REGLEMENT serviceflatgebouw TER BORRE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "REGLEMENT serviceflatgebouw TER BORRE"

Transcriptie

1 1 REGLEMENT serviceflatgebouw TER BORRE Inhoud A. Juridisch statuut van 'Ter Borre' en haar bestemming p.3. A.1. Juridisch statuut en aard van 'Ter Borre' A.2. Bestemming van 'Ter Borre B. Opnameprocedure en bijzondere voorwaarden tot opname p.4. B.1. Aanvraag tot opname B.2. Onderzoek van de aanvraag B.3. Persoonlijke steekkaart B.4. Verblijfskosten B.5. Schriftelijke overeenkomst B.6. Facturatie B.7. Inventaris B.8. Beheer van de gelden C. De omstandigheden die aanleiding kunnen geven tot ontslag uit de voorziening, de opzeggingstermijn en de opzeggingsvergoeding.p.6. C.1. Opzeggingstermijn en -vergoeding C.1. Redenen die aanleiding kunnen geven tot ontslag uit de voorziening D. Inspraak van de bewoners p.7. D.1. De wijze waarop de bewonersraad is samengesteld D.2. De wijze waarop klachten, suggesties en bemerkingen kunnen worden ingediend en de wijze waarop ze worden behandeld

2 2 E. Wederzijdse rechten en plichten..p.8. E.1. Vrijheid E.2. Woonakkoord E.3. Financieel beheer E.4. Voeding E.5. Gezinszorg E.6. Hygiëne E.7. Huisdieren E.8. Besmettelijke ziekten E.9. Veiligheid E10. Hinderlijk lawaai F. Slotbepalingen en kennisgeving van het reglement..p.10.

3 3 A. Juridisch statuut van 'Ter Borre' en bestemming A.1. Juridisch statuut en aard van Ter Borre Het serviceflatgebouw Ter Borre te Grimbergen is eigendom van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Grimbergen. Het omvat 24 serviceflats. De serviceflats zijn erkend door de Vlaamse Overheid onder het nummer PE2421. Elke flat omvat een leefruimte met een keukenhoek, een slaapruimte en een badkamer. Elke flat is uitgerust met een personenalarm waardoor de inwoner op elk ogenblik een medewerker van de voorziening kan oproepen. A.2. Bestemming De serviceflats zijn bestemd voor personen van minimum 60 jaar. Het OCMW kan op de leeftijdsvoorwaarde uitzonderingen toestaan. Alle flats zijn voor inwoners die nog voldoende zelfredzaam zijn zodat zij onafhankelijk en zonder permanent personeel kunnen leven.

4 4 B. Opnameprocedure en bijzondere voorwaarden tot opname B.1. Aanvraag tot opname De aanvraag voor een opname richt u schriftelijk aan de voorzitter van het OCMW. B.2. Onderzoek van de aanvraag Bij elke aanvraag gebeurt een sociaal onderzoek, door een maatschappelijk werker van het OCMW. De verschillende mogelijkheden van hulpverlening aan huis worden besproken en er wordt bekeken of de vraag tot opname opportuun en gegrond is. Gekoppeld aan het sociaal onderzoek wordt aan de huisarts gevraagd een Katz-schaal in te vullen waaruit blijkt dat de inwoner over voldoende zelfredzaamheid beschikt. Het OCMW kan te allen tijde een controlerende dokter aanduiden. In dringende gevallen gebeurt dit door de voorzitter. Voorrang tot opname wordt gegeven aan de inwoners van Grimbergen. B.3. Persoonlijke steekkaart Van elke inwoner wordt bij de opname een persoonlijke informatiefiche opgesteld, die volgende zaken vermeldt: de volledige identiteit, naam, adres en telefoon van de huisarts en van de persoon die in geval van nood moet verwittigd worden. Op verzoek van de inwoner kan ook de filosofische of godsdienstige overtuiging worden vermeld. B.4. Verblijfskosten De aanvrager betaalt de dagprijs. Dit bedrag kan worden aangepast door het OCMW van Grimbergen mits goedkeuring van de FOD Economie. Jaarlijks wordt de dagprijs op 1 januari aangepast aan de index van de consumptieprijzen. De dagprijs is verschuldigd vanaf de dag van de ter beschikkingstelling van de flat. Dagen van afwezigheid geven geen recht op vermindering van verblijfskosten.

5 5 B.5. Schriftelijke overeenkomst Voor elke opname sluiten de bewoners en het OCMW Grimbergen een schriftelijke overeenkomst af. Daarin worden onder andere de financiële voorwaarden nader gespecifieerd. B.6. Facturatie Op het einde van elke maand ontvangt de bewoner een afrekening van de verblijfskosten. Deze afrekening vermeldt: de identiteit van de bewoner; het aantal dagen verblijf; de gevraagde dagprijs. B.7. Plaatsbeschrijving Van elke wooneenheid wordt bij de opneming een plaatsbeschrijving opgemaakt. Dit document is in tweevoud opgesteld en vermeldt alle bezittingen die eigendom zijn van de voorziening. Eén exemplaar krijgt de bewoner, het andere wordt bewaard door de directie. B.8. Beheer van de gelden De bewoner is vrij om zelf zijn gelden en/of goederen te beheren. Hij mag hiervoor de hulp inroepen van een familielid of een vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon mag echter niet tewerkgesteld zijn in Ter Borre. Als de bewoner ten laste is van het OCMW dan moet er een overeenkomst worden aangegaan met het OCMW. In die overeenkomst zijn de modaliteiten, de voorwaarden, de aard en het bedrag van de steunverlening individueel vastgelegd.

