De Belastingdienst. De werkweek van. Meer weten? Kijk op werken.belastingdienst.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Belastingdienst. De werkweek van. www.werkenvoornederland.nl. Meer weten? Kijk op werken.belastingdienst.nl"

Transcriptie

1 De werkweek van De Belastingdienst Meer weten? Kijk op werken.belastingdienst.nl Heb je nog vragen? Stuur dan een naar Volg ons op Twitter en op LinkedIn via linkedin.com/company/belastingdienst Februari

2 De Belastingdienst is een organisatie waar op elk moment van de dag wat te doen is. We behandelen talloze aangiften. Betalen maandelijks voor miljoenen aan toeslagen uit. En zorgen met onze Douane dagelijks voor de vlotte in- en uitvoer van tonnen goederen. Het is heel simpel: Nederland kan niet zonder de Belastingdienst. En de Belastingdienst kan niet zonder professionele en gedreven medewerkers die dit allemaal mogelijk maken. In deze brochure geven we een kijkje in onze overvolle agenda en krijg je een idee van de verschillende werkgebieden binnen de Belastingdienst.

3 Met de modernste middelen fraude opsporen Werken bij de FIOD de opsporingsdienst van de Belastingdienst betekent een bijdrage leveren aan een fraudevrij Nederland. Want belasting ontduiken, fraude en economische delicten ondermijnen een rechtvaardige en integere samenleving. Daarom zijn we dag en nacht bezig met het opsporen van onrechtmatige en criminele activiteiten. Een rechercheur Je moet na je vooropleiding je opsporingsbevoegdheid halen. Dat doe je via een interne opleiding, die zes maanden duurt. Dan kun je rechercheur worden bij de FIOD. Spannend werk dat er echt toe doet. Voordat we gaan rechercheren, overwegen we zorgvuldig welke middelen we gaan gebruiken. Bijvoorbeeld het afluisteren van een telefoon of het inschakelen van een observatieteam. Financiële en digitale recherchetechnieken Wordt een zaak doorgezet, dan wordt een opsporingsteam samengesteld en begint het onderzoek. Daarbij worden zowel financiële als digitale recherchetechnieken gebruikt. Financieel recherchewerk betekent follow the money. We volgen de geldstromen die naar de fraudeur leiden. Bij digitale recherche gaat de FIOD de digitale snelweg op om verdachte zaken op te sporen. Met dezelfde geavanceerde technieken die de plegers van de delicten gebruiken. Kortom, een enerverende wereld. Werken binnen de FIOD is alleen weggelegd voor mensen met een échte drive om fiscale en andere financieel-economische delicten aan te pakken. Mensen die je midden in de nacht wakker kunt maken voor een inval. Mensen die goed kunnen samenwerken, nieuwsgierig en flexibel zijn en tegen spanning kunnen. De FIOD is het enige onderdeel van de Belastingdienst dat het de burgers niet makkelijker maakt. De mensen en bedrijven die met de FIOD te maken krijgen, zijn het stadium van voorlichting en samenwerking allang gepasseerd. Criminele Inlichtingen Eenheid Een speciale afdeling van de FIOD is de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE); een team van rechercheurs dat contact heeft met bijvoorbeeld anonieme informanten. De informatie die dat oplevert, wordt nagetrokken, waarna eventueel via een andere route aanvullende gegevens worden opgespoord. De meldingen vanuit de CIE zijn maar een klein deel van de totale dagelijkse informatiestroom. Een belangrijk deel van de meldingen komt via de Belastingdienst zelf, waaronder ook de Douane en Toeslagen. Verder komen meldingen binnen via toezichthouders, zoals de Autoriteit Financiële Markten, de Nederlandsche Bank en de Nederlandse Zorgautoriteit. Niet elke melding wordt een zaak voor de rechter. De officier van justitie maakt uiteindelijk de inschatting of een zaak juridisch kans van slagen heeft, beslist of er strafrechtelijk wordt vervolgd en welke middelen worden ingezet. Deze middelen zoals telefoontaps, het aanhouden of meenemen voor verhoor hebben grote impact. Daar gaan we dan ook zorgvuldig en verantwoord mee om. Een verdachte onderneming doorzoeken. Samen met de officier van justitie bij een bedrijf speuren naar bewijsmateriaal.

4 Met recht werken voor het algemeen belang Als jurist bij de Belastingdienst lever je een bijdrage aan een goed functionerende samenleving, waarin de regels worden nageleefd. Dat is belangrijk voor elke burger, elk bedrijf en elke overheidsinstantie. En ook voor de Belastingdienst, zeker gezien zijn cruciale functie als hoofdfinancier van Nederland. Juristen, ook met een niet-fiscale specialisatie, zijn dan ook onmisbaar bij de fiscus. De Belastingdienst kent een dagelijkse stroom aan fiscaal-juridische vraagstukken. Daarnaast hebben we zoals elke grote organisatie te maken met een groot aantal andersoortige juridische zaken. Dus werken er ook veel nietfiscale juristen, zoals juristen gespecialiseerd in Europees recht of civiel recht. Tot op de bodem Het interessante van werken als jurist bij de fiscus is dat het zich nooit beperkt tot één rechtsgebied. Het is altijd breder dan dat. Ook krijgen onze juristen de kans om zaken tot op de bodem uit te zoeken. Erg belangrijk bij het aanpakken van bijvoorbeeld fraude. Veel van deze juristen houden zich bezig met zaken als belastingheffing en -invordering volgens een andere, niet-fiscaal-juridische route. En bijvoorbeeld met het implementeren van regelgeving vanuit Brussel. Maar ook met het opstellen of beoordelen van inkoopcontracten of arbeidsrechtelijke kwesties. Het werk als jurist bij de Belastingdienst is niet alleen inhoudelijk breed als het gaat om diver siteit, ook qua belang en omvang van de zaken is er veel variëteit. Van EU-lidstaten tot aan individuele burgers. Van een verweerschrift voor een casus die gaat over relatief geringe bedragen tot een procedure in de vastgoedsector met een belang van 200 miljoen. Internationale samenwerking Internationale samenwerking wordt steeds belangrijker. Dus komen onze juristen ook steeds vaker over de grens. Bijvoorbeeld om internationale bijeenkomsten bij te wonen over de invoering van Europese richtlijnen. Het is een breed en veelzijdig palet aan werkzaamheden. En dat binnen een organisatie waar actuele kwesties of acute incidenten die snel moeten worden opgelost, worden afgewisseld met structurele thema s. Voor juristen met vrijwel elk specialisme is de Belastingdienst dan ook een ideale werkgever. Procederen tegen een belastingadviseur in een zaak waarin onjuist is geadviseerd over btw-afdracht. Een jurist Ik werk bij de afdeling invordering. De afdeling waar de zaken terechtkomen van belastingplichtigen die niet kunnen of willen betalen. Dat is overigens slechts ongeveer 3% van de gevallen. Inhoudelijk erg interessant. Ik ben voortdurend bezig diverse belangen tegen elkaar af te wegen. Je moet je grondig verdiepen in elke zaak.

