1 Technische problemen? :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 Technische problemen? :0486 46 49 09"

Transcriptie

1 1 Contact : Kenneth Soete djthasoete@gmail.com Zomertij Heule Beste, Voor u begint aan de installatie van u gehuurd pakket I, wensen we u alvast te bedanken voor het vertrouwen in THS-rental. Meer informatie omtrendt THS-Rental kan u vinden op www. Inhoudsopgave: Materiaallijst; Plaatsing; Aansluitingen; Gebruik; Demontage & opberging; Check-list.

2 2 Materiaallijst 2 Boxen Pro 12 Jbsystems 2 Box-statieven 1 Versterker AX-700(+voedingstekker) 1 Discobar THS-Rental (inc.micro + koptelefoon) 2 Speakon-Luidspreker kabels Speakon 2 XLR-male XLR-female Jbsystems Jbsystems Neutrik (+ 2 x XLR-Jack omvormers)

3 3 Plaatsing Zonder nog eerst kabels aan te sluiten, verzorgd u best de opstelling van de installatie. U bent natuurlijk vrij van opstellen, maar hieronder geven we een standaard opstelling. (figuur 1 : standaard opstelling pakket I discobar) De box-statieven plaatst u het best langs weerszijden van de discobar. Best op 1-2 m. afstand, indien mogelijk nog verder zelfs. De boxen heft u best met 2 personen op, om deze veilig op de tripod box-statieven te plaatsen. De box-statieven kan u plaatsen door eerst het scharnier op punt C op de hiernaaststaande figuur los te maken.(niet volledig losdraaien!!) Hierdoor komen de 3 poten los. Plaats deze 3 poten nu zodanig dat het statief zich in een veilige stabiele positie bevind. Indien mogelijk zorg je ervoor dat er 1 poot zich uitstrekt naar het publiek toe, zodanig het statief zeker niet in die richting kan hellen.(punt D) Nu het statief er staat, kan men de hoogte gaan kiezen van het statief. Hou er rekening mee dat je het midden van de box ongeveer op oorhoogte(of hoger) moet zetten. Door het eerst het scharnier (punt B) los te draaien, (opnieuw, niet volledig losdraaien!) en dan de veiligheidsklem (punt A) open te trekken (maw.naar zich toe) waardoor de buis nu vrij komt. Trek de buis omhoog (zoals op de figuur), en laat de buis dan rusten in 1 van de veiligheidsklemmen, door de veiligheidsklem te lossen. Span dan zeker terug (punt B) het scharnier terug toe!!. Het statief staat nu dan veilig opgesteld!

4 4 Het discobar-meubel zelf, plaats je bij voorkeur op een stabiele stevige tafel. Deze tafel mag best groot zijn, zodoende u ook nog plaatst heeft om eventuele cd-kisten te plaatsen. Bij het plaatsen moet men letten, dat de zijde met het luikje aan, naar het publiek toe gericht staat! De versterker mag gerust op de grond, of naast het discobar-meubel geplaatst worden. Let hier vooral op dat de versterker genoeg ruimte heeft voor, boven en achter zich. Dit om de afkoeling te kunnen garanderen!! Zorg er zeker ook voor dat de kans op morsen van drank tot het uiterste minimun beperkt word. Plaats geen versterker onder een tap/frigo... of in de nabijheid ervan! Aansluitingen De aansluitingen zijn van essentieel belang bij het opstellen van deze discobar. Zorg er eerst en vooral voor, dat er nog geen enkel toestel onder spanning staat bij het aanvangen van deze handleiding!! We beginnen bij de discobar zelf. 1. De flightcase kan men openen door middel van de sloten langs weerszijden. 2. Nadat het deksel losgemaakt is, zit er langs de voorzijde van de flightcase ook nog een deksel. Dit deksel kan men opdezelfde wijze losmaken. Om de bediening makkelijker te maken voor de DJ, plaatsen we soms dit deksel onder het meubel zelf, zodanig dat het meubel onder een meer comfortabelere zichthoek komt te staan.

5 5 3. Nu het discobarmeubel volledig vrij is, kan men langs de achterzijde de nodige aansluitingen vinden. Hiervoor neemt men eerst de 2 XLR-m/XLR-f voor.(met omvormers naar JACK) Deze kabels zullen we nodig hebben om het signaal van de mengtafel naar de versterker te brengen. Om het wat makkelijker te maken, de kabels te kunnen aansluiten kan men het luikje openen. De 2 XLR kabels, moet geprik worden in de 2 master XLR uitgangen die zich achteraan de mengtafel bevinden. Deze XLR-connectors hebben 3 pinnen, en er bestaat dus een MALE en een FEMALE versie van. Deze passen (net zoals een stopcontact bv.) samen. Op de mengtafel zelf, zitten er 2 x Female XLR-connectors, zodanig dat men met de MALE-XLR connector ( de connector met de 3 pinnetjes die je ziet zitten). Deze Male connector heeft langs 1 zijde een klein schuifgat waar straks de female connector in moet. (om deze Male XLR connector uit te trekken hoeft men niets speciaal te doen, enkel uittrekken.) 4. De Male connector komt dus achteraan de mengtafel aangesloten te zijn. Met het andere uiteinde van je XLR kabel verbind je de XLR-Jack omvormingskabel.(hier rechts). Om een XLR-Male met Female te verbinden, klikt men simpelweg beide in elkaar. Om ze uit elkaar te hale, hoeft men bij de XLR-Female (zonder pinnetjes) het lipje ingedruk te houden, zodanig de beveiliging loskomt en je de connector kan van elkaar losmaken!! OPGEPAST! : trek geen connectors los van kabels, omdat je het lipje vergeten in te drukken hebt!! De omvormer voorziet dus het signaal van een XLR-connector naar een Jack-connector. Deze is nodig, omdat de versterker enkel aangesloten kan worden met een Jack ingang. Deze Jack-connector hier links afgebeeld, word dan aangesloten op de versterker. Voor iedere kant 1,(stereo).

6 6 5. Probeer links/rechts gescheiden te houden, maar in feite is het niet belangrijk hoe je met je connectors je versterker aansluit (A of B).(bij stereo!) Zorg dat je jack-connector volledig contact maakt!! 6. Verder gaan we van de verstekers naar de boxen. Hiervoor gaan we de 2 speakon kabels gebruiken. Opnieuw, let op beschadigingen!! en meld indien nodig!! Dit soort box-kabels word verbonden met een Speakon connector. Deze Box-connectors zorgen voor een stevige en robuuste bevestiging van de boxkabel/connector. Om deze speakon's te bevestiging aan zowel versterker als boxen, hoeft men te weten dat : Je eerst het grijsje lipje naar je toe moet trekken. Plaats dan nu de speakon connector in je connectiepunt. Normaal gebeurd dit doordat de speakon er kwart draai in moet. Zoals je op de linksstaande figuur kan zien, zit deze speakon klaar om ingepugd te worden. Je sluit beide speakons aan op de achterkant van de versterker. Deze speakons vertrekken dan elk apart naar de boxen.

7 7 Je sluit dan dus de speakon aan op iedere box op de IN-ingang. (indien er 1 ingang onbruikbaar is, gebruik dan de OUT.) Zorg er zeker voor dat de speakon goed contact maakt!! M.a.w. Dat je het lipje achteruit hebt getrokken, de speakon 45 schuin hebt ingestoken, zodanig dat hij volledig in de connector past, om dan de speakon terug recht te brengen en het grijze lipje los te maken. Nu is het volledig circuit van het audio signaal aangesloten. Wat er nu nog rest is alle toestellen voorzien van elektriciteit. Aansluitingen elektrisch Minimale vereisten naar elektriciteit voor dit pakket : 1 stopcontact 16 A. (1,5mm²) met aarding op 220V/230V. Vooraleer we de toestellen van elektriciteit voorzien, let er eerst op dat alle power-schakelaars op UIT/OUT of op O staan. 1. Discobar Vooraleerst nemen we de witte stekker die zich achteraan in de flightcase (discobar-meubel) bevind. We steken deze op dezelfde wijze als de XLR kabels uit de discobar.(niet door het luikje!!).(maar dus achter de cd-display). Let wel!! zorg dat ook de power-switch van het verdeelblokje IN de discobar ook op I (aan) staat!! Als de stekker dan in het stopcontact zit, kan u de power-knop aanleggen van zowel : De mengtafel. (plaats vind u op volgende pagina(overzicht mengtafel)) Cd-speler. (zie hier links voor plaats). 2. Versterker De versterker stekker, is de Euro connector (zie hier linksonder). Deze Euro-connector mag u achteraan de versterker steken, rechts van de audio-aansluitingen. Het andere uiteinde van deze Euro-connector (de stekker zelf), mag in stopcontact geprikt worden. (mag op zelfde stopcontact als discobar zelf!).

8 8 Frontpaneel AX-700 versterker Hier links op bovenstaande foto vinden we de power-knop van de versterker. Om de versterker aan te leggen, hoeft men enkel ervoor te zorgen dat de stekker in het stopcontact zit, en deze schakelaar op I plaatsen. OPGEPAST : SCHAKEL ENKEL DE VERSTERKER IN, ALS DE DISCOBAR AL AANLIGT!! anders eerst de discobar aanleggen, en dan pas de versterker!! Verder rechts op de foto vinden we dan de twee vermogen draaiknoppen. Met deze 2 draaiknoppen bepaald u hoeveel vermogen naar de boxen word gestuurd. Zoals hier op de foto afgebeeld, staan beide knoppen goed afgeregeld. M.a.w. In de helft!! Verdere opmerking bij de versterker is dat er moet voor gezorgd worden dat de versterker genoeg ruimte heeft om zijn warmte af te voeren. Plaats daarom niets voor de rasters van de versterker!!.

9 9 Mengpaneel Beat 6 mkii USB Korte legende sectie's :(van links naar rechts) Roze Donkerblauw Geel (onderaan) Rood Lichtblauw Paars Lichtgeel :Microfoon kanaal :CD 1- kanaal :Crossfader :Master :Koptelefoon :Powerswitch :Master 2 sectie

10 10 Microfoon-kanaal M1 : Input van de XLR-micro kabel. M2 : regelt de sterkte van het signaal. Is afhankelijk van zaal/publiek/spreker..(zie verder voor meer uitleg). M3 : regelt de hoge tonen (aanbevolen in het midden te laten staan.) M4 : regelt de middentonen (ook aanbevolen in het midden te laten staan.) M5 : regelt de lage tonen (aanbevolen naar links dicht te draaien (afsnijden bassen). M6 : Bepaalt de pan (stereo-geluid) links rechts (aanbevolen in het midden te laten staan.) M7 : Volume draaiknop. Afhankelijk van zaal/publiek/spreker (zie hieronder voor meer uitleg). Gebruik van Gain en Level-draaiknoppen. Om de sterkte te regelen van het microfoon signaal zijn er 2 draaiknoppen beschikbaar. De gain (bovenste M1) en de volume-draaiknop M7. Om af te regelen plaatst u eerst de M7 op O. De gain draaiknop plaats u ook op 0.(M1). U laat iemand spreken in de microfoon, (of spreekt er zelf in), en terwijl u de Gain(M1) draaiknop open tot halverwege. Daarna zet u de M7(volume draaiknop) ook open tot u duidelijk een stem hoort uit de boxen. (VERGEET OOK EERST NIET DE MASTER VAN HET MENGPANEEL OPEN TE ZETTEN!) (meer uitleg over het master-gedeelte op de volgende pagina's.) Met de Gain (M1) zet u de maximum waarde van de sterkte van u microfoonsignaal in. Zorg vooral dat de led-display (bij het master gedeelte) niet in het rood gaat. Met de volumedraaiknop (M7) kan u dan tijdens het spreken, het volume dempen of versterken. FEEDBACK : Feedback treed op, wanneer een spreker in een microfoon, zijn geluid(stem) via de boxen, terug in de microfoon komt. Dit zorgt voor een oneindige lus(versterking van het signaal) waardoor de versterker/boxen kunnen doorslaan. Feedback herkent u meestal aan zijn steeds hoger gaande (fluit) toon. Indien u deze hoort, is het aangeraden de volume EN de Gain-draaiknop dicht te draaien. (indien u deze niet direct terugvind, trek dan de Master-volume schuiver naar beneden!!)

11 11 Werken met cd's Om Voor alleerst een signaal te hebben om onze mengtafel, moeten we een bronsignaal hebben. En dit signaal krijgen we van onze dubbele cd-speler. Er kunnen 2 cd's tegelijk worden afgespeeld. Hieronder word stap voor stap uitgelegd hoe je een cd laat afspelen. Je opent de cd-deck door middel van ofwel op de eject knop te drukken die zich bevind op 2 plaatsen. Je vind de eject knop terug op de display-unit (boven de mengtafel) links vanboven.(zoals hier links op de foto). De tweede eject knop vind men bij de cd-lezer unit. Deze bevind zich onder de mengtafel, en is ook de plaats waar men de cd in plaatst. Beide knoppen hebben dezelfde functie, en kunnen zowel openen als sluiten. Open dus de cd-deck, plaatst de cd erin en sluit de cd-deck terug met de eject knop. Om de cd nu te laten afspelen drukt men op de grote PLAY/PAUSE knop op de cd-display unit. Het eerste liedje van de cd- zal nu beginnen spelen. Op het kleine display'tje boven de PLAY/PAUSE knop, kan men de info aflezen van de cd. Zoals zijnde, track-nummer en tijd. Om de cd te pauseren, of hem terug uit de cd-speler te halen drukt men opnieuw op de PLAY/PAUSE waardoor de cd stopt met spelen. Om nu een ander liedje van de cd te laten afspelen, drukt men op de volgende-of vorige knop. Deze bevind zich rechts van de PLAY/PAUSE knop, zoals op de foto word aangewezen. Onder de volgende of vorige knop, bevinden zich de fast forward, of rewind knoppen, die men kan gebruiken om in een liedje vooruit, of achteruit te spoelen. HANDIG : om te weten hoelang je liedje nog duurt, zodat je op tijd een volgend liedje in je andere CD-deck klaar hebt, kan je drukken op de TIME-knop. Hierdoor kan je selecteren welke tijd de dispaly moet weergeven. Je kan kiezen uit; De afspeeltijd, de nog-te-komen tijd van de track, en de totale nog-te komen tijd van de complete cd. Naast de TIME-knop, zit de SINGLE/CONTINOUS knop. SINGLE = 1 liedje en de cd stopt. Bij CONTINOUS blijft de cd verderspelen.

12 12 Gebruik CD-kanaal K1 : Ingangskeuze (MOET OP CD1!) K2 : Gain (ingangssignaalsterkte) K3 : Hoge tonen regelaar K4 : Midden tonen regelaar K5 : Bas(lage) tonen regelaar K6 : Signaalsterkte led display K7 : PFL (Pre-Fade-Listening/vooraf beluistering in/uit schakelaar.) K8 : Volume schuiver.(om te beginnen op 0, naar beneden plaatsen. Nu hebben we een cd-spelen op kanaal 2.(de andere cd-deck speelt op kanaal 3 (cd2). Een signaal hebben we al, nu het enkel nog door de boxen brengen. We gaan opnieuw stap per stap alles proberen te overlopen. We starten bovenaan het kanaalverloop bij K1. Bij Kanaal 2 moet de zwarte selectie-schakelaar staan bij CD 1, en bij kanaal 3 moet de zwarte selectie-schakelaar staan bij CD 2. Hierdoor garanderen we het juiste ingangssignaal op dit kanaal. Onder deze ingangs-keuze schakelaar vinden we een zwarte GAINdraaiknop. Deze Gain-draaiknop laat je toe de sterkte van het binnenkomend signaal in te stellen. Hiervoor moet je de PFL-knop indrukken.(k7).hierdoor kan je op de led-display links van de Gain-draaiknop, de groene led's zien opflikkeren. Dit is het signaal van de cd. Stelt de Gain zo in, dat de rode led's niet opflikkeren. Hierdoor belet je dat je kanaal zou overstuurt worden. Onder de Gain-knop vinden we 3 grijze toonregelingsknoppen. Deze 3 knoppen laten je toe, de hoge-midden en/of lage tonen bij te regelen. Je kan ze ze volledig weglaten, of ze juist volledig versterken. Let wel telkens op dat je je signaal niet overstuurd, indien je deze toonhoogte draaiknoppen opendraait!!!

13 13 Nu we een goed afgeregeld signaal zien, willen we dit natuurlijk ook horen. Ieder kanaal is voorzien van dezelfde onderdelen (uitgezonderd het micro-kanaal, maar dat is al eerder besproken(zie pag.10). Er is dus ook een volume-schuiver beschikbaar, die je normaal het meest zal gebruiken tijdens het mixen. Het signaal komt goed door (cd-speler speelt), het kanaal heeft de juiste ingangskeuze (CD1 en niet bv.ph1 of MIC) en is goed afgeregeld met de gain-draaiknop, en de toonhoogte regelaars staan in het midden. Nu kan men zachtjes de volumeschuiver van het kanaal openschuiven. Plaats de schuiver gerust compleet open. LET ER WEL OP DE MAIN MASTER volume schuiver nog dicht staat! Het kanaal stuurt nu het signaal door naar de MASTER volume schuiver. Zoals ieder kanaal zijn eigen volume schuiver heeft, staan alle kanalen onder 1 MAIN volume schuiver. Hierdoor kan je zorgeloos de kanaal-volume schuivers open en dicht doen, zolang de MAIN-master volume schuiver goed ingesteld staat, zal je geluidsvolume niet ervoor zorgen dat onderdelen overstuurd worden. Gebruik MAIN-volume schuiver. Uiterst rechts, de laatste schuiver die men vind, is de MAIN-mix volume schuiver. Hiermee bepaalt men, zoals al eerder gezegd, het max.volume geluidssterkte. Als deze schuiver dicht staat, zal er uit geen enkel kanaal een signaal kunnen doorsturen naar de versterker. Ook hier vind men dan ook een led-display. En vooraleer je de volume schuiver zelf openzet, kan je even controleren of je geen al te sterk signaal zal gaan uitsturen. Indien dit toch het geval zou zijn, zal je met de Gain van het kanaal dat aan het uitsturen is (waarvan de volume schuiver dus openstaat) moeten een minder sterk signaal laten binnenkomen.(dichtdraaien van de kanaalgain). Onder deze led-display vind je ook de mogelijkheid om tussen mono/stereo te kiezen. Standaard kiezen we voor stereo, aangezien meeste cd's uitgerust zijn met dit geluidseffect. Het openschuiven van de MASTER-volume schuiver (fader) gebeurt net zoals bij de kanaalfaders. Normaal bij het openschuiven van deze fader(volume schuiver) zal er geluid uit de boxen komen. Mocht dit niet het geval zijn, raden wij u aan de check-list te volgen in het laatste deel van deze handleiding. Mocht er 1 boxen niet gaan, kijk ook uiterst rechts naar de BALANCE-knop. Deze moet in het midden staan, en niet links of rechts.

14 14 EXTRA DJ-Gebruik In dit extra-gedeelte worden enkele basisbegrippen van het DJ-gebeuren uitgelegd. Indien u enkel 2 cd's wil opleggen tijdens u feest/receptie... dan hoeft u dit niet per sé te lezen. Maar het kan aangeraden zijn, voor mensen die zelf wat meer variatie in de muziek wensen te brengen, om vlug even dit gedeelte te doorlezen. De Crossfader : Om een overgang te maken tussen 2 liedjes, kan men simpelweg, de eerste volumeschuiver die openstond, dichtdraaien, en diegene van het volgende liedje openschuiven. De crossfader vervangt deze 2 bewegingen in 1 soepel beweging. Onderaan de mengtafel bevind zich de crossfader. De crossfader hier, (een horizontale volumeschuiver als het ware) heeft nog 2 extra functie's. ASSIGN : Met de ASSIGN-draaiknop, selecteerd men welk kanaal men wenst te gebruiken om te cross-faden. Met andere woorden, u wenst over te gaan van CD1 naar CD2 dan hoeft u aan de linkse Akant dan bij ASSIGN kanaal 2 te kiezen, en aan de B-kant kanaal 3. Hierdoor zal het volume tussen deze 2 kanalen kunnen geregeld worden door de crossfader. Indien men nu bv. De crossfader volledig aan de A-kant zou plaatsen zou men enkel CD1 mogen horen, en vica versa, indien de crossfader volledig aan de B-kant zou staan, zou men enkel CD2 horen. LET DUS ZEKER WEL OP DAT DE CROSSFADER (INDIEN NIET GEBRUIKT) IN HET MIDDEN TUSSEN A EN B STAAT!!Anders loop je het gevaar dat het ene kanaal minder luid of in het geheel niet hoorbaar zal zijn. BEAT-Counters : Links en rechts vind men ook nog 2 rode LED-display's. Deze led-display's tonen de BMP van uw kanaalsignaal. BMP wil zeggen, Beats Per Minute, ofwel vertaald, beats/tonen per minuut. Hierdoor kan u zien of u 2 liedjes mixed die bv. Ongeveer hetzelfde BPM hebben, of je een slow met een iets harder nummer bv. (Je kan ook zelf de BMP regelen met de PITCH van de cd-speler, vraag meer info indien gewenst). PFL- Pre Fade Listening (vooraf beluistering). Je kan door de PFL-knop in te drukken (zie voorgaand) via je koptelefoon afzonderlijk van de main-fader, de andere cd-unit horen. Het volume regel je met de CUE-draaiknop. Deze vind je boven de JACK-ingang van de koptelefoon. En boven deze CUE-draaiknop, zit de keuze-schuiver tussen PFL en het signaal dat je door de MAIN-mix schuiver stuurt. Zet hem op uiterst PFL om het signaal van de andere cd-speler te horen!!

15 15 Demontage & opberging Na het gebruik van de discobar, hoeft men ook alle materiaal op een veilige manier op te bergen. UITSCHAKELEN VAN DE INSTALLATIE : Om de stroom uit te schakelen gaat men als volgt te werk. 1. Eerst schakelt men de stroom uit van de versterker met de Power-switch 2. Daarna schakelt men de stroom uit van de discobar met de Power-switchen van de mengtafel en van de cd-speler. 3. Nu kan je veilig alle sterkers gaan uittrekken. OPGELET :opgepast aan de stekker zelf, NOOIT aan het snoer trekken!! 4. Nadat alle elektrische kabels zijn verwijdert, kan je beginnen met alle audio kabels los te maken. OPGELET : Eerst het grijze lipje achteruit trekken bij de box-speakon kabel OPGELET : Om de XLR-Female connector los te maken, hoeft men het grijze lipje in te drukken!! (neutrik connector) (XLR-female. Let op het lipje, dat je moet indrukken!!) 5. Oprollen van de snoeren/kabels gebeurd als volgt!! - Men neemt in de ene hand het snoer los in de hand. - Met de ander hand rolt men het snoer rond het hand. (zie ook foto) <=== GOEIE WIJZE SLECHTE WIJZE =====> Hoe men dus ZEKER NIET mag oprollen, de kabel tussen de arm en de elleboog oprollen!! Hierdoor word intern de kabel beschadigt!! is

16 16 Vastmaken van de opgerolde kabels : Om een opgerolde XLR- vast te maken, word er gebruikt gemaakt van een elastiekje. Dit elastiekje bevind zich meestal aan 1 van de 2 uiteinde van het snoer.(foto 1) Foto 1: elastiekje foto 2 : rondbinden foto 3:vastmaken Het elakstiekje kan je volledig rond de opgerolde kabel doen. (foto 2) Je hebt dan nog op het einde van het elastiekje een V-vormig stukje rubber.(foto 2) Dit V-vorming stukje, steek je dan onder het reeds rondgebrachtje stukje elastiek.(foto 3). Hierdoor zal de opgerolde kabel mooi samenblijven. 6. Alle kabels terug op hun originel plaats steken. De XLR- en stekker terug in de Discobarflightcase.(zie foto) De mooi opgerolde snoeren & kabels kunnen perfect achteraan de discobar gestoken worden. Andere kabels worden los meegegeven, of in de zak waarin ze geleverd werden. Plaats alle deksels terug op hun plaats. - Eerst het front-deksel. - Daarna het Top-deksel. Foto 4: front deksel. Foto 5 : goed sluiten! Foto 6 : deksel vastmaken.

17 17 7. De boxen mogen terug van het statief gehaald worden.. Om de statieven terug op te vouwen, maakt men dus opnieuw eerst de 2 scharnierpunten los. Eerst het draai-scharnier.(niet volledig losdraaien...). En daarna de veiligheidspin. Nu zal de buis in het statief schuiven. Om dan de 3 poten op te vouwen, maakt men eerst het onderste schanierpunt terug los. Hierdoor kan men makkelijk de poten naar binnen toe opvouwen, waardoor het box-statief terug zijn originele opvouw vorm krijgt. OPGELET : duw de poten niet naar onder toe open!! Hierdoor zal het statief wel opgevouwd zijn, maar zal hij in lengte VEEL groter zijn. De middelste buis, en de 3 poten moeten parrallell met elkaar lopen in opgevouwen positie. ================> foto 1 : openstaand box-statief foto 2: meer toegevouwd box-statief. De versterker mag men ook makkelijk loskoppelen. Vermijd schokken van de versterker!! De volledig discobar zou nu compleet terug gedemonteerd moeten zijn. Hopelijk was deze handleiding u van enig nut, en mocht u opmerkingen hebben omtrendt deze handleiding of THS in het algemeen kan u deze altijd kwijt bij ons bij de gekende gegevens. W : T: M : djthasoete@gmail.com Op de volgende pagina vind u nog een handige check-lijst, waarin alle stappen worden overlopen, en u zo indien u een fout hebt, zelf de fout kan vlug zoeken. Indien er nog problemen zijn dan, bel gerust ons nummer!! !!

18 18 Checklist Deze checklist overloopt alle logische vragen. U kan deze volgen indien er 1 of meerdere onderdelen niet werkt van u discobar. Indien u na deze checklist nog vragen hebt, bel ons gerust!! Is er elektrische spanning? (liggen alle zekeringe/smeltzekeringen aan?) Is er voldoende spanning/stroom? (220V-16A?) Liggen alle Power-schakelaars van de toestellen aan?versterker?cd-speler?mengtafel? Zijn alle audio-kabels op een correcte manier verbonden? Ligt de stroomschakelaar van het wancontactdoosje aan in de discobar-flightcase? Speelt de CD? (de cd-speler leest geen MP3-cd's, wel gekopieerde.) Hebt u op PLAY geduwd? Ziet u de tijd verstrijken op de display of niet? Zijn de audio-connectors van de cd-speler nog verbonden met de mengtafel?(staat niet uitgelegd in de handleiding.)bel indien u vanachter losse rode en/of witte rca/cinch/tulpstekkers ziet, en u geen signaal op u mengtafel binnenkrijgt. Ziet u enige gebreken aan de kabels? (scheuren, isolatie die kapot is?) Staat u juiste volume fader (schuiver) open? Staat u Gain iets opengedraait? Staan u Toonregelaars in de midden? Staat de ingangskeuze schakelaar juist? (cd1 op kanaal 2, cd2 op kanaal 3) Staat u main-mix schuiver open? Staat u main mix balance in het midden? Staat de crossfader in het midden? (niet uiterst links/rechts?) Staan de signaalsterkte draaiknoppen van de versterker juist?(in het midden?) Ziet u signaal binnenkomen op de versterker?(groene led's die pinken). Zitten de speakon-connectors recht in hun connectie punt?(niet schuin of er deels uit?) INDIEN U HIER NOG NIET UW ANTWOORD VIND, OVERLOOP GERUST NOG EVEN DE HANDLEIDING, OF BEL ONS NUMMER 24/24u

Korte Handleiding werken met Denon HD-2500 met BU 4500 en Rodec MX180mk3

Korte Handleiding werken met Denon HD-2500 met BU 4500 en Rodec MX180mk3 Handleiding Bedrijf : THS-verhuur licht en klank 0486 46 49 09 dersoete@hotmail.com http://www.thsverhuur.be Werken met Denon en Rodec Inhoud handleiding : 1. 2. 3. 4. 5. Inhoudstabel Controle Unit Mengtafel

Nadere informatie

gebruikershandleiding

gebruikershandleiding PARKSTAD ENTERTAINMENT gebruikershandleiding Karaoke sets type 1 & type 2 Inhoud 1. Installatie 2. Opstarten en bediening 3. MP3 speler (BPM Studio) 4. Overige programma s 5. Overige configuraties 6. Storing

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DJCONSOLE RMX2 EN DJUCED

AAN DE SLAG MET DJCONSOLE RMX2 EN DJUCED AAN DE SLAG MET DJCONSOLE RMX2 EN DJUCED INSTALLATIE Plaats de cd. Voer het installatieprogramma uit. Volg de instructies. De applicaties DJUCED en VirtualDJ LE zijn op uw system geïnstalleerd. 1 7 8 2

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding GE-2007.04 karaoke set Lees voor het opzetten en gebruiken van de karaoke set deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij de karaoke set. Handel

Nadere informatie

STUDIO'S. Handleiding voor het gebruik van de SALTO radiostudio's HANDLEIDING STUDIO'S 1

STUDIO'S. Handleiding voor het gebruik van de SALTO radiostudio's HANDLEIDING STUDIO'S 1 STUDIO'S Handleiding voor het gebruik van de SALTO radiostudio's HANDLEIDING STUDIO'S 1 Inloggen computer, ProppFrexx en telefoon Computer. De inlogcode s voor de computer zijn zichtbaar bovenaan de monitor

Nadere informatie

Klotz mengtafel studio 1 handleiding gebruikers

Klotz mengtafel studio 1 handleiding gebruikers Klotz mengtafel studio 1 handleiding gebruikers Inhoud: 1. Verschil met de mengtafel in studio 1 p. 1 2. De master-module p. 2 3. Starten en stoppen vanop de mengtafel p. 3 4. Telefoongesprekken uitzenden

Nadere informatie

CDN35. Professionele CD Speler. Quick Start Gebruiksaanwijzing

CDN35. Professionele CD Speler. Quick Start Gebruiksaanwijzing CDN35 Professionele CD Speler Quick Start Gebruiksaanwijzing DOOS INHOUD CD SPELER TRANSPORT UNIT CD SPELER CONTROL UNIT IEC STROOMSNOER RCA CINCH AANSLUISNOEREN (2 paar) MINI DIN CONTROLE SNOER Kenmerken

Nadere informatie

I DJ SET II DJ SET III LUIDSPREKERSET IV LUIDSPREKERSET V SUBWOOFER... 6 VI LICHTSET VII LICHTSET 2...

I DJ SET II DJ SET III LUIDSPREKERSET IV LUIDSPREKERSET V SUBWOOFER... 6 VI LICHTSET VII LICHTSET 2... I DJ SET 1... 1 II DJ SET 2... 2 III LUIDSPREKERSET 1... 3 IV LUIDSPREKERSET 2... 4 V SUBWOOFER... 6 VI LICHTSET 1... 7 VII LICHTSET 2... 8 VIII ROOKMACHINE (TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR)... 9 IX AFBREKEN

Nadere informatie

Waterdichte Draadloze SpeakerBal

Waterdichte Draadloze SpeakerBal Waterdichte Draadloze SpeakerBal HANDLEIDING LEES VOOR GEBRUIK DEZE HANDLEIDING! INTRODUCTIE Deze drijvende waterdichte en draadloze SpeakerBal maakt gebruik van de nieuwste 863 Mhz draadloze technologie,

Nadere informatie

handleiding muziekinstallatie

handleiding muziekinstallatie handleiding muziekinstallatie Inhoud 1 Inschakelen van de muziekinstallatie... 3 2 Uitschakelen van de muziekinstallatie... 4 3 Algemene instellingen en regelingen op het mengpaneel... 5 3.1 Geluidsvolume...

Nadere informatie

Jeremy Brewster Uitleeninstructies

Jeremy Brewster Uitleeninstructies Jeremy Brewster Uitleeninstructies Jeremy Brewster music@jeremybrewster.com 06 303 848 86 Inpakken en uitpakken van de boxen De boxen zitten in deze tas: Als je de boxen terug doet, dan zo, anders past

Nadere informatie

8 CHANNEL MUSIC MIXER CHANNEL MUSIC MIXER

8 CHANNEL MUSIC MIXER CHANNEL MUSIC MIXER 8 CHANNEL MUSIC MIXER 172.580 12 CHANNEL MUSIC MIXER 172.583 Instruction Manual Gebruiksaanwijzing Mode d Emploi Gebrauchsanleitung Brugsanvisning NL Hartelijk dank voor de aanschaf van dit SkyTec mengpaneel.

Nadere informatie

Tascam US-122 Uitgebreide Nederlandse Handleiding

Tascam US-122 Uitgebreide Nederlandse Handleiding Tascam US-122 Uitgebreide Nederlandse Handleiding Inleiding In deze versie komt zowel het installeren van de drivers als Cubase niet aan bod. Het installeren van de drivers lijkt me duidelijk genoeg beschreven,

Nadere informatie

letta AUTOMATISCH ZIJSCHUIVEND SYSTEEM HANDLEIDING

letta AUTOMATISCH ZIJSCHUIVEND SYSTEEM HANDLEIDING AUTOMATISCH ZIJSCHUIVEND SYSTEEM HANDLEIDING letta Couthoflaan 14-16 B-8972 PROVEN T 0032 (0)57 30 11 66 F 0032 (0)57 30 14 83 info@interiortechnology.be www.interiortechnology.be Het automatisch zijschuivend

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING MPA-BOX ACTIEF OMROEPSYSTEEM

GEBRUIKSAANWIJZING MPA-BOX ACTIEF OMROEPSYSTEEM GEBRUIKSAANWIJZING MPA-BOX ACTIEF OMROEPSYSTEEM 1 1 2 4 6 8 10 5 7 9 11 12 1 15 14 1 2 4 1: hoogte buis 2: borg pen : borg bout van hoogte buis 4: borg bout statief voet Statief Statief is optioneel 2

Nadere informatie

2 Inleiding. Afbeelding 1: De toekomstige Kasseiken DJ-booth?

2 Inleiding. Afbeelding 1: De toekomstige Kasseiken DJ-booth? Inhoudsopgave 1 Voorwoord...3 2 Inleiding...4 3 Algemene gebruikstips...5 3.1 Installatie aan- en uitzetten...5 3.2 Rood = Fout...5 4 De verschillende onderdelen...7 4.1 Cd-spelers...7 4.2 Platenspelers...8

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing DM-16 DJ MINGLE

Gebruiksaanwijzing DM-16 DJ MINGLE Gebruiksaanwijzing DM-16 DJ MINGLE 16 Kanaals vrij te programmeren dimmer en schakel Controller DMX-512 DJ MINGLE DM-16 C1 C2 C3 C4 C5 C6 C7 C8 M MASTER A LEVEL SPEED AUDIO FADE TiME 6.99 Manual Midi Channel

Nadere informatie

HANDLEIDING NEDERLANDS ( 1 4 )

HANDLEIDING NEDERLANDS ( 1 4 ) 1 HANDLEIDING NEDERLANDS ( 1 4 ) ::: DMC2 Handleiding ::: Deze handleiding geeft uitleg hoe u de Numark DMC2 controller snel kunt aansluiten en bedienen. Neem svp een paar minuten de tijd om deze handleiding

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DJCONTROL INSTINCT EN DJUCED

AAN DE SLAG MET DJCONTROL INSTINCT EN DJUCED AAN DE SLAG MET DJCONTROL INSTINCT EN DJUCED INSTALLATIE Plaats de cd. Voer het installatieprogramma uit. Volg de instructies. 1 6 2 7 3 4 5 1- alans van kanaal 1-2 (mixuitgang) 2- Volume op kanaal 1

Nadere informatie

NL Jam Plus. Hartelijk dank voor de aanschaf van de HMDX Jam Plus draadloze luispreker. Waar je een Jam vindt, vind je een feest!

NL Jam Plus. Hartelijk dank voor de aanschaf van de HMDX Jam Plus draadloze luispreker. Waar je een Jam vindt, vind je een feest! NL Jam Plus Hartelijk dank voor de aanschaf van de HMDX Jam Plus draadloze luispreker. Waar je een Jam vindt, vind je een feest! Lees deze instructies door en bewaar ze om ze later te kunnen raadplegen.

Nadere informatie

Als je er gevraagd wordt naar inlog gegevens druk je gewoon op enter of OK zonder iets in te vullen.

Als je er gevraagd wordt naar inlog gegevens druk je gewoon op enter of OK zonder iets in te vullen. Handleiding voor gebruik van de Salto studio s. Inloggen telefoon (telefoon, codecs ). Voor het doorschakelen van de externe telefoonlijn naar de mengtafel dien je het programmaatje CAB client te openen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding GE-2009.02 Geluids pc Lees voor het opzetten en gebruiken van de geluidsset deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij de geluidsset. Handel

Nadere informatie

INSTEEKKAARTJES 33 QUAD FM3 HANDLEIDING

INSTEEKKAARTJES 33 QUAD FM3 HANDLEIDING Vintage Audio Repair Augustus 2017 INHOUDSOPGAVE Inleiding.....3 Insteekkaartjes...3 & 4 Aansluiten 303...4, 5 & 6 Aansluiten 33...7 & 8 Kabels......7 & 8 Aansluiten FM3...9 Bediening Quad set...9 & 10

Nadere informatie

DAP-Audio CORE Scratch & CORE Beat

DAP-Audio CORE Scratch & CORE Beat DAP-Audio CORE Scratch & CORE Beat [ Auteur: Andy ] [ Editie: Nr.311 - November 2014 ] DJ MIXERS (Het artikel kan u vinden in Meet Music Magazine editie 311, dat u gratis kan verkrijgen op meer dan 650

Nadere informatie

Handleiding bediening apparatuur Mobiel Filmhuis Emmen

Handleiding bediening apparatuur Mobiel Filmhuis Emmen Handleiding bediening apparatuur Mobiel Filmhuis Emmen Dit deel van de handleiding is bedoeld voor vrijwilligers die op locatie apparatuur instellen en bedienen en de filmvertoning verzorgen. De indeling

Nadere informatie

Handleiding Plasma Display 50 ( PDP-50 MXE1)

Handleiding Plasma Display 50 ( PDP-50 MXE1) Handleiding Plasma Display 50 ( PDP-50 MXE) Algemeen - Inhoud - 50 XGA Pioneer plasma monitor PDP-50MXE+ video card, in flight - VDE stroomkabel - afstandsbediening - zilveren grondsokkel voor plasma monitor

Nadere informatie

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen Neem het screen uit de verpakking. Om beschadiging van het screen te voorkomen raden wij u aan hierbij geen mes te gebruiken.

Nadere informatie

Handleiding. Marantz solid state recorder

Handleiding. Marantz solid state recorder Handleiding Marantz solid state recorder OPSTARTEN EN BASISOPSTELLING ONDERDELEN - het toestel - een adapter - een USB-kabel - een tafelmicrofoon - de flash card AANSLUITEN Opm: de gegeven beschrijvingen

Nadere informatie

Draadloze Muziekontvanger

Draadloze Muziekontvanger Draadloze Muziekontvanger ENV-1295 Gebruikershandleiding De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 1 De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUD INSTALLATIE... 7 Functies... 8 Aansluiten... 9 Paren

Nadere informatie

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions Awning Instructions Wind, Sun & Rain Sensor Instructions B C D Nederlands Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Inhoud Garantie Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door

Nadere informatie

Silver Night. Versterkers. Handleiding. Behandelde modellen:

Silver Night. Versterkers. Handleiding. Behandelde modellen: Silver Night Versterkers Handleiding Behandelde modellen: Stereo 300B - 7 Watt Mk1 & 2 Stereo Integrated 300B - 7 Watt Mk1 & 2 Stereo PX25 Mk2 8 Watt Stereo Integrated PX25-8 Watt Mk2 Parallel Single Ended

Nadere informatie

Showmaster 24 ORDERCODE 50335

Showmaster 24 ORDERCODE 50335 Showmaster 24 ORDERCODE 50335 1. Inleiding De DC-1224 is een digitale lichtcontroller, 24 DMX kanalen en 48 geheugenplaatsen voor scenes of chases met ieder 999 stappen en een MIDI in- en uitgang. Lees

Nadere informatie

Wonderfoon. Bouwbeschrijving en gebruikshandleiding. Ivo Schooneman - 3 mei 2019 WONDERFOON BOUWBESCHRIJVING EN GEBRUIKSHANDLEIDING 1

Wonderfoon. Bouwbeschrijving en gebruikshandleiding. Ivo Schooneman - 3 mei 2019 WONDERFOON BOUWBESCHRIJVING EN GEBRUIKSHANDLEIDING 1 Wonderfoon Bouwbeschrijving en gebruikshandleiding Ivo Schooneman - 3 mei 2019 WONDERFOON BOUWBESCHRIJVING EN GEBRUIKSHANDLEIDING 1 Hoe bouw je een Wonderfoon? Een Wonderfoon is een oud jaren 60 toestel

Nadere informatie

HANDLEIDING NEDERLANDS ( 1 7 )

HANDLEIDING NEDERLANDS ( 1 7 ) HANDLEIDING NEDERLANDS ( 1 7 ) DOOS INHOUD TOTAL CONTROL QUICKSTART MANUAL SAFETY & WARRANTY INFORMATION USB KABEL CUE LE CD TRAKTOR 3 LE CD CUE LE CONTROL OVERLAY TRACKOR 3 LE CONTROL OVERLAY ::: Total

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DJCONTROL AIR+ EN DJUCED 40

AAN DE SLAG MET DJCONTROL AIR+ EN DJUCED 40 N DE SLG MET DJCONTROL IR+ EN DJUCED 40 INSTLLTIE 1 - KOPTELEFOON, MICROFOON EN SPEKERS NSLUITEN Plaats de cd. VOORZIJDE: KOPTELEFOON EN MICROFOON Voer het installatieprogramma uit. Volg de instructies.

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies

Veiligheidsinstructies GEBRUIKSAANWIJZING 2 Dateq XTC Handleiding Veiligheidsinstructies NL Veiligheidsinstructies 1 Alle veiligheidsinstructies, waarschuwingen en gebruiksaanwijzingen moeten als eerste gelezen worden. 2 Alle

Nadere informatie

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Inhoudsopgave Uw machine handmatig reinigen pagina 3 Storingen & oplossingen pagina 13 1. Schakel de machine uit. 2. Open beide kleppen aan de voorzijde. 3.

Nadere informatie

COM12/COM24 Mengversterker AUDAC PROFESSIONAL AUDIO EQUIPMENT. COM12/COM24 Mengversterker. Handleiding

COM12/COM24 Mengversterker AUDAC PROFESSIONAL AUDIO EQUIPMENT. COM12/COM24 Mengversterker. Handleiding COM12/COM24 Mengversterker AUDAC PROFESSIONAL AUDIO EQUIPMENT COM12/COM24 Mengversterker Handleiding A U D A C P R O F E S S I O N A L A U D I O E Q U I P M E N T Handleiding AUDAC http://www.audac.be

Nadere informatie

Productbeschrijving. Voorkant van de camera. Onderkant van de camera. Achterkant van de camera

Productbeschrijving. Voorkant van de camera. Onderkant van de camera. Achterkant van de camera Inhoud Productbeschrijving...2 Instellen van de camera...6 Instellen van de ontvanger...8 Instellen van andere toepassingen... 11 Oriëntatie van de toestellen voor een optimale werking... 12 Autosequentiefunctie

Nadere informatie

Draai aan knop 1 om de gewenste muziekbron te selecteren. Druk vervolgens om uw keuze te bevestigen.

Draai aan knop 1 om de gewenste muziekbron te selecteren. Druk vervolgens om uw keuze te bevestigen. GELUIDSINSTALLATIE De volledige geluidsinstallatie staat gecentraliseerd in de Sou-Sol maar kan lokaal worden bediend. Om de installatie te kunnen gebruiken dient de stroom van het Rack (Rek) in de Sous-Sol

Nadere informatie

Als je echt interesse hebt kun je ook een compleet setje met mixer en al kopen voor redelijk weinig geld (mixer heeft ook usb interface)

Als je echt interesse hebt kun je ook een compleet setje met mixer en al kopen voor redelijk weinig geld (mixer heeft ook usb interface) Opdracht voor les 2 (is elders te lezen) Kort levensverhaal vertellen aan de hand van foto s Op de achtergrond moet je ondersteunen met muziek Daarvoor heb je een audioprogramma nodig omdat je met meerdere

Nadere informatie

Aansluitingen achterkant. Voedingsspanning. Midi THRU. Midi OUT. Audio IN 100 mv mono cinch. Voetschakelaar jack 6,3mm STEP.

Aansluitingen achterkant. Voedingsspanning. Midi THRU. Midi OUT. Audio IN 100 mv mono cinch. Voetschakelaar jack 6,3mm STEP. BOTEX Scene Setter DC-1224 P 1/6 De Botex Scène Setter is een digitale lichtstuurtafel met 24 kanalen, 48 geheugens of looplichtprogramma s van telkens maximum 99 stappen. De uitgang is DMX (de fasen kunnen

Nadere informatie

HANDLEIDING. Telex Scholar Daisy speler Daisy speler om het gesproken boek mee te beluisteren

HANDLEIDING. Telex Scholar Daisy speler Daisy speler om het gesproken boek mee te beluisteren HANDLEIDING Telex Scholar Daisy speler Daisy speler om het gesproken boek mee te beluisteren Hartelijk dank voor uw aanschaf van de Telex Scholar Daisy speler. Wij hopen dat u plezier zult beleven aan

Nadere informatie

Videobanden op Dvd Benodigheden: opnemen.

Videobanden op Dvd Benodigheden: opnemen. Videobanden op Dvd Hoe gaat u te werk om videobanden op Dvd te zetten. Ervan uitgaande dat u met Pinnacle Studio 10-11 of 12 werkt gaat het als volgt: Benodigheden: Een computer met TV kaart Een videorecorder

Nadere informatie

Geluidsbewerking met AUDACITY. Deze elektrische puls wordt op ons computerscherm voorgesteld als een geluidsgolf.

Geluidsbewerking met AUDACITY. Deze elektrische puls wordt op ons computerscherm voorgesteld als een geluidsgolf. Geluidsbewerking met AUDACITY 1. Wat is geluid Van gierende banden tot trillende snaren. Alles wat geluid maakt, beweegt en verplaatst daardoor kleine beetjes lucht. Geluidsgolven kan je niet zien, maar

Nadere informatie

Inhoudsopgave handleiding

Inhoudsopgave handleiding Handleiding 1 Inhoudsopgave handleiding 1. Inleiding 3 2. Inhoud van de verpakking 3 3. Aansluitingen op de achterzijde 4 4. Het plaatsen van de Black Velvet Opus 5 5. De Black Velvet Opus aansluiten 6

Nadere informatie

2.1-KANAALS TORENLUIDSPREKER MET CD/MP3/USB/ BLUETOOTH/AUX IN/FM-RADIO T600CD HANDLEIDING

2.1-KANAALS TORENLUIDSPREKER MET CD/MP3/USB/ BLUETOOTH/AUX IN/FM-RADIO T600CD HANDLEIDING 2.1-KANAALS TORENLUIDSPREKER MET CD/MP3/USB/ BLUETOOTH/AUX IN/FM-RADIO T600CD HANDLEIDING Inhoudsopgave Veiligheidsinstructies... 27 Beschrijving van onderdelen... 28 Afstandsbediening & installatie...

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DJCONTROL MP3 LE EN DJUCED 18

AAN DE SLAG MET DJCONTROL MP3 LE EN DJUCED 18 N DE SLG MET DJCONTROL MP3 LE EN DJUCED 18 Installatie Plaats de cd. Voer het installatieprogramma uit. Volg de instructies. Meer informatie, zoals forum, tutorials en video's, is beschikbaar op www.herculesdjmixroom.com

Nadere informatie

Handboek Oosterkerkgemeente

Handboek Oosterkerkgemeente Handboek Oosterkerkgemeente 3.4.8 Bedieningsinstructie van de geluidsinstallatie 7 juli 2011 A. Versterkerkast B. Bedieningspaneeltje op de kosterbank: C. Bediening: Van boven naar beneden ziet u de volgende

Nadere informatie

Handleiding. Versie 2.0 www.qwiek.nl

Handleiding. Versie 2.0 www.qwiek.nl Handleiding Versie 2.0 www.qwiek.nl Onverhoopt problemen met uw Qwiek.melody? www.qwiek.eu/faq Lees deze voorschriften voor het aansluiten en gebruiken van de Qwiek.up aandachtig door. Algemeen Lees deze

Nadere informatie

DRAAIBOEK MOBIELE EXPO WO I

DRAAIBOEK MOBIELE EXPO WO I DRAAIBOEK MOBIELE EXPO WO I 1. ALTIJD nodig voor transport, opstellen en afbouwen (zie eveneens checklist) 12 verhuisdekens 1 grote rol wikkelfolie noppenfolie zwarte spanbandjes gloeilampen een tweetal

Nadere informatie

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

HANDLEIDING SIMI AKTISYS

HANDLEIDING SIMI AKTISYS LESKIST SPORT EN BEWEGING HANDLEIDING SIMI AKTISYS Deze handleiding hoort bij de leskist Sport en Beweging. Onderdeel van deze leskist is het softwarepakket Simi Aktisys, met de bijbehorende hardware (o.a.

Nadere informatie

stap 1 Pak de Lunchbox uit En controleer of je alle componenten hebt~ Als je vragen hebt, neem dan contakt op met: info@unitunlikely.

stap 1 Pak de Lunchbox uit En controleer of je alle componenten hebt~ Als je vragen hebt, neem dan contakt op met: info@unitunlikely. stap 1 Pak de Lunchbox uit En controleer of je alle componenten hebt~ Als je vragen hebt, neem dan contakt op met: info@unitunlikely.com Dit onderdeel wordt de PCB (printed circuit board) genoemd. Alle

Nadere informatie

Handleiding en naslagwerk. Panasonic AG- HMC81EJ HD-camcorder

Handleiding en naslagwerk. Panasonic AG- HMC81EJ HD-camcorder Handleiding en naslagwerk Panasonic AG- HMC81EJ HD-camcorder 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. onderdelenomschrijving pag. 4 3. plaatsen van de accu pag. 7 3.1 Installatie van de accu 3.2 Verwijderen

Nadere informatie

Acube GEBRUIKERSHANDLEIDING. Draadloos PA Met MP3 Speler. GEBRUIKERSHANDLEIDING(Nederlands)... D1-D7

Acube GEBRUIKERSHANDLEIDING. Draadloos PA Met MP3 Speler. GEBRUIKERSHANDLEIDING(Nederlands)... D1-D7 Acube Draadloos PA Met MP3 Speler GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING(Nederlands)... D1-D7 INHOUD Functies...1 Belangrijke veiligheidsinstructies...2 Functie beschrijving...3 Aansluiting...6 SpecificatiesSpecificaties...7

Nadere informatie

Meer informatie over dit product vind je op http://www.numark.com

Meer informatie over dit product vind je op http://www.numark.com SNEL AANSLUITEN VAN DE dvd speler (Nederlands) Kijk na of alle vooraan in de gebruiksaanwijzing vermelde onderdelen in de verpakking zitten. LEES DE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN IN HET BIJGESLOTEN BOEKJE ALVORENS

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing (Nederlands)

Gebruiksaanwijzing (Nederlands) Gebruiksaanwijzing (Nederlands) INHOUD VAN DE DOOS MIXER NETSNOER SNEL AANSLUITEN VAN DE MIXER 1. Kijk na of alle vooraan in de gebruiksaanwijzing vermelde onderdelen in de verpakking zitten. 2. LEES DE

Nadere informatie

SONIC PORT VX PILOTENHANDBOEK. The Ultimate All-in-One Mobile Recording System. Pilot s Guide also available at www.line6.

SONIC PORT VX PILOTENHANDBOEK. The Ultimate All-in-One Mobile Recording System. Pilot s Guide also available at www.line6. SONIC PORT VX The Ultimate All-in-One Mobile Recording System PILOTENHANDBOEK Pilot s Guide also available at www.line6.com/manuals 2014 Line 6, Inc. AANSLUITINGEN Stereo line-level apparaten (zoals keyboards,

Nadere informatie

Installatie. Volg de stappen hieronder om de installatie voort te zetten. A. Sta de installatie toe. B. Selecteer uw taal.ok. C. Welkom scherm.

Installatie. Volg de stappen hieronder om de installatie voort te zetten. A. Sta de installatie toe. B. Selecteer uw taal.ok. C. Welkom scherm. Installatie Van cd Doe de VDJ installatie cd in uw systeem. De installatie start automatisch, zo niet, navigeer dan door de cd en dubbelklik op het bestand install_virtualdj_v6.exe. Vanaf het binnengehaalde

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager installatieautomaat ( groep ) testknop aardlekschakelaar hoofdschakelaar coderingsstreep (zwart of grijs) De

Nadere informatie

Nederlandse Gebruikershandleiding L.U.C.A.S. NANO 300

Nederlandse Gebruikershandleiding L.U.C.A.S. NANO 300 Nederlandse Gebruikershandleiding L.U.C.A.S. NANO 300 Gefeliciteerd en dank u voor het kiezen van een HK AUDIO product! Het zit allemaal in de naam: LUCAS NANO 300 brengt onze succesvolle LUCAS systemen

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding Uitpakken Papier en folie laden Aansluiten Testen U kunt ook instructie video s and How To pagina s bekijken op www.idstation.eu Page 1 Uitpakken Installatie handleiding ID station

Nadere informatie

Nederlands Hoofdstuk 1: Inleiding TVGo A31 TVGo A31 1.1 Inhoud van de verpakking

Nederlands Hoofdstuk 1: Inleiding TVGo A31 TVGo A31 1.1 Inhoud van de verpakking 81 Nederlands Hoofdstuk 1: Inleiding Deze nieuwe Genius TVGo A31 is het ideale medium om tv of video of naar uw TFT/LCD/CRT te kijken in tot 1280 x 1024 pixels. Met deze TV/Video-box kunt u om het even

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager De groepenverdeler in uw meterkast Beste bewoner, Uw Hager-groepenverdeler zorgt dat u op veilige wijze stroom

Nadere informatie

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 8

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 8 GEBRUIKSAANWIJZING 2 INHOUDSOPGAVE 1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 8 5.HET SCHERM NEERZETTEN EN OPLADEN

Nadere informatie

SERVICE & SUPPORT WAT TE DOEN BIJ STORINGEN AAN AV APPARATUUR

SERVICE & SUPPORT WAT TE DOEN BIJ STORINGEN AAN AV APPARATUUR In dit document worden de meest voorkomende storingen aan AV apparatuur beschreven. Ondervind u één van onderstaande problemen? Doorloop dan de stappen in dit document en probeer de oorzaak vast te stellen

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DJ CONTROL AIR EN DJUCED

AAN DE SLAG MET DJ CONTROL AIR EN DJUCED N DE SLG MET DJ CONTROL IR EN DJUCED Meer informatie, zoals forum, tutorials en video's, is beschikbaar op www.herculesdjmixroom.com 1 2 KOPTELEFOON EN SPEKERS NSLUITEN MUZIEK LDEN IN DJUCED Voorzijde:

Nadere informatie

Installatieprocedure Karaoke Installatie Small karaokeset Inhoud doos: Karaoke systeem met twee micro s voeding 220 Volt twee karaoke micro s doos met plugs, scart adapter & koppelstukken extra batterijen

Nadere informatie

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

USB Turntable. Gebruiksaanwijzing (NEDERLANDS) Doos Inhoud

USB Turntable. Gebruiksaanwijzing (NEDERLANDS) Doos Inhoud USB Turntable (TTUSB) Gebruiksaanwijzing (NEDERLANDS) Doos Inhoud (NEDERLANDS) Snelstart gids o o o Kijk na of al de vermelde onderdelen in de doos zitten. Lees de veiligheidsinstructies door voor je het

Nadere informatie

Sluit een micro aan op je computer. Zorg ervoor dat je boxen niet te luid staan anders krijg je feed-back (piepen).

Sluit een micro aan op je computer. Zorg ervoor dat je boxen niet te luid staan anders krijg je feed-back (piepen). Audacity Opnemen van een geluid met een micro. Aansluiten van de micro. Sluit een micro aan op je computer. Zorg ervoor dat je boxen niet te luid staan anders krijg je feed-back (piepen). Steek de rode

Nadere informatie

Power Amplifier Q2 - Q4 AUDAC PROFESSIONAL AUDIO EQUIPMENT. Power Amplifier Q2 Q4. Gebruikershandleiding & Installatiegids

Power Amplifier Q2 - Q4 AUDAC PROFESSIONAL AUDIO EQUIPMENT. Power Amplifier Q2 Q4. Gebruikershandleiding & Installatiegids Power Amplifier Q2 - Q4 AUDAC PROFESSIONAL AUDIO EQUIPMENT Power Amplifier Q2 Q4 Gebruikershandleiding & Installatiegids A U D A C P R O F E S S I O N A L A U D I O E Q U I P M E N T Gebruikershandleiding

Nadere informatie

HD-CVI Verkorte handleiding

HD-CVI Verkorte handleiding HD-CVI Verkorte handleiding model 5104D-5208D-5216D Version 2.0.0 2015 HDCVI DVR Verkorte handleiding Welkom Dank u voor de aankoop van onze DVR! Deze verkorte handleiding helpt u wegwijs met onze DVR

Nadere informatie

Cijfers 1 t/m 4,8,16 hiermee kunt u van kanaal wisselen. Gebruik deze iconen om naar een split screen terug te gaan.

Cijfers 1 t/m 4,8,16 hiermee kunt u van kanaal wisselen. Gebruik deze iconen om naar een split screen terug te gaan. Inhoudsopgave 1. Belangrijke veiligheidsinstructies... 2 2. Mee geleverde producten voor de DVR... 2 3. Uitleg bedieningspaneel... 2 4. Uitleg afstandsbediening... 3 5. Aan de slag met de DVR... 3 5.1

Nadere informatie

Handleiding RC1802 pagina 1 v. 6. HANDLEIDING RC1802 Prikklok

Handleiding RC1802 pagina 1 v. 6. HANDLEIDING RC1802 Prikklok Handleiding RC1802 pagina 1 v. 6 HANDLEIDING RC1802 Prikklok Registreren Keuze kolom De Star zal de registratie afdrukken in de kolom waarvan het lampje opgelicht is. De kolom selectie kan automatisch

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudsopgave 02 INHOUDSOPGAVE 03 INFORMATIE 04 OVERZICHT FRONTPANEEL 06 OVERZICHT ACHTERPANEEL 08 BEDIENING VAN DE R5 08 WEKKERINSTELLINGEN 09 SLEEP TIMER INSTELLINGEN 09 DIM 09

Nadere informatie

PROFESSIONAL DJ MIXER. Snelstart Gebruiksaanwijzing SNEL JE MIXER AANSLUITEN (NEDERLANDS)

PROFESSIONAL DJ MIXER. Snelstart Gebruiksaanwijzing SNEL JE MIXER AANSLUITEN (NEDERLANDS) PROFESSIONAL DJ MIXER Snelstart Gebruiksaanwijzing INHOUD VAN DE DOOS MIXER VOEDING SNEL JE MIXER AANSLUITEN (NEDERLANDS) 1. Kijk na of alle voorop in deze handleiding vermelde onderdelen wel degelijk

Nadere informatie

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO Duurzame energie Aan de slag met de energiemeter van LEGO LEGO, het LEGO logo, MINDSTORMS en het MINDSTORMS logo zijn handelsmerken van de LEGO Group. 2010 The LEGO Group. 1 Inhoudsopgave 1. Overzicht

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW

AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW HERCULES DJCONTROLWAVE OVERZICHT De Hercules DJControlWave is een 2-decks DJ-controller met Bluetooth draadloze technologie. Hiermee kunt u uiterst

Nadere informatie

Ysermonde Brik 5 Nieuwpoort

Ysermonde Brik 5 Nieuwpoort Ysermonde Brik 5 Nieuwpoort Filip & Mireille Delannoy GSM Mireille: 0476 26 86 78 GSM Filip: 0477 74 38 88 Verlichting Er zijn enkele verborgen lichtschakelaars in de keuken... Verlichting Ook in de zitplaats

Nadere informatie

Accu ipod Classic Installatie handleiding

Accu ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Scherm iphone 4 Installatie handleiding

Scherm iphone 4 Installatie handleiding Scherm iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt. 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting

Nadere informatie

Volume button iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Volume button iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

Asus F6A-X2 Speaker Replacement

Asus F6A-X2 Speaker Replacement Asus F6A-X2 Speaker Replacement Een stap-voor-stap handleiding over de luidsprekers van de laptop te vervangen. Geschreven door: Jonathan INTRODUCTIE Luidsprekers audio van uw laptop. Zorg ervoor dat u

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

STAGESCAPE M20d ADVANCED GUIDE. Firmware Version 1.20 Addendum. Rev D Line 6, Inc.

STAGESCAPE M20d ADVANCED GUIDE. Firmware Version 1.20 Addendum. Rev D Line 6, Inc. STAGESCAPE M20d ADVANCED GUIDE Rev D Firmware Version 1.20 Addendum 2013 Line 6, Inc. Inhoudsopgave Appendix D: Fader View... D 1 Fader View Werkbalk...D 2 Menu voor het toewijzen van Faders...D 3 Menu

Nadere informatie

Veiligheid ! WAARSCHUWING. ! VOORZICHTIG i. Beoogd gebruik. Pictogrammen in deze handleiding. Algemene veiligheidsvoorschriften

Veiligheid ! WAARSCHUWING. ! VOORZICHTIG i. Beoogd gebruik. Pictogrammen in deze handleiding. Algemene veiligheidsvoorschriften 35 1. 1.1 Veiligheid Beoogd gebruik 1.2 Pictogrammen in deze handleiding! WAARSCHUWING! VOORZICHTIG i 1.3 Algemene veiligheidsvoorschriften! WAARSCHUWING! VOORZICHTIG! WAARSCHUWING! VOORZICHTIG i L 14

Nadere informatie

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden.

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden. De EasyTemp thermostaat ET31A/AF/F Deze handleiding geldt voor de onderstaande types: Op de doos Model ET31A, ET31AF en ET31F Model ET31A. Thermostaat regelt de ruimte temperatuur. (Niet geschikt voor

Nadere informatie

Raamgeleiders vervangen

Raamgeleiders vervangen Raamgeleiders vervangen Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Sledgehammer op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z3 Techniek lounge > Doe-het-zelf > Raamgeleiders vervangen.

Nadere informatie

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 1 DAISYSPELER PLEXTALK PTN1 Korte inleiding: Wij hopen dat u plezier zult beleven aan het beluisteren van de digitale boeken. Dit document beschrijft de hoofdfuncties

Nadere informatie

STURING SCHUIFTABLET HANDLEIDING

STURING SCHUIFTABLET HANDLEIDING STURING SCHUIFTABLET HANDLEIDING Deze handleiding behandelt het installeren en gebruik van de schuiftablet. Voor de in-/opbouw van het systeem zijn bijgeleverde DXFbestanden de leidraad. Het systeem dient

Nadere informatie

Contents Inhoud. Wind, Zon & Regen Sensor Instructies. Inhoud: Sensor Functies:

Contents Inhoud. Wind, Zon & Regen Sensor Instructies. Inhoud: Sensor Functies: Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Contents Inhoud Sensor Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door te lezen. Het kan zo zijn dat u een beroeps electricien moet inschakelen

Nadere informatie

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router Installatie & Ondersteuning Zyxel router Inhoudsopgave: 1. Welkom 2. Aansluiten 2.1 De router 2.2 In de doos 2.3 Aansluiten 2.4 Installeren 3. Vagen & Garantie 3.1 Veelgestelde vragen 3.2 Reset van de

Nadere informatie

Audiobestanden. maken. Inleiding

Audiobestanden. maken. Inleiding maken Audiobestanden Bron afbeelding: http://web.uvic.ca/hcmc/clipart/ Inleiding In deze handleiding leert u hoe u digitale audiobestanden kunt creëren en hoe u streaming audiobestanden van een website

Nadere informatie

Speedtouch ethernet modem

Speedtouch ethernet modem Speedtouch ethernet modem Installatiehandleiding 0 6 2008 Aan deze handleiding kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en zetfouten voorbehouden. Inhoudsopgave Introductie 1> 2> 3> Introductie

Nadere informatie

KC-300. Gebruiksaanwijzing. Stereo Mixing Keyboard Amplifier. Voornaamste eigenschappen

KC-300. Gebruiksaanwijzing. Stereo Mixing Keyboard Amplifier. Voornaamste eigenschappen KC-300 Stereo Mixing Keyboard Amplifier Gebruiksaanwijzing Dankuwel en gefeliciteerd met uw aankoop van de Roland KC-300 Keyboardversterker. Lees, alvorens dit toestel te gebruiken, aandachtig de volgende

Nadere informatie

Deze handleiding voorziet u van alle benodigde informatie m.b.t. het installeren en het dagelijks gebruik van de jukebox.

Deze handleiding voorziet u van alle benodigde informatie m.b.t. het installeren en het dagelijks gebruik van de jukebox. GEBRUIKSAANWIJZING Inhoud Hoofdstuk 1 - Introductie Blz 10 Hoofdstuk 2 - Installatie en in gebruik name Blz 3 Hoofdstuk 3 - Invoer titelkaartjes en cd s Blz 4 Hoofdstuk 4 - Jukebox spelen Blz 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Handleiding KP100a en KP210Di

Handleiding KP100a en KP210Di pagina 1 v. 6 1. Registreren Keuze kolom - De klok zal de registratie afdrukken in de kolom waarvan het lampje opgelicht is. - De kolom selectie kan automatisch of manueel gebeuren. - Bij een manuele selectie

Nadere informatie