6 6 C. De omstandigheden die aanleiding kunnen geven tot ontslag uit de voorziening, de opzeggingstermijn en de opzeggingsvergoeding C.1. Opzeggingstermijn en -vergoeding Elke bewoner van een serviceflat is vrij om zijn verblijf op te zeggen met een opzegperiode van 30 kalenderdagen. De opzeg met een aangetekend aan de voorzitter van het OCMW. Deze termijn gaat in de derde werkdag te rekenen vanaf postdatum van het aangetekend schrijven. Is het OCMW in staat om de serviceflat vlugger te doen innemen, dan kan in onderling akkoord die opzeggingsvergoeding in verhouding verminderd worden. De overeenkomst van opname eindigt op de dag van het overlijden van de bewoner. Binnen de 14 dagen dient de flat vrijgemaakt te zijn. Er wordt een dagvergoeding aangerekend gedurende 14 dagen, te rekenen vanaf de datum van overlijden. C.2. Redenen die aanleiding kunnen geven tot ontslag Het OCMW zelf kan enkel opzeggen om redenen van heirkracht of in de volgende situaties: C.2.1. Als het oordeel van een geneesheer luidt dat de lichamelijke of geestelijke gezondheidstoestand van de bewoner zodanig is geworden dat definitieve overplaatsing naar een passende voorziening noodzakelijk is. In dit geval verbindt het OCMW zich ertoe, in overleg met de bewoner en met de natuurlijke of rechtspersonen die voor de opname instaan, te zorgen voor een passend verblijf. Zolang wordt de opzeggingstermijn verlengt. De overeenkomst zal onmiddellijk en zonder vooropzeg kunnen verbroken worden als de bewoner: C.2.2. bij het aangaan van de overeenkomst onjuiste of onvolledige inlichtingen heeft verstrekt; C.2.3. Als het gedrag zwaar storend is voor de andere bewoners of voor de werking; C.2.4. Als hij zich schuldig maakt aan wanbetaling of een andere zware fout in de uitvoering van deze overeenkomst.

7 7 De opzegvergoeding bedraagt 30 maal de dagprijs. In geval van ontslag om reden van heirkracht of in gevallen C.2.2., C.2.3., C.2.4. neemt het OCMW de beslissing. De bewoner krijgt de mogelijkheid om gehoord te worden. D. Inspraak van de bewoners D.1. De samenstelling van de bewonersraad De bewonersraad komt minstens 4 maal per jaar samen. De raad kan advies uitbrengen over alle aangelegenheden die de algemene werking betreffen. Elke bewoner ontvangt een verslag van de vergadering. De bewonersraad is samengesteld uit de bewoners die in Ter Borre wonen. D.2. De wijze waarop suggesties en opmerkingen kunnen worden ingediend en de wijze waarop ze worden behandeld De bewoners en de bewonersraad kunnen in een daartoe bestemd register suggesties en opmerkingen noteren. De dagelijkse verantwoordelijke zal de suggesties of klachten onderzoeken en antwoorden welk gevolg eraan wordt gegeven. Klachten dient u schriftelijk te melden aan de secretaris. De klachtenprocedure kunt u verkrijgen bij het OCMW of consulteren op onze website ( De bewonersraad heeft op eenvoudige vraag inzage in het register en de verslagen.

8 8 E. Wederzijdse rechten en plichten E.1. Vrijheid De persoonlijke vrijheid is gewaarborgd. De vrijheid van filosofische, godsdienstige of politieke overtuiging moet gerespecteerd worden, zowel door het personeel van het OCMW tegenover de bewoners maar ook tussen de bewoners onderling. De bewoners hebben de vrije keuze van geneesheer. Iedereen kan steeds bezoek ontvangen. Iedere bewoner is vrij Ter Borre tijdelijk te verlaten. Bij afwezigheid van langer dan één dag, moet de bewoner de directie of zijn vervanger op de hoogte te brengen. E.2. Woonakkoord Onder voorbehoud van zijn uitdrukkelijk akkoord mag aan de bewoner geen andere flat worden toegewezen dan die welke hem bij de opname is toegekend. Een uitzondering hierop is elke wijziging in de gezinssamenstelling (bv. het wegvallen van één der inwonende gezinsleden). Deze aanpassingen moeten onmiddellijk doorgegeven worden aan de directie. In dit geval kan het OCMW een andere flat toewijzen. E.3. Financieel beheer De bewoner is zelf volledig verantwoordelijk voor de bewaring van zijn gelden en/of goederen. Het OCMW neemt hierbij geen enkele verantwoordelijkheid op zich. Alle roerende goederen die door de bewoner bij aankomst zijn meegebracht blijven eigendom van de betrokkene. Goederen die 14 dagen na het definitief vertrek of na overlijden niet afgehaald zijn, worden van rechtswege eigendom van het OCMW. E.4. Voeding De bewoner kan dagelijks tegen betaling een warme maaltijd verkrijgen. Het OCMW thuiszorgpunt zorgt voor de bedeling.

9 9 E.5. Gezinszorg Ter Borre biedt zelf geen gezinszorg of huishoudelijke hulp. De bewoners krijgen wel informatie over deze dienstverlening zodat ze er naar eigen keuze een beroep op kunnen doen. E.6. Hygiëne Elke bewoner moet zijn flat degelijk onderhouden. De gemeenschappelijke delen worden door het OCMW zelf onderhouden. Elke bewoner draagt zorg voor zijn persoonlijke hygiëne. E.7. Huisdieren Er mogen geen dieren worden gehouden die hinderlijk zijn voor de bewoners. Dieren die een gevaar kunnen opleveren voor de hygiëne in of rond het gebouw zijn niet toegestaan. E.8. Besmettelijke ziekten De bewoner moet elk geval van overdraagbare aandoening melden aan de dagelijkse verantwoordelijke. In geval van twijfel wordt de gezondheidsinspecteur gecontacteerd. Op die manier kunnen de nodige profylactische maatregelen getroffen worden tegen besmettelijke ziekten. E.9. Veiligheid De bewoner mag geen handelingen uitvoeren waarmee hij zichzelf, zijn medebewoners, het personeel of de voorziening in gevaar kan brengen. De bewoner schikt zich naar de brand- en veiligheidsvoorschriften, verstrekt door het OCMW. Om veiligheidsregels zijn oude beeldbuistelevisies niet toegestaan in de flat. E.10. Hinderlijk lawaai We vragen de bewoners, de bezoekers en het personeel om de rust in het gebouw niet te verstoren. Na 22 uur moet alle lawaai vermeden worden. E.11. Parking De bewoner die over een wagen beschikt mag deze parkeren op een plaats die door het OCMW is aangeduid.

10 10 E.12. Naamplaatje Op de deur van elke flat wordt een plaatje met de naam van de bewoner bevestigd. Dit gebeurt door en voor rekening van het OCMW. F. Slotbepalingen en kennisgeving van het reglement Alle bewoners gaan de verbintenis aan om de voorschriften van het reglement na te leven. Elke nieuwe bewoner ontvangt het reglement en ondertekent het voor akkoord. Wat niet voorzien is in dit reglement van orde, behoort tot de bevoegdheid van het bijzonder comité ouderen /of de raad van maatschappelijk welzijn. Het reglement werd goedgekeurd door het bijzonder comité voor de sociale dienst op 30 oktober 1990 en 7 december 1993 en door de Vlaamse Executieve. Het reglement is aangepast en goedgekeurd door het bijzonder comité Ter Biest/Ter Borre op 27 november Het reglement werd aangepast en goedgekeurd door het bijzonder comité ouderen van 12 december 2013 Elke wijziging moet, na goedkeuring door de Executieve, aan de bewoner tegen ontvangst worden betekend. De wijzigingen hebben slechts uitwerking ten vroegste 30 dagen na de betekening ervan. Het reglement van de serviceflats Ter Borre werd goedgekeurd op het bijzonder comité ouderen van 12 december Het reglement staat op de website vanaf 30 januari 2014.

Afsprakennota. onderdeel schriftelijke overeenkomst. Groep van assistentiewoningen (GAW) Ter Borre erkenningsnummer CE 1784

Afsprakennota. onderdeel schriftelijke overeenkomst. Groep van assistentiewoningen (GAW) Ter Borre erkenningsnummer CE 1784 1 Afsprakennota onderdeel schriftelijke overeenkomst Groep van assistentiewoningen (GAW) Ter Borre erkenningsnummer CE 1784 A. Juridisch statuut van 'GAW Ter Borre' en haar bestemming. p.3. A.1. Juridisch

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest

INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest 1 INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest Statuut van de instelling Het woonzorgcentrum Ter Biest is eigendom van en wordt beheerd door het OCMW van Grimbergen. De dagelijkse leiding is in handen

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA woonzorgcentrum Ter Biest

INTERNE AFSPRAKENNOTA woonzorgcentrum Ter Biest A. Statuut van de instelling INTERNE AFSPRAKENNOTA woonzorgcentrum Ter Biest Het woonzorgcentrum is eigendom van en wordt beheerd door het OCMW van Grimbergen. De dagelijkse leiding is in handen van de

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE ASSISTENTIEWONINGEN (1-40)

REGLEMENT VAN ORDE ASSISTENTIEWONINGEN (1-40) REGLEMENT VAN ORDE ASSISTENTIEWONINGEN (1-40) DOCUMENT: 09/2010 JURIDISCH STATUUT VAN DE INRICHTING 1) Juridisch statuut en aard van de inrichting De assistentiewoningen gelegen te Bocholt, Kerkhofstraat

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT O.C.M.W. Deken Darraslaan 17 8700 Tielt RESIDENTIE AMPE Deken Darraslaan 19 8700 Tielt HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE RESIDENTIE AMPE BEHEERD DOOR HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK

Nadere informatie

Het voorziening is erkend door het Ministerie van de Vlaamse gemeenschap onder het nummer: PE 1748.

Het voorziening is erkend door het Ministerie van de Vlaamse gemeenschap onder het nummer: PE 1748. INTERNE AFSPRAKENNOTA ASSISTENTIEWONING EN (41-58) 25/09/2017 JURIDISCH STATUUT VAN DE INRICHTING 1) Juridisch statuut en aard van de inrichting De assistentiewoningen gelegen te Bocholt, Kerkhofstraat

Nadere informatie

Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap

Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap Deze overeenkomst is geen huurovereenkomst en valt als dusdanig niet onder de toepassing van de huurwetgeving maar wel

Nadere informatie

gebruiksovereenkomst

gebruiksovereenkomst VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-07-07-2015 01-09-2015 1 Aanpassing van de dagprijzen aan de index 24-11-2015 Tussen het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Maldegem, Lazarusbron

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE m.b.t. SERVICEFLATS. I. Algemene situering. Juridisch statuut en de aard van de inrichting.

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE m.b.t. SERVICEFLATS. I. Algemene situering. Juridisch statuut en de aard van de inrichting. REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE m.b.t. SERVICEFLATS I. Algemene situering Juridisch statuut en de aard van de inrichting. 1.1 De Seniorie DE BRUG, gelegen Kalfortdorp 2 te 2870 PUURS, wordt beheerd door de

Nadere informatie

Opname - overeenkomst

Opname - overeenkomst Opname - overeenkomst Dagverzorgingscentrum Gasthuisstraat 2 1730 Asse 02/452.80.67 Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol 1 Identificatiegegevens Tussen de ondergetekenden: Enerzijds:

Nadere informatie

Reglement: Opnamereglement assistentiewoning. Woonzorg

Reglement: Opnamereglement assistentiewoning. Woonzorg Reglement: Opnamereglement assistentiewoning 14.10.2014 Woonzorg pagina 1 van 5 OPNAMEREGLEMENT ASSISTENTIEWONINGEN TEN HOVE & CENTRUM VAN KOEKENBEEK Dit reglement werd goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OPNAMEOVEREENKOMST Woonzorgcentrum Ter Biest

SCHRIFTELIJKE OPNAMEOVEREENKOMST Woonzorgcentrum Ter Biest SCHRIFTELIJKE OPNAMEOVEREENKOMST Woonzorgcentrum Ter Biest Tussen de ondergetekenden: 1. vertegenwoordigd door: en 2. Het OCMW van Grimbergen, vertegenwoordigd door mevrouw Trui Olbrechts, voorzitter en

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN JOKER TE LEMBEKE VAN HET OCMW VAN KAPRIJKE

INTERNE AFSPRAKENNOTA GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN JOKER TE LEMBEKE VAN HET OCMW VAN KAPRIJKE Bijlage 1 OCMW Kaprijke Groep van Assistentiewoningen Joker Kerkakkerstraat 4 9971 Kaprijke Tel. 09/376 82 10 Fax 09/376 82 17 INTERNE AFSPRAKENNOTA GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN JOKER TE LEMBEKE VAN HET

Nadere informatie

Overeenkomst bij opname in het woon- en zorgcentrum De Ceder

Overeenkomst bij opname in het woon- en zorgcentrum De Ceder OCMW HARELBEKE Woon- en zorgcentrum De Ceder a/d Leie Woon- en zorgcentrum De Ceder a/d Gavers Vrijdomkaai 31 Dennenlaan 55 8530 Harelbeke 8530 Harelbeke 056/735 200 056/735 391 CE nr. 358 VZB 2235 CE

Nadere informatie

Verblijfsadres (indien verschillend):. Wettelijk vertegenwoordigd door (naam):...

Verblijfsadres (indien verschillend):. Wettelijk vertegenwoordigd door (naam):... PROTOCOL BEWONERS INCLUSIEF WONEN (IWO) Protocol van verblijf (hierna genoemd de overeenkomst) afgesloten tussen: VZW Martine Van Camp, Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest, vertegenwoordigd door Erik Peirelinck,

Nadere informatie

Tussen enerzijds de N.V. DE BRUG, vertegenwoordigd door hierna genoemd de N.V., en anderzijds DHR. en/of MEVR..

Tussen enerzijds de N.V. DE BRUG, vertegenwoordigd door hierna genoemd de N.V., en anderzijds DHR. en/of MEVR.. SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST BIJ OPNAME IN EEN SERVICEFLAT Tussen enerzijds de N.V. DE BRUG, vertegenwoordigd door hierna genoemd de N.V., en anderzijds DHR. en/of MEVR.... hierna de BEWONER genoemd, ofwel

Nadere informatie

REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP

REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP 1 REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied artikel 1: De dienst huishoudelijke hulp van het OCMW van Grimbergen verbindt er zich toe huishoudelijke hulp te verlenen aan iedereen

Nadere informatie

Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Hingeheem

Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Hingeheem Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Hingeheem Tussen de ondergetekenden: enerzijds: OCMW Asse, beheerder van WZC Hingeheem, Gasthuisstraat 2 1730 Asse erkenningsnummers: ROB CE 521 RVT VZB 378 CVK KCE 521

Nadere informatie

Reglement. van inwendige orde

Reglement. van inwendige orde Reglement van inwendige orde Serviceflats Carpe Diem Hesdinstraat 5 3550 Heusden-Zolder REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE - SERVICE FLAT CARPE DIEM 2 REGLEMENT INWENDIGE ORDE SERVICEFLATS RESIDENTIE CARPE DIEM

Nadere informatie

BEJAARDENWONINGEN MET DIENSTVERLENING

BEJAARDENWONINGEN MET DIENSTVERLENING Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn Hospicestraat 15 9180 MOERBEKE Tel. 09/346.81.61 BEJAARDENWONINGEN MET DIENSTVERLENING 1. Huishoudelijk reglement 2. Huurovereenkomst 1 Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Serviceflatcomplex De Meerpaal

Serviceflatcomplex De Meerpaal Serviceflatcomplex De Meerpaal Beheer van de serviceflats OCMW Zemst Interne afsprakennota Art. 1. Het serviceflatgebouw De Meerpaal, gelegen te 1980 Zemst, Lindestraat 54/1-25 en 52/26-51, omvat 47 serviceflats

Nadere informatie

Sint-Jozef Rillaar. Diestsesteenweg 488, 3202 RILLAAR Tel.:016/509191 Fax.: 016/509190 Email: info@sintjozefrillaar.be OPNAME OVEREENKOMST

Sint-Jozef Rillaar. Diestsesteenweg 488, 3202 RILLAAR Tel.:016/509191 Fax.: 016/509190 Email: info@sintjozefrillaar.be OPNAME OVEREENKOMST Sint-Jozef Rillaar Diestsesteenweg 488, 3202 RILLAAR Tel.:016/509191 Fax.: 016/509190 Email: info@sintjozefrillaar.be OPNAME OVEREENKOMST REGISTRATIENUMMER: 201.104.2.1 REGISTRATIEDATUM: 10.09.2007 TUSSEN

Nadere informatie

SERVICEFLATS MET DIENSTVERLENING

SERVICEFLATS MET DIENSTVERLENING Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn Hospicestraat 15 9180 MOERBEKE Tel. 09/346.81.61 SERVICEFLATS MET DIENSTVERLENING 1. Huishoudelijk reglement 1 Huishoudelijk reglement serviceflats met dienstverlening

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DOORGANGSWONINGEN OCMW GERAARDSBERGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DOORGANGSWONINGEN OCMW GERAARDSBERGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT DOORGANGSWONINGEN OCMW GERAARDSBERGEN HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN Art. 1 Het OCMW Geraardsbergen met administratieve zetel te 9500 Geraardsbergen, Kattestraat 27, kan overeenkomstig zijn

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Kortverblijf. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen

Huishoudelijk reglement Kortverblijf. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Huishoudelijk reglement Kortverblijf Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen V.Z.W. Woonzorgcentrum OLV Antwerpen is een vereniging zonder winstoogmerk en wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die in samenwerking

Nadere informatie

Assistentiewoningen Merlaen, Lazarusbron en Begijnewater

Assistentiewoningen Merlaen, Lazarusbron en Begijnewater Begijnewater opnamereglement en wachtlijstbeheer VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-07-07-2015 DEEL I. Aanvraag Artikel 1. Indienen van een aanvraag Een aanvraag tot opname op de wachtlijst

Nadere informatie

Reglement. van inwendige orde

Reglement. van inwendige orde Reglement van inwendige orde Serviceflats Carpe Diem Hesdinstraat 5 3550 Heusden-Zolder Erkennningsnummer CE 2821 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE - SERVICE FLAT CARPE DIEM 2 REGLEMENT INWENDIGE ORDE SERVICEFLATS

Nadere informatie

Assistentiewoningen De Meerpaal

Assistentiewoningen De Meerpaal Assistentiewoningen De Meerpaal Beheer van de assistentiewoningen OCMW Zemst Interne afsprakennota Art. 1. De assistentiewoningen De Meerpaal, gelegen te 1980 Zemst, Lindestraat 54/1-25 en 52/26-51, omvat

Nadere informatie

Assistentiewoningen De Pastorij Kleit en Adegem. opnamereglement en wachtlijstbeheer VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Assistentiewoningen De Pastorij Kleit en Adegem. opnamereglement en wachtlijstbeheer VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD opnamereglement en wachtlijstbeheer VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-07-07-2015 DEEL I. Aanvraag Artikel 1. Indienen van een aanvraag Een aanvraag tot opname op de wachtlijst wordt ingediend

Nadere informatie

Opnamereglement woonzorgcentrum Hingeheem

Opnamereglement woonzorgcentrum Hingeheem Woonzorgcentrum Hingeheem Openbaar centrum voor Maatschappelijk Welzijn Gasthuisstraat 2 1730 Asse Tel. 02/452.65.05 Fax. 02/454.83.88 Erkenningsnummer ROB CE 521 Erkenningsnummer RVT VZB 378 Opnamereglement

Nadere informatie

Het OCMW biedt huisvesting waarbij de filosofische, godsdienstige en politieke overtuiging van elke bewoner volkomen geëerbiedigd wordt.

Het OCMW biedt huisvesting waarbij de filosofische, godsdienstige en politieke overtuiging van elke bewoner volkomen geëerbiedigd wordt. HUISHOUDELIJK REGLEMENT SERVICEFLATGEBOUW KAREELOVEN OVERBROEKSTRAAT 15 9308 HOFSTADE ------------------------------------------------- 1. VOORSTELLING Het serviceflatgebouw gelegen Overbroekstraat 15,

Nadere informatie

Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN /

Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN / Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN 0424.784.378 013/35.16.00 info@martinevancamp.be PROTOCOL DAGCENTRUM EN BEGELEID WERK Protocol van verblijf (hierna genoemd de overeenkomst) afgesloten tussen: VZW Martine

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA VOOR KORTVERBLIJF

INTERNE AFSPRAKENNOTA VOOR KORTVERBLIJF OCMW ZEMST WOONZORGCENTRUM RELEGHEM Lindestraat 60 1980 Zemst INTERNE AFSPRAKENNOTA VOOR KORTVERBLIJF 1. Het statuut van het woonzorgcentrum Releghem. Art. 1. - Art. 2. - Art. 3. - Art. 4. - Het centrum

Nadere informatie

CvK Warmhof opnameovereenkomst

CvK Warmhof opnameovereenkomst VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-07-07-2015 Tussen het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Maldegem, Lazarusbron 1, vertegenwoordigd door de voorzitter, Stefaan Standaert,

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST - DIENSTENCHEQUES

ARBEIDSOVEREENKOMST - DIENSTENCHEQUES ARBEIDSOVEREENKOMST - DIENSTENCHEQUES Artikel 1 T4HR S.A.... straat... nr.... gemeente... postnr.... erkenningsnummer van de werkgever toegekend door de Adviescommissie erkenningen dienstencheques... werft

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 09.01.2014 Doel HUISHOUDELIJK REGLEMENT NOODOPVANGVOORZIENINGEN OCMW BEERSEL 1. De noodopvang wil een onmiddellijk onderkomen bieden aan Beerselaars die plotseling

Nadere informatie

Minderbroedersstaat 9b Tel. 016/ OVEREENKOMST. De partijen

Minderbroedersstaat 9b Tel. 016/ OVEREENKOMST. De partijen OVEREENKOMST De partijen Enerzijds De v.z.w. Woonzorgnet Dijleland die het dagverzorgingscentrum Hertog van Brabant beheert, hier vertegenwoordigd door Mevr. G. Robberechts, en hierna de v.z.w." genoemd

Nadere informatie

Reglement: Opnamereglement WZC Zonnig Huis Woonzorg

Reglement: Opnamereglement WZC Zonnig Huis Woonzorg Reglement: Opnamereglement WZC Zonnig Huis 14.10.2014 Woonzorg OPNAMEREGLEMENT WOONZORGCENTRUM «ZONNIG HUIS» Dit reglement werd goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn tijdens de vergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement opvangwoning. Opvangwoning gelegen Kwerpsebaan 358 te 3071 Kortenberg

Huishoudelijk reglement opvangwoning. Opvangwoning gelegen Kwerpsebaan 358 te 3071 Kortenberg OCMW KORTENBERG Kortenberg, 1/11/2014 Huishoudelijk reglement opvangwoning Opvangwoning gelegen Kwerpsebaan 358 te 3071 Kortenberg OPNAME 1) De woning staat open voor personen in Kortenberg gedomicilieerd,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de uitbating van de bejaardenwoningen Kleyn Veld door het OCMW Boortmeerbeek

Huishoudelijk reglement voor de uitbating van de bejaardenwoningen Kleyn Veld door het OCMW Boortmeerbeek OCMW Boortmeerbeek Huishoudelijk reglement voor de uitbating van de bejaardenwoningen Kleyn Veld door het OCMW Boortmeerbeek HOOFDSTUK 1. ALGEMEENHEDEN Artikel 1 Het OCMW van Boortmeerbeek stelt, bij wijze

Nadere informatie

Overeenkomst. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Kortverblijf

Overeenkomst. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Kortverblijf Overeenkomst Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Kortverblijf VZW WOONZORGCENTRUM OLV ANTWERPEN De vzw Woonzorgcentrum O.-L.-V. Van Antwerpen, Pieter van Hobokenstraat 3, 2000 Antwerpen hierbij vertegenwoordigd

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 25 APRIL 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive Missoorten,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SERVICEFLATS HUIZE FORTUNA OCMW VLETEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SERVICEFLATS HUIZE FORTUNA OCMW VLETEREN 1. ALGEMENE SITUERING Beheer van de serviceflats HUISHOUDELIJK REGLEMENT SERVICEFLATS HUIZE FORTUNA OCMW VLETEREN Het serviceflatgebouw Huize Fortuna gelegen te 8640 Vleteren, Hendrik Deberghstraat 37C

Nadere informatie

DE HAZELAAR v.z.w. Woon- en zorgcentrum. Opnameovereenkomst rust- en verzorgingstehuis

DE HAZELAAR v.z.w. Woon- en zorgcentrum. Opnameovereenkomst rust- en verzorgingstehuis DE HAZELAAR v.z.w. Woon- en zorgcentrum Opnameovereenkomst rust- en verzorgingstehuis Opnameovereenkomst tussen de gebruiker en vzw De Hazelaar De Hazelaar v.z.w. Witvrouwenveldstraat 1 2550 Kontich Tel.

Nadere informatie

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis Maagdenblokstraat 21 te 3320 Hoegaarden - Erkenningnummer: KCE 604 contact: Tel: 016/ 80 40 00 Fax 016/ 80 40 99 E-mail: info.woonzorgcentrum@ocmwhoegaarden.be Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf

Nadere informatie

VOORBEELD OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING

VOORBEELD OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING CONFEDERATIE VAN IMMOBILIENBEROEPEN VLAANDEREN Document opgesteld door het Vlaams Studie- en Kenniscentrum Vastgoed en Wonen vzw. Huidig document betreft een voorbeeld ter duiding van bepaalde passages

Nadere informatie

Interne afsprakennota

Interne afsprakennota Interne afsprakennota U hebt, alleen of in overleg met uw familie, de keuze gemaakt om naar het dagverzorgingscentrum De Brug te komen. Wij hopen dat u er aangename dagen mag doorbrengen en heten u van

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang 1 De contracterende partijen binnen de overeenkomst ORGANISATOR Gemeente Anzegem De Vierschaar 1-8570 Anzegem ondernemingsnr: BTW BE 0207.484.780

Nadere informatie

PROTOCOL VAN RECHTSTREEKS TOEGANKELIJK VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING/ RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH)

PROTOCOL VAN RECHTSTREEKS TOEGANKELIJK VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING/ RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH) PROTOCOL VAN RECHTSTREEKS TOEGANKELIJK VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING/ RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH) Dit Protocol wordt afgesloten tussen: Enerzijds het Koninklijk Instituut Woluwe Georges

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET TIJDELIJK TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN NOODWONING KASTEELSTRAAT 8, 2 de verdiep, 1770 LIEDEKERKE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET TIJDELIJK TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN NOODWONING KASTEELSTRAAT 8, 2 de verdiep, 1770 LIEDEKERKE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HET TIJDELIJK TER BESCHIKKING STELLEN VAN EEN NOODWONING KASTEELSTRAAT 8, 2 de verdiep, 1770 LIEDEKERKE Art.1 Het OCMW kan een woning als noodopvang ter beschikking stellen

Nadere informatie

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis Maagdenblokstraat 21 te 3320 Hoegaarden - Erkenningnummer: KCE 604 contact: Tel: 016/ 80 40 00 Fax 016/ 80 40 99 E-mail: sam.vanormelingen@ocmwhoegaarden.be Directeur WZC Schriftelijke opnameovereenkomst

Nadere informatie

2 De zorgbehoevende voldoet aan de onderstaande voorwaarden:

2 De zorgbehoevende voldoet aan de onderstaande voorwaarden: Subsidiereglement mantelzorgpremie Art. 1. Doelstelling Het OCMW Horebeke wil het werk waarderen van de persoon die op een intense manier instaat voor de verzorging van een zorgbehoevende persoon, zodat

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 28 september 2004.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 28 september 2004. OCMW LONDERZEEL OPNAMEREGLEMENT: CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 28 september 2004. Aangepast bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Interne afsprakennota

Interne afsprakennota Interne afsprakennota U hebt, alleen of in overleg met uw familie, de keuze gemaakt om naar het dagverzorgingscentrum De Brug te komen. Wij hopen dat u er aangename dagen mag doorbrengen en heten u van

Nadere informatie

Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN 0424.784.378 013/35.16.00 info@martinevancamp.be

Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN 0424.784.378 013/35.16.00 info@martinevancamp.be Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN 0424.784.378 013/35.16.00 info@martinevancamp.be PROTOCOL TEHUIS WERKENDEN, TEHUIS NIET-WERKENDEN Protocol van verblijf (hierna genoemd de overeenkomst) afgesloten tussen:

Nadere informatie

Daar in ons centrum vele mensen samen zijn dienen een aantal leefregels afgesproken.

Daar in ons centrum vele mensen samen zijn dienen een aantal leefregels afgesproken. INTERNE AFSPRAKENNOTA DOCUMENT: 09/2010 Wij heten U hartelijk welkom in D n Dambörg. Ons biedt voor de ganse regio, een gezellige en aangename dagopvang voor thuiswonende zorgbehoevenden. Er wordt hiervoor

Nadere informatie

Woonzorgnet-Dijleland VZW met exploitatiezetel : Minderbroedersstraat 9b Tel. 016/ Leuven Fax 016/29.14.

Woonzorgnet-Dijleland VZW met exploitatiezetel : Minderbroedersstraat 9b Tel. 016/ Leuven Fax 016/29.14. AFSPRAKENNOTA JURIDISCH STATUUT EN AARD VAN DE INSTELLING De VZW Woonzorgnet-Dijleland Wingerdstraat 14, 3000 Leuven - beheert de voorzieningen Dijlehof (RVT 76 individuele kamers,waarvan 6 kortverblijf),

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Beschut Wonen Noord-Limburg V.Z.W.

Beschut Wonen Noord-Limburg V.Z.W. woensdag 20 juli 2016 BEGELEIDINGSOVEREENKOMST Tussen : 1. De V.Z.W. Beschut Wonen Noord-Limburg, Burgemeester Laenenstraat 7 bus 25 3900 Overpelt, hier vertegenwoordigd door Fons Plas (ondergetekende),

Nadere informatie

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: Adventure Diving vzw H. Theresialaan 79, bus 3 1700 Dilbeek NIEUWE STATUTEN De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: HOOFDSTUK I Naam, zetel, doel

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST OCMW Waregem Schakelstraat 41 8790 Waregem OCMW WAREGEM OVEREENKOMST VOOR HUISVESTING IN DE SENIORENWONINGEN KERNELLEPLEIN TE BEVEREN-LEIE Tussen het OCMW Waregem vertegenwoordigd

Nadere informatie

Groep van Assistentiewoningen OCMW Waasmunster. Reglement van orde

Groep van Assistentiewoningen OCMW Waasmunster. Reglement van orde Groep van Assistentiewoningen OCMW Waasmunster Reglement van orde Welkom Namens de medewerkers en raadsleden van het OCMW Waasmunster willen wij u, geachte bewoner, ook op deze plaats van harte welkom

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN JOKER TE LEMBEKE VAN HET OCMW VAN KAPRIJKE

INTERNE AFSPRAKENNOTA GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN JOKER TE LEMBEKE VAN HET OCMW VAN KAPRIJKE OCMW Kaprijke Groep van Assistentiewoningen Joker Kerkakkerstraat 4 9971 Kaprijke Tel. 09/376 82 10 Fax 09/376 82 17 INTERNE AFSPRAKENNOTA GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN JOKER TE LEMBEKE VAN HET OCMW VAN

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NOODHUISVESTING OCMW

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NOODHUISVESTING OCMW HUISHOUDELIJK REGLEMENT NOODHUISVESTING OCMW Hoofdstuk 1 : algemene bepalingen Artikel 1 Het OCMW van Lubbeek kan in toepassing van artikel 1 in van de organieke wet van 8 juli 1976 materiële dienstverlening

Nadere informatie

Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk

Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk Deze opnameovereenkomst wordt afgesloten tussen: Enerzijds Zorgbedrijf Rivierenland, Wilsonstraat 28a, 2860 Sint-Katelijne-Waver, dat het dagverzorgingscentrum

Nadere informatie

BV-AD-DI-02 HUISHOUDELIJK REGLEMENT

BV-AD-DI-02 HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEJAARDENVOORZIENINGEN SERVICEFLATGEBOUW RESIDENTIE ELISABETH BV-AD-DI-02 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. ALGEMENE SITUERING 1.1. Het serviceflatgebouw "Residentie Elisabeth", gelegen Kouterstraat 3 te 9140

Nadere informatie

Serviceflats Lanaken Riedi de Montaigne Europaplein 27-31 Lanaken

Serviceflats Lanaken Riedi de Montaigne Europaplein 27-31 Lanaken Serviceflats Lanaken Riedi de Montaigne Europaplein 27-31 Lanaken Serviceflats willen aan senioren een aangepaste huisvesting bieden waar ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. 1) Wie bouwde de

Nadere informatie

Groep Assistentiewoningen Lanaken - GAW Riedi de Montaigne Europaplein Lanaken

Groep Assistentiewoningen Lanaken - GAW Riedi de Montaigne Europaplein Lanaken Groep Assistentiewoningen Lanaken - GAW Riedi de Montaigne Europaplein 27-31 3620 Lanaken Assitentiewoningen willen aan senioren een aangepaste huisvesting bieden waar ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen

Nadere informatie

Reglement renteloze leningen aan verenigingen

Reglement renteloze leningen aan verenigingen Reglement renteloze leningen aan verenigingen goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 maart 2004 gepubliceerd op www.westerlo.be op 13 juni 2018 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 1 Artikel

Nadere informatie

Akte Oprichting gecoördineerde versie

Akte Oprichting gecoördineerde versie Akte Oprichting gecoördineerde versie Benaming: OVED: Overlegplatform voor energiedeskundigen Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel: 9050 Gentbrugge, Kerkstraat 108 TITEL 1 NAAM ZETEL DOEL -

Nadere informatie

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u.

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Openingsuren- tarieven De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Tarieven 0,74 per begonnen halfuur

Nadere informatie

reglement van orde kortverblijf

reglement van orde kortverblijf reglement van orde kortverblijf INHOUD I Algemeenheden... 3 1. Beheer van het WoonZorgCentrum... 3 2. Verantwoordelijken... 3 3. Bewoners... 3 4. Reglement... 3 II REGLEMENT... 4 1. Opnemingsregeling...

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.3 Het beëindigen van zorg of ondersteuning

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.3 Het beëindigen van zorg of ondersteuning 1/6 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 08/11/2017 Procedurehouder: Sociale dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Toepassingsgebied De procedure beëindigen van zorg of ondersteuning wordt

Nadere informatie

Serviceflatgebouw Residentie Cuesta. Reglement van orde

Serviceflatgebouw Residentie Cuesta. Reglement van orde Serviceflatgebouw Residentie Cuesta Reglement van orde Welkom Namens de medewerkers en raadsleden van het OCMW Waasmunster willen wij u, geachte bewoner, ook op deze plaats van harte welkom heten in de

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2008/132/

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2008/132/ 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2008/132/ Inzake : Verzoekende partij, wonende te, Verzoekende partij Tegen : de STAD, vertegenwoordigd door het College van Burgemeester

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

OPNAMEREGLEMENT WZC HOF TEN KOUTER

OPNAMEREGLEMENT WZC HOF TEN KOUTER 1 OPNAMEREGLEMENT WZC HOF TEN KOUTER Dit reglement werd goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW Laarne in zitting van 27.04.2016. Dit reglement geldt voor het woonzorgcentrum

Nadere informatie

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal.

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal. Statuten Lubko vzw Titel I NAAM - ZETEL - DOEL DUUR Artikel 1 1 De vereniging wordt genoemd Korfbalclub Lubko, afgekort Lubko. 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen,

Nadere informatie

WZC Warmhof opnamereglement en wachtlijstbeheer

WZC Warmhof opnamereglement en wachtlijstbeheer WZC Warmhof opnamereglement en wachtlijstbeheer VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-07-07-2015 DEEL I. Aanvraag Artikel 1. Indienen van een aanvraag Een aanvraag tot opname op de wachtlijst

Nadere informatie

Verblijfsadres (indien verschillend):. Wettelijk vertegenwoordigd door (naam):...

Verblijfsadres (indien verschillend):. Wettelijk vertegenwoordigd door (naam):... PROTOCOL LOGEREN EN KORTOPVANG Protocol van verblijf (hierna genoemd de overeenkomst) afgesloten tussen: VZW Martine Van Camp, Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest, vertegenwoordigd door Erik Peirelinck, directeur,

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE Artikel 1 - Principe Binnen de perken van het goedgekeurde budget

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

M... geboren op... /... /... te... hierna de bewoner genoemd,

M... geboren op... /... /... te... hierna de bewoner genoemd, OVEREENKOMST ALGEMENE BEPALINGEN De vereniging zonder winstoogmerk FAC SIMILITER, met zetel te Langeveldstraat 151 te 1180 Brussel, die het rust- en verzorgingstehuis Nazareth, Waterloosesteenweg 961-1180

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT

HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT Tussen: gsm:.. rijksregisternummer... hierna "verhuurder" genoemd, en: gsm:.. rijksregisternummer... gsm:.. rijksregisternummer... hierna "huurder(s)" genoemd,

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst tussen de bewoner en het woonzorgcentrum

Schriftelijke overeenkomst tussen de bewoner en het woonzorgcentrum OCMW WIJNEGEM / Tussen: Schriftelijke overeenkomst tussen de bewoner en het woonzorgcentrum OCMW Wijnegem / WZC Rustenborg Koolsveldlaan 94 2110 Wijnegem Erkenningsnummer CE 1349 (ROB) VZB 2345 (RVT) en

Nadere informatie

Centrum voor kortverblijf Overeenkomst tussen de resident en NV Atlantis

Centrum voor kortverblijf Overeenkomst tussen de resident en NV Atlantis Centrum voor kortverblijf Overeenkomst tussen de resident en NV Atlantis Bisschoppenhoflaan 361-365 2100 Deurne Tel.: 03/324.57.93 Fax.: 03/326.37.05 E-mail: info@wzcmanevinke.be Erkenningsnummer ROB:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement V.Z.W Huishoudelijk reglement TITEL I : BENAMING EN ZETEL Art. 1 - De vereniging werd opgericht onder de benaming: Lak@rt kunstenaarscollectief Laarne Kalken V.Z.W afgekort Lak@rt V.Z.W. te Laarne op 05/01/2015

Nadere informatie

NIEUWE REGELS VOOR DE RE-INTEGRATIE VAN ARBEIDS- ONGESCHIKTE WERKNEMERS

NIEUWE REGELS VOOR DE RE-INTEGRATIE VAN ARBEIDS- ONGESCHIKTE WERKNEMERS e-doc NIEUWE REGELS VOOR DE RE-INTEGRATIE VAN ARBEIDS- ONGESCHIKTE WERKNEMERS 2 De werkgever is verplicht eerst na te gaan of de werknemer binnen de onderneming nog aangepast of ander werk kan doen. 3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Deel 1 ALGEMENE VERGADERING Samenstelling van de Algemene Vergadering Procedure voor culturele verenigingen, organisaties en instellingen Art. 1 Een culturele organisatie, vereniging

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

Coordinatie--Rechten--patient--Samenstelling-werking--KB doc

Coordinatie--Rechten--patient--Samenstelling-werking--KB doc 1 APRIL 2003. - Koninklijk besluit tot regeling van de samenstelling en de werking van de Federale Commissie Rechten van de Patiënt ingesteld bij artikel 16 van de wet van 22 augustus 2002 betreffende

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING

OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING 1 Identificatiegegevens betrokken partijen Tussen enerzijds Dommelhof VZW, met maatschappelijke zetel te Tielt-Winge, Haksbergstraat 7, met ondernemingsnummer BE

Nadere informatie

OPNAMEPROCEDURE WOONZORGCENTRUM MAARTENSHOVE (laatste aanpassing goedgekeurd in Raad voor Maatschappelijk Welzijn dd. 07/08/2014)

OPNAMEPROCEDURE WOONZORGCENTRUM MAARTENSHOVE (laatste aanpassing goedgekeurd in Raad voor Maatschappelijk Welzijn dd. 07/08/2014) OPNAMEPROCEDURE WOONZORGCENTRUM MAARTENSHOVE (laatste aanpassing goedgekeurd in Raad voor Maatschappelijk Welzijn dd. 07/08/2014) 1. De aanvraag Art.1. Elke aanvraag tot eventuele opname in het Woonzorgcentrum

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP

REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied artikel 1: De dienst huishoudelijke hulp van het OCMW van Grimbergen verbindt er zich toe huishoudelijke hulp te verlenen

Nadere informatie

Artikel 2 Voorwaarden inzake toewijzing standplaatsen (wet art. 8 2 / art / KB art. 25)

Artikel 2 Voorwaarden inzake toewijzing standplaatsen (wet art. 8 2 / art / KB art. 25) GEMEENTELIJK REGLEMENT AMBULANTE HANDEL Afdeling 1: Organisatie van ambulante activiteiten op de openbare markten Artikel 1 Gegevens van openbare markten (wet art. 8 2) De gemeente richt op het openbaar

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM OCMW WIJNEGEM www.ocmwwijnegem.be Koolsveldlaan 94 2110 Wijnegem TEL 03 355 32 90 INFORMATIENOTA DE MEIDOORN D E M E I D O O R N Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen Beheer van

Nadere informatie

expertise binnen handbereik Ouderschapsverlof Opname Voorwaarde in hoofde van het kind Anciënniteit Juridische dienst

expertise binnen handbereik Ouderschapsverlof Opname Voorwaarde in hoofde van het kind Anciënniteit Juridische dienst Ouderschapsverlof 12.07.2016 Juridische dienst Info@salar.be Ouderschapsverlof is een thematisch verlof dat werknemers de mogelijkheid biedt de arbeidsprestaties tijdelijk te schorsen of te verminderen

Nadere informatie

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder.

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder. vzw Zevenbunder, NIEUWE STATUTEN Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008 De statuten van de vzw worden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd

Nadere informatie

VERBLIJFS- EN DIENSTENOVEREENKOMST WOONPROJECT PAVILJOEN MARIA

VERBLIJFS- EN DIENSTENOVEREENKOMST WOONPROJECT PAVILJOEN MARIA VERBLIJFS- EN DIENSTENOVEREENKOMST WOONPROJECT PAVILJOEN MARIA Tussen de ondergetekenden: 1) De beheersinstantie van het project Paviljoen Maria, OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van ZEMST,

Nadere informatie