5 Audits en overleggen het klokje rond Accountants bij de Belastingdienst zijn gewone accountants die buitengewoon werk doen. Ze beoordelen door andere accountants opgestelde financiële stukken, zoals de jaarrekening. Ze verzamelen input voor het behandelteam. Kijken of bedrijven zich houden aan gemaakte afspraken. Duiken in de boeken als ergens een vermoeden is van fraude of andere misstanden. En ze worden in uiteenlopende situaties als rekenmeester ingeschakeld. Een interessante mix aan taken en verantwoordelijkheden dus, die wordt uitgevoerd door ruim 700 accountants. In grote lijnen is het werk van een accountant binnen de Belastingdienst in twee categorieën op te delen. Er is de klassieke, controlerende rol. En er zijn de accountants die de rol van klantcoördinator vervullen. Deze verschillende rollen liggen in elkaars verlengde, maar er is natuurlijk ook sprake van overlap. Een accountant Na mijn vwo heb ik het duale traject van de Belastingdienst gedaan. Daarbij studeerde ik aan Nyenrode, terwijl ik tegelijkertijd op een Belastingdienstkantoor werkte. Wat ik leerde, kon ik meteen toepassen in de praktijk. Inmiddels werk ik bij de unit Handel, Bouw en Industrie. Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik bij veel verschillende bedrijven over de vloer kom. Zo n 70% van mijn tijd werk ik op locatie. Veel buiten de deur In de praktijk komt het erop neer dat onze accountants veel buiten de deur werken. Of het nu gaat om controle bij een kwekerij, het voeren van gesprekken, overleggen over procedures, controleren van administraties of spannende zaken als het meegaan met een nachtelijke inval. Onze accountants krijgen alle ruimte om te laten zien wat ze kunnen. En door het populaire duale leertraject zijn er veel jonge accountants binnen de organisatie. Zij starten meteen na hun vooropleiding met de opleiding Accountancy en combineren dat met een baan bij de Belastingdienst. Vertrouwen als uitgangspunt Omdat het ondoenlijk is om alle Nederlandse bedrijven elk jaar te controleren, wordt er veel met steekproeven gewerkt. Er zijn allerlei manieren ontwikkeld om het gehele proces zo goed mogelijk te laten verlopen en fraude en misbruik aan te pakken. Maar vertrouwen en de wens om zo veel mogelijk samen te werken met de diverse organisaties en branches, vormen het uitgangspunt. Gelukkig willen de meesten vanuit zichzelf óók zo goed mogelijk aan hun fiscale verplichtingen voldoen. Zij zijn compliant zoals dat heet. Hetgeen betekent dat bijvoorbeeld gewerkt kan worden volgens het principe van horizontaal toezicht, op basis van vertrouwen. Overleggen met een afvaardiging van de branche-organisatie over een convenant om procedures te versoepelen.

6 Op verantwoorde wijze miljarden per jaar uitbetalen Toeslagen zijn er voor de kinderopvang, zorg en huur. Ook het kindgebonden budget valt eronder. Het is een onderdeel dat binnen de Belastingdienst een bijzondere plek inneemt. Want het is een onderdeel van de Belastingdienst dat bedragen uitkeert, in plaats van int. En niet zomaar bedragen; bij elkaar opgeteld gaat het jaarlijks om miljarden. afspraken te maken over gegevens uitwisseling. En ook met andere instellingen en bedrijven. Denk daarbij aan kinderdag verblijven, woning- bouwcorporaties, particuliere verhuurders en zorgverzekeraars. Een van de redenen voor die samenwerking is dat Toeslagen voor het toekennen van de aanvragen en het aanpakken van misbruik voor een deel afhankelijk is van anderen. Van verhuurders Al die miljarden worden uitgekeerd door een organisatie van ongeveer 600 vaste medewerkers, die grotendeels werken vanuit grote kantoren in Utrecht, Den Haag en Heerlen. De middelen hiervoor komen van de begrotingen van verschillende ministeries. Met die ministeries wordt nauw samengewerkt. Net als met andere onderdelen van de Belastingdienst. Met name op het gebied van inkomstenbelasting. Daarnaast is er veel overleg met gemeenten, bijvoorbeeld om Bespreking met een gemeentelijk afdelingshoofd. Kijken hoe de gegevens van inwoners die recht hebben op toeslag het best kunnen worden aangeleverd. bijvoorbeeld. Die hebben namelijk informatie over de hoogte van de huren. En kinderdagverblijven kunnen vertellen hoeveel uren kinderopvang er zijn geweest en tegen welke kosten. Door zorgvuldig te werken, zorgen de medewerkers van Toeslagen ervoor dat mensen krijgen waar ze recht op hebben. Uiteraard speelt ICT ook hier een grote rol. Zo kunnen burgers op internet via MijnToeslagen 24 uur per dag toeslagen aanvragen, wijzigen of stoppen. Verscheidenheid aan taken De mensen die werken bij Toeslagen hebben een grote verscheidenheid aan taken. Zoals het verwerken van de massale stroom aanvragen en alles wat daarbij komt kijken. Maar ook het beantwoorden van individuele vragen die binnenkomen bij de BelastingTelefoon. Of het afhandelen van bezwaarschriften en het voeren van procedures. Het belang van het werk is groot. Veel mensen kunnen niet rondkomen zonder de toeslagen waar ze recht op hebben. Het vraagt om betrokken en verantwoordelijke medewerkers, die klantgericht denken en eventuele problemen snel kunnen oplossen. Een medewerker Toeslagen Zonder ons zouden veel mensen financieel in de problemen komen. Snelheid en dienstverlening zijn erg belangrijk. Aanvragen controleren we voortdurend bij marktpartijen. En uiteraard met onze collega s binnen andere onderdelen van de Belastingdienst. Dankzij de moderne techniek gaat dat gelukkig vaak razendsnel.

7 ICT-systemen monitoren ICT is niet meer weg te denken bij de Belastingdienst. Mainframes en krachtige servers houden een van de grootste databases van Europa in de lucht. Die zijn wij continu aan het monitoren en optimaliseren. Voor de vooringevulde aangifte moet een groot aantal koppelingen worden gelegd. Met interne én externe databases. Er zit een enorm complexe techniek achter. De kunst van ons werk is te zorgen dat de klant daar niets van merkt. Bij ICT werken we continu aan optimalisatie. Het kernwoord is verhogen: verhogen van productiviteit. Maar ook verhogen van de tevredenheid van de medewerkers die op onze infrastructuur werken. En als belangrijkste: het verhogen van de tevredenheid van de belastingplichtige en toeslaggerechtigde.

