normale omstandigheden tussen 0,1-0,5m³/h Maximum werkdruk is 1,5 tot 2 bar (absoluut) De drukval voor water over een Fiwihex Alpha 24 is bij een doorstroming van 0,4 m³/h circa 0,1 bar Er mogen alleen RVS of kunststof bestanddelen of onderdelen worden toegepast in aan- en afvoerleidingen. Bij gebruik van C-stalen (ijzeren) bestanddelen of onderdelen zal roestvorming en vervuiling optreden. Dit moet te allen tijde worden vermeden, omdat het zal leiden tot verstopping en corrosie. Er dient een filter geplaatst te worden in het watercirculatiecircuit van de Fiwihex Alpha 24 (filtratie van delen < 0,2 mm ) voor het tegengaan van vervuiling, ontstaan door onder andere bouwstof, zand etc. (water stroomt immers door capillairen met een binnendiameter van 1 mm). Er dient altijd een scheidingswisselaar geplaatst te worden, tussen warmte- en/of koudebron en het Fiwihex Alpha 24 watercirculatiesysteem. Deze scheidingswisselaar wordt geplaatst om verstopping van de Fiwihex Alpha 24 te vermijden en vervuiling van grondwater of aquifair te voorkomen. De Fiwihex Alpha 24 warmtewisselaars dienen, parallel in het circulatiecircuit geplaatst te worden volgens het Tichelmann-principe, daarmee wordt bereikt, dat de drukval in de aan- en afvoerleiding voor elke Fiwihex Alpha 24 gelijk is, waardoor de doorstroming in elke Fiwihex Alpha 24 gelijk zal zijn. Om condensatie op de koude toe- en afvoerleidingen te vermijden, moeten deze thermisch geïsoleerd worden met een dampdichte isolatiemantel. Gebruik het Mollier diagram om te bepalen wanneer condensatie optreedt (zie bijlage). De Fiwihex Alpha 24 is deels vervaardigd uit de kunststof ABS, daarom mag de watertemperatuur nooit hoger worden dan 45 C.

12 De waterzijdige aansluitingen voor aan- en afvoer zijn ¾ inwendige gasdraad volgens ISO R7. Zorg voor tegenstroom aansluiting voor water lucht (luchtstroom uit de Fiwihex Alpha 24, dichtbij watertoevoer). Indien de Fiwihex Alpha 24 in de bebouwde omgeving wordt aangesloten op luchtkanalen, zorg er dan voor dat bij de uitstroomopeningen de roosters zo gericht worden, dat er geen hinder wordt ondervonden van de uitgaande luchtstroom. Het is aan te bevelen om uitstroming langs een wand of plafond te leiden. Gebruik uitstroomroosters waarmee de stromingsrichting kan worden ingesteld. Het verdient aanbeveling om iedere Fiwihex Alpha 24 te voorzien van 2 inblokafsluiters, om de aan- en afvoerleidingen zo nodig af te kunnen sluiten van het hoofdcirculatiesysteem. Opslag en transport: alleen in aangeleverde verpakking en of op europallets. Niets bovenop de pallets met Fiwihex Alpha 24 warmtewisselaars plaatsen, of meerdere pallets op elkaar plaatsen. 4. Onderhoud: voorschriften en storingen 4.1 Uitleg over onderhoudsinterval In veel situaties is reinigen niet noodzakelijk. Als het watercircuit is gevuld met schoon en kiemvrij water en er is een filter in opgenomen, zullen de capillairen niet vervuilen en verstoppen. Bij een eventueel lichte vervuiling aan luchtzijde, wordt wel aanbevolen om één maal per jaar de cellen met een luchtreinigingspistool, met een maximale druk van 2,5 bar te reinigen. Bij een sterkere vervuiling, mogelijk meerdere keren per jaar. Dit is afhankelijk van de belasting met stof uit de omgeving waarin de Fiwihex Alpha 24 zich bevindt. 4.2 Voorkomende storingen en oplossingen Bij storingen verzoeken wij u contact op te nemen met de installateur, die zal samen met u naar oplossingen zoeken en u adviseren.

13 5. Garantiebepalingen Vision4Energy garandeert aan de oorspronkelijke eigenaar - gebruiker dat de Fiwihex Alpha 24 systemen, vrij zullen zijn van defecten in materiaal en vakmanschap. Deze garantie is geldig voor een periode van twee (2) jaar vanaf de datum van verzending door Vision4Energy. 5.1 Garantie Fiwihex Alpha 24 De garantie omvat, de functionaliteit van warmte en koelingoverdracht, twee(2) jaar volledige garantie. 5.2 In welke gevallen vervalt de garantie? Bij mechanische beschadiging, ontstaan tijdens transport, montage en gebruik. Bij mechanische beschadiging, ontstaan door blootstelling aan hogere druk dan in de montagevoorschriften staat beschreven en de maximale waterdruk in het systeem boven de 2 bar is geweest. Als er geen scheidingswisselaar is geplaatst tussen de warmte- en koude aanvoerbron en het watercircuit van de Fiwihex Alpha 24 warmtewisselaars. Als het watercirculatie systeem waarin de Fiwihex Alpha 24 zich bevindt niet gevuld is met schoon kiemvrij water. Als de Fiwihex Alpha 24 in direct contact is met onzuiver oppervlaktewater of met grondwater, of met welke andere vorm van een open bron dan ook. Als de Fiwihex Alpha 24, meer dan incidenteel zowel lucht- als waterzijdig langdurig of frequent of continue wordt blootgesteld aan corrosieve stoffen (zuren, basen, oxiderende en/of complexerende stoffen) waardoor in het water of condensaat de ph lager wordt dan 4,0 of hoger dan 10,0. Als er water met een temperatuur hoger dan 45 C is gebruikt. Bij beschadiging door bevriezing. Bij het verstopt raken van de capillairen door vervuiling.

