40 jarig bestaan handbal vereniging Apollo jaargang

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "40 jarig bestaan handbal vereniging Apollo jaargang 2000-2010."

Transcriptie

1 40 jarig bestaan handbal vereniging Apollo jaargang : Na vele jaren eindelijk een eigen buitenveld, en wat zijn we er blij mee gelegen aan de van Gentlaan in breugel ons eigen stukje, we moeten ons omkleden in de kleedkamers van de corridor want meer als een veld en een container om de spullen in op te slaan hebben we niet. Dit tot groot ongenoegen van sommige tegenstanders, maar we hebben we ons eigen buitenveld.

2 Kamp Heythuysen. Augustus 2000 het is weer zover handbalkamp... Jongens wat een feest een weekend lang op stap met al je vriendjes en vriendinnetjes van handbal. Dit jaar gaan we naar Heythuysen. Het is een groot complex met een heel groot grasveld langs de accomodatie. Het is er erg gezellig en super mooi weer. Zoals je ziet op de foto worden er leuke spelletjes georganiseerd meestal in de vorm van een soort zeskamp, hierbij doe je 6 verschillende dingen en krijg je punten voor het behaalde resultaat, het team met het hoogste aantal punten wint de zeskamp en wordt vaak blij gemaakt met een heerlijke versnapering.

3 De groene zeep baan is altijd een succes, hierbij ga je op in dit geval een zwart zeil vol gegooit met groene zeep en water, een activiteit doen. Gelukkig zijn er ook nog wat momenten voor jezelf en ga je wat met vrienden doen, of zoals de meeste gewoon met zijn alle ergens iets leuks doen. Zoals je hier op de foto ziet is er heel veel aan teambuilding gedaan. Maar een beetje waterpret op zo n mooie zomerse dag dat maakt niet uit. Hier wordt een van de jongere leden volgegooit met water omdat hij wel weer iets uitgehaald zal hebben, kwajongens zijn het! Maar ook kattekwaad hoort er op zo n kamp natuurlijk bij. Zaterdagavond is bonte-avond hierbij worden de teams van te voren in groepjes verdeeld en moeten ze zelf een activiteit of bezigheid bedenken en deze uitvoeren voor de rest. Zoals bijvoorbeeld een kunst wedstrijd organiseren, wie kan het mooiste kunstwerk maken? Een dansje opvoeren of een vragenquiz houden.

4 Sponsoractie Plus. De jaarlijks terugkerende sponsoractie van Plus is een zeer leuke actie voor verenigingen, voor een vereniging als Apollo is dit heel leuk omdat elke gespaard bedrag meegenomen is. Als je iets koopt bij de supermarkt wordt er een stempel op je kassabon gezet, deze kassabon lever je in bij je vereniging en die krijgen 2% over elke gestempelde kassabon. Apollo op weg naar 100 leden! Binnekort gaat apollo haar 100 ste lid verwelkomen! Misschien nog wel dit jaar, als de groei doorgaat... Een terugblik in de tijd: In 1994 had Apollo 2 teams. In 1995, 1996 en 1997 waren dit er 4. In 1998 waren er 5 teams. In 1999 alweer 6. En dit jaar, 2000, zijn het er 8! Handballen, een jubileum! Dat je handballen voor een lange tijd kunt doen en dat het erg gezellig binnen Apollo is. Koen Reckers Gert-Jan van Eck Jan Sanders Sebastian van Nunen Alle 4 hebben zijn ze al 10 jaar lid van Apollo!! Apollo 2001: Het JHT-herexamen. Op zaterdag 28 apil mocht ik weer op examen voor jeugdhandbaltrainer. En ik ben geslaagd! We vertrokken om 8:00 vanaf de Apollohal met : Bas, Jaap, Daaf, Simon, Joris, Luc, Jan en Danny. Dat was heel vroeg voor iedereen maar toch was iedereen redelijk wakker. Om 9:00 begon het examen in de Kubus in Deurne. Ik had de opdrachten uitstappen, schuiven, rugdekking geven in de

5 verdediging en lichaamsschijnbeweging. Alle jongens C deden heel goed mee. Voor de rest liep alles ook heel soepel. Om 9:45 was het alweer afgelopen en moest ik met de examinatoren mee naar een apart kamertje. Die examinatoren waren trouwens heel normale mensen, niet van die mensen die op alle slakken zout gingen leggen. Toen ik terug kwam in de kantine zat iedereen nog te wachten en ik werd meteen bestookt met de vraag of ik geslaagd was. Toen wist ik het nog niet. Maar even later zei Henk Strik dat ik geslaagd was. Om 16:00 moest ik mijn diploma op gaan halen. Jan en Ciska waren daar ook bij. Ik wil toch nog even de jongens C bedanken dat ze mee zijn gegaan en dat ze zo goed geluisterd hebben bij de training. Mijn vader en moeder omdat die gereden hebben naar deurne en Jan en Ciska omdat ze de moeite genomen hebben om naar de diploma uitreiking te komen kijken. Maar natuurlijk ook Marij van Zijl omdat zij achter het herexamen aan is gegaan voor mij. De mooiste opmerking na de training vond ik van één van de jongens c-jeugd: Als het niet gelukt is dan gaan we nog wel een keer mee hoor. Groetjes, JHT-er Koen Reckers. Dat handbal niet alleen voor de jonge jeugd is zie je hier: Dit zijn een paar van de ouders verkleed als nog oudere dames. Dit is een foto van 1 van de bonte avonden van de altijd geslaagde handbalkampen.

6 Hier enkele teamfoto s

7 Kamplied. Wijs: Au Champs Elisees. Apollokamp, Apollokamp. Gezellig met z n allen weg, Wie thuis is heeft ontzettend pech. Ben jij er niet dat is een ramp Bij t Apollokamp. De D-jeugd en de jongens-c De meiden-c die zijn ook mee En zelfs de hele grote kerels van de B. De groten vinden ons nog klein Maar t zal hier zo gezellig zijn Dat volgend jaar, ja reken maar Zij hier willen zijn. Apollokamp, Apollokamp etc.

8 Toernooien Elk jaar zijn er diverse toernooien waar Apollo aanwezig is. Zoals op hemelvaartsdag het PSV toernooi in eindhoven, Op 2 de pinksterdag het niobe toernooi in asten, En in de zomervakantie zijn er dan de toernooien van Groene Ster in zevenbergen, handbalvereniging Iason uit valkenburg en aan het eind van de vakantie heb je het Zephyr toernooi in schijndel. En natuurlijk ons eigen Daaf van Veenendaal toernooi. Het PSV toernooi is voor alle teams van de vereniging en daar worden we altijd hartelijk welkom geheten. Het is het toernooi op gras en dit zorgt mede door het weer door leuke en spectaculaire valpartijen en uitschuivers. Het Niobe toernooi is een soort gelijk toernooi, de wedstrijd zijn op gras en als het weer mee zit dan is het een heel leuk toernooi. Dan het Groene ster toernooi, eigenlijk pas bekent geworden voor Apollo in 2008, dus we zijn er pas 2 jaar aanwezig, dit toernooi is uitsluitend voor de A-jeugd heren en dames, het toernooi is op uitnodiging, en met de juiste connecties kom je erin. De Heren A-jeugd zijn 2 jaar op rij geweest, dit toernooi is een prestatie toernooi en handballen staat op de 1 ste plaats, dit is aan het spel en de inzet goed te zien. Helaas werden de heren bijde jaren 2 de, misschien dat de dames maar een x moeten gaan en hun kunsten kunnen laten zien? Het Iason-toernooi is een toernooi waar gezelligheid voorop staat en handballen meer op een 2 de plaats komt. Dit toernooi is daarom ook uitsluitend voor de A-jeugd en senioren, het is een zogeheten weekendtoernooi, kortom je komt er vrijdagavond aan zet je tentjes op en overnacht tot zondagochtend waarna je weer naar huis rijdt. Het Zephyr toernooi in schijndel is een toernooi waar ook weer alle teams van Apollo aanwezig zijn, de jeugd speelt op gras en de hogere teams (senioren) spelen op beton, dit komt bij sommige spelers hun spel niet helemaal ten goede, omdat handbal toch echt een contactsport is en beton best pijn kan doen... Het Daaf van Veenendaal is een toernooi door ons zelf georganiseerd voor onze a-jeugd en senioren, het toernooi wordt gehouden in onze eigen sporthal en vind meestal plaats net voor het begin van de zaalcompetitie, dit is meestal rond begin oktober. Dit toernooi is eigenlijk een eerbetoon aan de grondleggers van Apollo. Er wordt gespeeld tegen 3 tegenstanders of tegen 2 tegenstanders en een eigen team. Het is elk jaar een heel gezellig toernooi met heel veel bekijks, met name ouders en oudere ex-spelers komen kijken of zelfs spelen, elk jaar was er een Daaf van Veenendaal team met daarin spelers van vroeger die het kunstje nog niet verleerd zijn. De laatste jaren wordt er echter vaak zonder het oude Daaf van Veenendaal team gespeelt omdat zij niet meer kunnen of welgezegt te oud zijn..

9 Scheidsrechterscursus. Jaarlijks is er de scheidsrechterscursus, hier proberen we elk jaar zoveel mogelijk leden van 16 jaar en ouder aan toen te voegen, dit omdat je nooit scheidsrechters genoeg kan hebben. 2005: Nieuwe shirts! Naar heel wat jaren in hetzelfde shirt te lopen zijn er nu voor bijna alle teams nieuwe shirts. De shirtjes zijn van een nieuwe stof waardoor ze lang gedragen kunnen worden. De meeste teams krijgen alleen nieuwe shirtjes, maar sommige teams ook een sportbroekje, of zelfs een heel trainingspak... Kamp 2006 Schijndel. Op vrijdagavond was er voor de B-jeugd een dropping in het donker, en voor de jongere jeugd een soort van vossenjacht, vooral de wekker (liedjes sochtends vroeg waar je wakker mee gemaakt werd) liggen nog fris in het geheugen, deze werden gezien als verschrikkelijk. Op zondag was er weer een soort van zeskamp met allerlei leuke spelletjes.

10 De fiets reis erheen gaat altijd soepel met soms 1 of 2 kleine valpartijen. Het is altijd zwaar als je leiding bent, dus even goed bijslapen op zijn tijd is wel nodig! Maar al bij al is het altijd een gezellig kamp, en is slapen altijd goed voor je toch? Al denken sommige kinderen daar heel anders over! Slapen hoeft niet altijd in een bed te gebeuren, het is toch veel gezelliger om met zijn alle op een luchtbed langs elkaar op de vloer te liggen, zo kun je nog een beetje kletsen, snoep uitdelen of een kussengevecht houden, en een kussengevecht met slaapzak nog aan je voeten maakt het toch wel extra spannend.

11 Goed dineren is dan ook een absolute must, al moeten sommige mensen toch nog leren mes en vork te gebruiken. Maar je hebt wel een goed uithoudingsvermogen nodig als begeleiding, dus een kleine work-out voor het slapen gaan? Ook de bonte-avond was weer een succes, dit is altijd leuk omdat je toch een beetje de mensen van een andere kant leert kennen. En de creatieve geest van sommige mensen een beetje op hol kan slaan.

12 Handbal is een echte teamsport dat is wel te zien aan het volgende stukje uit een nieuwsbrief. Ook de Heren A2 goed op dreef De Heren A2 speelden tegen EHV een goede wedstrijd. Het tempo lag erg hoog waardoor EHV regelmatig in de problemen kwam. In de rust stond het al 13-9 en na de rust ging Apollo weer op volle snelheid verder. Door goed combinatiespel en snelle uitbraken kwam EHV er bijna niet aan te pas. Halverwege de tweede helft dreigde hier even verandering in te komen. Ook EHV kan natuurlijk wel handballen en scoorde 3 keer op rij doordat de verdediging van Apollo even de tel kwijt was op de cirkel. Hierdoor was Apollo weer wakker geschud en na een paar snelle break-outs was de voorsprong al weer vlug 10 punten. De eindstand was Het mooie van deze wedstrijd was dat alle spelers van Apollo minstens 1 keer gescoord hebben. Hieraan kun je zien dat handbal een echte teamsport is! Stukje van Elise. Trainster van de D-jeugd en leidster op handbalkamp In het jaar dat Elise, ingrid en Brenda aan de D-jeugd begonnen hadden ze maar liefst 20 speelsters. Dit was weer voor het eerst dat we een echte D-jeugd hadden, en dan meteen zo veel. Jaa kampen waren altijd echt super!!! Alle coaches zoals Annie, Cor, Hans Kanters en Henry waren altijd super enthousiast en hielden (vooral henrie en hans) de kids goed onder de duim als dat nodig was. Wij als jeugd (brenda, ingrid, koen, harm, sam, mark, daan en sef) zorgde dan voor alle spellen en de vrouwen waren altijd van de boodschappen! Kamp was ieder jaar het hoogtepunt, vooral voor de leiding, die sliepen altijd achterin de eetzaal en hezen snachts de scouting vlag :P Iedereen, de kinderen en wij, vinden het ook echt jammer dat het dit jaar niet meer te doen was met het kleine aantal kinderen dat we hebben.

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige Wat betekent het om dyscalculie te hebben? Hoe uit zich dat in de praktijk? Waar loop je zoal tegenaan? Welke dingen zijn voor jou moeilijk waar andere mensen niet eens bij stil staan? Laura Schermer,

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

Informatie voor werkstukken en spreekbeurten. Waarom is er oorlog? Stel je voor hoe je leven zou zijn als je niet meer zou kunnen spelen...

Informatie voor werkstukken en spreekbeurten. Waarom is er oorlog? Stel je voor hoe je leven zou zijn als je niet meer zou kunnen spelen... Informatie voor werkstukken en spreekbeurten In meer dan dertig landen in de wereld is er oorlog. Wereldwijd zijn er dus miljoenen kinderen die een oorlog meemaken. Waarom is er oorlog? Oorlogen kunnen

Nadere informatie

CLUBBLAD FC BERGHUIZEN OLDENZAAL Seizoen 2009-2010 3e ui u tg t av a e

CLUBBLAD FC BERGHUIZEN OLDENZAAL Seizoen 2009-2010 3e ui u tg t av a e CLUBBLAD FC BERGHUIZEN OLDENZAAL Seizoen 2009-2010 3 e uitgave FC BERGHUIZEN Opgericht: 22 november 1947 Sportcomplex: t Venterinck Clubkleuren: groen shirt, witte broek en groene kousen met witte band

Nadere informatie

De industriële revolutie. Bewerkt naar Vaklokaal Geschiedenis Histoforum van Digischool

De industriële revolutie. Bewerkt naar Vaklokaal Geschiedenis Histoforum van Digischool Bewerkt naar Vaklokaal Geschiedenis Histoforum van Digischool De industriële revolutie is eigenlijk in Engeland begonnen. De meeste mensen waren boer, en rond 1700 hadden veel van deze boeren verdienden

Nadere informatie

Het bi!ere kruid. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 3GTL1 Inlever datum : 29-10-2010 Titel: Het bittere kruid Schrijver: Margo Minco. Blz.

Het bi!ere kruid. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 3GTL1 Inlever datum : 29-10-2010 Titel: Het bittere kruid Schrijver: Margo Minco. Blz. Het bi!ere kruid. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 3GTL1 Inlever datum : 29-10-2010 Titel: Het bittere kruid Schrijver: Margo Minco Blz. 1 Vra"n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een oorlogsroman.

Nadere informatie

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!!

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Door: Izzy Kalman, MS www.bullies2buddie.com [Izzy Kalman is in het Engels te bereiken via email: Izzy@bullies2buddies.com. Binnen Nederland: www.pesten.net

Nadere informatie

Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe?

Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe? Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe? Inhoud 1. Voor wie is deze brochure?...4 2. Introductie...5 3. Vermoeidheid een klacht?...5 4. Geen gewone vermoeidheid...5 5. Oorzaken van vermoeidheid...11

Nadere informatie

Hoe concreter hoe beter

Hoe concreter hoe beter 8 Tekst Ronny Vink Foto s Arthur de Mie Thema: Communiceren met lvb-ers Reportage over een cursus communicatie voor ambulante begeleiders Hoe concreter hoe beter Ambulante begeleiders van zorgorganisatie

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

Hoe kun je als leerkracht pesten in je klas voorkomen en bestrijden?

Hoe kun je als leerkracht pesten in je klas voorkomen en bestrijden? Waarom ik werd gepest? Ik was anders dan de rest. Had niks met roze en speelde nooit met poppen. Op de middelbare school werd het pesten zo erg dat ik in de pauzes niet meer de kantine in durfde. Als de

Nadere informatie

Werkdruk in balans! Plezier in het werk!

Werkdruk in balans! Plezier in het werk! Te Hoge Werkdruk! Werkdruk in balans! Plezier in het werk! Te lage werkdruk! Hier vindt u voorbeelden hoe u werkdruksignalen uit de praktijk kunt indelen op de vijf stuurknoppen voor werkdrukbalans en

Nadere informatie

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND Inhoudsopgave Inleiding Praat mee met je rechten! Jonge vluchtelingen Kinderen in armoede Gehandicapte kinderen Jongeren in de jeugdzorg 1 Inleiding Dit is een rapport waarin jongeren in Nederland hun

Nadere informatie

thuiswedstrijd van Vitesse naar keuze. Bij de seniorenteams gaat de Fair Play prijs naar Spero 6. Zij krijgen een bijschrijving op hun teampas.

thuiswedstrijd van Vitesse naar keuze. Bij de seniorenteams gaat de Fair Play prijs naar Spero 6. Zij krijgen een bijschrijving op hun teampas. 1. Lieve mensen. Er is altijd meer dan hetgeen je waarneemt. En dat maakt het moeilijk de werkelijkheid te beoordelen. Als jurist weet ik dat natuurlijk. Dat is immers zo n beetje de kern van je vak. De

Nadere informatie

De eerste 100 weken na je scheiding

De eerste 100 weken na je scheiding Yolande de Best De eerste 100 weken na je scheiding Openhartig, aangrijpend & herkenbaar: 21 vrouwen vertellen Inhoud Voorwoord 7 1 Nienke: Ik heb altijd gedacht dat hij wel gek op me was 11 2 Liesbeth:

Nadere informatie

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2 HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN 1 Het circus komt! Heb je dat wel eens meegemaakt? Dat er een lange stoet wagens in bonte kleuren jouw woonplaats binnenrijdt? Dat zijn de vrachtwagens en de woonwagens van

Nadere informatie

Van zorgen voor naar zorgen dat

Van zorgen voor naar zorgen dat edereen e e n b i j z o n d e r e u i t g a v e v a n I p s e d e B r u g g e n n r. 1 - f e b r u a r i 2 0 14 Van zorgen voor naar zorgen dat Het kan ècht en cliënten voelen zich er goed bij Redactioneel

Nadere informatie

Wanneer één van je ouders ALS heeft

Wanneer één van je ouders ALS heeft Wanneer één van je ouders ALS heeft Introductie ALS komt niet zo vaak voor en het is onwaarschijnlijk dat je nog iemand kent die een ouder of stiefouder heeft met deze ziekte. Het is gemakkelijk te begrijpen

Nadere informatie

Dat doen we al jaren!

Dat doen we al jaren! Participeren? Dat doen we al jaren! zeven vrijwilligers aan het woord Overal een spel van maken Rianda Bogers Prachtig om mensen te zien groeien Hermen van Dalen Scouting moet je echt beleven Inge van

Nadere informatie

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance Lekker in je vel in 7 stappen Welkom bij deze E-cursus Dank je wel voor het aanschaffen van deze E-cursus. Ik ga jou helpen zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten. Wat ik zelf heb ervaren en waar

Nadere informatie

Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij

Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij Kunstbalie over het belang van een goed netwerk door Jacolien de Nooij Afgelopen jaar hebben we diverse pioniers op het gebied van Foto s Ad en Clara Cultuur in de Spiegel geïnterviewd om een beeld te

Nadere informatie

er straks voor mij? Wie Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh

er straks voor mij? Wie Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh zorgt Wie er straks voor mij? Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh Wie zorgt er straks voor mij? 2008 Kavanah, Dwingeloo Niets uit deze uitgave mag worden gefotokopieerd, noch in

Nadere informatie

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 1 De vakantiegasten: Jorn, Jonathan en Frank O. Rosella en Anne Frank K en Eva Patty, Arend en Anne 2 In het noorden van Spanje, in de

Nadere informatie

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie.

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. De cliënt krijgt een groot vel papier en kleurkrijt. De opdracht is: Teken je gezin van herkomst rond de etenstafel. Een werkvorm

Nadere informatie

Er blijft veel te doen

Er blijft veel te doen April 2015 Er blijft veel te doen Soms verzucht je echt wel eens: houdt het dan nooit op? We zitten in een prachtig huis, maar denk niet dat er nu niks meer te doen valt. We zijn hard doende om de inrichting

Nadere informatie

En vandaag gaat het over bezieling, wat is je inspiratiebron en hoe werkt dat nu verder.

En vandaag gaat het over bezieling, wat is je inspiratiebron en hoe werkt dat nu verder. Preek van de leek 9 december 2012 door Jan Ranzijn. Hartelijk welkom in de Witte Kerk. Graag zou ik u even om stilte willen vragen, omdat we hier mogen samenzijn met zovelen. Stilte voor wat hulp van boven,

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht Lees : Mattheüs 18:21-35 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie