GEBRUIKSAANWIJZING. Voor DVC-250IP. IP CAMERA web interface Via webbrowser de camera benaderen op een PC

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEBRUIKSAANWIJZING. Voor DVC-250IP. IP CAMERA web interface Via webbrowser de camera benaderen op een PC"

Transcriptie

1 GEBRUIKSAANWIJZING Voor DVC-250IP IP CAMERA web interface Via webbrowser de camera benaderen op een PC

2 1 PRODUCTOMSCHRIJVING IP Camera web interface is een soort website in de camera om toegang te krijgen via een webbrowser op een pc of laptop. Via de webbrowser kan er naar live beeld worden gekeken of specifieke functies worden ingesteld. De getoonde beelden en functies kunnen per browser enigszins afwijken. Ook de werking van de functies kunnen per browser en camera verschillen en wel of niet werken. Met Internet Explorer kunt u de meeste functie bedienen. Start de browser die u gebruikt met administrator rechten op. 2 AANSLUITEN 2.1 AANSLUITEN IPCAMERA OP MODEM 1. Sluit de IP-Camera eerst met meegeleverde netwerkkabel aan op een vrije poort van uw internetmodem of netwerkrouter. 2. Voor Wi-Fi gebruik: Voor instellen WiFi zie paragraaf 5.3 kopje WiFi. Pas na het ingeven van de WiFi gegevens de netwerkkabel verwijderen. WiFi kan pas worden ingegeven nadat er een stabiele verbinding is met een netwerkkabel. 3. Sluit de meegeleverde voedingsadapter aan op de IP-Camera en steek deze in een stopcontact. Als het modem of de netwerkrouter een verbinding heeft met internet zal de camera contact zoeken met de server. Ongeacht of er internetverbinding is, zal de camera gaan instellen. 2.2 AANSLUITING PC. Zorg ervoor dat de gebruikte PC voor instellen van Camera is aangesloten op hetzelfde LAN netwerk als dat de camera is aangesloten. Als de PC contact heeft met internet is deze goed aangesloten.

3 2.3 IP-ADRES OPZOEKEN MET BEHULP VAN SMARTPHONE OF TABLET. Zorg ervoor dat de smartphone of tablet is aangemeld op hetzelfde netwerk als waar de camera is aangemeld. Open de Alecto app. Druk daarna op camera toevoegen (add Camera ). Druk dan op Zoeken of. Er verschijnt nu een lijst met UID nummers met de bijbehorende IPadressen. (normaal beginnen interne ip adressen met x.x, 10.x.x.x of 172.x.x.x) Noteer nu het ip adres van de camera die u met uw pc wilt benaderen. Vergelijk het UID nummer wat op de achterzijde van de camera staat. 2.4 IP-ADRES OPZOEKEN MET BEHULP VAN SEARCH WINDOWS SOFTWARE. Download de search software van de site van Alecto (www.alecto.nl) of van (www.hesdo-service.nl) Installeer de software en start deze op. Druk op de toets Search of op F3 om het zoeken te starten. Herhaal enkele malen als er niet wordt gevonden of herstart de software. Als de camera wordt verzonden verschijnt het ip adres. Vul dit IP adres in bij de adresbalk van uw browser. 3 CONTACT MAKEN MET CAMERA 3.1 CAMERA BENADEREN VIA WEBBROWSER. Met een webbrowser in de PC of laptop is het nu mogelijk om de camera te benaderen. Een webbrowser is bv. Internet Explorer, Safari, Firefox, Chrome of Opera. Event Add Camera Info Start de browser door rechts te klikken op het icoon van uw internetbrowser. Kies in het menu dat verschijnt Als administrator uitvoeren. Type in de adresbalk het IP adres van de camera die u heeft opgezocht, en toets return. De PC of laptop zal nu verbinding maken met de camera. Het volgende scherm verschijnt.

4 Standaard is de gebruikersnaam: admin met het wachtwoord: OPENINGSCHERM Daarna volgt het openingsscherm. Selecteer voor de juiste taal. Kies Video View als u Internet Explorer of een andere browser gebruikt. Functies kunnen per browser verschillen. Voor gebruik met IE download en installeer eerst de ActiveX plugin. Kies Mobile View als u met de smartphone of tablet via dit scherm de camera wilt bekijken. Gebruik Setup als u meteen naar geavanceerde instelling wilt gaan. 4. BEDIENING VAN DE CAMERA VIA INTENET EXPLORER Hieronder het overzicht van de functie bij live beeld.

5 1. Beeld grote instelling (720P)1280x720pxs., (VGA)640x480pxs. en (QVGA)320x240pxs. Neem in acht des te hoger de resolutie van het 1 videosignaal des te hoger het dataverkeer. Bij hoog dataverkeer zal de bediening trager worden. Dit geldt voornamelijk bij gebruik met een smartphone en tablet via een extern netwerk Navigatie roos voor de besturing van de camera. Gebruik de pijltjes voor de navigatie. Met het middelste pijltje draait de camera naar de standaard middenstand Pan/Tilt draai positie geheugen. Programmeer hier vaste instellingen van de richting van de camera. Positienummer kiezen. Draaien naar 3. Automatische draaien van links naar rechts. Automatisch draaien van boven naar beneden. positie. Met Set vastleggen. Met Call worden de posities opgevraagd Toetsen voor momentopname, video-opname, interne SDkaart bekijken en starten van de foto- en video-speler Knop om naar de uitgebreide instellingen te gaan. 7. Knop om naar het openingsscherm te gaan. Om gebruik te maken van item 5. dient eerst een mapje op uw computer te worden aangemaakt of geselecteerd waar de opnames neer worden gezet. Start daarna de video-speler door op toets te drukken. Het scherm van de video-speler zal verschijnen.

6 Om het juiste pad in te stellen druk op de path regel van de videospeler. Na het instellen werken de toetsen Momentopname ( )en Video-opname ( ). Met toets SD-kaart ( ) kunnen opgenomen bestanden worden gedownload van de interne SDkaart in de camera naar de PC om deze te bekijken. Met toets in de video-speler kan naar het bestand gaan wat u wilt bekijken. met de volgende toetsen kunt u (-)uitzoemen (+) inzoemen ( ) standaard beeld gaan. Met de toets ( ) kunt u download map selecteren. De toetsen ( ) hebben geen functie omdat de DVC-250IP geen audio heeft. Dubbelklik op het scherm om naar een volledig beeld te kijken. Video speler (alleen voor opgenomen video s of foto s op pc). Start de video speler op door op toets te drukken. Selecteer het mapje waar de opname worden bewaard of ga via toets en naar het mapje. met deze toetsen kan de video speler worden bediend. Gebruik deze toets om over te schakelen naar volledig scherm. Of weer terug.

7 Toets om een moment opname te maken van de afspelende video. Toets om het scherm met de mapjes te verwijderen uit het beeld of om deze weer op te roepen. 5. UITGEBREIDE INSTELLINGEN CAMERA 5.1 VIEW EN RUNNING STATUS Klik op de toets System set instellingen. Het volgende scherm verschijnt: Overzicht met de camera gegevens. Druk op VIEW om weer naar het live beeld te gaan. Druk op Running status voor het overzicht met camera gegevens.

8 5.2 MEDIA Onder het tabblad MEDIA zit de optie VIDEO. Power Line Frequency: Geef hier de lichtnet frequentie in om een stoorvrij beeld te krijgen. 720P: Stel hier de beeldkwaliteit in voor de eerste stream (1280x720pxs.). VGA: Stel hier de beeldkwaliteit in voor de tweede stream (640x480pxs.). QVGA: Stel hier de beeldkwaliteit in voor de derde stream (320x240pxs.). JPEG Stream: Stel hier de resolutie in voor de JPEG Stream. Overlay Options: Laat gegevens in het live beeld zien. Time Stamp: De klok wordt in het beeld weergegeven. Camera Name: De cameranaam wordt in het beeld weergegeven. Name: Vul hier de naam van de camera in. Druk na het ingeven van alle instellingen op Apply voor het vastleggen van de gegevens. Bovenstaande instellingen hebben betrekking op de kwaliteit van het videobeeld. Neem in acht des te beter het videosignaal des te hoger het dataverkeer. Bij hoog dataverkeer zal de bediening trager worden. Dit geldt voornamelijk bij gebruik met een smartphone en tablet via een extern netwerk.

9 Onder het tabblad MEDIA zit de optie IMAGE. Stel hier voorkeuren voor de beeldweergave in. De volgende instellingen kunnen worden gemaakt. Brightness: Helderheid instelling. In te stellen tussen 1 en 255. Saturation: Kleur instelling. In te stellen tussen 1 en 255. Contrast: Contrast instelling. In te stellen tussen 1 en 7. Deze wijzigingen zijn meteen te zien in het scherm. Voor de volgende instellingen dient eerst op de toets Apply te worden gedrukt voor de wijziging zichtbaar is. Flip: Om het scherm om te keren. Mirror: Om het scherm te spiegelen. IR LED Control: Automatisch zetten of uit.

10 5.3 NETWORK SETTINGS Onder het tabblad NETWORK SETTINGS zitten de volgende opties: NETWORK, WIFI, REMOTE ACCESS en Onvif Settings. NETWORK: De basis Netwerk instellingen staan ingesteld op DHCP oftewel automatisch verkrijgen van een IP adres. Als u niet weet hoe dit werkt wijzig deze instellingen dan niet. Uw router wijst dan een juist IP adres toe aan de camera. IP configuration type op Fixed IP Address zetten om handmatig het IP adres in te geven. DNS Configuration Type: DHCP voor automatische instellingen DNS Configuration Type: manual DNS voor handmatige instellingen. Port settings staan al ingegeven. Mocht u gebruik maken van andere poorten hier kunt u deze wijzigen. HTTP poort: standaard 80 RTSP poort: standaard 554 (Real Time Streaming Protocol) RTSP Authority Verification: Vink dit aan als Verification nodig is. Bij wijzigingen druk op Apply om de gegevens vast te leggen.

11 WIFI: Via dit tabblad kunt u de camera verbinden met een intern WiFi netwerk. Bij het correct aanmelden op het WiFi netwerk zal de camera zonder UTP kabel op WiFi werken. Het is nu eenvoudig om de camera op elke plek binnen het bereik van het WiFi signaal van de router te plaatsen. Zet Enable Wireless op on. Druk Search om het juiste netwerk te kunnen kiezen. Na de scan zou uw eigen netwerk tussen de SSID namen moeten staan en klik op OK. Bij SSID zal uw netwerk komen te staan en Network Type en Authetication zal worden ingevuld. Vul nu het juiste wachtwoord van uw WiFi netwerk in bij Key en nogmaals bij Re-Type Key. Druk daarna op de knop Check. Om vast te leggen druk op toets Apply. Als alle gegevens nu correct zijn ingegeven kan de camera via WiFi contact maken met uw router. Nu kunt u de camera spanningsloos maken, de UTP kabel verwijderen en op een andere plaats neerzetten waar geen UTP aansluiting voorhanden is, maar wel binnen het WiFi bereik van de router. Om de camera te benaderen via de pc dient het nieuwe IP adres van de camera worden opgevraagd. Zie paragraaf 2.3. Als de camera is verbonden met wifi en u drukt dan op search vindt u alleen het aangemelde wifi netwerk.

12 Remote Access: Via dit tabblad is het mogelijk om de camera in te stellen dat deze via een externe PC te benaderen is. Hiervoor dient de router doormiddel van Port Forwarding open te worden gezet. Poorten van de router worden nu open gezet. Als u hiervan gebruik wilt maken dient u te weten waar het overgaat. U zet namelijk uw router open voor toegang van buitenaf. Hackers kunnen hierdoor ook naar binnen. Om contact te leggen met de camera van buitenaf kunt u beter gebruik maken van een smartphone of tablet met behulp van de UID code. U hoeft hier dan niets te wijzigen. Om toegang te krijgen via uw eigen Internet IP-adres kunt u gebruik maken van een DDNS server (Dynamic Domain Name Server). Dit is handig als uw externe IP-adres wordt gewijzigd door uw provider. Vul alle gegevens van de DDNS server provider in. Eventueel kunt u gebruik maken van de service UPnP (mits de router dit ondersteund en/of is geactiveerd) om de poorten van uw router automatisch aan te maken. Zo niet dan dient uw dit handmatig in te stellen in uw router.

13 Onvif Settings: Onvif is een Open Source applicatie om gegevens van de camera te halen en eventueel aanpassingen uit te voeren. Zie voor meer informatie 5.4 ALARMSETTINGS De camera heeft verschillende alarm mogelijkheden. Niet alle mogelijkheden in het menu worden door de camera ondersteund. Alarm in: externe alarm trigger punten (niet aanwezig bij DVC-250IP). Motion Detection: Bewegingsdetectie. Alarm: Welke actie er wordt uitgevoerd bij een alarm. Schedule: Kalender voor activatie van het alarm. Alarm in: externe alarm trigger punten (niet aanwezig bij DVC-250IP).

14 Motion Detection: Bewegingsdetectie. Bovenstaande afbeelding geeft het scherm Alarm Motion Detection weer. Met maximaal 4 schermen is het mogelijk om bepaalde plaatsen in het beeld te laten detecteren op beweging. De schermen zijn aan te vinken door Window1 tot Window4 aan te vinken. Er verschijnt dan per window een vierkant kader. Dit kader kan worden vergroot of verkleind en op de juiste plaats worden gesleept met behulp van de muis. Met de schuifregelaars is per window de gevoeligheid in te stellen. Druk na het instellen op toets Apply. Via de app. wordt Window1 ingesteld.

15 Alarm: Hier kunt u instellen welke actie er dient te gebeuren bij een bewegingsalarm. Bij een alarm kunnen er verschillende acties worden uitgevoerd. Er kan een foto worden gemaakt of een filmpje worden opgenomen. U kunt deze files op slaan op het interne geheugen. U kunt deze files ook uploaden naar een ftp server (zie FTP-Setting). Eventueel kunt u ook een bericht versturen naar uw mailbox op de smartphone. Bij dit bericht zit meteen een momentopname (zie instellingen). De DVC-250IP heeft geen extern alarm gever hierdoor heeft Relay Out geen functie. Druk op Apply om de instellingen vast te leggen. FTP-Setting: Vul hier de FTP gegevens in.

16 -setting: Vul hier de uitgaande SMTP gegevens van uw provider in. U kunt eventueel ook gebruik maken van Gmail SMTP of een andere externe partij. Schedule (Agenda): In de agenda is in te stellen wanneer het alarm actief is. Dit is in een weekkalender in te stellen. Na het instellen dient op Apply te worden gedrukt om de instellingen vast te leggen. 5.5 ADVANCED De volgende items kunnen worden ingesteld bij tabblad Advanced. Auto Capture: Opname mogelijkheid met tijd interval en kalender. Record To TF/SD: Instellingen voor opname naar intern geheugen. Uitgaande instellingen (zie ook 5.4 Alarm-Alarm settings). FTP: Uitgaande FTP instellingen (zie ook 5.4 Alarm-Alarm FTP setting). PTZ Settings: Instellingen betreffende draaien van de lens. Status LED: geen functies.

17 Auto Capture: In het Auto Capture scherm kan via kalender gestuurd automatisch video-opname worden gemaakt. Deze opname kunnen naar keuze op het interne geheugen of op een FTP server worden opgeslagen. Tevens is de tijdsduur van de opname in te stellen. Record To TF/SD: Stel hier in of er opnames naar het interne geheugen mogen worden geschreven. Stel ook eventueel tijdsduur, stream kwaliteit en agenda tijd.

18 Stel hier de uitgaande mail instellingen in als dit nog niet is gebeurd bij paragraaf 5.4 FTP: Stel hier de gegevens van de FTP server in als dit nog niet is gebeurd bij paragraaf 5.4

19 PTZ Protocol: In dit scherm zijn de instellingen met betrekking tot het draaien van de cameralens. Cruise laps: vul hier het aantal keren dat de camera draait bij links rechts of op en neer actie tijden live bekijken. PTZ speed: Stel hier de draaisnelheid in. Centered While Self Check: Automatisch draaien naar de middenstand na zelf controle bij het opstarten en rebooten. Close the alarm PTZ movement: Als deze op on staat zal tijdens het verdraaien van de cameralens geen bewegingsalarm worden afgegeven. Status LED: Geen werking bij de DVC-250IP

20 5.6 SYSTEM Het tabblad System bezit de volgende sub-items: User: Gegevens voor de gebruikers (3 niveaus). Time Settings: Geef hier de juiste tijd en datum in. Reboot IP Camera: Om de camera opnieuw op te starten. Restore Factory Default: Resetten naar de fabrieksinstellingen. Backup/Restore Settings: Om een backup te maken of deze terug plaatsen. Upgrade: Upgraden naar nieuwe firmware versie. Systemlog: Opvragen van systeem informatie. Users: Er zijn 3 toegangsniveaus om in te kunnen loggen bij de camera. Administrator: in deze groep is het mogelijk om alle instellingen aan te passen. Gebruiker: Gebruikers in deze groep is het mogelijk om alle toepassingen te gebruiken, het is alleen niet mogelijk om uitgebreide instellingen te wijzingen. (wachtwoord is user) Gast: In deze groep is het alleen mogelijk om naar live beeld te kijken. Draaien van de camera is niet mogelijk, alleen opname maken naar eigen PC. (wachtwoord is guest) Geef per gebruiker een wachtwoord en kies voor de rechten van de deze gebruiker. Gast, gebruiker of administrator. De inlognamen en wachtwoorden kunnen hier worden gewijzigd.

21 Time Settings: Stel hier de juiste tijdzone in. Tijdens de zomertijd 1 tijdzone hoger instellen. Reboot IP Camera: Interne instellingen voor de camera. In dit scherm kunt u de camera opnieuw opstarten (reboot). Restore Factory Default: Resetten naar de fabrieksinstellingen.

22 Backup/Restore Settings: Van alle gemaakte instellingen kan een backup worden gemaakt (Backup Settinigs Data) of deze worden teruggeplaatst (Restore Settings Data). Upgrade: Als er nieuwe Firmware beschikbaar is kan deze bij (Frimware upgrade) worden geupload naar de camera en worden geïnstalleerd. Systemlog: In dit scherm worden systeemgegevens van de camera verzameld.

23 6 Resetten Als het niet meer mogelijk is om contact met de camera te krijgen, en het niet meer de achterhalen is wat het IP adres of eventueel poort nummer niet meer overeenkomt kan de camera van buitenaf worden gereset naar de fabrieksinstellingen. De Camera wordt dan op DHCP gezet en het poortnummer op 80. Aan de kabel van de camera zit hiervoor een reset knopje. Druk dit knopje als de camera is opstart in houd deze minimaal 10 seconden ingedrukt. De camera is dan alleen nog te bereiken via de UTP netwerkingang. Sluit de camera via een UTP kabel aan op uw router. Begin van voren aan met aan melden door eerst het IP adres van de camera te zoeken. Gebruik het gevonden ip adres om de camera te benaderen.

24 Service Help Hesdo Azielaan BA s -Hertogenbosch The Netherlands NL +31 (0) FR +32 (0) DE +49 (0) Festnetz 0,14 /Minute Handy bis zu 0,42/Minute Service Hesdo Azielaan BA s -Hertogenbosch The Netherlands V1.0

GEBRUIKSAANWIJZING. IP CAMERA Super Client Software voor IVM-150 en DVC-150IP voor windows PC s

GEBRUIKSAANWIJZING. IP CAMERA Super Client Software voor IVM-150 en DVC-150IP voor windows PC s GEBRUIKSAANWIJZING IP CAMERA Super Client Software voor IVM-150 en DVC-150IP voor windows PC s IN 1 Productomschrijving IP Camera Finder is software om toegang te krijgen voor de interne webbrowser van

Nadere informatie

Browser handleiding PnP T-seriesInternet Explorer

Browser handleiding PnP T-seriesInternet Explorer Op deze handleiding zijn de algemene voorwaarden van Epine-camershop.nl van toepassing U kunt de software en handleidingen ook downloaden via de onderstaande link http://www.epine-camerashop.nl/software-en-handleidingen/

Nadere informatie

EM4484 Draadloze Internet Camera

EM4484 Draadloze Internet Camera EM4484 Draadloze Internet Camera 2 NEDERLANDS EM4484 Draadloze Internet Camera Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

EM6561/EM6564 Draadloze Internet Camera

EM6561/EM6564 Draadloze Internet Camera EM6561/EM6564 Draadloze Internet Camera 2 NEDERLANDS EM6561/EM6564 Draadloze Internet Camera Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Functies en kenmerken... 3 1.2 Inhoud van de verpakking... 4 2.0 De camera

Nadere informatie

EM6250HD Easy Pro View HD IP camera

EM6250HD Easy Pro View HD IP camera EM6250HD Easy Pro View HD IP camera 2 NEDERLANDS EM6250HD Easy Pro View HD IP camera Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 4 1.1 Update informatie... 4 1.2 Inhoud van de verpakking... 4 1.3 Wat heb je nodig

Nadere informatie

EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera

EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera Inhoudsopgave 2 NEDERLANDS 1.0 Introductie... 4 1.1 Inhoud van de verpakking... 4 1.2 Wat heb je nodig om de camera

Nadere informatie

Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera. Gebruikershandleiding Z1201 & W1201. versie 3.8

Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera. Gebruikershandleiding Z1201 & W1201. versie 3.8 Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera Gebruikershandleiding Z1201 & W1201 versie 3.8 Inhoudopgave: 1) VEILIGHEIDSINSTRUCTIES... 4 2) PRODUCTSPECIFICATIES... 5 3) VERPAKKINGSINHOUD... 7 4) INSTALLATIE...

Nadere informatie

EM6225 e-camview Pan/Tilt HD IP camera

EM6225 e-camview Pan/Tilt HD IP camera EM6225 e-camview Pan/Tilt HD IP camera 2 NEDERLANDS EM6225 e-camview Pan/Tilt HD IP camera Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Inhoud van de verpakking... 3 1.2 Wat heb je nodig om de camera te benaderen...

Nadere informatie

EM6230 e-camview HD buiten IP camera

EM6230 e-camview HD buiten IP camera EM6230 e-camview HD buiten IP camera 2 NEDERLANDS EM6230 e-camview HD buiten IP camera Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Inhoud van de verpakking... 3 1.2 Wat heb je nodig om de camera te benaderen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Nederlandse Versie 1.2

Gebruikershandleiding. Nederlandse Versie 1.2 Gebruikershandleiding Nederlandse Versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Programma introductie...4 2. Voorbereidingen voor bediening...4 2.1 Minimale systeemeisen...4 2.2 evideoclient16 installeren...4 2.3 Netwerk

Nadere informatie

Arcadyan VGV7519 Router. Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Ondernemerspakket Internet & IPbellen & Zakelijk ADSL/VDSL van KPN

Arcadyan VGV7519 Router. Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Ondernemerspakket Internet & IPbellen & Zakelijk ADSL/VDSL van KPN Arcadyan VGV7519 Router Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Ondernemerspakket Internet & IPbellen & Zakelijk ADSL/VDSL van KPN Versie 1.1 mei 2012 Inhoudsopga ve 1 Aansluiten van de router... 5 2 Instellingen

Nadere informatie

EM4483 - MPEG4 Netwerk IP Camera

EM4483 - MPEG4 Netwerk IP Camera E EM4483 - MPEG4 Netwerk IP Camera 2 NEDERLANDS EM4483 - MPEG4 Netwerk IP Camera Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten

Nadere informatie

351.148 IP Camera met Pan/Tilt

351.148 IP Camera met Pan/Tilt 351.148 IP Camera met Pan/Tilt Gebruiksaanwijzing Veiligheid Lees deze handleiding eerst door alvorens het product te gebruiken. Volg de instructies op anders zou de garantie kunnen vervallen. Neem ook

Nadere informatie

Handleiding Robin HV / Robin CV. Bestemd voor softwareversie 3 of hoger

Handleiding Robin HV / Robin CV. Bestemd voor softwareversie 3 of hoger Handleiding Robin HV / Robin CV Bestemd voor softwareversie 3 of hoger Handleiding versie: 3.0.1 Datum: 29-07-2014 gf1 1 gf2 Over deze handleiding Deze handleiding beschrijft de montage, installatie, programmering

Nadere informatie

DVR 351.154. Gebruiksaanwijzing

DVR 351.154. Gebruiksaanwijzing DVR 351.154 Gebruiksaanwijzing Veiligheid Lees deze handleiding eerst door alvorens het product te gebruiken. Volg de instructies op anders zou de garantie kunnen vervallen. Neem ook altijd alle veiligheids

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Nederlands

Gebruikshandleiding. Nederlands Gebruikshandleiding Nederlands Deze handleiding is van toepassing op de volgende Y cam producten. Y cam Black Y cam Knight Y cam White De eigenschappen en bedieningen beschreven in deze handleiding zijn

Nadere informatie

Handleiding Robin SmartView SIP

Handleiding Robin SmartView SIP Handleiding Robin SmartView SIP Bestemd voor softwareversie 3 Handleiding versie: 3.0.9 Datum: 17-06-2015 gf1 1 gf2 Over deze handleiding Deze handleiding beschrijft de montage, installatie, programmering

Nadere informatie

Alcatel SpeedTouch 780WL Router

Alcatel SpeedTouch 780WL Router Alcatel SpeedTouch 780WL Router Gebruiksaanwijzing ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN Versie 1.1 Inhoudsopgave 1. Aansluiten van de router... 4 2 Instellingen van Windows voor een Zakelijk ADSL-verbinding...

Nadere informatie

Nederlandstalige Gebruikershandleiding

Nederlandstalige Gebruikershandleiding Nederlandstalige Gebruikershandleiding Opgesteld door: Viscoo Nederland B.V. Oktober 2011 Inleiding Bedankt voor het kiezen voor onze producten. Wij zullen ons uiterste best doen om een goede ondersteuning

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Alcatel Speedtouch 780WL Router

Gebruiksaanwijzing Alcatel Speedtouch 780WL Router Gebruiksaanwijzing Alcatel Speedtouch 780WL Router ten behoeve van Zakelijk ADSL van KPN Gebruikersaanwijzing Speedtouch 780 Router t.b.v. Zakelijk ADSL Pagina 1 Inhoud 1. Aansluiten van de router 3 2.

Nadere informatie

CamTech. RAS Plus. Gebruikershandleiding. Remote Administration System Plus HELPDESK : 0900-27274357. Postbus 218 510 AE Drunen

CamTech. RAS Plus. Gebruikershandleiding. Remote Administration System Plus HELPDESK : 0900-27274357. Postbus 218 510 AE Drunen CamTech RAS Plus Remote Administration System Plus Gebruikershandleiding Postbus 218 510 AE Drunen Thomas Edisonweg 5 5151 DH Drunen HELPDESK : 0900-27274357 techhelp@aras.nl www.aras.nl Remote Administration

Nadere informatie

DVRxx Gebruikershandleiding

DVRxx Gebruikershandleiding DVRxx Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 1.1 OVERZICHT DVR...4 FUNCTIE VAN DE KNOPPEN AAN DE VOORZIJDE VAN DE DVR...4 2 2.1 2.2 BEDIENING VAN DE DVR...5 AFSTANDSBEDIENING...5 MUISBEDIENING...6 3 3.1

Nadere informatie

Handleiding. Robin Compact SIP deurtelefoon

Handleiding. Robin Compact SIP deurtelefoon B U I T E N D E U R T O E S T E L L E N Handleiding Robin Compact SIP deurtelefoon Versie: 3.0 Datum: Juli 2009 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Robin Compact SIP buitendeurtoestel 3 2 Montage 2.1 Wat zit er in

Nadere informatie

Handleiding. Robin SmartView Deurtelefoon

Handleiding. Robin SmartView Deurtelefoon Handleiding Robin SmartView Deurtelefoon Versie: 1.6 - concept Datum: 14-02-2012 gf1 1 gf2 Over deze handleiding Deze handleiding beschrijft de montage, installatie, programmering en bediening van het

Nadere informatie

Handleiding. Robin SmartView Deurtelefoon

Handleiding. Robin SmartView Deurtelefoon Handleiding Robin SmartView Deurtelefoon Versie: 1.4 - concept Datum: 06-01-2012 gf1 1 gf2 Over deze handleiding Deze handleiding beschrijft de montage, installatie, programmering en bediening van het

Nadere informatie

Netwerkcamera. Gebruikershandleiding. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de speler in gebruik neemt en bewaar de handleiding voor later.

Netwerkcamera. Gebruikershandleiding. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de speler in gebruik neemt en bewaar de handleiding voor later. Gebruikershandleiding Netwerkcamera Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de speler in gebruik neemt en bewaar de handleiding voor later. Modellen LNB5220 1505 (V1.0) Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Netwerkcamera. Gebruikershandleiding. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de speler in gebruik neemt en bewaar de handleiding voor later.

Netwerkcamera. Gebruikershandleiding. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de speler in gebruik neemt en bewaar de handleiding voor later. Gebruikershandleiding Netwerkcamera Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de speler in gebruik neemt en bewaar de handleiding voor later. Modellen LND3110R LNU3110R LND3210R LNU3210R LND3220R

Nadere informatie

DIGITUS Plug&View IP camera s

DIGITUS Plug&View IP camera s DIGITUS Plug&View IP camera s Gebruikshandleiding 1 Inleiding: De Plug&View IP-cameraserie van DIGITUS biedt P2P cloudservices, zodat er geen ingewikkelde netwerkconfiguratie nodig is om de camera te installeren.

Nadere informatie

1U Series DVR Snelstart gids

1U Series DVR Snelstart gids 1U Series DVR Snelstart gids 1 Inhoudsopgave 1 Hardware installatie en aansluiting... 5 1.1 Controleer de uitgepakte DVR... 5 1.2 Over het voorpaneel en achterpaneel... 5 1.3 Na het verwijderen van de

Nadere informatie

Bedankt voor het kiezen van een Q-See product!

Bedankt voor het kiezen van een Q-See product! Bedankt voor het kiezen van een Q-See product! Al onze producten vallen onder een voorwaardelijke garantie die tot 12 maanden na datum van aankoop de hardware dekt. Daarbij hanteren wij voor al onze producten

Nadere informatie