HANDLEIDING SPELLEIDER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING SPELLEIDER"

Transcriptie

1 HANDLEIDING SPELLEIDER

2 HANDLEIDING SPELLEIDER Dus jij wil de spelleider van The Target zijn? Super! Dan ben je de baas van het spel, en verantwoordelijk voor de opstart. Jij moet de andere teams vertellen wat ze moeten doen. In deze handleidingen geven we je stap-voor-stap instructies zodat je zeker bent van een perfect lopend spelletje! Deze gids gaat enkel over het opzetten van een spel. We raden je aan om zeker ook de Voorbereidingen te lezen.

3 2 INHOUD Registreren en inloggen Een spel aanmaken Een spelgebied kiezen Een rol kiezen Het spel activeren en starten Tijdens het spel Na het spel The Target: Off Radar is een Do-It-Yourself citygame van La mosca. Check voor het laatste nieuws over The Target.

4 REGISTREREN EN INLOGGEN 3 Download de recentste versie van The Target Off Radar van de App of Play Store en start de app. Kies een taal. Als je nog geen account aangemaakt moet je ofwel Verbinden met Facebook of een Nieuwe Account aanmaken. Kies Log in als je al op de PlayZone een account aangemaakt hebt Als je Verbinden met Facebook hebt gekozen ben je meteen geregistreerd en ingelogd. Als je Nieuwe Account hebt gekozen zal je eerst je account moeten verifiëren nadat je en paswoord hebt ingegeven. Ga naar je mailbox, open de verficati en klik op de link. Ga terug naar de app en log in. Kan je je verificiati niet kan vinden? Hij zit wellicht bij je spam (of in de Updates categorie als je Gmail gebruikt).

5 4 EEN SPEL AANMAKEN Na het inloggen krijg je dit dilemma voorgeschoteld: Als je nog altijd spelleider wil worden moet je op de rechtse knop Spel aanmaken duwen. Als je al een spelletje gekocht hebt zal deze knop oplichten. Alle andere teams moeten Meespelen kiezen. Zij zullen onderstaand lobbyscherm zien, waar de aangemaakte en gestarte spelletjes opgelijst staan. Als je je spel begint voor te bereiden zien de andere teams je spel in de lijst verschijnen.

6 SYSTEEMCHECK 5 De Systeemcheck is noodzakelijk om er zeker van te zijn dat je toestel klaar is om een spelletje te spelen. Als je een waarschuwing in het rood krijgt, zal je niet kunnen spelen. Als je enkel waarschuwingen in het oranje hebt, kan je wel spelen, maar we raden dit ten zeerste af. Als je effectief een spelletje wil starten, zet dan zeker je wifi uit en je mobiele data aan (op alle deelnemende toestellen). Check de vraagtekens naast waarschuwingen om te kijken wat je nodig hebt om verder te gaan. Hoewel het niet verplicht is om je Wi-Fi-verbinding uit te zetten adviseren we je om dat wel te doen als je gaat spelen. Je toestel zal anders de hele tijd met hotspots in de stad proberen te verbinden.

7 6 EEN SPELGEBIED KIEZEN Het spelgebied is de plek waar je spel zal gespeeld worden als je het start. Standaard neemt de app je huidige locatie als het centrum van het spel, en worden alle markers daarrond geplaatst. Het centrum wordt voorgesteld door deze palmboom. Je wordt verondersteld om het spel op deze plek te starten. Als je het spelgebied wil wijzigen, druk je op Wijzig. Sleep het centrum naar de gewenste locatie en kies Plaats spelgebied hier. Om te annuleren druk je op de X rechtsboven.

8 Als je de plaatsing van het nieuwe spelgebied bevestigt zullen alle markers lichtjes van plaats wijzigen zodat ze zich allemaal op een straat bevinden (en dus voor de spelers toegankelijk zijn). 7 Deze knop laat de kaart centreren naar het centrum van het spelgebied. Deze knop brengt je naar je huidige locatie. EEN ROL KIEZEN Nadat je het spelgebied nagekeken of gewijzigd hebt moet je een rol in het spel kiezen. Elk team moet dat doen. Druk op de Rol kiezen knop. Als spelleider heb je nog een extra voorrecht: je kan spelers uit het spel kicken. Om dat te doen druk je op de rode x naast een teamnaam. Je kan twee rollen kiezen: Politie en Gangster. Beide worden uitgelegd in de spelhandleiding. Om een gekozen rol te wijzigen druk je op Wijzig naast je personage.

