Nieuwsbrief 17, 11 mei 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 17, 11 mei 2015"

Transcriptie

1 Nieuws van Nieuwsbrief 17, 11 mei 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 2 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Bijlage Beter worden van meer samenwerking... 2 Citoafname... 3 Formatie volgend schooljaar... 3 Maandaginloop... 4 Jantje Beton loterij... 4 Ouderenquête... 5 Schoolreis... 5 Schoonmaakavond 20 mei... 5 Sportdag... 5 TOM-bezoek... 6 TOM netwerkdag dd 17 april... 6 Uit de bouwen/units... 7 In en uit het dorp... 8 Kind op maandag Week 20 11/05-13/05 Adieu! Handelingen 1:1-11 Jezus vertelt aan zijn leerlingen dat de heilige Geest bij hen zal komen. Nadat hij dat gezegd heeft, gaat hij naar de hemel. De leerlingen moeten niet naar de lucht blijven turen, hun verhaal gaat nog verder. Week 21 18/05-22/05 Jij bent er ook bij Handelingen 1:12-26, 2:1-13, 2:14-40 Nu Judas er niet meer bij is, zijn er nog maar elf apostelen. De lege plaats wordt ingevuld door Mattias. Als de leerlingen tijdens het Wekenfeest bij elkaar zitten, gebeurt wat Jezus beloofd heeft: de heilige Geest komt naar hen toe en neemt hen mee. Het wordt een feest voor iedereen. info@kinderkringwoubrugge.nl

2 Maandaggeld In iedere klas staat een spaarpotje die bestemd is voor maandaggeld. Het is de bedoeling dat we als school in een periode tussen vakanties geld ophalen voor een goed doel. Naast dat wij het als een taak van de school zien hier aandacht aan te besteden, willen we hiermee ook de maatschappelijk betrokkenheid van kinderen vergroten. In dit kader willen we samen met de kinderen zoeken naar een passend goed doel. We zullen in overleg met een aantal kinderen een goed doel uitkiezen waar we na de meivakantie tot de zomervakantie geld voor op zullen halen. Naast het gekozen goede doel hebben we een Plan-kind. Per maand zijn hiervan de kosten 25. Wanneer wij hier weer post van ontvangen, zullen we dit in de nieuwsbrief plaatsen. Ook zullen we hier in de klassen aandacht aan besteden. Week 19: 0,80 Aanmeldingen nieuwe leerlingen Wilt u uw kinderen die komend jaar 4 worden alvast bij ons aanmelden? Wij kunnen daar dan in onze planning rekening mee houden. Avond4daagse We zullen als school met een groep van 35 mensen meelopen met deze vierdaagse. Een klein aantal kinderen had zich ingeschreven voor de 10 km, wij hebben besloten om ook deze kinderen voor de 5 km in te schrijven. Degene die zich inschreven kunnen tot en met aanstaande maandag het inschrijfgeld ( 5,-) bij Joris betalen. De startlocatie is veranderd, de start vindt nu plaats bij het Oude Raadhuis in het Burgemeester Visserpark. Iedera dag zullen teamleden de kinderen verzamelen en Bijlage Beter worden van meer samenwerking In de bijlage treft u de eerste nieuwsbrief van De tafel van 4, over de voorgenomen fusie van S.P.C.O. de Woudse Venen met drie andere stichtingen. De inleiding van de nieuwsbrief duidt:ing over de bucturen heen Dit is de eerste nieuwsbrief van De tafel van 4. Onder deze naam houden wij u, als ouders, graag op de hoogte van het onderzoek naar meer onderlinge samenwerking in de regio. Wij, dat zijn de stichtingen SKBA, Sopora, De Veenplas en De Woudse Venen met hun scholen. Gezamenlijk kijken wij naar de toekomst om nog beter in te spelen op actuele ontwikkelingen en om zo nog meer kwaliteit aan onze leerlingen te bieden.

