Subsidieverordening sociaal beleid stadsregio Rotterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Subsidieverordening sociaal beleid stadsregio Rotterdam"

Transcriptie

1 STADSRECI.^^ "^"^ ROTTERDAM Subsidieverordening sociaal beleid stadsregio Rotterdam Vastgesteld in de regioraad van 17 december 2008 BOUWEN AAN SAMENHANG

2 Subsidieverordening sociaal beleid stadsregio Rotterdam De regioraad van de stadsregio Rotterdam; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van 3 december 2008, gelet op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; overwegende, dat de doelstellingen van sociaal beleid zijn opgenomen in beleidsprogramma's, endat voor het kunnen verstrekken van ondersteunende middelen een subsidieregeling noodzakelijk is; besluit vast te stellen de: Subsidieverordening sociaal beleid stadsregio Rotterdam. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen artikel 1 begrippen In deze verordening wordt verstaan onder: a. de stadsregio Rotterdam; het openbaar lichaam dat is ingesteld in de gemeenschappelijke regeling stadsregio Rotterdam; b. het dagelijks bestuur: het dagelijks bestuur van de stadsregio Rotterdam; c. de regioraad: het algemeen bestuur van de stadsregio Rotterdam; d. sociaal beleid: de inspanningen die door de stadsregio worden geleverd ten bate van de sociale infrastructuur van de stadsregio, waarbij de sociale infrastructuur het geheel van voorzieningen is die het mogelijk maakt dat mensen kunnen deelnemen aan de samenleving; e. themasubsidie: subsidieverlening met een sterke afkadering in doelstelling en budget en een afwijkende beoordeling. artikel 2 bevoegdheden 1. Het dagelijks bestuur is bevoegd besluiten te nemen inzake de uitvoering van de Subsidieverordening, voorzoverde begroting hierin voorziet. 2. Het dagelijks bestuur stelt het subsidieplafond voor sociaal beleid vast. 3. Het dagelijks bestuur kan een separaat subsidieplafond vaststellen voor een themasubsidie. 4. Het dagelijks bestuur kan subsidieplafonds naar boven of naar beneden bijstellen. 5. Het dagelijks bestuur kan de maximale looptijd van gesubsidteerde activiteiten bepalen. 6. Bij them a subsidies kan het dagelijks bestuur een periode vaststellen waarbinnen aanvragen kunnen worden ingediend.

3 Hoofdstuk 2. Subsidieverlening art ike I 3 eisen aan de aanvraag 1. De subsidieaanvraag wordt ingediend op het daarvoor bestemde aanvraagformulier. 2. De subsidieaanvraag wordt ingediend bij het dagelijks bestuur. 3. De subsidieaanvraag bevat de votgende gegevens en stukken: a. een plan van aanpak: een beschrijving van de doelstellingen, de uitvoeringsmethode(n) en de te behalen resultaten; b. een begroting van het project, waarin is opgenomen: 1 een kostenraming van het project; 2 een beschrijving van de wijze waarop het project wordt gefinancierd; 3 een opgave van de bijdragen uit andere subsidieregelingen; c. een globale projectplanning met (een schatting van) de data van start van uitvoering en oplevering; d. opgave van degene die belast is met de uitvoering van de activiteiten; e. indien de aanvrager een privaatrechtelijk rechtspersoon is: een afschrift van de statuten en inschrijving bij de kamer van koophandel. 4. Indien noodzakelijk voor de beoordeling kan het dagelijks bestuur aanvullende informatie vragen. 5. De activiteit waarvoor subsidie wordt aangevraagd voldoet tenminste aan de volgende criteria: a. de activiteit heeft een aanwijsbare relatie met de doelstellingen en de prioriteiten van de stadsregio Rotterdam zoals omschreven in het Beleidsprogramma van het dagelijks bestuur, het meerjarenprogramma Sociaal Beleid zoals genoemd in artikel 21 van de gemeenschappelijke regeling, en de uitwerking daarvan in jaarprogramma's; b. per activiteit kan slechts eenmalig subsidie worden aangevraagd; c. de kosten van het project staan in een redelijke verhouding tot het beoogde doel, 6. De aanvrager is bereid om de informatie over de activiteit beschikbaar te stellen aan de stadsregio Rotterdam en de regiogemeenten. 7. Subsidies kunnen worden aangevraagd door: a. de deelnemende gemeenten aan de stadsregio Rotterdam; b. andere publiekrechtelijke rechtspersonen; c. privaatrechtelijke rechtspersonen zonder winstoogmerk. artikel 4 onvolledige aanvraag 1. Indien een onvolledige aanvraag is ingediend verzoekt het dagelijks bestuur de aanvrager schriftelijk deze aan te vullen binnen een termijn van vier weken, te rekenen vanaf de dagtekening van het verzoek van het dagelijks bestuur. 2. Het dagelijks bestuur kan besluiten een aanvraag niet in behandeling te nemen indien de in het tweede lid genoemde termijn is verstreken zonder dat de gevraagde aanvullingen zijn ontvangen.