8 Als ICT er bij de Belastingdienst werk je in een omgeving die veel vraagt van de ontwerpers, ontwikkelaars, testers en andere medewerkers. Specialisten die de nieuwste ICT-kennis in huis hebben en weten toe te passen voor burgers en bedrijven. Maar ook mensen zonder een 9-tot-5-mentaliteit die goed kunnen samenwerken en out of the box kunnen denken. Steeds slimmer gebruikmaken van ICT De ICT van de Belastingdienst zorgt er mede voor dat ruim 18 miljoen burgers en ondernemers hun financiële verplichtingen zo makkelijk mogelijk kunnen voldoen. En ook dat de medewerkers van de Belastingdienst hun werk optimaal kunnen doen. Het geavanceerde ICT-bedrijf van de Belastingdienst draait daarvoor dag en nacht. Een applicatieontwikkelaar Als ICT er bij de Belastingdienst werk ik in een omgeving die voortdurend in beweging is. Door veranderende wetgeving en razendsnelle ontwikkelingen is er weleens sprake van tijdsdruk. Maar er is ook voldoende gelegenheid voor research en development. Een van de grootste databases van Europa We maken gebruik van onder andere een van de grootste databases van Europa, zeer krachtige mainframes en talloze servers. Deze systemen en databases zorgen ervoor dat alle andere ICT-toepassingen continu in de lucht zijn en worden doorontwikkeld. Heel belangrijk daarbij is een gedegen beveiliging en back-up van alle gegevens. Een mooiere klus op ICT-gebied is moeilijk voor te stellen. Werken bij de Belastingdienst als ICT er betekent niet alleen werken in een unieke omgeving; het biedt medewerkers ook de mogelijkheid om een veelzijdige carrière op te bouwen. Zo is er veel ruimte voor het volgen van cursussen en opleidingen. En voor coaching door ervaren collega s. Een applicatie bouwen. Een proces waarbij veel partijen zijn betrokken. ICT zorgt ervoor dat jaarlijks miljoenen aangiften kunnen worden gedaan en verwerkt. Dat talloze toeslagen worden aangevraagd en uitgekeerd. Dat de BelastingTelefoon goed kan functioneren en dat de Douane de goederenstroom kan controleren. En nog veel meer. Nog maar 15 jaar geleden kon je alleen schriftelijk aangifte doen. Toen kwam de aangiftediskette en daarna de elektronische aangifte. En nu is er de vooringevulde aangifte. Allemaal ICT-toepassingen die het leven voor burgers en bedrijven stukken makkelijker maken. 24 uur per dag, 7 dagen per week Dat vraagt om een grote en soepel draaiende organisatie die 24 uur per dag en 7 dagen per week in bedrijf is. Met deskundige ICT-medewerkers, die met name in Apeldoorn werken. Daar worden de applicaties ontworpen, gebouwd en getest en worden het beheer en de exploitatie van alle systemen verzorgd. Een plezierige, moderne werkomgeving op een centrale plek.

9 Dag en nacht toezicht op internationale goederenstromen Nederland is dé toegangspoort tot Europa. Met onder andere Rotterdam als een van de grootste havens ter wereld, Schiphol als grote, internationale luchthaven, ons uitgebreide wegennetwerk en de Betuwelijn richting het Ruhrgebied. Jaarlijks verwerken we 25% van de totale invoer van de Europese Unie. Samen met onze export is het een belangrijke pijler van onze economie. Om alle in-, door- en uitvoer van goederen in goede banen te leiden, werken enkele duizenden douanemedewerkers dagelijks de klok rond. Het is ook hun taak om zaken als verdovende middelen, wapens, besmette en bedreigde dieren en nagemaakte goederen uit de gigantische goederenstroom te vissen. Overleg met een chauffeur om te zorgen dat hij snel met zijn vracht de weg op kan. Het begeleiden van speurhonden. En het maken van afspraken met alle bedrijven die zich bezighouden met het internationale handelsverkeer. Dat laatste is kenmerkend voor hoe de Douane tegenwoordig werkt; bedrijven die bewezen hebben dat hun processen op orde zijn, worden op basis van dat vertrouwen gefaciliteerd om de in-, door- of uitvoer zo soepel mogelijk te laten verlopen. Scannen bij 60 km/uur Om Nederland interessant te houden als in- en doorvoerland is de Douane continu bezig sneller, efficiënter en doeltreffender te werken. Een mooi voorbeeld hiervan is het gebruik van een X-rayscan voor containertreinen bij de Rotterdamse haven. Een geavanceerde installatie waar een trein met 60 km/uur doorheen kan rijden, waarbij pijlsnel een analyse kan worden gemaakt. Zo is de Douane voortdurend op zoek naar vooruitstrevende oplossingen. Een interessante werkgever voor gemotiveerde mensen. En voor mensen die willen samenwerken; met het bedrijfsleven én met andere overheidsorganisaties. Een klantmanager Mijn klanten zijn diverse bedrijven in het havengebied. Ik ben samen met mijn collega s verantwoordelijk voor alles wat met hen te maken heeft. Van het verlenen van een vergunning of certificaat en het begeleiden van startende ondernemingen tot het monitoren van bedrijven. Douanewerk is afwisselend werk met een internationaal tintje, dat dag en nacht doorgaat. Het blijft mensenwerk Onze medewerkers zitten verspreid over het hele land. De meesten werken echter in de grote havens en op Schiphol. Het douaneproces is zo veel mogelijk geautomatiseerd. Maar een belangrijk deel blijft mensenwerk. Er is dan ook een grote verscheidenheid aan functies, op strategisch en uitvoerend niveau. Al die functies zijn onmisbare schakels voor een zo snel en soepel mogelijk lopend geheel. Van het invoeren van de gegevens van goederen die net zijn binnengekomen tot het vrijgeven van goederen voor vertrek. Maar ook het inschatten van de risico s van een lading en de fysieke controle ervan.

10 Burgers en bedrijven zelfredzaam maken bij hun fiscale zaken Fiscalisten zijn de spil van de Belastingdienst. Een spil waar alle vakkennis samenkomt en die nodig is om burgers en bedrijven van dienst te zijn en de belastingwetgeving op een goede en rechtvaardige manier uit te voeren. Veel fiscalisten bij de Belastingdienst zijn inspecteur en hebben zo een cruciale rol bij het Net als accountants en juristen zijn er ook fisca- listen met een leidinggevende rol (teammanager). Of als klantcoördinator, die algemeen aanspreek- heffen, innen en controleren van belastingen. Maar ze zijn overal binnen de organisatie te vinden. Als behandelaar van bezwaar- en beroepschriften bijvoorbeeld. Of als ontvanger, die niet gaat over het vaststellen van de hoogte van de te betalen belastingen, maar het innen ervan. punt is voor alle fiscale zaken van een bepaalde scheelt veel uitzoekwerk of opzoeken van oude onderneming. Een belangrijke functie, zeker documenten achteraf. En de klant weet direct als het gaat om horizontaal toezicht, wat steeds waar hij aan toe is. belangrijker wordt. Echt inhoudelijk bezig zijn Door dit horizontale toezicht verschuift het Een veelgehoorde reden om als fiscalist of fiscaal zwaartepunt van het einde van een aangiftetraject steeds meer naar het begin. te gaan, is dat het zo razend interessant is. econoom bij de Belastingdienst aan de slag Terwijl vroeger de controle van een aangifte Fiscalisten bij bedrijven of belastingadviseurs centraal stond, kijken we nu veel meer naar het zijn vaak bezig met dezelfde materie, en worden proces en hoe een organisatie zich gedraagt. ook geacht acquisitie te plegen. Als je echt inhoudelijk bezig wilt zijn, is er geen betere plek Bij alles wat we doen, willen we steeds meer in denkbaar dan bij de Belastingdienst. Daar vind je de actualiteit werken: zo worden fiscale kwesties een oneindige stroom complexe en interessante afgehandeld op het moment dat ze spelen. Dat fiscale vraagstukken. Een fiscalist Als inspecteur bij het team Vastgoed werk ik binnen een spannende branche. Veel bedrijven voldoen vrijwillig aan hun belastingverplichtingen. Daarmee kunnen we goed samenwerken. Helaas zijn er ook bedrijven die zich niet aan de regels houden. Als je samen voorkomt dat deze bedrijven onder hun verplichtingen uitkomen, geeft dat een goed gevoel. Voorlichting geven aan een groep startende ondernemers over de fiscale zaken waarmee ze te maken krijgen.