3 Citoafname De afgelopen cito toetsperiode (januari) waren we ruim 5 weken bezig om alle wettelijk bepaalde toetsen af te nemen. Dat hebben we als school als onprettig ervaren, met name voor de kinderen was deze periode erg lang. De komende cito toetsperiode, juni 2015, willen we een andere opzet hanteren. We zullen gedurende twee weken s morgens een citotoets afnemen één voor en één na de pauze en s middags zullen we thematisch werken over met name aardrijkskunde, geschiedenis en natuur/techniek en de creatieve vakken. In deze weken werken we niet met een weektaak en zullen er geen andere toetsen af worden genomen. We hopen zodoende op een prettiger periode. Formatie volgend schooljaar Het afgelopen schooljaar hebben we, ten opzichte van het jaar daarvoor de meeste groepen in dezelfde samenstelling gehouden. Naast combinatie groepen hadden we dit schooljaar een enkele groep 3 en 8. CBS de Kinderkring is van oudsher een school die hecht aan de combinatiegroepen. Waar andere scholen deze juist vermijden, kiezen wij er specifiek voor. Samen leven, samen werken en leren van en door elkaar zijn speerpunten in ons onderwijs. Om deze zaken actief te bevorderen, werken wij op de Kinderkring met heterogene groepen. Dit betekent dat kinderen van verschillende leeftijd en aanleg samen één groep vormen. Doordat elk jaar de samenstelling van de groepen anders is, de oudsten schuiven door naar de volgende groep, komen kinderen elkaar om het jaar tegen. De beslissing van het afgelopen jaar werd ingegeven door een groot verschil in grootte van verschillende groepen. In de focusgroepen is de mogelijk nieuwe samenstelling besproken met de ouders die er waren. Wat blijkt is dat de diverse mogelijkheden van groepering door diverse ouders en kinderen, divers wordt beleefd. Lastig dus. Onze bevindingen dit schooljaar. Groep 3 heeft met de inzet van de nieuwe leesmethode zich geheel op de methode kunnen focussen. Er was een leerkracht in de groep en die gaf alle kinderen de instructie. Tegelijkertijd was er maar één leerkracht voor de groep en miste die collega een andere collega om mee te overleggen. Zoals we gewend zijn in onze TOM school. Letterlijk zei de leerkracht en wie kijkt er nu met mij mee naar de kinderen. Het idee van TOM zit blijkbaar al diep geworteld, we willen niet meer anders. Groep 8 heeft als groep ook prima gefunctioneerd. Wat we hebben gemerkt is dat het voortgezet onderwijs gedrag, eerder dan voorheen zichtbaar werd. Het kamp aan het begin van het schooljaar werd ook als minder bindend ervaren, kinderen zaten niet bij elkaar in de groep gedurende het schooljaar. We hebben op de donderdag ons onderwijs met gym en Nieuwsbegrip dusdanig ingedeeld, dat kinderen anders dan de gehele week gegroepeerd waren. Jongsten zaten dan in een groep waar ze de oudsten waren en andersom. Voor het ene kind een prima dag voor het andere kind een dag om tegenop te zien. Weer zeer divers beleefd.

4 We weten dat er binnen de huidige groepen geen onoverkomelijke zaken spelen en denken de rust te behouden door de samenstelling zoals die nu is, te laten bestaan. Dus de groepen schuiven in z n geheel door naar het volgende jaar. Er komen twee groepen 1/ 2, 2 groepen 3/ 4, 3 groepen 5/6 en 2 groepen 7/8. De bemensing van de groepen zullen we in een later stadium bekend maken. De navolgende jaren moeten we goed bekijken hoe we de samenstelling vormgeven. Het leerlingenaantal, het aantal geboortes in Woubrugge, neemt gestaag af. We zullen moeten anticiperen op de zaken die komen. Wanneer u over bovenstaande iets wilt melden horen wij dat als school graag, neemt u daarvoor contact op met Marjo? Betreft het een vraag over uw kind specifiek dan kunt u het beste bij de leerkracht van uw kind terecht. Maandaginloop In het verleden voerden we op maandag een inloop in om de harde overgang van het weekend naar school beter te laten verlopen. Om te evalueren of dit in een behoefte voorziet, hebben we de leerlingen hierover bevraagd. Nagenoeg alle leerlingen gaven aan dit een prettige manier te vinden om de week te beginnen. Kanttekeningen waren dat leerlingen graag ook i.p.v. een spel graag zouden willen tekenen of lezen. Dat is natuurlijk geen probleem. Jantje Beton loterij Om het schooljaar doen wij mee met de Jantje Beton-loterij. Dit jaar doen we weer mee. Eén op de vijf kinderen in Nederland speelt minder vaak vrij buiten dan ze zouden willen en tweeëntwintig procent speelt niet of slechts eenmaal per week vrij buiten. Dat is alarmerend. Buitenspelen is dus niet zo vanzelfsprekend als het moet zijn. Daarom ondersteunen we kinderen hun buurt leuker te maken. Zij hebben volgens het verdrag van de Kinderrechten het recht om buiten te spelen en invloed op hun eigen speelomgeving uit te kunnen oefenen. Jantje Beton komt op voor het recht van alle kinderen in Nederland om dagelijks vrij en avontuurlijk buitenspelen en bewegen mogelijk te maken. Want als het buiten leuk is, blijven kinderen niet binnen ( De helft van de opbrengt mogen wij zelf besteden aan speelmateriaal voor de kinderen. In het verleden schaften wij daar bijvoorbeeld de doeltjes op het plein van aan. Binnenkort, woensdag 20 mei, is de start van de loterij. Anders dan in het verleden hoeven de kinderen niet met geld over straat, de kinderen verkopen de loten en de kopers kunnen alleen via machtiging een lot kopen. Alle kinderen vanaf groep 3 krijgen een lotenboekje mee naar huis. Wanneer alle loten zijn verkocht, kunt u het boekje weer bij de leerkracht van uw kind inleveren. Als uw kind dan nog meer loten wil verkopen, kan een tweede boekje (indien voorradig) mee worden genomen. Wilt u niet dat uw kind hieraan meedoet, dan kan het boekje direct terug worden gegeven aan de leerkracht. We stellen het erg op prijs wanneer iedereen meedoet, maar verplichten niemand.

