Franciscusschool Medezeggenschapsraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Franciscusschool Medezeggenschapsraad"

Transcriptie

1 Franciscusschool Medezeggenschapsraad Notuelen van de 138 e vergadering van de Medezeggenschapsraad Datum: woensdag 11 maart 2015 Aanvang: uur Aanwezig: Larissa Cazemier, Claire den Uijl, Peter Bouman (vz), Veronique van der Horst, Marieke Vrisou van Eck, Eefke de man, Willemien van Gog, Martijn van Woerkom en Frederique Mannaerts (not). Genodigden: Cees van Osch, Cees van Deursen. Notulen uur 1.Opening uur 2. Begroting Franciscusschool De heer Cees van Osch ligt deze toe. 1. Algemene vraag: welke post is het meest beleidsbepalend voor wat de Franciscusschool voorstaat te zijn: inzetten op OGO? Begroting is niet specifiek OGO gericht. Dit moet je door de regels lezen. Je ziet het bijv. terug in de vrij hoge uitgaven: professionalisering ( bijv. coachen vanuit vernieuwing door bouwcoördinatoren, cursussen vanuit de Activiteit). 2. Specifieke vragen: a. het valt op dat de rijksbijdrage in 2015 daalt van naar , een daling met 26%. Dit is niet evenredig met het leerlingenaantal dat daalt van 419 naar 409, een daling van 2,4%. In 2014 heeft de school extra geld van de gemeente voor Nieuwkomers (Pools, Somalische kinderen) ontvangen. Dit was een eenmalige bijdrage van euro. De begeleiding vindt trouwens nog steeds plaats (m.b.v. dit budget). OSG (administratiekantoor) maakte voorheen de begroting. Nu heeft het bestuur de begroting samengesteld en in samenspraak goed bekeken waar welke posten geplaatst moeten worden. Vandaar dat cijfers ten opzichte van vorig jaar kunnen afwijken. b. het verlies in 2013 was In de begroting van vorig jaar stond hier nog een verlies van Hoe heeft dit kunnen veranderen in het afgelopen jaar? Volgens Cees van Osch stond hier in de begroting vorig jaar "begroting 2013" en niet "werkelijk 2013". Peter gaat in de vorige begroting nazoeken.

2 Naschrift Peter: Cees van Osch had gelijk. Hier stond "begroot 2013." Evengoed blijft het grote verschil opmerkelijk. c. ik neem aan dat er gerekend is met een prognose voor 2014 omdat het werkelijke cijfer van 2014 nog niet bekend is? De cijfers in de begroting zijn niet de definitieve cijfers voor Hoogstwaarschijnlijk wijkt het af. d. opvallend bij de baten is de post lumpsum materieel in 2015 van tegen in De posten brede school en afroming bestuur waren in 2014 nog niet opgenomen in de begroting. Bovengenoemde is dit jaar wel gedaan om inzichtelijk te maken wat er eigenlijk allemaal gebeurt. Vervanging leerkrachten (voor bijv. begrafenis; geldt niet voor zieke leerkrachten) moeten door het bestuur c.q. school zelf betaald worden. e. verder valt op dat de ouderbijdrage in was terwijl hier in is begroot, de helft minder? Aan reizen en excursies is in uitgegeven en begroot in De ouderbijdrage wordt geïnd door de oudervereniging en niet door het bestuur. Alleen het geld voor het kamp komt wel bij het bestuur. We hebben het ene jaar wel schoolreis en het andere jaar niet. Vandaar wisseling in bedrag. f. blijkbaar vervalt de vergoeding van de gemeente in 2015? (11.207) Dit was geld vanuit de LEA (lokaal educatieve agenda). Geld gekregen om bijv. djembe cursus aan te bieden tegen laag tarief.; Pleiplakkers voor op het schoolplein; Inkomsten van de bieb (aanbod van de bieb is niet alleen boeken, maar ook presentaties bij. prezi, cursus, ondersteuning). 1e jaar van de gemeente gekregen nu moet school het zelf betalen. g. zijn er in 2015 geen overige onderwijslasten (post 44490) meer voorzien? Dit onderdeel mag Martijn zelf toevoegen in de begroting. Staat dus niks genoteerd. Want wat zijn nu onderwijslasten. Feesten bijv. 12,5 jarig jubileum: is er een regeling met het bestuur. De kosten komen (tot een bepaald maximum) ten laste van het bestuur. h. Personeelslasten: In / in euro. In 2014 is het maar euro. Dit is dus toen niet goed beraamd.