4 artikel 5 beoordeling aanvraag 1. Met dagelijks bestuur beslist binnen een termijn van twaalf weken na de ontvangstdatum van de subsidieaanvraag. 2. Indien er gelijktijdig meerdere aanvragen in behandeling zijn, beslist het dagelijks bestuur op volgorde van binnenkomst, mits eventuele aanvullingen als bedoeld in artikel 4:5 van de Awb tijdig zijn geleverd. 3. Bij de beoordeling van de aanvraag kan het dagelijks bestuur de spreiding van middelen over de regio en de aansluiting bij gemeentelijk beleid in acht nemen. 4. Indien als gevolg van de complexiteit van de aanvraag niet binnen de in het eerste lid genoemde termijn kan worden beslist, dan kan de termijn een maal met twaalf weken worden verlengd. 5. De subsidie bedraagt maximaal 75 procent van de kosten van de activiteit tot een maximum van per activiteit. 6. Bij themasubsidies kan het dagelijks bestuur beslissen op grond van weging van in het aanvraagformulier opgenomen beoordelingscriteria. 7. Bij themasubsidies kan het dagelijks bestuur lagere percentages en subsidiebedragen vaststetlen. artikel 6 afwijzing van de aanvraag Een aanvraag voor subsidie kan geheel of gedeeltelijk worden afgewezen indien: a. het project niet voldoet aan de voorwaarden zoals genoemd in deze verordening; b. niet aannemelijk gemaakt is dat de doelstellingen van het project kunnen worden bereikt; c. in het kader van de aanvraag onvoliedige of onjuiste gegevens zijn verstrekt; d. door verstrekking het subsidieplafond zou worden overschreden; e. de stadsregio Rotterdam reeds op andere wijze financiele ondersteuning aan de activiteit geeft of heeft gegeven; f. de aanvraag in strijd is met wet- en regelgeving. artikel 7 inhoud van de beschikking 1. De beschikking waarbij subsidie wordt verleend bevat in ieder geval: a. omschrijving van het project waarvoor subsidie wordt verleend; b. het maximumbedrag van de subsidie; c. de verplichtingen waaronder subsidie wordt verleend; d. de wijze van betaling. 2. Tot de verplichtingen bedoeld in lid 1 sub c behoren in ieder geval: a. de termijn waarbinnen met de uitvoering van het project of de activiteit begonnen wordt; b. de wijze waarop en de termijn waarbinnen over de voortgang wordt gerapporteerd; c. de termijn waarbinnen een verzoek tot subsidievaststelling wordt ingediend; d. de wijze waarop rekening en verantwoording wordt afgelegd; e. het beschikbaar stellen van informatie over de gesubsidieerde activiteit ten behoeve van kennisdeting.

5 Hoofdstuk 3. Vaststelling en betaling van de subsidie artikel 8 vaststelling van de subsidie 1. Met dagelijks bestuur stelt uiterlijk 12 weken na ontvangst van het vaststellingsverzoek de subsidie vast. 2. Indien het dagelijks bestuur de subsidie niet binnen 12 weken heeft vastgesteld, is de subsidie van rechtswege overeenkomstig de beschikking van de subsidieverlening vastgesteld. 3. Indien voor de uitvoering van deze verordening relevante betalingen aan de stadsregio Rotterdam worden bijgesteld, kan het dagelijks bestuur ook verstrekte subsidies bijstellen. artikel 9 betaling van de subsidie 1. Het dagelijks bestuur kan voorschotten verstrekken na de subsidieverlening. 2. Het subsidiebedrag wordt uiterlijk acht weken na de subsidievaststelling overeenkomstig de vaststelling betaald, onder verrekening van eventuele voorschotten. artikel 10 terugvordering van de subsidie Onverschuldigd betaalde subsidiebedragen worden teruggevorderd, voorzover na de dag waarop de subsidie is vastgesteld dan wel ingetrokken, nog geen vijf jaren zijn verstreken.

6 Hoofdstuk 4. Slotbepalingen a it ike I 11 afwijkingsbevoegdheid Met dagelijks bestuur van de stadsregio Rotterdam kan afwijken van artikel 3 lid 5 sub b en artikel 5 lid 5 voorzover toepassing gelet op het belang van ondersteuning van de sociale infrastructuur leidt tot een onbillijkheid van overwegende aard. artikel 12 intrekking De subsidieverordening sociaal beleid en preventief jeugdbeleid, zoals vastgesteld in de regioraad van 21 december 2005 wordt ingetrokken. artikel 13 overgangsbepaling Aanvragen die voor 1 januari 2009 zijn ingediend en betrekking hebben op het jaar 2008 zullen op basis van de subsidieverordening sociaal beleid en preventief jeugdbeleid, zoals vastgesteld in de regioraad van 21 december 2005 worden afgehandeld. artikel 14 inwerkingtreding Deze verordening treedt in werking met ingang van 1 januari artikel 15 citeerartikel Deze verordening wordt aangehaald als: Subsidieverordening sociaal beleid stadsregio Rotterdam. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 17 december 2008 van de regioraad,. voorzitter, m/m.u Jfinsen. \ mr/i.kuxbruinsma.

7 Algemene toelichting bij de Subsidieverordening sociaal beleid stadsregio Rotterdam. Inleiding In September 2004 heeft de regioraad van de stadsregio Rotterdam de eerste Subsidieverordening Sociaal Beleid vastgesteld. Deze is in december 2005 aangepast, naar aanleiding van de bestuursovereenkomst met de provincie Zuid-Holtand, de Regionale Agenda Samenleving :-. Met opstellen van een verordening is een verplichting uit de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Behoudens uitzonderingen zoals incidentele subsidies, moeten overheidsorganen voor subsidising een wettelijke grondslag hebben. Dit kan in de vorm van een verordening. De Subsidieverordening is aanvullend aan wat al in de Algemene wet bestuursrecht is geregeld, met name in titel 4.2. Wijzigingen 2008 In december 2008 heeft de regioraad van de stadsregio Rotterdam besloten tot een aantal wijzigingen in de Subsidieverordening. De belangrijkste wijzigingen zijn: 1. het verwijderen van subsidies voor preventief jeugdbeleid, aangezien hiertoe een separate verordening is vastgesteld; 2. het kunnen verlenen van themasubsidiesbinnen een eigen regime van aanvraagprocedure en beoordeling. Daarnaast is een aantal juridische verbeteringen aangebracht. Hoofdstuksgewijze toelichting Artikel I, lid e: themasubsidie In de uitvoering van sociaal beleid wil het dagelijks bestuur van de stadsregio Rotterdam kunnen sturen op resultaten. Daarom is het noodzakelijk dat het dagelijks bestuur de mogelijkheid heeft een separaat budget gericht in te zetten op specifieke doelstellingen. Voor de uitvoerbaarheid kunnen daar voorwaarden aan verbonden worden inzake de aanvraagperiode en de beoordeling. In enkele gevallen is namelijk de te verwachten respons groot. Door de themasubsidie op te nemen in de verordening hebben beleidregels die hier betrekking hebben meer rechtskracht dan voorheen. Recente voorbeelden van themasubsidies zijn de subsidies ter bevordering van de participatie van allochtone vrouwen (2006), de subsidieregeling voor projecten leefbaarheid (2007), subsidies voor lokale actieplannen taaggeletterdheid en subsidies voor wonen, welzijn en zorg (2008). Hierbij was het subsidiebudget niet bestemd voor alle mogelijke aanvragen die in de ruirne doelstellingen van sociaal beleid vatlen. Er was een duidelijke limitering. Het dagelijks bestuur wilde een concrete impuls geven. Artikel 2 lid 2: subsidieplafond Het dagelijks bestuur stelt het subsidieplafond vast. In dat besluit wordt het maxim urn bed rag genoemd dat de stadsregio in het genoemde begrotingsjaar beschikbaar stelt. Dat betekent ook dat het dagelijks bestuur een subsidieaanvraag kan afwijzen als het daarvoor ter beschikking gestelde bedrag door verlening van de subsidie zou worden overschreden. Artikel 2 lid 4: subsidieplafonds bijstellen Het dagelijks bestuur kan in de loop van het subsidiejaar besluiten subsidieplafonds bij te stellen. Aanleidingen kunnen zijn dat het totaal van de verstrekte subsidies het subsidieplafond niet heeft bereikt, of dat de aanvragen het subsidieplafond overschrijden. Artikel 2 lid 5: looptijd van gesubsidieerde activiteiten Activiteiten die voor subsidie in aanmerking komen zijn vaak niet gebonden aan kalenderjaren. Het dagelijks bestuur van de stadsregio Rotterdam heeft echter wel verplichtingen inzake de verantwoording (eventueel aan derden), en doelstellingen inzake kennisdeling. Daarom kan het dagelijks bestuur voorwaarden stellen aan de looptijd, door bijvoorbeeld te bepalen dat het project maximaal 12 maanden kan duren.