5 Ouderenquête Binnenkort ontvangt u via de mail een uitnodiging om deel te nemen aan een ouderenquête. Wij willen graag van u weten hoe u over de school denkt. Wilt u de enquête invullen, de resultaten zullen we meenemen in onze plannen voor de komende 4 jaar. We zullen ook de kinderen van de groepen 5 t/m 7 op deze wijze bevragen. Schoolreis Dinsdag 9 juni gaan de groepen 3 t/m 6 op schoolreis naar DRIEVLIET. Zoals overeengekomen zijn de kosten voor deze dag 25 euro per kind. Van dit bedrag worden de toegang en de heen- en terugreis met bussen betaald. Wij zouden dit bedrag graag uiterlijk 29 mei gepast ontvangen bij de leerkracht(en) van uw kind(eren). Die dag mogen de kinderen van de groepen die op schoolreis gaan om 9 uur op school komen, dit omdat de bussen pas om 9.15u vertrekken. De groepsleerkrachten zijn wel vanaf half 9 in de klas aanwezig. Wij hopen s middags rond 15.45u weer terug bij school te zijn. De kinderen moeten die dag zelf voor een lunchpakket zorgen. Aan het einde van de dag krijgen ze van school wel iets lekkers. Let voor passende kleding, regenkleding of zonnebrandcrème, op het weerbericht voor die dag. De kinderen mogen maximaal 3 euro mee nemen om zelf iets te kunnen kopen. De kinderen en leerkrachten van de kleuterbouw, groep 7 en groep 8 blijven die dag gewoon op school en voor hen gelden de reguliere schooltijden. Wij kijken er naar uit en hopen een fijne dag in Drievliet te hebben. Schoonmaakavond 20 mei Op 20 mei is er weer een schoonmaakavond, de vierde van dit schooljaar. De avond begint om uur en duurt tot ongeveer uur. Wilt u uw eigen emmer meenemen. Voor de schoonmaakmiddelen zorgt de OC. Voor deze schoonmaakavond zijn de volgende ouders ingeroosterd, wilt u bij eventuele verhindering zelf voor vervanging zorgen? 1/2 A 1/2 B 3 4/5 A 4/5 B Kinkel Angenent Peters (Martin) Van Eck Evers (Romy) Oosterom Van den Berg De Koning Willemsen Balog Peters Möhlman Mandemaker Lunenburg Van Mil Bötger

6 4/5 C 6/7 A 6/7 B 8 team Hop Heymans Roosemalen (Lieke) Kesting Van Veen (Sem) De Boorder Peerkhan Hoogendoorn (Chloé) Kneib Van der Hoogt Faber Van Leersum Ellen Margreet Bea Sportdag Op dinsdag 26 mei zal er een sportdag gehouden worden voor de groepen 3 t/m 8. We verwachten de kinderen om uur op school. De kinderen zullen om uur uit zijn, op deze dag geldt een continurooster. De kinderen nemen een eigen lunchpakket/drinken mee. Wilt u ook aan gepaste kleding en stevig schoeisel denken? We kunnen deze dag veel hulp gebruiken. Mocht u als ouder willen helpen bij de spelletjes, dan kunt u zich via de klassenouder opgeven. U kunt kiezen uit de volgende tijden: Hele dag uur uur Halve dag uur uur of uur uur Ook kunnen we hulp gebruiken bij het klaarzetten van de spelletjes. Dit zal om uur plaatsvinden bij de sportvelden. Ook hiervoor kunt u zich opgeven bij de klassenouder. TOM-bezoek Komende woensdag komen er vier collega s van Basisschool Pius X uit Oss kijken naar het onderwijs op onze school. TOM netwerkdag dd 17 april Vrijdag 17 april waren er zo n 40 collega s van andere TOM scholen te gast op de Kinderkring. Naast een vergadering bekijken we op elke netwerkbijeenkomst ook elkaars praktijk en voorzien die van feedback. Ik maak u graag deelgenoot van de bevindingen. Wat hen opviel was de rust waarin de kinderen aan het werk waren. Ondanks de hectiek van al het bezoek in de school bleven de meeste kinderen geconcentreerd bezig aan hun weektaak. Kinderen konden keurig en in eigen woorden weergeven hoe en waar ze mee bezig waren. Ze legden daarbij ook feilloos uit waarom ze de taak zo aanpakten als ze deden. De doelen voor de kinderen zijn goed zichtbaar in de groepen en de focus op ouderbetrokkenheid vond men opvallend goed. De sfeer op school kwam authentiek en relaxed over. Een punt van aandacht kunnen de hoeken zijn, niet alleen in de kleuterbouw (daar is het dik in orde) maar zeker ook in de andere bouwen mag er aandacht zijn voor betekenisvolle hoeken om te leren. Verder behoeft ons portfolio nog een verdere uitbouw. Het lijkt nu op het verzamelen van werk, in de beste vorm geeft de inhoud van het portfolio een leerproces weer.

7 Uit de bouwen/units Unit 1 Wij hebben lege wc- en keukenrollen nodig voor een knutsel. Wilt u deze voor ons sparen en bij een van de collega s van de unit inleveren? Unit 2 Soldaat in de klas Komende dinsdag krijgen de leerlingen van unit 2 een voorlichting over het leger, in het kader van de Landmachtdagen en 70 jaar bevrijding. Verkeersexamen Dinsdag 19 mei zullen de leerlingen van groep 7 deelnemen aan het praktische deel van het examen. 15 mei Nigel Evers 1/2 A Romy Evers 1/2 B 16 mei Tycho van der Berg 3 21 mei Isa van t Wout 1/2 B Nine Zandstra 4/5 C 22 mei Daniëlle Roosemalen 4/5 B 24 mei Mark Dijkshoorn 8 24 mei Naomi Kantebeen 6/7 B

8 In en uit het dorp Beste ouder/verzorgers, april 2015 Wij zijn op zoek naar hulpouders voor de kinderpicknick. De datum is dit jaar woensdag 19 augustus. De picknick is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar t/m groep 4. De kinderpicknick is van uur tot uur. We willen vragen of de hulpouders om 9.45 uur aanwezig kunnen zijn. Het thema van dit jaar is Carnaval. We hebben diverse leuke spelletjes bedacht die te maken hebben met dit thema. We hebben dit jaar wederom de spelletjes op één veld. Er is per spel een activiteit die meer geschikt is voor jongere kinderen en een activiteit die wat meer voor de oudere kinderen is. Wij hebben er veel zin in! Nu hopen wij natuurlijk dat er ook dit jaar heel wat ouders actief willen zijn op de picknick en een groepje kinderen willen begeleiden. Alleen met jullie hulp is de picknick mogelijk! Heb je zin om er dit jaar bij te zijn? Vul dan de antwoordstrook in en lever deze het liefst via mail in: woutjebrugge.picknick@gmail.com Voor alle duidelijkheid. Het is niet mogelijk om eigen kinderen, die niet binnen de leeftijdsgroep van de picknick vallen, mee te nemen. Wij hopen op veel enthousiaste reacties, zodat het een geslaagde picknick kan worden voor de kinderen. Alvast bedankt! Groetjes, Tineke van der Meer ( ), Jennifer van Ringelenstein ( ) Antwoordstrook Kinder Picknick Inleveradres formulier: Witte klaver 100, graag inleveren voor 10 juli. Naam: Tel.nr: -adres: 0 Ik wil een groepje begeleiden. 0 Ik heb een EHBO diploma 0 Ik wil dit graag doen met (alleen invullen als je voorkeur hebt) 0 Ik wil graag kaartjes reserveren voor mijn eigen kinderen (alleen mogelijk als je hulpouder bent). Naam en leeftijd kind(eren): 0 Ik wil mijn eigen kind wel/niet in mijn groepje. 0 Ik wil schminken en neem mijn eigen spullen mee (u krijgt een kleine vergoeding) 0 Je mag me volgend jaar benaderen via het volgende adres:

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18, 26 mei 2015

Nieuwsbrief 18, 26 mei 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 18, 26 mei 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 2 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Arti... 2 Avond4daagse... 2 Citoafname... 2 Foto s tijdens schoolactiviteiten... 2 Gezonde

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda De Zegge s Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015 Agenda 4 t/m 15 mei Meivakantie Dinsdag 19 mei Spelletjesochtend groep 1 t/m 4, de kinderen zijn om 12:00 vrij Dinsdag 19 mei Sportdag groep 5 t/m 8, 9:15-14:15

Nadere informatie

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer: 30 juni 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Zomerfeest Op woensdag 1 juli a.s. houden wij weer ons jaarlijkse Zomerfeest, dit jaar met als thema Wildlife. In verband met een gezamenlijk programma zullen de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Nieuws van. Er is maar 1 die praat, zodat luisteren beter gaat. In deze nieuwsbrief

Nieuws van. Er is maar 1 die praat, zodat luisteren beter gaat. In deze nieuwsbrief Nieuws van. Er is maar 1 die praat, zodat luisteren beter gaat. In deze nieuwsbrief Kind op maandag... 3 Koffiemorgen 26 januari... 3 Maandaggeld... 3 Avondvierdaagse Alphen aan den Rijn... 3 Gesprekken

Nadere informatie

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl NIEUWSBRIEF REGULIER nummer, november 2015 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Na iedere nieuwsbrief

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 30 april 2015

Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Agenda. 2 t/m 17 mei Meivakantie 4 mei Dodenherdenking

Nadere informatie

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets Regel van de Week Van elkaar afblijven! Agenda Woensdag 29 april Donderdag 30 april Vrijdag 1 mei Zaterdag 2 mei Maandag 4 t/m vrijdag 8 mei Maandag 4 mei Streetwise, let op gewijzigde schooltijden Afscheid

Nadere informatie

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest MUZEJOURNAAL WEEK 22 en 23; VRIJDAG 22 MEI 2015 AGENDA Maandag 25 mei Dinsdag 26 mei Woensdag 27 mei Donderdag 28 mei Vrijdag 29 mei Pinksteren: VRIJ Groepen 7 verkeersexamen praktijk Kijkochtend nieuwe

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief september 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

OUDERINFO. Continurooster. Schooljaar 2014/2015 Nummer 8 30 april 2015. Agenda

OUDERINFO. Continurooster. Schooljaar 2014/2015 Nummer 8 30 april 2015. Agenda OUDERINFO Schooljaar 2014/2015 Nummer 8 30 april 2015 Continurooster In het team en de MR vergaderingen praten we al enige tijd over invoering van een continurooster. Om verschillende redenen hebben we

Nadere informatie

Helen Parkhurst Ouder Info

Helen Parkhurst Ouder Info Helen Parkhurst Ouder Info Schooljaar 2012-2013 Nummer 01 Datum: 15 augustus 2012 Agenda augustus 2012 13 t/m 17 augustus: verkeersactie de scholen zijn weer begonnen 20 augustus: 19.30-20.30 uur OAK algemene

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

Sterrenschool. info juni 2016

Sterrenschool. info juni 2016 Sterrenschool info juni 2016 R.K.B.S. Driehuis Bozenhoven 156 3641 AJ Mijdrecht Tel: 0297-255436 E-mail: directie@driehuisschool.nl Website : www.driehuisschool.nl Driehuis Sterrenschool Onze Sterren :

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

mei 14 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen

mei 14 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen mei 14 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen Beste ouders en verzorgers Dit keer een nieuwsflits met wat minder nieuws. We zitten midden in de gebroken weken en dan heb ik altijd

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1

Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1 Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1 Belangrijke data Elke eerste schooldag na de vakantie is het luizencontrole. Vrijdag 5 september Groepen 1/2 vrij Dinsdag 9 september Informatiemiddag 14.30 uur/avond

Nadere informatie

Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding

Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding 26 augustus Luizencontrole 26 Startdienst, 19.00 uur in De Hoeksteen 31 Gebedsgroep 31 Rots en Water informatieavond voor ouders

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2014-2015 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

PRETTIGE VAKANTIE TOT MAANDAG 14 MEI

PRETTIGE VAKANTIE TOT MAANDAG 14 MEI Nieuwsbrief 30 week 17, 26 april 2018 kalender april 2018 / mei vrijdag 27 april t/m zondag 13 mei - meivakantie dinsdag 15 mei en woensdag 16 mei - schoolfotograaf maandag 21 mei - vrij i.v.m. 2 e Pinksterdag

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

ma. 17 t/m vr. 21 juni Feestweek! Let op aangepaste schooltijden di. 2 juli Sportdag groep 5 t/m 8

ma. 17 t/m vr. 21 juni Feestweek! Let op aangepaste schooltijden di. 2 juli Sportdag groep 5 t/m 8 INFOrmatief Redactie: Hanneke, Licette, Sandra en Henk http://www.mariaschoolpijnacker.nl Kopij: informatief@mariaschoolpijnacker.nl Woensdag 29 mei 2019 Data om te onthouden: do. 30 en vr. 31 mei Hemelvaartvakantie

Nadere informatie

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Inhoud: Schooljaar 2014 2015 29 juni 2015 Pagina 1: Eindlfeest/afscheid

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 19-21 April Cito Eindtoets 22 April Koningsspelen 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 06 Mei Juf Marieke is

Nadere informatie

K L E P P E R B R I E F

K L E P P E R B R I E F K L E P P E R B R I E F Katholieke basisschool St. Sebastianus 23e jaargang nummer 19 23 juni 2017 Onderwijs in actie: dinsdag 27 juni!! (zie laatste pagina) Gezinsviering. Op zondag 25 juni is er weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juni 2015. Juf Marije voortaan als Marije Maassen van den Brink door het leven gaat?

Nieuwsbrief. Juni 2015. Juf Marije voortaan als Marije Maassen van den Brink door het leven gaat? In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Juni 2015 Wist u dat? Nieuws uit groep 1 & 2 Musical groep 8 Groepsindeling 2015-2016 Uitnodiging Feestelijk Overblijven Onderzoek continurooster Oud papier Zomerlezen

Nadere informatie

03-07-2015 nieuwsbrief 40. Onderwerpen: Uitgelicht:

03-07-2015 nieuwsbrief 40. Onderwerpen: Uitgelicht: 03-07-2015 nieuwsbrief 40 Beste ouders / verzorgers, Het einde is in zicht, nog twee weken en dan begint onze zomervakantie We hebben na de afgelopen hete dagen een aantal vragen gehad over het tropenrooster.

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Kalender ma. 25 mei Pinksteren (alle kinderen vrij) 26, 27, 28, 29 mei 25-jarig Lustrum di. 26 mei 14.45 uur: presentatie op het plein met Fort van de Verbeelding vrij 29

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In dit nummer. Avond andere schooltijden. 20 maart 2015. Groeien doe je nooit alleen

Nieuwsbrief. In dit nummer. Avond andere schooltijden. 20 maart 2015. Groeien doe je nooit alleen JAARGANG 2014/2015 NUMMER 10 Nieuwsbrief 20 maart 2015 In dit nummer 1 Avond andere schootlijden 2 Nieuwste kinderboeken Avond andere schooltijden 3 Klassenlunch 4 Paaslunch 5 Ulftse vierdaagse 6 Eieractie

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24

19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24 19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24 Wij zijn nog steeds blij met uw lege cartridges en de PLUS-sponsorzegel/vouchers. Oud papier Wist u dat u uw oud papier in de container bij Top1Toys kwijt kunt? De

Nadere informatie

nieuwsbrief Koningsspelen Nummer 09, 29 mei 2015 Inhoud Herdenking Verkeersexamen Nieuwe gymvloer Koningsspelen Jaardag Schoolreisje Avond-4-daagse

nieuwsbrief Koningsspelen Nummer 09, 29 mei 2015 Inhoud Herdenking Verkeersexamen Nieuwe gymvloer Koningsspelen Jaardag Schoolreisje Avond-4-daagse Inhoud Herdenking Verkeersexamen Nieuwe gymvloer Koningsspelen Jaardag Schoolreisje Avond-4-daagse Schoonmaakmiddag Zuukerfeest Sportdag groep 6-7-8 Afscheid OR-leden Rapportbesprekingen Evaluatie data

Nadere informatie

Zeilen. Koningsspelen. Agenda. 1 mei 2015

Zeilen. Koningsspelen. Agenda. 1 mei 2015 Zeilen 1 mei 2015 Na de vakantie, op maandag 11 mei, gaat groep 6B zeilen, groep 6A gaat op woensdag 13 mei zeilen. We vertrekken om 9.00 uur vanaf school, de kinderen moeten gewoon om 8.30 uur op school

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Vanuit de directie Uitwisseling Voor de groepen 7 zit de uitwisseling met de school uit Oostkamp er weer op. De kinderen hebben hele fijne en leerzame dagen gehad.

Nadere informatie

053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl. nr 35 Nieuwsbrief 1 mei 2015

053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl. nr 35 Nieuwsbrief 1 mei 2015 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl nr 35 Nieuwsbrief 1 mei 2015 Fruit op school Het is nog niet bekend welk fruit we na de mei vakantie krijgen. Afwachten

Nadere informatie

Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013

Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013 Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013 Beste ouder(s), Zoals u weet gaan de schooltijden veranderen. Vorig jaar wees een enquête uit dat ongeveer 60 % van de ouders de voorkeur geeft aan een rooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer: 16 Datum: 22-05-2015. Personele zaken Vakantierooster Lekker Fit Week Avond-4-daagse Project Geschiedenis Thuiswerk Lezen

Nieuwsbrief nummer: 16 Datum: 22-05-2015. Personele zaken Vakantierooster Lekker Fit Week Avond-4-daagse Project Geschiedenis Thuiswerk Lezen Nieuwsbrief nummer: 16 Datum: 22-05-2015 Personele zaken Vakantierooster Lekker Fit Week Avond-4-daagse Project Geschiedenis Thuiswerk Lezen Personele zaken Wij zijn bijzonder blij u te mogen zeggen dat

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs Nieuwsbrief januari 2019 In deze nieuwsbrief -open dagen voortgezet onderwijs -stuurgroep cultuur -aanmelding nieuwe leerlingen -koffiecafé - CITO veranderingen - Tevredenheidspeilingen -troost KOFFER

Nadere informatie

Infobulletin Prins Bernhardschool 2015/2016 no.10

Infobulletin Prins Bernhardschool 2015/2016 no.10 Chr. Basisschool Prins Bernhard Bernhardlaan 42, 9291 HP Kollum Tel. 0511-452089 Website: www.pbschool.nl Infobulletin Prins Bernhardschool 2015/2016 no.10 1. Playbackshow Op donderdag 7 april was het

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens Nieuwsflits 15 oktober 2015 Kalender: Agenda: 16 oktober t/m 23 oktober: Herfstvakantie vrijdag 23 oktober: Houtdorp vrijdag 23 oktober: Multisportevent 1 november: Peuter/kleuterkerk Maandag 2 november:

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

nieuwsbrief Typelessen Gerritsen Afscheid OR-leden Even voorstellen Nummer 10, 20 juni 2014 Inhoud

nieuwsbrief Typelessen Gerritsen Afscheid OR-leden Even voorstellen Nummer 10, 20 juni 2014 Inhoud Inhoud Typelessen Gerritsen Afscheid OR-leden Even voorstellen Goede doelen actie Jaardag Formatie Schoolreis Theaterdag Vakantierooster 2014-2015 Formatie Schoolkamp groep 6/7/8 Rapportbesprekingen Volgende

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Week 04: vrijdag 25 jan. groep 1 t/m 4 vrij Week 05: geen bijzonderheden Week 06: 5, 6 en 7 febr. Eindcito groep 8 vrijdag 8 febr. Carnavalsfeest 09.00 13.15

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2010

Nieuwsbrief april 2010 Openbare Basisschool Cornelis Jetses Jaargetijden 6 1109 AR Driemond telefoon: 0294-414370 e-mail:info@cjetses.nl www.cjetses.nl Nieuwsbrief april 2010 Agenda Zaterdag 24 april Geinloop Meivakantie 30

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

Infopunt 13 9 juni 2014

Infopunt 13 9 juni 2014 Infopunt 13 9 juni 2014 Heeft iedereen genoten van dit prachtige Pinksterweekend? Was het een gezellige kermis in ons mooie dorp Aartswoud? Wij zijn bezig met de laatste loodjes wat school betreft. Nog

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx.

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 1 januari 016 Jordaansingel 0. 781GP Haaksbergen. Tel. 03-71396. directie@piusx.eu Basisschool Pius X Luizencontrole Na de vakantie zijn de kinderen gecontroleerd op

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. CBS de Kinderkring bestaat dit jaar 150 jaar. En dat gaan we vieren!

Nieuwsbrief 18. CBS de Kinderkring bestaat dit jaar 150 jaar. En dat gaan we vieren! Nieuwsbrief 18 CBS de Kinderkring bestaat dit jaar 150 jaar. En dat gaan we vieren! Jubileumboek: Woubrugge 150 jaar Christelijk onderwijs 1864-2014 Verrassende terugblik naar de toekomst Woubrugge viert

Nadere informatie

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis 1 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. REDACTIE Rob van de Geer 3 3 rvdgeer@detandem.nl Op maandag tot 12:00 uur bereikbaar op school

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr april 2018

NIEUWSBRIEF. nr april 2018 NIEUWSBRIEF nr. 15 4 april 2018 In deze nieuwsbrief: - Koningsspelen - Mediatoren training - Stappenplan ongewenst gedrag - Avondvierdaagse - Schoolreis groepen 5 t/m 7 - Handje Helpen Belangrijke data:

Nadere informatie

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf:

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf: 4 april 2013 Na een koud, maar lang paasweekend zijn we begonnen met het laatste deel van het schooljaar. In de periode tot de meivakantie staat een aantal activiteiten op het programma: theoretisch en

Nadere informatie

Nieuwe schooltijden. Enquête (1 november tot 15 november)

Nieuwe schooltijden. Enquête (1 november tot 15 november) Nieuwe schooltijden Enquête (1 november tot 15 november) Elk kind moet volgens de wet in 8 jaar een minimum aantal uren onderwijs krijgen. De school ontvangt van het rijk geld op basis van dat aantal uren.

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Facebook: @ECTheoThijssen

Facebook: @ECTheoThijssen Facebook: @ECTheoThijssen Twitter: @ECThijssen In deze nieuwsbrief: nieuwsbrief MEI 2016 Studiereis Verkeersexamen Facebook Koffie/thee middag Betaling schoolreis/ kamp Ontdekdag Gezinscoach Studiereis

Nadere informatie

It Skiltsje. Nieuwsbrief OBS Thrimwalda. Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016

It Skiltsje. Nieuwsbrief OBS Thrimwalda. Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016 It Skiltsje Nieuwsbrief OBS Thrimwalda Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016 Jubileum Dinsdag 5 januari was ik 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Ik heb dit samen met mijn collega s en echtgenoot

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, 30 maart 2015

Nieuwsbrief 14, 30 maart 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 14, 30 maart 2015 Kind op maandag... 1 Avond4daagse... 2 Koffiemorgen 8 april... 2 Overblijf... 2 Pasen... 2 Project de Nieuwe Wildernis, afsluiting 31 maart... 3 Studiedag 7 april...

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Nieuwsbrief week 21 Dinsdag 19 mei 2015

Nieuwsbrief week 21 Dinsdag 19 mei 2015 Nieuwsbrief week 21 Dinsdag 19 mei 2015 Schoolreis 28 mei gaan de groepen 1 t/m 7 op schoolreis, groep 8 is die dag gewoon op school. Er komt een aparte brief met (rest)informatie. De groepen 1-2 gaan

Nadere informatie

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014 1 NIEUWSBRIEF 22 11-07-2014 Laatste nieuwsbrief 2013/2014 Alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Nog één week te gaan en dan gaan we genieten van de zomervakantie. Maar de week is goed gevuld.

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Kop. Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje AFSCHEID VAN GROEP 8. jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015

Kop. Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje AFSCHEID VAN GROEP 8. jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015 Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015 Beste ouders/verzorgers, Wat goed om er weer helemaal te zijn. Gezond en wel heb ik maandag de deur van de school

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 18 10-06-2014 In dit nummer: Website Facebook Informatieavond Personele

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019 Belangrijke data: 28 augustus AC vergadering (20.00-22.00 uur) 02 september Introductie ouderavond groepen 1 en 2 04 september Introductie ouderavond groepen 5 05 september

Nadere informatie

agenda belangrijk kleutergroepen lunchpakket mee tijdens schoolreis (pt. 1)

agenda belangrijk kleutergroepen lunchpakket mee tijdens schoolreis (pt. 1) agenda do. 2 juni schoolreis kleuters (pt. 1) ma. 13 juni spreekavond groep 1 en 7 (pt. 4) ma. 13 juni en do. 16 juni spreekavond groep 7 (pt. 5) ma. 27 juni t/m vr. 1 juli schoolkamp groep 8 (pt. 7) ma.

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Agenda. Berichten van de directie

Agenda. Berichten van de directie Nr. 20 vrijdag 16 juli 2015 Basisschool de Blinkerd, Troelstrastraat 13, 5344 GK Oss, 0412-691635, www.deblinkerd-oss.nl Agenda Vr. 17 juli: Studiedag team (alle kinderen zijn vandaag vrij). Ma. 20 juli:

Nadere informatie

Info week 11 12-03-2015

Info week 11 12-03-2015 Info week 11 12-03-2015 Donderdag fruitdag Iedere donderdag is het fruitdag! Dan verwachten wij dat alle kinderen voor de ochtendpauze een stuk fruit mee naar school krijgen. Dit is lekker en gezond!!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Inhoud week 35 1 SCHOOLREISJE 4 SEPTEMBER 2012

Inhoud week 35 1 SCHOOLREISJE 4 SEPTEMBER 2012 31-08-2012 nummer 03 Lijnbaan 317 2728AG Zoetermeer E-mail: info@debuut.unicoz.nl Tel.Hoofdgebouw:079-3422057 Website: www.unicoz.nl/debuut Inhoud week 35 1 Schoolreis 2 Schoolkamp groepen 8 3 Informatie

Nadere informatie

Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015

Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015 Algemene informatie Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015 Agenda 25 en 26 mei: Pinkstervakantie 2 juni: bezoek van de inspectie van het onderwijs 3 juni:

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Info 11. Datum: 24-3-2016

Info 11. Datum: 24-3-2016 Info 11 Datum: 24-3-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Met veel plezier stuur ik jullie de Info van maart. Vanochtend is het paasontbijt geweest, met een heel gezellige opening.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 januari 2017

Nieuwsbrief 20 januari 2017 Nieuwsbrief 20 januari 2017 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de negende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. 2016 2017 Inmiddels zijn wij met nieuwe energie en enthousiasme

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Schoolreisje gr. 1 t/m 6 Vrijdag

Nadere informatie