9 8 WIL JE DE GANGSTER ZIJN? Kies dan eerst een moeilijkheidsgraad. Die geeft aan hoe moeilijk het spel wordt voor de gangster. Met andere woorden: als de gangster MAKKELIJK kiest, zal de politie het moeilijk krijgen om te winnen. Voor beginnende spelers met een goede conditie raden we de GEMIDDELDE moeilijkheidsgraad aan. Er zijn echter andere factoren die het niveau beïnvloeden: Politieteams die plots niet meer meespelen zullen het voor de gangster makkelijker maken. Er kan per spelletje slechts één team gangster zijn. Je kan echter van rol veranderen tussen spelletjes door. WIL JE EEN AGENT ZIJN? Kies een personage. Ze hebben allemaal dezelfde eigenschappen, dus je keuze heeft enkel invloed op hoe je eruit ziet in het spel.

10 59 HET SPEL ACTIVEREN EN STARTEN Als je vooraf een spel aangekocht hebt (in de app of op de PlayZone), hoef je je spel niet te activeren. Dan moet je enkel op de startknop drukken op het speleroverzichtscherm (zie verder). Nog geen spel aangeschaft? Druk dan op de Activeer knop op het speleroverzichtscherm.

11 10 EEN GRATIS OF EEN BETAALD SPELLETJE? Je moet kiezen tussen een gratis of een betaald spelletje. Betaald: Je moet een in-app purchase doen. Het spelletje heeft een vaste prijs, die je in de app te zien zal krijgen. Gratis: Je moet een story op je Facebookwall delen. Dat gebeurt automatisch na bevestiging en ziet er zo uit: Als je het spel niet aankocht, maar wel de spelleider bent, kan je kiezen voor de Ik heb een code optie op het scherm met het prijsoverzicht. Voer de spelcode in die naar de koper van het spelletje werd verstuurd. De koper heeft 3 manieren om de spelcode te achterhalen: In de Overzicht-sectie van de PlayZone Het mailtje met de betalingsbevestiging In de app, op het titelscherm, onder JouwNaam > Spelcodes

12 HET SPEL STARTEN 11 Als je spel geactiveerd is, kan je het starten, maar enkel als alle teams die willen meespelen effectief in het spel zitten. Vergeet dit niet te dubbelchecken: voor elk toestel dat deelneemt moet er een teamnaam te zien zijn op het speleroverzichtscherm. Eén team moet de gangster zijn, anders kan het spel niet starten. TIJDENS HET SPEL Als het spel start zullen alle agenten elkaar op de kaart zien. De gangster zal instructies krijgen om een startplaats te zoeken. Lees de Spelhandleiding om te ontdekken hoe je The Target: Off Radar als agent of gangster moet spelen. Als de app crasht op je toestel krijg je (als je opnieuw opstart) de vraag of je wil verderspelen. Als je op verderspelen drukt zit je gewoon weer in het spel. Je kan evenwel ook de volgende acties ondernemen:

13 12 Verderspelen op een ander toestel; Verderspelen als een ander team; Het spel verlaten; Het spel vroegtijdig beëindigen (enkel de spelleider) Om verder te spelen op een ander toestel, start de app, log in en kies Verderspelen. Om verder te spelen als een ander team, start de app, log in en doe mee met het lopende spel. Het speleroverzichtscherm zal er nu zo uitzien: Klik op de Verderspelen als... knop op een team. Merk op dat je 1 minuut moet wachten vooraleer je dat kan doen. Om een spel te verlaten, kies de Verlaat spel optie als je de app opnieuw opstart. Om een lopend spel als spelleider te beëindigen, moet je de Verlaat spel optie kiezen en dan op Play drukken op het titelscherm. Dan krijg je de optie om het spel te Beëindigen. Druk erop om dat effectief te doen. De andere spelers krijgen een boodschap dat het spel beëindigd is. Je kan altijd een nieuw spel starten als er nog tijd over is.

14 NA HET SPEL 13 Een spel eindigt indien de gansgter al zijn leventjes verloren is of genoeg diamanten verzameld heeft. Een spel eindigt niet als je geen speltijd overhebt - je kan dus altijd je laatste spel afspelen! Als je nog speltijd overhebt kan je dus nog een spel starten. Je kan altijd pauzeren tussen spelen door - dat zal je geen speltijd kosten. Alle teams die in het vorige spel meespeelden zitten automatisch in een nieuw spel als ze op de Volgende Spel knop drukken. Ze kunnen ook het spel verlaten als ze dat willen. Nieuwe teams kunnen tussen twee spelletjes door meespelen met je spel. Als je een lopend spel verlaat als spelleider, zal iemand anders spelleider worden. Die zal het volgende spel moeten starten. Als je terug meespeelt word je automatisch weer spelleider. Veel succes bij het aanmaken van een spelletje! Vragen? Contacteer playzone@lamoscagames.com.

Q A OORBEREIDING & F V

Q A OORBEREIDING & F V VOORBEREIDING & FAQ VOORBEREIDING & FAQ Met de doe-het-zelf formule kan je onze games spelen waar en wanneer je wil en dit tegen een lage prijs! Een groepsactiviteit was nog nooit zo leuk én betaalbaar!

Nadere informatie

Doe-het-zelf handleiding

Doe-het-zelf handleiding Doe-het-zelf handleiding Met de doe-het-zelf formule kan je onze games spelen waar en wanneer je wil en dit tegen een lage prijs! Een groepsactiviteit was nog nooit zo leuk én betaalbaar! Wij hebben de

Nadere informatie

Handleiding La mosca games via HockeyApp

Handleiding La mosca games via HockeyApp Handleiding La mosca games via HockeyApp Vanaf nu zal La mosca haar spelletjes niet meer via de Play Store, maar via HockeyApp verdelen. Nu zal je nieuwe versies en updates van de huidige spellen enkel

Nadere informatie

Handleiding Installatie en spelaanmaak voor Android telefoons

Handleiding Installatie en spelaanmaak voor Android telefoons appt vity Handleiding Installatie en spelaanmaak voor Android telefoons 1 A. De telefoons juist instellen Normaal gezien staan de onderstaande instellingen al meteen juist nadat je een werkende SIM-kaart

Nadere informatie

Voorbereiding & FAQ. Speel waar en wanneer je wil. Speel op je eigen toestel. Inhoud

Voorbereiding & FAQ. Speel waar en wanneer je wil. Speel op je eigen toestel. Inhoud 1 Voorbereiding & FAQ Speel waar en wanneer je wil Als je met je eigen toestellen speelt, dan ben je aan niets of niemand gebonden: je speelt waar en wanneer je wil. Je kan op elke plek ter wereld spelen,

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Starten met bettermarks

Starten met bettermarks Starten met bettermarks Voordat je met bettermarks kan starten, moet je twee dingen doen: 1 Inloggen bij bettermarks 2 Jezelf indelen in een klas Hieronder kun je lezen hoe je dit moet doen. 1 Inloggen

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL. Doel van het spel. Het spel starten. Een misdaad plegen. De gangster vatten. Verdediging. Zwarte Markten en Eerste-Hulpposten FAQ

INHOUDSTAFEL. Doel van het spel. Het spel starten. Een misdaad plegen. De gangster vatten. Verdediging. Zwarte Markten en Eerste-Hulpposten FAQ SPELHANDLEIDING SPELHANDLEIDING Een gevaarlijke gangster is ontsnapt uit de gevangenis. Als het meest geduchte criminele meesterbrein van de stad plant hij allerhande diefstallen op de waardevolste diamanten

Nadere informatie

INHOUD WAT VOORAG GING...

INHOUD WAT VOORAG GING... Handleiding INHOUD 3 WAT VOORAF GING 3 HET DOEL 4 DE START VAN HET SPEL 5 MISDAAD PLEGEN 6 GANGSTER OPSPOREN 8 SCHIETEN 9 VERDEDIGINGSMIDDELEN 10 ACTIEMENU 11 HOU HET VEILIG 12 VEELGESTELDE VRAGEN WAT

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor leerlingen Inhoudstafel Account aanmaken Job zoeken in de jobbank Je wordt aanvaard voor een job Post je job op Facebook Je wordt geweigerd voor een job Een werkgever

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app 3 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

We Work Safe APP. Handleiding Basisgebruikers. Professor E.M. Meijerslaan 3, 1183 AV Amstelveen +31 (0) ZPA-INS

We Work Safe APP. Handleiding Basisgebruikers. Professor E.M. Meijerslaan 3, 1183 AV Amstelveen +31 (0) ZPA-INS We Work Safe APP Handleiding Basisgebruikers Deze handleiding is bedoeld voor alle basisgebruikers van de We Work Safe app van ZuidPlus. Voor teamleiders (bijvoorbeeld uitvoerders) is een andere handleiding

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 02) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

FootCal Handleiding Spelers/Ouders

FootCal Handleiding Spelers/Ouders FootCal Handleiding Spelers/Ouders v1.0 FootCal Handleiding Spelers/Ouders 1 App installatie 3 Eerste gebruik 3 Inloggen/profiel 4 Account 4 Kies het juiste profiel 5 Favorieten 6 Teams keuze 6 Toegang

Nadere informatie

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website Handleiding Talententicket Inhoudstabel Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website... 1 Registreren van je vereniging wanneer je al bent geregistreerd op de website...

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject eboekentas.

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING. Activeer

KORTE HANDLEIDING. Activeer Activeer Activeer Activeer 1. Activeer BUSiNeSS cloud A. Dienst activeren : u krijgt binnen de 2 uur een bevestigingsemail "BASE business Cloud : Notificatie" B. Ga naar https://cdashboard. basebusiness.be

Nadere informatie

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here.

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here. Korte handleiding Dankjewel voor je interesse in onze internationale weblog en voor het feit dat je een account wilt aanmaken. Met deze handleiding gaat dat eenvoudig; je zult het zien! Een account aanmaken

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleiding oudernetwerk vzw de ouders

Handleiding oudernetwerk vzw de ouders Handleiding oudernetwerk vzw de ouders Deze handleiding geeft een overzicht van wat je kan doen in het oudernetwerk. Hoe registreer je? Hoe log je in? Bij welke kanalen sluit je aan? Hoe maak je een eigen

Nadere informatie

Handleiding TROPAZ - APP voor Android Trombosedienst Leiden

Handleiding TROPAZ - APP voor Android Trombosedienst Leiden Handleiding TROPAZ - APP voor Android Trombosedienst Leiden Algemene inleiding en informatie De Tropaz-app van de trombosedienst Leiden is alleen beschikbaar voor patiënten die onder behandeling zijn bij

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten 1/13 Groene Hart Diagnostisch Centrum (GHDC) Bleulandweg 3 2803 HG Gouda Telefoon: 0182-570237 E-mail: zelfmeten@ghdc.nl www.trombosedienstgouda.nl

Nadere informatie

Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht

Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht Aanvraag Digitaal loket De eerste stap naar het gebruik maken van de digitale bezoekersregeling is de aanvraag in het digitaal loket. U gaat via de website

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen. De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Instructie: Activatie ipad

Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen. De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Instructie: Activatie ipad Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Hoofdstuk 2 Activatie ipad Om je ipad te kunnen gebruiken, moet deze eerst geactiveerd worden. Daarvoor moet je een aantal stappen

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Zuid-Limburg inbeweging

Gebruikershandleiding Zuid-Limburg inbeweging Gebruikershandleiding Zuid-Limburg inbeweging Android toestellen Aanmelding Zuid-Limburg inbeweging Aanmeldproces (p.3) Registratie TimesUpp (p.4) Aanmelding Zuid-Limburg inbeweging (p.9) Uitleg gebruik

Nadere informatie

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten)

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Algemene inleiding en informatie De Tropaz-app van de trombosedienst Friesland Noord is alleen beschikbaar voor cliënten die onder

Nadere informatie

Stap 1: je eigen website registreren & activeren

Stap 1: je eigen website registreren & activeren Stap 1: je eigen website registreren & activeren Je eigen website registeren We gaan nu echt aan de slag en gaan in een mum van tijd onze eigen website reeds hebben gestart. Je eigen website is niet meer

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek

Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek INHOUDSTAFEL GIDS BIJ HET INSTALLEREN VAN UW E-DAGBOEK Stap 1: Uw account aanmaken op de computer... pagina 3 Stap 2: Uw e-dagboek activeren op de computer...

Nadere informatie

JE CONTRACT ELEKTRONISCH ONDERTEKENEN MET INTERIMSIGN

JE CONTRACT ELEKTRONISCH ONDERTEKENEN MET INTERIMSIGN JE CONTRACT ELEKTRONISCH ONDERTEKENEN MET INTERIMSIGN STAP 1: ACTIVATIEMAIL Vanaf 1 oktober 2016 ontvang je een e-mail met het bericht dat er een contract klaarstaat ter ondertekening. Is het je eerste

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal?

voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? In deze folder vind je een stap-voor-stap uitleg over het inloggen in Schoolwise

Nadere informatie

Nederlands - Inloggen Op Niveau

Nederlands - Inloggen Op Niveau Nederlands - Inloggen Op Niveau Inloggen bij Op Niveau van ThiemeMeulenhoff gaat als volgt: 1. Kies de juiste leerweg 2. Alleen de eerste keer: account aanmaken bij Entree 3. Inloggen bij Entree 4. Alleen

Nadere informatie

Praktische handleiding Aanmaak van een account

Praktische handleiding Aanmaak van een account Praktische handleiding Aanmaak van een account Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Start... 4 3. Nieuwe account aanmaken... 4 3.1. Invoeren van bedrijfsinformatie door gebruik van het ondernemingsnummer (KBO-nummer).

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app... 3 2. Een e-book lenen om te

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015 MIJN BIBLIOTHEEK Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK oktober 2015 Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! Waarom heb ik een Mijn Bibliotheek account nodig? Wil je de uitleentermijn verlengen,

Nadere informatie

Lees deze instructie goed door en de app LAS lokaal alarm systeem kent geen geheimen meer.

Lees deze instructie goed door en de app LAS lokaal alarm systeem kent geen geheimen meer. Lees deze instructie goed door en de app LAS lokaal alarm systeem kent geen geheimen meer. Welkom bij LAS lokaal alarm systeem. Of je hebt een email ontvangen van iemand die LAS al aan het gebruiken is

Nadere informatie

Uitleg MindBodyOnline

Uitleg MindBodyOnline Uitleg MindBodyOnline Wat is MindBodyOnline? Inhoud Hoe werkt MindBodyOnline via de website? Hoe werkt MindBodyOnline via de mobiele app? Wat is MindBodyOnline? Wat is MindBodyOnline? Een online systeem

Nadere informatie

BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie

BCCA - Kwaliteitskader Ventilatie - Handleiding web applicatie BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie 17 februari 2016 Versie 2.0 Versie historiek Versie Datum Inhoud Nagekeken door 1.0 01/02/2016 Eerste versie van het document MDS 2.0 17/02/2016

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Berichten op de mobiele telefoon: Wat in te stellen?

Berichten op de mobiele telefoon: Wat in te stellen? Berichten op de mobiele telefoon: Wat in te stellen? Om de Nedap Ons app. te kunnen gebruiken op je telefoon is het noodzakelijk dat je een Google-account hebt. Dit is nodig om de app. te kunnen downloaden

Nadere informatie

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net Beste ROB-Net gebruiker, Eerder hebben wij u geïnformeerd over het nieuwe eigen inlogportaal van ROB-Net, te vinden op https://login.rob-net.nl. Dit inlogportaal is voor de gebruikers van ROB-Net gratis.

Nadere informatie

Hoe log ik in op het patiëntenportaal met mijn DigiD?

Hoe log ik in op het patiëntenportaal met mijn DigiD? Patiëntenportaal Mijn Reinier de Graaf Patiënteninformatie Hoe log ik in op het patiëntenportaal met mijn DigiD? In deze handleiding leest u hoe u kunt inloggen op het patiëntenportaal Mijn Reinier de

Nadere informatie

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be"

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van sfta.vmm.be Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be" Inhoud 1. Inleiding 3 2. Hoe als extern persoon een mail met gro(o)t(e) bestand(en) versturen naar

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Handleiding ipad 2016-2017

Handleiding ipad 2016-2017 Handleiding ipad 2016-2017 CONFIGURATIE VAN DE IPAD AIR 2 UITPAK EN EERSTE INSTALLATIE INSTRUCTIE 1. Pak de ipad uit en controleer of alles erin zit: 2. Start de ipad! Dit doe je door de Aan knop (bovenop

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP

SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP INSTALLATIE HANDLEIDING V1.1 29-10-2013 info@klantenscores.nl www.klantenscores.nl Inhoud Gebruikers vereisten... 3 APP installatie in SEOSHOP... 3 inloggen SEOshop back office

Nadere informatie

Handleiding E-mails versturen met studentenaccount vanuit privé account (hotmail)

Handleiding E-mails versturen met studentenaccount vanuit privé account (hotmail) Handleiding E-mails versturen met studentenaccount vanuit privé account (hotmail) Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe je jouw studenten e-mailadres als verzendadres kan toevoegen aan je persoonlijke

Nadere informatie

THE TARGET. Drie politieteams worden er op uitgestuurd om de man te vatten voor hij zijn doel heeft bereikt en de stad verlaat.

THE TARGET. Drie politieteams worden er op uitgestuurd om de man te vatten voor hij zijn doel heeft bereikt en de stad verlaat. THE TARGET Een gevaarlijke gangster is ontsnapt uit de gevangenis. Hij terroriseert nu de stad, want een opdrachtgever geeft hem geld voor elke misdaad die hij pleegt. Drie politieteams worden er op uitgestuurd

Nadere informatie

HANDLEIDING PARKEERVERGUNNING BEWONERS RAVENSTEIN

HANDLEIDING PARKEERVERGUNNING BEWONERS RAVENSTEIN HANDLEIDING PARKEERVERGUNNING BEWONERS RAVENSTEIN Deze handleiding heeft u alleen nodig als u twee kentekens op uw parkeervergunning heeft staan. Heeft u een bewonersvergunning voor Ravenstein en heeft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz

Gebruikershandleiding Tropaz Gebruikershandleiding Tropaz Zorginstellingen November, 2018 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4 2.1 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Aanmeldscherm... 5 2.3 2.3 Wachtwoord vergeten of

Nadere informatie

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3. 2. Opvragen en afdrukken salarisoutput...

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3. 2. Opvragen en afdrukken salarisoutput... Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1. Inloggen via de website... 3 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 2. Opvragen en afdrukken salarisoutput... 5 3. Aangifte loonheffingen controleren en bevestigen...

Nadere informatie

Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen

Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen We hebben nu samen onze eigen persoonlijke website (blog) aangemaakt en we hebben ons eigen adres gekregen. Maar er staat eigenlijk nog totaal niets op

Nadere informatie

OpenScape Mobile (Android) = UC app voor Android smartphone. Beknopte handleiding & praktische tips

OpenScape Mobile (Android) = UC app voor Android smartphone. Beknopte handleiding & praktische tips OpenScape Mobile (Android) = UC app voor Android smartphone Beknopte handleiding & praktische tips pag. 1 Waarvoor dient het? OpenScape Mobile highlights: UC gebruiken zonder PC (Meeste UC functies beschikbaar,

Nadere informatie

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord Handleiding myworkandme Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord 22 juli 2013 Inhoudsopgave 1. Nieuwe gebruiker? Je profiel activeren... 3 1.1 Klik op de link in de activatiemail... 3 1.2 Geef je e-mailadres

Nadere informatie

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1 Stap-voor-stap handleiding Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1. Ga naar de nieuwe website: huisartsenpraktijkbaarlo.uwartsonline.nl 2. Klik op de knop Inloggen. 3. Klik

Nadere informatie

Dropbox installatie. Inhoud

Dropbox installatie. Inhoud Dropbox installatie Inhoud Inleiding... 2 U heeft nog geen Dropbox account... 3 U heeft een Dropbox account!... 8 Waar kan ik Dropbox nu vinden?... 14 Is Dropbox een veilig medium... 15 Kan ik met één

Nadere informatie

Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument

Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument 1 VOORAF Indien je beschikt over een Windows LIVE ID (je hebt momenteel al een Hotmail, Gmail of Livemailaccount), ga dan onmiddellijk

Nadere informatie

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden 1.1 Aanmaken Bookshelf account Iedereen die een E-mail adres heeft, kan een Bookshelf account aanmaken. Dit kan via http://bookshelf.nl/start/.

Nadere informatie

Uitleg Flexwrapp online/app:

Uitleg Flexwrapp online/app: Uitleg Flexwrapp online/app: Via de mail ontvang je de uitnodiging voor de Flexwrapp, deze ziet er als onderstaand uit: Beste.., Intermediair Partner B.V. (het bedrijf dat de payroll voor jou verzorgt)

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) Internet Control Station Kijk regelmatig op www.klikaanklikuit.nl voor updates Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) ICS-1000 Het grootste gemak in draadloos schakelen. Eenvoudig uit te breiden

Nadere informatie

DOWNLOADEN REGISTREREN

DOWNLOADEN REGISTREREN DOWNLOADEN De app Voetbal.nl kan worden gedownload in de Apple App Store en in de Google Play Store. Na installatie van de app op je telefoon, kun je deze starten via dit icoontje: REGISTREREN Na het starten

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor werkgevers

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor werkgevers Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor werkgevers Inhoudstafel Account aanmaken Organisatiegegevens ingeven Een job posten Post uw job op Facebook Een job kopiëren Collega s uitnodigen Job onzichtbaar maken

Nadere informatie

Game On. Een online authoringstool voor mini-learning games. Handleiding

Game On. Een online authoringstool voor mini-learning games. Handleiding Game On. Een online authoringstool voor mini-learning games. Handleiding Dit is een stap-voor-stap handleiding voor instructeurs die een mini-learning game willen aanmaken. De handleiding is helder opgebouwd

Nadere informatie

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet Deze handleiding geeft een uitgebreide uitleg over het online aanvragen en bestellen van 3D geprinte producten bij 3D Worknet. Registreren

Nadere informatie

RECORD BANK RECORD BANK MOBILE

RECORD BANK RECORD BANK MOBILE RECORD BANK RECORD BANK MOBILE 1 1. INLEIDING Hebt u een iphone of ipad, een Android smartphone of tablet? Dan bankiert u waar u maar wilt, met de Record Bank Mobile app. Superhandig en volledig gratis!

Nadere informatie

FabSheet FabMoment maken

FabSheet FabMoment maken FabSheet FabMoment maken Deze korte handleiding legt uit hoe je goed documenteert wat je gedaan hebt. Zo hoef je niet elke keer opnieuw het wiel uit te vinden wanneer je naar het FabLab komt. Wanneer je

Nadere informatie

handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app

handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Beste Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject eboekentas. In deze handleiding leggen we je stap voor

Nadere informatie

Indien u hierover vragen hebt kunt u altijd terecht bij de TSO coördinator of ICT coördinator van de school.

Indien u hierover vragen hebt kunt u altijd terecht bij de TSO coördinator of ICT coördinator van de school. Beste ouders/verzorgers, TSO Aloysius gaat voor de administratie gebruik maken van een online registratie systeem. In deze handleiding geven wij d.m.v. van schermafdrukken aan welke stappen u als ouder

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING. Microsoft Office 365 ProPlus

INSTALLATIEHANDLEIDING. Microsoft Office 365 ProPlus INSTALLATIEHANDLEIDING Microsoft Office 365 ProPlus Klik op de downloadlink die zowel in je e-mail als productkluis vermeld staan. Je komt dan uit op een registratiepagina waar je een @surfspot.nu of een

Nadere informatie

E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones

E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones Een account maken Om e-books te kunnen downloaden heb u een account nodig bij Bibliotheek.nl. 1. Start uw internetprogramma en ga naar http://www.bibliotheek.nl/e-books

Nadere informatie

Wachtwoord zelfservice

Wachtwoord zelfservice 1 Wachtwoord zelfservice Wat is het? Het kan voorkomen dat je het wachtwoord voor inloggen op een computer op school, het draadloze netwerk of je studentenmail vergeten bent. Je kunt dan niet inloggen

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten vragenlijst, bekijken resultaten, gebruik

Nadere informatie

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Inhoud 1. Wat heb je nodig? a) Je Summa gebruikersnaam en wachtwoord 2. Wat moet je regelen? b) Je Summa account activeren c)

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Handleiding: Hoe kan ik gratis promotie- en lesmateriaal bestellen? Hoe mijn scholenfiche aanvullen?

Handleiding: Hoe kan ik gratis promotie- en lesmateriaal bestellen? Hoe mijn scholenfiche aanvullen? Handleiding: Hoe kan ik gratis promotie- en lesmateriaal bestellen? Hoe mijn scholenfiche aanvullen? De website Stroom- Opwaarts biedt u de mogelijkheid om gratis en online promotie- en lesmateriaal te

Nadere informatie

BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie

BCCA - Kwaliteitskader Ventilatie - Handleiding web applicatie BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie 19 april 2016 Versie 3.0 Versie historiek Versie Datum Inhoud Nagekeken door 1.0 01/02/2016 Eerste versie van het document MDS 2.0 17/02/2016

Nadere informatie

Virgo + WPS Office. Tabletproject

Virgo + WPS Office. Tabletproject Virgo + WPS Office Tabletproject Melissa Havet September 2014 Beste collega s Enkele weken geleden gingen wij van start met een nieuw project: de tablet. Uiteraard is het voor vele onder ons nieuw, inclusief

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

Location Based Media

Location Based Media Location Based Media Introductie met 7scenes Minor Create Your Future Nieuwe Media 2028 Studiejaar 2011-2012 Inhoud 1 Inleiding en uitleg opdracht... 3 1.1 Wat gaan we doen?... 3 1.2 Over 7scenes... 3

Nadere informatie

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Rechtstreekse link naar de ondernemerspagina Aanmaken account in database U bevindt zich op de ondernemerspagina Een nieuw account aanmaken Inlog als u al een

Nadere informatie

3. Een scherm met persoonlijke gegevens verschijnt. Vul de gegevens aan en druk vervolgens op Bevestigen.

3. Een scherm met persoonlijke gegevens verschijnt. Vul de gegevens aan en druk vervolgens op Bevestigen. HANDLEIDING MYWELLNESS Aanmaken MyWellness account 1. Geef uw e-mail adres door aan uw instructeur of stuur e-mail naar info@bewegingscentrumdrachten.nl 2. U ontvangt een activatie e-mail van Bewegingscentrum

Nadere informatie

MemoryHome Snel aan de slag (v1.0)

MemoryHome Snel aan de slag (v1.0) MemoryHome Snel aan de slag (v1.0) In dit document vind je een Snel aan de slag -gids zodat je vlot aan de slag kunt met MemoryHome, een app die als doel heeft om de communicatie tussen mensen met dementie

Nadere informatie

Cursus fotoalbum samenstellen op de ipad

Cursus fotoalbum samenstellen op de ipad Cursus fotoalbum samenstellen op de ipad Door: Ronald Slot-Lopes Moest je vroeger nog allerlei fotoprogramma s op je computer installeren, tegenwoordig is een ipad met internetverbinding genoeg. Door een

Nadere informatie

Nettie Account aanmaken (van uit link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9

Nettie Account aanmaken (van uit  link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Inhoudsopgave Applicatie Installeren... 2-3 Nettie Account aanmaken (van uit email link)...4 Nettie opzetten voor eerste gebruik...6 Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Nettie Goedendag opzetten... 10

Nadere informatie

Team Mirror. Handleiding - Jezelf online registreren. Vertrouwelijk document uitgegeven door www.unicorngroup.be

Team Mirror. Handleiding - Jezelf online registreren. Vertrouwelijk document uitgegeven door www.unicorngroup.be Team Mirror Handleiding - Jezelf online registreren Vertrouwelijk document uitgegeven door www.unicorngroup.be Handleiding Jezelf online registreren In deze handleiding leiden we je als facilitator door

Nadere informatie

Handleiding Inloggen. Leerlingen

Handleiding Inloggen. Leerlingen Handleiding Inloggen Leerlingen Inhoud Inloggen voor de eerste keer 3 1 Check eerst je systeem 4 2 Geef aan hoe jij je boeken ontvangt 5 3 Maak een account aan bij Edupoort 6 4 Activeer jouw licentie 9

Nadere informatie

Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016?

Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016? Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016? 1. Vooraf 2. Wat heb je nodig? A. Besturingssoftware B. Browsers C. Kaartlezer D. Java plugin E. Wat kan er foutlopen? 3. Hoe ondertekenen?

Nadere informatie