3 Begrotingswijziging later in het jaar nogmaals vaststellen wordt mogelijk ingevoerd, omdat de cijfers te veel wijzigen gedurende het jaar. i. Begroot negatief resultaat. Hoe staat het bestuur daar tegenover? Er moet naar een sluitende begroting gewerkt gaan worden. We hebben te maken met krimp. Leerlingenaantal daalt wat consequenties heeft voor het personeel. De kosten worden tot op heden opgevangen door het bestuur. 1 Oktober is de pijldatum van de aantal leerlingen op school. Dit is bepalend voor leermiddelen dat schooljaar, personeel, etc. Vroeger kregen de scholen halverwege extra geld als leerlingaantal toch oploopt. Dit is niet meer. Verliezen kunnen worden opgevangen in RDDF (risico dragend deel van formatie). Door afvloeiing en door mindering op onderwijsassistentie. j. Incidenteel leermiddelen (44200): grote verschillen in bedragen. Bijv. vorig jaar rapporten digitaal laten aanpassen. Grote investering komt eraan door aanschaf van 4 touch screens in de kleuterklassen uur Instemming begroting van gehele MR akkoord. 3. Cees van Deursen RIE inventarisatie RIE is voor het laatst geweest in 2013 met een adviseur van EVL Advies BV. Plan van aanpak uit voort gekomen. Zie toets verslag, uitgedeeld tijdens de vergadering. 1 e taak van RIE medewerker is: welzijn personeel en 2 e taak zorgen dat de omgeving waar de kinderen zich in bevinden, veilig is. Ventilatiesystemen: als het zuurstof gehalte in de klas afneemt dan wordt er lucht van buiten naar binnen gehaald om gehalte op pijl te houden. Systeem werkte deels. Laatst bekeken. Het werkt nu goed. Het was een technisch mankement. Wij kunnen het systeem zelf niet besturen/ aanpassen. Als proef gaan 2 klassen een kastje uitproberen om zelf het zuurstofgehalte te kunnen reguleren. Deze kastjes worden door Martijn besteld. Nadeel is dat het systeem niet koelt dus alleen verfrist. Is het een warme dag dan haalt hij dus warme lucht naar binnen. Opmerking bij het toets verslag: bij BSO is het een gewone uitgang. Het is geen nooduitgang. Er zou dan eventueel een draaisysteem op de deur gezet moeten worden. Actiepunten: Nieuwe dakbedekking op houten huisje op het onderbouwplein. Bij de WC deur in de lange gang kunnen vinger tussen de deur komen.

4 Draaisysteem van de uitzetramen. Punt van aandacht: vervanging van de roosters bij de ingangen. Verhoging op BB plein wellicht ook op het lijstje erbij. Om dit beter te verlichten tijdens de winterperiode (snel donker slecht zicht). Onderhoud langer termijn staat in de begroting uur 4. Ingekomen/ uitgaande stukken - MT verslagen ter informatie toch graag doorsturen. Vragen vooraf mailen naar Martijn. Dan kan Martijn hier vooraf of eventueel tijdens de vergadering op reageren. Dus het komt toch (kort) terug op de agenda uur 5. Concept verslag vergadering van de 137 e vergadering van de MR d.d. woensdag 19 januari 2015 Opmerkingen: blz 1: agenda 1 week voor de vergadering plaatsen op de website. (Voorlopige) jaarplanning op internet van school toevoegen, zodat het voor ouders inzichtelijk is wat er besproken gaat worden. Blz 3: TSO. Bij scholen navragen. Wie? Willemien heeft actie ondernomen om informatie/regels en afspraken te zoeken over de TSO. Dit is naar de oudergeleding van de mr g d. Op de site van Rijksoverheid.nl/overblijven staan een hoop gegevens over TSO. blz 3: Lesmateriaal en toetsen voor kleurenblindheid. Wie vraagt dit na? Martijn gaat dit navragen. Verslag wordt goedgekeurd uur 6. Verslag GMR Gustav Breuer stapt op bij de GMR. Moet hij zijn termijn uitzitten of tenminste wachten tot er vervanging is? De GMR secretaris heeft hier niks over aangegeven. Veronique heeft bij Jacques navraag gedaan of hij zomaar kan opstappen. Dit onderdeel zou in het reglement moeten staan. Veronique vraagt dit volgende week na bij de GMR. Hoe komt er een opvolging? Martijn mailt Ton Keizers (hij heeft een taak binnen uitvoerend bestuur) morgen wat de vervolgprocedure is. Iedere school heeft een ouder en een personeelslid in de GMR zitten. Paul Ariaans gaat Cees van Oss opvolgen uur 7. Vakantierooster schooljaar In de laatste nieuwsbrief zijn al 3 vakanties doorgegeven, die vast staan. Goede vrijdag vrij?: Van de meivakantie tot de zomervakantie is zeer lang: 11 weken. Idee vanuit MT is schoolreis op donderdag te plannen en dan aansluitend vrijdag vrij. Vakantierooster past goed bij ons Hoorns model. Hierdoor kan er dus een vrije vrijdag ingeroosterd worden. Dit wordt dan geen goede vrijdag maar wellicht vrijdag vrij na schoolreis.

5 Instemming MR akkoord, mits er een lang weekend ingepland wordt. Zie constructie hierboven uur 8. TSO convenant Beslissingen ten aanzien van het convenant horen bij de GMR. Evaluatie oudertevredenheid is binnen. Zeer weinig ouders hebben hierop gereageerd. Ouders zijn benaderd via . De MR vindt dat er een extra uitvraag moet plaatsvinden om meer ouders te laten reageren. Smoelenboek maken vindt de MR een leuk idee. Wij gaan vanuit de MR vragen vanuit document rijksoverheid opstellen m.b.t. de volgende onderdelen: kwaliteit en arrangement, in volgende vergadering om dit terug te koppelen aan de TSO. TSO gaat dit jaar soepeler dan vorig jaar, ervaart Martijn. Er vindt veel terugkoppeling met Martijn plaats met Esther van de TSO. Tijdens de algemene ouderavond presenteert de TSO zich ook. De TSO koppelt terug aan ouders/ leerkrachten wat er in de TSO tijd gebeurd is uur 9. Jaarrekening Franciscusschool 2014 Is er nog niet uur 10. Voortgang passend onderwijs Schuiven we door naar de volgende vergadering uur 11. Voortgang acties communicatieplan Schuiven we door naar de volgende vergadering uur 12. Uit de ouderraad Geen bijzonderheden uur 12. Rondvraag Marieke: Stukken echt een week van tevoren! Franz-Jozef bijeenkomst: MR onderdeel van de website aanpassen is door Peter aan Bart gevraagd. Actie is nog niet ondernomen. Larissa gaat hier nogmaals achteraan uur 13. Sluiting Volgende vergadering CAO (PMR heeft instemmingsrecht) en jaarrekening extra op de agenda. Bijstelling begroting en verkeersouders vallen af. In juni graag continu rooster op de agenda.

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld Oudergeleding Gina de Maat Daniëlle v.d. Wege voorzitter Marty Meijer Personeelsgeleding Annemiek Stallaart (notulist) Esmeralda de Kind Herma Reijenga

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda Tijdsbewaking: Kim Volgorde aangepast: Formatie, Schoolplan, Begroting eerst Extra agendapunt: cursus

2. Vaststelling agenda Tijdsbewaking: Kim Volgorde aangepast: Formatie, Schoolplan, Begroting eerst Extra agendapunt: cursus Notulen MR vergadering donderdag 27 november 2012 Locatie: WOC Tijd: 19:30 tot 21:30 uur Aanwezig: Ine, Ed, Kim, Tess, Alma, Roland, Barbara, Paul Merks, José en Ellen Afwezig: Cindy, Marc en Marijke 1.

Nadere informatie

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie.

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie. Notulen MR-vergadering maandag 20 april 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Tim, Yvonne Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Haiko opent de

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg Aanwezig: Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg RKBS De Prinsenhof Afwezig: Plaats: Volgende vergadering Agenda Alex Duivenvoorde (voorzitter), Angelique Duivenvoorde, Micha Luttik, Fred

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Wislaan 219 5406 AC uden Soort vergadering Medezeggenschapsraad Datum en tijd Dinsdag 27 januari 2014, aanvang 19.30 uur Lokatie Bs t Mulderke, wislaan 219 Notulist

Nadere informatie

Agenda. Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop

Agenda. Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop Agenda Opening & Voorstelronde MR Jaarverslag 2014-2015 Verkiezingen MR Jaarplan 2015-2016 Ouderraad Vragen & suggesties Sluiting 1 Oudergeleding Opening

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 16 november 2011 Tijd: 20:00 22:00 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Marije Wildschut Hans van Heusden, Evelien Jongeling,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Datum: Donderdag 12 juni 2014 Tijdstip: 19.15 uur 21.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek 1. Opening door Janneke 2. Welkom 3. Vaststellen agenda Notulen MR-vergadering 4. Vaststellen notulen

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek Versie september 2016 Woord vooraf/inleiding Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van kindcentrum Sterrenbeek waarin de MR aangeeft wie zij is, wat zij

Nadere informatie

Opmerkingen Notulen Acties

Opmerkingen Notulen Acties Agenda: 130217 Opmerkingen Notulen Acties Notulen: Wilmy Aanwezig: Dianne, Martine, Patricia, Helma, Wilmy 1.Opening van de vergadering 2. Ingekomen stukken Kompas voor het leven InfoMR (3x) Landelijke

Nadere informatie

Jaarverslag MR 2014-2015

Jaarverslag MR 2014-2015 Jaarverslag MR 2014-2015 O.B.S. t Einder, Wetering 25, 5422 AN Gemert- Tel:0492-365926 Inhoudsopgave: De medezeggenschapsraad Blz. 2 Medezeggenschapsraad 2013-2014 Blz. 3 Samenstelling Blz. 3 Algemeen

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Notulen vergadering MR 9 september 2015 Aanwezig namens de ouders: Idema, Carola Nieborg ( voorzitter), Esther Oudes Aanwezig namens de leerkrachten:

Nadere informatie

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 FEBRUARI PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Desiree, Agnes, Bernadette,, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 Kristel van Gisbergen Sabine Wolfs Marieke Bergkamp (ziek) Hanneke Tijssen (verlof) Anna-Marie Borgstein (ziek) Annemieke Quik Suzan Karabag Wendy van Lieshout

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 6

Nadere informatie

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan.

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan. Jaarverslag PCBS t Noorderlicht Goes 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van protestants-christelijke basisschool t Noorderlicht te Goes voor het schooljaar

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage)

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage) Aanwezig Afwezig Directie Locatie Bas ter Weel (voorzitter), Marian Pronk, Nienke Weelink, Ronkje Voogt, Ria van Eede, Marian Sempel, Mirjam Post, Clarissa Pahud de Mortanges, Jolanda Topfer, Simone Schreurs,

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Tijd: 19:30 / 20.00 Notulist : Miranda van Haaren Aanwezig: - Visscher - Marc Gouwerok - Pascal Smits - Brenda Potiek - Esther ten Broek - Manon Hille Afwezigen: -

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Maandag 21 november 2017 2e MR Vergadering Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Paul Witteman, Clemy Bosselaar-Engeringh, Stephanie Bol, Saskia de Vos (afwezig: Niels Boersma)

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 15 december locatie RAAM

Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 15 december locatie RAAM Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 15 december 2016 - locatie RAAM Voorbereidende vergadering (niet openbaar), 19:30 20:00 uur 0.1 Notulist: Jasper 0.2 Pilot werkdruk, reactie MR-Personeelsgeleding

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Conceptnotulen MR vergadering 03 03 2015 Aanwezig: Peter (vz), Jan-Bernard, Lucien, Paul, Pim, Thea, Robbert, Nelleke en (dir) Notulant: Liesbeth 1. Opening Peter opent de vergadering

Nadere informatie

3. Concept verslag vergadering 14 maart 2016 vaststelling (in uw bezit)

3. Concept verslag vergadering 14 maart 2016 vaststelling (in uw bezit) Gemeenteschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen vergadering GMR Maandag 25 april 2016 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson

Nadere informatie

MR-vergadering Notulen

MR-vergadering Notulen MR-vergadering Notulen Datum: 06-02-2018 Tijd: 19.30 uur Locatie: MDE Notulist: Hesley Aanwezig: Mart (vz); Harmen; Hesley; Monique; Marijke Afwezig: Jennifer 1. Opening. Mart opent de vergadering. 2.

Nadere informatie

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Datum: 20 april 2015 Locatie: De Ark van Noach Aanwezig: Paul Swart(voorzitter), Ingrid Meijers(notulen), Benthe

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

1. Opening. 2. Vaststellen agenda

1. Opening. 2. Vaststellen agenda Notulen MR 12 juni 2013 20.00u - 22.30u, Basisschool t Palet Aanwezig: M-A, Bas, Ronald, Mieke, Bo, Rianne, Gemma Gast: vandaag is Edwin erbij, hij kijkt mee of de MR iets voor hem zou zijn. Wat later:

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar V0.1

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar V0.1 Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum Puur Sang (MR) Schooljaar 2016-2017 V0.1 Inhoud Vergaderschema... 2 Agenda... 2 Aandachtsgebieden... 2 Onderwerpen naar seizoen... 3 Overzicht van

Nadere informatie

Notulen MR 3 maandag 9 januari Aanwezig: Anne, Mirjana, Florinda en Paul Maarten (directie),

Notulen MR 3 maandag 9 januari Aanwezig: Anne, Mirjana, Florinda en Paul Maarten (directie), Notulen MR 3 maandag 9 januari Aanwezig: Anne, Mirjana, Florinda en Paul Maarten (directie), Afwezig met bericht: Irene, Ilse 1.Opening, vaststelling agenda De agenda wordt goedgekeurd. 2. Binnengekomen

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2017-2018 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2015-2016 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening Notulen Medezeggenschapsraad DEEL I Medezeggenschapsraad Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 4 april 2013, Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers DEEL I: MR-leden

Nadere informatie

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D MR-vergadering Daniëlschool te Soest datum woensdag 20 januari 2016 plaats Daniëlschool, Smitsweg 46, 3765 CT Soest tijd 20.00 uur aanwezig Silvia Branderhorst (SB)(deels), Jacco Gaasbeek (JG), Hans Huijzer

Nadere informatie

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast,

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast, Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: 22 januari 2015 Aanwezig: (voorzitter), Archie (penningmeester), Frauke (secretaris), Susan, Yolanda, Melanie, Patricia, Christian, Nicole (bestuursleden),

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok, Ria Hoogerwerf,

Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok, Ria Hoogerwerf, Notulen : Vergadering Medezeggenschapsraad Datum : donderdag 19 februari 2015 Aanvang : 19.30 uur Einde : 22:30 uur Locatie : VSO Pythagorasweg 80, te Rotterdam Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 30 januari 2012

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 30 januari 2012 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 30 januari 2012 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Jolande Hondius Y Team Coby Markerink N Team Edwin Snel Y Ouder Cilia van Veen Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder

Nadere informatie

Activiteitenplan 2015-2016

Activiteitenplan 2015-2016 Activiteitenplan 2015-2016 Activiteitenplan MR 2015-2016 A) Taakstelling en positie van de MR De medezeggenschapsraad van basisschool St. Antonius Abt heeft een pro-actieve opstelling, waarmee zij een

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag

Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag Medezeggenschapsraad basisschool De Sporckt Jaarverslag 2017-2018 Tilburg, juni 2018 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Sporckt voor het schooljaar

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee Agenda MR MT: OV: Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Jack Nathalie, Susan Agendapunt * 19.30 uur: Overleg MR - Update ledenlijst

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 14 oktober 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Poelwijk (voorzitter), Laura van der Kemp, Kelly Engbrocks, Jan-Willem

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip 1. Visie Medezeggenschapsraad t Ruimteschip Wij bewaken de ruimte die de kinderen krijgen Motto t Ruimteschip is de school waar het kind de ruimte krijgt De MR bewaakt de ruimte die het kind op t Ruimteschip

Nadere informatie

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar 2018 2019 RK Basisschool De Wilgenhoek Pastoor Velthuijsestraat 4 2651 GR Berkel en Rodenrijs Telefoon: 010-5112696 Mail: mr@wilgenhoek.nl Leden MR schooljaar

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis

Jaarplan Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Katholieke Basisschool Het Veldhuis Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Maike Verhoeven (vz), Joost Klerks, Karin v.d. Griendt, Patricia de Folter en Yvonne Wertenbroek

Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Maike Verhoeven (vz), Joost Klerks, Karin v.d. Griendt, Patricia de Folter en Yvonne Wertenbroek Notulen MR De Vijfhoeven 20161003 Notulen MR De Vijfhoeven Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Verhoeven (vz), Joost Klerks, Karin v.d. Griendt, Patricia de Folter en Yvonne Wertenbroek ACTIE Einddatum 1 Opening

Nadere informatie

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Medezeggenschapsraad Overleg Datum en tijd Plaats Deelnemers Notulist Van Medezeggenschapsraad Titus Brandsma 18 september 2014 van 19.00 tot 21.30 uur Basisschool Titus Brandsma DEEL I: MR-leden DEEL

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00 Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00 Inhoud Agenda... 1 Vergaderschema... 2 September... 2 Oktober... 3 November/december... 3 Januari/februari...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

1. Opening Ans opent de vergadering en heet ons van harte welkom op de eerste vergadering. Henk Maakt foto van de voltallige MR buiten voor de school

1. Opening Ans opent de vergadering en heet ons van harte welkom op de eerste vergadering. Henk Maakt foto van de voltallige MR buiten voor de school Notulen 6 september 2018 MR vergaderding J.P.F Steijaert School Voorzitter: Ans Geelen, Notulist: Frank van Kleef, verder aanwezig Henk Vergunst, Susanne Wesselman en Esther Monfils. 1. Opening Ans opent

Nadere informatie

Notulen vergadering MR Datum: Dinsdag 30 oktober 2018

Notulen vergadering MR Datum: Dinsdag 30 oktober 2018 Notulen vergadering MR Datum: Dinsdag 30 oktober 2018 Aanwezig: Debbie (lid ouder / voorzitter), Annechien (lid ouders / GMR), Kim (lid ouder / GMR), Joyce (lid team secretaris), Christel (lid team secretaris),

Nadere informatie

MR Notulen. Aanwezig: Oudergeleding: Anouk, Gosia, Aline, Rein, Gudule Teamgeleding: Christel, Bernadette Directie: Bauke

MR Notulen. Aanwezig: Oudergeleding: Anouk, Gosia, Aline, Rein, Gudule Teamgeleding: Christel, Bernadette Directie: Bauke MR Notulen t.b.v. ouders, leerlingen en personeel van saltomontessorischool de trinoom jaargang 2011/2012 * datum: 18 juni 12 2 Aanwezig: Oudergeleding: Anouk, Gosia, Aline, Rein, Gudule Teamgeleding:

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Mark, Carmen, Steffie, Wim en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Mark, Carmen, Steffie, Wim en Michiel. Vergadering M.R. 05-02-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud, Mark, Carmen, Steffie, Wim en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Maud opent de vergadering. 2 Notulen vorige vergadering

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015

Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015 Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015 Aanwezig namens ouders: Aanwezig namens personeel: Aanwezig namens bestuur: Kim Vlot, Suzanne Goudriaan en Magda van Gent Margreeth Radenborg, Drea

Nadere informatie

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min)

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min) Agenda MR vergadering School of Understanding 10 juli 2018 I= Instemming nodig, A= adviesrecht 18u-19u Eigen vergadering MR: 1. Vaststellen agenda Goedgekeurd 2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018

Nadere informatie

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015 WERKPLAN Medezeggenschapsraad CBS t Loo 2014-2015 Zelhem, september 2014. Pagina 1 van 7 1 Inleiding Doelstelling Dit document legt de plannen van de MR vast voor het schooljaar 2014 2015. Citaat uit de

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: 18 september 2013 1. Welkom Aanwezig zijn Carola, Hanneke, Ronald,,, Anke, Suzanne en Tiny. Suzanne zal per 1 mei Tiny opvolgen in de MR en wil zich graag ook in deze taak

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip 1. Visie Medezeggenschapsraad t Ruimteschip Wij bewaken de ruimte die de kinderen krijgen Motto t Ruimteschip is de school waar het kind de ruimte krijgt De MR bewaakt de ruimte die het kind op t Ruimteschip

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: maandag 20 april 2015 Tijdstip: 18.15 uur - 20.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek Aanwezig: Kees Spee (KS), Alies Hendriksen (AH), Geertje van de Brink (GB) en

Nadere informatie

Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel Werkplan MR Het Talent

Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel Werkplan MR Het Talent Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel 024 3604332 Inhoud 1. Inleiding 2. Samenstelling 3. Functies en taken 4. Instemming en advies 5. Werkwijze vergaderingen 6. Vergaderdata 7. Concept

Nadere informatie

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona:

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: Notulen van de vergadering 11-06-2018 Aanvang: 19.45 uur. Eindtijd: 22.20 uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: 18-12 12-03 Will: 07-05 11-06 Joris: 09-10 Postmap voorbereiden:

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 4 oktober 2012, teamkamer Kroeten, 19.30 tot 22.00 uur Aanwezig: Kroeten: Masja de Pender (LL ), Mariëlle van der Heijden (OL), Audrey Dankers (LL) Groene Hil: Pier Schipmölder (OL&VZ Groene Hil), Anjo

Nadere informatie

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013 Openbare basisschool De Trinoom OUDERRAAD Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013 Aanwezig: Anita Thomassen, Barbara Wolff, Bert Hogemans, Edith Keller, Francien Mels (penningmeester), Ingrid

Nadere informatie

Notulen MR vergadering datum: do

Notulen MR vergadering datum: do Notulen MR vergadering datum: do10-12-2015 Aanwezig: Sharon, Natasja, Rebekka, Robert, Linda, Josephine,, Linda, Marjon Afwezig: Saskia Gast: AGENDAPUNT 1. Opening Resultaat Actie 2. Notulen vorige vergadering:

Nadere informatie

1. Opening Als extra agendapunten zullen de formatie en de begroting van de OR worden besproken.

1. Opening Als extra agendapunten zullen de formatie en de begroting van de OR worden besproken. Notulen MR Vergadering op 16 jan 2017 Aanwezig: Ilse, Wieteke en Annemieke(notulist) van de oudergeleding; Liane, Corine, Sylvia, Janna en Marjolein van de personeelsgeleding; Betty, directie. Afwezig

Nadere informatie

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag Notulen 8 e MR-vergadering, 22 mei 2017 Aanvang: 19.30 Eindtijd: 21.30 Voorzitter: Notulen: Rachelle Tijdbewaker: Martin Onderwerpbeperker: Marieke Afwezig: Anne & Astrid (i.v.m. sollicitatiegesprekken

Nadere informatie

Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 12 juni locatie Raam

Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 12 juni locatie Raam Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 12 juni 2017 - locatie Raam Openbare vergadering van 20:00 22:00 uur Aanwezig: Thea, Joost, Russell, Dolf, Annemarie, Esmeralda, Daan, Jasper Notulist: Jasper

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014-2015

Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Samenstelling MR 2014-2015 Oudergeleding: Ankie Eleveld, voorzitter Machteld de Wit / Angelina Sinnige Personeelsgeleding: Annemarie Roemer Hilma Groot Pauline

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 6 maart 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

CONCEPT Jaarverslag MR OBS De Wizzert

CONCEPT Jaarverslag MR OBS De Wizzert CONCEPT Jaarverslag MR 2015-2016 OBS De Wizzert Samenstelling MR Teamgeleding Yvon van der Heijden Rianne van der Loop (Secretaris) Oudergeleding Josien Verhoeven Rob van Rooij Nicole van Gerwen (Voorzitter)

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist)

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist) Notulen MR deelraad Kaap vergadering Locatie: Kaap Datum: donderdag 7 november 2013 Aanvang: 19.00 Einde: 21.20 Aanwezig: Kramer (voorzitter), ten Vergert, Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Hurst (notulist)

Nadere informatie

MR ODBS Het Valkhof. Jaarverslag Waarvoor is de MR?

MR ODBS Het Valkhof. Jaarverslag Waarvoor is de MR? LET OP: Dit is een concept versie gebaseerd op een eerste review ronde door de MR leden. Op 9 oktober verwachten we een definitieve versie te kunnen vaststellen, waarin eventueel nog veranderingen kunnen

Nadere informatie

Notulen MR-Vergadering dinsdag 26-05-2015

Notulen MR-Vergadering dinsdag 26-05-2015 Notulen MR-Vergadering dinsdag 26-05-2015 Aanvang: 19.30 uur Locatie: Tweesprong Opening om 19.30 uur. Vaststellen notulen 16 maart 2015 incl. actielijst Geen op- of aanmerkingen. De notulen worden op

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014 R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

Brenda van den Heuvel, Sandra van de Sande, Gidi Spronck. Stefan Eveleens, Renée de Kok, Robbert Kremers, Yvonne Smelt.

Brenda van den Heuvel, Sandra van de Sande, Gidi Spronck. Stefan Eveleens, Renée de Kok, Robbert Kremers, Yvonne Smelt. Notulen MR vergadering Datum: 22-1-2018 Aanwezig teamgeleding: Aanwezig oudergeleding: Afwezig: Overige aanwezigen: Brenda van den Heuvel, Sandra van de Sande, Gidi Spronck. Stefan Eveleens, Renée de Kok,

Nadere informatie

Notulen Woensdag 17 februari. Aanwezig: Marc (vz), Kim, Antoinette, Linda, Manon (nt) Aanwezig namens de directie: Bert. 1. Welkom

Notulen Woensdag 17 februari. Aanwezig: Marc (vz), Kim, Antoinette, Linda, Manon (nt) Aanwezig namens de directie: Bert. 1. Welkom Notulen Woensdag 17 februari Aanwezig: Marc (vz), Kim, Antoinette, Linda, Manon (nt) Aanwezig namens de directie: Bert 1. Welkom 2. Notulen Na een tekstuele aanpassing goed gekeurd 3. Actiepunten De actiepunten

Nadere informatie