PSALM 84 (Vertaling Kees Waaijman) PSALM 84 (Willibrordvertaling 95)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PSALM 84 (Vertaling Kees Waaijman) PSALM 84 (Willibrordvertaling 95)"

Transcriptie

1 PSALM 84 (Vertaling Kees Waaijman) 1Voor de verduurder. bij de wijnpers. Voor de Korachzonen. Omspeling. 2 Hoe lief jouw woningen, Wezer met de drommen. 3 Onstuimig, ja ten einde is mijn ziel om de hoven van Wezer, mijn hart en mijn vlees juilen om de Machtige levend. 4 Ook een vogel vindt zijn huis, een zwaluw haar nest, waar zij haar jongen brengt: bij jouw slachtstee, Wezer met de drommen, mijn Koning, mijn Machtige! 5 Welvaart wie gezeten in jouw huis blijvend jou vieren. Plavei! 6 Welvaart de aardeling, die weerbaar in Jou de dreven in hun hart! 7 Door wenende diepte tijgend brengen zij een bron in haar, ook de regen windt haar in zegeningen. 8 Zij gaan van mogendheid tot mogendheid, laten zien zich aan de Machtige op de Sion. 9 Wezer Machtig met de drommen, hoor mijn pleit, heb oor, Machtige van Jakob. Plavei! 10 Zie ons schild, Machtige, kijk naar het gelaat van je gezalfde. 11 Ja, goed een dag in jouw hoven boven duizend uit verkies ik het drempelen in het huis van de Machtige boven toeven in de tenten van het doemen. 12 Ja, zon en schild is Wezer, de Machtige genade en wichtigheid, geeft Wezer, niet weigert Hij het goede wie gaan in gaafheid. 13 Wezer met de drommen, welvaart de aardeling, die zich veiligt in Jou. PSALM 84 (Willibrordvertaling 95) 1 Voor de leider van de muzikanten, bij de wijnoogst. Op naam van Korachs zonen, een zangstuk. 2 Hoe dierbaar is mij uw huis, HEER van de machten. 3 Ik word verteerd door heimwee naar de voorhof en de tempel van de HEER. Met heel mijn wezen schreeuw ik het uit van heimwee naar de levende God. 4 Zelfs een vogeltje vindt zijn onderdak, de zwaluw een nest voor haar jongen, bij uw altaar, HEER van de machten, mijn koning, mijn God. 5 Gelukkig de mens die in uw huis woont: zonder ophouden kan hij U prijzen. 6 Gelukkig de mens die zijn kracht vindt bij U: hij droomt van opgaan naar U; 7 en trekt hij dan door een dorre vallei, dan wordt ze een groene oase met lenteregens gezegend. 8 Bij elke stap groeit hun kracht: God gaan zij aanschouwen op de Sion. 9 Ach, luister naar mijn smeken, HEER van de machten, luister, God van Jakob. 10 Vestig uw ogen, God, op uw gezalfde, zie liefdevol op hem neer, ons schild. 11 Ja, liever één dag in uw huis dan duizend dagen daarbuiten; liever wachten op de drempel van Gods huis dan wonen in de tent van de bozen. 12 De HEER is een zon, de HEER is een schild, God is liefde en luister: geen enkel goed zal de HEER onthouden aan degenen die eerlijk zijn wegen gaan. 13 HEER van de machten, gelukkig de mens die op U vertrouwt.

2 PSALM 84 (Nieuwe Bijbelvertaling) 1 Voor de koorleider. Op de wijs van De Gatitische. Van de Korachieten, een psalm. 2 Hoe lieflijk is uw woning, HEER van de hemelse machten. 3 Van verlangen smacht mijn ziel naar de voorhoven van de HEER. Mijn hart en mijn lijf roepen om de levende God. 4 Zelfs de mus vindt een huis en de zwaluw een nest waarin ze haar jongen neerlegt, bij uw altaren, HEER van de hemelse machten, mijn koning en mijn God. 5 Gelukkig wie wonen in uw huis, gedurig mogen zij u loven. Sela 6 Gelukkig wie bij u hun toevlucht zoeken, met in hun hart de wegen naar u. 7 Trekken zij door een dal van dorheid, het verandert voor hen in een oase; rijke zegen daalt als regen neer. 8 Steeds krachtiger gaan zij voort om in Sion voor God te verschijnen. 9 HEER, God van de hemelse machten, hoor mijn gebed, luister naar mij, God van Jakob. Sela 10 God, ons schild, zie naar ons om, sla goedgunstig het oog op uw gezalfde. 11 Beter één dag in uw voorhoven dan duizend dagen daarbuiten, beter op de drempel van Gods huis dan wonen in de tenten der goddelozen. 12 Want God, de HEER, is een zon en een schild. Genade en glorie schenkt de HEER, zijn weldaden weigert hij niet aan wie onbevangen op weg gaan. 13 HEER van de hemelse machten, gelukkig de mens die op u vertrouwt. PSALM 84 (Willibrord 1973 vertaling: dr.ida G.M.Gerhardt en dr.marie H.van der Zeyde) 1 Voor de koorleider. Met gittit-begeleiding Van de Korachieten. Een Psalm Antifoon: Bewandel bovenal de koninklijke weg van de liefde. 2 Hoe hartverrukkend uw woningen, Heer der hemelse scharen; 3 mijn ziel vergaat van verlangen naar de voorhoven van de Heer. Mijn hart, ja al wat ik ben, het roept tot de levende God. 4 Vindt zelfs de mus niet een huis, heeft niet de zwaluw haar nest waar zij haar jongen mag bergen? O, uw altaren te naderen, Heer der hemelse scharen, Gij mijn koning, mijn God! 5 Gelukkig die wonen in uw huis, die immer U mogen loven. 6 Gelukkig de mensen die sterk zijn in U, met de pelgrimsweg in hun hart. 7 Gaan zij door een laagte van dorre woestijngroei, een oase scheppen zij daar; de eerste regen daalt er weldadig; 8 van kracht tot kracht gaan zij voort om op Sion voor God te verschijnen. 9 Heer, God der hemelse scharen, hoor Gij dan mijn gebed, verhoor mij, 0 God van Jacob. 10 God die ons beveiligt, zie neer, aanschouw die is uw gezalfde. 11 In uw voorhoven is mij één dag meer toch dan duizend dagen; liever te staan op de drempel daar, in het huis van mijn God, dan te wijlen in de tenten der boosheid. 12 Want een wering, een schild is de Heer, zijn gunst schenke God ons, zijn luister; de Heer zal geen zegening onthouden aan wie in oprechtheid hun weg gaan. 13 Heer der hemelse scharen, gelukzalig de mens wiens rust is in U. Doxologie: Eer zij de heerlijkheid Gods. Vader, Zoon en heilige Geest. Zo was het in den beginne, zo zij het thans en voor immer; tot in de eeuwen der eeuwen. Amen. Antifoon: Bewandel bovenal de koninklijke weg van de liefde.

3 PSALM 84 (Liedboek der kerken) 2 Het heil dat uw altaar omgeeft beschermt en koestert al wat leeft. De mus, de zwaluw vindt een woning. Haar jongen zijn in veiligheid. Mij is een schuilplaats toebereid in het paleis van U, mijn Koning, Heil hen die toeven aan uw hof en steeds zich wijden aan uw lof. 3 Welzalig die uit uw kracht leeft, die naar uw tempel zich begeeft, zijn hart wijst hem de rechte wegen, Zij trekken op van overal en, gaat het door het dorre dal, dan valt op hen een milde regen. J a, in het hart van de woestijn ontspringt een heldere fontein. 4 Van kracht tot kracht gaan zij steeds voort. Hun lied weerklinkt van oord tot oord, Tot zij Jeruzalem betreden, Waar alle pelgrims binnengaan Om voor Gods aangezicht te staan. Aanvaart, o Heer, ook mijn gebeden. Verhoor mij, God van Israël, Die alles leidt naar uw bestel. 5 0 Here, ons schild van omhoog, zie neder met een gunstig oog op uw gezalfde in uw tempel Eén dag in uw paleis is meer dan duizend elders, Ik verkeer veel liever needrig aan uw drempel dan dal ik aanzit, hooggeacht waar men den HERE God veracht. 6 Want God onze Heer die ons mild bestraalt als zon, beschermt als schild, zal in genade ons verhogen. Zijn hand onthoudt het goede niet aan wie oprecht Hem hulde biedt en eerlijk wandelt voor zijn ogen, HEER, die het al in handen houdt, welzalig die op U vertrouwt. PSALM 84 (Naardense Bijbel) 1 (Voor de koorleider, op 'De Gititische ; v. de zonen van Korach een musiceerstuk.) 2 Hoe verrukkelijk uw woningen, ENE, Omscháarde! 3 Mijn ziel is bezwijmd, ja vergaan van verlangen naar de voorhoven van de ENE; mijn hart en mijn vlées jubelen het uit tot de God die léeft! 4 Ook een mus vond een huis; een zwaluw voor zich een nest waar zij haar kleintjes in neerlegde: uw altaren, ENE, Omschaarde, mijn koning en mijngod! 5 Zalig wie zetelen in uw huis, Immer zullen zij u 1oven! sela 6 Zalig een mens wiens kracht is in u, pelgrimswegen zijn in hun hart! 7 Doorkruisen zij het dal van de traanden, zij maken het tot een fontein,- ook hult het in zegeningen de eerste régen. 8 Van kracht tot kracht gaan zij voort, zullen de God der goden zien op Sion! 9 ENE, God der heirscharen, hoor mijn gebéd, neig uw oor, 0 God van Jákob! sela 10 God die ons schild zijt, zie het áan, kijk naar het aanschijn van uw gezálfde! 11 Want het goed van een dag in uw voorhoven verkoos ik boven duizend elders,- te wachten op de drempel in het huis van mijn God boven toeven in de tenten van een bóze! 12 Want een zon en een schild is de ENE Godgenade en glorie geeft de ÉNE; het goede onthoudt hij niet aan wie voortgaan in gaafheid. 13 o ENE, Omscháarde, zalig een mens die zich verlaat op u!

4 PSALM 85 (Vertaling Kees Waaijman) 1 Voor de verduurder. Voor de Korachzonen Omspeling. 2 Jij genoegde je, Wezer, aan jouw land, keerde om Jakobs terugkeer, 3 jij hief de verwringing van jouw volk op, bedekte al hun misdaden, Plavei! 4 jij haalde al jouw aantijgen terug, keerde jouw brandende toorn. 5 Keer om ons, Machtige onze bevrijding, vergruis je grieven om ons. 6 Zul jij eeuwig toornen tegen ons, jouw toorn slepen geslacht op geslacht? 7 Wil Jij niet kerend jij ons doen leven, dat jouw volk in jou zich verheugt? 8 Laat zien ons, Wezer, jouw gunst, jouw bevrijding wil ons geven. 9 Horen wil ik wat de Machtige spreekt, Wezer! ja hij spreekt genoegen, tot zijn volk, tot zijn gunstelingen, dat zij niet keren naar lompheid! 10 Enkel nabij hem ontzienden zijn bevrijding, wichtigheid wil wonen in ons land. 11 Gunst en hechtheid treffen elkaar, bewaring en genoegen kussen elkaar. 12 Hechtheid ontspruit het land, bewaring rijst uit de hemel. 13 Ja Wezer geeft het goede, ons land geeft zijn aanvoer. 14 Bewaring gaat voor zijn Gelaat, men plaatst zijn stappen tot een weg. PSALM 85 (Naardense Bijbel) 1 (Voor de koorleider, v. de Zonen van Korach een musiceersluk.) 2 Gij hebt, ENE, behagen gehad in uw lánd, gij hebt gekeerd de kerkering van Jákob; 3 hebt het onrecht van uw gemeente verdrágen, gij hebt al hun zonde bedékt! sela 4 Gij hield al uw verbolgenheid in, hebt u afgekeerd van het gloeien van uw woede; 5 keer het ook nu, God die ons eens rédde, breek uw weerzin, wees weer mét ons! 6 Of wilt ge tegen ons woeden voor eeuwig, uw woede koelen aan geslacht na geslácht? 7 Gij, wilt ge niet terugkeren, ons doen herléven? - uw gemeente: zij zullen zich verheugen in u! 8 Doe ons, ENE, uw vriendschap weer zien, hergeef ons uw reddende wérk! 9 Dat ik mag horen het woord van God, de ENE, hoe zijn woord zal luiden: vrede! - tot zijn gemeente, tot zijn vrienden, dat ze nooit terugkeren tot tráagheid! 10 Echt, nabij is voor wie hem vrezen zijn reddende wérk, en wonen zal glorie in ons lánd. 11 Gearmd gaan vriendschap en tróuw, elkander kussen vrede en récht; 12 trouw spruit uit de áarde, gerechtigheid straalt neer van de hémel! 13 Ja, dan geeft de ENE ons het goede, geeft onze aarde haar gewás. 14 Gerechtigheid gaat uit voor zijn aanschijn. hij zet zijn schreden op de wég!

5 PSALM 85 (Willibrord 1995) 1 Voor de leider van de muzikanten, op naam van Korachs zonen. Een zangstuk. 2 Heer, U hebt uw land weer in liefde aanvaard en het tij voor Jakob gekeerd. 3 U hebt de schuld van uw volk weggenomen en al zijn zonden bedekt. 4 Uw kwaadheid hebt U herroepen, uw laaiende woede prijsgegeven. 5 God van ons heil, kom terug, en wees niet langer verstoord over ons. 6 Zult U voor altijd kwaad zijn op ons? Uw woede handhaven van generatie op generatie? 7 Zult U ons niet laten herleven, zodat uw volk zijn vreugde vindt in U? 8 Toon ons, heer, uw liefde. Schenk ons uw heil. 9 Ik wil aanhoren wat God, de heer tegen ons zegt, hoe de heer spreekt over vrede tot het volk, tot zijn getrouwen. Laten ze niet in dwaasheid hervallen! 10 Ja, zijn redding is nabij voor degenen die Hem vrezen: zodat zijn glorie woont in ons land. 11 Liefde en trouw ontmoeten elkaar, rechtvaardigheid en vrede kussen elkaar. 12 Trouw ontkiemt uit de aarde, rechtvaardigheid kijkt neer uit de hemel. 13 En de heer schenkt almaar het goede, en onze aarde geeft vruchten in overvloed. 14 Rechtvaardigheid is zijn heraut, zij gaat voor Hem uit waar Hij komt. PSALM 85 (Nieuwe Bijbelvertaling) 1 Voor de koorleider. Van de Korachieten, een psalm. 2 U bent uw land genadig geweest, HEER, u keerde het lot van Jakob ten goede, 3 nam de schuld van uw volk weg en bedekte al zijn zonden. Sela 4 U bedwong uw woede en wendde u af van uw brandende toorn. 5 God, onze helper, keer tot ons terug, onderdruk uw afschuw van ons. 6 Wilt u voor eeuwig uw toorn laten duren, verbolgen zijn van geslacht op geslacht? 7 Breng ons weer tot leven, dan zullen wij ons in u verheugen. 8 Toon ons uw trouw, HEER, en geef ons uw hulp. 9 Ik wil horen wat God ons zegt. De HEER spreekt woorden van vrede tegen zijn volk, zijn getrouwen. Laten zij niet weer vervallen in dwaasheid! 10 Voor wie hem eren is zijn hulp nabij: zijn glorie komt wonen in ons land, 11 trouw en waarheid omhelzen elkaar, recht en vrede begroeten elkaar met een kus, 12 uit de aarde bloeit de waarheid op, het recht ziet uit de hemel toe. 13 De HEER geeft al het goede: ons land zal vruchten geven. 14 Het recht gaat voor God uit en baant voor hem de weg.

6 PSALM 85 (Liedboek der kerken) 2 Of blijft uw wrevel tegen ons gericht, verbergt GIJ steeds uw godlij k aangezicht? Voert Gij uw volk dan 1WOit tot leven weer opdat het zich in U oerblijde. HEER? Toon ons uw heil en goedertierenheid: ik ben o God tot luisteren bereid. Gij zijt het die uw volk van vrede spreekt, tenzij het dwaas is en de trouw verbreekt. 3 Bij wie Hem vrezen is zijn heil geplant. Zijn heerlijkheid zal wonen in dit land, het heilig land waar goedheid trouw ontmoet, het recht de vrede met een kus begroet; de trouw die uit de aarde opwaarts schiet, het recht dat uit de hemel nederziet. De velden deelt Hij van zijn overvloed, de HERE die ons zegent met zijn goed. 4 Waar Hij ook gaat, de vrede gaat Hem voor, liefde en trouw ontspruiten in zijn spoor. Gerechtigheid is voor zijn aangezicht, zij bloeit alom waar Hij zijn voetstap richt.

Orde van de dienst voorafgaande aan de uitvaart van

Orde van de dienst voorafgaande aan de uitvaart van Orde van de dienst voorafgaande aan de uitvaart van JAKOBUS SCHOO Geboren: 10 december 1928 Overleden: 14 november 2016 op maandag 21 november 2016 in de Hervormde kerk te Sellingen. Aanvang 11.00 uur

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST 4 februari 2018 VIERING HEILIG AVONDMAAL

ORDE VAN DIENST 4 februari 2018 VIERING HEILIG AVONDMAAL Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Drempelgebed Lied 280: 1 t/m 5 1 De vreugde voert ons naar dit huis waar t woord aan ons geschiedt. God roept zijn naam over ons uit en wekt in ons het lied. 2 Dit

Nadere informatie

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen. Thema: Rough road (Pnr.1384) Psalm 84. U luistert naar: een leerdienst in de serie Psalmen en Tenachon

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen. Thema: Rough road (Pnr.1384) Psalm 84. U luistert naar: een leerdienst in de serie Psalmen en Tenachon Thema: (Pnr.1384) Psalm 84 Uitgesproken 26 juni 2011 19.00 uur in het Open Hof te Kampen U luistert naar: een leerdienst in de serie Psalmen en Tenachon Orde van de dienst: Orgelspel Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Liturgie Zuiderkerk Voorganger: ds. C.W. Kempenaar Organist: dhr. E. Bremer. Lied voor de dienst t/m 4

Liturgie Zuiderkerk Voorganger: ds. C.W. Kempenaar Organist: dhr. E. Bremer. Lied voor de dienst t/m 4 Liturgie Zuiderkerk 15-10-17 Voorganger: ds. C.W. Kempenaar Organist: dhr. E. Bremer Lied voor de dienst 175 1 t/m 4 1 Wij hebben een sterke stad, een stad met muren en schansen, wij hebben een sterke

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Schriftlezing: Maleachi 1 vers 1 t/m 5 1 Johannes 4 vers 7 t/m 10 Psalm 84 vers 1 en 2 (Nieuwe Berijming) Psalm 66 vers 10 (Schoolpsalm) Psalm 84

Nadere informatie

Doopdienst / Dankdag 6 november :00 uur

Doopdienst / Dankdag 6 november :00 uur Doopdienst / Dankdag 6 november 2016 10:00 uur Voorganger: Ds. J. den Braber Organist: Rick-Jan Hitzerd Muzikale medewerking van de familie Olislagers. Heilige Doop aan Joost Pegels. Welkom Afkondigingen

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 22 juni 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 22 juni 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 22 juni 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : Pastor Marja Griffioen : Guus Korpershoek 2 MEDEDELINGEN Weet u dat de dienst

Nadere informatie

Thema : Als een hert dat verlangt naar water

Thema : Als een hert dat verlangt naar water Protestantse Kerk Nederland Zangdienst 17 februari 2019 Vredekerk 19.00 uur Thema : Als een hert dat verlangt naar water Voorganger: ds. Arjan de Kwaadsteniet Organist: Christian Hutter ORGELSPEL WELKOM

Nadere informatie

Liturgie. voor de openingsdienst van de vernieuwde kerkzaal van de protestantse gemeente te Jubbega-Hoornsterzwaag

Liturgie. voor de openingsdienst van de vernieuwde kerkzaal van de protestantse gemeente te Jubbega-Hoornsterzwaag Liturgie voor de openingsdienst van de vernieuwde kerkzaal van de protestantse gemeente te Jubbega-Hoornsterzwaag zondag 16 maart 2014 Voorganger: Muzikanten: Schriftlezing: Piet Hulshof Lenie Drint (orgel)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezingen: Lukas 23 vers 39 t/m 43 Lied 303 (Op Toonhoogte) Psalm 26 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 16 vers 1 en 6 Lied 183 vers 1, 2, 3 en 4 (Op

Nadere informatie

Wonen of op weg gaan?

Wonen of op weg gaan? Wonen of op weg gaan? Drs. C. de Jong Een weg zoeken in vertalingen en berijmingen 1 Voor de koorleider. Op de Gittit. Van de Korachieten. Een Psalm. 2 Hoe liefelijk zijn uw woningen, o HERE der heerscharen!

Nadere informatie

zondag 28 juni uur Pagina 1

zondag 28 juni uur Pagina 1 28 juni 10.30 uur AA Kramer Votum en zegengroet Psalm 84 (Psalmen voor nu) Wet Opwekking 518 Heer, u doorgrondt en kent mij. Kindmoment: Waar ben je? GK 171: 1, 2 Lezen: Psalm 62 Zingen: GK 174 Preek Zingen:

Nadere informatie

Christos Suleiman & Zilal Suleiman

Christos Suleiman & Zilal Suleiman Liturgie voor de huwelijksdienst, waarin het huwelijk van Christos Suleiman & Zilal Suleiman wordt ingezegend op zaterdag 10 september 2016 in de Hervormde Gemeente Den Ham. Voorganger: Ouderling van dienst:

Nadere informatie

3. Ik zal mij naar uw Huis begeven. Door uwe goedertierenheid word ik uw tempel ingeleid en buig mij, Koning van mijn leven, in vrees en beven.

3. Ik zal mij naar uw Huis begeven. Door uwe goedertierenheid word ik uw tempel ingeleid en buig mij, Koning van mijn leven, in vrees en beven. Ps. 5: 1, 2 en 3 NB 1. Laat mij, mijn Koning tot U spreken. Vroeg in de morgen kom ik, Heer, en leg mijn noden voor U neer. Hoor naar mijn zuchten en mijn smeken: wacht uw teken! 2. Gij hebt een afschuw

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK 5 NOVEMBER 2017

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK 5 NOVEMBER 2017 PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK 5 NOVEMBER 2017 Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier Organist: Terry Hamberg Lector: Suze Deelen Beamer: Bart-Jan Smit Muziek Welkom

Nadere informatie

Ik wil juichen voor U, mijn Heer, met blijdschap in mijn hart. Ik wil jubelen voor U, Heer, mijn hart is vol ontzag.

Ik wil juichen voor U, mijn Heer, met blijdschap in mijn hart. Ik wil jubelen voor U, Heer, mijn hart is vol ontzag. Hartelijk welkom Ik wil juichen voor U Opwekking 589 Ik wil juichen voor U, mijn Heer, met blijdschap in mijn hart. Ik wil jubelen voor U, Heer, mijn hart is vol ontzag. Ik erken: U, Heer, bent God en

Nadere informatie

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij City Harmonic Wedding Day Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die

Nadere informatie

Taizéviering. Orde van dienst oecumenische. in de Oude Dorpskerk te Bunnik uur 1 december 2013

Taizéviering. Orde van dienst oecumenische. in de Oude Dorpskerk te Bunnik uur 1 december 2013 Orde van dienst oecumenische Taizéviering 19.00 uur 1 december 2013 in de Oude Dorpskerk te Bunnik Welkom Welkom bij deze oecumenische Taizéviering. Misschien ben je bekend met de liturgie van Taizé. Dan

Nadere informatie

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur Vredesdienst oecumenische viering voorgangers: ds. A. Matahelumual Th. Jongerius ds. H.H. Schorren organist: Diederik Bos oecumenische cantorij: o.l.v. Diederik Bos Toelichting Liturgische schikking: Vandaag

Nadere informatie

Eredienst 31 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing

Eredienst 31 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing Eredienst 31 maart 2019 16.30 uur Voorganger: ds. J. Geersing Liturgie Mededelingen Psalm 90: 1 en 8 Votum / zegengroet Gezang 160 Gebed Lucas 15: 1-10, 25-32 Psalm 84: 1, 2, 5, 6 Preek Liedboek 436: 1,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Schriftlezing: Psalm 67 Lied 276 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 130 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 103 vers 1 en 9 (Nieuwe Psalmberijming) Lied

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december 2018 Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H.M. Klaassen Herman Bouwhuis

Nadere informatie

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music Familie naar Psalm 133 2012 Celmar Music Hoe mooi en hoe heerlijk als wij als familie, als broers en als zussen om elkaar geven, en open en eerlijk met elkaar omgaan, de vrede bewaren en eensgezind leven.

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Liturgie jongerendienst zondagavond 22 januari 2017 We luisteren naar lied OT 52 WIE OP DE HEER VERTROUWEN

Liturgie jongerendienst zondagavond 22 januari 2017 We luisteren naar lied OT 52 WIE OP DE HEER VERTROUWEN Liturgie jongerendienst zondagavond 22 januari 2017 We luisteren naar lied OT 52 WIE OP DE HEER VERTROUWEN Wie op de Heer vertrouwen, zijn als de berg Sion 2x die niet wankelt, maar voor altoos blijft.

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 JUNI 2015

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 JUNI 2015 WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 JUNI 2015 Voorganger: prop. mw. L. van der Laan Ambtsdragers van dienst: Fred Heidinga, Aartje Knol Lector: Pieternel Rodermond Organist: Jan Meurs Beamer/handout:

Nadere informatie

Oudjaar. In de avond zal het licht worden

Oudjaar. In de avond zal het licht worden Oosterkerk Zwolle Protestantse Gemeente Woensdag 31 december 2014, 19.30 u. Oudjaar In de avond zal het licht worden (Zacharia 14:7) Beresjiet: In den beginne, Ruud Bartlema Voorganger: ds.wim Hortensius

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Schriftlezing: Haggaï 2 vers 2 t/m 10 Gezang 428 vers 1 en 3 (Liedboek) Psalm 139 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers 1 en 3 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezing: Psalm 13 en 1 Korinthe 16 Lied 279 (Op Toonhoogte) Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 72 vers 4 en 6 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Schriftlezing: 2 Korinthe 4 vers 16 t/m 5 vers 10 Gezang 295 vers 1, 3 en 5 (Liedboek) Psalm 52 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 63 vers 1 en 2 Gezang

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Liederenbundel Toerustend Weekend

Liederenbundel Toerustend Weekend 1 Opwekking 123 Groot is uw trouw, o Heer Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde die Gij steeds waart, dat bewijst

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Openbaringen 3 vers 14 t/m 22 Gezang 253 vers 1 (Bundel 1938) Psalm 67 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 65 vers 1 en 2 (Nieuwe Berijming) Psalm

Nadere informatie

Liturgie middagdienst. Gezang 328 vers 1, 2 en 3 Zondag 28 juli 2013

Liturgie middagdienst. Gezang 328 vers 1, 2 en 3 Zondag 28 juli 2013 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart dat naar U hoort uw genade binnenstromen. Heilig ons, dat wij U geven hart en ziel en heel ons leven. Ons gevoel en ons verstand zijn,

Nadere informatie

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth Eredienst 14 mei 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. R. Roth Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Gezang 161: 1, 2 Gebed Gezang 161: 3, 4 Schriftlezing 1 Samuël 17 Psalm 25: 1, 2 >> Regenboog Preek Opwekking

Nadere informatie

Thema: Kerkproeverij, een open huis. Met medewerking van het Kerkkoor, Jongerenband Solido en kinderen van de kindernevendienst

Thema: Kerkproeverij, een open huis. Met medewerking van het Kerkkoor, Jongerenband Solido en kinderen van de kindernevendienst Orde van dienst in de Maartenskerk Zondag 17 september 2017 om 10:00 uur Gezamenlijke startdienst Hervormde Gemeente Kattendijke en Protestantse Gemeente Wemeldinge Thema: Kerkproeverij, een open huis

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Romeinen 8 vers 29 en 30 Psalm 5 vers 1 Lied 298 vers 1 t/m 4 Op Toonhoogte Psalm 132 vers 5 en 10 Psalm 68 vers 10 Lied 140 vers 1 en 3

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde en trouw?

Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde en trouw? Spreuken 3,3 Mogen liefde en trouw je nooit verlaten, wind ze om je hals, schrijf ze in je hart. Spreuken 14,22 Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 4 vers 1 t/m 15 Lied 45 (Op Toonhoogte) Lied 445 (Opwekking) Psalm 68 vers 2 (Schoolpsalm) Psalm 25 vers 2 Lied 398 vers 1, 2,

Nadere informatie

Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst in de Gereformeerde Kerk, op zondag 26 augustus 2018, aanvang uur.

Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst in de Gereformeerde Kerk, op zondag 26 augustus 2018, aanvang uur. Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst in de Gereformeerde Kerk, op zondag 26 augustus 2018, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Zingen: gezang 389: 1, 2 1. Nu is de dag ten einde,

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 2 Blij met beleving!

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 2 Blij met beleving! Hartelijk welkom in de kerk! Thema 2 Blij met beleving! Mededelingen Wilt u aub uw mobiele telefoons uitzetten i.v.m. storing van de beeldopnames? Lied van de week Lied Thuis in Gods huis Couplet 1 en

Nadere informatie

Gezongen vespers 10 februari 2019 Thema: Ik ben voor.gerechtigheid

Gezongen vespers 10 februari 2019 Thema: Ik ben voor.gerechtigheid Gezongen vespers 10 februari 2019 Thema: Ik ben voor.gerechtigheid Met medewerking van: De Stefanuscantorij o.l.v. Heleen Steenbergen Jan Braakman (orgel) Rob Roordink (blokfluit) Onder muziek willen we

Nadere informatie

Keuzeteksten voor gebruik in het dagelijks gebed

Keuzeteksten voor gebruik in het dagelijks gebed Keuzeteksten voor gebruik in het dagelijks gebed Openingsverzen 994 Lofprijzingen 997 Schuldbelijdenissen 999 Zegenbeden 1002 Openingsverzen (toon) 1. De hemel ontvouwt de glorie van Gód, het uitspansel

Nadere informatie

Ouderling van dienst Keimpe Dokter Muzikale begeleiding Henk Kamphof Met medewerking van het projectkinderkoor o.l.v. Willemien van Ittersum

Ouderling van dienst Keimpe Dokter Muzikale begeleiding Henk Kamphof Met medewerking van het projectkinderkoor o.l.v. Willemien van Ittersum Thema (Pnr.1228) Johannes 14: 23-28 Uitgesproken 10 juni 2007 in het Open Hof te Kampen Ouderling van dienst Keimpe Dokter Muzikale begeleiding Henk Kamphof Met medewerking van het projectkinderkoor o.l.v.

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op zondag 30 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.30 uur

Liturgie voor de dienst op zondag 30 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.30 uur Liturgie voor de dienst op zondag 0 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.0 uur Voorganger ds. H. Klein Ikkink. Organist dhr. E. Bremer. voor de dienst zingen: lied 656 1 Ik ben de wijnstok, mijn

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Graankorrel te 's-graveland. Zondag 5 juli 2015

Protestantse Gemeente De Graankorrel te 's-graveland. Zondag 5 juli 2015 Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Drempelgebed Ps 84: 1, 3, 6 Zondag 5 juli 2015 Voorganger: ds. Niels Gillebaard, Graft-De Rijp Ouderling: Bob van Rheenen Lector: Bob van Rheenen Organist: Hugo de

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezingen: Jesaja 11 en 53 Mattheüs 2, 3 en 4 Lied: Dit is de dag en Psalm 33 vers 2 Avondzang vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers

Nadere informatie

E.B Zing met ons mee uit alle macht, zing met ons mee te middernacht;

E.B Zing met ons mee uit alle macht, zing met ons mee te middernacht; E.B. 8. Zing met ons mee uit alle macht, zing met ons mee te middernacht; al zien wij nog de morgen niet, wij zingen toch dit vrolijk lied! 5. Hier straalt, nog voor de zon opgaat, het licht dat nimmer

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen) Schriftlezing: Markus 2 vers 1 t/m 17 Gezang 328 vers 1 t/m 3 (Liedboek) Psalm 87 vers 4 (Schoolpsalm) Psalm 146 vers 1, 3 en 5 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Schriftlezingen: 1 Koningen 10 vers 1 t/m 13 Mattheüs 12 vers 38 t/m 42 Lied 124 (Op Toonhoogte) Gebed des Heeren vers 10 (Schoolpsalm) Psalm

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: 1 Timotheüs 1 vers 18 t/m 1 Timotheüs 2 vers 15 Lied 410 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 21 vers 5 (Schoolpsalm) Gezang 323 vers 1, 7

Nadere informatie

26 juli 17.00 uur KvBekkum Oost/Centrum/Zuid Kandelaar

26 juli 17.00 uur KvBekkum Oost/Centrum/Zuid Kandelaar 26 juli 17.00 uur KvBekkum Oost/Centrum/Zuid Kandelaar Votum en zegengroet Ps 135 : 1 2 12 Schriftlezing Psalm 48 (door gemeentelid) Ps 48 : 1 3 Preek Ps 48 : 4 Geloofsbelijdenis LvK Gz 308 : 1 2 3 4 In

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. G.A. Termaat (Werkhoven)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. G.A. Termaat (Werkhoven) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. G.A. Termaat (Werkhoven) Schriftlezing: Numeri 6 vers 22 t/m 27 Lukas 24 vers 50 t/m 53 Lied 137 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 62 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 31 juli 2016 in de Dorpskerk aanvang: uur

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 31 juli 2016 in de Dorpskerk aanvang: uur Voorganger Ouderling van dienst Diaken Lector Organist Kinderkring Crèche Orgelspel Opgang (de gemeente gaat staan) Aanvangslied: Psalm 84: 1 ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 31 juli 2016 in de

Nadere informatie

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide.

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Liturgie avonddienst 8 januari 2017 - Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Gelukkig 't volk, waaraan Gij welvaart geeft, het volk

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek) Schriftlezing: Romeinen 8 vers 28 t/m 39 Psalm 56 vers 5 en 6 Psalm 86 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 91 vers 1 en 5 Psalm 119 vers 13, 14

Nadere informatie

voor zondag 23 juli 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

voor zondag 23 juli 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Orde van Dienst voor zondag 23 juli 2017, om 10.00 uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek THEMA: ZOEKEN EN VINDEN Voorganger: ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: mevrouw Niesje Wever-Schrijver

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Lezen : Psalm 124 Galaten 1: Petrus 1 : 1-2 Tekst : Psalm 124 : 8 Galaten 1 : 3

Lezen : Psalm 124 Galaten 1: Petrus 1 : 1-2 Tekst : Psalm 124 : 8 Galaten 1 : 3 Lezen : Psalm 124 Galaten 1: 1-5 1 Petrus 1 : 1-2 Tekst : Psalm 124 : 8 Galaten 1 : 3 Opwekking 267 Psalm 119 : 40 Psalm 138 : 3 en 4 Psalm 84 : 4 Psalm 84 : 6 Psalm 146 : 1, 3 en 8 In deze dienst aandacht

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Ezechiël 11 vers 14 t/m 25 Lied 214 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 46 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 86 vers 6 en 8 Lied 54 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Ezechiël 11 vers 14 t/m 25 Lied 214 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 46 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 85 vers 1 en 4 Psalm 86 vers

Nadere informatie

Een preek van Kees de Graaf over Psalm 84

Een preek van Kees de Graaf over Psalm 84 Een preek van Kees de Graaf over Psalm 84 1 Voor de koorleider. Op de wijs van De Gatitische. Van de Korachieten, een psalm. 2 Hoe lieflijk is uw woning, HEER van de hemelse machten. 3 Van verlangen smacht

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 02 juni 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 02 juni 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 02 juni 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Organist: Ds. E.J. Prins (Daarle). Art Muis Welkom en mededelingen

Nadere informatie

1 februari uur AA Kramer

1 februari uur AA Kramer 1 februari 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK 122 Wet Psalm 51: 5, 7 Voor de kinderen: Blijdschap. Meezingen: Het beste voor het laatst bewaard. Lezen: Johannes 2: 1-12

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Erik Donker

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Erik Donker Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Erik Donker Lezen : Matheüs 19:16-30 Tekst : Matheüs 19:27-30 Opwekking 640 Psalmen voor nu 84 Psalm 81 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 107 : 1 en 2 Opwekking 710 Lezen : Mattheüs

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. G.J. Codee (De Bilt)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. G.J. Codee (De Bilt) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. G.J. Codee (De Bilt) Schriftlezing: Jona 3 en 4 Lied 231 vers 1, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 95 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 27 vers 6 en 7 Psalm 119 vers 5 en 6

Nadere informatie

Liturgie morgendienst 10 september, voorganger ds. W. van der Veer. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 84(psalmen voor nu)

Liturgie morgendienst 10 september, voorganger ds. W. van der Veer. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 84(psalmen voor nu) Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 84(psalmen voor nu) Stil gebed Wat hou ik van Uw huis Ik kan zo sterk verlangen naar de binnenpleinen van de Heer. Diep in mijn lijf is zo n heimwee, zo'n blijvende

Nadere informatie

Eerste zondag na Epifanie Doop van de Heer 13 januari 2019

Eerste zondag na Epifanie Doop van de Heer 13 januari 2019 Eerste zondag na Epifanie Doop van de Heer 13 januari 2019 bevestiging van ambtsdragers Opstandingskerk te Wissenkerke Voorganger: Organist: ds. Karin van den Broeke Kees Borgdorff Welkom door Ouderling

Nadere informatie

Liturgie morgendienst 13 december 2015

Liturgie morgendienst 13 december 2015 Liturgie morgendienst 13 december 2015 Woord van welkom De tweede kaars wordt aangestoken Openingslied: Lied 85: 1,3 1.Gij waart goedgunstig voor uw land, o Heer, in Jakobs harde lot bracht Gij een keer.

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. C. Kanis

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. C. Kanis Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Ds. C. Kanis Lezen : 2 Korinthiërs 6: 14-7:1 Psalm 46 : 1, 2 en 4 Gezang 156 : 1, 2, 3 en 4 Kinderopwekking 18 Gezang 22 : 1 en 4 Opwekking 687 Psalm 85 : 1, 3 en 4 Flessenactie

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Romeinen 5 vers 12 t/m 21 Romeinen 6 vers 1 t/m 14 Psalm 119 vers 53 (Schoolpsalm) Psalm 103 vers 8 en 9 Lied 100 vers 1, 2, 3 en 4 (Op

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A.C. Kortleve (Veenendaal)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A.C. Kortleve (Veenendaal) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A.C. Kortleve (Veenendaal) Schriftlezing: Efeze 4 vers 17 t/m 32 Gezang 305 vers 1 (Liedboek) Psalm 111 vers 1 (Schoolpsalm) Gezang 328 vers 1 en 3 (Liedboek) Psalm

Nadere informatie

Roept uit aan alle stranden verbreidt van oord tot oord, verkondigt alle landen het Evangeliewoord het Evangeliewoord

Roept uit aan alle stranden verbreidt van oord tot oord, verkondigt alle landen het Evangeliewoord het Evangeliewoord Lied 01 Titel: Roept uit aan alle stranden Eerste componist: Traditional Uitvoering: Samenzang Roept uit aan alle stranden verbreidt van oord tot oord, verkondigt alle landen het Evangeliewoord het Evangeliewoord

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) > God, die was en is en komt, leg een lied in onze mond, dat de hele wereld hoort, want nabij ons is uw woord. Ontferm U, Heer.

Nadere informatie

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015 Liturgie in de dankdienst voor het leven van Martinus Huistra 3 augustus 1931 5 augustus 2015 Op maandag 10 augustus 2015 om 13.30 uur in de Gereformeerde kerk te Leek Voorganger: ds. L.G. van der Heide

Nadere informatie

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ LIEDBUNDEL HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ De liedbundel is ook te vinden op de website: www.hervormdhoogblokland.nl

Nadere informatie

Thema Liturgie (Pnr. 924) Psalm 121 Uitgesproken 29 augustus 2010 in het Open Hof te Kampen Kerkelijk jaar

Thema Liturgie (Pnr. 924) Psalm 121 Uitgesproken 29 augustus 2010 in het Open Hof te Kampen Kerkelijk jaar Thema Liturgie (Pnr. 924) Psalm 121 Uitgesproken 29 augustus 2010 in het Open Hof te Kampen Kerkelijk jaar 11 e zondag van de zomer Hoor mij, HEER, en antwoord mij, red uw dienaar die op u vertrouwt. Wees

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 februari 2017

Liederen voor zondag 5 februari 2017 Liederen voor zondag 5 februari 2017 Hemelhoog 429 / Opwekking 599 Nog voordat je bestond Kende Hij je naam Hij zag je elk moment En telde elke traan Omdat Hij van je hield Gaf Hij zijn eigen zoon Hij

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 27 Schoolpsalm 21 vers 1 Psalm 84 vers 1 en 2 Psalm 18 voorzang Psalm 27 vers 1 en 7 Gezang 409 vers 1, 2, 3, 4 en 5 Psalm 43 vers

Nadere informatie

Eredienst 26 februari uur Voorganger: ds. G.J. Bruijn

Eredienst 26 februari uur Voorganger: ds. G.J. Bruijn Eredienst 26 februari 2017 10.00 uur Voorganger: ds. G.J. Bruijn Liturgie Votum / zegengroet Psalm 89: 1, 6 Wet Psalm 86: 4, 5 Gebed Klaagliederen 3: 21-26; 5: 7-8; 15-22 Psalm 90: 3, 4, 5, 6 >> Regenboog

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Morgendienst 1 oktober Bevestiging ambtsdragers

Morgendienst 1 oktober Bevestiging ambtsdragers Morgendienst 1 oktober 2017 Bevestiging ambtsdragers 1 Welkom en mededelingen 2 Samenzang Hoe lieflijk, hoe goed is mij HEER Psalm 84:1 en 3 3 Psalm 84:1 Hoe lieflijk, hoe goed is mij, HEER, het huis waar

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Broeder Riemer Alons Lezen : Romeinen 8: 12-30 HC Zondag 20 Psalm 84 : 1 en 3 Gezang 103 : 3, 4, 5 en 8 Gezang 174 : 1, 2 en 3 Gezang 106 : 4 Psalm 36 : 2 Welkom in de

Nadere informatie

Votum en Zegengroet. Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar

Votum en Zegengroet. Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Votum en Zegengroet Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar Ik hef mijn ogen op naar de bergen waar komt mijn hulp vandaan? Ik hef mijn ogen op naar U Heer, Die mij bij zal staan. Opwekking 640 Votum

Nadere informatie

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken.

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Welkom Mededelingen namens de Kerkenraad Aanvangslied: Opwekking 167:

Nadere informatie

liturgie voor zondagmorgen 26 februari aanvang: uur. God is mijn Lied

liturgie voor zondagmorgen 26 februari aanvang: uur. God is mijn Lied liturgie voor zondagmorgen 26 februari aanvang: 10.00 uur. God is mijn Lied Thema God is betrouwbaar in zijn spreken en hoe word en blijf ik betrouwbaar in mijn spreken Voorganger: Ouderling van dienst:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Schriftlezing: Lukas 24 vers 13 t/m 35 Psalm 47 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers 1 en 4 Lied 150 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 147 vers

Nadere informatie

Eredienst biddag 8 maart u Voorganger: Ds. H. van den Berg

Eredienst biddag 8 maart u Voorganger: Ds. H. van den Berg Eredienst biddag 8 maart 2016 19.30u Voorganger: Ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 90: 1, 8 Gebed Gezang 131: 1, 5, 8, 9 Schriftlezing Exodus 27:9 19 Hebreeën 4: 14 16 Lichtstad met

Nadere informatie

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer! WILHELMINAKERK SOEST 27 september 2015 Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: ds. Sj. van der Zee, Gorinchem Fred Heidinga, Dênise Smit Loes Paul Theo van der Woude OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

25 oktober uur K Beiboer

25 oktober uur K Beiboer 25 oktober 10.00 uur K Beiboer EER AAN GOD Psalm 95, 1.2, 3 Gez 131, 1,2.3.4 (Barmhartig Vader..) Welkom Belijdenis van afhankelijkheid Wet Gez 146, 1.2.3 Gebed LUISTEREN NAAR GOD Inleiding preek : Lezen

Nadere informatie

Geloof, een zaak van het hart

Geloof, een zaak van het hart Geloof, een zaak van het hart # Geloof, een zaak van het hart Behoed uw hart boven al wat te bewaren is, want daaruit zijn de oorsprongen des levens. (Pr 4:23) Weest toornig, maar zondigt niet; spreekt

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse 8 e zondag van de herfst Oogstdankdienst 9 november 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane-Fioreze ouderling: J.A. van der Horst koster: M. Slomp

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

25 februari uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein

25 februari uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein 25 februari 2018 10.00 uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK psalm 40: 1 = LB 40:1 Kinderen: Vis. LB 935 = Opwekking

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: 2 Samuël 21 vers 1 t/m 14 Lied 162 (Op Toonhoogte) Psalm 116 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 42 vers 2 en 3 Psalm 51 vers 1 en 5 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron.

Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron. Liturgie voor de morgendienst 15 januari 2017 Bevestiging en afscheid van ambtsdragers Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van dienst: Jan Smit Organist: Gijsbert

Nadere informatie