8 A rt ike I 2 lid 6: sluitingsdatum Bij themasubsidies wordt een subsidieplafond beschikbaar gesteld voor een specifieke doelstelling. Indian er brede communicatie plaatsvindt over de subsidiemogelijkheid, is net noodzakelijk een sluitingsdatum vast te stellen om de beoordelingsprocedurete kunnen starten. Artikel 3 lid 5 sub a: doelstellingen en prioriteiten Een te subsidieren activiteit moet een aanwijsbare relatie hebben met de doelstellingen van de stadsregio op het werkterrein sociaal beleid. De kaders hiervoor zijn omschreven het beleidsprogramma van het dagelijks bestuur. Meer specifieke beleidsprogramma's zijn de jaarlijkse werkprogramma's sociaal beleid. Deze beleidsstukken vormen het toetsingskader voor de beoordeling van subsidieaanvragen. Themasubsidies zijn een verbijzondering van algemene beleidsdoelen. Artikel 3 lid 5 sub c: redemjkheid projectkosten Het dagelijks bestuur zal beoordelen of de kosten van het project proportioneel zijn tot het de behalen doel. De afweging van die redelijkheid kan bijvoorbeeld plaatsvinden door een vergelijking te ma ken met projecten van dezelfde aard en omvang. Artikel 5 lid 3: spreading over de regio Indien de situatie zich voordoet dat er een ongewenste eenzijdige besteding van de subsidiegelden dreigt te ontstaan, kan het dagelijks bestuur besluiten een of meerdere aanvragen af te wijzen. Een eenzijdige besteding kan eruit bestaan dat een buitenproportioneel deel van de totale middelen terechtkomt bij een of slechts enkele gemeenten. Indien deze situatie ongewenst is, kan het dagelijks bestuur besluiten dat er meer spreidingsmogelijkheden gecreeerd moeten worden en afwijzing plaats dient te vinden. Artikel 5 lid 5: hoogte van de subsidie Een subsidie van de stadsregio Rotterdam is per definitie niet kostendekkend, maar dekt tot maximaal 75 procent van de kosten met een maximum van per activiteit. Artikel 5 lid 6: beoordelingscriteria Het dagelijks bestuur kan bij een themasubsidie in het aanvraagformulier wegingsfactoren opnemen. Het betreft criteria zoals effect!viteit, aanpak, ervaring, duurzaamheid, ketensamenwerking en innovatieve karakter. Vervolgens kan beoordeling van de aanvraag plaatsvinden op grand van weging. Artikel 7 lid 2 sub e: kennisdeling In de verordening is niet opgenomen dat een activiteit een bovenlokale functie moet hebben om voor regionale subsidie in aanmerking te kunnen komen. Het verbeteren van samenhang en samenwerking behoort center wel tot de algemene doelstellingen van de stadsregio Rotterdam. Daarom zal het beschikbaar stellen van kennis en informatie over hetgesubsidieerde project altijd een van de voorwaarden zijn van subsidieverlening. Zo kunnen lokale projecten toch een bovenlokaal rendement, en een positief effect op de regio hebben. Art ike! 8 lid 3: voor ve Hen ing relevante betalingen aan de stadsregio Rotterdam Het kan zijn dat door de stadsregio Rotterdam verleende subsidies zijn gebaseerd op ontvangsten van derden, zoals de provincie Zuid-Holland. Indien de provincie Zuid-Holland zou besluiten de subsidie aan de stadsregio Rotterdam lager vast te stellen, kan het dagelijks bestuur besluiten dit financiele nadeel door te vertalen naar verleende subsidies. Artikel 11: afwijkingsbevoegdheid Het dagelijks bestuur heeft de bevoegdheid in uitzonderlijke gevallen gemotiveerd af te wijken op artikei 5 lid 7, te weten de hoogte van de subsidie. Het gaat dan om activiteiten die naar het oordeel van het dagelijks bestuur wel passen binnen de doelstelling van deze verordening, maarwaarbij het in de verordening opgenomen maximum subsidiebedrag en/of maximum subsidiepercentage onbillijk is. Er moet dan wel sprake zijn van een uitzonderlijk geval. Deze bevoegdheid zal derhalve alleen spaarzaam en gemotiveerd toegepast kunnen worden.

op voordracht van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard van 27 mei 2008;

op voordracht van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard van 27 mei 2008; De verenigde vergadering van Schieland en de Krimpenerwaard; op voordracht van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard van 27 mei 2008; Gelet op artikel 4:23 Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Wierden Nr. 163204 20 september 2017 Algemene subsidieverordening gemeente Wierden 2015 Burgemeester en wethouders van Wierden maken (ter uitvoering van het

Nadere informatie

STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING

STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Vastgesteld bij besluit van de Regioraad van 26 juni 2007, nr. ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING STADSREGIO AMSTERDAM 1 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56;

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; Nr. S6a DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; gehoord de commissie Economie en Wonen d.d. 4 september 2018; gelet op het bepaalde

Nadere informatie

Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein

Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein Het algemeen bestuur van de stadsregio Rotterdam, gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur d.d. 7 november 2012; gelet op de gemeenschappelijke

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ; Nr. 1748803 - II De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/1739468;

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Algemene subsidieverordening gemeente Oldebroek Nr. 65148 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juli 2010; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 2. Aanvragen Hoofdstuk 3. Beoordelingscriteria Hoofdstuk 4. Besluitvorming...

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 2. Aanvragen Hoofdstuk 3. Beoordelingscriteria Hoofdstuk 4. Besluitvorming... CUOS-REGELING INCIDENTELE SUBSIDIE Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen... 2 Begripsbepalingen...2 Doelstelling...3 Uitgangspunten en subsidieplafond...3 Hoofdstuk 2. Aanvragen... 4 Aan te leveren informatie...4

Nadere informatie

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014

Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014 CVDR Officiële uitgave van Borsele. Nr. CVDR333677_1 17 april 2018 Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014 Besluit tot het vaststellen van de Subsidieverordening

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ommen. Nr. 52126 16 juni 2015 Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen De raad van de gemeente Ommen; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel;

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gemeente Capelle aan den Ijssel Subsidieregeling Evenementen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gelet op de Algemene subsidieverordening Capelle aan den Ussel

Nadere informatie

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019.

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oisterwijk Nr. 205711 27 september 2018 Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019 Wij willen dat geen van de inwoners van de gemeente Oisterwijk

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING ALMERE 2011 De raad van de gemeente Almere; Gezien het voorstel van het college; Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene

Nadere informatie

Gemeente ^" Albrandsuuaard

Gemeente ^ Albrandsuuaard 25 Gemeente ^" RAADSBESLUIT Besluit nr.: 90701 Onderwerp: Ie gewijzigde Algemene subsidieverordening Albrandswaard 2010 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het college van de

Nadere informatie

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van >, , inzake de Algemene

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b)

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Samenvatting Deze verordening geeft aan welke begrippen bij subsidies worden gebruikt, welke soorten subsidies er zijn, welke regels er gelden voor aanvragen,

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN

A. ALGEMENE BEPALINGEN No. 070505 St. Annaparochie, 31 mei 2007. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat de raad bij besluit dd. 11 november 2002 de Algemene Subsidie Verordening heeft vastgesteld; dat het in aanvulling

Nadere informatie

Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013

Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013 Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013 Besluit tot vaststelling van de Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013 Het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe; op het voorstel

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montferland Nr. 11125 16 januari 2019 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland 2019 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo,

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo, ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO De raad van de gemeente Tynaarlo, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 september 2010, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieregeling Klimaat Actief! Steden en dorpen schuilen niet voor regen of zon

Subsidieregeling Klimaat Actief! Steden en dorpen schuilen niet voor regen of zon Het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta, gelet op artikel 1.4, lid 2 van de Algemene subsidieverordening Drents Overijsselse Delta 2016, overwegende dat het gewenst is het nemen

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen;

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen; CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR27949_1 16 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2006 Raad : 6 december 2006.... DE RAAD VAN DE GEMEENTE HARLINGEN; overwegende dat

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STUDENTENORGANISATIES van Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht

SUBSIDIEREGELING STUDENTENORGANISATIES van Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht SUBSIDIEREGELING STUDENTENORGANISATIES van Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht De colleges van bestuur van Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht hebben de subsidieregeling vastgesteld,

Nadere informatie

Subsidieregeling Klimaatactieve Stad 2017 Steden en dorpen schuilen niet voor regen of zon

Subsidieregeling Klimaatactieve Stad 2017 Steden en dorpen schuilen niet voor regen of zon Bekendmaking Subsidieregeling Klimaatactieve Stad 2017 - Steden en dorpen schuilen niet voor regen of zon *** Het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta, gelet op artikel 1.4, lid

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 De raad van de gemeente Leiderdorp; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van , , inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014 De raad van de gemeente Heerenveen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 september 2013, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieverordening Hollands Kroon

Subsidieverordening Hollands Kroon Subsidieverordening Hollands Kroon De gemeenteraad van Hollands Kroon, Besluit: vast te stellen de navolgende 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen Bij de toepassing

Nadere informatie

Gelet op het artikel 90, tweede en derde lid van de Wet raadgevend referendum;

Gelet op het artikel 90, tweede en derde lid van de Wet raadgevend referendum; Subsidieregeling raadgevend referendum Regeling van de Referendumcommissie van 12 november 2015, houdende nadere regels over de verstrekking van subsidies voor activiteiten die tot doel hebben het publieke

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012. dubo

Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012. dubo Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012 dubo 1 Subsidieregeling duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Reimerswaal 2012 Inhoud Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren;

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; overwegende

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 3016 11 januari 2017 Subsidieregeling Stimuleringsfonds particulier initiatief 2016 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling Algemene subsidieverordening Purmerend 2014

Onderwerp: Vaststelling Algemene subsidieverordening Purmerend 2014 De raad van de gemeente Purmerend; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 18 maart 1014, nr. 1104516; gelet op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; overwegende dat: - de sinds

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Ons kenmerk:15uit01574 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; Gelet op de beschikking

Nadere informatie

Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda

Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda CVDR Officiële uitgave van Enschede. Nr. CVDR362945_1 25 oktober 2016 Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het

Nadere informatie

NADERE REGELS AARDGASVOERTUIGEN HAAGLANDEN 2010 behorende bij de Subsidieverordening Luchtkwaliteit Haaglanden 2010

NADERE REGELS AARDGASVOERTUIGEN HAAGLANDEN 2010 behorende bij de Subsidieverordening Luchtkwaliteit Haaglanden 2010 Het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden; gelet op het artikel 8 van de Subsidieverordening Luchtkwaliteit Haaglanden 2010, vastgesteld op 30 juni 2010: BESLUIT vast te stellen: NADERE REGELS

Nadere informatie

Overwegende dat het bestaande subsidiebeleid dateert uit de periode van 2009/2010;

Overwegende dat het bestaande subsidiebeleid dateert uit de periode van 2009/2010; De raad van de gemeente Nederweert; Overwegende dat het bestaande subsidiebeleid dateert uit de periode van 2009/2010; dat maatschappelijke ontwikkelingen aanleiding zijn geweest om het bestaande beleid

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel 2016

Algemene subsidieverordening Texel 2016 Algemene subsidieverordening Texel 2016 ASV Texel 2016 Vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 23 maart 2016 onder nummer 019 Gemeenteblad Texel 2016 nr 35 datum 24-03-2016 Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Vaststelling Subsidieverordening voor het stimuleren van rioolgerelateerde voorzieningen in de huisaansluitingen

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening GOES 2011

Algemene subsidieverordening GOES 2011 Algemene subsidieverordening GOES 2011 De raad van de gemeente Goes; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juni 2011; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2012, gelet op - artikel 149

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

gelet op de titels 4.1 en 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t:

gelet op de titels 4.1 en 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t: Gemeente Bloemendaal 2008023905 De raad van de gemeente Bloemendaal; overwegende dat: - de gemeente in mei 2004 een uitvoeringsprogramma klimaatbeleid heeft vastgesteld; - daarin de wens is uitgesproken

Nadere informatie

Voorstel besluit Samenvatting toelichting Toelichting

Voorstel besluit Samenvatting toelichting Toelichting Raadsvoorstel nr. : 2002/175 Aan de gemeenteraad. Raadsvergadering : 17 december 2002 Agendapunt : 6 Steenwijk, 3 december 2002. Onderwerp: Subsidieverordening Peuterspeelzaalwerk Voorstel besluit Instemmen

Nadere informatie

Subsidieverordening Waterbewustzijn

Subsidieverordening Waterbewustzijn Subsidieverordening Waterbewustzijn Het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe; op het voorstel van het college van dijkgraaf en heemraden d.d. 21 augustus 2017; gelet op het bepaalde in de Algemene

Nadere informatie

b e s l u i t: vast te stellen de Subsidieverordening restauratie gemeentelijke monumentale panden Leidschendam-Voorburg 2008.

b e s l u i t: vast te stellen de Subsidieverordening restauratie gemeentelijke monumentale panden Leidschendam-Voorburg 2008. R AAD S B E S L U I T 2 00 8/45 74 De raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg; gelezen het desbetreffende voorstel van het college; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t: vast te stellen

Nadere informatie

Subsidieregeling Armoedebeleid Capelle aan den IJssel Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel;

Subsidieregeling Armoedebeleid Capelle aan den IJssel Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel Nr. 209491 3 oktober 2018 Subsidieregeling Armoedebeleid Capelle aan den IJssel 2018 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 Algemene subsidieverordening gemeente Maastricht 2015 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Definities... 3 Artikel 2 Wettelijke

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 4 augustus 2015, nummer /c; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 4 augustus 2015, nummer /c; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING WESTSTELLINGWERF 2016 De raad van de gemeente Weststellingwerf; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 4 augustus 2015, nummer 006042/c; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

c. Meerjarige subsidie: subsidie die voor twee kalenderjaren 5. Europees steunkader: een mededeling, richt-

c. Meerjarige subsidie: subsidie die voor twee kalenderjaren 5. Europees steunkader: een mededeling, richt- Bijlage 2 bij raadsvoorstel inzake actualisering gemeentelijk subsidiebeleid. Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd: Artikel 1. Begripsomschrijvingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen 1. Awb: de Algemene

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Subsidieregeling van het dagelijks bestuur van de gemeenschappelijke regeling Waddenfonds van 26 april 2018, houdende nadere regels met betrekking tot het verstrekken van subsidie voor lokale innovaties.

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie

Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011

Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011 CVDR Officiële uitgave van Buren. Nr. CVDR85564_4 18 april 2017 Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Hendrik-Ido-Ambacht

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Hendrik-Ido-Ambacht De raad van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 2015, nr... ; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; besluit vast te stellen de ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING

Nadere informatie

Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012

Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hof van Twente. Nr. 95342 14 juli 2016 Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012 De raad van de gemeente Hof van Twente, gezien

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016

Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Landsmeer. Nr. 115833 22 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016 gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016

Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016 Raadsvergadering : 25 februari 2016 Agendanr. : 6d Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016 De raad der gemeente Bergeijk; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 januari

Nadere informatie

Provinciaal blad. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Provinciaal blad. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland; Provinciaal blad 2008 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord- Holland van 17 januari 2008, nr. 2008-4492 tot bekendmaking van de subsidieverordening reserve cofinanciering Europese projecten Noord-Holland

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2011 Nummer: 35 Uitgifte: 23 december 2011 Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de

Nadere informatie

Sector: I. Nr. : 90.8

Sector: I. Nr. : 90.8 Sector: I Nr. : 90.8 De raad van de gemeente Ferwerderadiel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2001, nummer 7/90.01; gelet op de artikelen 148 en 149 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland,

Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland, 2014.39.10 Uitvoeringsregeling subsidies Zorg en Welzijn 2014 Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland, overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen

Nadere informatie

"Verordening evenementen gemeente Hardenberg".

Verordening evenementen gemeente Hardenberg. "Verordening evenementen gemeente Hardenberg". HOOFDSTUK I Inleidende bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Organisator: een bij de Kamer van Koophandel ingeschreven

Nadere informatie

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Amersfoort 2013 (ASV), besluit vast te stellen de volgende regeling:

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Amersfoort 2013 (ASV), besluit vast te stellen de volgende regeling: SUBSIDIEREGELING INCIDENTELE SUBSIDIES AMATEURKUNST 2013 Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort; overwegende dat het gewenst is de Subsidieregeling incidentele subsidies amateurkunst zoals

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Verordening van 23 maart, 13 en 20 april 2016 van Provinciale Staten van Drenthe, Fryslân en Groningen, houdende bepalingen met betrekking tot de verstrekking van subsidies van het Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen Gemeente Strijen Subsidieverordening duurzaamheidsmaatregelen Strijen 12 Inhoudsopgave Hoofdstuk I - ALGEMENE BEPALINGEN... 2 Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Doel van de verordening en doelgroep...

Nadere informatie

Gemeente Landgraaf - Subsidieverordening evenementen gemeente Landgraaf 2016

Gemeente Landgraaf - Subsidieverordening evenementen gemeente Landgraaf 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Landgraaf. Nr. 100548 28 oktober 2015 Gemeente Landgraaf - Subsidieverordening evenementen gemeente Landgraaf 2016 De raad dergemeente Landgraaf; gelezen het

Nadere informatie

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel;

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel; gemeente Capelle aan den IJssel Subsidieregeling Evenementen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel; gelet op de Algemene subsidieverordening Capelle aan den

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland 10 februari 2014 BIVO/2014/30040 *Z0107302622* R E G E L I N G S U B S I D I E D U U R Z A A M W O N E N I N K E N N E M E R L A N D Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten: vast

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; Download subsidieverordening De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; besluit: De volgende verordening Verordening subsidiëring

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen

HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen 1998,nr. De raad van de gemeente Emmen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van..., nr..., gelet op artikel 105a1/105a2 van de Wet op het basisonderwijs, artikel 102a1/102a2 van de Interimwet

Nadere informatie

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging)

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden; gelezen het voorstel van de afdeling Leefomgeving,

Nadere informatie

Subsidieverordening Sport

Subsidieverordening Sport 1 De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van 6 juni 2017, corsanummer 1700063527 gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, titel 4.2 van de Algemene Wet Bestuursrecht en

Nadere informatie

REGELING SUBSIDIES VRIJWILLIGERSACTIVITEITEN WELZIJN EN ZORG 2015

REGELING SUBSIDIES VRIJWILLIGERSACTIVITEITEN WELZIJN EN ZORG 2015 Burgemeester en wethouders van Maastricht, gelet op artikel 2, vierde lid én artikel 3, tweede lid van de Algemene subsidieverordening gemeente Maastricht 2015; besluiten tot vaststelling van de volgende

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A; Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2012 Nummer: 16 Uitgifte: 10 maart 2012 Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 5 maart 2012, nr. 9B, tot vaststelling

Nadere informatie

Verordening materiële en financiële gelijkstelling onderwijs gemeente Gooise Meren.

Verordening materiële en financiële gelijkstelling onderwijs gemeente Gooise Meren. Verordening materiële en financiële gelijkstelling onderwijs gemeente Gooise Meren. PARAGRAAF 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepaling In deze verordening wordt verstaan onder: a. het college: het

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening 2014

Algemene subsidieverordening 2014 Algemene subsidieverordening 2014 De raad van de gemeente Reimerswaal; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 april 2014, 14.008846, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Artikel 2 Bevoegdheid college Het college besluit met inachtneming van deze verordening op subsidieaanvragen van sportverenigingen.

Artikel 2 Bevoegdheid college Het college besluit met inachtneming van deze verordening op subsidieaanvragen van sportverenigingen. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Enschede Nr. 130311 31 juli 2017 Subsidieverordening Sport De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van 6 juni 2017, corsanummer

Nadere informatie

Subsidieregeling Kindgebonden financiering peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Alblasserdam 2019

Subsidieregeling Kindgebonden financiering peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Alblasserdam 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Alblasserdam Nr. 268196 13 december 2018 Subsidieregeling Kindgebonden financiering peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Alblasserdam 2019 Het college

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 3714 25 januari 2017 Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie Het bestuur van stichting Fonds

Nadere informatie

Het bestuursorgaan bevestigt de ontvangst van een elektronisch ingediende aanvraag.

Het bestuursorgaan bevestigt de ontvangst van een elektronisch ingediende aanvraag. Algemene wet bestuursrecht Titel 4.1. Beschikkingen Afdeling 4.1.1. De aanvraag Artikel 4:1 Tenzij bij wettelijk voorschrift anders is bepaald, wordt de aanvraag tot het geven van een beschikking schriftelijk

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. vast te stellen de Subsidieregeling gedragsbeïnvloeding verkeersveiligheid Fryslân:

PROVINCIAAL BLAD. vast te stellen de Subsidieregeling gedragsbeïnvloeding verkeersveiligheid Fryslân: PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Fryslân. Nr. 152 12 januari 2016 Uitvoeringsregeling van 1 januari 2016, houdende regels betreffende de subsidiëring vanactiviteiten waarmee de verkeersveiligheid

Nadere informatie

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MAASTRICHT, gelet op artikel 15,vierde lid van de Verordening Subsidies Vrijwilligersactiviteiten Welzijn en Zorg 2017. BESLUITEN tot vaststelling van de volgende Regeling

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake de Algemene subsidieverordening Gemeente Hoom 2015;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake de Algemene subsidieverordening Gemeente Hoom 2015; Registratie nummer: 1128707 Algemene subsidieverordening gemeente Hoorn 2015 De raad van de gemeente Hoom; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake

Nadere informatie

vast te stellen de Subsidieregeling stimulering projecten sociale huur Fryslân:

vast te stellen de Subsidieregeling stimulering projecten sociale huur Fryslân: Subsidieregeling van 13 december 2016, nr. 1372808, betreffende de subsidiëring van projecten inzake de realisatie van sociale huurwoningen in de provincie Fryslân Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Ons kenmerk: 13BWB00034 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelet op de beschikking

Nadere informatie

Tenders Flexibele subsidies 2015: Nieuwe Vrijwilligersorganisaties

Tenders Flexibele subsidies 2015: Nieuwe Vrijwilligersorganisaties Tenders Flexibele subsidies 2015: Tender 4 Flexibele subsidies 2015 - Tender 4 U bent een nieuwe stichting of vereniging die (nog) geen beroep gedaan heeft op, of nog niet in aanmerking kan komen voor,

Nadere informatie

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging)

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Coevorden Nr. 159601 25 juli 2018 Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Het college van burgemeester

Nadere informatie

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; BESLUIT:

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; BESLUIT: Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gelet op: - de bepalingen in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; - artikel

Nadere informatie

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016.

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ermelo. Nr. 30596 16 maart 2016 Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo; overwegende

Nadere informatie

De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van 17 november 2015, corsanummer

De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van 17 november 2015, corsanummer CVDR Officiële uitgave van Enschede. Nr. CVDR385692_1 31 juli 2017 Subsidieverordening Sport De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van 17 november 2015, corsanummer 1500115749

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen;

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw 2016-2018 gemeente Bergen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; gelezen het voorstel van de afdeling Ontwikkeling en

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012

Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012 Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012 Burgemeester en wethouders van Doetinchem; overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op de volgende onderdelen van de zorg, sport

Nadere informatie

gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening 2013 gemeente Dongeradeel;

gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening 2013 gemeente Dongeradeel; Burgemeester en Wethouders van Dongeradeel; gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening 2013 gemeente Dongeradeel; besluiten: vast te stellen de volgende Nadere

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Nummer 52 van 2000 PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Besluit van 30 juni 2000, nummer WEB-236, directie Welzijn, Economie en Bestuur, afdeling Welzijn, tot afkondiging van het besluit van Provinciale Staten

Nadere informatie

Subsidieregeling Onderwijs en Kinderopvang Weert 2017

Subsidieregeling Onderwijs en Kinderopvang Weert 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Weert. Nr. 21810 10 februari 2017 Subsidieregeling Onderwijs en Kinderopvang Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ;

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ; Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr. 5365999; gelet op de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, artikel

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Subsidieregeling eenmalige subsidie Woensdrecht Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Gelet op artikel 160 van de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene

Nadere informatie

Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011

Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011 CVDR Officiële uitgave van Dordrecht. Nr. CVDR92441_1 23 februari 2016 Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011 De RAAD van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van het

Nadere informatie