Q warom zijn de scenarios in het engels, en de Faq (grotendeels) in het nederlands

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Q warom zijn de scenarios in het engels, en de Faq (grotendeels) in het nederlands"

Transcriptie

1 Gt Fantasy FAQ ALGEMEEN Q warom zijn de scenarios in het engels, en de Faq (grotendeels) in het nederlands A: Don t ask. zo is t nu eenmaal gegaan Q: mogen we units later vergroten? Bv na de 1 e battle een unit van 20 speermannen vergroten naar 30 en een command group toevoegen? A: Ja dit mag. Je mag ze later echter niet van 30 naar 25 verkleinen meer, of een command group verwijderen Q: We mogen geen veranderingen brengen in units behalve het vergroten van de aantallen en of command group toevoegen. Maar later wel upgrades geven(greatweapons ipv spears bv). Mogen dwarf warriors dan longbeards worden? A: Als er duidelijk staat dat een verandering in de unit meer een unit upgrade is dan een complete verandering mag je dit doen. Longbeards zijn upgrades van dwarf warriors en staan in dezelfde unit entry. Hetzelfde geld voor de ranger upgrade. Ze mogen later echter niet weer normale dwarfs worden Q: mogen orc boys later Big Uns worden? A: Ja. Ze mogen later echter geen normale orc boys worden weer of boars krijgen. Zie vorgaande uitleg. Q: Mogen helden hun Items later geven aan Lords? A: Ja. Het doorgeven van items is toegestaan. Je mag echter niet items uit je legerlijst weghalen. Vb: in battle 1 heb je een hero met enchanted shield. In battle 2 komt er een lord bij. Deze neemt vervolgens het enchanted shield over van de hero. In battle 3 neemt de lord een beter schild waardoor een andere hero of lord het enchanted shield weer kan/moet gaan gebruiken. Q: ik speel vampires met bloodline powers en items. Items mag ik wisselen. Mag ik ook bloodline powers wisselen? A: Nee. Bloodline powers zijn niet overdraagbaar. Als je een bepaalde bloodline power gekozen hebt blijf je deze voor alle battles houden. Zelfde geld trouwens voor Ogre big names en andere soortgelijke opties

2 Q: mag ik mijn Slann eerst lvl 1 dan 2 dan 3 etc maken. En hoe werkt het met mijn extra powers A: je mag een slann alle level upgrades geven steeds. Zolang het maar oplopend is. De speciale powers die ze hebben mogen niet veranderd worden. Eens gekozen blijft gekozen. Q: Chaos werkt met marks. Mag ik deze wisselen? A: Nee. Een Unit met mark of nurgle mag niet opeens mark of khorne krijgen, of zijn mark verliezen, en weer undevided worden Je mag wel een undevided unit later een mark geven. Zie het alsof ze zeer goed gevochten hebben en de chaos goden belonen hun hiervoor. Q: mag een Unit chaos warriors later Chosen worden? A: Nee. Chosen zijn een andere unit entry en geen upgrade. Zelfde geld voor skaven warriors naar stormvermin, Skeletons naar grave guards etc. Q: ik begin met een lvl 3 tovenaar. Mag deze in latere games lvl 4 worden? A: Ja dit mag. Een lvl 4 mag echter geen lvl 3 worden. Q: ik begin met een lvl 2 tovenaar, mag dit een lvl 3 worden? A: Nee. Dit zou van een held een lord maken. Dit is niet toegestaan. Wel mag je hem een item geven wat hem bv lvl 3 zou maken. Q: Als skaven speler mag ik op mijn eigen units schieten. Mag ik als mijn teamspeler geen skaven is, alsnog op mijn units schieten ook al zit er een unit van mijn medespeler bij? A: Nee dit mag niet. Q: Ogres hebben de regel dat ze panic van gnoblars negeren. Hoe zit dit met allies. Bv met Orcs en Goblins? A: In het Ogre boek staat dat iedereen Gnoblar panic negeert. Dus ook jou allies.

3 Q: mijn leger maakt gebruik van detatchments. Mag ik mijn units later als detatchments gebruiken?. A: ik heb even nagedacht hierover en uiteindelijk vind ik dit een prima optie. Als je bijvoorbeeld in de eerste battle 2x 10 handgunners inzet mag je deze later als detatchments inzetten voor een nieuw gekochte unit van 20 halberdiers. Houd er wel rekening mee dat detatchments geen core ptn zijn dus deze moet je wel aanvullen. Je mag later niet je detatchments als normale(parent) units inzetten meer. Units met een command group kunnen ook niet genomen worden als detatchments later aangezien detatchments geen unit upgrades mogen hebben. Q: Mag ik mijn (night) goblin unit later fanatics en/of netters geven? A: Ja. Je mag ze echter niet weghalen meer. Q Mijn lord heb ik eerst lopend. Mag ik later voor dit model een paard kopen en eventueel nog later een draak? A: Zolang het in de ptn past, mag je later voor characters hun mounts aanpassen. Alleen in een Escalating way.. dus lopend-paard-hippogriff-draak mag. Lopend-hippogriff-draak-paard mag niet. Q: ik heb units die ik door elkaar mag zetten ( kroxigors in skinks bv) Mag ik deze eerst in 1 unit zetten en later als losse units? A Nee. De unit blijft zoals hij is. Q: ik heb de mogelijkheid om units los te kopen maar ook in unit verband ( bv salamanders in 1 unit) mag ik deze later eventueel bij elkaar voegen/loshalen? A: Nee. Als jij 2x1 salamander inzet mag je niet later 1x2 salamanders neerzetten of omgekeerd. Je mag 2 units van 1 altijd uitbereiden naar 2 untis van 2 etc. Battle 1 FAQ Q: Ik heb scouts die ik overal op het veld mag zetten zelfs in Line of sight en binnen een x aantal inches. Mag ik deze gewoon deployen? A: nee. Je moet de regels van het scenario volgen.

4 Battle 3 FAQ Q: Ik heb gekozen om als reserves een warmachine neer te zetten. Mag deze schieten in de beurt dat ik hem neerzet? A: Je mag alleen schieten op een 4+. Units die niet gezien worden als warmachines maar eigenlijk wel met een soort warmachine schieten (B.V een Thundertusk/Stegadon(monstrous creature) of OgreScraplauncher/Ironblaster(chariot) worden voor deze regel WEL als warmachine gezien. Q: ik moet 300 ptn gebruiken om nieuwe units in te zetten. Maar hoe ik het ook probeer ik kan niet al mijn ptn opmaken hiervoor. Is dit erg? A: Nee. Mocht het gebeuren dat je echt geen mogelijkheid hebt om de volle 300 ptn te gebruiken omdat je bv of op 288 ptn of op 411 ptn komt mag je ook minder doen. Maar probeer wel zo dicht mogelijk bij deze waarde te komen. Meld dit even bij het inleveren van de legerlijsten met een goede rede waarom het niet gelukt is. De overige punten kan je gebruiken voor upgrades etc. maar alle nieuwe units tellen mee voor de reserves. Q: Rol ik voor mijn reserves in 1x of voor iedere unit apart? A: Je rolt 1x voor al je reserves. Als je een unit, hero en een warmachine hebt komen ze alle 3 tegelijk op Q: ik speel een leger dat al speciale reserve regels heeft. Komen deze units ook via deze speciale regel op tafel? A: Nee. Alleen de nieuw gekochte units komen op deze manier de tafel op. Overige units gebruiken hun eigen regels gewoon. Q: Ik heb als reserve unit een unit die speciale deployment regels heeft(bv een tomb king scorpion). Welke manier van deployen gebruik ik? A: Als je deze unit gekocht hebt voor deze battle gebruik je de regels van het scenario. Negeer al je Speciale regels M.B.T deployen.

5 Battle 4 FAQ Q: Wat voor unit mag ik met de speciale reserve regel neerzetten? A: alle units zijn toegestaan. Houd er echter wel rekening mee dat je maar EEN unit kan neerzetten. Je kan dus niet een unit van 40 skeletten en een vampire lord neerzetten(want deze hoort in die unit volgens jou). Aangezien dit 2 units zouden zijn. Q: Ik heb detatchements. Mag ik units met detatchements kiezen als reserve unit? A: Nee. Units die Deatchements of unit addons hebben(empire en skaven bijvoorbeeld) mogen niet gekozen worden om als reserve unit te dienen. Dus geen 40 halberdiers met 2x 20 handgunners of 40 stormvermin met een warpfire thrower etc. Q: We spelen met relics. Mag ik een relic vrijwillig laten vallen om te zorgen dat ik een andere kan pakken? A: Nee. De relics zijn zo belangrijk dat een lord/hero die een relic eenmaal heeft deze vasthoud alsof zijn leven er vanaf hangt. Je kan dus niet met een held op een pegasus even snel een relic pakken, dan terugvliegen naar je teamspeler, en hem daar laten vallen. Vervolgens daarna en andere relic oppakken Q: hoe verdelen we de magic/dispell dices? A: het team dat aan de beurt is rolt 4d6 hiervan gaan de hoogste 2 als dispell dices. Daarna worden de dices eerlijk opgedeeld. Geen speler mag meer als 12 dice hebben na het opdelen. Dit om te voorkomen dat full magic legers opeens 24 powerdices hebben. Daarna mag een speler 2d6 powedices overnemen van zijn teamgenoot. Vb: spelers a en b gooien voor hun magie fase. 22 powerdice en 12 dispell dices. Vervolgens krijgen ze +2 powerdice vanwege de speciale regel. Dispel dices zitten al aan hun maximum. Speler a en b krijgen ieder 12 powerdice. Speler A heeft veel magie en speler b heeft maar 1 lvl1. Dus speler a zou alle 24 powerdices kunnen nemen. Hij gooit 2d6 en zoveel powerdices moet hij van speler b overnemen. Dit word 5 en nu heeft speler a dus 17 powerdice en speler b 7.

6 Battle 5 FAQ: Q de opstelling van deze battle is erg vreemd.. hoe werkt het nou precies. A: om het makkelijk te zen verdeel je dus eerst je leger in de specifieke groepen, scouts, fast/flyers, Warmachines, de rest. De Scouts worden ipv als laatste als 1 e neergezet niet verder dan 24 van je eigen tafelrand. De Fast/flyers komen allemaal binnen 4 van een zelfde unit. zet er dus 1 neer, en vervolgend de 2e niet meer dan 4 vanaf deze unit, de 3e niet meer dan 4 van een van deze 2 units etc. Bij de warmachines zet je er 1 neer, en vervolgens moeten alle andere warmachines binnen 12 staan van deze. De rest kan neergezet worden waar je wil. Je kan prima hebben dat de ene speler ridders heeft met movement 7 in de normale sectie, en een ander ridders met movement 9 in het fast/flyer gedeelte. Battle 6 FAQ Q: Hoe word de magie verdeeld bij de megabattle? A: van het team dat aan de beurt is gooit iedere speler 2d6. Zoveel powerdices krijgen ze. Ieder voor hun eigen gebruik. De tegestander krijgt van iedere worp de hoogste als dispell in 1 grote pool. Vervolgens mogen spelers hun powerdices onderling verdelen. Niemand mag meer dan 12 powerdice hebben. Vb team 1 met speler a-b-c-d gooien 2-2, 3-3, 4-4, 5-5, voor hun powerdice. Team 2 krijgt dus 14 dispell dices. Team a krijgt iedere speler de gegooide powerdice. speler d met 5-5 is een dwerg zonder magie. Deze mag nu zijn 2 gegooide ogen verdelen onder spelers a-b-c. tot een maximum van 12 powerdice per speler. Q: de megabattle zal een enorm slagveld worden. Magie/items met onbeperkte range is dan heel erg goed. Hoe lossen we dit op? A: Bij de megabattle worden alle spells/items met onbeperkte range gelimiteerd tot 60 wat nog steeds heel erg ver is maar niet 3 tafels verderop.