11 BelastingTelefoon In een drukke periode rinkelt de BelastingTelefoon wel keer per dag. Het overgrote deel van de vragen kunnen we direct afhandelen. Ruimere openingstijden zijn een mooi voorbeeld van het de mensen makkelijker maken. Want in maart, wanneer de meeste mensen aangifte doen, is de BelastingTelefoon op vrijdag langer bereikbaar en ook zaterdag overdag geopend. Ook zijn we tegenwoordig via sociale mediakanalen als Twitter, Facebook en communities te bereiken. De BelastingTelefoon heeft één centraal nummer. Het welbekende Maar mijn collega s zitten verspreid over het hele land. Letterlijk van Groningen tot Heerlen.

12 Wil je op de hoogte blijven van de mogelijkheden? Kijk dan op werken.belastingdienst.nl of volg het bedrijfsprofiel voor stagiairs op LinkedIn. De Belastingdienst is een fantastische stageplek en misschien wel mijn toekomstige werkgever. Stages en traineeships: werken, leren en excelleren De Belastingdienst vindt stages en traineeships belangrijk. Niet alleen omdat het een manier is om nieuw talent goed te leren kennen en daarna een carrière binnen de Belastingdienst te bieden, maar ook omdat we het als onze verantwoordelijkheid zien om jonge talenten een kans te geven ervaring op te doen in de praktijk. Het aanbod aan stages en traineeships binnen de Belastingdienst is gevarieerd. Er zijn vacatures op zowel mbo- en hbo- als wo-niveau. Daarbij gaat het vooral om studenten met een financieel- administratieve, fiscale, juridische, economische of ICT-gerelateerde studierichting. Ook studenten van de mbo-opleiding Handhaving en Toezicht kunnen bij ons stage lopen. Belangrijk werk voor Nederland Als je deze brochure doorleest, wordt het al gauw duidelijk wat het voordeel van een stage of traineeship bij de Belastingdienst is. We zijn een grote organisatie die belangrijk werk doet voor Nederland. Er zijn stages en traineeships op verschillende niveaus en voor meerdere studiejaren. Je kunt je binnen elk vakgebied verder ontwikkelen en stappen maken. Bovendien is de Belastingdienst op diverse plekken in het land gevestigd. Een trainee bij de Landelijke Toezichtorganisatie van de Belastingdienst De Belastingdienst blijkt een nog interessantere organisatie dan ik altijd al dacht. Het werk gaat veel verder dan het controleren van aangiften. Ik houd me onder andere bezig met het opzetten van een handhavingstraject. We zoeken naar de meest effectieve en efficiënte aanpak voor een specifieke doelgroep. Hierbij baseren we ons op verschillende wetenschappelijke disciplines, zoals de psychologie, sociologie en intelligence.

13 Controle Schiphol Bagage moeten we screenen op illegale of gevaarlijke spullen. Snelheid en klantvriendelijkheid staan daarbij voorop. We willen toch een visitekaartje van Nederland zijn. De Douane is voortdurend op zoek naar vooruitstrevende manieren om illegale zaken aan te pakken. Een mooi voorbeeld is onze geldhond. Die is getraind om inkt te ruiken en wordt ingezet om geldsmokkel tegen te gaan. Per vlucht wordt een risicoanalyse gemaakt. Op basis daarvan worden vrachtplaten geselecteerd voor controle. Bij vluchten uit landen met een verhoogd risicoprofiel worden alle goederen gescand.

14

De Belastingdienst. De werkweek van. www.werkenvoornederland.nl. Meer weten? Kijk op werken.belastingdienst.nl

De Belastingdienst. De werkweek van. www.werkenvoornederland.nl. Meer weten? Kijk op werken.belastingdienst.nl De werkweek van De Belastingdienst Meer weten? Kijk op werken.belastingdienst.nl Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar werken@belastingdienst.nl Volg ons op Twitter via @BDcarriere en op LinkedIn

Nadere informatie

De Belastingdienst in 24 uur

De Belastingdienst in 24 uur Meer weten? Kijk op www.belastingdienst.nl/werken of www.werkenvoornederland.nl De Belastingdienst in 24 uur Heb je nog vragen over werken bij de Belastingdienst? Stuur dan een e-mail naar werken@belastingdienst.nl

Nadere informatie

FIOD. Aansprekend opsporen

FIOD. Aansprekend opsporen FIOD Aansprekend opsporen 23 Inhoud Preventie en opsporing De organisatie Samenwerken tegen fraude Bijzondere Opsporingsdiensten 4 6 7 7 Van fraudemelding tot onderzoek en vervolging Stap 1: Meldingen

Nadere informatie

Horizontaal toezicht. Samenwerken vanuit vertrouwen

Horizontaal toezicht. Samenwerken vanuit vertrouwen Horizontaal toezicht Samenwerken vanuit vertrouwen 12345 "Bij gaat het om wederzijds vertrouwen tussen belastingplichtige en Belastingdienst, het scherper naar elkaar aangeven wat ieders verantwoordelijkheden

Nadere informatie

ZELFSTANDIG MAAR NIET ALLEEN Als adviseurs opereren de accountants, juristen en fiscalisten van de Scheers Groep volledig zelfstandig.

ZELFSTANDIG MAAR NIET ALLEEN Als adviseurs opereren de accountants, juristen en fiscalisten van de Scheers Groep volledig zelfstandig. GROOT BOEK REKENEN EN REDENEREN Mensen maken cijfers en letters. De Scheers Groep maakt er getallen en woorden van. Doortimmerd en doordacht. Het samenwerkingsverband van de Scheers Groep bundelt een schat

Nadere informatie

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen ik ga voor de academie voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of een marketingmedewerker.

Nadere informatie

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline.

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline. BUSINESS CASE Exact Online MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING De 5 tips van Marc Vosse www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY DE 5 TIPS VAN MARC VOSSE Voor

Nadere informatie

Bijeenkomst 9. Kerntaken van de Douane. Strategische doelen van de douane. VGEM Algemeen. Stoppen niet gewenste goederen tegenhouden

Bijeenkomst 9. Kerntaken van de Douane. Strategische doelen van de douane. VGEM Algemeen. Stoppen niet gewenste goederen tegenhouden Bijeenkomst 9 VGEM Algemeen Kerntaken van de Douane Stoppen niet gewenste goederen tegenhouden Bewaken juiste toepassing van de wetgeving bewaken Heffen en innen heffen en innen van de belastingen Innoveren

Nadere informatie

Trots in beeld Het Centrum voor ICT van de Belastingdienst (B/CICT) in Apeldoorn ontwikkelt, beheert en controleert de volledige automatisering van

Trots in beeld Het Centrum voor ICT van de Belastingdienst (B/CICT) in Apeldoorn ontwikkelt, beheert en controleert de volledige automatisering van Trots in beeld Trots in beeld Het Centrum voor ICT van de Belastingdienst (B/CICT) in Apeldoorn ontwikkelt, beheert en controleert de volledige automatisering van de Belastingdienst. B/CICT is daarmee

Nadere informatie

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen ga jn mi n ka l wi t wa t wa en zi et g at we we La n ge ei ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan

Nadere informatie

Horizontaal toezicht met fiscaal dienstverleners in het MKB

Horizontaal toezicht met fiscaal dienstverleners in het MKB Horizontaal toezicht met fiscaal dienstverleners in het MKB Inhoud Organisatie Belastingdienst Wat is horizontaal toezicht? Aanleiding en doel horizontaal toezicht Diverse vormen van horizontaal toezicht

Nadere informatie

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening JURIDISCHE DIENSTVERLENING ED 5-14 Graafschap College Opleidingen Juridische dienstverlening 2014-2015 Jouw advies helpt mensen verder Ben je hulpvaardig en kun je goed met mensen omgaan? Lijkt het je

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

Franjeloze kwaliteit Gespecialiseerd kantoor Internationale netwerken

Franjeloze kwaliteit Gespecialiseerd kantoor Internationale netwerken Werken bij Lexence Wanneer je aan het begin staat van je carrière wil je graag weten welk kantoor het beste bij je ambitie- en ontwikkelingsniveau past. Ieder kantoor is anders. Bij de meeste kantoren

Nadere informatie

Ons kantoor. www.mudifin.nl

Ons kantoor. www.mudifin.nl 0 UW ONDERNEMING Ons kantoor In 2004 hebben wij, Ingrid en Michael Muyres, Mudifin opgericht. Inmiddels is ons kantoor uitgegroeid tot een full service organisatie op financieel en fiscaal gebied. Samen

Nadere informatie

HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT

HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT Exact Online CASE STUDY HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT En daarna dat van ondernemers Onze branche staat

Nadere informatie

Snel op weg naar de (digitale) rechtbank van 2016

Snel op weg naar de (digitale) rechtbank van 2016 Snel op weg naar de (digitale) rechtbank van 2016 Paul Aantjes MBA Marketing Manager Zakelijke Dienstverlening Inhoudsopgave 1. Omgeving Nederlandse advocatuur, uitdagingen 2013! 2. Visie orde van Advocaten

Nadere informatie

Ook zo toe aan een oplossing?

Ook zo toe aan een oplossing? Ook zo toe aan een oplossing? Zit het jou ook niet lekker: die verjaringsdossiers op je bureau? Of ben je in een vervelend conflict verzeild geraakt over grond? Wil je op een snelle en goedkope manier

Nadere informatie

IT diensten op maat...

IT diensten op maat... IT diensten op maat... Even voorstellen. Interforce B.V. is een jong, dynamisch, kleinschalig automatisering- en dienstverlenend bedrijf van gedreven, klantgerichte en creatieve professionals, die stuk

Nadere informatie

We know it takes a teamplayer to win. Tijdelijke professionals duurzame resultaten

We know it takes a teamplayer to win. Tijdelijke professionals duurzame resultaten We know it takes a teamplayer to win Tijdelijke professionals duurzame resultaten RSM WMV Interim services 2/3 RSM WMV / Interim Services In de professionele interim-markt is er nadrukkelijk behoefte aan

Nadere informatie

PE,PEPP en Samen Werken

PE,PEPP en Samen Werken PE,PEPP en Samen Werken Permanente Educatie Platform voor Pedagogische Professionals Begeleiding, Ondersteuning, Tijd en Moeite 15-10-2015 Alex Cornellissen Kleine Ikke lid AGOOP 1 Permanente Educatie

Nadere informatie

Opvang na uw uitzending. Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk Werk

Opvang na uw uitzending. Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk Werk Opvang na uw uitzending Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk Werk Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk werk helpt iedereen binnen of direct rondom Defensie met problemen die voortkomen uit het werk.

Nadere informatie

BESPAAR OOK SERIEUS OP UW ACCOUNTANTS- KOSTEN

BESPAAR OOK SERIEUS OP UW ACCOUNTANTS- KOSTEN BESPAAR OOK SERIEUS OP UW ACCOUNTANTS- KOSTEN DE DIENSTEN VAN HET KUBUS PAKKET Belasting betalen en de administratie goed bijhouden hoort er voor elke ondernemer gewoon bij. Gelukkig wordt ondernemen een

Nadere informatie

EXPERTS MET KARAKTER

EXPERTS MET KARAKTER EXPERTS MET KARAKTER KANSEN BENUTTEN? EERST ZIEN, DAN SCHAKELEN Tempo-Team is specialist in flexibele arbeid. Door onze koppeling van commercieel denken en een sterke betrokkenheid, zijn we al 35 jaar

Nadere informatie

Financials met Meerwaarde

Financials met Meerwaarde Financials met Meerwaarde Bien Sûr Recruitment 2016 Bien Sûr Recruitment FINANCIELE KERNFUNCTIES Proactief financieel management en een alert risicomanagement is een dwingende noodzaak voor elke organisatie.

Nadere informatie

Datum 3 oktober 2014 Onderwerp Berichtgeving over verzamelen gegevens door Belastingdienst en uitwisselen met andere overheidsinstanties

Datum 3 oktober 2014 Onderwerp Berichtgeving over verzamelen gegevens door Belastingdienst en uitwisselen met andere overheidsinstanties 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directie en Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH

Nadere informatie

Hoe AMBITIEUS. Werken bij Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het.

Hoe AMBITIEUS. Werken bij Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het. Hoe AMBITIEUS kun jij zijn? Werken bij Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het. Hoe confronterend kun jij zijn? Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het. Adviseren is soms ook confronteren. De kunst is om

Nadere informatie

ZZP-pakket boekhouden online.

ZZP-pakket boekhouden online. ZZP-pakket boekhouden online. Wij bieden de volgende pakketten voor de ZZP-er en/of freelancer - ZZP-er online (Basis) - ZZP-er compleet pakket (Meekijkabonnement +) - ZZP-er totaal pakket (Online +) De

Nadere informatie

Convenant Franchise Supermarkten uitgelegd

Convenant Franchise Supermarkten uitgelegd Belastingdienst Convenant Franchise Supermarkten uitgelegd Deze informatie is bedoeld voor franchisenemers die willen deelnemen aan het convenant Franchise Supermarkten. Die deelname is van betekenis voor

Nadere informatie

Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft?

Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft? Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft? Netwerkbedrijf Endinet, de werkgever met energie Maar liefst 416.000 klanten in Zuidoost Brabant krijgen via kabels en leidingen van Endinet stroom

Nadere informatie

Lesbrief Iedereen betaalt belasting

Lesbrief Iedereen betaalt belasting Lesbrief Iedereen betaalt belasting inleiding Iedereen betaalt belasting» waar komt het geld vandaan?» waar gaat het geld naar toe?» nederland, europa en de wereld» Iedereen betaalt belasting 1 Iedereen

Nadere informatie

Dan zijn wij op zoek naar u!