14 5.3 Garantie EBM- Papst ventilator Voor de EBM- Papst ventilator geldt de door EBM- Papst afgegeven garantie. Het garantiebewijs wordt meegeleverd met de door Vision4Energy geleverde systemen.

15 6. Contactinformatie 6.1 Producent Vision4Energy Kleibultweg 5b 7575 BM OLDENZAAL Nederland Tel. : Fax : trudy@vision4energy.com Website : Zevende versie, november 2011 Fiwihex Alpha 24 Vision4Energy BV Hoewel deze brochure met uiterste zorg is samengesteld, kan voor de inhoud geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard. Aan de inhoud kunnen ook geen rechten worden ontleend. Behoudens uitzonderingen door de Wet gesteld, mag zonder schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende(n) niets uit deze uitgave worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of anderszins, hetgeen ook van toepassing is op de gehele of gedeeltelijke bewerking. Copyright reserved. Subject to the exceptions provided for by law, no part of this publication may be reproduced and/or published in print, by photocopying, on microfilm or in any other way without the written consent of the copyrightholder(s); the same applies to whole or partial adaptions. The publisher retains the sole right to collect from third parties fees payable in respect of copying.

[HANDLEIDING V4E-DELTA 30 HEAT&COOL] Smart Cooling. Een rondom comfortabel gevoel! Smart Ventilation

[HANDLEIDING V4E-DELTA 30 HEAT&COOL] Smart Cooling. Een rondom comfortabel gevoel! Smart Ventilation Een rondom comfortabel gevoel! Smart Cooling Smart Heating Smart Ventilation [HANDLEIDING V4E-DELTA 30 HEAT&COOL] Vision4Energy B.V. Handleiding V4E-Delta 30 Heat&Cool 1 Een rondom comfortabel gevoel!

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU 1 PolyCoil warmtewisselaars De Polycoil warmtewisselaar is een revolutionaire kunststof warmtewisselaar welke is ontwikkeld na jaren van onderzoek door Cesaroni

Nadere informatie

Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen Creating Connections Bosta, uw totaalleverancier in zwembadartikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar ervaring in de handel in leidingsystemen en toebehoren. We zijn

Nadere informatie

Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen

Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen Creating Connections Bosta, uw totaalleverancier in zwembadartikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar ervaring in de handel in leidingsystemen en toebehoren. We zijn

Nadere informatie

Pool & Spa De Duratech warmtepompen

Pool & Spa De Duratech warmtepompen Pool & Spa De Duratech warmtepompen De ideale oplossing voor de verwarming van uw zwembad en spa. Bosta... a perfect fit! Bosta, uw totaalleverancier in zwembad artikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar

Nadere informatie

Unity, de enige unit conform EPB

Unity, de enige unit conform EPB Unity Gamma SCVU100 Ventilatoren met een constant debiet De gecentraliseerde extractie 100% conform met de normen Unity, de enige unit conform EPB V E N T I L A T I E De innovatieve technologie levert

Nadere informatie

Showersave QB1-21 QB1-16 QB1-12. Installatiehandleiding

Showersave QB1-21 QB1-16 QB1-12. Installatiehandleiding Showersave QB1-21 Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging 3 2.0 Aandachtspunten bij

Nadere informatie

Comfortabel én milieuvriendelijk wonen. Met Nuon Stadswarmte en ComfortKoeling

Comfortabel én milieuvriendelijk wonen. Met Nuon Stadswarmte en ComfortKoeling Comfortabel én milieuvriendelijk wonen Met Nuon Stadswarmte en ComfortKoeling Comfortabel koel of warm met oog voor het milieu Gefeliciteerd! Uw nieuwe woning kunt u zeer eenvoudig en comfortabel verwarmen

Nadere informatie

Showersave. QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding

Showersave. QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding Showersave QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging

Nadere informatie

De nieuwe airco s van AGPO Ferroli. Een koud kunstje

De nieuwe airco s van AGPO Ferroli. Een koud kunstje De nieuwe airco s van AGPO Ferroli Een koud kunstje Airco s van AGPO Ferroli Heerlijk, die zomers. Ze worden steeds warmer. Maar in uw huis is die zomerse warmte vaak niet gewenst. AGPO Ferroli heeft voor

Nadere informatie

Nederlandse voornorm NAD-NVN-ENV 1995-1-1. (nl)

Nederlandse voornorm NAD-NVN-ENV 1995-1-1. (nl) Dit document mag slechts op een stand-alone PC worden geinstalleerd. Gebruik op een netwerk is alleen. toestaan als een aanvullende licentieovereenkomst voor netwerkgebruik met NEN is afgesloten. This

Nadere informatie

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit

Zehnder ComfoFond-L Aardwarmtewisselaar met gesloten water-glycolcircuit Belangrijke eigenschappen Aardwarmtewisselaar voor gebruik in combinatie met balansventilatie-units met warmterecuperatie (type ComfoD 350, 450 en 550 Luxe) Onttrekt energie uit de bodem via ondergrondse

Nadere informatie

42GW. Cassette ventilatorconvectoren. Nominale koelcapaciteit 2-11 kw Nominale verwarmingscapaciteit 4-14 kw

42GW. Cassette ventilatorconvectoren. Nominale koelcapaciteit 2-11 kw Nominale verwarmingscapaciteit 4-14 kw Cassette ventilatorconvectoren 42GW Nominale koelcapaciteit 2-11 kw Nominale verwarmingscapaciteit 4-14 kw De Carrier 42GW cassette ventilatorconvector is uitstekend geschikt voor het conditioneren van

Nadere informatie

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t LUCHTVERWARMING zalig, zuiver wonen Echt comfortabel wonen realiseert u perfect met luchtverwarming: ze is de ideale combinatie van doordacht

Nadere informatie

Bespaar meer energie. met uw luchtgordijn

Bespaar meer energie. met uw luchtgordijn Bespaar meer energie met uw luchtgordijn Doe nu de entreecheck! Entreecheck Test uw eigen luchtgordijn installatie Vul indien A het best past in uw situatie 10 punten, B: 5 punten en C: 1 punt in de desbetreffende

Nadere informatie

Showersave QB1-21C. Installatiehandleiding

Showersave QB1-21C. Installatiehandleiding Showersave QB1-21C Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging 3 2.0 Aandachtpunten bij

Nadere informatie

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE 2.1 Aflevering 2.2 Voorschriften 2.3 Opstelling 2.4 Montage beveiligingen 2.5 Montage rookgasafvoer 2.6 Montage

Nadere informatie

Warmtepompboiler AX7.1B

Warmtepompboiler AX7.1B Warmtepompboiler AX7.1B Warmtepompboiler (260 liter) 260 liter 4 à 6 personen pagina 3 Warmtepompboiler (260 liter) 3 Wat is een warmtepompboiler? Een warmtepompboiler is een milieuvriendelijk alternatief

Nadere informatie

Showersave. QB1-21D (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding

Showersave. QB1-21D (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding Showersave QB1-21D Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging 3 2.0 Aandachtspunten bij

Nadere informatie

D2Recool. Duurzaam klimaatsysteem voor een comfortabel binnenklimaat. Product informatie

D2Recool. Duurzaam klimaatsysteem voor een comfortabel binnenklimaat. Product informatie D2Recool Duurzaam klimaatsysteem voor een comfortabel binnenklimaat Product informatie D2Recool: Duurzame en effectieve klimaatbeheersing De D2Recool productlijn is één van de klimaatsystemen van Dutch

Nadere informatie

Brink Renovent. www.atc-ventilation.be

Brink Renovent. www.atc-ventilation.be Brink Renovent www.atc-ventilation.be Renovent A B Brink Renovent Excellent 180 pagina 3 A+ A Brink Renovent Excellent 300/400/450 pagina 7 A+ A pagina 11 Brink Renovent Sky Brink Renovent Excellent 180

Nadere informatie

Zehnder Nova Neo Efficiënt en innovatief verwarmen. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Zehnder Nova Neo Efficiënt en innovatief verwarmen. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder Nova Neo Efficiënt en innovatief verwarmen Verwarming Koeling Ventilatie Filtering De radiator voor nu en morgen. Lagetemperatuursystemen zoals warmtepompen, zonnepanelen of hoogrendementsketels

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Warmwater circulatie-unit O DVU 3 kw 230 V INHOUDSOPGAVE Voorwoord pag. 4 Inleiding pag. 5 Technische specificaties pag. 5 Veiligheidsvoorzieningen en instructies pag. 6 Werking van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE AFZUIGKAST

HUISHOUDELIJKE AFZUIGKAST AFZUIGKAST / ENKELE FLUX HUISHOUDELIJKE AFZUIGKAST Algemeen principe Ventilatie met mechanische afvoer (MEV in het Engels) kan bestaan ofwel uit een centraal luchtafvoersysteem geschikt voor het hele gebouw,

Nadere informatie

Duurzame energie. uitgestoten in vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem, bijvoorbeeld een CV ketel.

Duurzame energie. uitgestoten in vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem, bijvoorbeeld een CV ketel. Duurzame energie Er wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van duurzame energiesystemen in gebouwen. Hiermee wordt op een natuurlijke wijze duurzame energie gewonnen om de woningen te verwarmen

Nadere informatie

Pool & Spa De Duratech warmtepompen

Pool & Spa De Duratech warmtepompen Pool & Spa De Duratech warmtepompen De ideale oplossing voor de verwarming van uw zwembad en spa. Bosta... a perfect fit! Bosta, uw totaalleverancier in zwembad artikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar

Nadere informatie

Type V2AR07-09RIY. Type V2AR12-14-18RIY VERTICAAL OF LIEVER HORIZONTAAL? U KIEST!

Type V2AR07-09RIY. Type V2AR12-14-18RIY VERTICAAL OF LIEVER HORIZONTAAL? U KIEST! 24 tot 135 AIRSTAGE V2 INDOOR OUTDOOR controls techn. specs AIRCONDITIONING AIRCOHEATER WATERSTAGE AIRSTAGE V2 inverter warmtepomp 2pijps VLOER/ wand PLAFOND PLAFOND cassette inbouw VERTICAAL OF LIEVER

Nadere informatie

Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning?

Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning? Heat Recovery Pipes 2 Heat Recovery Pipes Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning? Onze droogtrommels zijn ontworpen met het oog op een maximaal rendement. Algemeen gesproken zijn de droogtrommels

Nadere informatie

Gesoldeerde Platenwarmtewisselaars

Gesoldeerde Platenwarmtewisselaars Gesoldeerde Platenwarmtewisselaars Algemene Documentatie L-Line gesoldeerde platenwarmtewisselaars Constructie Gesoldeerde platenwarmtewisselaars zijn pure tegenstroom warmtewisselaars. De gesoldeerde

Nadere informatie

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 EQ concept Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 ZONNEPANELEN Een woning kan niet zonder elektriciteit. Deze EQ woning voorziet deels in zijn eigen elektriciteitsvoorziening

Nadere informatie

Wat je moet weten over klimaatinstallaties

Wat je moet weten over klimaatinstallaties Wat je moet weten over klimaatinstallaties Het hoe en waarom van klimaatinstallaties in een notendop Philomena M. Bluyssen COLOFON Tekst Deze gids is geschreven door Philomena M. Bluyssen van de Technische

Nadere informatie

Aardwarmtewisselaar. Zehnder ComfoFond-L. Belangrijke eigenschappen. Inbouw. Algemeen. Onderhoud. Filters. Bediening

Aardwarmtewisselaar. Zehnder ComfoFond-L. Belangrijke eigenschappen. Inbouw. Algemeen. Onderhoud. Filters. Bediening Belangrijke eigenschappen Aardwarmtewisselaar voor gebruik in combinatie met ventilatie-units met warmteterugwinning (type WHR 930 Luxe, WHR 950 Luxe en WHR 960 Luxe) Onttrekt energie uit de bodem door

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TTV4500 HP Dryfast Kreekweg 22 NL - 3133 AZ - Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: + 31-(0)104730011 Website: www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Dryfast Klein Siberiëstraat

Nadere informatie

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal ZEUS PYRO Werking volgens onderdruk principe Rendement 82-90% Geringe afmetingen Ingebouwde veiligheidskoelspiraal Hoogwaardig keramisch vuurbeton LACFIRE 1800/20 SiC Aslade kan geledigd tijdens het verwarmingsbedrijf

Nadere informatie

Vervangt NEN-EN :2000 Ontw. Nederlandse norm. NEN-EN (en)

Vervangt NEN-EN :2000 Ontw. Nederlandse norm. NEN-EN (en) Vervangt NEN-EN 13920-10:2000 Ontw. Nederlandse norm Dit document mag slechts op een stand-alone PC worden geinstalleerd. Gebruik op een netwerk is alleen. toestaan als een aanvullende licentieovereenkomst

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TTV 4500 Dryfast BV Kreekweg 22 3133AZ Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: +31- (0)104730011 www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 2. Veiligheid

Nadere informatie

www.hth-hth.nl Energie kosten besparen met Gesloten Hybride Medium-koeler (GHM)

www.hth-hth.nl Energie kosten besparen met Gesloten Hybride Medium-koeler (GHM) RBO bank 37 62 72 732 BN NL 39 RBO 0376 272 732 K o n t r ak t v o o r wa a r d e n nternet..www.hth-hth.nl Handelsr.K.v.K.04054189 BTW. NL0370 4494 1B01 Ten rlo 6 7921 V Zuidwolde Tel. 0528 371010 Fax

Nadere informatie

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 EQ concept Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 ZONNEPANELEN Een woning kan niet zonder elektriciteit. Deze EQ woning voorziet deels in zijn eigen elektriciteitsvoorziening

Nadere informatie

Automatische condensaataftap Serie ECO DRAIN

Automatische condensaataftap Serie ECO DRAIN Automatische condensaataftap Serie ECO DRAIN Capaciteit van 1 tot 1700 m³/min Serie Elektronische condensaataftap Het bij de persluchtproductie ontstane condensaat moet op alle opvangpunten betrouwbaar

Nadere informatie

ALTECH Aqua PLUS: De Aqua PLUS is een houtkachel voorzien van 2 geïntegreerde warmtewisselaars maar het principe is verder gelijk aan de overige speksteenkachels van Altech. Zo is ook deze haard voorzien

Nadere informatie

Over de Aqua DX unit. Energiebesparing. Keuze vrijheid. Compact en fluisterstil

Over de Aqua DX unit. Energiebesparing. Keuze vrijheid. Compact en fluisterstil Over de Aqua DX unit De Aqua DX is een watergekoelde condensingunit voorzien van Fuji Electric invertertechniek. De Aqua DX maakt gebruik van water om de warmte te verplaatsen, dit in tegenstelling tot

Nadere informatie

Voorbeeld. Preview. NEN-IEC /A2 (en; fr) Wijzigingsblad. Nederlandse

Voorbeeld. Preview. NEN-IEC /A2 (en; fr) Wijzigingsblad. Nederlandse Nederlandse norm Meeraderige en symmetrische paar- /vierling-kabels voor digitale communicatie - Deel 3-1: Bekabeling op de werkplek - Raamspecificatie (IEC 61156-3-1:1995/A2:2001,IDT) Wijzigingsblad NEN-IEC

Nadere informatie

Prijslijst VIDO - Verwarmen & koelen NL - 09/2013

Prijslijst VIDO - Verwarmen & koelen NL - 09/2013 Prijslijst VIDO - Verwarmen & koelen NL - 09/2013 VIDO VERWARMEN & KOELEN KOELEN BEDIENING VIA LCD-DISPLAY LAGE TEMPERATUUR FLUISTERSTIL HOGE VERMOGENS RUIMTEBESPAREND SNELLE WERKING MODERN DESIGN VIDO

Nadere informatie

Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL

Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL De CWL-serie omvat toestellen met een luchtdebiet van 50-400 m³/h. Zij kunnen gebruikt worden in particuliere woningen, appartementsgebouwen en

Nadere informatie

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen.

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen. Efficiënte verwarming voor in de landtuinbouw bij extreme lage temperaturen en agressieve ruimtelijke dampen LEO AGRO Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen

Nadere informatie

MS Semen Storage Pro

MS Semen Storage Pro MS Semen Storage Pro 150 4508425 NL MS Semenstorage PRO 150 Gebruiksaanwijzing... 3 4508425/11-01-2016/F Inhoud MS Semen Storage Pro 150... 1 Bepalingen... 3 Introductie... 4 MS Semen Storage... 5 Aanbevelingen...

Nadere informatie

Warmwater-luchtverwarmer Installatie, onderhoud en gebruik WS

Warmwater-luchtverwarmer Installatie, onderhoud en gebruik WS Warmwater-luchtverwarmer Installatie, onderhoud en gebruik WS Waarschuwing Lees dit document aandachtig voorafgaand aan de installatie. Dit begeleidende document bij het toestel is bedoeld voor de installateur

Nadere informatie

Technisch handboek Titano Smart Pro. Ferroli Titano Smart Pro. V5 2019

Technisch handboek Titano Smart Pro. Ferroli Titano Smart Pro. V5 2019 Technisch handboek Titano Smart Pro Technisch handboek Titano Smart Pro (TSP) 1. Algemeen: Afmeting: Gewicht leeg c.a. Voltage Opgenomen vermogen maximaal LxBxH 650x595x1500 (exclusief de stelpoten) 65

Nadere informatie

Reiniging - Water CONDOR PNEUMATISCHE NEVELSPUIT 30 LITER

Reiniging - Water CONDOR PNEUMATISCHE NEVELSPUIT 30 LITER CONDOR PNEUMATISCHE NEVELSPUIT 30 LITER 632090 Mobiele nevelspuit tank met een inhoud van 30 liter voorzien van peilglas, vultrechter, spiraalslang met spuitlans lengte 620 mm. De tank is voorzien van

Nadere informatie

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS De gasgestookte luchtverhitters SOLARONICS zijn toestellen geschikt voor verwarming van industriële en tertiaire gebouwen, goed geïsoleerd, met een geringe hoogte, die volledig

Nadere informatie

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning GEBOWEN SCHOLEN BERSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS HRWTW Hoog Rendement Warmteterugwinning Ventileren Doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd worden en daardoor hermetisch zijn

Nadere informatie

ComfoFond-L. Aardwarmtewisselaar

ComfoFond-L. Aardwarmtewisselaar Belangrijke eigenschappen Aardwarmtewisselaar voor gebruik in combinatie met ventilatie-units met warmteterugwinning (type WHR 930 Luxe en WHR 950 Luxe) Onttrekt energie uit de bodem door middel van vloeistoflus

Nadere informatie

SOLO. Catalogus Efficiënt verwarmen en tot 40% besparen. Mileuvriendelijk Geschikt voor duurzaamgebruik

SOLO. Catalogus Efficiënt verwarmen en tot 40% besparen. Mileuvriendelijk Geschikt voor duurzaamgebruik SOLO Mileuvriendelijk Geschikt voor duurzaamgebruik De lage temperatuur radiator met fanondersteuning Postbus 73 1800 AB Alkmaar 0880404800 info@adgdynamics.nl www.adgdynamics.nl Catalogus 2013 Efficiënt

Nadere informatie

Verwarming en koeling met warmtepomp d.m.v. vloerverwarming / koeling. Werking van de warmtepomp

Verwarming en koeling met warmtepomp d.m.v. vloerverwarming / koeling. Werking van de warmtepomp BEWONERSINSTRUCTIE Verwarming en koeling met warmtepomp d.m.v. vloerverwarming / koeling Voor de opwekking van benodigde warmte en koude in uw woning wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp van het fabrikaat

Nadere informatie

Solenco zonlichtsystemen programma 2011

Solenco zonlichtsystemen programma 2011 zonlichtsystemen programma 2011 voor toepassing in: Woonhuizen in de laagbouw Gestapelde woningen Grootverbruik Zwembad en vloerverwarming 2011 Energie uit zonlicht Zonlicht kunt u passief gebruiken om

Nadere informatie

Thermocassette HP Onopvallende stralingscassette voor ingebouwde of zichtmontage

Thermocassette HP Onopvallende stralingscassette voor ingebouwde of zichtmontage Thermocassette 300 600 W Elektrische verwarming 4 modellen Thermocassette Onopvallende stralingscassette voor ingebouwde of zichtmontage Toepassing Thermocassette is bedoeld voor discrete verwarming in

Nadere informatie

DE WARMTEPOMP-VENTILATORCONVECTOR Grote verwarmingscapaciteit, geringe afmetingen bij lage aanvoertemperaturen

DE WARMTEPOMP-VENTILATORCONVECTOR Grote verwarmingscapaciteit, geringe afmetingen bij lage aanvoertemperaturen Warmtepomp-ventilatorconvector DE WARMTEPOMP-VENTILATORCONVECTOR Grote verwarmingscapaciteit, geringe afmetingen bij lage aanvoertemperaturen Bi2 VERWARMEN KOELEN (actief/passief) 1 EFFICIENT RUIMTES VERWARMEN

Nadere informatie

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING SBM3 / 125.505 SBM4 / 125.510 SBM6 / 125.520 INHOUDSOPGAVE 1. DOEL en BEREIK 2. AANSPRAKELIJKHEID 3. AANWIJZINGEN 4. BASISEIGENSCHAPPEN

Nadere informatie

MYSON. Kickspace 500, 600 & 800. Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften. Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden

MYSON. Kickspace 500, 600 & 800. Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften. Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden MYSON Kickspace 500, 600 & 800 Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden 1 INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMENE INFORMATIE 3 2. ONTWERP CV INSTALLATIE

Nadere informatie

Flexibele aansluitkast

Flexibele aansluitkast T 2.3/9/HL/1 Flexibele aansluitkast Serie FLEXTRO Voor plafondroosters The art of handling air Inhoud Omschrijving Omschrijving 2 Innovatie 3 Uitvoeringen Afmetingen 4 Inbouw Inregelen 5 Plafondroosters

Nadere informatie

Thermodynamische analyse van het gebruik van een warmtepomp voor residentiële verwarming

Thermodynamische analyse van het gebruik van een warmtepomp voor residentiële verwarming H01N2a: Energieconversiemachines- en systemen Academiejaar 2010-2011 Thermodynamische analyse van het gebruik van een warmtepomp voor residentiële verwarming Professor: Martine Baelmans Assistent: Clara

Nadere informatie

Nederlandse norm NEN Dit document mag slechts op een stand-alone PC worden geïnstalleerd. Gebruik op een netwerk is alleen.

Nederlandse norm NEN Dit document mag slechts op een stand-alone PC worden geïnstalleerd. Gebruik op een netwerk is alleen. Dit document mag slechts op een stand-alone PC worden geïnstalleerd. Gebruik op een netwerk is alleen toegestaan als een aanvullende licentieovereenkomst voor netwerkgebruik met NEN is afgesloten. This

Nadere informatie

als het over ventilatie gaat...

als het over ventilatie gaat... als het over ventilatie gaat... Made in Belgium by Sanutal Hoogefficiënte tegenstroomwarmtewisselaar Systeem D Slim ventileren met terugwinning van energie air Tallinn hoofdstad van Estland, zuiverste

Nadere informatie

Inductie Units. OptimAir

Inductie Units. OptimAir Inductie Units Luchtdebiet primair: max. 130 m³/h Tweezijdig uitblazend Geschikt voor koeling, verwarming en ventilatie Hoog koelvermogen Voorzien van 3 typen nozzles Leverbaar met verstelbare leidschoepen

Nadere informatie

De meest optimale installatie is een zuinige installatie. Daarvoor dienen 3 componenten goed op elkaar te worden afgesteld:

De meest optimale installatie is een zuinige installatie. Daarvoor dienen 3 componenten goed op elkaar te worden afgesteld: Besteco wil aan de hand van een korte, eenvoudige uitleg algemene informatie verstrekken omtrent warmtepompinstallaties en waar de aandachtspunten liggen. De meest optimale installatie is een zuinige installatie.

Nadere informatie

Warmte of vochtproblemen? Kom voor een warme, droge winter naar Workx Materieelverhuur

Warmte of vochtproblemen? Kom voor een warme, droge winter naar Workx Materieelverhuur Warmte of vochtproblemen? Kom voor een warme, droge winter naar Workx Materieelverhuur Doorwerken tijdens de koude, vochtige maanden Indirect gestookte heaters Omschrijving 40.000 kcal/u 80.000 kcal/u

Nadere informatie

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW)

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW) DOUBLE300 Voor een gezonder luchtklimaat De Double300 bestaat uit 1 unit die werkt op basis van een Fancoil met WTW (WarmteTerugWinning). De unit kan ventileren, direct verwarmen en eventueel koelen op

Nadere informatie

Hoe is het gesteld met de kennis bij het bevoegd gezag over innovatieve ontwikkelingen?

Hoe is het gesteld met de kennis bij het bevoegd gezag over innovatieve ontwikkelingen? P.G.H. Uges 5 november 2015 1 Het Airco-Kenniscentrum.nl is ideëel, werkt samen met ISSO en geeft net als in een encyclopedie, opdrachtgevers, gebruikers architecten en overheden, informatie over ventilatie,

Nadere informatie

Addicool. Leo Suiker directeur

Addicool. Leo Suiker directeur Addicool. Leo Suiker directeur Voorwoord. Addicool heeft zich door haar jarenlange ervaring en expertise ontwikkeld tot marktleider op het gebied van custom made luchtbehandelings kasten. En omdat we veel

Nadere informatie

Het hele jaar door klimaatbeheersing

Het hele jaar door klimaatbeheersing Het hele jaar door klimaatbeheersing Wij begrijpen persoonlijk comfort Iemands persoonlijk comfort wordt beïnvloed door omgevingsfactoren zoals luchttemperatuur en luchtvochtigheid. Dit kan de ontspanning,

Nadere informatie

Vervangt NEN 913:1963; NEN 913:1998 Ontw. Nederlandse norm. NEN 913 (nl) Melk en vloeibare melkproducten - Bepaling van de titreerbare zuurtegraad

Vervangt NEN 913:1963; NEN 913:1998 Ontw. Nederlandse norm. NEN 913 (nl) Melk en vloeibare melkproducten - Bepaling van de titreerbare zuurtegraad Vervangt NEN 913:1963; NEN 913:1998 Ontw. Nederlandse norm Dit document mag slechts op een stand-alone PC worden geinstalleerd. Gebruik op een netwerk is alleen. toestaan als een aanvullende licentieovereenkomst

Nadere informatie

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem. uw nieuwe. woning

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem. uw nieuwe. woning Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem uw nieuwe woning Water/water warmtepomp: - Verwarming in koude maanden door gebruik van bodemwarmte - Koeling in warme maanden door gebruik van

Nadere informatie

INLEIDING PERSLUCHTKOELDROGERS

INLEIDING PERSLUCHTKOELDROGERS INLEIDING PERSLUCHTKOELDROGERS Door het comprimeren van lucht in een compressor wordt het hierin aanwezige vochtgehalte vermenigvuldigd. In de perslucht, welke tijdens het comprimeren aanzienlijk wordt

Nadere informatie

Energy Recovery Ventilator. Ventilatie met warmteterugwinning

Energy Recovery Ventilator. Ventilatie met warmteterugwinning Energy Recovery Ventilator Ventilatie met warmteterugwinning Energy Recovery Ventilator (ERV) Energie-efficiënt en ecologisch Deze ventilator met warmteterugwinning biedt een maximaal comfort en heel wat

Nadere informatie

Luchtontvochtigers voor zwembaden

Luchtontvochtigers voor zwembaden Luchtontvochtigers voor zwembaden Exclusief design Energiebesparend Verbeterde luchtkwaliteit & comfort CDP 40-50 - 70 ZWEMBADLUCHTONTVOCHTIGERS - ZWEMBADEN, SPA S EN FITNESSRUIMTEN Dantherm heeft een

Nadere informatie

Nederlandse norm. NEN-EN (en)

Nederlandse norm. NEN-EN (en) Dit document mag slechts op een stand-alone PC worden geinstalleerd. Gebruik op een netwerk is alleen. toestaan als een aanvullende licentieovereenkomst voor netwerkgebruik met NEN is afgesloten. This

Nadere informatie

Elke Recoh-drain is voorzien van een sticker met eigen nummer. Deze sticker moet leesbaar blijven. Indien deze niet leesbaar is vervalt de garantie.

Elke Recoh-drain is voorzien van een sticker met eigen nummer. Deze sticker moet leesbaar blijven. Indien deze niet leesbaar is vervalt de garantie. Installatie instructie Recoh-drain RD1-835CW Wij feliciteren u met de aanschaf van de Recoh-drain (Douchegoot-wtw). De Recoh-drain is één van de economisch meest interessante vormen van energiebesparing.

Nadere informatie

Bespaar meer energie met uw luchtgordijn

Bespaar meer energie met uw luchtgordijn Bespaar meer energie met uw luchtgordijn Doe nu de test! Luchtgordijnen zijn een vertrouwde verschijning in winkelentrees en zorgen ervoor dat het binnenklimaat van het buitenklimaat wordt gescheiden.

Nadere informatie

Units tegen de borstwering

Units tegen de borstwering .1 X X testregistrierung Units tegen de borstwering Serie Verstelbare voet, warmtewisselaar Sluiting filterdeksel HYGIENISCH GETESTET V DI 022 Recirculatie-unit met warmtewisselaar voor montage tegen de

Nadere informatie

ORBIT WING DE VOORDELEN SAMENGEVAT EEN VERGELIJKING. MICRO DROP kanaalluchtbevochtiging Extra normen / standaards:

ORBIT WING DE VOORDELEN SAMENGEVAT EEN VERGELIJKING. MICRO DROP kanaalluchtbevochtiging Extra normen / standaards: www.hammerer.at Hier een aantal goede redenen waarom MERLIN ORBIT WING de beste keuze is. DE VOORDELEN SAMENGEVAT 98% water- en energie-efficiënt minimaal onderhoud PARTNER geen chemische toevoegingen

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden.

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden. NETVOEDINGEN AC-1200 1200.190813 1201EL, 1202EL, 1203EXL, 1205EXL ALGEMENE INFORMATIE Deze netvoedingen zijn alleen bedoeld voor installatie door gekwalificeerde installateurs. Er zijn geen door de gebruiker

Nadere informatie

Vervangt NEN-EN :1997; NEN-EN :1999 Ontw. Nederlandse norm. NEN-EN (en)

Vervangt NEN-EN :1997; NEN-EN :1999 Ontw. Nederlandse norm. NEN-EN (en) Vervangt NEN-EN 1780-3:1997; NEN-EN 1780-3:1999 Ontw. Nederlandse norm Dit document mag slechts op een stand-alone PC worden geinstalleerd. Gebruik op een netwerk is alleen. toestaan als een aanvullende

Nadere informatie

Het voordeligst doucht u met een douchebak van DSS

Het voordeligst doucht u met een douchebak van DSS Het voordeligst doucht u met een douchebak van DSS - geld besparen terwijl u doucht! douchebak met warmte-terugwinning (wtw) De belangrijkste pluspunten van de DSS douchebak met warmte-terugwinning: voor

Nadere informatie

Productcatalogus. Warmte terugwinning uit douchewater

Productcatalogus. Warmte terugwinning uit douchewater Productcatalogus Warmte terugwinning uit douchewater Inhoudsopgave Even voorstellen... 1 Wat is warmte terugwinning? 2 Douchebak WTW 4 Douchegoot WTW 8 Douchepijp WTW 12 Doucheput WTW 16 Tot slot 21 Contactgegevens

Nadere informatie

vanderbeyl IGB-200S, IGB-300S, IGB-500S Installatie- en montagehandleiding

vanderbeyl IGB-200S, IGB-300S, IGB-500S Installatie- en montagehandleiding vanderbeyl IGB-200S, IGB-300S, IGB-500S Installatie- en montagehandleiding Inhoud 1 vanderbeyl boilers, type IGB 4 1.1 Beschrijving 4 1.2 Levering 4 1.3 Technische informatie 4 1.4 Toepassingsmogelijkheden

Nadere informatie

Recycle je warmte. De Eneco WarmteWinner

Recycle je warmte. De Eneco WarmteWinner Recycle je warmte De Eneco WarmteWinner Inhoudsopgave Een kleine warmtepomp naast je cv-ketel, een grote stap richting onafhankelijkheid. Geschikt voor plaatsing bij iedere cv-ketel, eenvoudig geïnstalleerd.

Nadere informatie

> DualEffect. Energie besparende luchtgordijnen

> DualEffect. Energie besparende luchtgordijnen Energie besparende luchtgordijnen Type S/M/G lengtematen 1.000 mm 1.500 mm 2.000 mm 2.500 mm hoogtemaat 260 mm Aansluitklaar luchtgordijn met dubbele luchtuitblaas. Zelfdragende constructie zonder zichtbare

Nadere informatie

Verwarming & Sanitair DuraHome warmtepompen

Verwarming & Sanitair DuraHome warmtepompen Verwarming & Sanitair DuraHome warmtepompen Bosta... a perfect fit! Waarom een warmtepomp? Fossiele brandstoffen worden schaars en daardoor kostbaar. Bovendien veroorzaakt het gebruik van fossiele brandstoffen

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

Aardwarmtewisselaar ComfoFond-L

Aardwarmtewisselaar ComfoFond-L Ni eu wbo u w Belangrijke eigenschappen voor gebruik in combinatie met ventilatie-units met warmteterugwinning (type WHR 930 Luxe en WHR 950 Luxe) Onttrekt energie uit de bodem door middel van vloeistoflus

Nadere informatie

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning Bewonersinformatie Rosmalen Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning 2 Voorwoord Afgelopen periode heeft BAM Woningbouw in opdracht van de eigenaar van uw woning, a.s.r., uw woning verbeterd. Bij de woningverbetering

Nadere informatie

Voorbeeld. norm NEN-EN Preview. Ontwerp

Voorbeeld. norm NEN-EN Preview. Ontwerp Nederlandse Ontwerp norm NEN-EN 50471 Electromagnetic compatibility (EMC) - Product family emission standard for wireline telecommunication networks Publicatie uitsluitend voor commentaar Commentaar voor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TTV4500 Dryfast Kreekweg 22 NL - 3133 AZ - Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: + 31-(0)104730011 Website: www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Dryfast Noorderlaan 111, bus 10

Nadere informatie

tips en tricks voor uw ventilatie C en D

tips en tricks voor uw ventilatie C en D tips en tricks voor uw ventilatie C en D 1 Wie doet wat? De EPB verslaggever: Afd10,art10, 2: In het kader van de toewijzingsprocedure van een aannemingsopdracht, bezorgt de opdrachtgever of de architect

Nadere informatie

PVD N SCVU100. Ventilateurs plafonniers industriels Ventilatoren met een constant debiet. Stil geen lawaai. Veilig en onderhoudsvrij

PVD N SCVU100. Ventilateurs plafonniers industriels Ventilatoren met een constant debiet. Stil geen lawaai. Veilig en onderhoudsvrij Unity, de enige unit conform EPB. De innovatieve technologie levert stille, efficiënte en langdurige ventilatie. Stil geen lawaai De enige stille ventilator op de markt Geen hinder voor de bewoners Veilig

Nadere informatie

vanderbeyl IGB-100S, IGB-110H, IGB-150S Installatie- en montagehandleiding

vanderbeyl IGB-100S, IGB-110H, IGB-150S Installatie- en montagehandleiding vanderbeyl IGB-100S, IGB-110H, IGB-150S Installatie- en montagehandleiding Inhoud 1 Boilers, type IGB 2 1.1 Beschrijving 2 1.2 Levering 2 1.3 Technische informatie 2 1.4 Toepassingsmogelijkheden 3 1.5

Nadere informatie