THE FALLEN ANGELS NEW ARMY PAINTING LEAGUE

THE FALLEN ANGELS NEW ARMY PAINTING LEAGUE NEW ARMY PAINTING LEAGUE 2011-2012 General rulespack and Episode 4 Warhammer 40k Warhammer Welkom Dit is het rulespack van de Fallen Angels. In dit rulespack vind je alle informatie die je nodig hebt om

Nadere informatie

Vlieg-er-Uit Instore Fanatic Nieuwjaars Toernooi 06-01-2008

Vlieg-er-Uit Instore Fanatic Nieuwjaars Toernooi 06-01-2008 Vlieg-er-Uit Instore Fanatic Nieuwjaars Toernooi 06-01-2008 Altijd al eens willen weten hoe goed jouw vaste spelersgroep nu eigenlijk is? Stel een team van vier man samen en kom erachter! Schrijf je in

Nadere informatie

THE FALLEN ANGELS NEW ARMY PAINTING LEAGUE

THE FALLEN ANGELS NEW ARMY PAINTING LEAGUE NEW ARMY PAINTING LEAGUE 2011-2012 General rulespack and Episode 2 and 3 Warhammer 40k Warhammer Welkom Dit is het rulespack van de Fallen Angels. In dit rulespack vind je alle informatie die je nodig

Nadere informatie

Hier zijn de eerste regels voor de campaign. Naast deze regels is het altijd mogelijk speciale scenarios, verhaallijnen etc te bedenken.

Hier zijn de eerste regels voor de campaign. Naast deze regels is het altijd mogelijk speciale scenarios, verhaallijnen etc te bedenken. Campaign rules Hier zijn de eerste regels voor de campaign. Naast deze regels is het altijd mogelijk speciale scenarios, verhaallijnen etc te bedenken. Afkortingen RoR: Regiment of reknown SoM: Storm of

Nadere informatie

Petri ACHTERGROND. van Jürgen Heel

Petri ACHTERGROND. van Jürgen Heel Spelers: 2-5 Leeftijd: vanaf 6 jaar Duur: ong. 20 minuten Inhoud: 25 kaartjes 1 vissensteen 1 kleurensteen 1 spelregelfolder NL Petri van Jürgen Heel ACHTERGROND Frits Visser organiseert met zijn vrienden

Nadere informatie

Basketbal. Bronvermelding. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik basketbal altijd al een leuk sport vond. Daarom leek het

Basketbal. Bronvermelding. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik basketbal altijd al een leuk sport vond. Daarom leek het Basketbal Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik basketbal altijd al een leuk sport vond. Daarom leek het mij interessant om te weten hoe dat allemaal in mekaar zit. Bronvermelding 1 / 6 Ik heb de informatie

Nadere informatie

het grote kerstdobbelspel

het grote kerstdobbelspel het grote kerstdobbelspel leuk dat je dit leest Het grote kerstdobbelspel Een avondvullend programma vol actie, spanning en vooral plezier Dit spel is tot stand gekomen in samenwerking met dobbelspel.nl

Nadere informatie

- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! www.sinterkerstspel.nl -

- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! www.sinterkerstspel.nl - - Het Grote SinterKerst Dobbelspel Het Grote SinterKerst Dobbelspel bestaat uit verschillende ronden waarin steeds met een dobbelsteen wordt gegooid. Iedereen gooit om de beurt met de dobbelsteen en de

Nadere informatie

Doel van het spel. Een spel van Matthias Cramer voor 2-5 spelers vanaf 10 jaar

Doel van het spel. Een spel van Matthias Cramer voor 2-5 spelers vanaf 10 jaar Een spel van Matthias Cramer voor 2-5 spelers vanaf 10 jaar Het is 1413. De nieuwe koning van Engeland Henry V van Lancaster heeft grootste plannen: de vereniging van Engeland en het veroveren van de Franse

Nadere informatie

Je kunt de kansen met wiskunde technieken berekenen (bijvoorbeeld boomdiagramman), maar je kunt ook deze door simulaties achterhalen.

Je kunt de kansen met wiskunde technieken berekenen (bijvoorbeeld boomdiagramman), maar je kunt ook deze door simulaties achterhalen. Spelen met Kansen Bij wiskunde A, havo en vwo In een heleboel gezelschapsspellen speelt het toeval een grote rol, bijvoorbeeld Patience, Ganzenbord, Thodi, Black Jack, Risk, Poker, Bridge. Deze spellen

Nadere informatie

Inschrijven. Het toernooi

Inschrijven. Het toernooi Op 3 oktober 2010 wordt de vijfde editie van het Challenge rankingtoernooi voor Warhammer Fantasy georganiseerd door Spellenclub Roeselare vzw. Ons event zal doorgaan in het Chirolokaal "De Nieuwe Deure",

Nadere informatie

SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL

SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL Bij werken, zowel betaald als vrijwillig, hoort leiding krijgen of leiding geven. De vraag wat effectief leiderschap is houdt dan ook veel mensen bezig. De meningen hierover

Nadere informatie

SOULKILLER X-WING 17/10/2015

SOULKILLER X-WING 17/10/2015 VOORWOORD Beste vrienden, leden, JAAR 2016 NR 4 JUNI INFO: 30/06 CLUBAVOND 14/07 CLUBAVOND 28/07 CLUBAVOND 04/08 1e CLUBAVOND 2016-2017 11/08 CLUBAVOND 20/08 GREEN KNIGHT RETRO TOURNAMENT 25/08 CLUBAVOND

Nadere informatie

Breukenpizza! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de breuken te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda.