Dan zijn wij op zoek naar u! Bent u een gedreven ondernemer en wilt u een franchise bedrijf starten? Dan is dit de kans om uw eigen makelaarskantoor te starten onder het onderscheidende en innovatieve franchiselabel van De Huurwoning

Nadere informatie

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee verbind jezelf aan Cofely sprak me aan omdat ze behalve technisch ook qua duurzaamheid vooroploopt. En haar ambities omzet in concrete producten voor klanten. Zo heb ik tijdens mijn traineeship een Energie

Nadere informatie

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden SAMIRA KIEST ICT 1 ICT is continu in ontwikkeling. Vraagt om mensen die goed kunnen samenwerken En die dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden naar hbo. Veel banen. Nu en in de toekomst. 2

Nadere informatie

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE Exact Online CASE STUDY ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY INZICHT DELEN OM TE GROEIEN JOINSON & SPICE is druk.

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT Exact Online CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY GROEI DOOR PROACTIEF ADVIES Het gaat goed bij Joanknecht & Van Zelst: dit Eindhovens

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT

WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT De recessie loopt ten einde. De markt trekt aan en het aantal vacatures

Nadere informatie

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Inleiding Ik schrijf dit plan vanwege het feit dat ik een eenmansbedrijf op wil gaan starten in de webdesign branche en dit omdat ik de laatste

Nadere informatie

Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen

Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen Blömer accountants en adviseurs Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen Als professional op het gebied van accountancy en fiscale advisering zijn we u graag van dienst. Deskundig en betrokken

Nadere informatie

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was.

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. Benjamin Plant student Aardrijkskunde Ik weet wat ik wil Het leukste moment van mijn stage is wanneer leerlingen mij uit zichzelf aanspreken

Nadere informatie

Projectplan Pak je Kans Flevoland

Projectplan Pak je Kans Flevoland Projectplan Pak je Kans Flevoland Inhoudsopgave 1. Inleiding en achtergrond... 4 2. ProjectPak je Kans... 6 2.1 Doelgroep... 6 2.2 Doel... 6 2.3 Inhoud project... 6 Projectplan Pak je Kans 2014-2015 2

Nadere informatie

ICT projecten Belastingdienst. de aanpak van projecten en het toezicht erop ontwikkelen zich. Willy Rovers. 11 november 2016

ICT projecten Belastingdienst. de aanpak van projecten en het toezicht erop ontwikkelen zich. Willy Rovers. 11 november 2016 ICT projecten Belastingdienst de aanpak van projecten en het toezicht erop ontwikkelen zich Willy Rovers 11 november 2016 Belastingdienst Belastingen We innen namens de overheid belastinggeld. 11,2 miljoen

Nadere informatie

Meer dan kennis alleen. Next

Meer dan kennis alleen. Next Meer dan kennis alleen Next Ambitie Uitdaging Ontwikkeling Shift Ambitie Een ambitieus accountantskantoor heeft meer in huis dan alleen kennis van zaken. Bij Horlings dagen we elkaar voortdurend uit om

Nadere informatie

Orde en Veiligheid 2016/2017

Orde en Veiligheid 2016/2017 novacollege.nl/ordeveiligheid Beveiliging Handhaving Orde en Veiligheid 2016/2017 Mijn droom is om forensisch rechercheur te worden. Door tv-programma s als CSI kwam ik op het idee. Ik ben me gaan verdiepen

Nadere informatie

Wij geloven dat je leven leuker is als je je eigen keuzes maakt.

Wij geloven dat je leven leuker is als je je eigen keuzes maakt. Wij geloven dat je leven leuker is als je je eigen keuzes maakt. Wij vinden dat de overheid zich daarom minder met jou moet bemoeien en dat bedrijven minder invloed moeten hebben. Wij willen de overheid

Nadere informatie

Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche

Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche Wat is payrolling? Bij het runnen van een bedrijf komt veel kijken. Alleen al de inzet van personeel levert een hoop extra werk en administratieve rompslomp

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

AviAtion Logistics 2011-2012

AviAtion Logistics 2011-2012 AviAtion Logistics 2011-2012 T TECHNIEK Aviation Logistics 2011-2012 Aviation Logistics: Slimme organisatie op de grond en in de lucht. De luchtvaart is een dynamische wereld. Het op vluchtschema laten

Nadere informatie

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL !CCEPTå!UTOMATISERING 3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL - / / ) %æ#) * & %2 3 De boeken bijhouden in een mooie, moderne en snelle omgeving? Accept Financieel is dé complete software voor iedere

Nadere informatie

Toespraak minister Hirsch Ballin bij oprichting Platform Internetveiligheid op 8 december 2009. Dames en heren,

Toespraak minister Hirsch Ballin bij oprichting Platform Internetveiligheid op 8 december 2009. Dames en heren, Toespraak minister Hirsch Ballin bij oprichting Platform Internetveiligheid op 8 december 2009 Dames en heren, Goed dat we hier bijeen zijn om het Platform Internetveiligheid op te richten. Ik ben blij

Nadere informatie

WERKBOX WERKT MET JE MEE

WERKBOX WERKT MET JE MEE WERKBOX WERKT MET JE MEE Altijd je kantoor bij DE HAND Het Nieuwe Werken. We horen er veel over. Het staat voor slim en effectief werken. Voor het werken van nu dus. Wat betekent het in de praktijk? Flexibiliteit.

Nadere informatie

ZET UW TALENT IN BEWEGING

ZET UW TALENT IN BEWEGING LEREN & WERKEN BIJ VAN DEN BOSCH TRANSPORTEN ZET UW TALENT IN BEWEGING Bent u op zoek naar een uitdagende internationale leeromgeving waarin theorie en praktijk samenkomen? Wilt u uw studenten praktijkervaring

Nadere informatie

Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid

Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid PUBLIEKE EN PARTICULIERE VEILIGHEID ED 6-14 Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid Graafschap College 2015-2016 Bewaak jij de veiligheid? Draag jij graag jouw steentje bij aan de veiligheid in

Nadere informatie

Privacy Statement Forte Welzijn

Privacy Statement Forte Welzijn Privacy Statement 1 Privacy Statement Forte Welzijn Dit is het Privacy Statement van Forte Welzijn. Om u goed van dienst te zijn en om ons werk zo efficiënt en effectief mogelijk uit te voeren, verwerkt

Nadere informatie

De publieke professional van de toekomst. in gesprek met 10 jonge professionals

De publieke professional van de toekomst. in gesprek met 10 jonge professionals De van de toekomst in gesprek met 10 jonge professionals Benutten van talent Wij geloven dat het menselijk kapitaal van publieke organisaties beter kan worden benut. Het benutten van dit potentieel vraagt

Nadere informatie

Internationaal zakendoen

Internationaal zakendoen Internationaal zakendoen De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies

Nadere informatie

Videoboodschap Minister Opstelten tgv lancering nieuw tijdschrift Bijzonder Strafrecht. Den Haag, 12 mei 2014

Videoboodschap Minister Opstelten tgv lancering nieuw tijdschrift Bijzonder Strafrecht. Den Haag, 12 mei 2014 Videoboodschap Minister Opstelten tgv lancering nieuw tijdschrift Bijzonder Strafrecht. Den Haag, 12 mei 2014 Dames en heren, Graag wil ook ik mijn opwachting maken op dit feestje ter gelegenheid van de

Nadere informatie

2 jarig programma Tax Talent Traineeship

2 jarig programma Tax Talent Traineeship 2 jarig programma Tax Talent Traineeship Inhoud Inleiding 3 Opzet Tax Talent Traineeship 4 Wat verwacht de Belastingdienst van de trainee? 4 Hoe faciliteert de Belastingdienst de trainee? 4 Uitgangspunten

Nadere informatie

MBO-beroep in beeld. Juridisch medewerker openbaar bestuur

MBO-beroep in beeld. Juridisch medewerker openbaar bestuur MBO-beroep in beeld Juridisch medewerker openbaar bestuur mbo-beroep, niveau 4 In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is

Nadere informatie

ACCOUNTANTS BELASTINGADVISEURS. Growing into business met Young B&L. Voor ondernemers met ambitie

ACCOUNTANTS BELASTINGADVISEURS. Growing into business met Young B&L. Voor ondernemers met ambitie ACCOUNTANTS BELASTINGADVISEURS Growing into business met Young B&L Voor ondernemers met ambitie Growing into business met Young B&L Je talenten en ambities komen soms pas echt tot hun recht in een eigen

Nadere informatie

Evaluatie pilots Dienstverlening op locatie en Papierloos werken

Evaluatie pilots Dienstverlening op locatie en Papierloos werken Evaluatie pilots Dienstverlening op locatie en Papierloos werken Projectgroep Locatie Onafhankelijk Werken Versie 0.3 13 mei 2013 INHOUD 1 Inleiding... 3 Afronding locatie- en tijdonafhankelijk werken...

Nadere informatie

Continu wordt volledig ontzorgd dankzij partnership met Unica Schutte ICT

Continu wordt volledig ontzorgd dankzij partnership met Unica Schutte ICT Verwachtingsmanagement is het sleutelwoord Continu wordt volledig ontzorgd dankzij partnership met Unica Schutte ICT Als intermediair voor bouw en industrie zorgt Continu ervoor dat specialisten in de

Nadere informatie

Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie

Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie Overseas Logistics Multimodal Inland Locations Supply Chain Solutions Advanced logistics for a smaller world Als het gaat om het optimaal beheersen

Nadere informatie

Internationaal zakendoen

Internationaal zakendoen Internationaal zakendoen De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies

Nadere informatie

kleine gids voor gemeenten over wat er mag bij de aanpak van fraude met de BRP

kleine gids voor gemeenten over wat er mag bij de aanpak van fraude met de BRP De kleine gids voor gemeenten over wat er mag bij de aanpak van fraude met de BRP Op weg naar een grote gids Wetten, circulaires, protocollen. Het valt niet mee om alles te weten én toe te passen als je

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE JOOST HEIJMANS ADMINISTRATIEKANTOOR

INFORMATIEBROCHURE JOOST HEIJMANS ADMINISTRATIEKANTOOR Deze brochure is bedoeld om u nader te informeren over mijn kantoor. De brochure bestaat uit de volgende 3 hoofdstukken: 1. Dienstverlening 2. Omschrijving van de werkzaamheden: Hier geef ik aan welke

Nadere informatie

U doet goede zaken met een accountant

U doet goede zaken met een accountant U doet goede zaken met een accountant Onno Kobus, directeur P&O bureau: Nu ik weet dat de financiën goed geregeld zijn, kan ik al mijn energie richten op mijn bedrijf. U doet goede zaken met een accountant

Nadere informatie

IDENTI FICATIE PLICHT

IDENTI FICATIE PLICHT IDENTI FICATIE PLICHT INHOUD 1 01 IEDEREEN MOET ZICH KUNNEN IDENTIFICEREN VANAF 1 JANUARI 2005 3 ZORG DAT U ALTIJD EEN GELDIG IDENTITEITSBEWIJS BIJ U HEBT 3 WIE MAG U NAAR UW IDENTITEITSBEWIJS VRAGEN?

Nadere informatie

Specialisatie Opleiding Faillissementsfraude. Integrale aanpak Faillissementsfraud e. Kennisplatform Faillissementsfraude

Specialisatie Opleiding Faillissementsfraude. Integrale aanpak Faillissementsfraud e. Kennisplatform Faillissementsfraude Specialisatie Opleiding Faillissementsfraude Integrale aanpak Faillissementsfraud e Kennisplatform Faillissementsfraude www.faillissements-fraude.nl Specialisatie Opleiding Faillissementsfraude Integrale

Nadere informatie

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN Exact Online CASE STUDY HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY ONDERSCHEIDENDE KWALITEITEN LEIDEN TOT SUCCES VOOR ZOWEL ONDERNEMER ALS ZIJN

Nadere informatie

CONTINU WORDT VOLLEDIG ONTZORGD DANKZIJ PARTNERSHIP MET UNICA SCHUTTE ICT. Verwachtingsmanagement is het sleutelwoord

CONTINU WORDT VOLLEDIG ONTZORGD DANKZIJ PARTNERSHIP MET UNICA SCHUTTE ICT. Verwachtingsmanagement is het sleutelwoord CONTINU WORDT VOLLEDIG ONTZORGD DANKZIJ PARTNERSHIP MET UNICA SCHUTTE ICT Verwachtingsmanagement is het sleutelwoord Continu Als intermediair voor bouw en industrie zorgt Continu ervoor dat specialisten

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

the european customs network

the european customs network the european customs network the european customs network Uw partner in douanezaken Heeft u handel met landen buiten de Europese Unie en dat zijn ook Zwitserland en Noorwegen? Dan weet u hoe belangrijk

Nadere informatie

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou!

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou! Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Dit zijn wij we zijn er voor jou! Graag stellen we ons voor! Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking op het gebied

Nadere informatie

Hoge school van Amsterdam. Jeroen Zonneveld [POP VERSLAG] BU Keuzen verslag Jeroen Zonneveld. Publieke versie

Hoge school van Amsterdam. Jeroen Zonneveld [POP VERSLAG] BU Keuzen verslag Jeroen Zonneveld. Publieke versie 2013 Hoge school van Amsterdam Jeroen Zonneveld [POP VERSLAG] BU Keuzen verslag Jeroen Zonneveld Publieke versie Contents Inleiding... 3 Zelfportret... 4 Persoonlijke doelstellingen... 5 Korte termijn....

Nadere informatie

Resultaten onderzoek toekomst van de jaarrekening

Resultaten onderzoek toekomst van de jaarrekening Resultaten onderzoek toekomst van de jaarrekening Er wordt veel geschreven over de jaarrekening. Zo zou het document achterhaald zijn, is er geen vraag naar, is het geschiedschrijving en levert het beperkte

Nadere informatie

Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. Uitkering en fraude. Informatie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. www.utrecht.nl

Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. Uitkering en fraude. Informatie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. www.utrecht.nl www.utrecht.nl Informatie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid Deze folder is speciaal voor cliënten van Sociale Zaken & Werkgelegenheid (SoZaWe) die meer willen weten over de gevolgen van fraude. Er is

Nadere informatie

Privacy Statement Cordaad Welzijn

Privacy Statement Cordaad Welzijn Privacy Statement Cordaad Welzijn April 2018 1 Inhoud Inleiding... 3 Waarom heeft Cordaad Welzijn een Privacy Statement?... 3 Wat zijn persoonsgegevens?... 3 Waarop is dit Privacy Statement van toepassing?...

Nadere informatie

Privacy Statement MENS De Bilt

Privacy Statement MENS De Bilt Privacy Statement MENS De Bilt Dit is het Privacystatement van MENS De Bilt. Om u goed van dienst te zijn en om ons werk zo efficiënt en effectief mogelijk uit te voeren, verwerkt MENS De Bilt uw persoonsgegevens.

Nadere informatie

10 Tips bij een reorganisatie

10 Tips bij een reorganisatie Marianne Eisma advocaat legal 10 Tips bij In het Arbeidsrecht gaat het erom het juiste proces te volgen om het uiteindelijke doel te bereiken. U moet daarvoor de tijd nemen, te snelle en niet goed voorbereide

Nadere informatie

LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP. BROCHURE VOOR WERKGEVERS, RECRUITERS EN HR afdeling NYENRODE. A REWARD FOR LIFE

LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP. BROCHURE VOOR WERKGEVERS, RECRUITERS EN HR afdeling NYENRODE. A REWARD FOR LIFE LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP BROCHURE VOOR WERKGEVERS, RECRUITERS EN HR afdeling NYENRODE. A REWARD FOR LIFE waarom een schakeltrajecter? Iemand met een niet-financiële vooropleiding heeft

Nadere informatie

ICT Accountancy. Praktijkdag Webwinkels en Boekhouden

ICT Accountancy. Praktijkdag Webwinkels en Boekhouden ICT Accountancy Praktijkdag Webwinkels en Boekhouden Thema Betrouwbaar Administreren Misbruik Afrekensystemen Misbruik Afrekensystemen Internationaal probleem Veel oplossingsrichtingen Overleg Belastingdienst

Nadere informatie

Klaar voor de toekomst met het nieuwe dicteren. Oplossingen voor de moderne advocatuur

Klaar voor de toekomst met het nieuwe dicteren. Oplossingen voor de moderne advocatuur Klaar voor de toekomst met het nieuwe dicteren Oplossingen voor de moderne advocatuur Dicteren zoals u wilt werken De jurist van nu werkt sneller, flexibeler, mobieler en efficiënter dan ooit. Bij zo n

Nadere informatie

Projectplan Pak je Kans Flevoland

Projectplan Pak je Kans Flevoland Projectplan Pak je Kans Flevoland Inhoudsopgave 1. Inleiding en achtergrond... 4 2. Project Pak je Kans... 5 2.1 Doelgroep... 5 2.2 Doel... 5 2.3 Inhoud project... 5 2.4 Planning van het project Pak je

Nadere informatie

MEER GRIP OP UW BEDRIJFSVOERING IN EEN SNEL VERANDERENDE WERELD DAT TELT.

MEER GRIP OP UW BEDRIJFSVOERING IN EEN SNEL VERANDERENDE WERELD DAT TELT. MEER GRIP OP UW BEDRIJFSVOERING IN EEN SNEL VERANDERENDE WERELD Omdat mensen tellen. DE TIJD VOOR VERANDERING IS NU De wereld verandert. Misschien wel sneller dan ooit. Snel schakelen wordt steeds belangrijker

Nadere informatie

Voorwoord. Uitkomsten enquête 19-06-2011

Voorwoord. Uitkomsten enquête 19-06-2011 Voorwoord In mijn scriptie De oorlog om ICT-talent heb ik onderzoek gedaan of Het Nieuwe Werken als (gedeeltelijke) oplossing kon dienen voor de aankomende vergrijzing. Hiervoor werd de volgende onderzoeksvraag

Nadere informatie

Geachte Mr., Informeert u zich tijdig wat het nieuwe dicteren kan betekenen voor u en uw organisatie. Maak vandaag nog gebruik van de aanbieding.

Geachte Mr., Informeert u zich tijdig wat het nieuwe dicteren kan betekenen voor u en uw organisatie. Maak vandaag nog gebruik van de aanbieding. Dicteerbrochure Ateq 08_190x277mm 01.indd 1 06-08-14 14:30 ONDERWERP: Oplossingen voor de moderne advocatuur OKTOBER 2014 Geachte Mr., Veel juridische professionals hebben vragen over het nieuwe werken,

Nadere informatie

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole Sociale media hebben individuen meer macht gegeven. De wereldwijde beschikbaarheid van gratis online netwerken, zoals Facebook,

Nadere informatie

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Hyarchis.Net MKB Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Heeft uw bedrijf door alle uitpuilende archiefkasten soms meer weg van een papieropslag? Kunt u

Nadere informatie

Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden

Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden Opleiding allround technicus werktuigbouw (BBL MBO 3 & 4) Werken en leren tegelijk Tata Steel is wereldwijd één van de

Nadere informatie

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst De Moderne Werkplek Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Bij veel organisaties staat digitalisering

Nadere informatie

werkenbijpwc.nl Of weet jij een betere plek voor het echte werk?

werkenbijpwc.nl Of weet jij een betere plek voor het echte werk? werkenbijpwc.nl Of weet jij een betere plek voor het echte werk? Wij begrijpen dat sommige van je talenten een ander podium vragen. Startende accountants en belastingadviseurs Als startend accountant

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directoraat-Generaal Belastingdienst Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag

Nadere informatie

ICT Niveau 2. ICT Niveau 3 en 4

ICT Niveau 2. ICT Niveau 3 en 4 ict COLLEGE Als ICT er ben je ook veel bezig met het uitleggen van technische zaken aan gebruikers. ICT is techniek én communicatie. >> PAG. 4 HELP ZONDER DESK De computer en jij zijn twee handen op één

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 Aanhangsel van de Handelingen Vragen gesteld door de leden der Kamer, met de daarop door de regering gegeven antwoorden 983 Vragen van de leden

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken? Dat gaat bij ons nooit werken!

Het Nieuwe Werken? Dat gaat bij ons nooit werken! Het Nieuwe Werken? Dat gaat bij ons nooit werken! Wat is het Nieuwe Werken? Het Nieuwe Werken: ingericht op activiteiten In het Nieuwe Werken is de werkomgeving afgestemd op de activiteiten van de medewerkers.

Nadere informatie

Maximaliseer uw bedrijfsresultaat door te focussen op uw core business

Maximaliseer uw bedrijfsresultaat door te focussen op uw core business WHITEPAPER Maximaliseer uw bedrijfsresultaat door te focussen op uw core business 5 vragen die u aan het denken zetten: bent u wel echt bezig met doen waar u goed in bent? PP-056/02-14 Inleiding De flexmarkt

Nadere informatie