Akoestisch plafond niet van origineel te onderscheiden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Akoestisch plafond niet van origineel te onderscheiden"

Transcriptie

1 PLAKA Nederland Storkstraat 25, 2722 NR Zoetermeer Postbus 81, 2700 AB Zoetermeer T : F : E : plakagroup.nl PLAKA NEWS voorjaar 2013 Plaka Nederland Nieuwe naam, vertrouwde partner Nieuwe naam, vertrouwde partner Vanaf 4 februari jl. was onze naamswijziging een feit, na ruim 60 jaar hebben wij afscheid genomen van de naam Mavotrans. Op de Internationale Bouwbeurs in Utrecht introduceerden wij onze nieuwe naam Plaka Nederland. U heeft kennis kunnen maken met onze nieuwe naam, de nieuwe huisstijl, onze nieuwe website en catalogus boordevol nieuwe producten. Ondanks alle veranderingen blijven wij uw vertrouwde partner. Uw contactpersonen zijn ongewijzigd gebleven, ook vindt u ons nog steeds aan de Storkstraat in Zoetermeer en kunt u rekenen op dezelfde servicegerichtheid. Voor elke doorvoer de juiste afdichting Nieuw programma ringafdichtingen ten behoeve van het gas- en waterdicht afdichten van doorvoeren. Lees verder op pagina 3 Inhoud 2 Voormalige stationskoepel wordt T-huis 3 Voor elke doorvoer de juiste afdichting 4 Energieneutraal regiokantoor Enexis 5 Nieuw akoestisch spouwanker 6 Nieuw assortiment hoogwaardige mortels 7 Samenwerking Kooy Bakstenen Terugblik Bouwbeurs 8 Woord van directie CRH Zero Accidents Award Nieuw akoestisch spouwanker Plaka-dBreak Isospouw, hoogwaardige spouwankers die zorgen voor een akoestische en thermische ontkoppeling. Lees verder op pagina 5 Nieuw assortiment hoogwaardige mortels Serie mortels van professionele kwaliteit voor toepassing in bouw en industie. Lees verder op pagina 6 T:

2 Restauratie stationskoepel tot T-huis Akoestisch plafond niet van origineel te onderscheiden Vanwege de uitbreiding van het nieuwe station Arnhem Centraal moest de monumentale stationskoepel ruimte maken voor een nieuwe entree van het station en de aanleg van extra sporen. Omdat men deze monumentale koepel voor de stad Arnhem wilde behouden, werd er een nieuwe bestemming gezocht en gevonden. De koepel is volledig gerestaureerd en voorzien van een aanbouw. In de koepel zijn geluidsabsorberende materialen van Plaka toegepast, zodat een zeer aangename akoestiek in het pand is verkregen. Park Presikhaaf werd de nieuwe locatie van de koepel en Zorgorganisatie Siza kreeg de kans om het bijzondere pand te gaan exploiteren als horecagelegenheid. Het T-Huis is een sociale onderneming waarbij mensen met een arbeidshandicap werkzaam zijn. Het gebouw vormde één betonnen geheel. Het beton, dat is gemaakt uit Arnhems oorlogspuin, werd door bouwbedrijf Kuiper Arnhem zeer zorgvuldig in stukken gezaagd en op de nieuwe locatie weer opgebouwd. K3 Architectuur uit Arnhem heeft een aanbouw ontworpen, om plaats te bieden aan de sanitaire voorzieningen en de keuken. Met deze aanbouw krijgt het gebouw de karakteristieke T-vorm vandaar de gekozen naam: T-Huis. De inrichting van het T-HUIS is ontworpen door designer Ruud-Jan Kokke. Hij ontwierp ook de meubels in het T-HUIS, deze werden vervaardigd door cliënten van Siza in de diverse houtwerkplaatsen in de regio. Door de bijzondere constructie van het dak (ceramique fusée) kon het niet in één geheel worden verplaatst. Daarom is er een nieuw dak op het T-Huis aangebracht. De koepel is met houten spanten gereconstrueerd. Daarop is vervolgens een stuclaag aangebracht. Om een onaangename nagalm van het geluid in de ruimte te voorkomen, is het plafond met 70 mm verlaagd, waarbij Texaa Vibrasto akoestische bekleding is gespannen over een laag sterk geluidsabsorberend schuimmateriaal. Texaa Vibrasto is in een azuurblauwe kleur uitgevoerd, waarbij de banen Vibrasto worden onderscheiden door witte ribben. Zo is het plafond niet van het origineel te onderscheiden. Op deze wijze is een zeer aangename akoestiek in de ruimte ontstaan, waarbij het oorspronkelijke karakter van het pand volledig in stand is gebleven. T:

3 Voor elke doorvoer de juiste afdichting Via sparingen voor het doorvoeren van leidingen en kabels kunnen gassen en (grond-)water een gebouw of huis binnendringen. Plaka Nederland introduceert een nieuw programma ringafdichtingen ten behoeve van het afdichten van doorvoeren. Deze ringafdichtingen garanderen een gasen waterdichte afdichting van de ruimte tussen de sparing of de instortbuis en de leiding- en kabeldoorvoeren. Ringafdichting Uienringafdichting De ringafdichting is universeel toepasbaar bij zowel hoog- en laagbouw en bij ondergrondse werken, op het gebied van stroom-, gas- en watervoorziening. Deze ringafdichtingen zijn vervaardigd van EPDM rubber en A2 RVS en in diverse standaard maatvoeringen leverbaar. Deze ringafdichtingen worden standaard als een gesloten uitvoering geleverd. Ten behoeve van montage achteraf, na reeds getrokken kabels of geïnstalleerde leidingen, is tevens een openklapbare uitvoering, type G, leverbaar. De uienringafdichting is een gas- en waterdicht systeem, waarbij één afdichting toepasbaar is voor meerdere doorvoermaten. De uienringafdichting heeft een uitwendige maat van 34 tot en met 160 mm. Ook de uienringafdichtingen zijn vervaardigd van EPDM rubber en A2 RVS. Deze afdichting kan worden geïnstalleerd in een boorgat of in een instortvoorziening. Op aanvraag als hogedrukafdichting met meerdere doorvoer mogelijkheden in combinatie met de uienring technologie. Varianten Ringafdichting RA1 uit 20 mm EPDM rubber, toepasbaar bij niet drukkend water Ringafdichting RA2 uit 40 mm EPDM rubber, bestand tegen drukkend water RA1 RA2 Voordelen Hoge kwaliteit en robuust materiaal Gas- en waterdicht Kostenbesparing Snelle en gemakkelijke montage Geluidsisolerend Bescherming tegen knaagdieren ook voor meerdere doorvoeren: Naast bovengenoemde systemen zijn nog diverse andere waterdichte doorvoeren leverbaar: afdichtingsplug flexibele fixatiekraag (op aanvraag ook in staal of rvs) Voor meer informatie: instortbuis afdichting met meerdere gaten Uni-Seal afdichtingen T:

4 Energieneutraal regiokantoor Enexis Mavotex 600 verwerkt in bijzondere en duurzame gevel BAM Utiliteitsbouw regio Oost heeft in Zwolle een energieneutraal regiokantoor voor Enexis, beheerder van het energienetwerk in Noord-, Oost-, en Zuid- Nederland gerealiseerd. Het nieuwe regiokantoor is op het gebied van duurzaamheid een vooruitstrevend project en past volledig in het nieuwe huisvestingsbeleid van Enexis, waarin duurzaamheid centraal staat. De nieuwbouw omvat een inspirerend, dynamisch energie - n eutraal kantoorconcept met bedrijfshal, is optimaal en flexibel ontworpen en daardoor toekomstbestendig. Het gebouw, naar een ontwerp van Atelier PRO, heeft een vloeroppervlak van m 2 en biedt plaats aan ruim 200 medewerkers. Het kantoor is ruimtelijk opgezet, flexibel indeelbaar en volgens het principe van Het Nieuwe Werken ingericht. Kenmerkend voor dit nieuwe kantoor is het centrale atrium, waarbij de aanwezige beplanting de fijnstof zuivert uit de ventilatielucht. Door PV-cellen op het dak wordt voldoende energie opgewekt. In combinatie met een Warmte Koude Opslag zorgt dit voor een energieneutraal gebouw. Het kantoor heeft een bijzondere, zonwerende gevel. Door de kozijnen schuin in het gevelvlak te plaatsen, wordt directe zoninval beperkt en wordt een zelfbeschaduwende gevel gecreëerd. De gevel gaat de opwarming door directe zoninstraling tegen, maar biedt wel voldoende daglicht en uitzicht. De totale geveloppervlakte is ruim m 2 en bestaat uit ca. 100 composiet gevelpanelen van 13,4 x 2,9 meter. In deze panelen zijn 125 raamkaders, 3 erkers, het gehele isolatiepakket, ophangpunten en de binnenafwerking opgenomen. In overleg met werkvoorbereider Jonny Karst van BAM Utiliteitsbouw en onze rayonmanager Hans van der Weide, is gekeken naar een juiste oplossing voor de afdichting van de naden tussen de onderlinge gevelpanelen. Na beoordeling van de producteigenschappen en het zetten van een proef is de keuze gevallen op Mavotex 600 compressieband. Een hoogwaardig zelfklevend en geïmpregneerd schuimstofband voorzien van KOMO-keur. Mavotex 600 werkt zowel slagregendicht, geluidsisolerend als thermisch isolerend. Voor dit project is voor het compressieband een garantieverklaring afgegeven dat de kwaliteit van dit band garandeert. 4 T:

5 Nieuw: Plaka-dBreak Isospouw Akoestisch spouwanker Geluid en trillingen, veroorzaakt door bijvoorbeeld verkeer en wind, dringen via de buitenwanden het gebouw binnen. Om deze hinderlijke geluidsoverlast te voorkomen wordt geadviseerd om akoestische spouwankers toe te passen. Plaka Nederland introduceert met de Plaka-dBreak Isospouw een hoogwaardig spouwanker dat zorgt voor een akoestische en thermische ontkoppeling van twee spouwbladen. Het spouwanker is leverbaar in type L en U. Type L wordt mechanisch bevestigd, type U wordt mee gemetseld in de voegspecie. Het complete product bestaat uit drie onderdelen: Akoestische spouwankers worden toegepast ten behoeve van de akoestische en thermische ontkoppeling van buitenen binnenspouwblad en van dubbel steenachtige binnenwanden van doos in doos constructies. Toepassing van de Plaka-dBreak Isopouw levert een aanzienlijke verbetering voor het woonen gebruiksgenot van het gebouw. Het spouwanker met de L-vormige houder is toepasbaar bij spouwbreedten vanaf 45 mm, de U-vormige houder vanaf een spouwbreedte van 35 mm. De maximale gebruiksbelasting van de akoestische spouwankers is 500 N en ze hebben een breukbelasting van N. De afveerfrequentie ligt tussen de 11 en 16 Hz, afhankelijk van de belasting op het spouwanker. RVS U of L houder Rubber blokje RVS spouwhaak Verwerking: De L-vormige houder wordt tegen de muur bevestigd Het rubber blokje wordt in de L- of U-vormige houder geplaatst De U-vormige houder wordt in het metselwerk opgenomen De spouwhaak wordt in het rubber blokje gezet en tussen de voeg van het metselwerk geplaatst Voor meer informatie: T:

6 Nieuw assortiment hoogwaardige mortels Op het gebied van mortels heeft Plaka Nederland haar productenprogramma sterk uitgebreid. U heeft nu keuze uit een uitgebreide serie hoogwaardige kwaliteitsmortels van het merk Pagel. Deze serie mortels is van professionele kwaliteit en geschikt voor toepassing in de bouw en industrie. De mortels zijn op basis van Portlandcement en bevatten geen chlorides. De mortels zijn krimparm en bestand tegen vorst, dooizouten, water, olie en benzine. Daarbij voldoen de mortels aan de geldende normen en richtlijnen (KOMO, CE label) en zijn ze ISO 9001 gecertificeerd. Op deze pagina presenteren wij u slechts een greep uit het gehele Pagel assortiment. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. MS20 Stel- en reparatiemortel R4 PCC troffelmortel (polymeer gemodificeerde cementmortel) Geschikt voor het stellen van dilatatieprofielen en voor reparatie van gaten, hoekenschades en scheuren in beton en metselwerk V1/10 - V1/50 Gietmortel K70 Gietmortel voor ondergieten van staal en prefab betonconstructies, kolommen, geluidsschermen, brugopleggingen, pompen, compressoren, etc. Geschikt voor verlijming van ankers in vloersparingen V14/10 - V14/40 Ondersabelingsmortel K70 Ondersabelen van staal en prefab betonconstructies, kolommen, geluidsschermen, opleggingen, etc. Geschikt voor verlijming van ankers in wandsparingen U02 fijn-spachtelmortel R3 U20 reparatiemortel R4 B1 snelcement U02: fijn-spachtelmortel voor het dichtschuren van luchtbellen in prefab beton en het uitvlakken van beton U20: universele reparatiemortel voor herstel van gaten, hoekenschades en scheuren in beton en metselwerk B1 is een snel bindende mortel voor allerlei uitvullingen zoals het aanwerken van ankers, montage van deuvels en leuningen (borstweringen), reparatie van lekkages Dichten van gaten bij allerlei installatiewerkzaamheden die bijvoorbeeld voorkomen bij elektriciens (vastzetten elektriciteitsdozen), loodgieters, etc. Voor meer informatie: 6 T:

7 Samenwerking Kooy Baksteencentrum In het kader van ketenintegratie wordt meer en meer de samenwerking gezocht met de CRH bedrijven onderling. Zo is een mooie samenwerking tot stand gekomen met onze CRH zuster Kooy Baksteencentrum. Kooy is totaalaanbieder van eersteklas keramische bouwmaterialen. Al hun producten kunt u, zonder afspraak vooraf, beoordelen in drie prachtige showrooms (Bilthoven, Eindhoven en Capelle aan den IJssel). In de showrooms ontdekt u een assortiment uit duizenden bakstenen, dakpannen en straatstenen. Daarnaast is in Capelle aan den IJssel een gevelelement in deze showroom opgesteld waarin een reeks van de Plaka Nederland producten wordt getoond. Ervaar hier de praktijktoepassingen van ons Alphaflex loodvervanger, Mavotex 600 compressieband, Dimatex wand- en plafondprofielen, Murfor metselwerkwapening en ontdek zelf het gebruiksgemak van de Plakafix demontabele stelsteun voor metselprofielen. Kom gerust ideeën opdoen en laat u inspireren. De aanwezige productspecialisten adviseren u graag over alle getoonde producten. Terugblik Bouwbeurs Tijdens de Internationale Bouwbeurs in Utrecht presenteerden wij ons voor het eerst onder onze nieuwe naam Plaka Nederland. U heeft deze week kennis kunnen nemen van onze nieuwe uitstraling, onze nieuwe catalogus en onze nieuwe website. De naamswijziging is een logische stap naar internationale herkenbaarheid van de Plaka Group, waar wij al enkele jaren onderdeel van zijn. Tevens biedt de nieuwe naam meer mogelijkheden bij het ontwikkelen van Building Site Solutions. Vele bezoekers hebben wij in onze stand mogen verwelkomen. Vooral de demonstratie van de Plakafix profielsteun trok veel bekijks. Dat dit niet onopgemerkt bleef, bleek toen de profielsteun werd bekroond met de MKB-trofee. De MKB-trofee werd door BouwBelang uitgereikt aan de meest MKB-gerichte innovatie van de Bouwbeurs De Plakafix profielsteun is een demontabele stelsteun voor metselprofielen en zorgt voor een hoge kwaliteit van schoon metselwerk en worden arbeids- en materiaalkosten bespaard. Het systeem is ontwikkeld vanuit een jarenlange praktijkervaring en biedt daardoor vele voordelen. Ook hebben wij tijdens de Bouwbeurs de Graydon Financieel Gezond Award in ontvangst mogen nemen. Dit is voor u een garantie dat u zaken doet met een financieel gezond bedrijf. Als Mavotrans hebben wij deze Award in 2011 al in ontvangst mogen nemen. Om nu ook als Plaka Nederland de Award toegekend te krijgen is opnieuw een bevestiging onze solide financiële positie. Dit is, zeker in deze zware economische tijd, een positie om trots op te zijn. T:

8 Woord van de directie Met trots schrijf ik dit stukje voor deze nieuwsbrief in onze nieuwe huisstijl en met een nieuwe naam. Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de rebranding van onze welbekende naam Mavotrans naar Plaka Nederland. Aangezien we dit proces zo soepel mogelijk wilden laten verlopen, is er heel wat voorbereiding aan vooraf gegaan: Een compleet nieuwe website is gerealiseerd, die binnenkort zelfs internationaal online gaat en in meerdere talen beschikbaar komt. In fase twee zal voor uw gemak ook een handige bestelmodule actief worden. Ook bieden wij u een geheel vernieuwde catalogus met een flinke uitbreiding van het assortiment, waarvan wij u in deze nieuwsbrief een aantal nieuwe producten presenteren. Het is vooral belangrijk voor u, als onze klant, om te weten dat we ondanks deze naamsverandering dezelfde organisatie zijn met dezelfde mensen en service. Sinds dat wij bij de Plaka Group behoren (onderdeel van CRH), met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Ierland, Engeland, Duitsland, Spanje en Tsjechië, hebben wij nog meer beschikking over eigen productiecapaciteit wat weer ten goede komt aan ons toch al brede assortiment. Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nieuwsgierig zijn geworden, dan kunt u mij of ons team gerust benaderen. Fred van Zijl - Directeur Catalogus Heeft u onze nieuwe catalogus al ontdekt? 155 pagina s met productoplossingen voor bouw, infra en akoestiek. Een compleet overzicht met veel nieuwe, maar ook onze vertrouwde kwaliteitsproducten. Voor u een handig bestelhulpmiddel voor op de bouwplaats en praktisch bruikbaar als naslagwerk met uitgebreide product- en toepassingsinformatie. Op onze website kunt u online door de catalogus bladeren of indien u wenst een PDF bestand van de catalogus downloaden. Uiteraard kunt u altijd een papieren uitgave bij ons aanvragen. Voor meer informatie: CRH Zero Accidents Award 2012 Veiligheid staat hoog in het vaandel bij de Plaka Group. Plaka Nederland richt zich dan ook op het verbeteren van een veilige werk- en leefomgeving. Aandacht voor veiligheid en gezondheid wordt ingevuld door het Safety, Health & Environment beleid. Dat dit beleid zijn vruchten afwerpt, blijkt uit het feit dat er de afgelopen jaren geen bedrijfsongevallen hebben plaatsgevonden. Als beloning en extra stimulans om op deze voet verder te gaan, hebben wij van moederbedrijf CRH de Zero Accidents Award 2012 ontvangen. Zoals de naam al zegt, wordt deze award toegekend aan CRH bedrijven waar in 2012 geen ongevallen zijn voorgevallen. Wij zijn er trots op dat wij deze award in ontvangst hebben mogen nemen als teken van onze veilige werkomgeving. Colofon Nieuwsbrief nr 1 verschijnt 2 per jaar en is een uitgave van Plaka Nederland Storkstraat 25 Postbus AB Zoetermeer Tel.: Fax: Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze Internetsite: Redactie en Vormgeving Plaka Nederland Druk MediaKrachtCentrale FSC LOGO MINI 8 T:

Luchtdicht bouwen is energie besparen

Luchtdicht bouwen is energie besparen PLAKA NEWS najaar 2014 Luchtdicht bouwen is energie besparen Voor een duurzame en energiezuinige woning is een lucht dichte binnenschil van essentieel belang. Een goede luchtdichting minimaliseert warmteverlies

Nadere informatie

-emissie in de praktijk

-emissie in de praktijk Reductie van -emissie in de praktijk Uitgerekend -emissie Samen werken aan -reductie Klimaatverandering staat ondanks of zoals sommigen zullen betogen, mede dankzij de financiële crisis nog steeds hoog

Nadere informatie

Inhoud. De Kameleon, kleurrijke upgrade gefundeerd met FSB-bekisting. EkoKist ps funderingsbekisting. Veel bekistingssystemen

Inhoud. De Kameleon, kleurrijke upgrade gefundeerd met FSB-bekisting. EkoKist ps funderingsbekisting. Veel bekistingssystemen Inhoud EkoKist ps funderingsbekisting Veel bekistingssystemen innofix zorgt met FlexproofX 1 voor waterdichte kelders De Kameleon, kleurrijke upgrade gefundeerd met FSB-bekisting Artist Impression: De

Nadere informatie

het ONDERNEMERS Voor elke toepassing een bijzondere oplossing ONLINE De kracht van een etiket Zakelijke aanpak met een hart voor mensen

het ONDERNEMERS Voor elke toepassing een bijzondere oplossing ONLINE De kracht van een etiket Zakelijke aanpak met een hart voor mensen NR. 2 2009 het ONDERNEMERS TILBURG B E L A N G De kracht van een etiket Zakelijke aanpak met een hart voor mensen Showroom met maatwerk keukens en kasten Harry Mens wacht niet op Haagse lokroep ONLINE

Nadere informatie

The Edge: Op het gebied van duurzaamheid dagen we elkaar voortdurend uit.

The Edge: Op het gebied van duurzaamheid dagen we elkaar voortdurend uit. april 2015 #4 The Edge: Op het gebied van duurzaamheid dagen we elkaar voortdurend uit. BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling In-Use Nieuwbouw en Renovatie Sloop en Demontage Vijf vragen aan Sannie Verweij, BREEAM-NL

Nadere informatie

DE VRIES TRAPPEN. nieuws bulletin

DE VRIES TRAPPEN. nieuws bulletin nieuws bulletin Een uitgave van De Vries Trappen B.V. Jaargang 4, uitgave nr. 6, juni 2005 In dit nummer o.a.: - TV-debuut Van Kavel tot Kasteel 1 - Bouw nieuwe showroom in volle gang 2 - Nieuwe investeringen

Nadere informatie

2006 stond in het teken van bundeling van krachten.

2006 stond in het teken van bundeling van krachten. 2006 stond in het teken van bundeling van krachten. Om voor al uw projecten de juiste oplossing te kunnen bieden heeft Schneider Electric in 2006 de krachten gebundeld van haar merken Merlin Gerin, Telemecanique,

Nadere informatie

I n s u l a t i o n. Derde editie Februari 2015. Handboek Spouw EFFICIËNT EN SLANK BOUWEN MET KOOLTHERM. Energiezuinig Bouwen Minder CO 2

I n s u l a t i o n. Derde editie Februari 2015. Handboek Spouw EFFICIËNT EN SLANK BOUWEN MET KOOLTHERM. Energiezuinig Bouwen Minder CO 2 I n s u l a t i o n Derde editie Februari 2015 Handboek Spouw EFFICIËNT EN SLANK BOUWEN MET KOOLTHERM Energiezuinig Bouwen Minder CO 2 Inhoud Inleiding 4 Kennis delen 4 Steeds strengere eisen 4 Oplossingen

Nadere informatie

2009-1 Februari 2009. Post P209316. www.bouwmagazines.be

2009-1 Februari 2009. Post P209316. www.bouwmagazines.be FAÇADE Driemaandelijks vakblad voor de gevelsector uitgave van de Confederatie Bouw - Afwerking Lombardstraat 34-42 1000 Brussel 29 2009-1 Februari 2009 Post P209316 Afgiftekantoor Gent X www.bouwmagazines.be

Nadere informatie

: The concept of Zero

: The concept of Zero : The concept of Zero Voorwoord De Wijk van Morgen en hoe verder? Voor u ligt al weer de tweede uitgave van de brochure De Wijk van Morgen. Via de website www.dewijkvanmorgen.nl kunt u de eerste versie

Nadere informatie

viegajournaal 1/10 Viega genomineerd voor VSK Award met Rotaplex Trio F Viega op VSK 2010: Passie en duurzame producten Pagina 3 Pagina 12

viegajournaal 1/10 Viega genomineerd voor VSK Award met Rotaplex Trio F Viega op VSK 2010: Passie en duurzame producten Pagina 3 Pagina 12 1/10 viegajournaal Viega op VSK 2010: Passie en duurzame producten Viega genomineerd voor VSK Award met Rotaplex Trio F Pagina 3 Pagina 12 2 Voorwoord / Inhoud VSK 2010 3 Laat u inspireren! 3 Viega op

Nadere informatie

aan ambities / bouwen Het nieuwe samenwerken Integrale advisering heeft de toekomst Nieuwbouw Erasmus Medisch Centrum Constructief glas in Gouda

aan ambities / bouwen Het nieuwe samenwerken Integrale advisering heeft de toekomst Nieuwbouw Erasmus Medisch Centrum Constructief glas in Gouda / bouwen aan ambities Het nieuwe samenwerken Integrale advisering heeft de toekomst Nieuwbouw Erasmus Medisch Centrum Constructief glas in Gouda Spoorzone Delft The Base, Schiphol: Houten diagrid voor

Nadere informatie

Uitdaging om het onmogelijke mogelijk te maken. Kwaliteit ssprong voor bestaande flatwoningen. Fluwelen bolster, blanke pit

Uitdaging om het onmogelijke mogelijk te maken. Kwaliteit ssprong voor bestaande flatwoningen. Fluwelen bolster, blanke pit Platform voor het ontwerpen, fabriceren, bouwen en gebruiken van PREFAB betonproducten Uitdaging om het onmogelijke mogelijk te maken Kwaliteit ssprong voor bestaande flatwoningen Fluwelen bolster, blanke

Nadere informatie

Roofbelgium. www.eurotopconcept.be 2-2009. In dit nummer o.a.:

Roofbelgium. www.eurotopconcept.be 2-2009. In dit nummer o.a.: Verschijnt maandelijks Roofbelgium 2-2009 e In dit nummer o.a.: 50 ste editie van BATIBOUW Niet alledaags parkeerdak SUNHUNTER jaagt op zonnestralen Kempense dakdekkers verdedigen Belgische titel www.eurotopconcept.be

Nadere informatie

LICHT EN STABIEL STEVIG GESTAPELD GEZOND GELEGD FRAAIE INVESTERING EEN UITGAVE VAN HET TECHNISCH BUREAU AFBOUW EN BEDRIJFSCHAP AFBOUW

LICHT EN STABIEL STEVIG GESTAPELD GEZOND GELEGD FRAAIE INVESTERING EEN UITGAVE VAN HET TECHNISCH BUREAU AFBOUW EN BEDRIJFSCHAP AFBOUW EEN UITGAVE VAN HET TECHNISCH BUREAU AFBOUW EN BEDRIJFSCHAP AFBOUW 77 e jaargang nr. 6 2014, december, verschijnt 1x in de twee maanden. Informatie over: afbouw en afwerking in de nieuwbouw, renovatie

Nadere informatie

minkels blijft groeien FrieslandCampina bouwt innovatiecentrum campus Wageningen alfa-college groningen my home op luxe scheepvaart

minkels blijft groeien FrieslandCampina bouwt innovatiecentrum campus Wageningen alfa-college groningen my home op luxe scheepvaart uitgave 31 - september 2013 FrieslandCampina bouwt innovatiecentrum campus Wageningen nieuwbouw alfa-college groningen Minkema College Woerden: Een lesje in duurzaamheid minkels blijft groeien my home

Nadere informatie

Zonnepanelen van Brusche Elektrotechniek

Zonnepanelen van Brusche Elektrotechniek Zonnepanelen van Brusche Elektrotechniek Inleiding Sinds 1957 is Brusche Elektrotechniek niet meer weg te denken uit het elektrotechnisch landschap van Oost-Nederland. Al meer dan 56 jaar staan we aan

Nadere informatie

Isolatiewijzer. Knauf Insulation. Isolatiewijzer. Duurzame totaaloplossingen. voor woningbouw & utiliteitsbouw in nieuwbouw & renovatie

Isolatiewijzer. Knauf Insulation. Isolatiewijzer. Duurzame totaaloplossingen. voor woningbouw & utiliteitsbouw in nieuwbouw & renovatie Isolatiewijzer Knauf Insulation Isolatiewijzer Duurzame totaaloplossingen voor woningbouw & utiliteitsbouw in nieuwbouw & renovatie Inleiding Inleiding Woorden zoals duurzaam en maatschappelijk verantwoord

Nadere informatie

Veel Gestelde Vragen Project Zon Thuis voor Huurders Complex 105 en 141 Versie 28 januari 2015 / JKO pagina 1 van 5

Veel Gestelde Vragen Project Zon Thuis voor Huurders Complex 105 en 141 Versie 28 januari 2015 / JKO pagina 1 van 5 Versie 28 januari 2015 / JKO pagina 1 van 5 Waarom doet SWZ dit aanbod? Om de woonlasten voor onze huurders te beperken willen wij zonne-energie voor onze huurders beschikbaar maken. Kosten voor het gebruik

Nadere informatie

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten Prefab licht beton Prefab licht beton Prefab licht betonnen gevel elementen PRINS gevel producten Thermodur en Prins Gevel Producten De economische oplossing voor uw creatieve vrijheid Thermodur gevel

Nadere informatie

ILLUSTRATIE VOORZIJDE

ILLUSTRATIE VOORZIJDE uitgave 3 juni 2014 ILLUSTRATIE VOORZIJDE Open for Support, afgekort O4S, is een leverancier van datacenter diensten. O4S levert geen individuele diensten of producten. Wij leveren een uniek totaalconcept

Nadere informatie

CENTRIC MAGAZINE ICT INFRA STRUCTUREN. Opening nieuw kantoor. door virtualisatie. datacenters met zeer hoge snelheid

CENTRIC MAGAZINE ICT INFRA STRUCTUREN. Opening nieuw kantoor. door virtualisatie. datacenters met zeer hoge snelheid CENTRIC MAGAZINE ICT INFRA STRUCTUREN JAARGANG 7, NUMMER 3, RAVU: Business Intelligence is een proces Opening nieuw kantoor Moordrecht Saxion bespaart fors door virtualisatie Glasvezelring verbindt datacenters

Nadere informatie

Veelgestelde vragen complex 105 en 141 pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen complex 105 en 141 pagina 1 van 5 pagina 1 van 5 Waarom doet SWZ dit aanbod? Energielasten bepalen voor een groot deel uw woonlasten. Wij doen dit aanbod voor het plaatsen van zonnepanelen om uw woonlasten te beperken. Door het plaatsen

Nadere informatie

INFORMATIEMAP ECC. voor Adviseurs. Henk Petri Info@energiecollectiefcapelle.nl. Copyright 2014. Capelle aan den IJssel, versie 26 februari 2014

INFORMATIEMAP ECC. voor Adviseurs. Henk Petri Info@energiecollectiefcapelle.nl. Copyright 2014. Capelle aan den IJssel, versie 26 februari 2014 INFORMATIEMAP ECC voor Adviseurs Capelle aan den IJssel, versie 26 februari 2014 Henk Petri Info@energiecollectiefcapelle.nl Copyright 2014 De inhoud van deze map mag niet worden overgenomen voor andere

Nadere informatie

Vertrekkend directeur Jan Neeft kijkt vooruit

Vertrekkend directeur Jan Neeft kijkt vooruit Vertrekkend directeur Jan Neeft kijkt vooruit Al 30 jaar werk maken van beton Aandacht voor bewonerswelzijn wordt beloond Voordelen voor opdrachtgever door kennisdeling Gebundelde kracht door samenwerking

Nadere informatie

Veel particulieren zijn echt slecht voorgelicht. Energielabel moet standaard worden. Subsidies Stapel je rijk. Congres

Veel particulieren zijn echt slecht voorgelicht. Energielabel moet standaard worden. Subsidies Stapel je rijk. Congres De Markt in Beweging Deze maand op MeerMetMinder.nl: Subsidie glasisolatie Cursusfilm Update MMM-projecten Film volgt de Bouwmannetjes Veel particulieren zijn echt slecht voorgelicht Energielabel moet

Nadere informatie

De vloersystemen van Dycore Een vloeroplossing voor elk project

De vloersystemen van Dycore Een vloeroplossing voor elk project De vloersystemen van Dycore Een vloeroplossing voor elk project EEN VLOEROPLOSSING VOOR ELK PROJECT Inhoudsopgave CRH Structural...4 Dycore Systeemvloeren voor elk project...5 Verschillende vloereigenschappen...6

Nadere informatie

MVO VerslaG 2010. duurzaam ondernemen doen we samen

MVO VerslaG 2010. duurzaam ondernemen doen we samen MVO VerslaG 2010 duurzaam ondernemen doen we samen 3 Inhoudsopgave boeve afbouw naar mvo We zetten ons al jaren in om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen (MVO). Dit jaar zetten we MVO concreet op

Nadere informatie

het ONDERNEMERS De Pannenweg, grenzenloos ondernemen aan de A2 ONLINE Het totaalconcept van De Pinmaekers Interieurs Vertrouw niet op je buikgevoel

het ONDERNEMERS De Pannenweg, grenzenloos ondernemen aan de A2 ONLINE Het totaalconcept van De Pinmaekers Interieurs Vertrouw niet op je buikgevoel NR. 2 2010 het ONDERNEMERS NOORD-LIMBURG B E L A N G Het totaalconcept van De Pinmaekers Interieurs Vertrouw niet op je buikgevoel Van toegevoegde waarde zijn De (mee)denktank voor het MKB ONLINE WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL

Nadere informatie

Belgische Decolin neemt SSR Nederland over

Belgische Decolin neemt SSR Nederland over 01 feb. 2013 AP1 februari 2013 INHOUD 3 11 Belgische Decolin neemt SSR Nederland over Het krasjesverwijderingsconcept Sprayles Scratch Repair (SSR) is begin dit jaar overgenomen door het Belgisch bedrijf

Nadere informatie