Breukenpizza! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de breuken te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda. Breukenpizza! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de breuken te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda.nl Breukenpizza! 1. Knijpkaart 2. Decimalen 3. Domino 4.

Nadere informatie

Les 4: Les conversatie + grammatica Nederlands Conversatie Les 2 A-klas

Les 4: Les conversatie + grammatica Nederlands Conversatie Les 2 A-klas Les 4: Les conversatie + grammatica Nederlands Conversatie Les 2 A-klas Leraar: Dag Jef. Jef: Dag mevrouw. Hoe gaat het met u? Leraar: Goed, dank je. En met jou? Jef: Ook goed. ----------- Mark: Hallo

Nadere informatie

Algemene instructies voor de strategie: Vragen stellen. Introductiefase bij de eerste les:

Algemene instructies voor de strategie: Vragen stellen. Introductiefase bij de eerste les: Algemene instructies voor de strategie: Vragen stellen "Welkom,." Introductiefase bij de eerste les: 1. "Vandaag gaan we weer een tekst lezen. Daarbij gaan we een nieuwe strategie leren. Deze strategie

Nadere informatie

Kleuren. Meten en wegen. Tellen en getalbegrip. Vormen. Doel: Bouw een kasteel voor Ridder Ruighart. Doel: Kleuren herkennen op het ridderschild

Kleuren. Meten en wegen. Tellen en getalbegrip. Vormen. Doel: Bouw een kasteel voor Ridder Ruighart. Doel: Kleuren herkennen op het ridderschild Opdrachten rekenkastje Thema: Ridders en kastelen Meten en wegen Doel: Bouw een kasteel voor Ridder Ruighart Kleuren Doel: Kleuren herkennen op het ridderschild Bob de bouwer en Wendy: Ridder Ruighart

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

LORD OF THE RINGS. LOTR Battle Company. Informatie en regels pakket. LOTR Utrecht

LORD OF THE RINGS. LOTR Battle Company. Informatie en regels pakket. LOTR Utrecht LORD OF THE RINGS LOTR Battle Company Informatie en regels pakket LOTR Utrecht Versie juni2012 Lord of the Rings informatie en regels pakket LOTR Utrecht Introductie In dit informatieboekje vind u alle

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

VERVANGTAAK LICHAMELIJKE OPVOEDING VOOR LANGDURIG GEBLESSEERDEN

VERVANGTAAK LICHAMELIJKE OPVOEDING VOOR LANGDURIG GEBLESSEERDEN VERVANGTAAK LICHAMELIJKE OPVOEDING VOOR LANGDURIG GEBLESSEERDEN Je maakt een werkstuk over een (voor jou) niet zo bekende sport. Je maakt het werkstuk op aan de hand van onderstaande handleiding. Veel

Nadere informatie

Oefenen met breuken. Circuitles voor groep 6

Oefenen met breuken. Circuitles voor groep 6 Oefenen met breuken. Circuitles voor groep 6 Circuit met verschillende hoeken. Hierbij meerder intellegenties aanspreken. De kinderen wel in vele hoeken laten komen, zodat ze op verschillende manieren

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht Lees : Mattheüs 18:21-35 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

De pietenschool. speluitleg

De pietenschool. speluitleg De pietenschool speluitleg Speel de pietenspelletjes, doe de oefeningen en word een echte hulppiet! De Pietenschool is een leuk en gezellig spel voor de Sinterklaastijd. Het spel kan op verschillende manieren

Nadere informatie

CatrisK SCENARIO VOOR

CatrisK SCENARIO VOOR CatrisK De schaarste aan grondstoffen op Catan leidt tot grote conflicten tussen de kolonisten. Grote krijgsmachten worden gemobiliseerd om de onenigheden op een weinig vreedzame manier te beslechten.

Nadere informatie

getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis!

getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis! getalkaartjes 20 spelsuggesties voor thuis! Flitsen voor de allerkleintjes. (kind met ouder) de getalkaartjes 1 t/m 10 worden samen uit het doosje gezocht het kind legt de getalkaartjes zelf voor zich

Nadere informatie

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk.

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Prent 1 Sst, ik hoor iets! Prent 1. Sst, ik hoor iets! Said en Jamal zitten aan tafel te eten. Samen met papa en mama. Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Papa laat het horloge zien. Het is een

Nadere informatie

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing:

Gebruiksvriendelijkheid: Gebruiksaanwijzing: Gebruiksvriendelijkheid: Elon Education is een tool waarmee online woordjes geleerd kunnen worden voor de vreemde talen. Ook is het mogelijk om met Elon Education de tafels te oefenen, werkwoorden enz.

Nadere informatie

Warming-up Dit is voor alle groepen geschikt: de warming-up bestaat uit verschillende trucjes met de bal.

Warming-up Dit is voor alle groepen geschikt: de warming-up bestaat uit verschillende trucjes met de bal. Warming-up Dit is voor alle groepen geschikt: de warming-up bestaat uit verschillende trucjes met de bal. Alle leerlingen staan aan één helft van de gymzaal verspreid met allemaal een bal. De trainer staat

Nadere informatie

* Heldenfiches: al deze fiches stellen een in het drakennest gevangen held voor. Iedere speler kiest een held uit die hij in het spel controleert.

* Heldenfiches: al deze fiches stellen een in het drakennest gevangen held voor. Iedere speler kiest een held uit die hij in het spel controleert. SPELREGELS DRAKON Voor 2-6 spelers, vanaf 10 jaar. De oude draak Drakon heeft een dappere groep helden gevangen, die in zijn nest was gedrongen om zijn goud te stelen. Maar in plaats van ze direct op te

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B2 nr. 3)

Luisteren: muziek (B2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Hive Novio Golden Cave Troll Toernooi Een lord of the Rings Toernooi

Hive Novio Golden Cave Troll Toernooi Een lord of the Rings Toernooi Hive Novio Golden Cave Troll Toernooi 2006 Een lord of the Rings Toernooi Gedurende de eerste ronde worden alle spelers aan een groep toegewezen, zijnde A of B. Als je tot groep A behoort zul je in ronde

Nadere informatie

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen)

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) IK BOX spelregels Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) Spelmateriaal 1 spelbord (binnenkant van de IK BOX) met aan de zijkanten de grote ZaaiGoedkaarten. 4 pionnen (Tess, Mo, Max en Kate). 4 bakjes.

Nadere informatie

Van pupil E naar D...

Van pupil E naar D... Van pupil E naar D... Van 7 tal Naar 11 tal Pagina 1 Voorwoord Beste E speler maar toekomstig D speler, Om je alvast een klein beetje te helpen hebben we een boekje gemaakt. Door het lezen van dit boekje

Nadere informatie

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim De brug van Adri Rollen: Verteller Martje Adri Wim Daar loopt een meisje. Ze heet Martje. Ze kijkt boos en loopt langzaam. Ze weet niet waarheen. Martje kent Wim. Hij woont in dezelfde straat, maar Wim

Nadere informatie

SPEL en WERKELIJKHEID

SPEL en WERKELIJKHEID SPEL en WERKELIJKHEID Lesbrief bij de voorstelling Boring van theatergroep koeterwaals. We hopen dat jullie Boring een leuke voorstelling vonden. Wij hebben bij de voorstelling nog een lesbrief gemaakt

Nadere informatie

Inleiding. Geschiedenis. De Bowlingbaan

Inleiding. Geschiedenis. De Bowlingbaan Inhoudsopgave: Inleiding Geschiedenis De bowlingbaan Ikzelf Slot Bijlage: folder van bowlingcentrum Tiel Computertekening van pindek van bovenaf gezien Computertekening van de bowlingbaan van bovenaf gezien

Nadere informatie

Nummer 1! Collector s item!

Nummer 1! Collector s item! Nummer 1! Collector s item! Wie is wie op planeet K! Dat ben ik, K! Woohoo! Mijn maatje BV #1 Vince BV #2 Tom BV #2 gedeelde plaats! Maddie Todd Heeft het allemaal & nog veel meer! Haha! Hier is je ergste

Nadere informatie

Levend Warcraft Introductie van concepten

Levend Warcraft Introductie van concepten Levend Warcraft Introductie van concepten In het spel zijn vier kampen, De Mensen, De Elfen, De Orcs en De Ondoden. Verder zijn er vier posten: De mijn, De hoogoven, De smid en De winkel. In het spel zijn

Nadere informatie

Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn?

Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn? Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Bij deze preek is geen powerpoint

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

Prinsen en prinsessen les 1. Doelen:

Prinsen en prinsessen les 1. Doelen: Prinsen en prinsessen les 1 Doelen: - De speler kan hard rennen - De speler kan onderhands en bovenhands een bal met verschillende hoogtes over het net gooien - De speler kan een voorzichtige volley beweging

Nadere informatie

Ik ben Steenkool. Nooit meer oorlog groep 7-8. De Steenkool, een beetje Limburg is hem niet vreemd. En hij is niet zo goed in Engels.

Ik ben Steenkool. Nooit meer oorlog groep 7-8. De Steenkool, een beetje Limburg is hem niet vreemd. En hij is niet zo goed in Engels. De Steenkool, een beetje Limburg is hem niet vreemd. En hij is niet zo goed in Engels. Hi! I am de steenkool. De cole of de stone. I am black, zwart. And I kan fire geven. Jongens, dat is wat die Europese

Nadere informatie

Het vreemde paard van Sinterklaas. door Nellie de Kok

Het vreemde paard van Sinterklaas. door Nellie de Kok Het vreemde paard van Sinterklaas door Nellie de Kok 1 Het vreemde paard van Sinterklaas door Nellie de Kok Samenvatting Als Sinterklaas in Nederland aankomt, wil hij dat Piedewiet zijn paard, Americo

Nadere informatie

Het spellenboek. De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent:

Het spellenboek. De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent: Het spellenboek De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent: Mandje vullen Voor dit spel zijn minimaal twee kinderen nodig. Stap 1: Verdeel de

Nadere informatie

Bij u schuil ik, u bent mijn schild,

Bij u schuil ik, u bent mijn schild, Bij u schuil ik, u bent mijn schild, in uw woord stel ik mijn hoop. Psalm 119:114 inleiding Laten we eerlijk zijn: het is niet zo eenvoudig om regelmatig uit de Bijbel te lezen en te bidden. Onze volle

Nadere informatie

Vragenkaartjes voor kinderen van 4 t/m 6 jaar

Vragenkaartjes voor kinderen van 4 t/m 6 jaar 4 t/m 6 jaar 4 t/m 6 jaar 4 t/m 6 jaar Hoe vraag je aan iemand om met je te spelen? Wat speel je graag op het schoolplein? Jij kan al goed helpen hè. Wie help jij graag? Wat doe je dan? van 4 t/m 6 jaar

Nadere informatie

Met deze game check kunnen ouders en kinderen samen overwegen of een game beter wel of beter niet gespeeld kan worden. Zodat gamen leuk blijft!

Met deze game check kunnen ouders en kinderen samen overwegen of een game beter wel of beter niet gespeeld kan worden. Zodat gamen leuk blijft! GAME CHECK Er zijn ontzettend veel games die je kunt spelen. En er komen steeds weer nieuwe spellen of nieuwe versies uit; voor ouders en opvoeders is het bijna niet bij te houden. Uit enthousiasme en

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

wwww.wijzeroverdebasisschool.nl

wwww.wijzeroverdebasisschool.nl 31 spelletjes voor in de auto 1. Bingo met nummerborden Voor dit spelletje heb je een speciale bingokaart nodig. Op de bingokaart staan de getallen t/m 100. voor de getallen t/m 9 staat een 0. Nu kan het

Nadere informatie

dieren-geldspel de rekenhoek Uitleg dieren-geldspel Kaart 1: ronde bedragen tot 20 euro Kaart 2: ronde bedragen tot 30 euro

dieren-geldspel de rekenhoek   Uitleg dieren-geldspel Kaart 1: ronde bedragen tot 20 euro Kaart 2: ronde bedragen tot 30 euro Uitleg dieren-geldspel dieren-geldspel Benodigdheden: - Speelkaart 1, 2 of 3 - Geldkaartjes. Bij elke speelkaart horen andere geldkaartjes. - Geld: 10 munten van 2 euro en 10 munten van 1 euro. Bij drie

Nadere informatie

Zwart in de nacht (muziek Thriller )

Zwart in de nacht (muziek Thriller ) Zwart in de nacht (muziek Thriller ) t Is bijna middernacht, ze komt terug van het superfeest op school. Ja, het was heerlijk, maar om de hoek daar komt een vreemde man. Ze is alleen! En ze wordt gepakt

Nadere informatie

DiceRun. Doel. Inhoud. Voorbereiding

DiceRun. Doel. Inhoud. Voorbereiding DiceRun Auteur: Spartaco Albertarelli Uitgegeven door Kidult Game, 2002 Een bijzonder renspel waarin dobbelstenen tegen elkaar lopen... Doel In dit vreemde racespel lopen 30 dobbelstenen tegen elkaar.

Nadere informatie

Basistechnieken Microsoft Excel in 15 minuten

Basistechnieken Microsoft Excel in 15 minuten Basistechnieken Microsoft Excel in 15 minuten Microsoft Excel is een rekenprogramma. Je kan het echter ook heel goed gebruiken voor het maken van overzichten, grafieken, planningen, lijsten en scenario's.

Nadere informatie

Lancelot Das Königliche Spiel Mattel, 1990 SIEGERS Roland 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Lancelot Das Königliche Spiel Mattel, 1990 SIEGERS Roland 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Lancelot Das Königliche Spiel Mattel, 1990 SIEGERS Roland 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Lancelot : het koninklijke spel Het edele spel van de Ronde Tafel voor voortreffelijke ridders en voorname

Nadere informatie

18 22 2011 18 22 201 HOUVAST

18 22 2011 18 22 201 HOUVAST Meisjeskamp 18 t/m 22 juli 2011 Jongenskamp: 18 t/m 22 juli 2011 HOUVAST Meidenkamp: 11 t/m 15 juli 2011 Survivalkamp: 25 t/m 29 juli 2011 HAND IN HAND BACK TO BASIC M E I S J E S K A M P Even goed opletten,

Nadere informatie

Science shooter Verzamel scheikundige deeltjes en bestrijd vijanden door te schieten met samengestelde stoffen.

Science shooter Verzamel scheikundige deeltjes en bestrijd vijanden door te schieten met samengestelde stoffen. Naam: Jephta Peijs HKU Klas GDD2b Datum: 19 januari 2011 Docent: Tim Bosje Science shooter Verzamel scheikundige deeltjes en bestrijd vijanden door te schieten met samengestelde stoffen. Basisgegevens

Nadere informatie

SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL - Bladzijde 1 / 11

SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL - Bladzijde 1 / 11 SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL - Bladzijde 1 / 11 SPEELWIJZE Werkplezier Spel Heb je plezier in je werk? Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Is je antwoord ja, dan is de kunst dit zo te houden.

Nadere informatie

Prinsen en prinsessen les 6. Doelen:

Prinsen en prinsessen les 6. Doelen: Prinsen en prinsessen les 6 Doelen: - De speler houdt het hoofd stil - De speler kan een gooi-rally spelen - De speler kan een rally spelen - De speler kan zich helemaal richten op de taak 1 Oefening 1

Nadere informatie

HANDLEIDING GEOCRAFT.NL GEOBURGEMEESTER

HANDLEIDING GEOCRAFT.NL GEOBURGEMEESTER HANDLEIDING GEOCRAFT.NL GEOBURGEMEESTER Inhoud Ik ben GeoBurgemeester, maar nu?... 1 1.1 Lees alle handleidingen door... 2 1.2 Maak jouw stad/dorp mooi en interessant voor iedereen... 2 1.3 Officiële taken

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Les 3 Vragenstellen Leestekst: De inbreker. 1. "Vandaag gaan we voor de derde keer een tekst lezen en daarbij vragen maken."

Les 3 Vragenstellen Leestekst: De inbreker. 1. Vandaag gaan we voor de derde keer een tekst lezen en daarbij vragen maken. Les 3 Vragenstellen Leestekst: De inbreker "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we voor de derde keer een tekst lezen en daarbij vragen maken." 2. Vraag: "Welke vraag hebben we daarbij nodig?"

Nadere informatie

Er wordt een envelop onder de deur door naar binnen geschoven. Jake rent ernaartoe om die te pakken. Jake draait de envelop om en er staat Finn op.

Er wordt een envelop onder de deur door naar binnen geschoven. Jake rent ernaartoe om die te pakken. Jake draait de envelop om en er staat Finn op. BINNEN IN DE BOOMHUT, WOONKAMER DAG Er wordt een envelop onder de deur door naar binnen geschoven. rent ernaartoe om die te pakken. draait de envelop om en er staat op. Ooo, post! Hé, hij is voor jou!

Nadere informatie

1. Als iemand mij in een groep onverwacht een vraag stelt, kan ik rustig een antwoord bedenken/geven. Nooit Soms Regelmatig Vaak Altijd

1. Als iemand mij in een groep onverwacht een vraag stelt, kan ik rustig een antwoord bedenken/geven. Nooit Soms Regelmatig Vaak Altijd Assertiviteitstest Kun je duidelijk jouw grenzen aangeven? Vink steeds het antwoord aan dat het best bij je past. 1. Als iemand mij in een groep onverwacht een vraag stelt, kan ik rustig een antwoord bedenken/geven.

Nadere informatie

Praktische toepassing van functies

Praktische toepassing van functies Excellerend Heemraadweg 21 2741 NC Waddinxveen 06 5115 97 46 richard@excellerend.nl BTW: NL0021459225 ABN/AMRO: NL72ABNA0536825491 KVK: 24389967 Praktische toepassing van functies De laatste twee functies

Nadere informatie

Middernacht, vampieren jacht.

Middernacht, vampieren jacht. Middernacht, vampieren jacht. Auteur: Norbert Proena Uitgegeven door Zoch Verlag, 2004 Vertaling: Kyra van Wingerden, spellenspeciaalzaak De Koperen Pion. Den Haag. Vóór de zon op komt kan je maar ondergronds

Nadere informatie

VAN BEGINNER TOT WINNER GIJSBERT OONK

VAN BEGINNER TOT WINNER GIJSBERT OONK VAN BEGINNER TOT WINNER GIJSBERT OONK INHOUD 1 Het begin 5 Geschiedenis 5 De regels van het spel 10 Pokertermen en hun achtergrond 25 2 Met welke kaarten speel ik? 29 Overwegingen voor beginners en gevorderden

Nadere informatie

Mijn kledinggebruik. Succes! Dit gedeelte gaat over het kopen van kleding.

Mijn kledinggebruik. Succes! Dit gedeelte gaat over het kopen van kleding. Mijn kledinggebruik Wellicht weet je al dat verschillende aspecten van kleding slecht zijn voor het milieu. In deze opdracht gaan we bekijken op welke manier jij zelf je steentje bij kan dragen aan het

Nadere informatie

http://www.kidzlab.nl/index2.php?option=com_content&task=vi...

http://www.kidzlab.nl/index2.php?option=com_content&task=vi... Veelvlakken De perfecte vorm Plato was een grote denker in de tijd van de Oude Grieken. Hij was een van de eerste die de regelmatige veelvlakken heel bijzonder vond. Hij hield ervan omdat ze zulke mooie,

Nadere informatie

REKENVAARDIGHEID BRUGKLAS

REKENVAARDIGHEID BRUGKLAS REKENVAARDIGHEID BRUGKLAS Schooljaar 008/009 Inhoud Uitleg bij het boekje Weektaak voor e week: optellen en aftrekken Weektaak voor e week: vermenigvuldigen Weektaak voor e week: delen en de staartdeling

Nadere informatie

Wat een topsport: Ultimate!

Wat een topsport: Ultimate! Wat een topsport: Ultimate! Gefeliciteerd! Je bent als lid van een frisbeeclub ingeschreven bij de Nederlandse Frisbee Bond (NFB). Zolang je lid bent van de frisbeeclub, ben je automatisch lid van de NFB.

Nadere informatie

De waarde van een plaats in een getal.

De waarde van een plaats in een getal. Komma getallen. Toen je net op school leerde rekenen, wist je niet beter dan dat getallen heel waren. Dus een taart was een taart, een appel een appel en een peer een peer. Langzaam maar zeker werd dit

Nadere informatie

basisoefeningen workshops Alphons Laudyschool, fase 1

basisoefeningen workshops Alphons Laudyschool, fase 1 basisoefeningen workshops Alphons Laudyschool, fase INTRODUCTIE OEFENINGEN stoelendans (alle leeeijden) *zet deelnemer in het midden en verwijder zijn stoel (of begin zelf) *deze deelnemer stelt een vraag

Nadere informatie

Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week.

Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week. Aanvullende dialogen Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week. Scenario 1 Er liggen ongeopende letters op tafel. Ze liggen er al langer dan een week. Scenario:

Nadere informatie

Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken.

Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken. spelregels Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken. Sorteer de kaarten in drie stapeltjes: Drakenkaarten Wapenkaarten Avonturenkaarten

Nadere informatie

spelregels Paul de Leeuw

spelregels Paul de Leeuw spelregels Paul de Leeuw In onvoorspelbaar strijd je alleen of in teams tegen elkaar. Het spel draait om het verzamelen van bitterballen en bamihapjes. Heb jij aan het eind van het spel de meeste bitterballen

Nadere informatie

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1.

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1. Kiezen Opwarmertje Een eigen keuze (Naar: Kiezels 10 e jaargang, nr. 5) Laat één jongere beginnen met het noemen van een drietal belangrijke zaken uit zijn leven, bijvoorbeeld iemand kiest scooter, voetbal

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Voorwoord. 15 miljoen mensen Op dat hele kleine stukje aarde Die moeten niet t keurslijf in Die laat je in hun waarde

Voorwoord. 15 miljoen mensen Op dat hele kleine stukje aarde Die moeten niet t keurslijf in Die laat je in hun waarde Voorwoord 15 miljoen mensen Op dat hele kleine stukje aarde Die moeten niet t keurslijf in Die laat je in hun waarde Fluitsma & Van Tijn, 2007 Het zijn er inmiddels 16 miljoen en het zullen er ook nog

Nadere informatie

Groep. 3t/m5. thema: Schriften uitdelen WAT. what do you say? Cómo dices? ZEG JIJ? Que ditesvous? Een toren Fotostrip

Groep. 3t/m5. thema: Schriften uitdelen WAT. what do you say? Cómo dices? ZEG JIJ? Que ditesvous? Een toren Fotostrip Groep 3t/m5 Cómo dices? Que ditesvous? 4 thema: WAT ZEG JIJ? Een toren Fotostrip what do you say?? 2 6 Schriften uitdelen Lees je Bijbel Door Albertina de Jong Een toren Stel je voor dat je met 10 kinderen

Nadere informatie

Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de

Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de Op de foto is een bord te zien van een doner kebab tent bij het station van hoofddorp. Op dit bord hebben ze geprobeerd te communiceren met de mensen, maar naar mijn mening komt dit niet goed over bij

Nadere informatie

Kopen van kussens Einde van het spel

Kopen van kussens Einde van het spel Beschrijf in één zin: Beschrijf het begrip op dit kaartje in één zin. Je mag het woord zelf of een deel ervan niet gebruiken in je beschrijving. Nu krijgt eerst de speler links van je een kans kans om

Nadere informatie

Het belangrijkste verhaal is eigenlijk een samenvatting van alles wat Hij gedaan heeft

Het belangrijkste verhaal is eigenlijk een samenvatting van alles wat Hij gedaan heeft Kunt u mij een (voor u) belangrijk verhaal over Jezus vertellen? Het belangrijkste verhaal is eigenlijk een samenvatting van alles wat Hij gedaan heeft Zijn twee belangrijkste geboden: Heb je God lief

Nadere informatie

Pittenzakken gooien. Trampolinespringen en hordeloop. Duikelen en slalom

Pittenzakken gooien. Trampolinespringen en hordeloop. Duikelen en slalom 2 4 Pittenzakken gooien 2 Steunspringen Trampolinespringen en hordeloop 4 Duikelen en slalom materiaal Pittenzakken gooien 2 Steunspringen Trampolinespringen 4 en hordeloop Duikelen en slalom 2x bank x

Nadere informatie

Binnen of buiten? Ontmoetingsdienst - 16 augustus 2015 Evangelist Jan Verkerk - Huizen

Binnen of buiten? Ontmoetingsdienst - 16 augustus 2015 Evangelist Jan Verkerk - Huizen Binnen of buiten? Ontmoetingsdienst - 16 augustus 2015 Evangelist Jan Verkerk - Huizen Nieuwe Testament, Matteüs 25: 1-13 1 Als Jezus terugkomt naar de aarde zal het met het koninkrijk van de hemel zijn

Nadere informatie

Gokautomaten (voor iedereen)

Gokautomaten (voor iedereen) Gokautomaten (voor iedereen) In een fruitautomaat draaien de schijven I, II en III onafhankelijk van elkaar. Door een hendel kan elke schijf tot stilstand worden gebracht. In de tabel zie je wat op elke

Nadere informatie

Werken met Online Teambeheer 2010. Als teamcaptain van de Darts Organisatie Groningen, Drenthe

Werken met Online Teambeheer 2010. Als teamcaptain van de Darts Organisatie Groningen, Drenthe Handleiding Teamcaptains Werken met 2010 Als teamcaptain van de Darts Organisatie Groningen, Drenthe Auteur: Edwin Dodde D.O.G.D. 2010 Versie 2.0 0.1 Inhoudsopgave: 1.0 Woord vooraf... 3 2.0 Inloggen...

Nadere informatie

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden.

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. 5. Onderweg naar een feestje doe je nog even snel een boodschap.

Nadere informatie

Je rooster uit AMOS exporteren naar Google Agenda

Je rooster uit AMOS exporteren naar Google Agenda Je rooster uit AMOS exporteren naar Google Agenda (en vandaar eventueel naar een telefoon) Exporteren uit AMOS Start Staff Time Management (APN979). Selecteer jezelf. Klik op het tabblad Shift Plan, en

Nadere informatie

Contrasten. Contrast verhogen

Contrasten. Contrast verhogen Curven in Photoshop Curven is in Photoshop een krachtig stukje gereedschap. Het stelt je bijvoorbeeld in staat om in een handomdraai kleuren te corrigeren of contrasten aan te passen. Maar het is een filter

Nadere informatie

Crewworks BV The Art of Action VERLONING. Handleiding voor de verloning van Crewworks BV.

Crewworks BV The Art of Action VERLONING. Handleiding voor de verloning van Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action VERLONING Handleiding voor de verloning van Crewworks BV. Handleiding voor de verloning van Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action Rotsoord 13a 3523 CL Utecht t. +

Nadere informatie

Methodieken en werkvormen Module 9: Presenteren en uitleggen van activiteiten - Spelleiding

Methodieken en werkvormen Module 9: Presenteren en uitleggen van activiteiten - Spelleiding Methodieken en werkvormen Module 9: Presenteren en uitleggen van activiteiten - Spelleiding Maker: Scouting Nederland (Commissie Trainingen en Vorming) Functie: N.v.t. Datum van productie: 25 februari

Nadere informatie

Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek

Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek De enige officiële training voor Troostbeesten. Lilian Kars, 1999 Illustraties: Rainer Harman Niets uit deze uitgave mag op enige wijze worden gebruikt of gedupliceerd

Nadere informatie

Hoi boer. De speler links van de gever begint het spel door een kaart open op tafel te draaien. Daarna doet de volgende speler hetzelfde; enzovoort.

Hoi boer. De speler links van de gever begint het spel door een kaart open op tafel te draaien. Daarna doet de volgende speler hetzelfde; enzovoort. Een kaartspel voor 4 personen Hoi boer De speelkaarten worden gelijkelijk verdeeld, zodanig dat iedere speler een gelijk aantal kaarten heeft. Deze kaarten liggen omgekeerd voor de speler op tafel. De

Nadere informatie

Een boeiend en toch snel te leren Fantasy Tabletop-spel, dat ook uitstekend met drie of meer spelers te spelen is.

Een boeiend en toch snel te leren Fantasy Tabletop-spel, dat ook uitstekend met drie of meer spelers te spelen is. De magische strijd tussen twee of meer tovenaars Een boeiend en toch snel te leren Fantasy Tabletop-spel, dat ook uitstekend met drie of meer spelers te spelen is. Elke speler in het spel is een tovenaar.

Nadere informatie

Leerlingen 1 e leerjaar; 108 responses / 194 = 55%

Leerlingen 1 e leerjaar; 108 responses / 194 = 55% Leerlingen 1 e leerjaar; 108 responses / 194 = 55% Ben je in het bezit van een mobiele telefoon? Nee 0 0% Ja, maar geen smartphone (telefoon met apps en toegang tot internet) 7 6% Ja, een smartphone, maar

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie